Αποστολέας Θέμα: Το Όραμα της Ψυχής  (Αναγνώστηκε 20163 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Το Όραμα της Ψυχής
« στις: Μαρτίου 08, 2007, 14:46:09 »
Το Όραμα της Ψυχής
Rose_777

Ένα πρώτο ξάφνιασμα, μία πρώτη αναπνοή, ένα πρώτο κλάμα και μία νέα ζωή αρχίζει.  «‘Ενα θαύμα» λένε πολλοί. «Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα. Πως μπορούμε να κατανοήσουμε την φύση;» λένε άλλοι. «Τι είναι ζωή;» ρωτάς έναν απλό άνθρωπο που δεν το έχει φιλοσοφήσει και πολύ, και σου απαντά.  «Αυτό που ζούμε, τι άλλο να είναι», ή «που θες να ξέρω εγώ Θεός είμαι;»

Η κάθε ζωή είναι ένα όραμα, μία φαντασία, ένα σχέδιο, ένα σενάριο, μία δημιουργία. Παρέχει εμπειρίες, απολαύσεις αλλά και πόνο, απογοήτευση.  Αν είχαμε μία κάμερα και μαγνητοσκοπούσαμε την ζωή ενός ανθρώπου, θα βλέπαμε πως η συναισθηματική του διάθεση αλλάζει κυκλικά.  «Ρόδα είναι και γυρίζει», έχει αποτυπώσει η Σοφία του λαού.

Με το που γεννιέται ο άνθρωπος προσπαθεί να αντιληφθεί και να κατανοήσει τον κόσμο στον οποίο ζει.  Στην αρχή αντιγράφει κινήσεις, ύστερα πειραματίζεται στο να δοκιμάσει διαφορετικές συμπεριφορές και αρχίζει να αποθηκεύει τα δικά του συμπεράσματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία στην εξελισσόμενη πορεία του μέσα από τους λαβύρινθους της ζωής. Στα πρώτα βήματά του ο άνθρωπος παρουσιάζεται αφελής, εγωιστής, ενθουσιώδης, προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο.  ‘Εχει πελώρια λαχτάρα να γνωρίσει, να μαζέψει εμπειρίες, είναι περίεργος και ριψοκίνδυνος, λόγω απειρίας.  Καθώς παθαίνει σιγά-σιγά μαθαίνει και έτσι δομεί μέσα του έναν οδηγό επιβίωσης ή χάρτη κινήσεων στο ανθρώπινο επίπεδο.

Ασυνείδητα προχωρεί ανάμεσα στα όνειρα, τις φαντασιώσεις του που συνεχόμενα συνθέτονται στο νου του καθώς ζει, και στις πράξεις της καθημερινότητάς του.  Παρατηρεί σιγά-σιγά πως όταν εστιάζει την προσοχή του σε κάτι, το καλεί και στην ζωή του.  ‘Οταν οραματίζεται ένα ποδήλατο το αποκτά, ένα ταξίδι στο εξωτερικό , δημιουργούνται οι συνθήκες να το βιώσει. ‘Ετσι παραξενεύεται και αναρωτιέται.  Η ζωή συμβαίνει σε εμένα, η δημιουργείται από εμένα;   Εκείνη είναι η στιγμή που αρχίζει το ταξίδι του φιλόσοφου. Κάθε ερώτησή του, προκαλεί αρκετές άλλες απορίες που τον πυροδοτούν για να ψάξει το κρυφό, το ασυνείδητο, τον σκηνοθέτη των σεναρίων, αλλά κυρίως την ίδια του την ψυχή.
                     
Αν ρωτήσεις έναν άνθρωπο τι είναι εκείνο που τον κάνει ευτυχισμένο θα σου απαντήσει «’Οταν ζω αυτό που θέλει η ψυχή μου». Τι είναι η ψυχή τον ρωτάς, και σου απαντά «Αυτό που σκέφτεται και αισθάνεται μέσα μου.» Αυτό που σκέφτεται και αισθάνεται μέσα μας είναι και η αιτία ύπαρξης της ζωής.  ‘Εχει την ανάγκη να παίξει έναν ρόλο, να νιώσει συναισθήματα, να απολαύσει, αλλά και να κατανοήσει.  «Η ζωή είναι μαθήματα», λένε κάποιοι.  Και τι γίνεται όταν τελειώσουν τα μαθήματα της ψυχής;  ‘Η μήπως δεν τελειώνουν ποτέ; «Θα βγούμε από τον κύκλο των ενσαρκώσεων», λένε κάποιοι άλλοι. «Θα ζούμε πιο άνετα σε όλα τα επίπεδα και θα έχουμε ψυχική γαλήνη» λέει ο εσωτερισμός.

Ψυχική γαλήνη;  Εδώ ίσως έχουμε βρει μία κεντρική ιδέα που επιδιώκουν όλοι οι πνευματικοί οργανισμοί.  Πότε όμως έχουμε νιώσει ψυχική γαλήνη; Από την παρατήρηση μέσα από την ζωή μας θα δούμε ότι νιώσαμε ψυχική γαλήνη όταν ικανοποιήσαμε μία ανάγκη μας, (φαγητό, σεξ, ξεκούραση, συναίσθημα, κατανόηση) ή όταν δράσαμε κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.  ‘Οταν επιτέλους αποφασίσουμε να διεκπεραιώσουμε κάποιες εκκρεμότητες που μας κυνηγούν σαν φαντάσματα και μας βαραίνουν σίγουρα θα νιώσαμε ψυχική γαλήνη.  ‘Η όταν πραγματοποιήσουμε μία βαθιά «ψυχική» επιθυμία, η ψυχή μας θα σταματήσει να μας γκρινιάζει και θα χαλαρώσει που επιτέλους κατάφερε να καθοδηγήσει το όχημά της για να εκτελέσει την επιθυμία της.

