Αποστολέας Θέμα: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?  (Αναγνώστηκε 73478 φορές)

Eleni

 • Μηνύματα: 235
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 12, 2009, 01:08:30 »
Καλησπέρα παιδιά.
Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ορφέα που έχει την διάθεση να με βλέπει σαν αδερφή του αν και δεν είμαι αμρακιανή η αμριανή….[ δεν ξέρω την ορολογία].
Ο λόγος που έγραψα αδελφέ μου , ήταν η επιθυμία μου να εκφράσω την άποψη μου ως προς την απαξίωση των σχολών , ταγμάτων κλπ και όχι να ταχθώ μαχητικά υπέρ η κατά κανενός.
Για Τρίτη φορά διευκρινίζω ότι θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις διδασκαλίες η μάλλον Την διδασκαλία από τους ανθρώπους που είναι μέσα στις σχολές.
Άλλο είναι να μιλάμε και να κρίνουμε συμπεριφορές και συγκεκριμενα ατομα και άλλο ολόκληρη μια θεωρεία η ένα κίνημα.
Όπως ξαναείπα , συμφωνώ ότι μέσα στο χώρο του  εσωτερισμού , όπως και στην ζωή γενικά υπάρχουν τα πάντα ….καθε καρυδιάς καρύδι και πολύ παράνοια όπως και εκμετάλλευση των αφελών .
Έκανα μια ερώτηση σε προηγούμενο ποστ μου που ήταν << γιατί οι άνθρωποι δεν μελετούν μόνοι τους αφού όλα είναι πλέον σε συγγράμματα και εισέρχονται σε ομάδες…….
Απαντάω εγω για μένα …...Οτι και να διαβάσουμε , ότι τεχνικές και σύμβολα και να μάθουμε , ότι επικλήσεις και διαλογισμούς και να κάνουμε …όλα είναι περιττά αν δεν ΕΙΜΑΣΤΕ άνθρωποι ..δλδ αν δεν έχουμε αυτογνωσία και επίγνωση του προσωπικού μας σκοπού. Η αυτογνωσία όμως δεν βρίσκεται ούτε στα βιβλία μας , ούτε στις τελετές μας και στις μυήσεις, αλλά επιτυγχάνεται μέσω της παρατήρησης του εαυτού μας στον καθρέφτη των σχέσεων μας .
Χρειαζόμαστε την τριβή και την σχέση με τους άλλους συνανθρώπους μας , που κάθε ένας περιέχει και ένα από τα στοιχεία της ψυχικής μας προσωπικότητας. Αυτό που αντιπαθούμε είναι κάτι δικό μας που δεν το έχουμε ακόμη αναγνωρίσει και επεξεργαστεί και αυτό που θαυμάζουμε είναι αυτό που θέλουμε να αποκτήσουμε.
Τώρα εκτός από αυτόν το λόγο , που για μένα είναι και μοναδικός , υπάρχουν και άλλοι αναλόγως των επιθυμιών που είναι ..η ανευρεση γκουρού, θεού, οπαδών και μαθητών….ολα τα έχει το μενού….

Αν παρατηρήσουμε τα κείμενα μας , θα δούμε μέσα τους ……τον εγωισμό , την ανάγκη προβολής και επιβεβαίωσης , την αγωνία και τα ερωτηματικά, τού γιατί αυτος και όχι εγώ….και κυρίως θα δούμε τον διαχωρισμό και την αντίθεση. Την αντίδραση και όχι την δράση.
Σίγουρα αυτά , δεν είναι ένδειξη εξέλιξης ….
 
Παράθεση
Διότι κανείς δεν γνωρίζει από το διαφημιστικό μιας οργάνωσης, τι συμπεριλαμβάνει το περιεχόμενο, αν δεν περπατήσει, ο ίδιος, την οδό που του προσφέρει... 'Εχοντας λοιπόν περπατήσει την οδό του Αμορκ, με πολύ λατρεία, και συναισθηματικό κόλλημα, κατανόησα, πως αυτό που μου πρόσφερε τελικά, είναι μία βαθιά έρευνα, πάνω στις ψυχικές νόσους...  Σπουδάζοντας την οδό του Αμορκ, συνειδητοποίησα, γιατί ο άνθρωπος ακόμα παραμένει υποτελής, και δούλος, είτε σε εξωτερικούς παράγοντες, είτε σε εσωτερικούς...  Κατά μία έννοια, μπορώ να πω πως είμαι ευγνώμων προς το Αμορκ, διότι μόνο όταν γνωρίζουμε την απάτη, το ψέμα, το λάθος, μπορούμε, να αναγνωρίσουμε και το ορθό, την αλήθεια, το Φως...

'Οσον αφορά τον Τεκτονισμό, παρά τις οικονομικές ατασθαλίες, και προσωπικές εκμεταλεύσεις, σε μεμονωμένες ομάδες - Στοές, είδα και εκεί παραποιήσεις στην διδασκαλία, προωθώντας την χριστιανική θρησκεία, αντί τον εσωτερισμό, την πίστη αντί την γνώση.  Βρήκα κλειστούς νόες και ψυχές, που απλά θέλουν κάποιο καταφύγιο και κάποιον αφέντη, αρνούμενοι την πραγματική εσωτερική - επιστημονική σπουδή, και την πραγματική φώτιση.

'Οσον αφορά το Ρέικι, κατανόησα, πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε ψυχικές ικανότητες, και αρκεί να τις συνειδητοποιήσουμε και να τις αναπτύξουμε.  Σίγουρα ίσως αρκετοί από εμάς έχουμε ανάγκη έναν "οδηγό", να μας δείξει τον δρόμο, αλλά αυτός ο "οδηγός", για να είναι αυθεντικός, δεν μπορεί να χρηματίζεται, ούτε να είναι πιστός, αλλά Αληθινός Γνώστης.  Με την έννοια "πιστός" εννοώ, πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που παπαγαλίζουν, χωρίς να έχουν σκεφτεί, ή να έχουν ερευνήσει επιστημονικά, και εμπειρικά, έτσι ώστε να έχουν προσωπική άποψη.


Μαρίνα μου, μέσα σε ένα ποστ έχεις βγάλει άχρηστους, τον ροδοσταυρισμό, το ρέικι, τον τεκτονισμό, τον χριστιανισμό την ψυχολογία και την ψυχιατρική……και επισημαίνεις ότι το μονό ορθό είναι η Amra επειδή είναι δωρεάν .
Τώρα εδώ τι να απαντήσει κάνεις που να είναι και ορθολογικό [ όπως ζήτησες ] ?
Προφανώς και αυτό το σύστημα θα έχει κάτι να προσφέρει αλλά το ίδιο κάνουν και τα άλλα . Από εκεί και μετά , κάνεις δεν είναι ούτε αμεμπτος , ούτε πάνσοφος πουθενά.

Παράθεση
Ναι, όντως σε κάθε θρησκεία, σε κάθε χώρο, μπορείς κανείς να μάθει πράγματα, και φυσικά χρειάζεται να ερευνήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, έτσι ώστε να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα από την συγκριτική μας μελέτη.  'Ομως ο κανόνας που χρειάζεται να ακολουθούμε, έτσι ώστε να μην πέφτουμε θύματα κανενός επιτήδειου, και καμιάς οργάνωσης, είναι να ακολουθούμε την Συνείδησή μας, να αναπτύσσουμε την Συνείδησή μας δια του ορθολογισμού και της συγκριτικής μελέτης, Ελεύθεροι, έξω από κάθε φτιαχτό από άλλους σύστημα, να κρίνουμε τα πάντα, έτσι ώστε να αποκτούμε διάκριση, και να προσφέρουμε όσο μπορούμε και όποτε μπορούμε την ευλογία της Κατανόησης, που αποκτήσουμε.


Συμφωνώ .Παράθεση
Δεν την θέλω άλλο αυτή την ζωή... Θέλω να φύγω, θέλω να πάω με τους κοσμικούς δασκάλους, αγγέλους, χριστό, θέλω να πάω στον Πατέρα..." άκουσα σε μία εκδήλωση του Αμορκ, που είχαμε οργανώσει τον Μαϊο του 2007.  "Συγνώμη, για την παρέμβαση", είπα τρομαγμένη..., "αλλά δεν είναι δείγμα φώτισης αυτό που βιώνετε, αλλά δείγμα κατάθλιψης."  (Φυσικά η αντίδραση ήταν μεγάλη...

