Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Frater Immortal

Σελίδες: 1 ... 3 4 [5]
61
Αλχημεία / Απ: Φιλοσοφική Λίθος!
« στις: Ιουνίου 04, 2007, 16:31:50 »
Μήπως όμως στην ανάλυσή σου, στην ουσία η φιλοσοφική λίθος καταργεί την αξία/αναγκσιότητα της θεωρίας της μετενσάρκωσης;

Θα παρει πολλά χρόνια ώστε η ανθρωπότητα να φτασει στο επιπεδο της αθανασιας. Εμείς όμως θα πρέπει να αρχίσουμε τις προσπάθειες είτε μεμονομένα είτε σε ομάδα-ες για την ανέλιξή μας

62
1. Μέσω της αθανασίας στο ίδιο ακριβώς σώμα;
2. Μέσω της μετενσάρκωσης, περνώντας από διαφορετικά σώματα αλλά και διαφορετικά πνευματικά επίπεδα κάθε φορά;
3. Μέσω της διαρκούς αλλαγής φορέων/ξενιστών της ψυχής, καθώς και διαρκούς αλλαγής της συνειδησιακής κατάστασης;

Το #2 και το #3 μου φαίνονται τα ίδια.  Εκτός κι αν δε καταλαβαίνω τι εννοείς στο #2.

Πάρα πολύ θεωρητικό το ερώτημά σου.  Δε πιστεύω ότι υπάρχει το ελιξίριο της ζωής.  Αν όμως υπήρχε πιστεύω ότι θα επιτάχυνε την εξέλιξη του ανθρώπου που θα το χρησιμοποιούσε, αν βέβαια αυτός είναι εσωτεριστής και προσπαθεί ενεργητικά για την εξέλιξή του.

Πολύ πρακτικά, δε χρειάζεται να πεθάνει, να περάσουν χρόνια, να ξαναγεννηθεί, να ενηλικιωθεί, να ξαναθυμηθεί» το επίπεδο στο οποίο βρισκότανε και να συνεχίσει από εκεί.  Θα γλιτώσει πολύ χρόνο.

Πολύ σωστή τοποθέτηση, συμφωνώ

63
Αλχημεία / Απ: Φιλοσοφική Λίθος!
« στις: Ιουνίου 04, 2007, 07:30:56 »

Οι σοφοί εργάζονταν για τον μετασχηματισμό του εαυτού τους.
Οι ανόητοι ματαιοπονούσαν άσκοπα να μετασχηματίσουν την ύλη...


Άραγε αυτό δεν συμβαίνει πάντα?

Ύλη εναντίον Πνεύματος.

Κάποιοι αναζητούν την Ουσία και μόνον της Γνώσης μέσα απο τον Εσωτερισμό για να υπηρετήσουν τον Άνθρωπο και για να εναρμονιστούν με την Πηγή....


Αντιθέτως, κάποιοι άλλοι μέσω του Εσωτερισμού "κυνηγούν" απλώς τη Δύναμη για την Δύναμη.


Με την οποία και θα διεκδικήσουν Ύλη, Πλούτο, Εξουσία κι εντέλλει.....Ηδονή!!!
Μα αγαπητέ φίλε μήπως η Ύλη δεν ειναι Πνεύμα(Ενέργεια); απλά είναι άλλη δόνηση... Μήπως το Πνεύμα δεν εμπεριέχει και την Ύλη; Εν το Παν.

64
Κατ' αρχήν φίλε Frater Immortal να σε καλωσορίσω στο φόρουμ μας και να σου ευχηθώ καλή και χρήσιμη παραμονή :)