Πολλοί λένε ότι ο κόσμος μας είναι μία ψευδαίσθηση, ένα όνειρο.  Πως δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.  Μία αντίληψη που δημιουργήθηκε λόγω της ημερομηνίας λήξεως του οχήματός μας, το αποκαλούμενο φυσικό σώμα.  ‘Ομως αν ρωτήσεις αυτούς τους ανθρώπους αν δύνονται να αφαιρέσουν την ζωή τους ή κάποιου άλλου ανθρώπου, η απάντηση τους θα είναι αρνητική. Ο εσωτερισμός σέβεται το φυσικό επίπεδο γιατί γνωρίζει ότι μέσω αυτού η ψυχή μπορεί να βιώσει, και ότι είναι εξίσου σημαντικό αν και εφήμερο.

Ο ρόλος της ψυχής είναι να οραματίζεται και να βιώνει σενάρια που επιλέγει ή περιορίζεται να βιώσει λόγω προηγούμενων επιλογών.  Χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία είτε υλικά (καλή υγεία, οικονομική αυτάρκεια) είτε πνευματικά (γνώση, συναισθηματική καλλιέργεια, εμπειρίες) δεν θα έχει την ανάλογη επιτυχία διεκπεραίωσης του ρόλου της δηλαδή δεν θα μπορεί να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού της ζωής της.  Επειδή η φύση της ψυχής είναι να είναι ελεύθερη, απογοητεύεται και υποφέρει όταν εγκλωβίζεται σε καταστάσεις που την αιχμαλωτίζουν.  Το μόνο που την ικανοποιεί είναι να διεκπεραιώσει τον σκοπό της, να υλοποιηθεί το όραμά της, που υπάρχει μέσα μας, σαν κεντρική ιδέα και καθοδηγεί όλη την πορεία μας στην ζωή.

Ο άνθρωπος αισθάνεται ελεύθερος όταν αναγνωρίσει την φύση της ψυχής του, και εκτελεί την επιθυμία της.  Τότε η ζωή γίνεται ένα πραγματικό όνειρο, ένα απίστευτο παραμύθι, και η χαρά της ψυχής είναι απερίγραπτη. Το μεγαλύτερο κέρδος μέσα από το μονοπάτι του εσωτερισμού είναι η επαφή με την ψυχή μας, η αναγνώριση της φύσης της και η συνεργασία μαζί της για την εκτέλεση του σκοπού της.  Τότε το εσωτερικό όραμα εξωτερικεύεται και η ζωή μοιάζει με επίγειο παράδεισο μια και η ψυχή προσπαθεί να αντιγράψει στο φυσικό επίπεδο ή να υλοποιήσει τις μνήμες της από το πνευματικό «θεϊκό επίπεδο», το επίπεδο της απόλυτης ομορφιάς, ικανοποίησης, αρμονίας, υψηλών ιδεών, και ψυχικής γαλήνης.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 08, 2007, 14:48:19 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2014, 12:41:15 »
............................

Παράθεση
Ο άνθρωπος αισθάνεται ελεύθερος όταν αναγνωρίσει την φύση της ψυχής του, και εκτελεί την επιθυμία της.  Τότε η ζωή γίνεται ένα πραγματικό όνειρο, ένα απίστευτο παραμύθι, και η χαρά της ψυχής είναι απερίγραπτη. Το μεγαλύτερο κέρδος μέσα από το μονοπάτι του εσωτερισμού είναι η επαφή με την ψυχή μας, η αναγνώριση της φύσης της και η συνεργασία μαζί της για την εκτέλεση του σκοπού της.


......ναι αληθινη ελευθερια εχει οποιος εχει οτι ζηταει η ψυχη του..χμμ...αναζητηση της φυσης της ψυχης λοιπον ο ειναι ο  σκοπος του μονοπατιου του εσωτερισμου ...χμμμ..

ωραια Ροζ μεχρι εδω καλα .. τι μας εγγυαται ομως οτι  η φυση της ψυχης ειναι αγαθη ??? αλιμονο γιατι αν δεν ειναι τοτε η ελευθερια γινεται καταδικη και καταρα .. φαντασου μια σκοτεινη φυση .. να της λεμε  οτι σκοπος της εσωτερικης της αναζητησης ειναι να γνωρισει και να υπηρετησει την φυση της  ...ειναι σαν  να τη λες οτι  σκοπος της ειναι να εκφρασει το εσωτερικο της σκοτος ...με ποιο τροπο??.. μα πως αλλιως εκφραζεται αυτο .. απο το να προκαλει κανεις πονο και μονο πονο .....κατι που κανενας νομιζω εσωτεριστης δεν  θα δεχονταν ως θεμιτο αποτελεσμα της εσωτερικης ανζητησης ...χμμ...κατι λειπει λοιπον εδω στο προβληματισμο αυτον ...μια σημαινουσα και κρισιμη διακριση ..περι  φυσεως !!

...σκοπος της εσωτερικης αναζητησης ειναι βεβαια η γνωριμια με το εσωτερικο μας γιγνεσθαι  .. επειδη ομως αυτο ειναι διφυες δηλαδη και σκοταδι και φως ,,,και  αναγκες ζωης και αλλοπροσαλλες αναγκες σκοτεινες και επιπλαστες .. επειδη λοιπον τετοια ειναι η φυση της ψυχης ... ο εσωτεριστης αναγνωριζοντας  αυτη την διπλη φυση ,,,σκοπος του πρεπει να ειναι η εξαλειψη του σκοτους και  η ισχυριοποιηση της φωτεινης του  φυσης ... αυτο ειναι  η ανελιξη ..

και μονο τοτε η ελευθερια εχει αξια ...οταν απελευθερωνεται η καλη μα ς φωτεινη μας φυση μεσα απο αναλογα εργα ....καταστελλοντας το εσωψυχο σκοτος μας ,,,αφου πρωτα την  γνωρισουμε  φυση στο συνολο της ..

...αν παλι θεωρησουμε οτι η ανθρωπινη φυση μας ειναι μονο καλη τοτε κανενα θεμα,,, η ελευθερια εκφρασης της φυση μας ειναι και  απολυτη αξια ...ομως ειναι η φυση μας μονο καλη ??