Παλαβιάρηδες έχει πολλούς ……τι να κάνουμε…. Να βγούμε στην γυρα να τους σωσουμε δεν γίνεται…..Πάντως αυτό που της ειπες λίγο ήταν ….αλλα δεν φταίει το τάγμα για αυτό. Κι εσύ εκεί ήσουν και δεν ειπες τα παρόμοια ….Παράθεση
Αυτήν την κατάθλιψη λοιπόν και την φυγή από την πραγματικότητα, προωθούν τα περισσότερα, εσωτερικά τάγματα και σχολές στις μέρες μας, διότι προωθούν την χριστιανική αντίληψη, πως αυτός ο κόσμος δεν είναι αξίζει, και μόνο η μεταθανάτια ζωή αξίζει...

Δεν ξέρω όλα τα ταγματα τι κάνουν …….αυτα που ξέρω δεν προωθούν τίποτα τέτοιο.
Αυτό όμως που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι , μήπως τελικά ένα μεγάλο μερος των ‘’εσωτεριστών’’ καταφεύγει στον εσωτερισμό ακριβώς για να ξεφύγει από την πραγματικότητα , επειδή έχει δυσκολίες προσαρμογής στην καθημερινότητα και συμπλέγματα κατωτερότητας η σπανίως ανωτερότητας.
Και έτσι να ξεκινήσει κάνεις , πιστεύω ότι αν εργαστεί επανω στον εαυτό του θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί και να συμφιλιωθεί με την ζωή στο εδώ και τώρα.
Γιατί θα πρέπει να τον αποκλείσουμε επειδή εμείς έχουμε άλλες προσδοκίες ?
Ο ηλιος φωτίζει τα πάντα με την αγάπη του.


Παράθεση
Για να εισέλθει κανείς στα Μεγάλα Μυστήρια, χρειάζεται να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των Μικρών Μυστηρίων, να έχει λύσει όλα τα εσωτερικά και υπαρξιακά του ζητήματα, να έχει κατανοήσει τους συμπαντικούς νόμους, και να έχει αποφασίσει να υπηρετήσει την ανθρωπότητα, διεκπεραιώνοντας ένα προσωπικό πνευματικό έργο.

Ο εσωτερισμός περιλαμβάνει και τα δύο . Ο πρώτος κύκλος είναι η ολοκληρωση του ατόμου με ότι αυτό περιλαμβάνει [ αυτοανάλυση, εργασία επάνω στα κέντρα, αναγνώριση δυνάμεων κλπ] και ο δεύτερος [ αν προλάβουμε] είναι  πέραν αυτών….. του οποίου δεν έχω εμπειρία και ως εκ τούτου δεν μιλάω…
Μέχρι τώρα μονο ένα άτομο έχω γνωρίσει να πλησιάζει ουσιαστικά σε όλο αυτό…..πάντως….
Επίσης ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα εχει ίχνος μίσους οργής και πάσας φύσεως αντιθεσης αφού θα εχει καταφέρει να ενώσει μέσα του τις δυο στήλες .


Για να επανέλθουμε στο θέμα μας , προσωπικά έχω ωφεληθεί σαν Ελένη και από το Amorc και από το ρείκι έτσι όπως τα έχω προσαρμόσει στα μέτρα μου.
Oπως έχω βρει και πολλά πράγματα στις συζητήσεις μεταξύμας.
 Και με μεγάλη μου χαρά , έχω γνωρίσει και κάποια ατομα πολύ αξιόλογα που είναι φίλοι καρδιάς για μένα. Άνθρωποι που δρούν σαν φάροι ανάμεσα μας.

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.603
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 12, 2009, 09:11:00 »
μέσα σε ένα ποστ έχεις βγάλει άχρηστους, τον ροδοσταυρισμό, το ρέικι, τον τεκτονισμό, τον χριστιανισμό την ψυχολογία και την ψυχιατρική……και επισημαίνεις ότι το μονό ορθό είναι η Amra επειδή είναι δωρεάν . Τώρα εδώ τι να απαντήσει κάνεις που να είναι και ορθολογικό [ όπως ζήτησες ] ? Προφανώς και αυτό το σύστημα θα έχει κάτι να προσφέρει αλλά το ίδιο κάνουν και τα άλλα . Από εκεί και μετά , κάνεις δεν είναι ούτε αμεμπτος , ούτε πάνσοφος πουθενά.

Καταρχήν, το Αμορκ δεν είναι Γνήσιος Ροδοσταυρισμός, αλλά ένα μίγμα αιγυπτιολατρείας, εσωτερικού χριστιανισμού, πανθεϊσμού και πολλών άλλων.  'Αλλωστε όπως γνωρίζεις προάγουμε τον Ροδοσταυρισμό, τον Αυθεντικό όμως Ροδοσταυρισμό, και φυσικά δεν εναντιωνόμαστε σε αυτόν, ούτε τον αφορίζουμε.

Ανέκαθεν αυτό που χαρακτήριζε τα Μυστήρια, είναι η ΔΩΡΕΑΝ παροχή τους.  Οι έμποροι της "Εσωτερικής" Γνώσης δεν μπορεί να είναι Μύστες. Η ΑΜΡΑ, φιλοδοξεί ακριβώς, να τηρήσει αυτούς τους κανόνες που οι πρωτεργάτες του εσωτερισμού θέσπισαν.

Ο Τεκτονισμός εκτός από κάποιες ακρότητες του αμιγούς, είναι επίσης ΔΩΡΕΑΝ, μια και οι συνδρομές καλύπτουν μόνο τα έξοδα του κοινού χώρου που χρησιμοποιούν.

Όμως δεν είναι μόνο η οικονομική εκμετάλλευση, ένδειξη απάτης, αλλά και η ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης, το σύστημα διδασκαλίας, η μέθοδος αυτογνωσίας που προτείνουν, και για να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα χρειάζεται να μελετήσουμε διεξοδικά το κάθε σύστημα.  Επίσης το αριστερό μονοπάτι δημιουργεί οπαδούς, το δεξί μονοπάτι δημιουργεί Ελεύθερες Συνειδήσεις.

Ένα ακόμα κριτήριο που μπορεί να συνδράμει έτσι ώστε να διακρίνουμε την Γνησιότητα, και την Αξία, στους χώρους του εσωτερισμού, είναι η ανθρωπιστική, κοινωνική, και περιβαλλοντολογική δράση, της συγκεκριμένης ομάδας ή οργάνωσης.


Παλαβιάρηδες έχει πολλούς ……τι να κάνουμε…. Να βγούμε στην γυρα να τους σωσουμε δεν γίνεται…..Πάντως αυτό που της ειπες λίγο ήταν ….αλλα δεν φταίει το τάγμα για αυτό. Κι εσύ εκεί ήσουν και δεν ειπες τα παρόμοια ….

Αυτοί που συμμετείχαν στις συναντήσεις με τα μέλη του Αμορκ, γνωρίζουν πως προειδοποιήσαμε... για πάρα πολλά και για αυτό γίναμε ανεπιθύμητοι, από τους "πιστούς" του Αμορκ.  'Ομως προσωπικά δεν γνώριζα το βάθος της Απάτης της συγκεκριμμένης οργάνωσης, και όταν κατανόησα, το κατέγγειλα δημόσια.

Δεν ξέρω όλα τα ταγματα τι κάνουν …….αυτα που ξέρω δεν προωθούν τίποτα τέτοιο.

Μπορείς να επικοινωνήσεις αν θέλεις με παλιά μέλη, του Αμορκ, και θα το διαπιστώσεις από μόνη σου, πόσοι "κάηκαν"...  Βλέπε επίσης http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1093.msg8348.html#msg8348

Αυτό όμως που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι , μήπως τελικά ένα μεγάλο μερος των ‘’εσωτεριστών’’ καταφεύγει στον εσωτερισμό ακριβώς για να ξεφύγει από την πραγματικότητα , επειδή έχει δυσκολίες προσαρμογής στην καθημερινότητα και συμπλέγματα κατωτερότητας η σπανίως ανωτερότητας.
Και έτσι να ξεκινήσει κάνεις , πιστεύω ότι αν εργαστεί επανω στον εαυτό του θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί και να συμφιλιωθεί με την ζωή στο εδώ και τώρα.
Γιατί θα πρέπει να τον αποκλείσουμε επειδή εμείς έχουμε άλλες προσδοκίες ?

