Αποστολέας Θέμα: Παρανομίες Τραπεζών....  (Αναγνώστηκε 210651 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #75 στις: Αυγούστου 07, 2011, 14:04:19 »
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=288338

Παρανομίες τραπεζών (και πάλι)

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΠΟΙΕΣ είναι οι πλέον πενόμενες επιχειρήσεις σήμερα στην Ελλάδα; Οι... τράπεζες! Φυσικά, η απάντηση αυτή μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Ομως, δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι αυτές οι επιχειρήσεις δεν χάνουν ευκαιρία να επιβάλλουν ποινές πάνω στις ποινές στους πελάτες τους, οι οποίοι μπορεί να καθυστερήσουν ακόμη και λίγες μέρες να πληρώσουν τις δόσεις τους.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, αυτό συμβαίνει σε εποχή γενικευμένης οικονομικής δυσπραγίας. Οταν χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν εισόδημα, ή για άλλους το εισόδημα έχει υποστεί μεγάλη αφαίμαξη, είτε από τις περικοπές είτε από τους φόρους, τακτικούς και έκτακτους, άμεσους και έμμεσους. Σ' αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία κάποιες τράπεζες (είναι υπό διερεύνηση αν αποτελεί γενικευμένη πρακτική) επιβάλλουν πρόσθετες επιβαρύνσεις στους δανειολήπτες και στους κατόχους πιστωτικών καρτών.

ΜΕΧΡΙ τώρα σ' αυτές τις κατηγορίες των πελατών τους, που καθυστερούσαν την καταβολή των δόσεών τους, οι τράπεζες επέβαλλαν τόκους υπερημερίας. Αυτό λέει ο νόμος. Το τελευταίο διάστημα, όμως, στο Συνήγορο του Καταναλωτή έφτασαν καταγγελίες ότι προστίθενται κι άλλα χαράτσια. Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι κάθε μήνα χρεώνουν τους πελάτες τους με «έξοδα καθυστέρησης».

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ, όμως, διαπίστωσε ότι οι όροι με τους οποίους επιβάλλονται τα «έξοδα καθυστέρησης» είναι καταχρηστικοί. Παραβιάζουν την αρχή της διαφάνειας και αποβαίνουν εις βάρος των δικαιωμάτων των συμβαλλόμενων με την τράπεζα καταναλωτών. Επιπλέον, θεωρεί αυτή τη συμπεριφορά των τραπεζικών ιδρυμάτων παράνομη, αφού παραβιάζει τις αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, όπως επιβάλλει ο νόμος 2251 του 1994 περί προστασίας των καταναλωτών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που οι τράπεζες καταφεύγουν σε παρόμοιες μεθόδους, οι οποίες έχουν απορριφθεί ως καταχρηστικές ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις οι απαιτήσεις τους ήταν τόσο ακραίες ώστε αναγκάστηκε η Πολιτεία να νομοθετήσει, για να προστατεύσει ανθρώπους που κινδύνευαν να χάσουν τα σπίτια τους.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, όμως, εφευρίσκουν συνεχώς τρόπους για να ξεπερνούν αυτές τις αποφάσεις και τώρα βρήκαν τη μέθοδο των πρόσθετων χρεώσεων. Η μέθοδος αυτή πρέπει να σταματήσει εν τη γενέσει της. Και η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να διαπιστώσει αν ενεργούν εναρμονισμένα, όπως έχει ήδη ζητήσει ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος έχει την ευθύνη να ελέγξει αυτή την καταχρηστική και παράνομη συμπεριφορά των εμπορικών τραπεζών.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ αυτές δεν είναι δα από τις πλέον πληττόμενες από την κρίση. Αλλωστε, το κράτος έχει φροντίσει να τις ενισχύσει πολλαπλώς με χρήματα των φορολογουμένων. Γι' αυτό είναι απαράδεκτο να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους, που μαρτυρούν παντελή έλλειψη κοινωνικής ευθύνης.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #76 στις: Αυγούστου 07, 2011, 14:18:19 »
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που οι τράπεζες καταφεύγουν σε παρόμοιες μεθόδους, οι οποίες έχουν απορριφθεί ως καταχρηστικές ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις οι απαιτήσεις τους ήταν τόσο ακραίες ώστε αναγκάστηκε η Πολιτεία να νομοθετήσει, για να προστατεύσει ανθρώπους που κινδύνευαν να χάσουν τα σπίτια τους.

Αυτές οι Παράνομες Επιχειρήσεις, που είναι οι Τράπεζες Ληστές, θα έπρεπε κανονικά σήμερα να είναι κλειστές, ή εθνικοποιημένες, ή να αναγκαστούν σε συμόρφωση, από το Ελληνικό Κράτος, καθώς και σε αποζημειώσες προς τους 'Ελληνες πολίτες που έβλαψαν.

'Ομως το Ελληνικό Κράτος εξυπηρετεί τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, και όχι τον πολίτη, με αποτέλεσμα, το ίδιο το Ελληνικό Κράτος να παρανομεί και να εγκληματεί απέναντι στον 'Ελληνα πολίτη, από την στιγμή που υποστηρίζει με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, τους Τραπεζικούς Ληστές, να συνεχίζουν να κλέβουν τους 'Ελληνες πολίτες...

Δεν έχει καμία έννοια να παραπονεθούμε και να διαμαρτυρηθούμε σε κανένα από τους κρατικούς φορείς, για την προστασία του πολίτη, διότι όλοι είναι στο κόλπο... Δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς δημόσιος φορέας, διότι το ίδιο το Δημόσιο είναι παράνομο απέναντι στον 'Ελληνα πολίτη.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από την αντικατάσταση του Πολιτικού συστήματος, με μία Νέα πολιτική λύση όπου θα εξαλείφει παντελώς κομματικά διαπλεκόμενα συμφέροντα, και την πολιτική εγκληματικότητα που πλήτει την χώρα μας, και την έχει οδηγήσει να χρεοκοπήσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 07, 2011, 14:26:49 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Οίαγρος

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 61
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #77 στις: Αυγούστου 07, 2011, 15:18:41 »
Τράπεζες: Έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού εκδόθηκαν (και εξακολουθούν να εκδίδονται) εκατομμύρια Διαταγές Πληρωμής των τραπεζών κατά των ελλήνων πολιτών. Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού οι τράπεζες έβγαλαν και εξακολουθούν να βγάζουν  στο σφυρί εκατομμύρια ιδιοκτησίες... Στο όνομα του Ελληνικού Λαού χάθηκαν εκατομμύρια ιδιοκτησίες ελλήνων πολιτών... Και όλα αυτά κατόπιν εκτέλεσης Διαταγών Πληρωμής που εκδόθηκαν από άκυρες συμβάσεις με προδιατυπωμενους από τις τράπεζες όρους!!! Με την πλήρη σύμπραξη -άμεση συνέργεια  με όρους ποινικού δικαίου- μίας διεφθαρμένης πολιτείας… Ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που σε πλήρη σύμπραξη με  μια μαφιόζικου τύπου "τραπεζική επιχειρηματικότητα", επί δυο τουλάχιστον δεκαετίες επέβαλε στον ελληνικό λαό επιτόκια ληστρικά, που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν  ακόμα και αυτά  των τοκογλύφων... Η δικαιοσύνη δυστυχώς  -αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το σάπιο σύστημα της κομματοκρατιας-, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων...

Οι συμβάσεις καταναλωτικών δανείων και καρτών που συνάπτουν οι τράπεζες με τους καταναλωτές είναι ΑΚΥΡΕΣ. ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. Με έξι απλές ερωτήσεις – απαντήσεις, θα δείξω πως μπορείτε να ανακόψετε τις διαταγές πληρωμής που οι τράπεζες βγάζουν, ή απειλούν να βγάλουν εναντίον σας.

1. Η τράπεζα είναι όπως ο Σαμψών

Όπως η δύναμη του Σαμψών ήταν τα μαλλιά του έτσι και στις τράπεζες η δύναμη τους είναι η Διαταγή Πληρωμής. Όπως  αν στο Σαμψών  κατάφερνες να του  κόψεις   τα μαλλιά έχανε όλη του τη δύναμη, έτσι και στην τράπεζα αν καταφέρεις να της (ανα)κόψεις τη Διαταγή Πληρωμής χάνει αμέσως τη δύναμη της και οδηγείται σε βέβαιο θάνατο (κατάρρευση).

Θέτω εδώ στη διάθεση σας το δικόγραφο της Ανακοπής κατά απαιτήσεων από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Η Ανακοπή αυτή περιλαμβάνει ισχυρισμούς που ακυρώνουν τους σημαντικότερους όρους των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές , όπως αυτά κρίθηκαν με σειρά δικαστικών αποφάσεων... Αποτελεί μια καλή μελέτη και προκειμένου να συνταχθεί απαιτήθηκαν πολλές δεκάδες ώρες δουλειάς .

2. Τι είναι η Διαταγή Πληρωμής?

Η Διαταγή Πληρωμής είναι κάτι σαν δικαστική απόφαση. Εκδίδεται βάσει του αντιγράφου της σύμβασης δανείου που έχεις υπογράψει με την τράπεζα και την κίνηση του λογαριασμού του δανείου. Το βασικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ΑΜΕΣΩΣ και  ότι είναι τίτλος εκτελεστός (δηλαδή η τράπεζα μπορεί αμέσως να προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη). Στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα εκδίδεται σε 1-2 μήνες , ενώ στην περιφέρεια (στα  ειρηνοδικεία ιδίως της επαρχίας), σε μια εβδομάδα το πολύ.
Σημαντικότατο επίσης πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ερήμην σου. Δεν προηγείται καμία απολύτως γνωστοποίηση ότι η τράπεζα έχει καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον σου Διαταγής Πληρωμής. Ο δικαστής εκδίδει τη Διαταγή Πληρωμής χωρίς να γίνει ακροαματική διαδικασία. Δεν παρίστασαι δηλαδή με δικηγόρο και δεν αναπτύσσεις τις θέσεις σου.

Μόλις ο δικαστής εκδώσει τη Διαταγή Πληρωμής, η τράπεζα σου την κοινοποιεί αμέσως με δικαστικό επιμελητή. Η τράπεζα βιάζεται να σε βρει και να σου κοινοποιήσει τη διαταγή πληρωμής, γιατί αν δε σου την κοινοποιήσει εντός διμήνου από την έκδοσή της, χάνει την ισχύ της και πρέπει να εκδοθεί εκ νέου (πρέπει δηλαδή η τράπεζα πληρώσει ξανά όλα τα έξοδα - αν το ποσό είναι μεγάλο, η τράπεζα «μπήκε για τα καλά μέσα» γιατί πρέπει εκ νέου να πληρώσει ένα σωρό λεφτά σε έξοδα).

Αν λοιπόν η Διαταγή Πληρωμής σου κοινοποιηθεί εγκαίρως (εντός διμήνου από την έκδοσή της), σε έχει φέρει προ τετελεσμένων. Με το που σου κοινοποιείται, έχεις αυτομάτως μπει στο Τειρεσία, με μια διαδικασία που δεν ενδιαφέρει να αναλύσω.  Μόλις περάσουν 3 ημέρες από την κοινοποίηση, η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας σου. Για να «τη γλιτώσεις», θα πρέπει η τράπεζα να μη μπορεί να σε βρει για να σου κοινοποιήσει τη Διαταγή (πρέπει να είναι άγνωστη η διαμονή σου ή να λείπεις στο εξωτερικό). Άπαξ και σου κοινοποιήσει τελείωσες.

Αν έχεις περιουσία η τράπεζα θα εκτελέσει (θα κάνει κατάσχεση), για να πάρει «τα λεφτά της». Και περιουσία όμως να μην έχεις και η τράπεζα δεν καταφέρει τελικά να πάρει «τα λεφτά της» (ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος), σε έχει για τα καλά στο χέρι… Γιατί πολύ απλά, με την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής και την κοινοποίησή της σε έχει μαυρίσει στον Τειρεσία (όλες οι διαταγές πληρωμής ποσού από 1000 ευρώ και πάνω, περνάνε στις λίστες του Τειρεσία).

3. Πως μπορείς να ανακόψεις τη Διαταγή Πληρωμής?

Επιγραμματικά, η Διαταγή Πληρωμής μπορεί να ακυρωθεί εν όλω ή εν μέρει με ανακοπή η οποία πρέπει να ασκηθεί εντός 15 εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της Διαταγής Πληρωμής. Οπότε μόλις σου κοινοποιηθεί η Διαταγή Πληρωμής τρέχεις και δε φτάνεις... Μοναδικός τρόπος για να ακυρώσεις τη Διαταγή Πληρωμής είναι να αποδείξεις ότι αυτή εκδόθηκε βάσει άκυρης σύμβασης (εδώ ακυρότητα της σύμβασης υπάρχει, αν αποδείξεις ότι είναι άκυρος  έστω και ένας όρος της σύμβασης δανείου που υπέγραψες με την τράπεζα).

4. Πως βγαίνω από τον Τειρεσία αν η τράπεζα μου βγάλει Διαταγή Πληρωμής?

Από τον Τειρεσία βγαίνεις με δυο τρόπους : Στο περίπου βγαίνεις αν πληρώσεις την τράπεζα. Και κανονικά βγαίνεις, αν ασκήσεις Ανακοπή κατά της Διαταγής Πληρωμής και αυτή γίνει από το δικαστήριο δεκτή (ακυρώσει δηλαδή τη Διαταγή Πληρωμής στο σύνολό της). ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ "ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ". ΈΧΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ!

5. Γιατί λες ότι έχει χάσει τα λεφτά της? Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής δεν μπορεί η τράπεζα με άλλο τρόπο να πάρει τα λεφτά της ?

Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής (επειδή το δικαστήριο που δίκασε την ανακοπή έκρινε ως άκυρους και καταχρηστικούς κάποιους από τους όρους της σύμβασης του δανείου), η τράπεζα μπορεί να επανέλθει με νέα Διαταγή Πληρωμής με αιτούμενο όμως ποσό, πολύ μικρότερο από αυτό που αρχικά αξίωνε, αφού το νέο ποσό θα υπολογιστεί δίχως τους όρους που το δικαστήριο έκρινε προηγουμένως ως άκυρους και καταχρηστικούς. Πρακτικά όμως οι τράπεζες ποτέ δεν ακολουθούν αυτή την οδό, γιατί πολύ απλά  με το τρόπο αυτό θα συνομολογούσαν την ακυρότητα όλων των συμβάσεων τους! Οπότε η μόνη νομική οδός που της απομένει προκειμένου να αξιώσει την  απαίτηση που θεωρεί ότι έχει  (την απαίτηση δηλαδή που προκύπτει και από τους άκυρους όρους), είναι η οδός της άσκησης τακτικής αγωγής. Επειδή όμως η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 χρόνια, οι τράπεζες συνήθως έρχονται σε συμβιβασμό…

Άρα λοιπόν, αν καταφέρεις και ανακόψεις τη διαταγή πληρωμής, η τράπεζα αναγκαστικά θα πρέπει να συρθεί είτε στη δικαστική επιδίωξη της «απαίτησης» μέσω της άσκησης τακτικής αγωγής, είτε να συμβιβαστεί χωρίς δικαστήρια. Σχεδόν πάντα  επιλέγει το δεύτερο, για τους λόγους που αναλύω  παρακάτω:

6. Ποια τα μειονεκτήματα  της δικαστικής απόφασης που εκδίδεται κατόπιν άσκησης τακτικής αγωγής σε σχέση με την έκδοση διαταγής πληρωμής? Γιατί η έκδοση διαταγής πληρωμής είναι για τις τράπεζες η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ? Γιατί αν ακυρωθεί η διαταγή πληρωμής η άσκηση αγωγής αποτελεί για την τράπεζα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?

Εφόσον η αγωγή της τράπεζας κερδισθεί τα αποτελέσματα που η δικαστική απόφαση παράγει είναι τα ίδια με αυτά της Διαταγής Πληρωμής. Με μια όμως διάφορα:

Από την άσκηση της αγωγής μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης απόφασης μπορεί να μεσολαβήσουν μέχρι και 10 χρόνια!!! Περαιτέρω η επιδίωξη της απαίτησης της τράπεζας με άσκηση εναντίον σου αγωγής δεν σε βάζει στα κατάστιχα του Τειρεσία (όπως συμβαίνει με την έκδοση Διαταγής Πληρωμής). Σημαντική διαφορά επίσης είναι ότι η αγωγή σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή οπότε λαμβάνεις γνώση της δικασίμου καθώς και του περιεχομένου της (των ισχυρισμών δηλαδή της τράπεζας). Οπότε πας σε δικηγόρο, ώστε να προετοιμάσεις την άμυνα σου και κατά την ημερομηνία της εκδίκασης να είσαι προετοιμασμένος να αντιπαρατεθείς με την τράπεζα.
Για να εκδοθεί δηλαδή απόφαση κατόπιν άσκησης αγωγής προηγείται πάντοτε ακροαματική διαδικασία στην οποία οι διάδικοι παρίστανται με δικηγόρο και αναπτύσσουν τις θέσεις τους. Επιπρόσθετα, η αγωγή έχει για την τράπεζα το μειονέκτημα ότι ακόμα και αν στον πρώτο βαθμό κερδίσει, το δικαστήριο, κατά τη συνήθη δικαστηριακή πρακτική, σπάνια θα διατάξει την εκτέλεση της απόφασης για το σύνολο της επιδικασθείσας απαίτησης (αν πχ η τράπεζα κερδίσει  και το δικαστήριο της επιδικάσει 10.000 ευρώ θα διατάξει «κατάσχεση», για τα μισά ή και λιγότερα).

