ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

'Αρθρα Εσωτερισμού => Ψυχολογία και εσωτερισμός => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Μάρτιος 08, 2007, 14:46:09

Τίτλος: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: Rose στις Μάρτιος 08, 2007, 14:46:09
Το Όραμα της Ψυχής
Rose_777

Ένα πρώτο ξάφνιασμα, μία πρώτη αναπνοή, ένα πρώτο κλάμα και μία νέα ζωή αρχίζει.  «‘Ενα θαύμα» λένε πολλοί. «Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα. Πως μπορούμε να κατανοήσουμε την φύση;» λένε άλλοι. «Τι είναι ζωή;» ρωτάς έναν απλό άνθρωπο που δεν το έχει φιλοσοφήσει και πολύ, και σου απαντά.  «Αυτό που ζούμε, τι άλλο να είναι», ή «που θες να ξέρω εγώ Θεός είμαι;»

Η κάθε ζωή είναι ένα όραμα, μία φαντασία, ένα σχέδιο, ένα σενάριο, μία δημιουργία. Παρέχει εμπειρίες, απολαύσεις αλλά και πόνο, απογοήτευση.  Αν είχαμε μία κάμερα και μαγνητοσκοπούσαμε την ζωή ενός ανθρώπου, θα βλέπαμε πως η συναισθηματική του διάθεση αλλάζει κυκλικά.  «Ρόδα είναι και γυρίζει», έχει αποτυπώσει η Σοφία του λαού.

Με το που γεννιέται ο άνθρωπος προσπαθεί να αντιληφθεί και να κατανοήσει τον κόσμο στον οποίο ζει.  Στην αρχή αντιγράφει κινήσεις, ύστερα πειραματίζεται στο να δοκιμάσει διαφορετικές συμπεριφορές και αρχίζει να αποθηκεύει τα δικά του συμπεράσματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία στην εξελισσόμενη πορεία του μέσα από τους λαβύρινθους της ζωής. Στα πρώτα βήματά του ο άνθρωπος παρουσιάζεται αφελής, εγωιστής, ενθουσιώδης, προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο.  ‘Εχει πελώρια λαχτάρα να γνωρίσει, να μαζέψει εμπειρίες, είναι περίεργος και ριψοκίνδυνος, λόγω απειρίας.  Καθώς παθαίνει σιγά-σιγά μαθαίνει και έτσι δομεί μέσα του έναν οδηγό επιβίωσης ή χάρτη κινήσεων στο ανθρώπινο επίπεδο.

Ασυνείδητα προχωρεί ανάμεσα στα όνειρα, τις φαντασιώσεις του που συνεχόμενα συνθέτονται στο νου του καθώς ζει, και στις πράξεις της καθημερινότητάς του.  Παρατηρεί σιγά-σιγά πως όταν εστιάζει την προσοχή του σε κάτι, το καλεί και στην ζωή του.  ‘Οταν οραματίζεται ένα ποδήλατο το αποκτά, ένα ταξίδι στο εξωτερικό , δημιουργούνται οι συνθήκες να το βιώσει. ‘Ετσι παραξενεύεται και αναρωτιέται.  Η ζωή συμβαίνει σε εμένα, η δημιουργείται από εμένα;   Εκείνη είναι η στιγμή που αρχίζει το ταξίδι του φιλόσοφου. Κάθε ερώτησή του, προκαλεί αρκετές άλλες απορίες που τον πυροδοτούν για να ψάξει το κρυφό, το ασυνείδητο, τον σκηνοθέτη των σεναρίων, αλλά κυρίως την ίδια του την ψυχή.
                     
Αν ρωτήσεις έναν άνθρωπο τι είναι εκείνο που τον κάνει ευτυχισμένο θα σου απαντήσει «’Οταν ζω αυτό που θέλει η ψυχή μου». Τι είναι η ψυχή τον ρωτάς, και σου απαντά «Αυτό που σκέφτεται και αισθάνεται μέσα μου.» Αυτό που σκέφτεται και αισθάνεται μέσα μας είναι και η αιτία ύπαρξης της ζωής.  ‘Εχει την ανάγκη να παίξει έναν ρόλο, να νιώσει συναισθήματα, να απολαύσει, αλλά και να κατανοήσει.  «Η ζωή είναι μαθήματα», λένε κάποιοι.  Και τι γίνεται όταν τελειώσουν τα μαθήματα της ψυχής;  ‘Η μήπως δεν τελειώνουν ποτέ; «Θα βγούμε από τον κύκλο των ενσαρκώσεων», λένε κάποιοι άλλοι. «Θα ζούμε πιο άνετα σε όλα τα επίπεδα και θα έχουμε ψυχική γαλήνη» λέει ο εσωτερισμός.

Ψυχική γαλήνη;  Εδώ ίσως έχουμε βρει μία κεντρική ιδέα που επιδιώκουν όλοι οι πνευματικοί οργανισμοί.  Πότε όμως έχουμε νιώσει ψυχική γαλήνη; Από την παρατήρηση μέσα από την ζωή μας θα δούμε ότι νιώσαμε ψυχική γαλήνη όταν ικανοποιήσαμε μία ανάγκη μας, (φαγητό, σεξ, ξεκούραση, συναίσθημα, κατανόηση) ή όταν δράσαμε κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.  ‘Οταν επιτέλους αποφασίσουμε να διεκπεραιώσουμε κάποιες εκκρεμότητες που μας κυνηγούν σαν φαντάσματα και μας βαραίνουν σίγουρα θα νιώσαμε ψυχική γαλήνη.  ‘Η όταν πραγματοποιήσουμε μία βαθιά «ψυχική» επιθυμία, η ψυχή μας θα σταματήσει να μας γκρινιάζει και θα χαλαρώσει που επιτέλους κατάφερε να καθοδηγήσει το όχημά της για να εκτελέσει την επιθυμία της.

Πολλοί λένε ότι ο κόσμος μας είναι μία ψευδαίσθηση, ένα όνειρο.  Πως δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.  Μία αντίληψη που δημιουργήθηκε λόγω της ημερομηνίας λήξεως του οχήματός μας, το αποκαλούμενο φυσικό σώμα.  ‘Ομως αν ρωτήσεις αυτούς τους ανθρώπους αν δύνονται να αφαιρέσουν την ζωή τους ή κάποιου άλλου ανθρώπου, η απάντηση τους θα είναι αρνητική. Ο εσωτερισμός σέβεται το φυσικό επίπεδο γιατί γνωρίζει ότι μέσω αυτού η ψυχή μπορεί να βιώσει, και ότι είναι εξίσου σημαντικό αν και εφήμερο.

Ο ρόλος της ψυχής είναι να οραματίζεται και να βιώνει σενάρια που επιλέγει ή περιορίζεται να βιώσει λόγω προηγούμενων επιλογών.  Χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία είτε υλικά (καλή υγεία, οικονομική αυτάρκεια) είτε πνευματικά (γνώση, συναισθηματική καλλιέργεια, εμπειρίες) δεν θα έχει την ανάλογη επιτυχία διεκπεραίωσης του ρόλου της δηλαδή δεν θα μπορεί να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού της ζωής της.  Επειδή η φύση της ψυχής είναι να είναι ελεύθερη, απογοητεύεται και υποφέρει όταν εγκλωβίζεται σε καταστάσεις που την αιχμαλωτίζουν.  Το μόνο που την ικανοποιεί είναι να διεκπεραιώσει τον σκοπό της, να υλοποιηθεί το όραμά της, που υπάρχει μέσα μας, σαν κεντρική ιδέα και καθοδηγεί όλη την πορεία μας στην ζωή.

Ο άνθρωπος αισθάνεται ελεύθερος όταν αναγνωρίσει την φύση της ψυχής του, και εκτελεί την επιθυμία της.  Τότε η ζωή γίνεται ένα πραγματικό όνειρο, ένα απίστευτο παραμύθι, και η χαρά της ψυχής είναι απερίγραπτη. Το μεγαλύτερο κέρδος μέσα από το μονοπάτι του εσωτερισμού είναι η επαφή με την ψυχή μας, η αναγνώριση της φύσης της και η συνεργασία μαζί της για την εκτέλεση του σκοπού της.  Τότε το εσωτερικό όραμα εξωτερικεύεται και η ζωή μοιάζει με επίγειο παράδεισο μια και η ψυχή προσπαθεί να αντιγράψει στο φυσικό επίπεδο ή να υλοποιήσει τις μνήμες της από το πνευματικό «θεϊκό επίπεδο», το επίπεδο της απόλυτης ομορφιάς, ικανοποίησης, αρμονίας, υψηλών ιδεών, και ψυχικής γαλήνης.
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 12:41:15
............................

Παράθεση
Ο άνθρωπος αισθάνεται ελεύθερος όταν αναγνωρίσει την φύση της ψυχής του, και εκτελεί την επιθυμία της.  Τότε η ζωή γίνεται ένα πραγματικό όνειρο, ένα απίστευτο παραμύθι, και η χαρά της ψυχής είναι απερίγραπτη. Το μεγαλύτερο κέρδος μέσα από το μονοπάτι του εσωτερισμού είναι η επαφή με την ψυχή μας, η αναγνώριση της φύσης της και η συνεργασία μαζί της για την εκτέλεση του σκοπού της.


......ναι αληθινη ελευθερια εχει οποιος εχει οτι ζηταει η ψυχη του..χμμ...αναζητηση της φυσης της ψυχης λοιπον ο ειναι ο  σκοπος του μονοπατιου του εσωτερισμου ...χμμμ..

ωραια Ροζ μεχρι εδω καλα .. τι μας εγγυαται ομως οτι  η φυση της ψυχης ειναι αγαθη ??? αλιμονο γιατι αν δεν ειναι τοτε η ελευθερια γινεται καταδικη και καταρα .. φαντασου μια σκοτεινη φυση .. να της λεμε  οτι σκοπος της εσωτερικης της αναζητησης ειναι να γνωρισει και να υπηρετησει την φυση της  ...ειναι σαν  να τη λες οτι  σκοπος της ειναι να εκφρασει το εσωτερικο της σκοτος ...με ποιο τροπο??.. μα πως αλλιως εκφραζεται αυτο .. απο το να προκαλει κανεις πονο και μονο πονο .....κατι που κανενας νομιζω εσωτεριστης δεν  θα δεχονταν ως θεμιτο αποτελεσμα της εσωτερικης ανζητησης ...χμμ...κατι λειπει λοιπον εδω στο προβληματισμο αυτον ...μια σημαινουσα και κρισιμη διακριση ..περι  φυσεως !!

...σκοπος της εσωτερικης αναζητησης ειναι βεβαια η γνωριμια με το εσωτερικο μας γιγνεσθαι  .. επειδη ομως αυτο ειναι διφυες δηλαδη και σκοταδι και φως ,,,και  αναγκες ζωης και αλλοπροσαλλες αναγκες σκοτεινες και επιπλαστες .. επειδη λοιπον τετοια ειναι η φυση της ψυχης ... ο εσωτεριστης αναγνωριζοντας  αυτη την διπλη φυση ,,,σκοπος του πρεπει να ειναι η εξαλειψη του σκοτους και  η ισχυριοποιηση της φωτεινης του  φυσης ... αυτο ειναι  η ανελιξη ..