Το θέμα που άνοιξες είναι μεγάλο και βαθύ. Αναφέρεσαι προφανώς στο "rebis", τη φιλοσοφική λίθο της αλχημείας. Στην τοποθέτησή σου σε απασχολεί η κυριολεκτική ή μήπως η μεταφορική έννοια-υπόσταση του rebis;
Αγαπητέ φίλε σε χαιρετώ, φυσικά και οι δυο υπο-στάσεις με ενδιαφέρουν, πιστεύω πως όλα ξεκινούν απο το εσώτερο εαυτό μας και κατόπιν εξωτερικεύονται δημιουργόντας την Λίθο στο εργαστήριο. "Το μυστικό της μεταστοιχειώσεως δεν συνίσταται μόνο σε μια φόρμουλα συνθέσεως προσδιορισμένων στοιχείων, αλλά επίσης στην χρησιμοποίηση του παγκόσμιου ζωτικού στοιχείου και της προβολής του επί του μετάλλου που πρόκειται να μεταστοιχειωθεί, δια μέσου της δυνάμεως της θελήσεως και υπό τον απόλυτο όρον αγνότητος του σκοπού…", («Ιστορία των Ροδόσταυρων», Fr. Wittemans, εκδ. «Υδροχοϊκή εποχή»).
Σαν παλιό μέλος των Ροδοσταύρων σου στέλνω χαιρετισμούς 'Αγάπης και Βαθειάς Γαλήνης'.

65
Αλχημεία / Η ΠΕΤΡΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ (ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ)
« στις: Ιουνίου 03, 2007, 15:34:40 »
«Στο αλχημικό εργαστήριο της φύσης, σιδηροπυρίτες και άλλες ουσίες παράγουν χρυσό με την πάροδο των αιώνων, γιατί το στοιχείο του χρυσού που περιέχεται στο πρωταρχικό τους στοιχείο αναπτύσσεται με τη δράση της ζωτικής αρχής της φύσης και γίνεται ορατός χρυσός. Αυτή η διαδικασία που μπορεί να απαιτήσει εκατομμύρια χρόνια από την ασυνείδητη  Φύση για να το επιτύχει, μπορεί να επιτευχθεί απ΄ αυτή μέσα σε λίγα λεπτά, αν η δύναμη της θέλησης της Φύσης κατευθυνθεί από την πνευματική συνείδηση και διάνοια του Μύστη…», («Αναζητώντας τους Ροδόσταυρους», Franz Hartman, εκδ. «Τετρακτύς»). 
Οι Αλχημιστές μέσω του Μεγάλου Έργου παρασκεύαζαν την Φιλοσοφική Λίθο, μια αλχημικήςένωσης, με βασικά συστατικά παραγωγής της τις ' πρωταρχικές ουσίες' από τον υδράργυρου,  το θειάφι και το αλάτι (των αλχημιστών-φιλοσόφων).
Ο σύγχρονος φιλόσοφος-αλχημιστής και μύστης Φουλκανέλλι, γράφει χαρακτηριστικά για την Φιλοσοφική Λίθο «Παρουσιάζεται σε μας με τη μορφή διάφανου σώματος με χρώμα βαθύ κόκκινο που κιτρινίζει στην κονιορτοποίησή  του, είναι σώμα συμπαγές και ευκολότηκτο, παρόλο που είναι σταθερό σε όλες τις θερμοκρασίες το κάνουν δριμύ, φλογερό, διεισδυτικό, αμετάβλητο και μη ασβεστοποιούμενο…».
 Η Φιλοσοφική Λίθος χρησιμεύει στην προετοιμασία της Πανάκειας, του ελιξιρίου της αθανασίας που οι θαυμαστές ιδιότητές της, είναι να κρατά τον κάτοχό της σε μόνιμη υγεία, νεότητα και να του χαρίσει την σωματική αθανασία και όπως μας λέει ο Γκριγιώ ντε Ζεβρύ,  ο κάτοχός της Φιλοσοφικής Λίθου «qui nescit occasum dies» δηλ.  «θα δει την αιώνια μέρα, τη μέρα χωρίς τέλος».
Η Φιλοσοφικά Λίθος έχει ακόμη την ιδιότητα και τη δυνατότητα να μεταστοιχειώνει όλα τα ευτελή μέταλλα σε χρυσό και ασήμι. Η πρώτη αναφορά για τη συγκεκριμένη αλχημική ουσία, αποδίδεται στο Ζώσιμο τον Θηβαίο ή Πανοπολίτη (250-300 μ.Χ).

Πηγές: Προσωπική μου έρευνα, και τα βιβλία: "Αναζητώντας τους Ροδόσταυρους", Franz Hartman, εκδ. «Τετρακτύς», "Η τροφή των θεών και τα ελιξιρια της αθανασίας", εκδ. "Κυβέλη"

Σελίδες: 1 ... 3 4 [5]