...παναρχαιο θεμα που σε ανατολη και δυση εχει απασχολησιε τους φιλοσοφους ...προσωπικα εχω καταληξει οτι ειμαστε  συσταδες  απο φως και σκοτος, απο χαος και ταξη ...και ισορροπια δεν ειναι η ισοδυναμωση  των στοιχειων αυτων ( οπως πιστευουν πολλοι εσωτεριστες )αλλα η εξαλειψη του χαωτικου στοιχειου ,δηλαδη της σκοτεινης πλευρας της φυση μας ..

...αυτη ειναι η εξελικτικη μας μαχη ως ανθρωποι... και μονο η απελευθερωση των δυναμεων του φωτος εχει  αξια ...γιατι η αλλη ελευθερια  στην εκφραση του σκοτους  ,της σκοτεινης μας φυσης εινα αληθινη καταρα  και ως ανθρωποτητα μας παει πολυ πισω ....

αρα Ροζ ...επετρεψε μου να συμπληρωσω το σημαινον αυτο απαυγασμα της σκεψης σου στο εν λογω κειμενο

Το μεγαλύτερο κέρδος μέσα από το μονοπάτι του εσωτερισμού είναι η επαφή με την ψυχή μας, η αναγνώριση της διπλης φύσης της και η μαχη εναντια στην  χαωτικη και σκοτεινη πλευρα της φυσης μας ,η  παραβλεψη των δικων της σκοπων και η συνεργασία με την φωτεινη πλευρα της φυσης μας για την εκτέλεση του δικου της σκοπού μοναχα ....
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 20, 2014, 12:47:33 από ΜΥΘΗΡΑ »

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2014, 12:45:46 »
Στα ζεύγη, "φωτεινό - σκοτεινό", "μαύρο - άσπρο" κλπ, τίποτα δεν είναι αντικειμενικά καλό ή κακό, ούτε η ψυχή του ανθρώπου είναι καλή ή κακή ή και τα δύο....

Ουσιαστικά όπως δίδασκε και ο Σωκράτης, "ουδείς εκών κακός"....


Σχετικά με τον εσωτερισμό, το μεγαλύτερο επίτευγμα του είναι η αναγνώριση και η απαλλαγή του ανθρώπου από την πλάνη του διπόλου "καλό - κακό"....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 01:37:03 »
Αγαπητη,   συντροφισα.....  Η   χαοτικη   και   σκοτεινη   πλευρα .....ΤΗΣ   ΦΥΣΗΣ   μας.....στελνει   Εικονες   τεραστιου   ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ....

                                            ΣΤΙΣ    Συνειδησεις   μας.....Αυτές....καθοριζουν   τη   Σταση  μας....στα   Αντικείμενα   και   τους   ανθρώπους...

                                            Αυτή,   η   Διαθεση   γινεται   αισθητη   παντου.... κοινωνικα-πολιτικα...τεχνολογικα....

                                            ετσι,   Διαπιστώνεται    ένα   Κ Ε Ν Ο .....

                                            Αυτό,   εμεις....το   ονομάσαμε...ΗΘΙΚΗ   ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ....

                                            Επισης....διαπιστώσαμε....ο,τι   η   Ιδιαιτεροτητα   αυτή   που  Ως   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ....εκφρασθηκε.....δεν   διαλεχτηκε

                                                                                                  ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.....

                Το   χασμα....λοιπον   που   δημιουργηθηκε....μεταξυ    της   ΗΘΙΚΗς    και   του   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ....ΕΙΝΑΙ    ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ....ΓΙΑ  ΤΗΝ

                                                                          ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.....

                 Εάν,   αυτό   δεν    καλυφθεί....Η   ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ    ΘΑ   ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ....από  την   ΔΥΝΑΜΗ....που  η   ΙΔΙΑ   δημιουργησε....

                  Ο    αγωνας   για   Αυτογνωσια.....εξασφαλιζει   την   προοπτικη   της   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ   βελτιωσης....γιατι   μονον   ΑΥΤΗ   Η   ΣΤΑΣΗ....

                                                μπορει    να   προβλεψει   τις    ερχόμενες    ΑΛΛΑΓΕς....

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 12:38:47 »
Στα ζεύγη, "φωτεινό - σκοτεινό", "μαύρο - άσπρο" κλπ, τίποτα δεν είναι αντικειμενικά καλό ή κακό, ούτε η ψυχή του ανθρώπου είναι καλή ή κακή ή και τα δύο....

Ουσιαστικά όπως δίδασκε και ο Σωκράτης, "ουδείς εκών κακός"....


Σχετικά με τον εσωτερισμό, το μεγαλύτερο επίτευγμα του είναι η αναγνώριση και η απαλλαγή του ανθρώπου από την πλάνη του διπόλου "καλό - κακό"....



.. καταρχην το καλο και κακο ειναι προσδιορισμοι επιθετικοι και βεβαια σχετικοι ...που λειτουργουν μεσα σε ενα πλαισιο νοηματοδοτησης ...χωρις αυτους δεν εινα δυνατη η κοινωνικη μας συμβιωση ..
πχ αν αυτη την στιγμη αρχιζω να βριζω η συμπεριφορα μου στο πλαισιο  τη παρουσας επικοινωνιας μας κια τον κανονων της  θα κριθει δικαιολογημενα "κακη" ..η μηπως οχι ??...πιστευει οτι ενα εσωτεριστης δνε πρπει να τηνκρινει ως τετοια ??

αν καποιος ερθει αναιτια μπει στο σπιτι μας και μας  κλεψει αυτο στα πλαισια  του γραπτου κι αγραπτου κωδικα ηθικης συμπεριφορας κοινωνικης συμβιωσης  θα θεωρησει κακο εγκληματικο και αξιο ποινικης διωξης .. αρα ο διπολισμος καλο κακο και η διακριση ειναι κατι που ειναι συμφυες  την ανθρωπινη νοητικη φυση μας και την  κοινωνικη μας συμβιωση..και που ειτε μα ς αρεσιε ειτε οχι χρησιμοποιουμε σε ολες τις εκδοχηες της κοινωνικης μας συνυπαρξης .