και μονο τοτε η ελευθερια εχει αξια ...οταν απελευθερωνεται η καλη μα ς φωτεινη μας φυση μεσα απο αναλογα εργα ....καταστελλοντας το εσωψυχο σκοτος μας ,,,αφου πρωτα την  γνωρισουμε  φυση στο συνολο της ..

...αν παλι θεωρησουμε οτι η ανθρωπινη φυση μας ειναι μονο καλη τοτε κανενα θεμα,,, η ελευθερια εκφρασης της φυση μας ειναι και  απολυτη αξια ...ομως ειναι η φυση μας μονο καλη ??

...παναρχαιο θεμα που σε ανατολη και δυση εχει απασχολησιε τους φιλοσοφους ...προσωπικα εχω καταληξει οτι ειμαστε  συσταδες  απο φως και σκοτος, απο χαος και ταξη ...και ισορροπια δεν ειναι η ισοδυναμωση  των στοιχειων αυτων ( οπως πιστευουν πολλοι εσωτεριστες )αλλα η εξαλειψη του χαωτικου στοιχειου ,δηλαδη της σκοτεινης πλευρας της φυση μας ..

...αυτη ειναι η εξελικτικη μας μαχη ως ανθρωποι... και μονο η απελευθερωση των δυναμεων του φωτος εχει  αξια ...γιατι η αλλη ελευθερια  στην εκφραση του σκοτους  ,της σκοτεινης μας φυσης εινα αληθινη καταρα  και ως ανθρωποτητα μας παει πολυ πισω ....

αρα Ροζ ...επετρεψε μου να συμπληρωσω το σημαινον αυτο απαυγασμα της σκεψης σου στο εν λογω κειμενο

Το μεγαλύτερο κέρδος μέσα από το μονοπάτι του εσωτερισμού είναι η επαφή με την ψυχή μας, η αναγνώριση της διπλης φύσης της και η μαχη εναντια στην  χαωτικη και σκοτεινη πλευρα της φυσης μας ,η  παραβλεψη των δικων της σκοπων και η συνεργασία με την φωτεινη πλευρα της φυσης μας για την εκτέλεση του δικου της σκοπού μοναχα ....
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτέμβριος 21, 2014, 12:45:46
Στα ζεύγη, "φωτεινό - σκοτεινό", "μαύρο - άσπρο" κλπ, τίποτα δεν είναι αντικειμενικά καλό ή κακό, ούτε η ψυχή του ανθρώπου είναι καλή ή κακή ή και τα δύο....

Ουσιαστικά όπως δίδασκε και ο Σωκράτης, "ουδείς εκών κακός"....


Σχετικά με τον εσωτερισμό, το μεγαλύτερο επίτευγμα του είναι η αναγνώριση και η απαλλαγή του ανθρώπου από την πλάνη του διπόλου "καλό - κακό"....
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 01:37:03
Αγαπητη,   συντροφισα.....  Η   χαοτικη   και   σκοτεινη   πλευρα .....ΤΗΣ   ΦΥΣΗΣ   μας.....στελνει   Εικονες   τεραστιου   ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ....

                                            ΣΤΙΣ    Συνειδησεις   μας.....Αυτές....καθοριζουν   τη   Σταση  μας....στα   Αντικείμενα   και   τους   ανθρώπους...

                                            Αυτή,   η   Διαθεση   γινεται   αισθητη   παντου.... κοινωνικα-πολιτικα...τεχνολογικα....

                                            ετσι,   Διαπιστώνεται    ένα   Κ Ε Ν Ο .....

                                            Αυτό,   εμεις....το   ονομάσαμε...ΗΘΙΚΗ   ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ....

                                            Επισης....διαπιστώσαμε....ο,τι   η   Ιδιαιτεροτητα   αυτή   που  Ως   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ....εκφρασθηκε.....δεν   διαλεχτηκε

                                                                                                  ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.....

                Το   χασμα....λοιπον   που   δημιουργηθηκε....μεταξυ    της   ΗΘΙΚΗς    και   του   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ....ΕΙΝΑΙ    ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ....ΓΙΑ  ΤΗΝ

                                                                          ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.....

                 Εάν,   αυτό   δεν    καλυφθεί....Η   ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ    ΘΑ   ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ....από  την   ΔΥΝΑΜΗ....που  η   ΙΔΙΑ   δημιουργησε....

                  Ο    αγωνας   για   Αυτογνωσια.....εξασφαλιζει   την   προοπτικη   της   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ   βελτιωσης....γιατι   μονον   ΑΥΤΗ   Η   ΣΤΑΣΗ....

                                                μπορει    να   προβλεψει   τις    ερχόμενες    ΑΛΛΑΓΕς....
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 12:38:47
Στα ζεύγη, "φωτεινό - σκοτεινό", "μαύρο - άσπρο" κλπ, τίποτα δεν είναι αντικειμενικά καλό ή κακό, ούτε η ψυχή του ανθρώπου είναι καλή ή κακή ή και τα δύο....

Ουσιαστικά όπως δίδασκε και ο Σωκράτης, "ουδείς εκών κακός"....


Σχετικά με τον εσωτερισμό, το μεγαλύτερο επίτευγμα του είναι η αναγνώριση και η απαλλαγή του ανθρώπου από την πλάνη του διπόλου "καλό - κακό"...... καταρχην το καλο και κακο ειναι προσδιορισμοι επιθετικοι και βεβαια σχετικοι ...που λειτουργουν μεσα σε ενα πλαισιο νοηματοδοτησης ...χωρις αυτους δεν εινα δυνατη η κοινωνικη μας συμβιωση ..
πχ αν αυτη την στιγμη αρχιζω να βριζω η συμπεριφορα μου στο πλαισιο  τη παρουσας επικοινωνιας μας κια τον κανονων της  θα κριθει δικαιολογημενα "κακη" ..η μηπως οχι ??...πιστευει οτι ενα εσωτεριστης δνε πρπει να τηνκρινει ως τετοια ??

αν καποιος ερθει αναιτια μπει στο σπιτι μας και μας  κλεψει αυτο στα πλαισια  του γραπτου κι αγραπτου κωδικα ηθικης συμπεριφορας κοινωνικης συμβιωσης  θα θεωρησει κακο εγκληματικο και αξιο ποινικης διωξης .. αρα ο διπολισμος καλο κακο και η διακριση ειναι κατι που ειναι συμφυες  την ανθρωπινη νοητικη φυση μας και την  κοινωνικη μας συμβιωση..και που ειτε μα ς αρεσιε ειτε οχι χρησιμοποιουμε σε ολες τις εκδοχηες της κοινωνικης μας συνυπαρξης .

...η εσωτερικη αναζητηση θα πρεπει οπωσδηποτε να μας οδηγει στην ικανοτητα να αντιλαμβανομαστε και να διακρινουμε το καλο χρησιμογ ια την ψυχη απο το κακο αχρηστο ανωφελο ... γιατι αλλιως κινδυνευουμε να περιπεσουμε σε με μεγαλα ηθικα ανομηματα που προκαλουν πονο με το ρποσχημα α μαλιστα της σχετικοτητας της ηθικης  και της εσωτερικης ανωτεροτητας ...και εννοειται  η αντιληψη αυτη θα πρεπει να λαμβανει υποψην της τα πλαισια νοηματοδοτηση της ..

πχ το να κλεψεις δεν εινα απολυτος και χωρις αναφορα κατι κακο ...καθως το να κλεβεις  εκεινον που σε εκλεψε ειναι κατι σαν ανταταπωδωση του πονου .. .αρ αεξεταζεται σε αλλο πλαισιο ανφορας

αρα ειμαστε συνεχως ως ελλογα πλαμστα ενωπιων διπολικων τροπων ηθικης σκεψης ετσι λειτουργει το λογικο μας συστημα ( νομος του αποκλειμσμου του τριτου ) αν δεν  ειμασταν δεν  θα μπορουσαμε να παρουμε αποφασεις και να επιβιωσουμε ...

.. Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗς ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΑΝΑΜΕΣΑ  ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ( ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ) ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ( ΑΝΩΦΕΛΟ ) ..εννοειται ασκουμενος στο σχετικισμο των εννοιων αυτων στα πλαισια παντα συγκεκριμενων νοηματοδοτησεων κια καταστασεων ...
.. αν σκεφτομαστε ισοπεδωτικα απο αποψη ηθικης  ,,οτι  ολα ειναι σχετικα και διακριση δνε υπαρχει μπορει να γινουμε υπαιτιοι μεγαλων συμφορων απο αυτες που σαν οντα μςα πανε εξελικτικα πισω ...

αλλα παραδειγματα ...
αν μπαινονας σε ενα δωματιο .. σκοτεινο .. λογικα δεν διακρινουμε  αυτη την κατασταση απο την κατασταση του φωτεινου δωματιου θα καθησεουμε  εκει στα σκοταδια να μην μπορουμε  να δουμε  τιποτε και δεν  θα κανεουμε  την λογικη κινηση να αναψουμε το φως ...δηλαδη εδω χρειαζεται η λογικη διακριση φωτος και σκοτους ???...χμμμ...!!!εε τι λες ειναι ο διπολισμος υποθεση διαβιωσης κρισιμη ???

αλλο παραδειγμα

...αν καποιος στο δρομο σε σταματησει και με απειλη οπλου σου ζητησει χρηματα και εσυ θεωρησεις αυτη την κατασαση σχετικη ουτε κακη ουτε καλη,, τοτε απλα δεν  θα αντιδρασεις οπως πρεπει για να προστατεψεις τον  εαυτο σου ..

..αρα η διπολικοτητα ειναι λειτουργικος τροπος της ανθρωπινης νοημοσυνης,, χωρις αυτη απλα σ συμπεριοφερομασταν ως ανοητοι και επικινδυνοι ανθρωποι ..χμμ

...φαντασου το εαυτο σου σε ενα τεστ εξετασεων σωστο- λαθος ... αν δεν  σκεφτοσουν διπολικα θα εισουν νοητικα ακαταλληλος να παρεις μερος σε αυτο ...ολα σωστα θα ελεγες και θα εβαζες τικ και στα δυο κουτακια ..εε??

τωρα αν ως  "διπολικο" εννοησουμε το φανατικα πολωμενο και αμετακινητο νοηματικα ανεξαρτητως  πλαισιου αναφορας,, τοτε ναι συμφωνω οτι αυτη η  στειρα διπολικοτητα η  φατριαστικη ναι θα πρεπει να καταπολεμηθει απο εναν εσωτεριστη   ...
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 13:01:44
κι εδω ενα παλιοτερο λογυδριο ..


