Αποστολέας Θέμα: Τι είναι η Μασονία?  (Αναγνώστηκε 145465 φορές)

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #90 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 18:06:59 »
Παράθεση
Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ θα ήθελα να υπερασπιστώ τον τεκτονισμό (και όχι μασονία)  αποβάλλοντας   έμμεσα κάποια  ερωτήματα, η απάντηση των οποίων εκ μέρους σου ίσως να μας οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα, από αυτά που βγάζει κανείς παρακολουθώντας τις εκπομπές τύπου «Μακελειό» του Στέφανου Χίου και των λοιπών αστέρων της (αγγλιστί) “trash TV”η μετέχοντας σε αμφίβολα φόρουμ .


ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ



.. ομως Μελη δε καταλαβα τι ακριβως με ρωτας ???

........η ιστορια του κατεγραμενου τεκτονισμου δυστυχως ειναι η ιστορια του κατεστημενου τεκτονισμου οταν στην Αγγλια ειχαν αρχισει να ελεγχουν τις τεκτονικες ιδεες οι δουκες , οι μαρκησιοι , οι δογηδες οι πριγκιπες ,οι μοναρχες και οι μεγαλοι αριστοκρατικοι οικοι ...οταν η δικη τους κοινωνικη δυναμη αρχισε να δρα σαν καταπελτης κατακρεουργος στα αποκρυφα μηνυματα και  νοηματο που πρεσβευε ο μεσαιωνικος κι αναγεννησιακος  τεκτονισμος ..οταν οι ισχυροι γοτθικοι και σαξωνικοι οικοι αρχισαν να γραφουν την ιστορια του τεκτονισμου ..


…το τι γινονταν στην Ευρωπη πριν απο την ιδρυση της Μεγαλη Στοας της Αγγλιας δεν  ειναι ευκολο να μαθουμε καθως αυτο που ακολουθησε μετα την ιδρυση της Μεγαλης Στοας της Αγγλιας ..ειναι ένα  τρομερο κυνηγητο  των τεκτονων που ακριβως εξαιτιας της απροθυμιας τους να ενταχθουν μεσα στο συστημα του κατεστημενου φεουδαρχικου τεκτονισμου αρχισαν να διωκωνται με λυσσα .. με την ιδια λυσσα που διωχθησαν οι ανενταχτοι χριτιανοι και τα κοινοβια τους( ως αιρετικοι )οταν  ο χριστιανισμος ειχε αρχισει να αποκταα κοσμικη δυναμη και να μεταλλασσεται σε βιαστη απαλλοτριωτη των αρχαιων πολιτισμων όταν ειχε αρχισει να γινεται αυτοκρατορικος και κατεστημενος ..

...αρα η μοιρα του ελευθερου τεκτονιμσου απο τον 17ο αιωνα κια μετα εχιε τρομερα κοινα σημεια με την μοιρα του πρωτολυου χριστιανικου κινηματος με το πληθος των ομολογιων και των κοινοτητων  μετα το 4ο αιωνα ...
....και ο χρiστιανισμος ο αρχαιοελληνικης προελευσης και ο ελευθεροτετονισμος  εχουν κατι κοινο στην μοιρα τους .. οταν τα συστηματα αυτα αλλιωθησαν απο τα μεαα και εγινα κοσμικα με προσωπα πολιτικης  ισχυος τρομερης στους κολπους τους απλα ξεκινησε ενα αγριο ανθρωποκυνηγητο και ενα κυνηγητο της πλουσιας γραμματειας που υπηρχε στα πλαισια αυτων των κινηματων ...

…να γιατι δεν υπαρχουν πχ σωσμενα τεκτονικα κειμενα πριν τον 17ο αιωνα παρα μονο μυθολογικες αφηγησεις ... για το ιδιο λογο που δεν υπαρχουν κειμενα της πρωτοχριστιανικης γραμματειας πριν τον 4ο αιωνα μΧ ...δεν  εμεινε τιποτε ορθιο ..

…ο αυτοκρατρικοι επισκοποι του χριστιανισμου κυνηγησαν με την ιδια λυσα τοσο τους ιερεις των αρχαιων μυστηριακων θρησκειων που δεν  ηθελαν να βαλλουν τα ρασα του κατεστημενου ιουδαιοχριστιανισμου ,, οσο και τους χριστιανους κοινοβιστες και μυσταγωγους ...ηταν ομοια και οι δυο τους θυματα της κατεστημενης αυτοκρατορικης ιουδαιοχριστιανοσυνης ...
…σημειωτεον οτι ο πρωτολυος χριστιανισμος πχ αυτος των γνωστικων κοινοβιων ηταν σε αρμονικη σχεση με την αρχαιοελληνικη φιλοσοφικη και μυστηριακη παραδοση( ορφισμος και πυθαγορισμος ).
,,δεν ηταν τυχαιο οτι  τον 4ο αιωνα μελετωντας την ιστορια του χριστιανικου μοναχισμου παρατηρειται μια τρομερη αυξηση του αναχωρητισμου κι αναπτυξη του μοναχισμου ...οι χριστια νοι διωκωντα με λυσσα απο την αυτοκρατορικη χριστιανοσυνη αναγκαζομενοι να παρουν τα ορη  και τα βουνα για να σωσουν το κεφαλι τους ..απλα επρεπε να κρυφτουν στα πιο απομερα μερη ...μεταφεροντας εκει ολοκληρα κοινοβια αντρες γυναικες παιδια …

 …το ιδιο σκηνικο εχουμε και με τους κατατρεγμενους ελευθερους τεκτονες δηλαδη αυτους που δεν ηθελαν  ως μυστικες στοε ς κι ομαδες να ενταχθουν στο συστημα της Μεγαλης Στοας της Αγγλιας που ηταν δηωμενο απο τα μεσα απο τους μοναρχικους κι αριστοκρατικους ισχυρους οικους της Ευρωπης ..αρα απο χερι ηταν ένα συστημα  απαλλοτριωμενο ως προς τα βασικα του μηνυματα  και νοηματα ..

..ο ελευθερο τεκτονισμος κυνηγηθηκε  οπως κυνηγηθηκα ν απο τους βυζαντινους  επισκοπους οι ιερεις των αρχαιων μυστηριακων θρησκειων κι οχι μονο των ελληνικων αλλα προπαντων  τα αυτονομα μη προσκυνημενα  χριστιανικα κοινοβια..

...είναι επισης μεγαλη τραγικη αληθει αοτι οι ιερεις των ηδη διεφθραμενων ιερατειων των αρχαιων θρησκειων απλα προσχωρησαν μαζικα σχεδον στον αυτοκρατορικο  χριστιανισμο με την απαγορευση της ειδωλολατριας   αλλαζοντας ετσι απλα θεμα λατρειας και μαλιστα προσπαθωντας να εσταλαξουν μεσα στον νεο θρησκειακο μορφωμα τις τελετουργιες των αρχαιων μυστηριων ..να μεταγραψουν τις θεοτητες της αρχαιοτητας σε αγιους της κατεστημενης χριστιανοσυνης... πχ Υπατια -Αγια Αικατερινη , Διονυσος -Αγιος Γεωργιος ,Βααλ,Πλουτων ,Ποσειδωνας -Αγιος Βασιλειος  ,Δημητρα ,Αθηνα ,Ηρα –Παναγια ,, κι ομως  αυτο ηταν κυριως εργο των ιερεων που μεταπηδησαν απο την ειδωλολατρια στην χριστιανοσυνη για να  σωσουν το κεφαλι τους και βεβαια την κοσμικη εξουσια και επιρροη τους ….

