Αποστολέας Θέμα: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....  (Αναγνώστηκε 43036 φορές)

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.717
 • Karma: 0
  • Προφίλ
    Συνεχίζοντας με την παρένθεση περί Αθιγγάνων, καταθέτοντας το τελευταίο μήνυμα για να κλείσει η παρένθεση, αφού βέβαια τοποθετηθεί για τελευταία φορά και ο Est la Bahamaat, αλλά και όποιος άλλος επιθυμεί, ας δούμε συνοπτικά το θέμα.

    Αθίγγανοι ήταν μια αίρεση κατά τον 4ο αιώνα στο βυζάντιο και αυτή η ονομασία δόθηκε πρώτιστα στους μελαμψούς ανθρώπους που απαρτίζουν το τελευταίο μεταναστευτικό κύμα τον 7ο - 10ο αιώνα προς το βυζάντιο. Θα μείνουν έκτοτε γνωστοί με το πιο συνηθισμένο όνομα "Τσιγγάνοι". Οι Τσιγγάνοι αναφέρονται από αρχαιοτάτων χρόνων και τους βρίσκουμε ως τεχνουργούς κύρια μεττάλων (γιαυτό και ταυτίστηκαν με τους Καϊνίτες), ακόμα και την δεύτερη χιλιετία πριν την κοινή χρονολόγηση, με ισχυρή μάλλιστα παρουσία από τότε και στην Αίγυπτο. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν μόνιμη στέγη. Η καταγωγή τους αποδεδειγμένα από την Ινδία.

    Η μεταναστευση του 7ου - 10ου αιώνα έχει δύο κύρια ρεύματα. Ένα από την Ανατολή και ένα από την Αίγυπτο. Στα χρόνια εκείνα επεκτείνεται το Ισλάμ και οι Τσιγγάνοι δυστυχώς δεν βρίσκουν χώρο μέσα στις μουσουλμανικές κοινωνίες. Τις περιοχές που αποσπούν οι Μουσουλμάνοι από το βυζάντιο, τις εγκαταλείπουν οι Τσιγγάνοι και μεταβαίνουν στα ενδότερα του βυζαντίου. Το ίδιο συμβαίνει και με την Αίγυπτο, την οποία εγκαταλείπουν μαζικά κάτω από την πίεση του φονταμεταλισμού του Ισλάμ. Από την Αίγυπτο όμως αποχωρεί και ένας αριθμός Αιγυπτίων που εν μέρει έχουν εξελληνισθεί ή έχουν συνδεθεί με κάποιους τρόπους με τους βυζαντινούς τους οποίους ακολουθούν. Οι Τσιγγάνοι είναι λαός περήφανος και αδάμαστος, σε αντίθεση με τους μετριοπαθείς και σε μεγάλο βαθμό δουλοπρεπείς Αιγύπτιους, με αποτέλεσμα, ο Τσιγγάνος να θεωρεί υποτιμητικό το επίθετο "Γύφτος" που αποδόθηκε σε όλους τους ερχόμενους εξ Αιγύπτου. Και για έναν ακόμη λόγο ότι οι Αιγύπτιοι μετανάστες κάνουν τα πιο ευτελή επαγγέλματα, όντες στην πλειοψηφία δούλοι και υπηρετικό προσωπικό των βυζαντινών.

    Παρότι ήταν διακριτή η διαφοροποίηση των Τσιγγάνων από τους Γύφτους, κύρια λόγω επαγγελματικών ενασχολήσεων, για τον πολύ κόσμο φάνταζαν απλά διαφορετικά ονόματα των ίδιων ανθρώπων, παρότι οι πραγματικοί Τσιγγάνοι μέχρι και σήμερα αρνούνται να τους χαρακτηρίζουν Γύφτους. Εκτός των ευτελών εργασιών που αναλάμβαναν οι Γύφτοι, δεν ήταν νομάδες αλλά εγκαθίσταντο μέσα σε οικισμούς, σε αντίθεση με τους Τσιγγάνους που έστηναν τις πρόχειρες σκηνές τους στα όρια και σε απόσταση από υπάρχοντες οικισμούς. Όταν το βυζάντιο αλώθηκε από τους Τούρκους, οι Τσιγγάνοι ξεκίνησαν πάλι να μεταναστεύουν προς την ελεύθερη Ευρώπη - έτσι έχουμε την μεγάλη μετανάστευση του 15ου αιώνα προς την Ευρώπη- σε αντίθεση με το μικρό ποσοστό των Αιγυπτιακής καταγωγής Γύφτων που έμειναν αμετακίνητοι.

