ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα => Ελευθεροτεκτονισμός => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ορφέας στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 14:53:22

Τίτλος: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 14:53:22
Μέρος Α'.... (Με μαύρα γράμματα η αντιγραφή του άρθρου ( ; )....

Τα μυητικά ( ; ) μυστήρια της Αρχαίας Αιγύπτου

από τον Est la Bahamaat  L.V.X. Φ.Ν.Σ..     Δόλιο άρθρο στο http://www.mystica.gr/egypt.htm

    Ένα τροπάριο αφιερωμένο στην προπαγάνδα, στην διαστρέβλωση και στην ξεδιάντροπη παραποίηση της ιστορικής αλήθειας. Μία ακόμα μειοδοτική προσπάθεια, προερχόμενη από κύκλους που απεργάζονται τον αφελληνισμό και τον νεοδογματισμό του παραποιημένου και διεστραμμένου νεοεποχίτικου παγκοσμιοποιητικού ολοκληρωτισμού, κάτω από την μάσκα του δήθεν Ελευθεροτεκτονισμού.

      Ελάχιστα προβλήματα έχουν απασχολήσει τόσο πολύ την εσωτερική επιστήμη και παράδοση όσο το πρόβλημα των Αιγυπτιακών Μυστηρίων της Ίσιδας και του Όσιρη κι η μύηση στο Ναό του Άμμωνα ή στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Και αυτό διότι ενώ όλα τα εσωτερικά ρεύματα της σύγχρονης εποχής, τους προσδίδουν μέγιστη σημασία, οι πληροφορίες που έχουμε για αυτά είναι πολύ σκοτεινές. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην μυστικότητα που περιέβαλλε τα αρχαία μυστήρια γενικά, όπου οι μυημένοι έπαιρναν όρκο να μην αποκαλύψουν ποτέ στους βέβηλους όσα είχαν μάθει μέσα στα μυστήρια ή τις τελετουργίες που συνόδευαν αυτά τα μυστήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της μυστικότητας αποτελεί η παρακάτω ταφική επιγραφή ενός ανώτερου ιερά της Μέμφιδος: 
 
«Γνώριζε όλες τις διευθετήσεις της Γης και της Ηλιουπόλεως και της Μέμφιδος.
Είχε διεισδύσει στα μυστήρια κάθε ιερού. Τίποτε δεν κρυβόταν από αυτόν.
Λάτρευε το Θεό και Τον δόξασε σε όλα τα έργα Του
και έκρυβε στους κόρφους του όλα όσα είχε δει» (1)
   
    Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άρθρο το οποίο αποτελεί ύμνο στην παραποίηση της αλήθειας περί μυστηρίων, άθλο στην διαστρέβλωση κάθε επιστημονικής έρευνας και απόδειξης της ιστορίας και υπέρτατη αχαριστία και προδοσία έναντι των δικαίων της Ελληνικής κληρονομιάς και της παγκόσμιας προσφοράς του Ελληνισμού. Κι ολάκερη αυτή η αθλιότητα, δεν είναι το κατάπτυστο έργο κάποιων σφετεριστών της Ελληνικής κληρονομιάς – όπως τον Τούρκων που προσπαθούν να σφετερισθούν τον Όμηρο και την αξεπέραστη σοφία της Ιωνίας, όπως των Σλάβων που προσπαθούν να κλέψουν την δόξα και την Ελληνικότητα των Μακεδόνων του Φιλίππου και του Αλέξανδρου, όπως των Εβραίων που προσπάθησαν να καταχρασθούν το μεγαλείο της Σπάρτης αλλά και τους αξεπέραστους Μινωίτες και Μυκηναίους, όπως τέλος των Αφροαμερικανών που πασχίζουν ανόητα να παρουσιάσουν σαν πηγή του ανεπανάληπτου Ελληνικού πολιτισμού την Αφρικανική Αίγυπτο και τους Έλληνες σοφούς, κοινούς κλέπτες της Αιγυπτιακής φιλοσοφίας(sic).

    Αυτή η αθλιότητα δεν ανήκει σε κανέναν από τους παραπάνω, αλλά είναι οχετός που προέρχεται από κάποιους που υποτίθεται αναζητούν την υπέρτατη αλήθεια και προάγουν δήθεν την αρετή, είναι από κάποιους που αυτοαποκαλούνται μυημένοι, είναι από κάποιους επίορκους απέναντι στην πατρίδα και στην κοινωνία . Αυτό το ευτελές λιβελογράφημα – και άλλα πολλά παρόμοια – αποτελεί την αιχμή της προπαγάνδας, της διαστρέβλωσης και της ανθελληνικότητας, από  «φόρουμ» του διαδικτύου,  στημένο από αυτοπενευόμενους τέκτονες οι οποίοι διασπείρουν όλη την λάσπη, την κοπριά και την συκοφαντία που απ’ ότι φαίνεται είναι το προϊόν των τεκτονικών τους εργασιών στα άντρα  των  παρατεκτονικών τους ταγμάτων.

    Είναι ντροπή για τα μυητικά μυστήρια να τα καταστρατηγούν και να ασελγούνε πάνω τους ιδιοτελείς και φιλόδοξοι καιροσκόποι, μολύνοντας τις πάναγνες τελετές και παρασύροντας εκατοντάδες αφελείς στον παρωπιδισμό. Είναι αίσχος να διασπείρουν ψεύδη και αντιεπιστημονικές απάτες στο όνομα του εσωτερισμού, μολύνοντας τα μυητικά μυστήρια, την αγνότερη και ύψιστη προσφορά του Ελληνισμού στην ανθρωπότητα. Είναι  χείριστη κατάντια η εγκληματική υπαγωγή σε δογματισμένους υπανθρώπους, ανθρώπων που έχουν τον οίστρο της αναζήτησης, αυτών που παρασύρονται στα δίχτυα των ιταμών αόμματων καιροσκόπων.

    Χιλιάδες συνάνθρωποί μας με ζέση για εξέλιξη, με διάθεση για μελέτη και εργασία στην γνώση, με προσήλωση στην αναζήτηση της αλήθειας και την επίτευξη της αρετής, αφού προσέγγισαν τους χώρους –κατά κανόνα τεκτονικούς- όπου υποτίθεται στους ναούς της γνώσης αναζητείται η αλήθεια και προάγεται η αρετή, και αφού κάποιοι λίγοι γρήγορα και οι πολλοί  αργότερα αντιλήφθηκαν τον βόρβορο του αίσχους και την δυσωδία της ανοησίας και της ιδιοτέλειας, αηδιασμένοι στο έπακρο  αποχώρησαν από τα άντρα της κατάντιας, χάνοντας,  δυστυχώς όμως  εξαιτίας αυτών των χαμερπών, την ζέση για την αρετή, για τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά, θεωρώντας την εσωτερική τους αγνή επιθυμία μάταια και ανεκπλήρωτη.

     Γράφει ανερυθρίαστα ο θρασύς συντάκτης:

       Έτσι εξετάζοντας την ιστορική διαδρομή των μυστηρίων δεν μπορούμε να εξάγουμε με βεβαιότητα μια ολοκληρωμένη εικόνα τους. Ο σύγχρονος μάγος της τελετουργικής μαγείας Lon Milo DuQuette μας εκθέτει αυτή την ιστορική άγνοια με αφοπλιστική ειλικρίνεια :
        «Και οι Αιγυπτιακές τελετές μύησης; Ξέρουμε, με κάποιο βαθμό ακριβείας, περί τίνος επρόκειτο; Άραγε, πόσες μυητικές αδελφότητες υπήρξαν και εξάσκησαν την τέχνη τους κατά την διάρκεια των 4.000 ετών Αιγυπτιακής ιστορίας; Ήταν ανταγωνιστικές μεταξύ τους; Πότε έφτασε η μυητική τέχνη στο πνευματικό της ζενίθ; Πότε άρχισε να εκφυλλίζεται για να καταντήσει τελικά κενή νοήματος μορφή; Υπάρχουν σήμερα σχολές μύησης που να είναι πραγματικά κληρονόμοι των Αιγυπτιακών μαγικών σχολών; Νομίζω πως η μοναδική τίμια απάντηση σε όλα αυτά είναι : Κανείς δε γνωρίζει πραγματικά  (2)».

    Και αφού με αφοπλιστική αφέλεια μας παραθέτει το εύλογο συμπέρασμα του Lon Milo DuQuette, ο οποίος με ειλικρίνεια παραδέχεται ότι «η μοναδική τίμια απάντηση στο θέμα ύπαρξης σχολών μύησης ή κληρονόμων Αιγυπτιακών σχολών μαγείας, είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά περί Αιγυπτιακών τελετών μύησης, καθώς δεν γνωρίζουμε τίποτα περί αυτών». 

    Κατ’ επέκταση και ενώ δεν δυνάμεθα να υποστηρίξουμε τη ύπαρξή τους λόγω παντελούς έλλειψης στοιχείων, έρχεται ο «φωστήρας» συντάκτης τελικά του ανοήτου πονήματος να μας πείσει ότι, αν και δεν δυνάμεθα να γνωρίζουμε τίποτα για δήθεν μυητικά μυστήρια στην Αίγυπτο, αναιρώντας την μαρτυρία του Lon Milo DuQuette που επικαλέστηκε, προβαίνει στην παράλογη δήλωση ότι κάποιοι μυημένοι γνώρισαν για αυτά που το πιο έντιμο είναι να πούμε ότι κανένας μα κανένας δεν γνωρίζει τίποτα.

    Αυτή είναι η παρανοϊκή «λογική» που μεταγγίζεται  στους αφελείς, μέσα στα άντρα του παραλόγου. Ας συνεχίσουμε να την «θαυμάζουμε»….

        Όμως παρόλη την δυσκολία που παρουσιάζει το θέμα, κάποιοι μυημένοι ανά τους αιώνες, προσπάθησαν να αποκαλύψουν με διάφορες αλληγορίες ή με συμβολικές ιστορίες τον χαρακτήρα των μυστηρίων.
Οι κυριότερες ιστορικές πηγές που θα εξετάσουμε και που γενικά υπάρχουν πάνω στο θέμα είναι :

Το έργο του Λούκιου Απουλήιου, (π. 123 - π. 170 μ. Χ.) Asinus Aureus [Ο Χρυσός όνος ] (ή Μεταμορφώσεις, βιβλία 11).
 Τα έργα του Ιάμβλιχου και ιδιαίτερα το «Περί των αιγυπτίων μυστηρίων».
Τα έργα του Πλούταρχου και ιδιαίτερα το «Περί Ίσιδος και Οσίριδος».
 Η Αιγυπτιακή Βίβλος των Νεκρών – Το αρχαίο αιγυπτιακό Τυπικό των λιθοξόων (3)
 Η Βίβλος της ανάδυσης στο φως της Ημέρας
        Θα ξεκινήσουμε την προσέγγισή μας στης μυητικές τελετουργίες με μια εξέταση της Αιγυπτιακής Βίβλου των Νεκρών.

     Αφού λοιπόν παραπάνω δείχθηκε ότι κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τίποτα για δήθεν Αιγυπτιακές  μυητικές τελετουργίες, έρχεται μετά πλήρους βεβαιότητας –σύμπτωμα πλύσης εγκεφάλου- να μας δηλώσει αγέρωχα ότι,  «θα ξεκινήσουμε την προσέγγισή μας στις μυητικές τελετουργίες της Αιγυπτιακής βίβλου των νεκρών». Και ασυγκράτητος πια συνεχίζει:

     Όταν αναφερόμαστε στην «Βίβλο των Νεκρών» εννοούμε κάποια αρχαία αιγυπτιακά κείμενα, γραμμένα αρχικά πάνω στις σαρκοφάγους και αργότερα σε παπύρους που θάβονταν μαζί με το νεκρό, στο εσωτερικό των σαρκοφάγων. Τα διάφορα βιβλία που αποτελούν αυτό που ονομάζουμε «Βίβλο των Νεκρών» περιέχουν συλλογές από επωδούς, αριθμούς και μαγικούς τύπους για χρήση από τους νεκρούς στη μεταθανάτια ζωή. Είχαν το ρόλο να καθοδηγήσουν τους νεκρούς στις διάφορες δοκιμασίες που θα συναντούσαν πριν φθάσουν στον Κάτω Κόσμο. Ο Lon  Milo  DuQuette μας λέει:
        «Ήταν ένας καταπληκτικά λεπτομερής χάρτης κάθε πτυχής της προβαλλόμενης φαντασίας του Θεού. Αν το είχε αποστηθίσει όσο ήταν ακόμη ζωντανός, ο πρόσφατα νεκρός μπορούσε να αντεπεξέλθει βήμα προς βήμα στις δοκιμασίες και στη σύγχυση της μεταθανάτιας ύπαρξης, να απορροφηθεί από την αθάνατη θεότητα και να ταυτιστεί πλήρως μαζί της (4)»

       Οι παλαιότερες εκδόσεις του βιβλίου χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα π.Χ. και εμπεριέχουν παλαιότερα κείμενα από το 2000 π.Χ. ("κείμενα των Σαρκοφάγων") και από το 2.600-2.300 π.Χ. ("κείμενα των Πυραμίδων")
       Στον εντυπωσιακό πάπυρο του Άνι, που παρουσιάζεται με μεγάλα γράμματα σαν διάζωμα στις Αιγυπτιακές Αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου με συνολικό μήκος 28 μέτρων (και αποτελούμενος από 37 φύλλα), μπορούμε να διακρίνουμε ένα βασικό πρότυπο, την περιγραφή της μεταθανάτιας κατάστασης του γραφέα Άνι.
       Εκ πρώτης όψεως η Βίβλος των Νεκρών δεν φαίνεται να έχει κάποιο μυητικό χαρακτήρα, αν όμως κατανοήσουμε σε βάθος τον σκοπό της περιγραφόμενης τελετουργίας τότε τα συμπεράσματα μας θα αλλάξουν.

    Εδώ οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι έγινε μια φιλότιμη προσπάθεια να περιγραφεί το περιεχόμενο του πάπυρου «Άνι», όπου ο σκοπός που αυτά τα κείμενα συντάχθηκαν, ήταν η χρησιμότητά τους ως προσευχές και επικήδειες ευχές και συμβουλές στον νεκρό για το μεταθανάτιο ταξίδι του στον άλλο κόσμο. Χωρίς να μειώσουμε την θρησκευτική αξία αυτών των κειμένων, απλά ως παράθεση παραπλήσιων τελετουργικών κειμένων από άλλους λαούς, υπενθυμίζουμε τα Ορφικά κείμενα των χρυσών πινακίδων που βρέθηκαν σε τάφους ορφικών, οι οποίες εμπεριέχουν παραπλήσιες μεταθανάτιες οδηγίες.

    Φυσικά τέτοια κείμενα κανένας έστω και επιφανειακός ερευνητής δεν θεώρησε ποτέ μυητικά. Όμως ο «φωτισμένος» μας συντάκτης του ευτελούς κειμένου που αναλύουμε, παρότι δέχεται ότι «η βίβλος των νεκρών δεν φαίνεται να έχει κάποιο μυητικό χαρακτήρα», τι σκαρφίζεται ο πονηρός!

    Για να γίνει αυτό πιο κατανοητό ας δούμε μια πρώτη γενική σύγκριση μεταξύ του θανάτου (ακούσια έξοδος του εγώ από το σώμα) και της μύησης (εκούσια έξοδος του εγώ από το σώμα) από τον Gareth Knight (5) :
       «Όπως η μύηση περιέχει το συμβολισμό του θανάτου, με σκοπό να εντυπώσει καλύτερα την ιδέα της πνευματικής αναγέννησης, έτσι και οι αιγυπτιακές νεκρικές τελετές μας προσφέρουν ένα υπόβαθρο για τις πίστεις και τις πραχτικές της Μυστηριακής θρησκείας. Σχετικά με αυτό, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι η συλλογή των πάπυρων που πραγματεύονται αυτό το θέμα ονομάζεται γενικά «Η Βίβλος των Νεκρών», ενώ στην αρχαία Αίγυπτο την ονόμαζαν «Η Βίβλος της ανάδυσης στο φως της Ημέρας».

     Αφού προσχηματικά μας παραθέτει τις ερμηνείες του Gareth Knight περί μύησης και νεκρικής τελετής, όπως και των διαμετρικά αντίθετων σκοπών που έχουν οι με ζωτική διαφορά τελετουργίες, καθότι η μύηση αποσκοπεί στο να εντυπώσει στον ζωντανό την ιδέα της πνευματικής αναγέννησης, ενώ η νεκρική τελετή αποσκοπεί να προσφέρει ένα υπόβαθρο για την πίστη και τις πρακτικές της θρησκείας, ο βαθιά νυχτωμένος μας συντάκτης περί μυήσεων, θα μας δηλώσει αγέρωχα:

       Αυτός ο συσχετισμός δεν είναι καθόλου αυθαίρετος και μας φέρνει στο νου την αρχαία αιγυπτιακή επωδή:
 

 «Μακάριος αυτός που Ζει,
Μακάριος αυτός που Πεθαίνει στις Θήβες»
 ή αυτό που έχω ακούσει να λένε οι Αγιορείτες μονάχοι :
 «Όποιος πεθάνει πριν πεθάνει δεν θα πεθάνει όταν πεθάνει»
        Ο Πλούταρχος 6 μας επιβεβαιώνει τα παραπάνω και λέει:

         «Η ψυχή, την στιγμή του θανάτου, νοιώθει τις ίδιες εντυπώσεις όπως αυτοί που έχουν μυηθεί στα μεγάλα μυστήρια. Η λέξη και το πράγμα μοιάζουν: λέμε "τελευτώ" (πεθαίνω) και "τελειούσθαι" (μυούμαι).»
        Πρόκειται στην αρχή για πορείες στην τύχη, για επίπονες διαδρομές, για ένα δρόμο όλο ανησυχία και δίχως τέλος μέσα στα σκοτάδια. Ύστερα, και πριν τελειώσουν όλα, ο τρόμος φτάνει στο αποκορύφωμα του: η ανατριχίλα, το τρεμούλιασμα, ο κρύος ιδρώτας κατακλύζουν τον υπό μύηση.
        «Όμως, στη συνέχεια, ένα υπέροχο φως προσφέρεται στα μάτια του, περνά μέσ' από πεντακάθαρους τόπους και λειβάδια, όπου αντηχούν τραγούδια και χοροί τα ιερά λόγια, τα θεία οράματα εμπνέουν ένα θρησκευτικό σεβασμό.»

    Κάπου εδώ αρχίζει πλέον ο συντάκτης του στρεβλού πονήματος να προκαλεί τον οίκτο μας, καθώς ο καημένος αποκαλύπτεται ότι είναι απλά ένας άσχετος αφελής που έπεσε θύμα υποβολής κάποιας ανόητης αυθεντίας, τέτοιας που «τα τεκτονικά γαλόνια και παράσημα» προσδίδουν επίπλαστο κύρος σε αδαή σαρκία μωροφιλόδοξων καιροσκόπων.

    Πήγε ο καημένος σε χώρους που τον εξαπάτησαν ότι του παρέχουν μυήσεις, ενώ στην ουσία του πουλάνε φτηνές σκηνοθεσίες με παιδαριώδη ηθικοπλαστικά μηνύματα, εγκλωβίζοντάς τον σε μια υποκριτική ιεραρχία που εξυπηρετεί αλλότριες σκοπιμότητες. Αν είχε έστω και ελάχιστη ικανότητα κρίσης, θα γνώριζε ότι οι μυήσεις στην αρχαία Ελλάδα ήταν πολλαπλών μορφών, συμβολισμών και θεματολογίας και ΜΙΑ από αυτές τις μυήσεις ΕΝΟΣ συγκεκριμένου βαθμού, ήταν η μύηση των Ελευσίνιων που διαπραγματεύονταν τον ίδιο τον θάνατο.

    Ίσως είναι η πιο εντυπωσιακή ή ίσως η πιο τραγική για τον άνθρωπο, αλλά σίγουρα δεν υπερτερούσε των άλλων μυήσεων, ούτε φυσικά μπορούσε να υποκαταστήσει τις άλλες. Π.χ. τα μυστήρια της γέννησης στα οποία μυούνταν ο Νεόφυτος στην Σαμοθράκη, προέχουν των μυστηρίων της Ελευσίνας, καθιστάμενα πρώτα-όντως και αρχαιότερα κάθε μύησης σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου- ενώ τα μυητικά του Αγλαόφημου έπονταν ακόμα και αυτών των μυήσεων του Ιδαίου άντρου.

    Σε παραλληλισμό της μύησης του θανάτου με τον φυσικό θάνατο, ο κάθε εχέφρων αναγνωρίζει μια μεγάλη διαφορά. Η μύηση γίνεται σε ζώντα, ενώ η κηδεία σε νεκρό. Κι αν κάποιος δυσκολεύεται να αντιληφθεί το μέγεθος αυτής της τεράστιας και ουσιώδους διαφοράς, σίγουρα θα αδυνατεί να κατανοήσει την ειδοποιό διαφορά της μύησης του θανάτου που ευαγγελίζεται την παλιγγενεσία (μετενσάρκωση)και της νεκρικής  Αιγυπτιακή τελετουργίας  της κρίσης και δικαίωσης ή της οριστικής καταδίκης.

    Αλίμονο όμως, ο δυστυχής συντάκτης του ανιστόρητου κειμένου, είναι το αποτέλεσμα ενός και πλέον αιώνα απομάκρυνσης από τα αληθινά μυητικά μυστήρια, είναι το θλιβερό προϊόν αυτών που κατάντησαν τον Τεκτονισμό στην επιφανειακή ενασχόληση και στην φιλολογική όψη των μυστηρίων της Συντεχνίας.

    Κι όπως έγραφε ο Μ. Διδάσκαλος Γ. Γουίλμχερστ, «φοβάμαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Τεκτόνων δεν καταφέρνουν ποτέ να ξεπεράσουν αυτήν την επιφανειακή ενασχόληση. Σε αυτό το στάδιο γνώσης η Συντεχνία θεωρείται ως μια κοινωνική, ημιδημόσια, ημιμυστική κοινότητα στην οποία είναι ευχάριστο και ευεργετικό να ανήκουμε για κοινωνικούς ή για άλλους ωφελιμιστικούς σκοπούς. Στο στάδιο αυτό ο στόχος της φιλοδοξίας του Τέκτονα είναι να κερδίσει αξιώματα και την δυνατότητα να φοράει στο στήθος του σειρά από παράσημα. Στο στάδιο αυτό επιδίωξη του Τέκτονα είναι να επιτελεί τα τελετουργικά με σχολαστικότητα και να γνωρίζει απ’ έξω τις κατηχήσεις των βαθμών, μη κάνοντας κανένα λάθος ούτε σε ένα κόμμα και αυτό θεωρείται η κορωνίδα της Τεκτονικής αξίας. Και αφού επιτελεστούν αυτές οι λειτουργίες με τυπολατρία, το μυαλό αυτού του Τέκτονα είναι πώς να κλείσει την Στοά όσο πιο γρήγορα μπορεί, για να σπεύσει να εντρυφήσει σε γιορταστικά εδέσματα. Όλα αυτά τα πράγματα είναι που ανήκουν σε αυτό το στάδιο, το οποίο θα μπορούσαμε να ονομάσουμε, στάδιο του ακατέργαστου λίθου».

    Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με κάποιους «ακατέργαστους λίθους» που θεωρούν οι δυστυχείς ότι έχουν καταστεί ήδη «σφηνόλιθοι» και η αλαζονεία του δυστυχή μας συντάκτη, συνεχίζεται….

       Ο Πλούταρχος λοιπόν συσχετίζει άμεσα τα μυστήρια με τον θάνατο και μας περιγράφει την μετάβαση στα φωτεινά λιβάδια (δηλαδή στο Φως – στην Ημέρα). Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι και μόνο η καταγραφή – χαρτογράφηση του μεταθανάτιου κόσμου (αν δεχτούμε ότι η Α.Β.Ν. είναι μόνο αυτό) με τέτοια ακρίβεια προϋποθέτει κάτι παραπάνω από συγγραφικό ταλέντο…
        Τέλος αξίζει να γίνει μια μνεία στην ομοιότητα που παρουσιάζουν τα τυπικά του Ελευθεροτεκτονισμού με την Α.Β.Ν. και ειδικότερα το 125ο κεφάλαιο στο οποίο εντοπίζεται ένας από τους αρχαιότερους τύπους «κατηχισμών». Σαν ερωταποκρίσεις περιέχονται διάφορα στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται και σήμερα στα Τυπικά διαφόρων οργανώσεων, σχετικά με το Τάγμα της Χρυσής Αυγής ο Lon  Milo DuQuette μας λέει:

     Ο Πλούταρχος ήταν μυημένος σε πραγματικά μυστήρια και είναι σίγουρο ότι τα γραπτά του προδίδουν κάτι παραπάνω από συγγραφικό ταλέντο. Η προσπάθεια όμως να εστιάσουμε σε ομοιότητες ενός «θεσμού» από την μια και ενός νεκρώσιμου θρησκευτικού τελετουργικού από την άλλη, αδικεί κατάφωρα τον Τεκτονισμό και δημιουργεί δυσάρεστες κι ανακριβείς εντυπώσεις για το τι προάγει.  

        «Σε πολλές ιεροτελεστίες ζητείται από τον υποψήφιο να σταματήσει σε διάφορα σημεία του ναού και να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις ή να αντιμετωπίσει κάποια δοκιμασία. Κατόπιν με τη βοήθεια του οδηγού της ιεροτελεστίας (ο Δοκιμαστής στις τεκτονικές στοές) ή του ανάδοχου ο υποψήφιος ξεπερνάει τη δοκιμασία και του δίνεται η άδεια, από την ανωτάτη αρχή να συνεχίσει. Οι μυημένοι της παράδοσης του Τάγματος της Χρυσής Αυγής θα αναγνωρίσουν στα παραπάνω τα αξιώματα του Ηγεμόνα (Hegemon), του Ιερέα (Hiereus) και του Ιεροφάντη (Hierophant). (7) »

    Η αναφορά στο Τάγμα «Χρυσή Αυγή», μόνον ως ατυχής έμπνευση δύναται να ιδωθεί, καθώς οι δημιουργοί του Τάγματος αυτού, παρότι συντάσσουν κακέκτυπες τεκνονοειδείς τελετουργίες, είναι οι κατ’ εξοχήν υπέρμαχοι της λανθασμένης αντίληψης περί δήθεν προέλευσης των μυητικών από την Αίγυπτο, οπότε η απλή Λογική μας υποδεικνύει ότι δεν δυνάμεθα να χρησιμοποιήσουμε τα τελετουργικά τους ως απόδειξη προέλευσης από δήθεν Αιγυπτιακά, για το λόγο ότι οι συντάκτες προσπάθησαν πολλαπλώς  να δημιουργήσουν τυπικά που θα παραπέμπουν σε Αίγυπτο.