ΠΕΡΙ ΔΥΙΣΜΟΥ  ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΙΣΜΟΥ (αλλο  δυισμος ,, αλλο σχετικισμος των εννοιων )

 
............κοιτατε τι γινεται με τον δυισμο( διπολισμο ) που τοσο πολυ απεχθανονται καποιοι αποκρυφιστες ...
..........ο δυισμος η αλλιως δυιστικος τροπος σκεψης ειναι ο τροπος με τον οποιο λειτουργει η ιδια η νοηση μας ,,για καθε εννοια μπορουμε να εννοησουμε και την ακριβως αντιθετης της ...και αυτο απορρεει απο εναν κανονα της Λογικης που λεγεται <<αποκλεισμος του τριτου >>...αρα  εννοωντας την εννοια του <<οντος >>μας προκυπτει η εννοια του <<μη οντος >> ,,,εννοωντας την εννοια του<< καλου >>αυτοματως προκυπτει στο πνευμα μας και η εννοια του <<κακου>>..αρα Ο ΔΥΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΟΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ....
 
..δυστυχως οι αποκρυφιστες και φιλοσοφιζοντες συχνα μπερδευουν τον σχετικισμο καποιων εννοιων με τον δυισμο ...αυτο ειναι στην επιστημη της Λογικης μια βασικη πλανη ....
 
.....λοιπον... αλλο το ενα αλλο το αλλο,,,,,αλλο ο σχετικισμος ,,αλλο ο δυισμος  ...

..καποιες εννοιες και ιδιαιτερα αυτες που ειναι προσδιορισμοι επιθετικοι ,οπως
< ομορφος>,<ασχημος> ,<καλος>,<κακος> ,
<ψηλος >,<κοντος> κτλ   δεν μπορουν να εχουν απολυτο νοημα αλλα μονο σχετικο δηλαδη το νοημα τους εχει σχεση παντα με το πλαισιο αναφορας και εφαρμογης των εννοιων αυτων ...

....αυτο το φαινομενο ειναι που λεμε στην Λογικη σχετικισμο  των εννοιων ..
...αυτο το φαινομενο οι αποκρυφιστες που δεν εχουν εχουν σπουδασει Λογικη
το συγχεουν με το ανυποστατο του δυισμου ......και λενε ...
 
<<αφου η εννοια του κακου και του καλου ειναι σχετικες παει πει οτι  δεν υφισταται ο δυισμος καλο -κακο και ομοιως κανενας δυισμος ...>>
 
..........λοιπον επισημαινουμε εδω την βασικη μας θεση
 
...αλλο ο δυισμος ,που ειναι θεμελιωδης τροπος του νοειν κι αν δεν ισχυε θα ειμασταν στην κυριολεξια μεσα σε ενα νοητικο χαος, ανικανοι να επιβιωσουμε ...
...και αλλο ο σχετικισμος των εννοιων κυριως του τυπου επιθετικων προσδιορισμων ( καλος, κακος ,ομορφος, ασχημος κτλ)...
 
δηλαδη
 
ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΛΟ- ΚΑΚΟ , ΦΩΣ -ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΙΚΟ-ΔΥΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ  ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΜΕΝ,  ΝΟΗΜΑ  ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΙΚΟ ( αναλογως πλαισιου αναφορας )..ΚΑΙ  ΑΥΤΟ ΔΕΝ  ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΔΥΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΗ ....Ο ΔΥΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΝΝΟΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,,, ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ..
 

....ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΗΘΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ...
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτέμβριος 23, 2014, 19:05:52
Στις δύο παραπάνω παραθέσεις η αγαπητή μας ΜΥΘΗΡΑ έδειξε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ο κόσμος - το Σύμπαν ολάκερο - είναι δυϊστικό, διπολικό. Ένα δυϊστικό Σύμπαν αποτελούμενο από ζεύγη αντιθέτων, ζεύγη τα οποία όμως ουδεμία σχέση έχουν με τους χαρακτηρισμούς "καλό - κακό", όπως μας δίδαξε ο εσωτερισμός, απαλλάσσοντας μας από την πλάνη αυτού του ψευδούς και ανύπαρκτου διπόλου.
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Σεπτέμβριος 24, 2014, 18:53:13
 σε αυτο το σημειο να πουμε λοιπον οτι δυο ειναι οι διαφαινομενες βασικες τασεις στον εσωτερισμο ..

- απο την μια οι εσωτεριστες που θεωρουν σκοπο της εσωτερικης αναζητησης την εξισορροπηση του φωτος με το σκοτος τους ( ομως ειναι αυτο ανελιξη ?καθως οταν το σκοτος παραμενει  κ υπο την επηρεια του μποτρουνα γινουν εγκληματικες πραξεις για τις οποιες βεβεια λογω εξισορροπηση με το φως μετα ο εγκληματια ςνα μεταμελησει αχ αλλα αυτο δεν  ειναι η ποθητη εσωτερικη  ανελιξη ...αλιμονο να θεωρησουμε νε ατεοιο ατομο πνευματικα ανπατυγμενο και ανελιγμενο   ) ...χμμ

-απο την αλλη  εχουμε τους εσωτεριστες που θεωρουν οτι η εσωτερικη αναζητηση εχει σαν σκοπο την εξαλειψη της σκοτεινης μας φυσης και την βαθμιαια κυριαρχια του φωτος ( αυτο ειναι ανελιξη .. ο ανελιγμενος αυτος εσωτεριστης δεν  θα διαπραξει ποτε εγκληματα καθως εχει εξαλειψει το εσωψυχο σκοτος του )

...αρα μιλαμε για δυο διαφορετικες κλιμακες εξελιξης δυο ατραπους εσωτερισμου  ,, προφανως κανεις εχεφρων δεν  θα ισχυριστει οτι η θεικη  ατραπος ειναι η πρωτη !!!!!!!!!κανεις δεν  περιμενει απο εσωτεριστη που εχει αναπτυξει θεικες ιδιοτητε ς να υπαγεται στις αναγκες του εσωτερικου σκοτους του, να εχει ψυχοσυγκρουσεις κια εσωτερικη διαπαλη αναμεσα στο σκοτος κια το φως του  .. τα αντιθετικα δνε μπορουν να ισορροπησουν ειναι ανταγωνιστικα και αλληλοσυγκρουομενα ....μια μεγαλη κλασσικη πλανη των εσωτεριστων λοιπον ειναι αυτη που μιλα για ισορροπια φωτος - σκοτους ,,μονο ο απολυτα πεφωτισμενος μονο αυτος ισορροπει ψυχονοητικα ......

...αυτος που εχει μεσα του ισοδυναμα και το σκοτος και το φως ειναι  ενα ψυχοσυγκρουσιακο ατομο ενα ατομο που υποφερει ουσιαστικα απο αυτη την εσωτερικη διαπαλη .. αρα με κανενα τροπο δνε θα μπορουσαμε να πουμε οτι σκοπος του εσωτερισμου ειναι η διατηρηση αυτης της διαπαλης ...αλιμονο τοτε ..ο εσωτερισμος θα  πρεπει να μας κανει ευδαιμονες οπως θα ελεγε κι ο Επικουρος ,,

,,,αν συνεχως εχουμε να πολεμαμε το σκοτος μας αν ποτε δε γλιτωσουμε απο  αυτη την διαπαλη σκοτους φωτος  τοτε  εσαει θα ειμαστε ατομα  δυστυχισμενα και δυναμει  επικινδυνα για τα αλλα ζωντανα πλασματα ..φευ !!!

...συμπερασμα...
... πιστευω οτι η δευτερη ταση του εσωτερισμου ειναι η ηθικως ορθη και πρεπουσα ...αυτη που μας οδηγει στην ευδαιμονουσα - θεικη ψυχικη κατασταση ,,,η αλλη σταση ειναι επιφοβη μεγαλων ανομηματων με το προσχημα της συνειδησης της  υπερανω ηθικης ,, και βεβαια οδηγεισ ε ψυχσυγκορυσιακα ατομα που ποτε δεν  απαλλασσονται απο τις συγκρουσες τους κια αρα μονιμως εινα δυστυχισμενα ...

...φευ ο εσωτερισμος δεν ειναι δυνατον να μας οδηγει σε δυστυχια ...........

αποψεις !!!!!!!
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: xristosx στις Σεπτέμβριος 25, 2014, 09:56:47
Παράθεση
σε αυτο το σημειο να πουμε λοιπον οτι δυο ειναι οι διαφαινομενες βασικες τασεις στον εσωτερισμο ..


Οι τασεις καλα κανουν και υπαρχουν , ετσι  εμεις οι κοινοι ανθρωποι , που ζουμε στην κοινωνια , ετσι οπως αυτη ειναι , να μπορουμε , να παιρνουμε μια ιδεα για τις δυνατοτητες που υπαρχουν

Ιδεα, που ζωντας κατω απο τις συνθηκες που ζουμε , οπως ζουμε , ειναι σχεδον , ουτοπια , και κατι που μονο υπαρχει , στο πισω μερος του εγκεφαλου , του μεσου ανθρωπου , και ισως και στις πιο μακρυνες του επιδιωξεις
Ενας χαρτης, ειναι οι θεωριες

Ο χαρτης ειναι απαραιτητος , για ολους τους λογους , που εχεις ηδη αναφερει  , και ισως και για πολλους αλλους

Τον χαρτη , ειναι απαραιτητο να τον μελετησουμε

Αν ομως μενουμε εκει , δεν θα παμε πουθενα

 
Παράθεση
απο την μια οι εσωτεριστες που θεωρουν σκοπο της εσωτερικης αναζητησης την εξισορροπηση του φωτος με το σκοτος τους

Το φως , και το σκοταδι , ειναι μεσα μας , ειμαστε εμεις , την καθε στιγμη

Και μονο πως θα πουμε ....φως σκοταδι ....κουβαλαμε εντυπωσεις , που δεν τις χρειαζομαστε

Το φως , και το σκοταδι  πρεπει να το δουμε την καθε στιγμη , και αυτο ειναι ζητημα ΑΙΣΘΗΣΗΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΕΨΗΣ , ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΗΣ ΚΛΠ

Οταν ονομασουμε , μπορει αυτο , να μας καταστησει ανικανους , να καταλαβουμε την πραγματικη φυση , αυτου που ονομαζουμε ...καλο, κακκο , φως , σκοταδι

Πρεπει να κατανοησουμε την φυση , ολων αυτων , και την διαδικασια , που συμβαινει, .........δηλαδη πως χτιζονται