Η ενασχόληση με τον Γνήσιο Εσωτερισμό, είναι η ύψιστη μορφή θεραπείας.

Αν παρατηρήσουμε τα κείμενα μας , θα δούμε μέσα τους ……τον εγωισμό , την ανάγκη προβολής και επιβεβαίωσης , την αγωνία και τα ερωτηματικά, τού γιατί αυτος και όχι εγώ….και κυρίως θα δούμε τον διαχωρισμό και την αντίθεση. Την αντίδραση και όχι την δράση.
Σίγουρα αυτά , δεν είναι ένδειξη εξέλιξης ….

Είναι σημαντικό να το συνειδητοποιούμε, και να διορθώνουμε την συμπεριφορά μας...

Οτι και να διαβάσουμε , ότι τεχνικές και σύμβολα και να μάθουμε , ότι επικλήσεις και διαλογισμούς και να κάνουμε …όλα είναι περιττά αν δεν ΕΙΜΑΣΤΕ άνθρωποι

'Ετσι ακριβώς...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 14, 2009, 03:11:18 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.603
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 12, 2009, 11:20:54 »
Αυτό που αντιπαθούμε είναι κάτι δικό μας που δεν το έχουμε ακόμη αναγνωρίσει και επεξεργαστεί

Η παραπάνω φράση πολύ εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί πως "ότι πολεμάμε είμαστε" και με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται, κάθε ενάρετος αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή απάτης, ψεύδους, απανθρωπιάς, εγκληματικότητα, κάθε αγώνας ενάντια στην πτώση, στον ευτελισμό των αξιών, στον θάνατο...

'Οταν αγωνιζόμαστε κατά της Απάτης αυτό δεν μας κάνει ασυνείδητους απατεώνες... Αυτές οι σοφιστίες είναι άκρως συκοφαντικά σχόλια...

 
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 12, 2009, 11:53:19 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.717
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 12, 2009, 11:32:49 »

Αυτό που αντιπαθούμε είναι κάτι δικό μας που δεν το έχουμε ακόμη αναγνωρίσει και επεξεργαστεί

Η παραπάνω φράση πολύ εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί πως "ότι πολεμάμε είμαστε" και με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται, κάθε ενάρετος αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή απάτης, ψεύδους, απανθρωπιάς, εγκληματικότητα, κάθε αγώνας ενάντια στην πτώση, στον ευτελισμό των αξιών, στον θάνατο...

    Όταν ο αγώνας γίνεται με συναισθηματικά ελατήρια, είναι χρήσιμο να δούμε στον εαυτό μας, σε πιο βαθμό «είμαστε» και εμείς αυτό που πολεμάμε. Όταν ο αγώνας όμως γίνεται με αποκλειστικά κριτήρια το σωστό ή λάθος, τότε είναι ένας υγιής και δίκαιος αγώνας, είναι ο «καλός» αγώνας του αληθινού εσωτεριστή, του Ιππότη….
   
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.603
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 12, 2009, 12:12:42 »
E: Εσύ γιατί κάνεις μυήσεις στην Amra ? Με τι ιδιότητα και που αποσκοπούν ?

M: ‘Οποιος έχει κάνει διατριβή σε μία «γνώση» ή «τέχνη» μπορεί και να την μεταδώσει. Οι αυθεντικές μυήσεις είναι θεατρικά δρώμενα στα οποία συμμετέχει ο μυούμενος, έτσι ώστε να βιώσει ένα μυστήριο, συναισθηματικά βιωματικά.  Μπορεί να παρομοιαστεί με το ψυχόδραμα.  Οι Ρέικι «μυήσεις» όμως δεν είναι ψυχόδραμα, και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον όγκο γνώσης που προσφέρει η γνήσια επιστήμη του εσωτερισμού.

E: Αν δεν κάνω λάθος ο αρχαγγελος Μετατρον είναι και στη καμπαλιστική θεωρεία που αγαπάς μαζί με ένα σωρό δυνάμεις και ταξιαρχίες αγγέλων …… Και εκεί σχιζοφρενείς είναι η μήπως οι άγγελοι έχουν άλλη σημασία ?

M: Οι άγγελοι έχουν άλλη σημασία την οποία έχουμε εξηγήσει ήδη στο φόρουμ της ΑΜΡΑ.  Ψύχωση είναι η κατάσταση όταν «πιστεύουμε» ότι επικοινωνούμε με ανύπαρκτες οντότητες.  Σχιζοφρένεια ονομάζεται όταν βλέπουμε κανονικότατα αυτές τις οντότητες και τις θεωρούμε πραγματικές.

E: Τώρα αν αναφερθώ εγώ στους κανονισμούς που εσύ έχεις φτιάξει και τους παραβαίνεις τι θα πεις ?

M: Το να αποκαλύπτουμε την απάτη, δεν είναι ούτε προσωπική επίθεση ούτε συκοφαντία, αρκεί να έχουμε στοιχεία στα χέρια μας, ακράδαντα επιχειρήματα. Όταν κάποιος μας μεταφέρει ένα μήνυμα από τον αρχάγγελο Μέτατρον, είναι ψυχωτικός ή σχιζοφρενής ή απατεώνας αν το χρησιμοποιεί για να χρηματίζεται.  Ο Αυθεντικός εσωτερισμός δεν έχει σχέση με ψυχικές νόσους, αλλά προσφέρει την ολιστική θεραπεία για αυτές.

E: Αν ήσουν άσχετη θα το καταλάβαινα αλλά δεν είσαι …….άρα …….αν αυτό δεν είναι προπαγάνδα πες εσύ τι είναι?

M: Μπορείς να μας εξηγήσεις, γιατί το να εκφράζει κάποιος την άποψή του, και την κριτική του απέναντι σε ένα σύστημα, το θεωρείς προπαγάνδα?  Τι σημαίνει προπαγάνδα για σένα, για εξήγησέ μας.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 12, 2009, 12:24:56 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Eleni

 • Μηνύματα: 235
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 12, 2009, 12:24:33 »
ΚΑΛΗΜΕΡΑ :)

Απαντάω οτι προλάβω...εχω πολλά να κανω σημερα....

Απολυτως ορθολογικά [ το φετιχ μου] ας φιλοσοφήσουμε με παραθέσεις ....
Αφαιρώ κάθε συναίσθημα , και ως παρατηρητής σκέφτομαι τα εξής..

Παράθεση
Καταρχήν, το Αμορκ δεν είναι Γνήσιος Ροδοσταυρισμός, αλλά ένα μίγμα αιγυπτιολατρείας, εσωτερικού χριστιανισμού και πανθεϊσμού.  'Αλλωστε όπως γνωρίζεις προάγουμε τον Ροδοσταυρισμό, τον Αυθεντικό όμως Ροδοσταυρισμό, και φυσικά δεν εναντιωνόμαστε σε αυτόν ούτε τον αφορίζουμε.

Ο Τεκτονισμός εκτός από κάποιες ακρότητες του αμιγούς, είναι επίσης ΔΩΡΕΑΝ, μια και οι συνδρομές καλύπτουν μόνο τα έξοδα του κοινού χώρου που χρησιμοποιούν.

Όμως δεν είναι μόνο η οικονομική εκμετάλλευση, ένδειξη απάτης, αλλά και η ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης, το σύστημα διδασκαλίας, η μέθοδος αυτογνωσίας που προτείνουν, και για να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα χρειάζεται να μελετήσουμε διεξοδικά το κάθε σύστημα.  Επίσης το αριστερό μονοπάτι δημιουργεί οπαδούς, το δεξί μονοπάτι δημιουργεί Ελεύθερες Συνειδήσεις.

Πως ξέρεις ότι αυτό που προάγεις είναι το γνήσιο? Δεν ρωτάω με διάθεση αιχμής η κόντρας ….Έχω δει από διάφορους εδώ και αλλού να επικεντρώνονται , στην αρχαιότητα μιας διδασκαλίας , στην αυθεντικότητα και στην απόλυτη τήρηση των τυπικών. Έχω δει άλλους να ρωτούν ……[ κυρίως σε θέματα θρησκευτικά] << τι τυπικά έχετε…που είναι γραμμένα κλπ?>> Και πάντα υπάρχουν άλλοι τόσοι που απαντούν ως κύριοι της αναλλοίωτης αλήθειας.

