Αποστολέας Θέμα: Νέα Ακρόπολη  (Αναγνώστηκε 217935 φορές)


ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #271 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 14:35:50 »
Το χειρότερο που γίνεται, Κράχτη, στην Νέα Ακρόπολη και το οποίο δεν συνειδητοποιούν εύκολα τα μέλη της, λόγω συνήθως της πολιτικής τους απειρίας είναι κατ αρχήν ο πολιτικός αποκλεισμός όλων όσων δεν δένουν με την εκάστοτε ακροπολιτανική νομεγκλατούρα.

Ο όρος νομενκλατούρα είναι μια λατινογενής λέξις (nomenklatura) που σημαίνει "κατάλογος ονομάτων", έχει σημαντικό εννοιολογικό περιεχόμενο και χρησιμοποιείται εις την κοινωνιολογίαν και πολιτικήν.
Ο κατάλογος των ονομάτων, συγκεκριμένα στην Νέα Ακρόπολη περιλαμβάνει τους Πελεκυφόρους, τους Οδηγητές και τους Γραμματείς της  Αυτοκρατορίας που θέλει να δημιουργήσει.

Η νομενκλατούρα αυτή με την πολυετή και ασφυκτική άσκηση της εξουσίας και την πρακτική του "πολιτικού αποκλεισμού" των ανεπιθύμητων, διολίσθησε την οργάνωση σε μια μορφή αναιμικής ή αναπηρικής "δίκαιης" εξουσίας.
Η ύπαρξη της νομενκλατούρας είναι φαινόμενο νοσηρό, νοθεύει την ουσία κάθε τι του όμορφου στην πολιτική εξουσία, και ακολουθεί επικίνδυνη πορεία μετάλλαξης και διαστροφής κάθε πολιτεύματος, σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς, που το ηγεμονεύουν  άνθρωποι  της διαπλοκής, σκοτεινές και ανάλγητες  κλίκες  προς επιδίωξη πάντα ιδιοτελών και ανομολόγητων σκοπών.
Ένα απλό παράδειγμα του αόρατου εξουσιαστικού ρόλου της νομενκλατούρας της ΝΑ, που εξελίσσεται σε μια ορατή φθοροποιό διαπλοκή και διαστροφή της έννοιας κράτους και  κοινωνίας, αποτελεί και η ύπαρξη του φαινομένου του νεποτισμού που υπάρχει σε αυτή την νομενκλατούρα.

Τι είναι νεποτισμός?

Είναι η κυριαρχία μιας οικογένειας σε ορισμένο τομέα ομαδικής ζωής και  δράσης.(οικογενειοκρατία).
Είναι η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που δίνει σε κάποιον η εξουσία  που κατέχει για να εξασφαλίσει σε συγγενείς και φίλους αξιώματα και δημόσιες θέσεις.
Είναι η  σκανδαλώδης τάση των προσώπων που πρωταγωνιστούν στην πολιτική  ζωή μιας κοινωνικής ομάδας, του να διορίζουν στις ανώτερες θέσεις , στους μηχανισμούς εξουσίας δηλαδή, κατά προτίμηση συγγενικά τους πρόσωπα.
Είναι το άλλο, εξ ίσου νοσηρό φαινόμενο σήψης της πολιτικής  με τα γνωστά συμπτώματα  διάλυσης. Είναι  φαινόμενο  , απαράδεκτο, άδικο, απεχθές, αναξιοκρατικό που νοθεύει κάθε πολίτευμα..
Είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο που δεν έχει υγιείς βάσεις, και οδηγεί τις οργανωμένες κοινωνίες σε σταδιακή σήψη και ηθική παρακμή, διότι στην κατάληψη των θέσεων άσκησης εξουσίας, αντί των ενάρετων, εργατικών, εντίμων, ηθικών, ακέραιων και καταλλήλων, προτιμώνται οι συγγενείς και  φίλοι.
 Κάθε ρουσφετολογικός μηχανισμός, κάθε νομεκνλατούρα και νεποτισμός περικλείουν από τη γέννηση τους τον ιό της δάλυσης μέσα από εσωτερικές τριβές, ανταγωνισμούς και αντιζηλίες. Αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες, τροχοπέδη που εμποδίζει και επιβραδύνει την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη των κρατών και κοινωνιών.
Θα μου πει βέβαια κάποιος ακροπολιτανός, που τα είδες όλα αυτά βρε Γαραντζώτη, τόσα χρόνια έφαγες στη Νέα Ακρόπολη, τίποτα δεν κατάλαβες?