    Φρονούμε ότι οι έστω και μερικώς γνώστες περί μυητικών Ταγμάτων και τυπικών, θα γνωρίζουν ότι ο W. Westcott, συντάκτης των τυπικών της «Χρυσής Αυγής» παραδέχθηκε ότι τα τελετουργικά ΔΕΝ τα βρήκε σε κάποια αρχαία χειρόγραφα – όπως ισχυρίστηκε στην αρχή – αλλά τα σύνθεσε ο ίδιος, έχοντας μπροστά του τα μυθιστορήματα του Απουλήιου και του Γάλλου Τερασσόν του 17ου αιώνα.

    Από το σημείο αυτό ο παρασυρθείς συντάκτης του πονήματος, θα αποπειραθεί  να προπαγανδίσει την δογματική του προσήλωση στα διδάγματα των πατρώνων του και να μας αποκαλύψει την παντελή του άγνοια για την προσπάθεια των Αφροαμερικανών να παρουσιάσουν τον Ελληνικό πολιτισμό και τα μυητικά μυστήρια των Ελλήνων, ως δήθεν κλοπές και αντιγραφές από την Αίγυπτο.

    Είναι θλιβερό το γεγονός ότι, ένα τέτοιο θέμα που αναγκάστηκε η επιστήμη να επιληφθεί και να εξαγάγει τεκμηριωμένα πορίσματα, αποδεικνύοντας το γελοίο μιας τέτοιας εικασίας, να συνεχίζει να παπαγαλίζεται από χώρους και άτομα παντελώς άσχετα και ανενημέρωτα.

    Είναι ακατανόητο – αν όχι προδοτικό- την στιγμή που σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα απέρριψε τις διαστρεβλωτικές απόψεις και κατέρριψε τα ψεύδη περί Αιγυπτιακής καταγωγής των μυητικών μυστηρίων και της Ελληνικής φιλοσοφίας, αυτά τα γελοία ψεύδη να συνεχίζουν να καλλιεργούνται μέσα σε χώρους που αξιώνουν να λέγονται χώροι αναζήτησης της αλήθειας και να διαδίδονται απερίσκεπτα – αν όχι με υστερόβουλες σκοπιμότητες- αξιώνοντας την ετυμηγορία του εσωτερισμού.

    Ο Ρωμαίος πολιτικός και ρήτορας Κικέρων, είχε γράψει για τα Ελληνικά μυητικά μυστήρια: «Πιστεύω ότι μεταξύ των πολλών εξαίρετων και θείων πραγμάτων που η Ελλάδα χάρισε στην ανθρωπότητα, το κάλλιστο είναι τα Μυστήρια. Γιατί, μέσα από αυτά μεταμορφωθήκαμε και από έναν σκληρό και βάρβαρο τρόπο ζωής, περάσαμε σε μια κατάσταση ανθρωπισμού και πολιτισμού. Ακριβώς χάρη σε αυτά που ονομάζονται μυήσεις, μάθαμε στην πραγματικότητα τα βασικά πράγματα της ζωής και συλλάβαμε το νόημα, όχι μόνον να ζούμε με χαρά, αλλά επίσης και να πεθαίνουμε με καλύτερη ελπίδα».

Ο Λούκιος Απουλήιος

        Διαβάζοντας το δεύτερο βιβλίο για τις "Μεταμορφώσεις του Απουλίου" (μία από τις καλύτερες πηγές για τη φιλοσοφία και την πρακτική των Μυστηριακών Θρησκειών), μπορούμε να εμβαθύνουμε αρκετά σ' αυτό το ζήτημα και ν' αποσπάσουμε στοιχεία μελέτης πολύ ενδιαφέροντα, προπάντων αν τα συνδυάσουμε με τις διδασκαλίες της εσωτερικής παράδοσης. Ο Λούκιος Απουλήιος της Μαδούρας ήταν ένας μυημένος στα Μυστήρια της Ίσιδας και πιθανά και σε κάποιες άλλες Μυστηριακές λατρείες. Σύμφωνα με μία παράδοση, την οποία ακολούθησαν πολλοί, μεταξύ των οποίων και οι Ροδόσταυροι του 17ου αιώνα, έγραψε πολύ σοφά πράγματα, καλυμμένα όμως με το προσωπείο μιας σκωπτικής διάθεσης. Αυτό που σε ένα επίπεδο αποτελεί συλλογή αστείων και μερικές φορές κακόγουστων ή και χυδαίων ακόμα ιστοριών, στην πραγματικότητα είναι μια πραγματεία που αφορά τη μύηση στα ανώτερα πνευματικά Μυστήρια. Ταυτόχρονα, θεωρείται έργο πολύ αποκαλυπτικό για τα είδη των θρησκειών και τις μαγικές πεποιθήσεις που επικρατούσαν εκείνη την εποχή (αν και τα κείμενά του τοποθετούνται χρονικά γύρω στον 3ο μ.Χ αιώνα, η γενική εικόνα που μας δίνει ισχύει και για μερικούς αιώνες πριν).

     Διαβάζοντας εδώ τι παραθέτει ο συντάκτης του άρθρου που μας  παρουσιάζεται ως μυημένος (Μασόνος), ειλικρινά μένουμε άφωνοι με την παιδαριώδη αφέλεια (ή την ύπουλη σκοπιμότητα διαστρέβλωσης) που χαρακτηρίζει τις απόψεις του. Χωρίς την παραμικρή αναστολή, έρχεται με περίσσιο θράσος να μας πει ότι, «Οι Μεταμορφώσεις του Απουλήιου είναι μία από τις καλύτερες πηγές για την φιλοσοφία και την πρακτική των Μυστηριακών Θρησκειών.

    Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο κείμενο είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα; Είναι ποτέ δυνατόν ένα μυθιστόρημα να θεωρείται «μια από τις καλύτερες πηγές για την φιλοσοφία και την πρακτική των Μυστηριακών Θρησκειών;» Είναι δυνατόν ένας μυημένος σε Τάγμα που έχει σαν ουσία του τον Λόγο, να υποπίπτει σε τόσο χοντρούς παραλογισμούς; Να υποθέσουμε ότι ο συντάκτης, όχι μόνον δεν είναι μυημένος, αλλά ούτε καν γνώστης στοιχειωδών πληροφοριών ή να υποψιαστούμε ότι η Στοά όπου συμμετέχει και η αγορά όπου φιλοξενείται αυτό το λιβελογράφημα, είναι ένα άντρο παραλογισμού και διαστρέβλωσης, ένα εργαστήριο διάδοσης τερατολογιών και ανιστόρητων δογματικών πεποιθήσεων;

    Το πιο πιθανό είναι να μετέφρασε μηχανικά το κείμενο από κάποια νεοεποχήτικη αμερικάνικη ιστοσελίδα, γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι ένας άνθρωπος με έστω και μέτριο νου, θα ισχυρίζονταν ότι, «μπορούμε να εμβαθύνουμε αρκετά σ' αυτό το ζήτημα και ν' αποσπάσουμε στοιχεία μελέτης πολύ ενδιαφέροντα, προπάντων αν τα συνδυάσουμε με τις διδασκαλίες της εσωτερικής παράδοσης». Να εμβαθύνει και να αποσπάσει στοιχεία μελέτης από ένα «μυθιστόρημα;» Στοιχεία μελέτης πολύ ενδιαφέροντα από ένα μυθιστόρημα; Και να συνδυάσουμε τα μυθιστορηματικά στοιχεία με τις διδασκαλίες της εσωτερικής παράδοσης;

    Όχι κύριοι !!!! Ο εσωτερισμός δεν συνδυαζόταν ποτέ του με μυθιστορήματα και διηγήματα φαντασίας. Ο εσωτερισμός είναι η πιο προηγμένη φιλοσοφία, είναι η πιο προοδευμένη επιστήμη, είναι η κορύφωση της λογικής και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον υποβιβάζει και να τον ευτελίζει φέρνοντάς τον στα δικά του μέτρα.

    Με το ίδιο θράσος μας πληροφορεί ο συντάκτης του άρθρου ότι, «ο Λούκιος Απουλήιος της Μαδούρας ήταν ένας μυημένος στα Μυστήρια της Ίσιδας και πιθανά και σε κάποιες άλλες Μυστηριακές λατρείες». Από πού αντλείται αυτή η βεβαιότητα; Ποια πηγή μας διασώζει κάτι τέτοιο; Δυστυχώς εδώ οφείλουμε να αποδώσουμε στον συντάκτη και την αυθαιρεσία δίπλα στα λοιπά αξιοζήλευτα «ταλέντα» του. Γιατί ο άνθρωπος που συνέταξε το άρθρο αυτό, θα πρέπει νάχει πλούσια ταλέντα για να μας βεβαιώνει ότι, «σύμφωνα με μία παράδοση, την οποία ακολούθησαν πολλοί, μεταξύ των οποίων και οι Ροδόσταυροι του 17ου αιώνα, έγραψε πολύ σοφά πράγματα, καλυμμένα όμως με το προσωπείο μιας σκωπτικής διάθεσης». Θα πρέπει να έχει ασύλληπτο δείκτη νοημοσύνης για να συμπεραίνει ότι ο Απουλήιος έγραψε σοφά πράγματα, αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα που βασίζεται σε… μια παράδοση!

    Και σαν επιβεβαίωση, έπεται η ύψιστη μαθηματική λογική τεκμηρίωσης που με παρρησία διαλαλεί, «την παράδοση την ακολούθησαν πολλοί, μεταξύ των οποίων και οι Ροδόσταυροι του 17ου αιώνα!»Ε, αφού και κάποιοι λίγο μετά (μετά από 14 αιώνες) συμφωνούν, τότε έχουμε….βεβαιότητα! Μα είναι δυνατόν!!!! Είναι ποτέ δυνατόν άνθρωπος ο οποίος ξέρει στοιχειωδώς να γράφει, να καταφεύγει σε τέτοιες ανόητες αυθαιρεσίες; Είναι δυνατόν άνθρωποι να έχουν μολυνθεί σε τέτοιο βαθμό και να μην τους έχει απομείνει ούτε ίχνος κριτικής ικανότητας;

    Μάλλον ναι, είναι δυνατόν σύμφωνα με το σοφό αρχαιοελληνικό  ρητό (και όχι αρχαιοαιγυπτιακό),  το οποίο μας πληροφορεί, «όμοιος ομοίω πελάζει»…. Κι αυτοί οι όμοιοι από αμορφωσία, παντελή άγνοια και αφέλεια - δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υποκρύπτεται άλλη σκοπιμότητα –επιδίδονται ανερυθρίαστα στην διαστρέβλωση και αήθη διάδοση ανιστόρητων παραλογισμών, αγωνιζόμενοι για μεγαλύτερα επιτεύγματα μειοδοσίας της μητέρας του παγκόσμιου πολιτισμού, του Ελληνισμού, πασχίζοντες για αισχρότερες προδοτικές δράσεις ενάντια στα δίκαια της πατρίδος μας….

    Θα συνεχίσουμε στο Β’ μέρος την κατάδειξη των διαστρεβλώσεων που επιχειρούνται σε αυτό το λιβελογράφημα, παραθέτοντας τεκμηριωμένα επιστημονικά πορίσματα και ορθό λόγο, ώστε να αναδειχθεί το μέγεθος της ασχετοσύνης (μήπως προπαγάνδας;) των κύκλων που προβαίνουν σε τέτοιους παραλογισμούς και των ομόδοξων κύκλων φιλοξενίας, προαγωγής και διασποράς των στρεβλών και ανιστόρητων παραλογισμών (ή μήπως προδοτικών σκοπιμοτήτων;) που επαίρονται ότι δήθεν αναζητούν την Γνώση….

....συνεχίζεται....
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Rose στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 15:52:19
Δόλιο άρθρο στο http://www.mystica.gr/egypt.htm

    Ένα τροπάριο αφιερωμένο στην προπαγάνδα, στην διαστρέβλωση και στην ξεδιάντροπη παραποίηση της ιστορικής αλήθειας. Μία ακόμα μειοδοτική προσπάθεια, προερχόμενη από κύκλους που απεργάζονται τον αφελληνισμό και τον νεοδογματισμό του παραποιημένου και διεστραμμένου νεοεποχίτικου παγκοσμιοποιητικού ολοκληρωτισμού, κάτω από την μάσκα του δήθεν Ελευθεροτεκτονισμού.

[...]

    Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άρθρο το οποίο αποτελεί ύμνο στην παραποίηση της αλήθειας περί μυστηρίων, άθλο στην διαστρέβλωση κάθε επιστημονικής έρευνας και απόδειξης της ιστορίας και υπέρτατη αχαριστία και προδοσία έναντι των δικαίων της Ελληνικής κληρονομιάς και της παγκόσμιας προσφοράς του Ελληνισμού.

Είναι λυπηρό να προάγεται ο Ανθελληνισμός, από 'Ελληνες, και η παραποίηση της Αλήθειας, από ιντερνετικούς χώρους, που διαφημίζονται ως χώροι.'. Διαφωτισμού.
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Trithemius στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 20:01:01
Νομίζω πως δεδομένες ορολογίες έχουν διαστρεβλωθεί και έχουν χάσει πλέον το ορθό νόημά τους. Εδώ, το παρόν άρθρο, πρέπει βοηθηθεί εννοιολογικά με την ανάλυση και τον διαχωρισμό των εννοιών "τελετουργικό" και "μυστήριο". Η διαφορά είναι χαώδης...
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: suida στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 21:30:03
ΑΓΑΠΗΤΕ,   Ο Ρ Φ Ε Α ...     

                        ........  Α Λ Η Θ Ε Ι Α      ΚΑΙ   Ψ Ε Υ Δ Ο Σ ........

                             
                                  " Κ Α Λ Ο '          ΚΑΙ  "Κ Α Κ Ο "

                                                                                 ΕΙΝΑΙ.....   Ε Κ Φ Ρ Α Σ Ε Ι Σ ...ΤΟΥ    Ε Γ Ω ....


              ΣΤΟ    Ψ Ε Υ Δ Ο Σ .....   Ο   ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ....  ΠΑΙΖΕΙ....ΤΟΝ   Ρ Ο Λ Ο     ΤΟΥ   ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.....


             ΕΑΝ   ΕΧΕΙ....  ΤΗΝ   Σ Υ Ν Α Ι Σ Θ Η Σ Η .... ΤΩΝ     Π Ρ Α Ξ Ε Ω Ν    ΤΟΥ....   ΤΟΝ    Υ Μ Ν Ο Υ Μ ΑΙ.....


             ΟΙ   Υ Μ Ν Ο Ι ....ΤΗΣ ...   Μ Η    Λ Η Θ Η Σ ....ΠΡΟΑΓΟΥΝ....ΤΟ  ΦΩΣ...  ΣΤΗΝ    Ν Υ Χ Τ Α    ΤΗΣ   Ψ Υ Χ Η Σ ....

                                                         ΤΟΥ   ΚΑΘΕ   ΕΝΟΣ....

             ΟΙ    Υ Μ Ν Ο Ι ....ΤΟΥ    Ψ Ε Υ Δ Ο Υ Σ ....ΤΗΣ   Λ Η Θ Η Σ ...   ΤΗΣ    ΛΑΣΠΗΣ....Π Ρ Ο Α Γ Ο Υ Ν ....   ΤΟΝ ...

                                       Β  Ι  Α  Σ  Μ  Ο  ....Α Υ Τ Η Σ ,   ΩΣ    Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α .


             Η    Δ Ι Α Κ Ο Ρ Ε Υ Σ Η .....ΤΗΣ   Ψ Υ Χ Η Σ ...  Π Ρ Ο Α Γ Ε Ι ....ΤΗΝ   Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Η     Π Ο Ρ Ν Ε Ι Α ...

                                                         Ω Σ      Δ Ι Α Ν Ο Η Τ Ι Κ Η      Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α ....


             ΟΙ    Π Α Ρ Θ Ε Ν Ι Κ Ε Σ    Σ Τ Α Γ Ο Ν Ε Σ    Α Υ Τ Η Σ ...  Γ Ι Ν Ο Ν Τ Α Ι ....Η   Κ Ι Ν Ο Υ Μ Ε Ν Η     Α Μ Μ Ο Σ ...

                                                                ΤΗΣ     Α Ν Υ Π Α Ρ Ξ Ι Α Σ ....


              Η     Ι Δ Ε Α ,   ΩΣ   Μ Ο Ν Η    Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Σ Α    ΣΤΗΝ    Σ Κ Ε Ψ Η ....Κ Υ Ρ Ι Α Ρ Χ Η    ΣΤΟ   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Τ Ο ...

                                   ΜΕ   ΤΗΝ   Π Α Ρ Ο Ρ Μ Η Σ Η .....      Α  Φ  Α  Ν  Ι  Σ  Τ  Ε      ΤΗΝ    Π Ν Ο Η ....!!


              Η   Α Ν Τ Ι Λ Η Ψ Η ...  ΩΣ   Α  Σ  Π  Ι  Δ  Α  ...    Ο Π Λ Ι Ζ Ε Ι ...  ΤΗΝ   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η  ....ΜΕ    ΟΡΘΟΤΗΤΑ....ΓΝΩΜΗΣ.


             
                        Σ Τ Ε Κ Ε Σ Α Ι ....ΚΑΙ    Α Μ Υ Ν Ε Σ Α Ι ....ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ    ΤΟΥ   Φ Ω Τ Ο Σ ....

                                                      Π Ο Λ Ε Μ Α Σ ......                                                     
                                                                                                                               ΑΣ   ΕΙΣΑΙ....ΚΑΛΑ,
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Est la Bahamaat στις Οκτώβριος 01, 2008, 00:24:46
Αποκάλυψη : Μας κλέβουν τα Μυστήρια (διαδώστε το)

Οι σκότιες ανθελληνικές συμμορίες (συνιστάμενες από μίσθαρνα όργανα ξένων ανθελληνικών κέντρων, γραικύλους, ανθρωπάρια, ερμαφροδιτους κ.λπ.) μετά ζήλου πολλού προωθούν την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας, με απώτερο σκοπό τον αφανισμό της Ελλάδος :

Πρώτος  ο Ισοκράτης, γνωστό αμάρευμα της ανθελληνικής προπαγάνδας, (436 π.Χ-338 π.Χ.) μας αναφέρει ότι ο Πυθαγόρας είναι ο πρώτος που μεταβίβασε την «άλλην Φιλοσοφία» από την Αίγυπτο στην Ελλάδα:

«Πυθαγόρας ὁ Σάμιός ἐστιν: ὃς ἀφικόμενος εἰς Αἴγυπτον καὶ μαθητὴς ἐκείνων γενόμενος τήν τ' ἄλλην φιλοσοφίαν πρῶτος εἰς τοὺς Ἕλληνας ἐκόμισε, καὶ τὰ περὶ τὰς θυσίας καὶ τὰς ἁγιστείας τὰς ἐν τοῖς ἱεροῖς ἐπιφανέστερον τῶν ἄλλων ἐσπούδασεν».

Την σκυτάλη παίρνει κάποιο κοπροδοχειο από την Σικελία ονόματι Διόδωρος (80 π.Χ. – 20 π.Χ) όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι τα Ελευσίνια Μυστήρια τα έφερε στην Ελλάδα από την Αίγυπτο ο Ερεχθεύς :

«Ἐρεχθέα κομίσαι διὰ τὴν συγγένειαν σίτου πλῆθος εἰς τὰς Ἀθήνας• ἀνθ᾽ ὧν τοὺς εὖπαθόντας βασιλέα καταστῆσαι τὸν εὐεργέτην. τοῦτον δὲ παραλαβόντα τὴν ἡγεμονίαν καταδεῖξαι τὰς τελετὰς τῆς Δήμητρος ἐν Ἐλευσῖνι καὶ τὰ μυστήρια ποιῆσαι, μετενεγκόντα τὸ περὶ τούτων νόμιμον ἐξ Αἰγύπτου


Ο δε θρασύμυθος ανθέλλην Πλούταρχος (περ.45-120) στο έργο του «Περί Ίσιδος και Οσίριδος» 354.B.7-354.C.4 κάνει λόγο για μια δήθεν ἐπικεκρυμμένη φιλοσοφία (sic!!!) των Αιγυπτίων   :


«Οἱ δὲ βασιλεῖς ἀπεδείκνυντο μὲν ἐκ τῶν ἱερέων ἢ τῶν μαχίμων, τοῦ μὲν δι᾽ ἀνδρείαν τοῦ δὲ διὰ σοφίαν γένους ἀξίωμα καὶ τιμὴν ἔχοντος. ὁ δ᾽ ἐκ μαχίμων ἀποδεδειγμένος εὐθὺς ἐγίνετο τῶν ἱερέων καὶ μετεῖχε τῆς φιλοσοφίας ἐπικεκρυμμένης τὰ πολλὰ μύθοις καὶ λόγοις ἀμυδρὰς ἐμφάσεις τῆς ἀληθείας καὶ διαφάσεις ἔχουσιν, ὥσπερ ἀμέλει καὶ παραδηλοῦσιν αὐτοὶ πρὸ τῶν ἱερῶν τὰς σφίγγας ἐπιεικῶς ἱστάντες, ὡς αἰνιγματώδη σοφίαν τῆς θεολογίας αὐτῶν ἐχούσης.»

Μετάφραση:

«Οι δε βασιλείς εξελέγοντο ή από τους ιερείς ή από τους πολεμιστές, δυο τάξεις που είχαν εκτίμηση και αξιώματα, για την ανδρεία της η μια για τη σοφία της η άλλη. Και ο όποιος εξελέγετο από τους πολεμιστές, αμέσως κατατάσσονταν και στην τάξη των ιερέων, και εμυείτο και στην απόκρυφη φιλοσοφία, της οποίας τα περσότερα διδάγματα ήταν κρυμμένα σε μύθους και αλληγορίες, οι οποίες μοναχά ίχνη και υπαινιγμούς της αληθείας, αφήναν να διαφαίνονται. Και για τον λόγο αυτό στήνουν μπροστά από τους ναούς τους πολλά ομοιώματα της σφίγγας, η οποία υποδηλώνει, ότι η σοφία τους και η θεολογία τους είναι αινιγματώδηςΑκολουθεί ο βάρβαρος Σύριος Ιάμβλιχος (περ. 245-περ. 325) στο προπαγανδιστικό του έργο του περί των Αιγυπτίων μυστηρίων(sic!!!) σ. 455 7:5 :


«Ανελε οὖν ἐκ μέσων τὰς ἀποπιπτούσας τῆς ἀληθείας ὑπονοίας, ἢ ὡς Αἰγύπτιος ἢ αἰγυπτίᾳ φωνῇ χρώμενός ἐστιν ὁ καλούμενος• ἀλλὰ μᾶλλον ἐκεῖνο ὑπολάμβανε, ὡς Αἰγυπτίων πρώτων τὴν μετουσίαν τῶν θεῶν διακληρωσαμένων, καὶ οἱ θεοὶ χαίρουσι τοῖς Αἰγυπτίων θεσμοῖς καλούμενοι»

Μετάφραση:

«Διώξε λοιπόν από τη μέση τις υπόνοιες που απομακρύνονται από την αλήθεια, αν ο καλούμενος είναι Αιγύπτιος ή χρησιμοποιεί αιγυπτιακή γλώσσα και σκέψου καλύτερα ότι, καθώς οι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι στους οποίους δόθηκε η μετουσία των θεών, οι θεοί χαίρονται όταν κληθούν στα αιγυπτιακά μυστήρια.»Βέβαια πανουργιππαρχίδας (Ο αρχηγός των πανούργων [πανούργος + ίππος + άρχω]) όλης της ανθελληνικής λαίλαπας είναι ο ξεμωραμένος κολλοποδιώκτης  Ηρόδοτος (485 - 421/415 π.Χ.) όπου μιλώντας για τις εορτές των Θεσμοφορίων προς τιμήν της Δήμητρας (που ήταν δεύτερες σε σπουδαιότητα μετά από τα Ελευσίνια μυστήρια) αναφέρει ότι:


«αυτές οι τελετές μεταφέρθηκαν από την Αίγυπτο στην Ελλάδα από τις θυγατέρες του Δαναού, ο οποίος τις δίδαξε στις γυναίκες των Πελασγών. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, περιέπεσαν σε απραξία και μόνο οι Αρκάδες συνέχιζαν να τις τελούν. Οι Πελασγοί είχαν επίσης, μυήσει τους κατοίκους της Σαμοθράκης. Αυτοί με την σειρά τους, δίδαξαν στους Αθηναίους τα μυστήρια των Κάβειρων».

......................

Est la BahamaatΥ.Γ. 1 : Να υποθέσω ότι από τον 7 του 2007 μέχρι σήμερα ετοίμαζες αυτή την περισπούδαστη μελέτη; Εγώ περίμενα να απαντούσες στον τότε διάλογο αλλά…, εκτός αν περίμενες να περάσουν χρόνια για να γράψεις χωρίς αντίλογο!.

Υ.Γ. 2  : Επί του θέματος δεν θα τοποθετηθώ ούτε θα απαντήσω στα επιχειρήματα (sic) και στην κριτική σου, όπως θα έλεγε και ο μέγας Αριστοτέλης «Το περί αυτού πάντα λέγειν και επαγγέλλεσθε, και τα αλλότρια αυτού φάσκειν, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ίδιον εστι» η Αλαζονεία η Ύβρις και η Αμάθεια που παρουσιάζεις δεν είναι στοιχειά που μπορούν να καταστίσουν εφικτό έναν διάλογο ανάμεσα λογικούς ανθρώπους.


...