Από την άλλη παρατηρώ στην καθημερινότητα μου, ότι συμβαίνει να μιλάω με ένα συνάδελφο ας υποθέσουμε, και σε μια ώρα αν ότι έχει ειπωθεί μεταφερθεί….να είναι εντελώς παραποιημένο και αυτό επειδή ο καθένας εξέλαβε τα λεγόμενα με άλλο κέντρο και τα χρωμάτισε με το δικό του συναίσθημα.
Επίσης βλέπουμε  πόσο διαστρεβλώνουν, τα υπάρχοντα μέσα ενημέρωσης , τα γεγονότα αν και έχουμε και εικόνα και ήχο πλέον….

Και ερωτώ

Πως ξέρει οποιοσδήποτε ότι αυτά που θεωρεί αυθεντικά , είναι η δεν είναι τέτοια?
Δεν έχουμε ούτε Κασσέτες , ούτε βιντεοταινίες , ούτε καν συγγράμματα που να αποδεικνύουν όλο αυτό.
Αλλά ακόμη κι αν είχαμε, πάλι αμφίβολο είναι για τους εξής λόγους..
Όλα αυτά που αποκαλούμε διδασκαλία και τυπικό , είναι προϊόντα ενόρασης και διαλογισμών μερικών ‘’σοφών’’ η είναι ευαγγέλια γραμμένα χρόνια μετά από τότε που ειπώθηκαν και πάλι προσαρμοσμένα κατά το δοκούν των ιερέων κλπ.

Βλέπουμε ότι κάθε θρησκευτικό η φιλοσοφικό κίνημα έχει τις δικες του αρχές που άλλοι πιστεύουν και άλλοι όχι και κάθε ιδεολογικό έχει τα δικά του τεκμήρια και σοφιστίες.Άρα ποιό είναι το κριτήριο του αυθεντικού? Ως προς τι είναι αυθεντικό? Ως προς τον συγγραφέα η ως προς την απολυτη αλήθεια? Ποιανού αλήθεια ?
Αλλά άντε και είναι το χ ….αυθεντικό. Ε και ? Εμένα η εσένα σε βοηθάει στην ζωή σου η όχι? Εκεί είναι η σημασία.
Επομένως αμφιβάλω αν έχει τελικά νόημα ακόμη κι αν υπήρχε τρόπος να το αποδείξουμε.

Πάμε τώρα στο τελετουργικό και στην ορολογία…
Δεν μπορώ να πω ότι έχω παρακολουθήσει πολλές τελετές αλλά από όσο έχω δει και κρίνοντας εκ των ύστερων , με βάση όσα έχω διαβάσει, όσα έχω νιώσει και όσα ‘’λειτουργούν’’ …έχω καταλήξει ότι όλα αυτά αν δεν ενδυναμωθούν με την δική μας πρόθεση και την δική μας δύναμη είναι απλώς θεατρικά δρώμενα η παιχνίδια και μάλιστα πολλές φορές αστεία.  Ένα σύμβολο η μια κίνηση αν δεν σου λέει τίποτα , είναι άχρηστο , όποιο κι αν είναι.
Αυτό που κάνουν είναι να μας ενώνουν μέσω της δικής μας πρόθεσης με  τον ανώτερο εαυτό μας και  , είναι εκείνος που αναλαμβάνει αργότερα την πλοήγηση του σκάφους μας , αντί τα παροδικά συναισθήματα και οι επιθυμίες μας .
Και τότε επειδή η συνείδηση μας  είναι κατηγόρημα της ψυχής …και επειδή κάθε ψυχή σχετίζεται άμεσα με την θεότητα , όλα πια γίνονται μαγικά και θαυμάσια.
Μονό που δεν το έκαναν τα σύμβολα , αλλά εμείς.
Άρα ακόμη κι αν κατασκευάσουμε ένα δικό μας , αν το ενδυναμώσουμε με την ενεργεία μας , αυτό θα δουλέψει. Τώρα αν το χρησιμοποιούν και άλλοι , θα έχει μεγαλύτερη ισχύ αναγκαστικά……[ λέει καμία φορά ο σύντροφος μου εδώ…..ότι << η μεγαλύτερη θρησκεία στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός >> και αν κρίνω από ότι γίνεται στα γήπεδα ..πλάκα πλάκα έχει δίκιο αφού τέτοιο εγρηγορός δεν έχει πουθενά αλλού..]
Η άποψη μου είναι ότι όλα τα τάγματα, σχολές , θρησκείες , μέθοδοι κλπ , έχουν την ιδία χρήση και είναι κατασκευάσματα ανθρώπων οι οποίοι επειδή ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ έζησαν την ομορφιά,  την γαλήνη και την αρμονία και  προσπάθησαν να την μεταφέρουν προς τους άλλους….


Παράθεση
Ένα ακόμα κριτήριο που μπορεί να συνδράμει έτσι ώστε να διακρίνουμε την Γνησιότητα, και την Αξία, στους χώρους του εσωτερισμού, είναι η ανθρωπιστική, κοινωνική, και περιβαλλοντολογική δράση, της συγκεκριμένης ομάδας ή οργάνωσης.

Δλδ….όποιος είναι φιλάνθρωπος η συμμετέχει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι γνήσιος….. [ αν παρακάμψουμε, την δημοσιότητα, την εφορία, το ατομικό συμφέρον, το φαγοπότι από τις οικειοθελείς εισφορές , την αίσθηση δύναμης κλπ …ε τότε αυτό που παράμενεi…… .ναι είναι γνήσιο….]
Καλώς υπάρχουν αφού βοηθούν μερικούς εν τελει αλλά όχι να λέμε ότι είναι και αγαθοί η γνήσιοι …


Παράθεση
Μπορείς να επικοινωνήσεις αν θέλεις με παλιά μέλη, του Αμορκ, και θα το διαπιστώσεις από μόνη σου, πόσοι "κάηκαν"...

Καμένοι ήταν από πριν …..σε διαβεβαιώνω ….απλώς εκεί έγιναν γνωστοί……ξέρω τι λέω….. και επαναλαμβάνω ότι δεν φταίει ο χώρος αλλά η βλακεία ….Αν ο κάθε φαντασιόπληκτος βλέπει παντού μάγια και φαντάσματα η περιμένει να κάνει contact με το κοσμικό και με φτερωτά αγγελούδια , όποτε ανάβει δυο κεριά , καίει ένα λιβάνι, και κουνάει τα χέρια του πάνω κάτω κλπ τότε θέλει ψυχίατρο και όχι εσωτερισμό. Και δεν ήταν μόνο στο Amorc..πανε κι ερχονται….
Και μια και το αναφέρει και ο Ορφέας ..και η Φορτιουν και ο Στάινερ και άλλοι , τονίζουν ότι τα ανωτέρα μυστήρια δεν είναι για τους ασθενείς ψυχικά η  σωματικά…..και έχουν δίκιο.

Πάντως  προσωπικά συμφωνώ με αυτό που έχεις κατασκευάσει [ και δεν με ενδιαφέρει ουδόλως το μείγμα και η προέλευση] αν αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους στο να είναι πιο θετικοί με τον εαυτό τους και ως προς την ζωή .
Άλλωστε αυτό κάνω κι εγώ σε προσωπική βάση ..ελεύθερα, αδογμάτιστα και ελενίσια….


 


« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 12, 2009, 12:28:47 από Eleni »

Eleni

 • Μηνύματα: 235
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 12, 2009, 12:32:21 »
Τα υπόλοιπα που ειναι ακρως ενδιαφέροντα θα τα απαντήσω το βράδυ μετα την δουλειά......τωρα θέλει ο γιος μου το ιντερνετ... ::)
Καλο μεσημέρι

ΣΕΡΑΠΙΣ

 • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
 • *****
 • Μηνύματα: 492
 • Karma: 0
 • FR.M.T.S.G
  • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 12, 2009, 12:41:08 »
Αν θέλεις αποδεικνύουμε ποιοί ήταν οι καμμένοι, μόνο που θα τρομάξεις. Δεν νομίζω να γνωρίζεις αγαπητή, μόνο σχόλια έχεις ακούσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 12, 2009, 12:43:38 από SERAPIS »
Per aspera ad astra

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.603
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 12, 2009, 12:50:40 »
Αν θέλεις σου αποδυκνύω ποιοί ήταν οι καμμένοι, μόνο που θα τρομάξεις.