,, αυτά είναι για εναν ενθερμο  αρχαιελληνιστη πικρες αληθεις που όμως πρεπει να ειπωθουν .. αυτοι οι αλλοτριωμενοι ιερεις ο που περασαν  απο την ειδωλολατρεια στην χριστιανοσυνη αυτοι εγιναν  οι κυριοτεροι εμπνευστες του αγριου κυνηγητου  της ειδωλολατριας και των πρωτολυων χριστιανικων κοινοβιων (που στιγματιστηκαν ως αιρετικα )ο ζηλος τους ειχε να κανει με τη ψυχολογικη καλυψη της  δικης τους αδυναμιας να παραμεινουν μετα τα αυτοκρατορικα διαταγματα παρανομοι και κυνηγημενοι  ..κι ομως αυτοι οι πρωην ιερεις της Ηρας της Δημητρας της Αρτεμιδας  της Ισιδας , του Σεραπη, του Μιθρα του του Σατουρν ,της Μινερβας , του Κρονου και του Διος κτλ  αυτοι ολοι ως  καθαγιασμενοι και εγνωσμενοι απο τους βυζαντινους  αυτοκρατορες επισκοποι εγιναν οι χειροτεροι κυνηγοι και φονιαδες χριστιανων αιρετικων και ειδωλολατρων και οι μανιωδεις καταστροφεις των αρχαιων πολιτισμων ...χμμμμμμμμ

( ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ  ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ  ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΠΟΔΕΙΚΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΤΕΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΩΝ ΠΟΥ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΑΝ   )






ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #91 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 18:18:19 »
...πιστευω ειναι τρομερο ιστοριολογικο και κοινωνιολογικο ατοπημα να μη διακρινουμε ως μελετητες τον κατεστημενο  τεκτονισμο απο τον πηγαιο ελευθερο τεκτονισμο και βεβαια ισοδυναμα ατοπημα ειναι να μην διακρινουμε τον κατεστημενο αυτοκρατορικο στρατοκρατουμενο απαλλωτριωμενο απο την κοσμικη εξουσια χριστιανισμο απο τον πρωτοχριστιανισμο τον πηγαιο ,ενθουσιωδη ,μαρτυρικο ,αντιεξουσιαστικο και  κοινοβιακο ..

ας μην γινομαστε ως αναλυτες της ιστοριας των θεσμων και ιδεων θυματα  και αυτου του μεγιστου ατοπηματος ...

Μελης

  • Δ. Πυρήνα Αθήνας
  • *****
  • Μηνύματα: 58
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #92 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 20:02:40 »
Από τα γραφόμενα σου προκύπτει  ότι υπάρχουν δυο εταιρίες  ….οι Τέκτονες  και οι μασόνοι .Ο  Τεκτονισμός είναι «θεσμός προοδευτικός, ουδέν θέτων εμπόδιον εις την αναζήτησιν της Αληθείας» και αυτό,σε διαβεβαιώνω ότι τηρείται ευλαβικά μέσα στις στοές. Ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί και να μελετήσει οποιοδήποτε φιλοσοφικό κείμενο ή θεωρία του εξάπτει τη φαντασία και το πνεύμα και να μεταφέρει τις σκέψεις του μέσα στη στοά του.

Όμως    Τέκτονες διαπράττουν καθημερινά το ίδιο ατόπημα. Ο καθένας   βλέπει τον εαυτό του ως ένα σύγχρονο Πλάτωνα, Καντ ή Σπινόζα και προσπαθεί να παράξει  φιλοσοφία και πνευματικό έργο υψηλού επιπέδου, με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία, αλλά πάντα σε επίπεδο που δεν θα   εξασφάλιζε κάποια ακαδημαϊκή τήβεννο,ούτως ή άλλως. Στην πορεία αυτή δε, πολλοί   ξεχνούν ότι ο Τεκτονισμός ασχολείται με τον βίο του καθενός και όχι με το Επέκεινα, συνεπώς δεν χρειάζεται να έχει ή να μην έχει κάποιο σωτηριολογικό υπόβαθρο.

Έτσι καταφέρνουν, χωρίς να το θέλουν, να μπλέκονται στα χωράφια του θρησκευτικού προβληματισμού και να προκαλούν την αντίδραση διαφόρων θρησκευτικών φορέων, οι οποίοι θεωρούν ότι κατέχουν την υπέρτατη Αλήθεια ελέω Θεού, συνεπώς κάθε αναζήτηση που διαφεύγει από τη δογματική πεπατημένη είναι κόκκινο πανί.

Είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθούσε να βάλει φρένο σε αυτού του είδους τις εσωτερικές αναζητήσεις      Είμαστε όλοι μας, τόσο πνευματικά, όσο και πολιτικά όντα και η δράση μας δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μόνο γνωσιολογικό τομέα.

Όμως, κάποιες φορές τακτική αυτή    λειτουργεί μεταφορικά σαν τον αναβάτη μιας κινούμενης μοτοσυκλέτας, που ασχολείται με το αν ανάβει το πίσω φως του φρένου. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βγει εκτός δρόμου…

«Φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ’ ευτελείας, και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας»φέρεται από τον Πλάτωνα να επαίρεται ο Περικλής στον περίφημο «Επιτάφιο»,αναφερόμενος στα ηθικά πλεονεκτήματα των Αθηναίων πολιτών, έναντι των Σπαρτιατών.

Μήπως λοιπόν είναι μαλακία (κατά την αρχαιοελληνική έννοια)να αγνοεί κανείς τα πραγματικά, τα απτά προβλήματα της Κοινωνίας και να ασχολείται συστηματικά με τα σύμβολα και τις φιλοσοφικές έννοιες που προσέδιδαν σε αυτά, οι μεγάλοι Μύστες του παρελθόντος; Και, εν πάση περιπτώσει, μήπως πρέπει να εξετάσουμε εάν όντως διαθέτουμε τα εργαλεία (προσόντα) για να το πράξουμε, άλλως να ανακράξουμε προς εαυτούς «που πα’ ρε Καραμήτρο», πριν φανούμε γραφικοί σε κάποιον που όντως τα διαθέτει;

Προσωπικά, νοιώθω μελαγχολία από το γεγονός ότι έχουν εκλείψει πια μεγάλες πνευματικές αλλά και πολιτικές προσωπικότητες σαν του Σπυρίδωνα Νάγου, του Πέτρου Γράβιγγερ και αμέτρητων άλλων, και έχουν μείνει άτομα σαν την αφεντομουτσουνάρα μου, για να διαχειριστούν τον Τεκτονισμό και να   μιλήσουν γι’αυτόν.

Όλοι  οι Τέκτονες, είναι  απλοί, καθημερινοί άνθρωποι με τα προτερήματα και τα ελαττώματά μας, με τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα όνειρά τους . Ζούνε μέσα σε μια κουτσή Κοινωνία και θεωρώ ότι διαθέτουν λίγο περισσότερα αποθέματα λογικής και αναλυτικής σκέψης, από το μέσο συμπολίτη μας που παρασύρεται από τη συνθηματολογία του κάθε νεόκοπου εθνοσωτήριου Χιτλερίσκου.

Ακούω πολλά νέα παιδιά να συμφωνούν ότι πλέον μπορούν να τα βρούν ΟΛΑ στο Internet. Και θα συμφωνήσω για λόγους οικονομίας  χρόνου, αλλά πότε αναλογιστήκαμε ποια από αυτά τα στοιχεία είναι αληθή και ποια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, του ψεύδους, της υστεροβουλίας, ή απλά του αστικού μύθου; Έχουμε άραγε πια το χρόνο να τα αναλύσουμε όλα αυτά, ή απλά ο εγκέφαλός μας κοντεύει να τηγανιστεί και θα φτάσουμε σε σημείο να παθαίνουμε κρίση άγχους όταν είναι να αποφασίσουμε αν θα παραγγείλουμε κρέμα ή σοκολάτα παγωτό;
Και φυσικά, ποιός ο ρόλος του Τεκτονισμού στη σύγχρονη κοινωνία, όπου τίποτα πια δεν είναι μυστικό, συνεπώς δεν μπορούν να υπάρχουν Μύστες ή οι Ιεροφάντες που θα τους καθοδηγήσουν; Το διαδίκτυο και η τηλεόραση είναι οι απόλυτοι Ιεροφάντες και οδηγοί για εκατοντάδες εκατομμύρια συνανθρώπων μας.
Ο αξέχαστος Νίκος Γκάτσος το είπε με πολύ λιγότερα και πιο καίρια λόγια:

«..κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς...»


ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #93 στις: Δεκεμβρίου 19, 2014, 11:01:19 »
Παράθεση
Προσωπικά, νοιώθω μελαγχολία από το γεγονός ότι έχουν εκλείψει πια μεγάλες πνευματικές αλλά και πολιτικές προσωπικότητες σαν του Σπυρίδωνα Νάγου, του Πέτρου Γράβιγγερ και αμέτρητων άλλων, και έχουν μείνει άτομα σαν την αφεντομουτσουνάρα μου, για να διαχειριστούν τον Τεκτονισμό και να   μιλήσουν γι’αυτόν.