    Η ονομασίες βέβαια Τσιγγάνος και Γύφτος, προερχόμενες από το βυζάντιο, συνόδευαν τους ανθρώπου αυτούς και έτσι με αυτές τις ονομασίες έφτασαν να αποκαλούνται μέχρι σήμερα. Η ονομασία "Ρομά" που αποδίδεται για όλους, πιθανότατα οφείλεται στο "Ρωμιοί", ως προερχόμενοι από την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (ανατολική), όπως ήταν πραγματικά το βυζάντιο. Η προέλευση βέβαια των Τσιγγάνων της Ισπανίας, είναι απευθείας από την Αίγυπτο και έγινε μέσω των βορείων ακτών της Αφρικής μαζί με την μουσουλμανική επέκταση, οπότε αναφέρονται ως Egiptanos - Egitanos - Gitanos. Για την υπόλοιπη Ευρώπη τ ονόματα τα κουβάλησαν από το βυζάντιο, με εξαίρεση το "Μποέμιανς" στην Γαλλία, που οφείλεται στην έλευση πολλών Τσιγγάνων στην Γαλλία από την Τσεχική Βοημία, όταν τους έδωσε άδεια ο βασιλιάς της Βοημίας να μεταναστεύσουν.

    Στην Ευρώπη πράγματι όλοι είναι κατά κανόνα Τσιγγάνοι, παρά τα διαφορετικά ονόματα που αποκαλούνται και οι Gypsy βέβαια είναι πάλι Τσιγγάνοι. Μετά την απελευθέρωση, υπολείματα Τουρκοαιγύπτιων έχουν μείνει στην Ελλάδα και μαζί με τους πραγματικούς παλαιότερους Γύφτους, συνθέτουν μια μειοψηφεία που δεν γίνεται αποδεκτή από τους Τσιγγάνους. Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται ακόμα και σήμερα σε μεγάλους οικισμούς, όπως στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης (προάστειο της Θεσσαλονίκης), όπου μεταξύ τους διαχωρίζονται οι Τσιγγάνοι από την μια σε κάστες και από την άλλη, απομονώνοντας ένα κομμάτι τους οποίους αποκαλούν Γύφτους και δεν αναγνωρίζουν σε αυτούς καμμιά συγγένεια. Τον προηγούμενο αιώνα, ειδικά στην Πελοπόννησο, οι διαφορές και οι προστριβές μεταξύ Γύφτων και Τσιγγάνων ήταν πολύ έντονες.

    Εδώ στην Θεσσαλονίκη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έκανε μεγάλες προσπάθειες εδώ και δύο δεκαετίες να προάγει προγράμματα μόρφωσης και βοήθειας για αυτούς τους ανθρώπους, καταγράφοντας για πρώτη φορά την γλώσσα τους και κατανοώντας την απέχθειά τους για την ονομασία Γύφτος, την οποία οι ίδιοι αποδίδουν σε ανθρώπους ξένους προς την φυλή τους, ξεπεσμένους και ενασχολούμενους με ευτελείς ενασχολήσεις. Στα προδικτατορικά χρόνια -δεκαετίες '50 και '60- στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός αυτών των μελαμψών συμπατριωτών μας, ήταν πολύ διακριτή η απόδοση της ονομασίας Γύφτος και Τσιγγάνος, σήμερα βέβαια αυτή η διαφοροποίηση έχει πλέον ξεπεραστεί, καθώς δεν υφίσταται καμμία παρατηρήσιμη διαφορά.

    Για όλον τον κόσμο πλέον, αυτοί οι άνθρωποι είναι το ίδιο Γύφτοι και Τσιγγάνοι και οι μόνοι που ακόμα αντιδρούν έντονα, είναι τα Τσιγγανάκια που βάζουν τα κλάματα στο σχολείο, όταν κάποιοι συμμαθητές τους αποκαλούν Γύφτους.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2008, 14:53:30 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.609
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Δεν δεχόμαστε καμιά αυθεντία και κανέναν θεόπνευστο, όπως και δεν απαξιώνουμε καμιά ιδέα επειδή προέρχεται από ευτελή πηγή.

Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός κανόνας που χρειάζεται να ακολουθούμε όσοι από εμάς, ασκούμαστε πνευματικά στον δρόμο της Γνώσης.

