Αποστολέας Θέμα: Fraternitas Rosæ Crucis  (Αναγνώστηκε 44199 φορές)

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Fraternitas Rosæ Crucis
« στις: Ιουλίου 11, 2008, 22:35:14 »
Με την ευκαιρια της δημοσιευσης του πρωτου μου αρθρου στο forum,θελω να απευθυνω σε ολους τους αδελφους-ες και φιλους-ες της ΑΜΡΑ,την αγαπη μου και την ευχη η ΑΜΡΑ να απλωσει γερα τις ριζες της στην Ελληνικη εσωτερικη κοινοτητα και με την βοηθεια των αδελφων να σηκωθει εως τον Ουρανο..
Επισης θα ηθελα ιδιαιτερα να ευχαριστησω την Rose_777 για την ευγενικη της "υποδοχη".
Ηθελα να θεσω υπ'οψη σας την παραπανω "αδελφοτητα" η οποια επεσε στην αντίληψη μου κατα τυχη,ψαχνοντας στο ebay για καποιες παλιες εκδοσεις.
Για οποιον/α θελει να δει:  www.soul.org..
Περιληπτικα να πω οτι ισχυριζονται οτι ειναι:"The Authentic Rosicrucian Fraternity in the Americas and the Isles of the Sea",οσο για το ιστορικο τους (που ηταν και αυτο που με εβαλε στο ψαξιμο),το πρωτο Υπατο Συμβουλιο,αποτελειτο απο:Benjamin Franklin, George Clymer and Thomas Paine..
Καταληγοντας με αρκετα βιβλια απο την εκδοτικη τους εταιρεια (Philosophical Publishing),γραμμενα απο τον R.S. CLYMER,αναμεσα στα πολλα "Ερμητικα/Τεκτονικα (ειδικα περι Αιγυπτιακου Τεκτονισμου)/Καμπαλα και γενικα Ροδοσταυρικα" με εκπληξη διαβασα για τα "Manisis Chronicles".
(http://www.soul.org/Americas%20Invasion.html).
Συμφωνα με την αδελφοτητα,ειναι οι μονοι που εχουν στον κοσμο αυτα τα κειμενα,γραμμενα μυθιστορηματικα
και "εκπορευομενα" απο τον Manisis (Man-Isis-??),ο οποιος και ειναι το επομενο Avatar μετα τον "Christos",
ο οποιος ομως δεν εκανε γνωστη την παρουσια του στους ανθρωπους (!!) και προτιμησε να δωσει τα φωτα του με πιο "low profile" τροπο..
Τα κειμενα κανουν λογο επισης για την επικειμενη "εισβολη" που θα γινει στις ΗΠΑ.και το συνδεουν με τις τρομοκρατικες επιθεσεις της 09/11 και το οραμα του George Washington.!!
Ενδιαφερουσα ειναι η "εσωτερικη" ματια που εχουν,αναλυοντας το γιατι η Αμερικη απο την "Νεοπλατωνικη"
κοινωνια που οι πρωτοι φωτισμενοι ηγετες ηθελαν να εγκαθιδρυσουν (πολλα βιβλια υπαρχουν σχετικα με την μυστικη Αμερικη),κατεληξε να ειναι η χωρα που μισει ολος ο κοσμος..και η τρομερη αιτιολογηση ειναι οτι στον Παλαιο Κοσμο (Ευρωπη κυριως),ζουν μερικες απο τις πιο παλιες ψυχες,που δεν εχουν δυναμη να οδηγησουν τους λαους σε ενα νεο "διαφωτισμο",με αποτελεσμα να ειναι γεματες μισος και ζηλεια (!!!) για την Αμερικη,η οποια σαν "Νεος κοσμος",κατοικειται απο νεες ψυχες,"ορεξατες" για δουλεια...!!!!
(Δηλαδη,οταν μετενσαρκωνεται μια ψυχη,γινεται σε σωμα κατοικου της ιδιας χωρας?? η της ιδιας ηπειρου??!!!!)
Ναι..και εμενα μου εκανε εντυπωση,και μου θυμισε "αλλες" καταστασεις που περιεγραφε η Rose_777 για το AMORC..Μετα βεβαια σκεφτηκα,οτι μετα τις τρομοκρατικες επιθεσεις και ολη αυτη την κατακραυγη των ΗΠΑ διεθνως,λιγη τονωση του ηθικου του απλου κοσμου ειναι αναμενομενη.Πιστευω ομως οτι οι ανθρωποι που ασχολουνται με τον Εσωτερισμο,ειναι (η πρεπει να θελουν να ειναι) Τα πιο ανοιχτα μυαλα,χωρις παρωπιδες,και να καταλαβαινουν τοσο "προφανη" ψεμματα..
Αν ξερει κανεις περισσοτερα για αυτη την αδελφοτητα η θελει να με ρωτησει κατι,ειμαι στη διαθεση του..αξιζει παντως να δειτε το site..
+n-
through these fires.....

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 12, 2008, 09:06:48 »
    Καλώς όρισες αδελφέ στην κοινότητά μας. Είναι εξόχως ευχάριστο να συναντάς στην διαδρομή ανήσυχα πνεύματα που έχουν ειλικρινά αποφασίσει να βαδίσουν το δύσκολο δρόμο της αναζήτησης της αλήθειας. Ακόμα πιο ευχάριστο μάλλιστα, είναι το γεγονός ότι διαπνέονται από γνήσιες εσωτεριστικές αρχές, από αξίες και ιδανικά, όντες ανυστερόβουλοι.

    Είναι από την άλλη εξόχως λυπηρό το γεγονός του ευτελισμού των ιερών διδασκαλιών και των σεπτών μυστηρίων από αυτόκλητες  αυτοαποκαλούμενες δήθεν εσωτερικές οργανώσεις, οι οποίες πέρα από την σκοπούμενη εκμετάλλευση των θυμάτων τους, δυστυχώς έχουν γελοιοποιήσει την εσωτερική αναζήτηση και έχουν υποβαθμίσει οικτρά την σημαντικότητα και αξία των μυητικών μυστηρίων στα μάτια των αναζητητών.

    Περνάμε συνολικά ως ανθρωπότητα, μια πολύ δύσκολη περίοδο κρίσης, όπου οι αξίες ευτελίζονται, τα ιδανικά ποδοπατούνται, τα σεπτά ιερά βεβηλώνονται και οι ιεροί λόγοι μιαίνονται. Από την άλλη, αυτή η ίδια η ζοφερή σύγχρονη πραγματικότητα, μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι ήδη ξεκίνησε η μεταβατική περίοδος, κατά την οποία η ανθρωπότητα θα ξαναανακαλύψει την χαμένη της αξιοπρέπεια και θα επανέλθει σύντομα στην οδό της προοδευτικής της ανέλιξης.

    Στην σημερινή εποχή της αλλαγής του Μεγάλου Μηνός και της εισόδου μας στον Υδροχόο, τα ελπιδοφόρα μυνήματα της ραγδαίας ανάπτυξης της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, συνοδευόμενα από τις ανθρωπιστικές αξίες, την κοινονική ισότητα και την ανεμπόδιστη εξάπλωση της γνώσης της αλήθειας, μας χαροποιούν από την μια, αλλά από την άλλη μας υπενθυμίζουν το τεράστιο καθήκον που έχουμε, ώστε να εργαστούμε για την επίτευξη της μεγάλης αυτής αλλαγής.

