ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα => ΡΕΙΚΙ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Μάρτιος 29, 2009, 20:20:31

Τίτλος: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Μάρτιος 29, 2009, 20:20:31
http://www.geocities.com/lillyrokk/ShamballaMD.html

Στόχος μου, εδώ και πολύ καιρό, ήταν να αναλύσουμε το σύστημα Ρέικι, και να ξεκαθαρίσουμε αν είναι ένα θεραπευτικό σύστημα, αν καλώς πληρώνονται αυτοί που το εξασκούν ή αν τελικά είναι μία ακόμα ΑΠΑΤΗ, όπως και τόσες άλλες που έχουν ξεπηδήσει γύρω μας ειδικά τα τελευταία χρόνια, όπου οι μεγάλες θρησκείες πεθαίνουν, και πλήθος από θρησκειολογίες, και διαφορετικού τύπου σέκτες παίρνουν την θέση τους.

Θα αναλύσουμε τις επόμενες μέρες το σύστημα του Ρέικι.  Στην πραγματικότητα θα αναλύσω το σύστημα του Σαμπάλα Ρέικι, στο οποίο μυήθηκα και εκπαιδεύτηκα πριν 10 χρόνια περίπου, κατέχοντας τον βαθμό του Διδασκάλου.

Θα καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία με το Ρέικι, αλλά και την Κατανόησή μου, με στόχο να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το Ρέικι, να παταχτούν οι ψευδαισθήσεις, όπου αυτές υπάρχουν, και τέλος να φανεί η ΑΛΗΘΕΙΑ, σε όλη την διάστασή της.

Θα ξεκινήσω λοιπόν, με την παρουσίαση ολόκληρου του υποτίθεται "μυητικού συστήματος" Σαμπάλα Ρέικι, και κατόπιν θα προβώ στην ανάλυσή του.

Ζητώ συγνώμη, διότι τα περισσότερα κείμενα θα είναι στα Αγγλικά, διότι μυήθηκα από Αμερικάνα1, και σιγά σιγά θα προσπαθήσω να προσθέσω και τις υπόλοιπες μεταφράσεις.

Επίσης όσοι δυσκολεύονται με τα Αγγλικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεταφραστικά προγράμματα.  Αν και δεν είναι τέλεια μετάφραση, βοηθάει.

                                                                                                              Συνεχίζεται.... 

________________________________________________________________________________

1Αυτή ήταν η Δασκάλα μου... http://www.lindawhitedove.com/ τον καιρό, που υπήρξα ακόμα αφελής, καθώς δεν γνώριζα, και τα είχα πάρει όλα παραμάζωμα προς έρευνα...
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Μάρτιος 29, 2009, 21:42:18
Σε κάθε θρησκειολογία, υπάρχει ένα κομμάτι Αλήθειας, αλλά και μία Απάτη...

Ερωτήσεις Quiz: 

1. Μπορείτε να βρείτε την Απάτη, στον 1ο Βαθμό Σαμπάλα Ρέικι, που παρουσιάσαμε?  :D
2. Μπορείτε να βρείτε την Αλήθεια?
3. Υπάρχει Αλήθεια?
4. Υπάρχει Απάτη?
5. Το να φτιάχνει κάποιος ένα "Μίγμα Ενεργειών" και να το "πουλάει", ή να πουλάει "συντονισμούς" υποκρύπτει Απάτη?
6. Πόσο θεραπευτής γίνεται κάποιος κατέχοντας αυτήν την "πληροφορία" Ρέικι?
7. 'Εχει το δικαίωμα να πληρώνεται επειδή "προσεύχεται" για την υγεία του άλλου?
8. Πόσο τελικά μία "προσευχή" θεραπεύει παντελώς ένα πρόβλημα υγείας, ειδικά όταν πληρώνονται για αυτήν την "προσευχή"?
9. Τελικά μήπως καταντήσαμε πολύ αφελείς εμείς οι 'Ελληνες να ακουμπάμε τα λεφτάκια μας, σε Αμερικάνικες αφελέστατες απάτες?
10. Τελικά πόσο 'Ελληνες είμαστε οι σύγχρονοι 'Ελληνες, όταν παντελώς ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, πιανόμαστε κορόιδα στα Αμερικανάκια?

                                                                                                       Συνεχίζεται....
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: giannis9 στις Απρίλιος 09, 2009, 04:41:17
δεν καθισα να το διαβασω ολο το μονο που ξερω ειναι οτι ξαφνικα επεσε φωτιση απο το πουθενα.....εγω ειχα κανει το usui system δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστικα ασε που τσαντιζομουν οταν εβλεπα ολα αυτα τα ατομα που κανουν ρεικι να εχουν ενα ψευτικο χαμογελο ευτιχιας και αγαπης (αμερικανοκατασταση μου θυμιζε)και μεσα τους να βραζουν δεν θελω να πω παντος περισσοτερα με την αποψη μου γιατι θα πλακωσουν ολοι οι ρεικι μαστερ να με στανιαρουν  ;) ;) ;) αφου τους αρεσει να κρυβοντε πισω απο το δαχτυλο τους καλο κρυφτουλι ;D ;D
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 09, 2009, 12:09:01
ξαφνικα επεσε φωτιση απο το πουθενα.....

[...]

ολα αυτα τα ατομα που κανουν ρεικι να εχουν ενα ψευτικο χαμογελο ευτιχιας και αγαπης (αμερικανοκατασταση μου θυμιζε)και μεσα τους να βραζουν

Η Θεραπευτική είναι μία ολιστική μέθοδος που συμπεριλαμβάνει, το φυσικό σώμα, τα συναισθήματά μας, τις αντιλήψεις μας και την Πνευματικότητά μας.

Με μία σφοδρή αυθυποβολή του Ρεικατζή πως έγινε Μέγας Θεραπευτής εκ' χάρης του Κυρίου, Dr. Usui, καθώς και της υποβολής του Ασθενή ότι θεραπεύεται, δεν λύνεται το πρόβλημα...

Σίγουρα μπορεί να ενεργοποιηθεί η Αυτοθεραπεία μέσω της υποβολής, αλλά το άτομο που ασκεί την Πνευματική Συμπαράσταση, χρειάζεται να είναι Γνώστης των Εσωτερικών Μυστηρίων και να διέπεται από Αγνά Συναισθήματα.

Μία απλή προσευχή, είτε του Ρεικατζή, είτε του κάθε παπά, που του δίνεις για 5 λεπτά ένα εικοσάευρο... δεν λύνεται το πρόβλημα... γίνεται χειρότερο... διότι ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...

Οι Ρεϊκατζήδες είναι Παράνομοι, μια και το παίζουν γιατροί, χωρίς να έχουν σπουδάσει παθολογία.

Μέσω της Δημόσιας Καταγγελίας μας, ευχόμαστε να κατανοήσουν και οι υπόλοιποι συνάνθρωποί μας, που έπεσαν θύματα, της κάθε νεοεποχήτικης ξενόφερτης απάτης, και να σταματήσουμε να την διαιωνίζουμε.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 09, 2009, 14:17:20
Καλημερα σας . Καιρο ειχαμε να τα πούμε .....αλλα οπως ειναι γνωστό ολα σε κύκλους γυρίζουν
Αγαπητη Μαρίνα για αλλη μια φορά , η τρίτη απο οτι ξέρω βρισκεσαι παραπλανημενη απο καποιον επιτήδιο πο σε ξεγελασε και για αλλη μια φορα προπαγανδίζεις ασύστολα , ανευ λογου και αιτίας, κατά ενος συστήματος που ειτε δεν το ξέρεις  η περασες και δεν αγγιξες οπως και σε ολα τα προηγούμενα αλλωστε.

Παράθεση

Η Θεραπευτική είναι μία ολιστική μέθοδος που συμπεριλαμβάνει, το φυσικό σώμα, τα συναισθήματά μας, τις αντιλήψεις μας και την Πνευματικότητά μας.

Ακριβως αυτά πρεσβευει και το ρέικι , γνωρίζοντας οτι δεν μπορούμε πλέον να αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο σαν μια μηχανή και οτι το υλικό μας σώμα δεν ειναι μία ανεξάρτητη οντότητα αλλα ενα μελος μια τριάδας που αποτελειται και απο το σωμα την ψυχή κατι πνεύμα.

Παράθεση
Με μία σφοδρή αυθυποβολή του Ρεικατζή πως έγινε Μέγας Θεραπευτής εκ' χάρης του Κυρίου, Dr. Usui, καθώς και της υποβολής του Ασθενή ότι θεραπεύεται, δεν λύνεται το πρόβλημα...

Οπως γνωρίζεις απο την τεχνική της αυθυποβολής , αυτη στηρίζεται στον επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδητου μεσω του κοσμικού απο τον ανωτερο εαυτό μας. Αν λοιπον μπορεσει και υπαρξει συντονισμός μεταξύ των σωμάτων του ασθενους ετσι ωστε να επιτευχθει μια ευθυγραμμιση , τοτε η πνευματική ενεργεια , θα ανοίξει τα κέντρα του ανθρώπου και ετσι θα βρει την ΑΙΤΙΑ που επεδρασε στην ψυχή και κατέβαλε το σώμα.
Δλδ , εχουμε μια πλήρη ανάπτυξη του νομου του τριγώνου.
Αυτος που εξασκει το ρέικι , δρα σαν κανάλι που διοχετεύει πνευματική ενεργεια δια μεσου του τέταρτου κέντρου και οχι του ηλιακού πλέγματος με πρόθεση την ανακούφιση της ΨΥΧΗΣ του ασθενούς. Απο εκει και μετα , θα πρέπει να βοηθήσουμε τον ανθρωπο να '' ταξιδέψει '' ατο υποσυνειδητό του και να βρει τις απαντησεις του.
Ο Ουζούι εδωσε το μυητικό σύστημα το οποιο παρεπιπτώντως ειναι υπεροχο μια και κατα τους συντονισμούς βρισκεται κανεις ''στην αγκαλιά του θεού της καρδιάς του>>.

Παράθεση
Σίγουρα μπορεί να ενεργοποιηθεί η Αυτοθεραπεία μέσω της υποβολής, αλλά το άτομο που ασκεί την Πνευματική Συμπαράσταση, χρειάζεται να είναι Γνώστης των Εσωτερικών Μυστηρίων και να διέπεται από Αγνά Συναισθήματα.

Συμφωνούμε απολυτως . Και επειδη υπάρχουν και τέτοια ατομα , οπως και τσαρλατάνοι οπως γίνεται και στόν δυτικό εσωτερισμό, δεν ειναι σοφό να μιλαμε αφοριστικά για ενα ολοκληρο σύστημα την ιδια στιγμη που και σε αυτα ακολουθούμε εμείς , εχει απ ολα τα καλα.....


Παράθεση
Μία απλή προσευχή, είτε του Ρεικατζή, είτε του κάθε παπά, που του δίνεις για 5 λεπτά ένα εικοσάευρο... δεν λύνεται το πρόβλημα... γίνεται χειρότερο... διότι ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...

Οταν συντηρούμε απατεώνες , τοτε ναι , ειμαστε αξιοι της μοίρας μας , .....οταν δρούμε παρορμητικά ανευ λογικής και νοημοσύνης αλλα μονο ερμαια του συναισθήματος ..καθε τοσο ολο και κάποιος θα μας ξεγελάει..οπου και να ειμαστε....

Παράθεση
Οι Ρεϊκατζήδες είναι Παράνομοι, μια και το παίζουν γιατροί, χωρίς να έχουν σπουδάσει παθολογία

Δεν το παίζουν γιατροί επειδη δεν ειναι , καθως δεν ειναι και ηλίθιοι. Εχουν σύλλογο και καταστατικό και μαλιστα εγκεκριμενα απο το κρατος..αρα δεν ειναι παρανομοι. Ο στόχος ειναι η θεραπεία της ψυχής μεσω της αυτογνωσίας , ωστε να γίνει κατανοητή η αιτια της ασθενειας. Η ενεργεια βοηθάει στο να δεχθεί και να αναλύσει ο ανθρωπος τις επιγνώσεις που θα λάβει. Το ιδιο ακριβως που γίνεται και στις συγκλήσεις.

Παράθεση
δεν καθισα να το διαβασω ολο το μονο που ξερω ειναι οτι ξαφνικα επεσε φωτιση απο το πουθενα.....εγω ειχα κανει το usui system δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστικα ασε που τσαντιζομουν οταν εβλεπα ολα αυτα τα ατομα που κανουν ρεικι να εχουν ενα ψευτικο χαμογελο ευτιχιας και αγαπης (αμερικανοκατασταση μου θυμιζε)και μεσα τους να βραζουν δεν θελω να πω παντος περισσοτερα με την αποψη μου γιατι θα πλακωσουν ολοι οι ρεικι μαστερ να με στανιαρουν     αφου τους αρεσει να κρυβοντε πισω απο το δαχτυλο τους καλο κρυφτουλι 

Μάλλον θα επρεπε να κάτσεις να διαβάσεις η εστω να διαλογιστείς επάνω σε αυτα που γράφεις αδελφέ μου.
Την ωρα των συντονισμων και των ενεργειακων επαφών , η υπαρξη ανθίζει και ενωνεται εστω παροδικά με το κοσμικό ...δεν ειναι μια πλασματική κατασταση αλλα κατι που οντως το αισθάνονται ολοι και μαλιστα το περιγραφουν με τον ιδιο τρόπο.
Ομως εσενα τι σε ενοχλεί αν οι αλλοι χαμογελούν και πως κρίνεις οτι ειναι ψέυτικοι. Μήπως εσυ εχεις ξεχάσει την χαρά ?
Δεν ειμαι ρεικι μαστερ.... Ειμαι μελος του Amorc και εχω τον δευτερο βαθμο ρεικι. Τα σέβομαι και τα αγαπάω και τα δυο το ιδιο και παρατηρω οτι εχουν πολλες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ομοιοτητες οσον αφορα τον σκοπό . Πραγμα αναμενόμενο αφου η διδασκαλια ειναι μια και η αυτή ανα τους αιώνες κα αυτο που διαφερει ειναι απλώς οι τρόποι προσέγγισης. Και οπως βλέπεις δεν κρυβόμαστε....
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: giannis9 στις Απρίλιος 09, 2009, 16:38:34
φιλε μου την χαρα δεν την εχω ξεχασει \ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 09, 2009, 22:38:56
Αγαπητή Ελένη,

μπορείς να εκφράζεις τις απόψεις σου, ιδεολογικά, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να γίνεσαι επιθετική και προσβλητική, κατά των μελών αυτού του φόρουμ, διότι παραβιάζεις τον κανονισμό...

Λυπάμαι για τα αρνητικά συναισθήματα που τρέφεις απέναντί μου, αλλά γνωρίζεις πως να ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙΣ από αυτά, επικαλώντας τον Θεό της Καρδιάς σου...    ;)

προπαγανδίζεις ασύστολα , ανευ λογου και αιτίας, κατά ενος συστήματος που ειτε δεν το ξέρεις  η περασες και δεν αγγιξες

[...]

Δεν ειμαι ρεικι μαστερ....

Εγώ όμως κατέχω το βαθμό του Ρέικι μάστερ, αγαπητή Ελένη, και νομίζω πως έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζω την άποψή μου... Δεν διαφώνησα ως προς το προσευχητικό κομμάτι της Ενεργειακής θεραπευτικής του Ρέικι, (το οποίο φυσικά, δεν είναι copyright του Ρέικι, το διεκδικεί και η Χριστιανική Εκκλησία, και όχι μόνο)...

...διαφώνησα, ως προς την απαίτηση πληρωμής, και ως προς την ασχετοσύνη των Ρεϊκατζήδων, είτε περί πνευματικών θεμάτων, είτε περί ενεργειακής θεραπευτικής, είτε περί παθολογίας, είτε επίσης περί ψυχολογίας και ψυχοθεραπευτικής, που επίσης τολμούν να εξασκούν δυστυχώς, βάζοντας σε κίνδυνο αρκετούς αφελείς που τους εμπιστεύονται...

Τώρα αν έχουν σύλλογο, δεν σημαίνει πως δεν είναι παράνομοι... και φυσικά αποδεικνύεται εύκολα... με τα αυτόφωρα που θα ακολουθήσουν, αν συνεχίσουν την απάτη τους...

Οταν συντηρούμε απατεώνες , τοτε ναι , ειμαστε αξιοι της μοίρας μας , .....οταν δρούμε παρορμητικά ανευ λογικής και νοημοσύνης αλλα μονο ερμαια του συναισθήματος ..καθε τοσο ολο και κάποιος θα μας ξεγελάει..οπου και να ειμαστε....

[...]

Ειμαι μελος του Amorc και εχω τον δευτερο βαθμο ρεικι. Τα σέβομαι και τα αγαπάω και τα δυο το ιδιο και παρατηρω οτι εχουν πολλες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ομοιοτητες οσον αφορα τον σκοπό .

Φυσικά το Amorc και το Ρέικι, "εχουν πολλες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ομοιοτητες οσον αφορα τον σκοπό", μια και ο σκοπός και των δύο, είναι η Απάτη...  ;D

... και για να σε προλάβω Ελένη μου, δεν επιτεθόμαστε σε κάποιον επειδή έχει μία διαφορετική άποψη, (αν δεν θέλουμε να χαρακτηριστούμε έρμαια των συναισθημάτων μας), αλλά του ζητούμε να μας την τεκμηριώσει... ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, και όχι με γνώμονα τα "έτσι μου αρέσει"...
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: giannis9 στις Απρίλιος 10, 2009, 02:40:14
Ναι καλη μου κρυβοσαστε απο τους ιδιους σας τους εαυτους  περιμενετε να γινετε καλητεροι ανθρωποι βαζοντας τα χερακια σας πανω σας και περιμενετε να λουστειτε απο ενεργεια και να λυσετε ολα τα προβληματα σας και να φωτιστειτε .

δεν ειναι μια πλασματική κατασταση αλλα κατι που οντως το αισθάνονται ολοι και μαλιστα το περιγραφουν με τον ιδιο τρόπο.

Δεν μου λεει τιποτα αυτο που μου περιγραφεις .πως θα ξεχωριζες μια πλασματικη κατασταση????

Ομως εσενα τι σε ενοχλεί αν οι αλλοι χαμογελούν και πως κρίνεις οτι ειναι ψέυτικοι.
Με ενοχλει η υποκρισια.......
 εκρινα συμφωνα με αυτα που διαπιστωσα........απο την στιγμη που δοκιμαζω κατι εχω καθε δικαιωμα να το κρινω γιατι αυτο αυτοματα εκτιθετε στην κριτικη μου αποψη οπως και στην δικη σου ετσι αν δεν μπορω να κρινω εγω δεν μπορεις να το κρινεις ουτε και εσυ και να πεις οτι ειναι καλο η κακο.εκτος και αν θελετε να ακουτε μονο τα καλα και να χαιδευουμε τα αυτια μας
 
Πραγμα αναμενόμενο αφου η διδασκαλια ειναι μια και η αυτή ανα τους αιώνες κα αυτο που διαφερει ειναι απλώς οι τρόποι προσέγγισης.

Εσυ εχεις βρεις τον τροπο που θα ακολουθησεις??
οταν δρούμε παρορμητικά
μηπως δρας παρορμητικα?

Οπως γνωρίζεις απο την τεχνική της αυθυποβολής , αυτη στηρίζεται στον επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδητου μεσω του κοσμικού απο τον ανωτερο εαυτό μας

Εκτος απο την αυθυποβολη υπαρχει και η υποβολη η υποβολη ειναι πιο ευκολο να γινει απο την αυθυποβολη.αρα πως ξερεις οτι δεν σε εχουν υποβαλει αντι να αυθυποβληθεις?

Συγνωμη αν σας ζαλισα .
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Κανένας στις Απρίλιος 10, 2009, 03:18:25
Κάποτε μου είχαν δώσει την πρώτη μύηση στο Ρέικι, αλλά δε θυμάμαι τίποτα, δεν του έδωσα πολύ σημασία.  Δε μπορώ να ξέρω λοιπόν πολλά για το Ρέικι.  Έχω ασχοληθεί όμως και έχω μεγάλη εμπειρία στην ενεργειακή θεραπεία.

Οι βασικές αρχές που κατάλαβα είναι οι εξής:

1)   Η ενέργεια πηγάζει από μέσα μας.  Δε μας τη στέλνει ούτε ο Χριστός, ούτε κανένα άλλο Βουδιστικό / Γιαπωνέζικο / Οθωμανικό σύμβολο.  Το υποσυνείδητό μας χρησιμοποιεί το νευρικό μας σύστημα για να παράγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.  Αυτή είναι που ζεσταίνει τα χέρια μας και μπορούμε να κάνουμε άμεση θεραπεία σε κάποιον.  Μία τέτοια θεραπεία κάποιος εκπαιδευμένος μπορεί να την κάνει χωρίς συναίσθημα (χωρίς να αγαπάει τον ασθενή), οπότε μπορεί να το κάνει και με πληρωμή.

2)   Συναίσθημα (αγάπη προς τον πάσχοντα).  Είναι απαραίτητο για θεραπεία από μακριά.  Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο κάποιος να καταφέρει να έχει συναίσθημα αγάπης ώστε να μπορέσει να στείλει συναισθηματική ενέργεια από απόσταση, ενώ έχει απαιτήσει πληρωμή για τη θεραπεία.  Μα αν τρέφει τέτοια συναισθήματα, θα το κάνει και δωρεάν, χωρίς να παζαρεύει την τιμή.  Επίσης το συναίσθημα αυξάνει πολύ την αποτελεσματικότητα της εξ’επαφής θεραπείας.

Έχω κάνει πάρα πολλά πετυχημένα θεραπευτικά, πολλά εξ’αποστάσεως.  Συνέβη ασθενής να μου πει ότι τον έπιασε τρέμουλο από την πολύ ενέργεια που τους έστειλα από απόσταση, την ώρα που διαλογιζόμουνα.  Και φυσικά μετά αισθάνθηκε πολύ καλύτερα.  Χωρίς Ρέικι.  Απλά με αυτογνωσία, μαθαίνοντας να χειρίζομαι τη δική μου ενέργεια, τις δικές μου σκέψεις και συναισθήματα.

Αν ο σκοπός είναι το κέρδος, το Ρέικι προσφέρει κάποιο εισόδημα. 

Αν ο σκοπός είναι η θεραπεία, το Ρέικι προσφέρει κάποια αποτελέσματα, αλλά φαντάζομαι ότι είναι πολύ περιορισμένα αν κάποιος χρεώνει για τις υπηρεσίες του (απλά διότι λείπει το συναίσθημα).

Αν ο σκοπός είναι η αυτογνωσία, να εξελιχθούμε και μέσα από τη δύναμή μας να βοηθάμε και τους άλλους, δε νομίζω ότι το Ρέικι το προσφέρει, είτε στον ασθενή, είτε στον «θεραπευτή».  Εδώ μπορεί να κάνω λάθος, δεν το ξέρω το Ρέικι. 

Η αλήθεια όμως είναι μία.  Αν και στο Ρέικι μιλάνε για ενεργοποίηση του υποσυνείδητου, για ενέργεια μέσα από το νευρικό μας σύστημα κτλ, τότε κανένα πρόβλημα.  Αν όμως κάνουνε προσευχές σε τίποτα γιαπονέζικα σύμβολα (όπως έχω ακούσει και ελπίζω να κάνω λάθος), τότε απλά επικαλούντε δυνάμεις που δεν κατανοούνε.  Αυτά είναι δυσυδαιμονίες, όχι γνώση.

Κινούμε σε χώρους με άτομα που ξέρουν Ρέικι.  Έχω ακούσει για κάποιες επιτυχίες τους.  Αλλά ποτέ δεν άκουσα κάτι αρκετά εντυπωσιακό που να με συγκινήσει, να πιστέψω ότι έχει να μου προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη ξέρω και κάνω.

Πάντως από όλες τις γνώσεις μου σε ενεργειακές θεραπείες, αν κάποιος δε θέλει να εμβαθύνει πολύ και απλά θέλει να μάθει μία γρήγορη τεχνική, εγώ συστήνω το QiGong.

Οι γνώστες του Ρέικι ας με συγχωρήσουν για την άγνοιά μου και ας με διαφωτίσουν όπου γράφω ανακρίβειες.

Έχω και μία ερώτηση:  Από που κι ως που το Ρέικι, το QiGong και οποιαδήποτε ενργειακή θεραπεία είναι ολιστική?  Για να είναι ολιστική πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη νόηση.  Αυτό πως γίνεται κι εγώ δεν το ξέρω?
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: giannis9 στις Απρίλιος 10, 2009, 03:29:50
στο ρεικι μιλανε για συμπαντικη ενεργεια οχι για ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ  ;)
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 10, 2009, 09:39:04
στο ρεικι μιλανε για συμπαντικη ενεργεια οχι για ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ  ;)

Ο Ουζούι εδωσε το μυητικό σύστημα το οποιο παρεπιπτώντως ειναι υπεροχο μια και κατα τους συντονισμούς βρισκεται κανεις ''στην αγκαλιά του θεού της καρδιάς του

'Ισως χρειάζεται να ενημερώσουμε το Πατριαρχείο, και όλη την Ιερά Σύνοδο, καθώς επίσης και πάσης φύσεως μυστικιστές, ή φυσιολάτρες πως δεν υπήρχε η κατάλληλη μέθοδος να προσευχηθούμε και να μας "ακούσει" κατά μία έννοια ο Θεός της Καρδιάς μας, μέχρι που ο Σωτήρας, Μεσσίας, Προμηθέας, Θεάνθρωπος, Dr. Usui, έφερε τα Ρέϊκι σύμβολα στην Γη μας...    ;D

1) Η ενέργεια πηγάζει από μέσα μας.  Δε μας τη στέλνει ούτε ο Χριστός, ούτε κανένα άλλο Βουδιστικό / Γιαπωνέζικο / Οθωμανικό σύμβολο. 

[...]

2) Συναίσθημα (αγάπη προς τον πάσχοντα).  Είναι απαραίτητο για θεραπεία από μακριά.  Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο κάποιος να καταφέρει να έχει συναίσθημα αγάπης ώστε να μπορέσει να στείλει συναισθηματική ενέργεια από απόσταση, ενώ έχει απαιτήσει πληρωμή για τη θεραπεία. 

αν κάποιος δε θέλει να εμβαθύνει πολύ και απλά θέλει να μάθει μία γρήγορη τεχνική, εγώ συστήνω το QiGong.

To QiGong είναι μία άριστη μέθοδος, για όποιον ψάχνει μία αυθεντική εμπειρική κατανόηση και γνώση, πάνω στην βιοενέργεια και στην ενεργειακή θεραπευτική.  Δεν συγκρίνεται με το Ρέϊκι, καθώς το ένα σύστημα, είναι Επιστήμη (μέσω της εμπειρικής κατανόησης) και το άλλο θρησκεία (επίκληση κοσμικών διδασκάλων, θεού, Ιησού, κτλ.)

http://www.springforestqigong.com/index.htm 1
http://www.youtube.com/watch?v=WVhZ0dteLU4
http://www.youtube.com/watch?v=Ea3axEVCcQ0
http://www.youtube.com/watch?v=BFqotaIc3Dw&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=oOICLCX7YRw&feature=related

Επίσης το Tai Chi έχει τις ίδιες αρχές, αλλά οι ασκήσεις του QiGong, είναι πιο δραστικές ως προς την θεραπευτική... Το Tai Chi, επιδρά χαλαρωτικά, και εναρμονίζει τον ψυχισμό μας, ενώ το QiGong επιδρά πιο δραστικά, ενεργοποιεί, ενδυναμώνει, και αναπτύσει την ενέργεια, το Chi.

http://www.youtube.com/watch?v=QSqfKRJotW4
http://www.youtube.com/watch?v=Q77p16rEX7o
http://www.youtube.com/watch?v=XcwyI6KZEPM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=tP2D1xGBZ8U

Φώτιση σημαίνει Δίακριση... ανάμεσα στο Αυθεντικό και στο Κάλπικο... έτσι ώστε να περάσουμε από την θρησκεία στην Επιστήμη, από το "πιστεύω" στο "γνωρίζω"...

______________________________________________________________

1 Στην μέθοδο του QiGong, δεν χρειάζονται μυήσεις...  :D απλά μελέτη και εξάσκηση... Γιατί άραγε να χρειάζονται οι μυήσεις στο Ρέϊκι?  ::)
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Κανένας στις Απρίλιος 10, 2009, 11:09:58
Μία άλλη παρανόηση είναι ότι ο «θεραπευτής» Ρέικι, γίνεται κανάλι ενέργειας προς τον ασθενή και όπως ρέει μέσα του η ενέργεια για να πάει στον ασθενή, ο θεραπευτής εξαγνίζεται κτλ.  Ξανά μιλάω από τις δικές μου εμειρείες και όχι από Ρέικι.  Επειδή όμως στον ίδιο κόσμο ζούμε, οι φυσικοί νόμοι είναι οι ίδιοι.