...η εσωτερικη αναζητηση θα πρεπει οπωσδηποτε να μας οδηγει στην ικανοτητα να αντιλαμβανομαστε και να διακρινουμε το καλο χρησιμογ ια την ψυχη απο το κακο αχρηστο ανωφελο ... γιατι αλλιως κινδυνευουμε να περιπεσουμε σε με μεγαλα ηθικα ανομηματα που προκαλουν πονο με το ρποσχημα α μαλιστα της σχετικοτητας της ηθικης  και της εσωτερικης ανωτεροτητας ...και εννοειται  η αντιληψη αυτη θα πρεπει να λαμβανει υποψην της τα πλαισια νοηματοδοτηση της ..

πχ το να κλεψεις δεν εινα απολυτος και χωρις αναφορα κατι κακο ...καθως το να κλεβεις  εκεινον που σε εκλεψε ειναι κατι σαν ανταταπωδωση του πονου .. .αρ αεξεταζεται σε αλλο πλαισιο ανφορας

αρα ειμαστε συνεχως ως ελλογα πλαμστα ενωπιων διπολικων τροπων ηθικης σκεψης ετσι λειτουργει το λογικο μας συστημα ( νομος του αποκλειμσμου του τριτου ) αν δεν  ειμασταν δεν  θα μπορουσαμε να παρουμε αποφασεις και να επιβιωσουμε ...

.. Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗς ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΑΝΑΜΕΣΑ  ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ( ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ) ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ( ΑΝΩΦΕΛΟ ) ..εννοειται ασκουμενος στο σχετικισμο των εννοιων αυτων στα πλαισια παντα συγκεκριμενων νοηματοδοτησεων κια καταστασεων ...
.. αν σκεφτομαστε ισοπεδωτικα απο αποψη ηθικης  ,,οτι  ολα ειναι σχετικα και διακριση δνε υπαρχει μπορει να γινουμε υπαιτιοι μεγαλων συμφορων απο αυτες που σαν οντα μςα πανε εξελικτικα πισω ...

αλλα παραδειγματα ...
αν μπαινονας σε ενα δωματιο .. σκοτεινο .. λογικα δεν διακρινουμε  αυτη την κατασταση απο την κατασταση του φωτεινου δωματιου θα καθησεουμε  εκει στα σκοταδια να μην μπορουμε  να δουμε  τιποτε και δεν  θα κανεουμε  την λογικη κινηση να αναψουμε το φως ...δηλαδη εδω χρειαζεται η λογικη διακριση φωτος και σκοτους ???...χμμμ...!!!εε τι λες ειναι ο διπολισμος υποθεση διαβιωσης κρισιμη ???

αλλο παραδειγμα

...αν καποιος στο δρομο σε σταματησει και με απειλη οπλου σου ζητησει χρηματα και εσυ θεωρησεις αυτη την κατασαση σχετικη ουτε κακη ουτε καλη,, τοτε απλα δεν  θα αντιδρασεις οπως πρεπει για να προστατεψεις τον  εαυτο σου ..

..αρα η διπολικοτητα ειναι λειτουργικος τροπος της ανθρωπινης νοημοσυνης,, χωρις αυτη απλα σ συμπεριοφερομασταν ως ανοητοι και επικινδυνοι ανθρωποι ..χμμ

...φαντασου το εαυτο σου σε ενα τεστ εξετασεων σωστο- λαθος ... αν δεν  σκεφτοσουν διπολικα θα εισουν νοητικα ακαταλληλος να παρεις μερος σε αυτο ...ολα σωστα θα ελεγες και θα εβαζες τικ και στα δυο κουτακια ..εε??

τωρα αν ως  "διπολικο" εννοησουμε το φανατικα πολωμενο και αμετακινητο νοηματικα ανεξαρτητως  πλαισιου αναφορας,, τοτε ναι συμφωνω οτι αυτη η  στειρα διπολικοτητα η  φατριαστικη ναι θα πρεπει να καταπολεμηθει απο εναν εσωτεριστη   ...

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 13:01:44 »
κι εδω ενα παλιοτερο λογυδριο ..


ΠΕΡΙ ΔΥΙΣΜΟΥ  ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΙΣΜΟΥ (αλλο  δυισμος ,, αλλο σχετικισμος των εννοιων )

 
............κοιτατε τι γινεται με τον δυισμο( διπολισμο ) που τοσο πολυ απεχθανονται καποιοι αποκρυφιστες ...
..........ο δυισμος η αλλιως δυιστικος τροπος σκεψης ειναι ο τροπος με τον οποιο λειτουργει η ιδια η νοηση μας ,,για καθε εννοια μπορουμε να εννοησουμε και την ακριβως αντιθετης της ...και αυτο απορρεει απο εναν κανονα της Λογικης που λεγεται <<αποκλεισμος του τριτου >>...αρα  εννοωντας την εννοια του <<οντος >>μας προκυπτει η εννοια του <<μη οντος >> ,,,εννοωντας την εννοια του<< καλου >>αυτοματως προκυπτει στο πνευμα μας και η εννοια του <<κακου>>..αρα Ο ΔΥΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΟΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ....
 
..δυστυχως οι αποκρυφιστες και φιλοσοφιζοντες συχνα μπερδευουν τον σχετικισμο καποιων εννοιων με τον δυισμο ...αυτο ειναι στην επιστημη της Λογικης μια βασικη πλανη ....
 
.....λοιπον... αλλο το ενα αλλο το αλλο,,,,,αλλο ο σχετικισμος ,,αλλο ο δυισμος  ...

..καποιες εννοιες και ιδιαιτερα αυτες που ειναι προσδιορισμοι επιθετικοι ,οπως
< ομορφος>,<ασχημος> ,<καλος>,<κακος> ,
<ψηλος >,<κοντος> κτλ   δεν μπορουν να εχουν απολυτο νοημα αλλα μονο σχετικο δηλαδη το νοημα τους εχει σχεση παντα με το πλαισιο αναφορας και εφαρμογης των εννοιων αυτων ...

....αυτο το φαινομενο ειναι που λεμε στην Λογικη σχετικισμο  των εννοιων ..
...αυτο το φαινομενο οι αποκρυφιστες που δεν εχουν εχουν σπουδασει Λογικη
το συγχεουν με το ανυποστατο του δυισμου ......και λενε ...
 