    Αναγκαία συνθήκη για να επέλθει η ευαγγελιζόμενη εποχή του Υδροχόου, είναι η αποκάλυψη κάθε πλάνης, κάθε ψευδούς και απατηλής φαντασίωσης, κάθώς και το γκρέμισμα κάθε σαθρού δεσποτικού δογματισμού και κάθε ανελεύθερου κατεστημένου.

Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 12, 2008, 11:03:33 »
Αγαπητέ etidorhpa,

θα ήθελα να σε καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου, στο φόρουμ μας.  Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν αδελφοί, τιμούν με την παρουσία τους, και την συμβολή τους τον πνευματικό αγώνα που κάνουμε μέσω της ΑΜΡΑ.

'Οσον αφορά την www.soul.org, δεν έχω προσωπική άποψη, μια και δεν υπήρξα ποτέ μέλος αυτής της οργάνωσης.  Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ο χριστιανικός σταυρός, ότι αναφέρονται στους χριστιανούς ροδόσταυρους, και επίσης διαφημίζουν κάποιες προφητείες... Αυτά τα στοιχεία δεν είναι δείγματα αυθεντικής ροδοσταυρικής αδελφότητας.

Το αυθεντικό ροδοσταυρικό σύμβολο, όπως χρησιμοποιούμε και στην ΑΜΡΑ, είναι ο ισοσκελής σταυρός με το ρόδο, που αναφέρεται στο πανθεϊστικό, Ευρωπαϊκό, μητριαρχικό κίνημα, πριν την διάδοση του χριστιανισμού.  Αναφέρεται στα 4 στοιχεία και στην πεμπτουσία.  Εκεί βασίζεται το Ροδοσταυρικό κίνημα, όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα στο φόρουμ μας, και όχι στις μετέπειτα χριστιανικές αντιλήψεις που σύνδεσαν το Ρόδο με τον Χριστό...

Το Ρόδο είναι θηλυκό σύμβολο και δεν μπορεί να συνδεθεί με έναν άνδρα... Δυστυχώς από αυτές τις παραποιήσεις των συμβόλων, έχουν παρουσιάσει και έναν θηλυπρεπή Χριστό, με αποτέλεσμα, πολλοί μοναχοί να είναι ομοφυλόφιλοι... Αν θέλουμε απαραιτήτως να συνδέσουμε το Ρόδο με κάποιο χριστιανικό σύμβολο, θα πρέπει να το συνδέσουμε με την Παναγία.

Επίσης ο Ροδοσταυρισμός συσχετίζεται με την Αλχημεία, την Καμπάλα και τα Ερμητικά, και αν μία οργάνωση δεν έχει γνώση στις παραπάνω διδασκαλίες, δεν μπορούμε να την αποκαλέσουμε Ροδοσταυρική. 

Όσον αφορά για τις προφητείες, τείνουν προς την θρησκειολογία, και μειώνουν την υπόληψη μιας οργάνωσης.  Φυσικά μπορούμε να προφητεύσουμε ως ένα σημείο τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, αλλά το μέλλον είναι εύπλαστο, και αρκεί να το θελήσουμε, μπορούμε να συμβάλλουμε έτσι ώστε να το αλλάξουμε...  Αν λοιπόν οργανωθούμε και ενεργοποιηθούμε οι άνθρωποι της κάθε κοινωνίας ή όλης της οικουμένης μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, όσο περνάει από το χέρι μας. 

Για παράδειγμα, η ΑΜΡΑ, εκτός από την διδασκαλική της, πνευματική δράση, θα υλοποιήσει μελλοντικά, διάφορα ανθρωπιστικά έργα, που βοηθάν το περιβάλλον μας, όπως αναδασώσεις.  Τα τελευταία 100 χρόνια η δασωμένη έκταση στην Ελλάδα που έφτανε το 60%, έχει καταλήξει μόλις 12%, και φυσικά, μπορούμε όσοι επιθυμούμε να συνεργαστούμε σε επιδοτούμενα προγράμματα, να βοηθήσουμε την χώρα μας, και να μειώσουμε ταυτόχρονα και την ανεργία.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να στηριζόμαστε σε προφητείες... Σίγουρα χρειαζόμαστε κάποιες επιστημονικές προβλέψεις, πάνω στα κοινωνικά, πολιτιστικά, και περιβαλλοντολογικά θέματα, αλλά ύστερα χρειάζεται να βάλλουμε την λογική και την ανθρωπιά μας, έτσι ώστε να συνεργαστούμε κάποιοι από εμάς και να υλοποιήσουμε τα έργα που χρειάζεται να υλοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε η κοινωνία μας και κατ' επέκταση όλη η ανθρωπότητα να ευημερήσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2008, 12:10:49 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 12, 2008, 11:33:10 »
Η www.soul.org, αναφέρει πως είναι μία Αυθεντική Ροδοσταυρική Αδελφότητα, και παρουσιάζει κάποιους κανόνες που το αποδεικνύουν.  Τους παραθέτουμε παρακάτω, (στα αγγλικά) έτσι ώστε να τους αναλύσουμε και να τους σχολιάσουμε.

http://www.soul.org/Warning.html

Warning of Spiritual Fraud

The web page and chart room called the "Wisdom of the Rosy Cross" (found at http://www.hometown.aol.com/magic1808) contains a link to our home page. This link has absolutely no implication that there is an association or affilation with "Wisdom of the Rosy Cross" its statements, chat room or any individual involved with them and the Fraternity Rosae Crucis. The individual(s) involved with "Wisdom of the Rosy Cross" are entitled to their opinion but we want to make it clear that it is no part of the Fraternity Rosae Crucis.

Some Vital Information for Your Spiritual Future

As one looking for information on the revered and venerated ancient Order of the Rosicrucians, we felt certain that you would find the following short history of this Order and its modern representation of value.

The original name of this Order was and is The Fraternitas Rosæ Crucis. It was first instituted in Germany in 1614 and brought together into one organization the various associations of individuals known as the Gnostics, Paracelsians, Pythagoreans, Platonists, Hermetists, Alchemists and Magi. Since its inception it has been devoted to one objective and one objective only–The Process of the Spiritualization of the Individual.

The Order was from its beginning a Sub Rosa organization. It remained as such until the early part of the twentieth century when it was forced to come out from "under the rose" to defend itself from spurious organizations that attempted to usurp the name Rosicrucian for less than spiritual or humanitarian purposes. Litigation was brought against the pretenders and they were forced to admit to all that they were "not a religious organization." The Beverly Hall Corporation, the legal entity that manages the affairs of The Fraternitas Rosæ Crucis (under its four-hundred-year-old landmarks, The Fraternitas Rosæ Crucis must remain purely Spiritual in nature and therefore is not allowed to register as a legal entity), is a religious organization and by the rigid standards of the Internal Revenue Service is determined to be a tax-exempt church.