Παράθεση
( ομως ειναι αυτο ανελιξη ?καθως οταν το σκοτος παραμενει  κ υπο την επηρεια του μποτρουνα γινουν εγκληματικες πραξεις για τις οποιες βεβεια λογω εξισορροπηση με το φως μετα ο εγκληματια ςνα μεταμελησει αχ αλλα αυτο δεν  ειναι η ποθητη εσωτερικη  ανελιξη ...αλιμονο να θεωρησουμε νε ατεοιο ατομο πνευματικα ανπατυγμενο και ανελιγμενο   ) ...χμμ
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: xristosx στις Σεπτέμβριος 25, 2014, 10:28:10
Παράθεση
( ομως ειναι αυτο ανελιξη ?καθως οταν το σκοτος παραμενει  κ υπο την επηρεια του μποτρουνα γινουν εγκληματικες πραξεις για τις οποιες βεβεια λογω εξισορροπηση με το φως μετα ο εγκληματια ςνα μεταμελησει αχ αλλα αυτο δεν  ειναι η ποθητη εσωτερικη  ανελιξη ...αλιμονο να θεωρησουμε νε ατεοιο ατομο πνευματικα ανπατυγμενο και ανελιγμενο   ) ...χμμ

Και να , που αποδυκνειεται περιτρανα , αυτο που σου ειπα

Μετατρεπουμε την εσωτερικη εργασια, απο ασθαντικη λειτουργια , που θα επρεπε να ειναι , σε σκεψη , υπολογισμο , υποθεση , ....και μοιραια σε αποδοχη , αποριψη , χωρις ομως κατανοηση

Ανελιξη για μενα λοιπον ειναι , η καθε στιγμη , που κατανοω κατι παραπανω , που θα ειναι ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΠΜΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗς ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ........ΦΥΣΙΚΑ

Η φυση μας ειναι , απο δυσκολο εως πολυ δυσκολο να αλλαξει

Ακομα και η ελαχιστη κατανοηση πανω στην λειτουργια μας ομως , ειναι φως

Αποδεχομαστε καθε στιγμη , αυτο που ειμαστε , και ενοειται .....και  αυτο ,που εχουμε αποκτησει .....γιατι απλα δεν μπορουμε να κανουμε διαφορετικα

Το να θελουμε με τον λαθος τροπο , και το λαθος κινητρο ,  ακομα περισσοτερα , επειδη , καποιος τα εχει καταφερει να τα αποκτησει , η  τα εχουμε διαβασει   , η οτιδηποτε αλλο , το μονο που φερουμε , ειναι συγκρουση

Μεταξυ ,αυτου που ειναι , και αυτου που θα επρεπε να ειναι

Και βεβαια δεν ενοω να μην προσπαθουμε , να εξελισομαστε συνεχεια , και μαλιστα , με ολες μας τις δυναμεις

Ενοω απλα ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ  ΜΑΣ .....να ειμαστε ο εαυτος μας

Δεν μπορουμε , απο το πρωτο σκαλοπατι , να παμε στο τελευταιο

Και δυστυχως , ολο αυτο , το απλο , στο οποιο αναφερθηκα , ειναι , και η πιο διαδεδομενη παγιδα , στην οποια πεφτουν , σχεδον ολοι οι επιδοξοι εσωτεριστες

Και βεβαια απο αυτο δεν εξαιρω τον εαυτο μου , που για πολλα χρονια αναμασουσα θεωριες αλλων

Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτέμβριος 25, 2014, 15:39:29

 σε αυτο το σημειο να πουμε λοιπον οτι δυο ειναι οι διαφαινομενες βασικες τασεις στον εσωτερισμο ..

- απο την μια οι εσωτεριστες που θεωρουν σκοπο της εσωτερικης αναζητησης την εξισορροπηση του φωτος με το σκοτος τους ....


-απο την αλλη  εχουμε τους εσωτεριστες που θεωρουν οτι η εσωτερικη αναζητηση εχει σαν σκοπο την εξαλειψη της σκοτεινης μας φυσης και την βαθμιαια κυριαρχια του φωτος....

Κανείς από τους εσωτεριστές δεν επιδιώκει την εξισορροπηση του φωτος με το σκοτος τους, καθότι ο εσωτεριστής γνωρίζει πως τα πάντα είναι μείγμα σε ίση αναλογία από "φως και σκότος" και ως εκ τούτου, δεν έχει έννοια να προσπαθεί να εξισορροπήσει το ούτως ή άλλως βρισκόμενο σε απόλυτη ισορροπία....

Όσοι από την άλλη έχουν ως σκοπό την έξάλειψη της σκοτεινής τους φύσης, δεν είναι εσωτεριστές, αλλά πλανεμένοι θρήσκοι, καταδικασμένοι να κυνηγάνε ανεμόμυλους....

Ο εσωτεριστής, ούτε προσκολλάται στον έναν πόλο (σκότους ή φωτός δεν έχει σημασία), ούτε ισορροπεί στατικά ανάμεσα στα δύο, αλλά, βγαίνοντας μπροστά από τον άξονα της αντίθεσης, γίνεται η δυναμική τρίτη εστία που εκμεταλλεύεται την αντίθεση ως εφαλτήριο για ανέλιξη....
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτέμβριος 25, 2014, 15:53:17

...
...αυτος που εχει μεσα του ισοδυναμα και το σκοτος και το φως ειναι  ενα ψυχοσυγκρουσιακο ατομο ενα ατομο που υποφερει ουσιαστικα απο αυτη την εσωτερικη διαπαλη.......
Το φως , και το σκοταδι , ειναι μεσα μας , ειμαστε εμεις , την καθε στιγμη

Και μονο πως θα πουμε ....φως σκοταδι ....κουβαλαμε εντυπωσεις , που δεν τις χρειαζομαστε

Το φως , και το σκοταδι  πρεπει να το δουμε την καθε στιγμη , και αυτο ειναι ζητημα ΑΙΣΘΗΣΗΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΕΨΗΣ , ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΗΣ ΚΛΠ
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Σεπτέμβριος 25, 2014, 20:49:16
το φως πως το οριζετε??? και πως το σκοτος ..η μηπως αυτα δεν  οριζονται ..
αυτη πχ ειναι μια καλη πραξη κακη η τιποτε απο τα δυο ..τι θα λεγατε ως εσωτεριστες του ηθικου αγνωστικισμου και σχετικισμου ???
η μηπως  τιποτε απλα  θα παρακολουθουσατε ως σιωπηλοι θεατεςς αδιαφοροι τετοια θεαματα

(http://www.dha.com.tr/newpics/news/310720141846568528604_3.jpg)

σχετικα με την ισσορροπια φωτος σκοτους συ ειπας ...


Παράθεση
Ο εσωτεριστής, ούτε προσκολλάται στον έναν πόλο (σκότους ή φωτός δεν έχει σημασία), ούτε ισορροπεί στατικά ( αλα δυναμικα μπορει να ισορροπει εεε??)ανάμεσα στα δύο, αλλά, βγαίνοντας μπροστά από τον άξονα της αντίθεσης, γίνεται η δυναμική τρίτη εστία (?)που εκμεταλλεύεται την αντίθεση ως εφαλτήριο για ανέλιξη....

αυτο που τοσο περιτεχνα περιγραφεις δεν  ειναι μια δυναμικη ισορροπια ?? αρα ισορροπια ..και οταν λες τριτη εστια τι εννοεις και τι εινα για σας Χριστο και Ορφεα η ανελιξη ???..η μηπως ουτε αυτα οριζονται ..δηλαδη μιλατε με εννοιες που δεν  ξερετε τι σημαινουν??χμμ!!!γιατι δεν ειναι δυνατον να ξερετε κιανα μη μπορειτε να τις οροσετε ??? εε ??? τι λετε ??
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Σεπτέμβριος 26, 2014, 11:28:59
ας βαλω εγω ενα προσωπικο λιθαρακι ορισμων των εννοιων που χρησιμοποιω ...γιατι  αν δεν  ξερουμε τι σημαινουν οι εννοιες ,αρα  αν ειμαστε ανικανοι να  ορισουμε τις εννοιες που χρησιμοποιουμε εμεις ή οι αλλοι  αν δεν  εχουμε ενα κοινο πλαισιο αμοιβαιας συνεννοησης ,,τοτε η συζητηση ειναι για κλαματα και οδηγει σε στειρες αντιπαραθεσεις ...

φως :η οργανωμενη τακτικη υλονεργεια
χαος =σκοτος : η αναρχη ατακτη ανοργανωτη υλοενεργεια


πονος -οδυνη : η κατασταση της μη ικανοποιησης των αναγκων ζωης ( θρεψη ,στεγη ,ασφαλεια ,επικοινωνια,γνωση )
ψυχικη ηδονη -ευδαιμονια : η κατασταση της ικανοπησης των ζωτικων αναγκων μας αρα της ψυχικης μας πληροτητας

καλο : το ωφελιμο αυτο που απαλλασσει απο τον πονο -οδυνη και φερνει ψυχικη ηδονη -ευδιαμονια
κακο :το ανωφελο αυτο που επαυξανει και συντηρει τον πονο

ισορροπια :η κατασταση οπου εχουμε ισοδυναμη εκφραση κι ικανοποιησηση ολων των ζωτικων ροπων -τασεων -επιθυμιων και δυνατοτητων της ψυχης ( εννοειται προκειται για δυναμικη ισορροπια καθως αναφερομαστε σε δυναμικα εξελισσομενα οντα )

χμμ ετσι οριζω τις ενοιες αυτες εγω ,,πεστε τωρα πως τις εννοειτε εσεις ( Χριστο ,Ιππολυτε ,Ορφεα και Ροζ )για να ξερουμε αν μπορουμε να κανουμε κουβεντα ( αν εχουμε εν α κοινο πλαισιο γλωσσικης και νοηματοδοτικης αναφορας)και αν ειμαστε σε θεση να ξερουμε τι σημαινουν οι εννοιες που τοσο ελαφρα τη καρδια συνηθως χτησιμοποιουμε ...
( αν δεν κανω λαθος αυτο μ ε τουςορισμους ηταν και μεθοδος του Σωκρατη στους διαλογους του, ας τον μιμηθουμε στα εργα λοιπον και στα λογια ... )

φθινοπωρο ειναι ...ας πολεμησουμε την μελαγχολια του φιλοσοφωντας ....λιγο ...εεε τι λετε,, ελατε ας κινηθει λιγο η διανοια μας  που τετοιες εποχες τεμπελιαζει ???
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Σεπτέμβριος 26, 2014, 15:49:43
Αγαπητη,   συντροφισα......χαιρε,
                                                      Η    παντα.....Επινοητικη    Διανοια   ΜΑς....ελπιζει  πως   με   τα   Φτερα   της   θα  ΜΑς   επιτραπει...

                                                                                                                     να   πετάξουμε   προς   τον   ΗΛΙΟ.....

                                                       Γεματη....ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ.....αλλα   με   εμπιστοσυνη   στον  εαυτο  της...δεν  την  ΠΕΙΡΑΖΕΙ....που ..

                                                                                                                      Μετατρεπεται    σε   Διαστρεμμενη   φαντασια....

                                                       
                                                        Καμμια   Συμβουλη....και   Κανενα   Μετρο...δεν   την  κανουν   να  αλλαξει   γνωμη....-θελω-...

                                                                                                                       να   γινει   δηλ.     -ΠΝΕΥΜΑ-......