<<αφου η εννοια του κακου και του καλου ειναι σχετικες παει πει οτι  δεν υφισταται ο δυισμος καλο -κακο και ομοιως κανενας δυισμος ...>>
 
..........λοιπον επισημαινουμε εδω την βασικη μας θεση
 
...αλλο ο δυισμος ,που ειναι θεμελιωδης τροπος του νοειν κι αν δεν ισχυε θα ειμασταν στην κυριολεξια μεσα σε ενα νοητικο χαος, ανικανοι να επιβιωσουμε ...
...και αλλο ο σχετικισμος των εννοιων κυριως του τυπου επιθετικων προσδιορισμων ( καλος, κακος ,ομορφος, ασχημος κτλ)...
 
δηλαδη
 
ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΛΟ- ΚΑΚΟ , ΦΩΣ -ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΙΚΟ-ΔΥΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ  ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΜΕΝ,  ΝΟΗΜΑ  ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΙΚΟ ( αναλογως πλαισιου αναφορας )..ΚΑΙ  ΑΥΤΟ ΔΕΝ  ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΔΥΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΗ ....Ο ΔΥΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΝΝΟΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,,, ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ..
 

....ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΗΘΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ...

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 19:05:52 »
Στις δύο παραπάνω παραθέσεις η αγαπητή μας ΜΥΘΗΡΑ έδειξε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ο κόσμος - το Σύμπαν ολάκερο - είναι δυϊστικό, διπολικό. Ένα δυϊστικό Σύμπαν αποτελούμενο από ζεύγη αντιθέτων, ζεύγη τα οποία όμως ουδεμία σχέση έχουν με τους χαρακτηρισμούς "καλό - κακό", όπως μας δίδαξε ο εσωτερισμός, απαλλάσσοντας μας από την πλάνη αυτού του ψευδούς και ανύπαρκτου διπόλου.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2014, 18:53:13 »
 σε αυτο το σημειο να πουμε λοιπον οτι δυο ειναι οι διαφαινομενες βασικες τασεις στον εσωτερισμο ..

- απο την μια οι εσωτεριστες που θεωρουν σκοπο της εσωτερικης αναζητησης την εξισορροπηση του φωτος με το σκοτος τους ( ομως ειναι αυτο ανελιξη ?καθως οταν το σκοτος παραμενει  κ υπο την επηρεια του μποτρουνα γινουν εγκληματικες πραξεις για τις οποιες βεβεια λογω εξισορροπηση με το φως μετα ο εγκληματια ςνα μεταμελησει αχ αλλα αυτο δεν  ειναι η ποθητη εσωτερικη  ανελιξη ...αλιμονο να θεωρησουμε νε ατεοιο ατομο πνευματικα ανπατυγμενο και ανελιγμενο   ) ...χμμ

-απο την αλλη  εχουμε τους εσωτεριστες που θεωρουν οτι η εσωτερικη αναζητηση εχει σαν σκοπο την εξαλειψη της σκοτεινης μας φυσης και την βαθμιαια κυριαρχια του φωτος ( αυτο ειναι ανελιξη .. ο ανελιγμενος αυτος εσωτεριστης δεν  θα διαπραξει ποτε εγκληματα καθως εχει εξαλειψει το εσωψυχο σκοτος του )

...αρα μιλαμε για δυο διαφορετικες κλιμακες εξελιξης δυο ατραπους εσωτερισμου  ,, προφανως κανεις εχεφρων δεν  θα ισχυριστει οτι η θεικη  ατραπος ειναι η πρωτη !!!!!!!!!κανεις δεν  περιμενει απο εσωτεριστη που εχει αναπτυξει θεικες ιδιοτητε ς να υπαγεται στις αναγκες του εσωτερικου σκοτους του, να εχει ψυχοσυγκρουσεις κια εσωτερικη διαπαλη αναμεσα στο σκοτος κια το φως του  .. τα αντιθετικα δνε μπορουν να ισορροπησουν ειναι ανταγωνιστικα και αλληλοσυγκρουομενα ....μια μεγαλη κλασσικη πλανη των εσωτεριστων λοιπον ειναι αυτη που μιλα για ισορροπια φωτος - σκοτους ,,μονο ο απολυτα πεφωτισμενος μονο αυτος ισορροπει ψυχονοητικα ......

...αυτος που εχει μεσα του ισοδυναμα και το σκοτος και το φως ειναι  ενα ψυχοσυγκρουσιακο ατομο ενα ατομο που υποφερει ουσιαστικα απο αυτη την εσωτερικη διαπαλη .. αρα με κανενα τροπο δνε θα μπορουσαμε να πουμε οτι σκοπος του εσωτερισμου ειναι η διατηρηση αυτης της διαπαλης ...αλιμονο τοτε ..ο εσωτερισμος θα  πρεπει να μας κανει ευδαιμονες οπως θα ελεγε κι ο Επικουρος ,,

,,,αν συνεχως εχουμε να πολεμαμε το σκοτος μας αν ποτε δε γλιτωσουμε απο  αυτη την διαπαλη σκοτους φωτος  τοτε  εσαει θα ειμαστε ατομα  δυστυχισμενα και δυναμει  επικινδυνα για τα αλλα ζωντανα πλασματα ..φευ !!!

...συμπερασμα...
... πιστευω οτι η δευτερη ταση του εσωτερισμου ειναι η ηθικως ορθη και πρεπουσα ...αυτη που μας οδηγει στην ευδαιμονουσα - θεικη ψυχικη κατασταση ,,,η αλλη σταση ειναι επιφοβη μεγαλων ανομηματων με το προσχημα της συνειδησης της  υπερανω ηθικης ,, και βεβαια οδηγεισ ε ψυχσυγκορυσιακα ατομα που ποτε δεν  απαλλασσονται απο τις συγκρουσες τους κια αρα μονιμως εινα δυστυχισμενα ...

...φευ ο εσωτερισμος δεν ειναι δυνατον να μας οδηγει σε δυστυχια ...........