Εν συνεχεία, ανάλογα με το σκεπτικό και το διατακτικό της  απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ακολουθεί συνήθως η άσκηση εφέσεως από τον έναν, τον άλλο ή και τους δυο διαδίκους (μπορείς δηλαδή εσύ, η τράπεζα ή και οι δυο να προσβάλετε την απόφαση με έφεση στο μέτρο και στο βαθμό  που κάθε ένας θεωρεί ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έσφαλε). Να σημειωθεί εδώ ότι με δεδομένο ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε υποχρεώνει να πληρώσεις μέρος της απαίτησης που επιδίκασε στην τράπεζα και όχι το σύνολο, πολλές εφέσεις γίνονται και με σκοπό να κερδηθεί χρόνος ώστε αν τελικά χάσεις στο «εφετείο», να πας  την πληρωμή όσο πιο πίσω γίνεται...

Οπότε η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο («εφετείο») και εκδίδεται η τελεσίδικη απόφαση. Αν χάσεις υποχρεούσαι να πληρώσεις.

Η όλη όμως διαδικασία διαρκεί πολλά χρόνια και οποίος ακολουθεί αυτή τη νομική οδό,  πρακτικά αν όχι έχει χάσει τα λεφτά του πάντως έχει χάσει μεγάλο μέρος τους. Αν πχ  μια τράπεζα μπει σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να πληρώσει δικηγόρους για πολλά δικαστήρια, για τις αναβολές, να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να εξασφαλίσει την απαίτηση, να πληρώσει πραγματογνώμονες στην περίπτωση που το δικαστήριο διατάξει πραγματογνωμοσύνη, δικαστικούς επιμελητές για σειρά επιδόσεων και κατασχέσεων κλπ. Και με όλα αυτά, ακόμη και αν  μετά από 10 χρόνια κερδίσει, μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...

Γίνεται από αυτά  αντιληπτό ότι αν οι τράπεζες υποχρεωθούν να μπουν μαζικά στη διαδικασία της επιδίωξης του δανείου μέσω της οδού της άσκησης αγωγής, το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει εν μία νυκτί...

5. Τι πρέπει να κάνω αν δε μπορώ να πληρώσω το δάνειο?

Όταν πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ακολουθεί η καταγγελία της σύμβασης του δανείου. Η καταγγελία σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή και την υπογράφει δικηγόρος. Οι  συστημένες ή απλές επιστολές δεν παράγουν έννομες συνέπειες για αυτό  και τις πετάτε κατευθείαν στα σκουπίδια (ακόμη και αν τις υπογράφει δικηγόρος). Τις στέλνουν με απλό ταχυδρομείο (με στόχο να σας φοβίσουν), για να μην πληρώσουν δικαστικό επιμελητή! Μετά την καταγγελία της σύμβασης (που σου κοινοποιείται πάντοτε με δικαστικό επιμελητή), ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση διαταγής πληρωμής.

Αμέσως λοιπόν μόλις πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ή την κάρτα άλλως αμέσως μόλις σου κοινοποιηθεί η καταγγελία της σύμβασης, στέλνεις στην τράπεζα αυτό το εξώδικο open1 - download. Το εξώδικο αυτό στοχεύει στο να χρησιμοποιηθεί αργότερα στη δίκη της ανακοπής (τη δίκη για την ακύρωση της διαταγής πληρωμής), ώστε η διαταγή πληρωμής να ακυρωθεί στο σύνολο της και όχι εν μέρει (είναι σημαντικό η διαταγή να ακυρωθεί στο σύνολο της γιατί διαφορετικά αφενός υποχρεούσαι να πληρώσεις αφετέρου δε βγαίνεις από το Τειρεσία)...Με απλά λόγια, με αυτό το εξώδικο συνομολογείς την οφειλή σου αλλά αρνείσαι το ύψος της με τον ισχυρισμό ότι η οφειλή διαμορφώθηκε σε αυτό το ύψος , λόγω των άκυρων και καταχρηστικών όρων της σύμβασης. Με άλλα λόγια τους λες : " Κύριοι χρωστάω αλλά δε χρωστάω αυτά που μου ζητάτε. Πριν βγάλετε διαταγή πληρωμής , ελάτε να τα βρούμε. Αν νομίζετε ότι δε μπορούμε να τα βρούμε ας διορίσουμε πραγματογνώμονα. Αν παρ όλα αυτά με αγνοήσετε και βγάλετε διαταγή πληρωμής, θα την ανακόψω χρησιμοποιώντας εναντίον σας αυτό το εξώδικο, με τον ισχυρισμό ότι η έκδοση διαταγής πληρωμής συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος, που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής"...

Να σημειώσω εδώ ότι σε τρεις περιπτώσεις που έστειλα αυτό το εξώδικο, οι τράπεζες δεν προχώρησαν σε έκδοση  Διαταγής Πληρωμής. Η μια μάλιστα περίπτωση αφορά προσωπική μου υπόθεση  για δυο πιστωτικές κάρτες μου, με εκδότρια τράπεζα την Eurobank τις οποίες έπαψα να πληρώνω τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με το σκεπτικό ότι «τους έχω δώσει τόσα λεφτά για αυτές τις κάρτες,  που η Eurobank είναι αυτή που μου οφείλει και όχι εγώ στη Eurobank». Η τράπεζα έδωσε το φάκελό μου σε κάτι εισπράκτορες που με απειλούσαν νύχτα μέρα  ότι αν δε τους πληρώσω  θα μου βγάλουν λέει  Διαταγή Πληρωμής! Η ενόχλησή μου ήταν τόσο μεγάλη, που το εξώδικο εδώ στρέφεται κατά της Eurobank και κατά κάθε δικηγόρου που τυχόν υπογράψει και καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον μου διαταγής πληρωμής (το εξώδικο αυτό δεν το δημοσιεύω).

Ακόλουθα κατεβάζεις αυτό το δικόγραφο open2 - download που είναι η ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής,  και πας σφαίρα στο δικηγόρο σου.

6. Τι ακριβώς προσπαθώ να πετύχω με το δικόγραφο της ανακοπής που μου δίνεις?

Πέραν της νομολογίας που αφορά στους άκυρους και καταχρηστικούς όρους των συμβάσεων των τραπεζών , επιχειρείς τα ακόλουθα:

Α) Σύμφωνα με την πάγια θέση της νομολογίας αν ένας όρος μιας σύμβασης είναι άκυρος αυτό δε συνεπάγεται ότι είναι άκυρη όλη η σύμβαση. Με το δικόγραφο αυτό διατυπώνεις τον ισχυρισμό  ότι αν ένας όρος στη σύμβαση με την τράπεζα είναι άκυρος τότε ολόκληρη η σύμβαση είναι άκυρη και επομένως το δικαστήριο πρέπει να ακυρώσει τη διαταγή πληρωμής στο σύνολό της.

Β) Γίνεται στο δικόγραφο μνεία της προηγούμενης κοινοποίησης προς την τράπεζα, του εξωδίκου με το οποίο ο δανειολήπτης αποδέχεται μεν ότι οφείλει αλλά αρνείται το ύψος της οφειλής. Βάζει λοιπόν τον ισχυρισμό ότι αν το δικαστήριο δεχθεί ότι υπάρχει ακυρότητα ορισμένων όρων της σύμβασης, αυτό ο δανειολήπτης το είχε επισημάνει έγκαιρα (πριν την έκδοση Διαταγής Πληρωμής) και επομένως η έκδοση διαταγής πληρωμής  συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος γεγονός που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής για να ακυρωθεί η Διαταγή στο σύνολό της.

Γ)  Ισχυροποιεί τη θέση του δανειολήπτη σε σχέση με  ένα  από τα δυσκολότερα νομικά ζητήματα. Σύμφωνα με όλες τις συμβάσεις των τραπεζών  αν εντός της προθεσμίας των 20-30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή όπως αυτή διαμορφώνεται στο μηνιαίο λογαριασμό , αυτό συνιστά αναγνώριση της οφειλής και ακυρώνει το δικαίωμα να αμφισβητήσεις δικαστικά την οφειλή αργότερα. Πρακτικά δηλαδή , ο όρος αυτός σημαίνει ότι αν σου έρθει ο μηνιαίος  λογαριασμός σήμερα και εσύ εντός 30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή, αυτό συνεπάγεται ότι δεν μπορείς  ένα χρόνο μετά να ασκήσεις ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ισχυριζόμενος ότι η πραγματική οφειλή δεν είναι αυτή που η τράπεζα αξιώνει…

Στο δικόγραφο διατυπώνεται η άποψη ότι αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις των αισχροκερδών συμβάσεων όπως είναι  οι συμβάσεις  που οι ελληνικές τράπεζες συνάπτουν με τους δανειολήπτες.

Δ) με αυτό το δικόγραφο διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι είναι άκυρες όλες οι Διαταγές Πληρωμής από το 2001 και μετά. Αν ο ισχυρισμός αυτός γίνει δεκτός από τα δικαστήρια, τότε ανοίγει χορός μαζικών αγωγών κατά των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου, για όλα τα ακίνητα που από το 2001 και μετά, βγήκαν στο σφυρί ...

Εν ευθέτω χρόνω, θα δημοσιεύσω  αίτηση για έκδοση Διαταγής Πληρωμής των δανειοληπτών κατά των τραπεζών, με αίτημα να υποχρεωθεί η τράπεζα να καταβάλει στο δανειολήπτη, ότι αυτός αχρεωστήτως κατέβαλε στην τράπεζα  από την εφαρμογή των άκυρων Γ.Ο.Σ των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές.

Από: http://alampasis.blogspot.com/2010/10/blog-post.html
____________________________________________________________

1 http://www.scribd.com/doc/40261844/eksod-kata-trapezas

2 http://www.scribd.com/doc/40261580/Anakoph-Kata-Trapezon-ypodeigma
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 07, 2011, 19:40:24 από Rose »

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 09, 2012, 16:25:07 »
http://www.daneiakartes.info/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9/

Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών

Τελευταία ενημέρωση: 23 Μαϊ 2012, 12:04

Ακολουθούν αριθμοί τηλεφώνου εισπρακτικών εταιριών.

Εννοείται ότι οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δηλωμένοι, όπως θα έπρεπε. Επίσης, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, αν δοκιμάσετε να τους καλέσετε, δεν απαντούν. Αν λοιπόν σας πρήζουν εισπρακτικές εταιρίες, αποθηκεύστε στο τηλέφωνό σας τους παρακάτω αριθμούς, ώστε να ξέρετε ποιος “κερατάς” τηλεφωνεί και να μη τρέμει άδικα η καρδούλα σας.

Φυσικά, αν δεν θέλετε, δεν απαντάτε όταν η αναγνώριση κλήσης σας δείχνει άγνωστο ή απόρρητο αριθμό.Επίσης, μπορείτε να παίξετε μπάλα μαζί τους.

Διαβάστε πως μπορείτε να καταγράψετε νόμιμα μια τηλεφωνική συνομιλία.

Ευχαριστούμε τους φίλους επισκέπτες που μας έστειλαν τους αριθμούς. Βοηθήστε να μεγαλώσουμε τον κατάλογο. Βοηθήστε να οργανώσουμε την άμυνά μας, γιατί από το ελληνικό κράτος δεν έχουμε να περιμένουμε καμιά βοήθεια.

Συμβουλή: Πως να ελέγξετε αν κάποιος αριθμός είναι ύποπτος

Αν σας καλέσουν από κάποιο αριθμό και υποψιάζεστε ότι είναι εισπρακτική εταιρία ή κάτι ανάλογο (ο αριθμός μπορεί να μοιάζει με κινητού, αλλά δεν είναι) κάντε τα παρακάτω:

α. Ενεργοποιήστε στο κινητό σας την απόκρυψη καλούντος, ώστε όταν καλείτε κάποιον, αυτός να μην μπορεί να σας αναγνωρίσει.

β. Καλέστε τον ύποπτο αριθμό μεταξύ 21:30 – 22:00 (βράδυ).

Το πιο πιθανό είναι να μην απαντήσει κανείς ή να λάβετε μήνυμα σφάλματος ή να πέφτει η γραμμή. Αυτό συμβαίνει, διότι οι αριθμοί κλήσεως των εισπρακτικών δεν μπορούν να κληθούν από εμάς και είναι διαχειριζόμενοι από υπολογιστή.

Στην απίθανη περίπτωση που κάποιος απαντήσει, ζητήστε π.χ. τον Μήτσο ή την Μαρία και ζητήστε συγνώμη για το λάθος.

γ. Ενημερώστε μας, για να καταχωρήσουμε τον αριθμό στην παρούσα σελίδα. Η ομάδα του daneiakartes.info ενημερώνει διαρκώς τον παρακάτω πίνακα, χάρη στη συμμετοχή των αναγνωστών που μας στέλνουν κάθε νέο αριθμό, που θα αντιληφθούν.

