Αποστολέας Θέμα: Μετενσάρκωση!  (Αναγνώστηκε 40216 φορές)

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Μετενσάρκωση!
« στις: Μαΐου 08, 2007, 11:53:38 »
Μια απο τις εκ των ων ουκ άνευ Βάσεις - Στηρίγματα της Ατραπού και του Εσωτερισμού.

Φυσικά, υπάρχουν φανατικοί υποστηρικτές και φανατικοί πολέμιοι της ύπαρξής της ή όχι.

Το Ερώτημα θα μπορούσε να τεθεί άραγε έτσι απλά?

Υφίσταται ή δεν υφίσταται?

Υπάρχει ή δεν υπάρχει?

Ή μήπως, πιστεύετε ή δεν πίστεύετε στην Μετενσάρκωση?

Όπως και να τεθεί, η έννοια "Μετενσάρκωση" είναι απο μόνη της τόσο "φορτισμένη" και "ισχυρή" που κάνει αισθητή την παρουσία της σε κάθε μα κάθε Σημείο του Εσωτερισμού.....
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 08, 2007, 12:29:03 »
Το Σάββατο Βράδυ, της 5ης Μαϊου, σε ένα εξαιρετικό Φιλοσοφικό Συμπόσιο με αγαπημένους και σεβαστούς φίλους, σε φιλικό σπίτι, ξεκίνησε μια συζήτηση περί "Μετενσάρκωσης".

Την συζήτηση αυτή κατόπιν χρησιμοποίησα ως Θέμα Διαλογισμού μου.

Στο τέλος, κατέγραψα κάποια βασικά στοιχεία .

Παραθέτω μερικά απο αυτά, εν είδη εισήγησης για να ξεκινήσει μια μεγαλύτερη συζήτησή μας πλέον περί Μετενσάρκωσης.

...

Άλλη μια από τις «Βάσεις» του Εσωτερισμού. Η Μετενσάρκωση. Το alter ego της Καρμικής Ανταποδοτικότητας και του Συμπαντικού Σχεδίου.

Εάν η Εξέλιξη της Συνειδητότητας του Ανθρώπου μέχρι του σημείου να ταυτιστεί με το Θείο είναι  ο Στόχος, η Καρμική Ανταποδοτικότητα είναι το «Θεσμικό πλαίσιο», και το Συμπαντικό Σχέδιο ο Νομοθέτης, τότε η Διαρκής Ενσάρκωση είναι το «Μέσο» για την επίτευξη του στόχου.

Πως είναι δυνατόν άλλωστε να επιτευχθεί τέτοιου Ασύλληπτου Μεγέθους Στόχος σε μια ζωή?

Σε μια τέτοια περίπτωση λοιπόν, το ζήτημα (του Σαρκικού Θανάτου) μοιάζει λίγο με Game Over. Τέλος χρόνου με άλλα λόγια, ότι έκανες έκανες, τα μολύβια κάτω.

Φαντάζομαι, "κάτι παίρνεις μαζί σου", "κάτι όχι".

 Το σώμα (η ύλη), ως μέσο, εγκαταλείπεται να γίνει ένα με τη γή.

 Η ψυχή, αν πήρε «κάτι» από τα μαθήματα που ήταν να πάρει, τότε έκανε ένα βηματάκι μπροστά.

Εάν υπάρχουν «ενδιάμεσα στάδια» εξέλιξης, σε άλλα πεδία, τότε συνεχίζει εκεί τα μαθήματά της. Εγώ δεν το γνωρίζω, όποιος το ξέρει ας το πει.

Κάποια στιγμή λοιπόν, «κάποιοι, κάπου, κάπως», αποφασίζουν να «επανενσαρκωθεί» η Ψυχή.

Άντε πάλι από την αρχή. Άλλου είδους ζωή, άλλα μαθήματα. Δεν ξέρεις όμως τίποτα εσύ από αυτά.

Οι Νόμοι της Υλικής Διάστασης, οι Νόμοι των Ανθρώπων δεν περιλαμβάνουν στο νηπιαγωγείο, Μάθημα «Εισαγωγής στη Μετενσάρκωση».

