Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Οίαγρος

Σελίδες: [1] 2 3 ... 5
1

“Δεν είναι φυσικός, ούτε είναι άυλος. Αυτός δεν είναι ούτε μεγάλος ούτε είναι μικρός. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πούμε, «Τι είναι η ποσότητα Του;» ή «Τι είναι η ποιότητα Του;»,
γιατί κανείς δεν μπορεί να Τον γνωρίζει. Δεν είναι κάποιος μεταξύ των (άλλων) όντων, παρά Αυτός είναι κατά πολύ ανώτερος.
Δεν είναι (απλά) ανώτερος, αλλά η ουσία Του δεν συμμετέχει στις Αιώνες, ούτε στο χρόνο. Διότι αυτός που μετέχει σε έναν Αιώνα είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Ο χρόνος δεν
κατανέμεται σε Αυτόν, αφού δεν λαμβάνει τίποτα από τον άλλο, που ελήφθη ως δάνειο. Διότι αυτός που προηγείται κάποιου δεν στερείται, όπου μπορεί να λάβει από αυτόν. Γιατί μάλλον, είναι ο τελευταίος που μοιάζει να βρίσκεται με προσμονή σε αυτόν υπό το φως του.

“Γιατί η τελειότητα είναι μαγευτική. Είναι καθαρός, ανυπολόγιστος νους. Είναι ένας Αιώνας, δίνοντας αιώνα. Είναι η Ζωή, δίνοντας ζωή. Είναι μια Μακαριότητα, δίνοντας μακαριότητα.
Είναι η Γνώση, δίνοντας γνώση. Αυτός είναι η Καλοσύνη, δίνοντας καλοσύνη. Αυτός είναι το Έλεος και η Λύτρωση, δίνοντας έλεος. Είναι η Χάρη, δίνοντας χάρη, όχι επειδή Ο ίδιος τη
διαθέτει, αλλά επειδή δίνει το ανυπολόγιστο, ακατανόητο Φως. “Πώς μπορώ να σου μιλήσω για Αυτόν; Ο Αιώνας Του είναι άφθαρτος, σε κατάσταση ηρεμίας και υφίσταται στη σιωπή, αναπαύεται (και) είναι πριν από όλα. Διότι Αυτός είναι η κεφαλή όλων των Αιώνων, και είναι Αυτός που τους δίνει δύναμη στην καλοσύνη Του.

Γιατί δε γνωρίζουμε τα άρρητα πράγματα, και δεν καταλαβαίνουμε τι είναι ανυπολόγιστο, εκτός από Αυτόν που ήλθε εμπρός από Αυτόν, ήτοι (από) τον Πατέρα. Γιατί είναι Αυτός που το είπε μόνο σε εμάς. Διότι είναι Αυτός που κοιτάζει τον εαυτό Του υπό το φως Του που τον περιβάλλει, δηλαδή την Πηγή του ύδατος της ζωής. Και είναι Αυτός που δίνει σε όλους τους Αιώνες και με κάθε τρόπο, (και) ο οποίος ατενίζει την εικόνα Του, που βλέπει στην Πηγή του Πνεύματος. Είναι Αυτός που βάζει την επιθυμία στο υγρό φως Του, η οποία είναι στην Πηγή του αγνού υγρού Φωτός που Τον περιβάλλει.

“Και η σκέψη Του πραγματοποίησε ένα έργο και Αυτή ήρθε στο προσκήνιο, δηλαδή Αυτή που είχε εμφανιστεί μπροστά σε Αυτόν στην λάμψη του φωτός Του.
Αυτή είναι η Πρώτη Δύναμη, που ήταν πριν από όλους αυτούς (και) οι οποίοι προήλθαν από το μυαλό Του.
Αυτή είναι η Πρόνοια του Όλου —το φως Της λάμπει σαν το φως Του— η τέλεια δύναμη η οποία είναι η εικόνα του αόρατου, το παρθενικό Πνεύμα που είναι τέλειο.
Η πρώτη δύναμη, η δόξα της Μπάρμπελο [Barbelo], η τέλεια δόξα στους Αιώνες, η δόξα της αποκάλυψης.
(Αυτή) δόξασε το παρθενικό Πνεύμα και ήταν Εκείνη που Τον επαίνεσε, γιατί χάρη σε Αυτόν είχε έρθει στο προσκήνιο (σε ύπαρξη).

Αυτή είναι η πρώτη σκέψη, η εικόνα Του, έγινε η μήτρα των πάντων, γι ‘αυτό είναι Αυτή που είναι πριν από όλους αυτούς, η Μητέρα-Πατέρας, ο πρώτος Άνθρωπος, το Άγιο Πνεύμα, το τρις-αρσενικό, το τρις-ισχυρό, ο τρεις φορές ονομαζόμενος ανδρόγυνος, και ο παντοτινός Αιώνας μεταξύ των αοράτων, και η Πρώτη που ήλθε εμπρός.
“Εκείνη ζήτησε από Το αόρατο, Παρθενικό Πνεύμα – αυτή είναι η Μπάρμπελο – να Της δώσει Πρόγνωση. Και το Πνεύμα συναίνεσε. Και όταν είχε συναινέσει, η Πρόγνωση ήρθε εμπρός, και στάθηκε δίπλα στην Πρόνοια, που προέρχεται από τη σκέψη του αόρατου, παρθενικού Πνεύματος. Δόξασε Αυτόν και την τέλεια εξουσία Του, η Μπάρμπελο, γιατί ήταν για χάρη Της το ότι είχε έρθει σε ύπαρξη.

“Και ζήτησε και πάλι να Της χορηγηθεί η Αφθαρσία Της, και Αυτός συναίνεσε. Όταν είχε συναινέσει, η Αφθαρσία ήρθε εμπρός, και διαμορφώθηκε από τη σκέψη και την πρόγνωση.
Αυτή δόξασε το αόρατο Ένα και τη Μπάρμπελο, όπου για χάρη των οποίων είχε τεθεί σε ύπαρξη.
“Και η Μπάρμπελο ζήτησε να Της χορηγηθεί η Αιώνια Ζωή. Και το αόρατο Πνεύμα συναίνεσε. Και όταν είχε συναινέσει, η Αιώνια Ζωή ήρθε εμπρός, και παρευρέθηκαν και δόξασαν το αόρατο Πνεύμα και τη Μπάρμπελο, για χάρη των οποίων είχαν τεθεί σε ύπαρξη.

“Και αυτή ζήτησε εκ νέου να Της χορηγηθεί η Αλήθεια. Και το αόρατο Πνεύμα συναίνεσε. Και όταν είχε συναινέσει, η Αλήθεια ήρθε εμπρός, και παρευρέθηκαν και δόξασαν το αόρατο,
εξαιρετικό Πνεύμα και τη Μπάρμπελο, για χάρη των οποίων είχαν τεθεί σε ύπαρξη.
“Αυτή είναι η πεντάδα των Αιώνων από τον Πατέρα, η οποία είναι ο Πρώτος Άνθρωπος -η εικόνα του αόρατου Πνεύματος- είναι η σύνεση, η οποία είναι η Μπάρμπελο, και η Σκέψη, και η Πρόγνωση και η Αφθαρσία, και η Αιώνια Ζωή, και η Αλήθεια. Αυτή είναι η ανδρόγυνη πεντάδα των Αιώνων, η οποία είναι η δεκάδα των Αιώνων, η οποία είναι ο Πατέρας.

2
ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Μετάφραση: Frederik Wisse

Η διδασκαλία του Σωτήρα, και η αποκάλυψη των μυστηρίων και των πραγμάτων που κρύβονται στη σιωπή, ακόμη και αυτά τα πράγματα που δίδαξε τον Ιωάννη, τον μαθητή του.
Και αυτό συνέβη μια μέρα, όταν ο Ιωάννης, ο αδελφός του Ιάκωβου —οι οποίοι είναι οι γιοι του Ζεβεδαίου— είχε καταλήξει στο ναό, όπου ένας Φαρισαίος που ονομάζεται Αριμάνιους
[Arimanius] τον πλησίασε και του είπε: «Πού είναι ο Διδασκαλός σου, τον οποίον ακολουθούσες;»
Και (ο Ιωάννης) είπε προς αυτόν: «Έχει πάει στον τόπο από τον οποίο προήρθε.»
Ο Φαρισαίος είπε: «Με εξαπάτηση έκανε αυτό ο Ναζωραίος σας. Σας εξαπάτησε, και γέμισε τα αυτιά σας με ψέματα, έκλεισε τις καρδιές σας (και) σας απέστρεψε από τις παραδόσεις των πατέρων σας.»

Όταν εγώ ο Ιωάννης άκουσα αυτά τα πράγματα στράφηκα μακριά από το ναό σε ένα μέρος έρημο. Και θρηνούσα σε μεγάλο βαθμό μέσα στην καρδιά μου, λέγοντας:
«Πώς, λοιπόν, ήταν ο Σωτήρας που ορίστηκε, και γιατί στάλθηκε στον κόσμο από τον Πατέρα του, και ποιος είναι ο Πατέρας του ο οποίος τον έστειλε, και τι είδους είναι ο Αιώνας (Αeon) στον οποίο θα πάμε; Για τι εννοούσε όταν μας είπε ο ίδιος, “Αυτός ο Αιώνας στον οποίο θα πάτε είναι το είδος του άφθαρτου Αιώνα”, αλλά δεν μας δίδαξε σχετικά με τον τελευταίο, τι είδους είναι.»
Ευθύς, ενώ σκεπτόμουν αυτά τα πράγματα, ιδού, οι ουρανοί άνοιξαν και το σύνολο της δημιουργίας που είναι κάτω από τον ουρανό έλαμπε, και ο κόσμος σείστηκε.

Φοβήθηκα, και ιδού είδα στο φως έναν νεανία που στεκόταν δίπλα μου. Ενώ τον κοίταξα, έγινε σαν γέρος. Και αυτός άλλαξε την ομοιότητά του (και πάλι), για να γίνει σαν υπηρέτης.
Δεν υπήρχε ένα πλήθος πριν από μένα, αλλά υπήρχε μια ομοιότητα με πολλαπλές μορφές εντός του φωτός, και οι ομοιότητες εμφανίστηκαν η μια μέσα από τις άλλες, και η ομοιότητα είχε τρεις μορφές.
Μου είπε: «Ιωάννη, Ιωάννη, γιατί έχεις αμφιβολία, ή γιατί φοβάσαι; Δεν είσαι εξοικειωμένος με αυτή την εικόνα; Αυτή είναι, μην είσαι δειλός! Εγώ είμαι αυτός που είναι μαζί σου πάντα. Είμαι ο Πατέρας, είμαι η Μητέρα, είμαι ο Υιός. Εγώ είμαι το αμόλυντο και άφθαρτο Ένα. Τώρα έχω έρθει για να σε διδάξω τι είναι, τι ήταν και τι θα είναι αυτό που θα έρθει να περάσει, ώστε να μπορείς να γνωρίζεις τα πράγματα που δεν αποκαλύπτονται και εκείνα τα οποία είναι αποκαλυπτόμενα, και να σε διδάξω σχετικά με την ακλόνητη  (αταλάντωτη) φυλή του τέλειου Ανθρώπου.

Τώρα, ως εκ τούτου, σήκωσε το πρόσωπό σου, ώστε να μπορείς να λαμβάνεις τα πράγματα που θα σε διδάξω σήμερα, και μπορείς να τα πεις στα συναδελφικά σου πνεύματα που είναι από την ακλόνητη (αταλάντωτη) φυλή του τέλειου Ανθρώπου.»
Και ζήτησα να τα ξέρω, και μου είπε: «Η Μονάδα είναι μια μοναρχία με τίποτα πάνω από Αυτή. Είναι Αυτός που υπάρχει ως Θεός και Πατέρας των Πάντων, ο αόρατος Εκείνος που είναι πάνω
απ ‘όλα, Ο οποίος υφίσταται ως αφθαρσία, Ο οποίος είναι σε αγνό φως, το οποίο δεν μπορεί να κοιτάξει το μάτι.

“Αυτός είναι το αόρατο Πνεύμα, Τον οποίο δεν είναι σωστό να Τον σκέφτεσαι σαν θεό, ή κάτι παρόμοιο. Γιατί είναι περισσότερο από έναν θεό, δεδομένου ότι δεν υπάρχει τίποτα πάνω από Αυτόν, καθώς κανείς δεν διαφεντεύει πάνω Του. Γιατί δεν υπάρχει σε κάτι κατώτερο από Αυτόν, αφού τα πάντα υπάρχουν σε Αυτόν. Διότι είναι Αυτός που καθορίζει τον Εαυτό Του.
“Αυτός είναι Παντοτινός, αφού δεν χρειάζεται τίποτα. Διότι Αυτός είναι η συνολική τελειότητα. Δεν Του λείπει τίποτα, που θα μπορούσε να συμπληρωθεί από αυτό, μάλλον Αυτός είναι πάντα εντελώς τέλειος στο Φως.
Αυτός είναι Απεριόριστος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανείς πριν από Αυτόν για να θέσει όρια σε Αυτόν.
Αυτός είναι Ανεξερεύνητος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένας πριν από Αυτόν για να τον εξετάσει.
Αυτός είναι Ανυπολόγιστος, αφού δεν υπήρχε κανείς πριν από Αυτόν για να τον μετρήσει.
Είναι Αόρατος, αφού κανείς δεν Τον είδε.
Αυτός είναι Αιώνιος, αφού υπάρχει αιώνια.
Αυτός είναι Άφατος, αφού κανείς δεν ήταν σε θέση να Τον κατανοήσει ώστε να μιλήσει για Αυτόν.
Είναι Ακατανόμαστος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένας πριν από Αυτόν για να του δώσει ένα όνομα.

“Αυτός είναι Ανυπολόγιστο Φως, το οποίο είναι αγνό, άγιο (και) άψογο. Είναι άφατος, υπάρχοντας τέλεια σε αφθαρσία. Δεν είναι σε τελειότητα, ούτε στη μακαριότητα, ούτε στη θεότητα, αλλά είναι πολύ Ανώτερος.

3
Θρησκείες και εσωτερισμός / Απόκρυφο Ευαγγέλιο Ιωάννη
« στις: Φεβρουαρίου 03, 2021, 10:40:42 »
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η βιβλιοθήκη του Nag Hammadi (Ναγκ Χαμαντί), περιλαμβάνει μια συλλογή δεκατριών αρχαίων βιβλίων, που
ονομάζονται «κώδικες».

Περιλαμβάνει πάνω από πενήντα κείμενα, τα οποία ανακαλύφθηκαν στην Άνω Αίγυπτο το 1945.
Αυτή η εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη, περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό πρωτογενών Γνωστικών Ευαγγελίων
―κείμενα που κάποτε πίστευαν ότι είχαν καταστραφεί εντελώς, κατά τους παλαιοχριστιανικούς αγώνες.
Η μετάφραση της βιβλιοθήκης του Nag Hammadi, ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1970, και έδωσε την ώθηση σε
μια σημαντική επανεκτίμηση της πρώιμης χριστιανικής ιστορίας και της φύσης του Γνωστικισμού.

Το Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιωάννη συνήθως αναφέρεται και με δύο ακόμη άλλα ονόματα:

«Το μυστικό βιβλίο του Ιωάννη» και
«Η Μυστική Αποκάλυψη του Ιωάννη», ανάλογα με το πώς η λέξη «Απόκρυφον» μεταφράζεται.
Η μετάφραση του κειμένου που παρατίθεται παρακάτω στα Ελληνικά, είναι του Frederik Wisse. http://www.gnosis.org/naghamm/apocjn.html

Υπάρχουν τέσσερα σωζόμενα χειρόγραφα του κειμένου στην Κοπτική, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν και
μεταφράστηκαν στα Αγγλικά από τον Δρ Wisse ώστε να δημιουργήσουν ένα ενιαίο κείμενο:
(α) από τον Κώδικα του Βερολίνου,
(β) έκδοση Nag Hammadi, «Codex III».
(γ) έκδοση Nag Hammadi, «Codex ΙΙ» και
(δ) έκδοση Nag Hammadi, «Codex IV»
Εκτός όμως από την μετάφραση του Frederik Wisse, στην βιβλιοθήκη του Ναγκ Χαμαντί υπάρχουν και οι ακόλουθες
μεταφράσεις, από τα Κοπτικά στα Αγγλικά:
Η Μετάφραση του Stevan Davies - http://www.gnosis.org/naghamm/apocjn-davies.html
Η Μετάφραση του Marvin Meyer - http://www.gnosis.org/naghamm/apocjn-meyer.html
Και η μετάφραση των Michael Waldstein και Frederik Wisse

Σε δύο εκδόσεις:

στην Σύντομη Έκδοση - http://www.gnosis.org/naghamm/apocjn-short.html
και στην Long Έκδοση - http://www.gnosis.org/naghamm/apocjn-long.html

4
Δικαιώματα του ανθρώπου / Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« στις: Αυγούστου 07, 2011, 15:18:41 »
Τράπεζες: Έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού εκδόθηκαν (και εξακολουθούν να εκδίδονται) εκατομμύρια Διαταγές Πληρωμής των τραπεζών κατά των ελλήνων πολιτών. Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού οι τράπεζες έβγαλαν και εξακολουθούν να βγάζουν  στο σφυρί εκατομμύρια ιδιοκτησίες... Στο όνομα του Ελληνικού Λαού χάθηκαν εκατομμύρια ιδιοκτησίες ελλήνων πολιτών... Και όλα αυτά κατόπιν εκτέλεσης Διαταγών Πληρωμής που εκδόθηκαν από άκυρες συμβάσεις με προδιατυπωμενους από τις τράπεζες όρους!!! Με την πλήρη σύμπραξη -άμεση συνέργεια  με όρους ποινικού δικαίου- μίας διεφθαρμένης πολιτείας… Ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που σε πλήρη σύμπραξη με  μια μαφιόζικου τύπου "τραπεζική επιχειρηματικότητα", επί δυο τουλάχιστον δεκαετίες επέβαλε στον ελληνικό λαό επιτόκια ληστρικά, που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν  ακόμα και αυτά  των τοκογλύφων... Η δικαιοσύνη δυστυχώς  -αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το σάπιο σύστημα της κομματοκρατιας-, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων...

Οι συμβάσεις καταναλωτικών δανείων και καρτών που συνάπτουν οι τράπεζες με τους καταναλωτές είναι ΑΚΥΡΕΣ. ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. Με έξι απλές ερωτήσεις – απαντήσεις, θα δείξω πως μπορείτε να ανακόψετε τις διαταγές πληρωμής που οι τράπεζες βγάζουν, ή απειλούν να βγάλουν εναντίον σας.

1. Η τράπεζα είναι όπως ο Σαμψών

Όπως η δύναμη του Σαμψών ήταν τα μαλλιά του έτσι και στις τράπεζες η δύναμη τους είναι η Διαταγή Πληρωμής. Όπως  αν στο Σαμψών  κατάφερνες να του  κόψεις   τα μαλλιά έχανε όλη του τη δύναμη, έτσι και στην τράπεζα αν καταφέρεις να της (ανα)κόψεις τη Διαταγή Πληρωμής χάνει αμέσως τη δύναμη της και οδηγείται σε βέβαιο θάνατο (κατάρρευση).

Θέτω εδώ στη διάθεση σας το δικόγραφο της Ανακοπής κατά απαιτήσεων από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Η Ανακοπή αυτή περιλαμβάνει ισχυρισμούς που ακυρώνουν τους σημαντικότερους όρους των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές , όπως αυτά κρίθηκαν με σειρά δικαστικών αποφάσεων... Αποτελεί μια καλή μελέτη και προκειμένου να συνταχθεί απαιτήθηκαν πολλές δεκάδες ώρες δουλειάς .

2. Τι είναι η Διαταγή Πληρωμής?