                                                         Η    ΕΞΕΓΕΡΣΗ   της.....σε   ΚΑΘΕ   ΕΓΩ....-συμβαινει-   ΠΑΝΤΑ.....Προσφερωντας   του   την...παραφορη  ορμη

                                                                                           που   ΑΥΤΟ   Υιοθετει....για   να   ταξιδευει....στη   ΖΩΗ.....

                   ΤΟ    ΠΝΕΥΜΑ.....ΕΙΝΑΙ    ΑΥΤΟ    ΠΟΥ   ΕΠΙΒΑΛΕΙ   ΤΗΝ    ΤΙΜΩΡΙΑ....στη   διαστροφή   της   

                                                          Η     Επιθυμια....να    Ανυψωθεί   οποισδηποτε....ΠΑΝΩ   από   την   ΖΩΗ...είναι   πολύ   Συνηθισμενο...

                                                                                              ιδιαιτερα   στους    ΚΥΚΛΟΥς.....που   εμεις    κινούμαστε....

                     ΑΦΟΥ....η    Πνευματοποιηση....-Εξιδανικευση...ΕΙΝΑΙ   το   ουσιαστικοτερο    φαινομενο...του    ΨΥΧΙΣΜΟΥ   ΜΑΣ....

                                                            Δηλ....του   κάθε  ενός-μιας...ΑΡΕΣΕΙ...να   φανταζεται   ότι   ΕΧΕΙ....την   εξαιρετικη   ικανοτητα....να

                                                                                                  πνευματοποιηθει......

                     Η    εκφραση....αυτή,    εκφραζει    τον    ΠΟΘΟ    του....να   ΥΠΕΡΒΕΙ    τον   εαυτο   του....δηλ....την   ΕΣΩΤΕΡΗ    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ   ΤΟΥ...

                     Ο  ΠΟΘΟΣ....της   ΕΞΥΨΩΣΗς....και   η   ικανοποιηση   του....Μετατρεπεται    σε   ΛΑΘΕΜΕΝΗ    ΣΤΑΣΗ....απέναντι  στη   πραγματικη  ζωη..

                     Ο   ΕΦΙΑΛΤΗΣ....που   ξεκινα....ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ....τις   εννοιες    καλου-κακου...ΤΗΝ   αντιθεση....τις   ΘΡΗΣΚΕΙΕς...ΤΟ   ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ...

                                                           ΤΙΣ    ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ   ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ....-ΩΣΕΙΣ-...ΤΗ   ΛΑΓΝΕΙΑ....ΤΟ   ΟΦΕΛΟΣ...και   όλα   τα...

                                                                                   ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΑ.....ως   ΠΡΑΞΕΙς...

                                                           Ετσι.....εχουμε    την    α φ ε λ η    Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α ....της    Ε Ξ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Η Σ    επιτυχιας....χα,χα....χα!

          Η    ΤΥΦΛΩΣΗ.....ως   ματαιοδοξια...ΣΤΕΡΕΙ    την   ΨΥΧΗ....από  την   Δ Ι Ο Ρ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α    της....ετσι,   στην   ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ   ΨΥΧΗ...

                                                            ΥΠΑΡΧΕΙ    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ    ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ....- Π Α Λ Η -  αναμεσα    στην   πνευματοποιηση.....και   την

                                                                                       επικρατουσα.....ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ....

                          ΔΗΛ.....Α Υ Τ Η      ΓΕΝΝΑ    ΟΛΑ     αυτά    που   εμεις   θέτουμε   ως   συζητηση....

                          δηλ.    ΕΜΕΙς.....ΤΑ   ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ   -----ΕΧΟΥΜΕ---    ΟΛΑ    μα   όλα....τα   κακοκαλα....   ΕΜΕΙΣ.....


                                                          Το   αστειο   είναι   που   τα   βλέπουμε....κιολας.....γυρω   μας....και   ΞΑΝΑΠΕΡΝΟΥΜΕ    ΘΕΣΗ....

               και   ξανα-  και   ξανα....και   ξανα....και    ξ α ν α .....φτου!     ε λ ε ο ς ....


                                 ετσι,   καποιοι   ελαχιστοτατοι....εχουν   δικιο   να   μιλουν    για   τον   ΗΛΙΘΙΟ....ως   επιθετικο   προσδιορισμο....

                                                                                                                     ε,   δασκαλε.....ασε   τα   ΠΑΙΔΙΑ....ΜΟΝΑ   ΤΟΥΣ.....

                                                                                                                                          Η   αγαπη  ....  στις   καρδιες   σας....
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Σεπτέμβριος 26, 2014, 17:14:19
IΠΟΛΛΥΤΕ ΕΥΓΕΝΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΥΨΩΘΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΙΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΙ ΕΡΩΤΗΜΤΑ Α..αλλα ζωντας ακομη εΔω κλεισμενοι σε τουτη την σαρκινη οντοτητα τα ζητημτα κι ερωτηματα του ορισμου των βασικων εννοιων που θετουμε επανειλημενα στις συζητησεις μας πολλες φορες με πνευμα μαχητικο κια αντιπαραθετικο ερχονια και ξαναρχονται ...

λοιπον πως οριζετε εσεις το φως ,το καλο ,την ηδονη ,την ισορροπια ???

καιμη μου πειτε οτι δεν  δινετε ορισμους και αρα την σημασια τους δνε γνωριζετε γιατι τοτε ναι δνε θα πρεπει να ανοιγονται τετοιες συζητησεις  μαζι σας ...

αληθεια ρωτω την Ροζ την νηματοθετρια ,,, μιλα για το οραμα της ψυχης ...

αλλα καταρχην τι εινα η ψυχη ,,τι οριζουμε ως ψυχη.. και λεω το εξης αν  δε μας ενδιαφερει να ορισουμε  αρα να νοηματοδτησουμε αυτο το ορο  δηλαδη τον ορο ψυχη " τοτε νομιμοποιουμαστε να μιλαμε για αυτην ??....με την με την ελπιδα οτι  καταλαβονομαστε μεταξυ μας ...

συμπαθατε με που ζητω ορισμους και ""φραγματα ""νοημοσυνης κατα εσας .. αλλα πεστε μου εχει νοημα να μιλαμε για κατι αν δεν ξερουμε πως το εννοει ο καθενας μας .. αυτο πο υζηταω απο σας ειναι απολυτως λογικο ..ζηταω να ξεκαθαριστει  τι σημαινει για τον καθενα μας  αυτο για το οποιο μιλαμε  συμπλεκοντας νοηματα ..δεν  ζητω κατι παραλογο... εγω ορισα τις εννοιες πως τις εννοω ...εσεις ???... αχ να ...βλεπω τον Σωκρατη απο μακρυα να τριβει με ευχαριστηση την κοιλια του...και να σκεφτεται οτι τελικα η μαιευτικη ειναι μια γυνακεια τεχνη ,,
χρειαζεται εγγυμονουσα διανοια που να εχει παιδευτει κυοφορωντας το σπερμα της γνωσης ...αχ!!και βεβαια δεν  χρειαζεται αγνωστικιστικο και μηδενιστικο κουρασμενο πνευμα η δογματικα κλειστο πνευμα ..

περιμενω ορισμους αλλιως δεν μπορει να γινει περαιτερω συζητηση για το "οραμα της ψυχης " και το σκοπο του εσωτερισμου ,,,ενα καιριο κρισιμο θεμα που ανοικτηκε απο Ροζ ...και για το οποιο αξιζει τον κοπο να συνδιαλεγονται οσοι εχουν ασχοληθει με φιλοσοφικο εσωτερισμο ...

...και απαντω στο ΙΠΠΟΛΥΤΟ που βλεπει την επιμονη μου για ορισμους ως διεστραμενη φαντασια ..απαντω με ενα αποσπασμα απο λογια του Σωκρατους ( γιατι εκεινος εχει το δικαιωμα να μιλα ετσι κι εμεις καποιοι ανωνυμοι διανουμενοι του διαδικτυου  στην εποχη του υποδουλου βαρβαροκρατουμενου  ελληνισμου δεν τον εχουμε ?? εε??δεν  πρεπει οι μεθοδοι ενος φιλοσοφου σαν κι αυτον να γινονται προτυπο διαλογου για μας  στην εποχη μας ,,ολους εμας που θελουμε να ανακτησουμε την ελληνικη μας ταυτοτητα την ευτελισμενη ??ε???)


ΣΩ.: "Εις τήν ιδικήν μου μαιευτικήν τέχνην υπάρχουν τά γενικά χαρακτηριστικά όσα υπάρχουν καί εις τήν ιδικήν των (τών μαιών), υπάρχει όμως η διαφορά ότι η ιδική μου ξεγεννά άνδρας καί όχι γυναίκας καί ότι επιβλέπει τάς ψυχάς αυτών κατά τόν τοκετόν των καί όχι τά σώματα. Τό σπουδαιότατον δέ εις τήν ιδικήν μου τέχνην είναι τούτο, ότι δηλ. δύναται νά ελέγχη ποικιλοτρόπως εάν η διάνοια τού νέου γεννά παιδί φαινομενικόν καί ψευδές ή ζωντανόν καί αληθές". (Θεαίτητος, 150B - C, 184B, περί μαιευτικής καί εις τόν επίλογον 210C).


εεχμ !!! λοιπον??εχει αδικο ο σοφος τουτος ???????Η ΜΗΠΩς ΑΥΤΟΣ  ΣΑΝ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΕΤΣΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ..
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Σεπτέμβριος 26, 2014, 18:37:49
  Αγαπητη,   συντροφισα......
                                               Μια   από  τις  πιο   Ματαιες   προσπάθειες   να   Αποφυγει   κανεις   την   ιλιγγιωδη  .....ΤΑΛΑΝΤΕΥΣΗ...

                                                                            Αναμεσα      στην  εξαρση   της   Διανοιας.....και   της   πνευματικότητας....είναι

                                                                            να   διασωσει   καποιος   με  ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ....ΤΟΝ   ΟΠΟΙΟ  ΨΥΧΙΣΜΟ   ΤΟΥ....

                                                             ΔΗΛ....Η    ΜΟΡΦΗ    που   εχει   ο   Ιδιος  .....ΔΩΣΕΙ....στην   Σκεπτικη   Δυναμη   του....ως ...

                                                                             Ικανοποιηση.....ΠΑΡΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ    ΠΟΘΩΝ......

                                                              ΔΗΛ....ΤΟ    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ    ΑΤΟΜΟ....ΔΕΝ   ΑΡΚΕΙΤΑΙ   ΠΙΑ   ΣΤΟ   ΝΑ   ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ....Ο,ΤΙ   ΑΥΤΟ..

                                                                              ΥΠΕΡΕΧΕΙ....ΑΛΛΑ....ΝΑ   ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ   ΤΗΝ   ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ   ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ....

                                                                                                           Ως    ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ.....ΑΓΙΩΣΥΝΗΣ....


                          Η   οποια   ψυχαναγκαστικη    συνδεση....με   το   ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ....που   η   Διανοια    του   παρεχει....εχει   Εξιδανικευθεί....!