...Μελη κοιτα ,,, η υπερμετρη υπεροψια κι αλαζονεια οπως βεβαια κια η αυτοκαταδεικτικη υποτιμηση δεν ειναι προσοντα του εντιμου  διανοουμενου ( να μην μιλησω για φιλοσοφους ) ειναι και τα δυο υπουλα παραπλανητικα και πρεπει να αποφευγονται ..
..μην παγιδευεσε στην ιδεοληψια της αυθεντιας ..πιστεψε με οι αυθεντιες ειναι σε μεγαλο βαθμο προκατ ... ...υπαρχουν υπεροχα πνευματα εντελως αγνωστα και μαλιστα που επιμενουν στην ανωνυμια .. εχω γνωρισει τετοια που μπροστα τους πολυ διασημοι ωχριουν  ..
...υπαρχουν και μεγιστα ανωνυμα εργα πχ οι Βεδες ( ινδικο εργο ) , Ι ΤΣΙΝΓΚ ,η Μεγαλη Διδασκαλια ( κινεζικα εργα ) Ουρανιες Ιεραρχιες κτλ


... στην εποχη μας υπαρχουν λογια που γραφονται απο ανωνυμους χρηστες του διαδικτυου που αποτελουν πολυτιμους θησαυρους γνωσης πολυ πιο σπουδαιους απο καποιους  που συνηθως θεωρουμε  σαν προββατα τη διανοησης μεγαλους φιλοσοφικους θησαυρους υπαρχουν λογια που λεγονται απο ανωνυμους που αποτελουν και ανακουφιση και   ξεψιψασμα καθε  στρατευμενου για μαθηση ανθρωπου ...


...αυτη η ηττοπαθεια κι η ψευδαντιληψη οτι αλλοι μεγαλοι φιλοσοφοι δνε μπορου να υπαρξουν πλεον στην χωρα μας εινα πηγη μεγαλη πολιτισμικης  καθυστερησης και οπισθοδρομησης
..

.μη ξεχναμε οτι αυτες που  γνωριζουμε ως αυθεντιες δε ειναι παρα οσες επετρεψε το συστημα να διασημοποιηθουν ...η διασημοποιηση ειναι μια συστημικη διεργασια ( κατοπιν λογοκρισιας ) και εφοσον το συστημα ειναι στο συνολο του διαφθαρμενο δεν  μπορουμε να θεωρησουμε οτι τα καλυτερα πνευματικα εργα κυκλοφορουν αναμεσα μας,, αρα σιγουρα τα λογια των προκατ αυτων αυθεντιων δεν  εινα οτι πιο διαφωτιστικο για την ψυχη παντα ..
..επισης υπαρχουν διασημοι οπου  μονο ενα μερος του εργου τους προβληθηκε  πχ ο Νευτωνας .. ποσοι γνωριζουν οτι ηταν ενας μεγαλος μαγος κι αλχημιστης ποσοι γνωρζουμε  το αλχημικο αυτο εργο του ???

...αλλο παραδειγμα ο Νιτσε ποσοι γνωριζουν οτι το μεγαλο οραμα αυτου του διασημου μηδενιστη ηταν  "Επαναξιολογηση ολων των Αξιων "κατι δηλαδη πολυ περα απο το πνευμα του μηδενισμου αγνωστικισμου που υποτιθεται οτι εκπροσωπουσε ???

εεε ??? ποσοι ???

..επισης πιστευω οτι εχουν ολοι απο το πιο μικρο ακομη διανοητη μχρι το πιο μεγαλο  να προσφερουν πολυτιμα νοηματα και δε πρεπει να αποθαρρυνονται σε αυτο ...

...εξαλλου το τι εινα σπουδαιο  και τι οχι εχει παντα σχεση με το μεγθος του πνευματος και την ποιοτητα του πνευματος που το προσλαμβανει .....και ο μεσος διαβασμενος ανθρωπος δεν μπορει να αντιληφθει την σπουδαιοτητα λογων  που λεγονται,, εκτος αν γνωριζει οτι μιλαει ενας διασημος και  ισχυρος κοινωνικα ανθρωπος
 τοτε ακομη και την βλακεια  ο μεσος διανοουμενος ανθρωπος την βλεπει ως μεγιστη σοφια ,, καταλαβαινεις τι εννοω??? ..
..τα σπουδαια λογια χρειζονται σπουδαια πνευματα για να τα αντιληφθουν..
ειδικα οταν ο ομιλων ειναι ενα περιθωριακο ατομο ασημαντο  κοινωνικα ...

..αυτο  το καιρο κανω μια συλλογη ρητων απο ανωνυμους διανοουμενους του διαδικτυου θα πρσπαθησω να το εκδοσω αν βεβαια αυτο τελικα ειναι δυνατον ...
και εννοειται κι εγω ανηκω σε αυτους του ανωνυμους με πανω απο 300 θεματα ανοιγμενα σε διαφορους τοπους και με πολλα μεγαμπαιτ  θεσεων αριθμημενων σαν σεντονια κατατιθεμενων μεσα σε φορουμς κυριως ,,, αλιμονο αν  πιστεψω οτι μπροστα στις μεγαλες προκατ αυθεντιες δεν  ειμαι παρα ενα μηδενικο .. ετσι με αυτοετιμηση νομιζω πρεπει να σκεφτεται καθε διανοουμενος ... η επιδεικτικη αυτουποτιμηση  οσο  και η επιδιεκτικη υπερτιμηση του εαυτου μας δεν  ειναι σημαδια συνετου και εντιμου διανοουμενου ..

...να γιατι λεω οτι οι τεκτονες οι χαμηλοβαθμοι πασχετε απο ενα καπελωμα υποτιμησης ...δνε εισαστε μηδενικα οπως σας υποβαλλουν να πιστεψετε ,,,,,,,και αναμεσα σας σιγουρα υπαρχουν διανοιες ετοιμες με τη  πεννα τους να γραψουν πολυτιμες  σελιδες πνευματικης προσφορας ...στα φιλοσφικα εργαστηρια του κατεστημενου τεκτονισμου ..δνε σμιλευτηκαν ποτε τα πνευματα  απλα κατατρωπωθηκαν και ταπεινωθηκαν ...μιλαμε για το Αγγλοκρατουμενο κατεστημενο τεκτονιμο τον καταχραστη των αρχαιωντ εκτονικων ιδεων τον αλωμενο απο τους μοναρχικους κια αριστοκρατικους οικους ,,,  και στις μερες μας απο τους οικους των μεγαλων οικονομικων ελιτ ,,το απονεμητη βαθμων μυητικων και εδρανων τεκονικης εξουσιας

..ο τεκτονισμος στη χωρα μας μαντρωσε τα περηφανα πρωτοπορα  πνευματα  μυστικιστων αποκρυφιστων και φιλοσοφων κι επιστημονων   και τα υπεβαλλε σε μια διαρκη κι ορατη ψυχοτροπια  υποτιμησης και αυτοταπεινωσης ,,  

....και ρωτω ..

-τι γινεται με την δημοκρατια μεσα στα τεκτονικα σωματα ??..
-ποιος αποφασιζει αν  ενα μελος ειναι ικανο για αναβαθμιση ???..
-τι διεργασιες συλλογικες υπαρχουν γενικα  ?? ..
-πως περνωνται οι απαφασεις για τις δραστηριοτητες μιας  στοας ..
-ποιο ειναι το κοινωνικο εργο της και πως αποφασιζετια αυτο ???..
-ποιοι αποφασιζουν για τα νεοεισερχομενα μελη ??..

ΤΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ,,σαν τους ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ..ΧΜΜ!!!,,, τα μελη τεκτονες δεν  εχουν κανενα δικαιωμα να αποφασιζουν για αυτους αν ειναι ικανοι  να ανεβουν στις Υπατες Εξουσιες των Στοων ετσι δεν  ειναι ???

..ποσο συχνα συναντιωνται τα μελη των Στοων και ποια η συλλογικη του δυναμη ..
εεεμμ??????τραγικα ελλειματα συλλγικοτητας  υπαρχουν οχι μονο στις στοες του κατεστημενου τεκτονισμου αλλα και σε διαφραρα ταγματα αποκλαδια που δηλωνουν αποσπασμενα και ανεξαρτητοποιημενα ...και  που λειτουργουν εταιρειες κλειστων ομαδων ..........

...η δημοκρατικοτητα στις  αποφασεις απο τις απλες λειτουργικες οργανωτικες ως τις μυητικες   ειναι η βασικη ενδειξη οτι ο θεσμος αυτος πασχει απο ολες τις παθογενειες που πασχει το συνολικο συστημα δακυβερνησης ...


« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2014, 11:13:53 από ΜΥΘΗΡΑ »

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #94 στις: Δεκεμβρίου 19, 2014, 11:29:24 »
εχετε ποτε σκεφτει ως μυημενοι οργανωμενοι τεκτονες του διαπιστευμενου απο ξενα διευθυντηρια  τεκτονιμσου να βαλετε ποτε θεμα επανακαθορισμου των καταστατικων των στοων σας??ΚΑΙ  θεμα Ανοιγματος των στοων στην κοινωνια ????ξερετε τι θα γινει τοτε ???

..επανασταση μεσα στους κολπους του κατεστημενου τεκτονισμου ...
..θα υπαρξουν τοτε σωσιβιες λεμΒοι  για να σωθειτε  απο το σαπισμενο καραβι το κρατουμενο απο ποντικοαρρουραιους , σκαθαρια ,φιδια κι αλογομυγες ...που βουλιαζει !!!!!!

...εχετε σκεφτει τι θα γινει αν οι μελαγχολικες αφεντομουτσουναρες σας ως ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΙ τεκτονες απαιτησουν συλλογικα  κυριοτητα επι των αποφασεων που παιρνωνται στα πλαισια των στοων ???

...αν απαιτησουν να εκλεγουν αυτες οι αφεντομουτσουναρες σας ως ""κυριοι ""τους Ιθυνοντες των Υπατων Συμβουλιων??... και αν απαιτησουν να εκλεγουν επιτροπες οικονομικης διαχειρισης των Στοων και Μεγαλων Ανατολων ???

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΕΝΤΟΠΙΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ???
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2014, 15:58:19 από ΜΥΘΗΡΑ »

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #95 στις: Δεκεμβρίου 19, 2014, 16:26:28 »
εδω αγαπητε Μελη ενα δημοσιευμα για το τι γινεται τωρα στον ελληνικο τεκτονισμο ...στην τεκτονικη <<αδελφοτητα>>...

=====================
http://masonicforum.blogspot.gr/2009/05/blog-post_1771.html

Πέμπτη
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΑΝΕΑΣ
Τα πράγματα στο ύπατο συμβούλιο του 33ο της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ. είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι είχαμε πληροφορηθεί αρχικά.
Από έγκυρες πηγές πληροφορούμαστε ότι ο ύπατος Ταξιάρχης Ραφαήλ Ντε Σιγούρα με διάταγμά του καθαιρεί και αποπέμπει τον Χρ. Μανέα απ’ όλα τα φιλοσοφικά εργαστήρια.
Ήδη αντιμάχονται οι δύο παρατάξεις ( Ντε Σιγούρα – Μανέα ) και η μια κατηγορεί την άλλη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, βία, ρατσισμό, ανικανότητα, ύπατο ταξιάρχη- «μαιμού» κττ.
Παράλληλα προετοιμάζονται "πειθαρχικές δίκες" και εξαπολύονται έγγραφα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ήδη κάποια ταξιδεύουν προς δυσμάς, προς μεγάλην τέρψιν των εν Λονδίνω αφεντικών, που επιχαίρουν για την αποδόμηση και την εσωστρέφεια του Ελληνικού Τεκτονισμού, ώστε να μπορούν ανεμπόδιστοι να επικυριαρχούν και να δρούν με χωριστικό τρόπο, φυτεύοντας υποκαταστήματά τους σε κρίσιμες για την πατρίδα μας περιοχές.

Οι παλαιότεροι θυμούνται τις συνθήκες με τις οποίες είχε γίνει Μεγάλος Διδάσκάλος ο Μανέας, την παραίτηση Σεργόπουλου, τα δημοσιεύματα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, (Δικηγόρος του ιδιοκτήτη της, ο Χρ. Μανέας), τις αντιδράσεις Ριζόπουλου και τα όσα τραγικά επακολούθησαν αργότερα με τα όργια των παρανομιών και των πειθαρχικών "δικών", που οδήγησαν στο μεγάλο σχίσμα, την έκπτωση του Τάγματος και την αδυναμία του να μεταλαμπαδεύσει τον Τεκτονισμό στις γειτονικές περιοχές, μετά την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι το Τάγμα σβήνει και κανένας λεβέντης δεν τιμά το περίζωμά του, αντιστεκόμενος σ’ αυτούς τους απερίγραπτους τύπους που βρέθηκαν στην διοίκησή του.

ΕΝΑΣ ΑΧΡΕΙΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ


χμμμ .. εδω ειναι  που χρειαζεται πνευμα ιερο κορακου !!!!!!!!!!ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ

<< ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΤΩΜΑ ΜΗ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΜΗ ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΑΤΕ >>  ΦΕΡΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΚΟΤΟΥΣ  ΟΣΟΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ  ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ  ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ το παρον καταρρεει κι αποσυντιθεται !!>>

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #96 στις: Δεκεμβρίου 20, 2014, 10:49:59 »
αν και απεξω απο το χορο και ορκισμενη ανενταχτη ελευθερη διανομεας ιδεων ..των ιδεων που διανεμουν τα μεγαλα διαλογιστικα αφ' υψηλου δικτυα ( ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΤΟΑ )...χμ θα επιχειρησω να εντοπισω δυο τρια  προβληματα στους κολπους αυτους του θεσμου .. γιατι ειπαμε περι θεσμου πολυ καλα εμπεδωμενου στην παγκοσμια κοινωνια προκειται ...

....ενα πρωτο προβλημα
ειναι η διεισδυση τρομερα ισχυρων πλουσιων οικων μεσα στον τεκτονισμο οπου αμεσως αμεσως δρα καταστροφικα για τις ισορροπιες του καθως μεταφερει τα παιχνιδια ανταγωνισμου κι εξουσιας μεσα σε ενα δικτυο που ηταν και υποτιθεται συνεχιζει τυπικα  να δηλωνει ως << φωτισμενος >> ταγος της  κοινωνικης δικαιοσυνης ...χμμμ....αυτο εγινε κατα παραβαση των αρχαιων τεκτονικων κανονισμων που οτι ο πλουτος επρεπε μενει απεξω ή γινεται  κτημα της κοινοτητας χμμμ ( οπως και στα πρωτοχριστιανικα κοινοβια που λειτουργουσαν  με βαση την αρχη της αναδιανομης )

...ομως στον καπελωμενο απο την αγγλοσαξωνικη αποικιοκρατια τεκτονισμο των τελευταιων 400 χρονων η βασικη αυτη αρχη πεταχτηκε στον καλαθο των αχρηστων και μαζι με αυτην η θεμελια λιθος της οικοδομησης αυτων των προτυπων αδελφοτητων στρατευμενων απελευθερωτων και μεταλλακτων της κοινωνιας  ...

...ενα δευτερο προβλημα ειναι η πολυβαθμια  ..χμ ,, δημιουργει μια τρομερη σπαταλη ενεργειας σε διαδικαστικες διεργασιες και τελετουργιες βαθμολογησης ενισχυοντας τον ανταγωνισμο και δημιουργωντας  ενα αληθινο χαος απο τιτλους και αξιωματα ανευ ουσιας που ωστοσο κατα την καταχωρηση κι αποδοση τους στα μελη μιας τεκτονικης αδερφοτητας απλα συντηρει εντος της την πολυδιασπαση και την πολυαρχια και την ασυδωτη βαθμοθηρια ...

..η οποια  βαθμολογηση μεσα σε ενα μυητικο ταγμα εξωτερικο θα πρεπει να συμβαινει οπως σε ενα πανεπιστημιο ( χμμ με γραπτες εξετασεις με προφορικες , ερευνητικο εργο, συμμετοχη σε συλλογικες δραστηριοτητεςς  κοινωνικοτητα και γενικη συμπεριφορα )αυτο εινα ενα μεγαλο θεμα που πρεπει να αναθεωρηθει απο την βαση του ...

-ενα τριτο προβλημα φαινεται να ειναι και ο κατεξοχην λογος διασπασης των τεκτονικων δικτυων που δημιουργουν σε καθε "νεοεισερχομενο" μελετητη της ιστοριας του θεσμου μια αισθηση χαωτικης πολυαρχιας και αποσυνθεσης,, ειναι η υπαρξη πολλων τελετουργικων τυπικων και κανονισμων οργανωσης ανταγωνιστικων μεταξυ τους ( Σκωτικος τυπος ,τυπΟς τη Υορκης ,τυπος της Αμιλης )
..ΑΥΤΗ Η ΤΥΠΟΛΑΓΝΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΩΡΙΩΝ...... ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΞΩ Η ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ...