Είτε κάνεις τηλεκίνηση, είτε κάνεις θεραπευτικό, είτε κάνεις δημιουργικό οραματισμό για να κερδίσεις χρήματα, μέσα σου ρέει ενέργεια που κατευθύνεται σε ένα στόχο.  Αυτό έχει ευεργετική επίδραση διότι γυμνάζει το νευρικό σύστημα, ακριβώς όπως γυμνάζονται οι μύες ενός αθλητή στο γυμναστήριο.  Αυτό είναι πάρα πολύ καλό και μας προετοιμάζει για οποιαδήποτε άλλη μυστικιστική δραστηριότητα θέλουμε να κάνουμε.  Σε καμία περίπτωση όμως δε φτάνουμε στο «φως».

Αυτό που μπορεί να μας εξυψώσει πνευματικά είναι η συμπόνια προς τον πάσχοντα.  Το συναίσθημα αγάπης που βγάζουμε.  Αναπτύσσει το τσάκρα της καρδιάς, βοηθάει στη διαδικασία της Αφροδίτης στην Καμπάλα.  Αλλά και πάλι, για να γίνει αυτό, πρέπει να μπορούμε να βγάλουμε αυτό το συναίσθημα αγάπης.  Το οποίο είναι πολύ δύσκολο όταν ο θεραπευτής χρηματίζεται.  Αλλά ακόμα κι αν δε χρηματίζεται, ακόμα κι αν κάνει τέλεια θεραπευτικά, αυτό είναι ένα από τα πολλά στάδια εξέλιξης.  Υπάρχει μακρύς δρόμος για το φως που όλοι μιλούνε.

Μακάρι να είχα τις επιστημονικές γνώσεις να τεκμηριώσω αυτά που λέω εμπειρικά.  Ας χρησιμοποιήσουμε όμως αυτό που επικαλούνται οι τέκτονες, την παρατήρηση.  Από όλους αυτούς που εξασκούνε το Ρέικι, πόσοι έχουν βρει το φως.  Και από αυτούς που το βρήκαν (αν το βρήκαν) κατά πόσο οφείλεται στο Ρέικι, και όχι σε κάτι άλλο που κάνουνε παράλληλα.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Κανένας στις Απρίλιος 10, 2009, 11:17:26
1 Στην μέθοδο του QiGong, δεν χρειάζονται μυήσεις...  :D απλά μελέτη και εξάσκηση... Γιατί άραγε να χρειάζονται οι μυήσεις στο Ρέϊκι?  ::)
Χμμμ.  Αν στις μυήσεις του Ρέικι σου εξηγούνε ακριβώς τι γίνεται ώστε να υπάρχει κατανόηση, θα ήταν καλό.  Αν επαναλαμβάνουνε ένα τυπικό που ούτε οι master δεν κατανοούνε και δε μπορούνε να αναλύσουνε, τότε απλά διαιωνίζουνε μία δεισιδαιμονία. Αν παίρνουνε αμοιβή γι αυτή την πράξη, είναι εύκολο να καταλάβουμε για πιο λόγο συντηρείται αυτή η δεισιδαιμονία και ότι δεν ενδιαφέρονται να την ξεδιαλύνουνε.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 10, 2009, 11:21:30
ακόμα κι αν κάνει τέλεια θεραπευτικά, αυτό είναι ένα από τα πολλά στάδια εξέλιξης.  Υπάρχει μακρύς δρόμος για το φως που όλοι μιλούνε.

Η πιο αρχαία επιστήμη της Πνευματικής ολοκλήρωσης του Ανθρώπου, η υψηλή φιλοσοφία της Καμπαλά, προερχόμενη από τα Ορφικά Μυστήρια, μας διδάσκει πως χρειάζεται να ολοκληρώσουμε 12 αρχετυπικές δυνάμεις - επιγνώσεις, για να φτάσουμε το στάδιο της ύψιστης συνείδησης, ως ανθρώπινα όντα, ολοκληρώνοντας την κατανόησή μας μέσω της έρευνας, της εμπειρίας, και της διανόησης.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Απρίλιος 10, 2009, 11:28:41
Καλημέρα σε όλους, μπορώ να τεκμηριώσω πως λειτουργούν αυτές οι ενέργειες, όπως αναφέρει ο κανένας,  ηλεκτρομαγνητικά, στον εγκέφαλο και τις νευρικές συνάψεις, και την ανταλαγή σημάτων μέσω των ορμονών, τι συμβαίνει σε διάφορες περιοχές των ημισφαιρίων και των κέντρων, και κατα προέκταση στο νευρικό σύστημα, σε εσωγενής παράγοντες και όχι αηδίες αοριστολογίες περί σύμπαντος, και λαγών με πετραχείλια, αλλά δεν θα το κάνω για το λόγο ότι θα τα χρησιμοποιήσουν ως γνώσεις τους, θα τα διαστρεβλώσουν, για να βγάλουν χρήμα. (ΔΙΑΚΡΙΣΗ)
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Κανένας στις Απρίλιος 10, 2009, 11:34:52
Για να μη νομίζει κανένας ότι αμφισβητώ την αποτελεσματικότητα του Ρέικι, να κάποια από τα πολλά Links που αναφέρονται σε επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουνε τις ευεργετικές επιδράσεις του Ρέικι (και κατά προέκταση και άλλες ενεργειακές θεραπείες όπως το QiGong) .

http://www.reiki.org/reikinews/reikin24.html (http://www.reiki.org/reikinews/reikin24.html)
http://www.reikiwebstore.com/ProductPage.cfm?ProductID=462&CategoryID=16 (http://www.reikiwebstore.com/ProductPage.cfm?ProductID=462&CategoryID=16)

Άλλο όμως επιστημονική τεκμηρίωση και άλλο δεισιδαιμονία.


Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 10, 2009, 11:43:21
Ας δούμε τι λέει η Επιστήμη για το Qigong...

http://www.youtube.com/watch?v=3Ch4mbXdwEA&feature=PlayList&p=F6590E41B87D70DF&index=9&playnext=3&playnext_from=PL

http://www.youtube.com/watch?v=1C8oFJaSPJ0&feature=PlayList&p=F6590E41B87D70DF&playnext=1&playnext_from=PL&index=7

Scientific Articles, Abstracts and Reviews
http://www.qigonginstitute.org/html/papers.php

Αλλά... για να βγάλουμε συμπεράσματα αν η αποτελεσματικότητα του Ρέικι, είναι παρόμοια με την αποτελεσματικότητα που επιφέρει η μέθοδος του Qigong, χρειάζεται να γίνει η αντίστοιχη επιστημονική συγκριτική μελέτη...
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 10, 2009, 12:07:41
Το Ρέικι είναι Επιστήμη και όχι θρησκεία... διατυμπανίζουν οι Ρεϊκατζήδες... Τα συμπεράσματα δικά σας...

http://www.angelicreiki.gr/?gclid=CKaWj8365ZkCFQsJ3wodtSCIRg

Angelic Reiki Organization in Greece ® 

Καλωσορίσατε στο Φως του Αγγελικού Ρέικι!

Έχετε καθοδηγηθεί σ' αυτή την πηγή Ανιδιοτελής Αγάπης & Φωτός...

Η αλήθεια που ψάχνουμε μήπως είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζουμε;

Μήπως είναι εδώ δίπλα μας, απλά δεν το θυμόμαστε;

Οι  Άγγελοι και ολόκληρο το Αγγελικό Βασίλειο του Φωτός έρχονται τώρα ένα βήμα πιο κοντά σε εμάς, σε μια νέα πραγματικότητα που καλούμε Νέα Γη. Τώρα, στην εποχή μας έχει δοθεί στην Ανθρωπότητα το Αγγελικό Ρέικι. Το Angelic Reiki είναι ένα σύστημα θεραπείας το οποίο επιτρέπει στον κάθε ένα πραγματικό αναζητητή να εισέλθει στις τάξεις του Φωτός και να βιώσει τη θεραπευτική δύναμη και την παρουσία των Αγγέλων ακόμη πιο κοντά στη ζωή του.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Αγγελικού Ρέικι ή Angelic Reiki για την Ελλάδα, έχει δημιουργηθεί μέσα από αγάπη, σοφία και φως μετά από την καθοδήγηση του Αγγελικού Βασιλείου για να φέρει πιο κοντά και σε ενότητα όλους τους εργάτες του Φωτός και συγκεκριμένα όλους όσους εργάζονται με τους Αγγέλους και τους Δασκάλους της Σοφίας υπό το Φως του Αγγελικού Ρέικι ή αλλιώς Angelic Reiki. Το Angels House University 1 έχει αναλάβει την οργάνωση του θεραπευτικού συστήματος Αγγελικού Ρέικι (Angelic Reiki) για την Ελλάδα. Σκοπός του Οργανισμού είναι να εγκαταστήσει την τάξη και την ενότητα σε ένα υψηλότερο επίπεδο για την Ελλάδα.   

Αν είστε κάποιος/α που επιθυμεί να ακολουθήσει το μονοπάτι του Φωτός, ελάτε μαζί μας σε ένα υπέροχο ταξίδι αυτό-ανακάλυψης μέσα από το σύστημα θεραπείας του Αγγελικού Ρέικι ή αλλιώς Angelic Reiki για να συμβάλετε και εσείς στη δική σας θεραπεία, στη θεραπεία του πλανήτη, και στην πορεία ανύψωσης όλης της ανθρωπότητας σε μια ανώτερη συχνότητα, την Ανάληψη. Οι Χρυσές Πύλες του Αγγελικού Βασιλείου έχουν ανοίξει ορθάνοιχτα και σας περιμένουν σε ένα εορτασμό συμπαντικής ενότητας.2

"Το Αγγελικό Βασίλειο είναι οδηγός σας στο να γίνετε τα κανάλια, τα εργαλεία στα χέρια του Θεϊκού. Μέρος αυτής της γνώσης που θα σας δώσουμε είναι το σύστημα που είναι γνωστό με το όνομα Αγγελικό Ρέικι - Angelic Reiki"

Αρχάγγελος Μέτατρον 3
________________________________________________

1 Angels House University  :o Πανεπιστήμιο ο Οίκος των Αγγέλων? Αυτοί οι Αμερικάνοι, μετά τον Χριστό, τους Μαχάτμα, τους Κοσμικούς Διδασκάλους κτλ., τώρα ξεπουλάνε και τους Αγγέλους...  :D και για να τους γνωρίσετε, και να γίνουν υπηρέτες των θεραπευτικών σας, χρειάζεται να τα ακουμπήσετε για μυήσεις αγγελικού Ρέικι...  :D

2 για να δούμε που θα φτάσει η μούρλα τους...

3  >:( απατεώνες ή σχιζοφρενείς? τι λέτε...
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 10, 2009, 12:27:38
θα τα χρησιμοποιήσουν ως γνώσεις τους, θα τα διαστρεβλώσουν, για να βγάλουν χρήμα.

Δυστυχώς αδελφέ μου, το εύκολο χρήμα και η απάτη, βρίθει στις μέρες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης...
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: giannis9 στις Απρίλιος 10, 2009, 12:40:46
αφου ειναι επιστημη τι θελουν τις προσευχες και τους αγγελους??μα καλα μας  δουλευουν ? τι τα θελουν τα ανθοιαματα? :-\
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 10, 2009, 12:42:56
http://en.wikipedia.org/?title=Talk:Qigong#qigong_and_reiki

We can't compare them in the article, that would be original research on our part. We can report if someone else compares them in an independent mainstream reliable source. On a talk page it is safe to say that qigong is a much bigger subject, with a lot more variety. Qigong is Chinese, reiki, while a Japanese word, pretty much only exists in the west, reiki relies on channeling spirits and making magical squiggles in the air, while qigong is a person breathing in various patterns for various reasons. There are other differences, but that is a good start.

'Οπως αναφέρεται στο παραπάνω κείμενο...

...το Ρέικι βασίζεται σε "καναλίωση" και "μαγικά" στο αέρα (εννοεί την χάραξη των συμβόλων του Ρέικι στον αέρα), ενώ το Qigong είναι ενεργειακές ασκήσεις αναπνοής...
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 10, 2009, 12:51:31
αφου ειναι επιστημη τι θελουν τις προσευχες και τους αγγελους??μα καλα μας  δουλευουν ? τι τα θελουν τα ανθοιαματα? :-\

Ο διαλογισμός, η προσευχή ή γενικά ο πνευματικός συντονισμός, σίγουρα βοηθάει... αλλά δεν αρκεί... και δεν χρειάζεται κανείς, να αγοράσει ούτε μυήσεις ούτε να πληρώνει σεμινάρια για να μάθει να επικοινωνεί με την Φύση, της οποίας αποτελεί κομμάτι της.

Επίσης τα ανθοϊάματα, μπορεί να επιδρούνε καταλυτικά πάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου, όπως και η ομοιοπαθητική... αλλά ούτε αυτά από μόνα τους είναι αρκετά για να λυθεί ένα πρόβλημα υγείας...

Η ολιστική θεραπευτική... χρειάζεται επιστημονική γνώση, που συμπεριλαμβάνει αρχές παθολογίας, ενεργειακής θεραπευτικής, ψυχοθεραπείας, και εσωτερικής επιστήμης...

Ακριβώς επειδή δεν γίνεται κανείς, γιατρός, με μία μύηση, έτσι και για να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με την ολιστική θεραπευτική, χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο, σε έρευνα, μελέτη, και εξάσκηση...
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Κανένας στις Απρίλιος 10, 2009, 12:58:43
μπορώ να τεκμηριώσω πως λειτουργούν αυτές οι ενέργειες, ....... αλλά δεν θα το κάνω για το λόγο ότι θα τα χρησιμοποιήσουν ως γνώσεις τους, θα τα διαστρεβλώσουν, για να βγάλουν χρήμα. (ΔΙΑΚΡΙΣΗ)

Αγαπητέ Serapi.  Πέρασε η εποχή που η αλήθεια ήταν μυστική και οι εσωτεριστές κάνανε κρυφές συγκεντρώσεις.  Αυτού του είδους η γνώση μόνο να βοηθήσει μπορεί, δε μπορεί να βλάψει, ακόμα και στα χέρια πονηρών.  Τι περισσότερο κακό να κάνουν δηλαδή αν έχουν αυτή τη γνώση?  Ίσα ίσα που αναιρεί τις δυσειδαιμονίες.  Αυτοί (οι Ρεικατζίδες) το μεγαλύτερο κακό που κάνουν είναι στον εαυτό τους μέσω της εσφαλμένης γνώσης.  Οι ασθενείς δε πολυνοιάζοντε, ανακούφιση θέλουνε και πολλές φορές τη βρίσκουνε.  Εντάξυ, τα χρήματα είναι το λιγώτερο.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Κανένας στις Απρίλιος 10, 2009, 13:09:09
αφου ειναι επιστημη τι θελουν τις προσευχες και τους αγγελους??μα καλα μας  δουλευουν ? τι τα θελουν τα ανθοιαματα? :-\

Επίσης τα ανθοϊάματα, μπορεί να επιδρούνε καταλυτικά πάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου, όπως και η ομοιοπαθητική... αλλά ούτε αυτά από μόνα τους είναι αρκετά για να λυθεί ένα πρόβλημα υγείας...

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα επηρεάζουνε τις δονήσεις της αύρας (του αιθερικού μας σώματος) και από εκεί τον ψυχισμό μας.  Η ομοιοπαθητική επιστήμη το αιθερικό σώμα το ονομάζει Δυναμικό Επίπεδο ή Ζωτική δύναμη ή Αμυντικό μηχανισμό.  Περισσότερες λεπτομέρειες στο βιβλίο "Η Επιστήμη της Ομοιοπαθητικής" του κ. Γιώργου Βυθούλκα, σελίδα 98.

Φαντάζομαι κάτι παρόμοιο κάνουν και τα ανθοϊάματα. 
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Κανένας στις Απρίλιος 10, 2009, 15:15:30
Αγαπητή try

Παράθεση
Η Θεραπευτική είναι μία ολιστική μέθοδος που συμπεριλαμβάνει, το φυσικό σώμα, τα συναισθήματά μας, τις αντιλήψεις μας και την Πνευματικότητά μας.

Ακριβως αυτά πρεσβευει και το ρέικι , γνωρίζοντας οτι δεν μπορούμε πλέον να αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο σαν μια μηχανή και οτι το υλικό μας σώμα δεν ειναι μία ανεξάρτητη οντότητα αλλα ενα μελος μια τριάδας που αποτελειται και απο το σωμα την ψυχή κατι πνεύμα.
Η Rose αναφέρεται στην Καμπάλα και μίλησε για τετραδικότητα (σώμα, συναίσθημα, νόηση, πνεύμα), όχι για τριαδικότητα (σώμα, ψυχή, πνεύμα).  Έστω και έτσι όμως, από όσο ξέρεις, μπορείς να μου εξηγήσεις πως επιδρά στα 3 αυτά μέρη το Ρέικι?

Αν λοιπον μπορεσει και υπαρξει συντονισμός μεταξύ των σωμάτων του ασθενους ετσι ωστε να επιτευχθει μια ευθυγραμμιση , τοτε η πνευματική ενεργεια , θα ανοίξει τα κέντρα του ανθρώπου και ετσι θα βρει την ΑΙΤΙΑ που επεδρασε στην ψυχή και κατέβαλε το σώμα.
Δλδ , εχουμε μια πλήρη ανάπτυξη του νομου του τριγώνου.
Αυτος που εξασκει το ρέικι , δρα σαν κανάλι που διοχετεύει πνευματική ενεργεια δια μεσου του τέταρτου κέντρου και οχι του ηλιακού πλέγματος με πρόθεση την ανακούφιση της ΨΥΧΗΣ του ασθενούς. Απο εκει και μετα , θα πρέπει να βοηθήσουμε τον ανθρωπο να '' ταξιδέψει '' ατο υποσυνειδητό του και να βρει τις απαντησεις του.
Αυτό ακούγεται πάρα πολύ ενδιαφέρον.  Μου θυμίζει την ψυχανάλυση του Γιούνγκ και αυτά που κάνω κι εγώ.  Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο περισσότερο?
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: giannis9 στις Απρίλιος 10, 2009, 15:47:53
Η ανθοθεραπεια με τα ιαματα Bach αποτελει μια συμπληρωματικη θεραπεια στην Ολιστικη θεραπευτικη αντιμετωπιση των ασθενων.Δεν αντικαθιστα την κλασικη Ιατρικη αλλα την συμπληρωνει,ενισχυοντας σημαντικα το ανοσοποιητικο συστημα των ασθενων, ισορροπωντας τα αρνητικα συναισθηματα,ενεργοποιοντας την ικανοτητα του οργανισμου να αυτοθεραπευεται....
καθηκον του θεραπευτη που αντιμετωπιζει ολιστικα τον θεραπευομενο ειναι
1.να χρησιμοποιει ολα τα μεσα που μπορουν να βοηθησουν την ιαση,πχ. φαρμακα,συμπληρωματικες θεραπειες,οπως ομοιοπαθητικη,βελονισμο,οστεοπαθητικη,Αγιουβερδικη ιατρικη,ψυχοθεραπεια,μουσικοθεραπεια,τεχνικες χαλαρωσης μασαζ ,ρεφλεξολογια ,ται τσι,γιογκα κλπ
2.Να του παρεχει βοηθεια και εκπαιδευση για να γνωρισει τον Αληθινο Εαυτο του,τα ελαττωμα τα του ,τα λαθη του στη διατροφη του και στον τροπο της ζωης του
3.να τον ενθαρυνει να προχωρησει σε αλλαγες του τροπ[ου σκεψης και δρασης με πιστη,αγαπη,θαρρος και ελπιδα οτι θα καταφερει να βρει τον πραγματικο νοημα της ζωης του.Αλλαζοντας σιγα σιγα τον αυτοκαταστροφικο λανθασμενο τροπο συμπεριφορας και διαβιωσης και αγαπωντας τον Αληθινο Εαυτο του.

αυτα ειναι μερικα πραγματα για τα ανθοιαματα απο την Φωτεινη Μιχαλακη-Δερνικου βγαλτε τα συμπερασματα μονοι σας θα σας περναγα πολλα περισσοτερα αλλα λογω ελλειψης χρονου μονο αυτα τα λιγα.τωρα δεν ξερω κατα ποσο ομως χρησιμοποιοντας ρεικι σε συνεργασια με  μεθοδους που λειτουργουν σαν συμπληρωματικες ολες αν μπορεις να φτασεις στην φωτιση που υποσχοντε.
επισης δεν καταλαβενω πως ενα καναλι ενας διαυλος θεραπευει και ρωταω το εξης αν παρω ενα χωνι(διαυλος,καναλι) βρωμικο και ριξω μεσα νερο πεντακαθαρο απο κατω μονο καθαρο δεν θα βγει, το χωνι θα καθαρισει αλλα το μπουκαλι απο κατω θα γεμισει νερο βρωμικο πως ειναι τοσοι σιγουροι οτι ειναι τοσο καθαροι σαν διαυλοι που δεν γεμιζουν σκουπιδια τους δεκτες?και σκουπιδια δεν ειναι μονο τα αρνητικα που εχουν αλλα και υποβολες που μπορουν να περασουν ηθελημενα η αθελα τους...  
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 10, 2009, 16:52:03
δεν ξερω κατα ποσο ομως χρησιμοποιοντας ρεικι σε συνεργασια με  μεθοδους που λειτουργουν σαν συμπληρωματικες ολες αν μπορεις να φτασεις στην φωτιση που υποσχοντε.

'Οπως αναφέρεται και στο κείμενο, όλες αυτές οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας, είναι συμπληρωματικές...  Ακόμα όμως και η κλασική ιατρική, δεν λύνει από μόνη της ένα πρόβλημα υγείας...

Όσα περισσότερα γνωρίζουμε, βιώνουμε και κατανοούμε, τόσο περισσότερο Φωτιζόμαστε, και τόσο περισσότερο αυξάνεται η θεραπευτική μας επίδραση στους συναθρώπους μας ή την κοινωνία μας...

Είναι σημαντικό επίσης, να λάβουμε υπόψη, πως η λέξη Θεραπεία σημαίνει Υπηρεσία...

δεν ειναι μονο τα αρνητικα που εχουν αλλα και υποβολες που μπορουν να περασουν ηθελημενα η αθελα τους... 

'Ετσι ακριβώς... Αυτό που γίνεται με τους πνευματικούς συντονισμούς, είναι ότι "συντονιζόμαστε" κατά μία έννοια με τον ψυχισμό εκείνου που δρα σαν "κανάλι" ή "οδηγός", ή με του ασθενή αν εμείς ασκούμε την πνευματική ή ενεργειακή θεραπευτική.  Αν ο ψυχισμός του "θεραπευτή" ή του "θεραπευόμενου" δεν είναι ενάρετος, ή αγνός, τότε δυστυχώς συντονιζόμαστε με όχι τόσο καθαρές ενέργειες...

Αυτός ο κίνδυνος όμως υπάρχει, έτσι και αλλιώς, σε κάθε επαφή μας, είτε φιλική, είτε ερωτική. Στην πραγματικότητα είμαστε ενεργειακά σώματα, και οι ψυχικές μας επαφές είναι αιθερομειξίες, ανάλογα πόσο ευαισθητοποιημένοι, ανοιχτοί, συναισθαντικοί είμαστε...

Γι' αυτό και όταν κάνουμε παρέα με κάποιο αρνητικά ή θετικά φορτισμένο ψυχολογικά άτομο, επηρεαζόμαστε ανάλογα. 

'Ετσι και αλλιώς όμως, όλοι οι άνθρωποι ασυνείδητα, εξασκούμε κάποιας μορφής πνευματική - συναισθαντική - τηλεπαθητική επικοινωνία, είτε ως ψυχική σύνδεση, είτε ως συναισθήματα συμπαράστασης, όταν σκεφτόμαστε έντονα, ή νοιαζόμαστε πολύ για ένα δικό μας άτομο, ειδικά όταν πάσχει από μία ασθένεια...

Απλά ο συνειδητός οραματισμός, ο διαλογισμός, οι επικλήσεις, κτλ... ενεργοποιούν βαθύτερα ή υψηλότερα κομμάτια της ύπαρξής μας που συντονίζονται με τον Πυρήνα της Δημιουργίας, και μέσω αυτού, συντονιζόμαστε, με κάθε άλλο ψυχικό πυρήνα κάθε ύπαρξης.

Αυτή η επίγνωση, βρίσκεται κατεγραμμένη, στο DNA του κάθε ανθρώπου, απλά δεν συνειδητοποιείται.  Η Αυθεντική Μυητική Γνώση, δεν είναι τίποτα άλλο, από την συνειδητοποίηση των ασυνείδητων, ενστικτωδών συμπεριφορών μας.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 10, 2009, 18:16:50
Παράθεση
Αγαπητή Ελένη,

μπορείς να εκφράζεις τις απόψεις σου, ιδεολογικά, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να γίνεσαι επιθετική και προσβλητική, κατά των μελών αυτού του φόρουμ, διότι παραβιάζεις τον κανονισμό...

Λυπάμαι για τα αρνητικά συναισθήματα που τρέφεις απέναντί μου, αλλά γνωρίζεις πως να ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙΣ από αυτά, επικαλώντας τον Θεό της Καρδιάς σου...

Καλησπέρα σε όλους.
Μαρίνα , εγώ είμαι αυτή που σε πρόσβαλα και έχω αρνητισμό η κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί αυτές εδώ τις φράσεις ?<<Μία απλή προσευχή, είτε του Ρεικατζή, είτε του κάθε παπά, που του δίνεις για 5 λεπτά ένα εικοσάευρο... δεν λύνεται το πρόβλημα... γίνεται χειρότερο... διότι ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...

Οι Ρεϊκατζήδες είναι Παράνομοι, μια και το παίζουν γιατροί, χωρίς να έχουν σπουδάσει παθολογία.>>

Επίσης, έχεις η δεν έχεις πει κατά  καιρούς ότι έχεις πέσει θύμα εξαπάτησης από τρία διαφορετικά συστήματα [Amorc, τεκτονισμός και Ρείκι]?

Δεν είμαι καθόλου αρνητική και σας διαβάζω αρκετά συχνά. Θαυμάζω το σθένος που έχεις να προσπαθείς για την προώθηση των ιδεών σου αλλά δεν συμφωνώ με την μέθοδο που επέλεξες και που είναι ο πόλεμος και η προπαγάνδα.
Όπως εσύ έχεις δημιουργήσει μια αδελφότητα που έχει στόχο την πνευματική της εξέλιξη , έτσι και οι άλλοι άνθρωποι έχουν το ίδιο δικαίωμα και αυτό είναι σεβαστό.
Ανέπτυξε και διέδωσε την amra , χωρίς να χρειάζεται να θιγούν οι άλλοι που είναι εκτός.

Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα όπως τα αισθάνομαι περί εσωτερισμού και απατής γενικά μια και πιστεύω ότι εκεί είναι το μεγαλύτερο ζήτημα και ύστερα μπαίνουμε και στα κανάλια της ενέργειας.

Ο εσωτερισμός είναι κατά την γνώμη μου μια ολόκληρη επιστήμη αφού περιλαμβάνει τμήματα από όλες τις επιστήμες μαζί. Για να μπορέσουμε να συνδυάσουμε, και να έχουμε μια στοιχειώσει άποψη από θεωρητικής πλευράς πάντα , χρειάζεται να γνωρίσουμε λίγο [όσο μπορούμε] από φιλοσοφία, θρησκειολογία, ψυχολογία, κοινωνιολογία, ιστορία , φυσική , χημεία , ιατρική κλπ].
Το δεύτερο σκέλος είναι οι πιο κλειστές, ας πούμε, γνώσεις που είναι οι τεχνικές και η σχέση μας με το σύμπαν .

Από εκεί και πέρα όλα αυτά θα πρέπει να τα φέρουμε σε πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητα , αλλιώς δεν έχουν αξία παρά μόνο ακαδημαϊκή. Όταν λέω πρακτική εφαρμογή δεν εννοώ την μαγεία αλλά το παράδειγμα μας, σαν άνθρωποι ολόκληροι και σταθεροί.

Αυτά τα δυο τελευταία που αν επιτευχθούν είναι η εσωτερική επανάσταση , θα αλλάξουν τον κόσμο μας και όχι μια εξωτερική τέτοια που το μόνο που κάνει είναι να επεκτείνει τον αρνητισμό και την βία είτε σε υλικό, είτε σε συναισθηματικό επίπεδο.
Τόσους αιώνες τι έκαναν όλοι αυτοί οι μύστες που τελικά να είχε αποτέλεσμα ενωτικό και όχι διχασμό?  Είδαμε, πολέμους που μια τους οδηγούσε ο Δίας και μια η Αθηνά …είδαμε άλλους που τους ευλόγησε η Παναγία….είδαμε σταυροφορίες και ιερά εξέταση που έκαιγαν τους αντιφρονούντες…είδαμε μουσουλμάνους να αυτοκτονούν οικειοθελώς για να σκοτώσουν άλλους ανθρώπους εν ονόματι του Αλλάχ…ανθρωποθυσίες προς τέρψιν των θεών του σκότους κλπ…
Όλα δοκιμασμένα είναι πια και όλα απέτυχαν να διδάξουν την αγάπη. Γιατί?
Επιβάλλεται η αγάπη με την βία? Δεν νομίζω…

Τα διάφορα συστήματα, που από ότι έχω δει …..τα περισσότερα είναι εδώ μέσα αναρτημένα , όπως και σε αλλά φόρουμς αυτού του τύπου…. ξεκίνησαν θεωρητικά για να διδάξουν την αλήθεια , την ειρήνη, τον αλτρουισμό, την αγάπη κλπ..
Όμως αν όσοι είμαστε σε ένα από αυτά , βλέπουμε όλους τους άλλους σαν αντίπαλους και σαν απολωλότα πρόβατα προς σφαγην ..αν η συμμετοχή μας σε αυτά αντί να προάγει την αδελφοσύνη, προβάλει την έπαρση , την υποθετική ανωτερότητα και τον διαχωρισμό , πιστεύεις ότι εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίον έγιναν?