Μόνος σου πρέπει να ανακαλύψεις τα πάντα από την αρχή. Μέχρι που κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις το «Εσωτερικό γίγνεσθαι» των πραγμάτων και θα «επαναδραστηριοποιηθείς». Που σημαίνει, θα αρχίσεις να «δρας» στον Εσωτερισμό.

Κι εκεί φυσικά, μπαίνουν τα πρώτα και βασικά ερωτήματα. Βασανιστικά, αμείλικτα, επίμονα, εφιαλτικά.

Υπάρχει μετενσάρκωση? Αποδεικνύεται απο κάπου?

Δηλαδή, τι εννοείς?

 Μόλις γεννήθηκες στο σύμπαν, κατ’ ευθείαν βρέθηκες με Μεταφυσικές ανησυχίες και περιμένεις πως 80 χρόνια ζωής είναι αρκετά για το Σύμπαν για να προσφέρει λύσεις σε μεταφυσικά ερωτήματα?

Θεωρητική απάντηση, έτσι? Χμμμ....μη αρκετή, θα μου πεις.....

Τότε, τι κάνεις εδώ?

 Κάποιος Δημιουργός του Σύμπαντος είναι τόσο βιτσιόζος που στέλνει κάθε τρεις και λίγο «πιόνια» με σύντομη ημερομηνία λήξης, έτσι για να τους «τεντώνει τα νεύρα» και να σπάει πλάκα με τις νευρικές παλινωδίες τους?

Εντάξει, αυτά είναι θεωρητικά κι αφηρημένα στηρίγματα της Μετενσάρκωσης. Αντίστοιχα υπάρχουν κι από την άλλη όχθη. Που καταρρίπτουν αυτήν….

Κάτι πιο «στέρεο» μήπως ?

Έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες πειράματα Αναδρομής με βεβαιωμένα αποτελέσματα.

Δηλαδή, τι? Υπνωτίζουμε κάποιον και καταγράφουμε ότι φαντασιοπληξία γεννάει το υποσυνείδητό του και αυτό το βαφτίζουμε «Αναδρομή σε άλλη ζωή»?

Α, όχι, δεν είναι τόσο απλό….Αυτά είναι οι σύντομες μέθοδοι….Υπάρχουν βλέπεις και οι Καρτεσιανοί Επιστήμονες, οι φανατικοί των εργαστηριακών λύσεων που φρόντισαν και θέσπισαν «κριτήρια» για να θεωρείται έγκυρη και αποδείξιμη μια Αναδρομή σε άλλη ζωή.

Πχ, θα καθοδηγηθεί ο Υπνωτισμένος να αναζητήσει «πειστήρια» σε εκείνη την άλλη ζωή που ζει νοερά εκείνη τη στιγμή. Δηλαδή, "γενεαλογική γραμμή αίματος", εθνολογικά, λαογραφικά, γλώσσα, γαστριμαργικά, λεπτομέρειες κάποιας τέχνης της τότε εποχής που τυχόν εξασκούσε, κλπ..

Το ζητούμενο είναι να αναφέρει στοιχεία που είναι αδύνατον να γνωρίζει όχι μόνον αυτός, αλλά και πολλοί άλλοι διανοούμενοι μελετητές σχετικών βιβλίων. Δηλαδή, στοιχεία τόσο πολύ εξειδικευμένα, που να χρειάζεται ειδικός για να τα τεκμηριώσει με εξειδικευμένη έρευνα.

πχ το πως δούλευε το μέταλλο ο σιδεράς του 500πχ, και τι μεταλλουργικές εργασίες έκανε εκείνος  τότε απο ότι ο σιδεράς σήμερα διαφέρει κατά πολύ για να στηθεί κομπίνα. Εξίσου, διαφορετικά δούλευε το ατσάλι και έφτιαχνε σπαθί ο Ιάπωνας απο τον συνάδελφό του του Τολέδο. Αυτά είναι άκρως εξειδικευμένες γνώσεις, που η τεκμηρίωσή τους θα απαιτήσει "κόπο", πολύ κόπο. Αλλά και δεν επιδέχονται "αμφισβήτηση" κατόπιν.

Τι θα πούμε τότε δηλαδή? Ότι δηλαδή, συνδέθηκε νοερά με το Συλλογικό Ασυνείδητο? Ή μήπως με τα Ακασικά Αρχεία?