    Ο εκκλεκτός μας φίλος suida, με την αντικειμενική πολύτιμη συμβολή του, εμπλούτισε το θέμα και το προσανατόλισε προς την επίλυσή του και ολοκλήρωσή του, διευρύνοντας τις καταθέσεις και ορθές κρίσεις, βοηθώντας έτσι τα μέγιστα για την αποκατάσταση της αλήθειας και την εξάλειψη της αδικίας.

Ειλικρινά ευχαριστούμε πολύ τον αγαπητό αδελφό μας Suida, για τις πολύτιμες καταθέσεις του, που είναι προϊόν επίμονης έρευνας και μελέτης... Μόνο δια της επίμονης και πολύπλευρης διερεύνησης όλων των δεδομένων μπορεί να λάμψει η αλήθεια.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον αγαπητό Est la Bahammat, που μας βοήθησε να διαπιστώσουμε πως δεν ήταν μία εσκεμμένη ενέργεια, κακοήθης προπαγάνδας, από "Μασονικούς" χώρους, παραποιώντας την Ιστορία της πατρίδας μας, αλλά είναι προϊόν αφέλειας αλλά και μίας τεμπέλικης τάσης που έχουμε όλοι μας στο να αντιγράφουμε ένα γεγονός επειδή έχει καταγραφεί από κάποια υποτιθέμενη αυθεντία.

Αυτή η νοοτροπία δυστυχώς εισάγεται και στον επιστημονικό κόσμο, όπου πολλές μελέτες και άρθρα βασίζονται πάνω σε λεγόμενα άλλων ερευνητών τα οποία παίρνουν ως δεδομένα πως είναι αλήθεια.1  Μάλιστα δεν έχουν δικαίωμα πολλοί σπουδαστές να εκφράσουν τα δικά τους ορθολογιστικά επιχειρήματα, αν δεν βασίσουν την άποψή τους σε προηγούμενους ερευνητές.

Δυστυχώς αν και καλόβουλα η επιστήμη προσπάθησε να εισάγει αυτόν τον τρόπο σκέψης έτσι ώστε να αποφθεχθούν οι δογματικές ακρότητες και οι αυθαιρεσίες, στην παρουσίαση της Αλήθειας, δημιουργήθηκε μία νέα θρησκεία, και στον χώρο της Γνώσης, αντικαθιστώντας τους αγίους και τους πατέρες της Εκκλησίας, με την κάθε λογής αυθεντία, αναγνωρισμένη και μη από το ευρή κοινό.

Μέμνησο Απιστείν λοιπόν... έτσι ώστε να λάμψει η Αλήθεια...
Μέμνησο Απιστείν... έτσι ώστε να προχωρήσει ο Διαφωτισμός... έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί ακόμα μία θρησκεία... ακόμα μία τυφλή δογματικότητα.
________________________________________________________________________

1Στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται είναι να προσπαθεί ο "επιστήμονας" να αποδείξει την Θεωρία του (το δόγμα του), ψάχνοντας "επιστημονικές" καταθέσεις από προηγούμενους ερευνητές, που υποστήριζουν την άποψή του, αντί να προσπαθεί αντικειμενικά να αναλύσει πολύπλευρα απόψεις, που και συμφωνούν αλλά και διαφωνούν, με την θεωρία του.
 
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2008, 12:51:19 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 550
 • Karma: 0
  • Προφίλ
     
                   EST   LA   BAHAMAAT,   KAI   ΣΕΙΣ  ....ΟΛΟΙ  ...,   Α Δ Ε Λ Φ Ι Α    ΜΑΣ.... 

                                                    "Η    Π Α Ν Τ Ο Τ Ε Ι Ν Η      Ζ Ω Η     ΜΑΣ....

                                                                      ΔΕΝ    ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ....   ΜΕ   Θ Ε Σ Ε Ι Σ   ....   Κ Ο Σ Μ Ι Κ Ε Σ ,

                                                       Ο Υ Τ Ε ,    ΜΕ    Ζ Ω Η ....   Κ Ρ Α Ι Π Α Λ Η Σ ....ΟΠΟΥ...

                                                                       ΤΟ    Κ Ρ Ι Μ Α ....   ΤΗΣ   Κ Ο Λ Α Σ Ε Ω Σ ,    Κ Υ Β Ε Ρ Ν Α ....                                                        ΟΙ     Κ  Α  Λ  Ο  Ι  ....  ΜΕ     Κ Ο Π Ο .....ΤΗΝ   Κ Ε Ρ Δ Ι Ζ Ο Υ Ν ....

