Αποστολέας Θέμα: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....  (Αναγνώστηκε 43182 φορές)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Μέρος Α'.... (Με μαύρα γράμματα η αντιγραφή του άρθρου ( ; )....

Τα μυητικά ( ; ) μυστήρια της Αρχαίας Αιγύπτου

από τον Est la Bahamaat  L.V.X. Φ.Ν.Σ..     Δόλιο άρθρο στο http://www.mystica.gr/egypt.htm

    Ένα τροπάριο αφιερωμένο στην προπαγάνδα, στην διαστρέβλωση και στην ξεδιάντροπη παραποίηση της ιστορικής αλήθειας. Μία ακόμα μειοδοτική προσπάθεια, προερχόμενη από κύκλους που απεργάζονται τον αφελληνισμό και τον νεοδογματισμό του παραποιημένου και διεστραμμένου νεοεποχίτικου παγκοσμιοποιητικού ολοκληρωτισμού, κάτω από την μάσκα του δήθεν Ελευθεροτεκτονισμού.

      Ελάχιστα προβλήματα έχουν απασχολήσει τόσο πολύ την εσωτερική επιστήμη και παράδοση όσο το πρόβλημα των Αιγυπτιακών Μυστηρίων της Ίσιδας και του Όσιρη κι η μύηση στο Ναό του Άμμωνα ή στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Και αυτό διότι ενώ όλα τα εσωτερικά ρεύματα της σύγχρονης εποχής, τους προσδίδουν μέγιστη σημασία, οι πληροφορίες που έχουμε για αυτά είναι πολύ σκοτεινές. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην μυστικότητα που περιέβαλλε τα αρχαία μυστήρια γενικά, όπου οι μυημένοι έπαιρναν όρκο να μην αποκαλύψουν ποτέ στους βέβηλους όσα είχαν μάθει μέσα στα μυστήρια ή τις τελετουργίες που συνόδευαν αυτά τα μυστήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της μυστικότητας αποτελεί η παρακάτω ταφική επιγραφή ενός ανώτερου ιερά της Μέμφιδος: 
 
«Γνώριζε όλες τις διευθετήσεις της Γης και της Ηλιουπόλεως και της Μέμφιδος.
Είχε διεισδύσει στα μυστήρια κάθε ιερού. Τίποτε δεν κρυβόταν από αυτόν.
Λάτρευε το Θεό και Τον δόξασε σε όλα τα έργα Του
και έκρυβε στους κόρφους του όλα όσα είχε δει» (1)
   
    Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άρθρο το οποίο αποτελεί ύμνο στην παραποίηση της αλήθειας περί μυστηρίων, άθλο στην διαστρέβλωση κάθε επιστημονικής έρευνας και απόδειξης της ιστορίας και υπέρτατη αχαριστία και προδοσία έναντι των δικαίων της Ελληνικής κληρονομιάς και της παγκόσμιας προσφοράς του Ελληνισμού. Κι ολάκερη αυτή η αθλιότητα, δεν είναι το κατάπτυστο έργο κάποιων σφετεριστών της Ελληνικής κληρονομιάς – όπως τον Τούρκων που προσπαθούν να σφετερισθούν τον Όμηρο και την αξεπέραστη σοφία της Ιωνίας, όπως των Σλάβων που προσπαθούν να κλέψουν την δόξα και την Ελληνικότητα των Μακεδόνων του Φιλίππου και του Αλέξανδρου, όπως των Εβραίων που προσπάθησαν να καταχρασθούν το μεγαλείο της Σπάρτης αλλά και τους αξεπέραστους Μινωίτες και Μυκηναίους, όπως τέλος των Αφροαμερικανών που πασχίζουν ανόητα να παρουσιάσουν σαν πηγή του ανεπανάληπτου Ελληνικού πολιτισμού την Αφρικανική Αίγυπτο και τους Έλληνες σοφούς, κοινούς κλέπτες της Αιγυπτιακής φιλοσοφίας(sic).

    Αυτή η αθλιότητα δεν ανήκει σε κανέναν από τους παραπάνω, αλλά είναι οχετός που προέρχεται από κάποιους που υποτίθεται αναζητούν την υπέρτατη αλήθεια και προάγουν δήθεν την αρετή, είναι από κάποιους που αυτοαποκαλούνται μυημένοι, είναι από κάποιους επίορκους απέναντι στην πατρίδα και στην κοινωνία . Αυτό το ευτελές λιβελογράφημα – και άλλα πολλά παρόμοια – αποτελεί την αιχμή της προπαγάνδας, της διαστρέβλωσης και της ανθελληνικότητας, από  «φόρουμ» του διαδικτύου,  στημένο από αυτοπενευόμενους τέκτονες οι οποίοι διασπείρουν όλη την λάσπη, την κοπριά και την συκοφαντία που απ’ ότι φαίνεται είναι το προϊόν των τεκτονικών τους εργασιών στα άντρα  των  παρατεκτονικών τους ταγμάτων.

    Είναι ντροπή για τα μυητικά μυστήρια να τα καταστρατηγούν και να ασελγούνε πάνω τους ιδιοτελείς και φιλόδοξοι καιροσκόποι, μολύνοντας τις πάναγνες τελετές και παρασύροντας εκατοντάδες αφελείς στον παρωπιδισμό. Είναι αίσχος να διασπείρουν ψεύδη και αντιεπιστημονικές απάτες στο όνομα του εσωτερισμού, μολύνοντας τα μυητικά μυστήρια, την αγνότερη και ύψιστη προσφορά του Ελληνισμού στην ανθρωπότητα. Είναι  χείριστη κατάντια η εγκληματική υπαγωγή σε δογματισμένους υπανθρώπους, ανθρώπων που έχουν τον οίστρο της αναζήτησης, αυτών που παρασύρονται στα δίχτυα των ιταμών αόμματων καιροσκόπων.

    Χιλιάδες συνάνθρωποί μας με ζέση για εξέλιξη, με διάθεση για μελέτη και εργασία στην γνώση, με προσήλωση στην αναζήτηση της αλήθειας και την επίτευξη της αρετής, αφού προσέγγισαν τους χώρους –κατά κανόνα τεκτονικούς- όπου υποτίθεται στους ναούς της γνώσης αναζητείται η αλήθεια και προάγεται η αρετή, και αφού κάποιοι λίγοι γρήγορα και οι πολλοί  αργότερα αντιλήφθηκαν τον βόρβορο του αίσχους και την δυσωδία της ανοησίας και της ιδιοτέλειας, αηδιασμένοι στο έπακρο  αποχώρησαν από τα άντρα της κατάντιας, χάνοντας,  δυστυχώς όμως  εξαιτίας αυτών των χαμερπών, την ζέση για την αρετή, για τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά, θεωρώντας την εσωτερική τους αγνή επιθυμία μάταια και ανεκπλήρωτη.

     Γράφει ανερυθρίαστα ο θρασύς συντάκτης:


       Έτσι εξετάζοντας την ιστορική διαδρομή των μυστηρίων δεν μπορούμε να εξάγουμε με βεβαιότητα μια ολοκληρωμένη εικόνα τους. Ο σύγχρονος μάγος της τελετουργικής μαγείας Lon Milo DuQuette μας εκθέτει αυτή την ιστορική άγνοια με αφοπλιστική ειλικρίνεια :
        «Και οι Αιγυπτιακές τελετές μύησης; Ξέρουμε, με κάποιο βαθμό ακριβείας, περί τίνος επρόκειτο; Άραγε, πόσες μυητικές αδελφότητες υπήρξαν και εξάσκησαν την τέχνη τους κατά την διάρκεια των 4.000 ετών Αιγυπτιακής ιστορίας; Ήταν ανταγωνιστικές μεταξύ τους; Πότε έφτασε η μυητική τέχνη στο πνευματικό της ζενίθ; Πότε άρχισε να εκφυλλίζεται για να καταντήσει τελικά κενή νοήματος μορφή; Υπάρχουν σήμερα σχολές μύησης που να είναι πραγματικά κληρονόμοι των Αιγυπτιακών μαγικών σχολών; Νομίζω πως η μοναδική τίμια απάντηση σε όλα αυτά είναι : Κανείς δε γνωρίζει πραγματικά  (2)».

    Και αφού με αφοπλιστική αφέλεια μας παραθέτει το εύλογο συμπέρασμα του Lon Milo DuQuette, ο οποίος με ειλικρίνεια παραδέχεται ότι «η μοναδική τίμια απάντηση στο θέμα ύπαρξης σχολών μύησης ή κληρονόμων Αιγυπτιακών σχολών μαγείας, είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά περί Αιγυπτιακών τελετών μύησης, καθώς δεν γνωρίζουμε τίποτα περί αυτών». 

    Κατ’ επέκταση και ενώ δεν δυνάμεθα να υποστηρίξουμε τη ύπαρξή τους λόγω παντελούς έλλειψης στοιχείων, έρχεται ο «φωστήρας» συντάκτης τελικά του ανοήτου πονήματος να μας πείσει ότι, αν και δεν δυνάμεθα να γνωρίζουμε τίποτα για δήθεν μυητικά μυστήρια στην Αίγυπτο, αναιρώντας την μαρτυρία του Lon Milo DuQuette που επικαλέστηκε, προβαίνει στην παράλογη δήλωση ότι κάποιοι μυημένοι γνώρισαν για αυτά που το πιο έντιμο είναι να πούμε ότι κανένας μα κανένας δεν γνωρίζει τίποτα.

    Αυτή είναι η παρανοϊκή «λογική» που μεταγγίζεται  στους αφελείς, μέσα στα άντρα του παραλόγου. Ας συνεχίσουμε να την «θαυμάζουμε»….


        Όμως παρόλη την δυσκολία που παρουσιάζει το θέμα, κάποιοι μυημένοι ανά τους αιώνες, προσπάθησαν να αποκαλύψουν με διάφορες αλληγορίες ή με συμβολικές ιστορίες τον χαρακτήρα των μυστηρίων.
Οι κυριότερες ιστορικές πηγές που θα εξετάσουμε και που γενικά υπάρχουν πάνω στο θέμα είναι :

Το έργο του Λούκιου Απουλήιου, (π. 123 - π. 170 μ. Χ.) Asinus Aureus [Ο Χρυσός όνος ] (ή Μεταμορφώσεις, βιβλία 11).
 Τα έργα του Ιάμβλιχου και ιδιαίτερα το «Περί των αιγυπτίων μυστηρίων».
Τα έργα του Πλούταρχου και ιδιαίτερα το «Περί Ίσιδος και Οσίριδος».
 Η Αιγυπτιακή Βίβλος των Νεκρών – Το αρχαίο αιγυπτιακό Τυπικό των λιθοξόων (3)
 Η Βίβλος της ανάδυσης στο φως της Ημέρας
        Θα ξεκινήσουμε την προσέγγισή μας στης μυητικές τελετουργίες με μια εξέταση της Αιγυπτιακής Βίβλου των Νεκρών.

     Αφού λοιπόν παραπάνω δείχθηκε ότι κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τίποτα για δήθεν Αιγυπτιακές  μυητικές τελετουργίες, έρχεται μετά πλήρους βεβαιότητας –σύμπτωμα πλύσης εγκεφάλου- να μας δηλώσει αγέρωχα ότι,  «θα ξεκινήσουμε την προσέγγισή μας στις μυητικές τελετουργίες της Αιγυπτιακής βίβλου των νεκρών». Και ασυγκράτητος πια συνεχίζει:

     Όταν αναφερόμαστε στην «Βίβλο των Νεκρών» εννοούμε κάποια αρχαία αιγυπτιακά κείμενα, γραμμένα αρχικά πάνω στις σαρκοφάγους και αργότερα σε παπύρους που θάβονταν μαζί με το νεκρό, στο εσωτερικό των σαρκοφάγων. Τα διάφορα βιβλία που αποτελούν αυτό που ονομάζουμε «Βίβλο των Νεκρών» περιέχουν συλλογές από επωδούς, αριθμούς και μαγικούς τύπους για χρήση από τους νεκρούς στη μεταθανάτια ζωή. Είχαν το ρόλο να καθοδηγήσουν τους νεκρούς στις διάφορες δοκιμασίες που θα συναντούσαν πριν φθάσουν στον Κάτω Κόσμο. Ο Lon  Milo  DuQuette μας λέει:
        «Ήταν ένας καταπληκτικά λεπτομερής χάρτης κάθε πτυχής της προβαλλόμενης φαντασίας του Θεού. Αν το είχε αποστηθίσει όσο ήταν ακόμη ζωντανός, ο πρόσφατα νεκρός μπορούσε να αντεπεξέλθει βήμα προς βήμα στις δοκιμασίες και στη σύγχυση της μεταθανάτιας ύπαρξης, να απορροφηθεί από την αθάνατη θεότητα και να ταυτιστεί πλήρως μαζί της (4)»

       Οι παλαιότερες εκδόσεις του βιβλίου χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα π.Χ. και εμπεριέχουν παλαιότερα κείμενα από το 2000 π.Χ. ("κείμενα των Σαρκοφάγων") και από το 2.600-2.300 π.Χ. ("κείμενα των Πυραμίδων")
       Στον εντυπωσιακό πάπυρο του Άνι, που παρουσιάζεται με μεγάλα γράμματα σαν διάζωμα στις Αιγυπτιακές Αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου με συνολικό μήκος 28 μέτρων (και αποτελούμενος από 37 φύλλα), μπορούμε να διακρίνουμε ένα βασικό πρότυπο, την περιγραφή της μεταθανάτιας κατάστασης του γραφέα Άνι.
       Εκ πρώτης όψεως η Βίβλος των Νεκρών δεν φαίνεται να έχει κάποιο μυητικό χαρακτήρα, αν όμως κατανοήσουμε σε βάθος τον σκοπό της περιγραφόμενης τελετουργίας τότε τα συμπεράσματα μας θα αλλάξουν.