Δηλαδή, μας είναι πιο "εύκολο" να πιστέψουμε αυτά παρά την Μετενσάρκωση? Μα αν υπάρχουν αυτά ως γιγάντια Κοσμική Δεξαμενή Γνώσης, τότε αυτή η Δεξαμενή θα πρέπει να παραδεχτούμε πως "περιέχει" κι άλλα "πράγματα", όπως η "μετενσάρκωση" ας πούμε.....


Μα ακόμη κι αν υφίσταται η Μετενσάρκωση, ποιος ο λόγος για να την βιώσουμε με αναδρομή ?

Μα, για σκέψου αυτό: είσαι ας πούμε 40 χρονών. Έχεις την ίδια εμπειρία, ωριμότητα και ικανότητα που είχες όταν ήσουν 10 χρονών?

Όχι, βέβαια….

Ε, λοιπόν, σκέψου να ήσουν 1000 ετών, τι εμπειρία θα είχες….τι γνώσεις, τι ωριμότητα, τι ικανότητα να βαδίσεις την Ατραπό!

Μα ότι κέρδισα σε προηγούμενη ζωή, το έχω μέσα μου.

Τι λές? Και ποιος σε βεβαιώνει πως όταν περνάς τον Αχέροντα, τα Νερά της Στυγός και πίνεις από το Νερό της Λήθης, θα θυμάσαι το παραμικρό μετά?

Μήπως προτιμάς να το ονομάσουμε «Καθαρτήριο»? Δεν υπάρχει πρόβλημα…το ίδιο είναι….η ουσία είναι πως εκεί μέσα «πειράζουν την μνήμη» σου…..

Επανενσαρκώνεσαι λοιπόν, χωρίς μνήμες….δηλαδή, δεν θυμάσαι ούτε τα «θετικά», ούτε τα «αρνητικά»…tabula rasa…

Μόνον σκόρπιες «επιρροές» έχεις πάρει μαζί σου….είτε θετικές είτε αρνητικές….

Και «αναλαμπές»….

Και στηριζόμενος σε αυτές τις «θολές εικόνες», δημιουργείται ένας νέος "εξωτερικός εαυτός".....

Κάποια στιγμή, προσπαθείς να «συνθέσεις» αυτά τα «ολίγα» και να κρίνεις τι «θές εδώ» και τι πρέπει να «κάνεις εδώ»….

Τι «σόι αναλαμπές» είναι αυτές?

Ας πούμε, ώρες ώρες νοιώθεις πως θάθελες να πας για Μοναχός…..κάποια πράγματα στη ζωή σου «δείχνουν» προς τα εκεί….κρίνεις λοιπόν πως μάλλον κάποτε πρέπει να ήσουν Μοναχός….

Εάν είναι έτσι όμως, γιατί δεν έχεις όλα τα «θετικά» και «αρνητικά» του Μοναχού? Κι εννοούμε, ξεκάθαρα ως «ενεργά βιώματα», ως σκέψεις, ως συμπεριφορά, ως ψυχολογία….

Ταυτόχρονα, νοιώθεις μέσα σου και «κάτι από πολεμιστή»…..ούτε εδώ όμως είναι ξεκάθαρα τα πράγματα….Γιατί δεν έχεις μέσα σου, ξεκάθαρη όλη την "εμπειρία του Βετεράνου Πολεμιστή"?

πχ γιατί δεν δουλεύεις το σπαθί όπως όταν ήσουν Λεγεωνάριος ας πούμε?

Επίσης, νοιώθεις και κάτι από ιερέα…..και πάλι όμως όχι ξεκάθαρα…..οι ιερείς όμως, κατά κανόνα, εκπέμπουν μια γαλήνη....που είναι αυτή η γαλήνη πάνω σου? Όπως και όλα όσα χαρακτηρίζουν τον ιερέα?

Επίσης, κάποτε ήσουν γυναίκα και τώρα άνδρας.....εαν είχες μεταφέρει μαζί σου ατόφια τα χαρακτηριστικά της γυναίκας, ε συγγνώμην, αλλά τώρα θα ήσουν περισσότερο "παθητικός" παρά "ενεργητικός".....