                                                                          ΚΑΙ.....    Ο Δ Υ Ρ Μ Ο Υ Σ .....

                                                         ΚΑΙ....Ε Μ Ε Ι Σ ....ΟΙ    Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ....

                                                                          ΜΕ    Σ Τ Ε Ρ Η Σ Ε Ι Σ ......

                                                          ΚΑΙ  .....ΜΕ       Α  Θ  Λ  Ο  Υ  Σ  .....                                                          ΔΕΝ,   ΜΑΣ   ΜΕΝΕΙ....ΧΡΟΝΟΣ    ΠΟΛΥΣ...

                                                                            Η    Β Ο Υ Λ Η Σ Η     ΤΟΥ.....ΟΠΩΣ   Σ"   Ο Λ Α ....

                                                           ΕΙΝΑΙ,    ΜΕ   ΤΗΝ    Θ Ε Λ Η Σ Η    ΤΟΥ....


                                                                             ΝΑ    Θ Ε Λ Ε Ι .....Ο    Κ Α Θ "   Ε Ν Α Σ....                                                             ΤΟ ,   ΝΑ   ΘΕΛΟΥΜΕ  ,   ΝΑ ""  Ζ Η Σ Ο Υ Μ Ε .....""


                                                                              ΟΤΑΝ     Ο   Θ Ε Ο Σ ...ΜΑΣ    Κ Α Λ Ε Ι ....


                                                                Η    Τ Ρ Ε Λ Α .....   Κ Α Ρ Α Δ Ο Κ Ε Ι ....""

                      Σ Ε Β Α Σ Τ Ε .....Ο Ρ Φ Ε Α ....ΚΑΙ   ΟΛΟΙ   ΣΕΙΣ....


                                                                      "ΣΤΗΝ ....   Δ Ο Ξ Α     ΤΗΣ    Α Ρ Ε Τ Η Σ ....

                                                                                      ΤΟ    Κ Ο Υ Ρ Α Γ Ι Ο .....Β Ρ Ε Σ    ΤΕ.....

                                                                       ΓΙΑ    ΤΟΥΤΗ   .....ΤΗΝ      Σ Κ Λ Η Ρ Η   ...   Μ Α Χ Η ,


                                                                                         ΤΗ     Σ Τ Ε Ρ Ν Η ....""


                               Γ Ο Ν Α Τ Ι Σ Τ Ο Σ ,        Μ Π Ρ Ο Σ Τ Α .....ΣΤΙΣ...    Δ Ι Α Ν Ο Ι Ε Σ  ....ΣΑΣ.....                                                                      Υ Π Ο Κ Λ Ι Ν Ο Μ Α Ι .....

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2008, 13:57:13 από suida »

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.609
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail


'Ενα πολύ φημισμένο Μασονικό σύμβολο, είναι η πυραμίδα της Αιγύπτου στο δολάριο.  Η ερμηνεία που δόθηκε σε αυτό το σύμβολο, από την μάζα, είναι πως η Μασονία παίζει τον ρόλο του Μεγάλου Αδελφού, που εξουσιάζει όλους τους λαούς και τις κυβερνήσεις τους. 

Στην πραγματικότητα, το σύμβολο της Αιγύπτου πάνω στο δολάριο, δηλώνει την μεγάλη εκτίμηση που είχαν οι Μασόνοι για την Αίγυπτο, την οποία θεωρούσαν και θεωρούν, την Μητέρα όλων των πολιτισμών.  Επίσης το "μάτι" στην κορυφή της Πυραμίδας δηλώνει την Πανταχού Παρουσία του Θεού.

Γιατί όμως, το παραπάνω σύμβολο ερμηνεύτηκε, ως ένα σύμβολο, φασισμού, ολοκληρωτισμού, εξουσιασμού και παγκοσμιοποίησης?

Μελετώντας την ιστορία της Αιγύπτου, παρατηρούμε πως ο Ακενατόν, ήταν ο πρωτεργάτης του Μονοθεϊσμού, όπου φασιστικά, γκρεμίζοντας τους ναούς της παλιάς θρησκείας, επέβαλε το δόγμα του.  Το παράδειγμά του ακολούθησε ο Μωυσής, όπου μετέφερε τον Μονοθεϊσμό στον εβραϊκό λαό, χτίζοντας την Ιουδαϊκή θρησκεία.  Και τέλος μέσω της Ιουδαϊκής θρησκείας γεννήθηκε ο Μουσουλμανισμός και ο Χριστιανισμός.