Η Διαταγή Πληρωμής είναι κάτι σαν δικαστική απόφαση. Εκδίδεται βάσει του αντιγράφου της σύμβασης δανείου που έχεις υπογράψει με την τράπεζα και την κίνηση του λογαριασμού του δανείου. Το βασικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ΑΜΕΣΩΣ και  ότι είναι τίτλος εκτελεστός (δηλαδή η τράπεζα μπορεί αμέσως να προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη). Στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα εκδίδεται σε 1-2 μήνες , ενώ στην περιφέρεια (στα  ειρηνοδικεία ιδίως της επαρχίας), σε μια εβδομάδα το πολύ.
Σημαντικότατο επίσης πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ερήμην σου. Δεν προηγείται καμία απολύτως γνωστοποίηση ότι η τράπεζα έχει καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον σου Διαταγής Πληρωμής. Ο δικαστής εκδίδει τη Διαταγή Πληρωμής χωρίς να γίνει ακροαματική διαδικασία. Δεν παρίστασαι δηλαδή με δικηγόρο και δεν αναπτύσσεις τις θέσεις σου.

Μόλις ο δικαστής εκδώσει τη Διαταγή Πληρωμής, η τράπεζα σου την κοινοποιεί αμέσως με δικαστικό επιμελητή. Η τράπεζα βιάζεται να σε βρει και να σου κοινοποιήσει τη διαταγή πληρωμής, γιατί αν δε σου την κοινοποιήσει εντός διμήνου από την έκδοσή της, χάνει την ισχύ της και πρέπει να εκδοθεί εκ νέου (πρέπει δηλαδή η τράπεζα πληρώσει ξανά όλα τα έξοδα - αν το ποσό είναι μεγάλο, η τράπεζα «μπήκε για τα καλά μέσα» γιατί πρέπει εκ νέου να πληρώσει ένα σωρό λεφτά σε έξοδα).

Αν λοιπόν η Διαταγή Πληρωμής σου κοινοποιηθεί εγκαίρως (εντός διμήνου από την έκδοσή της), σε έχει φέρει προ τετελεσμένων. Με το που σου κοινοποιείται, έχεις αυτομάτως μπει στο Τειρεσία, με μια διαδικασία που δεν ενδιαφέρει να αναλύσω.  Μόλις περάσουν 3 ημέρες από την κοινοποίηση, η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας σου. Για να «τη γλιτώσεις», θα πρέπει η τράπεζα να μη μπορεί να σε βρει για να σου κοινοποιήσει τη Διαταγή (πρέπει να είναι άγνωστη η διαμονή σου ή να λείπεις στο εξωτερικό). Άπαξ και σου κοινοποιήσει τελείωσες.

Αν έχεις περιουσία η τράπεζα θα εκτελέσει (θα κάνει κατάσχεση), για να πάρει «τα λεφτά της». Και περιουσία όμως να μην έχεις και η τράπεζα δεν καταφέρει τελικά να πάρει «τα λεφτά της» (ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος), σε έχει για τα καλά στο χέρι… Γιατί πολύ απλά, με την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής και την κοινοποίησή της σε έχει μαυρίσει στον Τειρεσία (όλες οι διαταγές πληρωμής ποσού από 1000 ευρώ και πάνω, περνάνε στις λίστες του Τειρεσία).

3. Πως μπορείς να ανακόψεις τη Διαταγή Πληρωμής?

Επιγραμματικά, η Διαταγή Πληρωμής μπορεί να ακυρωθεί εν όλω ή εν μέρει με ανακοπή η οποία πρέπει να ασκηθεί εντός 15 εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της Διαταγής Πληρωμής. Οπότε μόλις σου κοινοποιηθεί η Διαταγή Πληρωμής τρέχεις και δε φτάνεις... Μοναδικός τρόπος για να ακυρώσεις τη Διαταγή Πληρωμής είναι να αποδείξεις ότι αυτή εκδόθηκε βάσει άκυρης σύμβασης (εδώ ακυρότητα της σύμβασης υπάρχει, αν αποδείξεις ότι είναι άκυρος  έστω και ένας όρος της σύμβασης δανείου που υπέγραψες με την τράπεζα).

4. Πως βγαίνω από τον Τειρεσία αν η τράπεζα μου βγάλει Διαταγή Πληρωμής?

Από τον Τειρεσία βγαίνεις με δυο τρόπους : Στο περίπου βγαίνεις αν πληρώσεις την τράπεζα. Και κανονικά βγαίνεις, αν ασκήσεις Ανακοπή κατά της Διαταγής Πληρωμής και αυτή γίνει από το δικαστήριο δεκτή (ακυρώσει δηλαδή τη Διαταγή Πληρωμής στο σύνολό της). ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ "ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ". ΈΧΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ!

5. Γιατί λες ότι έχει χάσει τα λεφτά της? Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής δεν μπορεί η τράπεζα με άλλο τρόπο να πάρει τα λεφτά της ?

Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής (επειδή το δικαστήριο που δίκασε την ανακοπή έκρινε ως άκυρους και καταχρηστικούς κάποιους από τους όρους της σύμβασης του δανείου), η τράπεζα μπορεί να επανέλθει με νέα Διαταγή Πληρωμής με αιτούμενο όμως ποσό, πολύ μικρότερο από αυτό που αρχικά αξίωνε, αφού το νέο ποσό θα υπολογιστεί δίχως τους όρους που το δικαστήριο έκρινε προηγουμένως ως άκυρους και καταχρηστικούς. Πρακτικά όμως οι τράπεζες ποτέ δεν ακολουθούν αυτή την οδό, γιατί πολύ απλά  με το τρόπο αυτό θα συνομολογούσαν την ακυρότητα όλων των συμβάσεων τους! Οπότε η μόνη νομική οδός που της απομένει προκειμένου να αξιώσει την  απαίτηση που θεωρεί ότι έχει  (την απαίτηση δηλαδή που προκύπτει και από τους άκυρους όρους), είναι η οδός της άσκησης τακτικής αγωγής. Επειδή όμως η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 χρόνια, οι τράπεζες συνήθως έρχονται σε συμβιβασμό…

Άρα λοιπόν, αν καταφέρεις και ανακόψεις τη διαταγή πληρωμής, η τράπεζα αναγκαστικά θα πρέπει να συρθεί είτε στη δικαστική επιδίωξη της «απαίτησης» μέσω της άσκησης τακτικής αγωγής, είτε να συμβιβαστεί χωρίς δικαστήρια. Σχεδόν πάντα  επιλέγει το δεύτερο, για τους λόγους που αναλύω  παρακάτω:

6. Ποια τα μειονεκτήματα  της δικαστικής απόφασης που εκδίδεται κατόπιν άσκησης τακτικής αγωγής σε σχέση με την έκδοση διαταγής πληρωμής? Γιατί η έκδοση διαταγής πληρωμής είναι για τις τράπεζες η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ? Γιατί αν ακυρωθεί η διαταγή πληρωμής η άσκηση αγωγής αποτελεί για την τράπεζα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?

Εφόσον η αγωγή της τράπεζας κερδισθεί τα αποτελέσματα που η δικαστική απόφαση παράγει είναι τα ίδια με αυτά της Διαταγής Πληρωμής. Με μια όμως διάφορα:

Από την άσκηση της αγωγής μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης απόφασης μπορεί να μεσολαβήσουν μέχρι και 10 χρόνια!!! Περαιτέρω η επιδίωξη της απαίτησης της τράπεζας με άσκηση εναντίον σου αγωγής δεν σε βάζει στα κατάστιχα του Τειρεσία (όπως συμβαίνει με την έκδοση Διαταγής Πληρωμής). Σημαντική διαφορά επίσης είναι ότι η αγωγή σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή οπότε λαμβάνεις γνώση της δικασίμου καθώς και του περιεχομένου της (των ισχυρισμών δηλαδή της τράπεζας). Οπότε πας σε δικηγόρο, ώστε να προετοιμάσεις την άμυνα σου και κατά την ημερομηνία της εκδίκασης να είσαι προετοιμασμένος να αντιπαρατεθείς με την τράπεζα.
Για να εκδοθεί δηλαδή απόφαση κατόπιν άσκησης αγωγής προηγείται πάντοτε ακροαματική διαδικασία στην οποία οι διάδικοι παρίστανται με δικηγόρο και αναπτύσσουν τις θέσεις τους. Επιπρόσθετα, η αγωγή έχει για την τράπεζα το μειονέκτημα ότι ακόμα και αν στον πρώτο βαθμό κερδίσει, το δικαστήριο, κατά τη συνήθη δικαστηριακή πρακτική, σπάνια θα διατάξει την εκτέλεση της απόφασης για το σύνολο της επιδικασθείσας απαίτησης (αν πχ η τράπεζα κερδίσει  και το δικαστήριο της επιδικάσει 10.000 ευρώ θα διατάξει «κατάσχεση», για τα μισά ή και λιγότερα).

Εν συνεχεία, ανάλογα με το σκεπτικό και το διατακτικό της  απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ακολουθεί συνήθως η άσκηση εφέσεως από τον έναν, τον άλλο ή και τους δυο διαδίκους (μπορείς δηλαδή εσύ, η τράπεζα ή και οι δυο να προσβάλετε την απόφαση με έφεση στο μέτρο και στο βαθμό  που κάθε ένας θεωρεί ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έσφαλε). Να σημειωθεί εδώ ότι με δεδομένο ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε υποχρεώνει να πληρώσεις μέρος της απαίτησης που επιδίκασε στην τράπεζα και όχι το σύνολο, πολλές εφέσεις γίνονται και με σκοπό να κερδηθεί χρόνος ώστε αν τελικά χάσεις στο «εφετείο», να πας  την πληρωμή όσο πιο πίσω γίνεται...

Οπότε η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο («εφετείο») και εκδίδεται η τελεσίδικη απόφαση. Αν χάσεις υποχρεούσαι να πληρώσεις.

Η όλη όμως διαδικασία διαρκεί πολλά χρόνια και οποίος ακολουθεί αυτή τη νομική οδό,  πρακτικά αν όχι έχει χάσει τα λεφτά του πάντως έχει χάσει μεγάλο μέρος τους. Αν πχ  μια τράπεζα μπει σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να πληρώσει δικηγόρους για πολλά δικαστήρια, για τις αναβολές, να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να εξασφαλίσει την απαίτηση, να πληρώσει πραγματογνώμονες στην περίπτωση που το δικαστήριο διατάξει πραγματογνωμοσύνη, δικαστικούς επιμελητές για σειρά επιδόσεων και κατασχέσεων κλπ. Και με όλα αυτά, ακόμη και αν  μετά από 10 χρόνια κερδίσει, μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...

Γίνεται από αυτά  αντιληπτό ότι αν οι τράπεζες υποχρεωθούν να μπουν μαζικά στη διαδικασία της επιδίωξης του δανείου μέσω της οδού της άσκησης αγωγής, το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει εν μία νυκτί...

5. Τι πρέπει να κάνω αν δε μπορώ να πληρώσω το δάνειο?

Όταν πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ακολουθεί η καταγγελία της σύμβασης του δανείου. Η καταγγελία σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή και την υπογράφει δικηγόρος. Οι  συστημένες ή απλές επιστολές δεν παράγουν έννομες συνέπειες για αυτό  και τις πετάτε κατευθείαν στα σκουπίδια (ακόμη και αν τις υπογράφει δικηγόρος). Τις στέλνουν με απλό ταχυδρομείο (με στόχο να σας φοβίσουν), για να μην πληρώσουν δικαστικό επιμελητή! Μετά την καταγγελία της σύμβασης (που σου κοινοποιείται πάντοτε με δικαστικό επιμελητή), ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση διαταγής πληρωμής.

Αμέσως λοιπόν μόλις πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ή την κάρτα άλλως αμέσως μόλις σου κοινοποιηθεί η καταγγελία της σύμβασης, στέλνεις στην τράπεζα αυτό το εξώδικο open1 - download. Το εξώδικο αυτό στοχεύει στο να χρησιμοποιηθεί αργότερα στη δίκη της ανακοπής (τη δίκη για την ακύρωση της διαταγής πληρωμής), ώστε η διαταγή πληρωμής να ακυρωθεί στο σύνολο της και όχι εν μέρει (είναι σημαντικό η διαταγή να ακυρωθεί στο σύνολο της γιατί διαφορετικά αφενός υποχρεούσαι να πληρώσεις αφετέρου δε βγαίνεις από το Τειρεσία)...Με απλά λόγια, με αυτό το εξώδικο συνομολογείς την οφειλή σου αλλά αρνείσαι το ύψος της με τον ισχυρισμό ότι η οφειλή διαμορφώθηκε σε αυτό το ύψος , λόγω των άκυρων και καταχρηστικών όρων της σύμβασης. Με άλλα λόγια τους λες : " Κύριοι χρωστάω αλλά δε χρωστάω αυτά που μου ζητάτε. Πριν βγάλετε διαταγή πληρωμής , ελάτε να τα βρούμε. Αν νομίζετε ότι δε μπορούμε να τα βρούμε ας διορίσουμε πραγματογνώμονα. Αν παρ όλα αυτά με αγνοήσετε και βγάλετε διαταγή πληρωμής, θα την ανακόψω χρησιμοποιώντας εναντίον σας αυτό το εξώδικο, με τον ισχυρισμό ότι η έκδοση διαταγής πληρωμής συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος, που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής"...

Να σημειώσω εδώ ότι σε τρεις περιπτώσεις που έστειλα αυτό το εξώδικο, οι τράπεζες δεν προχώρησαν σε έκδοση  Διαταγής Πληρωμής. Η μια μάλιστα περίπτωση αφορά προσωπική μου υπόθεση  για δυο πιστωτικές κάρτες μου, με εκδότρια τράπεζα την Eurobank τις οποίες έπαψα να πληρώνω τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με το σκεπτικό ότι «τους έχω δώσει τόσα λεφτά για αυτές τις κάρτες,  που η Eurobank είναι αυτή που μου οφείλει και όχι εγώ στη Eurobank». Η τράπεζα έδωσε το φάκελό μου σε κάτι εισπράκτορες που με απειλούσαν νύχτα μέρα  ότι αν δε τους πληρώσω  θα μου βγάλουν λέει  Διαταγή Πληρωμής! Η ενόχλησή μου ήταν τόσο μεγάλη, που το εξώδικο εδώ στρέφεται κατά της Eurobank και κατά κάθε δικηγόρου που τυχόν υπογράψει και καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον μου διαταγής πληρωμής (το εξώδικο αυτό δεν το δημοσιεύω).

Ακόλουθα κατεβάζεις αυτό το δικόγραφο open2 - download που είναι η ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής,  και πας σφαίρα στο δικηγόρο σου.

6. Τι ακριβώς προσπαθώ να πετύχω με το δικόγραφο της ανακοπής που μου δίνεις?

Πέραν της νομολογίας που αφορά στους άκυρους και καταχρηστικούς όρους των συμβάσεων των τραπεζών , επιχειρείς τα ακόλουθα:

Α) Σύμφωνα με την πάγια θέση της νομολογίας αν ένας όρος μιας σύμβασης είναι άκυρος αυτό δε συνεπάγεται ότι είναι άκυρη όλη η σύμβαση. Με το δικόγραφο αυτό διατυπώνεις τον ισχυρισμό  ότι αν ένας όρος στη σύμβαση με την τράπεζα είναι άκυρος τότε ολόκληρη η σύμβαση είναι άκυρη και επομένως το δικαστήριο πρέπει να ακυρώσει τη διαταγή πληρωμής στο σύνολό της.

Β) Γίνεται στο δικόγραφο μνεία της προηγούμενης κοινοποίησης προς την τράπεζα, του εξωδίκου με το οποίο ο δανειολήπτης αποδέχεται μεν ότι οφείλει αλλά αρνείται το ύψος της οφειλής. Βάζει λοιπόν τον ισχυρισμό ότι αν το δικαστήριο δεχθεί ότι υπάρχει ακυρότητα ορισμένων όρων της σύμβασης, αυτό ο δανειολήπτης το είχε επισημάνει έγκαιρα (πριν την έκδοση Διαταγής Πληρωμής) και επομένως η έκδοση διαταγής πληρωμής  συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος γεγονός που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής για να ακυρωθεί η Διαταγή στο σύνολό της.

Γ)  Ισχυροποιεί τη θέση του δανειολήπτη σε σχέση με  ένα  από τα δυσκολότερα νομικά ζητήματα. Σύμφωνα με όλες τις συμβάσεις των τραπεζών  αν εντός της προθεσμίας των 20-30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή όπως αυτή διαμορφώνεται στο μηνιαίο λογαριασμό , αυτό συνιστά αναγνώριση της οφειλής και ακυρώνει το δικαίωμα να αμφισβητήσεις δικαστικά την οφειλή αργότερα. Πρακτικά δηλαδή , ο όρος αυτός σημαίνει ότι αν σου έρθει ο μηνιαίος  λογαριασμός σήμερα και εσύ εντός 30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή, αυτό συνεπάγεται ότι δεν μπορείς  ένα χρόνο μετά να ασκήσεις ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ισχυριζόμενος ότι η πραγματική οφειλή δεν είναι αυτή που η τράπεζα αξιώνει…

Στο δικόγραφο διατυπώνεται η άποψη ότι αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις των αισχροκερδών συμβάσεων όπως είναι  οι συμβάσεις  που οι ελληνικές τράπεζες συνάπτουν με τους δανειολήπτες.

Δ) με αυτό το δικόγραφο διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι είναι άκυρες όλες οι Διαταγές Πληρωμής από το 2001 και μετά. Αν ο ισχυρισμός αυτός γίνει δεκτός από τα δικαστήρια, τότε ανοίγει χορός μαζικών αγωγών κατά των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου, για όλα τα ακίνητα που από το 2001 και μετά, βγήκαν στο σφυρί ...

Εν ευθέτω χρόνω, θα δημοσιεύσω  αίτηση για έκδοση Διαταγής Πληρωμής των δανειοληπτών κατά των τραπεζών, με αίτημα να υποχρεωθεί η τράπεζα να καταβάλει στο δανειολήπτη, ότι αυτός αχρεωστήτως κατέβαλε στην τράπεζα  από την εφαρμογή των άκυρων Γ.Ο.Σ των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές.

Από: http://alampasis.blogspot.com/2010/10/blog-post.html
____________________________________________________________

1 http://www.scribd.com/doc/40261844/eksod-kata-trapezas

2 http://www.scribd.com/doc/40261580/Anakoph-Kata-Trapezon-ypodeigma

5
Ο Δικαιόπολις γράφει για την ΕΜΣτΕ
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 http://tektonismos.blogspot.com/


Αγαπητέ μου αδελφέ, η βάση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την ΕΜΣΤΕ κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι το οικονομικό θέμα. Το πρόβλημά της είναι πρόβλημα ιδεολογικής ταυτότητας και πνευματικού υποβάθρου.

Και εξηγούμε:

Πρόγονος της ΕΜΣΤΕ είναι η Επταχάλκου όπου οι παλαιοί αδελφοί είχαν συστήσει το Τάγμα της Υόρκης. Πλήρης και ενιαίος Τύπος παραπληρωματικός του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού που υπήρχε στην Ελλάδα από το 1811.

Οι αρχές που γνώριζαν ήταν απλές: Το επαναστατικό και προοδευτικό παρελθόν των ευρωπαίων τεκτόνων με μότο το τρίπτυχο Ελευθερία- Ισότης – Αδελφότης και η υπέρ πάντων ανάγκη προστασίας των εν αδυναμία τελούντων αδελφών και κατ επέκταση ο θεσμός της φιλανθρωπίας. Το μεν πρώτο τους ένωνε με τις μεγάλες μορφές των ελληνικών και ευρωπαϊκών επαναστάσεων και του διαφωτισμού το δε δεύτερο συνέβαλε στα σπουδαία έργα των τεκτόνων όπως τα νυχτερινά σχολεία, νοσοκομεία κλπ.

Μετά την δίωξη από τον Μανέα και για να συνεχίσουν να υπάρχουν ως σύστημα εκείνοι οι αδελφοί έπρεπε να έχουν συμβολικές στοές.

Έτσι ίδρυσαν την ΕΜΣΤΕ.

Η επιτυχία ήταν μοναδική από την πρώτη μέρα συγκεντρώνοντας πολύ και εκλεκτό κόσμο. Και κάθε επιτυχία που γεννιέται από ονειροπόλους είναι τροφή για επαγγελματίες απατεώνες. Περιουσίες εξανεμίστηκαν, χρήματα κάηκαν (κυριολεκτικά) και οι περισσότεροι αποχώρησαν διακριτικά.