...το πρωτευον εινια η  ενωτικη υγεια ενος αποκρυφιστικου μυητικου ταγματος ( καθως η παρουσια τετοιων ταγματων θεωρουμε οτι θα πρεπει να ειναι καταλυτικη στα  κινηματα του μελλοντος κια κατλυτικη παρουσια με ταση κατακερματισμοι δνε υπαρχει χωρος ενωτικη υγεια η συλλογκοτα εινα ενα ερμιαο τηων κοινωνικων δρωμενων και οχι βεβεια καταλυτης  )

..η δικη μας κορακισια προταση για την ενωτικη υγεια  των αποκρυφιστικων ταγμταων ειναι λοιπον τριπλη ...

-ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ απομακρυνση των πλουσιων μελων που δεν  συμβιβαζονται με την ιδεα της απαλλαγης τους απο τα περιουσιακα στοιχεια τα τρομερα που κατεχουν ...μελος με προσωπικη περιουσια που ξεπερνα το 1.000.000 ευρω να κηρυσσεται ανεπιθυμητο κι επικινδυδο για την ενοτητα του δικτυου ...καθιερωση κανονων  συμμετοχης στα οικονομικα ωστε να μην δημιουργουνται κεντρα οικονομικης εξαρτησης κι επιρροης ,,κανονων συναποφασης  απο την βαση και σε ολα τα επιπεδα οργανωσης του δικτυου με υποχρεωτικη και δικαιωματικη συμμετοχη ολων των μελων ανεξαρτητως βαθμου ...

- καταργηση ολων των παραπλανητικων και βαρυγδουπων βαθμων που συντηρουν τον ανταγωνισμο ,την απολυταρχια και δαπανουν στα διαδικαστικα καταχωρησης , απονομης τους και διαχειρισης των ενστασεων και βαθμοθηρικων τασεων ,τρομερη ενεργεια  του τεκτονικου δικτυου ...παραλληλα καθιερωση διαδικασιων συστηματικης και τακτικης βαθμολογησης στην οποιαν συμμετεχουν ολα τα μελη απο τα πιο χαμηλοβαθμα ...

-συμφωνια πανω  ενα κοινο τυπικο τελετουργικο και σε μια κοινη  ομολογια δογματος
κοσμο-θεο-ανθρωπο-θεωρητικου  και αποσυμβολιστικες μεθοδους,,  ανοικτα ολα αυτα   σε αλλαγες βελτιωσης η καταργησης  και αναθεωρησης  και σε κριτικη ακομη και απο ατομα που δεν ειναι μελη μεσω τακτικων συνοδων -συνελευσεων


...δεν ξερω αν το καταλαβαινετε ,,,αλλα πως ειναι δυνατον ενα ταγμα , μια οργανωση να γινει προπομπος της κοινωνιας δικαιου και  μεταλαμπαδευτης δικαιονομικων αξιων  οταν στο εσωτερικο του εφαρμοζονται κανονισμοι που θυμιζουν  μεσαιωνα κι ιερα εξεταση ???

...δυστυχως ετσι λειτουργουν τα περισσοτερα αποκρυφιστικα ταγματα ......αν η οργανωση που ευαγγελιζεται την κοινωνικη απελευθερωση δεν ειναι η ιδια ενα προτυπο της ιδανικης αναδιανεμητικης ευνομιας  ,τοτε  απλα αποτελει  ενα θεσμο καταχραστη ιδεων και αξιων,  ενα θεσμο παραπλανητη  αφελων κι ευκολοπιστων ανθρωπων ...ενα θεσμο μαζικοποιησης , μαντρωματος  και μοχλοποιησης ανθρωπινου δυναμικου προς εξυπηρετηση στοχευσεων περα και πανω απο τους κοινως ομολογημενους ευαργεις ανθρωπιστικους σκοπους ..

...λιγα ειναι αυτα τα ταγματα  που φαινεται να κανουν την διαφορα ..αλλα και παλι θελει ψαξιμο να εξακριβωθει αν προκειται για αληθη διαφορα η για διαφοροποιητικο προσωπειο-μασκαρεμα  ..εδω διαβαστε για το Ταγμα των Μπαχαι .. μια αλλη οψη του ισλαμισμου που φαινεται  κανει  την διαφορα αν κρινει κανεις οτι ειναι θεοκρατικη  θρησκευτικη κοινοτητα ..
http://gr.bahai.org/gr.bahai.org/601.html

...βεβαια παντα υπαρχουν και με τις συλλογικες διεργασιες τις θεσπισμενες προβληματα που μια  δυναμικα ανελισσομενη κοινοτητα βαζει  πλωρη προς την επιλυση τους ,αν  βεβαια παραμεινει ανοικτη  στις αλλαγες με στοχο τη τελεια αναδιανομη της γνωσης ,της εξουσιας και  των πορων ζωης ...


( η πενιχρη  εμπειρια μου ως μελος τοπικων δημοτικων συλλογικοτητων  με βοηθησε να παρακολουθησω απο τα μεσα και να αρχισω  να  κατανοω τα μεγιστα προβληματα που εχουν ολες οι συλλογικοτητες ανεξαρτητως κοινωνικου πεδιου δρασης  και τη τρομερη σπαταλη ενεργειας που γινεται  οχι για να λυθουν κοινωνικα προβληματα αλλα επειδη υπαρχουν διαδικαστικες εμπλοκες , φραξιες και ιδεολογικες γραμμες ανταγωνιστικες ,, ...........ειναι τρομερο !!! )



ΕΔΩ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ <<ΑΡΙΣΤΕΡΑ >> του μελλοντος μας ,,παρακολουθηστε το ,, ειναι ενα θεμα που αφορα και την ριζοτομο αλλαγη θεσμων οπως τις Χριστινιακες  Εκκλησιες αλλα και  τον Τεκτονισμο ...

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=238787
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 20, 2014, 15:22:08 από ΜΥΘΗΡΑ »

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #97 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 09:50:00 »
..εδω το χλιαρα αγαπαδικο και ατονο ψευτοσυμπονιαρικο  ετησιο πρωτοχρονιατικο μηνυμα του Διεθνους Τεκτονικου Ταγματος ΔΕΛΦΟΙ( μικτο ταγμα ) στις αρχες του 2014 και εν τω μεσω της λαιλαπας  της κοινωνικης απαλλοτριωσης που υφισταται η χωρα απο την ξενοκρατια ......ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ <<ΗΣΥΧΟΙ>> !!!!!!!!!
... σημειωτεον το ταγμα αυτο εινα απο τα πιο ακμαια του ελληνικου τεκτονισμου...και τα  πιο προοδευτικα ,,,καθως εχει ενταξει ττους κολπους του και την μυηση γυναικων και μαλιστα σε μικτες στοες ..κι  ομως η χλιαροτητα του εν τω μεσω ποδηγεσιας των δοσιλογων κυβερνησων της χωρας ειναι εκπληκτικη καταμαρτυρωντας την υποτελεια του και το ξενοκρατουμενο πνευμα του!!!

Humain  du Droit...αλλα σε ποιον ανδρωπο αναγνωριζεται το δικαιωμα του για ευπρεπη ζωη ?? μαλλον  στον ελιτιστη τον κοινωνικα δυνατο MONO AYTOΣ PRΕPEI NA EXIE KATVXHRVMENA KΑΙ  DIAPISTEYΜΕNA KI ADΙΑMFISBHTHTA DIKAIVMΑTA STHN ΕΥΔΙΑΜΟΝΙΑ !!!χμμ!!


===============
http://www.delphiorder.org/gr/html/ethsio.php

Ετήσιο Μήνυμα Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου
Μεγάλου Διδασκάλου του Διεθνούς Τάγματος

αδ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ


Ιανουάριος 2014
Ετήσιο Μήνυμα για το Νέο Έτος 2014
 


Οι φυσικοί νόμοι και οι γενικότερες κοσμικές προϋποθέσεις εδημιούργησαν ένα καθορισμό πλαισίου χρόνου των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων αλλά και της γενικότερης πορείας της διαδρομής της ζωής. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και αυτός ο χρόνος που διανύσαμε έφτασε στο τέλος του. Τέλος του 2013.