In order to prevent such counterfeits in the future it was determined by the Great Councils of the Order that a physical home for The Fraternitas Rosæ Crucis and its allied orders should be established in the Northeastern part of the United States of America. This was done some eighty-five years ago and this center, Beverly Hall, now consists of thirty-seven buildings and nearly three hundred acres of land in picturesque upper Bucks County, Pennsylvania. Many of these structures can be seen on this website and consist of various Temples for the Orders that now comprise The Fraternitas Rosæ Crucis, a Grand Hall for the Knights of Chivalry Order, a new Magi Memorial Temple, the Philosophical Publishing Company building, a modern audio-video production studio and editing center, two medical Healing Research Centers, pyramids geographically related to those at Giza in Egypt, several facilities for student members to stay while attending the various instructional sessions held at Beverly Hall, similar live-in facilities for patients who come from all over the world to be treated at the healing centers, and finally, residences for our many co-workers.

Once Beverly Hall was fully implemented, there were no further challenges to The Fraternitas Rosæ Crucis until late in the last century when it became necessary to expel four Fraternity members, two in the USA and two in Chile, for treasonous activities. This was the first time in the long unblemished history of the Order that such serious actions were necessary. Unfortunately, these banished individuals–without shame or regard for their sacred vows to the Order or their Soul–refused to return to The Fraternitas Rosæ Crucis the private lessons, books and other materials that belonged to the Order, but which had been lent to them to use only while they were members of the Order in good standing.

We now find that these individuals are attempting to sell these contraband lessons over the Internet and by various other means of dissemination. The nature of these lessons and instruction is such that they are not only useless to those who are not under the careful guidance of a legitimate arcane teacher of The Fraternitas Rosæ Crucis, but can actually be harmful without this guidance. These would-be spiritual merchants are like the legendary Sorcerer's Apprentice in that they have just enough knowledge of the Great Work to get themselves, and all who might fall into their web, into situations that can create severe jeopardy to both body and soul.

In this day and age it is easy to produce a seductive, professional looking web site that has all the outer appearance of authenticity, but that has no connection to the legitimate Order described above. However, the thoughtful and insightful seeker after spiritual truth is readily able to discern the diamond from the paste by comparing these attempts to confuse and defraud to the following facts:

1. The world center for the authentic Fraternitas Rosæ Crucis is now centered in Quakertown, PA, USA. All the precious documents of the various Orders in other countries were brought to the United States by Dr. R. Swinburne Clymer just prior to the hostilities of World War II. They now reside in secret vaults on the grounds of Beverly Hall in Quakertown.

2. Following World War II and the demise of the European Orders, all authority for the activities of the legitimate Fraternitas Rosæ Crucis was likewise transferred to The See at Beverly Hall in Quakertown, PA. Since America is to be the center of the New Order of the Ages it is obvious that this land will also be the center from whence all Spiritual wisdom and knowledge will come from as well.

3. This worldwide Order is overseen by various Grand Councils with an individual traditionally known as the Supreme Grand Master as the head over all. The Supreme Court of the United States in case number 97-211 (10/14/97) upheld the decision of the United States Court of Appeals for the Third Circuit attesting to the fact that the present Supreme Grand Master, and no other, is the only legitimate individual who may lay claim to this office as the official head of the Fraternitas Rosæ Crucis and all its many allied Orders. The various spurious groups on the web who claim similar authority are only vaporware with no valid or legal substantiation except the sound of their own voice.

4. For the last hundred-plus years all the advanced spiritual training given to students of the Great Work is mandated to be given by the authentic Supreme Grand Master. He, and only he, has been carefully and personally trained by his predecessor for this imposing task.

5. The Fraternitas Rosæ Crucis and Beverly Hall are physical entities–not virtual, web-only entities. They comprise nearly three hundred acres and thirty-seven buildings and are constantly expanding. We are told that some pretenders have photos on the web of buildings and meeting rooms that do not exist. Any sincere seeker after truth is always welcome to visit us and see for himself. You need only to call 1-215-536-7048 in advance for an appointment. None of the want-to-be's dare make this offer. Come and see the truth for yourself.

6. The authentic Fraternitas Rosæ Crucis has never requested dues or ongoing payment from its students. The student pays a modest scholarship fee (which barely covers a lifetime of postage) when applying and that is all. Even this fee may be paid in small monthly installments without carrying charges.

7. The authentic Fraternitas Rosæ Crucis never attempts to establish a "cult of the individual." The student is never encouraged or forced to vow allegiance to any individual or personality. Just the opposite. The student is taught to show allegiance only to God, his Immortal Soul and his vow to protect the property lent to him by the Grand Fraternity.

8. In the authentic Fraternitas Rosæ Crucis the student is encouraged to develop all his talents and spiritual abilities to the fullest. In the counterfeit organizations the student is frequently thwarted by the organizer for fear that he, the student, may advance further than this leader, and thus become a rival–both temporal and spiritual. To accomplish this end the bogus leader frequently uses fear, in its multitude of subtle aspects, to control and stymie the growth of his more accomplished students.

9. By its ancient landmarks the authentic Fraternitas Rosæ Crucis is never allowed to actively proselytize or advertise for students. It may legitimately make the principles and tenets of the Order known through its books and dignified statements, such as this website, but no more. The ancient Law is, “Those who know do not talk, those who talk do not know.”

10. The authentic Fraternitas Rosæ Crucis has published hundreds of outer public texts for the edification of the general public. As you can see from our website's book list these are still available to those who may be interested. In America alone this publishing of guides and textbooks by our Order has been continued for over one hundred and fifty years. No counterfeit organization can even come close to making this statement.