    Εδώ οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι έγινε μια φιλότιμη προσπάθεια να περιγραφεί το περιεχόμενο του πάπυρου «Άνι», όπου ο σκοπός που αυτά τα κείμενα συντάχθηκαν, ήταν η χρησιμότητά τους ως προσευχές και επικήδειες ευχές και συμβουλές στον νεκρό για το μεταθανάτιο ταξίδι του στον άλλο κόσμο. Χωρίς να μειώσουμε την θρησκευτική αξία αυτών των κειμένων, απλά ως παράθεση παραπλήσιων τελετουργικών κειμένων από άλλους λαούς, υπενθυμίζουμε τα Ορφικά κείμενα των χρυσών πινακίδων που βρέθηκαν σε τάφους ορφικών, οι οποίες εμπεριέχουν παραπλήσιες μεταθανάτιες οδηγίες.

    Φυσικά τέτοια κείμενα κανένας έστω και επιφανειακός ερευνητής δεν θεώρησε ποτέ μυητικά. Όμως ο «φωτισμένος» μας συντάκτης του ευτελούς κειμένου που αναλύουμε, παρότι δέχεται ότι «η βίβλος των νεκρών δεν φαίνεται να έχει κάποιο μυητικό χαρακτήρα», τι σκαρφίζεται ο πονηρός!


    Για να γίνει αυτό πιο κατανοητό ας δούμε μια πρώτη γενική σύγκριση μεταξύ του θανάτου (ακούσια έξοδος του εγώ από το σώμα) και της μύησης (εκούσια έξοδος του εγώ από το σώμα) από τον Gareth Knight (5) :
       «Όπως η μύηση περιέχει το συμβολισμό του θανάτου, με σκοπό να εντυπώσει καλύτερα την ιδέα της πνευματικής αναγέννησης, έτσι και οι αιγυπτιακές νεκρικές τελετές μας προσφέρουν ένα υπόβαθρο για τις πίστεις και τις πραχτικές της Μυστηριακής θρησκείας. Σχετικά με αυτό, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι η συλλογή των πάπυρων που πραγματεύονται αυτό το θέμα ονομάζεται γενικά «Η Βίβλος των Νεκρών», ενώ στην αρχαία Αίγυπτο την ονόμαζαν «Η Βίβλος της ανάδυσης στο φως της Ημέρας».

     Αφού προσχηματικά μας παραθέτει τις ερμηνείες του Gareth Knight περί μύησης και νεκρικής τελετής, όπως και των διαμετρικά αντίθετων σκοπών που έχουν οι με ζωτική διαφορά τελετουργίες, καθότι η μύηση αποσκοπεί στο να εντυπώσει στον ζωντανό την ιδέα της πνευματικής αναγέννησης, ενώ η νεκρική τελετή αποσκοπεί να προσφέρει ένα υπόβαθρο για την πίστη και τις πρακτικές της θρησκείας, ο βαθιά νυχτωμένος μας συντάκτης περί μυήσεων, θα μας δηλώσει αγέρωχα:

       Αυτός ο συσχετισμός δεν είναι καθόλου αυθαίρετος και μας φέρνει στο νου την αρχαία αιγυπτιακή επωδή:
 

 «Μακάριος αυτός που Ζει,
Μακάριος αυτός που Πεθαίνει στις Θήβες»
 ή αυτό που έχω ακούσει να λένε οι Αγιορείτες μονάχοι :
 «Όποιος πεθάνει πριν πεθάνει δεν θα πεθάνει όταν πεθάνει»
        Ο Πλούταρχος 6 μας επιβεβαιώνει τα παραπάνω και λέει:

         «Η ψυχή, την στιγμή του θανάτου, νοιώθει τις ίδιες εντυπώσεις όπως αυτοί που έχουν μυηθεί στα μεγάλα μυστήρια. Η λέξη και το πράγμα μοιάζουν: λέμε "τελευτώ" (πεθαίνω) και "τελειούσθαι" (μυούμαι).»
        Πρόκειται στην αρχή για πορείες στην τύχη, για επίπονες διαδρομές, για ένα δρόμο όλο ανησυχία και δίχως τέλος μέσα στα σκοτάδια. Ύστερα, και πριν τελειώσουν όλα, ο τρόμος φτάνει στο αποκορύφωμα του: η ανατριχίλα, το τρεμούλιασμα, ο κρύος ιδρώτας κατακλύζουν τον υπό μύηση.
        «Όμως, στη συνέχεια, ένα υπέροχο φως προσφέρεται στα μάτια του, περνά μέσ' από πεντακάθαρους τόπους και λειβάδια, όπου αντηχούν τραγούδια και χοροί τα ιερά λόγια, τα θεία οράματα εμπνέουν ένα θρησκευτικό σεβασμό.»

    Κάπου εδώ αρχίζει πλέον ο συντάκτης του στρεβλού πονήματος να προκαλεί τον οίκτο μας, καθώς ο καημένος αποκαλύπτεται ότι είναι απλά ένας άσχετος αφελής που έπεσε θύμα υποβολής κάποιας ανόητης αυθεντίας, τέτοιας που «τα τεκτονικά γαλόνια και παράσημα» προσδίδουν επίπλαστο κύρος σε αδαή σαρκία μωροφιλόδοξων καιροσκόπων.

    Πήγε ο καημένος σε χώρους που τον εξαπάτησαν ότι του παρέχουν μυήσεις, ενώ στην ουσία του πουλάνε φτηνές σκηνοθεσίες με παιδαριώδη ηθικοπλαστικά μηνύματα, εγκλωβίζοντάς τον σε μια υποκριτική ιεραρχία που εξυπηρετεί αλλότριες σκοπιμότητες. Αν είχε έστω και ελάχιστη ικανότητα κρίσης, θα γνώριζε ότι οι μυήσεις στην αρχαία Ελλάδα ήταν πολλαπλών μορφών, συμβολισμών και θεματολογίας και ΜΙΑ από αυτές τις μυήσεις ΕΝΟΣ συγκεκριμένου βαθμού, ήταν η μύηση των Ελευσίνιων που διαπραγματεύονταν τον ίδιο τον θάνατο.

    Ίσως είναι η πιο εντυπωσιακή ή ίσως η πιο τραγική για τον άνθρωπο, αλλά σίγουρα δεν υπερτερούσε των άλλων μυήσεων, ούτε φυσικά μπορούσε να υποκαταστήσει τις άλλες. Π.χ. τα μυστήρια της γέννησης στα οποία μυούνταν ο Νεόφυτος στην Σαμοθράκη, προέχουν των μυστηρίων της Ελευσίνας, καθιστάμενα πρώτα-όντως και αρχαιότερα κάθε μύησης σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου- ενώ τα μυητικά του Αγλαόφημου έπονταν ακόμα και αυτών των μυήσεων του Ιδαίου άντρου.

    Σε παραλληλισμό της μύησης του θανάτου με τον φυσικό θάνατο, ο κάθε εχέφρων αναγνωρίζει μια μεγάλη διαφορά. Η μύηση γίνεται σε ζώντα, ενώ η κηδεία σε νεκρό. Κι αν κάποιος δυσκολεύεται να αντιληφθεί το μέγεθος αυτής της τεράστιας και ουσιώδους διαφοράς, σίγουρα θα αδυνατεί να κατανοήσει την ειδοποιό διαφορά της μύησης του θανάτου που ευαγγελίζεται την παλιγγενεσία (μετενσάρκωση)και της νεκρικής  Αιγυπτιακή τελετουργίας  της κρίσης και δικαίωσης ή της οριστικής καταδίκης.

    Αλίμονο όμως, ο δυστυχής συντάκτης του ανιστόρητου κειμένου, είναι το αποτέλεσμα ενός και πλέον αιώνα απομάκρυνσης από τα αληθινά μυητικά μυστήρια, είναι το θλιβερό προϊόν αυτών που κατάντησαν τον Τεκτονισμό στην επιφανειακή ενασχόληση και στην φιλολογική όψη των μυστηρίων της Συντεχνίας.

    Κι όπως έγραφε ο Μ. Διδάσκαλος Γ. Γουίλμχερστ, «φοβάμαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Τεκτόνων δεν καταφέρνουν ποτέ να ξεπεράσουν αυτήν την επιφανειακή ενασχόληση. Σε αυτό το στάδιο γνώσης η Συντεχνία θεωρείται ως μια κοινωνική, ημιδημόσια, ημιμυστική κοινότητα στην οποία είναι ευχάριστο και ευεργετικό να ανήκουμε για κοινωνικούς ή για άλλους ωφελιμιστικούς σκοπούς. Στο στάδιο αυτό ο στόχος της φιλοδοξίας του Τέκτονα είναι να κερδίσει αξιώματα και την δυνατότητα να φοράει στο στήθος του σειρά από παράσημα. Στο στάδιο αυτό επιδίωξη του Τέκτονα είναι να επιτελεί τα τελετουργικά με σχολαστικότητα και να γνωρίζει απ’ έξω τις κατηχήσεις των βαθμών, μη κάνοντας κανένα λάθος ούτε σε ένα κόμμα και αυτό θεωρείται η κορωνίδα της Τεκτονικής αξίας. Και αφού επιτελεστούν αυτές οι λειτουργίες με τυπολατρία, το μυαλό αυτού του Τέκτονα είναι πώς να κλείσει την Στοά όσο πιο γρήγορα μπορεί, για να σπεύσει να εντρυφήσει σε γιορταστικά εδέσματα. Όλα αυτά τα πράγματα είναι που ανήκουν σε αυτό το στάδιο, το οποίο θα μπορούσαμε να ονομάσουμε, στάδιο του ακατέργαστου λίθου».

    Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με κάποιους «ακατέργαστους λίθους» που θεωρούν οι δυστυχείς ότι έχουν καταστεί ήδη «σφηνόλιθοι» και η αλαζονεία του δυστυχή μας συντάκτη, συνεχίζεται….


       Ο Πλούταρχος λοιπόν συσχετίζει άμεσα τα μυστήρια με τον θάνατο και μας περιγράφει την μετάβαση στα φωτεινά λιβάδια (δηλαδή στο Φως – στην Ημέρα). Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι και μόνο η καταγραφή – χαρτογράφηση του μεταθανάτιου κόσμου (αν δεχτούμε ότι η Α.Β.Ν. είναι μόνο αυτό) με τέτοια ακρίβεια προϋποθέτει κάτι παραπάνω από συγγραφικό ταλέντο…
        Τέλος αξίζει να γίνει μια μνεία στην ομοιότητα που παρουσιάζουν τα τυπικά του Ελευθεροτεκτονισμού με την Α.Β.Ν. και ειδικότερα το 125ο κεφάλαιο στο οποίο εντοπίζεται ένας από τους αρχαιότερους τύπους «κατηχισμών». Σαν ερωταποκρίσεις περιέχονται διάφορα στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται και σήμερα στα Τυπικά διαφόρων οργανώσεων, σχετικά με το Τάγμα της Χρυσής Αυγής ο Lon  Milo DuQuette μας λέει:

     Ο Πλούταρχος ήταν μυημένος σε πραγματικά μυστήρια και είναι σίγουρο ότι τα γραπτά του προδίδουν κάτι παραπάνω από συγγραφικό ταλέντο. Η προσπάθεια όμως να εστιάσουμε σε ομοιότητες ενός «θεσμού» από την μια και ενός νεκρώσιμου θρησκευτικού τελετουργικού από την άλλη, αδικεί κατάφωρα τον Τεκτονισμό και δημιουργεί δυσάρεστες κι ανακριβείς εντυπώσεις για το τι προάγει.

        «Σε πολλές ιεροτελεστίες ζητείται από τον υποψήφιο να σταματήσει σε διάφορα σημεία του ναού και να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις ή να αντιμετωπίσει κάποια δοκιμασία. Κατόπιν με τη βοήθεια του οδηγού της ιεροτελεστίας (ο Δοκιμαστής στις τεκτονικές στοές) ή του ανάδοχου ο υποψήφιος ξεπερνάει τη δοκιμασία και του δίνεται η άδεια, από την ανωτάτη αρχή να συνεχίσει. Οι μυημένοι της παράδοσης του Τάγματος της Χρυσής Αυγής θα αναγνωρίσουν στα παραπάνω τα αξιώματα του Ηγεμόνα (Hegemon), του Ιερέα (Hiereus) και του Ιεροφάντη (Hierophant). (7) »

    Η αναφορά στο Τάγμα «Χρυσή Αυγή», μόνον ως ατυχής έμπνευση δύναται να ιδωθεί, καθώς οι δημιουργοί του Τάγματος αυτού, παρότι συντάσσουν κακέκτυπες τεκνονοειδείς τελετουργίες, είναι οι κατ’ εξοχήν υπέρμαχοι της λανθασμένης αντίληψης περί δήθεν προέλευσης των μυητικών από την Αίγυπτο, οπότε η απλή Λογική μας υποδεικνύει ότι δεν δυνάμεθα να χρησιμοποιήσουμε τα τελετουργικά τους ως απόδειξη προέλευσης από δήθεν Αιγυπτιακά, για το λόγο ότι οι συντάκτες προσπάθησαν πολλαπλώς  να δημιουργήσουν τυπικά που θα παραπέμπουν σε Αίγυπτο.