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Ο Λιβράγκα δεν ήταν αυτός που διόρισε την γυναίκα του σαν Συναυτοκράτηρα στην Νέα ακρόπολη?
Να παντρευτεί του ζήτησε μόνο, όπως τουλάχιστον μας έλεγε, ο Σρι Ραμ  και όχι να της δώσει την συναρχηγία της ΝΑ, ή μήπως δεν είναι έτσι?
Τα αποτελέσματα, τώρα πλέον, είναι γνωστά σε όλους… παχνίδια εξουσίας, διάσπαση της Νέας Ακρόπολης από την σύζυγό του και ίδρυση της Χαστιναπούρας.
Αλλά, ας έλθουμε στο σήμερα.
Ποιος είναι αρχηγός της Νέας ακρόπολης στην Ελλάδα?
Η Μαρία Χιμένες Πλάνα, η γυναίκα του παγκόσμιου Αρχηγού…
Μα!, θα πει κάποιος καλοπροαίρετος, μπορεί πράγματι να αξίζει αυτή την θέση, καλύτερα από κάθε άλλον.
Ποιος όμως το ορίζει αυτό?
Μα ποιος άλλος?
Ο σύζυγός της…
Α! καλά….
Έτσι θα είναι, αφού έτσι το θέλει. Άλλωστε αυτός είναι τώρα ο Αυτοκράτορας, ελέω Θεού…

Ποια όμως είναι στ αλήθεια η Μ.Χ?
Μήπως είναι κάποια άλλη και όχι αυτή που όταν ιδρύθηκε το παράρτημα των Ιωαννίνων, δεν έχανε ευκαιρία και κάθε τρεις και λίγο την βλέπαμε να συνδράμει με περισσή γενναιοδωρία τον όμορφο και λεπτεπίλεπτο Αρχηγό Ι.Α?
Κατά τα άλλα, μιλάνε για εξέλιξη, έλεγχο των στοιχείων της προσωπικότητας και άλλα πολλά κουραφέξαλα.

Ας μη ξεχνάμε και το άλλο πιο πρόσφατο συμβάν που παντρεμένος πελεκυφόρος στο παράρτημα στον Βαρδάρι φόρεσε τα κέρατα στη γυναίκα του με την τότε αρχηγό του Γ.Σ, η οποία και τιμωρήθηκε με παύση από την αρχηγία της εξαιτίας του ροζ συμβάντος εν αντιθέσει με τον πελεκυφόρο, κολλητό του αρχηγού παραρτήματος για τον οποίο, ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Να τι είναι η νομενκλατούρα.
Έτσι είναι Πέτρο, δυστυχώς...

Να μη θυμηθώ,τώρα, και τον βίο και την πολιτεία της Μίρκας, ενώ ήταν αρχηγός στη Θεσσαλονίκη, ή της Νίκης με τον καλύτερο φίλο του ανδρα της, αν και ήταν νιόπαντρη και τόσα άλλα που θα μπορούσαν να με κάνουν να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο που τύφλα νάχει το..."οι περιπέτειες της Λαίδης Τσάτερλι"








Ξέρεις κύριε Γαρατζώτη την είχε πει ένας Άγγλος αξιωματικός;
 
Τα κουτσομπολιά ευτυχώς που υπάρχουν, διότι είναι η κινητήριος δύναμη του πολιτισμού. Αν δεν θα υπάρχουν τα κουτσομπολιά, δεν θα υπάρχει ντροπή και αν δεν θα υπάρχει η ντροπή, τότε ο κόσμος μας θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνος.

Θέλοντας προφανώς να μας δείξει, ότι ακόμα και κάτι υπερβολικό να ακουστεί για εμάς, το ωφέλιμο είναι ότι θα αναγκαστούμε να το απορρίψουμε βγαίνοντας δημόσια με εξωστρέφεια!

Κάτι που δεν ισχύει για τους Ακροπολιτανούς βέβαια αφού μένουν εσωστρεφείς όσον αφορά την βασική αρχή  των απόψεών τους όπως επίσης και γι 'αυτό που επιχειρούν να θεμελιώσουν!