__________________________________________________________________________________________
Σχόλια: Ελάχιστοι ενασχολούμενοι με τον Ροδοσταυρισμό, είτε στην χώρα μας, είτε στο εξωτερικό, γνωρίζουμε πως ο Ροδοσταυρισμός, και το κίνημα του διαφωτισμού στηρίζεται στην Αρχαία Ελληνική μυητική παράδοση.  Όταν αυτή η Γνώση, κατανοηθεί και απλωθεί, τότε όλες αυτές οι οργανώσεις, θα ξεφτίσουν μια και η κάλπικη εικόνα τους δεν θα εντυπωσιάζει πλέον, τους γνώστες, αλλά ίσως κάποιους εναπομείναντες αφελείς.  Η Γνώση είθε να μας απελευθερώσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 20, 2009, 21:00:47 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 12, 2008, 12:11:03 »
Περα απο τα προφανως αστεια επιχειρηματα του στυλ: "Τα κειμενα ολων των αδελφοτητων,ολων ταν χωρων,φυλασσονται στο κτιριο του Beverly Hall,κατοπιν εντολης του Υπατου Συμβουλιου,που αποφασισε οτι τα κεντρικα ειναι στην Pensylvania (γιατι?-μαλλον εκει θα εμεναν.. ::) ),πιστευω οτι τα υπολοιπα που λενε για την υποδομη (κτιριακη και οργανωσιακη-γνωσιακη),ειναι σωστα..Ισως να προκειται για μια απο τις σοβαρες αδελφοτητες..Αυτο που δεν καταλαβαινω,ειναι γιατι ολοι ενω απο την μια διακηρρυσουν οτι δεν "προσυλητιζουν" με κανενα τροπο,αγωνιζονται να αποδειξουν οτι αυτοι ειναι οι "αυθεντικοι" Ροδοσταυροι..και νομιζω οτι αυτο ειναι κατι που χρειαζεται περισσοτερη αναλυση..και εξηγω:
Τι εγινε αν δεν ειναι οι μονοι αυθεντικοι? Η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι μια,αλλα οι δρομοι για αυτην πολλοι..
αρα κατι πιο υποπτο κρυβεται πισω απο την διεκδικηση του copyright,και εχει να κανει μαλλον με το "πλασαρισμα στην αγορα" των υποψηφιων νεοφυτων...αλλα περα απο το μαρκετινίστικο κομματι,υπαρχει μια
ποδοσφαιρικη αντιμετωπιση που εμενα δεν μου αρεσει..(αυτοι ειναι κακοι-εμεις ειμαστε οι καλοι) και που πιστευω πως μια Ροδοσταυρικη ομαδα,δεν πρεπει να εχει.
Αυτη η αντιμετωπιση που ανταποκρινεται στο πρωτογενες μας ενστικτο και βγαζει στην επιφανεια τη γηινη πλευρα μας,ασχετα αν το θεμα ειναι η παραπανω οργανωση,τα Σκοπια,οι ομοφυλοφιλοι(τα αναφερω χωρις να θελω να θιξω αποψεις,απλα γιατι εχουν αναφερθει στο forum).Πιστευω οτι σαν μαθητες του Εσωτερισμου,το πρωτο βημα που πρεπει να κανουμε (και εγω ακομα ειμαι πολυ καινουργιος),στην μεταμορφωση μας,ειναι το να απαλλαγουμε (συνειδητα ομως),απο ευκολες κατηγοριοποιησεις και στεγανα,στον τροπο σκεψης μας....Να μην ειμαστε ευκολοι στο να αποδοκιμαζουμε...και να προσπαθουμε να μην κρινουμε με το βαρος των γηινων αδυναμιων μας..
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2008, 12:25:00 από etidorhpa »
through these fires.....

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 12, 2008, 12:23:41 »
Πιστευω οτι σαν μαθητες του Εσωτερισμου,το πρωτο βημα που πρεπει να κανουμε (και εγω ακομα ειμαι πολυ καινουργιος),στην μεταμορφωση μας,ειναι το να απαλλαγουμε (συνειδητα ομως),απο ευκολες κατηγοριοποιησεις και στεγανα,στον τροπο σκεψης μας....Να μην ειμαστε ευκολοι στο να αποδοκιμαζουμε...και να προσπαθουμε να μην κρινουμε με το βαρος των γηινων αδυναμιων μας..

Αγαπητέ Etidorpha,

το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε ως μαθητές του Εσωτερισμού, είναι να μάθουμε να έχουμε ΚΡΙΣΗ, και αυτό γίνεται μονάχα γνωρίζοντας την Αλήθεια... Δεν μπορούμε να το παίζουμε "ψευτοχριστιανικά" καλοί, και για να μην θιχτούν κάποιοι άνθρωποι ή οργανισμοί, να παραποιούμε την Αλήθεια.

Όπως είδες στην ΑΜΡΑ, δεν προσδοκούμε σε οικονομικά ή άλλου είδους οφέλη... Λέμε ελεύθερα την γνώμη μας, και έχουμε επιχειρήματα να την στηρίξουμε... 'Οποιος δεν έχει επιχειρήματα, και ντοκουμέντα, είναι ένας πιστός-θρήσκος, και όχι ένας γνώστης.

Μία οργάνωση για να αυτο-αποκαλείται Αυθεντική Ροδοσταυρική Αδελφότητα, χρειάζεται να πληρεί κάποιες προϋπόθέσεις, και οι γνώστες του εσωτερισμού ή του Ροδοσταυρισμού, μπορούν να κατανοήσουν αν ο ισχυρισμός τους είναι βάσιμος. 'Ολοι οι μορφωμένοι άνθρωποι της Ευρώπης και της Ελλάδος, γνωρίζουν πως ο Διαφωτισμός, είναι ένα προϊόν βασισμένο στον Ελληνισμό.  Η παραπάνω αδελφότητα αναφέρεται σε μεσιανιακές αντιλήψεις, δέχεται ως διδάσκαλο τον Ιησού, και ομοιάζει όπως και οι περισσότερες σύγχρονες Ροδοσταυρικές οργανώσεις, με νεο-χριστιανική αίρεση.

Συμφωνα με την αδελφοτητα,ειναι οι μονοι που εχουν στον κοσμο αυτα τα κειμενα,γραμμενα μυθιστορηματικα
και "εκπορευομενα" απο τον Manisis (Man-Isis-??),ο οποιος και ειναι το επομενο Avatar μετα τον "Christos",
ο οποιος ομως δεν εκανε γνωστη την παρουσια του στους ανθρωπους (!!) και προτιμησε να δωσει τα φωτα του με πιο "low profile" τροπο..

Οι μεσιανικές αντιλήψεις, ανήκουν στην εποχή των Ιχθύων.  Στην εποχή του Υδροχόου που διανύουμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια, να στηριχτούμε σε άλλους Σωτήρες, (μπαμπάδες ή μαμάδες) να μας σώσουν... Χρειάζεται να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας, να ενηλικιωθούμε πνευματικά, να μορφωθούμε, και ύστερα να συνεργαστούμε με τους συνανθρώπους μας, έτσι ώστε να γίνουμε συνδημιουργοί μιας ελεύθερης και ενάρετης κοινωνίας. 

'Οποια οργάνωση διακυρήσει ΜΕΣΣΙΕΣ, δεν ελευθερώνει το Πνεύμα, αλλά χριστιανικά το υποδουλώνει.  Ο κάθε άνθρωπος για να γίνει πνευματικά Ελεύθερος, χρειάζεται να γίνει ο ίδιος Μεσσίας - Σωτήρας του Εαυτού του και κατ' επέκταση να συμβάλλει δημιουργικά και εμπνευστικά στην κοινωνία του. 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2008, 12:49:27 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 12, 2008, 12:37:20 »
Αγαπητη Rose_777,
 συμφωνω,η ΑΜΡΑ για μενα ηταν μια απο τις πιο ευχαριστες εκπληξεις της χρονιας.!!

Οσο για την κριση,ΝΑΙ..φυσικα και πρεπει να ειναι οδηγος μας,κατω ομως απο την πυξιδα της πραγματικης Γνωσης.Αυτη θα μας οδηγησει στην Αληθεια.Αλλα μεχρι να φτασουμε στην πραγματικη Γνωση,ας κραταμε και μια επιφυλαξη για τον τροπο που βλεπουμε τα πραγματα..  Αυτο που θελω να πω,πολυ απλα, μεσα απο ολες αυτες τις αφηρημενες εννοιες/στοχους,ειναι να μην ειμαστε απολυτοι..
+n-
through these fires.....