Το ερωτήματα εδώ είναι πολλά με κυρίαρχα τα δυο εξής
Είναι εν τέλει οι άνθρωποι που συμμετέχουν εκεί , κάτι το διαφορετικό και πιο συνειδητοποιημένο ?
Η εξέλιξη μπορεί να γίνει ομαδικά και αν ναι για πόσους ?

Προσωπικά μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα , κατελληξα ότι και οι άλλοι είναι απλώς άνθρωποι σαν όλους και ότι ο καθένας βρίσκεται εκεί για τους δικούς του διαφορετικούς λόγους. Κατά καιρούς συναντώ και μερικούς που έχουμε τους ιδίους λόγους.
Επίσης η εξέλιξη είναι μοναχική και μοναδική. Προχωράμε ένας , ένας με την τριβή μεταξύ μας και ότι καταφέρει ο καθένας είναι δικό του. Η ταχύτητα είναι υποκειμενική . Με αυτά σαν κριτήριο , σταματάμε να απογοητευόμαστε όποτε κάτι δεν μας αρέσει……αποχωρούμε ήσυχα από όπου δεν μας κάνει,.σκεφτομενοι ότι σε άλλους μπορεί κάτι να προσφέρει.

H έννοια της απάτης τώρα έχει και αυτή δύο σκέλη. Το ένα είναι η μη εκπλήρωση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και το άλλο είναι το καθαρά πρακτικό που σχετίζεται με το οικονομικό ζήτημα.
Συμφωνώ όπως και όλοι υποθέτω ότι και στον εσωτερισμό όπως και σε όλη μας την ζωή καθημερινά γίνεται μια συνεχόμενη απάτη..και στα δύο επίπεδα.
Στο πρώτο δεν μπορούμε να αντιτάξουμε  συγκεκριμένα επιχειρήματα  διότι όλα είναι υποκειμενικά και αόρατα.
Εσύ για παράδειγμα δεν βρήκες στους χώρους που βρισκόσουν  αυτό που περίμενες …εγώ στους ίδιους,  έχω βρει πάρα πολλά . Και μια και οι χώροι δίνουν τα ίδια σε όλους όσους είναι μέσα , προφανώς ανάγεται στον μέλος και στις προσδοκίες του ., το είδος του αποτελέσματος. Είναι ακριβώς το ίδιο που γίνεται με την μουσική, τα τοπία , την γευση ,και όλα όσα είναι προϊόντα αισθήσεων και συναισθημάτων. Ανάλογα των καταβολών μας , της συνειδητότητας μας και των απαιτήσεων μας , μας ικανοποιεί η όχι κάτι η κάποιος και βέβαια όλα αυτά διαφοροποιούνται  όσο προχωράμε.

Στο δεύτερο σκέλος τώρα που είναι και το πιο φλέγον μάλλον, …..φυσικά και υπάρχουν απατεώνες , όπως παντού. Όλη μας η ζωή κινείται μέσα στην απάτη…..απο  τον χυμό που θα τον πληρώσεις 4 ευρώ όταν τόσο στοιχίσουν 4 κιλά πορτοκάλια ….απο τις ΔΕΚΟ ….και την εφορία, τους ημιυπαιθριους έως τον έρωτα  την φιλία και αυτή την ταλαίπωρη αλήθεια που όλοι την ψάχνουμε.
Όμως κάνεις δεν έμεινε χωρίς τηλέφωνο και ρεύμα και όλοι διασκεδάζουμε κατά καιρούς και πληρώνουμε σε χρημα η σε είδος .
Που εξαπατήθηκες εσύ στο τάγμα ? Οι άνθρωποι είπαν ότι εμείς κύριοι για να σας στείλουμε τις μονογραφίες θέλουμε το χ πόσον. Αν τις θέλετε το δίνετε,  αν δεν τις θέλετε δεν το δίνετε. Αν εσύ δεν ήθελες ας μην το έδινες. Εδώ δεν έχουμε απάτη .
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Το ίδιο συμβαίνει και με το ρείκι όσον αφόρα το οικονομικό . Ο καθένας ζητά ότι θέλει για να δώσει [ εδώ είναι το ζήτημα] τους τίτλους και την ώρα του . Αυτά πληρώνεις και όχι την ενέργεια . Όποτε όπως καταλαβαίνουμε δεν υπάρχει τυπικό αδίκημα . Και εδώ η ευθύνη είναι δική μας για το αν θα πάμε και που και κυρίως γιατί…….Διότι για να διακρίνουμε την αλήθεια μας , θα πρέπει να ξέρουμε πρώτα τι ακριβώς θέλουμε. 
Δεν έχεις άδικο σχετικά με την ασύστολη οικονομική απαίτηση που υπάρχει αλλά δεν μπορείς να καταδικάζεις ούτε τον Ούζούι
 , ούτε τις μεθόδους του , ούτε όλους όσους τις ακολουθούν επειδή ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν κάποιοι  ακατάλληλοι .

Το ίδιο ισχύει με τον ροδασταυρισμό, τον τεκτονισμό κλπ. Παντού, όπου η διδασκαλία εμπλέκεται με ομάδες,  έχει και ρόδα και αγκάθια.
Κάτι που δεν έχει συζητηθεί πουθενά ευρέως είναι το γιατί εισέρχεται κάνεις σε ένα τέτοιο χώρο …τι περιμένει….και γιατί δεν μελετάει και δεν πειραματίζεται μόνος του αφού όλα είναι σε βιβλία κλπ


Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 10, 2009, 18:18:47
Παράθεση
Ναι καλη μου κρυβοσαστε αποτελέσματα τους ιδιους σας τους εαυτους  περιμενετε να γινετε καλητεροι ανθρωποι βαζοντας τα χερακια σας πανω σας και περιμενετε να λουστειτε αποτελέσματα ενεργεια και να λυσετε ολα τα προβληματα σας και να φωτιστειτε .

Αυτή είναι δική σου άποψη και αφόρα μονό εσένα . Η ενεργεία δεν λύνει κανένα πρόβλημα και αυτό είναι γνωστό. Το μόνο που κάνει είναι να ισορροπεί  τα κέντρα , έτσι ώστε ήρεμα πλέον να μπορεί κάνεις να μπει στο υποσυνείδητο του και να αντέξει  ότι βρει εκεί..[ Η δοκιμασία της σελήνης για να συνεννοηθούμε]. Τότε μπορεί να βρει τις απαντήσεις και μόνος του πια να λύσει ότι τον απασχολεί.


Παράθεση
δεν είναι μια πλασματική κατασταση αλλάζουμε κατι που οντως το αισθάνονται ολοι και μαλιστα το περιγραφουν με τον ιδιο τρόπο.

Δεν μου λεει τιποτα αυτο που μου περιγραφεις .πως θα ξεχωριζες μια πλασματικη κατασταση?

Από την διάρκεια και το αν ''δουλεύει''. Όμως λάβε υπόψη ότι σε αυτά τα πεδία , πας μόνος σου και ότι συμβεί είναι για σένα . Άρα το πλασματικό και το πραγματικό εσύ θα το διακρίνεις για σένα.


Παράθεση
Ομως εσένα τι σε ενοχλεί αν οι αλλοι χαμογελούν και πως κρίνεις οτι είναι ψέυτικοι.
Με ενοχλει η υποκρισια.......
 εκρινα συμφωνα με αυτα που διαπιστωσα........αποτελέσματα την στιγμη που δοκιμαζω κατι εχω καθε δικαιωμα να το κρινω γιατι αυτο αυτοματα εκτιθετε στην κριτικη μου αποψη οπως και στην δικη σου ετσι αν δεν μπορω να κρινω εγω δεν μπορεις να το κρινεις ουτε και εσυ και να πεις οτι είναι καλο η κακο.εκτος και αν θελετε να ακουτε μόνος τα καλα και να χαιδευουμε τα αυτια μας


Φιλε μου, αν εγώ αυτή την στιγμή είμαι ευτυχισμένη η δυστυχισμένη ποιος θα το κρίνει και γιατί? Για ποια υποκρισία λες? Αυτοί που χαμογελούσαν έτσι ένιωθαν . Αν εσύ δεν ένιωθες το ίδιο , αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλο υποκρίνονταν. Επίσης ένας άνθρωπος μπορεί να χαίρεται η να λυπάται με κάτι που ο άλλος δεν το βλέπει καν. Αυτό τι σημαίνει ?
 
Πράγμα αναμενόμενο αφού η διδασκαλία είναι μια και η αυτή ανάλογα τους αιώνες και αυτό που διαφέρει είναι απλώς οι τρόποι προσέγγισης.


Παράθεση
Εσύ έχεις βρεις τον τρόπο που θα ακολουθούσης??
όταν δρούμε παρορμητικά
μήπως δρας παρορμητικά?


Εγώ ακόλουθω τις μεθόδους που ανέφερα , έχω κάνει μια μίξη όπως με βολεύει και είμαι ευχαριστημένη. Αν στο μέλλον θελήσω να κάνω αλλαγές δεν θα διστάσω ούτε να το κάνω , ούτε να το ανακοινώσω.

Παράθεση
Όπως γνωρίζεις αποτελέσματα την τεχνική της αυθυποβολής , αυτή στηρίζεται στον επαναπρογραμματισμό του υποσυνείδητου μέσω του κοσμικού αποτελέσματα τον ανώτερο εαυτό μας

Εκτός αποτελέσματα την αυθυποβολή υπάρχει και η υποβολή η υποβολή είναι πιο εύκολο να γίνει αποτελέσματα την αυθυποβολη.αρα πως ξέρεις ότι δεν σε έχουν υποβάλει αντιπροσωπεύει να αυθυποβληθείς?


Τι λες ? Η υποβολή πιο εύκολη… Διαφωνώ . Για να δράσει η υποβολή , πρέπει να μετατραπεί σε αυθυποβολή ….δες το.
Το ξέρω..... επειδή διασταυρώνω , ελέγχω και παρατηρώ…..συνεχόμενα. Η υποβολή δεν δρα όταν είσαι συνειδητός και όταν αναγνωρίζεις τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου.Παράθεση
Η ενέργεια πηγάζει από μέσα μας.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όλες τις θεωρίες και την ιδια την φυσική.
Δεν ειμαστε μπαταρίες αλλά ακόμη και αυτές τις φορτίζουν κατά καιρούς.
Η ενέργεια έρχεται από το κοσμικό ως πνεύμα . Από εκεί και περα μετατρέπεται στις μορφές που ξέρουμε .Χρειαζόμαστε , τον αερα , την τροφή και την ζωτική συμπαντική ενεργεια για να ζήσουμε.

Παράθεση
Συναίσθημα (αγάπη προς τον πάσχοντα).  Είναι απαραίτητο για θεραπεία από μακριά.  Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο κάποιος να καταφέρει να έχει συναίσθημα αγάπης ώστε να μπορέσει να στείλει συναισθηματική ενέργεια από απόσταση, ενώ έχει απαιτήσει πληρωμή για τη θεραπεία.  Μα αν τρέφει τέτοια συναισθήματα, θα το κάνει και δωρεάν, χωρίς να παζαρεύει την τιμή.  Επίσης το συναίσθημα αυξάνει πολύ την αποτελεσματικότητα της επαφής θεραπείας.


Το σύμπαν δεν έχει συναισθήματα . Η πνευματική ενέργεια δεν έχει πόλους.
Η συναισθηματική ενέργεια είναι αυτή που προέρχεται από το ηλιακό μας πλέγμα,δλδ το τρίτο κέντρο αλλά αν το κάνεις έτσι , τότε παρεμβάλλεσαι εσύ και δίνεις και την δική σου.
H μια είναι ηλεκτρική και η αλλη μαγνητική . Εκεί είναι η διαφορά. Το συναίσθημα σχετίζεται με την μαγνητική  εκδήλωση της ενώ ο ηλεκτρισμός με την καθαρά ζωτική.
 Δεν έχω ακούσει να πληρώνει κάνεις για εξ αποστάσεως ενέργεια .
Εμείς πάντως το κάνουμε δωρεάν και να πάσα στιγμή.

Παράθεση
Χωρίς Ρέικι.  Απλά με αυτογνωσία, μαθαίνοντας να χειρίζομαι τη δική μου ενέργεια, τις δικές μου σκέψεις και συναισθήματα.

Και βέβαια γίνεται και χωρίς ρεικι, έτσι ξεκίνησα κι εγώ μέσω του διαλογισμού και της συγκέντρωσης . Αλλά αν έχεις , δεν αποδυναμώνεσαι χειριζόμενος την δική σου.

Παράθεση
Αν ο σκοπός είναι η αυτογνωσία, να εξελιχθούμε και μέσα από τη δύναμή μας να βοηθάμε και τους άλλους, δε νομίζω ότι το Ρέικι το προσφέρει, είτε στον ασθενή, είτε στον «θεραπευτή».  Εδώ μπορεί να κάνω λάθος, δεν το ξέρω το Ρέικι.

Δεν κάνεις λάθος. Έτσι είναι .πρέπει να έχουμε βρει διδασκαλία που να μας δίνει τα εργαλεία ώστε να εξελισσόμαστε και έτσι να χρησιμοποιήσουμε μετά το ρείκι.
Αλλιώς είναι μια πρακτική που δεν ξέρει κάνεις τι να την κάνει. Όμως σαν μέθοδος και σαν μυητικό σύστημα σε συνδυασμό με την αυτογνωσία είναι υπέροχο.

Παράθεση
Για να είναι ολιστική πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη νόηση.

Σωστά , γι αυτό λέω κι εγώ ότι χωρίς την αυτογνωσία που οι δάσκαλοι του , θα επρεπε να συμπεριλαμβάνουν έχει περιορισμενη δράση. Και υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι ,ελάχιστοι αλλά υπάρχουν….Παράθεση
Γιατί άραγε να χρειάζονται οι μυήσεις στο Ρέϊκι?   

Εσύ γιατί κάνεις μυήσεις στην Amra ? Με τι ιδιότητα  και που αποσκοπούν ? εκεί είναι η απάντηση που ζητάς Μαρίνα.

Παράθεση
Μία άλλη παρανόηση είναι ότι ο «θεραπευτής» Ρέικι, γίνεται κανάλι ενέργειας προς τον ασθενή και όπως ρέει μέσα του η ενέργεια για να πάει στον ασθενή, ο θεραπευτής εξαγνίζεται κτλ.  Ξανά μιλάω από τις δικές μου εμειρείες και όχι από Ρέικι.  Επειδή όμως στον ίδιο κόσμο ζούμε, οι φυσικοί νόμοι είναι οι ίδιοι.

Είτε κάνεις τηλεκίνηση, είτε κάνεις θεραπευτικό, είτε κάνεις δημιουργικό οραματισμό για να κερδίσεις χρήματα, μέσα σου ρέει ενέργεια που κατευθύνεται σε ένα στόχο.  Αυτό έχει ευεργετική επίδραση διότι γυμνάζει το νευρικό σύστημα, ακριβώς όπως γυμνάζονται οι μύες ενός αθλητή στο γυμναστήριο.  Αυτό είναι πάρα πολύ καλό και μας προετοιμάζει για οποιαδήποτε άλλη μυστικιστική δραστηριότητα θέλουμε να κάνουμε.  Σε καμία περίπτωση όμως δε φτάνουμε στο «φως».

Αυτό που μπορεί να μας εξυψώσει πνευματικά είναι η συμπόνια προς τον πάσχοντα.  Το συναίσθημα αγάπης που βγάζουμε.  Αναπτύσσει το τσάκρα της καρδιάς, βοηθάει στη διαδικασία της Αφροδίτης στην Καμπάλα.  Αλλά και πάλι, για να γίνει αυτό, πρέπει να μπορούμε να βγάλουμε αυτό το συναίσθημα αγάπης.  Το οποίο είναι πολύ δύσκολο όταν ο θεραπευτής χρηματίζεται.  Αλλά ακόμα κι αν δε χρηματίζεται, ακόμα κι αν κάνει τέλεια θεραπευτικά, αυτό είναι ένα από τα πολλά στάδια εξέλιξης.  Υπάρχει μακρύς δρόμος για το φως που όλοι μιλούνε.

Μακάρι να είχα τις επιστημονικές γνώσεις να τεκμηριώσω αυτά που λέω εμπειρικά.  Ας χρησιμοποιήσουμε όμως αυτό που επικαλούνται οι τέκτονες, την παρατήρηση.  Από όλους αυτούς που εξασκούνε το Ρέικι, πόσοι έχουν βρει το φως.  Και από αυτούς που το βρήκαν (αν το βρήκαν) κατά πόσο οφείλεται στο Ρέικι, και όχι σε κάτι άλλο που κάνουνε παράλληλα.


Αυτός ο λυρισμός που βγαίνει από τα κείμενα σου ΚΑΝΕΝΑ ….είναι μια ένδειξη αγάπης . Η αγάπη όμως για την οποία μιλάμε δεν είναι ένα συναίσθημα που διαχωρίζει [ αυτόν τον αγαπά , εκείνον όχι επειδή μου την δίνει] αλλά μια κατάσταση που την νιώθεις όταν η ενεργεία ρέει…..και τότε ευγνωμονεί κάνεις το σύμπαν και αγαπάει τα πάντα….μακάρι να διαρκούσε για πάντα [ αυτό είναι η φώτιση ] που όπως λες και εσύ δεν ……..

Παράθεση
Χμμμ.  Αν στις μυήσεις του Ρέικι σου εξηγούνε ακριβώς τι γίνεται ώστε να υπάρχει κατανόηση, θα ήταν καλό.  Αν επαναλαμβάνουνε ένα τυπικό που ούτε οι master δεν κατανοούνε και δε μπορούνε να αναλύσουνε, τότε απλά διαιωνίζουνε μία δεισιδαιμονία. Αν παίρνουνε αμοιβή γι αυτή την πράξη, είναι εύκολο να καταλάβουμε για πιο λόγο συντηρείται αυτή η δεισιδαιμονία και ότι δεν ενδιαφέρονται να την ξεδιαλύνουνε.


Αν μπορούσα να σου μεταδώσω την αίσθηση της μύησης , ευχαρίστως θα το έκανα…..
Δεν ξέρω τι κάνουν όλοι γενικώς . Εκεί που συμμετέχω εγώ , εξηγούνται τα πάντα….
Αν θες μπορούμε να ανταλλάξουμε ενέργεια …….

Παράθεση
Η πιο αρχαία επιστήμη της Πνευματικής ολοκλήρωσης του Ανθρώπου, η υψηλή φιλοσοφία της Καμπαλά, προερχόμενη από τα Ορφικά Μυστήρια, μας διδάσκει πως χρειάζεται να ολοκληρώσουμε 12 αρχετυπικές δυνάμεις - επιγνώσεις, για φτάσουμε το στάδιο της ύψιστης συνείδησης, ως ανθρώπινα όντα, ολοκληρώνοντας την κατανόησή μας μέσω της έρευνας, της εμπειρίας, και της διανόησης.

Σίγουρα , και αυτό το σύστημα είναι ακόμη άλλο ένα που οδηγεί στο φως. Δεν είναι όμως το μοναδικό

Παράθεση
απατεώνες ή σχιζοφρενείς? τι λέτε...

Τώρα αν αναφερθώ εγώ στους κανονισμούς που εσύ έχεις φτιάξει και τους παραβαίνεις τι θα πεις ?

Αν δεν κάνω λάθος ο αρχαγγελος Μετατρον είναι και στη καμπαλιστική θεωρεία που αγαπάς μαζί με ένα σωρό δυνάμεις και ταξιαρχίες αγγέλων ……
Και εκεί σχιζοφρενείς είναι η μήπως οι άγγελοι έχουν άλλη σημασία ?

Παράθεση
το Ρέικι βασίζεται σε "καναλίωση" και "μαγικά" στο αέρα (εννοεί την χάραξη των συμβόλων του Ρέικι στον αέρα), ενώ το Qigong είναι ενεργειακές ασκήσεις αναπνοής...

Αν ήσουν άσχετη θα το καταλάβαινα αλλά δεν είσαι …….άρα …….αν αυτό δεν είναι προπαγάνδα πες εσύ τι είναι?
Έχει η δεν έχει σύμβολα παντού και σε όλες τις σχολές? Έχει η δεν έχει τυπικά και κινήσεις που συμβολίζουν και που επικαλούμαστε ανάλογα?
Έχει η δεν έχει ασπίδες προστασίας σε κάθε σύστημα?
Οι ενεργειακές ασκήσεις δεν είναι το ίδιο ''μαγικές'' ?
Όλα αυτά έχουν ως σκοπό να μας συνδέσουν με το ανώτερο εαυτό μας ώστε να ανταπεξέλθουμε όταν τα χρειαζόμαστε, μέχρι να ολοκληρωθούμε απολυτα  σαν ΑΤΟΜΑ.  Το ίδιο λέει και το ρέικι.


Παράθεση
Ο διαλογισμός, η προσευχή ή γενικά ο πνευματικός συντονισμός, σίγουρα βοηθάει... αλλά δεν αρκεί... και δεν χρειάζεται κανείς, να αγοράσει ούτε μυήσεις ούτε να πληρώνει σεμινάρια για να μάθει να επικοινωνεί με την Φύση, της οποίας αποτελεί κομμάτι της.

Επίσης τα ανθοϊάματα, μπορεί να επιδρούνε καταλυτικά πάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου, όπως και η ομοιοπαθητική... αλλά ούτε αυτά από μόνα τους είναι αρκετά για να λυθεί ένα πρόβλημα υγείας...

Η ολιστική θεραπευτική... χρειάζεται επιστημονική γνώση, που συμπεριλαμβάνει αρχές παθολογίας, ενεργειακής θεραπευτικής, ψυχοθεραπείας, και εσωτερικής επιστήμης...

Ακριβώς επειδή δεν γίνεται κανείς, γιατρός, με μία μύηση, έτσι και για να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με την ολιστική θεραπευτική, χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο, σε έρευνα, μελέτη, και εξάσκηση...

Ουδεμία αντίρρηση . Υπάρχουν, λίγοι, αλλά υπάρχουν.

Παράθεση
Παράθεση
Η Θεραπευτική είναι μία ολιστική μέθοδος που συμπεριλαμβάνει, το φυσικό σώμα, τα συναισθήματά μας, τις αντιλήψεις μας και την Πνευματικότητά μας.

Ακριβως αυτά πρεσβευει και το ρέικι , γνωρίζοντας οτι δεν μπορούμε πλέον να αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο σαν μια μηχανή και οτι το υλικό μας σώμα δεν ειναι μία ανεξάρτητη οντότητα αλλα ενα μελος μια τριάδας που αποτελειται και απο το σωμα την ψυχή κατι πνεύμα.
Η Rose αναφέρεται στην Καμπάλα και μίλησε για τετραδικότητα (σώμα, συναίσθημα, νόηση, πνεύμα), όχι για τριαδικότητα (σώμα, ψυχή, πνεύμα).  Έστω και έτσι όμως, από όσο ξέρεις, μπορείς να μου εξηγήσεις πως επιδρά στα 3 αυτά μέρη το Ρέικι?

Αγαπητέ Κανένα
Η νόηση περιλαμβάνεται στην υλη , αφού δεν υπάρχει, αν δεν έχουμε εγκεφαλική λειτουργία. Αν πάλι εννοούμε την ανώτερη νοημοσύνη τότε εκεί ενώνονται νοητικό και συναισθηματικό πεδίο. Ας πάμε όμως με την τετραδικότητα αν αυτή βολεύει.

Το ρείκι είναι πνευματική ενέργεια. Δεν είναι η δική μας ενεργεια που φυσικά αν την δώσουμε θα μεταφέρει πολλαπλούς κραδασμούς, μεταξύ των όποιων θα είναι και οι υψηλοί του πνεύματος και οι χαμηλότεροι των δικών μας συναισθημάτων.
Αυτός είναι και ο σκοπός της μύησης. Να αποφευχθεί η ανάμιξη των δικών μας    προσωπικών στοιχείων  με αυτά του αλλού ανθρώπου.

Όπως έγραψα, όταν αυτή  ενεργεια διοχετεύεται ,  ισορροπεί τα τσάκρα μας [ έστω παροδικά] και έτσι έχουμε την αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας . Συγχρόνως θέτουμε τον εαυτό μας σε κατάσταση διαλογισμού.
Σε αυτή την συνθήκη μπορεί κάνεις να μπει στο υποσυνείδητο του και να ανασύρει γεγονοτα  που πρέπει να δει. Αν δε, χρησιμοποιήσει και κατευθυνόμενο διαλογισμό τότε έχει πιο πολλά αποτελέσματα. Ανακαλύπτοντας τις αιτίες  των θεμάτων που μας απασχολούν [ ουσιαστικά ψυχαναλύουμε τον εαυτό μας] αυτά λύνονται ένα ένα και ο άνθρωπος , έτσι μπορεί να βρει τους λόγους που διέρρηξε μόνος του την αύρα του και αρρώστησε το αμυντικό του σύστημα.

Κάθε κέντρο μας , σχετίζεται με διαφορές ασθένειες ανάλογα του τι αντιπροσωπεύει αυτό. Ξεμπλοκάροντας το ομώνυμο κέντρο με την ανάλυση , αλλάζουμε την κυτταρική μνήμη και  γνωρίσουμε την αιτία της ψυχική μας πρώτα και μετά της υλικής μας επιβάρυνσης. Εννοείται ότι αν έχουμε ενεργή υλική πάθηση  θα πάμε στην κλασσική ιατρική αφού η βλάβη έχει ήδη γίνει.
Σίγουρα έχουν υπάρξει άνθρωποι που έφτασαν σε τέτοιο βαθμό εξέλιξης που θεραπεύουν και την υλη ….αλλάζουμε εμείς απέχουμε μακρών αυτού και ούτε καν τίθεται θέμα συζήτησης τουλάχιστον από εμένα που εκτός των άλλων εργάζομαι σε χώρο της κλασσικής ιατρικής και την δέχομαι ως απαραίτητη
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 10, 2009, 18:36:05
Παράθεση
Γι' αυτό και όταν κάνουμε παρέα με κάποιο αρνητικά ή θετικά φορτισμένο ψυχολογικά άτομο, επηρεαζόμαστε ανάλογα. 

Συμφωνω με ολο το κείμενο που έγραψες .
Σχετικα με την πρόταση της παράθεσης ομως...
Ο στόχος μας ανάμεσα σε ολα τα αλλα δεν ειναι και η ισχυροποίηση της αύρας μας?
Αν εμεις δονούμαστε σε ενα υψηλό επίπεδο ,τοτε η αυξημένη κατανόηση και η αγνότητα που προέρχεται απο αυτήν , θα μας προστατεύει απο τους χαμηλούς κραδασμούς των αλλων.
Οι πιο χαμηλές συχνότητες θα μείνουν πιο κάτω και ετσι δεν θα μπορουν να αγγίξουν την δική μας δόνηση αν αυτη ειναι πιο υψηλή. ;)
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 10, 2009, 19:16:40
Μαρίνα , εγώ είμαι αυτή που σε πρόσβαλα και έχω αρνητισμό η κάποιος άλλος

Για τελευταία φορά τονίζουμε, πως το φόρουμ της ΑΜΡΑ, δεν φιλοξενεί, προσωπικές αντιπαραθέσεις... αλλά μόνο τον υγιή διάλογο βάση επιχειρημάτων...

Επίσης, έχεις η δεν έχεις πει κατά  καιρούς ότι έχεις πέσει θύμα εξαπάτησης από τρία διαφορετικά συστήματα [Amorc, τεκτονισμός και Ρείκι]?

Η Απάτη βρίθει στις μέρες μας, και έχουμε τονίσει πολλές φορές, πως η διαδικασία της Φώτισης, είναι άμεσα εξαρτώμενη από το να αναγνωρίσουμε το λάθος, το ψέμα, την απάτη... Ελένη μου, δεν πρόκειται για κάποια προσωπική αντιδικία, με τους συγκεκριμένους χώρους... 'Εχουμε καταγγείλει και άλλους χώρους και εσωτερικούς και θρησκειολογίες, αλλά και την δογματικότητα του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, και πολλά άλλα...