Άρα, ναι μεν υπάρχουν, αλλά κάπου είναι κλειδωμένα…κάπου σε διάφορα  συρτάρια μέσα σου….και περιμένουν να τα ξεκλειδώσεις για να «συνειδητοποιηθούν», να «βιωθούν»….και συνακόλουθα να σου δώσουν – αυτά τα «Κουτιά της Πανδώρας» - τα δώρα τους….άσπρα και μαύρα ταυτόχρονα….

Εαν κι εφόσον και όταν "θάσαι έτοιμος" να τα "αντέξεις" και να τα "αξιοποιήσεις θετικά" για την "Εσωτερική σου Διαδρομή"....

Αυτό είναι άλλωστε το νόημα του «Καθαρτήριου» και του «Νερού της Λήθης»…..

Έρχεσαι εδώ, πλην όμως δεν «θυμάσαι τίποτα» πέραν από λίγες αναλαμπές που περνάνε στην ψυχολογία σου, στα θέλω σου και στην συμπεριφορά σου….

Κι εσύ αυτοσχεδιάζεις, ως έρμαιο στα κύματα.....αναλογιζόμενος πχ όταν βλέπεις μια πολεμική ταινία, "γιατί φτιάχνομαι (ή αντίστοιχα αηδιάζω) βλέποντάς την"?
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 28, 2007, 00:32:05 »
Υποτίθεται η Ευρώπη διδάχθηκε την θεωρία της μετενσάρκωσης από την Ανατολή (Ινδουισμός κλπ) και ότι είναι αντίθετη με τις πεποιθήσεις της Ευρώπης, κύρια φυσικά της χριστιανικής Ευρώπης....

Και οι δύο θέσεις όμως, είναι τραγικά εσφαλμένες....

Ο πολύς ο κόσμος αγνοεί φυσικά την αλήθεια, έχει όμως γνώμη και αναπαράγει διαρκώς εσφαλμένες αντιλήψεις στο όνομα δήθεν της παράδοσης.

Η πιο μεγάλη βέβαια διαστρέβλωση έγινε στον χριστιανισμό, ο οποίος, ενώ στα πρώιμα χρόνια προήγαγε αυτήν την θεωρία, με την Σύνοδο της Νίκαιας, έβαλε ταφόπλακα σε τέτοιες θεωρίες και τις σχετικές διδασκαλίες τις επικήρυξε ως αιρέσεις.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 28, 2007, 11:12:57 »
Υποτίθεται η Ευρώπη διδάχθηκε την θεωρία της μετενσάρκωσης από την Ανατολή (Ινδουισμός κλπ) και ότι είναι αντίθετη με τις πεποιθήσεις της Ευρώπης, κύρια φυσικά της χριστιανικής Ευρώπης....

Και οι δύο θέσεις όμως, είναι τραγικά εσφαλμένες....

Ο πολύς ο κόσμος αγνοεί φυσικά την αλήθεια, έχει όμως γνώμη και αναπαράγει διαρκώς εσφαλμένες αντιλήψεις στο όνομα δήθεν της παράδοσης.

Η πιο μεγάλη βέβαια διαστρέβλωση έγινε στον χριστιανισμό, ο οποίος, ενώ στα πρώιμα χρόνια προήγαγε αυτήν την θεωρία, με την Σύνοδο της Νίκαιας, έβαλε ταφόπλακα σε τέτοιες θεωρίες και τις σχετικές διδασκαλίες τις επικήρυξε ως αιρέσεις.


Όντως,

η Παλαιά Θρησκεία του Ευρωπαϊκού χώρου, είχε ως βασικό της πυλώνα την Πίστη στην Μετενσάρκωση. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω κείμενο περί Δοξασιών της WICCA, όπως ονομάζεται σήμερα η Παλαιά Θρησκεία.


Απόσπασμα απο το βιβλίο "Η Τέχνη της Μαγείας", της Σύμπιλ Ληκ, εκδ. Ωρόρα, σ.36.

"....Πρέπει (το Πνεύμα) να περάσει απο πάμπολες εμπειρίες για να φτάσει και πάλι στη Δημιουργική Δύναμη απ' την οποία προήλθε. Εδώ προκύπτει το ερώτημα του αν το πνεύμα απορροφάται αμέσως μόλις επέρχεται ο φυσικός θάνατος του σώματος ή αν διατηρεί κάποια έννοια ταυτότητας για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το θάνατο.....