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 12, 2008, 12:45:05 »
Αυτο που θελω να πω,πολυ απλα, μεσα απο ολες αυτες τις αφηρημενες εννοιες/στοχους,ειναι να μην ειμαστε απολυτοι..

Θα χαρώ πολύ, αν παρουσιαστούν επιχειρήματα που θα αποδεικνύουν ότι οι απόψεις μου δεν είναι αληθείς... Είναι μεγάλη η ευθύνη, όταν θέλεις να παρουσιάζεις την αλήθεια.  Σε κάθετι που λέμε, πάντα κρινόμαστε, είτε το θέλουμε, είτε όχι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2008, 14:02:02 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 12, 2008, 12:58:57 »
Τα κειμενα κανουν λογο επισης για την επικειμενη "εισβολη" που θα γινει στις ΗΠΑ.και το συνδεουν με τις τρομοκρατικες επιθεσεις της 09/11 και το οραμα του George Washington.!!
Ενδιαφερουσα ειναι η "εσωτερικη" ματια που εχουν,αναλυοντας το γιατι η Αμερικη απο την "Νεοπλατωνικη"
κοινωνια που οι πρωτοι φωτισμενοι ηγετες ηθελαν να εγκαθιδρυσουν (πολλα βιβλια υπαρχουν σχετικα με την μυστικη Αμερικη),κατεληξε να ειναι η χωρα που μισει ολος ο κοσμος..και η τρομερη αιτιολογηση ειναι οτι στον Παλαιο Κοσμο (Ευρωπη κυριως),ζουν μερικες απο τις πιο παλιες ψυχες,που δεν εχουν δυναμη να οδηγησουν τους λαους σε ενα νεο "διαφωτισμο",με αποτελεσμα να ειναι γεματες μισος και ζηλεια (!!!) για την Αμερικη,η οποια σαν "Νεος κοσμος",κατοικειται απο νεες ψυχες,"ορεξατες" για δουλεια...!!!!

Χρειάζεται επίσης να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με εσωτερικές οργανώσεις προερχόμενες από την Αμερική, την χώρα των 3000 αιρέσεων... Σίγουρα σε αρκετά θέματα η Αμερική έχει πρωτοπορήσει αλλά σε άλλα, ειδικά θέματα εσωτερισμού, έχει απλώσει επικίνδυνες φαντασιοπληξίες, και δεισιδαιμονίες που αρρωσταίνουν την ανθρώπινη συνείδηση. 

Οι κάτοικοι των ΗΠΑ, διακατέχονται από μία επικίνδυνη αφέλεια, και δυστυχώς, επηρεάζουν και τους υπόλοιπους λαούς της Γης, που έχουν αποσυνδεθεί από την παράδοσή τους.  Η Ευρώπη όμως αποτελεί ακόμα την πιο έμπειρη και δυνατή πνευματικά περιοχή της Γης, και η ψευδής προπαγάνδα της παραπάνω οργάνωσης πως οι "πιο παλιές ψυχές της Ευρώπης" δεν έχουν την δύναμη να οδηγήσουν τους λαούς σε ένα νέο "διαφωτισμό", και ζηλεύουν και μισούν την Αμερική, :D αποτελεί ακόμα μία, αμερικάνικου τύπου αφέλεια.

Δυστυχώς, η ΗΠΑ, καταστρέφεται σε όλα τα επίπεδα, μέρα με την μέρα, μια και η αλαζονεία του εφήβου, περνάει στην επόμενη μεταμορφωτική φάση, μέσω πολλών δοκιμασιών, έτσι ώστε και αυτός ο πολιτισμός να ενηλικιωθεί... Η ΗΠΑ βρίσκεται, πνευματικά αιώνες πίσω, από την πολιτισμική εμπειρία, που έχει αποκτήσει η Ευρώπη.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2008, 13:14:59 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 12, 2008, 13:26:39 »
Αγαπητη Rose_777,
για να μην παρεξηγηθω,και για να μην γινει το θεμα συζητηση των 2,δεν εννοουσα τα δικα σου επιχειρηματα..
(και μαλλον αυτο ειναι απο τα μειονεκτηματα που εχει ενα forum σε σχεση με real time συζητηση..)
Εννοουσα οτι ενώ, πολυ ευκολα καταλαβαινουμε και κρινουμε περιπτωσεις σαν την οργανωση αυτη,χρησιμοποιουμε (ως κοινωνια) ακριβως το ιδιο pattern σκεψης με αυτους για πολλα αλλα θεματα,πιο κοντινα σε εμας..
+n-
through these fires.....

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 12, 2008, 13:48:28 »
Εννοουσα οτι ενώ, πολυ ευκολα καταλαβαινουμε και κρινουμε περιπτωσεις σαν την οργανωση αυτη,χρησιμοποιουμε (ως κοινωνια) ακριβως το ιδιο pattern σκεψης με αυτους για πολλα αλλα θεματα,πιο κοντινα σε εμας..
+n-

Μπορεί δύο άνθρωποι, να χρησιμοποιούν το ίδιο pattern σκέψης, αλλά αν ο ένας λέει αλήθεια βασιζόμενος σε ντοκουμέντα και επιχειρήματα, και ο άλλος απλά πρεσβεύει "δοξασίες" οι οποίες δεν στηρίζονται πουθενά, υπάρχει μεγάλη διαφορά... 

Όταν κατακρίνουμε μία οργάνωση ή μία "ιδεολογία" ή "πρακτική" δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι είμαστε αλαζόνες ή ανταγωνιστικοί... Μπορεί απλά να σημαίνει πως αγωνιζόμαστε για την Δικαιοσύνη και την Αλήθεια...