Θαυμάζω το σθένος που έχεις να προσπαθείς για την προώθηση των ιδεών σου αλλά δεν συμφωνώ με την μέθοδο που επέλεξες και που είναι ο πόλεμος και η προπαγάνδα.

Προπαγάνδα? Πόλεμος? :o Το Διαφωτιστικό κίνημα Ελένη μου είναι προπαγάνδα?... ή μήπως πρέπει να παραιτηθούμε και από τον διάλογο για να μην χαρακτηριστεί ως πόλεμος? Η διαδικασία της Μεταστοιχείωσης του εαυτού και της κοινωνίας μας, είναι μία Επαναστατική Διαδικασία, μία διαδικασία αλλαγής, επαναθεώρησης του παρελθόντος, της υπάρχουσας κατάστασης, και όχι ένας συντηριτισμός...

Όπως εσύ έχεις δημιουργήσει μια αδελφότητα που έχει στόχο την πνευματική της εξέλιξη , έτσι και οι άλλοι άνθρωποι έχουν το ίδιο δικαίωμα και αυτό είναι σεβαστό.
Ανέπτυξε και διέδωσε την amra , χωρίς να χρειάζεται να θιγούν οι άλλοι που είναι εκτός.

Με άλλα λόγια κοίτα την δουλειά σου, και άσε τους απατεώνες να συνεχίζουν την δράση τους? Αυτό μας συμβουλεύεις?  ;D  'Εχουμε τονίσει επανειλημμένως πως δεν αρκεί να προάγουμε το Φως, αλλά έχουμε ΚΑΘΗΚΟΝ, να καταδεικνύουμε το σκοτάδι...

Εσύ για παράδειγμα δεν βρήκες στους χώρους που βρισκόσουν  αυτό που περίμενες …εγώ στους ίδιους,  έχω βρει πάρα πολλά .

Είναι πολύ μεγάλη ιδιοτέλεια, να συντηρούμε απατεώνες, επειδή μας συμφέρει, ή τους βρίσκουμε προσωπικά χρήσιμους... Λόγω αυτής της επιλογής μας, το πνευματικό έργο που στοχεύουμε, αχρηστεύεται παντελώς...

Που εξαπατήθηκες εσύ στο τάγμα ? Οι άνθρωποι είπαν ότι εμείς κύριοι για να σας στείλουμε τις μονογραφίες θέλουμε το χ πόσον. Αν τις θέλετε το δίνετε,  αν δεν τις θέλετε δεν το δίνετε. Αν εσύ δεν ήθελες ας μην το έδινες. Εδώ δεν έχουμε απάτη .

Το Αμορκ δεν είναι Αυθεντικός Ροδοσταυρισμός... είναι απάτη... για όλους τους λόγους που έχουμε αναφέρει στο φόρουμ της ΑΜΡΑ...
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Απρίλιος 10, 2009, 19:54:32
 AΓΑΠΗΤΗ,    TRY,    ΕΙΝΑΙ   Τ Ο Σ Ο    Ο Μ Ο Ρ Φ Α ,   ΜΑ   ΤΟΣΟ  !!    ΠΟΥ   Ζ Ο Υ Μ Ε ,   ΣΕ   Α Υ Τ Ο Ν    ΤΟΝ   ΠΛΑΝΗΤΗ

                    Ε Ι Ν Α Ι ,   ΠΡΑΓΜΑΤΙ ,   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ   ΤΗΣ   Α Γ Α Π Η Σ !?!

                                 Η" ,    ΤΗΣ   ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ     Κ Α Π Ο Ι Ο Υ    ΕΡΓΟΥ !!

                 Α Ρ Κ Ε Τ Ο Ι ,    ειναι   αυτοι,   που   μ ι λ ο υ ν ,    για   Κ Α Π Ο Ι Α    - Ε Κ Τ I Σ Η     Π Ο Ι Ν Η Σ !!!

                           ΑΛΛΟΙ ,    ΜΑΣ   ΜΙΛΟΥΝ   ΠΕΡΙ   ΚΑΠΟΙΑΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ!!!

                                      ΑΛΛΟΙ,   ΓΙΑ   ΤΑ  Κ Ε Ν Τ Ρ Α ,   ΠΟΥ   ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ,   ΚΑΙ   ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ  Σ Η Κ Ω Σ Ο Υ Μ Ε   Κ Ε Ρ Α Ι Ε Σ .


                   ΠΟΛΛΟΙ ,    ΕΙΝΑΙ   ΑΥΤΟΙ - ΟΙ   ΕΞ  ΑΝΑΤΟΛΩΝ-  ΠΟΥ   ΜΑΣ  Δ Ι Δ Α Σ Κ Ο Υ Ν ,   ΤΙ   Ο Μ Ω Σ !?!

                               ΝΑΙ,   ΤΗΝ   Α Γ Α Π Η ,   ΠΡΟΣ   ΤΟΝ   Ε Α Υ Τ Ο   ΜΑΣ,    ΚΑΙ   ΚΑΤΑ   ΕΠΕΚΤΑΣΗ   ΠΡΟΣ   ΤΟΥΣ  ΑΛΛΟΥΣ,

                               ΝΑΙ   ΝΑ  ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ   Ο Μ Ο Ρ Φ Α ,   ΝΑ    Ν Ο Ι Ω Θ Ο Υ Μ Ε ,  

                                   ΝΑ   Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε ,   ΣΕ   Α Ν Ω Τ Ε Ρ Η    Σ Υ Χ Ν Ο Τ Η Τ Α ,  ΝΑ   ΜΗ   ΜΑΣ   Α Γ Γ Ι Ξ Ο Υ Ν ,
 
                    ΝΑ   Ν Ο Ι Ω Θ Ο Υ Μ Ε ,   Ο,ΤΙ   Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε    Α Ν Ω Τ Ε Ρ Ο Ι  

                              ΝΑ   Μ Η Ν    Ν Ο Ι Ω Θ Ο Υ Μ Ε ,    Ο,ΤΙ   Φ Τ Α Ι Μ Ε    ΓΙΑ   Κ Α Τ Ι ,    

                                            ΝΑ    Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε     Θ Ε Ι Ο Ι ,     Ν Α    Β Λ Ε Π Ο Υ Μ Ε    Γ Υ Ρ Ω   ΜΑΣ   ΤΟ   ΘΕΙΟ   ΦΩΣ,

                ΠΟΛΥ   Ω Ρ Α Ι Α ,   Π Ο Λ Υ   Σ Ω Σ Τ Α ,      Ε Ξ Ο Χ Α ,    Ε Ξ Ο Χ Α .


                         Σ Κ Ε Π Τ Ο Μ Α Ι ,   ΕΓΩ ,   ΠΟΥ   ΔΕΝ   Ε Χ Ω   Κ Α Ν Ε Ι   Ρ Ε Ι Κ Ι ,  Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Υ Σ ,  Κ Ρ Ι Σ Ν Α ,

                                   Ζ Ε Ν   ΚΑΙ   Τ Ο Ξ Ο Β Ο Λ Ι Α ,   Σ Ο Υ Φ Ι ,   Τ Α Ν Τ Ρ Α ,   ΚΑΙ   ΤΟΣΑ   Α Λ Λ Α ....            Ο Λ Ο Ι    Α Υ Τ Ο Ι ,   ΟΙ   Δ Α Σ Κ Α Λ Ο Ι ,   Ε Ν Σ Α Ρ Κ Ω Θ Η Κ Α Ν ,    ΓΙΑ   ΝΑ   ΜΕ   Σ Ω Σ Ο Υ Ν ,

                                        ΓΙΑ   ΝΑ   ΜΕ   Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Ο Υ Ν ,    

                                                     ΚΑΙ   Ο Λ Ο Ι    ΑΥΤΟΙ   Ε Χ Ο Υ Ν   Μ Ε Σ Α   ΤΟΥΣ   ΤΟ  Θ Ε Ι Ο ,

                           Ε Γ Ω ,   Ο  Φ Ο Υ Κ Α Ρ Α Σ     ΤΙ   Κ Ο Υ Β Α Λ Α Ω    Μ Ε Σ Α   ΜΟΥ   ΜΕΧΡΙ   ΤΩΡΑ,  

                                     ΠΩΣ   ΤΑ   Ε Β Γ Α Ζ Α    Π Ε Ρ Α ,

                                           ΤΙ    Ε Τ Ρ Ω Γ Α ,   ΤΙ   Ε Π Ι Ν Α ,   ΠΟΥ   Κ Ο Ι Μ Ο Μ Ο Υ Ν ,

                      ΕΙΧΑ ,    Ο Λ Η   Α Υ Τ Η    ΤΗ   Θ Ε Ι Α   Χ Α Ρ Η    Μ Ε Σ Α   ΜΟΥ,    ΚΑΙ   ΔΕΝ   ΤΟ  Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Α ,


           Ο Χ Ι ,   Λ Α Θ Ο Σ    Λ Α Θ Ο Σ ,    ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ   Μ Ε Τ Α Λ Α Χ Τ Ε Ι Σ ,   ΜΟΥ  ΕΙΠΕ   Ο  Κ Ρ Ι Σ Ν Α ,

                                   ΤΑ   Α Ρ Ν Η Τ Ι Κ Α ,   ΠΟΥ   ΤΟΣΑ   Ε Χ Ε Ι Σ ,   ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ   ΤΑ   ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ    ΣΕ   Θ Ε Τ Ι Κ Α ,

                    
                 Ο Χ Ι ,   Λ Α Θ Ο Σ    Λ Α Θ Ο Σ ,    ΔΕΝ   Μ Ε Τ Α Τ Ρ Ε Π Ο Ν Τ Α Ι ,    Ε Κ Δ Η Λ Ω Ν Ο Ν Τ Α Ι ,   ΛΕΕΙ   Ο  Α Λ Λ Ο Σ .


          Ψ Ε Μ Μ Α Τ Α ,   ΛΕΕΙ ,   ΚΑΠΟΙΟΣ   Α Λ Λ Ο Σ ,   Ψ Ε Μ Μ Α Τ Α ,   Μ Ο Ν Ο    ΤΟ   ΘΕΙΟ   Μ Π Ο Ρ Ε Ι ,   ΕΜΕΙΣ   Ο Χ Ι

                                           ΔΕΝ   Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε     ΘΕΙΟΙ,    Ο Χ Ι ,


                   Ε Λ Α   ΤΩΡΑ ,   Ε Λ Α ,    Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε    Θ Ε Ι Ο Ι ,   Α Λ Λ Α   ΤΟ   Ε Χ Ο Υ Μ Ε   Λ Η Σ Μ Ο Ν Η Σ Ε Ι ,


        -- ΕΙΧΑ,   ΜΙΑ   ΠΟΛΥ  ΚΑΛΗ   Γ Υ Ν Α Ι Κ Α ,   ΤΙΜΙΑ ,   ΜΕ  ΤΟ  Χ Α Μ Ο Γ Ε Λ Ο    ΠΑΝΤΑ,   ΕΙΧΑΜΕ   ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ,  

                    ΔΥΟ   ΠΑΙΔΙΑ,     ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ   ΟΙΚΙΑΚΗ   Β Ο Η Θ Ο Σ ,   Ε Γ Ω ,   ΣΤΑ   Σ Κ Ο Υ Π Ι Δ Ι Α ,  

                                                   Α Γ Α Π Ι Ο Μ Α Σ Τ Α Ν ,    ΤΗΝ   Α Γ Α Π Ω    Α Κ Ο Μ Α ,

                      ΕΙΝΑΙ ,   ΝΥΧΤΕΣ   ΠΟΥ   ΤΗΝ   Β Λ Ε Π Ω ,   ΕΚΕΙ,   ΣΤΟ   Ο Ν Ε Ι Ρ Ο ,                     Γ Ι Α Τ Ι ,   Γ Ι Α Τ Ι ,  γιατι,  

      
                                 γ ι α τ ι ,   α γ α π η τ η     T R Y ,     Γ Ι Α Τ Ι .....
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 10, 2009, 21:32:04
       Ο Λ Ο Ι    Α Υ Τ Ο Ι ,   ΟΙ   Δ Α Σ Κ Α Λ Ο Ι ,   Ε Ν Σ Α Ρ Κ Ω Θ Η Κ Α Ν ,    ΓΙΑ   ΝΑ   ΜΕ   Σ Ω Σ Ο Υ Ν ,

                                        ΓΙΑ   ΝΑ   ΜΕ   Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Ο Υ Ν ,    

                                                     ΚΑΙ   Ο Λ Ο Ι    ΑΥΤΟΙ   Ε Χ Ο Υ Ν   Μ Ε Σ Α   ΤΟΥΣ   ΤΟ  Θ Ε Ι Ο ,

                           Ε Γ Ω ,   Ο  Φ Ο Υ Κ Α Ρ Α Σ     ΤΙ   Κ Ο Υ Β Α Λ Α Ω    Μ Ε Σ Α   ΜΟΥ   ΜΕΧΡΙ   ΤΩΡΑ,  

                                     ΠΩΣ   ΤΑ   Ε Β Γ Α Ζ Α    Π Ε Ρ Α ,

                                           ΤΙ    Ε Τ Ρ Ω Γ Α ,   ΤΙ   Ε Π Ι Ν Α ,   ΠΟΥ   Κ Ο Ι Μ Ο Μ Ο Υ Ν ,

                      ΕΙΧΑ ,    Ο Λ Η   Α Υ Τ Η    ΤΗ   Θ Ε Ι Α   Χ Α Ρ Η    Μ Ε Σ Α   ΜΟΥ,    ΚΑΙ   ΔΕΝ   ΤΟ  Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Α

Αδελφέ μου... ευχαριστούμε για την μύηση που μας προσφέρεις... 

                         γ ι α τ ι ,   α γ α π η τ η     T R Y ,     Γ Ι Α Τ Ι .....

Για αυτό το ΓΙΑΤΙ υπάρχουμε ακόμα...
http://www.youtube.com/watch?v=CpIpghRNph8&feature=related
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Απρίλιος 10, 2009, 23:07:15
Αγαπητέ Gianni, ασχολήσου με ότι ομορφότερο κρύβει η φύση μέσα σου, αυτό θα σε οδηγήσει, εκεί που μόνο εσύ γνωρίζεις, ασε τα φαντάσματα του παρελθόντος στις σκιές, ποτέ δεν εξαφανίζονται πλήρως, μαθαίνουμε να ζούμε μαζί τους
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 10, 2009, 23:37:50
Μαρίνα, νομιζω οτι εχω τοποθετηθεί πολυ ξεκάθαρα. Απο την αρχη , επεσήμανα οτι οντως στο χώρο του  εσωτερισμου εχει πολλους απατεώνες, 'οπως και τεραστια παραπλάνηση και ψέμμα . Ομως επειδή δεν ειναι ολοι ετσι , ας μην τους παίρνει ολους η μπαλα.
Για μενα το πρόβλημα εγκειται στο γεγονος οτι η εισοδος στο υποσυνείδητο γίνεται χωρίς στην σωστή προετοιμασία και γνώση. Ανοίγουμε το πηγάδι και μετα αντε να το κλείσουμε .....με αποτέλεσμα ολη αυτη η διασπαση της προσωπικότητας και η ασυναρτησία που υπάρχει γύρωθεν.
Οπως και να χει , θα συνεχίσουμε με οτι προστάζει η φωνη της συνειδήσης μας και με οτι μπορεί ο καθένας.
Προσωπικα εχω συναντήσει οτι μπορεί να φανταστεί κανείς.....κρατάω οτι νομίζω και αποχαιρετώ οτι δεν μου κανει ....
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 11, 2009, 00:03:38
Παράθεση
AΓΑΠΗΤΗ,    TRY,    ΕΙΝΑΙ   Τ Ο Σ Ο    Ο Μ Ο Ρ Φ Α ,   ΜΑ   ΤΟΣΟ  !!    ΠΟΥ   Ζ Ο Υ Μ Ε ,   ΣΕ   Α Υ Τ Ο Ν    ΤΟΝ   ΠΛΑΝΗΤΗ

                    Ε Ι Ν Α Ι ,   ΠΡΑΓΜΑΤΙ ,   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ   ΤΗΣ   Α Γ Α Π Η Σ !?!

                                 Η" ,    ΤΗΣ   ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ     Κ Α Π Ο Ι Ο Υ    ΕΡΓΟΥ !!

Δεν ξέρω να σου πω ......αυτη την απαντηση την αναζητούν ολοι , μικροί και μεγάλοι εδω και αιώνες.....
Ομως αυτο που μπορω να απαντησω είναι το εξής..
Οποια κι αν ειναι η αιτία της υπαρξης μας ....εργο, σκοπός, τυχαίο γεγονός , παιχνίδι ....ειμαστε εδω και πρέπει να ζήσουμε....και ο μονος τρόπος για να  καταφέρουμε να ζήσουμε και οχι απλως να επιβιώσουμε ειναι η κατασταση της αγάπης. Η χαρά και η γαλήνη ειναι στην αρμονία μεταξύ της ψυχής του πνευματος και της υλης μας.


Παράθεση
γ ι α τ ι ,   α γ α π η τ η     T R Y ,     Γ Ι Α Τ Ι .....

Τα διότι που υπάρχουν τα γνωρίζεις ήδη φίλε μου......ομως ακομη κι αν υπήρχε ενας τρόπος να μαθεις με απόλυτη βεβαιότητα την αιτία , αυτό θα αλλαζε τα γεγονότα?
Κράτησε στην καρδιά σου την αγαπημενη μορφή και ανοιξε τα φτερά σου προς τον ηλιο και τότε ισως οι αχτίδες του , σου δώσουν την δική σου πορεία...


Ακου εδω .....νιωσε το
http://www.youtube.com/watch?v=38FKY8Taw_w&feature=related


Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Απρίλιος 11, 2009, 00:04:39
  Υ ΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ,    ΜΙΑ   ΛΕΞΗ    ΕΥΚΟΛΗ,    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   ΤΩΡΑ   ΠΛΕΟΝ .   ΣΤΙΣ   ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ,   ΣΤΑ   ΣΤΕΚΙΑ,  ΣΤΙΣ   ΣΤΟΕΣ ,  ΣΤΙΣ   ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ,  

                             ΣΤΑ   ΣΑΛΟΝΙΑ ,  ΣΤΑ   ΚΑΦΕΝΙΑ ,  ΣΤΑ   ΒΙΒΛΙΑ ,  ΣΤΙΣ   ΣΚΕΨΕΙΣ,   ΝΑΙ ,   ΣΕ   ΚΑΘΕ   ΣΚΕΨΗ   ΠΛΕΟΝ .


                    ΕΙΝΑΙ,   ΑΚΡΙΒΩΣ,   ΠΕΡΙΠΟΥ,  ΤΟ  ΙΔΙΟ  ΣΚΗΝΙΚΟ ,   ΝΑΙ   ΤΟ  ΙΔΙΟ,

                                ---Ο  Ω Κ Ε Α Ν Ο Σ ,   πραγματι  ,  Ο  ΩΚΕΑΝΟΣ ,  η  λεξη   ερωτημα ,   σε  καθε  αρχαιο  ΝΑΥΤΙΚΟ ,

                                         ΠΟΙΟΣ   ΤΟΛΜΟΥΣΕ ,   αληθεια   ποιος ,

                      Π Ο Ι Ο Σ ,    Τ Ο Λ Μ Α Ε Ι ,    πεστε   μας ,   εσεις   περαστικοι ,   τ ο λ μ η σ α τ ε !?!

Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Απρίλιος 11, 2009, 00:14:38
αγαπητη,  try , Σ 'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ,   

                           --Ο  Μ Ο Ν Ο Σ    Τ Ρ Ο Π Ο Σ  ,   ΓΙΑ  ΝΑ  Κ Α Τ Α Φ Ε Ρ Ο Υ Μ Ε   ΝΑ   Ζ Η Σ Ο Υ Μ Ε  ,   ΕΙΝΑΙ  Η  Α Γ Α Π Η ....
                                                 
                                                                                          ΜΟΥ   ΛΕΣ.....

                                      Π Ι Σ Τ Ε Ψ Ε  ,  και  ας  μην  σε  γνωριζω ,    -  αν  αυτο  το  εννοεις , 

                                                      τοτε ,   ΟΛΟΙ  ΟΣΟΙ  ΕΙΝΑΙ  Ε Δ Ω ,    Σ"Α Γ Α Π Ο Υ Ν .   

                                                                                                                                     ΦΩΣ,  ΚΑΙ  ΓΑΛΗΝΗ  ΣΤΗΝ  ΚΑΡΔΙΑ  ΣΟΥ,  αγαπητη    t r y .
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: giannis9 στις Απρίλιος 11, 2009, 02:32:49
Αγαπητέ Gianni, ασχολήσου με ότι ομορφότερο κρύβει η φύση μέσα σου, αυτό θα σε οδηγήσει, εκεί που μόνο εσύ γνωρίζεις, ασε τα φαντάσματα του παρελθόντος στις σκιές, ποτέ δεν εξαφανίζονται πλήρως, μαθαίνουμε να ζούμε μαζί τους

αυτο ηταν για μενα???
αν ηταν για μενα τοτε η απαντηση ειναι η εξης¨δεν ζω σε κανενα παρελθον ουτε ομως και στο μελλον ζω το τωρα και νοιωθω πληρης..ουτε θα κατσω  να κανω επαναπρογραματισμους οπως αναφερθηκε ποιο πανω απο την Ελενη δεν κερδιζεις τιποτα ... μεχρι τωρα στην ζωη μου αυτο που εκανα ερευνουσα και αυτο σηνεχιζω να κανω εχω μαθει να ζω με τα φαντασματα του παρελθοντος οπως αναφερεις με την διαφορα δεν καθομαι να αναλωθω σε αυτα απο δω μεσα δεν γνωριζω κανεναν και δεν με γνωριζει κανεις προσωπικα θεωρω τον εαυτο μου αμορφωτο απο γραμματικες γνωσεις .
οσο για την υποβολη ναι ειναι πιο ευκολο να υποβαλεις καποιον παρα να αυθυποβληθεις μονος σου  (κανε ενα πειραμα φερε σε υπνωση ενα υποκειμενο οχι με μαγνητικες πασες αλλα με χαλαρωση και υπεβαλε τον στο να ξεπερασει το προβλημα του,, και βαλε καποιον να αυτουπνωτιστη και να ξεπερασει το προβλημα μονος του ποιος απο τους δυο εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας??η υποβολη η αυθυποβολη???).απο το να κανεις ενα συσχετισμο εικονας που ειναι το πιο απλο μεχρι και ομδικα πειραματα που μπορεις να διαβασεις στα μαθηματα προσωπικου μαγνητισμου ανρι ντιβιλ.
μιλας για συντονισμους για αυρα και αλλα δηλαδη αν δεις εναν ανθρωπο και δεν χαρουμενος και παρολα αυτα γελαει θα το καταλαβεις???? θα καταλαβεις το πεδιο του,την ενεργεια του????αν σου λεει ψεματα η οχι???
εγω λοιπον γιατι να μην μπορω να καταλαβω μηπως ειμαι φαντασιοπληκτος???μηπως ζω σε εναν αλλο κοσμο του φανταστικου η παραπλανησης ????
και να πω και κατι ακομα και ας ακουστει οπως θελει εχω βαρεθει να ακουω για αγγελους και τους φωτισμενους που εχουν επικοινωνια μαζι τους και δινουν συντονισμους και αλλα τετοια για πονηρευτητε λιγουλακι καποιοι
και αντιθετα με σενα που εισαι σε καποιο ταγμα γλυκεια μου εγω δεν ειμαι σε κανενα ειμαι αμυητος .και δεν μου εχουν ανοιξει λιγες πορτες να μπω σαν τα κορακια κανουν οι ποιο πολλοι ομως ερευνω.....
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: giannis9 στις Απρίλιος 11, 2009, 02:53:40
συγνωμη τωρα καταλαβα οτι δεν ηταν για μενα  :o
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 11, 2009, 11:40:21
Μαρίνα, νομιζω οτι εχω τοποθετηθεί πολυ ξεκάθαρα. Απο την αρχη , επεσήμανα οτι οντως στο χώρο του  εσωτερισμου εχει πολλους απατεώνες, 'οπως και τεραστια παραπλάνηση και ψέμμα .

Σίγουρα όλοι μας καταλήγουμε στην ίδια αλήθεια, όταν επικοινωνήσουμε μέσα από την εμπειρία μας και τον ορθολογισμό μας.  Ο πρωτοεισερχόμενος στους χώρους του εσωτερισμού δεν μπορεί να διακρίνει την Απάτη, αλλά με τον καιρό, αρχίζουμε να διακρίνουμε κάποιοι από εμάς, και έχουμε καθήκον, να κοινοποιήσουμε και αυτή την οπτική γωνία μέσα από την εμπειρία μας, έτσι ώστε και άλλοι συνάνθρωποί μας, που θα φτάσουν κάποτε σε αυτό το συμπέρασμα να μην αισθανθούν πως είναι μόνοι τους σε αυτήν τους την αντίληψη, παίρνοντας κουράγιο να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ομως επειδή δεν ειναι ολοι ετσι , ας μην τους παίρνει ολους η μπαλα.

Όχι Ελένη μου, δεν τους παίρνει όλους η μπάλα, αλλά έχουν γίνει πολύ μεγάλες απάτες, και έχουμε καθήκον να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας.

Ειδικά στο χώρο του Αμορκ, έχουμε αρκετά στοιχεία στα χέρια μας, για να αποδείξουμε του λόγου το αληθές, ανά πάσα στιγμή. Στο Αμορκ η απάτη είναι και οικονομική και πνευματική... Εκτός ότι παραποιούν την Ελληνική ιστορία, και δεν έχουν καμία διάθεση να διορθώσουν όλα τα ιστορικά τους λάθη και όχι μόνο, οι διδασκαλίες τους μπορεί να αποβούν επικίνδυνες για κάθε ψυχισμό, ο οποίος ανοίγεται και οδηγείται σε μία Αυταπάτη... να γίνει μαθητής, κάποιων ανύπαρκτων κοσμικών δασκάλων, μόδα την οποία έφερε στην Δύση η Μπλαβάτσκυ.

Φυσικά κατανοώ, όταν λες "πήρα πολλά"... διότι δυστυχώς, δεν υπήρχε μία Αυθεντική Μυητική Σχολή, και αναγκαζόμασταν για να πάρουμε την "μυστική" γνώση, να γίνουμε υποτελείς στον κάθε τσαρλατάνο, και απατεώνα, με κίνδυνο την ψυχική μας υγεία, χωρίς φυσικά να το συνειδητοποιούμε...

Διότι κανείς δεν γνωρίζει από το διαφημιστικό μιας οργάνωσης, τι συμπεριλαμβάνει το περιεχόμενο, αν δεν περπατήσει, ο ίδιος, την οδό που του προσφέρει... 'Εχοντας λοιπόν περπατήσει την οδό του Αμορκ, με πολύ λατρεία, και συναισθηματικό κόλλημα, κατανόησα, πως αυτό που μου πρόσφερε τελικά, είναι μία βαθιά έρευνα, πάνω στις ψυχικές νόσους...  Σπουδάζοντας την οδό του Αμορκ, συνειδητοποίησα, γιατί ο άνθρωπος ακόμα παραμένει υποτελής, και δούλος, είτε σε εξωτερικούς παράγοντες, είτε σε εσωτερικούς...  Κατά μία έννοια, μπορώ να πω πως είμαι ευγνώμων προς το Αμορκ, διότι μόνο όταν γνωρίζουμε την απάτη, το ψέμα, το λάθος, μπορούμε, να αναγνωρίσουμε και το ορθό, την αλήθεια, το Φως...

'Οσον αφορά τον Τεκτονισμό, παρά τις οικονομικές ατασθαλίες, και προσωπικές εκμεταλεύσεις, σε μεμονωμένες ομάδες - Στοές, είδα και εκεί παραποιήσεις στην διδασκαλία, προωθώντας την χριστιανική θρησκεία, αντί τον εσωτερισμό, την πίστη αντί την γνώση.  Βρήκα κλειστούς νόες και ψυχές, που απλά θέλουν κάποιο καταφύγιο και κάποιον αφέντη, αρνούμενοι την πραγματική εσωτερική - επιστημονική σπουδή, και την πραγματική φώτιση.

'Οσον αφορά το Ρέικι, κατανόησα, πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε ψυχικές ικανότητες, και αρκεί να τις συνειδητοποιήσουμε και να τις αναπτύξουμε.  Σίγουρα ίσως αρκετοί από εμάς έχουμε ανάγκη έναν "οδηγό", να μας δείξει τον δρόμο, αλλά αυτός ο "οδηγός", για να είναι αυθεντικός, δεν μπορεί να χρηματίζεται, ούτε να είναι πιστός, αλλά Αληθινός Γνώστης.  Με την έννοια "πιστός" εννοώ, πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που παπαγαλίζουν, χωρίς να έχουν σκεφτεί, ή να έχουν ερευνήσει επιστημονικά, και εμπειρικά, έτσι ώστε να έχουν προσωπική άποψη.