    Φρονούμε ότι οι έστω και μερικώς γνώστες περί μυητικών Ταγμάτων και τυπικών, θα γνωρίζουν ότι ο W. Westcott, συντάκτης των τυπικών της «Χρυσής Αυγής» παραδέχθηκε ότι τα τελετουργικά ΔΕΝ τα βρήκε σε κάποια αρχαία χειρόγραφα – όπως ισχυρίστηκε στην αρχή – αλλά τα σύνθεσε ο ίδιος, έχοντας μπροστά του τα μυθιστορήματα του Απουλήιου και του Γάλλου Τερασσόν του 17ου αιώνα.

    Από το σημείο αυτό ο παρασυρθείς συντάκτης του πονήματος, θα αποπειραθεί  να προπαγανδίσει την δογματική του προσήλωση στα διδάγματα των πατρώνων του και να μας αποκαλύψει την παντελή του άγνοια για την προσπάθεια των Αφροαμερικανών να παρουσιάσουν τον Ελληνικό πολιτισμό και τα μυητικά μυστήρια των Ελλήνων, ως δήθεν κλοπές και αντιγραφές από την Αίγυπτο.

    Είναι θλιβερό το γεγονός ότι, ένα τέτοιο θέμα που αναγκάστηκε η επιστήμη να επιληφθεί και να εξαγάγει τεκμηριωμένα πορίσματα, αποδεικνύοντας το γελοίο μιας τέτοιας εικασίας, να συνεχίζει να παπαγαλίζεται από χώρους και άτομα παντελώς άσχετα και ανενημέρωτα.

    Είναι ακατανόητο – αν όχι προδοτικό- την στιγμή που σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα απέρριψε τις διαστρεβλωτικές απόψεις και κατέρριψε τα ψεύδη περί Αιγυπτιακής καταγωγής των μυητικών μυστηρίων και της Ελληνικής φιλοσοφίας, αυτά τα γελοία ψεύδη να συνεχίζουν να καλλιεργούνται μέσα σε χώρους που αξιώνουν να λέγονται χώροι αναζήτησης της αλήθειας και να διαδίδονται απερίσκεπτα – αν όχι με υστερόβουλες σκοπιμότητες- αξιώνοντας την ετυμηγορία του εσωτερισμού.

    Ο Ρωμαίος πολιτικός και ρήτορας Κικέρων, είχε γράψει για τα Ελληνικά μυητικά μυστήρια: «Πιστεύω ότι μεταξύ των πολλών εξαίρετων και θείων πραγμάτων που η Ελλάδα χάρισε στην ανθρωπότητα, το κάλλιστο είναι τα Μυστήρια. Γιατί, μέσα από αυτά μεταμορφωθήκαμε και από έναν σκληρό και βάρβαρο τρόπο ζωής, περάσαμε σε μια κατάσταση ανθρωπισμού και πολιτισμού. Ακριβώς χάρη σε αυτά που ονομάζονται μυήσεις, μάθαμε στην πραγματικότητα τα βασικά πράγματα της ζωής και συλλάβαμε το νόημα, όχι μόνον να ζούμε με χαρά, αλλά επίσης και να πεθαίνουμε με καλύτερη ελπίδα».


Ο Λούκιος Απουλήιος

        Διαβάζοντας το δεύτερο βιβλίο για τις "Μεταμορφώσεις του Απουλίου" (μία από τις καλύτερες πηγές για τη φιλοσοφία και την πρακτική των Μυστηριακών Θρησκειών), μπορούμε να εμβαθύνουμε αρκετά σ' αυτό το ζήτημα και ν' αποσπάσουμε στοιχεία μελέτης πολύ ενδιαφέροντα, προπάντων αν τα συνδυάσουμε με τις διδασκαλίες της εσωτερικής παράδοσης. Ο Λούκιος Απουλήιος της Μαδούρας ήταν ένας μυημένος στα Μυστήρια της Ίσιδας και πιθανά και σε κάποιες άλλες Μυστηριακές λατρείες. Σύμφωνα με μία παράδοση, την οποία ακολούθησαν πολλοί, μεταξύ των οποίων και οι Ροδόσταυροι του 17ου αιώνα, έγραψε πολύ σοφά πράγματα, καλυμμένα όμως με το προσωπείο μιας σκωπτικής διάθεσης. Αυτό που σε ένα επίπεδο αποτελεί συλλογή αστείων και μερικές φορές κακόγουστων ή και χυδαίων ακόμα ιστοριών, στην πραγματικότητα είναι μια πραγματεία που αφορά τη μύηση στα ανώτερα πνευματικά Μυστήρια. Ταυτόχρονα, θεωρείται έργο πολύ αποκαλυπτικό για τα είδη των θρησκειών και τις μαγικές πεποιθήσεις που επικρατούσαν εκείνη την εποχή (αν και τα κείμενά του τοποθετούνται χρονικά γύρω στον 3ο μ.Χ αιώνα, η γενική εικόνα που μας δίνει ισχύει και για μερικούς αιώνες πριν).

     Διαβάζοντας εδώ τι παραθέτει ο συντάκτης του άρθρου που μας  παρουσιάζεται ως μυημένος (Μασόνος), ειλικρινά μένουμε άφωνοι με την παιδαριώδη αφέλεια (ή την ύπουλη σκοπιμότητα διαστρέβλωσης) που χαρακτηρίζει τις απόψεις του. Χωρίς την παραμικρή αναστολή, έρχεται με περίσσιο θράσος να μας πει ότι, «Οι Μεταμορφώσεις του Απουλήιου είναι μία από τις καλύτερες πηγές για την φιλοσοφία και την πρακτική των Μυστηριακών Θρησκειών.

    Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο κείμενο είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα; Είναι ποτέ δυνατόν ένα μυθιστόρημα να θεωρείται «μια από τις καλύτερες πηγές για την φιλοσοφία και την πρακτική των Μυστηριακών Θρησκειών;» Είναι δυνατόν ένας μυημένος σε Τάγμα που έχει σαν ουσία του τον Λόγο, να υποπίπτει σε τόσο χοντρούς παραλογισμούς; Να υποθέσουμε ότι ο συντάκτης, όχι μόνον δεν είναι μυημένος, αλλά ούτε καν γνώστης στοιχειωδών πληροφοριών ή να υποψιαστούμε ότι η Στοά όπου συμμετέχει και η αγορά όπου φιλοξενείται αυτό το λιβελογράφημα, είναι ένα άντρο παραλογισμού και διαστρέβλωσης, ένα εργαστήριο διάδοσης τερατολογιών και ανιστόρητων δογματικών πεποιθήσεων;

    Το πιο πιθανό είναι να μετέφρασε μηχανικά το κείμενο από κάποια νεοεποχήτικη αμερικάνικη ιστοσελίδα, γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι ένας άνθρωπος με έστω και μέτριο νου, θα ισχυρίζονταν ότι, «μπορούμε να εμβαθύνουμε αρκετά σ' αυτό το ζήτημα και ν' αποσπάσουμε στοιχεία μελέτης πολύ ενδιαφέροντα, προπάντων αν τα συνδυάσουμε με τις διδασκαλίες της εσωτερικής παράδοσης». Να εμβαθύνει και να αποσπάσει στοιχεία μελέτης από ένα «μυθιστόρημα;» Στοιχεία μελέτης πολύ ενδιαφέροντα από ένα μυθιστόρημα; Και να συνδυάσουμε τα μυθιστορηματικά στοιχεία με τις διδασκαλίες της εσωτερικής παράδοσης;

    Όχι κύριοι !!!! Ο εσωτερισμός δεν συνδυαζόταν ποτέ του με μυθιστορήματα και διηγήματα φαντασίας. Ο εσωτερισμός είναι η πιο προηγμένη φιλοσοφία, είναι η πιο προοδευμένη επιστήμη, είναι η κορύφωση της λογικής και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον υποβιβάζει και να τον ευτελίζει φέρνοντάς τον στα δικά του μέτρα.

    Με το ίδιο θράσος μας πληροφορεί ο συντάκτης του άρθρου ότι, «ο Λούκιος Απουλήιος της Μαδούρας ήταν ένας μυημένος στα Μυστήρια της Ίσιδας και πιθανά και σε κάποιες άλλες Μυστηριακές λατρείες». Από πού αντλείται αυτή η βεβαιότητα; Ποια πηγή μας διασώζει κάτι τέτοιο; Δυστυχώς εδώ οφείλουμε να αποδώσουμε στον συντάκτη και την αυθαιρεσία δίπλα στα λοιπά αξιοζήλευτα «ταλέντα» του. Γιατί ο άνθρωπος που συνέταξε το άρθρο αυτό, θα πρέπει νάχει πλούσια ταλέντα για να μας βεβαιώνει ότι, «σύμφωνα με μία παράδοση, την οποία ακολούθησαν πολλοί, μεταξύ των οποίων και οι Ροδόσταυροι του 17ου αιώνα, έγραψε πολύ σοφά πράγματα, καλυμμένα όμως με το προσωπείο μιας σκωπτικής διάθεσης». Θα πρέπει να έχει ασύλληπτο δείκτη νοημοσύνης για να συμπεραίνει ότι ο Απουλήιος έγραψε σοφά πράγματα, αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα που βασίζεται σε… μια παράδοση!

    Και σαν επιβεβαίωση, έπεται η ύψιστη μαθηματική λογική τεκμηρίωσης που με παρρησία διαλαλεί, «την παράδοση την ακολούθησαν πολλοί, μεταξύ των οποίων και οι Ροδόσταυροι του 17ου αιώνα!»Ε, αφού και κάποιοι λίγο μετά (μετά από 14 αιώνες) συμφωνούν, τότε έχουμε….βεβαιότητα! Μα είναι δυνατόν!!!! Είναι ποτέ δυνατόν άνθρωπος ο οποίος ξέρει στοιχειωδώς να γράφει, να καταφεύγει σε τέτοιες ανόητες αυθαιρεσίες; Είναι δυνατόν άνθρωποι να έχουν μολυνθεί σε τέτοιο βαθμό και να μην τους έχει απομείνει ούτε ίχνος κριτικής ικανότητας;

    Μάλλον ναι, είναι δυνατόν σύμφωνα με το σοφό αρχαιοελληνικό  ρητό (και όχι αρχαιοαιγυπτιακό),  το οποίο μας πληροφορεί, «όμοιος ομοίω πελάζει»…. Κι αυτοί οι όμοιοι από αμορφωσία, παντελή άγνοια και αφέλεια - δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υποκρύπτεται άλλη σκοπιμότητα –επιδίδονται ανερυθρίαστα στην διαστρέβλωση και αήθη διάδοση ανιστόρητων παραλογισμών, αγωνιζόμενοι για μεγαλύτερα επιτεύγματα μειοδοσίας της μητέρας του παγκόσμιου πολιτισμού, του Ελληνισμού, πασχίζοντες για αισχρότερες προδοτικές δράσεις ενάντια στα δίκαια της πατρίδος μας….

    Θα συνεχίσουμε στο Β’ μέρος την κατάδειξη των διαστρεβλώσεων που επιχειρούνται σε αυτό το λιβελογράφημα, παραθέτοντας τεκμηριωμένα επιστημονικά πορίσματα και ορθό λόγο, ώστε να αναδειχθεί το μέγεθος της ασχετοσύνης (μήπως προπαγάνδας;) των κύκλων που προβαίνουν σε τέτοιους παραλογισμούς και των ομόδοξων κύκλων φιλοξενίας, προαγωγής και διασποράς των στρεβλών και ανιστόρητων παραλογισμών (ή μήπως προδοτικών σκοπιμοτήτων;) που επαίρονται ότι δήθεν αναζητούν την Γνώση….


....συνεχίζεται....
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2008, 15:05:54 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Δόλιο άρθρο στο http://www.mystica.gr/egypt.htm

    Ένα τροπάριο αφιερωμένο στην προπαγάνδα, στην διαστρέβλωση και στην ξεδιάντροπη παραποίηση της ιστορικής αλήθειας. Μία ακόμα μειοδοτική προσπάθεια, προερχόμενη από κύκλους που απεργάζονται τον αφελληνισμό και τον νεοδογματισμό του παραποιημένου και διεστραμμένου νεοεποχίτικου παγκοσμιοποιητικού ολοκληρωτισμού, κάτω από την μάσκα του δήθεν Ελευθεροτεκτονισμού.

[...]

    Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άρθρο το οποίο αποτελεί ύμνο στην παραποίηση της αλήθειας περί μυστηρίων, άθλο στην διαστρέβλωση κάθε επιστημονικής έρευνας και απόδειξης της ιστορίας και υπέρτατη αχαριστία και προδοσία έναντι των δικαίων της Ελληνικής κληρονομιάς και της παγκόσμιας προσφοράς του Ελληνισμού.

Είναι λυπηρό να προάγεται ο Ανθελληνισμός, από 'Ελληνες, και η παραποίηση της Αλήθειας, από ιντερνετικούς χώρους, που διαφημίζονται ως χώροι.'. Διαφωτισμού.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2008, 15:54:38 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Νομίζω πως δεδομένες ορολογίες έχουν διαστρεβλωθεί και έχουν χάσει πλέον το ορθό νόημά τους. Εδώ, το παρόν άρθρο, πρέπει βοηθηθεί εννοιολογικά με την ανάλυση και τον διαχωρισμό των εννοιών "τελετουργικό" και "μυστήριο". Η διαφορά είναι χαώδης...
...spes mea in mentem est...