Επίσης αυτό συμβαίνει για κάθε ομάδα που θέλει να κρατά μυστικά και να κινείτε μέσα από την μυστικότητα και τον μυστικισμό δίνοντας έτσι μια ψευδαίσθηση σημαντικότητας στους εαυτό της επειδή νομίζει ότι γνωρίζει πράγματα που το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει!

Φυσικά κάνουν μεγάλο λάθος σε αυτό το κομμάτι διότι  αυτά τα παιδικά μυστικά, μένουν μυστικά χωρίς να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες κοινής θεάς παραφουσκώνοντας με τον καιρό τα μυαλά τους, και σαν εγκλωβισμένοι για πολύ καιρό σε ένα δωμάτιο φαντασιώνονται ξεφεύγοντας και νομίζοντας, ότι είναι ψυχές μεγάλων προσωπικοτήτων μετενσαρκωμένες στο παρόν!

Αυτός θεωρώ ήταν ο λόγος που ο απλός όχλος σε πολλές εποχές κυνήγησε  όλους τους φιλοσόφους που δημιουργούσαν μυστικά εργαστήρια (μοιάζοντας περισσότερο με τα ναζιστικά εργαστήρια τελειοποίησης του ανθρωπίνου είδους) προωθώντας ανθρώπους σε μηχανισμούς νομενκλατούρας και δεν τους κυνηγούσαν επειδή αυτοί οι φιλόσοφοι και καλά γνώριζαν την απόλυτη και αγνή αλήθεια όπως τους αρέσει αυνανιστικά να φαντασιώνονται οι ίδιοι!

 Ποτέ το μυστικό δεν προήγαγε πολιτισμό όσο μένει μυστικό. Πρέπει να εξωτερικευτεί να δοκιμαστεί και να αντέξει καρποφορώντας μέσα από την δυσκολία την κοινής θεάς και τους κινδύνους του κουτσομπολιού θριαμβεύοντας σαν αλήθεια κοινή και απελευθερωμένη.  
Μόνο τότε θα ξέρει αυτός που το κράτα το μυστικό αν αυτό λειτουργεί, όχι επιβεβαιώνοντας το κάτω από μια αυστηρή ιεραρχία δεσποτικού τύπου μεσαιωνικών αντιλήψεων και οικογενειοκρατίας στο εσωτερικό μιας οργάνωσης, ούτε φυσικά επειδή νομίζουν ότι το εκθέτουν ελεγχόμενα χωρίς να το γνωρίζουν οι πολλοί αυτό θα σημαίνει ότι τεσταρίστηκε!

Το θέμα είναι ότι δεν δοκίμασαν να απομακρυνθούν από αυτήν την νομενκλατούρα της οργάνωσης για να τεστάρουν τις αντιλήψεις τους, αλλά σαν ναρκομανείς, φανατικα επιμένουν στην ιδανικότητα αυτής όπως και ο χρόνιος αλκολικός φοβάται μήπως και καθαρίσει από το αλκοόλ και μετά θα το ζητάει απεγνωσμένα από εθισμό και συνήθεια και όχι από κοινή λογική.

Βάση αυτού εξάλλου, προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν πολύ καιρό την συνείδηση μας στην Ν.Α θέλοντας να μας κάνουνε αν πιστέψουμε ότι αν φύγουμε από αυτήν τελειώνει όλο εξέλιξη της ψυχής μας!

Σαν δογματικοί δέχτηκαν την ύπαρξη τις ψυχής, σαν δογματικοί δέχονται και την εξέλιξη αυτής, σαν δογματικοί σε καταδικάζουν βάση των δογμάτων τους, αλλά τελικά δηλώνουν φιλόσοφοι αποδεικνύοντας στον κάθε άνθρωπο με κοινή λογική που θα περάσει από εκεί, ότι όχι απλά ανέντιμοι είναι αφού άλλο πράγμα είναι και άλλο παρουσιάζουν ότι είναι άλλα και κακοήθεις διότι χειραγωγούν προς επίτευξη του  σκοπού τους  όποιο και να είναι τίμημα!
Αυτό η ανέντιμοι έχουν το θράσος να το ονομάζουν ηρωισμό!

Αυτό είναι το χαρακτηριστικό και του ναζιστή και του κάθε φανατικού εγωπαθή ισχυρογνώμονα ανθρώπου που στο τέλος οδηγεί τον εαυτό του και τους άλλους στο όλεθρο!