Τότε δέχθηκε η ΕΜΣΤΕ την πρώτη και σημαντικότερη πνευματική ήττα!

Τα χρόνια πέρασαν και οι παλαιοί που είχαν παραμείνει αποστασιοποιήθηκαν με τη σειρά τους ή παρέδωσαν την διοίκηση σε νέους και δραστήριους πιστεύοντας ότι θα συντηρήσουν τις ιδρυτικές τους αρχές της ηθικής και της ελευθερίας .

Όταν η Αγγλία τους αναγνώρισε οι νεανίες σε ένα κρεσέντο υποταγής και ασχετοσύνης, αποποιήθηκαν τον Τύπο της Υόρκης που ήταν η αιτία της ύπαρξης τους και με τον οποίο λειτουργούσαν επί τόσα χρόνια με όλες τις διεθνείς αναγνωρίσεις και αμέσως υιοθέτησαν τα αγγλικά επιγενόμενα.

Ήταν η δεύτερη πνευματική ήττα που συνέβη όταν όλοι πανηγύριζαν!

Οι γνωρίζοντες τους εξήγησαν ότι τα αγγλικά επιγενόμενα είναι κάτι που μοιάζουν με την Υόρκη αλλά στην ουσία, την εσωτερικότητα και τη φιλοσοφία τους είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι νεανίες –που δεκάρα δεν έδιναν περί εσωτερικότητας και φιλοσοφίας- ενθουσιάστηκαν με το μοίρασμα του ενιαίου τύπου της Υόρκης σε πολλές Μεγάλες Στοές και διοικήσεις γιατί περισσότερο από τα μισά μέλη θα μπορούσαν να φέρουν (και φέρουν περήφανα) τον τίτλο του «Μεγάλου» προς ικανοποίηση της ματαιοδοξίας τους αλλά και ταμείων τινών.

Πάρα πέρα επέβαλαν αποκλειστικά στις συμβολικές στοές την χρήση κάποιου Τυπικού της «Αμίλης» θεωρώντας αυθαίρετα όλα τα άλλα «αντικανονικά»!!! Και λέω «κάποιου» που βρέθηκε εκείνη την ώρα στο τραπέζι τους, γιατί απέκρυβαν ή αγνοούσαν ότι υπάρχουν πάνω από δέκα εκδοχές του συγκεκριμένου τυπικού ή δε Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας ορθώς και σταθερά αποδέχεται κάθε τυπικό αρκεί να τηρεί τα αρχαία οριοθέσια. Έτσι πολλοί νεανίες προσομοιώθηκαν στη φαντασία τους με Εγγλέζους και άρχισαν να συμπεριφέρονται βασιλικότερα της Ελισάβετ.

Οι παλαιότεροι συνέχισαν με όλες τους τις δυνάμεις να στηρίζουν το πνευματικό υπόβαθρο του θεσμού μιλώντας για τον τεκτονισμό στον οποίο «μυείσαι» και δεν «εισέρχεσαι», που πιστεύει στην Αθανασία της Ψυχής , που διαμορφώνει συνειδήσεις διακηρύσσοντας με τους επαναστάτες του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού «Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφότητα», τον τεκτονισμό του Γκαίτε , του Μότσαρτ και των μεγάλων Επαναστατών της Αμερικής, τους Γαριβαλδινούς και της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Και έτσι διατήρησαν ένα μικτό σύστημα που συντήρησε εως ενός σημείου τις παλιές αρχές μαζί με τους νέους κανόνες.

Φτάνουμε λοιπόν στη σύγχρονη εποχή όπου το παραμύθι αποκαλύπτει τον δράκο του. Η διοίκησις αποφασίζει να προχωρήσει σε μια «καθαρότητα» του συστήματος.

Τι είναι το εγκεκριμένο Τυπικόν;

Το τυπικό του Εmulation που το απέδωσαν ως άμιλα σημαίνει και προσομοίωση και μίμηση. Είναι ένα τυπικό που φτιάχτηκε κυρίως για τις μεταφερόμενες λεγεώνες της αυτοκρατορίας του 19ου αιώνα και με αυτές αναπτύχθηκε και διαδόθηκε. Μια προσομοίωση τεκτονισμού ειδικά για να γίνεται κατανοητό και να διατηρεί το βρετανικό πνεύμα και την στρατιωτική αδελφοσύνη μεταξύ των στρατιωτικών όλων των βαθμίδων στις μακρινές χώρες που τους έστελνε το στέμμα.

Προσομοίωση ή μίμηση χωρίς φιλοσοφικούς πλεονασμούς -άχρηστους για στρατιωτικούς- και κυρίως απαλλαγμένο από κάθε επαναστατικό μικρόβιο. Το emulation ήταν φτιαγμένο για πιστά μέλη του βασιλείου και ως εκ τούτου πιστούς χριστιανούς, κυρίως προτεστάντες και κανέναν άλλο!

Όλα τα φιλοσοφικά, προοδευτικά και επαναστατικά που συνέχιζαν να διδάσκουν οι γέροντες της ΕΜΣΤΕ ήταν έργα του «άλλου», του ευρωπαϊκού τεκτονισμού με τον οποίο πάντα η πιστή στο στέμμα και την εκκλησία Αγγλία διαχώριζε τη θέση της.

Η Αγγλία γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει και το πράττει άψογα. Υπάρχουν δυο μεγάλες τεκτονικές γραμμές, η δική της δηλαδή ο τεκτονισμός του προτεσταντικού στέμματος, και ο άλλος της Ηπειρωτικής Ευρώπης , ο τεκτονισμός του Διαφωτισμού. Ο καθένας επιλέγει ελεύθερα όποια παράδοση επιθυμεί. Και ποτέ η Αγγλία δεν υποδύθηκε ότι είναι ευρωπαϊκός τεκτονισμός, γιατί δεν είχε ανάγκη να το κάνει.

Είναι εκτός κάθε λογικής!

Αυτό το κάνουν μόνο οι νεαρούληδες των Βαλκανίων που προσπαθούν να τσιμπήσουν πελατεία από τους «ευρωπαίους», παριστάνοντας ταυτόχρονα τους Άγγλους και αποκρύβοντας ότι οι Λονδρέζοι τους απευθύνουν καλημέρα μόνο για λόγους (βρετανικής) ευγενείας αν τύχη και τρακάρουν. Για αναγνώριση βέβαια ούτε λόγος .

Tι άλλο συνέβη το τελευταίο διάστημα;

Η ΕΜΣΤΕ έριξε τις προφάσεις και έβαλε και το τελευταίο σώμα, το Συγκάθεδρο, υπό την εξουσία της.

Ο συχωρεμένος Γυφτάκης ήταν ο τελευταίος που αντιστεκόταν. Πλέον οι «αυτοκράτορες» και «ηγεμόνες» του Συγκαθέδρου θα είναι υπό την εξουσία του τελευταίου περιφερειακού Μεγαλοχωροφύλακα ο οποίος έχει την εξουσία να τους τιμωρήσει δια προσβλέψεως και να εκπέσουν άμεσα της θέσεώς τους.

Ακριβώς το ίδιο σύστημα με το οποίο εκβίαζε και καθοδηγούσε ο Μανέας πριν από 30 χρόνια την ηγεσία του Υπάτου Συμβουλίου. Και κατά συνέπεια μια από τις αιτίες που οδήγησαν τότε στο σχίσμα υιοθετείται και η διακηρυγμένη ανεξαρτησία των διαφορετικών σωμάτων είναι ένα πλέον ανέκδοτο και μια «μίμηση- emulation» της λέξεως.

Αποφασίστηκε επίσης να εκδιωχθούν από τις ιπποτικές τάξεις όλοι οι μη χριστιανοί. Εβραίοι και μουσουλμάνοι μεταξύ άλλων έστησαν την Υόρκη και όταν τα μετέτρεψαν σε αγγλικό Τύπο τους είπαν ότι θα το «προσομοιώσουνε»!

Ήρθε όμως η ώρα για την καθαρότητα και την αποκάλυψη ότι η προσομοίωση της αμίλης έχει θέσει μόνον για καθαρόαιμους χριστιανούς. Οι άλλοι ας αποχωρήσουν με ελαφρά πηδηματάκια.

Η δικαιολογία ότι ο Συμβολικός τεκτονισμός είναι ανεξίθρησκος αλλά μετά προχωρούν μόνο οι χριστιανοί είναι τουλάχιστον παιδική. Ο τεκτονισμός η είναι σύστημα με αρχή, πορεία και τέλος για ΟΛΑ τα μέλη του ή είναι συνονθύλευμα. Και προφανώς το τελευταίο δεν ισχύει τα τελευταία 300 χρόνια.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει δυστυχώς να υπενθυμίσουμε ότι ο Τεκτονισμός στηρίζεται κατά πρώτον στα οροθέσια και την προφορική παράδοση και κατά δεύτερο στους κανόνες του. Όμως στην ΕΜΣΤΕ οι κανόνες που βγαίνουν σωρηδόν από επιτροπές θυμίζουν τη λειτουργία του ελληνικού κράτους.

Θέματα που διεθνώς είναι γνωστά και σεβαστά- εδώ επιεικώς από άγνοια- τα παραπετάνε με την δημοσίευση ενός κανόνα που είναι συνήθως η πρόφαση του άσχετου και του δικτατορίσκου. Αν οι αίθουσες δεν έχουν στήλες, αστερισμούς, ακόμα και κόρυμβο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Απλά για λόγους οικονομίας δεν τοποθετήθηκαν πριν από 20 χρόνια και τώρα κάποιοι θεωρούν ότι «δεν προβλέπονται εκ του κανονισμού». Και επιγραμματικά από τα πιο θεμελιώδη , αν ένας (πολύ) Μεγάλος Αξιωματικός δεν έχει δει ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ τεκτονική άλυσο, δεν σημαίνει ότι η άλυσος είναι αντικανονική αλλά ο ίδιος δεν ξέρει τι του γίνεται.

Χαμένοι επίσης μέσα στις τροποποιήσεις κανόνων παρέλειψαν στα νέα «Συντάγματα» μια μόνο λέξη από τα αρχαία οριοθέσια.

Έτσι η «πίστη προς την νόμιμη κυβέρνηση», έγινε «πίστη προς την κυβέρνηση».

Που περιλαμβάνει δικτατορίες, τους κηπουρούς της αυλής και το κάθε κατακάθι μπροστά στο οποίο οι τέκτονες όρθωναν πάντα το ανάστημά τους και το πλήρωσαν με τη ζωή τους. Δηλαδή ο Κολοκοτρώνης, ο Ρώμας, ο Γαριβάλδης, ο Μπολιβάρ, ο Λαφαγιέτ, ο Ουάσιγκτον κλπ, κλπ θα διαγραφόντουσαν αμέσως από το ΣΓΥ της εποχής τους γιατί επαναστάτησαν κατά της «Κυβέρνησης» τους;

Επανάληψη για να εμπεδωθεί: Το αγγλικό κομμάτι του τεκτονισμού που αντιγράφουν κατά πως τους βολεύει οι ιθύνοντες είναι αποκλειστικά φιλοβασιλικό με την έννοια ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο άναξ τοποθετεί τον πρωθυπουργό και κανείς δεν αμφισβητεί τη γνώμη του. Αυτό δεν έχει σχέση με τον ευρωπαϊκό τεκτονισμό του προοδευτικού πνεύματος και των επαναστάσεων. Αν αποφασίσουν ότι αυτό ακολουθούν τότε όλα καλά. Να το δηλώσουν και να αφαιρεθούν σιωπηλά ονόματα όπως «Εληνόγλωσσο Ξενοδοχείο» και «Φιλική Εταιρία» γιατί οι επαναστάτες πρόγονοι μας δεν είχαν καμία σχέση με αυτόν τον τεκτονισμό.

Αναφέρονται όλα σε έναν «άλλο» τεκτονισμό που αν μπορούσαν θα τον έπνιγαν με τα ροδαλά χεράκια τους.

Και καταλήγουμε στο θεμελιώδες ζητούμενο που είναι η περίφημη τεκτονική συμπαράσταση. Από την αρχή το σύστημα κολλούσε και μπλέχτηκε περισσότερο όταν η απλή αλληλεγγύη έπρεπε να περάσει μέσα από μια ΜΚΟ. Δεν αφορούν εδώ οι κάθε είδους κουβεντούλες περί οικονομικών προβληματων. Σήμερα βιώνουμε την μεγαλύτερη κρίση της πατρίδας μας και ήταν η ευκαιρία και η υποχρέωση της ΕΜΣΤΕ να σταθεί στο ύψος του θεσμού που θέλει να εκπροσωπεί.

Όταν ζητήθηκε από την ηγεσία ένας τρόπος για οικονομική ανοχή απέναντι σε αδελφούς που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους τα αυτιά ήταν σφραγισμένα. Σε όλα τα συστήματα υπάρχει η πρόβλεψη αν δεν μπορεί να καλυφθεί σιωπηλά η αδυναμία συνδρομής, μιας «αδείας», ή «θέσεως εν ύπνω» του συγκεκριμένου έτσι ώστε να μην έχει μεν οικονομικές υποχρεώσεις αλλά να μπορεί να παρευρίσκεται μεταξύ των αδελφών. Και στην κρίσιμη στιγμή της οικογένειας του να νοιώθει ότι οι αδελφοί του συμπαρίστανται.

Σε όλα τα υπόλοιπα συστήματα στην Ελλάδα έχουν ανοίξει τα ελαιονομία για συμπαράσταση αδελφών, έχουν οργανωθεί άτυπες ομάδες υποστήριξης και αναστέλλουν κάθε υποχρέωση αδελφού που βρίσκεται σε ανάγκη.

Η επίσημη θέση της ΕΜΣΤΕ είναι ότι είναι ελιτίστικο σύστημα και όχι γραφείο ευρέσεως εργασίας και όποιος δεν πληρώνει πρέπει να διαγράφεται και να απομακρύνεται. Δικαιολογία: Δεν έχουμε σχετικό κανόνα που να προβλέπει διαφορετική συμπεριφορά!!!!

Τι λέτε ωρέ παλικαριά; Εκδίδεται κανόνες για το πώς πρέπει να βηματίζεις ορθά εντός στοάς και δεν μπορείς να τσακιστείς να δώσεις άμεσες εντολές για τη βοήθεια πάσχοντος αδελφού;

Αυτή ήταν κατά την ταπεινή μου γνώμη η τελική ήττα της ΕΜΣΤΕ. Πνευματική, ηθική και σε ότι σημαίνει Τεκτονισμός.

Και για να ολοκληρωθεί το παραμύθι. Ο πρώην ΜΔ των Αθηνών αντιδρώντας σε αυτή τη γαϊδουριά προσπάθησε με τις δικές του στοές να δημιουργήσει ένα ταμείο αρωγής για τις οικογένειες όσων έχουν άμεση ανάγκη. Προς το σκοπό αυτό οργάνωσαν και τρεις εκδηλώσεις. Την ημέρα της τρίτης και μεγαλύτερης ο ΜΔ των Αθηνών παραιτήθηκε χωρίς αιτιολογία από όλα τα αξιώματα και από την ΕΜΣΤΕ ! Στην εκδήλωση εμφανίστηκε ωσάν ηγέτης ο ΜΔ, «τσίμπησε» το χρήμα και το έστειλε στο ΜΑΣ με το φαρισαϊκό ερώτημα αν οι «κανόνες» επιτρέπουν να βοηθήσει άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη!!!

Η δικαιολογία είναι ότι οι ελεύθεροι Έλληνες πολίτες μέλη κάποιον στοών δεν μπορούν να μαζεύουν λεφτά για φιλανθρωπίες. Μπορεί να το κάνει μόνο το ΜΑΣ !!!

Απάντηση: Η παρέα των αδελφών μπορεί να κάνει ότι θέλει για τον ιερό σκοπό της συμπαράστασης των αδυνάτων. Το ΜΑΣ (όποιο από τα δυο γιατί εδώ παίζουμε με πολυπροσωπίες) δεν έχει καμιά δουλειά.

Και έτσι αγγίζουμε ακροθιγώς και το οικονομικό θέμα. Η γυναίκα του Καίσαρα οφείλει και πρέπει να είναι τίμια. Δεν είναι το πρόβλημα τόσο οι ταμειακές διαφορές που με έναν έλεγχο βρίσκονται και αποδίδονται ευθύνες.

Και για όνομα του θεού όχι άλλες «εκ του καταστατικού προβλεπόμενες ποινές». Δεν έχουν αιτία ύπαρξης σε μια αδελφότητα.

Το θέμα είναι του ΚΛΕΙΔΟΛΙΘΟΥ.

Γιατί αυτό; Η ΕΜΣΤΕ έχει ένα βαρύ παρελθόν με περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από το αίμα των αδελφών και στη συνέχεια έγιναν καπνός. Όταν διασώθηκε το κτίριο της Ερεσού, δημιουργήθηκε ο Κλειδόλιθος σαν σωματείο των αδελφών της ΕΜΣΤΕ που κατείχε και την περιουσία τους. Η λογική ήταν ότι όλα τα μέλη θα ήταν και μέλη του Κλειδόλιθου και η παραίτηση από την ΕΜΣΤΕ θα σήμαινε ταυτόχρονα και παραίτηση από το σωματείο. Στη συνέχεια για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο αυτό ξεχάστηκε, αλλά όλοι μας πληρώναμε τα έξοδα του Κλειδόλιθου και του κτηρίου ως συνυπεύθυνοι άρα και συνιδιοκτήτες.

Σήμερα γνωρίζουμε τα εξής. Επί σειρά ετών πρόεδρος του Κλειδόλιθου ήταν ένας δικηγόρος που απείχε των τεκτονικών του καθηκόντων. Επανήλθε και τοποθετήθηκε αμέσως τρίτος τη τάξει.

Ερωτήσεις: Μέλη του Κλειδόλιθου ποιοι είναι; Ποιοι αποτελούν τη διοίκησή του;

Ποιοι δηλώνονται κάθε χρόνο ως ενεργά μέλη ταμειακώς εντάξει; Με όνομα και επώνυμο!

Γιατί τόση επιφυλακτικότητα; Μα, όπως είπαμε το παρελθόν είναι βεβαρημένο. Οφείλουν να είναι διάφανοι, όχι να το ζητάμε. Άλλωστε κάποιοι από την παρέα των «Μεγάλων» που είναι σύνδεσμοι με την παλιά «αμαρτωλή» φρουρά ισχυρίζονται ότι με το κτήριο και τη σφραγίδα κάνεις ότι θέλεις. Και όλα τα μέλη αν αποχωρήσουν , με κτήριο και σφραγίδα-ταμπέλα θα μαζέψεις άλλα από το δρόμο.

Λοιπόν οφείλουν άμεσα να δηλώσουν γραπτώς και υπευθύνως ότι όλα τα μέλη της ΕΜΣΤΕ είναι και μέλη του Κλειδόλιθου ταμειακώς εντάξει για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ειδάλλως θα πρέπει να δεχθούν τις συνέπειες.

Οι «κανόνες» και οι απειλές καταστατικών τιμωριών εκατέρωθεν δεν πρόκειται να επιλύσουν απολύτως τίποτα!

Καταλήγοντας απλά επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα της ΕΜΣΤΕ είναι κυρίως πρόβλημα ιδεολογικής ταυτότητας. Αν θέλει να έχει συνέχεια με την τεκτονική παράδοση της χώρας μας θα πρέπει να αναβαπτιστεί στις πηγές της.

Τώρα!!! Όχι αύριο που θαναι αργά.

Αν θέλει να εφαρμόσει πλήρως το προτεσταντικό σύστημα τότε ας είναι γενναία και να το δηλώσει. Ας αφαιρεθούν από την αίτηση των υποψηφίων τα περί αθανασίας της Ψυχής γιατί δεν πρεσβεύει κάτι τέτοιο. Μην κοροϊδεύει τους αδελφούς ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που πάει να γίνει.

Ένα σκληρό γραφειοκρατικό σύστημα με «μίμηση θρησκευτικότητας», πλήρη απέχθεια προς την εσωτερική παράδοση και άκρως συντηρητικό.