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
ΑΓΑΠΗΤΕ,   Ο Ρ Φ Ε Α ...     

                        ........  Α Λ Η Θ Ε Ι Α      ΚΑΙ   Ψ Ε Υ Δ Ο Σ ........

                             
                                  " Κ Α Λ Ο '          ΚΑΙ  "Κ Α Κ Ο "

                                                                                 ΕΙΝΑΙ.....   Ε Κ Φ Ρ Α Σ Ε Ι Σ ...ΤΟΥ    Ε Γ Ω ....


              ΣΤΟ    Ψ Ε Υ Δ Ο Σ .....   Ο   ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ....  ΠΑΙΖΕΙ....ΤΟΝ   Ρ Ο Λ Ο     ΤΟΥ   ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.....


             ΕΑΝ   ΕΧΕΙ....  ΤΗΝ   Σ Υ Ν Α Ι Σ Θ Η Σ Η .... ΤΩΝ     Π Ρ Α Ξ Ε Ω Ν    ΤΟΥ....   ΤΟΝ    Υ Μ Ν Ο Υ Μ ΑΙ.....


             ΟΙ   Υ Μ Ν Ο Ι ....ΤΗΣ ...   Μ Η    Λ Η Θ Η Σ ....ΠΡΟΑΓΟΥΝ....ΤΟ  ΦΩΣ...  ΣΤΗΝ    Ν Υ Χ Τ Α    ΤΗΣ   Ψ Υ Χ Η Σ ....

                                                         ΤΟΥ   ΚΑΘΕ   ΕΝΟΣ....

             ΟΙ    Υ Μ Ν Ο Ι ....ΤΟΥ    Ψ Ε Υ Δ Ο Υ Σ ....ΤΗΣ   Λ Η Θ Η Σ ...   ΤΗΣ    ΛΑΣΠΗΣ....Π Ρ Ο Α Γ Ο Υ Ν ....   ΤΟΝ ...

                                       Β  Ι  Α  Σ  Μ  Ο  ....Α Υ Τ Η Σ ,   ΩΣ    Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α .


             Η    Δ Ι Α Κ Ο Ρ Ε Υ Σ Η .....ΤΗΣ   Ψ Υ Χ Η Σ ...  Π Ρ Ο Α Γ Ε Ι ....ΤΗΝ   Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Η     Π Ο Ρ Ν Ε Ι Α ...

                                                         Ω Σ      Δ Ι Α Ν Ο Η Τ Ι Κ Η      Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α ....


             ΟΙ    Π Α Ρ Θ Ε Ν Ι Κ Ε Σ    Σ Τ Α Γ Ο Ν Ε Σ    Α Υ Τ Η Σ ...  Γ Ι Ν Ο Ν Τ Α Ι ....Η   Κ Ι Ν Ο Υ Μ Ε Ν Η     Α Μ Μ Ο Σ ...

                                                                ΤΗΣ     Α Ν Υ Π Α Ρ Ξ Ι Α Σ ....


              Η     Ι Δ Ε Α ,   ΩΣ   Μ Ο Ν Η    Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Σ Α    ΣΤΗΝ    Σ Κ Ε Ψ Η ....Κ Υ Ρ Ι Α Ρ Χ Η    ΣΤΟ   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Τ Ο ...

                                   ΜΕ   ΤΗΝ   Π Α Ρ Ο Ρ Μ Η Σ Η .....      Α  Φ  Α  Ν  Ι  Σ  Τ  Ε      ΤΗΝ    Π Ν Ο Η ....!!


              Η   Α Ν Τ Ι Λ Η Ψ Η ...  ΩΣ   Α  Σ  Π  Ι  Δ  Α  ...    Ο Π Λ Ι Ζ Ε Ι ...  ΤΗΝ   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η  ....ΜΕ    ΟΡΘΟΤΗΤΑ....ΓΝΩΜΗΣ.


             
                        Σ Τ Ε Κ Ε Σ Α Ι ....ΚΑΙ    Α Μ Υ Ν Ε Σ Α Ι ....ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ    ΤΟΥ   Φ Ω Τ Ο Σ ....

                                                      Π Ο Λ Ε Μ Α Σ ......                                                     
                                                                                                                               ΑΣ   ΕΙΣΑΙ....ΚΑΛΑ,

Est la Bahamaat

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Αποκάλυψη : Μας κλέβουν τα Μυστήρια (διαδώστε το)

Οι σκότιες ανθελληνικές συμμορίες (συνιστάμενες από μίσθαρνα όργανα ξένων ανθελληνικών κέντρων, γραικύλους, ανθρωπάρια, ερμαφροδιτους κ.λπ.) μετά ζήλου πολλού προωθούν την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας, με απώτερο σκοπό τον αφανισμό της Ελλάδος :

Πρώτος  ο Ισοκράτης, γνωστό αμάρευμα της ανθελληνικής προπαγάνδας, (436 π.Χ-338 π.Χ.) μας αναφέρει ότι ο Πυθαγόρας είναι ο πρώτος που μεταβίβασε την «άλλην Φιλοσοφία» από την Αίγυπτο στην Ελλάδα:

«Πυθαγόρας ὁ Σάμιός ἐστιν: ὃς ἀφικόμενος εἰς Αἴγυπτον καὶ μαθητὴς ἐκείνων γενόμενος τήν τ' ἄλλην φιλοσοφίαν πρῶτος εἰς τοὺς Ἕλληνας ἐκόμισε, καὶ τὰ περὶ τὰς θυσίας καὶ τὰς ἁγιστείας τὰς ἐν τοῖς ἱεροῖς ἐπιφανέστερον τῶν ἄλλων ἐσπούδασεν».

Την σκυτάλη παίρνει κάποιο κοπροδοχειο από την Σικελία ονόματι Διόδωρος (80 π.Χ. – 20 π.Χ) όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι τα Ελευσίνια Μυστήρια τα έφερε στην Ελλάδα από την Αίγυπτο ο Ερεχθεύς :

«Ἐρεχθέα κομίσαι διὰ τὴν συγγένειαν σίτου πλῆθος εἰς τὰς Ἀθήνας• ἀνθ᾽ ὧν τοὺς εὖπαθόντας βασιλέα καταστῆσαι τὸν εὐεργέτην. τοῦτον δὲ παραλαβόντα τὴν ἡγεμονίαν καταδεῖξαι τὰς τελετὰς τῆς Δήμητρος ἐν Ἐλευσῖνι καὶ τὰ μυστήρια ποιῆσαι, μετενεγκόντα τὸ περὶ τούτων νόμιμον ἐξ Αἰγύπτου


Ο δε θρασύμυθος ανθέλλην Πλούταρχος (περ.45-120) στο έργο του «Περί Ίσιδος και Οσίριδος» 354.B.7-354.C.4 κάνει λόγο για μια δήθεν ἐπικεκρυμμένη φιλοσοφία (sic!!!) των Αιγυπτίων   :


«Οἱ δὲ βασιλεῖς ἀπεδείκνυντο μὲν ἐκ τῶν ἱερέων ἢ τῶν μαχίμων, τοῦ μὲν δι᾽ ἀνδρείαν τοῦ δὲ διὰ σοφίαν γένους ἀξίωμα καὶ τιμὴν ἔχοντος. ὁ δ᾽ ἐκ μαχίμων ἀποδεδειγμένος εὐθὺς ἐγίνετο τῶν ἱερέων καὶ μετεῖχε τῆς φιλοσοφίας ἐπικεκρυμμένης τὰ πολλὰ μύθοις καὶ λόγοις ἀμυδρὰς ἐμφάσεις τῆς ἀληθείας καὶ διαφάσεις ἔχουσιν, ὥσπερ ἀμέλει καὶ παραδηλοῦσιν αὐτοὶ πρὸ τῶν ἱερῶν τὰς σφίγγας ἐπιεικῶς ἱστάντες, ὡς αἰνιγματώδη σοφίαν τῆς θεολογίας αὐτῶν ἐχούσης.»

Μετάφραση:

«Οι δε βασιλείς εξελέγοντο ή από τους ιερείς ή από τους πολεμιστές, δυο τάξεις που είχαν εκτίμηση και αξιώματα, για την ανδρεία της η μια για τη σοφία της η άλλη. Και ο όποιος εξελέγετο από τους πολεμιστές, αμέσως κατατάσσονταν και στην τάξη των ιερέων, και εμυείτο και στην απόκρυφη φιλοσοφία, της οποίας τα περσότερα διδάγματα ήταν κρυμμένα σε μύθους και αλληγορίες, οι οποίες μοναχά ίχνη και υπαινιγμούς της αληθείας, αφήναν να διαφαίνονται. Και για τον λόγο αυτό στήνουν μπροστά από τους ναούς τους πολλά ομοιώματα της σφίγγας, η οποία υποδηλώνει, ότι η σοφία τους και η θεολογία τους είναι αινιγματώδης



Ακολουθεί ο βάρβαρος Σύριος Ιάμβλιχος (περ. 245-περ. 325) στο προπαγανδιστικό του έργο του περί των Αιγυπτίων μυστηρίων(sic!!!) σ. 455 7:5 :


«Ανελε οὖν ἐκ μέσων τὰς ἀποπιπτούσας τῆς ἀληθείας ὑπονοίας, ἢ ὡς Αἰγύπτιος ἢ αἰγυπτίᾳ φωνῇ χρώμενός ἐστιν ὁ καλούμενος• ἀλλὰ μᾶλλον ἐκεῖνο ὑπολάμβανε, ὡς Αἰγυπτίων πρώτων τὴν μετουσίαν τῶν θεῶν διακληρωσαμένων, καὶ οἱ θεοὶ χαίρουσι τοῖς Αἰγυπτίων θεσμοῖς καλούμενοι»

Μετάφραση:

«Διώξε λοιπόν από τη μέση τις υπόνοιες που απομακρύνονται από την αλήθεια, αν ο καλούμενος είναι Αιγύπτιος ή χρησιμοποιεί αιγυπτιακή γλώσσα και σκέψου καλύτερα ότι, καθώς οι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι στους οποίους δόθηκε η μετουσία των θεών, οι θεοί χαίρονται όταν κληθούν στα αιγυπτιακά μυστήρια.»



Βέβαια πανουργιππαρχίδας (Ο αρχηγός των πανούργων [πανούργος + ίππος + άρχω]) όλης της ανθελληνικής λαίλαπας είναι ο ξεμωραμένος κολλοποδιώκτης  Ηρόδοτος (485 - 421/415 π.Χ.) όπου μιλώντας για τις εορτές των Θεσμοφορίων προς τιμήν της Δήμητρας (που ήταν δεύτερες σε σπουδαιότητα μετά από τα Ελευσίνια μυστήρια) αναφέρει ότι:


«αυτές οι τελετές μεταφέρθηκαν από την Αίγυπτο στην Ελλάδα από τις θυγατέρες του Δαναού, ο οποίος τις δίδαξε στις γυναίκες των Πελασγών. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, περιέπεσαν σε απραξία και μόνο οι Αρκάδες συνέχιζαν να τις τελούν. Οι Πελασγοί είχαν επίσης, μυήσει τους κατοίκους της Σαμοθράκης. Αυτοί με την σειρά τους, δίδαξαν στους Αθηναίους τα μυστήρια των Κάβειρων».

......................

Est la Bahamaat



Υ.Γ. 1 : Να υποθέσω ότι από τον 7 του 2007 μέχρι σήμερα ετοίμαζες αυτή την περισπούδαστη μελέτη; Εγώ περίμενα να απαντούσες στον τότε διάλογο αλλά…, εκτός αν περίμενες να περάσουν χρόνια για να γράψεις χωρίς αντίλογο!.

Υ.Γ. 2  : Επί του θέματος δεν θα τοποθετηθώ ούτε θα απαντήσω στα επιχειρήματα (sic) και στην κριτική σου, όπως θα έλεγε και ο μέγας Αριστοτέλης «Το περί αυτού πάντα λέγειν και επαγγέλλεσθε, και τα αλλότρια αυτού φάσκειν, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ίδιον εστι» η Αλαζονεία η Ύβρις και η Αμάθεια που παρουσιάζεις δεν είναι στοιχειά που μπορούν να καταστίσουν εφικτό έναν διάλογο ανάμεσα λογικούς ανθρώπους.


...

    Διαγράφηκαν ειρωνικές προσφωνήσεις προς τον χώρο και προς μέλος του οι οποίες, χωρίς να έχουν σχέση με το εξεταζόμενο θέμα και χωρίς να προσθέτουν τίποτα σε αυτό, ούσες ειρωνικές εκφράσεις χωρίς ουσία που προβαίνουν σε προσωπικές νύξεις και εναντιώσεις και γιαυτό διαγράφονται....

    Να υπενθυμίσουμε ότι, οποιαδήποτε κριτική σε απόψεις είναι ευπρόσδεκτη και θεμιτή, αλλά αήθεις συμπεριφορές που καλλιεργούν συγκεκριμμένες αγορές, εδώ δεν έχουν περιθώρια διάδοσης. Εφιστούμε την προσοχή στον συντάξαντα προς αποφυγή τέτοιων συμπεριφορών.


« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 01, 2008, 03:10:08 από Ορφέας »
"Εγώ ειμί παν το γεγονός και το ον και το εσόμενον και το εμόν πέπλον ουδείς πω θνητός απεκάλυψεν" Επιγραφή αγάλματος Ίσιδος εις Αίγυπτον (Πλούταρχος)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Αποκάλυψη : Μας κλέβουν τα Μυστήρια (διαδώστε το)

Aγαπητέ Est la Bahammat,

είναι τόσο δύσκολο, να κατανοήσουμε την διαφορά μεταξύ Αιγυπτιακών τελετών κηδείας, και Ελληνικών θεατρικών δρώμενων που είχαν ως στόχο να "διεγείρουν" δια της μυήσεως, μία Ανθρώπινη Συνείδηση, έτσι ώστε να αντιληφθεί τα 'Αρρητα;

Είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουμε, πως τα μόνα "μυητικά" μυστήρια που τελούνταν στην Αίγυπτο, ήταν κατά των Ελληνιστικών χρόνων, και ο λόγος που η Αίγυπτος έγινε τόσο δημοφιλής, ήταν εξαιτίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, καθώς και τον κύκλο των ΕΛΛΗΝΩΝ διανοουμένων εκείνης της εποχής;

Οι 'Ελληνες λοιπόν, δεν γνωρίσαμε τα μυστήρια της ζωής από τους γύφτους (Αιγύπτιους)...  :D
Τα "μυητικά" δρώμενα, είναι ένα Ελληνικό προϊόν, όπως "η φέτα με την ρίγανη και το ελαιόλαδο", για το οποίο είμαστε περίφανοι...


Υ.Γ. Όσον αφορά τα κείμενα "απόδειξης" που παρέθεσες, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε, πως η "Αλήθεια" είναι προϊόν, πολύπλευρης και αδογμάτιστης έρευνας, η οποία δεν δέχεται καμία αυθεντία, ακόμα και αν προέρχεται από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας... Ουδείς αλάνθαστος...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 01, 2008, 14:07:46 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ

Est la Bahamaat

Υ.Γ. 1 : Να υποθέσω ότι από τον 7 του 2007 μέχρι σήμερα ετοίμαζες αυτή την περισπούδαστη μελέτη; Εγώ περίμενα να απαντούσες στον τότε διάλογο αλλά…, εκτός αν περίμενες να περάσουν χρόνια για να γράψεις χωρίς αντίλογο!.

Υ.Γ. 2  : Επί του θέματος δεν θα τοποθετηθώ ούτε θα απαντήσω στα επιχειρήματα (sic) και στην κριτική σου, όπως θα έλεγε και ο μέγας Αριστοτέλης «Το περί αυτού πάντα λέγειν και επαγγέλλεσθε, και τα αλλότρια αυτού φάσκειν, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ίδιον εστι» η Αλαζονεία η Ύβρις και η Αμάθεια που παρουσιάζεις δεν είναι στοιχειά που μπορούν να καταστίσουν εφικτό έναν διάλογο ανάμεσα λογικούς ανθρώπους.


    Να υποθέσω ότι δεν έπεσε στην αντίληψή σου ότι ο κάτοχος του χώρου που είχαμε αρχίσει την συζήτηση, είχε διαγράψει τους λογαριασμούς μας χωρίς κανέναν λόγο σε σχέση με τους κανόνες της αγοράς, με αποτέλεσμα να αδυνατώ να συνεχίσω το διάλογο; Γνωρίζεις και γνωρίζω ότι ήσουν ενήμερος για το γεγονός, αλλά παρ' όλα αυτά, εν απουσία μου πλέον, προχώρησες τις καταχωρήσεις των απόψεών σου, σίγουρος ότι δεν θα έχεις αντίλογο. Αν είχες διάθεση για διάλογο, θα συνεχίζονταν αυτός, είτε στην AMRA είτε όπου αλλού θα επιθυμούσες, δυστυχώς όμως προτίμησες τον μονόλογο, κάτι που απ΄ότι βλέπω, επιδιώκεις και σήμερα με ευτελείς προφάσεις ....

    Οφείλουμε να τονίσουμε ότι, η επιλεκτική παράθεση απόψεων από κάποια συγγράμματα και η επιδεικτική αγνόηση πολλαπλάσιων άλλων πηγών με αντίθετη αντίληψη, υποδηλώνουν καταφάνερα σκοπιμότητα και υστεροβουλία. Ο όρθός λόγος προϋποθέτει στοιχειωδώς παράθεση τεκμηρίων που υποστηρίζουν μιαν άποψη και λογικών προτάσεων που καταλήγουν σε λογικά συμπεράσματα μέσα στα πλαίσια των κανόνων του ορθού λόγου. Σταχυολόγηση αναφορών αρεστών και σύμφωνων με τις πεποιθήσεις μας, το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να υποστηρίξουν το δόγμα μας. Δυστυχώς οι χώροι που επισκέπτεσαι, αυτόν ακριβώς τον τρόπο προάγουν. Τον τρόπο όπου, γίνεται άκριτη αποδοχή κάποιων ως αυθεντίες, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται κάθε αντίρρηση και να απαλείφεται κάθε αντίθετη άποψη, άρα και να καταλύεται η κριτική για την ορθότητα και να οδηγείται το άτομο στην δογματική πίστη, καθιστάμενο άβουλο και μη σκεπτόμενο ον.

    Όταν κάποιος υποστηρίζει ότι οι Έλληνες πήραν (κλέψαν) την φιλοσοφία από την Αίγυπτο, δεν ψάχνει να παραθέσει "τσιτάτα" ότι το είπε και ο τάδε ή ο δείνα, αλλά προσκομίζει και ένα δείγμα από την υποτιθέμενη φιλοσοφία της Αιγύπτου. Όλως τυχαίως όμως, παρά τον τεράστιο όγκο στοιχείων - ευρημάτων που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη από την αρχαία Αίγυπτο, ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο, ΚΑΝΕΝΑΣ πάπυρος δεν περιέχει έστω και ένα ψεγάδι από την υποτιθέμενη φιλοσοφία που ανέπτυξε η Αίγυπτος. Ας είμαστε εγκρατείς και στοιχειωδώς λογικοί, γιατί διαφορετικά θα καταντήσουμε να μιλάμε για την τεχνολογία και το είδος των όπλων που είχαν οι βάτραχοι και τα ποντίκια στην ιστορία ( ; ) που μας άφησε ο Αριστοφάνης με την κωμωδία του "Βατραχομυομαχία". Λίγη επιστημονικότητα δεν βλάπτει την υγεία, αν και είναι εξαιρετικά τοξική για την πίστη, την αφέλεια και την αμορφωσιά....

    Ας πάψουν οι αφελείς απόψεις όπως, "ο Θαλής διδάχθηκε τα μαθηματικά από τους Αιγύπτιους σοφούς", οι οποίοι μεγάλοι καθηγητές των μαθηματικών, αγνοούσαν βέβαια το ύψος της Πυραμίδας την οποία αδυνατούσαν να μετρήσουν, αλλά ο άσχετος μπροστά τους μαθητής Θαλής, την μέτρησε με ευκολία.... Κατά τάλλα, οι Αυγύπτιοι του δίδαξαν μαθηματικά !!!! Μέχρι εκεί φτάνει η αφέλεια ή μήπως η σκοπιμότητα και η προπαγάνδα;

    Γιατί, τί είναι αν δεν είναι προπαγάνδα η επιλεκτική παράθεση αποσπασμάτων από διάφορους συγγραφείς; Μας παραθέτει ο συντάξας απόσπασμα από τον Ιάμβλιχο, αλλά σκοπίμως αποκρύπτει ότι παράλληλα ο Ιάμβλιχος είχε γράψει:
    "Ιάμβλιχος «Πυθαγόρα βίος».
«Ολοκληρωτικά, λέγουν, ο Πυθαγόρας είχε γίνει ζηλωτής της Ορφικής διδασκαλίας και πρακτικής και το ίδιο τιμούσε τους θεούς, όπως και οι Ορφικοί.
Από όσα δίδαξε ο Πυθαγόρας, άλλα από αυτά τα έμαθε από τους Ορφικούς, άλλα από τους Χαλδαίους και Μάγους (Πέρσες), άλλα με τη μύησή του στα Ελευσίνια και Καβείρια και τα της Δήλου μυστήρια και όσα γνώρισε που είναι γνωστά για τους Κέλτες και τους Ίβηρες».

    Ή επίσης,
"Ιάμβλιχος, «Πυθαγόρα βίος».
«Τον ιερό λόγο για τους θεούς ο Πυθαγόρας ο υιός του Μνήσαρχου, τα εξέμαθε μυηθείς στα Λείβηθρα της Μακεδονίας, στην Πιερία, μετέχοντος στα τελέσματα του Αγλαόφημου, όπως τα δίδαξε ο Ορφέας ο υιός της Μούσας Καλλιόπης, εμπνεόμενος στο Παγγαίο όρος από την μητέρα του.

    Φυσικά δεν νοείται να παραθέσει και πιό ....τρανταχτά αποσπάσματα άλλων συγγραφέων όπως:
Πρόκλος, «Εις Τίμαιον».
«Ο Τίμαιος είναι Πυθαγορικός και συνεπώς ακολουθεί τη διδασκαλία του μεγάλου αυτού σοφού. Αλλά οι διδασκαλίες αυτές είναι εκείνες που εδέχθη ο Πυθαγόρας με μύηση από τους Ορφικούς. Γιατί, όλα όσα ο Ορφέας παρέδωσε μυστικά, ο Πυθαγόρας τα διδάχθηκε σε βάθος, μυηθείς στα Λείβηθρα της Πιερίας, όταν ο Αγλαόφημος του μετέδωσε κατόπιν μυήσεως την σοφία για τους θεούς, την οποία ο Ορφέας είχε διδαχθεί από την μητέρα του την Μούσα Καλλιόπη», ή ακόμα:

Πρόκλος, «Εις Τίμαιον».
«Η ουσία της Πυθαγόρειας διδασκαλίας είναι οι Ορφικές διδαχές, γιατί η  ιερά επιστήμη περί θεών που διδάχθηκε στους Έλληνες από τον Πυθαγόρα, είναι η Ορφική θεολογία, όπως και ο ίδιος πιστοποιεί στο έργο του <Ιερός Λόγος>».

    Βιάζεται να παραθέσει αποσπάσματα από τον Ηρόδοτο, αλλά ΞΕΧΝΑ όλως τυχαίως να περιλάβει σε αυτά και το επίμαχο που του χαλάει την προπαγάνδα:

    «τα αγάλματα όμως του Ερμή με ορθωμένο το μόριό τους οι Έλληνες δεν έμαθαν από τους Αιγύπτιους να τα φτιάχνουν έτσι , αλλά από τους Πελασγούς, και πρώτοι από όλους τους Έλληνες τα πήραν οι Αθηναίοι και από αυτούς τα πήραν οι υπόλοιποι. Γιατί οι Αθηναίοι λογαριάζονταν ήδη Έλληνες όταν οι Πελασγοί πήγαν να κατοικήσουν στον τόπο τους, οπότε άρχισαν και αυτοί να θεωρούνται Έλληνες. Και όποιος έχει μυηθεί στα όργια των Καβείρων, αυτά που τελούν οι Σαμοθράκες, οι οποίοι τα έχουν πάρει από τους Πελασγούς, καταλαβαίνει τι εννοώ (στο σημείο αυτό ο Ηρόδοτος αφήνει να εννοηθεί ότι μάλλον ήταν ήδη μυημένος στα Καβείρια).
Γιατί την Σαμοθράκη κατοικούσαν παλιότερα αυτοί ακριβώς οι Πελασγοί που πήγαν να συγκατοικήσουν με τους Αθηναίους και από αυτούς πήραν οι Σαμοθράκες τα όργια. Έτσι λοιπόν, τα αγάλματα του Ερμή με ορθωμένο το μόριο πρώτοι από τους Έλληνες τα έφτιαξαν οι Αθηναίοι, που τα έμαθαν από τους Πελασγούς. Και οι Πελασγοί έχουν γι' αυτό κάποιαν ιερή εξήγηση που παρασταίνεται στα Μυστήρια της Σαμοθράκης».

    Φυσικά και πλειάδα άλλων πηγών και αποσπασμάτων τα οποία ο Est la Bahammat αγνοεί επιδεικτικά. Απρονοησία, αμέλεια, αφέλεια ή υστερόβουλη μειοδοσία; Αμορφωσιά ή ύπουλη σκοπιμότητα;

    Για πληροφορίες σχετικά, οι παρακάτω παραθέσεις.


     Περί Αιγυπτιακής καταγωγής των μυητικών μυστηρίων       - http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,374.0.html
    Η δήθεν Ανατολική προέλευση της Ελληνικής φιλοσοφίας    - http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,339.0.html
    Ο αφροκεντρισμός και η παραποίηση της ελληνικής ιστορίας - http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,341.0.html
    ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΚΛΕΜΜΕΝΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»             - http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,373.0.html
    Πυθαγόρας και Αίγυπτος....                                           - http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,337.0.html

    Σύντομα έπονται και οι λοιπές απαντήσεις για το Β' μέρος του αφελούς και προπαγανδιστικού άρθρου....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 01, 2008, 05:19:32 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
 

                         Α Γ Α Π Η Τ Ε ,    ΚΑΙ    Σ Ε Β Α Σ Τ Ε ....   EST    LA   BAHAMAAT....!!!!   σε   Χ Α Ι Ρ Ω ....