αποψεις !!!!!!!

xristosx

  • Μηνύματα: 93
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2014, 09:56:47 »
Παράθεση
σε αυτο το σημειο να πουμε λοιπον οτι δυο ειναι οι διαφαινομενες βασικες τασεις στον εσωτερισμο ..


Οι τασεις καλα κανουν και υπαρχουν , ετσι  εμεις οι κοινοι ανθρωποι , που ζουμε στην κοινωνια , ετσι οπως αυτη ειναι , να μπορουμε , να παιρνουμε μια ιδεα για τις δυνατοτητες που υπαρχουν

Ιδεα, που ζωντας κατω απο τις συνθηκες που ζουμε , οπως ζουμε , ειναι σχεδον , ουτοπια , και κατι που μονο υπαρχει , στο πισω μερος του εγκεφαλου , του μεσου ανθρωπου , και ισως και στις πιο μακρυνες του επιδιωξεις
Ενας χαρτης, ειναι οι θεωριες

Ο χαρτης ειναι απαραιτητος , για ολους τους λογους , που εχεις ηδη αναφερει  , και ισως και για πολλους αλλους

Τον χαρτη , ειναι απαραιτητο να τον μελετησουμε

Αν ομως μενουμε εκει , δεν θα παμε πουθενα

 
Παράθεση
απο την μια οι εσωτεριστες που θεωρουν σκοπο της εσωτερικης αναζητησης την εξισορροπηση του φωτος με το σκοτος τους

Το φως , και το σκοταδι , ειναι μεσα μας , ειμαστε εμεις , την καθε στιγμη

Και μονο πως θα πουμε ....φως σκοταδι ....κουβαλαμε εντυπωσεις , που δεν τις χρειαζομαστε

Το φως , και το σκοταδι  πρεπει να το δουμε την καθε στιγμη , και αυτο ειναι ζητημα ΑΙΣΘΗΣΗΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΕΨΗΣ , ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΗΣ ΚΛΠ

Οταν ονομασουμε , μπορει αυτο , να μας καταστησει ανικανους , να καταλαβουμε την πραγματικη φυση , αυτου που ονομαζουμε ...καλο, κακκο , φως , σκοταδι

Πρεπει να κατανοησουμε την φυση , ολων αυτων , και την διαδικασια , που συμβαινει, .........δηλαδη πως χτιζονται

Παράθεση
( ομως ειναι αυτο ανελιξη ?καθως οταν το σκοτος παραμενει  κ υπο την επηρεια του μποτρουνα γινουν εγκληματικες πραξεις για τις οποιες βεβεια λογω εξισορροπηση με το φως μετα ο εγκληματια ςνα μεταμελησει αχ αλλα αυτο δεν  ειναι η ποθητη εσωτερικη  ανελιξη ...αλιμονο να θεωρησουμε νε ατεοιο ατομο πνευματικα ανπατυγμενο και ανελιγμενο   ) ...χμμ




« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 25, 2014, 10:03:34 από xristosx »

xristosx

  • Μηνύματα: 93
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2014, 10:28:10 »
Παράθεση
( ομως ειναι αυτο ανελιξη ?καθως οταν το σκοτος παραμενει  κ υπο την επηρεια του μποτρουνα γινουν εγκληματικες πραξεις για τις οποιες βεβεια λογω εξισορροπηση με το φως μετα ο εγκληματια ςνα μεταμελησει αχ αλλα αυτο δεν  ειναι η ποθητη εσωτερικη  ανελιξη ...αλιμονο να θεωρησουμε νε ατεοιο ατομο πνευματικα ανπατυγμενο και ανελιγμενο   ) ...χμμ

Και να , που αποδυκνειεται περιτρανα , αυτο που σου ειπα

Μετατρεπουμε την εσωτερικη εργασια, απο ασθαντικη λειτουργια , που θα επρεπε να ειναι , σε σκεψη , υπολογισμο , υποθεση , ....και μοιραια σε αποδοχη , αποριψη , χωρις ομως κατανοηση

Ανελιξη για μενα λοιπον ειναι , η καθε στιγμη , που κατανοω κατι παραπανω , που θα ειναι ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΠΜΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗς ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ........ΦΥΣΙΚΑ

Η φυση μας ειναι , απο δυσκολο εως πολυ δυσκολο να αλλαξει

Ακομα και η ελαχιστη κατανοηση πανω στην λειτουργια μας ομως , ειναι φως

Αποδεχομαστε καθε στιγμη , αυτο που ειμαστε , και ενοειται .....και  αυτο ,που εχουμε αποκτησει .....γιατι απλα δεν μπορουμε να κανουμε διαφορετικα

Το να θελουμε με τον λαθος τροπο , και το λαθος κινητρο ,  ακομα περισσοτερα , επειδη , καποιος τα εχει καταφερει να τα αποκτησει , η  τα εχουμε διαβασει   , η οτιδηποτε αλλο , το μονο που φερουμε , ειναι συγκρουση

Μεταξυ ,αυτου που ειναι , και αυτου που θα επρεπε να ειναι

Και βεβαια δεν ενοω να μην προσπαθουμε , να εξελισομαστε συνεχεια , και μαλιστα , με ολες μας τις δυναμεις

Ενοω απλα ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ  ΜΑΣ .....να ειμαστε ο εαυτος μας

Δεν μπορουμε , απο το πρωτο σκαλοπατι , να παμε στο τελευταιο

Και δυστυχως , ολο αυτο , το απλο , στο οποιο αναφερθηκα , ειναι , και η πιο διαδεδομενη παγιδα , στην οποια πεφτουν , σχεδον ολοι οι επιδοξοι εσωτεριστες

Και βεβαια απο αυτο δεν εξαιρω τον εαυτο μου , που για πολλα χρονια αναμασουσα θεωριες αλλων


Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2014, 15:39:29 »

 σε αυτο το σημειο να πουμε λοιπον οτι δυο ειναι οι διαφαινομενες βασικες τασεις στον εσωτερισμο ..

- απο την μια οι εσωτεριστες που θεωρουν σκοπο της εσωτερικης αναζητησης την εξισορροπηση του φωτος με το σκοτος τους ....