    Διαγράφηκαν ειρωνικές προσφωνήσεις προς τον χώρο και προς μέλος του οι οποίες, χωρίς να έχουν σχέση με το εξεταζόμενο θέμα και χωρίς να προσθέτουν τίποτα σε αυτό, ούσες ειρωνικές εκφράσεις χωρίς ουσία που προβαίνουν σε προσωπικές νύξεις και εναντιώσεις και γιαυτό διαγράφονται....

    Να υπενθυμίσουμε ότι, οποιαδήποτε κριτική σε απόψεις είναι ευπρόσδεκτη και θεμιτή, αλλά αήθεις συμπεριφορές που καλλιεργούν συγκεκριμμένες αγορές, εδώ δεν έχουν περιθώρια διάδοσης. Εφιστούμε την προσοχή στον συντάξαντα προς αποφυγή τέτοιων συμπεριφορών.

Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 01, 2008, 03:00:51
Αποκάλυψη : Μας κλέβουν τα Μυστήρια (διαδώστε το)

Aγαπητέ Est la Bahammat,

είναι τόσο δύσκολο, να κατανοήσουμε την διαφορά μεταξύ Αιγυπτιακών τελετών κηδείας, και Ελληνικών θεατρικών δρώμενων που είχαν ως στόχο να "διεγείρουν" δια της μυήσεως, μία Ανθρώπινη Συνείδηση, έτσι ώστε να αντιληφθεί τα 'Αρρητα;

Είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουμε, πως τα μόνα "μυητικά" μυστήρια που τελούνταν στην Αίγυπτο, ήταν κατά των Ελληνιστικών χρόνων, και ο λόγος που η Αίγυπτος έγινε τόσο δημοφιλής, ήταν εξαιτίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, καθώς και τον κύκλο των ΕΛΛΗΝΩΝ διανοουμένων εκείνης της εποχής;

Οι 'Ελληνες λοιπόν, δεν γνωρίσαμε τα μυστήρια της ζωής από τους γύφτους (Αιγύπτιους)...  :D
Τα "μυητικά" δρώμενα, είναι ένα Ελληνικό προϊόν, όπως "η φέτα με την ρίγανη και το ελαιόλαδο", για το οποίο είμαστε περίφανοι...


Υ.Γ. Όσον αφορά τα κείμενα "απόδειξης" που παρέθεσες, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε, πως η "Αλήθεια" είναι προϊόν, πολύπλευρης και αδογμάτιστης έρευνας, η οποία δεν δέχεται καμία αυθεντία, ακόμα και αν προέρχεται από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας... Ουδείς αλάνθαστος...
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 01, 2008, 03:56:52

Est la Bahamaat

Υ.Γ. 1 : Να υποθέσω ότι από τον 7 του 2007 μέχρι σήμερα ετοίμαζες αυτή την περισπούδαστη μελέτη; Εγώ περίμενα να απαντούσες στον τότε διάλογο αλλά…, εκτός αν περίμενες να περάσουν χρόνια για να γράψεις χωρίς αντίλογο!.

Υ.Γ. 2  : Επί του θέματος δεν θα τοποθετηθώ ούτε θα απαντήσω στα επιχειρήματα (sic) και στην κριτική σου, όπως θα έλεγε και ο μέγας Αριστοτέλης «Το περί αυτού πάντα λέγειν και επαγγέλλεσθε, και τα αλλότρια αυτού φάσκειν, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ίδιον εστι» η Αλαζονεία η Ύβρις και η Αμάθεια που παρουσιάζεις δεν είναι στοιχειά που μπορούν να καταστίσουν εφικτό έναν διάλογο ανάμεσα λογικούς ανθρώπους.


    Να υποθέσω ότι δεν έπεσε στην αντίληψή σου ότι ο κάτοχος του χώρου που είχαμε αρχίσει την συζήτηση, είχε διαγράψει τους λογαριασμούς μας χωρίς κανέναν λόγο σε σχέση με τους κανόνες της αγοράς, με αποτέλεσμα να αδυνατώ να συνεχίσω το διάλογο; Γνωρίζεις και γνωρίζω ότι ήσουν ενήμερος για το γεγονός, αλλά παρ' όλα αυτά, εν απουσία μου πλέον, προχώρησες τις καταχωρήσεις των απόψεών σου, σίγουρος ότι δεν θα έχεις αντίλογο. Αν είχες διάθεση για διάλογο, θα συνεχίζονταν αυτός, είτε στην AMRA είτε όπου αλλού θα επιθυμούσες, δυστυχώς όμως προτίμησες τον μονόλογο, κάτι που απ΄ότι βλέπω, επιδιώκεις και σήμερα με ευτελείς προφάσεις ....

    Οφείλουμε να τονίσουμε ότι, η επιλεκτική παράθεση απόψεων από κάποια συγγράμματα και η επιδεικτική αγνόηση πολλαπλάσιων άλλων πηγών με αντίθετη αντίληψη, υποδηλώνουν καταφάνερα σκοπιμότητα και υστεροβουλία. Ο όρθός λόγος προϋποθέτει στοιχειωδώς παράθεση τεκμηρίων που υποστηρίζουν μιαν άποψη και λογικών προτάσεων που καταλήγουν σε λογικά συμπεράσματα μέσα στα πλαίσια των κανόνων του ορθού λόγου. Σταχυολόγηση αναφορών αρεστών και σύμφωνων με τις πεποιθήσεις μας, το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να υποστηρίξουν το δόγμα μας. Δυστυχώς οι χώροι που επισκέπτεσαι, αυτόν ακριβώς τον τρόπο προάγουν. Τον τρόπο όπου, γίνεται άκριτη αποδοχή κάποιων ως αυθεντίες, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται κάθε αντίρρηση και να απαλείφεται κάθε αντίθετη άποψη, άρα και να καταλύεται η κριτική για την ορθότητα και να οδηγείται το άτομο στην δογματική πίστη, καθιστάμενο άβουλο και μη σκεπτόμενο ον.

    Όταν κάποιος υποστηρίζει ότι οι Έλληνες πήραν (κλέψαν) την φιλοσοφία από την Αίγυπτο, δεν ψάχνει να παραθέσει "τσιτάτα" ότι το είπε και ο τάδε ή ο δείνα, αλλά προσκομίζει και ένα δείγμα από την υποτιθέμενη φιλοσοφία της Αιγύπτου. Όλως τυχαίως όμως, παρά τον τεράστιο όγκο στοιχείων - ευρημάτων που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη από την αρχαία Αίγυπτο, ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο, ΚΑΝΕΝΑΣ πάπυρος δεν περιέχει έστω και ένα ψεγάδι από την υποτιθέμενη φιλοσοφία που ανέπτυξε η Αίγυπτος. Ας είμαστε εγκρατείς και στοιχειωδώς λογικοί, γιατί διαφορετικά θα καταντήσουμε να μιλάμε για την τεχνολογία και το είδος των όπλων που είχαν οι βάτραχοι και τα ποντίκια στην ιστορία ( ; ) που μας άφησε ο Αριστοφάνης με την κωμωδία του "Βατραχομυομαχία". Λίγη επιστημονικότητα δεν βλάπτει την υγεία, αν και είναι εξαιρετικά τοξική για την πίστη, την αφέλεια και την αμορφωσιά....

    Ας πάψουν οι αφελείς απόψεις όπως, "ο Θαλής διδάχθηκε τα μαθηματικά από τους Αιγύπτιους σοφούς", οι οποίοι μεγάλοι καθηγητές των μαθηματικών, αγνοούσαν βέβαια το ύψος της Πυραμίδας την οποία αδυνατούσαν να μετρήσουν, αλλά ο άσχετος μπροστά τους μαθητής Θαλής, την μέτρησε με ευκολία.... Κατά τάλλα, οι Αυγύπτιοι του δίδαξαν μαθηματικά !!!! Μέχρι εκεί φτάνει η αφέλεια ή μήπως η σκοπιμότητα και η προπαγάνδα;

    Γιατί, τί είναι αν δεν είναι προπαγάνδα η επιλεκτική παράθεση αποσπασμάτων από διάφορους συγγραφείς; Μας παραθέτει ο συντάξας απόσπασμα από τον Ιάμβλιχο, αλλά σκοπίμως αποκρύπτει ότι παράλληλα ο Ιάμβλιχος είχε γράψει:
    "Ιάμβλιχος «Πυθαγόρα βίος».
«Ολοκληρωτικά, λέγουν, ο Πυθαγόρας είχε γίνει ζηλωτής της Ορφικής διδασκαλίας και πρακτικής και το ίδιο τιμούσε τους θεούς, όπως και οι Ορφικοί.
Από όσα δίδαξε ο Πυθαγόρας, άλλα από αυτά τα έμαθε από τους Ορφικούς, άλλα από τους Χαλδαίους και Μάγους (Πέρσες), άλλα με τη μύησή του στα Ελευσίνια και Καβείρια και τα της Δήλου μυστήρια και όσα γνώρισε που είναι γνωστά για τους Κέλτες και τους Ίβηρες».

    Ή επίσης,
"Ιάμβλιχος, «Πυθαγόρα βίος».
«Τον ιερό λόγο για τους θεούς ο Πυθαγόρας ο υιός του Μνήσαρχου, τα εξέμαθε μυηθείς στα Λείβηθρα της Μακεδονίας, στην Πιερία, μετέχοντος στα τελέσματα του Αγλαόφημου, όπως τα δίδαξε ο Ορφέας ο υιός της Μούσας Καλλιόπης, εμπνεόμενος στο Παγγαίο όρος από την μητέρα του.

    Φυσικά δεν νοείται να παραθέσει και πιό ....τρανταχτά αποσπάσματα άλλων συγγραφέων όπως:
Πρόκλος, «Εις Τίμαιον».
«Ο Τίμαιος είναι Πυθαγορικός και συνεπώς ακολουθεί τη διδασκαλία του μεγάλου αυτού σοφού. Αλλά οι διδασκαλίες αυτές είναι εκείνες που εδέχθη ο Πυθαγόρας με μύηση από τους Ορφικούς. Γιατί, όλα όσα ο Ορφέας παρέδωσε μυστικά, ο Πυθαγόρας τα διδάχθηκε σε βάθος, μυηθείς στα Λείβηθρα της Πιερίας, όταν ο Αγλαόφημος του μετέδωσε κατόπιν μυήσεως την σοφία για τους θεούς, την οποία ο Ορφέας είχε διδαχθεί από την μητέρα του την Μούσα Καλλιόπη», ή ακόμα:

Πρόκλος, «Εις Τίμαιον».
«Η ουσία της Πυθαγόρειας διδασκαλίας είναι οι Ορφικές διδαχές, γιατί η  ιερά επιστήμη περί θεών που διδάχθηκε στους Έλληνες από τον Πυθαγόρα, είναι η Ορφική θεολογία, όπως και ο ίδιος πιστοποιεί στο έργο του <Ιερός Λόγος>».

    Βιάζεται να παραθέσει αποσπάσματα από τον Ηρόδοτο, αλλά ΞΕΧΝΑ όλως τυχαίως να περιλάβει σε αυτά και το επίμαχο που του χαλάει την προπαγάνδα:

    «τα αγάλματα όμως του Ερμή με ορθωμένο το μόριό τους οι Έλληνες δεν έμαθαν από τους Αιγύπτιους να τα φτιάχνουν έτσι , αλλά από τους Πελασγούς, και πρώτοι από όλους τους Έλληνες τα πήραν οι Αθηναίοι και από αυτούς τα πήραν οι υπόλοιποι. Γιατί οι Αθηναίοι λογαριάζονταν ήδη Έλληνες όταν οι Πελασγοί πήγαν να κατοικήσουν στον τόπο τους, οπότε άρχισαν και αυτοί να θεωρούνται Έλληνες. Και όποιος έχει μυηθεί στα όργια των Καβείρων, αυτά που τελούν οι Σαμοθράκες, οι οποίοι τα έχουν πάρει από τους Πελασγούς, καταλαβαίνει τι εννοώ (στο σημείο αυτό ο Ηρόδοτος αφήνει να εννοηθεί ότι μάλλον ήταν ήδη μυημένος στα Καβείρια).
Γιατί την Σαμοθράκη κατοικούσαν παλιότερα αυτοί ακριβώς οι Πελασγοί που πήγαν να συγκατοικήσουν με τους Αθηναίους και από αυτούς πήραν οι Σαμοθράκες τα όργια. Έτσι λοιπόν, τα αγάλματα του Ερμή με ορθωμένο το μόριο πρώτοι από τους Έλληνες τα έφτιαξαν οι Αθηναίοι, που τα έμαθαν από τους Πελασγούς. Και οι Πελασγοί έχουν γι' αυτό κάποιαν ιερή εξήγηση που παρασταίνεται στα Μυστήρια της Σαμοθράκης».

    Φυσικά και πλειάδα άλλων πηγών και αποσπασμάτων τα οποία ο Est la Bahammat αγνοεί επιδεικτικά. Απρονοησία, αμέλεια, αφέλεια ή υστερόβουλη μειοδοσία; Αμορφωσιά ή ύπουλη σκοπιμότητα;

    Για πληροφορίες σχετικά, οι παρακάτω παραθέσεις.


     Περί Αιγυπτιακής καταγωγής των μυητικών μυστηρίων       - http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,374.0.html
    Η δήθεν Ανατολική προέλευση της Ελληνικής φιλοσοφίας    - http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,339.0.html
    Ο αφροκεντρισμός και η παραποίηση της ελληνικής ιστορίας - http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,341.0.html
    ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΚΛΕΜΜΕΝΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»             - http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,373.0.html
    Πυθαγόρας και Αίγυπτος....                                           - http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,337.0.html

    Σύντομα έπονται και οι λοιπές απαντήσεις για το Β' μέρος του αφελούς και προπαγανδιστικού άρθρου....
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: suida στις Οκτώβριος 01, 2008, 20:27:32
 

                         Α Γ Α Π Η Τ Ε ,    ΚΑΙ    Σ Ε Β Α Σ Τ Ε ....   EST    LA   BAHAMAAT....!!!!   σε   Χ Α Ι Ρ Ω ....

                                                  ΘΑΘΕΛΑ....Α Ν ...    Μ Π Ο Ρ Ε Ι Σ ,   ΝΑ    Α Κ Ο Υ Σ Ε Ι Σ ....   ΤΟΥΤΟ....

                                                           

                                                       ""  ΤΑ    Τ Ρ Ι Α Ν Τ Α Φ Υ Λ Λ Α ,    ΗΤΑΝ    ΕΚΕΙ,    ΜΕΣ    ΤΗΝ   Β Ρ Ο Χ Η .

                                 
                                          Μ Η !!     ΤΑ    Κ Ο Ψ Ε Ι Σ .....     ΣΕ    Π Α Ρ Α Κ Α Λ Ε Σ Α ....


                                                                                     Δ Ε Ν !!     ΘΑ    Κ Ρ Α Τ Η Σ Ο Υ Ν .....   ΜΟΥ    ΕΙΠΕΣ...!!


                                                         ΜΑ,    Ε Ι Ν Α Ι ....!!!     ΤΟΣΟ    Ο Μ Ο Ρ Φ Α .....     ΕΚΕΙ....

                                              Ω,    Ο Λ Ο Ι    ΜΑΣ....    Η Μ Α Σ Τ Α Ν ....    Ο Μ Ο Ρ Φ Ο Ι ,   

                                                                                                       Κ Α Π Ο Τ Ε ......    ΕΙΠΕΣ...!!!


                                                      ΚΑΙ    ΤΑ    Ε  Κ  Ο  Ψ  Ε  Σ ....!!

                                                                                         ΣΤΟ     Χ Ε Ρ Ι    ΣΟΥ.....   ΜΟΥ   ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΣ....


                                                         Τ Ω Ρ Α ,    Σ"   ΟΛΟ    ΤΟ   Π Ε Ρ Ι Β Ο Λ Ι    ΜΑΣ....

                                                                                          ΔΕΝ     Ε Ι Ν Α Ι ....!!!


                                          Ο Υ Τ Ε ,     Ε Ν Α     Κ Ο Κ Κ Ι Ν Ο .....      Τ Ρ Ι Α Ν Τ Α Φ Υ Λ Λ Ο ....""


                                                                                ΜΗΝ....ΤΟ   ΚΑΝΕΙΣ...  ΑΥΤΟ....ΣΕ   Π Α Ρ Α Κ Α Λ Ω ....   
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Est la Bahamaat στις Οκτώβριος 03, 2008, 16:55:25
suida Πραγματικά είσαι μια όαση να σε καλά  :)

κατά τα άλλα:

1.
Παράθεση από: Ορφέας
Να υποθέσω ότι δεν έπεσε στην αντίληψή σου ότι ο κάτοχος του χώρου που είχαμε αρχίσει την συζήτηση, είχε διαγράψει τους λογαριασμούς μας χωρίς κανέναν λόγο σε σχέση με τους κανόνες της αγοράς, με αποτέλεσμα να αδυνατώ να συνεχίσω το διάλογο; Γνωρίζεις και γνωρίζω ότι ήσουν ενήμερος για το γεγονός, αλλά παρ' όλα αυτά, εν απουσία μου πλέον, προχώρησες τις καταχωρήσεις των απόψεών σου, σίγουρος ότι δεν θα έχεις αντίλογο. Αν είχες διάθεση για διάλογο, θα συνεχίζονταν αυτός, είτε στην AMRA είτε όπου αλλού θα επιθυμούσες, δυστυχώς όμως προτίμησες τον μονόλογο, κάτι που απ΄ότι βλέπω, επιδιώκεις και σήμερα με ευτελείς προφάσεις ....

Μάλλον θαρρώ ότι δεν έχεις καλή αντίληψη, το άρθρο που έγραψα (μέσα σε 3
-4 μέρες) ήταν απόρροια και συνέχεια του διάλογου που είχαμε μέσα στο mystika και ήταν για σένα!!! Αποκλειστικά για σένα ούτε κατά της Ελλάδος ούτε για τα άλλα που λες παραπάνω! Σε τίμησα όσο πιο «υπεύθυνα» μπορούσα (σε σχέση πάντα με τον χρόνο που έχω να διαθέσιμο για τον «διάλογο» μας) η συνέχεια του διαλόγου από μεριά σου έγινε εδώ μετά από έναν χρόνο και κάτι, και με γκεμπελιστικο τρόπο! Θεωρώ ότι αν ήθελες τον διάλογο το δρόμο τον ήξερες…

2.
Παράθεση από: admin
Διαγράφηκαν ειρωνικές προσφωνήσεις προς τον χώρο και προς μέλος του οι οποίες, χωρίς να έχουν σχέση με το εξεταζόμενο θέμα και χωρίς να προσθέτουν τίποτα σε αυτό, ούσες ειρωνικές εκφράσεις χωρίς ουσία που προβαίνουν σε προσωπικές νύξεις και εναντιώσεις και γιαυτό διαγράφονται....

Μετά από το στόλισμα μου ως προδότη κοπρίτη άβουλο ύπουλο κτλ. Σας πείραξαν τα ειρωνικά και καθόλου υβριστικά μου σχόλια, το δίκαιο είναι αν θέλετε να είστε έστω και αργά αντικειμενικοί να αφαιρέστε όλους του έμμεσους και άμεσους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο μου


3. Και επειδή πολλά ακούσθηκαν για τους "Γύφτους" (Αν είναι ποτέ δυνατόν!) και τα μυστήρια τους ας δούμε τη λένε μερικοί Έλληνες και Ξένοι μελετητές-εσωτεριστές.

Αιγυπτιακά Μυστήρια

Ο Νεστ. Λάσκαρης τα ανάγει στο 2600 π.Χ., ο Ν. Μαργιώρης αναφέρει ότι σε αυτά μυήθηκε ο Ορφέας και ο Πυθαγόρας, ο Κ. Μελισσαρόπουλος υποστηρίζει ότι από τα αιγυπτιακά μυστήρια προήλθαν τα Ιουδαϊκά ή Μωσαϊκά μυστήρια και τα Μινωικά με τα Ελληνικά, Ο Θ. Ι. Λεφάκης εκφέρει τη γνώμη πως αν λάβουμε υπόψη μας τις ξένες λέξεις που ακούγονταν στα μυστήρια κατάγονται από την Ασία και την Αίγυπτο, ο Χρ. Πολάτοφ και ο Π. Γράβιγγερ θεωρούν ότι τα ελληνικά μυστήρια είχαν καθαρά αιγυπτιακή παράδοση.
Τα μυστήρια του Όσιρη κατά τους Albert Mackey, Hackethorn και άλλους αποτελούσαν τον τρίτο βαθμό στην αιγυπτιακή μύηση. Ο Albert Pike έγραφε: «Από την Αίγυπτο τα μυστήρια πήγαν στην Φοινικική, και εορτάζονταν στην Τύρο. Ο Όσιρις άλλαξε το όνομα του, και έγινε Αδωνίς ή Διόνυσος, εξακολουθώντας να συμβολίζει τον Ήλιο, Και αργότερα εισήχθησαν επιτυχώς στην Ασσυρία, Βαβυλώνα, Περσία, Ελλάδα, Σικελία και Ιταλία.», ο Alexander Cagliostro ήταν κατηγορηματικός για την καταγωγή των μυστηρίων : «Εξ ανατολών το φως! (EX ORIENTE LUX!) Εξ Αιγύπτου πάσα μύησις» το ίδιο και ο Dr. W. W. Westcott «Αλλά ακόμη και αυτή η άφιξη του μυστικισμού ήταν μια νέα ανάπτυξη της παλαιότερης γνώσης των καβαλιστών ραβίνων και εκείνης της πολύ πιο αρχαίας μυστικής γνώσης, της μαγείας των Αιγυπτίων στην οποία ο Μωυσής είχε εντρυφήσει…Η Ελλάδα πράγματι διατήρησε με επιτυχία, έως έναν βαθμό, τα μυστήρια των Αιγυπτίων, γιατί τα μυστήρια της Ελευσίνας ήταν αντίγραφα των αρχαίων τελετών της Ίσιδος, του Όσιρη και του Σέραπη» Η H. P. Blavatsky στο «Θεοσοφικό Γλωσσάριο» παρουσιάζει τα Αιγυπτιακά μυστήρια ως τα «πιο σοβαρά και πιο απόκρυφα», τα οποία τελούνταν στην Αίγυπτο από την «ομάδα των μυστικών-φυλάκων» (όπως ονομάζει τους Ιεροφάντες ο Μπόνουικ), επίσης στο έργο της «Μυστική Δοξασία» (II, 432) λέει ότι η "μεγάλη πυραμίδα" κτίστηκε πολύ πιο πριν από τον Χέοπα, ως ναός μυήσεων και ότι ο Χέοπας της έδωσε άλλη χρήση αφού στην εποχή του δεν χρησιμοποιούνταν πλέον για μυήσεις. Τέλος, σχετικά με τα ελληνικά μυστήρια της Δήμητρας και του Βάκχου, τα θεωρεί ως απλές μιμήσεις των Αιγυπτιακών του Όσιρι και της Ίσιδας.

Για τα αιγυπτιακά Μυστήρια  έχουν γραφτεί ειδικές μελέτες όπως :

Ξένες:
Spence Lewis, The Mysteries of Egypt, U.K. 1929
Λουσί Λαμύ, Αιγυπτιακα μυστήρια, εκδ. Πύρινος Κόσμος, Αθήνα 1991
Budge Sir, Μαγεία στην αρχαια Αιγιπτο, εκδ. Οικονομίδη, Αθηνα 1978
Bock Emil , Moses: From the Mysteries of Egypt to the Judges of Israel 1986
Assmann Jan - Lorton David, Death and Salvation in Ancient Egypt, Cornell University Press, 2005


Ελληνικές:
Σιέττος Γεώργιος, Τα Αιγυπτιακά Μυστήρια, εκδ. Πύρινος Κόσμος, Αθήνα 1993
Αναγνώστου Π.Δ., Αιγυπτιακά Μυστήρια, Ιλισος, τευχος 186-187 σελ. 299-325
Δασκαλόπουλος Ν., Περί μυστηρίων της Ίσιδος και του Σεράπιδος, Τεκτονικόν Δελτίον 1966, σελ. 84-93


Τέλος πλήθος εσωτεριστών όπως οι : Eliphas Levi, Papus, MacGregor Mathers, Edward Waite,  Dion Fortune κτλ. Ασπαζόντουσαν απόψεις εφάμιλλες με τις ανωτέρω.Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: suida στις Οκτώβριος 03, 2008, 21:08:38
EST   LA   BAHAMAAT..... Σ Ε Β Α Σ Τ Ε ,    επετρεψε ....να   σε   Χ Α Ι Ρ Ω ....

                                                           Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω ,    ΓΙΑ    ΤΗΝ  ....Α Π Ο Δ Ο Χ Η    ΣΟΥ....

                                                                           Υ Π Ο Κ Λ Ι Ν Ο Μ Α Ι ......


   α γ α π η τ ε ,   Ε Ι Ν Α Ι ......Φ Α Ν Ε Ρ Ο ,   ΣΕ    Ο Λ Ο Υ Σ ....ΤΟΥΣ    "Κ Υ Κ Λ Ο Υ Σ "...Ο,ΤΙ   ....

                             ΤΟ    "Κ Α Λ Ο "....ΚΑΙ...ΤΟ   "Κ Α Κ Ο ",       Σ Φ Ι Χ Τ Α Γ Κ Α Λ Ι Ζ Ο Υ Ν .....Τ Α Υ Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Α .....!!

                                                             ΤΗΝ    Υ Π Α Ρ Ξ Η ,    ΠΟΥ    ΕΜΕΙΣ    ΚΑΛΟΥΜΕ....Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο .


                              Ο     Α Π Ο Η Χ Ο Σ .... Α Υ Τ Ω Ν ...ΩΣ,    Δ Ι Α Ι Σ Θ Η Σ Η ....,   Κ Α Θ Ρ Ε Φ Τ Ι Ζ Ε Ι ....ΣΤΗΝ    Ν Ο Η Σ Η ...

                                                             Δ Υ Σ Ν Ο Η Τ Ο Υ Σ .....Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Ι Σ Μ Ο Υ Σ

                                                                                ΤΟΥ....   Π Ρ Α Τ Τ Ε Ι Ν .!!


                               Η     Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η ....."Ι Ε Ρ Ο Τ Η Τ Α "....  ΤΟΥ    Π Ρ Α Τ Τ Ε Ι Ν ....ΩΣ    Ε Ν Ο Τ Η Τ Α !!    Μ Ε Τ Α Ξ Υ ...