                         Η    ψευδαισθηση.....του   ΥΨΟΥΣ... από  θεαμα    γνωσεων....ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ...ΣΤΗΝ   ΕΙΣΒΟΛΗ...ΤΩΝ   απωθημένων   Ποθων....

                         
            Η    ΜΥΘΙΚΗ   ΟΠΤΙΚΗ   που   το   διακατεχει ....μεσω   αναφορων   σε   Αναφορες  ειτε   ιστορικες-ειτε  εγκυκλοπαιδικες....ειναι   προειδοποιηση

                                                       ο,τι.....το   ΜΟΝΟ   που   εκφραζει....ΕΙΝΑΙ....

                                            Φ Ο Β Ο .....διαταραχης....της   ΑΡΜΟΝΙΑς   των   ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΩΝ...    Όπως    και   επισης....

                                  της      ΑΠΩΛΕΙΑΣ.....ΤΟΥ    Ο Ρ Θ Ο Υ     Μ Ε Τ Ρ Ο Υ ......

                                                   
                Απαιτει....μεσω   της   ΔΙΑΝΟΙΑς   ΤΟΥ....και   της   Ματαιόδοξης   Ανάτασης   του...-λαθεμένα.-    να   ληφθεί   η   οποια   Απαιτηση   του...

                                                                          ως   ΥΨΗΛΗ    ΠΡΟΘΕΣΗ....

                                   Θεωρώντας.....σαν   ΥΨΗΛΕΣ    αρετες.....τις    διεστραμμένες   δικες   του....

                 Ο    Σ π α ρ α γ μ ο ς ....αναμεσα  ....στην   Αβεβαιοτητα   του....και   στη   Δικαιωση   της....Συμβολιζει    την   ιδανικη   απουσια   ΑΙΣΘΗΣΗΣ..

                                    Ο    παροξυσμος   του....ΘΥΣΙΑΖΕΙ....το   πνευμα   του....ως    ΑΠΑΤΗ.....

                                    Ο  Σαπιος    Καρπος  ......που   Αυτος   προσφερει....στο    Τραπεζι...των   Απλωμένων   χεριων....είναι  η  εικονα...του

                                                                                      Θεοποιημενου    Υπο -Συνειδητου....

                  δηλ.....Αυτος     ΠΙΣΤΕΥΕΙ.....ότι   Εκτελει....ΤΗΝ    πιο   ΥΨΗΛΗ   ΠΡΑΞΗ.....ενώ   στην   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....δεν   είναι   παρα  ...

                                                                                             ΘΥΜΑ....μιας    εμμονης  νοσηρης    ΙΔΕΑΣ.....

                                     Το    Αισθημα.....της    ΨΥΧΗΣ   του....ως    Νερο    ΑΠΟΤΡΑΒΙΕΤΑΙ....αφήνοντας....στην   ΘΕΣΗ   του....την....

                                                                                 ΠΑΡΑΙΣΘΗΤΙΚΗ    φαντασια....

                                              γιαυτο....και     συνεχως....απαιτει....εννοιολογικες    απαντησεις....της    ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ  του....

                     Η    τιμωρια   του.....θα   είναι....η    τρελλα....
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Σεπτέμβριος 26, 2014, 20:58:51
απαπα!!!...Ιπολυτε λιγη φιλοσοφια θελησα να κανω και με βγαλες τρελη πλεκοντας και το εγκωμια της παραισθησιας μου ...καλα ...τα παραταω ..δε τραβαει ...η παρεα ...

απαπα!!! ............ηρεμισε βρε εσωτεριστη  μου .. δε θα ξανα ρωτησω τιποτε ,,,κι αυτα με τα διπολα μωρε ξεχαστε τα δνε ηταν σοβαρα πραγμα  ..αχ τελος παντων !!
..απαπαπα!!τι μπορει να παθει ο ανθρωπος !!...

θα περιοριστω σε διαλογο μετο Χριστο ...στα θεματα του ..απαπα! τι γκαφα που εκανα !!!
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: xristosx στις Σεπτέμβριος 26, 2014, 23:20:00
Παράθεση
θα περιοριστω σε διαλογο μετο Χριστο ...στα θεματα του ..απαπα! τι γκαφα που εκανα !!!


Εχουμε μπει σε μια διαδικασια διαλογου , με σκοπο , να ωφεληθουμε ολοι απο αυτο αν ειναι δυνατον

Δεν ειναι συμφερον για κανεναν απο εμας , να διασπειρουμε διαμαχη διχονοια , αλλα και οτιδηποτε αλο που θα χαλασει την μικρη μας παρεα

Εστω και ιντερνετικη

Στο διαταυτα λοιπον

Ειναι γεγονος , και θα συμφωνησω με αυτο με τον φιλο ΙΠΠΟΛΥΤΟ,οτι καποιες φορες , ο νους πλαναται , και μας πλανα επισης και εμας , οτι ταχα εχουμε κατακτησει , πραγματα πνευματικα κλπ,κλπ

Η πραγμαατικοτητα της υπαρξης ομως , ερχεται για να μας αποδειξει , οτι καναμε λαθος , και .......'' Τό σπουδαιότατον δέ εις τήν ιδικήν μου τέχνην είναι τούτο, ότι δηλ. δύναται νά ελέγχη ποικιλοτρόπως εάν η διάνοια τού νέου γεννά παιδί φαινομενικόν καί ψευδές ή ζωντανόν καί αληθές".

Εμεις λοιπον καλουμαστε να διορθωνουμε το λαθος , δοκιμαζοντας ,ερευνωντας , ο καθενας για τον εαυτο του , τι ειναι αυτο που θα δωσει ουσιαστικοτερα αποτελεσματα

Οταν κατι ουσιαστικοτερο ερθει , τοτε σιγουρα θα το αναγνωρισουμε

Θα διαφωνησω ομως , με την ταση του ιδιου φιλου , να επιπεδοποιει τα παντα ,κατατασοντας τα στην κατηγορια του λαθους , ....ετσι απλα ....χωρις διακριση

Στο κατω κατω , ειναι και αυτη η διαδικασια , της αναγνωρισης και της θεωρητικης μελετης απαραιτητη , για την κατανοηση του δρομου

Για μενα , ειναι και αυτο απαραιτητο σημειο , απο το οποιο θα πρεπει να περασουμε
Αρκει να μην μενουμε καιρο , σε ενοιες στειρες

Οσον βεβαια αφορα , το κομματι , της προσπαθειας μας να επεξηγουμε πραγματα , οταν αυτο μας ζητηθει , θεωρω , οτι πρεπει να ειμαστε το δυνατον πιο ακριβεις και λεπτομερεις , αποφευγοντας , να επιπεδοποιουμε

 και με μια λεξη , να περιγραφουμε τα παντα

Και βεβαια , οταν μας αιτειται παρομοια  βοηθεια ,καλο θα ηταν , να ενεργοποιουμε την ερευνητικη διαθεση , του αιτηθεντα την βοηθεια , και οχι να ενεργοποιουμε το θυμο η τα εγωιστικα στοιχεια που ολοι μας διθαθετουμε  , με οποιονδηποτε τροπο , ειτε θιγοντας , [ακομα και αθελητα ]ειτε , με αμεσο η εμεσο τροπο , ακυρωνοντας αυτον , αλλα και την προσπαθεια του .....ολικα η μερικα

Ακριβεια , λεπτομερεια ,και ευελιξια ,λοιπον , κατα την αποψη μου  , για να δωσουμε το καλυτερο που εχουμε ......
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: xristosx στις Σεπτέμβριος 26, 2014, 23:38:27
Αλλωστε ας μην ξεχναμε , οτι , σε αυτον τον δρομο , αλλα και οπουδηποτε αλλου , χρησιμοποιουμε , ολα αυτα που εχουμε στην διαθεση μας

Ενα απο αυτα , ισως και να ειναι , και ο ενθουσιασμος , τον οποιο δεν ξερω αν ειναι σοφο να τον καταποντιζουμε με τροπο ακομψο

Και οχι βεβαια οτι δεν πρεπει να καταδυκνειουμε το λαθος , ομως ....λεω ......ισως θα πρεπει να γινεται με διακριση

Οσον τωρα αφορα , τα ερωτηματα της Μυθηρας περι φωτος και σκοτους , θα δωσω , την δικη μου εκδοχη

Σκοτος λοιπον , ειναι η καθε μας στιγμη , διοτι ολη μας η ζωη , και ενοω τον τροπο που λειτουργουμε , σκεπτομαστε , υπαρχουμε ,  η νοοτροπια μας ειναι ολα σκοτος , ακομα και οι αγαθοτερες μας πραξεις , ισως κρυβουν ....η εμπεριεχουν , και το σκοτος

 Η αγνοια μας , αντιπροσωπευει το σκοτος 

Φως ,[αχνο] ειναι οι προσπαθειες μας , εστω και ελειπεις η λανθασμενες να προσεγγισουμε εναν καλυτερο κοσμο ....εναν κοσμο [εσωτερικο ] με περισσοτερη κατανοηση , για ολα αυτα που μας συμβαινουν

Ομως οδηγος μας προς το φως , ειναι τα σκοταδια μας
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: xristosx στις Σεπτέμβριος 27, 2014, 00:06:22
Και τι ενοω λεγοντας αγνοια .....
Αγνοια σχεδον για τα παντα ...ολα αυτα που μας αφορουν  , και ολα αυτα που κανουμε  , και που μας σπρωχνουν , να ειμαστε αυτο που ειμαστε

Λανθασμενος τροπος , οσον αφορα τις σεξουαλικες μας  συμπεριφορες   , τις διατροφικες , λανθασμενες εντυπωσεις  που καθοριζουν  τις προσωπικες σχεσεις μας

Λανθασμενες εκτιμησεις , οσον αφορα την υλη , και βεβαια το σπουδαιοτερο , αγνοια της πραγματικης μας φυσης , και του πραγματικου εαυτου

Ισως ... αν  ειχαμε πιο εντονη την παρουσια αυτου , να ηταν πιο ευκολα τα πρταγματα

Ισως .....λεω ....ισως

Πως τωρα θα μπορουσαμε να προσεγγισουμε ολα αυτα .....ΦΥΣΙΚΑ

Ο καθενας , απο μας , ισως εχει διανυσει εναν διαφορετικο δρομο , με διαφορετικα κινητρα , αιτιες , που τον εχουν οδηγησει στις ερευνες , αυτου του τυπου

 Εγω , μπορω να μιλησω , για τοιν δικο μου δρομο , ο οποιος ειχε σαν εναυσμα -αρχη σπασιμο δεδομενων  η και εσωτερικες συγκρουσεις

Ομως επειδη , τιοποτα δεν χτιζεται απο ενα η δυο πραγματα μονο , θα πω ..... αγνοια γενικη , οσον αφορα αξιες , συμπεριφορες  κλπ