....Το πνεύμα, σύμφωνα με τη βαθμίδα εξέλιξής του, διατηρεί κάποια σχέση με το τελευταίο "εγώ" όσο μόνο χρειάζεται για να περάσει απο ένα σύστημα σπειροειδών επιπέδων και να βρει το αρχέγονο αρχικό πυρ απ' το οποίο προήλθε.

Σ' αυτά τα διάφορα επίπεδα και τις διάφορες ενσαρκώσεις (όταν δηλαδή το πνεύμα ξαναβρίσκει κάποιο σώμα για να κατοικήσει μέσα του) πραγματοποιούνται πολλές εμπειρίες και διδασκαλίες που εμείς συνδυάζουμε με το δόγμα της μετενσάρκωσης.

Το σώμα, περνώντας απ' τη γέννηση, την ωριμότητα και το θάνατο, μεταμορφώνεται απ' το ένα στοιχείο στο άλλο. Αλλά το πνεύμα, εμείς θεωρούμε πως δεν καταστρέφεται κι έτσι πρέπει να περάσει απο πολλές εμπειρίες που αποτελούν μια διαδικασία εξαγνισμού μέχρι να φτάσει - σε τελείως αγνή μορφή πια - να απορροφηθεί ξανά στην αρχική πηγή της ζωής.

Όσο πιο πολύ προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε το "καρμικό" μονοπάτι της μετενσάρκωσης σαν παιδεία (δηλαδή, να χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες μας σαν μέσο βελτίωσης του ανθρώπου) τόσο συντομότερο θα είναι το χρονικό διάστημα που χρειάζεται το πνεύμα για την αναγέννησή του.

Αν είχαμε τη φιλοδοξία να γίνουμε τέλειοι, θα' πρεπε ν' αρχίσουμε να επιζητούμε το απόλυτο και αιώνιο καλό. Ένας απ' τους τρόπους για να το πετύχουμε είναι να ζούμε ακολουθώντας πιο φυσικούς νόμους. Με την προϋπόθεση βέβαια πως ξέρουμε τι είναι Φύση...."

 

Avaris
Veritas Vos Velirabit

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 28, 2007, 17:07:25 »
Δεν ξέρω αν υπάρχει η όχι αλλά μου αρέσει να την πιστεύω και με βοηθάει να εξηγώ τα αναπάντητα.
 :)

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 31, 2007, 20:39:13 »
Χωρίς τη Μετενσάρκωση δεν υπάρχει Εσωτερισμός.....

....Δεν υπάρχει κανένα νόημα στην όποια προσπάθεια Εσωτερικής Ανάπτυξης.....

....Γιατί δεν υπάρχει χρόνος σε μια ζωή για τέτοια Τεράστια Εσωτερικά αποτελέσματα.....
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 01, 2007, 11:17:45 »
Μπορείς να επεκταθείς λίγο στα παραπάνω?

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 01, 2007, 12:19:38 »
Μπορείς να επεκταθείς λίγο στα παραπάνω?

Εαν υπάρχει "έννοον σύμπαν", "Θεία Νοημοσύνη" και ο Αέανος Στόχος της Ψυχής του Ανθρώπου είναι η πλήρης εναρμόνιση μαζί του......

άραγε, πόσα ενδιάμεσα σκαλοπάτια "εσωτερικής ανάπτυξης" απαιτούνται?

Πόσα εσωτερικά αποτελέσματα θα πρέπει να επιδιώξει ο άνθρωπος?

Άπειρα!!!

Εκ των πραγμάτων δεν φτάνει μια ανθρώπινη ζωή.....

Για την ακρίβεια δεν φτάνουν ίσως ούτε χιλιάδες ζωές......

Και για πιο πολλή ακρίβεια, ουδείς μπορεί να προσδιορίσει πόσες ζωές χρειάζονται.....

Το μόνο που μπορεί να γίνει πάντως αντιληπτό, είναι πως σίγουρα δεν φτάνει πουθενά για πουθενά μια ζωή.....

Συνεπώς, εαν δεν υπάρχει μετενσάρκωση, τότε κάποιος νοσηρότατος "Συμπαντικός Νους" απλώς διασκεδάζει με τους ανθρώπους στέλνοντάς τους εδώ κάτω να ματώνουν και να σφάζονται, έτσι μόνο για την δική του σαδιστική τέρψη......