                                                                ΤΟΥ    "Κ Α Λ Ο Υ "...ΚΑΙ....ΤΟΥ   "Κ Α Κ Ο Υ ".....

                                             Ε  Ι  Ν  Α  Ι  .....    Η   .....   Μ Υ Η Σ Η ...!!!!!                                Α Υ Τ Η ....Ε Ι Ν Α Ι ...  Η    Β Α Σ Ι Κ Η    Ι  Δ  Ε  Α ....ΣΤΗΝ    ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ....ΤΟΥ    "Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι Ν "...

                                                                     ΤΗΣ     Υ Π Α Ρ Ξ Η Σ    ΜΑΣ.


                                Α Υ Τ Ο ....ΜΑΣ   Ε  Ν  Τ  Α  Σ  Σ  Ε  Ι ....!!     Σ Τ Η Ν     Ζ Ω Η .


                                Ω Σ      Π Ρ Ο Σ Ω Π Α ....Ε Μ Ε Ι Σ ,    Δ Ι Α Κ Ρ Ι Ν Ο Υ Μ Ε .....Δ Υ Ο   ...    Σ Κ Ο Π Ο Υ Σ .


                                Ο   ΕΝΑΣ,    Ε Ι Ν Α Ι ...ΝΑ    Β  Ι  Ω  Σ  Ο  Υ  Μ  Ε  ....ΤΟ    "  Κ Α Κ Ο "....ΣΕ    Ο Λ Η    ΤΗΝ   Ε Ν Τ Α Σ Η .

                                Ο    Α Λ Λ Ο Σ ,    ....ΜΕΣΑ    ΑΠΟ   ΤΙΣ    Τ  Ε  Λ  Ε  Τ  Ο  Υ  Ρ  Γ  Ι  Ε  Σ  ....!!    ΤΩΝ    Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Ω Ν ...,

                                                                ΝΑ    Ε Ξ Α Ν Τ Λ Η Σ Ο Υ Μ Ε ...!!   ΤΙΣ    Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Ε Σ     ΤΟΥ......                                ΤΟ    Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α .....ΤΟΥ   Π Ρ Ω Τ Ο Υ ....ΕΙΝΑΙ,    Η    Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Ι Α Κ Η     Α Π Ο Σ Τ Ρ Ο Φ Η ....

                                                                Μ Ε Σ Α .....ΑΠΟ    "Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Ε Ι Σ "--   "Γ Ε Γ Ο Ν Ο Τ Α "....

                                                                                      Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ο Φ Η Σ ......


                                 ΤΟ    .............   ΤΟΥ     Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο Υ .....ΕΙΝΑΙ,    Η    Α  Υ  Τ  Ο  Κ  Α  Θ  Α  Ρ  Σ  Η  ....!!!!

                                                                Μ Ε Σ Α .....ΑΠΟ   ΤΗΝ     "Κ Α Θ Ο Δ Η Γ Η Σ Η "....   

                                                                               ΤΟΥ     Θ Ε Ι Ο Υ .....!!!                                 ΤΟ   Π Ρ Ω Τ Ο ....    Ε Π Ι Φ Ε Ρ Ε Ι ....ΤΑ     "Α Λ Λ Ο Τ Ρ Ι Α "....ΣΤΗΝ     Ψ Υ Χ Η     ΜΑΣ....

                                                              ΜΕ    ΤΟΝ    Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο ....ΤΗΣ      Α Λ Λ Ο Τ Ρ Ι Ω Σ Η Σ ....

                                                                                       ΤΗΣ    Υ Π Α Ρ Ξ Η Σ ....ΜΑΣ.


                                  ΤΟ     Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο .....ΕΙΝΑΙ,     ΤΟ   " Α Ι Ω Ν Ι Α ....   Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε Ν Ο "......
           ΤΑ    Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Α ,    ΔΕΝ    ΕΙΧΑΝ ...  Χ Ω Ρ Ο     Ε Κ Κ Ι Ν Η Σ Η Σ     ΤΗΣ    Δ Ι Α Δ Ο Σ Η Σ .....ΥΠΗΡΧΑΝ....  Π Α Ν Τ Ο Υ .

           Ο Λ Ο Σ     Ο    Π Λ Α Ν Η Τ Η Σ ......Φ Ε Ρ Ε Ι ....ΤΑ     Ι Χ Ν Η ....ΜΙΚΡΩΝ....η"....Μ Ε Γ Α Λ Ω Ν ..... 

                                   ΣΕ    Α Κ Τ Ι Ν Ο Β Ο Λ Ι Α .....ΤΕΤΟΙΩΝ.....    "Κ Υ Κ Λ Ω Ν ".......


                                   ΣΕ    ΜΑΣ   Σ Ω Ζ Ε Τ Α Ι ....!!   Η   ΔΙΑ   ΤΩΝ   ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ    ΤΗΣ   ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ....ΤΟΥ    ΠΡΟΓΟΝΙΚΟΥ  ΜΑΣ

                                   Χ Ρ Ο Ν Ο Υ ....  Μ Ε Λ Ω Δ Ι Κ Ο Ι .....  Α Π Ο Η Χ Ο Ι ....   αδελφε   μου.... 


              Η   Σ Υ Γ Χ Υ Σ Η ....αδελφε   μου,   Ε Ι Ν Α Ι     Η   Ο Μ Ι Χ Λ Η .....ΠΟΥ    Κ Α Λ Υ Π Τ Ε Ι ....Ο,ΤΙ     Α Π Ε Μ Ε Ι Ν Ε .........                                   Α Κ Ο Υ ,    Α Υ Τ Ο .....αξιε,   αδελφε....  και   ΜΗΝ   ΤΟ   ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ....ΑΝ ,   Ο   Ε Α Υ Τ Ο Σ     ΣΟΥ,

                                                                      ΔΕΝ    ΤΟ   Ε Π Ι Τ Ρ Ε Ψ Ε Ι ......


              ΟΙ     Υ Π Α Ρ Ξ Ε Ι Σ .....ΤΟΥ    Π Ρ Ω Τ Ο Υ      Σ Κ Ο Π Ο Υ .....ΕΝΤΟΛΗ ,   Ε Δ Ω Σ Α Ν ,   ΚΑΙ   ΤΑ   ΑΔΕΛΦΙΑ  ΜΑΣ...

                                                                    Ε Σ Φ Α Γ Ι Α Σ Θ Η Σ Α Ν .....ΩΣ     Π Ρ Ο Β Α Τ Α .

                                   
                                     ΟΙ   ΛΙΓΟΙ,   ΠΟΥ    Ε Σ Ω Θ Η Σ Α Ν .....Μ Ε Τ Ε Φ Ε Ρ Α Ν    ....  ΤΗΝ    Θ Ε Ι Α    Γ Ν Ω Σ Η ....

                                                                    ΥΠΟ    ΤΟ   Φ Ω Σ ....   ΤΗΣ    Σ Κ Ο Τ Ε Ι Ν Η Σ     Ν Υ Χ Τ Α Σ ...    αδελφε   μου...


               Η   Ε Κ Λ Ο Γ Η ....ΤΟΥ    Θ Ε Ι Ο Υ ....ΜΕΣΩ    ΤΟΥ    Ε Ν Ο Ρ Α Σ Θ Α Ι ...  ΕΠΕΛΕΓΕ....ΚΑΙ   Ε Π Ι Λ Ε Γ Ε Ι  ....

                                          ΤΙΣ    Α Ξ Ι Ε Σ .....Ψ Υ Χ Ε Σ ....Π Ρ Ο Σ ....    Μ Υ Η Σ Η ......


                ΟΙ   Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ....Ε Ι Ν ΑΙ .....ΜΕΤΑΞΥ ......Α Υ Τ Ω Ν .....


                αδελφε   μου,     ΣΕ   Ο Λ Ο Υ Σ      ΜΑΣ,   Α Ν Α Δ Υ Ε Τ Α Ι ....   Η    Α Ρ Χ Ε Γ Ο Ν Η    Α Ξ Ι Α ...


                Ν Ο Ι Ω Θ Ο Υ Μ Ε .....!!!     ΤΟΝ    Α Ν Τ Ι Κ Τ Υ Π Ο      ΤΗΣ.....


               ΟΙ    Δ Υ Ν Α Μ Ε Ι Σ     ΜΑΣ,    Δ Ε Ν    Π Ρ Ε Π Ε Ι .....ΝΑ    Ε Ξ Α Ν Τ Λ Η Θ Ο Υ Ν ....ΣΕ    "Α Λ Λ Ο Τ Ρ Ι Α ".....


               Η     Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Η     Μ Α Σ ,    Ε Ι Ν Α Ι ,    Β Α Θ Ι Α     Ρ Ι Ζ Ω Μ Ε Ν Η .....Μ Ε ΣΑ    ΜΑΣ,    ΝΑΣΑΙ    ΒΕΒΑΙΟΣ....

                                                             ΘΑ     Α Ν Τ Ε Ξ Ο Υ Μ Ε .......


                                                       ΣΤΗΝ     Μ Ε Τ Α Μ Ο Ρ Φ Ω Σ Η ..........


                              ΕΙΜΑΣΤΕ......ΟΛΟΙ.....     Ε   Λ   Λ   Η   Ν  Ε  Σ  ......             
                                                                                                            αδελφια   μου....


 

                   
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Est la Bahamaat στις Οκτώβριος 03, 2008, 22:59:27
Αδελφέ suida συμφωνώ 100+++ μαζί σου, δεν θέλω ούτε κατά διάνοια να φάνει ότι υποτιμώ την Αρχαία Ελλάδα, και πάνω από όλα ο εσωτερισμός ΔΕΝ είναι ιστορική υπόθεση είναι κάτι που βιώνετε και ανανεώνετε από δάσκαλο σε μαθητή και από αδελφό σε αδελφό, εγώ απλώς υποστήριξα το κοινώς αποδεκτό από όλες τις εσωτερικές σχολές : ότι στην Αίγυπτο γίνονταν Μυητικά Μυστήρια, ούτε είπα ότι τα δημιούργησαν αυτοί ούτε ότι τα Ελληνικά είναι υποδεέστερα…Άλλοι κάνουν λόγο για : Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....

Απλά πράγματα για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.

Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 03, 2008, 23:02:20
Και επειδή πολλά ακούσθηκαν για τους "Γύφτους" (Αν είναι ποτέ δυνατόν!) και τα μυστήρια τους ας δούμε τη λένε μερικοί Έλληνες και Ξένοι μελετητές-εσωτεριστές.

Οι γύφτοι είναι Αιγύπτιοι... και η Αιγυπτιακή κουλτούρα αναμφισβήτητα διαφέρει από την Ελληνική.

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν θρήσκοι, αλλά όχι Εσωτεριστές. Μπορεί να είχαν θρησκευτικές (μυστικιστικές) τελετουργίες, αλλά δεν είχαν σχολεία, που προωθούσαν την Γνώση (Επιστήμη και Φιλοσοφία), εκτός των Ελληνιστικών χρόνων.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε θρησκευτικά "μυστήρια"1 και σε μυητικά μυστήρια. Τα "μυστήρια" της Αρχαίας Αιγύπτου προήγαγαν την Θρησκεία, τα μυστήρια της Αρχαίας Ελλάδος προήγαγαν την Γνώση.

ο εσωτερισμός ΔΕΝ είναι ιστορική υπόθεση είναι κάτι που βιώνετε και ανανεώνετε από δάσκαλο σε μαθητή και από αδελφό σε αδελφό

Ο Εσωτερισμός είναι Γνώση, και η Γνώση δεν μπορεί να βασίζεται σε ιστορικές ανακρίβιες...

εγώ απλώς υποστήριξα το κοινώς αποδεκτό από όλες τις εσωτερικές σχολές

Ως Διαφωτιστές έχουμε καθήκον να ελέγχουμε την γνώση προτού την προάγουμε, και όχι απλά να συντηρούμε, τα λάθη προηγούμενων "αυθεντιών".
__________________________________________________________________________
1Οι θρησκευτικές τελετουργίες λανθασμένα αποκαλούνται μυστήρια, μια και δεν πρόκειται για μυήσεις, μέσω των οποίων προάγεται η Γνώση.
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 04, 2008, 00:17:06

Μάλλον θαρρώ ότι δεν έχεις καλή αντίληψη, το άρθρο που έγραψα (μέσα σε 3
-4 μέρες) ήταν απόρροια και συνέχεια του διάλογου που είχαμε μέσα στο mystika και ήταν για σένα!!! Αποκλειστικά για σένα ούτε κατά της Ελλάδος ούτε για τα άλλα που λες παραπάνω! Σε τίμησα όσο πιο «υπεύθυνα» μπορούσα (σε σχέση πάντα με τον χρόνο που έχω να διαθέσιμο για τον «διάλογο» μας) η συνέχεια του διαλόγου από μεριά σου έγινε εδώ μετά από έναν χρόνο και κάτι, και με γκεμπελιστικο τρόπο! Θεωρώ ότι αν ήθελες τον διάλογο το δρόμο τον ήξερες…


    Ας μην επαναλαμβανόμαστε.... Απάντησες, υποτίθεται σε μένα, όταν πλέον εγώ δεν μπορούσα να συνεχίσω τον διάλογο, όχι βέβαια με δική μου ευθύνη. Αν πράγματι ήθελες να απαντήσεις σε μένα, μπορούσες να το πράξεις εδώ ή να με προσκαλέσεις σε οποιοδήποτε άλλο χώρο. Αλλά δεν το έπραξες.... Αυτό όμως που έπραξες, ήταν να παραθέσεις ένα μεγάλο πόνημα που βρίθει από ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις, παρωπιδισμούς, χατρακτηριζόμενο από παντελή έλλειψη επιστημονικότητας, αφήνοντας δικαιολογημένα πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα, αν πράγματι δεν είναι αποτέλεσμα παντελούς άγνοιας και αφελεστάτης εμπιστοσύνης σε υποτιθέμενες αυθεντίες.

    Est la Bahamaat, σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, οι Εβραίοι πέτυχαν - και μπράβο τους - να καταδικάζεται όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει το ολοκαύτωμα, γεγονός ιστορικό, αλλά διογκωμένο υπέρμετρα. Ενώ εμείς γινόμαστε εδώ και αιώνες αντικείμενο σκύλευσης, γινόμαστε συνεχώς θύματα διαστρέβλωσης της ιστορίας μας, κλοπής της κληρονομιάς μας, προσβολής των προγόνων μας και στυγνής καταστρατήγησης των ιστορικών μας δικαίων και θα πρέπει να παραμένουμε απαθείς θεατές αυτού του αίσχους; Όχι, φτάνει ως εδώ!!!! Ολάκερη η οικουμένη έχει τεράστιο χρέος απέναντι σε εκείνους τους ανθρώπους που καταφέραν αυτό που η ιστορία έχει καταγράψει ως "Ελληνικό θαύμα" κι αν μεγαλόκαρδα ο Ελληνισμός δεν έχει καμμία απαίτηση από την οικουμένη να τον αναγνωρίσουν και να τον ευχαριστήσουν, δεν είναι όμως πλέον καθόλου πρόθυμος να συνεχίζουν την αχαριστία με δόλιες πράξεις διαστρέβλωσης και υπεξαίρεσης της κληρονομιάς του.

    Ο κάθε Έλληνας είναι δικαιολογημένος να οργισθεί και να καταφερθεί ενάντια σε αυτούς που εγκληματούν προς τους προγόνους του. Είναι δικαιολογημένος να απαιτήσει άμεση επανόρθωση της ιστορικής αλήθειας και αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς του. Είναι απόλυτα δικαιολογημένος, καθώς είναι καθήκον του, να αγωνισθεί με κάθε τρόπο και μέσο ενάντια στους σφετεριστές της κληρονομιάς του, ενάντια σε αυτούς που επιβουλεύονται τα δίκαιά του και ενάντια στους ξενόδουλους που υπονομεύουν εκ των έσω τις πατροπαράδοτες αξίες του.


Μετά από το στόλισμα μου ως προδότη κοπρίτη άβουλο ύπουλο κτλ. Σας πείραξαν τα ειρωνικά και καθόλου υβριστικά μου σχόλια, το δίκαιο είναι αν θέλετε να είστε έστω και αργά αντικειμενικοί να αφαιρέστε όλους του έμμεσους και άμεσους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο μου


    Μάααλιστα!!!! Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι!!!!

Παρά την αγανάκτησή μου για τα όσα φαιδρά και ανιστόρητα γράφονται, προσπάθησα όσο ήταν δυνατό να μείνω στην αυστηρή επίκριση των γραφομένων, αν και είναι δύσκολη η ολοκληρωτική αποσύνδεση συγγράψαντος και συγγράμματος. Τέτοιο δόλιο και προδοτικό κείμενο από Έλληνα και μάλλιστα, υποτίθεται, ερευνητή και γνώστη του θέματος, επισύρει πολύ χειρότερη αντιμετώπιση και φυσικά για κανένα λόγο δεν μπορεί η κριτική εναντίωση να συμψηφιστεί με μετέπειτα ειρωνείες. Η οργισμένη κριτική αντιστοιχεί μόνον στις ιταμές, ανιστόρητες, μειοτικές για τους προγόνους μας και μειοδοτικές για την πατρίδα, αισχρές παραθέσεις που περιλαμβάνει το συνταχθέν λιβελογράφημα. Η επίκληση για αντικειμενικότητα ας αποτανθεί στον ίδιο σου τον εαυτό και ας τον συνετίσει ώστε να διορθώσει το ανιστόρητο και απαράδεκτο κείμενο, απαλλάσοντάς το από κάθε διαστρεβλωτική αναφορά και αποκαθιστώντας την αλήθεια. Οι χαρακτηρισμοί αφορούν το κείμενο και η επίκριση αναφέρεται στα όσα παρατίθενται. Ο συντάξας, εφόσον προβεί σε διορθωτικές επεμβάσεις επί του κειμένου και εφόσον δείξει ότι καλοπροαίρετα οδηγήθηκε σε κάποιες απόψεις, τις οποίες πλέον βλέπει αντικειμενικά, εύλογο είναι ότι απαλλάσεται από κάθε βάρος και απαγκιστρώνεται από κάθε μομφή.
3. Και επειδή πολλά ακούσθηκαν για τους "Γύφτους" (Αν είναι ποτέ δυνατόν!) και τα μυστήρια τους ας δούμε τη λένε μερικοί Έλληνες και Ξένοι μελετητές-εσωτεριστές.


    Απορώ, εδώ η σκωπτική ειρωνία είναι τόσο ενοχλητική, ενώ η εκστομιζόμενη από σένα θα έπρεπε να είναι ....καλοδεχούμενη;
Όσο για τα "μυστήρια", είναι καιρός να μας πεις τι λες εσύ. Να μας κοινοποιήσεις τα ΔΙΚΑ σου συμπεράσματα, παραθέτοντας και τα στοιχεία που βασίζεις τα συμπεράσματά σου (αρχαιολογικά, προϊόντα επιστημονικής έρευνας, κάποια έστω ελάχιστα δείγματα - στοιχεία - τεκμήρια κλπ) και όχι να συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις τα όσα έχουν πει άλλοι. Πάντως να πληροφορήσω ότι ο ορθός λόγος απαιτεί τεκμήρια για να στηριχθεί μια λογική άποψη και όχι γνώμες κάποιων που από μερικούς θεωρούνται αυθεντίες. Καλά τα ονόματα, σεβαστά τα πρόσωπα, αλλά η αρχή είναι να αμφισβητούμε τα πάντα μέχρις ότου αυτά αποδειχθούν. Δυστυχώς και τα πρόσωπα αυτά ήταν θύματα της ίδιας προπαγάνδας που διαιωνίστηκε ανά τους αιώνες και των ίδιων λαθών που έφτασαν λόγω της επανάληψης να γίνουν παράδοση. Η έρευνα όμως έρχεται να αποκαταστήσει την αλήθεια και οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε σε αυτήν, ειδικά μάλιστα όσοι αυτοπροβάλλονται ως αναζητητές της αλήθειας.

    Θα περιμένω λοιπόν για στοιχεία - τεκμήρια των όσων υποστηρίχθηκαν αφελώς από μέρους σου. Η εμμονή σε τέτοιες φαιδρές απόψεις χωρίς κανένα τεκμήριο να τις στοιχειοθετεί, εύλογα οδηγεί στο συμπέρασμα για σκοπιμότητες και ανθελληνική προπαγάνδα.

    Προσοχή στις γνώμες των άλλων, γιατί, αν και ο Αριστόβουλος και ο Φίλωνας έχουν υποστηρίξει ότι ο Πλάτωνας είναι Μωυσής Αττικίζων και η φιλοσοφία του είναι προϊόν της "υπερτάτης φιλοσοφίας της Εβραϊκής πεντατεύχου", κάτι που πολλά ονόματα των επονομαζόμενων "πατέρων" της εκκλησίας έχουν υποστηρίξει, αυτό πλέον δεν αποδεικνύει ότι είναι αληθές. Τουναντίον μάλιστα, αποδείχθηκε αληθής η προσπάθεια διαστρέβλωσης και οικειοποίησης της μεγίστης προσφορά του θείου φιλοσόφου προς την ανθρωπότητα, από συγκεκριμμένη μερίδα ιταμών ανθρώπων, "θεόπνευστων" ή "αγίων", οι οποίοι έχουν εγκληματίσει ενάντια στο αληθές και το δίκαιο, υποκρινόμενοι ότι υπηρετούν το αληθές και το δίκαιο....
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 04, 2008, 00:42:59

.... εγώ απλώς υποστήριξα το κοινώς αποδεκτό από όλες τις εσωτερικές σχολές : ότι στην Αίγυπτο γίνονταν Μυητικά Μυστήρια, ούτε είπα ότι τα δημιούργησαν αυτοί ούτε ότι τα Ελληνικά είναι υποδεέστερα…Άλλοι κάνουν λόγο για : Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....

Απλά πράγματα για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.    Ναι, εσύ απλά υποστήριξες το ανιστόρητο και ψευδές, το οποίο συνεχίζουν να διδάσκουν κάποια ξεπεσμένα τάγματα, δήθεν εσωτερικά.... Αγνοείται φαντάζομαι ότι ο αληθής εσωτερισμός είναι το σύνολο των γνώσεων και πρακτικών αναζήτησης της αλήθειας και ότι οι εξωτερικές επιστήμες είναι ένα υποσύνολό του και παράλληλα προϊόν των πραγματικών εσωτεριστών. Κανένας αληθής και υγιής εσωτερισμός δεν κάνει αήθη διαστρέβλωση της ιστορίας και παραποίηση της αλήθειας. Κανένας γνήσιος εσωτεριστής δεν γίνεται φερέφωνο απόψεων τις οποίες ο ίδιος ουδέποτε έλεγξε και ουδέποτε έκρινε για την αλήθεια των. Ουδείς αληθής αναζητητής δεν θα διέδιδε φήμες και ούτε θα διέσπειρε ειδήσεις για τις οποίες δεν έχει άποψη. Και το χειρότερο, κανένας έντιμος εσωτεριστής δεν θα έμενε αμετανόητος για την διαστρέβλωση της αλήθειας, μεταθέτοντας την ευθύνη των λεγομένων του σε κάποιους προλαλήσαντες. Περί μυητικών μυστηρίων στην αρχαία Αίγυπτο δεν έχουμε κανένα μα κανένα στοιχείο, ούτε καν σοβαρή ένδειξη. Εσύ βέβαια, ακόμα και τώρα, ακλόνητος! Συνεχίζεις το ανιστόρητο, "Αιγυπτιακά μυητικά μυστήρια".... Κατά τάλλα αναφερόμαστε σε απλά πράγματα για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.

    Μία μόνον λέξη.... Ντροπή....
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Est la Bahamaat στις Οκτώβριος 04, 2008, 04:06:35
Ορφέα θα πω κάτι τελευταίο γιατί μάλλον δεν θα συνεχίσω άλλο, αυτή τη συζήτηση,

Σου έχω παραθέσει:

Τεκμηριωμένες πηγές από πλήθος αρχαίων συγγραφέων: Ισοκράτης, Διόδωρος, Πλούταρχος, Ιάμβλιχος, Ηρόδοτος, Στοβαίος κ.α.

Πλήθος Μυστών και ερευνητών που συμφωνούν με τις παραπάνω πηγές: H. P. Blavatsky, Alexander Cagliostro, W. W. Westcott, Albert Mackey, Hackethorn, Albert Pike, Eliphas Levi, Papus, MacGregor Mathers, Edward Waite,  Dion Fortune, Lon Milo DuQuette, Γράβιγγερ, Λάσκαρης, Μαργιώρης, Μελισσαρόπουλος, Λεφάκης, Πολάτοφ κ.α.

Ειδική Βιβλιογραφία που έχει ασχοληθεί με το θέμα: Spence Lewis, Λουσί Λαμύ, Budge Sir, Bock Emil, Assmann Jan - Lorton David, Σιέττος Γεώργιος, Αναγνώστου Π.Δ., Δασκαλόπουλος Ν.

Όλοι οι παραπάνω ως κυριότερες πηγές για τα μυστήρια δέχονται:

1.   Το έργο του Λούκιου Απουλήιου, (π. 123 - π. 170 μ. Χ.) Asinus Aureus [Ο Χρυσός όνος ] (ή Μεταμορφώσεις, βιβλία 11).
2.   Τα έργα του Ιάμβλιχου και ιδιαίτερα το  «Περί των αιγυπτίων μυστηρίων».
3.    Τα έργα του Πλούταρχου και ιδιαίτερα το «Περί Ίσιδος και Οσίριδος».
4.   Η Αιγυπτιακή Βίβλος των Νεκρών –
5.   Το αρχαίο αιγυπτιακό Τυπικό των λιθοξόων  (Αυτό είναι δικά μου προσθήκη)

Εσύ το μόνο που μου παρέθεσες ως αποτελέσματα της έρευνας σου είναι μερικά αποσπάσματα για τα Κάβειρια μυστήρια, που δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση τα αποσπάσματα που έχω παραθέσει, και την άποψη μιας εβραίας ιστορικού εντελώς άσχετης με τον εσωτερισμό και τα μυστήρια η οποία τα ταυτίζει την φιλοσοφία και την επιστήμη της κλασικής εποχής…

Το συμπέρασμα σου είναι ότι όλοι παραποιούν την αλήθεια και μόνο εσύ με πηγή μια εβραία ιστορικό λέτε την αλήθεια!
Δεν έχω να πω κάτι άλλο…

Υ.Γ. Να σας πληροφορήσω για να μην εκτίθεστε διαρκώς με το να λέτε ότι οι Γύφτοι είναι από την Αίγυπτο ότι εδώ και χρόνια ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα και ο πολιτισμένος κόσμος ξέρει ότι οι Γύφτοι είναι Ινδικής καταγωγής  http://en.wikipedia.org/wiki/Roma_people
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 04, 2008, 11:19:08

Ορφέα θα πω κάτι τελευταίο γιατί μάλλον δεν θα συνεχίσω άλλο, αυτή τη συζήτηση,

Σου έχω παραθέσει:

Τεκμηριωμένες πηγές .............