Είναι το χαρακτηριστικό του τυφλωμένου από την πραγματικότητα ανθρώπου αφού αν του έδινες την δυνατότητα να πατήσει το κουμπί για να εξαφανιστεί ο κόσμος ώστε να αναδημιουργήσει από την αρχή το δικό τους αυνανιστικό όραμα, θα το έκανε με τα χαράς λέγοντας ότι το κάνει για το γενικότερο καλό του κόσμου!

Αυτή είναι μια σημαντική πτυχή του φασισμού!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 20, 2014, 16:34:05 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #272 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 15:32:09 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #273 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 16:12:32 »
Παράθεση
Αρκεί βέβαια η εκμετάλλευση του εθελοντισμού από κάποιους απατεώνες να μην είναι η δικαιολογία για να παραμένουμε "ιδιώτες"!!!!

Συμφωνώ!
 
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 20, 2014, 16:14:45 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #274 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 16:13:36 »
Αυτή η κατηγορία των ανθρώπων όπως οι Ακροπολιτανοί βλέπουν αποτελέσματα εκεί που δεν υπάρχουν, βλέπουν εξέλιξη εκεί που δεν υπάρχει,

 βλέπουν τέλεια συστήματα ενώ αυτήν την έκφραση την χρησιμοποιούμε για να εξηγήσουμε κάτι που δεν υπάρχει συνώνυμο της ουτοπίας,

 αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν μετενσαρκώσεις ενώ δεν ξέρουμε αν υπάρχει η μετενσάρκωση, αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν τα μυστικά του σύμπαντος χωρίς να μπορούν να στα παρουσιάσουν,

 αυτοί οι άνθρωποι μιλούν για εντιμότητα ενώ ξενο-πηδάνε, μιλούν για ηρωισμό ενώ στέλνουν εσένα μπροστά, σου ζητάνε να γυμναστείς μαζί τους ενώ οι αρχηγοί τους κοιμούνται σε άνετα κρεβάτια ενώ εσύ κοιμάσαι στο χώμα,

 σου μιλάνε για σοφίες για τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη χωρίς να τους έχουν μελετήσει πραγματικά, σου κάνουνε διάλεξη χωρίς να μπορείς να διαφωνείς!

Αυτοί η άνθρωποι απλά ζούνε στο κόσμο τους χωρίς να το έχουν πάρει χαμπάρι.

Και έπειτα προβληματίζονται βαθιά και το ερευνούν χρόνια τώρα..... γιατί  φεύγουν τα μέλη όταν φεύγουν!

Πέστε μου εσείς, από που προέρχονται όλα αυτά που περιγράφω; γιατί τόση έμπνευση τόσο καιρό τώρα;

ή είμαι καλώς παρατηρητής της κοινωνίας και άρα δεν ψεύδομαι, απλά μιλώ για την Ν.Α χωρίς να την έχω επισκεφτεί  ή αυτά που περιγραφώ ως διαπιστώσεις όντος τα έζησα στην Νέα Ακρόπολη και άρα είναι αλήθεια και πάλι!

Ένα μονό βεβαιώνω, ποτέ δεν ήμουν πολυγραφότατος, κάτι σημαίνει αυτό!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 20, 2014, 16:17:49 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #275 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 23:55:43 »
http://www.protothema.gr/greece/article/354847/thessaloniki-nea-apati-upsous-24-ekat-euro-me-mko-ethelodon-purosveston/

http://news.google.com/news/url?sr=1&ct2=el_gr%2F7_0_s_3_1_a&sa=t&usg=AFQjCNECnPImN4qovi8qYVjoQmp8xbOycQ&cid=43982689903882&url=http%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fpolitics%2Farticle%2F354886%2Fdendias-korufi-tou-pagovounou-i-upothesi-me-ti-mko%2F&ei=4OYEU6D-CsPA1ga0Rg&sig2=nrGT9lzPwlUOnaG4Pht7UA&rt=HOMEPAGE&vm=STANDARD&bvm=section&did=-293311670381910875&sid=el_gr-p&ssid=p

Κάτι λέγαμε, λίγο πιο πάνω για τις εθελοντικές οργανώσεις, αν θυμάμε καλά...

Αρκεί βέβαια η εκμετάλλευση του εθελοντισμού από κάποιους απατεώνες να μην είναι η δικαιολογία για να παραμένουμε "ιδιώτες"!!!!