-απο την αλλη  εχουμε τους εσωτεριστες που θεωρουν οτι η εσωτερικη αναζητηση εχει σαν σκοπο την εξαλειψη της σκοτεινης μας φυσης και την βαθμιαια κυριαρχια του φωτος....

Κανείς από τους εσωτεριστές δεν επιδιώκει την εξισορροπηση του φωτος με το σκοτος τους, καθότι ο εσωτεριστής γνωρίζει πως τα πάντα είναι μείγμα σε ίση αναλογία από "φως και σκότος" και ως εκ τούτου, δεν έχει έννοια να προσπαθεί να εξισορροπήσει το ούτως ή άλλως βρισκόμενο σε απόλυτη ισορροπία....

Όσοι από την άλλη έχουν ως σκοπό την έξάλειψη της σκοτεινής τους φύσης, δεν είναι εσωτεριστές, αλλά πλανεμένοι θρήσκοι, καταδικασμένοι να κυνηγάνε ανεμόμυλους....

Ο εσωτεριστής, ούτε προσκολλάται στον έναν πόλο (σκότους ή φωτός δεν έχει σημασία), ούτε ισορροπεί στατικά ανάμεσα στα δύο, αλλά, βγαίνοντας μπροστά από τον άξονα της αντίθεσης, γίνεται η δυναμική τρίτη εστία που εκμεταλλεύεται την αντίθεση ως εφαλτήριο για ανέλιξη....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2014, 15:53:17 »

...
...αυτος που εχει μεσα του ισοδυναμα και το σκοτος και το φως ειναι  ενα ψυχοσυγκρουσιακο ατομο ενα ατομο που υποφερει ουσιαστικα απο αυτη την εσωτερικη διαπαλη....



...
Το φως , και το σκοταδι , ειναι μεσα μας , ειμαστε εμεις , την καθε στιγμη

Και μονο πως θα πουμε ....φως σκοταδι ....κουβαλαμε εντυπωσεις , που δεν τις χρειαζομαστε

Το φως , και το σκοταδι  πρεπει να το δουμε την καθε στιγμη , και αυτο ειναι ζητημα ΑΙΣΘΗΣΗΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΕΨΗΣ , ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΗΣ ΚΛΠ
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2014, 20:49:16 »
το φως πως το οριζετε??? και πως το σκοτος ..η μηπως αυτα δεν  οριζονται ..
αυτη πχ ειναι μια καλη πραξη κακη η τιποτε απο τα δυο ..τι θα λεγατε ως εσωτεριστες του ηθικου αγνωστικισμου και σχετικισμου ???
η μηπως  τιποτε απλα  θα παρακολουθουσατε ως σιωπηλοι θεατεςς αδιαφοροι τετοια θεαματα



σχετικα με την ισσορροπια φωτος σκοτους συ ειπας ...


Παράθεση
Ο εσωτεριστής, ούτε προσκολλάται στον έναν πόλο (σκότους ή φωτός δεν έχει σημασία), ούτε ισορροπεί στατικά ( αλα δυναμικα μπορει να ισορροπει εεε??)ανάμεσα στα δύο, αλλά, βγαίνοντας μπροστά από τον άξονα της αντίθεσης, γίνεται η δυναμική τρίτη εστία (?)που εκμεταλλεύεται την αντίθεση ως εφαλτήριο για ανέλιξη....

αυτο που τοσο περιτεχνα περιγραφεις δεν  ειναι μια δυναμικη ισορροπια ?? αρα ισορροπια ..και οταν λες τριτη εστια τι εννοεις και τι εινα για σας Χριστο και Ορφεα η ανελιξη ???..η μηπως ουτε αυτα οριζονται ..δηλαδη μιλατε με εννοιες που δεν  ξερετε τι σημαινουν??χμμ!!!γιατι δεν ειναι δυνατον να ξερετε κιανα μη μπορειτε να τις οροσετε ??? εε ??? τι λετε ??

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2014, 11:28:59 »
ας βαλω εγω ενα προσωπικο λιθαρακι ορισμων των εννοιων που χρησιμοποιω ...γιατι  αν δεν  ξερουμε τι σημαινουν οι εννοιες ,αρα  αν ειμαστε ανικανοι να  ορισουμε τις εννοιες που χρησιμοποιουμε εμεις ή οι αλλοι  αν δεν  εχουμε ενα κοινο πλαισιο αμοιβαιας συνεννοησης ,,τοτε η συζητηση ειναι για κλαματα και οδηγει σε στειρες αντιπαραθεσεις ...

φως :η οργανωμενη τακτικη υλονεργεια
χαος =σκοτος : η αναρχη ατακτη ανοργανωτη υλοενεργεια


πονος -οδυνη : η κατασταση της μη ικανοποιησης των αναγκων ζωης ( θρεψη ,στεγη ,ασφαλεια ,επικοινωνια,γνωση )
ψυχικη ηδονη -ευδαιμονια : η κατασταση της ικανοπησης των ζωτικων αναγκων μας αρα της ψυχικης μας πληροτητας

καλο : το ωφελιμο αυτο που απαλλασσει απο τον πονο -οδυνη και φερνει ψυχικη ηδονη -ευδιαμονια
κακο :το ανωφελο αυτο που επαυξανει και συντηρει τον πονο

ισορροπια :η κατασταση οπου εχουμε ισοδυναμη εκφραση κι ικανοποιησηση ολων των ζωτικων ροπων -τασεων -επιθυμιων και δυνατοτητων της ψυχης ( εννοειται προκειται για δυναμικη ισορροπια καθως αναφερομαστε σε δυναμικα εξελισσομενα οντα )

χμμ ετσι οριζω τις ενοιες αυτες εγω ,,πεστε τωρα πως τις εννοειτε εσεις ( Χριστο ,Ιππολυτε ,Ορφεα και Ροζ )για να ξερουμε αν μπορουμε να κανουμε κουβεντα ( αν εχουμε εν α κοινο πλαισιο γλωσσικης και νοηματοδοτικης αναφορας)και αν ειμαστε σε θεση να ξερουμε τι σημαινουν οι εννοιες που τοσο ελαφρα τη καρδια συνηθως χτησιμοποιουμε ...
( αν δεν κανω λαθος αυτο μ ε τουςορισμους ηταν και μεθοδος του Σωκρατη στους διαλογους του, ας τον μιμηθουμε στα εργα λοιπον και στα λογια ... )