Επίσης έχει αποδειχθεί από μελέτες που έχουν γίνει και το έχω διαπιστώσει από προσωπική εμπειρία, πως δεν επικοινωνεί κανείς με κανένα άγγελο, ή κοσμικούς διδασκάλους, ή χριστό κτλ... όσον αφορά τα Μικρά Μυστήρια, ή όλες τις εξωτερικές σχόλες (θρησκειολογίες και τάγματα) που διδάσκουν την επαφή με τον πυρήνα του εαυτού μας, αλλά μόνο στα Μεγάλα Μυστήρια1 δίνονται τα κλειδιά, πως να συντονιζόμαστε και να διαχειριζόμαστε εγρηγορότα, δυνάμεις, οντότητες, κτλ που όντως υπάρχουν, αλλά όχι μέσα από την ερμηνεία που ο κάθε "πιστός" αποδίδει. 

Οι Ρεϊκατζήδες λοιπόν και οι Αμορκιανοί, δεν επικοινωνούν με καμιά εξωτερική οντότητα, αλλά μόνο με τον ψυχισμό τους, με τα ψυχολογικά τους αρχέτυπα, τα οποία μορφοποιούνται εντός, σε κατάσταση σφοδρής αυθυποβολής, ως ψυχική επικοινωνία.  Και αυτή η μορφοποίηση των εσωτερικών αρχετύπων είναι μία μορφή ειδωλολατρίας, μία μορφή θρησκείας, μια και υποτασσόμαστε σε κάποια εσωτερικά είδωλα, αυθυποβεβλημένοι πως είναι εξωτερικά.

Ο κάθε "πιστός" δεν μπορεί να είναι εσωτεριστής, διότι ο "εσωτεριστής" είναι επιστήμονας.  Ο κάθε "πιστός" αρνείται να ερευνήσει και να γνωρίσει, και έτσι παραμένει στο σκοτάδι της άγνοιάς του.  Δυστυχώς συνάντησα ακόμα και στον ακαδημαϊκό χώρο, αρκετούς "πιστούς" που απλά παπαγαλίζουν και αυτοί με την σειρά τους, την "διδασκαλία" που τους προσφέρουν.  Ακόμα και ο ακαδημαϊκός χώρος έχει καταντήσει δογματικός, και είναι ένας αγώνας ελευθερίας και εξέλιξης που δίνουν μόνο ελάχιστα άτομα, αυτοί που έχουν ελευθερωθεί από τις νόρμες του κάθε συστήματος, είτε εσωτερικής σχολής, είτε ακαδημαϊκού κατεστημένου, είτε ακόμα και κοινωνικού κατεστημένου.

Ο ρόλος της ΑΜΡΑ, είναι να προσφέρει έναν Απελευθερωμένο χώρο έρευνας και μάθησης, όλων των "απόκρυφων" μυστηρίων της ζωής, ΔΩΡΕΑΝ, έτσι ώστε κανείς συνάνθρωπός μας, να μην ξαναγίνει υποτελής, σε κανένα "γκουρού", για να πετύχει την πνευματική του ολοκλήρωση, εφόσον το επιθυμήσει...

Δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποί μας, έρχονται σε αυτούς τους χώρους, γεμάτοι ερωτηματικά, και ειδικά έχοντας κατάθλιψη... διότι η ζωή τους δεν τους γεμίζει πια... 'Ετσι αναζητούν νέους χώρους, πέρα από την χριστιανική θρησκεία, που τους υπόσχονται την Αλλαγή... την Μεταμόρφωση... την Ευτυχία... και την Ευημερία...

"Δεν την θέλω άλλο αυτή την ζωή... Θέλω να φύγω, θέλω να πάω με τους κοσμικούς δασκάλους, αγγέλους, χριστό, θέλω να πάω στον Πατέρα..." άκουσα σε μία εκδήλωση του Αμορκ, που είχαμε οργανώσει τον Μαϊο του 2007.  "Συγνώμη, για την παρέμβαση", είπα τρομαγμένη..., "αλλά δεν είναι δείγμα φώτισης αυτό που βιώνετε, αλλά δείγμα κατάθλιψης."  (Φυσικά η αντίδραση ήταν μεγάλη...  ;D )

Αυτήν την κατάθλιψη λοιπόν και την φυγή από την πραγματικότητα, προωθούν τα περισσότερα, εσωτερικά τάγματα και σχολές στις μέρες μας, διότι προωθούν την χριστιανική αντίληψη, πως αυτός ο κόσμος δεν αξίζει, και μόνο η μεταθανάτια ζωή αξίζει...

...έτσι οδηγούν όλους τους ενασχολούμενους στο θάνατο... είτε μέσα από τον χριστιανισμό, είτε μέσω από τις αποκαλούμενες νεο-χριστιανικές αιρέσεις...

Δεν είναι μόνο λοιπόν τα 800,000 ευρώ δωρεών (για ανθρωπιστικούς σκοπούς), που υπεξαιρέθηκαν από το Αμορκ της Ελλάδας, δεν είναι μόνο, ότι οι Φαραώ του Αμορκ τσέπωσαν χοντρά και συνεχίζουν να τσεπώνουν τις δωρεές του αφελή κοσμάκη, όπως οι περισσότερες θρησκείες, και ζούνε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα, μέσα στα παλάτια και τις ανέσεις τους, είναι επίσης που στέλνουν όλους τους ενασχολούμενους σε μία εσωτερική κόλαση, "κόλλημα", να αναζητούν εναγωνίως τον θάνατο, για να λυτρωθεί η ψυχή τους, μέσα από την δικαιολογία πως τους προσφέρουν την ύψιστη γνώση που σώζει ψυχές...

Ναι, όντως σε κάθε θρησκεία, σε κάθε χώρο, μπορεί κανείς να μάθει πράγματα, και φυσικά χρειάζεται να ερευνήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, έτσι ώστε να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα από την συγκριτική μας μελέτη.  'Ομως ο κανόνας που χρειάζεται να ακολουθούμε, έτσι ώστε να μην πέφτουμε θύματα κανενός επιτήδειου, και καμιάς οργάνωσης, είναι να ακολουθούμε την Συνείδησή μας, να αναπτύσσουμε την Συνείδησή μας δια του ορθολογισμού και της συγκριτικής μελέτης, Ελεύθεροι, έξω από κάθε φτιαχτό από άλλους σύστημα, να κρίνουμε τα πάντα, έτσι ώστε να αποκτούμε διάκριση, και να προσφέρουμε όσο μπορούμε και όποτε μπορούμε την ευλογία της Κατανόησης, που αποκτήσουμε.

Για μενα το πρόβλημα εγκειται στο γεγονος οτι η εισοδος στο υποσυνείδητο γίνεται χωρίς στην σωστή προετοιμασία και γνώση. Ανοίγουμε το πηγάδι και μετα αντε να το κλείσουμε .....με αποτέλεσμα ολη αυτη η διασπαση της προσωπικότητας και η ασυναρτησία που υπάρχει γύρωθεν.

Έτσι ακριβώς… (χαίρομαι που και εσύ έφτασες στην ίδια διαπίστωση...)

...και αυτός ήταν ο λόγος που ασχολήθηκα με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία, μετά την έρευνά μου, σε τάγματα, συστήματα εναλλακτικής θεραπευτικής και διάφορες θρησκειολογίες, αλλά δυστυχώς Ελένη μου, και εκεί βρήκα ακόμη χειρότερη κατάντια, δια της βούλας της επιστήμης.  Ο χώρος της σημερινής εισαγόμενης ψυχοθεραπείας έχει καταντήσει ένα πανάκριβο κονσομασιόν και ο χώρος της ψυχιατρικής «ντήλερς ναρκωτικών». 

Φυσικά υπάρχουν και εδώ οι εξαιρέσεις των Αυθεντικών Επιστημόνων, που καταδικάζουν το γεγονός, και καταγγέλλουν πως οι συνάδελφοί τους, έχουν πέσει θύματα του συστήματος, στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί… 

Η προσωπική μου άποψη είναι, πως δεν είναι όλοι ασυνείδητα θύματα, αλλά αρκετοί από αυτούς είναι συνειδητοί απατεώνες, που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την άγνοια του άλλου, με στόχο πάσης φύσεως εκμετάλλευση, και ψυχολογική και οικονομική.

Είναι σκληρό να ζει κανείς μέσα σε ένα κόσμο Απάτης, είναι σκληρό να αισθανόμαστε μόνοι μας, στο αγώνα του Οδοκαθαριστή, και γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό, οι Οδοκαθαριστές να δημιουργούν συλλόγους, να κινητοποιούνται, και να ευαισθητοποιούν και την υπόλοιπη υπνώσασα ανθρωπότητα, διότι όσο λιγότερα σκουπίδια υπάρχουν στον πλανήτη μας, τόσο καλύτερα θα αναπνεύσουμε και θα ζήσουμε ευτυχισμένοι.

Και αυτός είναι ο αγώνας μας…

_________________________________________________________________________

1 Για να εισέλθει κανείς στα Μεγάλα Μυστήρια, χρειάζεται να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των Μικρών Μυστηρίων, να έχει λύσει όλα τα εσωτερικά και υπαρξιακά του ζητήματα, να έχει κατανοήσει τους συμπαντικούς νόμους, και να έχει αποφασίσει να υπηρετήσει την ανθρωπότητα, διεκπεραιώνοντας ένα προσωπικό πνευματικό έργο.  Οι 'Ανθρωποι αυτοί δεν διέπονται από ιδιοτέλεια, αλλά υπηρετούν Ανιδιοτελώς, κάθε συνάνθρωπό τους, ή κοινωνία.  Τότε ανοίγονται τα "μυστικά" κλειδιά των Μεγάλων Μυστηρίων, έτσι ώστε να αποτελέσουν μοχλούς στην επιτυχία του έργου τους. Αυτοί οι άνθρωποι αποκαλούνται άλλοτε, "εκλεκτοί", "διδάσκαλοι", ή απλά "πνευματικοί οδηγοί".  Η χριστιανική εκκλησία χρησιμοποιεί την έννοια του "αγίου" που απλά σημαίνει "οδηγός" (άγω-οδηγώ).  Αποκαλούνται επίσης ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ (υπηρέτες) και είναι οι μοναδικοί, που μπορούν να ασκήσουν την Πνευματική Θεραπευτική. 
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Ορφέας στις Απρίλιος 11, 2009, 12:24:53

    Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την εξέλιξη της συζήτησης. Για να μην διακόψω, αλλά και για να συνδράμω κατά το δυνατόν, κατέθεσα δίπλα ένα άρθρο για το Ρέικι, στην διεύθυνση http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1423.0.html

    Σε εύθετο χρόνο θα γίνει προσπάθεια για σχολιασμό των όσων αξιόλογων έχουν έχουν κατατεθεί, ειδικά με την ευχάριστη επάνοδο της αδελφής Try - για αυτήν βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά - η οποία είναι ένα φύσει και ολόψυχα θετικό άτομο. Τυχούσες διαφωνίες επικεντρώνονται στον τρόπο που αγωνιζόμαστε και στην ποιότητα των πληροφοριών που γινόμαστε δέκτες. Σε πνεύμα αδελφικό όμως φρονώ ότι μπορούμε να προάγουμε το ορθό πολύ πιο εποικοδομητικά, με γνώμονα πάντα το κοινό όφελος.

    Έρρωσθε....
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 11, 2009, 12:43:04
    Στην πλειάδα των παρανοημένων και διαστρεβλωμένων εσωτερικών γνώσεων ανήκει και το Ρέικι. Στο Ρέικι, μεγάλο ρόλο έχουν τα σύμβολα, για τα οποία έχουν γραφεί τόσες τερατολογίες και παραλογισμοί, ώστε μια διαδικτυακή αναζήτηση σε αντίστοιχες σελίδες, είναι αδύνατο να μη δημιουργήσει στομαχικές διαταραχές σε όποιον ακόμα σκέφτεται. Η ιστοσελίδα, http://www.universityofreiki.com/workshops/ είναι χαρακτηριστική του ευτελούς ξεπεσμού περί μυήσεων τύπου Ρέικι. Από τις τριακοσαριά  μυητικές θεραπευτικές – με το αντίστοιχο αντίτιμο φυσικά – η πλειοψηφία αναφέρεται σε κάποιο φαντασιακό τύπο Ρέικι .

Πανεπιστήμιο Ρέικι με δεκάδες συντονισμούς? :o 

Είχα μείνει στα 352 σύμβολα, του Σαμπάλα Ρέικι, και στη Δωδεκαδιάστατη μύηση...

Φτιάξτε τώρα και εσείς το δικό σας κοκτέιλ ενεργειών, και πουλήστε το, όσο θέλετε... :D
Κάποια κορόϊδα πάντα θα βρεθούν να το αγοράσουν...  
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 11, 2009, 16:42:23
Magick of Reiki
http://books.google.gr/books?id=7eOAGAo-alMC&printsec=frontcover&source=gbs_summary_r&cad=0

Ascension Magick
http://books.google.gr/books?id=7vITnmphx-kC&printsec=frontcover&source=gbs_summary_r&cad=0#PPA229,M1
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 11, 2009, 17:27:33
Τα σύμβολα του Ρέικι, επί των πλείστων πέρα από τις Βουδιστικές ευχές, είναι νεο-εποχήτικες σφραγίδες... κάτι ανάλογο με τις δαιμονολογικές σφραγίδες των γρημμορίων, και διαφόρων επικλήσεων είτε δαιμονολογίας είτε αγγελολογίας...

'Οπως τότε μέσα από το ασυνείδητό τους, δημιουργούσαν διάφορους δαίμονες, θεωρώντας ότι μέσα από τις σφραγίδες ερχόταν σε επαφή μαζί τους, έτσι και στην νεο-εποχήτικη ΗΠΑ, αντλούνε από το ασυνείδητό τους, διάφορα σύμβολα, αυθυποβεβλημένοι, πως επικοινωνούν με ανώτερα όντα ή αγγέλους...

Η σημερινή τέχνη του ασυνειδήτου, the subcounsious art  :D, παρατηρούμε πως είναι λίγο διαφορετική από τον Μεσαίωνα...    
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 12, 2009, 01:08:30
Καλησπέρα παιδιά.
Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ορφέα που έχει την διάθεση να με βλέπει σαν αδερφή του αν και δεν είμαι αμρακιανή η αμριανή….[ δεν ξέρω την ορολογία].
Ο λόγος που έγραψα αδελφέ μου , ήταν η επιθυμία μου να εκφράσω την άποψη μου ως προς την απαξίωση των σχολών , ταγμάτων κλπ και όχι να ταχθώ μαχητικά υπέρ η κατά κανενός.
Για Τρίτη φορά διευκρινίζω ότι θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις διδασκαλίες η μάλλον Την διδασκαλία από τους ανθρώπους που είναι μέσα στις σχολές.
Άλλο είναι να μιλάμε και να κρίνουμε συμπεριφορές και συγκεκριμενα ατομα και άλλο ολόκληρη μια θεωρεία η ένα κίνημα.
Όπως ξαναείπα , συμφωνώ ότι μέσα στο χώρο του  εσωτερισμού , όπως και στην ζωή γενικά υπάρχουν τα πάντα ….καθε καρυδιάς καρύδι και πολύ παράνοια όπως και εκμετάλλευση των αφελών .
Έκανα μια ερώτηση σε προηγούμενο ποστ μου που ήταν << γιατί οι άνθρωποι δεν μελετούν μόνοι τους αφού όλα είναι πλέον σε συγγράμματα και εισέρχονται σε ομάδες…….
Απαντάω εγω για μένα …...Οτι και να διαβάσουμε , ότι τεχνικές και σύμβολα και να μάθουμε , ότι επικλήσεις και διαλογισμούς και να κάνουμε …όλα είναι περιττά αν δεν ΕΙΜΑΣΤΕ άνθρωποι ..δλδ αν δεν έχουμε αυτογνωσία και επίγνωση του προσωπικού μας σκοπού. Η αυτογνωσία όμως δεν βρίσκεται ούτε στα βιβλία μας , ούτε στις τελετές μας και στις μυήσεις, αλλά επιτυγχάνεται μέσω της παρατήρησης του εαυτού μας στον καθρέφτη των σχέσεων μας .
Χρειαζόμαστε την τριβή και την σχέση με τους άλλους συνανθρώπους μας , που κάθε ένας περιέχει και ένα από τα στοιχεία της ψυχικής μας προσωπικότητας. Αυτό που αντιπαθούμε είναι κάτι δικό μας που δεν το έχουμε ακόμη αναγνωρίσει και επεξεργαστεί και αυτό που θαυμάζουμε είναι αυτό που θέλουμε να αποκτήσουμε.
Τώρα εκτός από αυτόν το λόγο , που για μένα είναι και μοναδικός , υπάρχουν και άλλοι αναλόγως των επιθυμιών που είναι ..η ανευρεση γκουρού, θεού, οπαδών και μαθητών….ολα τα έχει το μενού….

Αν παρατηρήσουμε τα κείμενα μας , θα δούμε μέσα τους ……τον εγωισμό , την ανάγκη προβολής και επιβεβαίωσης , την αγωνία και τα ερωτηματικά, τού γιατί αυτος και όχι εγώ….και κυρίως θα δούμε τον διαχωρισμό και την αντίθεση. Την αντίδραση και όχι την δράση.
Σίγουρα αυτά , δεν είναι ένδειξη εξέλιξης ….
 
Παράθεση
Διότι κανείς δεν γνωρίζει από το διαφημιστικό μιας οργάνωσης, τι συμπεριλαμβάνει το περιεχόμενο, αν δεν περπατήσει, ο ίδιος, την οδό που του προσφέρει... 'Εχοντας λοιπόν περπατήσει την οδό του Αμορκ, με πολύ λατρεία, και συναισθηματικό κόλλημα, κατανόησα, πως αυτό που μου πρόσφερε τελικά, είναι μία βαθιά έρευνα, πάνω στις ψυχικές νόσους...  Σπουδάζοντας την οδό του Αμορκ, συνειδητοποίησα, γιατί ο άνθρωπος ακόμα παραμένει υποτελής, και δούλος, είτε σε εξωτερικούς παράγοντες, είτε σε εσωτερικούς...  Κατά μία έννοια, μπορώ να πω πως είμαι ευγνώμων προς το Αμορκ, διότι μόνο όταν γνωρίζουμε την απάτη, το ψέμα, το λάθος, μπορούμε, να αναγνωρίσουμε και το ορθό, την αλήθεια, το Φως...

'Οσον αφορά τον Τεκτονισμό, παρά τις οικονομικές ατασθαλίες, και προσωπικές εκμεταλεύσεις, σε μεμονωμένες ομάδες - Στοές, είδα και εκεί παραποιήσεις στην διδασκαλία, προωθώντας την χριστιανική θρησκεία, αντί τον εσωτερισμό, την πίστη αντί την γνώση.  Βρήκα κλειστούς νόες και ψυχές, που απλά θέλουν κάποιο καταφύγιο και κάποιον αφέντη, αρνούμενοι την πραγματική εσωτερική - επιστημονική σπουδή, και την πραγματική φώτιση.

'Οσον αφορά το Ρέικι, κατανόησα, πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε ψυχικές ικανότητες, και αρκεί να τις συνειδητοποιήσουμε και να τις αναπτύξουμε.  Σίγουρα ίσως αρκετοί από εμάς έχουμε ανάγκη έναν "οδηγό", να μας δείξει τον δρόμο, αλλά αυτός ο "οδηγός", για να είναι αυθεντικός, δεν μπορεί να χρηματίζεται, ούτε να είναι πιστός, αλλά Αληθινός Γνώστης.  Με την έννοια "πιστός" εννοώ, πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που παπαγαλίζουν, χωρίς να έχουν σκεφτεί, ή να έχουν ερευνήσει επιστημονικά, και εμπειρικά, έτσι ώστε να έχουν προσωπική άποψη.


Μαρίνα μου, μέσα σε ένα ποστ έχεις βγάλει άχρηστους, τον ροδοσταυρισμό, το ρέικι, τον τεκτονισμό, τον χριστιανισμό την ψυχολογία και την ψυχιατρική……και επισημαίνεις ότι το μονό ορθό είναι η Amra επειδή είναι δωρεάν .
Τώρα εδώ τι να απαντήσει κάνεις που να είναι και ορθολογικό [ όπως ζήτησες ] ?
Προφανώς και αυτό το σύστημα θα έχει κάτι να προσφέρει αλλά το ίδιο κάνουν και τα άλλα . Από εκεί και μετά , κάνεις δεν είναι ούτε αμεμπτος , ούτε πάνσοφος πουθενά.

Παράθεση
Ναι, όντως σε κάθε θρησκεία, σε κάθε χώρο, μπορείς κανείς να μάθει πράγματα, και φυσικά χρειάζεται να ερευνήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, έτσι ώστε να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα από την συγκριτική μας μελέτη.  'Ομως ο κανόνας που χρειάζεται να ακολουθούμε, έτσι ώστε να μην πέφτουμε θύματα κανενός επιτήδειου, και καμιάς οργάνωσης, είναι να ακολουθούμε την Συνείδησή μας, να αναπτύσσουμε την Συνείδησή μας δια του ορθολογισμού και της συγκριτικής μελέτης, Ελεύθεροι, έξω από κάθε φτιαχτό από άλλους σύστημα, να κρίνουμε τα πάντα, έτσι ώστε να αποκτούμε διάκριση, και να προσφέρουμε όσο μπορούμε και όποτε μπορούμε την ευλογία της Κατανόησης, που αποκτήσουμε.


Συμφωνώ .Παράθεση
Δεν την θέλω άλλο αυτή την ζωή... Θέλω να φύγω, θέλω να πάω με τους κοσμικούς δασκάλους, αγγέλους, χριστό, θέλω να πάω στον Πατέρα..." άκουσα σε μία εκδήλωση του Αμορκ, που είχαμε οργανώσει τον Μαϊο του 2007.  "Συγνώμη, για την παρέμβαση", είπα τρομαγμένη..., "αλλά δεν είναι δείγμα φώτισης αυτό που βιώνετε, αλλά δείγμα κατάθλιψης."  (Φυσικά η αντίδραση ήταν μεγάλη...

Παλαβιάρηδες έχει πολλούς ……τι να κάνουμε…. Να βγούμε στην γυρα να τους σωσουμε δεν γίνεται…..Πάντως αυτό που της ειπες λίγο ήταν ….αλλα δεν φταίει το τάγμα για αυτό. Κι εσύ εκεί ήσουν και δεν ειπες τα παρόμοια ….Παράθεση
Αυτήν την κατάθλιψη λοιπόν και την φυγή από την πραγματικότητα, προωθούν τα περισσότερα, εσωτερικά τάγματα και σχολές στις μέρες μας, διότι προωθούν την χριστιανική αντίληψη, πως αυτός ο κόσμος δεν είναι αξίζει, και μόνο η μεταθανάτια ζωή αξίζει...

Δεν ξέρω όλα τα ταγματα τι κάνουν …….αυτα που ξέρω δεν προωθούν τίποτα τέτοιο.
Αυτό όμως που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι , μήπως τελικά ένα μεγάλο μερος των ‘’εσωτεριστών’’ καταφεύγει στον εσωτερισμό ακριβώς για να ξεφύγει από την πραγματικότητα , επειδή έχει δυσκολίες προσαρμογής στην καθημερινότητα και συμπλέγματα κατωτερότητας η σπανίως ανωτερότητας.
Και έτσι να ξεκινήσει κάνεις , πιστεύω ότι αν εργαστεί επανω στον εαυτό του θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί και να συμφιλιωθεί με την ζωή στο εδώ και τώρα.
Γιατί θα πρέπει να τον αποκλείσουμε επειδή εμείς έχουμε άλλες προσδοκίες ?
Ο ηλιος φωτίζει τα πάντα με την αγάπη του.


Παράθεση
Για να εισέλθει κανείς στα Μεγάλα Μυστήρια, χρειάζεται να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των Μικρών Μυστηρίων, να έχει λύσει όλα τα εσωτερικά και υπαρξιακά του ζητήματα, να έχει κατανοήσει τους συμπαντικούς νόμους, και να έχει αποφασίσει να υπηρετήσει την ανθρωπότητα, διεκπεραιώνοντας ένα προσωπικό πνευματικό έργο.

Ο εσωτερισμός περιλαμβάνει και τα δύο . Ο πρώτος κύκλος είναι η ολοκληρωση του ατόμου με ότι αυτό περιλαμβάνει [ αυτοανάλυση, εργασία επάνω στα κέντρα, αναγνώριση δυνάμεων κλπ] και ο δεύτερος [ αν προλάβουμε] είναι  πέραν αυτών….. του οποίου δεν έχω εμπειρία και ως εκ τούτου δεν μιλάω…
Μέχρι τώρα μονο ένα άτομο έχω γνωρίσει να πλησιάζει ουσιαστικά σε όλο αυτό…..πάντως….
Επίσης ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα εχει ίχνος μίσους οργής και πάσας φύσεως αντιθεσης αφού θα εχει καταφέρει να ενώσει μέσα του τις δυο στήλες .


Για να επανέλθουμε στο θέμα μας , προσωπικά έχω ωφεληθεί σαν Ελένη και από το Amorc και από το ρείκι έτσι όπως τα έχω προσαρμόσει στα μέτρα μου.
Oπως έχω βρει και πολλά πράγματα στις συζητήσεις μεταξύμας.
 Και με μεγάλη μου χαρά , έχω γνωρίσει και κάποια ατομα πολύ αξιόλογα που είναι φίλοι καρδιάς για μένα. Άνθρωποι που δρούν σαν φάροι ανάμεσα μας.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 12, 2009, 09:11:00
μέσα σε ένα ποστ έχεις βγάλει άχρηστους, τον ροδοσταυρισμό, το ρέικι, τον τεκτονισμό, τον χριστιανισμό την ψυχολογία και την ψυχιατρική……και επισημαίνεις ότι το μονό ορθό είναι η Amra επειδή είναι δωρεάν . Τώρα εδώ τι να απαντήσει κάνεις που να είναι και ορθολογικό [ όπως ζήτησες ] ? Προφανώς και αυτό το σύστημα θα έχει κάτι να προσφέρει αλλά το ίδιο κάνουν και τα άλλα . Από εκεί και μετά , κάνεις δεν είναι ούτε αμεμπτος , ούτε πάνσοφος πουθενά.

Καταρχήν, το Αμορκ δεν είναι Γνήσιος Ροδοσταυρισμός, αλλά ένα μίγμα αιγυπτιολατρείας, εσωτερικού χριστιανισμού, πανθεϊσμού και πολλών άλλων.  'Αλλωστε όπως γνωρίζεις προάγουμε τον Ροδοσταυρισμό, τον Αυθεντικό όμως Ροδοσταυρισμό, και φυσικά δεν εναντιωνόμαστε σε αυτόν, ούτε τον αφορίζουμε.

Ανέκαθεν αυτό που χαρακτήριζε τα Μυστήρια, είναι η ΔΩΡΕΑΝ παροχή τους.  Οι έμποροι της "Εσωτερικής" Γνώσης δεν μπορεί να είναι Μύστες. Η ΑΜΡΑ, φιλοδοξεί ακριβώς, να τηρήσει αυτούς τους κανόνες που οι πρωτεργάτες του εσωτερισμού θέσπισαν.

Ο Τεκτονισμός εκτός από κάποιες ακρότητες του αμιγούς, είναι επίσης ΔΩΡΕΑΝ, μια και οι συνδρομές καλύπτουν μόνο τα έξοδα του κοινού χώρου που χρησιμοποιούν.

Όμως δεν είναι μόνο η οικονομική εκμετάλλευση, ένδειξη απάτης, αλλά και η ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης, το σύστημα διδασκαλίας, η μέθοδος αυτογνωσίας που προτείνουν, και για να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα χρειάζεται να μελετήσουμε διεξοδικά το κάθε σύστημα.  Επίσης το αριστερό μονοπάτι δημιουργεί οπαδούς, το δεξί μονοπάτι δημιουργεί Ελεύθερες Συνειδήσεις.

Ένα ακόμα κριτήριο που μπορεί να συνδράμει έτσι ώστε να διακρίνουμε την Γνησιότητα, και την Αξία, στους χώρους του εσωτερισμού, είναι η ανθρωπιστική, κοινωνική, και περιβαλλοντολογική δράση, της συγκεκριμένης ομάδας ή οργάνωσης.

Παλαβιάρηδες έχει πολλούς ……τι να κάνουμε…. Να βγούμε στην γυρα να τους σωσουμε δεν γίνεται…..Πάντως αυτό που της ειπες λίγο ήταν ….αλλα δεν φταίει το τάγμα για αυτό. Κι εσύ εκεί ήσουν και δεν ειπες τα παρόμοια ….

Αυτοί που συμμετείχαν στις συναντήσεις με τα μέλη του Αμορκ, γνωρίζουν πως προειδοποιήσαμε... για πάρα πολλά και για αυτό γίναμε ανεπιθύμητοι, από τους "πιστούς" του Αμορκ.  'Ομως προσωπικά δεν γνώριζα το βάθος της Απάτης της συγκεκριμμένης οργάνωσης, και όταν κατανόησα, το κατέγγειλα δημόσια.