Αυτή όντως είναι πραγματική μύηση...  :D
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.717
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 12, 2009, 22:05:00 »

Καλησπέρα παιδιά.
Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ορφέα που έχει την διάθεση να με βλέπει σαν αδερφή του αν και δεν είμαι αμρακιανή η αμριανή….[ δεν ξέρω την ορολογία].
Ο λόγος που έγραψα αδελφέ μου , ήταν η επιθυμία μου να εκφράσω την άποψη μου ως προς την απαξίωση των σχολών , ταγμάτων κλπ και όχι να ταχθώ μαχητικά υπέρ η κατά κανενός.

    Η αδελφοσύνη μέσα στις εσωτερικές οργανώσεις κατάντησε μια ψεύτικη τυπολατρία και οι πραγματικοί αδελφοί σπανιότατα συναντώνται μέσα σε αυτούς τους χώρους. Οι αληθινοί μυημένοι σπανίζουν σήμερα στους μυητικούς χώρους και χαρακτηρίζονται όχι από τα θεατρικά που συμμετείχαν, αλλά από τον εξευγενισμό της ψυχής και συ, όπως γνωρίζουμε καλώς, δεν χρειάζονταν να εισέλθεις σε Τάγμα για να καταστεί ευγενής η ψυχή σου. Ήταν πολύ νωρίτερα ευγενής και φιλάνθρωπος, γιαυτό σε νοιώθουμε αδελφή.

    Για το δυσάρεστο θέμα της απαξίωσης των σχολών, ταγμάτων κλπ, την κατάντια της κοινωνίας την συναγωνίζονται επάξια δυστυχώς και οι εσωτερικοί χώροι, οι οποίοι όφειλαν να παραμένουν οι φάροι και τα ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση για τον όχλο και όχι κακέκτυπα μιας αλλοτριωμένης καθημερινότητας. Πράγματι, γίνεται σκληρή κριτική. Θεωρούμε όμως ότι χρειάζεται, γιατί έχουν αποθρασυνθεί οι ιθύνοντες και έχει ευτελιστεί κάθε αξία, κοινωνική ή ανθρωπιστική. Οι εσωτερικές μάλιστα οργανώσεις, κατακρίνονται διπλά, γιατί πρόδωσαν το έργο για αρωγή στην κοινωνία και παραβγαίνουν τους βέβηλους στις μικροπρέπειες και στις ατιμίες.


Για Τρίτη φορά διευκρινίζω ότι θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις διδασκαλίες η μάλλον Την διδασκαλία από τους ανθρώπους που είναι μέσα στις σχολές.
διδασκαλία από τους ανθρώπους που είναι μέσα στις σχολές.
Άλλο είναι να μιλάμε και να κρίνουμε συμπεριφορές και συγκεκριμενα ατομα και άλλο ολόκληρη μια θεωρεία η ένα κίνημα.
Όπως ξαναείπα , συμφωνώ ότι μέσα στο χώρο του  εσωτερισμού , όπως και στην ζωή γενικά υπάρχουν τα πάντα ….καθε καρυδιάς καρύδι και πολύ παράνοια όπως και εκμετάλλευση των αφελών .

    Θάταν ορθό πράγματι να διαχωρίζονται οι διδασκαλίες από τους δήθεν διδασκάλους, όμως, οι σημερινές διδασκαλίες σχεδόν σε όλους τους εσωτερικούς οργανισμούς, είναι προϊόντα πλημμελούς κατανόησης και αλλοίωσης των δήθεν διδασκάλων. Τρανταχτό είναι το παράδειγμα του χριστιανισμού ή του αντίστοιχου των εσωτερικών Ταγμάτων που είναι ο Τεκτονισμός. Όλες οι Τεκτονικές δυνάμεις παγκόσμια, υποκλίνονται στα αυθεντικά τεκτονικά τυπικά και διδασκαλίες των συμβολικών τεκτονικών βαθμών, στην συνέχεια όμως βρίσκουμε τέτοια ποικιλία πρόσθετων και διαφορετικών –υποτίθεται- επιπλέον μυητικών βαθμών, οι οποίοι όχι μόνον δεν προήγαγαν την αρχική ιδέα, αλλά ουσιαστικά ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια του. Οφείλουμε λοιπόν να ερευνήσουμε και στις ίδιες διδασκαλίες και στα τυπικά των Ταγμάτων για αλλοιώσεις και διαστρεβλώσεις των αυθεντικών διδασκαλιών. Και για τον Τεκτονισμό, αυτό είναι εύκολο, για τον λόγο ότι τα αυθεντικά, τα πρωτότυπα τυπικά του 17ου αιώνα, υπάρχουν αυτούσια, όπως και όλες σχεδόν οι παραλλαγές τυπικών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Στην διαδρομή λοιπόν συναντάμε τις αυθαίρετες αλλαγές και αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα που έγιναν αυτές, μετατρέποντας το πλέον καθαρό Τάγμα αναζήτησης της Γνώσης, σε μια στεγνή τυπολατρία προαγωγής δογμάτων. Κι αυτά οφείλουμε να τα στιγματίσουμε. Όπως βέβαια και την εκμετάλλευση των αφελών, διότι, αυτό που σίγουρα δεν έχει θέση στον εσωτερισμό, είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και όπου συναντάται αυτό, ο καθένας οφείλει να το πολεμά με οποιονδήποτε τρόπο δύναται, πρώτα πρώτα φυσικά να το καταγγέλλει.

    Διάλειμμα….
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.603
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 12, 2009, 22:11:02 »
Πως ξέρεις ότι αυτό που προάγεις είναι το γνήσιο?

'Εχουμε τοποθετηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, όσον αφορά την Αυθεντικότητα.
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1367.0.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,309.0.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,874.msg8962.html#msg8962
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1008.msg7618.html#msg7618
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1008.msg7641.html#msg7641


Δλδ….όποιος είναι φιλάνθρωπος η συμμετέχει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι γνήσιος…..

Είπα... για να είναι Αυθεντική μία Μυητική Σχολή, εκτός από όλα τα άλλα που προσφέρει..., χρειάζεται να έχει ΚΑΙ ανθρωπιστική δράση...

επαναλαμβάνω ότι δεν φταίει ο χώρος αλλά η βλακεία….

Φταίει και ο κάθε χώρος, όταν δεν θεραπεύει την βλακεία, αλλά την αυξάνει κιόλας... επικίνδυνα...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 12, 2009, 22:27:12 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Eleni

 • Μηνύματα: 235
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #56 στις: Απριλίου 13, 2009, 01:44:35 »
Διάβασα τα ποστ που μου ειπες Μαρίνα και κράτησα δυο φράσεις που με βρίσκουν σύμφωνη αλλά και που οδηγούν στους ιδίους με εμένα συνειρμούς.
Η μια είναι του Καλιόστρο

<<"Δεν ανήκω εις καμμίαν εποχήν, εις κανένα τόπο. Εκτός χρόνου και χώρου, το πνευματικόν μου ΕΙΝΑΙ ζη την αιώνια του, ύπαρξη....
Μετέχω ενσυνειδήτως του Απολύτου Όντος, κανονίζω τις πράξεις μου αναλόγος του περιβαλλοντός μου. Είμαι εκείνος που είμαι.">>

Και η άλλη είναι αυτό εδώ

<<Η ΑΜΡΑ, είναι μία νέα προσπάθεια, να στήσουμε ένα ΝΕΟ μυητικό σύστημα, εξελιγμένο και προσαρμοσμένο στην τωρινή κοινωνία μας, βασισμένο πάνω σε γνήσιες Ροδοσταυρικές αρχές και γνώσεις, έχοντας ως κύριο στόχο την Ψυχική Αρμονία και την Κατανόηση.  Από Σεπτέμβριο, το μυητικό σύστημα της ΑΜΡΑ, θα είναι έτοιμο, για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει.>>

Επομένως αν ως αυθεντικό εννοείς κατι το αληθινό [ πάντα με την δική σου βεβαια γνώμη] τότε μπορείς να το ισχυρίζεσαι ..αλλα αν εννοείς το πρωτότυπο, ανόθευτο κλπ τότε αυτό συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει.
Σου είπα όμως ότι εμένα τουλάχιστον, που τώρα συνομιλούμε, δεν με ενδιαφέρει η παλαιότητα η η προέλευση μιας μεθόδου αρκει , αυτή να έχει πρακτική εφαρμογή . Για τους άλλους δεν ξέρω….