φθινοπωρο ειναι ...ας πολεμησουμε την μελαγχολια του φιλοσοφωντας ....λιγο ...εεε τι λετε,, ελατε ας κινηθει λιγο η διανοια μας  που τετοιες εποχες τεμπελιαζει ???
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 26, 2014, 11:35:37 από ΜΥΘΗΡΑ »

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Όραμα της Ψυχής
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2014, 15:49:43 »
Αγαπητη,   συντροφισα......χαιρε,
                                                      Η    παντα.....Επινοητικη    Διανοια   ΜΑς....ελπιζει  πως   με   τα   Φτερα   της   θα  ΜΑς   επιτραπει...

                                                                                                                     να   πετάξουμε   προς   τον   ΗΛΙΟ.....

                                                       Γεματη....ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ.....αλλα   με   εμπιστοσυνη   στον  εαυτο  της...δεν  την  ΠΕΙΡΑΖΕΙ....που ..

                                                                                                                      Μετατρεπεται    σε   Διαστρεμμενη   φαντασια....

                                                       
                                                        Καμμια   Συμβουλη....και   Κανενα   Μετρο...δεν   την  κανουν   να  αλλαξει   γνωμη....-θελω-...

                                                                                                                       να   γινει   δηλ.     -ΠΝΕΥΜΑ-......

                                                         Η    ΕΞΕΓΕΡΣΗ   της.....σε   ΚΑΘΕ   ΕΓΩ....-συμβαινει-   ΠΑΝΤΑ.....Προσφερωντας   του   την...παραφορη  ορμη

                                                                                           που   ΑΥΤΟ   Υιοθετει....για   να   ταξιδευει....στη   ΖΩΗ.....

                   ΤΟ    ΠΝΕΥΜΑ.....ΕΙΝΑΙ    ΑΥΤΟ    ΠΟΥ   ΕΠΙΒΑΛΕΙ   ΤΗΝ    ΤΙΜΩΡΙΑ....στη   διαστροφή   της   

                                                          Η     Επιθυμια....να    Ανυψωθεί   οποισδηποτε....ΠΑΝΩ   από   την   ΖΩΗ...είναι   πολύ   Συνηθισμενο...

                                                                                              ιδιαιτερα   στους    ΚΥΚΛΟΥς.....που   εμεις    κινούμαστε....

                     ΑΦΟΥ....η    Πνευματοποιηση....-Εξιδανικευση...ΕΙΝΑΙ   το   ουσιαστικοτερο    φαινομενο...του    ΨΥΧΙΣΜΟΥ   ΜΑΣ....

                                                            Δηλ....του   κάθε  ενός-μιας...ΑΡΕΣΕΙ...να   φανταζεται   ότι   ΕΧΕΙ....την   εξαιρετικη   ικανοτητα....να

                                                                                                  πνευματοποιηθει......

                     Η    εκφραση....αυτή,    εκφραζει    τον    ΠΟΘΟ    του....να   ΥΠΕΡΒΕΙ    τον   εαυτο   του....δηλ....την   ΕΣΩΤΕΡΗ    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ   ΤΟΥ...

                     Ο  ΠΟΘΟΣ....της   ΕΞΥΨΩΣΗς....και   η   ικανοποιηση   του....Μετατρεπεται    σε   ΛΑΘΕΜΕΝΗ    ΣΤΑΣΗ....απέναντι  στη   πραγματικη  ζωη..

                     Ο   ΕΦΙΑΛΤΗΣ....που   ξεκινα....ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ....τις   εννοιες    καλου-κακου...ΤΗΝ   αντιθεση....τις   ΘΡΗΣΚΕΙΕς...ΤΟ   ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ...

                                                           ΤΙΣ    ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ   ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ....-ΩΣΕΙΣ-...ΤΗ   ΛΑΓΝΕΙΑ....ΤΟ   ΟΦΕΛΟΣ...και   όλα   τα...

                                                                                   ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΑ.....ως   ΠΡΑΞΕΙς...

                                                           Ετσι.....εχουμε    την    α φ ε λ η    Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α ....της    Ε Ξ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Η Σ    επιτυχιας....χα,χα....χα!

          Η    ΤΥΦΛΩΣΗ.....ως   ματαιοδοξια...ΣΤΕΡΕΙ    την   ΨΥΧΗ....από  την   Δ Ι Ο Ρ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α    της....ετσι,   στην   ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ   ΨΥΧΗ...

                                                            ΥΠΑΡΧΕΙ    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ    ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ....- Π Α Λ Η -  αναμεσα    στην   πνευματοποιηση.....και   την

                                                                                       επικρατουσα.....ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ....

                          ΔΗΛ.....Α Υ Τ Η      ΓΕΝΝΑ    ΟΛΑ     αυτά    που   εμεις   θέτουμε   ως   συζητηση....

                          δηλ.    ΕΜΕΙς.....ΤΑ   ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ   -----ΕΧΟΥΜΕ---    ΟΛΑ    μα   όλα....τα   κακοκαλα....   ΕΜΕΙΣ.....


                                                          Το   αστειο   είναι   που   τα   βλέπουμε....κιολας.....γυρω   μας....και   ΞΑΝΑΠΕΡΝΟΥΜΕ    ΘΕΣΗ....

               και   ξανα-  και   ξανα....και   ξανα....και    ξ α ν α .....φτου!     ε λ ε ο ς ....


                                 ετσι,   καποιοι   ελαχιστοτατοι....εχουν   δικιο   να   μιλουν    για   τον   ΗΛΙΘΙΟ....ως   επιθετικο   προσδιορισμο....

                                                                                                                     ε,   δασκαλε.....ασε   τα   ΠΑΙΔΙΑ....ΜΟΝΑ   ΤΟΥΣ.....

                                                                                                                                          Η   αγαπη  ....  στις   καρδιες   σας....