0000000000   ?????????
2102134444   Pano Finance
2102407941   Marfin
2102788260   PRS
2102788251   PRS
2102788261   PRS
2102788275   PRS
2102788277   PRS
2102823621   PRS
2102854930   PRS
2102854931   PRS
2102854932   PRS
2102884419   PALADINO
2102916201   Marfin
2102919199   Marfin
2102929399   Marfin
2102931399   Marfin
2103211319   PRS
2103211418   PRS
2103214026   Marfin
2103214747   FINTRUST-Mellon
2103229988   Δικηγορικό Γραφείο Φράγκου
2103233289   ?
2103233848   Δικηγορικό γραφείο Φράγκου
2103288954   FINTRUST-Mellon
2103315413   FINTRUST-Mellon
2103335000   Πειραιώς
2103335124   Πειραιώς
2103344927   
2103361000   FINTRUST-Mellon
2103362200   FINTRUST-Mellon
2103362229   FINTRUST-Mellon
2103362250   FINTRUST-Mellon
2103362270   FINTRUST-Mellon
2103362299   FINTRUST-Mellon
2103362399   FINTRUST-Mellon
2103362400   FINTRUST-Mellon
2103362413   FINTRUST-Mellon
2103410128   Δικηγορικό γραφείο ΠΡΑΞΙΣ
2103503827   E-Value
2103503871   E-Value
2103503890   E-Value
2103503900   Eurobank
2103503909   Eurobank
2103522324   Alphabank
2103555953   Eurobank
2103611615   Δικηγορικό γραφείο Μπιτσαξή
2103633003   Citibank
2103669000   Attica bank
2103669300   Attica bank
2103673000   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673007   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673008   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673009   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673010   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673011   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673014   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673015   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673017   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673018   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673019   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673020   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103673021   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2103675700   Δικηγορικό γραφείο Μπιτσαξή
2103713700   First Call
2103800267   Citibank
2103802907   Δικ. Γραφείο Γιουρουκέλη
2103806682   Δικ. Γραφείο Γιουρουκέλη
2103806683   Δικ. Γραφείο Γιουρουκέλη
2103806694   Citibank
2103818757   Δικ. γραφείο Τσαφάρα
2103822925   Citibank Γιουροκέλη
2103840055   Eurobank
2103894400   Αγροτική
2104254221   Marfin
2104841010   Eurobank
2104841013   Eurobank
2104841018   Eurobank
2104841025   Eurobank
2104841031   Eurobank
2104841034   Eurobank
2104841036   Eurobank
2104841037   Eurobank
2104841038   Eurobank
2104841041   Eurobank
2104841043   Eurobank
2104841044   Eurobank
2104841062   Eurobank
2104841064   Eurobank
2104841065   Eurobank
2104841067   Eurobank
2104841078   Eurobank
2104841081   Eurobank
2104841084   Eurobank
2104841085   Eurobank
2104841110   Eurobank
2104841136   Eurobank
2104841139   Eurobank
2104841174   Eurobank
2104841179   Eurobank
2104841195   Eurobank
2104841201   Eurobank
2104841206   Eurobank
2104841221   Eurobank
2104841262   Eurobank
2104841283   Eurobank
2104841324   Eurobank
2104841401   Eurobank
2104841415   Eurobank
2104841434   Eurobank
2104843321   Probank
2104843323   Probank
2104847080   Eurobank
2104847100   Eurobank
2104847182   Eurobank Δικηγορικό Γραφείο Μαλαματή Καραδήμου
2104847280   Eurobank
2104847640   Eurobank
2104848200   ΚΑΠΑ – Εθνική
2104849500   ΚΑΠΑ – Εθνική
2104849600   ΚΑΠΑ – Εθνική
2104859000   ΚΑΠΑ – Εθνική
2104859900   ΚΑΠΑ – Εθνική
2104859100   ΚΑΠΑ – Εθνική
2104859500   ΚΑΠΑ – Εθνική
2104859600   ΚΑΠΑ – Εθνική
2104859700   ΚΑΠΑ – Εθνική
2104859800   ΚΑΠΑ – Εθνική
2105200426   Marfin
2105226962   
2105785680   Marfin
2105787590   Marfin
2105787730   Marfin
2106000700   First Call
2106085585   ΚΑΠΑ
2106085586   ΚΑΠΑ
2106085587   ΚΑΠΑ
2106085588   ΚΑΠΑ
2106085589   ΚΑΠΑ
2106085590   ΚΑΠΑ
2106085591   ΚΑΠΑ
2106085592   ΚΑΠΑ
2106085893   ΚΑΠΑ
2106129146   Eurobank
2106129148   Eurobank
2106129149   Eurobank
2106194263   Γενική Τράπεζα
2106241827   E-Value
2106244044   First Data
2106244133   D-Man
2106244229   D-Man
2106244310   D-Man
2106244407   D-Man
2106244416   D-Man
2106244437   D-Man
2106244520   First Data
2106244760   D-Man
2106244870   D-Man
2106244955   D-Man
2106295100   CITIBANK
2106295113   Vilo – Citibank
2106477000   Τράπεζα Κύπρου
2106642625   ???
2106963000   Τράπεζα Κύπρου
2106963192   Τράπεζα Κύπρου
2106963444   Τράπεζα Κύπρου
2106975000   Γενική τράπεζα
2107226530   Δικηγ. Γραφείο Νακόπουλου
2107253984   Δικηγ. Γραφείο Νακόπουλου
2108067317   
2108180731   
2108183000   TELEPERFOMANCE
2108198300   E-Value
2108212900   Τζανίνη CITIBANK
2108213500   Τζανίνη CITIBANK
2108213900   Τζανίνη CITIBANK
2108218301   Τζανίνη CITIBANK
2108218954   Τζανίνη CITIBANK
2108221808   Τζανίνη CITIBANK
2108223500   Τζανίνη CITIBANK
2108225211   Τζανίνη CITIBANK
2108228608   Τζανίνη CITIBANK
2108228802   Τζανίνη CITIBANK
2108228808   Τζανίνη CITIBANK
2108667041   Πειραιώς
2108807900   Creditcom
2108823413   Τζανίνη
2108838658   Τζανίνη
2108847734   Τζανίνη
2109003467   
2109211450   Ζαφειρόπουλος – Παπουλίδου Citibank
2109290100   Citibank (Teleperformance)
2109290200   Citibank (Teleperformance)
2109293133   Citibank (Teleperformance)
2109293141   Citibank (Teleperformance)
2109293142   Citibank (Teleperformance)
2109293154   Citibank (Teleperformance)
2109293171   Citibank (Teleperformance)
2109293200   Citibank (Teleperformance)
2109293201   Citibank (Teleperformance)
2109293202   Citibank (Teleperformance)
2109293203   Citibank (Teleperformance)
2109293204   Citibank (Teleperformance)
2109293205   Citibank (Teleperformance)
2109293206   Citibank (Teleperformance)
2109293207   Citibank (Teleperformance)
2109293208   Citibank (Teleperformance)
2109293209   Citibank (Teleperformance)
2109293210   Citibank (Teleperformance)
2109293211   Citibank (Teleperformance)
2109293212   Citibank (Teleperformance)
2109293213   Citibank (Teleperformance)
2109293214   Citibank (Teleperformance)
2109293215   Citibank (Teleperformance)
2109293216   Citibank (Teleperformance)
2109293217   Citibank (Teleperformance)
2109293218   Citibank (Teleperformance)
2109293219   Citibank (Teleperformance)
2109293220   Citibank (Teleperformance)
2109293221   Citibank (Teleperformance)
2109293222   Citibank (Teleperformance)
2109293223   Citibank (Teleperformance)
2109293224   Citibank (Teleperformance)
2109293225   Citibank (Teleperformance)
2109293226   Citibank (Teleperformance)
2109293227   Citibank (Teleperformance)
2109293228   Citibank (Teleperformance)
2109293229   Citibank (Teleperformance)
2109293230   Citibank (Teleperformance)
2109293231   Citibank (Teleperformance)
2109293232   Citibank (Teleperformance)
2109293233   Citibank (Teleperformance)
2109293234   Citibank (Teleperformance)
2109293235   Citibank (Teleperformance)
2109293236   Citibank (Teleperformance)
2109293237   Citibank (Teleperformance)
2109293238   Citibank (Teleperformance)
2109293239   Citibank (Teleperformance)
2109293240   Citibank (Teleperformance)
2109293241   Citibank (Teleperformance)
2109293242   Citibank (Teleperformance)
2109293243   Citibank (Teleperformance)
2109293244   Citibank (Teleperformance)
2109293245   Citibank (Teleperformance)
2109293246   Citibank (Teleperformance)
2109293247   Citibank (Teleperformance)
2109293248   Citibank (Teleperformance)
2109293249   Citibank (Teleperformance)
2109293250   Citibank (Teleperformance)
2109293251   Citibank (Teleperformance)
2109293252   Citibank (Teleperformance)
2109293253   Citibank (Teleperformance)
2109293254   Citibank (Teleperformance)
2109293255   Citibank (Teleperformance)
2109293256   Citibank (Teleperformance)
2109293257   Citibank (Teleperformance)
2109293258   Citibank (Teleperformance)
2109293259   Citibank (Teleperformance)
2109293260   Citibank (Teleperformance)
2109293261   Citibank (Teleperformance)
2109293262   Citibank (Teleperformance)
2109293263   Citibank (Teleperformance)
2109293264   Citibank (Teleperformance)
2109293265   Citibank (Teleperformance)
2109293266   Citibank (Teleperformance)
2109293267   Citibank (Teleperformance)
2109293268   Citibank (Teleperformance)
2109293269   Citibank (Teleperformance)
2109293270   Citibank (Teleperformance)
2109293271   Citibank (Teleperformance)
2109293272   Citibank (Teleperformance)
2109293273   Citibank (Teleperformance)
2109293274   Citibank (Teleperformance)
2109293275   Citibank (Teleperformance)
2109293276   Citibank (Teleperformance)
2109293277   Citibank (Teleperformance)
2109293278   Citibank (Teleperformance)
2109293279   Citibank (Teleperformance)
2109293280   Citibank (Teleperformance)
2109293281   Citibank (Teleperformance)
2109293282   Citibank (Teleperformance)
2109293283   Citibank (Teleperformance)
2109293284   Citibank (Teleperformance)
2109293285   Citibank (Teleperformance)
2109293286   Citibank (Teleperformance)
2109293287   Citibank (Teleperformance)
2109293288   Citibank (Teleperformance)
2109293289   Citibank (Teleperformance)
2109293290   Citibank (Teleperformance)
2109293291   Citibank (Teleperformance)
2109293292   Citibank (Teleperformance)
2109293293   Citibank (Teleperformance)
2109293294   Citibank (Teleperformance)
2109293295   Citibank (Teleperformance)
2109293296   Citibank (Teleperformance)
2109293297   Citibank (Teleperformance)
2109293298   Citibank (Teleperformance)
2109293299   Citibank (Teleperformance)
2109293534   Citibank (Teleperformance)
2109293836   Citibank (Teleperformance)
2109294100   Τράπεζα Πειραιώς
2109294230   Τράπεζα Πειραιώς
2109294777   Τράπεζα Πειραιώς
2109294950   Τράπεζα Πειραιώς
2109298100   Κύκλος
2109304200   Κύκλος
2109304230   Κύκλος
2109310230   Κύκλος
2109314231   Κύκλος
2109317025   Κύκλος
2109317636   Κύκλος
2109319823   Κύκλος
2109396800   Creditcom
2109468000   TELEPERFOMANCE
2109468400   TELEPERFOMANCE
2109468552   TELEPERFOMANCE
2109490707   CITIBANK ?
2109508600   VERITAS
2109509000   KLISIS
2109547107   Alphabank
2109555237   Eurobank
2109555953   Eurobank
2109556000   FINTRUST-Mellon
2109556020   FINTRUST-Mellon
2109556222   FINTRUST-Mellon
2109710108   Marfin Collections
2109766716   EOS Matrix
2109766960   EOS Matrix
2109766971   EOS Matrix
2109792800   EOS Matrix
2109792900   EOS Matrix
2109792905   EOS Matrix
2109792901   EOS Matrix
2109891542   
2109847359   Marfin
2111016104   PRS
2111023400   PRS
2111027603   PRS
2111027605   PRS
2111027606   PRS
2111035001   First Data Hellas
2111035003   Eurobank
2111035014   FINTRUST-Mellon
2111035016   FINTRUST-Mellon
2111035400   FINTRUST-Mellon
2111037000   FINTRUST-Mellon
2111041000   FINTRUST-Mellon
2111044218   FINTRUST-Mellon
2111044300   Δικηγορικό Γραφείο Φράγκου
2111044311   Δικηγορικό Γραφείο Φράγκου
2111044313   FINTRUST-Mellon
2111044322   Δικηγορικό γραφείο Φράγκου
2111044330   Δικηγορικό γραφείο Φράγκου
2111044331   Δικηγορικό γραφείο Φράγκου
2111044334   FINTRUST-Mellon
2111044348   Δικηγορικό γραφείο Φράγκου
2111044357   Δικηγορικό γραφείο Φράγκου
2111044358   Δικηγορικό γραφείο Φράγκου
2111044359   Δικηγορικό γραφείο Φράγκου
2111044800   Δικηγορικό Ανδικόπουλου για Τράπεζα Κύπρου
2111043500   FINTRUST-Mellon
2111066420   EFS
2111080300   PRS
2111086100   PRS
2111086225   PRS
2111086227   PRS
2111086230   PRS
2111086239   PRS
2111086241   PRS
2111086244   PRS
2111086245   PRS
2111086247   PRS
2111094999   Eurobank
2111200199   Marfin
2111201141   Κύκλος
2111201142   Κύκλος
2111201143   Κύκλος
2111201147   Κύκλος
2111201252   Κύκλος
2111201254   Κύκλος
2111201256   Κύκλος
2111201258   Κύκλος
2111201259   Κύκλος
2111201320   EFS
2111201850   Κύκλος
2111201851   Κύκλος
2111201855   Κύκλος
2111201856   Κύκλος
2111201857   Κύκλος
2111202207   Κύκλος
2111202230   Κύκλος
2111203026   Κύκλος
2111203027   Κύκλος
2111203028   Κύκλος
2111203029   Κύκλος
2111203050   Κύκλος
2111203051   Κύκλος
2111203052   Κύκλος
2111203053   Κύκλος
2111203054   Κύκλος
2111203055   Κύκλος
2111203490   Κύκλος
2111203491   Κύκλος
2111203493   Κύκλος
2111203494   Κύκλος
2111203495   Κύκλος
2111203498   Κύκλος
2111203499   Κύκλος
2111205400   EFS
2111205408   EFS
2111205454   EFS
2111205456   EFS
2111205476   EFS
2111207200   EFS
2111762299   apell
2111762344   apell
2111767420   apell
2111767446   apell
2111767447   apell
2111767448   apell
2111767497   apell
2111800023   Κύκλος
2111800025   Κύκλος
2111800029   Κύκλος
2111800101   Κύκλος
2111800102   Κύκλος
2111800103   Κύκλος
2111800104   Κύκλος
2111800109   Κύκλος
2111800201   Κύκλος
2111800206   Κύκλος
2111800208   Κύκλος
2111800209   Κύκλος
2111801012   Κύκλος
2111801035   Κύκλος
2111801036   Κύκλος
2111801053   Κύκλος
2111801054   Κύκλος
2111801055   Κύκλος
2111801056   Κύκλος
2111801057   Κύκλος
2111801058   Κύκλος
2111810607   ?
2111810615   ???
2111810643   ???
2111810697   VERITAS
2111811600   Ψύχα CITIBANK
2111812195   
2111819400   Eurobank
2111819401   Eurobank
2111819410   Eurobank
2111819481   Eurobank
2111819550   Eurobank
2111819617   Eurobank
2111819630   Εθνική τράπεζα
2111819632   
2111870812   ???
2111870845   ???
2111872000   
2111872002   
2111880768   
2111880785   ???
2111880799   TTIS
2111883200   VERITAS
2111883906   KLISIS
2111883909   KLISIS
2111883801   KLISIS
2111883821   KLISIS
2111883881   KLISIS
2111899000   KLISIS
2111899011   KLISIS
2112001505   FINTRUST-Mellon
2112001507   FINTRUST-Mellon
2112001540   FINTRUST-Mellon
2112001542   FINTRUST-Mellon
2112001546   FINTRUST-Mellon
2112001548   FINTRUST-Mellon
2112001549   FINTRUST-Mellon
2112001561   FINTRUST-Mellon
2112110101   Κύκλος
2112110103   Κύκλος
2112110105   Κύκλος
2112110106   Κύκλος
2112110107   Κύκλος
2112110226   Κύκλος
2112110228   Κύκλος
2112111600   CON TRUST
2112111606   CON TRUST
2112111623   CON TRUST
2112111692   CON TRUST
2112116565   Εθνική τράπεζα
2112117000   PANO FINANCE
2112117004   PANO FINANCE
2112117005   PANO FINANCE
2112117006   PANO FINANCE
2112117020   PANO FINANCE
2112117023   PANO FINANCE
2112117050   PANO FINANCE
2112117300   PANO FINANCE
2113001200   VERITAS
2113001690   ???
2113004310   VERITAS
2113004668   VERITAS
2113004955   VERITAS
2115000000   EOS Matrix
2115000700   EOS Matrix
2115002403   FINTRUST-Mellon
2115002405   FINTRUST-Mellon
2115002440   FINTRUST-Mellon
2115002442   FINTRUST-Mellon
2115002445   FINTRUST-Mellon
2115002446   FINTRUST-Mellon
2115002448   FINTRUST-Mellon
2115002449   FINTRUST-Mellon
2115002455   FINTRUST-Mellon
2115002466   FINTRUST-Mellon
2115004071   FINTRUST-Mellon
2115004100   FINTRUST-Mellon
2115005440   FINTRUST-Mellon
2115552250   FINTRUST-Mellon
2115552399   FINTRUST-Mellon
2115555874   FINTRUST-Mellon
2116000700   First Call
2116000837   First Call
2116000850   First Call
2117001800   Εμπορική τράπεζα
2117256634   
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #79 στις: Ιουλίου 09, 2012, 16:25:54 »
2117300000   TELEPERFOMANCE
2117301394   TELEPERFOMANCE
2117304201   TELEPERFOMANCE
2117304203   TELEPERFOMANCE
2117304204   TELEPERFOMANCE
2117304205   TELEPERFOMANCE
2117304207   TELEPERFOMANCE
2117304209   TELEPERFOMANCE
2117304210   TELEPERFOMANCE
2117304214   TELEPERFOMANCE
2117304217   TELEPERFOMANCE
2117304229   TELEPERFOMANCE
2117304230   TELEPERFOMANCE
2117304315   TELEPERFOMANCE
2117304322   TELEPERFOMANCE
2117304351   TELEPERFOMANCE
2117304353   TELEPERFOMANCE
2117304389   TELEPERFOMANCE
2117304431   TELEPERFOMANCE
2117304433   TELEPERFOMANCE
2117304438   TELEPERFOMANCE
2117304441   TELEPERFOMANCE
2117304445   TELEPERFOMANCE
2117304449   TELEPERFOMANCE
2117304450   TELEPERFOMANCE
2117304477   TELEPERFOMANCE
2117304501   TELEPERFOMANCE
2117304511   TELEPERFOMANCE
2117304573   TELEPERFOMANCE
2117304605   TELEPERFOMANCE
2117304641   TELEPERFOMANCE
2117304651   TELEPERFOMANCE
2117304660   TELEPERFOMANCE
2117357800   Creditcom
2117454870   TELEPERFOMANCE
2117454955   TELEPERFOMANCE
2117606950   TELEPERFOMANCE
2118880100   CONTRUST
2119891502   FINTRUST-Mellon
2119891505   FINTRUST-Mellon
2119891540   FINTRUST-Mellon
2119891542   FINTRUST-Mellon
2119891545   FINTRUST-Mellon
2119891546   FINTRUST-Mellon
2119891549   FINTRUST-Mellon
2119891555   FINTRUST-Mellon
2119894500   FINTRUST-Mellon
2119894750   FINTRUST-Mellon
2119967702   FINTRUST-Mellon
2119967706   FINTRUST-Mellon
2119967705   FINTRUST-Mellon
2119967740   FINTRUST-Mellon
2119967742   FINTRUST-Mellon
2119967745   FINTRUST-Mellon
2119967746   FINTRUST-Mellon
2119967748   FINTRUST-Mellon
2119967749   FINTRUST-Mellon
2122110229   Κύκλος
2122122380   Κύκλος
2122123216   Κύκλος
2122123265   Κύκλος
2122123276   Κύκλος
2122123283   POSTCREDIT
2122123285   Κύκλος
2122123292   Κύκλος
2126872107   FINTRUST-Mellon
2126875300   FINTRUST-Mellon
2126875720   FINTRUST-Mellon
2126876811   FINTRUST-Mellon
2126876840   FINTRUST-Mellon
2126876842   FINTRUST-Mellon
2126876847   FINTRUST-Mellon
2126876848   FINTRUST-Mellon
2126876850   FINTRUST-Mellon
2126876852   FINTRUST-Mellon
2126876858   FINTRUST-Mellon
2126876861   FINTRUST-Mellon
2130013844   Hellas On Line
2130063742   
2130086460   Eurobank
2130091000   PRS
2130091001   PRS
2130091002   PRS
2130091003   PRS
2130091006   PRS
2130091009   PRS
2130091014   PRS
2130091916   PRS
2130095910   ? ? ?
2130112226   Κύκλος
2130162300   Alphabank
2130171705   
2130175610   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2130175620   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2130175640   Σταματελάτος Marfin
2130175650   Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

Πρόκειται για τη δικηγορική εταιρία των υιών του πρώην υπουργού Σιούφα, η οποία έχει στήσει εισπρακτική εταιρία που αναλαμβάνει διάφορες τράπεζες με μεγάλο αριθμό προσωπικού και επίσης μεγάλο αριθμό υπαλλήλων δικηγόρων. Παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων. Διαβάστε σχετικές πληροφορίες στα άρθρα των παρακάτω συνδέσμων.