Δεν ξέρω όλα τα ταγματα τι κάνουν …….αυτα που ξέρω δεν προωθούν τίποτα τέτοιο.

Μπορείς να επικοινωνήσεις αν θέλεις με παλιά μέλη, του Αμορκ, και θα το διαπιστώσεις από μόνη σου, πόσοι "κάηκαν"...  Βλέπε επίσης http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1093.msg8348.html#msg8348

Αυτό όμως που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι , μήπως τελικά ένα μεγάλο μερος των ‘’εσωτεριστών’’ καταφεύγει στον εσωτερισμό ακριβώς για να ξεφύγει από την πραγματικότητα , επειδή έχει δυσκολίες προσαρμογής στην καθημερινότητα και συμπλέγματα κατωτερότητας η σπανίως ανωτερότητας.
Και έτσι να ξεκινήσει κάνεις , πιστεύω ότι αν εργαστεί επανω στον εαυτό του θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί και να συμφιλιωθεί με την ζωή στο εδώ και τώρα.
Γιατί θα πρέπει να τον αποκλείσουμε επειδή εμείς έχουμε άλλες προσδοκίες ?

Η ενασχόληση με τον Γνήσιο Εσωτερισμό, είναι η ύψιστη μορφή θεραπείας.

Αν παρατηρήσουμε τα κείμενα μας , θα δούμε μέσα τους ……τον εγωισμό , την ανάγκη προβολής και επιβεβαίωσης , την αγωνία και τα ερωτηματικά, τού γιατί αυτος και όχι εγώ….και κυρίως θα δούμε τον διαχωρισμό και την αντίθεση. Την αντίδραση και όχι την δράση.
Σίγουρα αυτά , δεν είναι ένδειξη εξέλιξης ….

Είναι σημαντικό να το συνειδητοποιούμε, και να διορθώνουμε την συμπεριφορά μας...

Οτι και να διαβάσουμε , ότι τεχνικές και σύμβολα και να μάθουμε , ότι επικλήσεις και διαλογισμούς και να κάνουμε …όλα είναι περιττά αν δεν ΕΙΜΑΣΤΕ άνθρωποι

'Ετσι ακριβώς...
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 12, 2009, 11:20:54
Αυτό που αντιπαθούμε είναι κάτι δικό μας που δεν το έχουμε ακόμη αναγνωρίσει και επεξεργαστεί

Η παραπάνω φράση πολύ εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί πως "ότι πολεμάμε είμαστε" και με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται, κάθε ενάρετος αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή απάτης, ψεύδους, απανθρωπιάς, εγκληματικότητα, κάθε αγώνας ενάντια στην πτώση, στον ευτελισμό των αξιών, στον θάνατο...

'Οταν αγωνιζόμαστε κατά της Απάτης αυτό δεν μας κάνει ασυνείδητους απατεώνες... Αυτές οι σοφιστίες είναι άκρως συκοφαντικά σχόλια...
 
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Ορφέας στις Απρίλιος 12, 2009, 11:32:49

Αυτό που αντιπαθούμε είναι κάτι δικό μας που δεν το έχουμε ακόμη αναγνωρίσει και επεξεργαστεί

Η παραπάνω φράση πολύ εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί πως "ότι πολεμάμε είμαστε" και με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται, κάθε ενάρετος αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή απάτης, ψεύδους, απανθρωπιάς, εγκληματικότητα, κάθε αγώνας ενάντια στην πτώση, στον ευτελισμό των αξιών, στον θάνατο...

    Όταν ο αγώνας γίνεται με συναισθηματικά ελατήρια, είναι χρήσιμο να δούμε στον εαυτό μας, σε πιο βαθμό «είμαστε» και εμείς αυτό που πολεμάμε. Όταν ο αγώνας όμως γίνεται με αποκλειστικά κριτήρια το σωστό ή λάθος, τότε είναι ένας υγιής και δίκαιος αγώνας, είναι ο «καλός» αγώνας του αληθινού εσωτεριστή, του Ιππότη….
   
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 12, 2009, 12:12:42
E: Εσύ γιατί κάνεις μυήσεις στην Amra ? Με τι ιδιότητα και που αποσκοπούν ?

M: ‘Οποιος έχει κάνει διατριβή σε μία «γνώση» ή «τέχνη» μπορεί και να την μεταδώσει. Οι αυθεντικές μυήσεις είναι θεατρικά δρώμενα στα οποία συμμετέχει ο μυούμενος, έτσι ώστε να βιώσει ένα μυστήριο, συναισθηματικά βιωματικά.  Μπορεί να παρομοιαστεί με το ψυχόδραμα.  Οι Ρέικι «μυήσεις» όμως δεν είναι ψυχόδραμα, και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον όγκο γνώσης που προσφέρει η γνήσια επιστήμη του εσωτερισμού.

E: Αν δεν κάνω λάθος ο αρχαγγελος Μετατρον είναι και στη καμπαλιστική θεωρεία που αγαπάς μαζί με ένα σωρό δυνάμεις και ταξιαρχίες αγγέλων …… Και εκεί σχιζοφρενείς είναι η μήπως οι άγγελοι έχουν άλλη σημασία ?

M: Οι άγγελοι έχουν άλλη σημασία την οποία έχουμε εξηγήσει ήδη στο φόρουμ της ΑΜΡΑ.  Ψύχωση είναι η κατάσταση όταν «πιστεύουμε» ότι επικοινωνούμε με ανύπαρκτες οντότητες.  Σχιζοφρένεια ονομάζεται όταν βλέπουμε κανονικότατα αυτές τις οντότητες και τις θεωρούμε πραγματικές.

E: Τώρα αν αναφερθώ εγώ στους κανονισμούς που εσύ έχεις φτιάξει και τους παραβαίνεις τι θα πεις ?

M: Το να αποκαλύπτουμε την απάτη, δεν είναι ούτε προσωπική επίθεση ούτε συκοφαντία, αρκεί να έχουμε στοιχεία στα χέρια μας, ακράδαντα επιχειρήματα. Όταν κάποιος μας μεταφέρει ένα μήνυμα από τον αρχάγγελο Μέτατρον, είναι ψυχωτικός ή σχιζοφρενής ή απατεώνας αν το χρησιμοποιεί για να χρηματίζεται.  Ο Αυθεντικός εσωτερισμός δεν έχει σχέση με ψυχικές νόσους, αλλά προσφέρει την ολιστική θεραπεία για αυτές.

E: Αν ήσουν άσχετη θα το καταλάβαινα αλλά δεν είσαι …….άρα …….αν αυτό δεν είναι προπαγάνδα πες εσύ τι είναι?

M: Μπορείς να μας εξηγήσεις, γιατί το να εκφράζει κάποιος την άποψή του, και την κριτική του απέναντι σε ένα σύστημα, το θεωρείς προπαγάνδα?  Τι σημαίνει προπαγάνδα για σένα, για εξήγησέ μας.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 12, 2009, 12:24:33
ΚΑΛΗΜΕΡΑ :)

Απαντάω οτι προλάβω...εχω πολλά να κανω σημερα....

Απολυτως ορθολογικά [ το φετιχ μου] ας φιλοσοφήσουμε με παραθέσεις ....
Αφαιρώ κάθε συναίσθημα , και ως παρατηρητής σκέφτομαι τα εξής..

Παράθεση
Καταρχήν, το Αμορκ δεν είναι Γνήσιος Ροδοσταυρισμός, αλλά ένα μίγμα αιγυπτιολατρείας, εσωτερικού χριστιανισμού και πανθεϊσμού.  'Αλλωστε όπως γνωρίζεις προάγουμε τον Ροδοσταυρισμό, τον Αυθεντικό όμως Ροδοσταυρισμό, και φυσικά δεν εναντιωνόμαστε σε αυτόν ούτε τον αφορίζουμε.

Ο Τεκτονισμός εκτός από κάποιες ακρότητες του αμιγούς, είναι επίσης ΔΩΡΕΑΝ, μια και οι συνδρομές καλύπτουν μόνο τα έξοδα του κοινού χώρου που χρησιμοποιούν.

Όμως δεν είναι μόνο η οικονομική εκμετάλλευση, ένδειξη απάτης, αλλά και η ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης, το σύστημα διδασκαλίας, η μέθοδος αυτογνωσίας που προτείνουν, και για να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα χρειάζεται να μελετήσουμε διεξοδικά το κάθε σύστημα.  Επίσης το αριστερό μονοπάτι δημιουργεί οπαδούς, το δεξί μονοπάτι δημιουργεί Ελεύθερες Συνειδήσεις.

Πως ξέρεις ότι αυτό που προάγεις είναι το γνήσιο? Δεν ρωτάω με διάθεση αιχμής η κόντρας ….Έχω δει από διάφορους εδώ και αλλού να επικεντρώνονται , στην αρχαιότητα μιας διδασκαλίας , στην αυθεντικότητα και στην απόλυτη τήρηση των τυπικών. Έχω δει άλλους να ρωτούν ……[ κυρίως σε θέματα θρησκευτικά] << τι τυπικά έχετε…που είναι γραμμένα κλπ?>> Και πάντα υπάρχουν άλλοι τόσοι που απαντούν ως κύριοι της αναλλοίωτης αλήθειας.

Από την άλλη παρατηρώ στην καθημερινότητα μου, ότι συμβαίνει να μιλάω με ένα συνάδελφο ας υποθέσουμε, και σε μια ώρα αν ότι έχει ειπωθεί μεταφερθεί….να είναι εντελώς παραποιημένο και αυτό επειδή ο καθένας εξέλαβε τα λεγόμενα με άλλο κέντρο και τα χρωμάτισε με το δικό του συναίσθημα.
Επίσης βλέπουμε  πόσο διαστρεβλώνουν, τα υπάρχοντα μέσα ενημέρωσης , τα γεγονότα αν και έχουμε και εικόνα και ήχο πλέον….

Και ερωτώ

Πως ξέρει οποιοσδήποτε ότι αυτά που θεωρεί αυθεντικά , είναι η δεν είναι τέτοια?
Δεν έχουμε ούτε Κασσέτες , ούτε βιντεοταινίες , ούτε καν συγγράμματα που να αποδεικνύουν όλο αυτό.
Αλλά ακόμη κι αν είχαμε, πάλι αμφίβολο είναι για τους εξής λόγους..
Όλα αυτά που αποκαλούμε διδασκαλία και τυπικό , είναι προϊόντα ενόρασης και διαλογισμών μερικών ‘’σοφών’’ η είναι ευαγγέλια γραμμένα χρόνια μετά από τότε που ειπώθηκαν και πάλι προσαρμοσμένα κατά το δοκούν των ιερέων κλπ.

Βλέπουμε ότι κάθε θρησκευτικό η φιλοσοφικό κίνημα έχει τις δικες του αρχές που άλλοι πιστεύουν και άλλοι όχι και κάθε ιδεολογικό έχει τα δικά του τεκμήρια και σοφιστίες.Άρα ποιό είναι το κριτήριο του αυθεντικού? Ως προς τι είναι αυθεντικό? Ως προς τον συγγραφέα η ως προς την απολυτη αλήθεια? Ποιανού αλήθεια ?
Αλλά άντε και είναι το χ ….αυθεντικό. Ε και ? Εμένα η εσένα σε βοηθάει στην ζωή σου η όχι? Εκεί είναι η σημασία.
Επομένως αμφιβάλω αν έχει τελικά νόημα ακόμη κι αν υπήρχε τρόπος να το αποδείξουμε.

Πάμε τώρα στο τελετουργικό και στην ορολογία…
Δεν μπορώ να πω ότι έχω παρακολουθήσει πολλές τελετές αλλά από όσο έχω δει και κρίνοντας εκ των ύστερων , με βάση όσα έχω διαβάσει, όσα έχω νιώσει και όσα ‘’λειτουργούν’’ …έχω καταλήξει ότι όλα αυτά αν δεν ενδυναμωθούν με την δική μας πρόθεση και την δική μας δύναμη είναι απλώς θεατρικά δρώμενα η παιχνίδια και μάλιστα πολλές φορές αστεία.  Ένα σύμβολο η μια κίνηση αν δεν σου λέει τίποτα , είναι άχρηστο , όποιο κι αν είναι.
Αυτό που κάνουν είναι να μας ενώνουν μέσω της δικής μας πρόθεσης με  τον ανώτερο εαυτό μας και  , είναι εκείνος που αναλαμβάνει αργότερα την πλοήγηση του σκάφους μας , αντί τα παροδικά συναισθήματα και οι επιθυμίες μας .
Και τότε επειδή η συνείδηση μας  είναι κατηγόρημα της ψυχής …και επειδή κάθε ψυχή σχετίζεται άμεσα με την θεότητα , όλα πια γίνονται μαγικά και θαυμάσια.
Μονό που δεν το έκαναν τα σύμβολα , αλλά εμείς.
Άρα ακόμη κι αν κατασκευάσουμε ένα δικό μας , αν το ενδυναμώσουμε με την ενεργεία μας , αυτό θα δουλέψει. Τώρα αν το χρησιμοποιούν και άλλοι , θα έχει μεγαλύτερη ισχύ αναγκαστικά……[ λέει καμία φορά ο σύντροφος μου εδώ…..ότι << η μεγαλύτερη θρησκεία στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός >> και αν κρίνω από ότι γίνεται στα γήπεδα ..πλάκα πλάκα έχει δίκιο αφού τέτοιο εγρηγορός δεν έχει πουθενά αλλού..]
Η άποψη μου είναι ότι όλα τα τάγματα, σχολές , θρησκείες , μέθοδοι κλπ , έχουν την ιδία χρήση και είναι κατασκευάσματα ανθρώπων οι οποίοι επειδή ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ έζησαν την ομορφιά,  την γαλήνη και την αρμονία και  προσπάθησαν να την μεταφέρουν προς τους άλλους….


Παράθεση
Ένα ακόμα κριτήριο που μπορεί να συνδράμει έτσι ώστε να διακρίνουμε την Γνησιότητα, και την Αξία, στους χώρους του εσωτερισμού, είναι η ανθρωπιστική, κοινωνική, και περιβαλλοντολογική δράση, της συγκεκριμένης ομάδας ή οργάνωσης.

Δλδ….όποιος είναι φιλάνθρωπος η συμμετέχει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι γνήσιος….. [ αν παρακάμψουμε, την δημοσιότητα, την εφορία, το ατομικό συμφέρον, το φαγοπότι από τις οικειοθελείς εισφορές , την αίσθηση δύναμης κλπ …ε τότε αυτό που παράμενεi…… .ναι είναι γνήσιο….]
Καλώς υπάρχουν αφού βοηθούν μερικούς εν τελει αλλά όχι να λέμε ότι είναι και αγαθοί η γνήσιοι …


Παράθεση
Μπορείς να επικοινωνήσεις αν θέλεις με παλιά μέλη, του Αμορκ, και θα το διαπιστώσεις από μόνη σου, πόσοι "κάηκαν"...

Καμένοι ήταν από πριν …..σε διαβεβαιώνω ….απλώς εκεί έγιναν γνωστοί……ξέρω τι λέω….. και επαναλαμβάνω ότι δεν φταίει ο χώρος αλλά η βλακεία ….Αν ο κάθε φαντασιόπληκτος βλέπει παντού μάγια και φαντάσματα η περιμένει να κάνει contact με το κοσμικό και με φτερωτά αγγελούδια , όποτε ανάβει δυο κεριά , καίει ένα λιβάνι, και κουνάει τα χέρια του πάνω κάτω κλπ τότε θέλει ψυχίατρο και όχι εσωτερισμό. Και δεν ήταν μόνο στο Amorc..πανε κι ερχονται….
Και μια και το αναφέρει και ο Ορφέας ..και η Φορτιουν και ο Στάινερ και άλλοι , τονίζουν ότι τα ανωτέρα μυστήρια δεν είναι για τους ασθενείς ψυχικά η  σωματικά…..και έχουν δίκιο.

Πάντως  προσωπικά συμφωνώ με αυτό που έχεις κατασκευάσει [ και δεν με ενδιαφέρει ουδόλως το μείγμα και η προέλευση] αν αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους στο να είναι πιο θετικοί με τον εαυτό τους και ως προς την ζωή .
Άλλωστε αυτό κάνω κι εγώ σε προσωπική βάση ..ελεύθερα, αδογμάτιστα και ελενίσια….


 


Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 12, 2009, 12:32:21
Τα υπόλοιπα που ειναι ακρως ενδιαφέροντα θα τα απαντήσω το βράδυ μετα την δουλειά......τωρα θέλει ο γιος μου το ιντερνετ... ::)
Καλο μεσημέρι
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Απρίλιος 12, 2009, 12:41:08
Αν θέλεις αποδεικνύουμε ποιοί ήταν οι καμμένοι, μόνο που θα τρομάξεις. Δεν νομίζω να γνωρίζεις αγαπητή, μόνο σχόλια έχεις ακούσει.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 12, 2009, 12:50:40
Αν θέλεις σου αποδυκνύω ποιοί ήταν οι καμμένοι, μόνο που θα τρομάξεις.

Αυτή όντως είναι πραγματική μύηση...  :D
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Ορφέας στις Απρίλιος 12, 2009, 22:05:00

Καλησπέρα παιδιά.
Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ορφέα που έχει την διάθεση να με βλέπει σαν αδερφή του αν και δεν είμαι αμρακιανή η αμριανή….[ δεν ξέρω την ορολογία].
Ο λόγος που έγραψα αδελφέ μου , ήταν η επιθυμία μου να εκφράσω την άποψη μου ως προς την απαξίωση των σχολών , ταγμάτων κλπ και όχι να ταχθώ μαχητικά υπέρ η κατά κανενός.

    Η αδελφοσύνη μέσα στις εσωτερικές οργανώσεις κατάντησε μια ψεύτικη τυπολατρία και οι πραγματικοί αδελφοί σπανιότατα συναντώνται μέσα σε αυτούς τους χώρους. Οι αληθινοί μυημένοι σπανίζουν σήμερα στους μυητικούς χώρους και χαρακτηρίζονται όχι από τα θεατρικά που συμμετείχαν, αλλά από τον εξευγενισμό της ψυχής και συ, όπως γνωρίζουμε καλώς, δεν χρειάζονταν να εισέλθεις σε Τάγμα για να καταστεί ευγενής η ψυχή σου. Ήταν πολύ νωρίτερα ευγενής και φιλάνθρωπος, γιαυτό σε νοιώθουμε αδελφή.

    Για το δυσάρεστο θέμα της απαξίωσης των σχολών, ταγμάτων κλπ, την κατάντια της κοινωνίας την συναγωνίζονται επάξια δυστυχώς και οι εσωτερικοί χώροι, οι οποίοι όφειλαν να παραμένουν οι φάροι και τα ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση για τον όχλο και όχι κακέκτυπα μιας αλλοτριωμένης καθημερινότητας. Πράγματι, γίνεται σκληρή κριτική. Θεωρούμε όμως ότι χρειάζεται, γιατί έχουν αποθρασυνθεί οι ιθύνοντες και έχει ευτελιστεί κάθε αξία, κοινωνική ή ανθρωπιστική. Οι εσωτερικές μάλιστα οργανώσεις, κατακρίνονται διπλά, γιατί πρόδωσαν το έργο για αρωγή στην κοινωνία και παραβγαίνουν τους βέβηλους στις μικροπρέπειες και στις ατιμίες.


Για Τρίτη φορά διευκρινίζω ότι θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις διδασκαλίες η μάλλον Την διδασκαλία από τους ανθρώπους που είναι μέσα στις σχολές.
διδασκαλία από τους ανθρώπους που είναι μέσα στις σχολές.
Άλλο είναι να μιλάμε και να κρίνουμε συμπεριφορές και συγκεκριμενα ατομα και άλλο ολόκληρη μια θεωρεία η ένα κίνημα.
Όπως ξαναείπα , συμφωνώ ότι μέσα στο χώρο του  εσωτερισμού , όπως και στην ζωή γενικά υπάρχουν τα πάντα ….καθε καρυδιάς καρύδι και πολύ παράνοια όπως και εκμετάλλευση των αφελών .

    Θάταν ορθό πράγματι να διαχωρίζονται οι διδασκαλίες από τους δήθεν διδασκάλους, όμως, οι σημερινές διδασκαλίες σχεδόν σε όλους τους εσωτερικούς οργανισμούς, είναι προϊόντα πλημμελούς κατανόησης και αλλοίωσης των δήθεν διδασκάλων. Τρανταχτό είναι το παράδειγμα του χριστιανισμού ή του αντίστοιχου των εσωτερικών Ταγμάτων που είναι ο Τεκτονισμός. Όλες οι Τεκτονικές δυνάμεις παγκόσμια, υποκλίνονται στα αυθεντικά τεκτονικά τυπικά και διδασκαλίες των συμβολικών τεκτονικών βαθμών, στην συνέχεια όμως βρίσκουμε τέτοια ποικιλία πρόσθετων και διαφορετικών –υποτίθεται- επιπλέον μυητικών βαθμών, οι οποίοι όχι μόνον δεν προήγαγαν την αρχική ιδέα, αλλά ουσιαστικά ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια του. Οφείλουμε λοιπόν να ερευνήσουμε και στις ίδιες διδασκαλίες και στα τυπικά των Ταγμάτων για αλλοιώσεις και διαστρεβλώσεις των αυθεντικών διδασκαλιών. Και για τον Τεκτονισμό, αυτό είναι εύκολο, για τον λόγο ότι τα αυθεντικά, τα πρωτότυπα τυπικά του 17ου αιώνα, υπάρχουν αυτούσια, όπως και όλες σχεδόν οι παραλλαγές τυπικών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Στην διαδρομή λοιπόν συναντάμε τις αυθαίρετες αλλαγές και αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα που έγιναν αυτές, μετατρέποντας το πλέον καθαρό Τάγμα αναζήτησης της Γνώσης, σε μια στεγνή τυπολατρία προαγωγής δογμάτων. Κι αυτά οφείλουμε να τα στιγματίσουμε. Όπως βέβαια και την εκμετάλλευση των αφελών, διότι, αυτό που σίγουρα δεν έχει θέση στον εσωτερισμό, είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και όπου συναντάται αυτό, ο καθένας οφείλει να το πολεμά με οποιονδήποτε τρόπο δύναται, πρώτα πρώτα φυσικά να το καταγγέλλει.

    Διάλειμμα….
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 12, 2009, 22:11:02
Πως ξέρεις ότι αυτό που προάγεις είναι το γνήσιο?

'Εχουμε τοποθετηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, όσον αφορά την Αυθεντικότητα.
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1367.0.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,309.0.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,874.msg8962.html#msg8962
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1008.msg7618.html#msg7618
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1008.msg7641.html#msg7641

Δλδ….όποιος είναι φιλάνθρωπος η συμμετέχει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι γνήσιος…..

Είπα... για να είναι Αυθεντική μία Μυητική Σχολή, εκτός από όλα τα άλλα που προσφέρει..., χρειάζεται να έχει ΚΑΙ ανθρωπιστική δράση...  

επαναλαμβάνω ότι δεν φταίει ο χώρος αλλά η βλακεία….

Φταίει και ο κάθε χώρος, όταν δεν θεραπεύει την βλακεία, αλλά την αυξάνει κιόλας... επικίνδυνα...
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 13, 2009, 01:44:35
Διάβασα τα ποστ που μου ειπες Μαρίνα και κράτησα δυο φράσεις που με βρίσκουν σύμφωνη αλλά και που οδηγούν στους ιδίους με εμένα συνειρμούς.
Η μια είναι του Καλιόστρο

<<"Δεν ανήκω εις καμμίαν εποχήν, εις κανένα τόπο. Εκτός χρόνου και χώρου, το πνευματικόν μου ΕΙΝΑΙ ζη την αιώνια του, ύπαρξη....
Μετέχω ενσυνειδήτως του Απολύτου Όντος, κανονίζω τις πράξεις μου αναλόγος του περιβαλλοντός μου. Είμαι εκείνος που είμαι.">>

Και η άλλη είναι αυτό εδώ

<<Η ΑΜΡΑ, είναι μία νέα προσπάθεια, να στήσουμε ένα ΝΕΟ μυητικό σύστημα, εξελιγμένο και προσαρμοσμένο στην τωρινή κοινωνία μας, βασισμένο πάνω σε γνήσιες Ροδοσταυρικές αρχές και γνώσεις, έχοντας ως κύριο στόχο την Ψυχική Αρμονία και την Κατανόηση.  Από Σεπτέμβριο, το μυητικό σύστημα της ΑΜΡΑ, θα είναι έτοιμο, για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει.>>

Επομένως αν ως αυθεντικό εννοείς κατι το αληθινό [ πάντα με την δική σου βεβαια γνώμη] τότε μπορείς να το ισχυρίζεσαι ..αλλα αν εννοείς το πρωτότυπο, ανόθευτο κλπ τότε αυτό συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει.
Σου είπα όμως ότι εμένα τουλάχιστον, που τώρα συνομιλούμε, δεν με ενδιαφέρει η παλαιότητα η η προέλευση μιας μεθόδου αρκει , αυτή να έχει πρακτική εφαρμογή . Για τους άλλους δεν ξέρω….

Παράθεση
Αν θέλεις αποδεικνύουμε ποιοί ήταν οι καμμένοι, μόνο που θα τρομάξεις. Δεν νομίζω να γνωρίζεις αγαπητή, μόνο σχόλια έχεις ακούσει.

Ασε φίλε Σεραπι…… είναι πολλά που δεν ξέρεις και αλλά τόσα που δεν ξέρω ……ας μην τρομάξουμε …..

Παράθεση
Όταν κάποιος μας μεταφέρει ένα μήνυμα από τον αρχάγγελο Μέτατρον, είναι ψυχωτικός ή σχιζοφρενής ή απατεώνας αν το χρησιμοποιεί για να χρηματίζεται.

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά…ελπίζω όχι..
Δηλαδή αν δεν χρηματίζεται αλλά μας μεταφέρει μήνυμα από τον αρχάγγελο θα είναι λογικός  και εμείς θα τον πιστέψουμε?
Παράθεση
M: Μπορείς να μας εξηγήσεις, γιατί το να εκφράζει κάποιος την άποψή του, και την κριτική του απέναντι σε ένα σύστημα, το θεωρείς προπαγάνδα?  Τι σημαίνει προπαγάνδα για σένα, για εξήγησέ μας.


Ευχαρίστως να σας εξηγήσω..
Βάζω  τα επίμαχα κείμενα…
το Ρέικι βασίζεται σε "καναλίωση" και "μαγικά" στο αέρα (εννοεί την χάραξη των συμβόλων του Ρέικι στον αέρα), ενώ το Qigong είναι ενεργειακές ασκήσεις αναπνοής...
Τα σύμβολα του Ρέικι, επί των πλείστων πέρα από τις Βουδιστικές ευχές, είναι νεο-εποχήτικες σφραγίδες... κάτι ανάλογο με τις δαιμονολογικές σφραγίδες των γρημμορίων, και διαφόρων επικλήσεων είτε δαιμονολογίας είτε αγγελολογίας...

'Οπως τότε μέσα από το ασυνείδητό τους, δημιουργούσαν διάφορους δαίμονες, θεωρώντας ότι μέσα από τις σφραγίδες ερχόταν σε επαφή μαζί τους, έτσι και στην νεο-εποχήτικη ΗΠΑ, αντλούνε από το ασυνείδητό τους, διάφορα σύμβολα, αυθυποβεβλημένοι, πως επικοινωνούν με ανώτερα όντα ή αγγέλους...

Η σημερινή τέχνη του ασυνειδήτου, the subcounsious art   , παρατηρούμε πως είναι λίγο διαφορετική από τον Μεσαίωνα...   
Φτιάξτε τώρα και εσείς το δικό σας κοκτέιλ ενεργειών, και πουλήστε το, όσο θέλετε...   
Κάποια κορόϊδα πάντα θα βρεθούν να το αγοράσουν... 


Αν ήσουν άσχετη θα το καταλάβαινα αλλά δεν είσαι …….άρα …….αν αυτό δεν είναι προπαγάνδα πες εσύ τι είναι?
Έχει η δεν έχει σύμβολα παντού και σε όλες τις σχολές? Έχει η δεν έχει τυπικά και κινήσεις που συμβολίζουν και που επικαλούμαστε ανάλογα?
Έχει η δεν έχει ασπίδες προστασίας σε κάθε σύστημα?
Οι ενεργειακές ασκήσεις δεν είναι το ίδιο ''μαγικές'' ?
Όλα αυτά έχουν ως σκοπό να μας συνδέσουν με το ανώτερο εαυτό μας ώστε να ανταπεξέλθουμε όταν τα χρειαζόμαστε, μέχρι να ολοκληρωθούμε απολυτα  σαν ΑΤΟΜΑ.  Το ίδιο λέει και το ρέικι.