Ελπίζω, φίλε Ορφέα, να καταλαβαίνεις πως, βρισκόμαστε στον 21 ο αιώνα και όχι πριν από 2500 χρόνια.   
 

Η λέξη "ιδιώτης" της Ελληνικής γλώσσας είχε πολλές και ιδιαίτερες σημασίες, διαχρονικά.
 Η σημερινή  σημασία της είναι αυτή που έχει κάποιος που δεν ασκεί δημόσιο λειτούργημα ή δεν είναι δημόσιος ή κρατικός υπάλληλος.

Στην αρχαία Ελλάδα σήμαινε αυτόν που ζει απομονωμένος και δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά, άρα κατ΄επέκταση και τον αμόρφωτο.

Μπορεί, ίσως, φίλε μου, να νοσταλγείς την υποτιθέμενη τελειότητα των αρχαίων χρόνων, αλλά θα πρέπει να σε πληροφορήσω πως από τότε πολλά έχουν αλλάξει, προς το καλύτερο.

Έτσι λοιπόν, με τίποτα , εγώ τουλάχιστον, δεν μπορώ να θεωρήσω πως κάποιος που ασχολείται με τον εθελοντισμό, δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι, είτε με την αρχαία σημασία της λέξης, είτε με την σύγχρονη, ιδιώτης.
Οι πιθανότητες μάλιστα, του να είναι κάποιος "ιδιώτης" με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου, είναι πολύ περισσότερες όταν κάποιος είναι εγκλωβισμένος μέσα στη "λογική" μιας εθελοντικής οργάνωσης.
Ισχύει, βλέπεις, όπως αυτό που λέει στη Μπαγκαβάτ Γκίτα... "Εκεί που ο ανόητος βλέπει πράξη, ο σοφός μπορεί να βλέπει... απραξία"

Το σίγουρο, τέλος πάντων, είναι πως το αντίθετο του "ιδιώτης" δεν είναι το "εθελοντής" και αυτό γιατί, όπως θα συμφωνήσεις και εσύ, μπορεί κάλλιστα, κάποιος να είναι εθελοντής και ταυτόχρονα ιδιώτης με την αρχαία σημασία του όρου. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Μπορεί κάποιος, δηλαδή να φυτεύει όλη μέρα δένδρα, να καθαρίζει πάρκα, ή να κάνει οποιαδήποτε άλλη "κοινωνική" προσφορά και ταυτόχρονα να είναι τόσο στόκος που να μην αντιλαμβάνεται τίποτα άλλο που να αφορά τα κοινά προβλήματα της κοινωνίας μας.

Τι νόημα δηλαδή, μπορεί να έχει το να φυτεύεις δένδρα, όταν δεν συμβάλλεις στο να δημιουργηθεί ένα τέτοιο νομοθετικό και εκτελεστικό πλαίσιο που θα αποτρέπει, απόλυτα, κάποιον από το να βάλει φωτιά σε ένα δάσος.
Το θέμα, δεν είναι πως θα ικανοποιήσεις μόνο το συναίσθημά σου, παίζοντάς το φίλος του δάσους, αλλά το πως θα χρησιμοποιήσεις την λογική σου ώστε να διορθώσεις τα κακώς κείμενα. με το να ασχοληθείς δηλαδή με τα κοινά και να γίνεις , στη πράξη, ένα πολιτικό ον.

Η λογική επίσης, του  "εμείς δεν ασχολούμαστε με τα σκουπίδια του σήμερα αλλά προσβλέπουμε σε ένα χιλιόχρονο πολιτισμό που θα γεννηθεί μέσα από τα συντρήμια του σύγχρονου κόσμου" και έτσι ενώ το παίζουμε εθελοντές σε ΜΚΟ, πράγμα που είναι της μόδας σήμερα, απ την άλλη είμαστε ιδιώτες (σύμφωνα με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου), μόνο σε φασιστικά - ελιτίστικα συστήματα μπορεί να οδηγήσει.




« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 22, 2014, 10:27:32 από γαραντζώτης γιάννης »
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #276 στις: Φεβρουαρίου 22, 2014, 17:36:23 »
Θυμήθηκα ρε Γιάννη τα παλιά τότε με την Μίρκα, που σου είχε κάνει ερώτηση ο Γιώργος στον αν παίζει τίποτα με τον Πέτρο Ρ. και την Μίρκα ενώ με την Μίρκα ήσασταν μαζί! Εσένα δεν σου είχε μπει στο

μυαλό ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού τα μυαλά σου ήταν ρομαντικά φουσκωμένα από τρομερό ιδεώδες. Όταν όμως μετά το κατάλαβες, έπρεπε να γυρίζεις και να του απαντήσεις του Γιωργου: θυμάσαι

Γιώργο τότε που μου έλεγες αν η Μίρκα και ο Πέτρος Ρ. πνιγούν το κουνέλι; Εσύ πως δεν κατάλαβες ότι η Μαρία με τον Ιωάννη Α, οι δυο τους το καίγανε το κάρμα; ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 22, 2014, 17:47:49 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #277 στις: Φεβρουαρίου 22, 2014, 18:42:15 »
Νάσαι καλά, βρε Κράχτη.
Το πνίγουν το κουνέλι, το γνώριζα.
Ομοίως…


>τη μαδάει τη μαργαρίτα
>τη ματσακονιάζει τη βάρκα
>τη σουρώνει την ψαρόσουπα
>τη χαλαρώνει τη βαλβίδα
>την ανοίγει την πίσω πόρτα

>την κουνάει την αχλαδιά
>την κουνάει την καμπάνα
>την γυρνάει την μπετονιέρα
>την κυνηγάει την πέρδικα
>την ξεφλουδίζει τη μπανάνα
>την τινάζει την βερικοκιά

>τις μαζεύει τις ελιές
>το γρασάρει το ρουλεμάν
>το γυαλίζει το φυνιστρίνι
>το βάζει το πλοίο στο λιμάνι
>το ευλογάει το γένι
>το ζυμώνει το μπιφτέκι

>το καβουρδίζει το φυστίκι
>το κανελώνει το ριζόγαλο
>το καταπίνει το κουκούτσι
>το κρεμώνει το γαλακτομπούρεκο
>το μαζεύει το λάστιχο
>το μελώνει το παστέλι

>το πάει το γράμμα
>το πιπιλίζει το καλαμάκι
>το σηκώνει το σακάκι
>το στρώνει το σεντόνι
>το σφίγγει το μπουλόνι
>το σφουγγαρίζει το κατάστρωμα

>το τρίβει το πιπέρι
>το φυσάει το αχνιστό
>το ψέλνει το ευαγγέλιο
>τον απλώνει τον τραχανά
>τον πασπαλίζει τον κουραμπιέ
>τον στρίβει τον ντολμά
>τον τσουρουφλίζει τον αστακό
>τον φτύνει τον ταραμά

>το τινάζει το χαλί
>το τραβάει το καζανάκι
>το παρκάρει το μηχανάκι
>το φτύνει το κουκούτσι
>το τυπώνει τη σελίδα

Τα γνώριζα.
Αλλά, "το καίγανε το κάρμα", δεν το ήξερα.
Στη Νέα Ακρόπολη το άκουσες (μιας και έφυγες μετά από μένα) ή κυκλοφορεί και αλλού?

Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #278 στις: Φεβρουαρίου 22, 2014, 19:12:34 »
Σχετικά τώρα με τον εθελοντισμό, έχει ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στις 18-2-2014 στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για να αποσαφηνιστεί το τι ακριβώς είναι ένας εθελοντής και ποια μπορεί να είναι τα αντικείμενα δραστηριοποίησής του.

Ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις. Θα μείνω σε μια από αυτές… "δεν μπορεί να νοηθεί εθελοντής, κάποιος που προσφέρει πάνω από 20 ώρες εργασία τον μήνα", αυτός θεωρείτε πως προσφέρει μόνιμη εργασία και πως πρέπει να πληρώνεται.

Από μια ομιλήτρια αναφέρθηκε και ο όρος Δεθελοντής.
Έψαξα στο διαδίκτυο και σας μεταφέρω από τον αντιεξουσιαστικό χώρο  το Μανιφέστο του παγκόσμιου Δεθελοντισμού που κυκλοφόρησε την εποχή των ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004

Παγκόσμιο κίνημα Δεθελοντισμού

  •Το παγκόσμιο κίνημα του Δεθελοντισμού εμπνέεται από τις πανανθρώπινες αξίες των θερινών διακοπών και της αμειβόμενης εργασίας. Τζάμπα, αυγουστιάτικα δεν δουλεύει.