Παράθεση
Αν θέλεις αποδεικνύουμε ποιοί ήταν οι καμμένοι, μόνο που θα τρομάξεις. Δεν νομίζω να γνωρίζεις αγαπητή, μόνο σχόλια έχεις ακούσει.

Ασε φίλε Σεραπι…… είναι πολλά που δεν ξέρεις και αλλά τόσα που δεν ξέρω ……ας μην τρομάξουμε …..

Παράθεση
Όταν κάποιος μας μεταφέρει ένα μήνυμα από τον αρχάγγελο Μέτατρον, είναι ψυχωτικός ή σχιζοφρενής ή απατεώνας αν το χρησιμοποιεί για να χρηματίζεται.

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά…ελπίζω όχι..
Δηλαδή αν δεν χρηματίζεται αλλά μας μεταφέρει μήνυμα από τον αρχάγγελο θα είναι λογικός  και εμείς θα τον πιστέψουμε?
Παράθεση
M: Μπορείς να μας εξηγήσεις, γιατί το να εκφράζει κάποιος την άποψή του, και την κριτική του απέναντι σε ένα σύστημα, το θεωρείς προπαγάνδα?  Τι σημαίνει προπαγάνδα για σένα, για εξήγησέ μας.


Ευχαρίστως να σας εξηγήσω..
Βάζω  τα επίμαχα κείμενα…
το Ρέικι βασίζεται σε "καναλίωση" και "μαγικά" στο αέρα (εννοεί την χάραξη των συμβόλων του Ρέικι στον αέρα), ενώ το Qigong είναι ενεργειακές ασκήσεις αναπνοής...
Τα σύμβολα του Ρέικι, επί των πλείστων πέρα από τις Βουδιστικές ευχές, είναι νεο-εποχήτικες σφραγίδες... κάτι ανάλογο με τις δαιμονολογικές σφραγίδες των γρημμορίων, και διαφόρων επικλήσεων είτε δαιμονολογίας είτε αγγελολογίας...

'Οπως τότε μέσα από το ασυνείδητό τους, δημιουργούσαν διάφορους δαίμονες, θεωρώντας ότι μέσα από τις σφραγίδες ερχόταν σε επαφή μαζί τους, έτσι και στην νεο-εποχήτικη ΗΠΑ, αντλούνε από το ασυνείδητό τους, διάφορα σύμβολα, αυθυποβεβλημένοι, πως επικοινωνούν με ανώτερα όντα ή αγγέλους...

Η σημερινή τέχνη του ασυνειδήτου, the subcounsious art   , παρατηρούμε πως είναι λίγο διαφορετική από τον Μεσαίωνα...   
Φτιάξτε τώρα και εσείς το δικό σας κοκτέιλ ενεργειών, και πουλήστε το, όσο θέλετε...   
Κάποια κορόϊδα πάντα θα βρεθούν να το αγοράσουν... 


Αν ήσουν άσχετη θα το καταλάβαινα αλλά δεν είσαι …….άρα …….αν αυτό δεν είναι προπαγάνδα πες εσύ τι είναι?
Έχει η δεν έχει σύμβολα παντού και σε όλες τις σχολές? Έχει η δεν έχει τυπικά και κινήσεις που συμβολίζουν και που επικαλούμαστε ανάλογα?
Έχει η δεν έχει ασπίδες προστασίας σε κάθε σύστημα?
Οι ενεργειακές ασκήσεις δεν είναι το ίδιο ''μαγικές'' ?
Όλα αυτά έχουν ως σκοπό να μας συνδέσουν με το ανώτερο εαυτό μας ώστε να ανταπεξέλθουμε όταν τα χρειαζόμαστε, μέχρι να ολοκληρωθούμε απολυτα  σαν ΑΤΟΜΑ.  Το ίδιο λέει και το ρέικι.Αυτό που κάνεις εδώ δεν είναι κριτική αλλά έντεχνος συναισθηματικός χειρισμός . Και μάλιστα εμφανής επειδή και άλλοι το κάνουν αλλά πολύ πιο καλυμμένο. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν το κάνεις με επίγνωση η αν δρας παρορμητικά.
Λοιπόν
1]Χρησιμοποιείς υβριστικές εκφράσεις
2] παρουσιάζεις επιλεκτικά γεγονότα
3]προκαλείς νοητικές συνδέσεις
4]εκθέτεις την μίση αλήθεια
5]αναμιγνύεις ένα ψέμα ανάμεσα σε κάποιες αλήθειες
6] παίζεις με την γενικές έννοιες.

Αυτά είναι η προπαγάνδα. Η κριτική θα ήταν μια στεγνή μαθηματική αναφορά στα δεδομένα , με στατιστική και αποδείξεις.
Όμως επειδή τεκμήρια στις ψυχικές εμπειρίες δεν υπάρχουν, δεν μπορεί κάνεις να αποδείξει τίποτα.

Και δεν μου απάντησες και στις ερωτήσεις μου…..Παράθεση
Η παραπάνω φράση πολύ εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί πως "ότι πολεμάμε είμαστε" και με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται, κάθε ενάρετος αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή απάτης, ψεύδους, απανθρωπιάς, εγκληματικότητα, κάθε αγώνας ενάντια στην πτώση, στον ευτελισμό των αξιών, στον θάνατο...

'Όταν αγωνιζόμαστε κατά της Απάτης αυτό δεν μας κάνει ασυνείδητους απατεώνες... Αυτές οι σοφιστείς είναι άκρως συκοφαντικά σχόλια...

Δεν κάνω σοφιστείς αν και θα μπορούσα …ούτε συκοφαντώ και το ξέρεις.
Όμως όταν πολεμάμε..οποτε το κάνουμε…. θα πρέπει να δούμε μέσα μας αν υπάρχει οργή , μισός, απανθρωπιά …διότι αν υπάρχει τότε κάνουμε τα ιδία με τους άλλους που κατηγορούμε. Δεν λέω ότι εσύ η όποιος άλλος έχει αυτά τα στοιχεία αλλά σκέφτομαι ότι αναγνωρίζουμε αυτό που έχουμε….όλοι μας.


Παράθεση
Όταν ο αγώνας όμως γίνεται με αποκλειστικά κριτήρια το σωστό ή λάθος, τότε είναι ένας υγιής και δίκαιος αγώνας, είναι ο «καλός» αγώνας του αληθινού εσωτερισμέ, του Ιππότη

Ορφέα, το σωστό και το λάθος ποιος θα το επιβεβαιώσει? Αυτό που τώρα βλέπουμε σωστό ίσως αύριο να αποδειχθεί λάθος και το αντίθετο. Είδες, ότι αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις …..άρα μήπως θα είναι καλύτερα να λέμε << το σωστό η το αρμονικό για μένα αυτή την στιγμή >> αντί να καταθέτουμε το απόλυτο αλάνθαστο?

Παράθεση
Οι Ρέικι «μυήσεις» όμως δεν είναι ψυχόδραμα, και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον όγκο γνώσης που προσφέρει η γνήσια επιστήμη του εσωτερισμού.

Προσωπικά , τα θέλω και τα δύο μια και τα βρίσκω συμπληρωματικά.
Το ρεικι δεν έχει ακαδημαϊκή θεωρεία αλλά όσον αφόρα τις μυήσεις επειδή είναι καθαρά υποκειμενικό αίσθημα δεν μπορείς να ξέρεις για τον άλλο.
Εσύ ίσως δεν ένιωσες τίποτα [ το δεχόμαστε] αλλά για μένα ήταν από τις ομορφότερες στιγμές που έχω ζήσει ως τώρα…και αυτό κάνεις δεν μπορεί να το αμφισβητήσει....είτε το πιστεύει , είτε όχι.