Η συμπεριφορά ανάμεσα στον αλαζόνα και στον ήρωα μπορεί να ομοιάζουν κάποιες στιγμές, αλλά η διαφορά είναι στο αποτέλεσμα.  Ο αλαζόνας ή ο εγωιστής, διακατέχεται από ιδιοτέλεια ενώ ο ήρωας από ανιδιοτέλεια.  Είναι οι δύο όψεις, η αρνητική και η θετική, του συνειδησιακού επιπέδου του 'Ηλιου στην Καμπάλα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2008, 13:53:08 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 12, 2008, 13:54:36 »
Περα απο τα προφανως αστεια επιχειρηματα του στυλ: "Τα κειμενα ολων των αδελφοτητων,ολων ταν χωρων,φυλασσονται στο κτιριο του Beverly Hall,κατοπιν εντολης του Υπατου Συμβουλιου,που αποφασισε οτι τα κεντρικα ειναι στην Pensylvania (γιατι?-μαλλον εκει θα εμεναν.. ::) ),πιστευω οτι τα υπολοιπα που λενε για την υποδομη (κτιριακη και οργανωσιακη-γνωσιακη),ειναι σωστα..Ισως να προκειται για μια απο τις σοβαρες αδελφοτητες..Αυτο που δεν καταλαβαινω,ειναι γιατι ολοι ενω απο την μια διακηρρυσουν οτι δεν "προσυλητιζουν" με κανενα τροπο,αγωνιζονται να αποδειξουν οτι αυτοι ειναι οι "αυθεντικοι" Ροδοσταυροι..και νομιζω οτι αυτο ειναι κατι που χρειαζεται περισσοτερη αναλυση..και εξηγω:
Τι εγινε αν δεν ειναι οι μονοι αυθεντικοι? Η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι μια,αλλα οι δρομοι για αυτην πολλοι..
αρα κατι πιο υποπτο κρυβεται πισω απο την διεκδικηση του copyright,και εχει να κανει μαλλον με το "πλασαρισμα στην αγορα" των υποψηφιων νεοφυτων...αλλα περα απο το μαρκετινίστικο κομματι,υπαρχει μια
ποδοσφαιρικη αντιμετωπιση που εμενα δεν μου αρεσει..(αυτοι ειναι κακοι-εμεις ειμαστε οι καλοι) και που πιστευω πως μια Ροδοσταυρικη ομαδα,δεν πρεπει να εχει.
Αυτη η αντιμετωπιση που ανταποκρινεται στο πρωτογενες μας ενστικτο και βγαζει στην επιφανεια τη γηινη πλευρα μας,ασχετα αν το θεμα ειναι η παραπανω οργανωση,τα Σκοπια,οι ομοφυλοφιλοι(τα αναφερω χωρις να θελω να θιξω αποψεις,απλα γιατι εχουν αναφερθει στο forum).Πιστευω οτι σαν μαθητες του Εσωτερισμου,το πρωτο βημα που πρεπει να κανουμε (και εγω ακομα ειμαι πολυ καινουργιος),στην μεταμορφωση μας,ειναι το να απαλλαγουμε (συνειδητα ομως),απο ευκολες κατηγοριοποιησεις και στεγανα,στον τροπο σκεψης μας....Να μην ειμαστε ευκολοι στο να αποδοκιμαζουμε...και να προσπαθουμε να μην κρινουμε με το βαρος των γηινων αδυναμιων μας..

    Οφείλει όποιος επικαλείται την αυθεντικότητα, να προβάλλει στοιχειωδώς επαρκή τεκμήρια που στοιχειοθετούν την αξίωσή του. Η εν λόγω οργάνωση και μόνο με το γεγονός ότι ανάγει τις απαρχές της στην εποχή των Ροδοσταυρικών προκυρήξεων της Fama του Valentin Andrea, έχει απωλέσει εκ των πραγμάτων την αυθεντικότητα της Ροδοσταυρικής Αδελφότητας.

    Η ομάδα του Κάσελ που προέβη στις διακυρήξεις, παρότι ήταν μέσα στο πνεύμα των Ροδοσταύρων να στηρίξουν την απόσχιση των Προτεσταντών από τον καθολικισμό, δυστυχώς δεν έδρασε ως Ροδοσταυρική, ούτε φυσικά με την σύμφωνη γνώμη των Ροδόσταυρων της εποχής. Μάλιστα, η ιστορία της ομάδας εκείνης, φανερώνει ότι είχε ήδη αλλοιωθεί από άτομα με σκοπιμότητες, άσχετες με το Ροδοσταυρικό πνεύμα, άτομα ζηλωτές του θρησκευτικού προτεσταντισμού, παντελώς ξένα με την εσωτερική οδό της Ροδοσταυρικής αδελφότητας. Το αποτέλεσμα βέβαια εκείνης της κίνησης ήταν, οι γνήσιοι Ροδόσταυροι να αποκυρήξουν τον ευτελισθέντα πλέον τίτλο, "ροδόσταυροι" και να υιοθετήσουν τον παλιό τίτλο του "σοφού εργάτη της τέχνης", όντες πραγματικοί Ερμητικοί, Αλχημιστές και γνώστες της Καμπαλιστικής φιλοσοφίας.

    Ακόμα, η αξίωση της αναφερθείσης οργάνωσης για αρχή του ροδοσταυρισμού στην διακήρυξη της Fama, απαξιώνει αιώνες Ροδοσταυρικής διδασκαλίας και οργάνωσης, και απαρνείται ιστορία αιώνων των αυθεντικών Ροδόσταυρων της Γαλλίας, της Αγγλίας αλλά και της μεγάλης Ροδοσταυρικής αδελφότητας, τον προηγούμενο αιώνα πριν την διακήρυξη, της αδελφότητας Ροδοσταύρων των κάτω χωρών.

    Η κριτική δεν γίνεται για να διασφαλίσουμε την μοναδικότητα της αυθεντικής παράδοσης, όμως οφείλουμε να κάνουμε αυστηρή κριτική στην διαστρέβλωση των παραδόσεων και στην ατεκμηρίωτη αξίωση, όσων παρουσιάζουν μια δική τους διδασκαλία ως αυθεντική.

    Ο δρόμος προς την αλήθεια δεν είναι ένας και μοναδικός. Όμως, κανένας δρόμος στρωμένος με ψεύδη που αξιώνουν δογματικά το περί αληθείας, δεν δύναται να οδηγεί στην αλήθεια.

    Στο φόρουμ αυτό, παροτρύνουμε για αυστηρή κριτική, καθότι για να προκύψει ο καθαρός χρυσός, το μίγμα υφίσταται πολλές επώδυνες βαθμίδες επεξεργασίας και σκληρές δοκιμασίες. Το ίδιο πνεύμα προσπαθεί να εμφυσήσει η Α.Μ.Ρ.Α. προς τον Νεόφυτο, ένα πνεύμα αμφισβήτησης και ενδελεχούς έρευνας, ώστε να αποκτήσει από την αρχή ακόμα την πολυπόθητη διάκριση, ιδιότητα απαραίτητη ως ασπίδα ενάντια στις πλάνες και στις παγίδες που ελλοχεύουν στον δρόμο του κάθε αναζητητή.

    Όπως στη ζωή, ο νέος διακατέχεται από αντιπαλότητα και επαναστατικότητα απέναντι στις κατεστημένες αρχές και παραδοχές, το ίδιο επιθυμούμε και από τον νέο οδοιπόρο, ώστε να φθάσει να υιοθετεί θεωρίες, μόνον όσες άντεξαν στην σκληρή δοκιμασία της αμφισβήτησης, μόνον όσες ο ίδιος έχει επεξεργασθεί και αποδείξει την ορθότητά τους. Με το σκεπτικό αυτό συνηγορούμε και υποστηρίζουμε την αμφισβήτηση, ακόμα και αν αυτή για τον Νεόφυτο, φτάνει να γίνεται μαχητική άρνηση, κατηγοριοποίηση, αποδοκιμασία  ή αντίσταση στις παραδοχές της πλειονότητας.

    Είναι προτιμώτερο ένας Νεόφυτος να επιμένει έστω και εσφαλμένα και να αντιστέκεται στην αποδοχή κάποιων διδαχών, παρά να συνηθήσει να αποδέχεται χωρίς κρίση διδαχές που φαντάζουν ή προέρχονται από παρουσιαζόμενες αυθεντίες.