                                                  ΘΑΘΕΛΑ....Α Ν ...    Μ Π Ο Ρ Ε Ι Σ ,   ΝΑ    Α Κ Ο Υ Σ Ε Ι Σ ....   ΤΟΥΤΟ....

                                                           

                                                       ""  ΤΑ    Τ Ρ Ι Α Ν Τ Α Φ Υ Λ Λ Α ,    ΗΤΑΝ    ΕΚΕΙ,    ΜΕΣ    ΤΗΝ   Β Ρ Ο Χ Η .

                                 
                                          Μ Η !!     ΤΑ    Κ Ο Ψ Ε Ι Σ .....     ΣΕ    Π Α Ρ Α Κ Α Λ Ε Σ Α ....


                                                                                     Δ Ε Ν !!     ΘΑ    Κ Ρ Α Τ Η Σ Ο Υ Ν .....   ΜΟΥ    ΕΙΠΕΣ...!!


                                                         ΜΑ,    Ε Ι Ν Α Ι ....!!!     ΤΟΣΟ    Ο Μ Ο Ρ Φ Α .....     ΕΚΕΙ....

                                              Ω,    Ο Λ Ο Ι    ΜΑΣ....    Η Μ Α Σ Τ Α Ν ....    Ο Μ Ο Ρ Φ Ο Ι ,   

                                                                                                       Κ Α Π Ο Τ Ε ......    ΕΙΠΕΣ...!!!


                                                      ΚΑΙ    ΤΑ    Ε  Κ  Ο  Ψ  Ε  Σ ....!!

                                                                                         ΣΤΟ     Χ Ε Ρ Ι    ΣΟΥ.....   ΜΟΥ   ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΣ....


                                                         Τ Ω Ρ Α ,    Σ"   ΟΛΟ    ΤΟ   Π Ε Ρ Ι Β Ο Λ Ι    ΜΑΣ....

                                                                                          ΔΕΝ     Ε Ι Ν Α Ι ....!!!


                                          Ο Υ Τ Ε ,     Ε Ν Α     Κ Ο Κ Κ Ι Ν Ο .....      Τ Ρ Ι Α Ν Τ Α Φ Υ Λ Λ Ο ....""


                                                                                ΜΗΝ....ΤΟ   ΚΑΝΕΙΣ...  ΑΥΤΟ....ΣΕ   Π Α Ρ Α Κ Α Λ Ω ....   

Est la Bahamaat

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
suida Πραγματικά είσαι μια όαση να σε καλά  :)

κατά τα άλλα:

1.
Παράθεση από: Ορφέας
Να υποθέσω ότι δεν έπεσε στην αντίληψή σου ότι ο κάτοχος του χώρου που είχαμε αρχίσει την συζήτηση, είχε διαγράψει τους λογαριασμούς μας χωρίς κανέναν λόγο σε σχέση με τους κανόνες της αγοράς, με αποτέλεσμα να αδυνατώ να συνεχίσω το διάλογο; Γνωρίζεις και γνωρίζω ότι ήσουν ενήμερος για το γεγονός, αλλά παρ' όλα αυτά, εν απουσία μου πλέον, προχώρησες τις καταχωρήσεις των απόψεών σου, σίγουρος ότι δεν θα έχεις αντίλογο. Αν είχες διάθεση για διάλογο, θα συνεχίζονταν αυτός, είτε στην AMRA είτε όπου αλλού θα επιθυμούσες, δυστυχώς όμως προτίμησες τον μονόλογο, κάτι που απ΄ότι βλέπω, επιδιώκεις και σήμερα με ευτελείς προφάσεις ....

Μάλλον θαρρώ ότι δεν έχεις καλή αντίληψη, το άρθρο που έγραψα (μέσα σε 3
-4 μέρες) ήταν απόρροια και συνέχεια του διάλογου που είχαμε μέσα στο mystika και ήταν για σένα!!! Αποκλειστικά για σένα ούτε κατά της Ελλάδος ούτε για τα άλλα που λες παραπάνω! Σε τίμησα όσο πιο «υπεύθυνα» μπορούσα (σε σχέση πάντα με τον χρόνο που έχω να διαθέσιμο για τον «διάλογο» μας) η συνέχεια του διαλόγου από μεριά σου έγινε εδώ μετά από έναν χρόνο και κάτι, και με γκεμπελιστικο τρόπο! Θεωρώ ότι αν ήθελες τον διάλογο το δρόμο τον ήξερες…

2.
Παράθεση από: admin
Διαγράφηκαν ειρωνικές προσφωνήσεις προς τον χώρο και προς μέλος του οι οποίες, χωρίς να έχουν σχέση με το εξεταζόμενο θέμα και χωρίς να προσθέτουν τίποτα σε αυτό, ούσες ειρωνικές εκφράσεις χωρίς ουσία που προβαίνουν σε προσωπικές νύξεις και εναντιώσεις και γιαυτό διαγράφονται....

Μετά από το στόλισμα μου ως προδότη κοπρίτη άβουλο ύπουλο κτλ. Σας πείραξαν τα ειρωνικά και καθόλου υβριστικά μου σχόλια, το δίκαιο είναι αν θέλετε να είστε έστω και αργά αντικειμενικοί να αφαιρέστε όλους του έμμεσους και άμεσους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο μου


3. Και επειδή πολλά ακούσθηκαν για τους "Γύφτους" (Αν είναι ποτέ δυνατόν!) και τα μυστήρια τους ας δούμε τη λένε μερικοί Έλληνες και Ξένοι μελετητές-εσωτεριστές.

Αιγυπτιακά Μυστήρια

Ο Νεστ. Λάσκαρης τα ανάγει στο 2600 π.Χ., ο Ν. Μαργιώρης αναφέρει ότι σε αυτά μυήθηκε ο Ορφέας και ο Πυθαγόρας, ο Κ. Μελισσαρόπουλος υποστηρίζει ότι από τα αιγυπτιακά μυστήρια προήλθαν τα Ιουδαϊκά ή Μωσαϊκά μυστήρια και τα Μινωικά με τα Ελληνικά, Ο Θ. Ι. Λεφάκης εκφέρει τη γνώμη πως αν λάβουμε υπόψη μας τις ξένες λέξεις που ακούγονταν στα μυστήρια κατάγονται από την Ασία και την Αίγυπτο, ο Χρ. Πολάτοφ και ο Π. Γράβιγγερ θεωρούν ότι τα ελληνικά μυστήρια είχαν καθαρά αιγυπτιακή παράδοση.
Τα μυστήρια του Όσιρη κατά τους Albert Mackey, Hackethorn και άλλους αποτελούσαν τον τρίτο βαθμό στην αιγυπτιακή μύηση. Ο Albert Pike έγραφε: «Από την Αίγυπτο τα μυστήρια πήγαν στην Φοινικική, και εορτάζονταν στην Τύρο. Ο Όσιρις άλλαξε το όνομα του, και έγινε Αδωνίς ή Διόνυσος, εξακολουθώντας να συμβολίζει τον Ήλιο, Και αργότερα εισήχθησαν επιτυχώς στην Ασσυρία, Βαβυλώνα, Περσία, Ελλάδα, Σικελία και Ιταλία.», ο Alexander Cagliostro ήταν κατηγορηματικός για την καταγωγή των μυστηρίων : «Εξ ανατολών το φως! (EX ORIENTE LUX!) Εξ Αιγύπτου πάσα μύησις» το ίδιο και ο Dr. W. W. Westcott «Αλλά ακόμη και αυτή η άφιξη του μυστικισμού ήταν μια νέα ανάπτυξη της παλαιότερης γνώσης των καβαλιστών ραβίνων και εκείνης της πολύ πιο αρχαίας μυστικής γνώσης, της μαγείας των Αιγυπτίων στην οποία ο Μωυσής είχε εντρυφήσει…Η Ελλάδα πράγματι διατήρησε με επιτυχία, έως έναν βαθμό, τα μυστήρια των Αιγυπτίων, γιατί τα μυστήρια της Ελευσίνας ήταν αντίγραφα των αρχαίων τελετών της Ίσιδος, του Όσιρη και του Σέραπη» Η H. P. Blavatsky στο «Θεοσοφικό Γλωσσάριο» παρουσιάζει τα Αιγυπτιακά μυστήρια ως τα «πιο σοβαρά και πιο απόκρυφα», τα οποία τελούνταν στην Αίγυπτο από την «ομάδα των μυστικών-φυλάκων» (όπως ονομάζει τους Ιεροφάντες ο Μπόνουικ), επίσης στο έργο της «Μυστική Δοξασία» (II, 432) λέει ότι η "μεγάλη πυραμίδα" κτίστηκε πολύ πιο πριν από τον Χέοπα, ως ναός μυήσεων και ότι ο Χέοπας της έδωσε άλλη χρήση αφού στην εποχή του δεν χρησιμοποιούνταν πλέον για μυήσεις. Τέλος, σχετικά με τα ελληνικά μυστήρια της Δήμητρας και του Βάκχου, τα θεωρεί ως απλές μιμήσεις των Αιγυπτιακών του Όσιρι και της Ίσιδας.

Για τα αιγυπτιακά Μυστήρια  έχουν γραφτεί ειδικές μελέτες όπως :

Ξένες:
Spence Lewis, The Mysteries of Egypt, U.K. 1929
Λουσί Λαμύ, Αιγυπτιακα μυστήρια, εκδ. Πύρινος Κόσμος, Αθήνα 1991
Budge Sir, Μαγεία στην αρχαια Αιγιπτο, εκδ. Οικονομίδη, Αθηνα 1978
Bock Emil , Moses: From the Mysteries of Egypt to the Judges of Israel 1986
Assmann Jan - Lorton David, Death and Salvation in Ancient Egypt, Cornell University Press, 2005


Ελληνικές:
Σιέττος Γεώργιος, Τα Αιγυπτιακά Μυστήρια, εκδ. Πύρινος Κόσμος, Αθήνα 1993
Αναγνώστου Π.Δ., Αιγυπτιακά Μυστήρια, Ιλισος, τευχος 186-187 σελ. 299-325
Δασκαλόπουλος Ν., Περί μυστηρίων της Ίσιδος και του Σεράπιδος, Τεκτονικόν Δελτίον 1966, σελ. 84-93


Τέλος πλήθος εσωτεριστών όπως οι : Eliphas Levi, Papus, MacGregor Mathers, Edward Waite,  Dion Fortune κτλ. Ασπαζόντουσαν απόψεις εφάμιλλες με τις ανωτέρω.



"Εγώ ειμί παν το γεγονός και το ον και το εσόμενον και το εμόν πέπλον ουδείς πω θνητός απεκάλυψεν" Επιγραφή αγάλματος Ίσιδος εις Αίγυπτον (Πλούταρχος)

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
EST   LA   BAHAMAAT..... Σ Ε Β Α Σ Τ Ε ,    επετρεψε ....να   σε   Χ Α Ι Ρ Ω ....

                                                           Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω ,    ΓΙΑ    ΤΗΝ  ....Α Π Ο Δ Ο Χ Η    ΣΟΥ....

                                                                           Υ Π Ο Κ Λ Ι Ν Ο Μ Α Ι ......


   α γ α π η τ ε ,   Ε Ι Ν Α Ι ......Φ Α Ν Ε Ρ Ο ,   ΣΕ    Ο Λ Ο Υ Σ ....ΤΟΥΣ    "Κ Υ Κ Λ Ο Υ Σ "...Ο,ΤΙ   ....

                             ΤΟ    "Κ Α Λ Ο "....ΚΑΙ...ΤΟ   "Κ Α Κ Ο ",       Σ Φ Ι Χ Τ Α Γ Κ Α Λ Ι Ζ Ο Υ Ν .....Τ Α Υ Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Α .....!!

                                                             ΤΗΝ    Υ Π Α Ρ Ξ Η ,    ΠΟΥ    ΕΜΕΙΣ    ΚΑΛΟΥΜΕ....Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο .


                              Ο     Α Π Ο Η Χ Ο Σ .... Α Υ Τ Ω Ν ...ΩΣ,    Δ Ι Α Ι Σ Θ Η Σ Η ....,   Κ Α Θ Ρ Ε Φ Τ Ι Ζ Ε Ι ....ΣΤΗΝ    Ν Ο Η Σ Η ...

                                                             Δ Υ Σ Ν Ο Η Τ Ο Υ Σ .....Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Ι Σ Μ Ο Υ Σ

                                                                                ΤΟΥ....   Π Ρ Α Τ Τ Ε Ι Ν .!!


                               Η     Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η ....."Ι Ε Ρ Ο Τ Η Τ Α "....  ΤΟΥ    Π Ρ Α Τ Τ Ε Ι Ν ....ΩΣ    Ε Ν Ο Τ Η Τ Α !!    Μ Ε Τ Α Ξ Υ ...

                                                                ΤΟΥ    "Κ Α Λ Ο Υ "...ΚΑΙ....ΤΟΥ   "Κ Α Κ Ο Υ ".....

                                             Ε  Ι  Ν  Α  Ι  .....    Η   .....   Μ Υ Η Σ Η ...!!!!!



                                Α Υ Τ Η ....Ε Ι Ν Α Ι ...  Η    Β Α Σ Ι Κ Η    Ι  Δ  Ε  Α ....ΣΤΗΝ    ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ....ΤΟΥ    "Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι Ν "...