Και βεβαια...... με μια λεξη ,......... ο τροπος  που διαδικαζομαστε , αλλα και ο τροπος που υπαρχουμε

Αυτο λοιπον φιλη μου ειναι το σκοταδι ....η αγνοια

Η ελευση του φωτος ... ο προπομπος αν θελεις ... ισως ....να αποδειχθει ο πονος που μας επιφυλατουν , ολα τα παραπανω

Το αρχικο ερωτημα ......ΜΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .....ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ

Εδω ερχονται οι θρησκειες , οι εσωτεριστικες οργανωσεις , και γενικοτερα οι διδασκαλιες , και δινουν θεωρητικες απαντησεις σε ολα αυτα

Μιλουν για ......λανθασμενες συμπεριφορες ....εγωιστικες .... σεξουαλικοτητα . διατροφη , τεχνικες αποφορτισης , κλπ κλπΤίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: xristosx στις Σεπτέμβριος 27, 2014, 00:36:20
Απο εδω λοιπον αρχιζει η ερευνα

Ισχυουν αραγε ολα αυτα που ακουσαμε η διαβασαμε

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ , ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ  ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Ερευνες και μελετες , που δυστυχως ειναι πολυ μακροχρονιες , και ετσι σε καποια στιγμη , φθανουμε πλεον , να γνωριζουμε , τις αιτιες της πραγματικοτητας μας θεωρητικα αλλα και πρακτικα

Ξερουμε ....που οφειλεται οτιδηποτε μας συμβαινει , και μαλιστα πλεον , οχι θεωρητικα αλλα απο αμεση εμπειρια , κατι που για τον μεσο ανθρωπο , ειναι δυσκολο , επειδη ειναι κλεισμενος στα δογματα του [οπως ολοι μας ] και οι ''υποχρεωσεις αλλα και η ταυτιση του με τον νου και τις αισθησεις , δεν τον αφησαν , να εχει την παραμικρη ιδεα , για την ενοια της επιγνωσης ......εστω και επιφανειακα

Και παλι ομως οι ερευνες , και οι διαπιστωσεις , δεν ειναι σε θεση να αλλαξουν σε μεγαλο βαθμο την πραγματικοτητα ....κατι λειπει

Αυτο το κατι , καλουμαστε καθε στιγμη να ανακαλυπτουμε , να συνειδητοποιουμε ,να ανακαλυπτουμε , να συνειδητοποιουμε , ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ

Προσοχη, ακριβεια , λεπτομερεια , θεληση για να καταλαβαινουμε ολο και βαθυτερα , αυτο που ειμαστε , και να γινομαστε ικανοι να διαφοροποιουμε καταστασεις

Ο'' νους '' ειναι ενα εργαλειο , που ΜΠΟΡΟΥΜΕ να χρησιμοποιουμε , για να πετυχαινουμε τους στοχους μας

Οπως παντα ομως , θα μας εξαπατησει , κοροιδευσει  , θα υποκριθει πνευματικοτητα , υπερηφανια εσωτεριστικη ,  κλπ

Εμεις θα ειμαστε παντα εκει , να τον ξεσκεπαζουμε , να τον δεχομαστε οπου δεν μπορουμε να κανουμε διαφορετικα , και ισως καποια στιγμη , να βρεθει  κατι, που θα μας αποκαλυψει μεγαλυτερα βαθη

Αυτος αλλωστε ειναι και ο σκοπος μας

Να κατανοουμε , ολο και περισσοτερο , φερνοντας φως , εκει που τωρα κυριαρχουν τα σκοταδια

Και κλεινοντας θα αναφερω καποια λογια ενος ανθρωπου που θεωρω οτι οι διδασκαλιες του εχουν να δωσουν πολλα

''Το καλο και το κακκο ... ειναι ενοιες , που ειτε δικαιολογουν ειτε αποριπτουν ....ποτε ομως δεν κατανοουν ''

Εμεις στεκομαστε ....παρατηρητες ... την καθε στιγμη , γιατι μονον ετσι , θα παμε περα απο αυτα
ΤΗΝ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  

Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Σεπτέμβριος 27, 2014, 06:10:00
Αγαπητοι,   συντροφοι,   
                                      Η   Πυλη,    του   Πεδιου   που....Εμεις   ονομάσαμε   ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ....Είναι   αυτης   της   Καρδιας......
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Σεπτέμβριος 27, 2014, 10:36:53
χμμ.. να διαφωνησω σε αυτο που ειπε ο Ιππολυτος ,,οι πυλες του εσωτερισμου ειναι πολλες οσες και τα τσακρα μας ..

αλλοι επικοινωνουν με τα εσωψυχα τους μεσω ουριαιου κεντρου
αλλοι μεσω καρδιακου κεντρου
αλλοι μεσω νοητικου κεντρου ..

κι επειδη τα κεντρα ειναι ιεραρχημενα η πιο αλανθαστη πυλη ειναι η ανωτερη νοητικη πυλη .. η καρδιαια πυλη δεν  η πιο εγκυρη,, ποσο μαλλον η ουριαια  !!!
και ποια πυλη επιλεγει η ψυχη αυτο .. εχει να κανει με την φυση της και την ειδικη της ταξη ...


..........αποψεις !!

Χριστο,, ευχαριστω για τις πυροσβεστικες παρεμβασεις σου ..ελπιζω να φερουν αποτελεσμα

οσο για τον ορισμο του φωτος και του σκοτους που εδωσες.. θα συμφωνησω οτι ειναι κατηγορησεις του φωτος και του σκοτους,, αυτοι αλλα οχι ορισμοι με την εννοια την αυστηρη και επιστημονικη ..

πχ αν καποιος μας πει οτι ο ανθρωπος ειναι ενα πλασμα που ειναι δημιουργικο ευαισθητο και εξυπνο αυτα ναι ειναι κατηγορησεις που δεχεται η εννοια του ""ανθρωπου"" αλλα οχι ""ορισμοι""πχ εδω καλος  ορισμος

θα μπορουσε να ειναι..

<<ο ανθρωπος εινα ενα ανωτερο θηλαστικο ,στην ταξη των πρωτευοντων οργανισμων με ελλογες δυνατοτητες>>

πολυ καλες αναφορες για τι ειναι ενας  ορισμος θα βρεις στα ""Τοπικα"" του Αριστοτελη

εδω απο βικιπαιδεια ,, υπεροπτες ,εγωκεντρικοι παραισθητικοι  και αυτοι που τα γραψαν ολα αυτα Ιππολυτε επειδη μιλαν για κανονες στην λογικη ??εε τι λες ???

<<        Παρ’ όλο που υπάρχουν και νεότερα κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας ενός ορισμού, εξακολουθούν να ισχύουν πάντα οι λεγόμενοι τέσσερις κανόνες του καλού ορισμού της κλασικής Λογικής, έστω και εάν σήμερα δεν λέγονται έτσι. Οι κανόνες αυτοί είναι:

           1ος κανόνας: Ο καλός ορισμός πρέπει να είναι σύντομος και σαφής.

            2ος κανόνας: Ο καλός ορισμός δεν ορίζει το άγνωστο με το άγνωστο, ούτε στη θέση του ορίζοντος μέλους δίνει μια απλώς διαφορετική διατύπωση του οριστέου.

            3ος κανόνας: Ο καλός ορισμός δεν είναι ποτέ κυκλικός, δεν ορίζει δηλαδή την έννοια Α με την έννοια Β και πάλι την έννοια Β με την έννοια Α.

            4ος κανόνας: Τα δύο μέλη του καλού ορισμού (το οριστέον και το ορίζον) ως έννοιες πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο πλάτος.>>

Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: xristosx στις Σεπτέμβριος 27, 2014, 15:10:57
Παράθεση
Η   Πυλη,    του   Πεδιου   που....Εμεις   ονομάσαμε   ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ....Είναι   αυτης   της   Καρδιας......


Πραγαματι δεν μπορω να εκφερω , καμμια αποψη , πανω σε αυτο
Θα πω ομως  , οτι , οι δυναμεις με τις οποιες εχουμε βαλθει να''αναμετρηθουμε'' , ειναι πανω απο τις δυνατοτητες του νου , και του πεδιου , που αυτος εχει μαθει να κατανοει , να χειριζεται , και να γυρνοβολαει , διοτι , καθοριζονται απο αλλους νομους
Το εχω επανειλημενα διαπιστωσει , και τωρα πλεον δεν εχω καμμια αμφιβολια για αυτο
Με ολο αυτο , ενοω οτι , η χρηστικοτητα του νου  διανοησης , παει μεχρι ενα ορισμενο σημειο , και οχι παραπερα
Οποτε φιλε ''ειμαστε ολοι αυτια '' 
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Σεπτέμβριος 27, 2014, 20:25:23
........κι ομως οι δυναμεις που αναμετριωμαστε ειναι απλα τηε λογικης φυσης του ανθρωπου ..δεν εινα κατι πανω απο τις δυναμεις μαςνα κατανοησουμε την πασα εσωτερικη αληθεια

...με συλλογιστικο τροπο περα απο τη εσωτερικη εμπειρια μπορει κανεις να καταληξει στο λογικο συμπερασμα οτι οι πυλες του εσωτερισμου ( οπως χαρακτηριστικα το εθεσε ο Ιππολυτος ) ειναι οσες και τα βασικα μας τσακρας ..... η εστιαση της ψυχης ειναι η  πυλη που επιλεγει η ψυχη για την εσωτερικη επιγνωση .στιαση ειναι κρισιμο χαρακτηριστικο της ψυχικης μας ταξης ..


,,,οι κατωτερες ταξεις ψυχων εισερχοναι απο τα κατωτερα κεντρα καθως εκει εστιαζουν ,,οι ανωτερες απο τα ανωτερα κεντρα καθως εκει εστιαζουν...και γαι ολα αυτα αρκει η λογικη μας για να τα κατακτησουμε ως γνωσεις θεωρητικες .. ως πρακτικες βιωσης βεβαια ειναι ενα αλλο θεμα πολυ πιο προχωρημενο ...
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: xristosx στις Σεπτέμβριος 28, 2014, 15:35:38
Παράθεση
........κι ομως οι δυναμεις που αναμετριωμαστε ειναι απλα τηε λογικης φυσης του ανθρωπου ..δεν εινα κατι πανω απο τις δυναμεις μαςνα κατανοησουμε την πασα εσωτερικη αληθειαΤο σιγουρο  ειναι , οτι η λογικη αναλυση , ειναι τελειως απαραιτητη
Να εξεταζουμε ,τα πραγματα , του εσω αλλα και του εσω , κοσμου
Να ανακαλυπτουμε τα περιεργα , τα α-λογα , και ολα αυτα  γενικα , που προσβαλουν την νοημοσυνη μας σαν ατομα
Να ανακαλυπτουμε το ψεμα , αλλα και την απατη , την συγκεκαλυμενη και την μη
Η λογικη αναλυση ομως , θα μας παει μεχρι ενα ορισμενο σημειο
Η πραξη , δειχνει καθαρα οτι λειπει αποτελεσματικοτητα
Αλλωστε ....η επιγνωση , δεν ειναι μια λογικη διαδικασια, οπως και πολλα αλλα , παρολο , που σε αυτα , μπορει να οδηγηθουμε απο λογικα συμπερασματα
Ειναι αποτελεσμα πειραματισμου, ερευνας , και σκοπου του καθενος μας
Για ολους αυτους τους λογους , πρεπει να ειμαστε ανοικτοι σε ολα
Προσεχοντας απο την μια , να μην κολαμε σε ενοιες  στειρες ,ξεφευγωντας απο την εμβελεια ικανοτητα των δικων μας ερευνων , αλλα απο την αλλη να ειμαστε ανοικτοι σε ολα
Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Σεπτέμβριος 29, 2014, 10:31:59
Παράθεση
Αλλωστε ....η επιγνωση , δεν ειναι μια λογικη διαδικασια, οπως και πολλα αλλα , παρολο , που σε αυτα , μπορει να οδηγηθουμε απο λογικα συμπερασματα

... συμφωνω η επιγνωση δνε εινα μονο μια λογικη διαδικασια .. αλλα ειναι και αυτο ..σε καποιες γνωσεις μπορουμε να φτασουμε με την λογικη μας ακομη κι αν  η βιωματικη μας εμπειρια λογω συνθηκων υστερει ...