      Est la Bahamaat, παραμένεις αμετανόητος και απτόητος στο αήθες έργο της παραχάραξης της ιστορίας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας. Όταν σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα με τεκμηριωμένες αποδείξεις ανέτρεψε τις λανθασμένες πεποιθήσεις αιώνων και αποκατέστησε μιαν αλήθεια που διορθώνει το ψεύδος και την ιστορική ατιμία και αδικία, οι υποτιθέμενοι μυημένοι της σύγχρονης εποχής, ομφαλοσκοπούν και αναλίσκονται σε ανούσιες και ξεπερασμένες επαναλήψεις - αναμασήσεις, αποξενωμένοι από τον ορθό λόγο τον οποίον υποτίθεται καλλιεργούν, απομακρυνόμενοι διαρκώς από την αλήθεια. Γίνονται μάλιστα συνήγοροι και συμμέτοχοι μιας προσπάθειας πλαστογράφησης της ιστορίας, συντασσόμενοι με ακραίους φανατισμούς πορωμένων υποστηρικτών ενός παράλογου αφροκεντρισμού, στρεφόμενοι δόλια και προδοτικά ενάντια στην ίδια τους την μητέρα - πατρίδα, γενόμενοι γενίτσαροι και στυγνοί εκποιητές της Ελληνικής κληρονομιάς και των δικάιων του Ελληνισμού.

    Αλλά δεν φταις εσύ επί της ουσίας, έτσι σε διδάξανε και έτσι σε διαμορφώσανε. Από μικρό σε γαλουχήσανε με μια νοοτροπία θεόπνευστης αλήθειας που εκπορεύεται από αναμφισβήτητου κύρους θεόπνευστη ιεραρχία, με αποτέλεσμα να αδυνατείς να κρίνεις έστω και στοιχειωδώς όσα σε δογματίσαν.

    Est la Bahamaat, ο γνήσιος μυημένος στον Τεκτονισμό, ασκείται στον "Ναό της Σκέψης" και όχι στο εργαστήριο του παπαγαλισμού των ξεπεσμένων ταγμάτων. Τίποτα δεν δύναται να μείνει έξω από την κριτική, καμμιά θεωρία δεν μπορεί να αποφύγει την αμφισβήτηση. Μάλλιστα η καλλιέργεια του ορθού λόγου απαιτεί οξεία αντιπαράθεση σε κάθε εισηγμένη άποψη, θέση και γνώμη και απαίτηση για επαρκή τεκμηρίωση και απόδειξη των όσων κατατίθενται. Ο Ορθός Λόγος θεόπνευστα λόγια και άκριτες αυθεντίες δεν αποδέχεται. Τουτέστιν, το τι είπε ή έγραψε ο οποιοσδήποτε στο παρελθόν, για τον Ελληνικό τρόπο σκέψης, για τον ορθό τρόπο σκέψης δεν αποτελεί αναμφισβήτητο τεκμήριο.

    Αυτό που έπέφερε τον θρίαμβο του ορθού λόγου, είναι η δυνατότητα αμφισβήτησης των απόψεων του δασκάλου από τον μαθητή, η αμφισβήτηση του Σοφού Θαλή από τον μαθητή του και ανιψιό του Αναξίμανδρο, η αμφισβήτηση του αξεπέραστου Πλάτωνα από τον Αριστοτέλη. Η αμφισβήτηση αυτή είναι που γέννησε αυτό στο οποίο υποκλίνεται ολάκερος ο κόσμος, το καλούμενο "Ελληνικό θαύμα".

    Ο Ηρόδοτος, πάνε πια 50 χρόνια σχεδόν, που αμφισβητήθηκε και έπαψε να θεωρείται ιστορικός, όπως εμείς παπαγαλίζαμε για αιώνες το απόφθεγμα, "Ηρόδοτος ο πατέρας της ιστορίας". Τα κείμενά του χρήσιμα και σεβαστά για να μας μεταφέρουν σχεδόν μυθιστορηματικά σε κάποιες άλλες εποχές, όμως παντελώς αβάσιμα και χωρίς καμμιά απολύτως αξία ως ιστορικά τεκμήρια. Βέβαια ο Ηρόδοτος είχε το θάρρος να γράφει ότι πολλά από όσα παραθέτει, τα γράφει "όπως αυτός νομίζει ή όπως σε αυτόν φαίνεται", μη αξιώνοντας ο ίδιος ποτέ την μη αμφισβήτηση και το αλάθητο για όσα καταγράφει.

    Εκ των πραγμάτων θεόπνευστα κείμενα για την επιστημονική σκέψη, για τον ορθό λόγο δεν υφίστανται. Όλα κρίνονται και τίποτα δεν μπορεί να εκληφθεί ως τεκμήριο και απόδειξη αν δεν διασταυρωθεί και υποστηριχθεί επαρκώς και από άλλα στοιχεία, ακόμα και αν προέρχεται από προσωπικότητα αναμφισβήτητου κύρους,  πόσο δε αν προέρχεται από ένα μυθιστόρημα. Ο πλέον λογικός και πρώτος διδάξας τον ορθό λόγο, ο Αριστοτέλης, ούτε αυτός βρίσκεται πέρα από το βεληνεκές της κριτικής αμφισβήτησης, ούτε τα δικά του λόγια δύνανται να εκληφθούν εκ προοιμίου ως αλήθειες, γιατί τότε θα έπρεπε να δεχθούμε ότι οι καθρέφτες θολώνουν όταν οι γυναίκες έχουν τα έμμηνα (γιατί και αυτό υποστήριξε και κατέγραψε ο κατά τάλλα μεγάλος διδάσκαλος Αριστοτέλης).

    Χρήσιμες οι παραθέσεις και θεμιτές οι οποιεσδήποτε απόψεις, με την προϋπόθεση ότι τίθενται και αυτές υπό κριτικό έλεγχο και φυσικά οφείλουν να κατατίθενται και οι αντιπαρατιθέμενες απόψεις για έναν έντιμο και υγιή διάλογο. Δεν είδα όμως με την ίδια ζέση να αγκαλιάζονται κάποιες διαφορετικές απόψεις από τους ίδους που επικαλείσαι την μαρτυρία. Δεν είδα ποτέ από όσους μασόνους επικαλούνται την Μπλαβάτσκι να παραθέτουν και τον οξύ αφορισμό που εκστόμισε η μεγάλη κυρία για τον ξεπεσμένο τεκτονισμό που ουδεμία σχέση έχει πλέον με τα μυστήρια, καθότι εκφυλίστηκε σε λέσχες όπου ικανοποιούνται ιδιοτέλειες και απεργάζονται αλλότρια. Δυστυχώς για μας η Μαντάμ είχε απόλυτο δίκαιο και πάλι δυστυχώς γιατί η κατάσταση από το 1900 απλά χειροτέρεψε.

    Το πρόβλημα που για αιώνες παρέμενε και διαστρέβλωνε μια πραγματικότητα, ήρθε μια ρωσοεβραία καθηγήτρια και ανακίνησε τα λιμνάζοντα ύδατα της κατεστημένης αντίληψης, ωθώντας την παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα να ασχοληθεί με μια πλάνη και μια αδικία ενάντια στους κληρονόμους του Ελληνικού θαύματος. Σύσσωμη τότε η επιστήμη επιλήφθηκε του θέματος και μετά από πολλών ετών έρευνες, αντιπαραθέσεις, κριτικές και καταθέσεις αποδείξεων, η επιστήμη αναγνώρισε τις ψευδείς εικασίες και αποφάνθηκε για την αλήθεια, τεκμηριώνοντας με αναμφισβήτητα στοιχεία τα συμπεράσματά της. Έτσι, αποκατέστησε και την αληθινή εικόνα για την αχαία Αίγυπτο, καθότι, το να παρουσιάζουν τον πολιτισμό της Αιγύπτου με στοιχεία και οπτικές του Ελληνορωμαϊκού κόσμου, αδικούσε πρώτα πρώτα τον ίδιον τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.

    Φυσικά δεν περιμένω από δογματικούς να ανατρέψουν την πίστη τους, δεν ευελπιστώ ότι οι ημιμαθείς ως δια μαγείας θα καταστούν σοφοί, ούτε προσμένω παντελώς άσχετοι φορουμάρχες να συνετιστούν και να υπηρετήσουν τον ορθό λόγο, πνιγμένοι όντες στα μνησίκακα πάθη των, όντες έρμαιοι του αλλοιθωρισμού των. Εκείνο που προσμένω είναι, να ξεκινήσει κάποτε η κριτική και να επιτευχθεί η διάκριση από ανθρώπους που έχουν την διάθεση να εργασθούν για την αλήθεια, ασκούμενοι πραγματικά στην τέχνη του ορθού λόγου, επανδρώνοντας ξανά αληθινούς Ναούς Σκέψης.

    Καλό είναι ακόμα, άτομα που επαίρονται ότι ανήκουν στους ελάχιστους μυημένους, να γνωρίζουν ότι, η αλήθεια δεν είναι προϊόν δημοκρατικών ψηφοφοριών, αλλά επίτευγμα των ολίγων. Οι πολλοί δυστυχώς ελάχιστη σχέση έχουν οι ατυχείς με την αλήθεια. Πάντοτε οι ελάχιστοι και εν κρυπτώ εργάζονταν για το αληθές και με πολλούς κόπους και θυσίες - ενίοτε και με κίνδυνο της ζωής των - πασχίζαν να μεταδώσουν και στον κόσμο του χάους το φως της αλήθειας, με σκοπό την αφύπνιση της ανθρωπότητας.

    Κάποιες "άσχετες ιστορικοί με τα μυστήρια", διέκριναν πολύ καλύτερα τι είναι μυητικά μυστήρια, από κάποιους αυτοπροβαλλόμενους και αυτοεπαιρόμενους δήθεν "σχετικούς".... Ας είμαστε λοιπόν έστω και λίγο ταπεινόφρονες, δεν βλάπτει....

    Υ.Γ. : Να σε πληροφορήσω για να μην εκτίθεσαι διαρκώς ότι, οι γύφτοι ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τους "Ρομά", τους αθίγγανους και θα σε συμβούλευα να μελετάς λίγο παραπάνω προτού προβείς σε ανυπόστατες παραθέσεις. Την επιστημονική κοινότητα που είχες το θράσος να επικαλεστείς, να την μελετάς πραγματικά και πρώτα πρώτα για την προστυχιά που επέλεξες να υπηρετήσεις ανοήτως, περί δήθεν καταγωγής των μυητικών από την Αίγυπτο.
Αναγνωρίζω το ευρύ πεδίο της ημιμάθειάς σου και γιαυτό επιφυλάσσομαι προς το παρόν για την σκοπιμότητα της αήθους διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Για τους Ρομά - αθίγγανους - τσιγγάνους και για τους γύφτους, μπες για συζήτηση στο φόρουμ http://captainjimmy.informe.com/u-i-i-e-dt304-15.html
Επίσης, από το γυμνάσιο ακόμα, μαθαίνεται η ετυμολογία ότι η λέξη "γύφτος" προέρχεται από το "Αιγύπτιος". Καλό είναι να μην συγχέεται ο "Ρομά" που οι ρίζες του βρίσκονται στην Ινδία, με τον Γύφτο που οι ρίζες του βρίσκονται στην Αίγυπτο. Πρώτιστα η ονομασία "Γύφτοι" αποδόθηκε στον αποικιστικό πληθυσμό που κουβάλησε ο Ιμπραήμ από την Αίγυπτο στην Πελοπόννησο και στερέα, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλους τους μουσουλμάνους "Τουρκοαιγύπτιους", ενώ σήμερα ο πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τον όρο "γύφτος" για όλους γενικά τους μελαμψούς. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι οι "Ρομά" προσβάλλονται αφάνταστα όταν τους αποκαλούν "γύφτους"....


   
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 04, 2008, 11:58:18
    Το πρόβλημα που για αιώνες παρέμενε και διαστρέβλωνε μια πραγματικότητα, ήρθε μια ρωσοεβραία καθηγήτρια και ανακίνησε τα λιμνάζοντα ύδατα της κατεστημένης αντίληψης, ωθώντας την παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα να ασχοληθεί με μια πλάνη και μια αδικία ενάντια στους κληρονόμους του Ελληνικού θαύματος. Σύσσωμη τότε η επιστήμη επιλήφθηκε του θέματος και μετά από πολλών ετών έρευνες, αντιπαραθέσεις, κριτικές και καταθέσεις αποδείξεων, η επιστήμη αναγνώρισε τις ψευδείς εικασίες και αποφάνθηκε για την αλήθεια, τεκμηριώνοντας με αναμφισβήτητα στοιχεία τα συμπεράσματά της. Έτσι, αποκατέστησε και την αληθινή εικόνα για την αχαία Αίγυπτο, καθότι, το να παρουσιάζουν τον πολιτισμό της Αιγύπτου με στοιχεία και οπτικές του Ελληνορωμαϊκού κόσμου, αδικούσε πρώτα πρώτα τον ίδιον τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως αρκετοί Εβραίοι συνάνθρωποί μας λάτρεψαν εκτίμησαν και αγωνίστηκαν για τον Αρχαίο Ελληνικό μας πολιτισμό πολύ περισσότερο, από αρκετούς 'Ελληνες, υποτιθέμενους πατριώτες...

Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: suida στις Οκτώβριος 04, 2008, 12:20:49
               ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ.....,    Ο, ΤΙ    ΑΠΕΜΕΙΝΕ    ΑΠΟ   ΤΗΝ    ΛΑΙΛΑΠΑ   ΤΩΝ   ΕΧΘΡΩΝ....ΤΟΥ   ΦΩΤΟΣ.....

                                                  ΕΦΘΑΣΑΝ....ΜΕΧΡΙ   ΕΔΩ....

                                         
                                                  Π Α Ρ Ι Ο Ν    Μ Α Ρ Μ Α Ρ Ο .....κοματι...με   επιγραφη....εθν. μουσειο. αποθ.

                                  "ΑΠΟ   ΤΟΤΕ   ΠΟΥ   Ο   ΕΥΜΟΛΠΟΣ    Ο   ΓΙΟΣ   ΤΟΥ   ΜΟΥΣΑΙΟΥ  ΠΟΥ   ΕΙΧΕ    ΜΥΗΘΕΙ    ΣΤΑ    ΜΥΣΤΗΡΙΑ

                                   ΑΠΟ   ΤΟΝ   Ο Ρ Φ Ε Α        ΙΔΡΥΣΕ    ΣΤΗΝ   ΕΛΕΥΣΙΝΑ    ΤΑ   ΜΥΣΤΗΡΙΑ    ΚΑΙ   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ

                                   ΤΑ    ΠΟΙΗΜΑΤΑ    ΤΟΥ   ΠΑΤΕΡΑ   ΤΟΥ    ΤΟΥ   ΜΟΥΣΑΙΟΥ    ΚΑΤΑ    ΤΟ   Ε Τ Ο Σ    1373

                                   ΟΤΑΝ     ΒΑΣΙΛΙΑΣ    ΣΤΗΝ    ΑΘΗΝΑ    ΗΤΑΝ    Ο   Ε Ρ Ε Χ Θ Ε Α Σ    Ο  ΓΙΟΣ    ΤΟΥ   ΠΑΝΔΙΩΝΑ 

                                   ΕΤΟΣ    1 3 7 3.......                Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ι Ο Υ      Θ Ρ Α Κ Ο Σ ...σ.  183.,10      Μ Ε Ρ Ι Κ Ο Ι      ΛΕΝΕ    ΟΤΙ   Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ    Ο   ΓΙΟΣ     ΤΟΥ

                                                                                      Μ Η Τ Ι Ο Ν Α     ΚΑΙ   ΤΗΣ    ΣΤΕΡΟΠΗΣ    ΜΕ    ΤΙΣ    ΟΔΗΓΙΕΣ

                                                                                      ΤΟΥ    Ο Ρ Φ Ε Α      ΕΠΙΝΟΗΣΕ     ΤΑ    Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α ....


                                                  Ο   ΕΞΑΜΕΤΡΟΣ   ΣΤΙΧΟΣ ....ΕΥΡΕΤΗΣ    ΕΙΝΑΙ   Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ,     δημοκριτος    β  16....                 Δ Ι Ο Δ Ω Ρ Ο Σ     ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ   4..25, 1     Ο    Η Ρ Α Κ Λ Η Σ     ΠΕΡΑΣΕ    ΑΠΟ   ΤΗΝ   ΑΘΗΝΑ    ΚΑΙ   ΣΤΗΝ   Ε Λ Ε Υ Σ Ι Ν Α


                                                                              ΣΥΜΜΕΤΕΣΧΕ    ΣΤΑ   ΜΥΣΤΗΡΙΑ....ΟΤΑΝ ....ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ    ΤΩΝ   ΤΕΛΕΤΩΝ

                                                                              ΗΤΑΝ    Ο    ΜΟΥΣΑΙΟΣ.....                  ΣΕΡΒΙΟΣ     ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ....σχολια    στην   αινειαδα    του   ΒΙΡΓΙΛΙΟΥ    4 , 667   


                                                                                  ΑΥΤΟΣ    Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ    ΗΤΑΝ   Θ Ε Ο Λ Ο Γ Ο Σ ....ΜΕΤΑ   ΤΟΝ   ΟΡΦΕΑ...

                                                                                  ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....ΠΟΛΛΕΣ   ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ    ΓΙΑ   ΑΥΤΟΝ....

                                                                                  ΟΛΟΙ    Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ο Υ Ν ....ΟΤΙ   ΥΠΗΡΞΕ    Μ Α Θ Η Τ Η Σ    ΤΟΥ    ΟΡΦΕΑ..

                                                                                  ΓΙΑΤΙ,   ΓΙΑΥΤΟΝ  ....ΕΓΡΑΨΕ    ΤΟ    Π Ρ Ω Τ Ο     ΠΟΙΗΜΑ ....."Κ Ρ Α Τ Η Ρ "...          ΑΚΟΥΣΤΕ....ΑΥΤΟ....ΔΙΟΓΕΝΗΣ    ΛΑΕΡΤΙΟΣ  προοιμιον  1 , 3.     ΣΤΟΥΣ    ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ    ΗΤΑΝ   Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ,   ΕΝΩ   ΣΤΗ   ΘΗΒΑ..

                                                                                   Ο    ΛΙΝΟΣ,  Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ   ΗΤΑΝ   ΓΙΟΣ   ΤΟΥ   ΕΥΜΟΛΠΟΥ   ...ΚΑΙ 

                                                                     Π  Ρ  Ω  Τ  Ο  Σ      ΑΥΤΟΣ    ΕΓΡΑΨΕ....ΕΡΓΟ    Θ Ε Ο Γ Ο Ν Ι Α ...ΚΑΙ    ΓΙΑ    ΤΟ

                                                          Σ  Φ  Α  Ι  Ρ  Ι  Κ  Ο       Σ  Χ  Η  Μ  Α  ....ΤΗΣ     ΓΗΣ...( Σ Φ Α Ι Ρ Α ).            ΨΕΥΔΟ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ...περι .....ακουσματων...131 ,843 β.    Ο Τ Α Ν    ΟΙ   ΑΘΗΝΑΙΟΙ   ΕΧΤΙΖΑΝ   ΤΟΝ   ΝΑΟ   ΤΗΣ   Δ Η Μ Η Τ Ρ Α Σ .

                                                                                  ΣΤΗΝ   Ε Λ Ε Υ Σ Ι Ν Α ....ΒΡΕΘΗΚΕ    ΧΑΛΚΙΝΗ    Σ Τ Η Λ Η    ΠΟΥ   ΠΑΝΩ  ΤΗΣ

                                                                                 Η Τ Α Ν    Γ Ρ Α Μ Μ Ε Ν Ο .....

                                           "" Α Υ Τ Ο    Ε Ι Ν Α Ι     ΤΟ   Μ Ν Η Μ Α    ΤΗΣ   Δ Η Ι Ο Π Η Σ .....Γ Υ Ν Α Ι Κ Α    ΤΟΥ   Μ Ο Υ Σ Α Ι Ο Υ ...

                                                             ΚΑΙ    Μ Η Τ Ε Ρ Α ...  ΤΟΥ    Τ Ρ Ι Π Τ Ο Λ Ε Μ Ο Υ .....""                ΨΕΥΔΟ   ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ...κατα   αριστογειτονος...1,  11.    Ο  ΟΡΦΕΑΣ    ΠΟΥ   ΜΑΣ   Δ Ι Δ Α Ξ Ε     ΤΑ   Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Α   ΤΑ 

                                                                                     Ι  Ε  Ρ  Ο  Τ Α  Τ  Α ....  ΛΕΕΙ     Ο, Τ Ι ...

                                                   Η   Α Υ Σ Τ Η Ρ Η     ΚΑΙ   Σ Ε Μ Ν Η     Δ Ι Κ ΑΙ Ο Σ Υ Ν Η .....Κ Α Θ Ε Τ Α Ι    Κ Ο Ν Τ Α     ΣΤΟΝ

                                                                                      Θ Ρ Ο Ν Ο     ΤΟΥ   Δ Ι Α ...   ΓΙΑ   ΝΑ    Ε Π Ο Π Τ Ε Υ Ε Ι .....

                                                   Ο Λ Ε Σ     ΤΙΣ    Π Ρ Α Ξ Ε Ι Σ     ΤΩΝ    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ω Ν .....                 Α Χ Ι Λ Ε Υ Σ .   εισαγωγη   στα   φ α ι ν ο μ ε ν α     του   Α Ρ Α Τ Ο Υ  4 ,  33..17.     ΤΟ   Σ Χ Η Μ Α    ΠΟΥ   Δ Ω Σ Α Ν Ε ..

                                                      ΟΙ    Ο Ρ Φ Ι Κ Ο Ι      ΣΤΟΝ    ΟΥΡΑΝΟ   ΚΑΙ   Γ Α Ι Α ... ΕΙΝΑΙ   Π Α Ρ Ο Μ Ο Ι Ο ..  ΜΕ   ΚΕΙΝΟ  ..

                                                      ΠΟΥ    ΕΧΟΥΝ   ΤΑ   ΑΥΓΑ....ΔΗΛ.   ΤΗΝ   Σ Χ Ε Σ Η    ΠΟΥ   Ε Χ Ε Ι    ΤΟ   Κ Ε Λ Υ Φ Ο Σ ...

                                                       Μ Ε    ΤΟ   Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο ......ΔΗΛ....Ε Λ Λ Ε Ι Ψ Η .....!!!!!
                    Ε Υ Ρ Ι Π Ι Δ Η Σ ....ΡΗΣΟΣ   στ.   943    Η   ΜΟΥΣΑ  (  ΜΗΤΕΡΑ)   ΛΕΕΙ   ΣΤΗΝ   Α Θ Η Ν Α ....


                                                    ""   ΤΙΣ   ΠΟΜΠΕΣ    ΜΕ   ΤΟΥΣ   ΠΥΡΣΟΥΣ    ΓΙΑ   ΤΙΣ   Κ Ρ Υ Φ Ε Σ    Τ Ε Λ Ε Τ Ε Σ   ΤΩΝ   ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

                                                       ΤΙΣ    Δ Ι Δ Α Ξ Ε     Ο   ΟΡΦΕΑΣ....  ΞΑΔΕΡΦΟΣ   ΤΟΥ   ΝΕΚΡΟΥ...

                                                        ΠΟΥ    ΕΣΥ   ΣΚΟΤΩΣΕΣ...   ΚΑΙ   ΤΟΝ    ΜΟΥΣΑΙΟ...   ΟΤΑΝ   ΗΡΘΕ....

                                                        ΣΕΜΝΟ   ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ     ΚΑΙ    ΕΞΟΧΟΝ    ΑΝΘΡΩΠΟ.

                                    Ο   Φ  Ο  Ι  Β  Ο  Σ  ...!!!    ΚΑΙ    ΜΕΙΣ....   ΤΟΝ   Ε Χ Ο Υ Μ Ε     Δ  Ι  Δ  Α  Ξ  Ε  Ι  ....!!!!!!!!""
              Π Ρ Ο Κ Λ Ο Σ ....σχολια   στο   εργα   και  ημεραι...       Ο  Ε Λ Λ Α Ν Ι Κ Ο Σ ....!!    ΣΤΗΝ    Φ Ο Ρ Ω Ν Ι Δ Α ....!!


                                     Ι Σ Χ Υ Ρ Ι Ζ Ε Τ Α Ι       ΟΤΙ    Ο    Η  Σ  Ι  Ο  Δ  Ο  Σ  ...   ΕΙΝΑΙ    Ο    Δ Ε Κ Α Τ Ο Σ ...!!     ΠΟΙΗΤΗΣ..

                                                                         Μ Ε Τ Α     ΤΟΝ    Ο Ρ Φ Ε Α .....!!               ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ    ΒΑΚΧΑΙ...      ΕΧΕΙΣ   Γ Λ Ω Σ Σ Α     ΑΝΤΙΘΕΤΗ....!!    ΑΠΟ   ΕΚΕΙΝΗ    ΤΟΥ    Ο Ρ Φ Ε Α ....

                                                    Γ Ι Α Τ Ι ....   Ε Κ Ε Ι Ν Ο Σ ....ΜΕ    Χ Α Ρ Α ...   ΕΚΑΝΕ    ΤΑ   Π Α Ν Τ Α .....!!!


           
               Η Σ Ι Ο Δ Ο Σ .....ΕΠΙ  ΤΟΥ   ΜΕΛΑΜΠΟΔΟΣ...!!!     Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο      ΕΙΝΑΙ   ΝΑ   Μ Α Θ Α Ι Ν Ε Ι Σ.....   ΟΣΑ    ΟΙ   ΘΕΟΙ...