                                                                     ΤΗΣ     Υ Π Α Ρ Ξ Η Σ    ΜΑΣ.


                                Α Υ Τ Ο ....ΜΑΣ   Ε  Ν  Τ  Α  Σ  Σ  Ε  Ι ....!!     Σ Τ Η Ν     Ζ Ω Η .


                                Ω Σ      Π Ρ Ο Σ Ω Π Α ....Ε Μ Ε Ι Σ ,    Δ Ι Α Κ Ρ Ι Ν Ο Υ Μ Ε .....Δ Υ Ο   ...    Σ Κ Ο Π Ο Υ Σ .


                                Ο   ΕΝΑΣ,    Ε Ι Ν Α Ι ...ΝΑ    Β  Ι  Ω  Σ  Ο  Υ  Μ  Ε  ....ΤΟ    "  Κ Α Κ Ο "....ΣΕ    Ο Λ Η    ΤΗΝ   Ε Ν Τ Α Σ Η .

                                Ο    Α Λ Λ Ο Σ ,    ....ΜΕΣΑ    ΑΠΟ   ΤΙΣ    Τ  Ε  Λ  Ε  Τ  Ο  Υ  Ρ  Γ  Ι  Ε  Σ  ....!!    ΤΩΝ    Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Ω Ν ...,

                                                                ΝΑ    Ε Ξ Α Ν Τ Λ Η Σ Ο Υ Μ Ε ...!!   ΤΙΣ    Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Ε Σ     ΤΟΥ......



                                ΤΟ    Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α .....ΤΟΥ   Π Ρ Ω Τ Ο Υ ....ΕΙΝΑΙ,    Η    Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Ι Α Κ Η     Α Π Ο Σ Τ Ρ Ο Φ Η ....

                                                                Μ Ε Σ Α .....ΑΠΟ    "Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Ε Ι Σ "--   "Γ Ε Γ Ο Ν Ο Τ Α "....

                                                                                      Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ο Φ Η Σ ......


                                 ΤΟ    .............   ΤΟΥ     Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο Υ .....ΕΙΝΑΙ,    Η    Α  Υ  Τ  Ο  Κ  Α  Θ  Α  Ρ  Σ  Η  ....!!!!

                                                                Μ Ε Σ Α .....ΑΠΟ   ΤΗΝ     "Κ Α Θ Ο Δ Η Γ Η Σ Η "....   

                                                                               ΤΟΥ     Θ Ε Ι Ο Υ .....!!!



                                 ΤΟ   Π Ρ Ω Τ Ο ....    Ε Π Ι Φ Ε Ρ Ε Ι ....ΤΑ     "Α Λ Λ Ο Τ Ρ Ι Α "....ΣΤΗΝ     Ψ Υ Χ Η     ΜΑΣ....

                                                              ΜΕ    ΤΟΝ    Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο ....ΤΗΣ      Α Λ Λ Ο Τ Ρ Ι Ω Σ Η Σ ....

                                                                                       ΤΗΣ    Υ Π Α Ρ Ξ Η Σ ....ΜΑΣ.


                                  ΤΟ     Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο .....ΕΙΝΑΙ,     ΤΟ   " Α Ι Ω Ν Ι Α ....   Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε Ν Ο "......




           ΤΑ    Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Α ,    ΔΕΝ    ΕΙΧΑΝ ...  Χ Ω Ρ Ο     Ε Κ Κ Ι Ν Η Σ Η Σ     ΤΗΣ    Δ Ι Α Δ Ο Σ Η Σ .....ΥΠΗΡΧΑΝ....  Π Α Ν Τ Ο Υ .

           Ο Λ Ο Σ     Ο    Π Λ Α Ν Η Τ Η Σ ......Φ Ε Ρ Ε Ι ....ΤΑ     Ι Χ Ν Η ....ΜΙΚΡΩΝ....η"....Μ Ε Γ Α Λ Ω Ν ..... 

                                   ΣΕ    Α Κ Τ Ι Ν Ο Β Ο Λ Ι Α .....ΤΕΤΟΙΩΝ.....    "Κ Υ Κ Λ Ω Ν ".......


                                   ΣΕ    ΜΑΣ   Σ Ω Ζ Ε Τ Α Ι ....!!   Η   ΔΙΑ   ΤΩΝ   ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ    ΤΗΣ   ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ....ΤΟΥ    ΠΡΟΓΟΝΙΚΟΥ  ΜΑΣ

                                   Χ Ρ Ο Ν Ο Υ ....  Μ Ε Λ Ω Δ Ι Κ Ο Ι .....  Α Π Ο Η Χ Ο Ι ....   αδελφε   μου.... 


              Η   Σ Υ Γ Χ Υ Σ Η ....αδελφε   μου,   Ε Ι Ν Α Ι     Η   Ο Μ Ι Χ Λ Η .....ΠΟΥ    Κ Α Λ Υ Π Τ Ε Ι ....Ο,ΤΙ     Α Π Ε Μ Ε Ι Ν Ε .........



                                   Α Κ Ο Υ ,    Α Υ Τ Ο .....αξιε,   αδελφε....  και   ΜΗΝ   ΤΟ   ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ....ΑΝ ,   Ο   Ε Α Υ Τ Ο Σ     ΣΟΥ,

                                                                      ΔΕΝ    ΤΟ   Ε Π Ι Τ Ρ Ε Ψ Ε Ι ......


              ΟΙ     Υ Π Α Ρ Ξ Ε Ι Σ .....ΤΟΥ    Π Ρ Ω Τ Ο Υ      Σ Κ Ο Π Ο Υ .....ΕΝΤΟΛΗ ,   Ε Δ Ω Σ Α Ν ,   ΚΑΙ   ΤΑ   ΑΔΕΛΦΙΑ  ΜΑΣ...

                                                                    Ε Σ Φ Α Γ Ι Α Σ Θ Η Σ Α Ν .....ΩΣ     Π Ρ Ο Β Α Τ Α .

                                   
                                     ΟΙ   ΛΙΓΟΙ,   ΠΟΥ    Ε Σ Ω Θ Η Σ Α Ν .....Μ Ε Τ Ε Φ Ε Ρ Α Ν    ....  ΤΗΝ    Θ Ε Ι Α    Γ Ν Ω Σ Η ....

                                                                    ΥΠΟ    ΤΟ   Φ Ω Σ ....   ΤΗΣ    Σ Κ Ο Τ Ε Ι Ν Η Σ     Ν Υ Χ Τ Α Σ ...    αδελφε   μου...


               Η   Ε Κ Λ Ο Γ Η ....ΤΟΥ    Θ Ε Ι Ο Υ ....ΜΕΣΩ    ΤΟΥ    Ε Ν Ο Ρ Α Σ Θ Α Ι ...  ΕΠΕΛΕΓΕ....ΚΑΙ   Ε Π Ι Λ Ε Γ Ε Ι  ....

                                          ΤΙΣ    Α Ξ Ι Ε Σ .....Ψ Υ Χ Ε Σ ....Π Ρ Ο Σ ....    Μ Υ Η Σ Η ......


                ΟΙ   Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ....Ε Ι Ν ΑΙ .....ΜΕΤΑΞΥ ......Α Υ Τ Ω Ν .....


                αδελφε   μου,     ΣΕ   Ο Λ Ο Υ Σ      ΜΑΣ,   Α Ν Α Δ Υ Ε Τ Α Ι ....   Η    Α Ρ Χ Ε Γ Ο Ν Η    Α Ξ Ι Α ...


                Ν Ο Ι Ω Θ Ο Υ Μ Ε .....!!!     ΤΟΝ    Α Ν Τ Ι Κ Τ Υ Π Ο      ΤΗΣ.....


               ΟΙ    Δ Υ Ν Α Μ Ε Ι Σ     ΜΑΣ,    Δ Ε Ν    Π Ρ Ε Π Ε Ι .....ΝΑ    Ε Ξ Α Ν Τ Λ Η Θ Ο Υ Ν ....ΣΕ    "Α Λ Λ Ο Τ Ρ Ι Α ".....


               Η     Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Η     Μ Α Σ ,    Ε Ι Ν Α Ι ,    Β Α Θ Ι Α     Ρ Ι Ζ Ω Μ Ε Ν Η .....Μ Ε ΣΑ    ΜΑΣ,    ΝΑΣΑΙ    ΒΕΒΑΙΟΣ....

                                                             ΘΑ     Α Ν Τ Ε Ξ Ο Υ Μ Ε .......


                                                       ΣΤΗΝ     Μ Ε Τ Α Μ Ο Ρ Φ Ω Σ Η ..........


                              ΕΙΜΑΣΤΕ......ΟΛΟΙ.....     Ε   Λ   Λ   Η   Ν  Ε  Σ  ......             
                                                                                                            αδελφια   μου....


 

                   

Est la Bahamaat

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Αδελφέ suida συμφωνώ 100+++ μαζί σου, δεν θέλω ούτε κατά διάνοια να φάνει ότι υποτιμώ την Αρχαία Ελλάδα, και πάνω από όλα ο εσωτερισμός ΔΕΝ είναι ιστορική υπόθεση είναι κάτι που βιώνετε και ανανεώνετε από δάσκαλο σε μαθητή και από αδελφό σε αδελφό, εγώ απλώς υποστήριξα το κοινώς αποδεκτό από όλες τις εσωτερικές σχολές : ότι στην Αίγυπτο γίνονταν Μυητικά Μυστήρια, ούτε είπα ότι τα δημιούργησαν αυτοί ούτε ότι τα Ελληνικά είναι υποδεέστερα…Άλλοι κάνουν λόγο για : Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....

Απλά πράγματα για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.

"Εγώ ειμί παν το γεγονός και το ον και το εσόμενον και το εμόν πέπλον ουδείς πω θνητός απεκάλυψεν" Επιγραφή αγάλματος Ίσιδος εις Αίγυπτον (Πλούταρχος)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Και επειδή πολλά ακούσθηκαν για τους "Γύφτους" (Αν είναι ποτέ δυνατόν!) και τα μυστήρια τους ας δούμε τη λένε μερικοί Έλληνες και Ξένοι μελετητές-εσωτεριστές.

Οι γύφτοι είναι Αιγύπτιοι... και η Αιγυπτιακή κουλτούρα αναμφισβήτητα διαφέρει από την Ελληνική.

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν θρήσκοι, αλλά όχι Εσωτεριστές. Μπορεί να είχαν θρησκευτικές (μυστικιστικές) τελετουργίες, αλλά δεν είχαν σχολεία, που προωθούσαν την Γνώση (Επιστήμη και Φιλοσοφία), εκτός των Ελληνιστικών χρόνων.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε θρησκευτικά "μυστήρια"1 και σε μυητικά μυστήρια. Τα "μυστήρια" της Αρχαίας Αιγύπτου προήγαγαν την Θρησκεία, τα μυστήρια της Αρχαίας Ελλάδος προήγαγαν την Γνώση.


ο εσωτερισμός ΔΕΝ είναι ιστορική υπόθεση είναι κάτι που βιώνετε και ανανεώνετε από δάσκαλο σε μαθητή και από αδελφό σε αδελφό

Ο Εσωτερισμός είναι Γνώση, και η Γνώση δεν μπορεί να βασίζεται σε ιστορικές ανακρίβιες...

εγώ απλώς υποστήριξα το κοινώς αποδεκτό από όλες τις εσωτερικές σχολές

Ως Διαφωτιστές έχουμε καθήκον να ελέγχουμε την γνώση προτού την προάγουμε, και όχι απλά να συντηρούμε, τα λάθη προηγούμενων "αυθεντιών".
__________________________________________________________________________
1Οι θρησκευτικές τελετουργίες λανθασμένα αποκαλούνται μυστήρια, μια και δεν πρόκειται για μυήσεις, μέσω των οποίων προάγεται η Γνώση.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 03, 2008, 23:25:12 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ

Μάλλον θαρρώ ότι δεν έχεις καλή αντίληψη, το άρθρο που έγραψα (μέσα σε 3
-4 μέρες) ήταν απόρροια και συνέχεια του διάλογου που είχαμε μέσα στο mystika και ήταν για σένα!!! Αποκλειστικά για σένα ούτε κατά της Ελλάδος ούτε για τα άλλα που λες παραπάνω! Σε τίμησα όσο πιο «υπεύθυνα» μπορούσα (σε σχέση πάντα με τον χρόνο που έχω να διαθέσιμο για τον «διάλογο» μας) η συνέχεια του διαλόγου από μεριά σου έγινε εδώ μετά από έναν χρόνο και κάτι, και με γκεμπελιστικο τρόπο! Θεωρώ ότι αν ήθελες τον διάλογο το δρόμο τον ήξερες…


    Ας μην επαναλαμβανόμαστε.... Απάντησες, υποτίθεται σε μένα, όταν πλέον εγώ δεν μπορούσα να συνεχίσω τον διάλογο, όχι βέβαια με δική μου ευθύνη. Αν πράγματι ήθελες να απαντήσεις σε μένα, μπορούσες να το πράξεις εδώ ή να με προσκαλέσεις σε οποιοδήποτε άλλο χώρο. Αλλά δεν το έπραξες.... Αυτό όμως που έπραξες, ήταν να παραθέσεις ένα μεγάλο πόνημα που βρίθει από ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις, παρωπιδισμούς, χατρακτηριζόμενο από παντελή έλλειψη επιστημονικότητας, αφήνοντας δικαιολογημένα πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα, αν πράγματι δεν είναι αποτέλεσμα παντελούς άγνοιας και αφελεστάτης εμπιστοσύνης σε υποτιθέμενες αυθεντίες.