Παράθεση
Για το δυσάρεστο θέμα της απαξίωσης των σχολών, ταγμάτων κλπ, την κατάντια της κοινωνίας την συναγωνίζονται επάξια δυστυχώς και οι εσωτερικοί χώροι, οι οποίοι όφειλαν να παραμένουν οι φάροι και τα ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση για τον όχλο και όχι κακέκτυπα μιας αλλοτριωμένης καθημερινότητας.<< Εκείνο που πείθει τους ακροατές είναι ο χαρακτήρας του ρήτορα και όχι ο λόγος του >> Μενανδρος.

<<Υπάρχουν δυο τρόποι ρητορείας. Ο ένας είναι η κολακεία και η αισχρή δημηγορία , ενώ ο άλλος είναι ο ωφέλιμος , γιατί προετοιμάζει τις ψυχές των πολιτών να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερες και αγωνίζεται να λέγει τα άριστα, είτε αυτά θα είναι ευχαρίστα η δυσάρεστα στους ακροατές >> Πλάτωνας , Γοργίας.

Και ξανά αυτό επειδή με άγγιξε


"Δεν ανήκω εις καμμίαν εποχήν, εις κανένα τόπο. Εκτός χρόνου και χώρου, το πνευματικόν μου ΕΙΝΑΙ ζη την αιώνια του, ύπαρξη....
Μετέχω ενσυνειδήτως του Απολύτου Όντος, κανονίζω τις πράξεις μου αναλόγος του περιβαλλοντός μου. Είμαι εκείνος που είμαι."


Καληνύχτα σας« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 13, 2009, 01:46:32 από Eleni »

ΣΕΡΑΠΙΣ

 • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
 • *****
 • Μηνύματα: 492
 • Karma: 0
 • FR.M.T.S.G
  • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #57 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:07:37 »
Αγαπητή Ελένη, μάλλον γνωρίζω περισότερα απ'ότι θα φανταζόσουν ποτέ.

Δεν μένει παρά να δεις τα στοιχεία, που έχουν αναφερθεί , αλλά δεν θα το κάνεις έτσι και αλλιώς, γιατί αρνείσαι την πραγματικότητα, αντιστεκόμενη με  συναίσθημα και όχι με επιστήμη. Πιθανών να έχεις αλλάξει τα είδωλα της πίστης σου αντικαθηστώντας με νέα, εξιδανικεύοντας τις εικόνες και μυνήματα του περιβάλοντος που δέχτηκες από την νεαρή ηλικία.
Και μάλλον δεν θα έχεις φτάσει πέρα του 8ου βαθμού στο Amorc, το οποίο στα κειμενά του, μιλά ότι φτάνει στο 4ο επίπεδο, τώρα βέβαια τι είναι αυτό, πάντως δεν τρώγετε, στο τέταρτο λοιπόν επίπεδο ή ουρανό ή όνομα αγγέλλου, το ίδιο το ανθρώπινο όν γίνετε σύμβολο, διάβασε και κοινωνιολογία, αρχές πολιτικής για περισότερα, το Amorc λοπόν δεν αμφισβητεί την ύπαρξη και άλλων φορέων μυήσεων, θα με κουράσει βέβαια να σου αναφέρω ότι πηγάζει από το μύωψ, πιθανών, ακόμα ούτε στον 6ο βαθμό, της θεραπευτικής του Amorc, για να ασχολήσαι ακόμα με το ρέικι και άλλες αοριστολογίες. Πιθανών λοιπόν να είσαι απλά μια ζηλωτής. Μάλλον πάλι οι υπέυθυνοι του χώρου δεν εξήγησαν, γιατί δεν τολμούν, στην μικροτητά τους, ότι και ο Spencer Lewis ήταν απλά ένας μαθητής των Ροδοσταύρων, όπως παραδέχετε και ο ίδιος, θα δεις αναφορές σε αυτό όταν με το καλό φτάσεις στα συμπληρωματικά των Illuminati , αν και όταν με το καλό αντιλιφθείς στον δωδέκατο τι συμβαίνει. Το μόνο που μένει ως τότε συνέχισε να αγαπάς.
Όσο για τον μένανδρο εξέτασε τον χαρακτήρα (όχι της γοητείας που σου πουλάνε , αυτών που σε αγγίζουν εσωτερικά, γιατί μιμούνται τα εσωτερικά σου είδωλα, αλλά την δράση των ατόμων και διδασκάλων σου, το παρελθόν τους, σε στιγμές αποκαλύψεων , την θέση που πήραν, αλλά δεν θα το κάνεις χρειάζετε επιστήμη). Άσε δε που ο χαρακτήρας που αναφέρεσε πηγάζει από το χαράσω. 
Μάλλον πάλι αφού  αναφέρεσε και σε σύμβολα δεν γνωρίζεις φαίνετε, και δεν μπήκε κανένασ σε κόπο να σου αναφέρει ότι ένα σύμβολο διακρίνετε σε φυσικό και τεχνικό, ούτε θα σου εξήγησαν που εδράζει το λεγόμενο αυθαίρετα υποσυνείδητο, ούτε πως λειτουργεί το ορμονικό σύστημα, αλλά είναι θέμα επιστήμης, παλι δε αναφέρεις υποσυνείδητο, υπό του συνειδητου, δηλαδή συνειδητό , μη εκφρασμένο ακόμα, μα καλά τι κάνετε εκεί που πάτε? Δεν θέλω να αντιλυφθώ ότι πετάτε ο ένας στον άλλο σύμβολα.
Καλό λοιπόν είναι, ας μου συνχωρέσεις την έκφραση, πριν μας πρίξεις και άλλο με προβολές συναισθηματικών φαντασιώσεων, που είναι απόρεια παραληρηματικού στοχασμού ή ιδεοληψίας ή μυστικιστικής έπαρσης, γνώρισμα οπαδού, που τις αποκαλείς συναίσθημα, είναι, και όταν, αν αντιληφθείς κάποτε, ότι το συναίσθημα είναι συνάρτηση της επαρέσκιας και της δυσαρέσκειας, ή παιδικής συμπεριφοράς, πείτε μου ότι έχω δίκιο γιατί δεν θα σταματήσω να μιλάω, ακατάπαυστα, ανάλογο πάντα με τα πρότυπα που διδάχτηκες, και εντυπώθηκαν στο υπο του συνειδητού , συνειδητό μέρος, (ΜΝΗΜΗ), που και αυτή χωρίζετε σε δύο επιμέρους μέρη,συναίσθημα είναι λοπόν τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει δηλαδή, ζητούμενο είναι,  θα ήταν να μελετούμε και καμμιά επιστήμη, για να μαθαίνουμε γραφή και ανάγνωση όχι μόνο να συλαβύζουμε ή να παπαγαλίζουμε. ούτε να περιφερόμαστε σε χώρους για να λέμε ο ένας στον άλλο την παγίδα, περί αγάπης, πόσο αγαπιόμαστε δηλαδή. Σε εκτιμώ σαν ανθρώπινο ον , αλλά για να αλλάξεις τάξη καλό είναι να μελετάς.
(ο Ανώτερος εαυτός σου)

Πιθανών πάλι να ψάξεις για βιβλιογραφία, για να απαντήσεις, είναι μια πρόοδος και αυτό.

 Παρόλα αυτά δική σου επιλογή, ο δρόμος σου.

Καλή σου νύχτα.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 13, 2009, 04:21:07 από SERAPIS »
Per aspera ad astra

Eleni

 • Μηνύματα: 235
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #58 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:25:27 »
Σεραπι στο πρώτο ατριουμ αν θυμάμαι καλά είχαμε ένα τελετουργικό όπου κοιτάζαμε το πρόσωπο μας σε ένα καθρέφτη κλπ....θα ήθελα να  ξανακοιταχτείς ..έστω σε ένα απλό καθρέφτη του σπιτιού σου και να σκεφτείς τι βλέπεις εκεί.....
Όμως θα σου πω τι δεν θα δεις...
Αποκλείεται να δεις ένα άνθρωπο χαρούμενο με καλοσύνη ...ένα άνθρωπο δίκαιο και ακέραιο ...ένα Άνθρωπο που έχει σκοπούς σαν αυτούς που ''θεωρητικά'' πρεσβεύει αυτή εδω η αδελφότητα που βρίσκεσαι εσύ..
Διότι αν είχες κατακτήσει τον εαυτό σου και δεν υπήρχε μέσα σου όλη αυτή η αταξία και ο διαχωρισμός , δεν θα έγραφες ένα κείμενο τόσο πικρόχολο, ειρωνικό και απαξιωτικό που ο μόνος του στόχος είναι να ενοχλήσει εμένα.