Το θέλουν; Χάρισμά τους!

Το θέλουμε; Και βέβαια ΟΧΙ!

Δικαιόπολις ο των Καρβουνιαρέων και ουχί των Αχαρνιτών

6
Ερμητική / Απ: ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
« στις: Αυγούστου 16, 2009, 17:57:58 »

9. Το μονοπάτι της κατάληξης


     Το 9 είναι το μονοπάτι της ολοκλήρωσης, της γενναιοδωρίας, του συναισθήματος, της κατανόησης, της ευαισθητοποίησης, της παγκοσμιότητας και της ερμηνείας. Το 9 είναι ο αριθμός όλων των αριθμών. Εμπεριέχει κομμάτια από όλες τις άλλες ενέργειες όπως επίσης και μερικά δικά του χαρακτηριστικά. Η επίδραση του στη ζωή σας κάνει πολύπλευρους και ασυνήθιστους.

    Προκειμένου να καταλάβετε την παγκοσμιότητα του 9 προσθέστε όλους τους αριθμούς από το 1-8 (1+2+3+4+5+6+7+8) και θα βρείτε 36 που με μία ακόμα πρόσθεση δίνει το 9. εάν προσθέσετε και το 9 το αποτέλεσμα είναι 45 που πάλι οδηγεί στο 9. είναι ο μοναδικός αριθμός που δουλεύει με αυτόν τον μυστήριο τρόπο. Όπως ακριβώς το 9 περιέχει όλους τους άλλους αριθμούς έτσι και σεις είστε τα πάντα για τους άλλους ανθρώπους.

    Το πεπρωμένο του 9 σας δίνει την δυνατότητα να ζήσετε μια μοναδική ζωή, γεμάτη από αγάπη, επιτεύγματα και προσωπική ικανοποίηση. Αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποδεχθείτε είναι ότι έχετε έρθει σε αυτή τη ζωή για να εκφράσετε και να καταλάβετε τα συναισθήματα σας. Όντως το πεπρωμένο του 9 είναι στην πραγματικότητα συναισθηματικό άρα ένα πολύ δημιουργικό πεπρωμένο.

    Οι ενέργειες του 9 είναι οι περισσότερο πολύπλοκες από όλες. Είναι οι δυσκολότερες για να τις ζήσετε και να τις αξιοποιήσετε. Μέχρι να αντιληφθείτε τον σκοπό τους η ζωή σας μπορεί να μοιάζει με ένα ατελείωτο περίπατο. Εάν δεν αποδεχθείτε την συναισθηματική σας διάθεση θα βιώνετε το ένα τραύμα μετά το άλλο προκειμένου να φτάσετε σε αυτή την αποδοχή. Ο νους του 9 διευρύνετε και εξελίσσετε με τρόπους που οι περισσότεροι άλλοι δεν θα βιώσουν ποτέ. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να αισθανθείτε την αγάπη στις πιο βαθιές και ποικίλες μορφές της. Πολύ σύντομα θα μάθετε ότι το 9 είναι ο θαυμαστότερος και πιο ανταποδοτικός δρόμος πεπρωμένου.

    Στις καθημερινές σας δραστηριότητες μπορεί να χρειαστεί να συμπεριφερθείτε διαφορετικά με κάθε άνθρωπο. Πολύ συχνά μπορεί να πρέπει να ταξιδέψετε προς μια κατεύθυνση που μοιάζει λάθος, π χ πίσω για να πάτε μπροστά. Ο δρόμος του 9 μοιάζει τόσο πολύπλοκος ώστε είναι αναπόφευκτο να μην εμπλακείτε με τα μεταφυσικά της ζωής. Πιθανόν να έχετε ένα έντονο ενδιαφέρον για πνευματικά και ψυχολογικά θέματα.

    Είναι επιθυμητή μία βασική κατανόηση της μετενσάρκωσης. Πρέπει να ξέρετε ότι πολλά 9αρια είναι πολύ παλιές ψυχές που έχουν ζήσει άπειρες ζωές. Δεν έχετε ποτέ διερωτηθεί γιατί τίποτε δεν σας σοκάρει στην πραγματικότητα. Είναι απλά επειδή έχετε ζήσει και έχετε κάνει τα πάντα στο παρελθόν. Έχετε βιώσει κάθε μορφή, φυλή, χρώμα, γένος και δρόμο ζωής. Βαθιά μέσα στην ψυχή σας ξέρετε ότι είστε εδώ για να ολοκληρώσετε άλυτες υποθέσεις του παρελθόντος ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά.

    Αλλά προτού να μπορέσετε να εξελιχθείτε εις την υψηλότερη σας διάσταση πρέπει να ζήσετε αυτή την ζωή σ όλη της την έκταση. Πρέπει να τελειώσετε κάθε τι που έχετε αρχίσει, να αποκτήσετε καινούργιες εμπειρίες από τα λάθη του παρελθόντος και του παρόντος και να μην αφήσετε τίποτα ανολοκλήρωτο. Αυτός ο σκοπός μπορεί να σας τρομάζει λίγο αλλά αν επιλέξετε να τον δείτε κάτω από ένα διαφορετικό φως, μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική περιπέτεια. Είναι πιθανόν να θυμώνετε και να άγχεστε από τις απαιτήσεις που έχουν οι άλλοι από σας. Η αλήθεια είναι όμως ότι είστε εσείς που επιτρέπετε να συμβαίνει αυτό. Δεν αξιοποιείτε τον εαυτό σας όσο πολύ θα μπορούσατε. Η νοοτροπία του αφήματος που έχετε μπορεί πολύ συχνά να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό πρέπει να αναπτύξετε αυτοσεβασμό και την ίδια στιγμή να αισθανθείτε άνετα στο ρόλο του δότη. Όταν το πετύχετε δεν θα έχετε πρόβλημα να λέτε όχι όταν χρειάζεται. Όταν αυτό το πετύχετε δεν θα έχετε πρόβλημα όταν απαιτείται και θα είστε σε θέση να απαλλαγείτε από τις ενοχές που συχνά φορτίζουν τα 9αρια που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι 9αρι.

    Μπορείτε να επιτύχετε οτιδήποτε για το οποίο αισθάνεστε πάθος και επιθυμία. Ίσως να γνωρίζετε ήδη πόσο πολύπλευροι είστε. Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα με τα οποία δεν μπορείτε να ασχοληθείτε και πιθανόν γνωρίζετε από λίγα πράγματα για το κάθε τι. Και ενώ το πολύπλευρο του χαρακτήρα σας μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα μπορεί επίσης να σας δημιουργήσει προβλήματα σε θέματα όπως η αίσθηση της ταυτότητας εις την απασχόληση και στο να δημιουργήσετε μία ασφαλή βάση για τον εαυτό σας. Έτσι είναι απόλυτα αναγκαίο για σας να εξειδικευτείτε σε κάτι για το οποίο να ενδιαφέρεσθε με πάθος. Εάν αυτό δεν γίνει θα υποφέρετε από το συναίσθημα του να αισθάνεστε ανολοκλήρωτοι. Το συναίσθημα της αυτοολοκλήρωσης και κατά προτίμηση μέσα από την βοήθεια προς τους άλλους είναι ένα από τα όμορφα δώρα που σας προσφέρει το 9.

    Η ζωή μοιάζει να σας δημιουργεί συνθήκες προς τις οποίες πρέπει συνεχώς να προσαρμόζεστε. Για αυτό μοιάζει δύσκολο για σας να συγκεντρώνεστε σ΄ ένα πράγμα την φορά. Έχετε την τάση να αναλώνετε τον εαυτό σας προς πάρα πολλές κατευθύνσεις χωρίς να μπορείτε να εστιάσετε όσο χεριάζετε για να αποκτήσετε την αναγκαία πείρα ή γνώση. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι πηδάτε από το ένα πράγμα στο άλλο χωρίς ουσιαστικά να ολοκληρώνετε τίποτα αγνοώντας ότι η ολοκλήρωση είναι ο βασικός λόγος που έχετε έρθει σ΄ αυτή τη ζωή. Μπορεί ήδη να τα πηγαίνετε καλά στη ζωή σας αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να εγγυάται το πόσο καιρό θα μείνετε εστιασμένοι σ΄ αυτό που κάνετε. Πάντοτε είναι η έλλειψη συγκέντρωσης που εμποδίζει τα 9αρια να αντιληφθούν το υψηλότερο τους δυναμικό. Εναπόκειται σε σας να αναγνωρίσει την ειδικότητα σας, αυτό το αντικείμενο για το οποίο αισθάνεστε τόσο παθιασμένοι και να της δώσετε την εστίαση που της αξίζει.

    Συχνά η ζωή σας γεμίζει από άχρηστες εργασίες, ανθρώπους, κτήσεις και αναμνήσεις. Όταν φτάσει ο κόμπος στο κτένι απομακρυνθείτε από τα δράματα που παίζονται στη ζωή σας και αξιολογείστε οποίες καταστάσεις ή σχέσεις πρέπει να απομακρυνθούν και να τελειώσουν. Όταν ο κόμπος φτάσει στο κτένι γυρίστε πίσω στο παρελθόν σας και απελευθερώστε τον εαυτό σς από τα ανέκφραστα συναισθήματα που σας κρατάνε εκεί. Κατά την δεκαετία του 1990 όπου η ενέργεια των 9 ήταν κυρίαρχη στον κόσμο η ανθρωπότητα βίωσε μία τάση επιστροφής στα παλιά. Ήταν μια δεκαετία κατά την οποία συνειδητοποιήσαμε ότι κανείς δεν γνώριζε τι του επιφύλασσε το μέλλον, και ότι τα οράματα της βιομηχανίας, της πολιτικής, της επιστήμης και της θρησκείας σε μεγάλο βαθμό στερούνταν ελευθερίας.

    Και αφού το μέλλον έμοιαζε τόσο απαράδεκτο οι άνθρωποι γύρισαν πίσω και κοίταζαν το παρελθόν. Και τότε κατάλαβαν ότι το παρελθόν είχε γίνει παρόν και ότι επιλέγουμε να κάνουμε τώρα στο παρόν δημιουργεί το μέλλον. Το παρελθόν και το μέλλον είναι πάντοτε Τώρα. Κατά παρόμοιο τρόπο χρησιμοποιώντας την νοσταλγία για να πάτε πίσω στο παρελθόν θα μπορέσετε να μάθετε να ολοκληρώσετε και τότε να δημιουργήσετε ένα μέλλον όπως εσείς το θέλετε. Άρα ουσιαστικά μαθαίνεται πώς να αφήνετε πίσω σας καταστάσεις και πράγματα. Αυτό μπορεί να είναι μια επίπονη διαδικασία μέχρι να καταλάβετε την αναγκαιότητα της. Μπορεί να απορείτε πως είναι δυνατόν να είστε το ευγενικό και γενναιόδωρο πρόσωπο που ξέρετε ότι είστε όταν πρέπει να πληγώσετε ανθρώπους εγκαταλείποντας τους.

    Η ζωή του 9 ποτέ δεν είναι απλή και δουλεύει με πολύ μυστήριο τρόπο. Πολύ συχνά οι άνθρωποι που νομίζετε ότι μπορεί να πληγώνετε στην πραγματικότητα πρέπει να αφεθούν στις δικές του δυνάμεις για να μπορέσει η ζωή τους να ξεδιπλωθεί φυσιολογικά. Για σας οι φυγές είναι τόσο επίπονες εμπειρίες μόνο και μόνο για να καταλάβετε όταν κάνετε την ενδοσκόπηση σας ότι ήταν το καλλίτερο πράγμα για όλους τους εμπλεκόμενους. Από την άλλη μεριά αναπτύσσοντας μια μεγαλύτερη ανοχή για την ατομικότητα του καθενός μπορεί να μην εμφανιστεί ποτέ η ανάγκη να τελειώσετε κάποιες σχέσεις. Μάθετε να αποδέχεστε την ποικιλία της ανθρωπότητας τις διαφορές μεταξύ του εαυτού σας και των άλλων και απολαύστε τον πλούτο των σχέσεων βαθιάς αγάπης στις οποίες ένας κοινός στόχος παίρνει την θέση του Εγώ.

    Να θυμόσαστε ότι είναι πολύ δύσκολο γι αυτούς που σας αγαπούν να σας μοιράζονται με τον υπόλοιπο κόσμο όπως πολύ συχνά τους ζητείται να κάνουν. Επιτρέψτε στους άλλους να είναι ο εαυτός τους παρά να είναι αυτό που θέλετε εσείς. Μπορεί να απογοητευτείτε πολύ με αυτούς που δεν ζουν με τα δικά σας υψηλά ιδανικά. Αλλά η απογοήτευση σας στην πραγματικότητα σημαίνει ότι δεν έχετε μάθει ακόμα να ανέχεστε, γιατί το 9 είναι ο αριθμός του δοσίματος και το πιο πολύτιμο δώρο που μπορεί να κάνετε στους άλλους είναι να τους αποδέχεστε όπως είναι.

    Αυτό δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι πρέπει να χαμηλώσετε τα στάνταρ σας. Αντίθετα πρέπει να παραμείνετε πιστοί στον εαυτό σας και τις αρχές σας. Καταλάβετε όμως ότι το όραμα σας είναι μοναδικό και δεν μπορείτε πάντα να περιμένετε από τους άλλους να δουν την ζωή με τον τρόπο που την βλέπετε εσείς. Μόλις προσπαθήσετε να ελέγξετε ή να χειραγωγήσετε τις ζωές των άλλων ή εάν είστε κτητικοί ζηλιάρηδες ανεύθυνοι αδιάφοροι καταστροφικοί ή ασυγκίνητοι από τις δυστυχίες των άλλων οι ενέργειες του 9 θα δουλέψουν δραματικά εναντίον σας.

    Το πεπρωμένο του 9 δημιουργεί τουλάχιστον ένα σημαντικό τραυματικό επεισόδιο, αρρώστια, απώλεια, ατύχημα, σκάνδαλο ή κάποιο άλλο δραματικό γεγονός που θα αλλάξει την ροή όλης σας της ζωής. Όταν κάνετε την ενδοσκόπηση σας θα διαπιστώσετε ότι τέτοια επίπονα γεγονότα μπορεί να αποδειχθούν ότι ήταν το καλλίτερο πράγμα που σας συνέβη ποτέ. Ανοίγουν τον δρόμο στις συναισθηματικές δυνάμεις σας που με την σειρά τους σας δημιουργούν ένα πιο σταθερό και γεμάτο νόημα δρόμο. Όταν αποδεχθείτε και εκφράσετε τα συναισθήματα σας η ζωή θα σας χαρίσει ασυνήθιστη και βαθιά κατανόηση και εμπειρία. Όσο η εμπειρία σας μεγαλώνει θα γίνεστε ένας φιλόσοφος των πραγμάτων και θα θέλετε να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας με τους άλλους.

    Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να το χειριστεί ένα 9αρι. Έχει χρειαστεί τόσες φορές να αντιμετωπίσει τον φόβο ώστε αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς τον σκοπό του. Όσο περισσότερο αντιμετωπίζετε τους φόβους σας κατά μέτωπο τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνετε τι πραγματικά πρέπει να φοβάστε και τι όχι. Αυτό σας κάνει δυνατούς θαρραλέους έξυπνους και συμπονετικούς. Μπορεί να χρειαστεί να δουλέψετε σκληρά για να χτίσετε αυτό το επίπεδο αυτοπεποίθησης όταν το πετύχετε θα βιώσετε μία μαζική διεύρυνση συνείδησης. Τα συναισθήματα σας θα γίνουν η δύναμη σας αντί για την αδυναμία σας. Και θα αναπτύξετε μία πολύ βαθύτερη εκτίμηση του σκοπού σας σαν ανθρώπινο όν.

    Με την έμφαση του 9 στον ανθρωπισμό και τον αλτρουισμό, μερικά από τα φυσικά χαρακτηριστικά σας είναι η γενναιοδωρία και η συμπόνια. Στα νεανικά σας χρόνια μπορεί να έχετε πέσει θύμα εκμετάλλευσης από άλλους που κατάλαβαν την ανάγκη σας να δίνετε. Φυσικά πρέπει να δίνετε μόνο επειδή το θέλετε και όχι επειδή αισθάνεστε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Δεν μπορείτε να πολεμήσετε τις ενοχές. Μπορείτε μόνο να τις αναγνωρίσετε και να φύγετε μακριά τους. Και πρέπει να θυμάστε ότι η ενοχή δεν είναι ένα συναίσθημα. Υπάρχει ένας τοίχος κρίσης που σας εμποδίζει να αισθανθείτε οτιδήποτε. Όταν μάθετε αυτό το μάθημα, το μάθημα της ελεύθερης βούλησης, ο κόσμος θα ανταποκριθεί με το ίδιο επίπεδο σεβασμού.

    Παρατηρείστε καλά τον τρόπο που μέχρι σήμερα έχετε περάσει την ζωή σας και θα καταλάβετε ότι δίνατε σε όλη σας την ζωή ακόμα και χωρίς να το ξέρετε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να δώσει κανείς λίγοι απ αυτούς απαιτούν πραγματικές θυσίες. Μπορείς να δώσεις σαν σύντροφος ή γονιός που αγαπάει, μπορείς να δώσεις καλοσύνη και άνεση στους άλλου, μπορείς να δώσεις χρήματα και υλική βοήθεια σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, μπορείς να δώσεις φιλία, ενθάρρυνση ή ευκαιρία, μπορείς να δώσεις συναισθηματική υποστήριξη, καθοδήγηση και συμβουλή, μπορείς να δώσεις από τον εαυτό σου μέσα από κάποιο συγκεκριμένο τομέα δουλειάς ή υπηρεσίας ή ακόμα μέσα από την αφθονία του δημιουργικού σου ταλέντου. Χωρίς αμφιβολία δίνατε σε αυτόν τον κόσμο σε όλη σας τη ζωή.

    Όταν δεν είστε εστιασμένοι μπορεί να είστε μόνο λόγια. Ποιος μπορεί να κατηγορήσει τους άλλους ότι αγνοούν ή ότι κλέβουν τις ιδέες σας όταν είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε την πρόθεση να τις βάλετε σε εφαρμογή. Σε κανένα δεν αρέσει να βλέπει μια καλή ιδέα να πηγαίνει χαμένη. Το 9 σας κάνει έναν φυσικό σχεδιαστή και ονειροπόλο αλλά πρέπει επίσης να αγωνιστείτε να αναλάβετε δράση που θα κάνει τους στόχους σας πραγματικότητα. Και μόνο μέσα από ακλόνητη πίστη στον εαυτό σας θα μπορέσετε να το υλοποιήσετε.

    Επειδή η ενέργεια του 9 εμπεριέχει όλες τις άλλες ενέργειες είναι σημαντικό να ξέρετε από τι αποτελούνται οι άλλες ενέργειες και να τις ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ζωή:

1.Ανεξαρτησία: γνώση του ποιος είμαι, προσαρμογή στην αλλαγή και κυρίαρχος της δικής μου ζωής.
2.Σχέση: συνεργασία με άλλους, υπομονή, τάκτ, προσοχή στην λεπτομέρεια και ζωή μέσω διαίσθησης.
3.Δημιουργικότητα: επικοινωνία, ανάπτυξη φιλίας, ομορφιά και ευτυχία.
4.Ανακάλυψη: γνώση ότι η εργασία κάποιου πρέπει να είναι αυτό που αγαπά.
5.Ελευθερία: ανάπτυξη της εμπειρίας μέσα από μαθήματα που βγαίνουν από τα λάθη ζωής.
6.Υπευθυνότητα: αγάπη η υπέρτατη πράξη ισορροπίας
7.Σοφία: εσωτερική ανάπτυξη, πνευματικότητα, γνώση.
8.Ισχύς: ικανότητα να επηρεάζεις μέσα από τις δυνάμεις της πραγμάτωσης.
9.Ολοκλήρωση: να ακολουθείς τα συναισθήματα σου προς την ελεύθερη βούληση.