    Est la Bahamaat, σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, οι Εβραίοι πέτυχαν - και μπράβο τους - να καταδικάζεται όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει το ολοκαύτωμα, γεγονός ιστορικό, αλλά διογκωμένο υπέρμετρα. Ενώ εμείς γινόμαστε εδώ και αιώνες αντικείμενο σκύλευσης, γινόμαστε συνεχώς θύματα διαστρέβλωσης της ιστορίας μας, κλοπής της κληρονομιάς μας, προσβολής των προγόνων μας και στυγνής καταστρατήγησης των ιστορικών μας δικαίων και θα πρέπει να παραμένουμε απαθείς θεατές αυτού του αίσχους; Όχι, φτάνει ως εδώ!!!! Ολάκερη η οικουμένη έχει τεράστιο χρέος απέναντι σε εκείνους τους ανθρώπους που καταφέραν αυτό που η ιστορία έχει καταγράψει ως "Ελληνικό θαύμα" κι αν μεγαλόκαρδα ο Ελληνισμός δεν έχει καμμία απαίτηση από την οικουμένη να τον αναγνωρίσουν και να τον ευχαριστήσουν, δεν είναι όμως πλέον καθόλου πρόθυμος να συνεχίζουν την αχαριστία με δόλιες πράξεις διαστρέβλωσης και υπεξαίρεσης της κληρονομιάς του.

    Ο κάθε Έλληνας είναι δικαιολογημένος να οργισθεί και να καταφερθεί ενάντια σε αυτούς που εγκληματούν προς τους προγόνους του. Είναι δικαιολογημένος να απαιτήσει άμεση επανόρθωση της ιστορικής αλήθειας και αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς του. Είναι απόλυτα δικαιολογημένος, καθώς είναι καθήκον του, να αγωνισθεί με κάθε τρόπο και μέσο ενάντια στους σφετεριστές της κληρονομιάς του, ενάντια σε αυτούς που επιβουλεύονται τα δίκαιά του και ενάντια στους ξενόδουλους που υπονομεύουν εκ των έσω τις πατροπαράδοτες αξίες του.


Μετά από το στόλισμα μου ως προδότη κοπρίτη άβουλο ύπουλο κτλ. Σας πείραξαν τα ειρωνικά και καθόλου υβριστικά μου σχόλια, το δίκαιο είναι αν θέλετε να είστε έστω και αργά αντικειμενικοί να αφαιρέστε όλους του έμμεσους και άμεσους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο μου


    Μάααλιστα!!!! Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι!!!!

Παρά την αγανάκτησή μου για τα όσα φαιδρά και ανιστόρητα γράφονται, προσπάθησα όσο ήταν δυνατό να μείνω στην αυστηρή επίκριση των γραφομένων, αν και είναι δύσκολη η ολοκληρωτική αποσύνδεση συγγράψαντος και συγγράμματος. Τέτοιο δόλιο και προδοτικό κείμενο από Έλληνα και μάλλιστα, υποτίθεται, ερευνητή και γνώστη του θέματος, επισύρει πολύ χειρότερη αντιμετώπιση και φυσικά για κανένα λόγο δεν μπορεί η κριτική εναντίωση να συμψηφιστεί με μετέπειτα ειρωνείες. Η οργισμένη κριτική αντιστοιχεί μόνον στις ιταμές, ανιστόρητες, μειοτικές για τους προγόνους μας και μειοδοτικές για την πατρίδα, αισχρές παραθέσεις που περιλαμβάνει το συνταχθέν λιβελογράφημα. Η επίκληση για αντικειμενικότητα ας αποτανθεί στον ίδιο σου τον εαυτό και ας τον συνετίσει ώστε να διορθώσει το ανιστόρητο και απαράδεκτο κείμενο, απαλλάσοντάς το από κάθε διαστρεβλωτική αναφορά και αποκαθιστώντας την αλήθεια. Οι χαρακτηρισμοί αφορούν το κείμενο και η επίκριση αναφέρεται στα όσα παρατίθενται. Ο συντάξας, εφόσον προβεί σε διορθωτικές επεμβάσεις επί του κειμένου και εφόσον δείξει ότι καλοπροαίρετα οδηγήθηκε σε κάποιες απόψεις, τις οποίες πλέον βλέπει αντικειμενικά, εύλογο είναι ότι απαλλάσεται από κάθε βάρος και απαγκιστρώνεται από κάθε μομφή.




3. Και επειδή πολλά ακούσθηκαν για τους "Γύφτους" (Αν είναι ποτέ δυνατόν!) και τα μυστήρια τους ας δούμε τη λένε μερικοί Έλληνες και Ξένοι μελετητές-εσωτεριστές.


    Απορώ, εδώ η σκωπτική ειρωνία είναι τόσο ενοχλητική, ενώ η εκστομιζόμενη από σένα θα έπρεπε να είναι ....καλοδεχούμενη;
Όσο για τα "μυστήρια", είναι καιρός να μας πεις τι λες εσύ. Να μας κοινοποιήσεις τα ΔΙΚΑ σου συμπεράσματα, παραθέτοντας και τα στοιχεία που βασίζεις τα συμπεράσματά σου (αρχαιολογικά, προϊόντα επιστημονικής έρευνας, κάποια έστω ελάχιστα δείγματα - στοιχεία - τεκμήρια κλπ) και όχι να συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις τα όσα έχουν πει άλλοι. Πάντως να πληροφορήσω ότι ο ορθός λόγος απαιτεί τεκμήρια για να στηριχθεί μια λογική άποψη και όχι γνώμες κάποιων που από μερικούς θεωρούνται αυθεντίες. Καλά τα ονόματα, σεβαστά τα πρόσωπα, αλλά η αρχή είναι να αμφισβητούμε τα πάντα μέχρις ότου αυτά αποδειχθούν. Δυστυχώς και τα πρόσωπα αυτά ήταν θύματα της ίδιας προπαγάνδας που διαιωνίστηκε ανά τους αιώνες και των ίδιων λαθών που έφτασαν λόγω της επανάληψης να γίνουν παράδοση. Η έρευνα όμως έρχεται να αποκαταστήσει την αλήθεια και οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε σε αυτήν, ειδικά μάλιστα όσοι αυτοπροβάλλονται ως αναζητητές της αλήθειας.

    Θα περιμένω λοιπόν για στοιχεία - τεκμήρια των όσων υποστηρίχθηκαν αφελώς από μέρους σου. Η εμμονή σε τέτοιες φαιδρές απόψεις χωρίς κανένα τεκμήριο να τις στοιχειοθετεί, εύλογα οδηγεί στο συμπέρασμα για σκοπιμότητες και ανθελληνική προπαγάνδα.

    Προσοχή στις γνώμες των άλλων, γιατί, αν και ο Αριστόβουλος και ο Φίλωνας έχουν υποστηρίξει ότι ο Πλάτωνας είναι Μωυσής Αττικίζων και η φιλοσοφία του είναι προϊόν της "υπερτάτης φιλοσοφίας της Εβραϊκής πεντατεύχου", κάτι που πολλά ονόματα των επονομαζόμενων "πατέρων" της εκκλησίας έχουν υποστηρίξει, αυτό πλέον δεν αποδεικνύει ότι είναι αληθές. Τουναντίον μάλιστα, αποδείχθηκε αληθής η προσπάθεια διαστρέβλωσης και οικειοποίησης της μεγίστης προσφορά του θείου φιλοσόφου προς την ανθρωπότητα, από συγκεκριμμένη μερίδα ιταμών ανθρώπων, "θεόπνευστων" ή "αγίων", οι οποίοι έχουν εγκληματίσει ενάντια στο αληθές και το δίκαιο, υποκρινόμενοι ότι υπηρετούν το αληθές και το δίκαιο....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ

.... εγώ απλώς υποστήριξα το κοινώς αποδεκτό από όλες τις εσωτερικές σχολές : ότι στην Αίγυπτο γίνονταν Μυητικά Μυστήρια, ούτε είπα ότι τα δημιούργησαν αυτοί ούτε ότι τα Ελληνικά είναι υποδεέστερα…Άλλοι κάνουν λόγο για : Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....

Απλά πράγματα για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.



    Ναι, εσύ απλά υποστήριξες το ανιστόρητο και ψευδές, το οποίο συνεχίζουν να διδάσκουν κάποια ξεπεσμένα τάγματα, δήθεν εσωτερικά.... Αγνοείται φαντάζομαι ότι ο αληθής εσωτερισμός είναι το σύνολο των γνώσεων και πρακτικών αναζήτησης της αλήθειας και ότι οι εξωτερικές επιστήμες είναι ένα υποσύνολό του και παράλληλα προϊόν των πραγματικών εσωτεριστών. Κανένας αληθής και υγιής εσωτερισμός δεν κάνει αήθη διαστρέβλωση της ιστορίας και παραποίηση της αλήθειας. Κανένας γνήσιος εσωτεριστής δεν γίνεται φερέφωνο απόψεων τις οποίες ο ίδιος ουδέποτε έλεγξε και ουδέποτε έκρινε για την αλήθεια των. Ουδείς αληθής αναζητητής δεν θα διέδιδε φήμες και ούτε θα διέσπειρε ειδήσεις για τις οποίες δεν έχει άποψη. Και το χειρότερο, κανένας έντιμος εσωτεριστής δεν θα έμενε αμετανόητος για την διαστρέβλωση της αλήθειας, μεταθέτοντας την ευθύνη των λεγομένων του σε κάποιους προλαλήσαντες. Περί μυητικών μυστηρίων στην αρχαία Αίγυπτο δεν έχουμε κανένα μα κανένα στοιχείο, ούτε καν σοβαρή ένδειξη. Εσύ βέβαια, ακόμα και τώρα, ακλόνητος! Συνεχίζεις το ανιστόρητο, "Αιγυπτιακά μυητικά μυστήρια".... Κατά τάλλα αναφερόμαστε σε απλά πράγματα για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.

    Μία μόνον λέξη.... Ντροπή....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Est la Bahamaat

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Ορφέα θα πω κάτι τελευταίο γιατί μάλλον δεν θα συνεχίσω άλλο, αυτή τη συζήτηση,

Σου έχω παραθέσει:

Τεκμηριωμένες πηγές από πλήθος αρχαίων συγγραφέων: Ισοκράτης, Διόδωρος, Πλούταρχος, Ιάμβλιχος, Ηρόδοτος, Στοβαίος κ.α.

Πλήθος Μυστών και ερευνητών που συμφωνούν με τις παραπάνω πηγές: H. P. Blavatsky, Alexander Cagliostro, W. W. Westcott, Albert Mackey, Hackethorn, Albert Pike, Eliphas Levi, Papus, MacGregor Mathers, Edward Waite,  Dion Fortune, Lon Milo DuQuette, Γράβιγγερ, Λάσκαρης, Μαργιώρης, Μελισσαρόπουλος, Λεφάκης, Πολάτοφ κ.α.

Ειδική Βιβλιογραφία που έχει ασχοληθεί με το θέμα: Spence Lewis, Λουσί Λαμύ, Budge Sir, Bock Emil, Assmann Jan - Lorton David, Σιέττος Γεώργιος, Αναγνώστου Π.Δ., Δασκαλόπουλος Ν.

Όλοι οι παραπάνω ως κυριότερες πηγές για τα μυστήρια δέχονται:

1.   Το έργο του Λούκιου Απουλήιου, (π. 123 - π. 170 μ. Χ.) Asinus Aureus [Ο Χρυσός όνος ] (ή Μεταμορφώσεις, βιβλία 11).
2.   Τα έργα του Ιάμβλιχου και ιδιαίτερα το  «Περί των αιγυπτίων μυστηρίων».
3.    Τα έργα του Πλούταρχου και ιδιαίτερα το «Περί Ίσιδος και Οσίριδος».
4.   Η Αιγυπτιακή Βίβλος των Νεκρών –
5.   Το αρχαίο αιγυπτιακό Τυπικό των λιθοξόων  (Αυτό είναι δικά μου προσθήκη)

Εσύ το μόνο που μου παρέθεσες ως αποτελέσματα της έρευνας σου είναι μερικά αποσπάσματα για τα Κάβειρια μυστήρια, που δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση τα αποσπάσματα που έχω παραθέσει, και την άποψη μιας εβραίας ιστορικού εντελώς άσχετης με τον εσωτερισμό και τα μυστήρια η οποία τα ταυτίζει την φιλοσοφία και την επιστήμη της κλασικής εποχής…

Το συμπέρασμα σου είναι ότι όλοι παραποιούν την αλήθεια και μόνο εσύ με πηγή μια εβραία ιστορικό λέτε την αλήθεια!
Δεν έχω να πω κάτι άλλο…

Υ.Γ. Να σας πληροφορήσω για να μην εκτίθεστε διαρκώς με το να λέτε ότι οι Γύφτοι είναι από την Αίγυπτο ότι εδώ και χρόνια ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα και ο πολιτισμένος κόσμος ξέρει ότι οι Γύφτοι είναι Ινδικής καταγωγής  http://en.wikipedia.org/wiki/Roma_people
"Εγώ ειμί παν το γεγονός και το ον και το εσόμενον και το εμόν πέπλον ουδείς πω θνητός απεκάλυψεν" Επιγραφή αγάλματος Ίσιδος εις Αίγυπτον (Πλούταρχος)