Ο λόγος που υποστηρίζω αυτά που έχω βιώσει , είναι η αντίληψη, του ότι εμένα με έχουν ωφελήσει και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στην θεότητα που με έφερε σε αυτή την διαδρομή.
Και μόνο γι αυτό τα μοιράζομαι και τα καταθέτω , τονίζοντας ότι ο κάθε άνθρωπος θα βρει το φως μέσα στην καρδιά και στο νου του, αν είναι έτοιμη η ψυχή του .
Αυτή δυστυχώς για σένα δεν είναι  ούτε στα  βιβλία , ούτε στους βαθμούς των ταγμάτων [ που οι ίδιοι εδώ έχετε καταρρίψει], ούτε βέβαια στα φόρουμς του ιντερνετ.

Απαντώ σαν Ελένη, όπου και να  γράφω , λέγοντας ότι στην κατασκευή του οικοδομήματος μου ως τώρα έχουν συμβάλει και το τάγμα και το ρεικι και πολλοί φίλοι που εργαζόμαστε μαζί. Δεν απαντώ ούτε σαν βαθμός , ούτε σαν μάστερ , ούτε σαν  στέλεχος κανενός χώρου  πράγμα που δεν θα ήθελα ποτέ να κάνω.

Εσύ όμως απ ότι βλέπω , εμφανίζεσαι ως ελληνοαιγυπτιακός θεός [ και τι θεός …χάθηκε κανένας πιο συμπαθητικός]…και το μόνο που έχεις να προβάλεις είναι οι αμφιβόλου ποιότητας γνώσεις σου , τα κουτσομπολιά που ξέρεις….και τους ''βαθμούς''σου, λες και είσαι θερμόμετρο….
Το έχω περάσει το στάδιο της θεάς και νιώθω πως αισθάνεσαι και τι επιβεβαίωση αναζητάει η σκέψη σου.
Λοιπόν αν είναι μετά από όλη αυτή την διαδρομή που μου αναφέρεις , να καταντήσω έτσι …..τότε ευτυχώς που

<<Το μόνο που μένει ως τότε συνέχισε να αγαπάς.>>

Και αυτό θα κάνω…Παράθεση
Αγαπητή Ελένη, μάλλον γνωρίζω περισοτερα απ'ότι θα φανταζόσουν ποτέ.

Ίσως να γνωρίζεις αλλά δεν έμαθες τίποτα τελικά

Παράθεση
Πιθανών λοιπόν να είσαι απλά μια ζηλωτής.

Είμαι εγώ. Εσύ ποιος είσαι ..ξέρεις ?

Παράθεση
Δεν θέλω να αντιλυφθώ ότι πετάτε ο ένας στον άλλο σύμβολα.

Γιατί αν το αντιληφθείς τι θα κάνεις ? χι χι  :P


Παράθεση
Καλό λοιπόν είναι, ας μου συνχωρέσεις την έκφραση, πριν μας πρίξεις και άλλο με προβολές συναισθηματικών φαντασιώσεων, που είναι απόρεια παραληρηματικού στοχασμού ή ιδεοληψίας ή μυστικιστικής έπαρσης, γνώρισμα οπαδού, που τις αποκαλείς συναίσθημα, είναι, και όταν, αν αντιληφθείς κάποτε, ότι το συναίσθημα είναι συνάρτηση της επαρέσκιας και της δυσαρέσκειας, ή παιδικής συμπεριφοράς, πείτε μου ότι έχω δίκιο γιατί δεν θα σταματήσω να μιλάω, ακατάπαυστα, ανάλογο πάντα με τα πρότυπα που διδάχτηκες, και εντυπώθηκαν στο υπο του συνειδητού , συνειδητό μέρος, (ΜΝΗΜΗ), που και αυτή χωρίζετε σε δύο επιμέρους μέρη,συναίσθημα είναι λοπόν τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει δηλαδή, ζητούμενο είναι,  θα ήταν να μελετούμε και καμμιά επιστήμη, για να μαθαίνουμε γραφή και ανάγνωση όχι μόνο να συλαβύζουμε ή να παπαγαλίζουμε. ούτε να περιφερόμαστε σε χώρους για να λέμε ο ένας στον άλλο την παγίδα, περί αγάπης, πόσο αγαπιόμαστε δηλαδή.

Δεν σου συγχωρώ καμία εκφραση  και δεν σε νοιάζει κι αν θα το έκανα. Είσαι κυνικός και αγενής και το ασχημο είναι ότι για να σου απαντήσω , έπρεπε να κατεβάσω την δόνηση μου στο δικό σου γκρίζο και θολό επίπεδο και αυτό τελικά είναι το μάθημα που πρέπει να πάρω…..
Όσον αφόρα τις έννοιες που αναφέρεις [ βαριέμαι να τις ξαναγράψω] ψάξε τες μέσα σου να τις βρεις.

Παράθεση
Σε εκτιμώ σαν ανθρώπινο ον , αλλά για να αλλάξεις τάξη καλό είναι να μελετάς.
(ο Ανώτερος εαυτός σου)

Εγώ σε δέχομαι σαν ανθρώπινο ον αλλά δεν σε εκτιμώ σαν προσωπικότητα και θα σου συνιστούσα να γράφεις στο word η να μάθεις ορθογραφία μια και ένας δάσκαλος του δικού σου βεληνεκούς δεν επιτρέπεται να είναι τόσο ανορθόγραφος.

υγ.Αν  μου πει κάνεις για προσωπικές αντιπαραθέσεις και άλλα τέτοια , να θυμηθεί να το πει και στο Σεραπι …..και όχι να κάνει τα στραβά μάτια ε….[ δικαιοσύνη , ηθική κλπ διατυμπανίζετε εδώ περά]...ΣΕΡΑΠΙΣ

 • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
 • *****
 • Μηνύματα: 492
 • Karma: 0
 • FR.M.T.S.G
  • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #59 στις: Απριλίου 13, 2009, 15:20:48 »
Ελένη, δεν θα πω ότι λες αρλούμπες, πάλι με συναίσθημα μιλάς, σταματησέ το , γιατί θα σου δημιουργήσει παραισθήσεις, που ήδη έχεις. Ο μυστικισμός είναι μια άλλη μορφή ναρκωτικού, όταν δεν ελέγχετε, ( το υπέρμετρο συναίσθημα όπως  δεν σου εξήγησαν δημιουργεί και αυτό φαντασιώσεις, αλλά ποιός να στο εξηγήσει!!). Γύρω γύρω θα πηγαίνεις. Εμείς σε αγαπάμε έτσι και αλλιώς, μην ψάχνεις για επιβεβαίωση. Σταμάτα να κοιτάς το ειδωλό σου, εσύ είσαι όλα, πρέπει να περάσεις από την άλλη μεριά. Να μελετήσεις τα φαινόμενα που σου συμβαίνουν και από που πηγάζουν. Μη μιλάς (γράφεις) ακατάπαυστα, δεν οφελεί, τώρα για αγάπες και λουλούδια και μίση, και δονήσεις, σε αυτούς που συναναστρέφεσαι, για να αλλάξεις καταρχήν την δόνηση χρειάζετε να αλλάξεις το μήκος το πλάτος και το ύψος του κύματος, επιμένω μην αναμασάς αηδίες που σου λένε, διάφοροι αμόρφωτοι, άντε έμαθες και κάτι καινούριο, συναισθηματικές παγίδες να στήνεις σε άλλους, δεν είναι όλοι υποψήφιοι "εραστές" σου. Δεν ασχολούμαστε όλοι μαζί σου. Εδώ αν σε ενδιαφέρει θα μάθεις πως λειτουργούν τα πράγματα. Και προπαντός μην προβάλεις τα άγχη σου, διασπάσαι. Να προσέχεις άλλη φορά σε ποιούς επιτίθεσαι, γιατί δεν είναι όλοι στο νηπιαγωγείο, όπως αυτοί που έχεις γνωρίσει μέχρι τώρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 13, 2009, 15:50:17 από SERAPIS »
Per aspera ad astra