    Θα περάσετε πολλές φάσεις στη ζωή σας. Η προσωπικότητα σας θα αλλάζει αντίστοιχα. Θα σας θεωρούν πολλά πράγματα μαζί που θα κυμαίνονται από τον καλλίτερο άνθρωπο στον κόσμο μέχρι έναν απόμακρο, θυμωμένο και εγωκεντρικό κινδυνολόγο. Ότι για τους άλλους μοιάζει σαν αρνητική συμπεριφορά είναι στην πραγματικότητα απολύτως φυσιολογικό για κάποιον που βιώνει πολλές διαφορετικές πλευρές της ζωής τόσο έντονα όσο εσείς. Να είστε ο εαυτός σας. Αφήστε τα συναισθήματα σας να ακολουθήσουν τον αυθόρμητο δρόμο τους μέσα από σας και έξω από σας.

    Θα είστε σε θέση να βλέπετε μία κατάσταση από όλες τις οπτικές γωνίες και θα συνειδητοποιήσετε πόσο μύωπες μπορεί να είναι οι άλλοι. Αν και μπορεί να σας εκνευρίζει το γεγονός ότι ο κόσμος είναι τόσο μωρόπιστος η προστατευτική σας φύση θα θελήσει να ανοίξει τα μάτια των ανθρώπων για να δούνε την πραγματικότητα. Χωρίς αμφιβολία είστε μία πολύ έντονη προσωπικότητα. Έχετε έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να μάθετε για την ζωή μέσα από μία ευρύτερη προοπτική και μετά να ερμηνεύσετε τα ευρήματα σας στους άλλους.

7
Ερμητική / Απ: ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
« στις: Αυγούστου 16, 2009, 17:56:42 »

8. Το μονοπάτι της δύναμης


    Το μονοπάτι του 8 σημαίνει πως θα περάσετε αυτή τη ζωή μαθαίνοντας να ισχυροποιείτε τον εαυτό σας υπερπηδώντας τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα σε σας και τις φιλοδοξίες σας. Η αυτοπεποίθησή σας θα μεγαλώνει καθώς θα μαθαίνετε ότι οι άλλοι μπορούν να σας εξουσιάσουν μόνο αν εσείς τους αφήσετε και ότι οι οποιεσδήποτε συνθήκες μπορούν να αλλάξουν θετικά αρκεί να κάνετε τις ενέργειες που απαιτούνται κάθε φορά.

    Στην προσπάθειά σας να φαίνεστε άφοβοι, μπορεί να αρνείστε ότι έχετε φόβους ακόμα και όταν αυτό είναι προφανές. Η αλήθεια είναι πως όσο θα περνάει ο καιρός θα αρχίσετε πραγματικά να μη φοβάστε σε κάποιο βαθμό, μαθαίνοντας τη σωστή διαχείριση της εξουσίας και αποβάλλοντας την τάση σας να καταπιέζετε, γιατί το να αρέσετε είναι πολύ σημαντικό για σας. Ετσι θα συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να εξουσιάζετε μόνο το δικό σας χρόνο και χώρο, αν και θα υπάρχουν στιγμές που θα αισθάνεστε σε θέση να εξουσιάζετε όλο τον κόσμο.

    Η ζωή θα σας διδάξει ότι ο φόβος είναι τελικά ένα απόλυτα φυσικό συναίσθημα και δεν είναι τίποτα άλλο από μια προειδοποίηση για κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από μέρους σας. Είναι αδύνατο να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από το φόβο γιατί αυτό θα σας στερούσε από μια πληροφορία αναγκαία για να αισθάνεσθε ασφαλείς. Αντί να αρνείστε τον φόβο ή να τον πολεμάτε συνέχεια, θα μάθετε να τον καλωσορίζετε σαν ένα προειδοποιητικό ραντάρ στη ζωή σας. Θα μάθετε να μην φοβάστε να φοβάστε. Τα θέματα καρδιάς μπορεί να ανεβάσουν το φόβο ή την άρνησή του σε διαφορετικά, πιο δύσκολα επίπεδα. Σαν 8άρι κινδυνεύετε να περάσετε μια ολόκληρη ζωή με τον φόβο μην πληγωθείτε από αυτό που ουσιαστικά επιθυμείτε το περισσότερο, την αγάπη. Αυτός ο φόβος του συναισθηματικού πόνου είναι που σας κάνει τόσο ευαίσθητους και ευάλωτους εσωτερικά κι ας δείχνετε προς τα έξω αυτοπεποίθηση και άνεση.

    Το περιβάλλον της παιδικής σας ηλικίας μπορεί να είχε κάποια καταπιεστικά στοιχεία όπως ανέχεια ή χαμηλό επίπεδο μόρφωσης και γνώσεων. Ισως οι γονείς σας οι κάποιοι άλλοι στενοί συγγενείς να μην ήταν σε θέση να αντιληφθούν το μεγάλο δυναμικό για επιτυχία που σας χαρακτηρίζει, αν τα ενδιαφέροντά σας δεν ταιριάζανε με τις προσδοκίες τους για σας ή τις συνθήκες εκείνης της εποχής. Υπήρχε μια έντονη πίεση από μέρους τους να «γίνετε κάποιοι» στη ζωή σας, ή ακόμα χειρότερα, μια πεποίθηση ότι δεν θα μπορούσατε να γίνετε τίποτα το αξιόλογο στη ζωή σας με τη νοοτροπία που είχατε. Βέβαια θα καταλάβαιναν πόσο άδικοι ήταν οι φόβοι τους αν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι η αποφασιστικότητά σας να είστε «κάποιοι» και ο φόβος σας του να παραμείνετε «ασήμαντοι», είναι στην πραγματικότητα ένα δώρο της φύσης το οποίο συνέχεια σας οδηγεί στην αναζήτηση του δρόμου της επιτυχίας.

    Κάποια στιγμή της ζωής σας θα αποφασίσετε ότι το παρελθόν σας δεν μπορεί να σας εμποδίζει το δρόμο πλέον. Τα περισσότερα 8ρια αντιμετωπίζουν προβλήματα με διάφορα «πρέπει». Πρέπει να κάνετε αυτό, δεν πρέπει να κάνετε εκείνο. Σε σημείο που μπορεί ακόμα να αποτελέσει πρόβλημα το ίδιο σας το όνομα. Οι παιδικές μνήμες είναι πολύ έντονες και ζωντανές και αποτελούν συχνά το κίνητρο για τα σημερινά επιτεύγματα αλλά και για τους στόχους σας. Επειδή θέλετε πάντοτε να κάνετε το «σωστό» μπορεί να κλίνετε σε συντηρητικές απόψεις και μεθόδους.

    Δεν πρέπει να παρανοείτε την έννοια της λέξης «συντηρητικός». Είστε πολύ συντηρητικά άτομα. Αυτό σημαίνει πως είστε συγκρατημένοι, αξιοπρεπείς, οικονόμοι, χαριτωμένοι, αποτελεσματικοί και καλότροποι, αν και μπορεί να μην ήσασταν πάντα έτσι. Γνωρίζετε ότι η συμπεριφορά και η παρουσία έχουν άμεση επίδραση στον τρόπο που σας δέχονται και σας αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Είναι οι συμπεριφορές σας που μπορούν να σας δώσουν κάτι που θέλετε ή αντίθετα να σας το στερήσουν. Ξέρετε πως να συμπεριφερθείτε και να είστε διακριτικοί.

Έχετε ένα μεγάλο αριθμό φίλων, συνεργατών και γνωστών. Παρουσιάζεστε σε αυτούς με έναν τρόπο που όχι μόνο δεν ενοχλεί κανέναν, αλλά τραβάει την προσοχή τους και συχνά προκαλεί τον θαυμασμό τους γιατί η προσωπικότητά σας εμπνέει αξιοπιστία και σταθερότητα. Οι άλλοι ξέρουν ποιοι είστε και τι αντιπροσωπεύετε. Η γοητευτική και ισχυρή προσωπικότητα είναι ένα άλλο χάρισμα του δρόμου του 8.


    Η ενέργεια του 8 είναι ενέργεια της προσωπικής ικανοποίησης. Είναι αυτό που έχετε έλθει στη γη να ανακαλύψετε. Είναι τόσο όμορφο, ευχάριστο και ελκυστικό συναίσθημα, ώστε είναι πραγματικά κρίμα που κάποια 8ρια δεν μπορούν να δούνε πιο μακριά από τους ψυχρούς αριθμούς της οικονομικής ευημερίας και να κατακτήσουν την αληθινή δύναμη που φέρνει η εσωτερική αίσθηση ικανοποίησης. Το θέμα δεν είναι να πείσετε τον εαυτό σας ότι είστε ευχαριστημένοι με τη μετριότητα στη ζωή σας, αλλά να βγείτε έξω στον κόσμο και να κάνετε πράξη τις αληθινές σας επιθυμίες σε όλα τα επίπεδα, γιατί η λέξη επιθυμία είναι μια άλλη λέξη για την αγάπη. Και μέχρι να μάθετε να αισθάνεστε άνετα με το γεγονός ότι ο σκοπός που έχετε έλθει σε αυτή τη ζωή είναι να γνωρίσετε και να κατακτήσετε την υλική πλευρά της, η ζωή δεν θα σας φέρνει την υλική ευχαρίστηση που τόσο επιθυμείτε. Και είναι αλήθεια πως επιθυμείτε την αφθονία και θέλετε να αποκτήσετε πολλά λεφτά.

    Είστε φιλόδοξοι, αποτελεσματικοί, δραστήριοι και πειστικοί. Επίσης είστε άριστοι οργανωτές και διοικητές, αρκεί να είστε εσείς που κινείτε τα νήματα. Εύκολα αντιλαμβάνεστε πώς ταιριάζουν οι άλλοι στις φιλοδοξίες και τους στόχους σας και έχετε ικανότητα να διοικείτε και να ελέγχετε αποτελεσματικά. Επιθυμείτε την ελευθερία και το προφίλ που δημιουργούν τα χρήματα και συχνά χρειάζεται να περάσετε τη σωστή επιχειρηματική εκπαίδευση που θα σας βοηθήσει να ικανοποιήσετε αυτή την ανάγκη σας. Η κατανόηση και η αποδοχή αυτής της πλευράς της προσωπικότητάς σας θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις ενοχές και το θυμό που μπορεί να σας ακολουθούν από την παιδική σας ηλικία.

    Αυτό σημαίνει ότι το χρήμα είναι δύναμη; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το χρήμα δίνει δύμανη σε αυτούς που το έχουν, αρκεί να το ελέγχουν και να μην το αφήνουν να τους ελέγχει. Το χρήμα δεν είναι όμως η απάντηση από μόνο του. Το πραγματικό μέτρο της προσωπικής σας δύναμης είναι η ικανότητά σας να πραγματοποιείτε τις επιθυμίες σας, με το χρήμα ή και χωρίς αυτό. Συχνά δε θα έφθανε το χρήμα όλου του κόσμου για να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες σας, γιατί αυτό που στο βάθος αναζητάτε είναι η αγάπη. Όμως, το χρήμα είναι ένα εργαλείο στα χέρια σας και θα πρέπει να μάθετε τις λειτουργίες του, πώς να το συλλέγετε, πώς να παίζετε μαζί του, πώς να το χρησιμοποιείτε για να πάρετε αυτό που θέλετε και κυρίως πώς να μην επιτρέπετε να σας βασανίζουν ενοχές ότι η εστίασή σας στα χρήματα, το ίματζ και τη δύναμη, είναι λάθος.

    Πρέπει να μάθετε να παίρνετε από τη ζωή μόνο αυτά που πραγματικά θέλετε και επιθυμείτε. Η απληστία πολλών στο πεπρωμένο του 8 να αρπάζουν οτιδήποτε πέσει στα χέρια τους, είτε τους χρειάζεται είτε όχι, λειτουργεί εναντίον τους. Δεν μπορούν ποτέ να αισθανθούν ευχαρίστηση, όσο και αν το παίζουν ικανοποιημένοι. Αρνούνται τις πολλές ενοχές τους γι αυτή τους την έμμονη προσκόλληση στην ύλη και όταν οι ενοχές δεν βιώνονται για να αποβληθούν, οι ενέργειες πραγματικής ευχαρίστησης του 8 αντικαθίστανται από βασανιστική τυραννία και χειραγώγηση.

    Ας κοιτάξουμε λίγο τη δεκαετία του 1980 που όλος ο κόσμος ήταν κάτω από την επίδραση της ενέργειας του 8 και θα διαπιστώσουμε πόσο παρανοήθηκε και πόσο αρνητικά και εγκληματικά χρησιμοποιήθηκε. Η κακή χρήση του χρήματος και της δύναμης στη δεκαετία του 80, προκάλεσε το χάος που σήμερα επικρατεί στη Γη. Ένα άτομο στο δρόμο του 8 μπορεί να γίνει το ίδιο καταστροφικό, αν παρανοήσει τον υψηλότερο σκοπό του 8 που είναι να πραγματοποιεί, να παράγει και να δημιουργεί. Τα αρνητικά 8ρια αναπτύσσουν μια επικίνδυνη εμμονή με το χρήμα και τη δύναμη. Πετυχαίνουν τους στόχους τους, αλλά δεν έλκουν αγάπη και ευχαρίστηση από τα επιτεύγματά τους. Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι γίνονται μισητοί σε όλους ενισχύει την πεποίθησή τους ότι χρειάζεται σκληρότητα για να πετύχουνε. Ετσι γίνονται περισσότεροι άκαρδοι και άρπαγες και στο τέλος πεθαίνουνε με την απορία γιατί αυτός ο φαύλος κύκλος.

    Στο άλλο αρνητικό άκρο βρίσκονται τα 8ρια που επιθυμούν την ευημερία και το χρήμα, αλλά φοβούνται να πάρουν τα αναγκαία ρίσκα. Αυτοί οι άνθρωποι νοιώθουν περιορισμένοι και ανικανοποίητοι αλλά αρνούνται με επιμονή ότι έχουν αυτά τα συναισθήματα. Αυτό μπορεί να αλλάξει όταν καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλεις κάτι καλύτερο στη ζωή σου και ότι τα ρίσκα που τόσο φοβούνται δεν είναι τίποτα άλλο από την ηχώ της παιδικής τους ηλικίας που τους είχανε πείσει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν στη ζωή τους.

    Η λέξη «δύναμη» έχει πάντα έντονη επίδραση επάνω σας. Μπορεί να σας διεγείρει ή να σας απωθεί. Πολύ έντονη έμφαση στα χρήματα μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκαρισμένη δημιουργικότητα και χαμένες ευκαιρίες. Όταν πιέζετε τους άλλους υπερβολικά ή προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας χωρίς να μάθετε την τέχνη της ανάθεσης αρμοδιοτήτων, καταστρέφετε την ενέργεια του 8. Είσαστε οι «μάγοι» του υλικού κόσμου και μπορείτε να πετυχαίνετε θαύματα, εστιαζόμενοι απλά στο επιθυμητό αποτέλεσμα και κάνοντας αυτές τις κινήσεις που πρέπει. Η δύναμη της πραγματοποίησης είναι ένα φυσικό σας ταλέντο, το άγγιγμα του Μίδα, ένα είδος προσωπικού μαγνητισμού που έλκει τις υλικές, οικονομικές ή συναισθηματικές απολαβές προς το μέρος σας.

    Αν και η ενέργεια του 8 είναι η πιο υλιστική από όλες, φθάνει στην πλήρη ισχύ της, όταν αναγνωριστεί και γίνει αποδεκτή η πνευματική και συναισθηματική της διάσταση. Το 8 αποκτά πραγματική δύναμη όταν συνδυάζεται με την αγάπη. Είσαστε εδώ για να ανακαλύψετε την προσωπική ικανοποίηση που δεν μπορεί ποτέ να ολοκληρωθεί χωρίς την πρόθεση της αγάπης. Η πρόθεση είναι επιθυμία και η επιθυμία είναι αγάπη. Τι είναι αυτό που επιθυμείτε; Τι είναι αυτό που αγαπάτε; Τι μπορεί να φέρει ένα χαμόγελο στα χείλη σας και τη λάμψη στο πρόσωπό σας; Πρέπει πάντοτε να έχετε επίγνωση αυτού που προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε και τότε αρκεί να κουνήσετε το μαγικό σας ραβδί και θα αποκτήσετε ό,τι επιθυμείτε.

    Δεν μπορείτε να ελέγξετε ή να χαλιναγωγήσετε την ενέργεια του 8 για να την κάνετε να δουλέψει για σας. Η ενέργεια αυτή δουλεύει μέσα από σας όταν την αποδεχτείτε. Μπορεί να πιστεύετε ότι είστε εσείς που οργανώνετε, δικτυώνετε, πείθετε και συνδέετε, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι ενέργειες του 8 που σας φέρνουνε την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο χώρο, σας κάνουν να γνωρίσετε τους σωστούς ανθρώπους και σας διαμορφώνουν τις ιδανικές συνθήκες. Όταν το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα μπορέσετε να πετύχετε χρησιμοποιώντας τη διαίσθησή σας και τη συναισθηματική σας εγρήγορση. Η ισορροπία είναι το ένα συστατικό-κλειδί κάθε μάγου. Το άλλο είναι η παρουσία. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είστε εστιασμένοι εδώ, στο παρόν.

    Όποιες και να είναι οι συνθήκες τις παιδικής σας ηλικίας, πρέπει να τις αποδεχτείτε σαν την αφετηρία του ταξιδιού σας προς την ικανοποίηση. Η ζωή δεν είναι μια σειρά από τιμωρίες αλλά ένα δίκτυο συνεπειών. Σας επιτρέπεται να κάνετε λάθη και μαθαίνεται πολύ γρήγορα από όσα λάθη παραδέχεστε ότι κάνατε. Έχετε πολύ καλή επίγνωση του νόμου της αιτίας και του αποτελέσματος και ξέρετε ότι αν κάνετε κάτι με ένα συγκεκριμένο τρόπο θα έχει ένα προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Και τα αποτελέσματα είναι αυτά που επιδιώκετε στο δρόμο του 8. Ο προσγειωμένος τρόπος που ερμηνεύετε τις εμπειρίες σας θα σας μάθει πολλά για την ανθρώπινη φύση και για το πώς να φέρνετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

    Η πιο λογική συμπεριφορά είναι να παίζετε εκ του ασφαλούς στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά θα παρουσιαστούν και φορές που θα χρειαστούν άλματα πίστης στην αβεβαιότητα. Τότε θα πρέπει να έχετε μάθει να οραματίζεσθε το τελικό αποτέλεσμα εκ των προτέρων και έτσι να μπορέσετε να προσδιορίσετε τα αναγκαία βήματα προς την επίτευξη του στόχου. Ίσως να χρειαστείτε τη συνεργασία άλλων για να αναλάβουν τις λεπτομέρειες ώστε εσείς να μπορέσετε να εστιάσετε στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί να αντιληφθείτε συναισθήματα ζήλειας από τους άλλους, τα οποία όμως είναι στο χέρι σας να αποφύγετε. Αρκεί να αναθέσετε αρμοδιότητες και ευθύνες με δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα. Να συμπεριφέρεστε στους άλλους με σεβασμό και κατανόηση. Η άποψη τους είναι σημαντική. Το ίδιο και τα συναισθήματά τους.

    Είστε αφεντικό από τη φύση σας με μια αυξημένη ικανότητα να χρησιμοποιείτε και να ενσωματώνετε τα ταλέντα των άλλων για να πραγματοποιήσετε κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα μπορούσαν μόνοι τους να επιτύχουν. Το τελικό αποτέλεσμα θα φέρνει τη σφραγίδα του δημιουργικού σας μυαλού αν και έχουν και οι άλλοι παίξει ένα σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει να μάθετε να αναγνωρίζετε τη βοήθειά τους και να αποδίδετε τα εύσημα εκεί που πρέπει.

    Επιθυμείτε πάντοτε το καλύτερο και όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα ταλέντα σας, γνωρίζετε ότι πρέπει να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας. Η βαθειά υπερηφάνεια που φέρνει το πεπρωμένο του 8 μπορεί να γίνει μια θετική δύναμη που θα σας προφυλάσσει από το να ξεκινήσετε βιαστικά και απερίσκεπτα κάτι για το οποίο δεν είστε ακόμα έτοιμοι, ή δεν έχετε τη δυνατότητα. Η επιθυμία σας για καλή φήμη και κοινωνική αποδοχή σας εφοδιάζει με μια έντονη αξιοπρέπεια που, με τη σειρά της αποτελεί μέρος του μαγνητισμού που σας κάνει γοητευτικούς.