Σαν να πετάς ανθρώπους στον λάκκο των πεινασμένων λιονταριών μόνο και μόνο για να διασκεδάσεις με τον αφόρητο πόνο τους και τον ανείπωτο τρόμο τους.....

Δεν υπάρχει μέση λύση.....

Ή το ένα ή το άλλο είναι.....

Αυτό λέει η δική μου "αίσθηση"....
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 01, 2007, 16:56:52 »
Αν εκλάβουμε ως εξελίξιμο τμήμα του ανθρώπου εκείνο της ψυχής, τότε ερωτώ το εξής:

Γιατί πρέπει αναγκαστικά η εξέλιξη της ψυχής να συνδεθεί αιωνίως με τον άνθρωπο; Δηλαδή γιατί πρέπει αιωνίως η ψυχή να εγκλείεται σε έναν και μοναδικό ξενιστή, το ανθρώπινο σώμα;

Και κατ' επέκτασιν, γιατί πρέπει οπωσδήποτε η ψυχική εξέλιξη να συνδέεται με τον πλανήτη Γη; Επίσης, θέλω να σημειώσω πως η μετενσάρκωση, μπορεί μεν να αποτελεί ενδιαφέρουσα θεώρηση, όμως κατά βάση νομίζω πως έρχεται να δώσει στις πράξεις μας αυτή τη 2η ευκαιρία που πολλές φορές χρειαζόμαστε. Ως θεώρηση νομίζω πως καλύπτει την ανάγκη της μεταμέλειας, της συνεχούς προσπάθειας για το καλύτερο αλλά πάντοτε στον ίδιο παρονομαστή, που είναι η ζωή στη γη.

Αν θέλουμε να δώσουμε μια πιο συναρπαστική χροιά στη θεωρία της μετενσάρκωσης, ίσως πρέπει να τη συνδέσουμε με κάτι πιο "εξωτικό", ίσως με τη διαιώνιση της ζωής μας σε μια άλλη συνειδησιακή κατάσταση, συμβατή με την ψυχή μας αλλά σε τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα από τα γήινα. Μιας και πιστεύω στην ύπαρξη της ψυχής ως αυτόνομη "οντότητα", πιστεύω και στην αθανασία αυτής, όχι όμως σε απόλυτα γήινο επίπεδο, σε οποιαδήποτε μορφή ζωής στον πλανήτη μας.

Θέλω να πιστεύω πως μετά από την σαρκικό θάνατό μας, σίγουρα υπάρχει κάτι επιπλέον, χωρίς να είναι απαραίτητα καλύτερο από τα προγενέστερα βιώματά μας, σίγουρα όμως θα είναι χρήσιμο. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι απλά διαφορετικό και μη συγκρίσιμο με την τωρινή ζωή μας. Αν μιλάμε για το γνώθι σεαυτόν, πρέπει να δούμε το θέμα πιο σφαιρικά και αν θέλετε πιο "κβαντικά" (sic), έτσι ώστε να αποδώσουμε στην ψυχή μας περισσότερες (έστω και σε λανθάνουσα κατάσταση) δυνατότητες. Θεωρώ λοιπόν (κι ελπίζω) πως ναι, υπάρχει ζωή μετά τον σαρκικό θάνατό μας κι εύχομαι να υφίσταται σε μία άλλη, διαφορετική συνειδησιακή κατάσταση. Ελπίζω η ψυχή μας να μπορεί να ταξιδέψει σε άλλους κόσμους, να γνωρίσει ακόμα περισσότερα στοιχεία και ιδιότητες της Πηγής, της Μονάδας και αυτή η διαδικασία να είναι ατέρμονη...

Συσχέτιση της θεωρίας της μετενσάρκωσης με τα ακασικά αρχεία

Πιστεύω πως όταν βρισκόμαστε σε μια "ειδική" συνειδησιακή κατάσταση, όπως αυτή του ύπνου, γινόμαστε μερικές φορές υπερευαίσθητοι δέκτες μηνυμάτων που επί του συνόλου ανήκουν σε αυτό που ονομάζουμε "ακασικά αρχεία".  Κατά συνέπεια, αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας, μπορεί να είναι πληροφορίες που δεχόμαστε από αυτή την "αιθερική βιβλιοθήκη".