Αυτό που κάνεις εδώ δεν είναι κριτική αλλά έντεχνος συναισθηματικός χειρισμός . Και μάλιστα εμφανής επειδή και άλλοι το κάνουν αλλά πολύ πιο καλυμμένο. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν το κάνεις με επίγνωση η αν δρας παρορμητικά.
Λοιπόν
1]Χρησιμοποιείς υβριστικές εκφράσεις
2] παρουσιάζεις επιλεκτικά γεγονότα
3]προκαλείς νοητικές συνδέσεις
4]εκθέτεις την μίση αλήθεια
5]αναμιγνύεις ένα ψέμα ανάμεσα σε κάποιες αλήθειες
6] παίζεις με την γενικές έννοιες.

Αυτά είναι η προπαγάνδα. Η κριτική θα ήταν μια στεγνή μαθηματική αναφορά στα δεδομένα , με στατιστική και αποδείξεις.
Όμως επειδή τεκμήρια στις ψυχικές εμπειρίες δεν υπάρχουν, δεν μπορεί κάνεις να αποδείξει τίποτα.

Και δεν μου απάντησες και στις ερωτήσεις μου…..Παράθεση
Η παραπάνω φράση πολύ εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί πως "ότι πολεμάμε είμαστε" και με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται, κάθε ενάρετος αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή απάτης, ψεύδους, απανθρωπιάς, εγκληματικότητα, κάθε αγώνας ενάντια στην πτώση, στον ευτελισμό των αξιών, στον θάνατο...

'Όταν αγωνιζόμαστε κατά της Απάτης αυτό δεν μας κάνει ασυνείδητους απατεώνες... Αυτές οι σοφιστείς είναι άκρως συκοφαντικά σχόλια...

Δεν κάνω σοφιστείς αν και θα μπορούσα …ούτε συκοφαντώ και το ξέρεις.
Όμως όταν πολεμάμε..οποτε το κάνουμε…. θα πρέπει να δούμε μέσα μας αν υπάρχει οργή , μισός, απανθρωπιά …διότι αν υπάρχει τότε κάνουμε τα ιδία με τους άλλους που κατηγορούμε. Δεν λέω ότι εσύ η όποιος άλλος έχει αυτά τα στοιχεία αλλά σκέφτομαι ότι αναγνωρίζουμε αυτό που έχουμε….όλοι μας.


Παράθεση
Όταν ο αγώνας όμως γίνεται με αποκλειστικά κριτήρια το σωστό ή λάθος, τότε είναι ένας υγιής και δίκαιος αγώνας, είναι ο «καλός» αγώνας του αληθινού εσωτερισμέ, του Ιππότη

Ορφέα, το σωστό και το λάθος ποιος θα το επιβεβαιώσει? Αυτό που τώρα βλέπουμε σωστό ίσως αύριο να αποδειχθεί λάθος και το αντίθετο. Είδες, ότι αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις …..άρα μήπως θα είναι καλύτερα να λέμε << το σωστό η το αρμονικό για μένα αυτή την στιγμή >> αντί να καταθέτουμε το απόλυτο αλάνθαστο?

Παράθεση
Οι Ρέικι «μυήσεις» όμως δεν είναι ψυχόδραμα, και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον όγκο γνώσης που προσφέρει η γνήσια επιστήμη του εσωτερισμού.

Προσωπικά , τα θέλω και τα δύο μια και τα βρίσκω συμπληρωματικά.
Το ρεικι δεν έχει ακαδημαϊκή θεωρεία αλλά όσον αφόρα τις μυήσεις επειδή είναι καθαρά υποκειμενικό αίσθημα δεν μπορείς να ξέρεις για τον άλλο.
Εσύ ίσως δεν ένιωσες τίποτα [ το δεχόμαστε] αλλά για μένα ήταν από τις ομορφότερες στιγμές που έχω ζήσει ως τώρα…και αυτό κάνεις δεν μπορεί να το αμφισβητήσει....είτε το πιστεύει , είτε όχι.

Παράθεση
Για το δυσάρεστο θέμα της απαξίωσης των σχολών, ταγμάτων κλπ, την κατάντια της κοινωνίας την συναγωνίζονται επάξια δυστυχώς και οι εσωτερικοί χώροι, οι οποίοι όφειλαν να παραμένουν οι φάροι και τα ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση για τον όχλο και όχι κακέκτυπα μιας αλλοτριωμένης καθημερινότητας.<< Εκείνο που πείθει τους ακροατές είναι ο χαρακτήρας του ρήτορα και όχι ο λόγος του >> Μενανδρος.

<<Υπάρχουν δυο τρόποι ρητορείας. Ο ένας είναι η κολακεία και η αισχρή δημηγορία , ενώ ο άλλος είναι ο ωφέλιμος , γιατί προετοιμάζει τις ψυχές των πολιτών να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερες και αγωνίζεται να λέγει τα άριστα, είτε αυτά θα είναι ευχαρίστα η δυσάρεστα στους ακροατές >> Πλάτωνας , Γοργίας.

Και ξανά αυτό επειδή με άγγιξε


"Δεν ανήκω εις καμμίαν εποχήν, εις κανένα τόπο. Εκτός χρόνου και χώρου, το πνευματικόν μου ΕΙΝΑΙ ζη την αιώνια του, ύπαρξη....
Μετέχω ενσυνειδήτως του Απολύτου Όντος, κανονίζω τις πράξεις μου αναλόγος του περιβαλλοντός μου. Είμαι εκείνος που είμαι."

Καληνύχτα σαςΤίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Απρίλιος 13, 2009, 02:07:37
Αγαπητή Ελένη, μάλλον γνωρίζω περισότερα απ'ότι θα φανταζόσουν ποτέ.

Δεν μένει παρά να δεις τα στοιχεία, που έχουν αναφερθεί , αλλά δεν θα το κάνεις έτσι και αλλιώς, γιατί αρνείσαι την πραγματικότητα, αντιστεκόμενη με  συναίσθημα και όχι με επιστήμη. Πιθανών να έχεις αλλάξει τα είδωλα της πίστης σου αντικαθηστώντας με νέα, εξιδανικεύοντας τις εικόνες και μυνήματα του περιβάλοντος που δέχτηκες από την νεαρή ηλικία.
Και μάλλον δεν θα έχεις φτάσει πέρα του 8ου βαθμού στο Amorc, το οποίο στα κειμενά του, μιλά ότι φτάνει στο 4ο επίπεδο, τώρα βέβαια τι είναι αυτό, πάντως δεν τρώγετε, στο τέταρτο λοιπόν επίπεδο ή ουρανό ή όνομα αγγέλλου, το ίδιο το ανθρώπινο όν γίνετε σύμβολο, διάβασε και κοινωνιολογία, αρχές πολιτικής για περισότερα, το Amorc λοπόν δεν αμφισβητεί την ύπαρξη και άλλων φορέων μυήσεων, θα με κουράσει βέβαια να σου αναφέρω ότι πηγάζει από το μύωψ, πιθανών, ακόμα ούτε στον 6ο βαθμό, της θεραπευτικής του Amorc, για να ασχολήσαι ακόμα με το ρέικι και άλλες αοριστολογίες. Πιθανών λοιπόν να είσαι απλά μια ζηλωτής. Μάλλον πάλι οι υπέυθυνοι του χώρου δεν εξήγησαν, γιατί δεν τολμούν, στην μικροτητά τους, ότι και ο Spencer Lewis ήταν απλά ένας μαθητής των Ροδοσταύρων, όπως παραδέχετε και ο ίδιος, θα δεις αναφορές σε αυτό όταν με το καλό φτάσεις στα συμπληρωματικά των Illuminati , αν και όταν με το καλό αντιλιφθείς στον δωδέκατο τι συμβαίνει. Το μόνο που μένει ως τότε συνέχισε να αγαπάς.
Όσο για τον μένανδρο εξέτασε τον χαρακτήρα (όχι της γοητείας που σου πουλάνε , αυτών που σε αγγίζουν εσωτερικά, γιατί μιμούνται τα εσωτερικά σου είδωλα, αλλά την δράση των ατόμων και διδασκάλων σου, το παρελθόν τους, σε στιγμές αποκαλύψεων , την θέση που πήραν, αλλά δεν θα το κάνεις χρειάζετε επιστήμη). Άσε δε που ο χαρακτήρας που αναφέρεσε πηγάζει από το χαράσω. 
Μάλλον πάλι αφού  αναφέρεσε και σε σύμβολα δεν γνωρίζεις φαίνετε, και δεν μπήκε κανένασ σε κόπο να σου αναφέρει ότι ένα σύμβολο διακρίνετε σε φυσικό και τεχνικό, ούτε θα σου εξήγησαν που εδράζει το λεγόμενο αυθαίρετα υποσυνείδητο, ούτε πως λειτουργεί το ορμονικό σύστημα, αλλά είναι θέμα επιστήμης, παλι δε αναφέρεις υποσυνείδητο, υπό του συνειδητου, δηλαδή συνειδητό , μη εκφρασμένο ακόμα, μα καλά τι κάνετε εκεί που πάτε? Δεν θέλω να αντιλυφθώ ότι πετάτε ο ένας στον άλλο σύμβολα.
Καλό λοιπόν είναι, ας μου συνχωρέσεις την έκφραση, πριν μας πρίξεις και άλλο με προβολές συναισθηματικών φαντασιώσεων, που είναι απόρεια παραληρηματικού στοχασμού ή ιδεοληψίας ή μυστικιστικής έπαρσης, γνώρισμα οπαδού, που τις αποκαλείς συναίσθημα, είναι, και όταν, αν αντιληφθείς κάποτε, ότι το συναίσθημα είναι συνάρτηση της επαρέσκιας και της δυσαρέσκειας, ή παιδικής συμπεριφοράς, πείτε μου ότι έχω δίκιο γιατί δεν θα σταματήσω να μιλάω, ακατάπαυστα, ανάλογο πάντα με τα πρότυπα που διδάχτηκες, και εντυπώθηκαν στο υπο του συνειδητού , συνειδητό μέρος, (ΜΝΗΜΗ), που και αυτή χωρίζετε σε δύο επιμέρους μέρη,συναίσθημα είναι λοπόν τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει δηλαδή, ζητούμενο είναι,  θα ήταν να μελετούμε και καμμιά επιστήμη, για να μαθαίνουμε γραφή και ανάγνωση όχι μόνο να συλαβύζουμε ή να παπαγαλίζουμε. ούτε να περιφερόμαστε σε χώρους για να λέμε ο ένας στον άλλο την παγίδα, περί αγάπης, πόσο αγαπιόμαστε δηλαδή. Σε εκτιμώ σαν ανθρώπινο ον , αλλά για να αλλάξεις τάξη καλό είναι να μελετάς.
(ο Ανώτερος εαυτός σου)

Πιθανών πάλι να ψάξεις για βιβλιογραφία, για να απαντήσεις, είναι μια πρόοδος και αυτό.

 Παρόλα αυτά δική σου επιλογή, ο δρόμος σου.

Καλή σου νύχτα.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 13, 2009, 12:25:27
Σεραπι στο πρώτο ατριουμ αν θυμάμαι καλά είχαμε ένα τελετουργικό όπου κοιτάζαμε το πρόσωπο μας σε ένα καθρέφτη κλπ....θα ήθελα να  ξανακοιταχτείς ..έστω σε ένα απλό καθρέφτη του σπιτιού σου και να σκεφτείς τι βλέπεις εκεί.....
Όμως θα σου πω τι δεν θα δεις...
Αποκλείεται να δεις ένα άνθρωπο χαρούμενο με καλοσύνη ...ένα άνθρωπο δίκαιο και ακέραιο ...ένα Άνθρωπο που έχει σκοπούς σαν αυτούς που ''θεωρητικά'' πρεσβεύει αυτή εδω η αδελφότητα που βρίσκεσαι εσύ..
Διότι αν είχες κατακτήσει τον εαυτό σου και δεν υπήρχε μέσα σου όλη αυτή η αταξία και ο διαχωρισμός , δεν θα έγραφες ένα κείμενο τόσο πικρόχολο, ειρωνικό και απαξιωτικό που ο μόνος του στόχος είναι να ενοχλήσει εμένα.

Ο λόγος που υποστηρίζω αυτά που έχω βιώσει , είναι η αντίληψη, του ότι εμένα με έχουν ωφελήσει και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στην θεότητα που με έφερε σε αυτή την διαδρομή.
Και μόνο γι αυτό τα μοιράζομαι και τα καταθέτω , τονίζοντας ότι ο κάθε άνθρωπος θα βρει το φως μέσα στην καρδιά και στο νου του, αν είναι έτοιμη η ψυχή του .
Αυτή δυστυχώς για σένα δεν είναι  ούτε στα  βιβλία , ούτε στους βαθμούς των ταγμάτων [ που οι ίδιοι εδώ έχετε καταρρίψει], ούτε βέβαια στα φόρουμς του ιντερνετ.

Απαντώ σαν Ελένη, όπου και να  γράφω , λέγοντας ότι στην κατασκευή του οικοδομήματος μου ως τώρα έχουν συμβάλει και το τάγμα και το ρεικι και πολλοί φίλοι που εργαζόμαστε μαζί. Δεν απαντώ ούτε σαν βαθμός , ούτε σαν μάστερ , ούτε σαν  στέλεχος κανενός χώρου  πράγμα που δεν θα ήθελα ποτέ να κάνω.

Εσύ όμως απ ότι βλέπω , εμφανίζεσαι ως ελληνοαιγυπτιακός θεός [ και τι θεός …χάθηκε κανένας πιο συμπαθητικός]…και το μόνο που έχεις να προβάλεις είναι οι αμφιβόλου ποιότητας γνώσεις σου , τα κουτσομπολιά που ξέρεις….και τους ''βαθμούς''σου, λες και είσαι θερμόμετρο….
Το έχω περάσει το στάδιο της θεάς και νιώθω πως αισθάνεσαι και τι επιβεβαίωση αναζητάει η σκέψη σου.
Λοιπόν αν είναι μετά από όλη αυτή την διαδρομή που μου αναφέρεις , να καταντήσω έτσι …..τότε ευτυχώς που

<<Το μόνο που μένει ως τότε συνέχισε να αγαπάς.>>

Και αυτό θα κάνω…Παράθεση
Αγαπητή Ελένη, μάλλον γνωρίζω περισοτερα απ'ότι θα φανταζόσουν ποτέ.

Ίσως να γνωρίζεις αλλά δεν έμαθες τίποτα τελικά

Παράθεση
Πιθανών λοιπόν να είσαι απλά μια ζηλωτής.

Είμαι εγώ. Εσύ ποιος είσαι ..ξέρεις ?

Παράθεση
Δεν θέλω να αντιλυφθώ ότι πετάτε ο ένας στον άλλο σύμβολα.

Γιατί αν το αντιληφθείς τι θα κάνεις ? χι χι  :P


Παράθεση
Καλό λοιπόν είναι, ας μου συνχωρέσεις την έκφραση, πριν μας πρίξεις και άλλο με προβολές συναισθηματικών φαντασιώσεων, που είναι απόρεια παραληρηματικού στοχασμού ή ιδεοληψίας ή μυστικιστικής έπαρσης, γνώρισμα οπαδού, που τις αποκαλείς συναίσθημα, είναι, και όταν, αν αντιληφθείς κάποτε, ότι το συναίσθημα είναι συνάρτηση της επαρέσκιας και της δυσαρέσκειας, ή παιδικής συμπεριφοράς, πείτε μου ότι έχω δίκιο γιατί δεν θα σταματήσω να μιλάω, ακατάπαυστα, ανάλογο πάντα με τα πρότυπα που διδάχτηκες, και εντυπώθηκαν στο υπο του συνειδητού , συνειδητό μέρος, (ΜΝΗΜΗ), που και αυτή χωρίζετε σε δύο επιμέρους μέρη,συναίσθημα είναι λοπόν τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει δηλαδή, ζητούμενο είναι,  θα ήταν να μελετούμε και καμμιά επιστήμη, για να μαθαίνουμε γραφή και ανάγνωση όχι μόνο να συλαβύζουμε ή να παπαγαλίζουμε. ούτε να περιφερόμαστε σε χώρους για να λέμε ο ένας στον άλλο την παγίδα, περί αγάπης, πόσο αγαπιόμαστε δηλαδή.

Δεν σου συγχωρώ καμία εκφραση  και δεν σε νοιάζει κι αν θα το έκανα. Είσαι κυνικός και αγενής και το ασχημο είναι ότι για να σου απαντήσω , έπρεπε να κατεβάσω την δόνηση μου στο δικό σου γκρίζο και θολό επίπεδο και αυτό τελικά είναι το μάθημα που πρέπει να πάρω…..
Όσον αφόρα τις έννοιες που αναφέρεις [ βαριέμαι να τις ξαναγράψω] ψάξε τες μέσα σου να τις βρεις.

Παράθεση
Σε εκτιμώ σαν ανθρώπινο ον , αλλά για να αλλάξεις τάξη καλό είναι να μελετάς.
(ο Ανώτερος εαυτός σου)

Εγώ σε δέχομαι σαν ανθρώπινο ον αλλά δεν σε εκτιμώ σαν προσωπικότητα και θα σου συνιστούσα να γράφεις στο word η να μάθεις ορθογραφία μια και ένας δάσκαλος του δικού σου βεληνεκούς δεν επιτρέπεται να είναι τόσο ανορθόγραφος.

υγ.Αν  μου πει κάνεις για προσωπικές αντιπαραθέσεις και άλλα τέτοια , να θυμηθεί να το πει και στο Σεραπι …..και όχι να κάνει τα στραβά μάτια ε….[ δικαιοσύνη , ηθική κλπ διατυμπανίζετε εδώ περά]...


Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Απρίλιος 13, 2009, 15:20:48
Ελένη, δεν θα πω ότι λες αρλούμπες, πάλι με συναίσθημα μιλάς, σταματησέ το , γιατί θα σου δημιουργήσει παραισθήσεις, που ήδη έχεις. Ο μυστικισμός είναι μια άλλη μορφή ναρκωτικού, όταν δεν ελέγχετε, ( το υπέρμετρο συναίσθημα όπως  δεν σου εξήγησαν δημιουργεί και αυτό φαντασιώσεις, αλλά ποιός να στο εξηγήσει!!). Γύρω γύρω θα πηγαίνεις. Εμείς σε αγαπάμε έτσι και αλλιώς, μην ψάχνεις για επιβεβαίωση. Σταμάτα να κοιτάς το ειδωλό σου, εσύ είσαι όλα, πρέπει να περάσεις από την άλλη μεριά. Να μελετήσεις τα φαινόμενα που σου συμβαίνουν και από που πηγάζουν. Μη μιλάς (γράφεις) ακατάπαυστα, δεν οφελεί, τώρα για αγάπες και λουλούδια και μίση, και δονήσεις, σε αυτούς που συναναστρέφεσαι, για να αλλάξεις καταρχήν την δόνηση χρειάζετε να αλλάξεις το μήκος το πλάτος και το ύψος του κύματος, επιμένω μην αναμασάς αηδίες που σου λένε, διάφοροι αμόρφωτοι, άντε έμαθες και κάτι καινούριο, συναισθηματικές παγίδες να στήνεις σε άλλους, δεν είναι όλοι υποψήφιοι "εραστές" σου. Δεν ασχολούμαστε όλοι μαζί σου. Εδώ αν σε ενδιαφέρει θα μάθεις πως λειτουργούν τα πράγματα. Και προπαντός μην προβάλεις τα άγχη σου, διασπάσαι. Να προσέχεις άλλη φορά σε ποιούς επιτίθεσαι, γιατί δεν είναι όλοι στο νηπιαγωγείο, όπως αυτοί που έχεις γνωρίσει μέχρι τώρα.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: giannis9 στις Απρίλιος 13, 2009, 17:21:31
αν και δεν μου πεφτει λογος οταν εχεις βρει τον ευατο σου δεν καθεσε να σκεφτεις οτι αλλαζεις δονησεις και η μεγαλη παγιδα σε ολο το  τριπ που σας βαζουν ειναι να φτιαχνετε εναν εικονικο κοσμο και να ζειτε μεσα σε αυτον και αν ποτε ξεφυγετε απο αυτον και αισθανθητε μια αλλη δονηση ακομα και κατωτερη  εκτος της δικιας σας φευγετε απο το κεντρο σας αυτη ειναι η αυταπατη σας γινεστε θυματα του ιδιου του εαυτου σας θελετε να ζειτε σε εναν κοσμο που η δικια σας δονηση θα ειναι η πιο υψηλη.και οχι εγω προσωπικα δεν θα μπενα σε καμια διαδικασια να αλλαξω την δονηση καπιου επειδη ειναι πιο χαμηλη να την φερω σε πιο υψηλη ... οχι οχι αυτο αν θελει θα πρεπει να το προσπαθησει ο καθενας μονος του αυτο ειναι το ταξιδι του πιστευω αλλιως θα εχουμε παρασιτα που θα κρεμονται και θα εξαρτιουντε απο μας η απο πιο δυνατους.οσο για την ασκηση του καθρευτη το ιδιο το φορουμ ειναι ενας καθρευτης μην πω το νετ πιο γενικα αλλα για φαντασου να μπεις σε ενα δωματιο και να ειναι γεματο διαφορετικους καθρευτες τι βλεπεις??θα δεις ολη την αληθεια??? τι μερα θα κοιταξεις στον καθρευτη?
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Eleni στις Απρίλιος 13, 2009, 19:08:27
Παιδιά οτι ειχα να πω το είπα....περι του ρέικι και των ταγμάτων...καθως και των δικών μου εμπειριών.
Πέραν αυτων δεν εχω κατι αλλο να δώσω..γιατι για να πάρω δεν το συζητάμε.
Εχω τις αποψεις μου ,  οπως και εσεις εχετε τις δικες σας οι οποίες   μετακινούνται αν ειναι , μονο απο εμενα και αυτη την στιγμή τις βρίσκω μια χαρά.
Οι αντιπαραθέσεις ειναι βαρετές και χαλάω του κόσμου την ενέργεια για να κάθομαι να απαντάω.. ....την ωρα που κανεις δεν απανταει στις δικες μου ερωτήσεις.
Συνεχίστε οπως ειστε στην δική σας νάρκη και οποτε θέλετε , ειστε ευπρόσδεκτοι στο νηπιαγωγείο για να πάιξουμε στο φώς.....
Ορφέα ευχαριστώ για την φιλοξενία. :)

Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Απρίλιος 13, 2009, 19:12:52
Παιδιά οτι ειχα να πω το είπα....περι του ρέικι και των ταγμάτων...καθως και των δικών μου εμπειριών.
Πέραν αυτων δεν εχω κατι αλλο να δώσω..γιατι για να πάρω δεν το συζητάμε.
Εχω τις αποψεις μου ,  οπως και εσεις εχετε τις δικες σας οι οποίες   μετακινούνται αν ειναι , μονο απο εμενα και αυτη την στιγμή τις βρίσκω μια χαρά.
Οι αντιπαραθέσεις ειναι βαρετές και χαλάω του κόσμου την ενέργεια για να κάθομαι να απαντάω.. ....την ωρα που κανεις δεν απανταει στις δικες μου ερωτήσεις.
Συνεχίστε οπως ειστε στην δική σας νάρκη και οποτε θέλετε , ειστε ευπρόσδεκτοι στο νηπιαγωγείο για να πάιξουμε στο φώς.....
Ορφέα ευχαριστώ για την φιλοξενία. :)Ξεφούσκωσε το μπαλόνι, έβαλε την καλή μουτσούνα της προσωπικότητας τώρα, δεν αντέχει σε πιέσεις, φρόντισε καλή μου, οι απόψεις σου να γίνουν γνώσεις, αλλιώς από είδωλα σε είδωλα θα ψάχνεις μέσα σε καθρέπτες. Και όταν θα έχεις πραγματικές ερωτήσεις πέρνα να στις λύσουμε, αφού κανείς δεν μπορεί να στα λύσει (π.χ. οι διδασκαλοί σου).
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Ορφέας στις Απρίλιος 13, 2009, 19:21:31


Όμως θα σου πω τι δεν θα δεις...(στον καθρέφτη)
Αποκλείεται να δεις ένα άνθρωπο χαρούμενο με καλοσύνη ...ένα άνθρωπο δίκαιο και ακέραιο ...ένα Άνθρωπο που έχει σκοπούς σαν αυτούς που ''θεωρητικά'' πρεσβεύει αυτή εδω η αδελφότητα που βρίσκεσαι εσύ..

υγ.Αν  μου πει κάνεις για προσωπικές αντιπαραθέσεις και άλλα τέτοια , να θυμηθεί να το πει και στο Σεραπι …..και όχι να κάνει τα στραβά μάτια ε….[ δικαιοσύνη , ηθική κλπ διατυμπανίζετε εδώ περά]...

    Αδελφούλα, «φόρτισες» και παρεκτρέπεσαι….

Πιθανότατα όμως να φταίμε και εμείς εδώ στην ΑΜΡΑ, που νομίσαμε ότι η στάση μας και η συμπεριφορά μας θα έκανε φανερό τον τρόπο που δρούμε και συνομιλούμε, καθώς και ο τρόπος που εκφραζόμαστε στους Νεόφυτους.

    Ο Επίκτητος ορίζοντας την Φιλοσοφία, έγραφε: «Nα η αρχή της φιλοσοφίας: Η συνείδηση της διαμάχης των ανθρώπων μεταξύ τους, η αναζήτηση της προέλευσης της διαμάχης, η καταδίκη της απλής γνώμης, η δυσπιστία προς αυτήν την άποψη και κάποια έρευνα για το αν η άποψή μας είναι σωστή ή λάθος, και η ανεύρεση κάποιου κανόνα, όπως ανακαλύψαμε την ζυγαριά για να μετράμε τα βάρη ή την στάθμη, για να κρίνουμε το ίσιο και το στραβό.»( Β/ια,13).

    Όσο για τον τρόπο και την «απόλαυση» της αναζήτησης, έγραφε: «Γι’ αυτό και η σχολή των φιλοσόφων δεν μπορεί να είναι ένα μέρος ψυχαγωγίας, διασκέδασης ή εγωπάθειας. Η φιλοσοφία πρέπει να είναι η Ιατρική της ψυχής:
    Η σχολή του φιλοσόφου, άνδρες, είναι ιατρείο, δεν πρέπει να βγαίνετε χαρούμενοι αλλά πονεμένοι. Δεν έρχεστε βέβαια αν είστε υγιείς, ο ένας έχει τον ώμο βγαλμένο, ο άλλος έχει απόστημα, ο άλλος συρίγγιο κι ο άλλος πονοκέφαλο. Και θα καθίσω εγώ να σας λέω ωραία λόγια και φρασούλες, για να με επαινέσετε και να φύγετε, ο ένας με τον ώμο όπως τον έφερε, ο άλλος με τον ίδιο πονοκέφαλο, ο άλλος με το συρίγγιο κι ο άλλος με το απόστημα» (Γ/κγ,29-32).

    Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε αδελφούλα. Δεν προσπαθούμε να είμαστε ευχάριστοι για να εξαπατήσουμε και να κερδίσουμε πελατεία. Ως έκκληση, μελέτα το κείμενο του Serapi, βγάζοντας τον εαυτό σου από τον αποδέκτη, για να μην σε επηρεάζει συναισθηματικά. Αυτό ακριβώς επιδιώκει να κάνει η ΑΜΡΑ. Να τα λέει «ντόμπρα και σταράτα», χωρίς ίχνος εμπάθειας, χωρίς καμιά προσπάθεια να γίνει αρεστός ο λόγος, χωρίς να νοιάζεται αν είναι αυστηρά ορθογραφημένα  και καλαίσθητα (προσοχή μόνον, δεν λέμε ότι δεν είναι καλό να είναι ορθογραφημένα και κάποιας αισθητικής, απλά σημειώνουμε ότι εστιαζόμαστε περισσότερο στην ουσία και όχι στους τύπους).

    Αυτό που τονίζει ο αδελφός Serapis, είναι ή ανάγκη να εστιάσουμε επιτέλους και στην επιστήμη. Καλή «η καρδιά», καλά είναι να βιώνουμε όμορφα πράγματα, αλλά προσοχή, γιατί μπορεί να γίνουν η παγίδα εγκλωβισμού και η γλυκιά συνήθεια που θα μας εξουσιάζει. Ο αδελφός μας κρούει τον κώδωνα καταδεικνύοντας ότι ο μυστικισμός ενίοτε μπορεί να γίνει το ναρκωτικό μας (δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλό μας κατά την διάρκεια των μυστικιστικών εμπειριών, είναι ίδιες με τα πιο δυνατά παραισθησιογόνα και ναρκωτικά). Χρειάζεται πάρα πολύ γνώση και τεράστια δύναμη θέλησης για να επιβληθούμε στις σειρήνες των ψυχικών βιωμάτων.