    Έχετε την ανάγκη να συναναστρέφεστε ανθρώπους επιτυχημένους και ευκατάστατους γιατί μπορούν να σας ανοίξουν τις πόρτες των μεγάλων ευκαιριών. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες η ζωή να σας δώσει την ευκαιρία να συναντήσετε και να συναναστραφείτε με τέτοιους ανθρώπους. Υπάρχουν πάρα πολλά που θα μάθετε εσείς από αυτούς και αυτοί αντίστοιχα από εσάς. Θα συναντήσετε επίσης και κάποιους με καθαρά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα ή ανθρωπιστικές δραστηριότητες. Ο δικός σας ρόλος σε αυτές τις σχέσεις είναι να τους ανοίξετε εσείς τις πόρτες τις επιτυχίας. Ενώ πολλά 8ρια ταξιδεύουν αυτό το μονοπάτι κρατώντας όλες τις απολαβές για τον εαυτό τους, υπάρχουν και κάποιοι που τις μοιράζονται με εκείνους που επιθυμούν να βελτιώσουν τη ζωή τους και τη ζωή των άλλων. Επειδή αγαπάτε την επιτυχία μπορεί να νοιώθετε όμορφα και όταν κάποιοι άλλοι επιτυγχάνουν με την δική σας βοήθεια και συνδρομή.

    Όταν ξεκινήσετε να μιλάτε, πρακτικά τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει να εκφράσετε με χειμαρρώδη τρόπο όλα αυτά που έχετε στο μυαλό σας. Οι σκέψεις και οι ιδέες παράγονται τόσο γρήγορα και εναλλάσσονται τόσο δυναμικά ώστε συχνά διακόπτετε μια πρόταση για να εκφράσετε μια άλλη σκέψη, πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο χωρίς ανάσα. Σε κάποιο σημείο μπορεί να διερωτηθείτε «Τι έλεγα τώρα;» και κομψά να βρείτε ένα κοινό σύνδεσμο για να επαναφέρετε τη συζήτηση στο αρχικό θέμα. Είναι και αυτό ένα από τα ταλέντα σας.

    Τα νεανικά σας χρόνια μπορεί να νοιώθατε ανικανοποίητοι γιατί γνωρίζατε ότι μπορούσατε να τα είχατε καταφέρει καλύτερα. Αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο μάθημα για σας που θέλετε πάντα το καλύτερο και αποζητάτε μεγάλη απόδοση από τον χρόνο και τις επενδύσεις σας. Η πιθανότερη αντίδρασή σας θα είναι να αρνείστε υποσυνείδητα ότι είσαστε δυσαρεστημένοι από τη ζωή σας, ή να είστε πολύ υπερήφανοι για να παραδεχτείτε τη δυσαρέσκειά σας στους άλλους ακόμα και στον εαυτό σας τον ίδιο. Η ανάγκη σας να προχωρήσετε σταθερά μπροστά θα σας διδάξει ότι η άρνηση του εαυτού σας δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή για σας.

    Φυσικά, η ικανοποίηση δεν μπορεί να είναι μια διαρκής κατάσταση στη ζωή σας. Μάλλον πρόκειται για μικρές και τυχαίες στάσεις στο ταξίδι σας για να νοιώσετε το ζωογόνο συναίσθημα της αυτοεκτίμησης, ένα βαθύ συναίσθημα αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για τον τρόπο που διαγράφεται η ζωή σας και για το κάθε τι που έχουν συνεισφέρει σε αυτό και οι άλλοι άνθρωποι του περιβάλλοντός σας. Αυτές είναι οι στιγμές που δεν έχετε άλλη επιλογή από το να σταματήσετε για λίγο ότι κάνετε, να συνειδητοποιήσετε πόσο μακριά έχετε ταξιδέψει, πόση αγάπη πήρατε και δώσατε και να νοιώσετε τη χαρά και την ευχαρίστηση της αυθεντικής ικανοποίησης. Αυτή είναι η χαρά της ζωής και δεν θα θέλετε αυτές οι όμορφες προσωπικές στιγμές να διακόπτονται από ανιαρές καθημερινές λεπτομέρειες. Είναι οι στιγμές που απομονώνεστε και κάνετε την ανασκόπησή σας. Τα συναισθήματα αυτών των στιγμών είναι η αιτία για όλα αυτά που κάνετε στη ζωή σας.

    Μπορείτε να είστε ένας πολύ καλός επιχειρηματίας, αλλά αισθάνεστε άνετα σε ένα σταθερό περιβάλλον. Όταν δημιουργήσετε την έδρα σας, δεν αποζητάτε πολλές αλλαγές. Σας αρέσει να προσκολλείστε σε αυτά που ήδη σας είναι γνωστά, δοκιμασμένα και έχουν δουλέψει καλά για σας πολλές φορές. Τροποποιείτε όμως πολύ έξυπνα αυτή την αρχική συντηρητική σας προσέγγιση προσθέτοντας τις προσωπικές σας πινελιές και το περιβάλλον παίρνει μια φρέσκια και πρωτότυπη όψη. Έτσι οι άλλοι επιστρέφουν με ευχαρίστηση σε μια κατάσταση που τους φαίνεται καινούργια, ενώ για σας είναι η παλιά γνώριμη ρουτίνα. Το άγγιγμα του Μίδα που διαθέτετε προέρχεται από την ικανότητά σας να παίρνετε το συνηθισμένο και να το μετατρέπετε σε ξεχωριστό με μερικές απλές κινήσεις.

    Δεν υπάρχει τίποτα το συνηθισμένο στη προσωπικότητα των ατόμων του πεπρωμένου 8. Πηγαίνουν από το ένα άκρο στο άλλο, από την υπεροψία και την υπερβολική αυτοπεποίθηση, στα βάθη της αυτοκαταστροφής. Και οι δύο αυτές καταστάσεις προκύπτουν όταν ξεχνάτε ότι ταξιδεύετε σε ένα δρόμο που αυτό το θηρίο που λέγεται ενοχή μπορεί να σας επιτεθεί ξαφνικά και να σας βρει αφύλακτους και απροετοίμαστους, αφήνοντάς σας ανασφαλείς και συρρικνωμένους ή ανασφαλείς και υπερόπτες. Αυτά τα συναισθήματα περνάνε ευτυχώς γρήγορα γιατί το συναίσθημα της αξιοπρέπειας σας χαρίζει την ισορροπία που χρειάζεστε.

    Αυτό το ίδιο συναίσθημα αξιοπρέπειας έχει και τις αρνητικές του πλευρές στη ζωή σας και μπορεί να σας τροφοδοτήσει με μεγαλομανία, αποστροφή για οτιδήποτε θεωρείτε «κακόγουστο», φόβο για σκάνδαλα και έκθεση και τρόμο να μην επιδείξετε συναισθηματική «αδυναμία». Όταν τελικά παραδεχθείτε την ύπαρξη αυτών των φόβων και καταλάβετε ότι οι προσδοκίες σας είναι συχνά ανθρωπίνως αδύνατο να πραγματοποιηθούν, θα ηρεμήσετε και ίσως να ανακαλύψετε ότι η πραγματική δύναμη που δεν είναι άλλη από το να μπορείτε να αισθανθείτε, να νοιώσετε. Όταν εκφράσετε επιτέλους τα κρυμμένα σναισθήματά σας, θα βιώσετε μια βαθειά ικανοποίηση και θα συνεχίσετε για υψηλότερους στόχους.

    Δεν σας αρέσει να σας υποδεικνύουν τι να κάνετε. Μπορείτε να παραδεχθείτε τα λάθη σας, αρκεί να είστε εσείς που τα ανακαλύπτετε. Οι άλλοι μπορεί να ενοχληθούν όταν αγνοήσεε κάποια καλοπροαίρετη συμβουλή τους, μόνο και μόνο για να «ανακαλύψετε» μόνος σας το ίδιο πράγμα λίγο αργότερα. Εχετε συχνά την τάση να αγνοείτε τις ιδέες των άλλων αρχικά και μετά να τις ενσωματώνετε σε θεωρίες και απόψεις μόνο και μόνο για να έχετε εσείς την πατρότητά τους. Αυτό δεν σημαίνει ακριβώς ότι κλέβετε τις ιδέες των άλλων επίτηδες. Αλλά δεν θέλετε να πάει χαμένη μια καλή ιδέα. Εξ άλλου πιθανόν να πληρώνετε ανθρώπους για να παράγουν ιδέες. Απλά κάνετε αυτό που κάνουν όλα τα 8ρια: ενσωματώνετε. Μόνο όμως όταν ενσωματώσετε αγάπη στη μαγική σας συνταγή θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε κάτι που θα αγαπήσουν και οι άλλοι. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας του 8. Να δίνει στους άλλους ότι αγαπούν.

     Η ίδια η αγάπη είναι συχνά μια δύσκολη υπόθεση για σας. Μπορεί να πιστεύετε ότι είσαστε τα πιο γλυκά και αξιαγάπητα άτομα στον κόσμο, αλλά δεν μπορεί κάποιος να εξοικειωθεί εύκολα με τους τρόπους συμπεριφοράς σας. Αποζητάτε το καλύτερο σε όλα, ακόμα και στις στενές προσωπικές σας σχέσεις. Στον τομέα αυτό όμως η δυσαρέσκειά σας μπορεί να αποβεί επίπονη και για σας και για εκείνους που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις μεγάλες προσδοκίες σας. Οι άλλοι πληγώνονται όταν καταλάβουν ότι μπαίνουν ανάμεσά σας πεζά θέματα όπως η δουλειά, η καλή φήμη, ή τα λεφτά. Η αξιοπρέπειά σας μπορεί να θιγεί σημαντικά όταν κάποιος φίλος ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας αγνοήσει το κοινωνικό σας προφίλ και κάνει κάτι που σας εκθέσει. Ίσως ήδη να έχετε απομακρύνει εκείνους που δεν ταιριάζουν με την εικόνα που θέλετε να προβάλετε προς τα έξω. Αυτή είναι μια κλασική συμπεριφορά για ένα 8, μέχρι να φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο αυτοπεποίθησης που να αποδεχθεί την πραγματικότητά του χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να τον κρίνουν άσχημα γι αυτήν.

Ο αριθμός πεπρωμένου της Ελίζαμπεθ Τέηλορ είναι 8. Το 1996, σε μια συνέντευξή της στον Λάρρυ Κνγκ του CNN, μιλούσε για τις προσπάθειές της στον τομέα της έρευνας για την θεραπεία του AIDS. Είχε πει: «Τι αξία έχει όλη αυτή η φήμη και η δύναμη αν δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω για να βοηθήσω τους άλλους ανθρώπους;». Ίσως να βρήκε τον υψηλότερο σκοπό της ισχυρής της ζωής. Ο δικός σας σκοπός είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση, δικό σας πάθος, δική σας πρόκληση. Ένα πράγμα μόνο είναι σίγουρο: έχετε τη ΔΥΝΑΜΗ.

8
Ερμητική / Απ: ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
« στις: Αυγούστου 16, 2009, 17:55:09 »

7.  Το μονοπάτι του διανοούμενου


    Το 7 είναι η ενέργεια της Σοφίας και της Αλήθειας. Σαν αριθμός ζωής σας οδηγεί σε ένα εκπληκτικό ταξίδι στο οποίο η αναζήτηση της σοφίας είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από οτιδήποτε κάνετε και από οτιδήποτε σας συμβαίνει. Είστε ένας αναζητητής της πραγματικότητας που δεν θα αποδεχτεί τίποτα λιγότερο από την αλήθεια. Μέχρι όμως να αναγνωρίσετε και να δεχθείτε ότι η κατάκτηση της σοφίας είναι ο τελικός σκοπός της ζωής σας μπορεί να μένετε μπερδεμένοι για την ίδια την ζωή και προβληματισμένοι από τις πράξεις και τις συμπεριφορές των άλλων. Τα 7αρια αναζητούν την τελειότητα. Αλλά μέσα σε αυτόν τον ατελή κόσμο μπορεί μόνο να εμπνέεστε από αυτό που είναι τέλειο για σας και ακόμα και όταν έχετε βρει αυτό που πιστεύετε ότι είναι τελειότητα σύντομα θα ανακαλύψετε τις ατέλειες του και θα μένετε πάλι ανικανοποίητοι. Ακόμα και αν δεν μπορείτε από την αρχή αν αναγνωρίσετε αυτό το χαρακτηριστικό στον εαυτό σας απλά μελετείστε τις πράξεις σας και τις ανάγκες σας για λίγο ή ρωτείστε κάποιο που σας ξέρει καλά. Σύντομα θα αναγνωρίσετε ότι είστε στην πραγματικότητα μία τελειομανής ψυχή της οποίας τα στάνταρτ είναι συχνά πολύ υψηλά για τους άλλους και ακόμα και για σας για να τηρηθούν.

    Τα 7αρια αμφισβητούν την εξουσία και ανακαλύπτουν έντονα και σημαντικά επιχειρήματα γιατί η κρατούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη. Συχνά αποσπούν τους εαυτούς τους από τα πλαίσια του μέσου ανθρώπου για να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους και την ιδιωτικότητα τους. Η ανάγκη σας για ιδιωτικότητα μπορεί να φανεί στους άλλους σαν μυστικοπάθεια ή επιφυλακτικότητα. Και αυτή η παρανόηση μπορεί να δημιουργεί δυσκολίες στους άλλους στο να σας γνωρίσουν ή ακόμα και να σας προσεγγίσουν. Υπάρχει μία διαφορετικότητα σε σας την οποία οι άλλοι μπορεί να βρίσκουν εκνευριστική και αποθαρρυντική. Αλλά μόλις εσείς αισθανθείτε πιο άνετα με την διαφορετικότητα σας, οι άλλοι σύντομα θα καταλάβουν ότι αυτή είναι στην πραγματικότητα η μοναδικότητα σας, η εσωτερική σας ομορφιά, το χαρακτηριστικό που σας δίνει την δυνατότητα να ξεχωρίζετε από το πλήθος και να σας θυμούνται. Αυτό το πολύτιμο δώρο του πεπρωμένου 7 φέρνει μυστικισμό στην προσωπικότητα σας. Είστε δυσπρόσιτος για πολλούς ανθρώπους. Οι γρίφοι σας συναρπάζουν κυρίως επειδή εσείς οι ίδιοι είστε ένας γρίφος, ένα συναρπαστικό και συχνά πολύπλοκο αίνιγμα. Το μεγαλύτερο κομμάτι του ταξιδιού σας είναι η λύση αυτού του γρίφου που είστε.

    Τα 7αρια ζουν μέσα στο νου τους, διαρκώς ψάχνοντας να βρουν απαντήσεις στις συνεχείς και ποικίλες απορίες τους, αναζητώντας συνέχεια την αλήθεια που θα μπορούσε να επιφέρει τις αλλαγές που οραματίζονται. Σαν ένα 7 πιθανόν να έχετε βαθιά πιστεύω και δυνατά συναισθήματα σχετικά με πολλές πλευρές της ζωής και το νοητικό σας είναι τόσο δραστήριο ώστε συχνά εκπλήσσεται τους άλλους με τις ασυνήθεις απόψεις και αντιλήψεις σας. Είστε όμως πολύ επιρρεπείς σε μεγάλο άγχος και στεναχώρια όταν τα πράγματα μοιάζουν να είναι πέραν της κατανόησης σας. Δεν ασυνήθιστο για ένα 7αρι να υποφέρει από εξαντλητικούς πονοκεφάλους που προέρχονται από την πίεση λόγω της σκληρής σκέψης σχετικά με θέματα για τα οποία δεν βρίσκουν αποδεκτές απαντήσεις, ή επειδή υποχρεώνεται να συναναστραφεί ανθρώπους περιβάλλοντα ή καταστάσεις που είναι διαφορετικά από τις προδιαγραφές του.

    Πολύ συχνά η αναζήτηση απαντήσεων μοιάζει να παράγει περισσότερες ερωτήσεις . Όμως αυτή δεν είναι η βάση της υψηλότερης ευφυΐας; Να απαντάμε σε ερωτήσεις με άλλες ερωτήσεις, μέχρι να ανακαλύψουμε την αλήθεια; Όπως το φυσικό πεπρωμένο 5 συχνά φορτίζει το σώμα με στρες έτσι το νοητικό πεπρωμένο 7 φορτίζει το μυαλό με στρες μεγαλύτερο από όσο μπορεί να αντέξει. Αυτό θα συνεχίζετε μέχρι ότου μάθετε, ότι ο δικό σας συγκεκριμένος νους χρειάζεται να μάθει. Ο νους σας πρέπει να επιτρέψει στον εαυτό του να διευρυνθεί και να γίνει τόσο ανοικτός και περιεκτικός ώστε τα όρια του να μην σας καταπιέζουν και να σας δημιουργούν φυσικό πόνο. Αυτή η κατάσταση άνεσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν μάθετε να αποδέχεστε την πραγματικότητα της κάθε εμπειρίας σας. Επέρχεται όταν αποδεχθείτε τις ατέλειες που υπάρχουν μέσα σας καθώς και τους άλλους ανθρώπους. Επέρχεται όταν παίρνετε τα μαθήματα σας κατ΄ ιδία όταν απελευθερώνετε τα συναισθήματα σας κατ΄ ιδίαν και όταν αποδεχθείτε το γεγονός ότι είστε στην πραγματικότητα ένα πολύ ευαίσθητο και συναισθηματικό άτομο. Εσείς, περισσότερο από κάθε άλλο βιώνετε μεγαλύτερο πόνο και αμηχανία εάν νομίσετε ότι κακολογείστε ή κριτικάρεστε δημόσια. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που οι άλλοι κάνουν δημόσια και εσείς πρέπει να τα κάνετε πίσω από κλειστές πόρτες. Γενικά τα 7αρια δεν θεωρούνται ανοικτόμυαλοι άνθρωποι από τους άλλους και αυτό είναι ακριβώς που έχετε έρθει στη ζωή να πετύχετε.

    Οι άλλοι μπορεί να σας βλέπουν σαν απρόσιτο άτομο. Ο λόγος που δημιουργείται αυτή η εντύπωση είναι η επιθυμία σας για σεβασμό αξιοπρέπεια και αλήθεια. Προτιμάτε την συντροφιά αυτών που είναι διακριτικοί καλλιεργημένοι και με καλό γούστο και η ανάγκη σας για υψηλή ποιότητα είναι ίσως ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά σας.

    Τα 7αρια διαθέτουν μία τονισμένη διακριτικότητα. Αν και συχνά συναναστρέφεστε συντηρητικά περιβάλλοντα εσείς δεν ενστερνίζεστε κανένα κλισέ, φιλοσοφία ή νόμο παρά μόνο εάν τον αποδέχεστε. Ακόμα και όταν σας καταλογίσουν την πιο τρελή ή αναξιοπρεπή συμπεριφορά, (αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και σε ένα 7αρι) εσείς ενστικτωδώς ξέρετε ότι είστε μία σοφή ψυχή που πρέπει να χορέψει με τον δικό της ρυθμό το δικό της νου και την δική της σοφία. Είστε ένας βαθύς στοχαστής, ένας εξαιρετικός πολεμιστής, ένας έξυπνος σχεδιαστής και ενορχηστρωτής, ένας οξυδερκής ερευνητής ένας δημιουργικός αναλυτής και είστε σε θέση να λύνετε προβλήματα με εντυπωσιακό τρόπο. Προκειμένου να διευρύνεται αυτά τα χαρίσματα μέχρι το πλήρες δυναμικό τους, πρέπει να μάθετε να συμφιλιώνεστε με τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας. Στην πραγματικότητα πρέπει να μάθετε την διαφορά μεταξύ των σκέψεων και των συναισθημάτων. Το μεγαλύτερο μέρος της εσωτερικής σας αναταραχής προέρχεται επειδή ακούτε μόνο το νου σας και αγνοείτε τα συναισθήματα σας.