                                                    Ε Κ Α Ν ΑΝ      ΓΙΑ   ΤΟΥΣ    Θ Ν Η Τ Ο Υ Σ .....


                                     ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ.....ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ     ΚΑΤΑ   ΛΕΞΗ     ΤΟΝ    ΠΟΙΗΤΗ....   Μ Ο Υ Σ Α Ι Ο ....!!!!!!!!!!!!
             ΠΑΠΥΡΟΣ    Β Ε Ρ Ο Λ Ι Ν Ο Υ ....44,2    Ο  Ο Ρ Φ Ε Α Σ ....ΣΥΝΕΡΠΑΜΕΝΟΣ    ΑΠΟ   Θ  Ε  Ι  Κ  Η     Μ Α Ν Ι Α ........

                                            Ε Κ Α Ν Ε ...  ΤΟΥΣ   Υ Μ Ν Ο Υ Σ     ΣΤΟΥΣ    Θ Ε Ο Υ Σ ....

                                           ΤΟΥΣ    ΔΙΕΣΩΣΕ....    Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ....!!!!!!!!!!               Η  Ρ  Ο  Δ  Ο  Τ  Ο  Σ ....ναυμαχια    σαλαμινος....8 ,96..    ΕΤΣΙ    Ε Π Α Λ Η Θ Ε Υ Τ Η Κ Ε .....   Ο   Χ Ρ Η Σ Μ Ο Σ ...

                                             ΠΟΥ    Ε Δ Ω Σ Α Ν....!!!      Ο   ΒΑΚΙΣ    ΚΑΙ   Ο   Μ Ο Υ Σ Α Ι Ο Σ ....!!!

                                             ΜΙΛΟΥΣΕ.....!!!    ΓΙΑ   ΑΥΤΗ    ΤΗΝ   Ν Α Υ Μ Α Χ Ι Α ....               Π Α Υ Σ Α Ν Ι Α Σ .....10 ,  9 ,  11....  Χ Ρ Η Σ Μ Ο Ι ....  Μ Ο Υ Σ Α Ι Ο Υ ....ΓΙΑ   .....ΑΙΓΟΣ   ΠΟΤΑΜΟΥΣ....

                                             "" ΑΓΡΙΑ     ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ    ΕΡΧΕΤΑΙ   ΚΑΤΑΠΑΝΩ    ΣΤΟΥΣ    Α Θ Η Ν Α Ι Ο Υ Σ ...

                                              ΓΙΑ    ΤΗΝ    ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ     ΤΩΝ    Α Ρ Χ Η Γ Ω Ν    ΤΟΥΣ...!!!!!


                                              ΜΑ    ΚΑΠΟΙΑ   ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ...ΘΑ   ΒΡΟΥΝ....


                                              ΘΑ   ΡΙΞΟΥΝ    ΤΗΝ   ΠΟΛΗ    ΣΕ   ΜΕΓΑΛΗ   ΣΥΜΦΟΡΑ   ΚΑΙ    ΘΑ   Π  Λ  Η  Ρ  Ω  Σ  Ο  Υ  Ν ...!!!!""

          ΘΑΛΕΓΑ    ΝΑ   ΜΗΝ   Κ Α Τ Α Ν Α Λ Ω Σ Ω ,   Ο  Λ  Ε  Σ     ΤΙΣ    ΣΕΛΙΔΕΣ    ΑΥΤΟΥ   ΤΟΥ    Θ  Ε  Α  Ρ  Ε  Σ  Τ  Ο Υ ....


                                                                    ΦΟΡΟΥΜ....      Γ Ρ Α Φ Ο Ν Τ Α Σ ...ΚΑΙ   ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ....


                 ΕΝΑ,   ΕΧΩ   ΝΑ   ΠΩ...   Σ Τ Α Μ Α Τ Η Σ Τ Ε ....      Σ Κ Ε Φ Θ Η Τ Ε ......


                                Ε Κ Λ Ι Π Α Ρ Ω ......Μ Η Ν ....    Α  Σ  Ε  Λ  Γ  Ε  Ι  Τ Α Ι ......ΣΤΗΝ     Ε  Λ  Λ  Η  Ν Ι  Κ  Η      ΘΕΙΑ    Ψ Υ Χ Η ....


                                                   ""  Δ  Ι  Π  Λ  Ο  Σ  .....Ο    Π Ε Λ Ε Κ Η Σ ....ΣΤΟΥΣ    Α Σ Ε Β Ε Ι Σ ""....

                                                                     
                EST    LA   BAHAMAAT ....αξιε,   αδελφε,    εχω   προσωπικη    ΑΠΟΨΗ....για    τον   πετρο...  και   τον   νικο...
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: suida στις Οκτώβριος 04, 2008, 14:09:44
       

                         ΔΙΟΓΕΝΗΣ    ΛΑΕΡΤΙΟΣ...8 ,8   ΚΑΙ   Ο   ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ...ΛΕΕΙ ....ΟΤΙ    Ο   ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ   ΤΙΣ    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

                                                                   ΑΠΟ    ΤΙΣ   ΗΘΙΚΕΣ   ΑΠΟΨΕΙΣ  ΤΟΥ....ΤΙΣ   ΠΗΡΕ   ΑΠΟ   ΤΗΝ

                                                                   Θ Ε Μ Ι Σ Τ Ο Κ Λ Ε Ι Α......ΤΗΝ    Ι Ε Ρ Ε Ι Α     ΤΩΝ   Δ Ε Λ Φ Ω Ν .                          ΑΙΛΙΑΝΟΣ,   ποικιλη   ιστορια...2 ,26  Ο   Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Σ ,   ΛΕΕΙ,   ΟΙ   ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΕΣ    ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΝ....

                                                                     ΤΟΝ    Π Υ Θ Α Γ Ο Ρ Α ....." Υ Π Ε Ρ Β Ο Ρ Ε Ι Ο     Α Π Ο Λ Λ Ω Ν Α "....                          ΘΕΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ    ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ.....ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ  ....Ο   ΠΥΘΑΓΟΡΙΟΣ    ΑΝΔΡΟΚΥΔΗΣ...ΕΓΡΑΨΕ   ΤΗΝ ....

                                                                       "ΠΕΡΙ    ΣΥΜΒΟΛΩΝ".....ΛΕΝΕ    ΛΟΙΠΟΝ.....


                                       "ΟΙ   ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΕΙΣ     ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ    ΜΕΣΑ    ΣΕ   Ψ Υ Χ Ο Γ Ο Ν Ι Κ Ο    Κ Υ Β Ο ....   ΔΥΝΑΜΗΣ...

                                                                        ΤΟΥ   Ε Ξ Ι ...!!!!   ΔΗΛ,   6Χ6Χ6=216...!!!      6.6.6   ΛΕΕΙ   ΚΑΤΙ?????


                             ΠΑΠΥΡΟΙ    ΤΟΥ   HERCULANEUM  ...1788...βεζουβιος    ανασκαφες   1750   ρωμαικη   πολη  (παλια   αποικια   ηρακλειον)

                                                                      ευρεθησαν...1860    παπυροι   ελληνικης   φιλοσοφιας......

                                             ΣΤΗΝ    ΚΡΗΤΗ....Ο   ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ...ΑΦΟΥ   ΚΑΤΕΒΗΚΕ   ΣΤΟ   ΙΔΑΙΟΝ   ΑΝΤΡΟ.....ΚΑΙ   ΕΜΑΘΕ   ...

                                             ΣΧΕΤΙΚΑ    ΜΕ   Θ Ε Ο Υ Σ ...   ΟΣΑ   ΗΤΑΝ   Α Π Ο Ρ Ρ Η Τ Α ...!!   ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ    ΓΙΑ   ΤΟΝ   ΚΡΟΤΩΝΑ,
                          ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ....ΣΤΟΝ   ΕΥΣΕΒΙΟ,   ...ΕΝΩ    ΔΙΑΒΑΙΝΕ   (  Ο   ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ...)   ΤΟΝ   ΠΟΤΑΜΟ    ΚΑΣΑ,    ΜΑΖΙ   ΜΕ   ΑΛΛΟΥΣ

                                                                           ΑΚΟΥΣΕ     ΦΩΝΗ...  ΠΟΥ   ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ    ΤΗΝ   ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ....


                                                                                      ""Π Υ Θ Α Γ Ο Ρ Α ...    Χ Α Ι Ρ Ε ""...

                                                                           

                            ΑΕΤΙΟΣ....ΠΡΩΤΟΣ    Ο  ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ    ΟΝΟΜΑΣΕ   ΤΗΝ   ΠΕΡΙΟΧΗ   ΤΟΥ   ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ   "ΚΟΣΜΟΝ"...

                                          ΛΟΓΩ    ΤΗΣ   ΤΑΞΕΩΣ   ΠΟΥ   ΥΠΑΡΧΕΙ   ΣΕ   ΑΥΤΟΝ....                            ΑΜΕΣΩΣ    ΤΑ    ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ    ΤΑ   Φ Υ Τ Α     ΠΟΥ     ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ    ΚΑΡΠΟΥΣ    ΝΑ   Δ Ω Σ Ο Υ Ν.
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Est la Bahamaat στις Οκτώβριος 04, 2008, 14:51:36
Δεν ασχολούμαι άλλο (δεν υπάρχει λόγος αφού δεν βλέπω λογικά επιχειρήματα παρα μονό σενάρια για ταινία) μόνο να πω ότι δεν περίμενα ότι είστε τόσο μα τόσο άσχετοι με όλα τα θέματα… Λες να μην ξέρω την ετυμολογία του Γύφτου από Αιγύπτιου; Αν είναι δυνατόν...αν θέλεις να μάθεις ρίξε μια μάτια σε οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια να δεις ότι οι Γύφτοι (Gypsy) κατάγονται από την Βόρια Ινδία! Βέβαια είμαι σίγουρος ότι δεν θα παραδεκτής ότι είσαι λάθος και θα μου στήλης να διαβάσω κανένα περισπούδαστο forum πάλι…


Gypsy
Origin
The word derives from the word for "Egyptian" in Latin, the same as the Spanish Gitano or the French Gitan. It emerged in Europe, in the 15th century, after their migration into the land of the Romani people (aka Roma) in that continent. They received this name from the local people either because they spread in Europe from an area named Little Egypt, in Southern Balkans or because they resembled the European imagery of Egyptians as dark-skinned people skilled in witchcraft (in fact they arrived from Northern India). During the sixteenth and seventeenth centuries it was written in various ways: Egipcian, Egypcian, 'gipcian, 'gypcian. As the time elapsed, the notion of Gypsy evolved including other stereotypes, like nomadism, exoticism.
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 04, 2008, 16:19:01
    Σ' έστειλα σε κείνο το φόρουμ να τους.... φωτίσεις γιατί δεν γνωρίζουν φαίνεται!
Τελικά παραμένεις αμιγώς αστοιχείωτος, αλλά και επίμονος στο λάθος σου. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις κάποτε την αλήθεια, ξέχνα τις γνώμες των άλλων και αφού ερευνήσεις - εργαστείς δεόντως, να φτάσεις στα δικά σου συμπεράσματα. Στο διαδίκτυο για το θέμα των γύφτων θα βρεις μυριάδες καταθέσεις που πολλές από αυτές θα συμφωνούν με την άποψή σου. Από την άλλη όμως, αν ισχυρίζεσαι ότι υποστηρίζεις την αντικειμενικότητα, οφείλεις να παραδεχθείς ότι κυκλοφορούν και αντίστοιχες απόψεις οι οποίες ΔΕΝ συμφωνούν με την δική σου. Αν το θέμα σε ενδιαφέρει - αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το έθιξες μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων - τότε πήγαινε και ψάξε στους βυζαντινούς χρονικογράφους και ιστορικούς του βυζαντίου που αναφέρονται στην περίοδο 7ο - 10ο αιώνα. Εκεί θα βρεις το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα των Ρομά ή ρομ, όπως και με πολλά άλλα ονόματα -αλλά ΟΧΙ γύφτοι - από που προήλθε και μέχρι που έφθασε στην Ευρώπη (15ο και μετά).

    Πληροφοριακά και από τότε έχουμε μετακίνηση ομάδων ΚΑΙ από την Αίγυπτο, οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικό φυλετικό κλάδο, αν και πολλοί ερευνητές τους εντάσουν σε συγγενικό φύλο. Ψάξε και για γονιδιακές έρευνες - υπάρχουν - οι οποίες θα σου υποδείξουν το μέγεθος της απρονοησίας και της επιπολαιότητας που χαρακτηρίζει τις παραθέσεις σου. Ψάξε και για το όνομα "Γύφτοι - Gypsy", πότε γενικεύθηκε για όλους αυτούς του μελαμψούς (στην Ελλάδα μόλις στα χρόνια μας ο κόσμος έπαψε να τους ξεχωρίζει, όσο για την Ευρώπη, αλλά άστο καλύτερα γιατί μπορεί πάλι να βρεις τίποτα άσχετους, δήθεν μασόνους πίσω από την διαστρέβλωση!!!!) Σημείωση: Οι Αθίγγανοι από τους Γύφτους ξεχωρίζουν φυσιογνωμικά, κύρια από την απόχρωση του δέρματος. Των μεν Αθιγγάνων είναι προς το χαλκόχρωμο μελαμψό, ενώ των Γύφτων τείνει προς το μαυριδερό.

    Και με όλο το συμπάθειο, μυήσου στον δεύτερο βαθμό και ασχολήσου επιτέλους στα σοβαρά με αυτόν, αν σου έχει μείνει έστω και λίγη αξιοπρέπεια για την αναζήτηση της αλήθειας.... Κανένας δεν γεννήθηκε φωστήρας, όμως ούτε κανείς κατάφερε να φωτιστεί με .... αντιγραφή ή με σκονάκια!!!!

Υ.Γ.: Κηδεία γύφτισας - http://diagoras.wordpress.com/2007/09/18/gypsy_funeral/  ;) :D ;D
       η οποία είναι.... Αθίγγανου !!!! http://christosvardakas.blogspot.com/2007/09/blog-post_14.html  :-[ :-X :-\
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Est la Bahamaat στις Οκτώβριος 04, 2008, 18:00:02
Τελικά Ορφέα έχεις πολύ πλάκα, έχω αρχίσει να διασκεδάζω μαζί σου  :D

Παράθεση από: Ορφέας
Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις κάποτε την αλήθεια, ξέχνα τις γνώμες των άλλων και αφού ερευνήσεις - εργαστείς δεόντως, να φτάσεις στα δικά σου συμπεράσματα.

Δηλαδή αντί να δω τη λένε οι εγκυκλοπαίδειες από την Britannica μέχρι την Wikipedia που σου παρέθεσα (η οποία στο λήμμα gypsy έχει και μελέτη για το γονιδίομα) μου προτείνεις να κάνω τι; να γίνω φυλετικός ερευνητής και να μετά να γράψω τα πρωτότυπα συμπεράσματα μου… ::)

Παράθεση από: Ορφέας
Στο διαδίκτυο για το θέμα των γύφτων θα βρεις μυριάδες καταθέσεις που πολλές από αυτές θα συμφωνούν με την άποψή σου. Από την άλλη όμως, αν ισχυρίζεσαι ότι υποστηρίζεις την αντικειμενικότητα, οφείλεις να παραδεχθείς ότι κυκλοφορούν και αντίστοιχες απόψεις οι οποίες ΔΕΝ συμφωνούν με την δική σου.

ΨΕΜΑΤΑ δεν θα βρω μυριάδες καταθέσεις (εκτός αν εννοείς τη γνώμη του κάθε ΑΣΧΕΤΟΥ σε κάποιο ελληνικό forum ή blog) που να διαφωνούν με την άποψη μου.

Δες όπου θες : wikipedia, answers.com, answers.yahoo.com κλπ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gypsies 
http://www.answers.com/topic/gypsy
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080623023123AArwB6X

Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο ξέρεις να διαβάζεις αγγλικά γιατί έτσι όπως σε «κόβω» (με απόψεις Έλληνα Taliban) ούτε δημοτικό πρέπει δεν πρέπει να έχεις τελειώσει…

Παράθεση από: Ορφέας
Και με όλο το συμπάθειο, μυήσου στον δεύτερο βαθμό και ασχολήσου επιτέλους στα σοβαρά με αυτόν, αν σου έχει μείνει έστω και λίγη αξιοπρέπεια για την αναζήτηση της αλήθειας.... Κανένας δεν γεννήθηκε φωστήρας, όμως ούτε κανείς κατάφερε να φωτιστεί με .... αντιγραφή ή με σκονάκια!!!!

Με το συμπάθιο και εγώ να σου ότι η «Απεδευσία πάντων παθών μήτηρ» και όπως έλεγαν και οι ορφικοί «Πολλοί μεν ναρθηκοφόροι, παύροι δε Βάκχοι» για αυτό άσε με εμένα και τις συμβουλές περί μυήσεων γιατί ούτε ξέρεις (ούτε και νομίζω να μάθεις..) που ανήκω ούτε την σχέση μου με την γνώση (ακαδημαϊκή ή απόκρυφη).
Άντε γεια

Υ.Γ. Κοίτα να παραθέσεις καμία σοβαρή άποψη , αν και φαντάζομαι ότι θα απαντήσεις ότι αυτή είναι η κατεστημένη θέση αλλά η σωστή είναι η δικιά σου (που βέβαια δεν θα βρεις καμία παραπομπή σοβαρή να παραθέσεις εκτός από τις κηδείες τον Γύφτων)
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 04, 2008, 18:47:37
    Ακόμα μαζεύεις τσιτάτα; Καλά ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι ενός λάθους μύρια έπονται; Αν κατάλαβα καλά, από την Βικιπέδια την πλέον έγκυρη εγκυκλοπαίδεια ενημερώνεσαι; Τελικά τελείως αμετανόητος; Δεν λες να βρεις κάτι πιο ουσιώδες και λίγο παραπάνω έγκυρο;

    Άντε για να σε βοηθήσω θα σου δώσω μια πηγή να ψάξεις.

"‘Τσιγγάνοι ονομάζονται αυτοί που έφτασαν στο βυζάντιο και στον Ελλαδικό χώρο, ταξιδεύοντας από την στεριά. Αυτοί που ήρθαν από την Αίγυπτο, αποκαλούνταν "Αιγύπτιοι" και σε λαϊκή παραφθορά, "Γύφτοι".

Τ, Γιαννακόπουλου, Οι Γύφτοι και το Δημοτικό μας Τραγούδι, (Εκδόσεις Θουκυδίδης, Αθήνα, 1981).

    Λοιπόν, θα στρωθείς τώρα στο διάβασμα ή θα συνεχίσεις τις αερολογίες;

ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ, ακούς ;;;;

Υ.Γ.: Εντάξει με έπεισες, παραδέχομαι ότι η άποψή ΣΟΥ είναι λάθος  ;D
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 04, 2008, 18:57:46

Άντε γεια

.............

Υ.Γ. Κοίτα να παραθέσεις καμία σοβαρή άποψη , αν και φαντάζομαι ότι θα απαντήσεις ότι αυτή είναι η κατεστημένη θέση αλλά η σωστή είναι η δικιά σου (που βέβαια δεν θα βρεις καμία παραπομπή σοβαρή να παραθέσεις εκτός από τις κηδείες τον Γύφτων)


    Ζήτα τα λεφτά σου πίσω από την σχολή που σπουδάζεις εσωτερισμό. Στην μαντική τελικά σε αφήσαν .... παντελώς ανίκανο....

Καλό σου βράδυ....
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Est la Bahamaat στις Οκτώβριος 04, 2008, 20:03:41
    Άντε για να σε βοηθήσω θα σου δώσω μια πηγή να ψάξεις.

"‘Τσιγγάνοι ονομάζονται αυτοί που έφτασαν στο βυζάντιο και στον Ελλαδικό χώρο, ταξιδεύοντας από την στεριά. Αυτοί που ήρθαν από την Αίγυπτο, αποκαλούνταν "Αιγύπτιοι" και σε λαϊκή παραφθορά, "Γύφτοι".

Τ, Γιαννακόπουλου, Οι Γύφτοι και το Δημοτικό μας Τραγούδι, (Εκδόσεις Θουκυδίδης, Αθήνα, 1981).

Δεν είναι λάθος αυτό που αναφέρεις αλλά είναι η μίση αλήθεια, γιατί το θέμα είναι από πού ξεκίνησαν οι γύφτοι και όχι πως και από πού πήγαν στο Βυζάντιο, αν έχεις την καλοσύνη ρίξε μια μάτια στο λήμμα: 

Νομαδικό, εθνικό γκρουπ που σκορπίστηκε από τις περιοχές της Ινδίας στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική. Οι τσιγγάνοι που τους περασμένους αιώνες ζούσαν κυρίως από την κατασκευή λεβήτων και το εμπόριο αλόγων, διατήρησαν τις παραδοσιακές ανάγκες ένδυσης και διακόσμησης με προτίμηση στα συστήματα της περιπλανώμενης ζωής. Το τσιγγάνικο ιδίωμα (Romani θib), βασίζεται πάνω σε μια ινδική διάλεκτο του βορειοδυτικού γκρουπ που μέσα στους αιώνες πήρε στοιχεία από τις διάφορες γλώσσες με τις οποίες ήρθε σε επαφή. Σύμφωνα με τους ιστορικούς του Βυζαντίου οι Τσιγγάνοι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Βυζάντιο στα τέλη του 14ου αιώνα και από εκεί εξαπλώθηκαν αργότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι Βυζαντινοί τούς ονόμασαν Αιγύπτιους (Γύφτους), επειδή το δέρμα τους ήταν μελαμψό όπως των Αιγυπτίων. Ακόμα τους ονόμασαν Τσιγγάνους, όνομα που προήλθε από το «Αθίγγανοι», που σήμαινε αρχικά αυτούς που ανήκαν στη χριστιανική αίρεση των Παυλικιανών. Οι Ιταλοί τους έδωσαν το όνομα Κατσίβελοι, από το cattivelo , που σημαίνει αιχμάλωτος και βρόμικος στην εμφάνιση. Άλλοι λαοί των ευρωπαϊκών χωρών τους έδωσαν διάφορα ονόματα. Έτσι, οι Γάλλοι τους ονόμασαν Βοημούς, επειδή τους γνώρισαν ως πρόσφυγες από τη Βοημία, οι Σκανδιναβοί Tateru , δηλαδή Τατάρους, οι Ελβετοί και οι Ολλανδοί Heiden , δηλαδή ειδωλολάτρες. Εξάλλου οι Τσιγγάνοι της Γερμανίας ονομάζουν τους εαυτούς τους Rom , δηλαδή Ρωμαίους, γιατί θυμούνται την εποχή που ήταν υπήκοοι του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους (Βυζαντίου). Η μεγάλη ποικιλία ονομάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό το λαό, καθώς και η νομαδική ζωή τους και το γεγονός ότι δεν αφήνουν γραπτά μνημεία είναι παράγοντες που δε βοηθούν την έρευνα της προέλευσής τους. Οι ανθρωπολόγοι και γλωσσολόγοι που μελετούν την τσιγγάνικη γλώσσα θεωρούν τους Τσιγγάνους ινδικής καταγωγής, επειδή η γλώσσα που μιλούν συνδέεται με τις σύγχρονες ινδοευρωπαϊκές γλώσσες της Βόρειας Ινδίας. Σήμερα πάντως οι πολυπληθέστεροι πυρήνες Τσιγγάνων βρίσκονται στην Ευρώπη και ειδικότερα στο ανατολικό τμήμα της.

Εγκυκλοπαίδεια ΔΟΜΗ λήμμα: Τσιγγάνοι


Όσο για το αν ενημερώναμε από την wiki, την θεωρώ μια χαρά για απλά και γνωστά θέματα και καθόλου αξιόπιστη για ειδικευμένα…so simple (παρεμπιπτόντως το περιοδικό science illustration αυτού του μήνα έχει ένα αφιέρωμα στην αξιοπιστία της wiki αν σε ενδιαφέρει πάρε να το διαβάσεις αλλιώς πες μου να σου πω εγώ το ζουμί που το έχω διαβάσει)
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: suida στις Οκτώβριος 04, 2008, 21:34:21
      ΑΠΟ    ΕΒΔΟΜΟ ....ΕΩΣ    ΔΕΚΑΤΟ    ΑΙΩΝΑ ,     ΓΙΝΟΝΤΑΙ .....ΜΕΓΑΛΕΣ    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ....ΑΠΟ    Α Ν Α Τ Ο Λ Η   ΠΡΟΣ    ΔΥΣΗ.

          ΤΟ   ΒΥΖΑΝΤΙΟ,   ΩΣ   ΠΟΛΟΣ   ΕΛΞΗΣ ,   ΓΙΝΕΤΑΙ   ΤΟ    ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ .....ΑΥΤΩΝ,   

          ΤΟ    ΠΡΩΤΟ,    ΑΠΟ    ΤΗΝ    ΑΣΙΑ ....

          ΤΟ     Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο     ΑΠΟ   ΤΗΝ   Α Φ Ρ Ι Κ Η ....

          ΟΙ   ΛΟΓΟΙ...  ΕΙΝΑΙ    ΠΑΝΤΑ    ΣΧΕΔΟΝ   ΙΔΙΟΙ....ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ....  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ....

          ΟΙ   ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ    ΟΝΟΜΑΣΑΝ    ΤΟ   ΠΡΩΤΟ   ΡΕΥΜΑ  ....Rrom.s .....AΠΟ   ΤΟΝ    ΣΤΡΑΒΩΝ....

                                                         ΤΟ    Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο .....MISIRrς......ΑΡΑΒΙΚΑ...Η   ΑΙΓΥΠΤΟΣ


                                                         αυτοι....ΠΕΡΑΣΑΝ    ΚΑΙ    ΑΠΟ   ΙΣΠΑΝΙΑ...  GITANOS....EGITANOS ....EGIPTANOS.

                                                                    ΣΤΗΝ    ΑΓΓΛΙΑ.....GYPSIES...EGYPSIES....E GYPT.

                                                                    ΣΤΗΝ    Γ Α Λ Λ Ι Α .....GITANES...TZITANES....TSITANES....GYPSIE.

                                                                     ΣΤΗΝ    ΓΕΡΜΑΝΙΑ.....(Ρ Η Ν Ι Ο ).... ZIGEUERS...ZIGEUNERS....SIGEUN...YENICHE...GYPSE
.
                         ΔΙΑΤΑΓΗ....ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ....ΣΤΟΝ   Β."    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ....ΑΠΟ    ΧΙΜΛΕΡ....ΚΑΙ   ΧΙΤΛΕΡ...ΩΣ   GYPSIE.