2130175660
2130175685
2130175950
2130221420   Δικηγορικο γραφείο Κιτσικόπουλου
2130287463   Πειραιώς
2130410335   Πειραιώς
2130290481   KLISIS
2130410574   Πειραιώς
2130425359   KLISIS
2130467812   Πειραιώς
2130671674   Πειραιώς
2144169952   Γενική τράπεζα ???
2155103422   Κρέτζη CITIBANK
2199993001   Alphabank
2199993009   Alphabank
2199993016   Alphabank
2241122409   First Call
2241122417   First Call
2271120955   First Call
2310254315   ?
2310374237   Eurobank
2310498800   FINTRUST-Mellon
2310515399   Δικηγορικό Γεωργιάδου για Citibank
2310525632   Δικηγορικό Γεωργιάδου για Citibank
2310534417   Δικηγόρος ΚΟΤΣΙΑΝΗΣ
2310546082   Δικηγορικό Γεωργιάδου για Citibank
2310899200   FINTRUST-Mellon
2311239300   
2311470100   FINTRUST-Mellon
2311470101   FINTRUST-Mellon
2311470102   FINTRUST-Mellon
2311470103   FINTRUST-Mellon
2311470104   FINTRUST-Mellon
2311470105   FINTRUST-Mellon
2311470106   FINTRUST-Mellon
2311470107   FINTRUST-Mellon
2311470108   FINTRUST-Mellon
2311470109   FINTRUST-Mellon
2311470110   FINTRUST-Mellon
2311470111   FINTRUST-Mellon
2311470112   FINTRUST-Mellon
2311470113   FINTRUST-Mellon
2311470114   FINTRUST-Mellon
2311470115   FINTRUST-Mellon
2311470116   FINTRUST-Mellon
2311470117   FINTRUST-Mellon
2311470118   FINTRUST-Mellon
2311470119   FINTRUST-Mellon
2311470120   FINTRUST-Mellon
2311470121   FINTRUST-Mellon
2311470122   FINTRUST-Mellon
2311470123   FINTRUST-Mellon
2311470124   FINTRUST-Mellon
2311470125   FINTRUST-Mellon
2311470126   FINTRUST-Mellon
2311470127   FINTRUST-Mellon
2311470128   FINTRUST-Mellon
2311470129   FINTRUST-Mellon
2311470130   FINTRUST-Mellon
2311470131   FINTRUST-Mellon
2311470132   FINTRUST-Mellon
2311470133   FINTRUST-Mellon
2311470134   FINTRUST-Mellon
2311470135   FINTRUST-Mellon
2311470136   FINTRUST-Mellon
2311470137   FINTRUST-Mellon
2311470138   FINTRUST-Mellon
2311470147   FINTRUST-Mellon
2311476302   FINTRUST-Mellon
2311476303   FINTRUST-Mellon
2311476304   FINTRUST-Mellon
2311476305   FINTRUST-Mellon
2311476306   FINTRUST-Mellon
2311476307   FINTRUST-Mellon
2311476308   FINTRUST-Mellon
2311476309   FINTRUST-Mellon
2311476310   FINTRUST-Mellon
2311476311   FINTRUST-Mellon
2311476312   FINTRUST-Mellon
2311476313   FINTRUST-Mellon
2311476314   FINTRUST-Mellon
2311476315   FINTRUST-Mellon
2311476316   FINTRUST-Mellon
2311476317   FINTRUST-Mellon
2311476318   FINTRUST-Mellon
2311476319   FINTRUST-Mellon
2311476320   FINTRUST-Mellon
2311476321   FINTRUST-Mellon
2311476322   FINTRUST-Mellon
2311476323   FINTRUST-Mellon
2311476324   FINTRUST-Mellon
2311476325   FINTRUST-Mellon
2311476326   FINTRUST-Mellon
2311476327   FINTRUST-Mellon
2311476328   FINTRUST-Mellon
2311476329   FINTRUST-Mellon
2311476330   FINTRUST-Mellon
2311476331   FINTRUST-Mellon
2311476332   FINTRUST-Mellon
2311476333   FINTRUST-Mellon
2311476334   FINTRUST-Mellon
2311476335   FINTRUST-Mellon
2311476336   FINTRUST-Mellon
2311476337   FINTRUST-Mellon
2311476338   FINTRUST-Mellon
2311476339   FINTRUST-Mellon
2311769200   Εθνική τράπεζα
2311822870   Δικηγορικό γραφείο Κουνδουρά
2311993100   FINTRUST-Mellon
2311993101   FINTRUST-Mellon
2311993102   FINTRUST-Mellon
2311993103   FINTRUST-Mellon
2311993104   FINTRUST-Mellon
2311993105   FINTRUST-Mellon
2311993106   FINTRUST-Mellon
2311993107   FINTRUST-Mellon
2311993108   FINTRUST-Mellon
2311993147   FINTRUST-Mellon
2312319348   First Call
2410566136   Eurobank
2463115388   First Call
2463115696   First Call
2463115726   First Call
2624061000   PANO INFORM
2624061025   PANO INFORM
2624061542   PANO INFORM
2642061524   ?
2742101306   First Call
2742101309   First Call
2742101435   First Call
2742101908   First Call
2742101947   First Call
2743101425   First Call
2743101920   First Call
6798119922   FINTRUST-Mellon
6933845010   Eurobank
6933845013   Eurobank
6933845029   Eurobank
6933845034   Eurobank
6933845038   Eurobank
6933845041   Eurobank
6933845044   Eurobank
6933845050   Eurobank
6933845067   Eurobank
6933845136   Eurobank
6933845180   Eurobank
6933845185   Eurobank
6933845195   Πανουσόπουλου Eurobank
6933845206   Eurobank
6933845224   Eurobank
6933845242   Eurobank
6933845243   Eurobank
6933845280   Eurobank
6933845401   Eurobank
6933845434   Eurobank
6933845520   Eurobank
6933845640   Eurobank
6936849654   Eurobank
6937856581   FINTRUST-Mellon
6940267336   δικηγορικό Γραφείο Πλευράκη
6940271964   Creditcom
6941655124   Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
6942644795    ?????
6942863037   First Call
6942976588   First Call
6942976894   First Call
6943060918   First Call
6943087775   FINTRUST-Mellon
6943090514   First Call
6943124873   First Call
6943144768   First Call
6943163755   First Call
6943227816   First Call
6943529513   FINTRUST-Mellon
6943546631   FINTRUST-Mellon
6943555523   FINTRUST-Mellon
6943555527   FINTRUST-Mellon
6943911080   First call
6943928727   First call
6944083771   First call
6944131481   First call
6944205687   First call
6944235945   D-MAN
6944393424   First call
6944440251   First call
6944484021   First Call
6944484063   First Call
6944484068   First Call
6944484112   First Call
6944484156   First Call
6944484248   First Call
6944484249   First Call
6944484380   First Call
6944484401   First Call
6944484414   First Call
6944484454   First Call
6944484517   First Call
6944484551   First Call
6944487101   First Call
6944487104   PRS
6944487112   PRS
6944487116   First Call
6944487199   First Call
6944487241   First Call
6944487410   First Call
6944487603   PRS
6944487605   First Call
6944488001   Eurobank
6944488013   Eurobank
6944488030   Eurobank
6944488034   Eurobank
6944488035   Eurobank
6944488038   Eurobank
6944488041   Eurobank
6944488043   Eurobank
6944488075   Eurobank
6944488110   Eurobank
6944488134   Eurobank
6944488180   Eurobank
6944488198   Eurobank
6944488199   Eurobank
6944488220   Eurobank
6944488224   Eurobank
6944488234   Eurobank
6944488252   Eurobank
6944488253   Eurobank
6944488254   Eurobank
6944488302   Eurobank
6944488303   Eurobank
6944488304   Eurobank
6944488305   Eurobank
6944488360   Eurobank
6944489002   TELEPERFOMANCE
6944489011   TELEPERFOMANCE
6944489013   TELEPERFOMANCE
6944489015   TELEPERFOMANCE
6944489025   TELEPERFOMANCE
6944489028   TELEPERFOMANCE
6944489050   TELEPERFOMANCE
6944489052   TELEPERFOMANCE
6944489064   TELEPERFOMANCE
6944489073   TELEPERFOMANCE
6944489074   TELEPERFOMANCE
6944489077   TELEPERFOMANCE
6944489085   TELEPERFOMANCE
6944489112   TELEPERFOMANCE
6944489140   TELEPERFOMANCE
6944489189   TELEPERFOMANCE
6944489115   TELEPERFOMANCE
6944489118   TELEPERFOMANCE
6944489122   TELEPERFOMANCE
6944489127   TELEPERFOMANCE
6944489134   TELEPERFOMANCE
6944489135   TELEPERFOMANCE
6944489158   TELEPERFOMANCE
6944489168   TELEPERFOMANCE
6944489173   TELEPERFOMANCE
6944489190   TELEPERFOMANCE
6944489198   TELEPERFOMANCE
6944489204   TELEPERFOMANCE
6944489211   TELEPERFOMANCE
6944489221   TELEPERFOMANCE
6944489223   TELEPERFOMANCE
6944489224   TELEPERFOMANCE
6944489229   TELEPERFOMANCE
6944489240   TELEPERFOMANCE
6944489242   TELEPERFOMANCE
6944489243   TELEPERFOMANCE
6944489257   TELEPERFOMANCE
6944489266   TELEPERFOMANCE
6944489277   TELEPERFOMANCE
6944489287   TELEPERFOMANCE
6944489293   TELEPERFOMANCE
6944489299   TELEPERFOMANCE
6944489313   TELEPERFOMANCE
6944489320   TELEPERFOMANCE
6944489357   TELEPERFOMANCE
6944489386   TELEPERFOMANCE
6944489399   TELEPERFOMANCE
6944489407   TELEPERFOMANCE
6944489409   TELEPERFOMANCE
6944489432   TELEPERFOMANCE
6944489439   TTIS
6944489454   TELEPERFOMANCE
6944489475   TELEPERFOMANCE
6944489479   TELEPERFOMANCE
6944489486   TELEPERFOMANCE
6944489500   TELEPERFOMANCE
6944489506   TELEPERFOMANCE
6944489548   TELEPERFOMANCE
6944489557   TELEPERFOMANCE
6944489558   TELEPERFOMANCE
6944489568   TELEPERFOMANCE
6944489578   TELEPERFOMANCE
6944489579   TELEPERFOMANCE
6944489609   TELEPERFOMANCE
6944489611   TELEPERFOMANCE
6944489622   TELEPERFOMANCE
6944489624   TELEPERFOMANCE
6944489643   TELEPERFOMANCE
6944489653   TELEPERFOMANCE
6944489662   TELEPERFOMANCE
6944489667   TELEPERFOMANCE
6944489676   TELEPERFOMANCE
6944489679   TELEPERFOMANCE
6944489717   TELEPERFOMANCE
6944489734   TELEPERFOMANCE
6944489741   TELEPERFOMANCE
6944489747   TELEPERFOMANCE
6944489751   TELEPERFOMANCE
6944489755   TELEPERFOMANCE
6944489830   FINTRUST-Mellon
6944489831   TELEPERFOMANCE
6944489833   TELEPERFOMANCE
6944489839   TELEPERFOMANCE
6944489849   TELEPERFOMANCE
6944489850   FINTRUST-Mellon
6944489863   TELEPERFOMANCE
6944489869   TELEPERFOMANCE
6944489871   TELEPERFOMANCE
6944489886   TTIS
6944489890   TELEPERFOMANCE
6944489891   TELEPERFOMANCE
6944489909   TELEPERFOMANCE
6944489920   Eurobank
6944489921   Eurobank
6944489928   Eurobank
6944489931   TELEPERFOMANCE
6944489932   TELEPERFOMANCE
6944489933    FINTRUST-Mellon
6944489936   TELEPERFOMANCE
6944489977   TELEPERFOMANCE
6944489999   TELEPERFOMANCE
6944603333   
6945050640   First Call
6947007815   First Call
6947549427   First Call
6947595151   First Call
6947705907   First Call
6947876216   First Call
6948258351   First Call
6948386772   First Call
6948206824   First Call
6948421125   First Call
6948578831   First Call
6948648101   First Call
6948654676   First Call
6948700149   First Call
6948807701   
6948982805   Τζανίνης Citibank
6948982806   Τζανίνης Citibank
6948982808   Τζανίνης Citibank
6949087427   First Call
6949731600   First Call
6949731661   First Call
6950960755   First Call
6951114228   First Call
6951124321   First Call
6951666100   Δικηγορικό ΠΛΕΥΡΑΚΗ για Millenium Bank
6951796548   Eurobank
6951920452   Eurobank
6951920455   Eurobank
6951920458   Eurobank
6951978081   Ψύχας Citibank
6956667410   First Call
6956717287   First Call
6956870780   First Call
6956969517   First Call
6957124238   First Call
6957382656   First Call
6957217996   Γιουρουκελη Citibank
6957408186   First Call
6958125578   First Call
6958206632   First Call
6958364943   First Call
6958472908   First Call
6958480303   First Call
6958590770   First Call
6958744660   First Call
6958808696   First Call
6958824628   FINTRUST-Mellon
6970054459   Δικηγορικό γραφείο ………. Eurobank
6970608029   
6970967810   
6971512689   Cosmote – ληξιπρόθεσμα
6973110010   Eurobank
6973110013   Eurobank
6973110015   Eurobank
6973110018   Eurobank
6973110021   Eurobank
6973110031   Eurobank
6973110035   Eurobank
6973110038   Eurobank
6973110041   Eurobank
6973110043   Eurobank
6973110064   Eurobank
6973110067   Eurobank
6973110134   Eurobank
6973110174   Eurobank
6973110182   Eurobank
6973110195   Eurobank
6973110199   Eurobank
6973110205   Eurobank
6973110206   Eurobank
6973110212   Eurobank
6973110213   Eurobank
6973110221   Eurobank
6973110224   Eurobank
6973110253   Eurobank
6973110261   Eurobank
6973110287   Eurobank
6973110304   Eurobank
6973110324   Eurobank
6973110400   Πανουσόπουλου Eurobank
6973110401   Eurobank
6973110490   Eurobank
6973158343   e-value
6973158369   FINTRUST-Mellon
6973158377   FINTRUST-Mellon
6973158583   e-value
6973158601   e-value
6973158634   FINTRUST-Mellon
6973158666   e-value
6973158685   e-value
6973158688   e-value
6973159688   FINTRUST-Mellon
6973310098   Eurobank
6973325533   FINTRUST-Mellon
6973430141   Eurobank
6973494931   FINTRUST-Mellon
6973494934   FINTRUST-Mellon
6973558316   FINTRUST-Mellon
6973558334   FINTRUST-Mellon
6975888354   FINTRUST-Mellon
6973558539   
6974265574   
6976000664   PALADINO
6976155524   First Call
6978114854   FINTRUST-Mellon
6978114864   FINTRUST-Mellon
6978114866   FINTRUST-Mellon
6978114867   FINTRUST-Mellon
6978114869   FINTRUST-Mellon
6978114883   FINTRUST-Mellon
6978114888   FINTRUST-Mellon
6978114889   FINTRUST-Mellon
6978114891   FINTRUST-Mellon
6978114892   FINTRUST-Mellon
6978114894   FINTRUST-Mellon
6978114895   FINTRUST-Mellon
6978114898   FINTRUST-Mellon
6978119511   FINTRUST-Mellon
6978119512   FINTRUST-Mellon
6978119922   FINTRUST-Mellon
6978119923   FINTRUST-Mellon
6978119924   FINTRUST-Mellon
6978119926   FINTRUST-Mellon
6978119927   FINTRUST-Mellon
6978119529   FINTRUST-Mellon
6978119940   FINTRUST-Mellon
6978119944   FINTRUST-Mellon
6978119945   FINTRUST-Mellon
6978119946   FINTRUST-Mellon
6978119948   FINTRUST-Mellon
6978119949   FINTRUST-Mellon
6978119955   FINTRUST-Mellon
6978119956   FINTRUST-Mellon
6978119567   FINTRUST-Mellon
6978119568   FINTRUST-Mellon
6978447259   FINTRUST-Mellon
6978447738   FINTRUST-Mellon
6978453870   FINTRUST-Mellon
6978484153   FINTRUST-Mellon
6978484158   FINTRUST-Mellon
6978484270   FINTRUST-Mellon
6978484271   FINTRUST-Mellon
6978484275   FINTRUST-Mellon
6978484276   FINTRUST-Mellon
6978484278   FINTRUST-Mellon
6978484279   FINTRUST-Mellon
6978484282   FINTRUST-Mellon
6978484285   FINTRUST-Mellon
6978484879   FINTRUST-Mellon
6978853421   Δικηγορικο γραφείο Κιτσικόπουλου
6979977534   FINTRUST-Mellon
6979977536   FINTRUST-Mellon
6979977537   FINTRUST-Mellon
6979977538   FINTRUST-Mellon
6979977570   FINTRUST-Mellon
6979977575   FINTRUST-Mellon
6979977576   FINTRUST-Mellon
6979977578   FINTRUST-Mellon
6979977579   FINTRUST-Mellon
6979977585   FINTRUST-Mellon
6979979752   FINTRUST-Mellon
6979979754   FINTRUST-Mellon
6979979756   FINTRUST-Mellon
6979979757   FINTRUST-Mellon
6979979771   FINTRUST-Mellon
6979979774   FINTRUST-Mellon
6979979776   FINTRUST-Mellon
6979979778   FINTRUST-Mellon
6979979779   FINTRUST-Mellon
6979988818   FINTRUST-Mellon
6983335130   
6985167375   FINTRUST-Mellon
6985167376   FINTRUST-Mellon
6985167378   FINTRUST-Mellon
6985552871   Eurobank
6985552854   Eurobank
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 09, 2012, 16:27:29 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #80 στις: Ιουλίου 09, 2012, 17:03:07 »
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΥΡΙΑΚH 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008
http://www.pothenesxes.gr/02-oikon-skan/0201100415c-081130-197pth-32-33-34.pdf

Οι υιοί Σιούφα και ο πρόεδρος του «Τειρεσία» συνεργάτες εισπρακτικής εταιρείας

Οι δικηγόροι αδελφοί Γιώργος και Μάριος Σιούφας και ο επικεφαλής του «Τειρεσία» Γιάννης Μούργελας σε συνεργασία µε εισπρακτική εταιρεία συµµετέχουν σε «βιοµηχανία» κατασχέσεων ακινήτων για λογαριασµό των µεγάλων τραπεζών

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ αρχίζει και αγγίζει όλο και περισσότερo xιλιάδες ελληνικές οικογένειες, πολλαπλασιάζονται οι φωνές αγανάκτησης για τον ρόλο και τις µεθοδεύσεις των εισπρακτικών εταιρειών που προσλαµβάνουν οι τράπεζες και οι οποίες τείνουν να µετατραπούν σε κοινωνική µάστιγα.