Ο Ιουδαϊσμός, ο Μουσουλμανισμός, και ο Χριστιανισμός είναι οι μοναδικές Μονοθεϊστικές θρησκείες.  Οι υπόλοιπες θρησκείες του κόσμου, είναι πανθεϊστικές, ή ανιμιστικές, με άλλα λόγια φυσιολατρικές, προωθώντας την θεωρία της Εξέλιξης... 

Μελετώντας την ιστορία των λαών του κόσμου, θα διαπιστώσουμε πως τα Μονοθεϊστικά καθεστώτα, ακολουθώντας την νοοτροπία του Αιγύπτιου ιδρυτή τους Ακενατόν, έφεραν μία δουλοπρέπεια, μία υποτέλεια, έναν πνευματικό ξεπεσμό, στους λαούς που τα υιοθέτησαν, και παράλληλα προώθησαν παγκοσμιοποιητικές και φασιστικές κυβερνήσεις. 

Οι Τσιγγάνοι είναι λαός περήφανος και αδάμαστος, σε αντίθεση με τους μετριοπαθείς και σε μεγάλο βαθμό δουλοπρεπείς Αιγύπτιους, με αποτέλεσμα, ο Τσιγγάνος να θεωρεί υποτιμητικό το επίθετο "Γύφτος" που αποδόθηκε σε όλους τους ερχόμενους εξ Αιγύπτου. Και για έναν ακόμη λόγο ότι οι Αιγύπτιοι μετανάστες κάνουν τα πιο ευτελή επαγγέλματα, όντες στην πλειοψηφία δούλοι και υπηρετικό προσωπικό των βυζαντινών.
[...]
τα Τσιγγανάκια που βάζουν τα κλάματα στο σχολείο, όταν κάποιοι συμμαθητές τους αποκαλούν Γύφτους.

Ακόμα και η πολιτισμική διαφορά, ανάμεσα στους Τσιγγάνους (Ινδικής - Πανθεϊστικής νοοτροπίας) και τους Γύφτους (Αιγυπτιακής - Μονοθεϊστικής νοοτροπίας) δηλώνει αυτό το μεγάλο χάσμα μεταξύ αυτών των δύο νοοτροπιών, που η μία (η Πανθεϊστική) δημιουργεί ελεύθερους και ανεξάρτητους ανθρώπους, ενώ η άλλη (η Μονοθεϊστική) δουλοπρεπείς και υποτελείς.

Έτσι λοιπόν, μέσω του συμβόλου της Αιγύπτου δεν προωθείται η δημοκρατία, η ελευθερία και η αδελφοσύνη, αλλά ο φασισμός, η υποδούλωση και η εγκληματικότητα, στοιχεία της προσωπικότητας του Ακενατόν.

Δυστυχώς, λόγω λανθασμένης κατανόησης που προωθήθηκε μέσα από Μασονικούς χώρους, θεωρώντας την Αίγυπτο την Μητέρα των Μυστηρίων και του Διαφωτισμού, ήρθε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδίωξε η Πανθεϊστική Αρχαία Ελλάδα, η Αυθεντική Μητέρα των Μυστηρίων.

Τα σύμβολα δρουν στο συλλογικό ασυνείδητο, και η παραμικρή διαστρέβλωση και παραποίηση αυτών των συμβόλων μπορεί να αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας, από φως σε σκοτάδι, και τούμπαλιν.

Επιτακτική ανάγκη είναι να ξεκαθαρίσουμε την Πηγή από όπου ξεκίνησε ο Εσωτερισμός, και να επαναπροσδιοριστεί η ορθή του διάσταση, καθώς και να αποδοθεί η ορθή του προέλευση, η ορθή του προσωπικότητα και ο ορθός στόχος.

Δεν μπορούμε να φέρουμε φώτιση στις κοινωνίες μας, λατρεύοντας και προωθώντας είδωλα και σύμβολα φασισμού και ολοκληρωτισμού, σύμβολα δουλοπρέπειας και υποτέλειας...

Ο χώρος του Ελευθεροτεκτονισμού, έχει καθήκον προς την Ανθρωπότητα, να επαναφέρει την Ορθή Ιστορική Πραγματικότητα των Μυστηρίων, και να σταματήσει να διαιωνίζει αυτή την απάτη, η οποία σκοτώνει τις κοινωνίες των ανθρώπων.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 08, 2008, 02:45:38 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/