                         TOYΣ   ΕΜΕΙΝΕ   ΤΟ   ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ...  ΓΥΦΤΟΙ....ΜΕΧΡΙ    ΣΗΜΕΡΑ...ΔΕΝ    ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ   ΟΙ   ΕΛΛΗΝΕΣ.
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: suida στις Οκτώβριος 04, 2008, 22:50:59
  ΓΙΑ    ΤΗΝ   ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ    ΙΣΤΟΡΙΑ ....ΟΜΩΣ   ΘΑ   ΗΘΕΛΑ    ΝΑ   Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Η Σ Ω ....ΚΑΠΟΙΕΣ    Α Π Ο Ρ Ι Ε Σ ...

                       ΗΡΟΔΟΤΟΣ....2,81   ΟΙ   ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ   ΔΕΝ   ΜΠΑΙΝΟΥΝ   ΣΤΟΥΣ   ΝΑΟΥΣ   ΜΕ   ΜΑΛΛΙΝΑ   ΡΟΥΧΑ..

                                                                  ΟΥΤΕ ...ΘΑΒΟΝΤΑΙ    ΜΕ   ΑΥΤΑ....

                                                   ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ.....ΑΝΟΣΙΟ.  ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ   ΔΕ   ΩΣ   ΠΡΟΣ   ΑΥΤΑ....ΜΕ   ΤΟΥΣ

                                                                    ΒΑΚΧΙΚΟΥΣ....ΟΡΦΙΚΟΥΣ....ΚΑΙ   ΠΥΘΑΓΟΡΙΟΥΣ....

                                                     ΓΙΑΥΤΟ....Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι ....ΚΑΠΟΙΟΣ    ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ    ΛΟΓΟΣ....


                 ΣΥΜΦΩΝΑ,   ΜΕ   ΤΟΝ   ΚΑΛΛΙΜΑΧΟ....ΟΙ   Δ Ω Ρ Ι Ε Ι Σ     ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ,   ΣΤΗΝ    Λ Ι Β Υ Η ...ΠΡΙΝ    ΑΚΟΜΗ...

                                                     ΙΔΡΥΘΗ    Η   ΚΥΡΗΝΗ....ΕΟΡΤΑΖΑΝ   ΣΤΗΝ   Α Ζ Ι Λ Ι ....ΤΑ    Κ Α Ρ Ν Ε Ι Α ....

                                         ΜΕ   ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ   ΠΟΡΕΙΑ...   ΕΦΘΑΝΑΝ    ΣΤΗΝ   ΠΗΓΗ....ΤΟΥ   ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ...(ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ     ΚΥΡΗΝΗ ).


                                       ΕΚΕΙ,   ΕΞΩ   ΣΤΗΝ   ΥΠΑΙΘΡΟ....ΕΜΕΝΑΝ    ΣΕ   ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ....

                                      ΚΑΤΑ   ΤΗΝ   ΔΙΑΡΚΕΙΑ    ΑΥΤΗΣ ....ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ...ΚΑΘΕ    ΣΥΜΠΛΟΚΗ....

                                      ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ....ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ   ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...ΜΟΝΟΝ   ΜΕΤΑ   ΑΠΟ   ΑΥΤΗ....

                                      ΗΤΑΝ   Η   ΑΙΤΙΑ....ΑΡΓΟΠΟΡΕΙΑΣ  ....ΤΩΝ   ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ...ΣΤΗΝ   ΜΑΧΗ   ΤΟΥ   ΜΑΡΑΘΩΝΑ...

                                                             .........ΕΠΙΣΗΣ...ΚΑΙ   Ο  ΛΟΓΟΣ   ΠΟΥ   Ο  ΛΕΩΝΙΔΑΣ ...ΠΗΓΕ   ΜΟΝΟ   ΜΕ   ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ.

                                      ΟΙ   ΙΕΡΕΙΣ ....ΤΟΥ   Κ Α Ρ Ν Ε Ι Ο Υ     ΑΠΟΛΛΩΝΑ...ΕΠΕΡΝΑΝ    ΤΗΝ   Θ Ε Σ Η ....Β Α Σ Ι Λ Ε Ω Ν.....


                  ΟΙ   ΚΑΡΝΕΑΤΕΣ....ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ....ΣΕ  ΕΝΑΝ    ΠΕΡΙΕΡΓΟ   ΑΓΩΝΑ...  Δ Ρ Ο Μ Ο Υ ...ΟΝOΜΑΖΟΝΤΑΙ....ΣΤΑΦΥΛΟΔΡΟΜΟΙ.


                  ΜΑΖΙ   ΤΟΥΣ,    ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ...ΚΑΠΟΙΟς...ΠΟΥ    ΕΙΝΑΙ   ΤΥΛΙΓΜΕΝΟΣ    ΜΕ   ΜΑΛΛΙΝΕΣ   ΤΑΙΝΙΕΣ.

                  ΑΝ,   ΤΟΝ   ΦΘΑΣΟΥΝ....ΕΛΠΙΖΟΥΝ    ΚΑΛΟ....ΓΙΑ   ΟΛΟΥΣ.... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ....ΤΟ   Α Ν Τ Ι Θ Ε Τ Ο ...


                  ΣΤΗΝ   ΚΥΡΗΝΗ,    Ο   ΙΔΡΥΤΗΣ    ΒΑΣΙΛΙΑΣ...ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ  ....ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ...ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ   ΔΡΟΜΟ....

                                                  ΓΙΑ   ΤΗΝ   ΠΟΜΠΗ....ΤΟΥ   ΑΠΟΛΛΩΝΑ....(ΠΙΝΔΑΡΟΣ)

                  ΣΤΗΝ   ΣΠΑΡΤΗ....ΥΠΗΡΧΕ    ΑΥΤΟΣ   Ο  ΔΡΟΜΟΣ...,ΣΤΟ  ΤΕΛΟΣ   ΤΟΥ....ΥΠΗΡΧΕ  Ο   ΝΑΟΣ   ΤΗΣ   ΕΙΛΕΙΘΥΙΑΣ....

                                                  Η     ΕΙΛΕΙΘΥΙΑ....ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ  ....ΜΙΑ    Ν Ε Α    Ζ Ω Η ....ΠΟΥ   ΕΡΧΕΤΑΙ   ΣΤΟ   Φ Ω Σ .

                                                                                                                                             ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ...

                    ΚΑΡΝΟΣ....ΣΗΜΑΙΝΕΙ ...ΚΡΙΑΡΙ...( ΙΕΡΟ   ΖΩΟ....ΣΕ   ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥΣ...ΚΑΙ   "ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ"...ΚΑΙ   ΟΡΦΙΚΟΥΣ)....

                    Ο  ΙΔΙΟΣ...Ο   ΦΡΙΞΟΣ....ΣΩΘΗΚΕ   ....ΑΠΟ   ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ   ΚΡΙΑΡΙ....ΗΡΟΔΟΤΟΣ.

                    ΚΡΑΝΙΕΣ....ΗΤΑΝ   ΤΑ   ΙΕΡΑ  ΔΕΝΔΡΑ...ΤΟΥ   ΑΠΟΛΛΩΝΑ....ΚΑΡΝΕΙΟΥ....

                    ΜΕΤΑ   ΤΟ  676... ΤΑ   ΚΑΡΝΕΙΑ....ΗΤΑΝ   ΤΟ   ΦΕΣΤΙΒΑΛ....ΤΗΣ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ....

                    Ο  ΤΥΛΙΓΜΕΝΟΣ....ΜΕ   ΜΑΛΛΙΝΑ...ΔΡΟΜΕΑΣ...ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ...ΤΟ   ΚΡΙΑΡΙ....ΟΠΩΣ   ΥΠΑΙΝΙΣΣΕΤΑΙ   Ο   ΜΥΘΟΣ  ΤΟΥ  ΦΡΙΞΟΥ..

                    Ο   ΑΒΡΑΑΜ.....ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ....ΕΝΑ   ΚΡΙΑΡΙ....ΑΝΤΙ   ΤΟΥ   ΥΙΟΥ  ΤΟΥ...ΣΤΗΝ   ΒΙΒΛΟ....!!!!!!!

                    ΤΟ   ΟΙΚΗΜΑ    ΤΟΥ   ΚΑΡΝΕΙΟΥ   ΑΠΟΛΛΩΝΑ    ΣΤΗΝ   ΣΙΚΥΩΝΑ....ΔΕΝ   ΕΙΣΕΡΧΟΤΑΝ   ΚΑΝΕΙΣ...

                    ΑΓΑΛΜΑΤΑ....ΚΑΡΝΕΙΟΥ   ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ...   ΚΑΙ  ΤΟΥ   ΕΡΜΗ...ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ   ...ΚΡΙΑΡΙ...

                    ΚΕΡΑΤΑ....ΚΡΙΑΡΙΟΥ....ΣΤΟΝ   ΜΕΓΑ   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.....

                    ΚΑΡΝΕΙΑ....ΚΕΡΑΤΑ   ΚΡΙΑΡΙΟΥ...

                    ΔΥΟ   ΜΗΝΕΣ...ΑΡΓΟΤΕΡΑ...ΗΤΑΝ   Η  ΑΤΤΙΚΗ   ΕΟΡΤΗ   Ο Σ Χ Ο Φ Ο Ρ Ι Α ....ΠΑΡΟΜΟΙΑ....

                                         ΠΟΜΠΗ...ΜΕ   ΣΤΑΦΥΛΙΑ...  ΑΓΩΝΑΣ   ΔΡΟΜΟΥ....ΑΛΛΑ....

                                 ΚΑΙ   Η   Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ο Φ Η     ΤΟΥ     Θ Η Σ Ε Ω Σ ....

                                 ΚΑΙ    Ο   Θ Α Ν Α Τ Ο Σ      ΤΟΥ   Π Α Τ Ε Ρ Α   ΤΟΥ...   ΑΙΓΕΩΣ.


          ΣΕ   ΟΛΕΣ ....ΤΙΣ   Ε Κ Δ Ο Χ Ε Σ ....ΠΛΑΝΑΤΑΙ....ΜΙΑ   ΚΟΙΝΗ   ΙΔΕΑ....

                                                                    Η    ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ....ΜΕ   ΣΚΟΠΟ....ΤΗΝ    ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ....

                                                                                                   σχολια....ευπροσδεκτα....
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: suida στις Οκτώβριος 04, 2008, 23:38:48
           
                     μια    ΑΡΚΕΤΑ...   ΕΥΛΟΓΗ ....ΑΠΟΡΙΑ....ΠΛΑΝΑΤΑΙ   ΠΑΝΩ  ΜΑΣ....

                            ΑΦΟΥ....ΟΙ   Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Ε Σ ....ΕΙΝΑΙ   ....ΣΩΣΜΕΝΕΣ....ΑΠΟ   ΕΛΛΗΝΕΣ... ΟΤΙ   ΔΗΛ....

                                         ΤΑ    ΜΥΣΤΗΡΙΑ....ΗΣΑΝ  ....Ε Ν Δ Ο Ξ Α ....ΣΕ   ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ....

                                                          ΑΥΤΟΙ....ΠΟΥ   ΤΑ    Γ Α Ι Ω Ν Α Ν .....ΠΟΥ    ΕΙΝΑΙ....

                    ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ....ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ....ΩΣ   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΟΛΟΓΙΑ....ΤΗΣ   ΣΚΕΠΤΙΚΗΣ   ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ....ΤΟΥ   ΝΟΥ...

                                          ΤΗΣ    Φ Υ Λ Η Σ .....ΠΟΥ    ΕΙΝΑΙ....

                      Α Π Ε Ι Κ Ο Ν Η Σ Η .....Γ Λ Ω Σ Σ Ι Κ Η Σ .... ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑΣ.....ΠΟΥ    ΕΙΝΑΙ....

                                   Μ Ε Τ Α Φ Ρ Α Σ Τ Ι Κ Η .....ΙΚΑΝΟΤΗΣ....ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ....ΠΟΥ   ΕΙΝΑΙ....

                                             
                              Μ Ε Γ Α Λ Α .....ΜΥΣΤΗΡΙΑ....ΤΟΥ   Φ Ω Τ Ο Σ ....ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ....ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ     Ε Υ Γ Ε Ν Ε Ι Α ...

                                                     ΣΤΗΝ    Τ Ε Χ Ν Η .....

                                             Ψ Υ Χ Ι Κ Η .....Α Ν Α Τ Α Σ Η .....ΤΗΣ   Φ Υ Λ Η Σ ....

                                                              Ε Π Ι Λ Ο Γ Η .....Φ Ω Τ Ε Ι Ν Ω Ν ....   Σ Η Μ Ε Ι Ω Ν .....

                                              Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α ..............

                                                                                     Χ Ρ Ω Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Υ Σ .........

                                                      Ο Ρ Ι Ο Θ Ε Τ Η Σ Η ......

                                                                                 Ο Ν Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α .........

                                           Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Ε Ι Σ ........

                                                                                         Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Σ Μ Ο ...........

                                                 Δ Ι Α Δ Ο Σ Η ....    Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ω Ν ........

                                                                         Ε Φ Ε Υ Ρ Ε Σ Ε Ι Σ .........

                                      Σ Υ Μ Β Ο Λ Ι Σ Μ Ο ..........

                                                                        Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η ..........

                                               Ο Ρ Α Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο ..........Π Λ Η Θ Ο Υ Σ .........

                                                                  Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν .........

                                                                                                             ΠΟΥ    ΤΑ   ΕΧΕΤΑΙ   ΟΛΑ   ΑΥΤΑ....ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ...!!!


                       ΣΤΗΝ    ΤΕΧΝΗ....ΤΗΣ   ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ....

                                              ΣΤΟΥΣ    ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ.....ΘΑΛΑΜΟΥΣ....

                              ΣΤΑ    ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ...........

                                                     ΣΤΑ    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.........

                      ΣΤΗΝ    ΠΟΙΗΣΗ........

                                                     ΣΤΟ      ΘΕΑΤΡΟ.........

                               ΣΤΗΝ        Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Η ..........

                                                                                              ΣΤΟ    ΜΑΣΤΙΓΙΟ.........

                      ΣΤΟΥΣ....ΘΕΟΥΣ    ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ..........

                                                                                  ΣΤΗΝ    Κ Ο Μ Π Ρ Α .......ΤΩΝ    Φ Α Ρ Α Ω .........


                                   ΣΤΗΝ    Η Ρ Ω Ι Κ Ο Τ Η Τ Α    ΣΑΣ........

                                                                                            ΣΤΗΝ......ΙΑΤΡΙΚΗ     ΣΑΣ........


                                                ΟΥΤΕ.....ΟΙ   ΕΒΡΑΙΟΙ.....ΔΕΝ    ΣΑΣ    Α Ν Τ Ε Ξ Α Ν ....


                                  ΜΟΝΟ    ΕΝΑΣ.....ΣΑΣ    Θ Α Υ Μ Α Ζ Ε ....   

                                                                                               Ο    Α Λ Ι Σ Τ Ε Ρ     Κ Ρ Ο Ο Υ Λ Ι .....

                                                                                                                           ΝΑΣΤΑΙ    ΚΑΛΑ....

                                                                                                                                  ΚΑΙ    ΕΜΕΙΣ.....ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ.........
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: suida στις Οκτώβριος 05, 2008, 00:34:33
   
              ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ....!!!   ΜΕΓΑΛΟΙ    ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ    ΤΟΥ   ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ    Γ Ε Ν Ο Υ Σ ....ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ  ΜΑΣ...

                                                         ΓΙΑ   ΤΗΝ   Α Ν Τ Ι Γ Ρ Α Φ Η ....


              ΟΙ   ΔΙΑΦΟΡΟΙ....Α  Ν  Ο  Η  Τ  Ο  Ι  ....ΜΙΛΟΥΝ    ΓΙΑ   ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ....ΤΩΝ    ΠΡΟΓΟΝΩΝ   ΜΑΣ....

                                      ΔΕΝ   ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ....ΤΟ   ΜΕΓΕΘΟΣ   ΤΟΥ   ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ   ΤΟΥΣ....

                         ΟΥΤΕ....ΤΗΝ   Μ Υ Ω Π Ι Α ....ΤΟΥ   Ν Ο Υ   ΤΟΥΣ.....

                                     ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.....ΤΑ    ΟΠΙΣΘΙΑ    ΤΟΥΣ....ΣΕ   ΚΑΡΕΚΛΕΣ.... ΑΠΟ   Δ Ε Ρ Μ Α     Φ Ι Δ Ι Ο Υ .....

                         Η    Ψ Υ Χ Η    ΤΟΥΣ.....Δ Ε Μ Ε Ν Η ....ΜΕ   ΤΙΣ    Α Ν Ο Μ Ε Σ     Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ ....

                                                Σ Ε Ρ Ν Ε Τ Α Ι .....ΣΤΟ    Λ Α Β Υ Ρ Ι Ν Θ Ο ....ΤΟΥ    Μ Ι Ν Ω Τ Α Υ Ρ Ο Υ ....

                       

             ΟΛΑ   ΤΑ   ΑΡΧΑΙΑ ....Δ Ι Α Σ Ω Θ Ε Ν Τ Α ....Κ Ε Ι Μ Ε Ν Α ....Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν ....Μ Ι Λ Ο Υ Ν ....

                                                      ΓΙΑ    ΤΙΣ    Χ Θ Ο Ν Ι Ε Σ     Θ Ε Ο Τ Η Τ Ε Σ ....


             ΚΑΝΕΙΣ   ΤΟΥΣ....ΔΕΝ    Κ Α Τ Α Λ Α Β Ε ....Ο,ΤΙ    ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ....ΑΠΟ   ΜΙΑ   ΤΕΡΑΣΤΙΑ   ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

                                     ΓΙΑ   ΝΑ   Ε Π Ι Β Ι Ω Σ Ε Ι .....ΤΟ   Γ Ε Ν Ο Σ ....ΕΠΡΕΠΕ....   ΝΑ   Δ Ι Ο Χ Ε Τ Ε Υ Θ Ε Ι ....

                                                       Η   ΘΕΙΑ    Ι Ε Ρ Ο Τ Η Τ Α ....ΣΤΟ    Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν .....


             Ε Π Ρ Ε Π Ε .....Ο   Ψ Υ Χ Ι Σ Μ Ο Σ ....   ΤΟΥ    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ ...   Ν Α    Σ Υ Μ Β Α Λ Λ Ε Ι .....Ε Ν Τ Υ Π Ω Σ Ι Α Κ Α ...

                                       Σ Τ Η Ν     Γ Ο Ρ Γ Η .........Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η .....ΤΟΥ    Φ Υ Τ Ι Κ Ο Υ     Β Α Σ Ι Λ Ε Ι Ο Υ ...              ΤΟ    Μ Ο Ν Ο ....ΠΟΥ    Λ Ε Ν Ε ....ΟΙ    Α  Ν  Ο  Η  Τ  Ο  Ι ....ΕΙΝΑΙ  ....


                                          ΤΟΥΤΟ   ΜΟΥ   ΕΣΤΙ....  ΤΟ   Σ Ω Μ Α ....ΚΑΙ   ΤΟ   ΑΙΜΑ..........


                     Η   ΘΕΙΑ   ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ.....    ΤΟΥΣ   ΤΗΝ   Ε Δ Ι Δ Α Ξ Ε .....

                                                                       
                                         ΚΑΙ    ΕΙΝΑΙ    ΚΑΙ    ΣΤΑ    Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α ...........

                                                                      Φ Ι Λ Ο ,    ΕΧΟΥΝ   ΜΟΝΟ   ΤΟΝ    ΤΥΦΛΟ   ΕΓΩΙΣΜΟ   ΤΟΥΣ.......


             ΕΙΣΤΕ,    Ι Κ Α Ν Ο Ι .    ΝΑ   Δ Ι  Α Γ Ρ Α Ψ Ε Τ Α Ι .....ΝΑ     Υ Π Ο Δ Ο Υ Λ Ω Σ Ε Τ Α Ι .....ΤΟΥΣ    ΓΙΟΥΣ    ΤΟΥ   Θ Ε Ο Υ ...!!!!


                       Α Ν Ο Η Τ Ο Ι ,     Μ Υ Ν Η Μ Α ......ΣΑΣ    Φ Ε Ρ Ν Ω ....   


              ΔΕΝ    Α Ρ Κ Ε Ι ,   Ο  Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ....ΝΑ     Φ Ο Β Α Τ Α Ι      ΤΟΝ    Θ Ε Ο ....

                       Π Ρ Ε Π Ε Ι ,    ΝΑ   ΤΟΝ    Σ Ε Β Ε Τ Α Ι ....

                       Π Ρ Ε Π Ε Ι ,    ΝΑ    Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι .....ΓΙΑΤΙ    ΕΙΝΑΙ....Α Ξ Ι Ο Σ     Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Υ .....


                       ΤΙ    ΕΙΝΑΙ......ΣΕΒΑΣΜΟΣ......ΝΑ   Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι .....
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 05, 2008, 11:00:48

    Το θέμα μας παραμένει να είναι η παραποίηση της ιστορίας μας για την δήθεν Αιγυπτιακή καταγωγή των μυητικών μυστηρίων. Τον άνθρωπο Est la Bahamaat δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε γνωρίζω κάτι για αυτόν. Ίσως να πέφτει άδικα πάνω του ένα μεγάλο μέρος της κατακραυγής και πιθανότατα να μην άξιζε τέτοιας οξείας αντιμετώπισης. Βρέθηκε όμως να έχει κάνει μια εκτενή εργασία για το θέμα -εργασία η οποία πιθανότατα για άλλα θέματα να αποσπούσε τα εύσημα - το ίδιο όμως το θέμα κουβαλάει ιστορικά μια διαρκή παρανόηση και διαστρέβλωση πολλών αιώνων, που μόνον στις τελευταίες δεκαετίες άρχισε να αποκαλύπτεται η ιστορική παραποίηση και να γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθεί η αλήθεια.

    Η όποια οξεία κριτική που έχει γίνει και θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρώσουμε το θέμα, δεν έχει στόχο τον Est la Bahamaat, ούτε φυσικά κάποιους που διαιώνισαν αυτήν την αναλήθεια. Άλλωστε, οι πρώτοι που κατέγραψαν και δημιούργησαν αυτήν την διαστρέβλωση, ήταν στην πλειονότητά τους Έλληνες και είναι απίθανο να είχαν κρύφιες σκοπιμότητες, αλλά ήταν απλά θύματα των ιδίων τους αντιλήψεων. Εξαιρούνται βέβαια από την απαλλαγή της μομφής και καταγγέλονται για ηθελημένη και υστερόβουλη παραποίηση, προπαγανδιστές όπως οι ιουδαιοχριστιανοί συγγραφείς, οι οποίοι πάσχιζαν με κάθε άνομο τρόπο να μειώσουν και να αμαυρώσουν το λαμπρό φως του Ελληνικού πολιτισμού. Δυστυχώς συνεχιστές αυτών υφίστανται και σήμερα, μάλιστα έχοντες ακόμα και Ελληνική καταγωγή, γενόμενοι μειοδότες, προδότες και γενίτσαροι.

    Η αντιμετώπιση της διαστρέβλωσης του θέματος της καταγωγής των μυητικών μυστηρίων, για πολλούς ίσως θα έπρεπε να γίνεται σε ήπιους τόνους και με ήπιο φιλολογικό ύφος στον αντίλογο. Αφήσαμε όμως όλη την αγανάκτησή μας να εκφραστεί - όπως διακιολογημένα θα εκφραζόμασταν οργισμένα εάν έβριζαν την μητέρα μας -στην προσπάθειά μας να δείξουμε το αληθινό μέγεθος της ενόχλησής μας απέναντι σε μια αδικία, η οποία δυστυχώς έχει γίνει οργανωμένα από πολλούς σκυλευτές και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα (εκτός από τα μυητικά μυστήρια, έχουμε το θέμα της Μακεδονίας, αλλά και την διαρκή προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας του Ελληνισμού της Ιωνίας από τους Τούρκους και φυσικά την συνεχιζόμενη απαράδεκτη στάση του ιδαιοχριστιανικού δόγματος).

    Ο εκκλεκτός μας φίλος suida, με την αντικειμενική πολύτιμη συμβολή του, εμπλούτισε το θέμα και το προσανατόλισε προς την επίλυσή του και ολοκλήρωσή του, διευρύνοντας τις καταθέσεις και ορθές κρίσεις, βοηθώντας έτσι τα μέγιστα για την αποκατάσταση της αλήθειας και την εξάλειψη της αδικίας. Να ζητήσω όμως συγγνώμη που πάλι θα διακόψω τον ειρμό, προσπαθώντας να κλείσω την παρένθεση για τους αθίγγανους, να ζητήσω όμως συγγνώμη και από τον Est la Bahamaat και να τον παρακαλέσω να ανεχθεί λίγο ακόμα την αγανάκτηση που ενδεχόμενα θα βγει, μέχρι να ολοκληρώσουμε τον σχολιασμό του - συγγνώμη αλλά έτσι το νοιώθω -απαράδεκτου άρθρου του. Να είναι όμως βέβαιος ότι δεν έχω τίποτα προσωπικά εναντίον του, όταν διαφαίνεται ότι δεν υφίσταται καμμία δόλια σκοπιμότητα, και η όποια οξεία κριτική, μπορεί να αγγίζει μερικώς και το πρόσωπο, αλλά στόχος είναι πάντα η αποδόμηση της πλάνης και η αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο.

    Στην Α.Μ.Ρ.Α. έχουμε δηλώσει και προσπαθούμε να προάγουμε την ελεύθερη και ανεμπόδιστη παρουσίαση κάθε αντίληψης και κάθε θεωρίας, καθώς και την πολεμική, ακόμα και την οξεία και ακραία, ενάντια στις θεωρίες, γνώμες, απόψεις και θέσεις, έχοντας σαν μοναδικό στόχο τις κατατιθέμενες ιδέες και όχι τον φορέα των ιδεών. Θεωρούμε ότι κάθε ιδέα οφείλει να περάσει τις πιο έντονες δοκιμασίες κριτικής και πολεμικής εναντίωσης, με σκοπό να δειχθεί η αντοχή της στον αντίλογο και να διαφανεί η αξία της ως προς την αλήθεια. Την ίδια δοκιμασία θεωρούμε ότι οφείλει να υποστεί κάθε Ιδέα, ειδικότερα αυτές που προέρχονται από άτομα κύρους και λογιζόμενα αυθεντίες, γιατί απέναντι σε τέτοια πρόσωπα προβάλλουμε τις λιγότερες αντιστάσεις και την ασθενέστερη κριτική στις ιδέες που έχουν παραθέσει ή παραθέτουν. Η τακτική του να απαξιώσουμε κάποιον και να τον παρουσιάσουμε ως αφερέγγυο, είναι για μας η χειρότερη ατιμία, καθότι προσπαθούμε έτσι να απαξιώσουμε τις ιδέες, όχι με ορθή και έντιμη κριτική ενάντια στις ιδέες, αλλά με ανέντιμα μέσα προσπαθώντας να ακυρώσουμε τον φορέα τους, αδυνατώντες να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ίδιες τις ιδέες.