ΤΗΣ ΗΛΙΑΝΑΣ ΓΑΒΑΛΑ

Οι εταιρείες αυτές υπό τον µανδύα της νοµιµότητας διεκπεραιώνουν τη βρόµικη δουλειά των τραπεζών και δεν ορρωδούν προ ουδενός, µέχρι που βγάζουν στο σφυρί και περιουσιακά στοιχεία αδύναµων οικονοµικά δανειοληπτών. Και βέβαια στην κλιµάκωση των ενεργειών τους είναι απαραίτητοι και οι δικηγόροι.

Οπως αποκαλύπτει σήµερα το «ΘΕΜΑ», οι κ. Γιώργος και Μάριος Σιούφας (υιοί του Προέδρου της Βουλής) συνεργάζονται, µεταξύ άλλων, εδώ και χρόνια και µε µεγάλη εισπρακτική εταιρεία, διεκπεραιώνοντας τις νοµικές ενέργειες για λογαριασµό όλων των µεγάλων τραπεζών, ακόµη και το στάδιο των πλειστηριασµών. Με την ίδια εταιρεία όµως συνεργάζεται και το δικηγορικό γραφείο του κ. Γιάννη Μούργελα, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της «Τειρεσίας Α.Ε.», δηλαδή της εταιρείας που έχουν συστήσει οι τράπεζες προκειµένου να προφυλάσσονται από τους κακοπληρωτές πελάτες τους! Η δικηγορική εταιρεία των νεαρών δικηγόρων και υιών Σιούφα γνώρισε πλήρη άνθηση και τεράστιο τζίρο κατά τη διάρκεια της νεοδηµοκρατικής διακυβέρνησης, εξασφαλίζοντας µεγάλα πακέτα συνεργασίας µε όλες τις τράπεζες.
 
Μέσω της οικογενειακής δικηγορικής εταιρείας οι κύριοι Γιώργος και Μάριος Σιούφας δηµιούργησαν «βιοµηχανία» κατασχέσεων και πλειστηριασµών ακινήτων σε συνεργασία µε τις µεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Εµπορική, Eurobank, Aspis κ.λπ), από τις οποίες παίρνουν πακέτα προσηµειώσεων ακινήτων, διαταγών πληρωµών, κατασχέσεων και pλειστηριασµών εισπράττοντας ως αµοιβή εκατοµµύρια ευρώ. Αρκεί να αναφερθεί ότι
ο νεότερος Σιούφας, την πρώτη χρονιά της άσκησης του επαγγέλµατός του, έκοψε γραµµάτια προείσπραξης (η κατώτερη επιτρεπόµενη αµοιβή δικηγόρου) από τον ∆ικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ύψους 300.000 ευρώ, όταν κανένα από τα µεγαλύτερα και παλιότερα δικηγορικά γραφεία δεν φτάνει σε αυτό το επίπεδο. Eίναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία των αδελφών Σιούφα δήλωσε στην εφορία για το 2007 καθαρά κέρδη 639.336 ευρώ. Το θέµα, όπως είναι φυσικό, έγινε αντικείµενο συζητήσεων σε όλο το δικηγορικό σώµα.

Επίσηµος συνεργάτης

Πέρα όµως από τις απευθείας αναθέσεις από τις τράπεζες, η φίρµα της εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες» φιγουράρει µεταξύ των επίσηµων νοµικών συνεργατών µιας από τις µεγαλύτερες εισπρακτικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα, της «Pano Finance», καταχωρηµένης στα µητρώα του υπουργείου Ανάπτυξης ως εταιρεία «Παροχής Συµβουλευτικών και Xρηµατοοικονοµικών Yπηρεσιών», η οποία φέρεται να ανήκει στον κατ’ επάγγελµα δικαστικό επιµελητή κ. Γεώργιο Πανόπουλο. Οι υπηρεσίες βέβαια που παρέχει στην εταιρεία το γραφείο Σιούφα, καθώς και τρία ακόµη δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, µεταξύ των οποίων και το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της εταιρείας «Τειρεσίας» κ. Μούργελα, κινούνται στα όρια της νοµιµότητας εάν φυσικά ισχύουν τα όσα διαπίστωσε η ανεξάρτητη αρχή του Συνήγορου του Καταναλωτή, η οποία διενήργησε έρευνα για τη δράση των εισπρακτικών εταιρειών, ενηµερώνοντας για τα αποτελέσµατά της τον ∆ικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Στην επίσηµη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από έναν ακριβώς χρόνο ο τότε Συνήγορος του Kαταναλωτή κ. Γιάννης Αδαµόπουλος επισηµαίνει µεταξύ άλλων: «Η είσπραξη απαιτήσεων από τέτοιες εταιρείες συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήµατος και θίγει τις θεσµοθετηµένες από την Πολιτεία και τουςνόµους αποκλειστικές αρµοδιότητες δικηγόρων και δικαστικών επιµελητών». Κυβερνητικές πηγές, πάντως, µιλούν για µείζον πολιτικό και ηθικό ζήτηµα που δεν µπορεί να καλυφθεί πίσω από τα προφανή συνήθη επιχειρήµατα. Αντιθέτως, σε µια εποχή που η δράση των εταιρειών αυτών έχει προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό πρόβληµα για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, το ηθικό ζήτηµα αποκτά ακόµη µεγαλύτερη σηµασία. Γιατί άραγε όλες οι µεγάλες τράπεζες επέλεξαν τους υιούς Σιούφα, 28 και 33 ετών έκαστος, για όλες αυτές τις δουλειές;

Πλειστηριασµοί, εγγραφή προσηµειώσεων, σύνταξη εξώδικων καταγγελιών, έκδοση διαταγών πληρωµής, πράξεις εκτέλεσης. Αυτές είναι οι υπηρεσίες που παρέχει στους ενδιαφεροµένους η εισπρακτική εταιρεία «Pano Finance» µέσω των συνεργατών της, που στην προκειµένη περίπτωση είναι η δικηγορική εταιρεία των υιών Σιούφα («Σιούφας και Συνεργάτες»), που ανήκει στους κυρίους Γιώργο και Μάριο Σιούφα, και το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της εταιρείας «Τειρεσίας Α.Ε.» και νοµικού συµβούλου της Ενωσης Τραπεζών κ. Μούργελα («Μούργελας -∆ηµητρόπουλος - Κωνσταντέλιας - Γαλανός»). Στην ιστοσελίδα της συγκεκριµένης εισπρακτικής εταιρείας εµφανίζονταν µέχρι πρότινος όλα τα ονόµατα των συνεργατών, µεταξύ των οποίων και άλλες δύο µεγάλες δικηγορικές εταιρείες («Παπαϊωάννου - Τσιρόγιαννη και Συνεργάτες» και «Μαγριπλής - Χαλακατεβάκης και Συνεργάτες»), αλλά και το γραφείο του ιδιοκτήτη της «Pano Finance» κ. Πανόπουλου, µε την επωνυµία «Γραφείο ∆ικαστικών Επιµελητών Γιώργος Πανόπουλος - Πολίτα Πανοπούλου».

Χάθηκε η ιστοσελίδα

Από τις 25 Οκτωβρίου του 2008, δηλαδή σχεδόν µέχρι πριν από έναν µήνα, στη συγκεκριµένη
ιστοσελίδα εµφανίζονταν όλα τα ονόµατα των συνεργαζόµενων δικηγορικών γραφείων. Στη συνέχεια, ως εκ θαύµατος, η ιστοσελίδα έπαψε να υπάρχει. Να θυµίσουµε ότι ήταν η εποχή που άρχισε να δηµιουργείται θόρυβος γύρω από τον ρόλο των εισπρακτικών εταιρειών. Θαύµα επίσης αποτελεί και το γεγονός ότι η «Pano Finance» δεν υπάρχει στη λίστα των εισπρακτικών εταιρειών που πριν από λίγο καιρό έδωσε στη δηµοσιότητα ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Αυτό όµως δεν σηµαίνει ότι η εταιρεία έπαψε να υφίσταται.

Με πελατολόγιο που θα ζήλευαν όλες οι εισπρακτικές εταιρείες, στην ιστοσελίδα της φιγουράριζαν ονόµατα τραπεζών όπως οι Alpha Bank, Aspis Bank, ABN AMRO, FBB (θυγατρική της ΑΤΕ), Emporiki Bank, Eurobank, Marfin Egnatia Bank, Marfin Laiki Bank και η εταιρεία «Συκάρης».
 
Η δικηγορική εταιρεία Σιούφα παίρνει πακέτα προσηµειώσεων ακινήτων και πλειστηριασµών εισπράττοντας εκατοµµύρια ευρώ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 10, 2012, 00:33:38 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #81 στις: Ιουλίου 10, 2012, 12:23:05 »
Τα τραπεζικά βαμπίρια πήραν θάρρος και πάλι, λόγω και της καπιταλιστικής μας κυβέρνησης, και χύθηκαν στον κόσμο, να του πιουν το αίμα, να περισώσουν ότι μπορούν τελευταία στιγμή, πριν την κρατικοποίησή τους.

'Οπως βλέπουμε, σωτηρία δεν μπορεί να υπάρξει,

αν δεν αλλάξει ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ όλος ο Ελληνικός Λαός...

αν δεν απαιτήσει όλος ο Ελληνικός Λαός, Λαϊκό Ηγέτη, και Λαϊκή Διακυβέρνηση.

Πρώτο κόμμα η αποχή!1

Ο Βασιλιάς Πέθανε!
Καιρός να αυτοκυβερνηθούμε!
_______________________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2685.msg16994.html#msg16994
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 11, 2012, 17:26:30 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #82 στις: Ιουλίου 19, 2012, 01:25:21 »
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=187277

Τι μας περιμένει μετά τις εκλογές τους
Πλειστηριασμοί,εισπρακτικές ...και μπλόκο στους μισθούς


Ισχυρό σοκ σε 200.000 κατόχους ακινήτων που δεν πληρώνουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων αναμένεται να επιφέρει η απόφαση της τρόικας να επιταχύνει χρονικά τις διαδικασίες που σχετίζονται με τις κατασχέσεις των ακινήτων από τις τράπεζες, αλλά και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών και καταστημάτων από το καλοκαίρι του 2012.

Οι αποφάσεις αυτές θα οδηγήσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να χάσουν σπίτια και μαγαζιά, τα οποία θα βγουν σε πλειστηριασμούς για ένα κομμάτι ψωμί. Και μάλιστα πολύ σύντομα… Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καταρχήν η τρόικα ανατρέπει προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων μέχρι 200.000 ευρώ τόσο για φυσικά όσο και για νομικά πρόσωπα, αλλά και της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών ανεξαρτήτως ποσού έως τα τέλη του 2012. Οι κύριοι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, που επιδιώκουν την ταχύτατη εσωτερική υποτίμηση της αγοράς ακινήτων, θεωρούν ότι η απαγόρευση πρέπει να ισχύσει όχι έως το τέλος του 2012, αλλά έως το τέλος Ιουνίου του 2012 (δηλαδή να μετατεθεί 6 μήνες νωρίτερα). Σχετικές εντολές έχουν δοθεί ήδη στους αρμόδιους υπουργούς και η τελική απόφαση θα ληφθεί από την επόμενη κυβέρνηση. Η τωρινή αναστολή αφορά τόσο στους πλειστηριασµούς που επισπεύδονται από τις τράπεζες για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ όσο και αυτούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε εις βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, ενώ την αναγκαστική εκτέλεση αποφεύγουν και όσοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για υπαγωγή στον νόµο (3869/2010) για τη ρύθµιση οφειλών των υπερχρεωµένων φυσικών προσώπων.
________________________________________________________________________________

http://e-thessalia.gr/?p=22154

Προσημειώσεις 454 ακινήτων από κάρτες

Αλλάζει πλέον το σκηνικό για πολλούς οφειλέτες, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν πιστωτικές κάρτες ή καταναλωτικά δάνεια και δεν έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο Νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Οι τράπεζες, μετά την έκδοση διαταγών πληρωμής, προχωρούν σε προσημείωση ακινήτου του οφειλέτη, ώστε να διασφαλίσουν τα οφειλόμενα. Παράλληλα συνεχίζεται η έκδοση διαταγών πληρωμής για επαγγελματικά δάνεια ή αλληλόχρεους λογαριασμούς, ενώ τον τελευταίο μήνα παρατηρείται αύξηση των αιτήσεων έκδοσης διαταγών πληρωμής για μη καταβολή μισθωμάτων.

Τον Ιούνιο οι περισσότερες διαταγές πληρωμής αφορούν σε μισθώματα. Το συνολικό ποσό Ιουνίου ανέρχεται σε 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 454 ανέρχονται οι προσημειώσεις ακινήτων στη Μαγνησία για οφειλές από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Οι προσημειώσεις έγιναν μετά την έκδοση διαταγών πληρωμής από το Ειρηνοδικείο Βόλου και αφορούν έως το ποσό των 20.000 ευρώ. Αφορούν δε μόλις στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Πολλά από τα ακίνητα είναι πρώτη κατοικία και οι τράπεζες φαίνεται πως δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους. Όπως επισημαίνουν δικαστικοί είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσημειώσεις ακινήτων για οφειλές από πιστωτικές κάρτες.

«Πρωταγωνίστρια», όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ειρηνοδικείου Βόλου, εμφανίζεται τράπεζα, που θεωρητικά φέρεται να έχει εκχωρήσει πολλά καταναλωτικά δάνεια και κάρτες.

Στο μεταξύ, έχει αυξηθεί κατά 30% περίπου ο αριθμός των διαταγών πληρωμής από το Ειρηνοδικείο Βόλου το τελευταίο έτος, ενώ «βροχή» είναι και οι αιτήσεις για ένταξη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Έως και χθες είχαν κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο 328 αιτήσεις και η εκδίκασή τους προσδιορίζεται για το Σεπτέμβριο του 2013.
Στο αρμόδιο τμήμα του Πρωτοδικείου Βόλου κατατέθηκαν τον περασμένο μήνα 77 διαταγές πληρωμής, αξίας 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Οι 60 από αυτές αφορούν σε μισθώματα. Μία διαταγή πληρωμής τράπεζας ανέρχεται στο ποσό των 261.000 ευρώ.

Οι τράπεζες στη συνέχεια προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα γραφεία των δικαστικών επιμελητών, οι οποίοι καλούνται να εκτελέσουν τις εντολές των τραπεζών.
Από την αρχή του έτους -2012- οι διαταγές πληρωμής του Πρωτοδικείου Βόλου ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 37 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Μάιο εκδόθηκαν 105 διαταγές πληρωμής, ενώ τον Απρίλιο είχαν εκδοθεί 83. Οι αιτήσεις προέρχονται κυρίως από τράπεζες και δεν αφορούν μόνο επαγγελματικά ή στεγαστικά δάνεια και αλληλόχρεους λογαριασμούς, αλλά τώρα πλέον και δάνεια καταναλωτικής πίστης, όπως πιστωτικές κάρτες.

Κάποιες από τις αποφάσεις αφορούν και σε μισθώματα. Όπως προκύπτει οι οφειλές από μισθώματα είναι για διάστημα οκτώ ή και εννέα μηνών. Αφορούν τόσο επαγγελματικά μισθώματα, όσο και ιδιωτών. Τα οφειλόμενα ποσά είναι πάνω από 20.000 ευρώ, στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Στην έκδοση διαταγών πληρωμής προχωρούν ιδιώτες κατά οργανισμών του δημοσίου, αλλά και ιδιώτες κατά άλλων ιδιωτών. Επίσης αξίζει να αναφερθεί η προσφυγή στο Πρωτοδικείο διαχειριστών πολυκατοικιών για μη καταβολή κοινοχρήστων. Από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις η έκδοση διαταγής πληρωμής 850 ευρώ για μη καταβολή κοινοχρήστων.

Η έκδοση διαταγών πληρωμής πιστωτικών καρτών έγινε για ποσά 12.000 ευρώ, 33.000 ευρώ, αλλά και μικρότερα.
Από την αρχή του έτους η κατάθεση αιτήσεων για έκδοση διαταγών πληρωμής συνεχίζεται ακάθεκτα στο αρμόδιο τμήμα του Πρωτοδικείου Βόλου. Η συντριπτική πλειοψηφία των διαταγών πληρωμής προέρχεται από τις τράπεζες.
Υπενθυμίζεται ότι στο ποσό των 4.248.000 ευρώ υπολογίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στις 99 διαταγές πληρωμής που εκδόθηκαν για το μήνα Μάρτιο 2012 από το Πρωτοδικείο Βόλου. Το Φεβρουάριο του 2012, εκδόθηκαν 99 διαταγές πληρωμής, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011 εκδόθηκαν 114. Από την αρχή του έτους εκδόθηκαν 542 διαταγές πληρωμής, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν εκδοθεί 304. Ωστόσο η διαφορά επικεντρώνεται στο ότι τα ποσά τώρα πλέον είναι μεγαλύτερα. Το 2011 καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ αποφάσεων διαταγών πληρωμής, η αξία των οποίων έφτασε στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου τμήματος του Πρωτοδικείου Βόλου το 2011 εκδόθηκαν 1223 διαταγές πληρωμής συνολικής αξίας 85 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2010 εκδόθηκαν 1080, το 2009 εκδόθηκαν 911, το 2008, 649 και το 2007, 437. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην ουσία οι αποφάσεις αυτές δεν εκτελούνται, καθώς οι δανειολήπτες αδυνατούν και πολλοί έχουν δηλώσει αδυναμία πληρωμής.