...λογικα σκεφτομενη οδηγηθηκα  στο συμπερασμα οτι εφοσον ως οντοτητες ενεργειακες εχουμε 4 κυρια τσακρας ( η 7 κατα αλλους ) χμμμ και εφοσον αυτα αποτελουν κατι σαν πυλες και στοματα τη ψυχης ,, λογικα σκεφτηκα οτι αυτα θα ειναι και οι δυνατες εισοδοι μας προς τον εσω κοσμο ...<<πυλες τους εσωτερισμου>> κατα Ιππολυτο ..χμμ
μπορει να μην εχω διαβει αυτε ς τις πυλες γιατι τα τσακρας  μου ειναι παγωμενα και ακινητα αλλα με την λογικη κατεκτησα αυτη την γνωση ..χμμ..αυτο βεβαια για να γυρισουμε και στο θεμα της Ροζ απεχει απο τη βιωματικη εμπειρια του οραματος της εσωψυχης ..αλλα και  παλι λογικα θεωρωντας  οτι η ψυχη ειναι ενα κραμα απο φως και σκοτος,, η βιωση του οραματος της ψυχης ειναι ακριβως η βιωσης της φωτεινη θεικης αλλα και της δαιμονικής μας οψης ...

...με την φωτεινη οψη να αποτελει  την ωραιαητα που θελουμε να ακολουθησουμε και να την εκφρασουμε απολυτα ενω η σκοτεινη οψη αποτελει την ασχημοσυνη τη ψυχης την απεχθη οψη που πρςπιε να πολεμησουμε και να εξαλλειψουμε ..

ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ = ΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΤΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

...του οραματος της εσωψυχης πρεπει να ακολουθει η ισχυρα εσωτερικη αποφαση της καταπολεμησης του δαιμονα και της αναδειξης του θεου μεσα μας !!!

αυτος ειναι ο σκοπος του εσωτερισμου πιστευω ,, σχετικα με το δικομας ειναι  χμμ αλλα και των αλλων γιατι παρομοια βιωση μπορουμε να εχουμε και για τους αλλους ..

να βιωσουμε δηλσδη την φωτεινη και  σκοτεινη φυση των αλλων και να προσπαθησουμε  να τους βοηθησουμε να  αναδειξουν την θεικη οψη τους πολεμωντας το δαιμονα μεσα τους ...

...αν αυτες οι αποψεις σας φαινονται  θρησκευτικες ναι ειμαι μια θησκευομενη ...

...με την ευκαιρια του ταφου της Αμφιπολης που τοσος ντορος γινεται ..να εδω ενα δημοσιευμα για μια αλλοκοτη θεωρια απο αυτε ς που δεν κυκλοφορουν στα ΜΜΕ σχετικα με το τι θα μπορουσε να ειναι ο υποτιθεμενος ταφος ...σε αυτο το δημοσιευμα θα βρειτε και μια  σπανια ερμηνεια της αρχεγονης εννοιας της <<Θρησκειας >> ...

... αυτο ειναι ιδιαιτερα για σενα Ορφεα που απεχθανεσαι τις θρησκειες αδιακριτως ,,χωρις να κανεις την διακριση αναμεσα σε εκεινο που ηταν καποτε και σε αυτο που καταντησαν διαμεσου  αιωνων παρακμης των μυητικων τελετουργικων και  θεωριων ..

http://www.katohika.gr/2014/09/o-tafos-tis-amfipolis-den-einai-tafos.html


Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: xristosx στις Σεπτέμβριος 29, 2014, 13:21:03
Παράθεση
αλλα ειναι και αυτο ..σε καποιες γνωσεις μπορουμε να φτασουμε με την λογικη μας ακομη κι αν  η βιωματικη μας εμπειρια λογω συνθηκων υστερει ...


Η λογικη ...ο σκεπτομενος νους δηλ μπορει να επεξεργαστει   μονο δεδομενα που εχει
Μπορει να δεχτει , να αποριψει , να συνθεσει βιωματα εμπειριες , να συγκρινει , και επισης  να κανει υποθεσεις
Και δες πχ
Εγω δεχομε , οτι , η ικανοτητα , το να μπορουμε ,  βιωνουμε, την  πραγματικη φυση μας, ειναι εν δυναμη ικανη , να μας προσφερει  γνωση , πληροφορια , για μια πληρεστερη γνωση του εαυτου
Αυτο το λεει ο λογικος νους .....συμφωνα με τα δεδομενα που εχει , απο τα συμπερασματα που δυναται να βγαλει , λογω των δεδομενων που διαθετει , και εχει βιωσει 
Αυτο δεν εχει σε τιποτα να κανει , με την αμεση βιωση του γεγονοτος αυτου
Πιστευωντας , υποθετωντας , συμφωνωντας η διαφωνωντας , δεν προκειται να εχω κανενα αποτελεσμα .....οσον αφορα , τον στοχο-σκοπο μου να καταλαβω- κατανοησω  , και αρα να διαφοροποιηθω , να γινω καλυτερος 
Δεν θα διαφερω καθολου , απο εναν απλο θρησκευομενο
Και αυτο , ειναι κατι , που μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη , εστω , και για την πιο μικρη ενοια και για αυτο το λογο θελει προσοχη
Στην ιδια κατηγορια βεβαια , εμπιπτουν , και οι υποθεσεις σου για τα τσακρας
Εγω δεχομαι , οτι τα τσακρας , μπλα , μπλα και  μπλα μπλα μπλα  .......αποτελεσμα μηδεν
Σε καμμια περιπτωση , αυτη η θεωρητικη γνωση , δεν θα με κανει να κατανοησω , η να γινω καλυτερος
Το εχω , στα υποψιν , για μελοντικη ισως χρηση .........., ομως τωρα , δεν βρισκω κανενα νοημα , να το αναφερω καν
Το ιδιο ισχυει   επισης , και για καθε ονομασια που βαζουμε , που συνηθως παραποιει την πραγματικοτητα
Γινεται χαλιφης , στην θεση του χαλιφη
Αυτο που για μενα εχει την υψιστη σημασια , ειναι να κατανοησω το τωρα ΜΟΥ και να δωσω , τις ΔΙΚΕΣ μου εξηγησεις ΓΙΑ ΟΛΑ
Καμμια ενοια δεν πρεπει να περασει ετσι
Ειναι πολυ δυσκολο , στα αρχικα σταδια , του εσωτερισμου , που εμεις βρισκομαστε , να βρουμε ενοιες ετοιμες , που να ειμαστε σε θεση να κατανοησουμε πληρως
Ψαχνουμε , μεσα απο τις διδασκαλιες , να βρουμε πραγματα , που ειναι του δικου μας επιπεδου κατανοησης
Αν δεν μπορουμε να τα βρουμε , προσπαθουμε , δωσουμε την δικη μας θεση , αποψη , για αυτα που μας αφορουν
Αυτο θα ειναι ενα σκαλοπατι , για να παμε παραπερα
Και δες αλλο ενα παραδειγμα !!!
Ο ορος ''οραμα ψυχης'' , μπορει για την ROSE να αντιπροσωπευει , εμπειριες , βιωματα  κλπ
Για ΜΕΝΑ  ομως δεν αντιπροσωπευει  τιποτα
Αν ασχοληθω με αυτο , θα ειναι χασιμο χρονου , και ενεργειας , και θα ειναι σε βαρος , της δικης μου μικρουλας κατανοησης , που θα μπορουσα να αποκτησω , για τον εαυτο
Η μονη , η πραγματικη αληθεια για μενα , ειναι αυτο που βιωνουν οι αισθησεις μου
Τιποτα αλλο

Τίτλος: Απ: Το Όραμα της Ψυχής
Αποστολή από: xristosx στις Σεπτέμβριος 29, 2014, 13:38:47
Και παλι ομως .................
Πρεπει να ειμαι συνεχεια ανοικτος
Αν πχ ....καποιος , μου πει ........
Κυριε [και καλα ] Χρηστο , κανε ......ΑΥΤΟ ......
Μια πρακτικη , η κατι αλλο , που θα οδηγησει , στην βιωματικη εμπειρια , του πραγματικου εαυτου .........διοτι ΕΧΩ στοχο ........., εχω γινει , πολυ συγκεκριμενος στο τι θελω , και επισης , γνωριζω .....γιατι το θελω .....δεν κυνηγω πολλα πραγματα
Ακομα ομως , και αν εχω βαλει στο ματι , και αλλες ενοιες , που θα ηθελα να κατανοησω , αυτες απο την μια ,[αν υπαρχουν ειναι μετρημενες]και ξαναλεω , ειναι κοντα ,η, υπολογιζω , πως ειναι κοντα, στο επιπεδο κατανοησης μου , και εχω γινει ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ
Και επισης ξερω γιατι τις θελω
Οχι ομως , επειδη καποιος , ειπε οτι ειναι σημαντικες , αλλα μονο επειδη , τις αισθανομαι , ΚΟΝΤΑ στο επιπεδο κατανοησης μου
Οταν επικεντρωνομαι σε ενα πραγμα , και με τις προυποθεσεις που σου ειπα , .....ακομα και αν δεν κατανοησω , αυτο , που ειχα στοχο , θα λαβω , κατανοησεις που σιγουρα θα ειναι σημαντικες
Ειναι για μενα , σαν να εχω κανει αιτηση στο συμπαν , και περιμενω
Απο εμπειρια σου λεω , οτι σπανιο το φαινομενο ....ισως και ανυπαρκτο , να μην παρω κατι
Και βεβαια αυτο δεν ισχυει , μονο για τα θεματα του εσωτερισμου , αλλα για ολα