    Είναι πάγια πρακτική των προπαγανδιστών, όταν δεν δύνανται να ασκήσουν λογική κριτική στην ορθότητα κάποιων ιδεών, να στρέφουν ύπουλα τα πυρά των στα πρόσωπα που εκφράζουν αυτές τις ιδέες. Η ίδια προπαγάνδα γίνεται και από την αντίθετη πλευρά, όπου όλη η προσπάθεια γίνεται για να εξιδανικευθεί κάποιος, με σκοπό να χαλαρώσουν οι ασπίδες κριτικής για τις ιδέες του. Τέτοιο οικτρό παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια να παρουσιασθούν από τα δόγματα κάποιοι ως θεόπνευστοι, ώστε να καταλυθεί απόλυτα η οποιαδήποτε αντίσταση και αντίρρηση στα λεγόμενά των. Δυστυχώς σε κάποιο βαθμό όλοι έχουμε επηρεαστεί από αυτήν την προπαγανδιστική τεχνική και όλοι μας σε κάποιο βαθμό έχουμε μολυνθεί από την αντίληψη περί θεόπνευστων και αναμφισβήτητων ιδεών. Ειδικά στην τεχνική της απαξίωσης των προσώπων - φορέων κάποιων ιδεών, επειδή η πλειονότητα αδυνατεί να κρίνει και να αντιμετωπίσει ευθέως τις ίδιες τις ιδέες, καταφεύγει στην ανέντιμη αυτήν πρακτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στους γνώριμους κύκλους συνεχής άσκηση αυτής της πρακτικής από τον περιοδεύοντα τα φόρα "alet", για να μην αναφερθώ στο "τέρας γνώσεων" γνωστό φορουμάρχη. Και το λυπηρό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι γίνονται οι δάσκαλοι και κακό παράδειγμα άλλων αφελών, μολύνοντάς τους με την άνανδρη και ανέντιμη αυτήν προπαγάνδα. Το ονόμα που ανέφερα, φυσικά δεν είναι οι πρωταθλητές της τεχνικής, απλά είναι κοινοί γνώριμοι και στα κείμενά τους είναι κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα και συχνά παρατηρούμενη αυτή η προπαγάνδα.

    Δεν δεχόμαστε καμμιά αυθεντία και κανέναν θεόπνευστο, όπως και δεν απαξιώνουμε καμμιά ιδέα επειδή προέρχεται από ευτελή πηγή. Ακόμα και στα ευτελέστερα κείμενα μπορεί να βρούμε μια ιδέα διαμάντι, όπως και το γεγονός ότι, ακόμα και στα αρτιότερα κείμενα των κορυφαίων "σοφών", μπορεί να συναντήσουμε ανοησίες. Η μαθηματική σκέψη είναι αναμφίβολλα ορθός λόγος και μπορούμε να στηριζόμαστε στα θεωρήματά της, καθώς αυτά έχουν τεκμηριωθεί και αναμφισβήτητα αποδειχθεί. Με το ίδιο σκεπτικό μπορούμε να στηριχθούμε άκριτα σε επιστημονικά πορίσματα, με την προϋοπόθεση ότι αυτά έχουν αναμφισβήτητα αποδειχθεί. Οποιαδήποτε όμως άλλη θεωρία, ακόμα και αν προέρχεται από την μεγαλύτερη αυθεντία, οφείλει να παραμείνει στο επίπεδο της αυστηρής κριτικής, μέχρις ότου αποδειχθεί ή απορριφθεί ως αποδεδειγμένα λανθασμένη. Με το ίδιο σκεπτικό, δεν προσπαθούμε να παρουσιασθούμε ως αυθεντίες, ούτε ζητάμε να δεχθεί ο καθείς ώς αληθή αυτά που καταθέτουμε. Τουναντίον μάλιστα. Αυτό που προάγουμε πρώτιστα, είναι η αμφισβήτηση σε κάθε θεωρία - ιδέα και η αυστηρή κριτική, μέχρι να αποδειχθεί η αξία της. "Μέμνησο απιστείν" (να θυμάσαι να αμφιβάλλεις) είναι το βασικό μας ρητό και η ανάπτυξη της ικανότητας της "διάκρισης", είναι το πρωταρχικό μέλημα και μάθημα του πρώτου βαθμού της Α.Μ.Ρ.Α.

   
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 05, 2008, 12:10:18
    Συνεχίζοντας με την παρένθεση περί Αθιγγάνων, καταθέτοντας το τελευταίο μήνυμα για να κλείσει η παρένθεση, αφού βέβαια τοποθετηθεί για τελευταία φορά και ο Est la Bahamaat, αλλά και όποιος άλλος επιθυμεί, ας δούμε συνοπτικά το θέμα.

    Αθίγγανοι ήταν μια αίρεση κατά τον 4ο αιώνα στο βυζάντιο και αυτή η ονομασία δόθηκε πρώτιστα στους μελαμψούς ανθρώπους που απαρτίζουν το τελευταίο μεταναστευτικό κύμα τον 7ο - 10ο αιώνα προς το βυζάντιο. Θα μείνουν έκτοτε γνωστοί με το πιο συνηθισμένο όνομα "Τσιγγάνοι". Οι Τσιγγάνοι αναφέρονται από αρχαιοτάτων χρόνων και τους βρίσκουμε ως τεχνουργούς κύρια μεττάλων (γιαυτό και ταυτίστηκαν με τους Καϊνίτες), ακόμα και την δεύτερη χιλιετία πριν την κοινή χρονολόγηση, με ισχυρή μάλλιστα παρουσία από τότε και στην Αίγυπτο. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν μόνιμη στέγη. Η καταγωγή τους αποδεδειγμένα από την Ινδία.

    Η μεταναστευση του 7ου - 10ου αιώνα έχει δύο κύρια ρεύματα. Ένα από την Ανατολή και ένα από την Αίγυπτο. Στα χρόνια εκείνα επεκτείνεται το Ισλάμ και οι Τσιγγάνοι δυστυχώς δεν βρίσκουν χώρο μέσα στις μουσουλμανικές κοινωνίες. Τις περιοχές που αποσπούν οι Μουσουλμάνοι από το βυζάντιο, τις εγκαταλείπουν οι Τσιγγάνοι και μεταβαίνουν στα ενδότερα του βυζαντίου. Το ίδιο συμβαίνει και με την Αίγυπτο, την οποία εγκαταλείπουν μαζικά κάτω από την πίεση του φονταμεταλισμού του Ισλάμ. Από την Αίγυπτο όμως αποχωρεί και ένας αριθμός Αιγυπτίων που εν μέρει έχουν εξελληνισθεί ή έχουν συνδεθεί με κάποιους τρόπους με τους βυζαντινούς τους οποίους ακολουθούν. Οι Τσιγγάνοι είναι λαός περήφανος και αδάμαστος, σε αντίθεση με τους μετριοπαθείς και σε μεγάλο βαθμό δουλοπρεπείς Αιγύπτιους, με αποτέλεσμα, ο Τσιγγάνος να θεωρεί υποτιμητικό το επίθετο "Γύφτος" που αποδόθηκε σε όλους τους ερχόμενους εξ Αιγύπτου. Και για έναν ακόμη λόγο ότι οι Αιγύπτιοι μετανάστες κάνουν τα πιο ευτελή επαγγέλματα, όντες στην πλειοψηφία δούλοι και υπηρετικό προσωπικό των βυζαντινών.

    Παρότι ήταν διακριτή η διαφοροποίηση των Τσιγγάνων από τους Γύφτους, κύρια λόγω επαγγελματικών ενασχολήσεων, για τον πολύ κόσμο φάνταζαν απλά διαφορετικά ονόματα των ίδιων ανθρώπων, παρότι οι πραγματικοί Τσιγγάνοι μέχρι και σήμερα αρνούνται να τους χαρακτηρίζουν Γύφτους. Εκτός των ευτελών εργασιών που αναλάμβαναν οι Γύφτοι, δεν ήταν νομάδες αλλά εγκαθίσταντο μέσα σε οικισμούς, σε αντίθεση με τους Τσιγγάνους που έστηναν τις πρόχειρες σκηνές τους στα όρια και σε απόσταση από υπάρχοντες οικισμούς. Όταν το βυζάντιο αλώθηκε από τους Τούρκους, οι Τσιγγάνοι ξεκίνησαν πάλι να μεταναστεύουν προς την ελεύθερη Ευρώπη - έτσι έχουμε την μεγάλη μετανάστευση του 15ου αιώνα προς την Ευρώπη- σε αντίθεση με το μικρό ποσοστό των Αιγυπτιακής καταγωγής Γύφτων που έμειναν αμετακίνητοι.

    Η ονομασίες βέβαια Τσιγγάνος και Γύφτος, προερχόμενες από το βυζάντιο, συνόδευαν τους ανθρώπου αυτούς και έτσι με αυτές τις ονομασίες έφτασαν να αποκαλούνται μέχρι σήμερα. Η ονομασία "Ρομά" που αποδίδεται για όλους, πιθανότατα οφείλεται στο "Ρωμιοί", ως προερχόμενοι από την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (ανατολική), όπως ήταν πραγματικά το βυζάντιο. Η προέλευση βέβαια των Τσιγγάνων της Ισπανίας, είναι απευθείας από την Αίγυπτο και έγινε μέσω των βορείων ακτών της Αφρικής μαζί με την μουσουλμανική επέκταση, οπότε αναφέρονται ως Egiptanos - Egitanos - Gitanos. Για την υπόλοιπη Ευρώπη τ ονόματα τα κουβάλησαν από το βυζάντιο, με εξαίρεση το "Μποέμιανς" στην Γαλλία, που οφείλεται στην έλευση πολλών Τσιγγάνων στην Γαλλία από την Τσεχική Βοημία, όταν τους έδωσε άδεια ο βασιλιάς της Βοημίας να μεταναστεύσουν.

    Στην Ευρώπη πράγματι όλοι είναι κατά κανόνα Τσιγγάνοι, παρά τα διαφορετικά ονόματα που αποκαλούνται και οι Gypsy βέβαια είναι πάλι Τσιγγάνοι. Μετά την απελευθέρωση, υπολείματα Τουρκοαιγύπτιων έχουν μείνει στην Ελλάδα και μαζί με τους πραγματικούς παλαιότερους Γύφτους, συνθέτουν μια μειοψηφεία που δεν γίνεται αποδεκτή από τους Τσιγγάνους. Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται ακόμα και σήμερα σε μεγάλους οικισμούς, όπως στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης (προάστειο της Θεσσαλονίκης), όπου μεταξύ τους διαχωρίζονται οι Τσιγγάνοι από την μια σε κάστες και από την άλλη, απομονώνοντας ένα κομμάτι τους οποίους αποκαλούν Γύφτους και δεν αναγνωρίζουν σε αυτούς καμμιά συγγένεια. Τον προηγούμενο αιώνα, ειδικά στην Πελοπόννησο, οι διαφορές και οι προστριβές μεταξύ Γύφτων και Τσιγγάνων ήταν πολύ έντονες.

    Εδώ στην Θεσσαλονίκη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έκανε μεγάλες προσπάθειες εδώ και δύο δεκαετίες να προάγει προγράμματα μόρφωσης και βοήθειας για αυτούς τους ανθρώπους, καταγράφοντας για πρώτη φορά την γλώσσα τους και κατανοώντας την απέχθειά τους για την ονομασία Γύφτος, την οποία οι ίδιοι αποδίδουν σε ανθρώπους ξένους προς την φυλή τους, ξεπεσμένους και ενασχολούμενους με ευτελείς ενασχολήσεις. Στα προδικτατορικά χρόνια -δεκαετίες '50 και '60- στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός αυτών των μελαμψών συμπατριωτών μας, ήταν πολύ διακριτή η απόδοση της ονομασίας Γύφτος και Τσιγγάνος, σήμερα βέβαια αυτή η διαφοροποίηση έχει πλέον ξεπεραστεί, καθώς δεν υφίσταται καμμία παρατηρήσιμη διαφορά.

    Για όλον τον κόσμο πλέον, αυτοί οι άνθρωποι είναι το ίδιο Γύφτοι και Τσιγγάνοι και οι μόνοι που ακόμα αντιδρούν έντονα, είναι τα Τσιγγανάκια που βάζουν τα κλάματα στο σχολείο, όταν κάποιοι συμμαθητές τους αποκαλούν Γύφτους.
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 05, 2008, 12:33:07
Δεν δεχόμαστε καμιά αυθεντία και κανέναν θεόπνευστο, όπως και δεν απαξιώνουμε καμιά ιδέα επειδή προέρχεται από ευτελή πηγή.

Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός κανόνας που χρειάζεται να ακολουθούμε όσοι από εμάς, ασκούμαστε πνευματικά στον δρόμο της Γνώσης.

    Ο εκκλεκτός μας φίλος suida, με την αντικειμενική πολύτιμη συμβολή του, εμπλούτισε το θέμα και το προσανατόλισε προς την επίλυσή του και ολοκλήρωσή του, διευρύνοντας τις καταθέσεις και ορθές κρίσεις, βοηθώντας έτσι τα μέγιστα για την αποκατάσταση της αλήθειας και την εξάλειψη της αδικίας.

Ειλικρινά ευχαριστούμε πολύ τον αγαπητό αδελφό μας Suida, για τις πολύτιμες καταθέσεις του, που είναι προϊόν επίμονης έρευνας και μελέτης... Μόνο δια της επίμονης και πολύπλευρης διερεύνησης όλων των δεδομένων μπορεί να λάμψει η αλήθεια.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον αγαπητό Est la Bahammat, που μας βοήθησε να διαπιστώσουμε πως δεν ήταν μία εσκεμμένη ενέργεια, κακοήθης προπαγάνδας, από "Μασονικούς" χώρους, παραποιώντας την Ιστορία της πατρίδας μας, αλλά είναι προϊόν αφέλειας αλλά και μίας τεμπέλικης τάσης που έχουμε όλοι μας στο να αντιγράφουμε ένα γεγονός επειδή έχει καταγραφεί από κάποια υποτιθέμενη αυθεντία.

Αυτή η νοοτροπία δυστυχώς εισάγεται και στον επιστημονικό κόσμο, όπου πολλές μελέτες και άρθρα βασίζονται πάνω σε λεγόμενα άλλων ερευνητών τα οποία παίρνουν ως δεδομένα πως είναι αλήθεια.1  Μάλιστα δεν έχουν δικαίωμα πολλοί σπουδαστές να εκφράσουν τα δικά τους ορθολογιστικά επιχειρήματα, αν δεν βασίσουν την άποψή τους σε προηγούμενους ερευνητές.

Δυστυχώς αν και καλόβουλα η επιστήμη προσπάθησε να εισάγει αυτόν τον τρόπο σκέψης έτσι ώστε να αποφθεχθούν οι δογματικές ακρότητες και οι αυθαιρεσίες, στην παρουσίαση της Αλήθειας, δημιουργήθηκε μία νέα θρησκεία, και στον χώρο της Γνώσης, αντικαθιστώντας τους αγίους και τους πατέρες της Εκκλησίας, με την κάθε λογής αυθεντία, αναγνωρισμένη και μη από το ευρή κοινό.

Μέμνησο Απιστείν λοιπόν... έτσι ώστε να λάμψει η Αλήθεια...
Μέμνησο Απιστείν... έτσι ώστε να προχωρήσει ο Διαφωτισμός... έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί ακόμα μία θρησκεία... ακόμα μία τυφλή δογματικότητα.
________________________________________________________________________

1Στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται είναι να προσπαθεί ο "επιστήμονας" να αποδείξει την Θεωρία του (το δόγμα του), ψάχνοντας "επιστημονικές" καταθέσεις από προηγούμενους ερευνητές, που υποστήριζουν την άποψή του, αντί να προσπαθεί αντικειμενικά να αναλύσει πολύπλευρα απόψεις, που και συμφωνούν αλλά και διαφωνούν, με την θεωρία του. 
Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: suida στις Οκτώβριος 05, 2008, 13:47:52
     
                   EST   LA   BAHAMAAT,   KAI   ΣΕΙΣ  ....ΟΛΟΙ  ...,   Α Δ Ε Λ Φ Ι Α    ΜΑΣ.... 

                                                    "Η    Π Α Ν Τ Ο Τ Ε Ι Ν Η      Ζ Ω Η     ΜΑΣ....

                                                                      ΔΕΝ    ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ....   ΜΕ   Θ Ε Σ Ε Ι Σ   ....   Κ Ο Σ Μ Ι Κ Ε Σ ,

                                                       Ο Υ Τ Ε ,    ΜΕ    Ζ Ω Η ....   Κ Ρ Α Ι Π Α Λ Η Σ ....ΟΠΟΥ...

                                                                       ΤΟ    Κ Ρ Ι Μ Α ....   ΤΗΣ   Κ Ο Λ Α Σ Ε Ω Σ ,    Κ Υ Β Ε Ρ Ν Α ....                                                        ΟΙ     Κ  Α  Λ  Ο  Ι  ....  ΜΕ     Κ Ο Π Ο .....ΤΗΝ   Κ Ε Ρ Δ Ι Ζ Ο Υ Ν ....

                                                                          ΚΑΙ.....    Ο Δ Υ Ρ Μ Ο Υ Σ .....

                                                         ΚΑΙ....Ε Μ Ε Ι Σ ....ΟΙ    Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ....

                                                                          ΜΕ    Σ Τ Ε Ρ Η Σ Ε Ι Σ ......

                                                          ΚΑΙ  .....ΜΕ       Α  Θ  Λ  Ο  Υ  Σ  .....                                                          ΔΕΝ,   ΜΑΣ   ΜΕΝΕΙ....ΧΡΟΝΟΣ    ΠΟΛΥΣ...

                                                                            Η    Β Ο Υ Λ Η Σ Η     ΤΟΥ.....ΟΠΩΣ   Σ"   Ο Λ Α ....

                                                           ΕΙΝΑΙ,    ΜΕ   ΤΗΝ    Θ Ε Λ Η Σ Η    ΤΟΥ....


                                                                             ΝΑ    Θ Ε Λ Ε Ι .....Ο    Κ Α Θ "   Ε Ν Α Σ....                                                             ΤΟ ,   ΝΑ   ΘΕΛΟΥΜΕ  ,   ΝΑ ""  Ζ Η Σ Ο Υ Μ Ε .....""


                                                                              ΟΤΑΝ     Ο   Θ Ε Ο Σ ...ΜΑΣ    Κ Α Λ Ε Ι ....


                                                                Η    Τ Ρ Ε Λ Α .....   Κ Α Ρ Α Δ Ο Κ Ε Ι ....""

                      Σ Ε Β Α Σ Τ Ε .....Ο Ρ Φ Ε Α ....ΚΑΙ   ΟΛΟΙ   ΣΕΙΣ....


                                                                      "ΣΤΗΝ ....   Δ Ο Ξ Α     ΤΗΣ    Α Ρ Ε Τ Η Σ ....

                                                                                      ΤΟ    Κ Ο Υ Ρ Α Γ Ι Ο .....Β Ρ Ε Σ    ΤΕ.....

                                                                       ΓΙΑ    ΤΟΥΤΗ   .....ΤΗΝ      Σ Κ Λ Η Ρ Η   ...   Μ Α Χ Η ,


                                                                                         ΤΗ     Σ Τ Ε Ρ Ν Η ....""


                               Γ Ο Ν Α Τ Ι Σ Τ Ο Σ ,        Μ Π Ρ Ο Σ Τ Α .....ΣΤΙΣ...    Δ Ι Α Ν Ο Ι Ε Σ  ....ΣΑΣ.....                                                                      Υ Π Ο Κ Λ Ι Ν Ο Μ Α Ι .....

Τίτλος: Απ: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 08, 2008, 01:36:15
(http://samueljscott.files.wordpress.com/2007/04/dollar.jpg)

'Ενα πολύ φημισμένο Μασονικό σύμβολο, είναι η πυραμίδα της Αιγύπτου στο δολάριο.  Η ερμηνεία που δόθηκε σε αυτό το σύμβολο, από την μάζα, είναι πως η Μασονία παίζει τον ρόλο του Μεγάλου Αδελφού, που εξουσιάζει όλους τους λαούς και τις κυβερνήσεις τους. 

Στην πραγματικότητα, το σύμβολο της Αιγύπτου πάνω στο δολάριο, δηλώνει την μεγάλη εκτίμηση που είχαν οι Μασόνοι για την Αίγυπτο, την οποία θεωρούσαν και θεωρούν, την Μητέρα όλων των πολιτισμών.  Επίσης το "μάτι" στην κορυφή της Πυραμίδας δηλώνει την Πανταχού Παρουσία του Θεού.

Γιατί όμως, το παραπάνω σύμβολο ερμηνεύτηκε, ως ένα σύμβολο, φασισμού, ολοκληρωτισμού, εξουσιασμού και παγκοσμιοποίησης?

Μελετώντας την ιστορία της Αιγύπτου, παρατηρούμε πως ο Ακενατόν, ήταν ο πρωτεργάτης του Μονοθεϊσμού, όπου φασιστικά, γκρεμίζοντας τους ναούς της παλιάς θρησκείας, επέβαλε το δόγμα του.  Το παράδειγμά του ακολούθησε ο Μωυσής, όπου μετέφερε τον Μονοθεϊσμό στον εβραϊκό λαό, χτίζοντας την Ιουδαϊκή θρησκεία.  Και τέλος μέσω της Ιουδαϊκής θρησκείας γεννήθηκε ο Μουσουλμανισμός και ο Χριστιανισμός.

Ο Ιουδαϊσμός, ο Μουσουλμανισμός, και ο Χριστιανισμός είναι οι μοναδικές Μονοθεϊστικές θρησκείες.  Οι υπόλοιπες θρησκείες του κόσμου, είναι πανθεϊστικές, ή ανιμιστικές, με άλλα λόγια φυσιολατρικές, προωθώντας την θεωρία της Εξέλιξης... 

Μελετώντας την ιστορία των λαών του κόσμου, θα διαπιστώσουμε πως τα Μονοθεϊστικά καθεστώτα, ακολουθώντας την νοοτροπία του Αιγύπτιου ιδρυτή τους Ακενατόν, έφεραν μία δουλοπρέπεια, μία υποτέλεια, έναν πνευματικό ξεπεσμό, στους λαούς που τα υιοθέτησαν, και παράλληλα προώθησαν παγκοσμιοποιητικές και φασιστικές κυβερνήσεις. 

Οι Τσιγγάνοι είναι λαός περήφανος και αδάμαστος, σε αντίθεση με τους μετριοπαθείς και σε μεγάλο βαθμό δουλοπρεπείς Αιγύπτιους, με αποτέλεσμα, ο Τσιγγάνος να θεωρεί υποτιμητικό το επίθετο "Γύφτος" που αποδόθηκε σε όλους τους ερχόμενους εξ Αιγύπτου. Και για έναν ακόμη λόγο ότι οι Αιγύπτιοι μετανάστες κάνουν τα πιο ευτελή επαγγέλματα, όντες στην πλειοψηφία δούλοι και υπηρετικό προσωπικό των βυζαντινών.
[...]
τα Τσιγγανάκια που βάζουν τα κλάματα στο σχολείο, όταν κάποιοι συμμαθητές τους αποκαλούν Γύφτους.

Ακόμα και η πολιτισμική διαφορά, ανάμεσα στους Τσιγγάνους (Ινδικής - Πανθεϊστικής νοοτροπίας) και τους Γύφτους (Αιγυπτιακής - Μονοθεϊστικής νοοτροπίας) δηλώνει αυτό το μεγάλο χάσμα μεταξύ αυτών των δύο νοοτροπιών, που η μία (η Πανθεϊστική) δημιουργεί ελεύθερους και ανεξάρτητους ανθρώπους, ενώ η άλλη (η Μονοθεϊστική) δουλοπρεπείς και υποτελείς.

Έτσι λοιπόν, μέσω του συμβόλου της Αιγύπτου δεν προωθείται η δημοκρατία, η ελευθερία και η αδελφοσύνη, αλλά ο φασισμός, η υποδούλωση και η εγκληματικότητα, στοιχεία της προσωπικότητας του Ακενατόν.

Δυστυχώς, λόγω λανθασμένης κατανόησης που προωθήθηκε μέσα από Μασονικούς χώρους, θεωρώντας την Αίγυπτο την Μητέρα των Μυστηρίων και του Διαφωτισμού, ήρθε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδίωξε η Πανθεϊστική Αρχαία Ελλάδα, η Αυθεντική Μητέρα των Μυστηρίων.

Τα σύμβολα δρουν στο συλλογικό ασυνείδητο, και η παραμικρή διαστρέβλωση και παραποίηση αυτών των συμβόλων μπορεί να αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας, από φως σε σκοτάδι, και τούμπαλιν.

Επιτακτική ανάγκη είναι να ξεκαθαρίσουμε την Πηγή από όπου ξεκίνησε ο Εσωτερισμός, και να επαναπροσδιοριστεί η ορθή του διάσταση, καθώς και να αποδοθεί η ορθή του προέλευση, η ορθή του προσωπικότητα και ο ορθός στόχος.

Δεν μπορούμε να φέρουμε φώτιση στις κοινωνίες μας, λατρεύοντας και προωθώντας είδωλα και σύμβολα φασισμού και ολοκληρωτισμού, σύμβολα δουλοπρέπειας και υποτέλειας...

Ο χώρος του Ελευθεροτεκτονισμού, έχει καθήκον προς την Ανθρωπότητα, να επαναφέρει την Ορθή Ιστορική Πραγματικότητα των Μυστηρίων, και να σταματήσει να διαιωνίζει αυτή την απάτη, η οποία σκοτώνει τις κοινωνίες των ανθρώπων.