Τούλα Κεκάτου
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #83 στις: Ιουλίου 19, 2012, 01:37:26 »
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=187277
Ισχυρό σοκ σε 200.000 κατόχους ακινήτων που δεν πληρώνουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων αναμένεται να επιφέρει η απόφαση της τρόικας να επιταχύνει χρονικά τις διαδικασίες που σχετίζονται με τις κατασχέσεις των ακινήτων από τις τράπεζες, αλλά και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών και καταστημάτων από το καλοκαίρι του 2012.
[...]
Οι τράπεζες στη συνέχεια προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα γραφεία των δικαστικών επιμελητών, οι οποίοι καλούνται να εκτελέσουν τις εντολές των τραπεζών.
Από την αρχή του έτους -2012- οι διαταγές πληρωμής του Πρωτοδικείου Βόλου ανέρχονται στο συνολικό ποσό

'Αρχισε το Μεγάλο Πλιάτσικο, παρόλο που νομίσαμε πως προστατεύεται η χώρα μας, με την εγκαθίδρυση της Νέας Κυβέρνησης...

Στόχος τους είναι να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, έτσι ώστε να κάνουν ΝΕΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, διότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ, και ειδικά τα ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ και οι ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ως Τραπεζικά προϊόντα, και επομένως ΑΚΥΡΑ.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να πληρώσετε τίποτα στις Τράπεζες ειδικά όσον αφορά τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Πιστωτικές Κάρτες, διότι όπως έχουμε καταγγείλει είναι ΑΚΥΡΑ.

Εκβιάζουν λοιπόν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, με ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, δήθεν πλειστηριασμούς, και ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, όχι για να τους πάρουν τα ακίνητα, διότι είναι άχρηστα, αλλά για να φτιάξουν νέες συμβάσεις, με ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

Μας θέλουν λοιπόν όλους μας ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ για να μας ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Τι θα κάνουμε λοιπόν?

Θα τους αφήσουμε να μας αιχμαλωτίσουν, ληστέψουν, παγιδέψουν, εμάς, τα παιδιά μας, και τα τρισέγγονά μας, ή θα τους ΑΙ ΣΙΧΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ?

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ.
ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ.

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΠΟΚΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΠΙΣΩ.
ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ.

ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑΣ!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΙΣΩ!

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑΊΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΡΑ!

ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 19, 2012, 01:55:24 »
Ας κατανοήσουμε ποια είναι τα σχέδια του Εχθρού, έτσι ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να πολεμήσουμε καλύτερα.

Δεν θέλουν τα ΑΚΙΝΗΤΑ μας!
Είναι άχρηστα για αυτούς, δεν μπορούν να τα πουλήσουν!

Αυτό που θέλουν είναι να κάνουν ΝΕΕΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, διότι κατάφεραν να σπάσουν το πλαφόν του νόμιμου επιτοκίου, και να το απελευθερώσουν, χρεώνοντας ακόμα και διαφορετικό επιτόκιο σε κάθε πελάτη.


Γνωρίζουν πολύ καλά, πως τους έχουμε στο χέρι, και δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα πίσω από τις ΑΚΥΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, και έτσι όλο αυτό το διάστημα μαγείρεψαν να μας την φέρουν από την πίσω πόρτα.

'Αλλαξαν τον Νομικό πλαίσιο, περί νόμιμου επιτοκίου, και έρχονται ως Μεγάλοι Εκβιαστές, να πιέσουν για Ανανέωση των Συμβάσεων, με ΥΠΟΘΗΚΗ τα ΑΚΙΝΗΤΑ μας, και έτσι ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΟΤΟΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ...

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΣΤΑΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.

ΝΟΜΙΣΑΜΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....

ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ!

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ...

ΕΜΕΙΣ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, 'Η ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΒΑΜΠΙΡΙΑ!

ΔΡΑΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ!

ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2012, 02:52:43 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 19, 2012, 02:11:22 »
Δέστε τι κάνουν οι απατεώνες και εμείς καθόμαστε άπραγοι ενώ μας ληστεύουν!
Ξεσηκωθείτε ΤΩΡΑ!

http://alampasis.blogspot.gr/2012/03/blog-post_19.html

Τραπεζικά δάνεια και νέος νόμος για την "Δίκαιη δίκη": Εισαγωγή πρωτοφανούς ρύθμισης που παράγει εξοντωτικούς τόκους

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012




Νόμος για την "Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής": Εισαγωγή πρωτοφανούς στα νομικά χρονικά ρύθμισης, που ενεργοποιείται αν τολμήσεις και αρνηθείς να  αναγνωρίσεις ΠΑΡΑΝΟΜΟ προς την τράπεζα χρέος και κινηθείς δικαστικά εναντίον της!!!

Με το νέο νόμο 4055/2012 για την "Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής" τροποποιήθηκε το άρθρο 346 του Αστικού Κώδικα.

1. Τι ίσχυε ΠΡΙΝ την τροποποίηση του άρθρου 346 ΑΚ για τα δάνεια στις τράπεζες

Από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους το άρθρο 346 του Αστικού Κώδικα προέβλεπε ότι οφειλέτης χρηματικής οφειλής, και αν δεν βρίσκεται σε καθυστέρηση (υπερημερία), οφείλει νόμιμους τόκους αφότου επιδόθηκε η αγωγή για το ληξιπρόθεσμο χρέος. Το νόμιμο επιτόκιο σήμερα είναι 6,75%. Ο νόμιμος τόκος υπερημερίας (καθυστέρησης) είναι 2 μονάδες πάνω. Το εκαστοτε νόμιμο επιτόκιο ορίζεται από το νόμο (διαφέρει δηλ ανά περίοδο). Με την 1219/2001 απόφαση του Αρείου Πάγου κρίθηκε μεταξύ άλλων, ότι τα τραπεζικά επιτόκια που υπερβαίνουν το όριο που θέτει ο νόμος είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ (τα τραπεζικά επιτόκια ΔΕΝ μπορεί να υπερβαίνουν τα εξωτραπεζικα).

Σημείωση: ΔΕΝ υπάρχει ΜΙΑ σύμβαση δανείου με τράπεζα που να ΜΗΝ περιέχει άκυρους Όρους. Οι πλέον παράνομες είναι οι συμβάσεις πιστωτικών καρτών (έχω εντοπίσει μέχρι και 12 άκυρους Όρους). Αυτά δεν τα λέω εγώ… Έτσι έχουν κριθεί από τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Οι συμβάσεις που υπογράφετε με τις τράπεζες από τις οποίες  βγάζουν διαταγές πληρωμής εναντίον σας, περιέχουν Όρους που είναι ΑΚΥΡΟΙ όπως αυτοί έχουν κριθεί με τις 430/05, 1219/01, 2123/2009, 417/2010 και 652/2010 του Αρείου Πάγου, 5253/03, και 6291/00 του Εφετείου Αθηνών, 1119/02, 1208/98 και 961/07 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, 1210/2010 του Συμβουλίου της Επικρατείας κ.α.        

Έστω λοιπόν ότι η τράπεζα σου έβγαζε πριν τρία (3) χρόνια διαταγή πληρωμής για 40.000 ευρώ από σύμβαση πιστωτικής κάρτας με επιτόκιο 18% (+ 2,5% τόκος υπερημερίας). Έστω ότι ασκούσες αμέσως ανακοπή με τον ισχυρισμό ότι το επιτόκιο ύψους 18% είναι παράνομο, δεδομένου ότι  υπερβαίνει το νόμιμο κατά τρεις περίπου φορές (όπως έκρινε η 1219/2001 Α.Π). Έστω ότι το δικαστήριο δεχόταν το λόγο αυτό της ανακοπής και με απόφαση που δημοσιευόταν σήμερα, ακύρωνε τον όρο που επιβάλει επιτόκιο 18% επανακαθορίζοντας την οφειλή σου προς την τράπεζα στο νόμιμο ύψος των 30.000 ευρώ.

Μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης το ΝΟΜΙΜΟ επιτόκιο επιδικίας που θα έτρεχε για τα 30.000 ευρώ για τα τρία (3) αυτά χρόνια ήταν: από 15/03/2009 έως 07/04/2009 νόμιμο επιτόκιο 7,50% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 08/04/2009 έως 12/05/2009 νόμιμο επιτόκιο 7,25% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 13/05/2009 έως 12/04/2011 νόμιμο επιτόκιο 6,75% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 13/04/2011 έως 12/07/2011 νόμιμο επιτόκιο 7,00% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 13/07/2011 έως 08/11/2011 νόμιμο επιτόκιο 7,25% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 09/11/2011 έως 13/12/2011 νόμιμο επιτόκιο 7,00% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας) και από 14/12/2011 έως 15/03/2012 νόμιμο επιτόκιο 6,75% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας).

Πρόσεξε τώρα: Οι ΝΟΜΙΜΟΙ τόκοι επιδικίας με τους οποίους επιβαρύνεσαι ΤΑ ΤΡΙΑ (3) ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, είναι βάσει των παραπάνω νόμιμων επιτοκίων,  ΕΥΡΩ 7.984,08. Άρα σήμερα θα όφειλες ΣΥΝΟΛΙΚΑ, 30.000 που το δικαστήριο όρισε ως ΝΟΜΙΜΗ έναντι της τράπεζας οφειλή (ακυρώνοντας το επιτόκιο ύψους 18%) + 7.984,08 νόμιμοι τόκοι υπερημερίας τριετίας  = 37.984,08 ευρώ.  Κράτα αυτό το νούμερο που είναι η ΝΟΜΙΜΗ ΟΦΕΙΛΗ σου προς την τράπεζα.              

Έστω τώρα ότι η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην όποια εξακολουθείς έως και σήμερα να βρίσκεσαι δεν σου επιτρέπει να πληρώσεις τα 30   χιλιάρικα που το δικαστήριο έκρινε ως νόμιμη οφειλή σου έναντι της τράπεζας. Άρα το ποσό που χρωστάς, εξακολουθεί και τοκίζεται, με το νόμιμο όμως επιτόκιο που αναγράφεται παραπάνω, όπως αυτό θα επανακαθορίζεται κάθε φορά με νόμο.

Δώσε τώρα προσοχή μεγάλη
Αν ΔΕΝ ασκούσες ανακοπή και άρα  ΔΕΝ πρόσβαλες το επιτόκιο ύψους 18% (+2,5 υπερημερίας) που προβλέπει η σύμβαση της τράπεζας, ΔΕΝ θα μπορούσε να επανακαθοριστεί δικαστικά η νόμιμη οφειλή σου έναντι της τράπεζας... Άρα η οφειλή σου θα οριστικοποιούταν στα 40.000 ευρώ. Πρόσεξε τώρα: Αφού έχασες την προθεσμία και ΔΕΝ άσκησες ανακοπή, τους  τόκους που η τράπεζα θα σου χρέωνε για την ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,  θα τους υπολόγιζε με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ επιτόκιο που ορίζει η σύμβαση, δηλαδή 18% + 2,5 % = 20,5 % !!! Αυτό μεταφράζεται στο ποσό των 24.355,44 ευρώ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ!!! Άρα σήμερα θα όφειλες ΣΥΝΟΛΙΚΑ, 40.000 που ήταν το ποσό της διαταγής πληρωμής + 24.355,44 τόκοι υπερημερίας τριετίας = 64.355,44  ευρώ !!!      

Μη ξεχνάς ότι αν σήμερα ΔΕΝ έχεις να πληρώσεις, το παραπάνω ποσό  ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να τοκίζεται με το εξοντωτικό 20,5 %!!!

Και αν νομίζεις ότι αυτό είναι ληστεία, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ… Μη ξεχνάς ότι τα παραπάνω ίσχυαν ΠΡΙΝ την τροποποίηση του άρθρου 346 του Αστικού Κώδικα. Κοιτά τώρα να δεις τι θα συμβεί ΜΕΤΑ την τροποποίηση…

2. Τι ισχύει ΜΕΤΑ την αντικατάσταση του άρθρο 346 Αστικού Κώδικα

Το άρθρο 346 του Αστικού Κώδικα το αντικατέστησαν προχθές με το άρθρο 2 ν. 4055/2012 ως εξής:

«Ο οφειλέτης χρηματικής οφειλής, και εάν δεν είναι υπερήμερος, οφείλει νόμιμους τόκους αφότου επιδόθηκε η αγωγή ή η διαταγή πληρωμής για το ληξιπρόθεσμο χρέος (τόκος επιδικίας). Το ποσοστό του τόκου επιδικίας είναι δύο (2) εκατοστιαίες μονάδες ΑΝΩΤΕΡΟ του τόκου υπερημερίας (!!!), όπως ο τελευταίος ορίζεται εκάστοτε από το νόμο ή με δικαιοπραξία (σύμβαση). Η προσαύξηση αυτή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, εάν πριν από τη συζήτηση της αγωγής ο οφειλέτης ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ή ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ εξωδίκως, ή εάν ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΝΑΚΟΠΗ κατά της διαταγής πληρωμής αντιστοίχως!!! Με αίτημα του εναγομένου το δικαστήριο δύναται κατ` εξαίρεση, εκτιμώντας τις περιστάσεις, να επιδικάσει την απαίτηση με το νόμιμο ή συμβατικό τόκο υπερημερίας. Η εξαίρεση ισχύει ιδίως για τις κατ` εύλογη κρίση του δικαστηρίου επιδικαζόμενες χρηματικές απαιτήσεις. Από τη δημοσίευση της οριστικής απόφασης που επιδικάζει εντόκως χρηματική οφειλή ή απορρίπτει ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής το ποσοστό του τόκου επιδικίας είναι ΤΡΕΙΣ (3) εκατοστιαίες μονάδες ΑΝΩΤΕΡΟ του τόκου υπερημερίας (!!!). Η προσαύξηση αυτή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ εάν δεν ασκηθεί ένδικο μέσο (ΕΦΕΣΗ) κατά της οριστικής απόφασης.»

Πάμε τώρα πίσω στο παραπάνω παράδειγμα για να δούμε τι τόκους παράγει η νέα αυτή ρύθμιση για… τη «Δίκαιη δίκη». Έστω λοιπόν ότι η ρύθμιση που πέρασε σήμερα, ίσχυε 3 χρόνια πριν όταν η τράπεζα σου έβγαλε διαταγή πληρωμής για ποσό 40.000 ευρώ από σύμβαση πιστωτικής κάρτας με επιτόκιο 18% (+ 2,5% τόκος υπερημερίας).

Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι ο οφειλέτης χρηματικής οφειλής, οφείλει νόμιμους τόκους αφότου επιδόθηκε  η διαταγή πληρωμής. Άρα αρχίζουν και σου τρέχουν ΑΜΕΣΩΣ τόκοι (από την ημέρα που παραλαμβάνεις η σου θυροκολλείται η διαταγή πληρωμής). Τι τόκοι όμως τρέχουν? Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση η τράπεζα τους υπολογίζει ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΝΩ από τον τόκο υπερημερίας που ορίζει σύμβαση που υπέγραψες (η πλειοψηφία των συμβάσεων ορίζει τόκο υπερημερίας 2,5% αντί 2 που είναι ο νόμιμος). Άρα στο παράδειγμά μας, με το που σου κοινοποιήθηκε η διαταγή πληρωμής από την παραπάνω πιστωτική κάρτα, θα σου έτρεχαν τόκοι τους οποίους οι τράπεζα θα τους υπολόγιζε στο 22,5% (18% συμβατικό επιτόκιο + 2,5% συμβατικός τόκος υπερημερίας + 2% ΤΟΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ = 22,5%)!!!

Η προσαύξηση αυτή του 2%  ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, εάν  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ή εάν ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΠΗ κατά της διαταγής πληρωμής!!! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ. ΣΕ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΩΣΤΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΔΙΚΑΙΑ!!! ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ !!!

Και το ΠΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟ είναι, ότι ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!! Όπως παραπάνω ανέφερα, η απαίτηση στο παράδειγμά μας  (διαταγή πληρωμής για το ποσό των 40.000 ευρώ από πιστωτική κάρτα) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, όπως αυτό κρίθηκε με τις  430/05, 1219/01, 2123/2009, 417/2010 και 652/2010 του Αρείου Πάγου, 5253/03, και 6291/00 του Εφετείου Αθηνών, 1119/02, 1208/98 και 961/07 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, 1210/2010 του Συμβουλίου της Επικρατείας κ.α.            

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ:
Η διάταξη αυτή θα σε πίεζε στο παράδειγμά μας ΑΦΟΡΗΤΑ, επί 15 εργάσιμες ημέρες από την κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής (προθεσμία άσκησης της ανακοπής), προκειμένου να λάβεις μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ απόφαση: ΕΙΤΕ α) ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΝΑΚΟΠΗ προκειμένου να τύχεις της «προστασίας» (!!!) της «ευεργετικής» (!!!) ρύθμισης του νόμου (να ΜΗΝ ΧΡΕΩΘΕΙΣ δηλ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΙΝΗ 2% στο επιτόκιο καθυστέρησης), οπότε η οφειλή σου θα είχε οριστικοποιηθεί στα 40.000 ευρώ, ΕΙΤΕ θα ασκούσες ανακοπή και μέχρι να εκδοθεί απόφαση σε πρώτο ΜΟΝΟ βαθμό, ΘΑ ΣΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ 2% ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΚΟΙ, επειδή σήκωσες κεφάλι και πήγες στα δικαστήρια!!!    