    Είχες γράψει παραπλήσια για το ασυνείδητο, ότι το άνοιγμά του από τσαρλατάνους και η άγνοιά τους για το πώς θα το κλείσουμε, είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντά ο ζηλωτής στους χώρους του εσωτερισμού. Εδώ μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα ψυχικά βιώματα και το γεγονός να γινόμαστε έρμαια και να παραφρονούμε από αυτά. «Μελέτα τα (ψυχικά) φαινόμενα και τις πηγές τους», συμβουλεύει ο αδελφός Serapis. Όπως παρατηρεί ο καθένας, επαναλαμβάνω. Δεν σκοτωνόμαστε να γίνουμε αρεστοί – μπορεί να μην είμαστε αρεστοί, αλλά λέμε την αλήθεια, όπως έγραφε ο Σοφοκλής – προσπαθούμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασχετοσύνη, την εκμετάλλευση και την επικινδυνότητα των δήθεν εσωτερικών ταγμάτων. Δεν χρειάζεται κανείς ούτε να μας εκτιμά, ούτε να μας σέβεται, ούτε να μας ανταποδίδει κάτι. Ας ψάξει μόνον, ας ερευνήσει μήπως αυτά που λέμε, έχουν βάση. Και το κυριότερο, να αναλογιστεί, μήπως όσα του αποκαλύπτουμε (ή του καταλογίζουμε) για τον εαυτό του, είναι πραγματικά.

    Αδελφούλα, ξέρω ότι είσαι «ψυχούλα», για αυτό το λόγο όμως και εύκολο θύμα. Μην αντιδράς σε αυτούς που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από σένα, μη θυμώνεις σε αυτούς που με ευθύτητα «σου την λένε». Ας είσαι σκεπτικίστρια, σε αυτούς που σε κανακεύουν, που σου υπόσχονται ότι αν ακολουθήσεις τον δρόμο τους – και τους πληρώνεις βέβαια –θα σε κάνουν κυρίαρχη και θα σε προσκυνάνε όλοι οι φιλόσοφοι του κόσμου και προπάντων να είσαι επιφυλακτική σε ψυχικές εμπειρίες και σε καταστάσεις που δεν ελέγχεις άμεσα.

    Υπάρχουν, όπως έχουμε γράψει παραπάνω, απατεώνες που εκμεταλλεύονται, αλλά και αδαείς που ενίοτε επιφέρουν βλάβες. Τα βλέπουμε και στο Ρέικι. Η κάθε κυρά – Αγλαΐα και ο κάθε μαστρο-Κούλης, νοιώθουν ότι έγιναν ο Γιακούμπ και ντουγρού να θεραπεύσουμε όλον τον Ντουνιά. Θύματα αυτοί, θύματα μεγαλύτερα οι πελάτες τους. Οι μεγάλοι απατεώνες είναι συνήθως και μεγαλόβαθμοι σε εσωτερικά Τάγματα, παράδειγμα ο 33ος στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο πριν τρία χρόνια έβγαλε ο Αντέννα να έχει πάρει από πελάτισσά του 300 Ευρώ για αρχή, κάνοντάς της θεραπεία Ρέικι, επειδή της διέγνωσε, λέει, καρκίνο στην μήτρα. Ευτυχώς που το θύμα έκανε και εξετάσεις, οι οποίες απέδειξαν ότι είχε μια απλή μόλυνση με αρκετό πόνο. Το υποκείμενο Ξ.Δ. λυμαίνεται τον τεκτονισμό ελαφρώνοντας τους μαθητές από μερικά χιλιάρικα Ευρώ, παρέχοντάς τους μυήσεις Ρέικι και πείθοντάς τους ότι με τα πενηντάρια που θα παίρνουν, αυτά που πλήρωσαν θα είναι ψίχουλα. Αυτοί βέβαια οι αγύρτες, είναι οι σοφώτατοι δάσκαλοι και φσυικά, το πρώτο που διδάσκουν είναι, να μην κάνουμε κριτική, να μην καταγγέλλουμε, να μην ξεμπροστιάζουμε, για να μπορούν να κάνουν τις απατεωνιές των ανεμπόδιστα. Γνωστή η συνταγή από τον ιουδαιοχριστιανισμό. «Αν αντιδράς στον δεσπότη σου, αντιστέκεσαι στον ίδιο τον θεό, γιατί ο θεός τον όρισε δεσπότη σου», με τέτοιες λαμογιές κατάφεραν τόσους και τόσους αιώνες να λυμαίνονται τον ιδρώτα του λαού και ο κοσμάκης να μην αντιδρά καθόλου. Την συνταγή των θρησκειών την αντιγράφουν κατά γράμμα οργανώσεις σέκτες όπως το AMORC, τάζοντας επαφές με κοσμικούς δασκάλους, δίνοντας ψυχικές εμπειρίες – όπιο για τους αφελείς, υποσχόμενοι το μεγάλο μυστικό, είτε της χρυσοποιίας είτε την ιερή λέξη της θαυματοποίας,  κρατώντας αυτοί τα παλάτια και τα πλούτη και αφήνοντας στους αφελείς την ψεύτικη ελπίδα.

    Ας σταματήσω, γιατί έτοιμος είμαι να καταθέσω και τις ατιμίες τους με ονοματεπώνυμο, νισάφι πια….
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Ορφέας στις Απρίλιος 13, 2009, 21:59:24

Τα διάφορα συστήματα, που από ότι έχω δει …..τα περισσότερα είναι εδώ μέσα αναρτημένα , όπως και σε αλλά φόρουμς αυτού του τύπου…. ξεκίνησαν θεωρητικά για να διδάξουν την αλήθεια , την ειρήνη, τον αλτρουισμό, την αγάπη κλπ..
Όμως αν όσοι είμαστε σε ένα από αυτά , βλέπουμε όλους τους άλλους σαν αντίπαλους και σαν απολωλότα πρόβατα προς σφαγην ..αν η συμμετοχή μας σε αυτά αντί να προάγει την αδελφοσύνη, προβάλει την έπαρση , την υποθετική ανωτερότητα και τον διαχωρισμό , πιστεύεις ότι εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίον έγιναν?


    Αυτά έγραφες αδελφούλα και ήρθες να τα επιβεβαιώσεις τάχιστα γράφοντας:


Πέραν αυτων δεν εχω κατι αλλο να δώσω..γιατι για να πάρω δεν το συζητάμε.
……………………………………………………………………………………………………………………………..
Συνεχίστε οπως ειστε στην δική σας νάρκη και οποτε θέλετε , ειστε ευπρόσδεκτοι στο νηπιαγωγείο για να πάιξουμε στο φώς.....


    Τα ίδια αναρωτηθήκαμε και εμείς μερικά χρόνια πριν από σένα, «….αν η συμμετοχή μας σε αυτά αντί να προάγει την αδελφοσύνη, προβάλει την έπαρση , την υποθετική ανωτερότητα και τον διαχωρισμό , πιστεύεις ότι εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίον έγιναν?» και συγκεκριμενοποιούμε το ερώτημα: Το AMORC στο οποίο συμμετέχεις, πιστεύεις ότι εξυπηρετεί κάποιον αληθινό εσωτερικό σκοπό;Ορφέα ευχαριστώ για την φιλοξενία. :)

    Εμείς ευχαριστούμε αδελφούλα, γιατί ως ζωντανό παράδειγμα, που κάποτε είχαμε γνωρίσει σε σένα μια καλοπροαίρετη και φιλότιμη ψυχή, έφτασες με τις συναναστροφές σου και με την συμμετοχή σου σε δύο απάτες του εσωτερισμού, να καταντήσεις έτσι. Μας λυπεί αφάνταστα αυτή η κατάληξη, αδελφούλα, αλλά δική σου είναι η επιλογή. Το AMORC έχει πολύ κατήφορο ακόμα να ολισθήσεις.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Απρίλιος 13, 2009, 22:39:15
     
             SERAPIS,   KAI  E Σ Υ    αδελφε ,   Ο Ρ Φ Ε Α ,

                          Π Ι Σ Τ Ε Υ Σ Ε Τ Ε ,  πως   οταν   ο  Λ Ο Γ Ο Σ   Ο Δ Ο Ι Π Ο Ρ Ε Ι ,

                                        Σ Ο Φ Ο    ε ι ν α ι ,     Τ Ο    Χ Ι Ο Υ Μ Ο Ρ    Σ Α Σ ,

                                                 ΝΑ     Π Η Γ Α Ι Ν Ε Ι ,

                             Κ Α Β Α Λ Α    ΣΤΗ   Π Λ Α Τ Η ,    ΤΗΣ     Υ  Π  Ο  Μ  Ο  Ν  Η  Σ  .....


                                 Κ Ι "    Α Ν    Α Κ Ο Μ Α    ΤΗΝ   Π Ε Ι Σ Ε Τ Ε ,

                                         ΘΑ   Π Α Ψ Ο Υ Ν ,    Ν Ο Μ Ι Ζ Ε Τ Ε .....

                                                     ΟΙ     Κ  Ο  Τ  Ε  Σ 

                                    ΝΑ    Κ Λ Ω Σ Α Ν Ε     ΤΑ   Ι Δ Ι Α    Σ Χ Ε Δ Ο Ν     Μ Π Α Γ Ι Α Τ Ι Κ Α     Α Υ Γ Α    ΤΟΥΣ  !!!!


                  ΔΕΝ    Β Λ Ε Π Ε Τ Ε ,

                                    ΤΙΣ    Φ Ω Λ Ι Ε Σ     ΤΟΥΣ ......


                        ΤΙ ,     ΚΙ   ΑΝ   Α Κ Ο Μ Α     ΤΗΝ   Π Ε Ι Σ Ε Τ Ε ,

                                                ΘΑ    Κ ΑΤ Α Φ Ε Ρ Ε Τ Α Ι     Α Ρ Α Γ Ε ,

                                                             ΝΑ     Π Ρ Ο Κ Υ Ψ Ε Ι ,    Λ Ο Γ Ο Σ     Ξ Ε Κ Ο Υ Ρ Α Σ Τ Ο Σ .....!?!


              Η    Κ Α Κ Ι Α      Μ Η Τ Ρ Ι Α    ΤΟΥΣ,     ΤΟ    Ψ   Ε  Υ  Δ  Ο  Σ  ,      Α  Λ  Η  Θ  Ε  Υ  Ε  Ι  ......

                                                                                                                          Α Ν Α Θ Ε Μ Α     ΤΟΥΣ.....

Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Απρίλιος 14, 2009, 00:51:18
Έχεις δίκιο Ιππόλυτε
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 14, 2009, 02:15:56
Αυτό που κάνεις εδώ δεν είναι κριτική αλλά έντεχνος συναισθηματικός χειρισμός . Και μάλιστα εμφανής επειδή και άλλοι το κάνουν αλλά πολύ πιο καλυμμένο. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν το κάνεις με επίγνωση η αν δρας παρορμητικά.
Λοιπόν
1]Χρησιμοποιείς υβριστικές εκφράσεις
2] παρουσιάζεις επιλεκτικά γεγονότα
3]προκαλείς νοητικές συνδέσεις
4]εκθέτεις την μίση αλήθεια
5]αναμιγνύεις ένα ψέμα ανάμεσα σε κάποιες αλήθειες
6] παίζεις με την γενικές έννοιες.

Αυτά είναι η προπαγάνδα. Η κριτική θα ήταν μια στεγνή μαθηματική αναφορά στα δεδομένα , με στατιστική και αποδείξεις.Όμως επειδή τεκμήρια στις ψυχικές εμπειρίες δεν υπάρχουν, δεν μπορεί κάνεις να αποδείξει τίποτα.

Εφόσον δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα, όπως ισχυρίζεσαι, τότε δεν είσαι τίποτα άλλο από ένας κοινός συκοφάντης.

ως ζωντανό παράδειγμα, που κάποτε είχαμε γνωρίσει σε σένα μια καλοπροαίρετη και φιλότιμη ψυχή, έφτασες με τις συναναστροφές σου και με την συμμετοχή σου σε δύο απάτες του εσωτερισμού, να καταντήσεις έτσι.

              Η    Κ Α Κ Ι Α      Μ Η Τ Ρ Ι Α    ΤΟΥΣ,     ΤΟ    Ψ   Ε  Υ  Δ  Ο  Σ  ,      Α  Λ  Η  Θ  Ε  Υ  Ε  Ι  ......

                                                                                         Α Ν Α Θ Ε Μ Α     ΤΟΥΣ.....

Για μένα η λέξη "αδελφός" είναι μια πολύ ιερή λέξη...  Μακάρι να νιώθαμε όλο τον κόσμο αδέλφια μας, αλλά δεν είναι.  Σίγουρα νοιαζόμαστε για όλον τον κόσμο, ακόμα και για εκείνους που δεν νιώθουμε κάποια ψυχική συγγένεια, και ευχόμαστε όλοι να είναι καλά, αλλά δυστυχώς πάντα υπάρχουν και ρόδα και αγκάθια.

Η Πνευματική Μεταστοιχείωση, η Πνευματική Αλχημεία, δεν είναι για όλους τους ανθρώπους, δεν την αντέχουν όλοι, δεν την επιλέγουν όλοι.  Θέλει πολύ μεγάλη δύναμη, να μετατρέψει κανείς την υποκρισία και το ψεύδος σε Αλήθεια και Αυθεντικότητα.

Ο λόγος μας, ταράζει, όσους λυμαίνονται σε ένα ψυχικό ψεύδος... Ταράζονται διότι βρίσκονται ανάμεσα σε δύο κόσμους, βρίσκονται στο σταυροδρόμι, και η ψυχή τους παίζει τένις, ανάμεσα στις δύο επιλογές...

'Οσοι όμως περάσαμε από αυτό το στάδιο, θυμόμαστε πόσο οδυνηρή είναι η διαδικασία, της Κάθαρσης, και πόσο εσωτερικό και εξωτερικό πόλεμο αναγκαστήκαμε να εκδηλώσουμε, όχι έναν Αγώνα Δικαίου, αλλά έναν αγώνα, να κατανοήσουμε και να συγκολλήσουμε τις εσωτερικές μας διασπάσεις.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως έχει οργανωθεί μία Νέα Συλλογική Συνείδηση, η οποία γεννήθηκε μέσα από εμπειρία, κατανόηση και αγανάκτηση... Η Συλλογική Συνείδηση, το εγρηγορός, αυτών που γλύτωσαν, που μεταστοιχειώθηκαν, και μέσω αυτού του νέου Εγρηγορότος ευχόμαστε, να συντελεστεί η Αλλαγή που ονειρευόμαστε, είτε αυτό λέγεται χώρος του εσωτερισμού, είτε αυτό λέγεται Ανθρωπος και Κοινωνία.

Είθε...
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Isis στις Απρίλιος 01, 2010, 19:44:49
Καλημέρα σε όλους, μπορώ να τεκμηριώσω πως λειτουργούν αυτές οι ενέργειες, όπως αναφέρει ο κανένας,  ηλεκτρομαγνητικά, στον εγκέφαλο και τις νευρικές συνάψεις, και την ανταλαγή σημάτων μέσω των ορμονών, τι συμβαίνει σε διάφορες περιοχές των ημισφαιρίων και των κέντρων, και κατα προέκταση στο νευρικό σύστημα, σε εσωγενής παράγοντες και όχι αηδίες αοριστολογίες περί σύμπαντος, και λαγών με πετραχείλια, αλλά δεν θα το κάνω για το λόγο ότι θα τα χρησιμοποιήσουν ως γνώσεις τους, θα τα διαστρεβλώσουν, για να βγάλουν χρήμα. (ΔΙΑΚΡΙΣΗ)

Φιλε Σεραπις θα με ενδιεφερε πολυ να ακουσω την αποψη σου για τη λειτουργια των ενεργειων, καθως η πλειοψηφια πιστευει πως ειναι κοσμικη ενεργεια.
Αν πιστευεις πως καποιος θα εκμεταλευτει αυτες τις πληροφοριες μπορεις αν θελεις να μου στειλεις προσωπικο μηνυμα.

Γνωριζει καποιος απο που προερχετε αυτη η <<τεχνικη>>? Εχω ακουσει διαφορα απο την Λεμουρια, την Αρχαια Ελλαδα μεχρι και την Ιαπωνια ;D
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 01, 2010, 20:55:18
Γνωριζει καποιος απο που προερχετε αυτη η <<τεχνικη>>? Εχω ακουσει διαφορα απο την Λεμουρια, την Αρχαια Ελλαδα μεχρι και την Ιαπωνια ;D

Το Σαμπάλα Ρέικι, προέρχεται από την φαντασία του κυρίου John Armitage/Hari Das Baba ή Hari Das Melchizedek...
http://www.shamballa-americas.org/about-the-founder-hari-das-baba/

Βασίζεται σε αλλοιωμένη εσωτερική γνώση όπως κάθε θρησκειολογία...
Η Λεμούρια δεν υπήρξε ποτέ, είναι απλά ηχώ της Χαμένης Ατλαντίδας (Μινωικός πολιτισμός)

Απλά ο αφορισμός της Γνώσης στον Δυτικό κόσμο, λόγω ιουδαιοχριστιανισμού, επέφερε την δημιουργία πάνω από 3000 θρησκείες ανάλογα πως τα φανταζόταν το κάθε μέντιουμ - ιδρυτής.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Ορφέας στις Απρίλιος 01, 2010, 21:20:37

Γνωριζει καποιος απο που προερχετε αυτη η <<τεχνικη>>? Εχω ακουσει διαφορα απο την Λεμουρια, την Αρχαια Ελλαδα μεχρι και την Ιαπωνια ;D


Κοίταξες στο http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1423.0.html ;
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Απρίλιος 02, 2010, 10:17:26
Καταρχήν καλώς όρισες

Η λέξη κόσμος βγαίνει απο το κόσμημα και κοσμώ. Αυθαίρετα χρησιμοποιήτε κατά κόρων αλλα΄ας δούμε πιό κάτω τι μπορεί να σημαίνει ενέργεια.


Απλά θα αναφέρω ένα τμήμα, ενέργεια είναι το έργο που παράγεται από την ανταλαγή και αλληλεπίδραση των υποσυνόλων του σώματος και συγκεκριμένα διαφόρων ουσιών και στοιχείων στον οργανισμό μας ξεκινώντας απο τον εγκέφαλο και το περικάρδιο που αγκαλιάζει την καρδιά, συγκεκριμένα ξεκινώντας από τη υπόφυση ως ρυθμιστή των υπολοίπων αδένων ή αλλιώς ψυχικών κέντρων κατα τον εσωτερισμό, ή ένέργεια το έργο που παράγεται δηλαδή έχει θερμικά ηλεκτρομαγνητικά και χημικά αποτελέσματα, ενέργεια λοιπόν είναι το σύνολο των αλληλεπιδράσεων απο και προς το εξωτερικό περιβάλλων, πολλές φορές έχει και θεραπευτικά αποτελέσματα, όπως ένας καλός λόγος ας πούμε ανακουφίζει κάποιον, ή το ζεστό χάδι δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας κλπ το έργο αυτό γνωστό από την αρχαιότητα και δη χρησιμοποιούμενο στα αρχαία Ασκληπ. βλέπε Αρχαία Επίδαυρος αλλά και Κώς καθώς και αλλού, χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς λόγους που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ισσοροπία μεταξύ φυσικού PH φορέα, λόγω αλκαλυκότητας, ψυχικού, νοητικού και πνευματικού οργανισμού και των υποσυνόλων τους που τα απαρτίζουν, που συνθέτουν το σύνολο που ονομάζεται σώμα. Διάφοροι επιτήδιοι έπλασαν με μύθους για να πουλήσουν ως δικιά τους "νέα γνώση", κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν και τον τρόπο λειτουργία του (Τη χημεία των στοιχείων εντός μας και τα σήματα (χρώμα ήχο κλπ) που παράγουν) κάτι το οποίο από την αρχαιότητα ακόμα εξασκήτε ΔΩΡΕΑΝ. Όπως δωρέαν είναι ένα χαμόγελο ένα χάδι και ένας ζεστός λόγος. Τό σύμπαν είναι εντός του Ανθρώπου και ο Άνθρωπος είναι εντός του Σύμπαντος. Θείο και΄Άνθρωπος είναι ένα. Έτσι η κοσμική "ενέργεια" το έργο πηγάζει απο εντός μας αλλά και απο τον ήλιο, αλλά είναι ένα άλλο κεφάλαιο.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 02, 2010, 13:15:44
Διάφοροι επιτήδιοι έπλασαν με μύθους για να πουλήσουν ως δικιά τους "νέα γνώση", κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν και τον τρόπο λειτουργία του (Τη χημεία των στοιχείων εντός μας και τα σήματα (χρώμα ήχο κλπ) που παράγουν) κάτι το οποίο από την αρχαιότητα ακόμα εξασκήτε ΔΩΡΕΑΝ. Όπως δωρέαν είναι ένα χαμόγελο ένα χάδι και ένας ζεστός λόγος. Τό σύμπαν είναι εντός του Ανθρώπου και ο Άνθρωπος είναι εντός του Σύμπαντος. Θείο και΄Άνθρωπος είναι ένα. Έτσι η κοσμική "ενέργεια" το έργο πηγάζει απο εντός μας αλλά και απο τον ήλιο, αλλά είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

'Ετσι ακριβώς... Είναι ΔΩΡΕΑΝ... το νοιάξιμο, η αγάπη, η ανθρωπιά... Και όσοι πουλάνε νοιάξιμο για 600 ευρώ το ΣΚ σε σεμινάρια και μυήσεις Ρέικι, ή μυήσεις Ρέικι για κάποιες χιλιάδες ευρώ, είναι απατεώνες (ασυνείδητοι ή μη)... γιατί το Ρέικι, η συμπαντική ενέργεια, η κοσμική ενέργεια, η σωματική ενέργεια, η αγάπη, είναι ΔΩΡΕΑΝ, και όλοι έχουμε πρόσβαση σε αυτήν, χωρίς να κάνουμε καμιά μύηση...

'Οπως σε όλες τις θρησκειολογίες έτσι και εδώ, εκμεταλλεύονται κάποιοι επιτήδειοι, το ΔΩΡΕΑΝ, και το πουλάνε, τυλιγμένο σε ένα φανταχτερό παραμύθι... Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους ειδικά εμείς οι 'Ελληνες, στην πραγματική μας εσωτερική κληρονομιά, και δεν θα πέφτουμε θύματα στον κάθε βάρβαρο απατεώνα... ή ψυχωσικό ψώνιο?
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Ορφέας στις Απρίλιος 02, 2010, 16:06:56

....χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς λόγους που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ισσοροπία μεταξύ φυσικού PH φορέα, λόγω αλκαλυκότητας, ψυχικού, νοητικού και πνευματικού οργανισμού και των υποσυνόλων τους που τα απαρτίζουν, που συνθέτουν το σύνολο που ονομάζεται σώμα.....


Να ευχαριστήσουμε κατ’ αρχήν τον αδελφό, Διδάσκαλο ΣΕΡΑΠΙΣ για όσα μοιράζεται μαζί μας, γιατί έτσι ξεκαθαρίζονται πολλές παρανοήσεις και επαναπροσανατολίζεται η εσωτερική αναζήτηση σε υγιή γνωστικά πεδία.

Το «όπως πάνω έτσι και κάτω», δεν είναι ένα ρητορικό σχήμα, αλλά μια αναλογική αλήθεια για την λειτουργία όλων των φορέων. Η μεταβολή στην «αλκαλικότητα» της ουσίας ενός φορέα, μεταβάλλει την όσμωση με τους άλλους φορείς, διασαλεύοντας πολλάκις την αρμονία μεταξύ τους, με αποτέλεσμα την ασθένεια. Μία συναισθηματική δυσλειτουργία, π.χ. η «ξινισμένη» ψυχική κατάσταση κάποιου, ( η λαϊκή σοφία με όρους όπως «ξινισμένη» κλπ, πολύ εύστοχα αποδίδει την αντικειμενική πραγματικότητα), αλλοιώνει αναλογικά το PH της συναισθηματικής του ουσίας, μεταβάλλοντας έτσι την όσμωση μεταξύ των εφαπτόμενων φορέων, με οικτρό αποτέλεσμα την δυσαρμονία της ενεργειακής ανταλλαγής και του ρυθμού ροής της ενέργειας.

Οι πνευματικές αξίες επηρεάζουν τις σκέψεις, οι σκέψεις με την σειρά τους μεταβάλουν τα συναισθήματα και τα συναισθήματα  επιδρούν στην ροή της ζωικής ενέργειας με άμεσα και φανερά αποτελέσματα στο υλικό σώμα. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος (όπως κάθε μη εσωτεριστής ή νεοεποχίτης άσχετος), ότι οι καλές αξίες, οι θετικές σκέψεις και τα καλοπροαίρετα συναισθήματα είναι αυτό που «πρέπει» να κάνουμε. Δυστυχώς τέτοιες «τεχνικές» ΔΕΝ δουλεύουν στον άνθρωπο και απόδειξη είναι η αποτυχία όλων των θρησκειών να κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Ο υγιής, ο Αυθεντικός Εσωτερισμός, με τις πρακτικές του και με εξάσκηση από τον ζηλωτή, καταφέρνει πρώτα να επαναποκαταστήσει τον φυσιολογικό ρυθμό ροής της ενέργειας, προσδιορίζοντας και «ξεκλειδώνοντας» όλα τα «μπλοκαρίσματα», εξυπηρετώντας παράλληλα και ικανοποιώντας τα φυσιολογικά αιτήματα των ενστίκτων. Στη συνέχεια με την συναντίληψη ηρεμεί και καταλαγιάζει τις συναισθηματικές οξύνσεις και κάθε ψυχική διαταραχή, μετέπειτα με την κατανόηση εξορθολογίζεται η νοητική λειτουργία και απαλλάσσεται τελικά από το παράλογο, καταφέρνοντας τέλος να αναβιβάσει τον μυημένο στον κόσμο των Αρχετύπων, πέρα και πάνω από την διάσπαση του δυισμού, καθιστώντας τον τελικά Μύστη.

Οι τεχνικές του να προσποιούμαστε τον «Αβατάρα», εκτός του ότι δεν φέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα, ωθούν επιπλέον τον ζηλωτή στην γελοιοποίηση του πιθικισμού. Τον οίκτο του Μύστη όταν τον προσποιείται ο αρχάριος, το λιγότερο είναι υποκριτής. Η αταραξία του Σοφού όταν βρίσκει μιμητές στους μαθητές, το λιγότερο είναι αλαζονεία. Η ιδιότητα της διαρκούς αυτοσυνείδησης και παρατήρησης που χαρακτηρίζει στο τέλος του δρόμου τον αληθινά Μυημένο, όταν πιθικίζεται από τον Νεόφυτο, το λιγότερο είναι οικτρή ομφαλοσκόπηση.

Ο αδελφός μας ΣΕΡΑΠΙΣ παραπάνω, χρησιμοποιεί ορολογίες από περισσότερες της μιας επιστήμες. Έμμεσα μας υποδεικνύει ότι, η ενασχόληση με τον Αυθεντικό Εσωτερισμό προϋποθέτει οπωσδήποτε γνώση των εξωτερικών Επιστημών. Βέβαια δεν λείπουν από την «πιάτσα» οι τσαρλατάνοι, οι ανίδεοι και επιτήδειοι εκμεταλλευτές των ανυποψίαστων αναζητητών του Εσωτερισμού, υποσχόμενοι ξεδιάντροπα εύκολους τρόπους για να σας πάνε στην «Ιθάκη». Δεν γνωρίζουν οι δυστυχείς ότι,

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
…………………………………………………………..
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει•
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν»,

όπως πολύ σοφά μας έδειξε ο Καβάφης.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Isis στις Απρίλιος 02, 2010, 19:13:04
Καλησπέρα σας! Σας ευχαριστώ για αυτά που γράψατε.

Σε ευχαριστώ Σεράπις για το καλωσόρισμα σου. Οι επιστημονικές έννοιες που χρησιμοποιήσατε με βοήθησαν να καταλάβω καλύτερα την επίδραση που έχουν μεταξύ τους οι ενέργειες και ήταν ένα παράδειγμα πως ο αυτός που αναζητά την αλήθεια και ερευνά τον αποκρυφισμό είναι έρμαιο της φαντασίας και του καθενός αν δεν γνωρίζει τις φυσικές επιστήμες ώστε να φιλτράρει από τη λογική του αυτά που ερευνά.

Προς το παρών δε θα ρωτήσω περισσότερα, καθώς θα λάβω όλες τις μυήσεις δωρεάν από κάποια φίλη. Περιμένω λοιπόν να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα εφόσων καταλάβω τη λεπτομερή λειτουργία του..
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: Rose στις Απρίλιος 02, 2010, 19:21:22
Προς το παρών δε θα ρωτήσω περισσότερα, καθώς θα λάβω όλες τις μυήσεις δωρεάν από κάποια φίλη. Περιμένω λοιπόν να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα εφόσων καταλάβω τη λεπτομερή λειτουργία του..

Αγαπητή Isis,

είναι σημαντικό να βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματα.  Θα χαρούμε να ακούσουμε τις εντυπώσεις σου.  Επίσης στον Ροδόκηπο των Φιλοσόφων, παρέχονται δωρεάν "Αυθεντικές Μυήσεις Ρέικι", όσον αφορά την γνωριμία με την ενεργειακή και την πνευματική μας φύση.
Τίτλος: Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Απρίλιος 03, 2010, 03:51:58
http://www.youtube.com/watch?v=1n3n2Ox4Yfk