•Ο δεθελοντής δεν ρωτήθηκε αν θέλει να έρθουν οι ολυμπιακοί στην Αθήνα. Οι ολυμπιακοί που είναι στον Πειραιά του φαίνονται ήδη πάρα πολλοί.

•Ο δεθελοντής έχει παρατηρήσει ότι καμία χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων δεν έχει διεκδικήσει ποτέ μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Αβίαστα έρχεται στο μυαλό του ότι οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι οι Σκανδιναβοί είναι μαλάκες και μεις εδώ οι έξυπνοι. Η ολυμπιάδα για τον δεθελοντή, δεν είναι η νέα Μεγάλη ιδέα. Είναι η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας

•Ο δεθελοντής γνωρίζει oτι στους Ολυμπιακούς χρειάζονται δυόμισι εθελοντές ανά αθλητή και προειδοποιεί ότι κάποιοι εθελοντές μπορεί να βρεθούν κομμένοι στη μέση

•Ο δεθελοντής γνωρίζει ότι για κάθε Εθελοντή που κρατάει τα καλαθιά με τις φόρμες των αθλητών στο στίβο αντιστοιχούν δέκα εθελοντές παρκαδόροι στις εγκαταστάσεις του μοντέρνου τρίαθλου. Επίσης δεν συγχέει τους εθελοντές με τους κριτές οι οποίοι επίσης τριγυρνάνε στους αθλητικούς χώρους αλλά κάνουν πιο κυριλέ δουλειές.

•Ο δεθελοντής συμμετέχει στην ολυμπιακή προετοιμασία κάθε μέρα οδηγώντας ανάποδα σε μονόδρομους, υπερπηδώντας χαντάκια, αποφεύγοντας φορτηγά και μπουλντόζες χωρίς αναβολικά και χωρίς να ανταμείβεται με τον βαθμό του υπολοχαγού.

•Ο δεθελοντής δεν βλέπει το λόγο για τον οποίο πρέπει να δαπανήσουμε τέσσερις ετήσιους προϋπολογισμούς της Μέσης Εκπαίδευσης για την ασφάλεια 20 ημερών αγώνων, πολλώ μάλλον, που για να αποσβεστεί το ποσόν πρέπει να παρακολουθούνται και να δέρνονται συστηματικά οι πολίτες της χώρας για τα επόμενα 78 χρόνια.

•Ο δεθελοντής έχει προσέξει ότι έχουν εξαφανιστεί τα αδέσποτα από την Αθήνα.
Στην πιο αισιόδοξη περίπτωση, έχουνε πάει εθελοντές. Το ίδιο ισχύει και με τα δέντρα για τα οποία έχουν παραγγελθεί εθελοντές σε φυτώρια της Ισπανίας.

•Ο δεθελοντής γνωρίζει ότι η αφιλοκερδής ενίσχυση μιας κερδοσκοπικής επιχείρησης δικαιολογείται μόνον αν είναι δουλειά του μπατζανάκη του και πρόκειται να ανταμειφθεί με πλουσιοπάροχο γεύμα και αιώνια υποχρέωση.

•Ο δεθελοντής γνωρίζει ότι αυτό που του ζητάνε να κάνει τζάμπα κάποιος άλλος το πληρώνεται ως οφσορ εταιρία συμβούλων που είχε την ιδέα.

•Ο δεθελοντής δεν δελεάζεται με συλλεκτικές καρφίτσες, τιμητικά διπλώματα ούτε με παντούφλες με τον Φοίβο και την Αθηνά. Άμα είναι να του νομιμοποιήσουνε το αυθαίρετο ή να του βάλουνε το παιδί στο Δημόσιο το συζητάει. Αλλά και πάλι γνωρίζει ότι γι αυτές τις δουλειές υπάρχουνε οι εκλογές

•Ο δεθελοντής δεν ανησυχεί για την επιτυχή έκβαση των αγώνων.
Την εγγυάται η παρουσία στις τάξεις των εθελοντών τον συνόλου των γνωστών προσωπικοτήτων της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής.

•Ο δεθελοντής έχει ήδη βγάλει εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς. Κατάστρωμα για Ικαρία.
 