Όμως η καθημερινότητα μας, στο σύνολον της αντιμετώπισης των προβλημάτων της ζωής, αποκάλυψε πολλές φορές κατά τρόπο τραγικό τις αυταπάτες και το ψευδές μιας επίπλαστης ευδαιμονίας και ατομικού ωφελιμισμού.
   
Κάντε Κλικ Για Μεγένθυση

Οι συνθήκες διαβίωσης υπό το βάρος των οικονομικών προσαρμογών και επιταγών δημιουργούν, όχι μόνο για την χώρα μας, την Ελλάδα, αλλά και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρόμοια προβλήματα επιβίωσης των πολιτών.

Το δικαίωμα της ζωής περιορίζεται μόνο σε μια ακραία κατάσταση οριακής σχεδόν διατήρησης του. Τώρα ο χρόνος δημιουργεί τον φόβο και την απογοήτευση για το μέλλον.

Το Διεθνές Τεκτονικόν Τάγμα “ΔΕΛΦΟΙ” ως δημιουργός δύναμη παρακολουθεί και μελετά με προσοχή και στοχασμό τις νέες καταστάσεις όπως αυτές διαμορφώνονται.

Ασκώντας με ενεργό ρόλο την συμμετοχή του στην κοινωνική προσπάθεια της μείωσης των δυσχερειών, παρεμβαίνει δημιουργικά στο πνευματικό και διαδραστικό πεδίο των συνανθρώπων μας. Εισερχόμεθα στο νέο έτος. Τα βήματα μας ας είναι σταθερά και ο φόβος που διακατέχει την ψυχή μας ας εξαλειφθεί.

Η αισιοδοξία ας αντικαταστήσει την κάθε αμφιβολία για κάθε τι που μπορεί να μας συμβεί. Η πίστη μας, όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά κυρίως στον συνάνθρωπο, ως όντα κοινωνικά, να είναι η αφορμή μιας νέας ανακάλυψης, περισσότερο ουσιαστικής των πανανθρώπινων αξιών.

Ας μετατρέψουμε την οδύνη της σοφίας σε πραγματική κατάκτηση της Αλήθειας.

Ας χρησιμοποιήσουμε τις πνευματικές και ψυχικές μας δυνάμεις ως εργαλεία, όπως ο πελεκητής της πέτρας, και ας προσπαθήσουμε, κατ’ αυτόν τον τρόπο, να οικοδομήσουμε τον νέον άνθρωπο, τον άνθρωπο τον οικουμενικό.

Εγκάρδιες ευχές για Ειρήνη και Αγάπη προς όλους τους αδελφούς και τις αδελφές του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος “ΔΕΛΦΟΙ” και προς όλες τις υπαγόμενες εις το Τάγμα μας αυτόνομες Τεκτονικές Δυνάμεις.

Είθε το 2014 να χαρίσει εις τους απανταχού της γης αδελφούς Τέκτονες υγεία και πνευματική ανάταση.


=====================
παραθετουμε και το μηνυμα του Ιερωνυμου για το 2014 ετσι για να βλεπουμε την ομοιοτητα σατανοπληκτων ξενοκρατουμενων  δομων  ΤΟΣΟ ΟΜΟΙΩΝ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΙ ΟΜΩς  παρα την φαινομενικη τους αντιπαλοτητα ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΔΡΑΣ ΕΚΜΗΝΥΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΟΣΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ............ΣΙΩΠΗΛΟΣ ( ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ  ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ !!! !!!

http://mynima-hellas.com/2013/01/%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80/






<< ειρηνη κι αγαπη αδερφοι υπομονη και προπαντων .....σιωπη  σιωπη σιωπη σιωπη σιωπη σσσσσσσσσσσσσσσσσσσ!!!!!!!!ναστε ολοι καλα μεχρι αποτελευτησης  του σας βιου !!>>ΑΜΗΝ !!!

ΚΡΡΑΑΑΑΑΞΞΞ ΓΚΡΓΧ!!!!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 21, 2014, 10:05:04 από ΜΥΘΗΡΑ »

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #98 στις: Δεκεμβρίου 23, 2014, 12:51:33 »
περι της διαφθορας του διεθνους τεκτονικου δικτυου

...οι πολλοι και βαρυγδουποι ασυμβατοι με την κοινωνικη πραγματικοτητα μυητικοι τυποι κι αξιωματα , τα  λαβυρινθωδη τελετουργικα ,τα παραπλευρα τεκτονικα σωματα ,τα θυγατρικα κι αδερφοποια ταγματα
( κατακορυφη κι οριζοντια αναπτυξη )...δημιουργουν ενα περιπλοκο δικτυο χαωτικο με παρεξενες και δυσθεωρητες διαπλοκες αναμεσα στα σωματα του και διακριτα μελη του ,,,ενα δικτυο που κρεμεται πανω απο τις κοινωνιες σαν ενας σιωπηρα αναπτυσσομενος ιστος μαυρης αραχνης δηλητηριωδους που τα αρχεια της κρατιονται ερμητικα σφραγισμενα με το προχημα του αποκρυφισμου ...

...οι στοες ειναι απλα η βαση του τεκτονικου ιστου κι οντως το πιο αθωο μερος του ....ειναι τα φυτωρια διαλογης νεων αφοσιωμενων τυφλωμενων διεκπεραιωτων  της  τεκτονικης ξενικης εργοδοσιας ..εκει δοκιμαζονται οι νεοεισερχομενοι,,οι ηθικες αντοχες τους ,ο αναρριχητικος τους ζηλος, ο οιστρος της ματαιοδοξιας τους , η πλουτομανια τους  ή  απο την αλλη η εντιμοτητα και η προσηλωση τους στην αναζητηση της φιλοσοφικης  αληθειας και της αποκρυφης γνωσης   ...

...απο τα υψηλα ξενικα σωματα του τεκτονισμου γινεται μια  αυστηρη διαλλογη οχι των ο ικανων μυστων αλλα εκεινων που ειναι ετοιμοι να υπερβουν καθε ηθικο φραγμο πιστα αφοσιωμενοι στα ανωθεν τεκτονικα σχεδια ,,,

,,,στο εξωτερικο  ετοιμαζονται οι λιστες των μελλοντικων δασκαλων  ,,τα ραβασακια ερχονται απο την Ηνωμενη Μεγαλη Στα της Αγγλιας  ,της Γαλλιας της Ιταλιας των ΗΠΑ κτλ ..τα ραβασακια -εγγραφα δεν  μοιαζουν απλα με συστασεις ή οδηγιες αλλα με εντολες διορισμου ανωθεν ολων  των ανωτερων βαθμοφορων των Περιστυλιων και των Συμβουλιων κτλ κτλ..

 ...αρα Ροζ δεν  εχουμε να κανουμε απλα με ενα εκπτωτο παρωχημενο  θεσμο ...αυτο ειναι ενας ηπιο χαρακτηρισμος αθωωτικος ....καθως ο τεκτονισμος  ειναι ενας πολυ καλα δικτυομενος υπερεθνικος  θεσμος φαντασμα φαινομενικα λαβυρινθωδης αλλα αρκετα ευτακτος στο βαθος του,, με αυστηρη προσηλωση σε ορισμενα Διεθνοποιημενα Σχεδια Κοινωνικης Διαχειρισης ,,,εντος του τεκτονικου δικτυου κινειται απιστευτος ογκος πληροφοριων προσωπικων δεδομενων καταρχην για  τα μυημενα μελη αλλα και γενικα για τους πολιτες  και  τα δρωμενα μιας χωρας ,,,εντος του δικτυου αυτου   "καθαγιαζονται" μεγιστα εκληματα στο εσωτερικο των χωρων ( λαθρεμπορια ,διακινηση ,ναρκωτικων κι απαγορευμενων ουσιων κι αποβλητων  , κατασκοπια , πορνεμπορια , λαθρομεταναστευση , πολιτικα οικονομικα  σκανδαλα , εγκληματικα δικτυα  ,ξεπλυμα μαυρου χρηματος, ΜΚΟ υποκινητριες κοινωνικων κρισεων   κτλ κτλ ) ..

...αυτο που πιστευαν οι πιο παλιοι οτι ο κατεστημενος τεκτονισμος ειναι το απποκρυφιστικο καμουφλαρισμα της διεθνους επισημης παρανομιας  κι ενος εντελως αδιαφανους  υπερπολιτικου μηχανισμου ελεγχου των κοινωνιων  δεν  απεχει πολυ απο τη πραγματικοτητα ...