    Επιθυμούμε να προάγουμε την επαναστατικότητα και την αντιπαλότητα ενάντια σε κατεστημένες δομές, καθότι, με ήπια μέσα και καλοπροαίρετη αποδοχή δεν δύναται να αναδομήσουμε τον παλαιό μας εαυτό, ούτε να τον μεταστοιχειώσουμε με μία αναγέννηση που υπονοεί απαραίτητα έναν πρότερο θάνατο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2008, 17:41:27 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 12, 2008, 13:59:04 »
 ETIDORHPA......ΕΠΕΤΡΕΨΕ   ΜΟΥ....

                           ΕΙΝΑΙ    ΠΛΕΟΝ   Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ .....Ο,ΤΙ    ΚΑΘΕ   " Ε Ξ Υ Π Ν Ο "   ΑΤΟΜΟ....Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι ....οτι   ειναι   εξυπνο...

                                                                           Ο   ΚΑΘΕ    "κ α κ ο π ο ι ο ς"....  εχει     Ε Π Ι Γ Ν Ω Σ Η .......

                                                   Ε Π Ι Σ Η Σ .....    Ο    ""α μ ο ρ φ ω τ ο ς "..... εχει    την   Α Ι Σ Θ Η Σ Η .... της   Ε Λ Λ Ε Ι Ψ Η Σ ...

                            Η    Μ Ε Γ Ι Σ Τ Η    Α Ν Τ Ι Θ Ε Σ Η .....με   ο λ α    αυτα....Π Α Ρ Α Τ Η Ρ Η Τ Α Ι .....ΣΤΟΝ     Β  Λ  Α  Κ  Α  ....
                                                  θα   ελεγα.....

            Γ Ι Α Τ Ι ....!!!     ΕΠΕΤΡΕΨΕ   ΜΟΥ....

                            Ο    Β Λ Α Κ Α Σ .....ΔΕΝ    Ξ Ε Ρ Ε Ι    ΟΤΙ   Ε Ι Ν Α Ι .....  Β  Λ  Α  Κ  Α  Σ .......

            Α Υ Τ Ο ....    Π Ρ Ο Σ Δ Ι Δ Ε Ι       ΜΕΓΑΛΗ    Δ Υ Ν Α Μ Η .....,   Ε Μ Π Ν Ε Υ Σ Η ....ΚΑΙ    Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ...!!

                            ΣΤΟ     Κ  Α  Τ  Α  Σ  Τ  Ρ  Ο  Φ  Ι  Κ  Ο        Ε Ρ Γ Ο  .....  ΠΟΥ   ΜΕ   ΜΕΓΑΛΗ    Α Ν Ε Σ Η .... Α Ν Α Λ Α Μ Β Α Ν Ε Ι .


             ΚΑΘΕ....   Β Λ Α Κ Α Σ ,   Φ Ρ Ο Ν Τ Ι Ζ Ε Ι     ΚΑΙ    Α Ν Α Κ Α Λ Υ Π Τ Ε Ι ....

                           ΕΝΑΝ    ΑΚΟΜΗ....   ΠΙΟ    Β Λ Α Κ Α      ΑΠΟ    ΑΥΤΟΝ....    ΕΤΣΙ    ΩΣΤΕ....

                           ΝΑ    ΤΟΝ    Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Ε Ι ...   ΑΥΤΟΣ ( ο   δευτερος  )   με    Θ Α Υ Μ Α Σ Μ Ο .....


               ΟΙ    ΚΙΝΕΖΟΙ....   λενε....   ""ΜΗΝ    ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣ    ΣΤΟ    ΤΡΑΠΕΖΙ   ΣΟΥ   ....   Α Υ Τ Ο Ν / ΤΗΝ.....ΠΟΥ

                                                       Μ Ε Γ Α Λ Ο Φ Ω Ν Α .....ΛΕΕΙ.....    Ο, Τ Ι      ΟΙ    Α Λ Λ Ο Ι       Λ Ε Ν Ε ....

                                                                                 Ψ Ι Θ Υ Ρ Ι Σ Τ Α ..."""


                 ΕΜΕΙΣ....( ΕΛΛΗΝΕΣ)    ΛΕΜΕ.... "" Ο   ΣΟΦΟΣ....   Α Ν Α Ζ Η Τ Α     ΤΗΝ   ΣΟΦΙΑ....  ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ....

                                                               Ο    ΤΡΕΛΛΟΣ.....Π Ι Σ Τ Ε Υ Ε Ι ....ΟΤΙ   ΤΗΝ   ΕΧΕΙ   Β  Ρ  Ε  Ι  ....""


                                                                                                           ΜΕ   ΠΟΛΛΗ    Α Γ Α Π Η .....   Ε Λ Λ Α .......

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 12, 2008, 17:26:39 »
ΟΙ    ΚΙΝΕΖΟΙ....   λενε....   ""ΜΗΝ    ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣ    ΣΤΟ    ΤΡΑΠΕΖΙ   ΣΟΥ   ....   Α Υ Τ Ο Ν / ΤΗΝ.....ΠΟΥ
                                    Μ Ε Γ Α Λ Ο Φ Ω Ν Α .....ΛΕΕΙ.....    Ο, Τ Ι      ΟΙ    Α Λ Λ Ο Ι       Λ Ε Ν Ε ....
                                                                                 Ψ Ι Θ Υ Ρ Ι Σ Τ Α ..."""
Αδελφέ μου Suida,

με ευκαιρία την αναφορά σου στους Κινέζους, έρχομαι να σημειώσω ότι, αν και η Κινέζικη παράδοση διακατέχεται από αρκετή σοφία, οι Κινέζοι σαν λαός, δεν αξιώθηκαν ποτέ να διεκδικήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, να δημιουργήσουν δημοκρατικές κοινωνίες, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να φημίζονται για την υποτέλεια και την εύκολη χειραγώγησή τους.  Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι αγορές του κόσμου έχουν γεμίσει κινέζικα προϊόντα, μια και οι Κινέζοι αποτελούν το φθηνότερο εργατικό δυναμικό.

Απεναντίας η Ελληνική κοινωνία φημίζεται για την επαναστατικότητα της, τον ηρωισμό της, και για την διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Είναι πολύ σημαντικό να προβληματιστούμε τι δημιουργεί αυτή την διαφορά στην πολιτισμική εξέλιξη των λαών, και ποια ουσιαστικά νοοτροπία ή ιδεολογία προάγει την πνευματική και ανθρωπιστική εξέλιξη, είτε ατομικά είτε συλλογικά.

'Οσον αφορά τον όρο "Χριστιανός Ροδόσταυρος" θα παραθέσουμε κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, έρευνα της ΑΜΡΑ, όπου θα παρουσιάζονται πλήρη και αναλυτικά, στοιχεία και ντοκουμέντα, αλλοίωσης της Αυτόχθονης Ευρωπαϊκής Πανθεϊστικής Κίνησης που ονόμαζεται Ροδοσταυρισμός, από χριστιανογεννείς ιδεολογίες.

Ο Ροδοσταυρισμός συνδέεται με τον Διαφωτισμό και ο Χριστιανισμός με τον Σκοταδισμό, άρα η έννοια "Χριστιανός Ροδόσταυρος" είναι ένας ατυχής νεοτερισμός, αν και δημιουργήθηκε γύρω στο 1500, που προσβάλει και αλλοιώνει την γνήσια Ροδοσταυρική παράδοση.