Αν λοιπόν έπαιρνες την απόφαση να ΜΗΝ ασκήσεις  ανακοπή, η τράπεζα ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ θα υπολόγιζε τους τόκους με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ επιτόκιο που ορίζει η σύμβαση  δηλαδή 18% συμβατικό επιτόκιο + 2,5% συμβατικό επιτόκιο υπερημερίας = 20,5% (εδώ θα γλίτωνες την προσαύξηση του +2% που προβλέπει ο νέος νόμος, επειδή ήσουν καλό παιδί και δεν άσκησες ανακοπή, αποδεχόμενος αναντίρρητα το ΠΑΡΑΝΟΜΟ 20,5% που ορίζει η σύμβαση της τράπεζας). Αυτό μεταφράζεται στο ποσό των 24.355,44 ευρώ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ!!! Άρα σήμερα θα όφειλες ΣΥΝΟΛΙΚΑ, 40.000 που ήταν το ποσό της διαταγής πληρωμής + 24.355,44 παράνομοι τόκοι υπερημερίας τριετίας = 64.355,44 ευρώ!!! Υπενθυμίζω εδώ, ότι η ΝΟΜΙΜΗ οφειλή σου προς την τράπεζα ήταν 37.984,08 (αν γινόταν δεκτή η ανακοπή που τυχόν ασκούσες και το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι το τραπεζικό επιτόκιο ΔΕΝ μπορεί να υπερβαίνει το εξωτραπεζικο όπως ο Άρειος Πάγος με την 1219 απόφασή Του έκρινε το 2001). Μην ξεχνάς επίσης, ότι αν σήμερα δεν έχεις να πληρώσεις, το παραπάνω ποσό  ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να τοκίζεται με το εξοντωτικό 20,5 %!!!

Πάμε τώρα στην περίπτωση που τρία χρόνια πριν, έπαιρνες το ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ να ασκήσεις ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ποσού 40.000 ευρώ από σύμβαση πιστωτικής κάρτας με επιτόκιο 18% (+2,5 τόκο υπερημερίας). Ο νόμος εδώ προβλέπει το εξής: ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΦΕΙΛΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΨΟΥΣ  40.000 ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΙΝΗ +2% ΣΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!!

Αυτό σημαίνει ότι οι τόκοι επιδικίας με τους οποίους επιβαρύνεσαι ΤΑ ΤΡΙΑ (3) ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, είναι 18% συμβατικό επιτόκιο + 2,5% συμβατικός τόκος υπερημερίας + 2% ΤΟΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ = 22,5%!!! Αν λοιπόν ΕΧΑΝΕΣ (ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ) τη δίκη της ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής των 40.000 ευρώ και η απόφαση δημοσιεύονταν χθές, σήμερα θα όφειλες στην τράπεζα για τόκους επιδικίας ΤΡΙΕΤΙΑΣ 27.019,60 ευρώ και συνολικά 67.019,60 ευρώ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΑΥΤΟΙ (27.019,60) ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ… ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΦΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΚΟΙ!!!!!!!!!!

Να σημειωθεί εδώ ότι αν τη δίκη της ανακοπής την έχανες (σε πρώτο βαθμό)  πριν ψηφιστεί ο νέος νόμος (για την «Δίκαιη Δίκη») θα όφειλες με την προϊσχύουσα διάταξη, ποσό 64.355,44 ευρώ δηλαδή με τη νέα διάταξη, οφείλεις 2.664,16 ευρώ περισσότερους από τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ τόκους τριετίας, επειδή ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σήκωσες κεφάλι και τόλμησες να πας στα δικαστήρια αμφισβητώντας την αρχική ΠΑΡΑΝΟΜΗ απαίτηση που η τράπεζα είχε από τη διαταγή πληρωμής!!! Υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά, ότι η ΝΟΜΙΜΗ οφειλή σου προς την τράπεζα ήταν μόλις 37.984,08 (αν γινόταν δεκτή η ανακοπή που τυχόν ασκούσες και το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι το τραπεζικό επιτόκιο ΔΕΝ μπορεί να υπερβαίνει το εξωτραπεζικο όπως ο Άρειος Πάγος με την 1219 απόφασή Του έκρινε το 2001).

Κι αν νόμισες ότι το δράμα τελειώνει εδώ γελιέσαι. Πρόσεξε  το τελευταίο και καλύτερο...

Σύμφωνα με το νέο νόμο για την «Δίκαιη Δίκη», από τη δημοσίευση της οριστικής απόφασης που απορρίπτει την ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής το ποσοστό του τόκου επιδικίας είναι ΤΡΕΙΣ (3) εκατοστιαίες μονάδες ΑΝΩΤΕΡΟ του τόκου υπερημερίας!!! Η προσαύξηση αυτή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ εάν δεν ασκηθεί ένδικο μέσο (ΕΦΕΣΗ) κατά της οριστικής απόφασης!!!

Αν μέχρι σήμερα έχανες στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο τη δίκη της ανακοπής,  είχες το δικαίωμα να ασκήσεις έφεση και να πας στο «εφετείο» να βρεις το δίκιο σου… Οι τόκοι καθυστέρησης που όλο αυτό το διάστημα θα έτρεχαν (από την άσκηση της έφεσης έως την έκδοση της αποφάσεως του δευτεροβαθμιου δικαστηρίου) ήταν βάσει της προϊσχύουσας διάταξης του άρθρου 346 του Αστικού Κώδικα, αυτοί που ορίζει ο νόμος (όπως στο παράδειγμά μας αναλύονται για κάθε χρονική περίοδο).

ΜΕΤΑ όμως την τροποποίηση του άρθρου 346 του Αστικού Κώδικα όπως το αντικατέστησαν προχθές με το άρθρο 2 ν. 4055/2012, ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ (ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ) ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΦΕΣΗ, θα συμβούν τα εξής:

α) ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΦΕΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ) ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΥΨΟΥΣ 200 ΕΥΡΩ (άρθρο 12 ν 4055/2012 για την "Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής"). Δηλαδή ΜΙΣΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ μόνο και μόνο για να πας στο εφετείο!!!!  

β) Από τη στιγμή τώρα που ασκήσεις έφεση, το παραπάνω ποσό στο παράδειγμά μας, ΘΑ ΤΟΚΙΖΕΤΑΙ με το εξοντωτικό 23,5% (18% συμβατικό επιτόκιο πιστωτικής κάρτας + 2,5% συμβατικός τόκος υπερημερίας + 3% ΠΟΙΝΗ  ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ που ισχύει αν ασκήσεις έφεση = 23,5%).
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 19, 2012, 02:18:22 »
http://alampasis.blogspot.gr/2012/07/2-40552012.html

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Τράπεζες: Ανακοπή με την οποία προσβάλλεται η νομιμότητα του άρθρου 2 ν. 4055/2012 για την «δίκαιη» δίκη, η οποία παράγει εξοντωτικούς τόκους



Νόμος για την "Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής": Εισαγωγή πρωτοφανούς στα νομικά χρονικά διάταξης, που ενεργοποιείται αν τολμήσεις και αρνηθείς να  αναγνωρίσεις ΠΑΡΑΝΟΜΟ προς την τράπεζα χρέος και κινηθείς δικαστικά εναντίον της!!!

Για το ύψος των  εξοντωτικών  τόκων  που η παραπάνω  διάταξη παράγει, άρθρο εδώ.

Με την ανάρτηση αυτή δημοσιεύω το νομικό σκεπτικό ως προς τη μη συνταγματικότητα της πρωτοφανούς στα νομικά χρονικά διάταξης του άρθρου 2 ν. 4055/2012, με βάση τη συνταγματική κατοχύρωση του τρόπου ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων ως διάχυτου (δυνάμενου δηλαδή να ασκηθεί από τα δικαστήρια κάθε βαθμίδας). Με τον λόγο αυτό ανακοπής, πλήττεται (και) η νομιμότητα της εν λόγω διάταξης με το σκεπτικό ότι αντίκειται ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ στα περί δικαστικής προστασίας που προβλέπει το άρθρο 20 παράγραφος 1 του Συντάγματος και το άρθρο 6 παράγραφος 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου ………

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Π  Η

1. Της  εταιρείας με την επωνυμία ….

ΚΑΤΑ

1.       Της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρείας, που φέρει την επωνυμία «………» και το διακριτικό τίτλο «…………….», πρώην «…………….» και με διακριτικό τίτλο «………….», που έχει έδρα στην Αθήνα [οδός Σταδίου αριθμ. …] και εκπροσωπείται νομίμως.
2. Της υπ’ αριθμ. 1…./2012 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κ…..


Η συνέχεια στον συνδεσμο http://alampasis.blogspot.gr/2012/07/2-40552012.html
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 19, 2012, 02:24:56 »
Και όσον αφορά τους εγγυητές δανείων ή καρτών... υπάρχουν λύσεις...

http://alampasis.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82%20%CF%83%CE%B5%20%CE%A4%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Εγγυητής: Πότε και πως μπορεί να γλιτώσει απ τη διαταγή πληρωμής

Αντιμετώπισα πρόσφατα την περίπτωση ζευγαριού που είχε συμβληθεί σε σύμβαση δανείου με κάποια από τις παραπαίουσες ιδιωτικές -για λίγο ακόμα- τράπεζες. Πρωτοφειλετης ήταν ο σύζυγος και εγγυητής η σύζυγος. Η ιδιαιτερότητα εδώ της περίπτωσης, ήταν ότι η σύζυγος εγγυήθηκε με ακίνητο ιδιοκτησίας της το οποίο ήταν μικρότερης αξίας από το ύψος του δανείου, λόγος για τον οποίο νόμισε εσφαλμένα ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση να χορηγήσει εμπράγματη ασφάλεια υπέρ της τράπεζας (με το  ακίνητο που δέχτηκε να προσημειώσει) και ΟΧΙ ότι εγγυάται ατομικά ως αυτοφειλέτης (για το σύνολο δηλ του δανείου). Σε αυτή την περίπτωση, εφόσον βεβαίως τα πράγματα έχουν έτσι και αποδειχτεί όντος η πλάνη αυτή μεταξύ δηλώσεως και βουλήσεως, ΔΕΝ συντρέχει σύμφωνα με την ΑΠ 1096/2006 νόμιμος λόγος εκδόσεως διαταγής πληρωμής εις  βάρος του εγγυητή για ΚΑΝΕΝΑ ποσό. Η απόφαση που στη δίκη αυτή  εκδόθηκε από το Εφετείο, ΔΕΝ ακύρωσε ΜΕΡΙΚΩΣ τη διαταγή πληρωμής, περιορίζουσα το ποσόν αυτής, μέχρι την αξία του ακινήτου που ο εγγυητής χορήγησε ως εμπράγματη ασφάλεια, αλλά  ακύρωσε ΟΛΙΚΩΣ  την διαταγή πληρωμής!  

Ειδικότερα:
Κατά το άρθρο 847 Α.Κ., «με τη σύμβαση της εγγύησης ο εγγυητής αναλαμβάνει απέναντι στο δανειστή την ευθύνη, ότι θα καταβληθεί η οφειλή».  Σε μια τυπική σύμβαση δανείου με την τράπεζα ο εγγυητής δηλώνει  ότι εγγυάται ανεπιφυλάκτως προς την τράπεζα ότι θα εξοφλήσει το ποσό του δανείου και υπόσχεται ότι, ευθύνεται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με τον πρωτοφειλετη και ότι προς εξασφάλιση της απαιτήσεως της τράπεζας θα συναινέσει στην εγγραφή προσημειώσεως υποθήκης επί ακινήτων του. Ταυτόχρονα, κατά την πάγια τακτική των επί σειρά ετών προκλητικά παρανομούντων τραπεζών, βάζουν τους εγγυητές και υπογράφουν παραίτηση από τα  ευεργετήματα  διαιρέσεως και διζήσεως και όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από τις διατάξεις των αρθρ. 853, 862, 863, 864, 866, 867 και 868 του Α.Κ , όρoς που με πλείστες αποφάσεις έχει κριθεί από τη Δικαιοσύνη  άκυρος ως καταχρηστικός.

Στην εγγύηση εφαρμόζονται οι κοινές για σύμβαση διατάξεις, όπως εκείνες που αφορούν τα ελαττώματα της δηλώσεως βουλήσεως. Κατά συνέπεια, η εγγύηση μπορεί να ακυρωθεί λόγω ουσιώδους πλάνης (άρθρα 140, 142 Α.Κ). Αυτό μπορεί να συμβεί στην περίπτωση κατά την οποία ο εγγυητής υπογράφει ένα έγγραφο νομίζοντας εσφαλμένα ότι έχει ορισμένο περιεχόμενο με ορισμένες συνέπειες, ενώ αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο διαφορετικό. Χωρεί λοιπόν ακύρωση της εγγύησης λόγω ουσιώδους πλάνης, όπως όταν ο εγγυητής υπογράφει μια σύμβαση εγγυήσεως νομίζοντας εσφαλμένα ότι έχει ορισμένο περιεχόμενο, ενώ στην πραγματικότητα αυτό είναι διαφορετικό. Αυτό μπορεί να συμβεί (και) όταν ο εγγυητής  νόμιζε εσφαλμένα ότι με τη σύμβαση που υπέγραφε αναλάμβανε την υποχρέωση να παράσχει εμπράγματη ασφάλεια υπέρ της Τράπεζας και ΟΧΙ ότι εγγυόταν προσωπικά για την εξόφληση του συνόλου του χρέους του πρωτοφειλέτη.

Η εκ μέρους του εγγυητή παραχώρηση υποθήκης σε ακίνητο ΔΕΝ σημαίνει ότι αυτός γίνεται και οφειλέτης της τράπεζας, εκτός άν αυτός ενέχεται και προσωπικά. Το ίδιο ισχύει και για την προσημείωση υποθήκης. Η ακύρωση απαγγέλλεται με δικαστική απόφαση κατόπιν άσκησης αγωγής, ανακοπής ή ένστασης, από τον πλανηθέντα εγγυητή ή τον κληρονόμο του (μιας και τα χρέη κληρονομούνται άμα δεν ενεργήσεις τα δέοντα).
Η ανακοπή του εγγυητή κατά της  διαταγής πληρωμής, ασκείται στην περίπτωση αυτή  με  αίτημα ενστάσεως περί ακύρωσης της εγγύησης ως προϊόντος πλάνης. Αποτελέσματα της ακύρωσης είναι να κριθεί ως  μή νόμιμη η έκδοση διαταγής πληρωμής εις βάρος του εγγυητή.

Δες εδώ την Α Π Ο Φ Α Σ Α Ρ Α 1096/ 2006 του ΑΠ και υποκλίσου μπροστά στη σοφία αυτονών που γνωρίζουν νομικά.

Σοφία που θα μπορούσε να απαλλάξει τη χώρα απ τα καπετανάτα. Από την τυραννία των σύγχρονων οπλαρχηγών και των καπεταναίων.  Όπου η συνείδηση της ομάδας είναι ισχυρή στα μικροπολιτικά όρια επιρροής του καπετάνιου… Όπως τότε που ήτανε αδύνατο στον Τριπολιτσιώτη που προσκυνούσε το Κωλοκοτρονέικο να υπηρετήσει τον Καραϊσκάκη σα γενικό αρχηγό… Νοοτροπία που έχει βαθύτερες ρίζες στο ψυχισμό του Έλληνα και οδήγησε σε τραγικά για τον τόπο και το μέλλον της πατρίδας αποτελέσματα…

Όπως συμβαίνει τώρα…
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2012, 02:29:27 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 19, 2012, 02:42:52 »
http://alampasis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_10.html

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Καθήκον εθνικό η αμφισβήτηση των εξοντωτικών τεκμηρίων διαβίωσης




Δίχως κίνημα Κατώτερων Δικαστών η χώρα θα οδηγηθεί στο χαμό

Δημοσιεύω παρακάτω τη δήλωση αμφισβήτησης των τεκμηρίων διαβίωσης.

Τα ισχύοντα σήμερα τεκμήρια διαβίωσης, που θεσπίστηκαν λόγω αδυναμίας προσδιορισμού του πραγματικού κόστους διαβίωσης, οδηγούν σε τρομερές φορολογικές αυθαιρεσίες. Διότι δημιουργούν εξοντωτικά υψηλές ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ φορολογικές υποχρεώσεις, ικανές να οδηγήσουν τον κοινό μέσο πολίτη στην απελπισία και σε ολοκληρωτική ψυχική κατάρρευση. Πρόκειται για προδοσία του Ελληνικού Λαού.
    
Θα αναφερθώ  ενδεικτικά σε δυο  περιπτώσεις  που κλήθηκα να χειριστώ, οι οποίες στην κυριολεξία με συγκλόνισαν.

Γυναίκα διαζευγμένη με ένα ανήλικο τέκνο, πάμφτωχη κυριολεκτικά, με ετήσιο πραγματικό εισόδημα 4.500 ευρώ + 150 ευρώ το μήνα διατροφή, με ένα σπίτι 90 τ.μ στα Σεπόλια (από γονική παροχή πριν από 30 χρόνια) και ένα ταπεινό 1.000αρι (που το πληρώνει κάθε μήνα με δόσεις), κλήθηκε με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, να πληρώσει  φόρο εισοδήματος  ύψους 2.500 ευρώ!!! Το μισό δηλ και παραπάνω από το ετήσιο πραγματικό  εισόδημά της, χωρίς σε αυτό να  συνυπολογιστεί η φορολογική υποχρέωσή της από το χαράτσι της ΔΕΗ… Οδηγείται με τον τρόπο αυτό σε βέβαιη  ψυχική κατάρρευση, αν υποτεθεί ότι τα ήθη της δεν της επιτρέπουν να εκπορνευθεί.
  