    Η ισορροπία επέρχεται όταν η σκέψεις και τα συναισθήματα σας ευθυγραμμισθούν και συμφωνήσουν μεταξύ τους. Σ΄ αυτό το σημείο επιτυγχάνεται εσωτερική αρμονία και βρίσκονται λύσεις. Η παράνοια δεν είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση για τα 7αρια. Αν και συνήθως η αίσθηση όπου ότι νοιώθετε ότι σας παρακολουθεί ο Big Brother , δεν είναι τίποτα περισσότερο από το δικό σας συναίσθημα φόβου που φοβάστε να αποδεχθείτε. Και τι φοβάστε; Δύο είναι τα θηρία κάτω από το κρεβάτι σας. Η φτώχεια είναι το ένα και η σκέψη ότι θα έχετε να αντιμετωπίσετε σκάνδαλα και αναξιοπρέπεια είναι το άλλο. Όμως η ικανότητα σας να καταστρώνετε σχέδια χωρίς να αφήνετε καμία λεπτομέρεια στην τύχη μπορεί να σας παρέχει την εσωτερική ασφάλεια που χρειάζεστε. Προσέξτε όμως εάν τα σχέδια γίνουν συνωμοτικά και όχι νόμιμα βάζετε τον εαυτό σας στην ευάλωτη θέση να σας πιάσουν. Τότε η παράνοια ξαναρχίζει. Υπάρχει πάντοτε μία μορφή ίντριγκας στη ζωή ενός 7αριού γιατί το 7 από την φύση του είναι ο αριθμός των μυστικών, των συνωμοσιών και των παρασκηνιακών κινήσεων.

    Τα 7αρια ποτέ δεν μπορούν να ζήσουν στα άκρα. Ποτέ δεν μπορούν να εμπλακούν σε γρήγορες, κραυγαλέες ή χαοτικές δραστηριότητες ή να έχουν κάποια μορφή συνενοχής. Το πραγματικό δυναμικό σας δεν μπορεί να εκδηλωθεί σε ψυχρά περιβάλλοντα όπου οι ενέργειες καταναλώνονται από ζήλια, ανταγωνιστικότητα ή αυτοκαταστροφή. Έχετε ανάγκη από ήρεμα και διακριτικά περιβάλλοντα στα οποία να μπορείτε να σκεφθείτε χωρίς διακοπή, να θαυμάζετε την ποιότητα και να αναζητάτε την ομορφιά και την ηρεμία.

    Έχετε ανάγκη από ηρεμία και εσωτερική ειρήνη για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να δυναμώσουν οι εξαιρετικές δυνάμεις διαίσθησης που διαθέτετε. Τα διαισθητικά σας χαρίσματα σας δίνουν την δυνατότητα να αισθανθείτε ή να νοιώσετε τον δρόμο σας μέσα από κάθε κατάσταση με απρόσμενα θετικά αποτελέσματα πέρα από κάθε αναμονή. Όταν μάθετε να ελέγχετε την εσωτερική σας φωνή, την φωνή των συναισθημάτων σας τα θετικά αποτελέσματα θα έρχονται χωρίς αυτό να αποτελεί έκπληξη για σας. Όταν οι άλλοι είναι μπερδεμένοι και προβληματισμένοι από μία συγκεκριμένη κατάσταση εσείς μπορείτε ως δια μαγείας να βρείτε την σωστή απάντηση σε μία λάμψη διαίσθησης. Και μόλις έχετε βρει την λύση η διαίσθηση σας θα σας πάει μπρος και πίσω για να σας δείξει πως την βρήκατε. Διαθέτετε ένα ερευνητικό μυαλό αναλυτή και επιστήμονα που δεν θα ησυχάσει αν δεν απαντήσει πλήρως την ερώτηση.

    Συχνά φοβάστε την δική σας διαδικασία σκέψης και το βάθος που ξέρετε ότι μπορεί να φτάσει ο νους σας. Αυτό σημαίνει ότι φοβάστε την πνευματικότητα σας. Και τι ακριβώς είναι το πνεύμα σας; Το πνεύμα είναι η συνειδητότητα σας .μπορεί να γίνετε ένας δάσκαλος της πνευματικότητας εάν φροντίσετε να διευρύνετε αυτό το δυναμικό σας και να ενσωματώσετε την βούληση σας και την δύναμη των συναισθημάτων σας στην προσωπική σας εξίσωση. Το 7 είναι ο αριθμός της επιστήμης, της γνώσης και της ευφυΐας. Τα άτομα που βρίσκονται σε αυτό τον δρόμο πρέπει να μάθουν να αποδέχονται τα συναισθήματα τους σαν φυσικά. Πρέπει να μάθουν να απομακρύνονται από την ψυχρότητα που δημιουργούν οι αδικαιολόγητοι φόβοι τους. Από τα βάθη των αιώνων ήταν πάντοτε η άρνηση των συναισθημάτων που κρατούσε την πνευματική πραγματικότητα έξω από το βασίλειο της επιστημονικής εξήγησης. Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες ψάχνουν μυστικά να βρουν τον θεό τον δημιουργό της ζωής.

    Όμως ο φόβος για το τι θα μπορούσαν να ανακαλύψουν έχει συγκρατήσει τα πιο φωτισμένα μυαλά από το να βρουν τις λύσεις που θα μετέτρεπαν αυτό τον πλανήτη σε βιώσιμο και ασφαλή. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει την καταπολέμηση του συναισθήματος του φόβου μία πρόκληση που ούτε αυτοί ούτε εσείς έχετε την πολυτέλεια να αποφεύγετε πλέον. Μη φοβάστε να φοβάστε. Αισθανθείτε τους φόβους σας και τότε θα ξεχωρίσετε τα πράγματα που πρέπει να φοβάστε από εκείνα που δεν πρέπει.
Χωρίς αυτή την κατανόηση ένα 7αρι μπορεί να ζήσει μια ολόκληρη ζωή σε κατάσταση ανησυχίας σύγχυσης ή παράνοιας. Μπορεί να σκέπτεστε ότι δεν είστε ένας επιστήμονας ή ένα πνευματικό άτομο αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι αγαπάτε να σκαλίζετε το μυαλό σας για να διαπιστώσετε τι προσπαθεί να σας δείξει. Και πόσο μισείτε και φοβάστε το συνηθισμένο και το ανιαρό. Μπορεί να γίνετε ένας δολοφονικός κριτικός ορισμένες φορές και να πληγώσετε τα αισθήματα ή ακόμα να χάσετε την αγάπη και την φιλία των άλλων με την αιχμηρή σας γλώσσα.
    Μπορεί ίσως να είστε ένα από αυτά τα 7αρια που δεν αντιμετωπίζουν τους άλλους κατευθείαν αλλά περιμένετε να φύγουν πρώτα για να τους κάνετε κομματάκια. Έχετε μία έντονη τάση να κριτικάρετε και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα σας ελαττώματα. Όμως αυτό μπορεί να διορθωθεί. Αρχικά πρέπει να καταλάβετε ότι πραγματικά είστε εξαιρετικά κριτικοί προς αυτούς που νομίζετε ότι δεν ανταποκρίνονται στις δικές σας προδιαγραφές.

    Μετά χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε ότι οι προδιαγραφές και τα γούστα σας αν και απόλυτα φυσιολογικά για σας, δεν είναι απλώς ψηλότερα από τον μέσο όρο αλλά υπερβολικά υψηλά και ασυμβίβαστα. δεν υπάρχει ανάγκη να χαμηλώσετε τα στάνταρτ σας γιατί είναι μέσα στη φύση σας να επιθυμείτε και να αποζητάτε την τελειότητα σε όλες τις φάσεις της ζωής. Αλλά τουλάχιστον καταλάβετε ότι πολύ λίγοι θα ανταποκρίνονταν στις υψηλές προσδοκίες σας ακόμα και αν το επιθυμούσαν. Μία κατανόηση της διαφορετικότητας σας σε αυτό το σημείο θα σας βοηθήσει να μαλακώσετε την κοφτερή σας γλώσσα. Θα σας δώσει την δυνατότητα να υποκαταστήσετε τον σνομπισμό σας με μία αξιοπρέπεια και παρουσία που θα αναδίδει τη ζεστασιά φιλικότητα, γαλήνη ευφυΐα και συμπόνια. Είσαστε πολύ περισσότερο εντυπωσιακοί και συναρπαστικοί όταν εκφράζετε την γνώση σας με λίγη ταπεινότητα.

    Μπορεί ποτέ να μην καταλάβετε πραγματικά πως οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να αποδέχονται κάτι λιγότερο από το τέλειο και να προσαρμόζονται σε καταστάσεις οι οποίες για σας είναι ασυγχώρητες. Η κριτική σας δεν θα τους βοηθήσει ενώ η γνήσια επιθυμία να τους καταλάβετε θα κερδίσει τον σεβασμό τους. Που με την σειρά του μπορεί να δημιουργήσει μια επιθυμία σε αυτούς να καταλάβουν τον εαυτό τους. Μην εκπλαγείτε αν κάποιοι προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας και να ζητήσουν να σας μοιάσουν. Μπορεί να σας διασκεδάσει ή να σας ενοχλήσει να βλέπετε άλλους να αντιγράφουν τον τρόπο ζωής σας την εμφάνιση σας την έκφραση σας ή οτιδήποτε άλλο θαυμάζουν επάνω σας. Μην ξεχνάτε ότι η μίμηση είναι η μεγαλύτερη μορφή κολακείας. Και μπορεί να είστε βέβαιοι ότι ποτέ δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στα ίδια επίπεδα τελειότητας μαζί σας ούτε να διατηρήσουν για πολύ καιρό αυτά τα χαρακτηριστικά.

    Αναζητάτε την σοφία στο δρόμο του 7 και μία από τις μεγαλύτερης σοφίες που έχει να σας προσφέρει το 7 είναι να μην ανοίγετε το στόμα σας εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για αυτό που πρόκειται να πείτε. Η απρόσεκτη χρήση του λόγου μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη ζωή σας .είστε εξαιρετικά οξυδερκής και το να χαρακτηρισθείτε ως ξερόλες ή ημιμαθείς θα ήταν ένα δυσβάστακτο πλήγμα στη αξιοπρέπεια σας. Τα 7αρια απολαμβάνουν την έξυπνη συζήτηση αλλά δεν αντέχουν τις ελαφρές συζητήσεις. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να σας κρατάει σιωπηλούς ορισμένες φορές ειδικά σε αντιπαραθέσεις ή άλλες μορφές λογομαχίες.

    Τα 7αρια γίνονται εσωστρεφή, ντροπαλά και ανασφαλή ή φωνάζουν ενοχλητικά και γίνονται επιθετικά όταν δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους. Σε μία έντονη και μη παραγωγική αντιπαράθεση τα πιο έξυπνα 7αρια αφήνουν τους άλλους να φωνάζουν και να πείθουν. Θα κάθονται ήρεμοι θα μοιάζουν πολύ αξιοπρεπείς και θα φαίνονται ότι ακούν με προσοχή. Αυτό όμως που θα κάνουν στην πραγματικότητα είναι να δραπετεύουν από όλα αυτά και να βυθίζονται στην ηρεμία του δικού τους νου. Η σε ακραία περίπτωση θα φύγουν και θα εγκαταλείψουν τελείως το σκηνικό. Υπάρχει πάντα ένα στοιχείο μοναχικότητας σε ένα 7αρι. Αλλά όταν τα 7αρια πραγματικά γνωρίζουν το αντικείμενο τους όχι μόνο κερδίζουν στις αντιπαραθέσεις αλλά προκαλούν και το σεβασμό αυτών με τους οποίους διαφωνούν γιατί μοιράστηκαν την σοφά τους αντί να τσακωθούν για τις απόψεις τους.

    Σ΄ αυτή την λεπτή και λίγο εκκεντρική πορεία σας είναι αλήθεια ότι αναζητάτε την σοφία. Αλλά τι νόημα έχει η συγκέντρωση τόσης πολλής γνώσης εάν δεν την μοιράζεστε με αυτούς που την έχουν ανάγκη και την θέλουν. Όταν αρχίζετε να μαθαίνεται κάποια βαθιά γνώση από κάθε εμπειρία σας τότε θα καταλάβετε πόσο ευλογημένες είναι οι ενέργειες του 7. όταν θα βρείτε το θάρρος να μοιράζεστε την γνώση και τα όνειρα σας με τους άλλους και όταν αντιληφθείτε ότι είναι λογικό να θέλετε να μείνετε μόνοι και ότι η απομόνωση δεν σημαίνει και μοναξιά τότε και οι άλλοι θα αναγνωρίσουν την εντυπωσιακή σας συνδρομή στη ζωή. Για τις ειδικές σας γνώσεις θα ανταμειφθείτε. Πάντοτε θα υπάρχουν το μέτριο και το ανιαρό, το χυδαίο και το απότομο, το αδαές και το πονηρό, αλλά εφόσον αποδεχθείτε αυτές τις απομιμήσεις σαν υπαρκτό τμήμα της πραγματικότητας χωρίς ποτέ να συμβιβάζεστε ο δρόμος του 7 θα σας πάει εκεί που θέλετε να πάτε.

9
Ερμητική / Απ: ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
« στις: Αυγούστου 16, 2009, 17:54:01 »
6.  Το μονοπάτι της αρμονίας


    Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ υπήρχε ήδη και στην παιδική και εφηβική σας ηλικία, αλλά μπορεί να αντιδρούσατε τότε με κάποιο τρόπο. Ίσως να σας καταπίεζαν οι οικογενειακές ευθύνες γιατί ήσασταν πολύ μικροί για να τις πάρετε σοβαρά και να τις χειριστείτε σωστά. Αυτό άλλαζε όσο μεγαλώνατε και όσοι σας γνώριζαν από μικρούς μπορεί τώρα να έχουν εκπλαγεί με την μεταμόρφωση σας σε ένα σταθερό και υπεύθυνο ενήλικα. Η ανάμνηση της συμπεριφοράς των νεανικών σας χρόνων θα σας βοηθήσουν να καταλαβαίνετε σήμερα καλλίτερα τους νέους κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά εάν έχετε δικά σας παιδιά. Αλλά ακόμα και δεν έχετε θα ανακαλύψετε ότι κάποιοι από τους ενήλικες της ζωής σας έχουν γίνει με κάποιο τρόπο τα παιδιά σας.

    Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ο ρόλος του γονέα είναι αυτό που έχετε έρθει να μάθετε σ΄ αυτή την ζωή. Ο σκοπός σας είναι να δημιουργήσετε και να μάθετε ότι η δημιουργία έχει πολλές διαφορετικές μορφές. Δεν περιορίζετε στην δημιουργία, ανατροφή και διοίκηση μιας βιολογικής οικογένειας. Επειδή η δημιουργικότητα προέρχεται από την έκφραση αυτών που αισθάνεστε, θα πάρετε που πρέπει μέσα από τον σύνδεσμο σας με την βιολογική και την ευρύτερη οικογένεια σας.

    Οι γονείς σας και οι συνθήκες με τις οποίες σας μεγάλωσαν θα έχουν επίδραση επάνω σας για όλη σας τη ζωή. Από αυτή την περιοχή θα μάθετε μερικά από τα πιο δύσκολα μαθήματα σας γιατί μπορεί να έχετε την τάση να τους κατηγορείτε άδικα ή να θεωρείτε ότι πρέπει διαρκώς να τους ενημερώνετε σαν ενήλικας ακόμα και όταν έχουν φύγει από αυτή την ζωή. Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε την αγάπη από την ενοχή και την κατηγορία. Εσείς είστε το μόνο άτομο που οφείλετε να δίνετε λογαριασμό, τα μέλη της οικογένειας δεν είναι κτήματα ο ένας του άλλου και η αγάπη δεν μπορεί να ανθίσει παρά μόνο αν κινείται ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις αντί να παγιδεύεται στις ενοχές, κατηγορίες και σκουριασμένες παραδοσιακές αντιλήψεις. Ενοχλείστε όταν αμφισβητείτε η αφοσίωση σας στην οικογένεια και η συγγένεια είναι το σημαντικό μάθημα που θα μάθετε, αρχικά μέσα από την σχέση σας με την οικογένεια αλλά και από την σχέση σας με την ίδια την ανθρωπότητα.

    Οι παλιές πεποιθήσεις εγκαταλείπονται όταν διαπιστώσετε πόσο αταίριαστες έχουν γίνει με την ζωή μας που αλλάζει συνεχώς. Το κάθε σας βήμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το προηγούμενο και το επόμενο και όσο το ταξίδι της ζωής σας θα προχωράει βήμα- βήμα θα αντιλαμβάνεστε ότι αν και είσαστε στο μονοπάτι της υπευθυνότητας δεν είστε υπεύθυνοι για τον καθένα και το κάθε τι που θα συναντάτε. Είστε υπεύθυνοι μόνο για την δική σας ζωή και για όσους ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις έχετε δημιουργήσει. Όταν απελευθερωθείτε από τις υπευθυνότητες που δεν σας αφορούν θα διευρυνθεί η ικανότητα σας να δίνετε και να παίρνετε αγάπη και συμπόνια με τον πιο ευεργετικό τρόπο.

    Το σημαντικότερο μάθημα στην πορεία του 6 είναι αυτό της ισορροπίας. Το μονοπάτι της ζωής σας έχει τρία διαζώματα. Το μεσαίο είναι γεμάτο από ενέργειες αγάπης ειρήνης και κατανόησης και σας χαρίζει εντυπωσιακές δυνατότητες να διδάσκετε να θεραπεύετε να δημιουργείτε να ανατρέφετε και να λύνετε προβλήματα. Όμως στα άλλα δύο διαζώματα βασιλεύουν οι ενέργειες των ακροτήτων όπως έλεγχος, χειραγώγηση, εξάρτηση και παρανοήσεις. Κάθε φορά που θα ακολουθείτε τα δύο ακραία διαζώματα στη ζωή σας θα αισθάνεστε δυστυχισμένοι και θα αποζητάτε να γυρίσετε πίσω στο διάζωμα της σταθερότητας της ειρήνης και της ισορροπίας που είναι τα μόνα χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν το ταξίδι σας να είναι επιτυχημένο και εσωτερικά και εξωτερικά.

     Μέχρις ότου να αντιληφθείτε την ύπαρξη αυτού του τριπλού δρόμου τα γεγονότα και οι συνθήκες της ζωής μπορεί να σας σπρώχνουν σε ακραίες καταστάσεις να χάνετε τη ισορροπία και να βρίσκεστε στο ένα ή το άλλο άκρο. Φυσικά ο καθένας λίγο ή πολύ μπορεί να έχει περισσότερα από ένα δυνατά μονοπάτια στην ζωή του και να πρέπει να επιλέγει το σωστό. Στη δική σας όμως την περίπτωση αυτή θα είναι μία συχνή και δύσκολη δοκιμασία γιατί όσο η ζωή σας θα προχωρά θα συγκεντρώνετε ευθύνες για περιπτώσεις που θα πρέπει να αναγνωριστούν, να ταξινομηθούν και να κατανεμηθούν σωστά για να διατηρείτε η ισορροπία σας. Μερικές θα είναι ευχάριστες και μερικές όχι. Και το μεγαλύτερο μέρος του βάρους που θα νοιώθετε στην πλάτη σας θα αποδεικνύετε ότι είναι ευθύνη για όλους τους ανθρώπους που έχετε πάρει χωρίς να πρέπει.

    Το 6 σας δίνει την δύναμη του μαγνητισμού .μπορείτε να έλκετε πολύ ευκολότερα από τους άλλους οτιδήποτε στο οποίο εστιάζετε στην προσοχή σας. Φυσικά αυτό έχει και τα αρνητικά του. Εάν εστιάσετε στον κίνδυνο θα εμπλακείτε σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Εάν εστιάσετε σε χαμηλούς οικονομικούς στόχους αυτοί θα σας έρθουν. Το ίδιο και αν η προσοχή σας στραφεί στα προβλήματα και τα άγχη των άλλων ανθρώπων. Προσπαθήστε να εστιάσετε στις καλές πλευρές των συνανθρώπων σας αλλάζοντας τις προκαταλήψεις και τις ξεπερασμένες πεποιθήσεις με κατανόηση και καινούργιες ιδέες. Αναζητήστε ειρηνικές λύσεις και αφήστε τους άλλους να ζήσουν την ζωή τους χωρίς παρεμβολές και κριτική.