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #279 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 20:09:50 »
http://news.google.gr/news/url?sr=1&ct2=el_gr%2F2_0_s_3_1_a&sa=t&usg=AFQjCNGGqOIL6Xk9kmOMIxRa3H283lJTeg&cid=43982695194177&url=http%3A%2F%2Favriani.makedonias.gr%2F%25CE%25AD%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25BF-%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B9%25CF%2584%25CF%258E%25CE%25BD-%25CE%25B7-%25CE%25BC%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25AD%25CF%2581%25CE%25B1-%25CF%2584%25CF%2589%25CE%25BD-%25CE%25BC%25CE%25BA%25CE%25BF-%25CE%25BC%25CE%25B5-%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25B3%25CF%2581&ei=hTQKU_jGBcjg1Qas7QE&rt=HOMEPAGE&vm=STANDARD&bvm=section&did=-3509985715510592890&sid=el_gr-n&ssid=n

4.500 MKO που δρουν στην Ελλάδα, είχε καταγράψει η "μητέρα" όλων των ΜΚΟ.

Με τόσες χιλιάδες ΜΚΟ στην Ελλάδα, είναι απορίας άξιο πως βρισκόμαστε σε αυτά τα χάλια.

Εδώ, αγαπητέ Ορφέα, απ ότι φαίνεται, δεν έχουμε την εκμετάλλευση του εθελοντισμού από κάποιους απατεώνες, δεν αποτελούν δηλαδή την εξαίρεση αλλά τον κανόνα, Η εξαίρεση, απ ότι φαίνεται, ίσως να είναι οι κάποιες λίγες, αν υπάρχουν, που κάνουν αγνά την εθελοντική προσφορά τους.
Γνωρίζεις, άραγε, κάποια τέτοια?
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #280 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 20:23:20 »
Το μόνο σίγουρο με τον εθελοντισμό, είναι ότι την πληρώνουν τα σπιτικά των εθελοντών! Αν εργαζόμαστε, πόσες ώρες μένουν ώστε να αφιερώσουμε στην ευημερία του σπιτιού και των παιδιών μας; Λίγες! Αν πάμε και αφιερώσουμε αυτές τις λίγες ώρες στον εθελοντισμό, καταλαβαίνετε θα συμβαίνει στο σπιτικό μας κατ' επέκταση.

Μετά θα ρωτήσουν τα παιδιά μας, γιατί μπαμπά και μαμά; Και εμείς όλο υπερηφάνεια και ρομαντισμό θα τους πούμε..... γιατί ήμουν εθελοντής.

Γιατί έσωζα τον κόσμο και βούλιαζα εσένα στον βόθρο παιδί μου!

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #281 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 11:16:29 »

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #282 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 11:41:52 »
Αντι να πετάμε πέτρες, ας σηκωθούμε πάνω, να φέρουμε τις ΛΥΣΕΙΣ!
Κουραστήκαμε από τα στείρα ΑΝΤΙ χωρίς προτάσεις...
Οποιος είναι Μάγκας, ας βγει μπροστά και ας δείξει τον δρόμο σε εμάς τους υπόλοιπους...
Αλλά βαριά η καλογερική...
Καλύτερα να παραδίνουμε την ευθύνη της ζωής μας στα βαμπίρια, το σπίτι μας στους κλέφτες,
και ύστερα να κλαιγόμαστε γιατί μας έκλεψαν...

Μεγάλα παιδιά είμαστε, Εξυπνοι Ελληνες, ας μεγαλώσουμε επιτέλους, ας μάθουμε την έννοια της Συν-ευθύνης,
ας κατανοήσουμε την Αυθεντική μας Παράδοση, "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΟ ΠΑΝΤΙ ΤΟ ΕΝ"

Τα πάντα είναι αλληλένδετα, και όταν υποφέρει ο ΕΝΑΣ, όλοι μας υποφέρουμε...
Ας κάνουμε, κάτι λοιπόν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μην υποφέρουμε άλλο...

Τόσο απλά...
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #283 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 16:24:45 »
Η Θρησκεία ως Βλασφημία

http://www.youtube.com/watch?v=kzZh084bIgU
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 25, 2014, 22:05:41 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #284 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 16:28:50 »
Μορμονοθεραπεία

http://www.youtube.com/watch?v=9WGMU0pHgFc
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 25, 2014, 22:04:57 από ΚΡΑΧΤΗΣ »