...να γιατι απαιτειται το καταναγκαστικο ανοιγμα των τεκτονικων αρχειων ..που θα αφυπνισει  την ιστοριολογικη μας συνειδηση για την διεθνη σκακιερα του τεκτονισμου και θα αποκαλυψει τους ατιμους και εγκληματικους γκριζους κανονες υπερανω καθε εννοια ηθικης και ευνομιας με τους οποιους κινειται η παγκοσμια ιστορια τα τελευται 500 χρονια ...

εδω η σκακιερα , των υπερανω ηθικης , τεκτονικων διευθετησεων ....

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 23, 2014, 13:01:54 από ΜΥΘΗΡΑ »

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #99 στις: Δεκεμβρίου 27, 2014, 10:35:20 »
τεκτονικες καλλενδες -καλεσματα ...σκωπτικου χαρακτηρος

Ως ποτε παλληκαρια
θα ζειτε τση ντροπης
δεμενοι στα στυλιαρια
μιας ανανδρης σιωπης ;


Ως ποτε θα κρατατε
σκυφτη την κεφαλη
ως ποτε θα φιλατε
γαιδουρινη ψαλη ;

Γαιδαρου που κραδαινει
κουδουνα παρδαλη
γαιδαρου φορτωμενου
πραγματεια ξενικη ;

Ως  ποτε θα βλoγατε
τα γεννια του παπα
του τραγου κουτσαυβλητη
με την κομμενη ουρα ;

Στις κοκκινες στοες σας
για να μπει αλικο φως
πρεπει αγκαθι να 'χει
του παππα ο πεσινος .

Τ 'αγκαθι ειν' η ωρα
που θα λυθει η σιωπη
οταν τα μαυρο αμπαρι
αξαφνου θ' ανοιχτει ...

Σηκωτε παλληκαρια
να δετε τ' αλλο φως
που το κρατα δεμενο
του γαιδαρου ο φαλλος .

Σηκωτε να γενετε
τση Μοιρας ο Ομφαλος
τση Μερας που ανατελει
και τρεμει ο Πονηρος ...


χρονια πολλα τεκτοναραιοι !!!,,,με δικαιοσυνη σε ολους !!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 27, 2014, 10:38:12 από ΜΥΘΗΡΑ »

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #100 στις: Δεκεμβρίου 29, 2014, 21:08:06 »
Χρόνια Πολλά Μύθηρα μου.

Δυστυχώς βαριά η καλογερική της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης...
Ποιός θέλει την Αλήθεια Μύθηρα? Εσύ την θες?

Είπαμε απέδειξε πρώτα πως ο Ιησούς υπήρξε ως Ιστορική Προσωπικότητα, και μετά μιλάμε περί χριστιανισμού...
Βολεμένοι άπαντες στα παραμυθάκια μας, δεν προάγεται έτσι μία υγιής εξέλιξη...

Υ.Γ. Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω... :)
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #101 στις: Δεκεμβρίου 31, 2014, 10:12:37 »

Ροζ
Χρονια πολλα και σε σενα ..η μαλλον χρονια επαρκη και με  δικαιουνη το πολλα δεν λεει τιποτε ....
δνε ισχυριζομαι οτι κατεχω την αληθεια αλλα πιστευω οτι ειμα στο σωστο δρομο της αναζητησης της ...

...τωρα για τον Ιησου ,, μα τι μου λες μωρε  Ροζ ,με προσβαλεις ,, η κουλτουρα μου είναι αρκετα διευρυμενη για  να κολλαω σε ιστορικες προσωπικοτητεςκια ονοματα  και να πασχιζω να αποδειξω αν υπηρχαν η οχι ..για μενα τα προσωπα εχουν ελαχιστη σημασια  ..να στο πω πιο αργκο <<χεστηκα αν υπηρχε η αν δεν  υπηρχε ο Ναζωραιος τρεχα γυρευε δεκαρα δεν δινω>> !!!με εχεις  παρεξηγησει ..σου εξηγησα ειμα χριστιανη της ουσιας της "χριστοτητας" οχι απο αυτους που με   ρουσφετολογικες λατρειες πιανουν   κουμπαριες με το θειο ..κια προσκυνουν σκελετωμενα σκηνωματα ... με παρεξηγησες!!!
... γιαυτο κι γεω θα σου πω τα ...χμμ …τα τεκτονικα καλλαντα τςη Αορατου Στοας ..αυτα τα λενε  ειδικα στο Ταγμα του Κορακος χμμ ..καθε  ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ..


...τα αφιερωνω στο φορουμ σας .. αναγνωριζωντας οτι κανετε  κι εσεις τη δικη σας προσπαθεια …οσο κι αν δεν συμφωνω μαζι σας σε πολλα θεωρητικα κια πρακτικα θεματα ..
  ,,ωστοσο αναγνωριζω το μοχθο σας να βγει κατι τις διαφορετικο στο χωρο του ελληνοτραφους εσωτερισμου ...



<< ΤΑ ΚΑΗΜΟΛΟΓΙΑ >> ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΣΗ ΑΔΕΡΦΟΜΑΝΑΣ 
( Αφιερωμενο στο Πενθος της Μητερας Θεας )

Νεα Χρονια μας εφτασε
Νεα Χρονια σιμωνει
που ολες τις Κορες του Γυαλου
στα συννεφα σηκώνει…

Εκει ψηλα στα συννεφα
οι Κορες μαγευτηκαν
τον Ουρανο πως θα Αγγιζαν
ολες ξελογιαστηκαν ...



Μα ο Ουρανος ειναι  αλλου
αλλου ο Μεγας Ηλιος
αλλου ο Θρονος της Ψυχης 
και της Ζωης ο Φιλος …

Ο Κατω Κοσμος εντυσε
τις Κορες με χρυσαφια
κοιμουνται υπνο λησμονιας
σε Κοκκινα Παλατια …

Ειχα κι εγω  μια Κορη νια
και μοσχοαναθρεμενη
τα συννεφα την πηρανε
την εχω πια χαμενη ...

Δεν  ξερω που να την εβρω
ποια πετρα να σηκωσω
κι απο τα πλανα συννεφα
την Κορη να γλιτωσω ...

Να την εφερω πλαι μου
χαρα να την εντυσω
σε καβαλαρην Αξιον
νυφη να την στολισω ..

Την Κορη που αγαπησα
Πυργος ψηλος  κρατατει
σε παραθυρι εφτακλειστο
το δακρυ της κυλαει ...

Ειχα μια Κορην ομορφην
Κορη ονειρεμενη
με Παλικαρι Ολανθιστο
ηταν ΄¨ραββωνιασμενη..

Με τα νερα εμιλαγε
στις φυλλωσιες περπατει
μα τωρα  ο Πυργος την κρατα
σε νεκρικο κρεββατι ...

Η Κορη μου μαρμαρωσε
παγωσεν η καρδια της
μερα και νυχτα ο Θανατος
πινει την εμορφια της …

Ειχα μια Κορη ομορφη
καλοαναθρεμμενη
ο Θανατος τη  ζηλεψε
 την εχω πια χαμενη …

Ο Θανατος την εκαμε
Κυρα εις το πνευρο του
μερα και νυχτα την μεθα
με τ’ακριβο ποτο του…
 Γλυκο κι αν είναι  το ποτο
πικρα μονολογαει
για να φτιαχθει χιλια κακα
στον κοσμο αυτό σκορπαει ….


Ειχα μια Κορη ομορφη
Κορη δασκαλεμενη
με παλληκαρι αλλαγινο
ηταν λογοδοσμενη …


Το Λογο της κουρελιασε
ο Πυργος του Θανατου
τα Δακτυλιδια της Ζωης
τα εκαμε δικα του …

<<Δική μου εισαι >>της μηνα
<<μεχρι να δυσει ο Ηλιος >>
<< Εγώ ειμαι ο  Κυρης της Ζωης
Εγώ ο μονος Φιλος>>…


Κι εσε διαβατη που περνας
ερωτημα σου βανω ..

<<ποιο αραγε το μυστικο ,
ποια Μοιρα κυβερναει
των Κοριτσιων το ριζικο
που πονο μας κερναει;>>
=====================================

και του χρονου <<Νοικοκυραιοι >>
,,, τα  Νοικια και τα αποζημιαρικα μη ξεχασετε !!!