Η θεωρία του ακασικού πεδίου και των αρχείων που περιέχει, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές ως εξήγηση σε εκδηλώσεις "μετενσάρκωσης", θεωρώντας πως οι όποιες εμπειρίες είναι κατ' ουσίαν "δάνεια" από εμπειρίες άλλων προσώπων που έζησαν στο παρελθόν. Το ίδιο συμβαίνει και στις "υποτιθέμενες" περιπτώσεις μετενσάρκωσης, όπου το ασυνείδητο ενός ανθρώπου, κατά τη διάρκεια του ύπνου ή και ευρισκόμενο σε άλλες "ειδικές" συνειδισιακές καταστάσεις, αποτυπώνει κάποια στοιχεία από τα ακασικά αρχεία ή κατά τον Γιούνγκ από το συλλογικό ασυνείδητο, και τα ζει τόσο έντονα που φαίνεται πως ήταν σαν να τα έζησε πραγματικά στο παρελθόν! Οπότε μια εργασία απόδειξης της μετενσάρκωσης, πχ με υπνωτισμό, κατ' ουσίαν φέρνει στην επιφάνεια αυτά ακριβώς τα "δάνεια" από τα ακασικά αρχεία. Ίσως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις θα ήταν αυτή της συνειδητής πρόσβασης στα ακασικά αρχεία. Μιλάμε πλέον για τη μεγαλύτερη κοσμική βιβλιοθήκη! Έναν απύθμενο και αχανή ωκεανό γνώσεων :o

Πάντως εμένα προσωπικά, στο θέμα της μετενσάρκωσης, με καλύπτει ως εξήγηση η θεωρία των ακασικών αρχείων, καθώς ερμηνεύει επαρκώς τα όποια χαρακτηριστικά μιας αναδρομής (εργασία που κυρίως αποδεικνύει την εγκυρότητα της μετενσάρκωσης) και δίνει περιθώρια για μετεξέλιξη αυτής της εμπειρίας. Δεν μπορώ να απορρίψω τόσο εύκολα τη θεωρία της μετενσάρκωσης, θα υποστηρίξω όμως πιο θερμά εκείνη των ακασικών αρχείων. Το πιο σημαντικό δεν είναι τόσο η παθητική επαφή με το ακασικό πεδίο αλλά η πιθανότητα του να μπορέσουμε να εισέλθουμε σε αυτό συνειδητά! Πιστεύω πως και αυτό αποτελεί σημαντικό σταθμό στο ταξίδι της αυτογνωσίας και δεν το αποκλείω ως πιθανότητα. Άλλωστε έχουμε χαρτογραφήσει και αναλύσει ένα μικρό μόνον μέρος των ικανοτήτων-ιδιοτήτων του ανθρώπινου εγκεφάλου, οπότε όλα είναι πιθανά!

Επίσης, σε όλα αυτά, να θέσω ένα τελευταίο ερώτημα-προβληματισμό: Η θεωρία της μετενσάρκωσης δημιουργήθηκε για να δώσει εξήγηση σε περιπτώσεις "αναδρομών" ή μήπως δημιουργήθηκε για να δώσει βάση στη θεωρία της αθανασίας της ψυχής;
...spes mea in mentem est...

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 01, 2007, 17:17:41 »
Εξαιρετικό κείμενο!

Σοβαρότατοι συλλογισμοί φίλε Anon....

Ομολογώ πως με προβλημάτισες.....


Μια μόνον γενική παρατήρηση......(όχι στο εκπληκτικό κείμενό σου)....


Μπορούμε άραγε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε στην ανθρώπινη κοινωνία εαν επικρατούσε η "μη - πίστη" στην Αθανασία (και την Ανέλιξη) της Ψυχής?

Εαν δηλαδή, ο Υλισμός κατακυρίευε τα πάντα σε επίπεδο ατομικής (και κοινωνικής) φιλοσοφίας.....

Απάντηση:

Αυτό που συμβαίνει τώρα....

                                              Ποιός ο λόγος για αναζήτηση μιας Κοσμικής Ηθικής?