Άνεργος έγγαμος με ένα νεογέννητο παιδί, με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο που μετά τις περικοπές λαμβάνει μισθό ύψους  800 ευρώ το μήνα, με νεόδμητο διαμέρισμα στην Κυψέλη 70 τ.μ και ένα  αυτοκίνητο 2.500 κ.ε από τις παλιές καλές ημέρες (ακινητοποιημένο σήμερα πλήρως), καλείται να πληρώσει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης,  φόρο εισοδήματος  ύψους 4.000 ευρώ.

Τίθεται εδώ το εύλογο ερώτημα: «Γιατί το κάνουν αυτό σε έναν φτωχό και εξαθλιωμένο λαό???». Την απάντηση  επιχειρούν να δώσουν  οι συντάκτες του γνωστού έγκυρου ιστολογίου olympia.gr, σε άρθρο τους με τίτλο «γιατί αυξάνουν φόρους και χαράτσια, αφού ξέρουν ότι δεν θα πληρωθούν???» (πηγή).

Έχω προσωπικά την αίσθηση, ότι η προσέγγιση που επιχειρούν οι αποδεδειγμένα  οξυδερκείς  συντάκτες του ιστολογίου, κινείται αυτή τη φορά προς την λάθος κατεύθυνση. Ούτε το κάνουν με τη λογική  του ότι πιάσουν και από όπου τα πάρουν, ούτε για να δείξουν οι πολιτικοί κοτζαμπάσηδες προς τους ξένους αγάδες ότι αυτοί προσπαθούν, αλλά το εγχείρημα δεν αποδίδει, ούτε για να εξαναγκάσουν τον κόσμο να πουλήσει τις περιουσίες του όσο όσο σε σύγχρονους μαυραγορίτες που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα, ούτε βεβαίως για να αρχίσουν να γίνονται αναγκαστικές εκτελέσεις περιουσιών και πώληση σε πλειστηριασμούς για ένα «κομμάτι ψωμί»…

Στόχευση εδώ των δανειστών μας δεν είναι η δημιουργία εκατομμυρίων νεοαστέγων. Γιατί μια τέτοια χαοτική κατάσταση, το παγκόσμιο σύστημα που πειραματίζεται με την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να τη διαχειριστεί. Βέβαιο επίσης είναι, ότι  η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν επιδιώκει την απότομη κλιμάκωση της επιβαλλόμενης με οικονομικά και νομικά μέσα βίας που θα ήταν ικανή να οδηγήσει σε ευρεία και ανεξέλεγκτη κοινωνική αναταραχή, δεδομένου ότι στην παρούσα χρονική στιγμή, δεν επιθυμεί να διακινδυνεύσει την εύθραυστη σταθερότητα της υπάρχουσας κυβέρνησης. Τα αστικά μέχρι χθες κόμματα η Δύση τα χρειάζεται, μέχρις ότου προετοιμαστεί η διάδοχη κατάσταση… Τυχόν δε ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης δεν μπορεί να διακινδυνευθεί από τους δανειστές, έως ότου επιτευχθεί ο σκοπούμενος μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε συστημικό κόμμα εξουσίας… Ώστε να μπορεί να αποτελέσει επάξιο διάδοχο των απολιθωμάτων του δικομματισμού και αξιόπιστο εταίρο των δανειστών μας…

Επιφανειακή τέλος κρίνεται η τελική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία οι εξοντωτικοί φόροι επιβάλλονται ώστε να εξωθηθούν σε πίεση οι πολίτες και σε κινδύνους πλειστηριασμών, προκειμένου στη συνέχεια τα πολιτικά γραφεία να πουλάνε πολιτική εκδούλευση προς άγραν πελατείας. Διότι είναι αδιανόητο να επιχειρηθεί μια ευρείας κλίμακας ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση με κριτήρια αποκλειστικά μικροπολιτικά… Όπου οι νεόπτωχοι που δεν θα είχαν πρόσβαση σε πολιτικά γραφεία θα έμεναν εκτός ευνοϊκής ρύθμισης… Τούτο θα αποτελούσε MEGA κοινωνικό, πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο που θα συντάρασσε τα σαθρά θεμέλια του κυβερνητικού συνασπισμού του φιλευρωπαϊσμού και της προόδου…

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτοί που αυξάνουν τους φόρους και τα χαράτσια, με πλήρη επίγνωση ότι δεν θα πληρωθούν, στόχο έχουν τη  μετατροπή των πολιτών σε ψυχικά ράκη, μέσω της δημιουργίας φόβου για την απώλεια της προσωπικής και οικογενειακής στέγης. Με τον τρόπο αυτό προσδοκούν να κάμψουν το ηθικό  -να σπάσουν κατά τη λαϊκή έκφραση τον τσαμπουκά- της ελληνικής κοινωνίας. Διότι οι δανειστές γνωρίζουν τη ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ. Γνωρίζουν ότι το ελληνικό το «σπίτι», παρά το γεγονός ότι έχει προέλθει μετά από εξειδικευμένες τεχνικές μελέτες και εργασίες, με τη μόνιμη τοποθέτηση αδρανών υλικών επί εδάφους διαμορφωθέντων καταλλήλως, δεν αποτελεί στη συνείδηση του Έλληνα μια δομική απλώς κατασκευή, αλλά  το ΣΥΜΒΟΛΟ της  ενότητας και της συνέχειας  της Ελληνικής  Οικογένειας…

Γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι η ατομική περιουσία. Και κυρίως Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ Η ΣΤΕΓΗ ΠΑΡΕΧΕΙ αποτελεί συστατικό στοιχείο μιας υγιούς προσωπικότητας. Αν κλονιστεί ο πυλώνας της προσωπικής περιουσίας και ιδίως αυτός της στέγης, κλονίζεται αυτομάτως  και το ψυχικό υπόβαθρο του ανθρώπου. Ο φόβος της απώλειας της στέγης, κάνει τον  άνθρωπο να νιώθει απροστάτευτος και εκτεθειμένος. Ο κίνδυνος της απώλειας της ασφάλειας που η στέγη παρέχει, δημιουργεί συνειρμούς που συνδέονται ευθέως με το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης, που διαταράσσεται όταν ο άνθρωπος καταληφθεί από το φόβο της έκθεσης στα καιρικά φαινόμενα, το φόβο της κατάκλισης στο ύπαιθρο και κυρίως, το φόβο και τον τρόμο που προκαλούν τα σαρκοβόρα θηρία που τριγυρίζουν εκεί έξω…

Ο κίνδυνος της απώλειας της στέγης δημιουργεί επίσης συνειρμούς που συνδέονται ευθέως με την κοινωνική εικόνα του ανθρώπου. Με το κοινωνικό πρότυπο που καταρρέει, όταν ο άνθρωπος βρεθεί να κοιμᾶται εἰς τὸ ὕπαιθρον.

Έχω από αυτά την αίσθηση, ότι ο κατεξοχήν στόχος αυτών που επιβάλλουν φόρους και χαράτσια, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν, είναι η κάμψη του ηθικού της κοινωνίας, μέσω της δημιουργίας φόβου που πηγάζει από την νομική αμφισβήτηση της κυριότητας της κατοικίας.

Ταυτόχρονα ο Ελληνικός Λαός βάλλεται από μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα, ότι δήθεν είναι παράλογο το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης των Ελλήνων που ανέρχεται στο 73%, όπως δικαιολογημένα δήθεν θεωρούν οι δανειστές μας… Και ότι για το καλό μας, απαραίτητη είναι η  επιδίωξη μιας βίαιης εσωτερικής υποτίμησης της αγοράς ακινήτων, μέσω της εκποίησης του ελληνικού «σπιτιού»,  με όχημα τις υπερδανεισμένες από τους ξένους «ελληνικές» τράπεζες και ταυτόχρονα το «ελληνικό» δημόσιο στο οποίο χρεωστάνε πάνω από 2.000.000 Έλληνες…

Στόχος τους είναι η δημιουργία φοβικού συνδρόμου στον Έλληνα σε σχέση με τη διατήρηση της στέγης του. Χρησιμοποιείται άριστα προς την κατεύθυνση αυτή, ο εκφοβισμός δια της μεθόδου της απειλής λήψης νομικών μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής στέγης, με το πρόσχημα του χρέους προς το «ελληνικό» δημόσιο. Που στην περίπτωση των τεκμηρίων διαβίωσης, που θεσπίστηκαν υποτίθεται λόγω αδυναμίας προσδιορισμού του πραγματικού κόστους διαβίωσης, οδηγούν σε υπέρμετρες ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. Για να μετατρέψουν τον Έλληνα  σε ψυχικό ράκος, μέσω της ευθείας απειλής κατά της κατοικίας του.

Έχω από αυτά την αίσθηση, ότι κάθε είδηση αυτοκτονίας που φτάνει στα διοικητήρια της Νέας Τάξης και συγκεκριμένα στα τμήματα μελέτης της ψυχικής αντίδρασης και συμπεριφοράς της ελληνικής μάζας στα επιβαλλόμενα δυσβάστακτα μέτρα, αποτελεί μια  τιμωρητική για αυτούς είδηση και μια επιβεβαίωση των δεινών που επιφυλάσσει στον άνθρωπο η απομάκρυνση από τις αρετές του προτεσταντικού Λουθηρανικού δόγματος.

Πρέπει ως Έθνος, να συνειδητοποιήσουμε ότι το γεωστρατηγικό σχέδιο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, θα εξελιχθεί σε βάθος πολλών χρόνων. Και ότι θα κλιμακωθεί σε βάθος 15-20 χρόνων από σήμερα. Η υλοποίησή του θα είναι σταδιακή, θα επιχειρηθεί με μεγάλη προσοχή και θα είναι μελετημένη από κάθε άποψη… Οικονομικά και νομικά ως προς την επιβολή και τον έλεγχο της  νομοθετικής, εκτελεστικής και της Δικαστικής εξουσίας και κοινωνιολογικά, σε επίπεδο ψυχολογίας του ατόμου και της  μάζας.

Θα συμφωνήσω εδώ εν μέρει, με την αποδιδόμενη στον αμερικανό φιλόσοφο Noam Chomsky, 10η στρατηγική χειραγώγησης των μαζών, σύμφωνα με την οποία «ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ»… Σύμφωνα με τον συγγραφέα (ο οποίος έχει δημόσια εκφράσει την άποψη ότι «η Ελλάδα καταστρέφεται βάσει σχεδίου»), «κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους». (πηγή)

Την αποτελεσματικότητα της παραπάνω στρατηγικής του ελέγχου που το σύστημα ασκεί στον μη έχοντα ιδιαίτερες γνώσεις κοινό μέσο άνθρωπο, μου επιβεβαίωσε η γυναίκα στο παράδειγμα που έδωσα στην αρχή.

Είδα τρόμο μεγάλο στα μάτια της γυναίκας. Είδα μια γυναίκα ανήσυχη και φοβισμένη πολύ. Είδα μια γυναίκα να λυγίζει. Μου είπε ότι δεν μπορεί να κλείσει τις νύχτες μάτι. Ότι το μόνο που έχει, είναι αυτό το σπίτι που μεγαλώνει το παιδί της. Με ρώτησε γιατί η κυβέρνηση να θέλει να της τo πάρει, όταν ξέρει πως ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και πως τα λεφτά της φτάνουν ισα το γάλα του παιδιού της… Και μετά μονολόγησε αν τα δικά τους τα παιδιά είναι καλύτερα από το δικό της… Και αν αυτά βγήκαν μέσα από χρυσή μήτρα… Στο τέλος μου είπε ότι δεν έχει κανένα τρόπο να πληρώσει τα 2.5 χιλιάρικα που το κράτος της ζηταει. Της πρότεινα να αναλάβω την υπόθεσής της (ακόμη και χωρίς αμοιβή), με δήλωση κατ αρχήν αμφισβήτησης των τεκμηρίων σε επίπεδο Δ.Ο.Υ (κατέβασμα εγγράφου εδώ) και επί περιπτώσει άρνησης μείωσης των τεκμηρίων ανάλογα την ετήσια αντικειμενική δαπάνη, στην οποία θα αναφέρονταν οι ισχυρισμοί και τα αποδεικτικά στοιχεία που θα προσκομίζαμε, να ασκήσουμε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. Στην περίπτωση αυτή της είπα ότι Η ΜΟΙΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. Αρνήθηκε επικαλούμενη φόβο μεγάλο να μπλέξει με την εφορία, οπότε της συνέστησα να καλύψει τα δήθεν τεκμήρια διαβίωσης με ανάλωση εισοδήματος από προηγούμενα έτη, μηδενίζοντας με τον τρόπο αυτό σχεδόν το φόρο, πράγμα το οποίο και έκανε.
    
Το παραπάνω παράδειγμα δείχνει ότι δικαστές, δικηγόροι και εφοριακοί, έχουμε χρέος ιερό και Καθήκον Εθνικό, να σταθούμε ΟΛΟΙ δίπλα στο σκληρά δοκιμαζόμενο και βαλλόμενο πανταχόθεν Λαό μας. Η Ελλάς βρίσκεται σήμερα σε πόλεμο. Η κοινωνία και η χώρα ολόκληρη, τρομοκρατείται μέσα από τη δημιουργία ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Με συνεχείς και πρωτοφανείς σε έκταση και ένταση εκστρατείες τρόμου που εξαπολύονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, μας τρομοκρατούν ότι  θα μας πάρουν τα σπίτια, θα μας βγάλουν από το ευρώ, θα μας γυρίσουν στο μεσαίωνα, θα μας βάλουν όλους στη φυλακή αν αρνηθούμε να πληρώσουμε ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟ και ότι εν τέλει, κακό μεγάλο θα μας βρει αν δεν συμμορφωθούμε σ αυτά που αυτοί μας λένε. Οδηγείται έτσι ο Λαός μας σε οικονομικό αδιέξοδο. Σε απελπισία και σε ψυχικό τέλμα.

Τα όπλα με τα οποία μας νίκησαν σε επίπεδο γενικευμένης σύρραξης ήταν οικονομικά. Και τα όπλα που χρησιμοποιούν για να μας καθυποτάξουν ως κοινωνία και ως λαό, είναι ΝΟΜΙΚΑ. Είναι ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ. Αποτελεί για αυτό Πατριωτικό Καθήκον του νομικού κόσμου να αντισταθεί. Η τύχη των Έθνους βρίσκεται σήμερα περισσότερο από ποτέ, στα χεριά των Κατώτερων Δικαστών. Κίνημα των Κατώτερων Δικαστών να μην περνανε από τα δικαστήρια οι εθνοκτόνοι νόμοι που μας επιβάλουν, αποτελεί μαζί με αυτό, τη μόνη ελπίδα που μας απέμεινε ως Έθνος και ως κοινωνία.

Τρανό παράδειγμα για όλους, η σπουδαία Ειρηνοδίκης Σταυρούλα Κουτρουβίδα η οποία κινήθηκε εκτός του νομικού πλαισίου σύνταξης των Μνημονίων όπως το προσδιόρισε ο πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην πρόεδρος της «ελληνικής» κυβερνήσεως, ότι κυρίαρχος σ' ένα πολίτευμα δεν είναι ο δικαστής αλλά αυτός που έχει την εξουσία να κρίνει εάν υφίστανται έκτακτες συνθήκες, εκδίδοντας έτσι την πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, δώρα, κ.λπ. των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία…

Δεν πρόκειται κατά την άποψή μου για ανυπακοή στη νομολογία του  Ανώτατου Δικαστηρίου, αλλά για την αυτονόητη εφαρμογή των νόμων, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνομαι εγώ. Ως προς την επικυρωτική δε στάση που το ΣτΕ επέδειξε τα μαύρα τούτα χρόνια, η οποία σχεδόν ταυτίστηκε με την κυβερνητική οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε κατ εντολή των δανειστών, είναι κάτι που θα κριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Είθε ο νομικός κόσμος και ιδίως οι Κατώτεροι Δικαστές να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη ευκαιρία που οι δανειστές μας έδωσαν, να μην προβλέψουν να φτιάξουν στην Ελλάδα Συνταγματικό Δικαστήριο…

Αν δεν αντισταθούμε είμαστε καταδικασμένοι να οδηγηθούμε σε διεθνοποίηση και μοιραία, μέσα σε τρεις δεκαετίες από τώρα, να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα και να εξαφανιστούμε ως Έθνος.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2012, 02:47:59 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 19, 2012, 02:58:13 »
'Αρχισαν οι ατομικές ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ Τραπεζικές συμβάσεις!
Διαφορετικά θα χρεώνουν οι Τράπεζες, στον καθένα μας...  :o

Αυτό που θέλουν είναι να κάνουν ΝΕΕΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, διότι κατάφεραν να σπάσουν το πλαφόν του νόμιμου επιτοκίου, και να το απελευθερώσουν, χρεώνοντας ακόμα και διαφορετικό επιτόκιο σε κάθε πελάτη.[/b]

http://www.ibg.gr/IBGPublicSite/Forms/Greek/LoansInfo.aspx

Στους Δανειακούς Λογαριασμούς των επιχειρηματικών χορηγήσεων τα επιτόκια συμφωνούνται ανά περίπτωση με τον πελάτη.

https://www.investdirect.hsbc.gr/HSBC/portal/media-type/html/user/anon/page/default.psml/js_panename/Commissions

* ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.

ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝΤΩΝ ΕΛΔΕ/ΕΠΕΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΡΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.


 :o :o :o
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2012, 03:03:40 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/