Μελης

  • Δ. Πυρήνα Αθήνας
  • *****
  • Μηνύματα: 58
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #102 στις: Δεκεμβρίου 31, 2014, 18:27:30 »
Καλή χρονιά


Ηταν ο Ρούντλ, ο σταθμάρχης
Και ο Μπέτζλει που δούλευε στα τραίνα
Και ο Ακμαν από την Επιμελητεία
Και ο Ντόνκιν από τις Φυλακές,
Και ο Μπλέϊκ ο Λοχίας εκπαιδευτής
Για δύο φορές ήταν δικός μας Σεβάσμιος
Μαζί με αυτόν που είχε το μαγαζί «Ευρώπη»
Τον γέρο – Φάμτζι Εντουλτζι

Εξω «Εταίρε, Κύριοι, Χαίρεται, Σαλαάμ»
Μέσα «Αδελφέ» και δεν υπήρχε τίποτα κακό.
Συναντιόμασταν στο Αλφάδι και χωριζόμασταν στον Γνώμονα
Και γω ήμουν ο δεύτερος Διάκονος στη Μητέρα Στοά μου εκεί κάτω !!

Είχαμε και τον Μπόλα Ναθ τον λογιστή
Και τον Σαούλ, τον ισραηλίτη του Αντεν,
Και τον Ντιν Μοχάμετ σχεδιαστή στο Κατάστο,
Ηταν ο Μπαμπού Τσακερμπούτυ
Και ο Αμίρ Σίχ, ο σιίτης ,
Και ο Κάστρο των γραφείων επισκευών
ο Ρωμαιοκαθολικός!


Δεν είχαμε ωραίες επιγραφές
Και ο Βωμός μας ήταν παλιός και απέριττος
Αλλά γνωρίζαμε τα αρχαία Οριοθέσια
Και τα τηρούσαμε κατά κεραία και γράμμα.
Και το παρατηρούσαμε όλο αυτό από απόσταση
Μου κάνει εντύπωση αυτό το γεγονός
Που δεν υπήρχε ούτε ένας βέβηλος
Εκτος, ίσως , από μας τους ίδους.



Επειτα κάθε μήνα, όταν τελείωναν οι Εργασίες
Καθόμασταν όλοι και καπνίζαμε,
(Δεν συνηθίζαμε να κάνουμε τράπεζα
Για να μην φέρουμε σε δυσκολία ούτε έναν αδελφό)
Και μιλούσαμε, ένας μετά τον άλλον,
για την Θρησκεία και για άλλα πράγματα,
Κάθε ένας αναφερόμενος στο Θεό που ήξερε καλύτερα.

Ενας μετά τον άλλον μιλούσαμε,
Κι ούτε ένας αδελφός δεν βιάζονταν,
Μέχρι που η αυγή ξυπνούσε τους παπαγάλους
Και το άλλο το πουλί το περιπλανώμενο
Μιλούσαμε για όλα αυτά που αισθανόμασταν περίεργα
Και πηγαίναμε στα σπίτια για να κοιμηθούμε
Με τον Μωάμεθ, τον Θεό, τον Σίβα
Που αλλάζανε βάρδια μέσα στα κεφάλια μας.

Συχνά, κάτω από τις εντολές της Κυβέρνησης
Περιπλανώμενα βήματα μας επισκέφθηκαν
Και μας μετέφεραν χαιρετισμούς αδελφικούς
Από Στοές Ανατολής και Δύσης,
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν,
Από την Κοχάτ μέχρι την Σινγκαπούρη.
Πόσο θα ήθελα να ξαναδώ
Μια φορά αυτούς τους αδελφούς μου από την Στοά – Μητέρα.

Θα ήθελα να τους ξανάβλεπα,
τους Αδελφούς μου μαύρους και σκούρους,
μέσα στην οσμή των πούρων εκεί,
ενώ το κάρβουνο περνούσε από χέρι σε χέρι
Με τον γέρο khansamah που ροχαλίζει
Αχ ας ήμουν Δάσκαλος Μασσώνος με μεγάλη φήμη
Στην Στοά – Μητέρα μου ακόμα μια φορά

Εξω «Εταίρε, Κύριοι, Χαίρεται, Σαλαάμ»
Μέσα «Αδελφέ» και δεν είχε τίποτα κακό.
Συναντιόμασταν στο Αλφάδι και χωριζόμασταν στον Γνώμονα
Και γω ήμουν ο δεύτερος Διάκονος στη Μητέρα Στοά μου εκεί κάτω !!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2014, 18:57:37 από Μελης »

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #103 στις: Δεκεμβρίου 31, 2014, 22:24:57 »
Χρόνια Πολλά σε όλoυς τους Φίλους και Αδελφούς!

Είθε η Αγάπη να βασιλέψει μεταξύ των Ανθρώπων. :)
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #104 στις: Ιανουαρίου 01, 2015, 19:32:48 »
Oι ευχες που δινει ενας βιοσοφιστης στο ξεκινημα καθε Νεας Χρονιας


<<....ευχομαι ...χρονια δημιουργικα και τοσα οσα ειναι αναγκαια ωστε να παρουμε σαν ψυχες το μαθημα που χρειαζομαστε για την ανελιξη μας και να ολοκληρωσουμε το εργο της συνεισφορας μας στην Μεγαλη Υποθεση της Συλλογικης Απελευθερωσης απο το Πονο που εμποδιζει την Συλλογικη μας Ανελιξη,,,να ολοκληρωσουμε το εργο που αναλογει στις ιδιαιτερες αναγκες και δυνατοτητες μας .. >>

...αυτο σου ευχομαι κι εγω για την νεα χρονια και για καθε νεα χρονια ..τα ιδια ευχομαι σε ολους ...το πρωτο σκελος αφορα ολα τα ελλογα πλασματα ,, ενω το δευτερο αφορα μονο τις ανωτερες και πιο ανελιγμενες ψυχες του κοσμου μας...



...γιατι οπως σε ενα καραβι που ΦΛΕΓΕΤΑΙ καποιοι ποδοπατανε τους αλλους και τρεχουν να σωσουν πανικοβλητοι το τομαρι τους ..ενω καποιοι αλλοι αναλαμβανουν δραση βοηθητικη και υποστηρικτικη των πιο αδυναμων ..ετσι και στο μεγαλο καραβι το φλεγομενο τον κοσμο μας .. καποιες ψυχες δεν ειναι ικανες παρα μονο για να πατανε τους αλλους καθως το σκοταδι ή η ανωριμοτητα της ψυχης τους ,δεν τους επιτρεπει να μπορουν να κανουν κατι διαφορετικο .. ενω καποιες αλλες ειναι οι ηρωικες ψυχες που αναλαμβανουν δρασεις πληρωματος και καθοδηγων των επιβαινοντων του καραβιου  ,,,

ΑΑΑΚΡΙΒΩς ΕΤΣΙ !!ΚΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΦΑΝΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΚΙ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ !!!

...οι εκτακτες , επικινδυνες κι εκρυθμες καταστασεις ζωης τελικα ειναι σπουδαιοι ενδεικτες για το μεγεθος της ψυχης , την ηλικια και την ποιοτητα της αρα την κατευθυνση της εξελιξης ...


ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ !!!



...ευχομαι δικαιοσυνη σε ολους μας ...τιποτε αλλο δε χρειαζομαστε ...για να ειμαστε ευδαιμονες ...γιατι δικαιοσυνη σημαινει να σεβονται τις αναγκες ζωης μας...
...οταν σεβονται οι αλλοι τις αναγκες της ζωης μας και μεις τις δικες τους αναγκες ζωης μονο τοτε υπαρχει ανελιξη δηλαδη απο αλλαγη απο το ενδοψυχο σκοτος .....κι οποιοι σεβονται τι αναγκες μας ενεργουν για την ικανοποιηση τους χαριζοντας μας πληροτητα ( εκπληρωση ) αρα ευδαιμονια ...αλιμονο οταν με παθος μας αγαπανε ...ομως ποδοπατωντας κι αρνουμενοι επιμονα να ικανοποιησουν τις βασικες αναγκες της ζωης μας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ ...ζουμε δυστυχως μεσα σε μια τετοια υποκριτικα αγαπιαδικη κοινωνια ...ανικανοποιητοι και δυστυχεις περιτριγυρισμενοι απο υποκριτικα αγαπαδιακα αισθηματα ...