"Μια ζωή την έχουμε, κι αν δεν την γλεντήσουμε, τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε...."


Άρα.....ότι φάμε και ότι πιούμε....


Γιατί στο τέλος, ούτως ή άλλως δυο μέτρα γης μας αναλογούν και τετέλεσται.....πάνε όλα.....γιατί λοιπόν να παλεύουμε για την σωτηρία της ψυχής μας?


Πιο καλά να κυνηγάμε πιο χειροπιαστά πράγματα, δηλαδή, το εξής ένα:


                                                 "...ΗΔΟΝΙΣΜΟΣ..."


Η πιο καλή βάση για ανάπτυξη της "ανθρώπινης καταστροφικότητας".....

διότι,

"...η (όλο και πιο ακόρεστη) Ηδονή μου περνάει αναγκαστικά μέσα απο το ποδοπάτημα του διπλανού μου..."



« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 01, 2007, 17:26:11 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 01, 2007, 17:43:41 »
Χμμμ, δε νομίζω πως πρόκειται να υπάρξει κάποτε μια απόλυτα υλιστική κοινωνία, όπως επίσης δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει μια απόλυτα πνευματική κοινωνία. Αν και το συγκεκριμένη ζήτημα περί συσχέτισης εσωτερισμού και υλισμού έχει ήδη αναπτυχθεί αλλού, πάραυτα σημειώνω-θυμίζω πως τόσο εδώ, όσο και σε κάθετί στο σύμπαν, πρέπει να τηρούνται οι ισορροπίες. Κατά συνέπεια, πρέπει να υφίστανται και οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Έτσι, δε νομίζω να γνωρίσουμε ποτέ μία απόλυτα υλική ή απόλυτα πνευματική ανθρώπινη κοινωνία.

Φυσικά, η αθανασία της ψυχής ως δοξασία, δεν είναι αποδεκτή από όλους τους πνευματικούς ανθρώπους. Αυτό όμως δε σημαίνει πως αν κάποιος δεν πιστεύει στην αθανασία της ψυχής, στερείται αυτομάτως και πνευματικού βεληνεκούς. Οπότε, ας αφήσουμε όποιον θέλει να πιστεύει ή όχι στην αθανασία της ψυχής. Σε μια τόσο σοβαρή πεποίθηση, δεν πρέπει να μας επηρεάζουν οι τρίτες φωνές αλλά μόνον η εσωτερική μας φωνή ;)
...spes mea in mentem est...

Διοτίμα

  • Μηνύματα: 46
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • Mystica.gr
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 02, 2007, 19:02:16 »
Μήπως μπερδεύουμε τον ηδονισμό με το σαδισμό;;  ???
Σίγουρα, είναι η ψυχή από την πυρκαγιά του Θεού μια σπίθα
και κάθεται μέσα στα άχερα τα κρέατα και τους βάζει φωτιά.
Νίκος Καζαντζάκης

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 02, 2007, 19:10:10 »
Έτσι όπως μας το περιγράφει ο Fr. Avaris ίσως έχεις δίκιο. Πάντως νομίζω γίνεται σαφές τι θέλει να πει...
...spes mea in mentem est...

Διοτίμα

  • Μηνύματα: 46
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • Mystica.gr
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 02, 2007, 19:59:10 »
Ναι, ε;

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τη ζωή την έχουμε για να την γλεντήσουμε και μόνο.

Πρόβλημα υπάρχει μόνον ως προς εκείνους οι οποίοι γλεντούν εις βάρος άλλων.
Πέραν τούτου, στο "γλέντι" δε χωρούν ηθικολογίες και δεν κατανοώ γιατί πρέπει να διογκώνουμε συνεχώς τον κρυφο-ενοχικό εαυτό που μας φορέσανε.
Σίγουρα, είναι η ψυχή από την πυρκαγιά του Θεού μια σπίθα
και κάθεται μέσα στα άχερα τα κρέατα και τους βάζει φωτιά.
Νίκος Καζαντζάκης

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Μετενσάρκωση!
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 02, 2007, 20:23:37 »
Ναι αλλά δεν είναι αυτή η ζωή μόνο για γλέντι. Εκτός κι αν εννοείς να ζήσουμε κάθε πτυχή της ???
...spes mea in mentem est...