Η αιτία δημιουργίας αυτής της νεο-χριστιανικής Ροδοσταυρικής Αίρεσης, των "Χριστιανών Ροδόσταυρων" είναι η Χριστιανική Προτεσταντική Αίρεση που διασπάστηκε από τον Πάπα, και υιοθέτησε πανθεϊστικές νοοτροπίες από το αυθεντικό πανθεϊστικό Ροδοσταυρικό κίνημα δημιουργώντας έτσι τον Χριστιανικό Ροδοσταυρισμό.

Στην κυριολεξία καπηλεύτηκε την Αυθεντική Ροδοσταυρική παράδοση, παραποίησε τις γνήσιες διδασκαλίες, και μέσω αυτών εναντιώθηκε στον Καθολικισμό.  Η προτεστάντικη αίρεση είναι η αιτία δημιουργίας όλων των νεοτερίστικων εσωτερικών ταγμάτων μετά το 1500, καθώς και αλλίωσαν τα υπάρχοντα όπως τον Τεκτονισμό, με αποτέλεσμα στις μέρες μας, να μην υπάρχουν πλέον οι αυθεντικές σχολές εσωτερισμού.

Η ΑΜΡΑ αποτελεί συνέχεια των αυθεντικών εσωτερικών σχολών, πριν την παραποίηση αυτή από τους προτεστάντες, ή τους Ιησουίτες, και μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει άλλη εσωτερική σχολή, που να μην έχει αλλοιωθεί από αυτήν την προστεσταντική χριστιανική κίνηση.

Όταν συμμετείχα στο Amorc, είχα κατανοήσει πως ο Ροδοσταυρισμός είναι εσωτερικός χριστιανισμός, αν και αναφερόταν πως οι Ροδόσταυροι είναι πανθεϊστές. Όταν διακρίνουμε τέτοιες αντιφάσεις στις διδασκαλίες ενός τάγματος, δηλώνει απλά πως έχουμε να κάνουμε με ανίδεους ή απατεώνες.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε την πραγματική ιστορία του διαφωτιστικού κινήματος, καθώς και της Αρχαιοελληνικής μας μυητικής παράδοσης, διότι αλλιώς θα είμαστε συνεχώς υποχείρια διαφόρων φανταστικών δοξασιών, που θα μας αποπροσανατολίζουν από την πραγματικότητα.

Ο Ροδοσταυρισμός δεν προάγει σωτηριολογίες και αβατάρ, αλλά πνευματική ελευθερία και ανθρωπισμό. Το να επιλέξουμε να ακολουθήσουμε έναν πνευματικό δρόμο, δεν σημαίνει να βρούμε έναν δάσκαλο, και να γίνουμε υποχείριό του, αλλά να γνωρίσουμε τα μυστήρια της ζωής και μέσω αυτών να γίνουμε Ελεύθεροι και Ενάρετοι άνθρωποι...

Όλες αυτές οι ψευδείς Ροδοσταυρικές οργανώσεις, δεν μιλούν για ανθρωπισμό, δεν προάγουν κοινωνικά έργα, αλλά αναφέρονται σε μυστικές απρόσιτες διδασκαλίες και σε κρυφούς μεσσίες που μόνο οι εκλεκτοί έχουν πρόσβαση.

Ο καλύτερος τρόπος όμως να υποδουλωθεί κάποιος πνευματικά και υλικά, είναι να προσκυνήσει και να υπηρετήσει κάποιον μεσσία.  Γι' αυτό και το χριστιανικό δόγμα, έχει χρησιμοποιηθεί από την εκάστοτε εξουσία για να χειραγωγήσει τον κάθε λαό.  Διότι ο άνθρωπος από την φύση του είναι αδύναμος και ψάχνει για σωτήρες.  Δεν έχει κατανοήσει ακόμα ο άνθρωπος πως η νοοτροπία του "σωτήρα" δεν θα τον σώσει, αλλά θα τον υποδουλώσει.

Ο Προτεσταντισμός έγινε αιτία, αλλοίωσης και της χριστιανικής παράδοσης, αλλά και της Ροδοσταυρικής.  Μετά την προτεσταντική αίρεση, ο χριστιανισμός υπέστη συνεχόμενη διάσπαση, με αποτέλεσμα σήμερα η Αμερική να έχει 3000 αιρέσεις... εξαιτίας αυτής της νοοτροπίας, που εισήγαγε ο Προτεσταντισμός.

Το παράδοξο είναι πως σήμερα οι τελετουργίες που χρησιμοποιεί η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, βρίσκονται πιο κοντά στα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, από κάθε νεοτερίστικο προτεσταντικό εσωτερικό τάγμα, που δημιουργήθηκε μετά το 1500.  Αν και παραποιήθηκαν τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια από την Χριστανική Εκκλησία, επειδή ακριβώς διατηρήθηκε η παράδοση, αποτελεί δυστυχώς πιο αυθεντική πηγή μυστικισμού.

Αυτό είναι το μέγεθος της παραποίησης που έχουν υποστεί τα αυθεντικά μυστήρια σήμερα.
   
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2008, 01:04:10 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Fraternitas Rosæ Crucis
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 12, 2008, 18:04:14 »
κατ'αρχας συμφωνω ως προς το οτι ΦΥΣΙΚΑ και θα πρεπει να κρινουμε..Δεν ειπα πουθενα οτι θα πρεπει να δουμε με "χαλαρη" ματια οποιαδηποτε οργανωση η κατασταση γενικα..
απλα ειπα οτι θα πρεπει να μην καταληγουμε σε θεωρησεις (οπως κανουν αυτοι) ΑΒΙΑΣΤΑ και τις οποιες να τις υπερασπιζομαστε με ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ..Να ειμαστε ανοιχτα μυαλα,χωρις προκαταληψεις..οποτε νομιζω οτι συμφωνουμε σε αυτο.
Αγαπητε Suida,αν ολοι γνωριζουμε τι ειμαστε,τοτε μαλλον εχουμε κατακτησει το "γνωθι σ'αυτον"....
Αγαπητη Rose_777,επειδη καταλαβαινω την αγωνια σου για την αποκατασταση της αληθειας οσο αφορα την πρελευση των Μυστηριων,την επιρροη που ειχαν σε ολη την υπολοιπη Ευρωπη και οχι μονο στα Μυστικιστικα Ταγματα αλλα και γενικα στον τροπο σκεψης,συμφωνουμε..Δεν υπαρχει Εσωτερικο τυπικο σε κανενα Ταγμα,που να μην εχει τις ριζες του στην Ελλαδα..
Βεβαια το τι εννοουμε "αρχαια Ελλαδα" και τι σχεση εχει με την σημερινη,ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα..
Οσο για την καταστροφικη επιδραση που ειχε ο "Χριστιανισμος",συμφωνω,αν και δεν βλεπω κακο στο να ψαξει να βρει κανεις και να στηριχτει (και σε αυτο οπως και σε πολλες αλλες σχολες σκεψης),τον Εσωτερικο Χριστιανισμο,ο οποιος με τη σειρα του ηταν συνεχεια και του Αρχαιου Ελληνικου Εσωτερισμου..
+n-
through these fires.....