    Είστε ένας φυσικός διασκεδαστής και οι άνθρωποι έλκονται από την μαγνητική σας συναισθηματική αύρα που κρατάει το ενδιαφέρον και την προσοχή τους. Βέβαια αυτό θα γίνει ορατό μόνο όταν καταφέρετε να βρείτε την ισορροπία σας. Φαντασθείτε τον εαυτό σας σαν ένα σχοινοβάτη που ο μόνος τρόπος να προχωρήσει είναι η απόλυτη ισορροπία. Βέβαια έχετε δείκτη ασφαλείας κάτω από το σκοινί σας γι αυτό μπορείτε να αναπηδάτε ξανά στη θέση σας κάθε φορά που πέφτετε.

    Πάντα θα βρίσκετε κάποιους άλλους να σας βοηθήσουν να ξαναμπείτε στο δρόμο σας γιατί όταν είστε ισορροπημένοι είστε πραγματικά πολύ ευχάριστοι άνθρωποι. Ακτινοβολείτε και δίνετε ένα πολύ θετικό παράδειγμα. Είστε ο σχοινοβάτης και ίσως όλος ο κόσμος να μπορεί να γίνει το κοινό σας. Είστε γεννημένοι εθελοντές γι αυτό και η αίσθηση του καθήκοντος είναι τόσο δυνατή που μπορεί να σας συσσωρεύσει ευθύνες τρίτων. Δεν ζητάτε από τους άλλους να τακτοποιήσουν μόνοι τους το χάος που ζουν γιατί φοβάστε ότι δεν μπορούν να το κάνουν ή δεν θα το κάνουν καλά. Αυτή την τάση σας πρέπει να την ελέγξετε γιατί έχετε πολλά ανεκπλήρωτα όνειρα δικά σας και δεν έχετε χρόνο για εθελοντισμούς.
Αυτές οι ικανότητες σας κάνουν ικανούς δασκάλους. Αν ακολουθήσετε την σοφή παροιμία ότι είναι καλλίτερα να μάθεις κάποιο να ψαρεύει παρά να τους χαρίσεις ένα ψάρι, θα καταλάβετε ποια πρέπει να είναι η σωστή συμπεριφορά σας προς τους άλλους και ότι η ζωή δεν είναι μια σειρά από αμοιβές και τιμωρίες αλλά από καλές ή κακές συνέπειες των επιλογών και των πράξεων μας. Δεν μπορείτε ισορροπημένοι στο μονοπάτι σας όταν ασχολείστε με τις υποθέσεις των άλλων.

    Μια από τις πιο ταπεινωτικές εμπειρίες για ένα 6αρι είναι να του πούνε να κοιτάει την δουλειά του. Αυτό μπορεί να συμβεί πολλές φορές στη ζωή σας όταν οι άλλοι δουν σε σας, δικτατορικές και καταπιεστικές συμπεριφορές. Επειδή αισθάνεστε υπερήφανοι και ευτυχείς όταν πιάνουν τόπο οι πρακτικές σας συμβουλές ενώ πληγώνεστε όταν σας αγνοούν γρήγορα θα μάθετε την τέχνη του να είστε καλοί ακροατές και διπλωμάτες γιατί η ειρήνη κερδίζετε αλλά δεν επιβάλετε.

    Έχετε την ανάγκη και την επιθυμία να καταλαβαίνετε τους άλλους, από ένστικτο όμως γνωρίζετε ότι είναι αδύνατο να καταλάβεις κάτι όταν δεν το βιώσεις. Μπορεί να ζείτε μία ζωή ολόκληρη μαζί με κάποιο και στην πραγματικότητα να μην τον ξέρετε γιατί ένας αόρατος τοίχος σας εμποδίζει να τον γνωρίσετε πραγματικά. Ή αντίθετα να νοιώθετε ότι γνωρίζετε καλά κάποιο πρόσωπο που γνωρίσατε σήμερα. Η ποιότητα των σχέσεων σας θα προσδιορίζετε από πως απελευθερώνεστε από τις προκαταλήψεις και αφήνετε τον εαυτό σας να γνωρίσει σε βάθος τα άτομα με τα οποία σχετίζεστε.

    Αυτό μας ξαναφέρνει πίσω στην οικογένεια. Το να καταλαβαίνετε κάποιους σημαίνει να γίνετε οικείοι μαζί τους. Σίγουρα η εξοικείωση με την οικογένεια σας είναι η αρχή του μαθήματος. Η ζωή θα σας διδάξει ότι οι κανόνες οι παραδόσεις και η ανικανότητα να αποδεχθείτε ότι ο καθένας αλλάζει όπως κυλά η ζωή του μπορεί να σας παρεμποδίσουν να μάθετε να εξοικειώνεστε. Και όσο καλλίτερα γνωρίζετε το πεπρωμένο σας θα καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η επιθυμία σας να εξοικειωθείτε με πολλά πράγματα στη ζωή σας. Έχετε έρθει σε αυτή την ζωή για να κατανοήσετε τους άλλους και να εξοικειωθείτε μα τα πάντα.

    Ίσως να είστε γνωστοί για τις στιβαρές και υπεύθυνες προσεγγίσεις και την ικανότητα σας να επιλύετε προβλήματα. Μπορεί να μην καλωσορίζετε πάντα αυτούς που σας ζητάνε λύσεις αλλά η φύση του γονέα που σας χαρακτηρίζει σας κάνει να τους αποδέχεστε σαν μέρος του πλήθους που πρέπει να καθοδηγήσετε. Εδώ θα πρέπει να σκεφθείτε ότι οι βαθιές και ευεργετικές σχέσεις μπορεί να δημιουργηθούν μόνο όταν σέβεστε τους άλλους και τους συμπεριφέρεστε σαν σε ενήλικους και όχι παιδιά όπως συχνά έχετε την τάση. Οι εμπειρίες αυτές θα σας βοηθήσουν να απελευθερωθείτε από τις παρανοήσεις της παιδικής σας ηλικίας. Θα σας χαρίσουν ρεαλιστική κατανόηση των συναισθημάτων και των κρίσεων και θα σας μάθουν πως οι ατομικές ενέργειες των ανθρώπων τους επηρεάζουν. Κατά την διάρκεια της ζωής σας θα δημιουργήσετε πολλές σχέσεις. Κάθε μία θα επηρεάζει κατά κάποιο τρόπο την άλλη και μέσω αυτής της διαδικασίας θα δοκιμάζεται η ικανότητα σας να ισορροπείτε. Στόχος αυτής της δοκιμασίας είναι να αντιληφθείτε ότι οι σχέσεις σας είναι κάτι το ξεχωριστό και δεν μπορεί κάθε άτομο από τον κύκλο σας να ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

    Ο μαγνητισμός σας ελκύει τους ανθρώπους και μπορείτε να τον αναπτύξετε περισσότερο βγάζοντας προς τα έξω την επιθυμία για ειρήνη που αισθάνεστε μέσα σας. Αυτή η επιθυμία περιέχει μία ισχυρή ενέργεια και δημιουργεί μία αύρα γύρω σας και ειδοποιεί τους άλλους υποσυνείδητα ότι ο στόχος σας είναι η ειρήνη. Όταν αφήσετε αυτό να συμβεί θα διαπιστώσετε ότι αρχίζετε να κερδίζετε τον σεβασμό τους. Χωρίς προκαταλήψεις και με κατανόηση και σεβασμό για τους άλλους θα αποφεύγετε τις επώδυνες ακραίες καταστάσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ενθαρρύνετε τους άλλους να αρνηθούν τα πραγματικά τους συναισθήματα ούτε ότι θα μένετε ουδέτεροι όταν οι δικές σας πεποιθήσεις ή ελευθερίες αμφισβητούνται. Χρησιμοποιείστε σωστά τον μαγνητισμό σας και θα ηρεμήσετε και τα πιο επιθετικά άτομα. Είσαστε φτιαγμένοι για να χαρίζετε την ειρήνη και να δημιουργείτε μία ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού. Όταν οι φίλοι σας γίνουν οικογένεια σας θα θέλουν να σας βοηθούν και σας προστατεύουν όλη την ώρα.

    Περιμένουν από σας να πετύχετε όχι μόνο γιατί τους ευχαριστεί η ιδέα αλλά γιατί θέλουν να μάθουν κάτι από το παράδειγμα σας. Ίσως να έχετε εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους από ότι νομίζετε. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να προσέξετε και να ελέγξετε το εγώ σας και την τάση σας να χειραγωγήσετε τα πάντα γύρω σας. Γιατί αυτά θα οδηγήσουν τους άλλους να στραφούν εναντίον σας. Θα απογοητευθούν και μπορεί ακόμα να αρχίσουν να φοβούνται όταν πιστέψουν ότι χάνουν την αγάπη και την φροντίδα σας. Δεν θα είναι δύσκολο για σας να βγείτε από αυτή την σκοτεινή θέση γιατί αισθάνεστε πολύ καλλίτερα σε ειρηνική ατμόσφαιρα. Μπορεί να συναντήσετε δυσκολίες στις σχέσεις σας γιατί είναι σχεδόν ανέφικτο να γνωρίσετε την ευτυχία και την πραγματική αγάπη αν δεν μπορέσετε να εκφράσετε τα συναισθήματα που μένουν κρυμμένα μέσα σας. Θυμηθείτε ότι η ισορροπία είναι το μυστικό συστατικό μιας ευτυχισμένης και πετυχημένης ζωής.

    Οι ενέργειες του 6 είναι πολύπλοκες και ο ξεκάθαρος προσδιορισμός του σπιτικού, της οικογένειας και της ευρύτερης κοινότητας παίζει ένα σημαντικό ρόλο, για να παραμένετε ισορροπημένοι θα πρέπει να μάθετε τον ρόλο του γονέα όχι μόνο προς την φυσική σας οικογένεια αλλά και την ευρύτερη κοινότητα στην οποία ζείτε. Υπάρχει έντονη η τάση να αναλαμβάνετε όλες τις ευθύνες για αυτούς που είναι γύρω σας είτε στο σπίτι είτε στον εργασιακό χώρο. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να δημιουργήσει στρες και σε σας και στους άλλου που θα οφείλετε σε συναισθήματα ενοχής γιατί προσφέρετε πολλά παραγκωνίζοντας τον εαυτό σας. Εάν αυτό συμβεί πρέπει να αντιληφθείτε ότι έχετε πάρει περισσότερες ευθύνες από όσες αντέχετε χωρίς να το παραδέχεστε.

    Οι άνθρωποι του πεπρωμένου 6 συχνά εμπλέκονται σε περιστάσεις όπου αναλύεται και επιζητείτε η δικαιοσύνη ή παραβιάζονται κάποιοι νόμοι ή κανόνες. Πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην υιοθετείτε ακραίες προσεγγίσεις για θέματα δικαιοσύνης και κρίσης κανόνων και κανονισμών, σωστού και λάθους. Επειδή αυτό μπορεί να αποτελέσει το Βατερλό σας φροντίστε να παραμείνετε ισορροπημένοι και να επιλέξετε μία μεσαία στάση συνεκτιμώντας την σχετικότητα όλων των παραγόντων. Άλλωστε η δικαιοσύνη τις περισσότερες φορές το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι κανένας κανόνας δεν είναι απόλυτος. Όταν επιβάλλετε τους κανόνες σας στους άλλους ανθρώπους χάνετε την ισορροπία σας γιατί αρχίζετε να εξαρτάστε από την συνεργασία τους. Το πιθανότερο είναι να θελήσουν να απελευθερωθούν από τον έλεγχο σας και τότε θα καταλάβετε πόσο ασταθείς έχετε γίνει. Τότε ο φόβος ότι θα χάσετε την επιρροή μπορεί να δημιουργήσει μία δικτατορική και τυραννική συμπεριφορά ή μία φοβισμένη και απαισιόδοξη προσέγγιση με αποτέλεσμα τη συναισθηματική παράλυση που θα σας εμποδίσει να δημιουργήσετε την ζωή που επιθυμείτε. Αυτό με την σειρά του θα σας σπρώχνει συνέχεια να ζητάτε την συμβουλή των ''ειδικών'' οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι λιγότερο πληροφορημένοι από σας για να σας πουν πως πρέπει να ζείτε.

    Τα λάθη που κάνουν οι άλλοι είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας μάθησης. Όσο και αν αυτό σας φαίνετε δύσκολο ειδικότερα με τα παιδιά, δεν είναι η δική σας ευθύνη να τους αποτρέψετε από το να κάνουν λάθη. Η ικανότητα σας να διδάσκετε είναι ικανή για να τους παρέχει το σωστό επίπεδο προστασίας. Με αυτή σας την θέση θα μπορέσετε να εκπληρώσετε τον αληθινό σκοπό σας που είναι να μάθετε και να εφαρμόζετε την ισορροπία.

    Γεννηθήκατε με τάσεις κριτική μόνο και μόνο να μάθετε πόσο λάθος να είναι. Γεννηθήκατε για να βιώσετε τον  έλεγχο πάνω στους ανθρώπους και να μάθετε την ματαιότητα του. Γεννηθήκατε για να αναλαμβάνετε ευθύνες για να μάθετε για την ελευθερία, δηλαδή ότι δεν αποζητάτε την ελευθερία από τις ευθύνες αλλά την ελευθερία να αναλαμβάνετε την ευθύνη σας με άνεση. Γεννηθήκατε με το χάρισμα του μαγνητισμού για να ελκύετε τους άλλους στο παράδειγμα μιας ισορροπημένης ζωής.
Γεννηθήκατε για να δημιουργείτε με στόχο να καταλάβετε την δημιουργική διαδικασία της ζωής και να την διδάξετε στους άλλους. Τέλος γεννηθήκατε για να φέρετε την ειρήνη έτσι ώστε η ζωή να συνεχιστεί. Ίσως τώρα να αρχίζετε να καταλαβαίνετε την θεαματική σας αποστολή.

    Ο δρόμος του 6 μπορεί να σας μπερδέψει κάποιες φορές. Είναι ένας δρόμος που θα σας ζητήσει να αλλάξετε πραγματικότητες καθήκοντα και πεποιθήσεις. Αλλά είναι επίσης το πιο όμορφο ταξίδι από όλα εάν κάνετε στόχο σας να προστατεύσετε και να ομορφύνετε τη ζωή. Αυτό πρέπει να είναι το καύσιμο της κίνησης σας στη ζωή και το τιμόνι σας. Ανεξάρτητα του πόσους πολέμους ή παρανοήσεις θα βρείτε στο δρόμο σας εάν ο σταθερός σας στόχος είναι η ειρήνη και η κατανόηση θα μάθετε τα αναγκαία μαθήματα και το πεπρωμένο του 6 θα σας πάει εκεί που θέλετε να πάτε. Το 6 είναι ο δρόμος της αγάπης και επειδή η αγάπη είναι η ισχυρότερη δύναμη στη γη η ανταμοιβή σας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που πιστεύετε ότι μπορεί να είναι.

10
Ερμητική / Απ: ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
« στις: Αυγούστου 16, 2009, 17:51:50 »

1.Το μονοπάτι του πρωτοπόρου    Οι περιστάσεις της ζωής σας θα σας διδάξουν τη σημασία του να πιστεύετε στον εαυτό σας και να ικανοποιείτε την ανάγκη σας για ανεξαρτησία.  Θέλετε να οδηγείτε τη δική σας ζωή και το κάνετε χρησιμοποιώντας την ατομικότητα σας, τον μοναδικό σας μαγνητισμό για να προσελκύσετε την επιτυχία. Μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας, να σταθείτε στα πόδια σας και να πάρετε αυτό που θέλετε από την ζωή. Και αυτό που θέλετε από την ζωή μπορεί να είναι πολύ ασυνήθιστο.

    Η ενέργεια του αριθμού 1 εμπεριέχει την πρόοδο και αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να γίνουν βήματα ένα την φορά που θα οδηγήσουν σε υψηλότερους στόχους. Είστε σε θέση να αντιληφθείτε κάθε βήμα σαν ένα στόχο από μόνο του και η γνώση του τι θέλετε και πως μπορείτε να το αποκτήσετε, συνήθως έχει σαν αποτέλεσμα την επίτευξη των φιλοδοξιών σας

    Οι άλλοι μπορεί να σας βλέπουν σαν εγωκεντρικό, αδιάφορο ή ακόμα και άπληστο. Μπορεί να ζηλεύουν την θετική σας παρόρμηση και να εύχονται να είχαν και αυτοί λίγη από αυτήν την ενέργεια. Ο εγωκεντρισμός σας υπάρχει ακριβώς γιατί ο σκοπός που έχετε έρθει σε αυτήν την ζωή είναι να μάθετε για τον εαυτό σας.

    Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό το φυσικό χαρακτηριστικό τού 1 συχνά θα σας ζηλεύουν.  Εσείς πρέπει να μάθετε να εκτιμάτε αυτό που είστε και ότι κάποια αρνητικότητα από τους άλλους είναι αναπόφευκτη σε αυτόν τον δρόμο. Αλλά και αυτό μπορεί να αποφευχθεί μόλις καταλάβετε πλήρως τον ρόλο σας σαν αρχηγού και πρωτοπόρου.

    Ο δρόμος του 1 παρέχει την φυσική και πνευματική ενέργεια που σας κρατάει τόσο πολυάσχολο και σας ωθεί εκεί που είναι η δράση. Πρέπει να οδηγείτε την ζωή σας χωρίς την συνεχή επιρροή των άλλων. Ποτέ δεν μπορεί να είστε ευτυχείς εάν έχετε την ανάγκη αποδοχής από τους άλλους. Όμως θα κερδίσετε τον θαυμασμό τους όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν την αποζητάτε.

    Η αίσθηση ότι πρέπει να προχωρήσετε μόνοι σας είναι κυρίαρχη γιατί οι τρίτοι είναι πολύ αντιδραστικοί σε κάθε τι το καινούργιο, το προοδευτικό και το διαφορετικό. Μπορεί κάποιες φορές να βρίσκετε τόσο έντονη αντίδραση ώστε το μόνο πρόσωπο που να μπορείτε να καθοδηγείτε να είστε εσείς.

    Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε την τάση σας για ανυπομονησία και όπου είναι δυνατόν να την μετριάζετε. Οι ιδέες σας και τα σχεδία σας θα υλοποιηθούν μόνο την σωστή στιγμή. Πρέπει να καταλάβετε ότι επειδή οι ρυθμοί σας είναι τόσο γρήγοροι, οι άλλοι δυσκολεύονται να σας παρακολουθήσουν. Δεν σας εγκαταλείπουν αυτοί αλλά είστε εσείς που τους αφήνετε πίσω. Η κατανόηση αυτού του σημείου μπορεί να επιφέρει βελτίωση σε όλες σας τις σχέσεις.

    Σας χρειάζεται ένα κοινό που να σας εκτιμά. Άλλωστε πως μπορεί να είστε ηγέτης αν κανένας δεν σας ακολουθεί. Αλλά όταν αυτό το κοινό αρχίζει να σας καθυστερεί ή να σας αποσπά από αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε, είναι πολύ πιθανό να απελευθερωθείτε απότομα, αφήνοντας τους άλλους να αισθάνονται πληγωμένοι, εγκαταλειμμένοι και μπερδεμένοι.

    Μπορεί να μοιάζει σαν να αποσύρεστε ή να δραπετεύετε από τα πάντα. Συνήθως όμως είστε εσείς που σπρώχνετε τους άλλους πίσω για να διεκδικήσετε τον χώρο που πιστεύετε πως είναι δικός σας. Η υπομονή είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεται να αναπτυχθεί στον δρόμο ζωής 1.

    Μπορεί να είναι μοναχικά στην κορυφή αλλά αν είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας θα παραδεχθείτε ότι η κορυφή είναι ακριβώς αυτό που θέλετε να είστε. Είναι εκεί που προορίζεστε να είσθε, απλώς χρειάζεστε μερικές περιόδους απομόνωσης για να μπορέσετε να εστιαστείτε σε αυτό που είναι σημαντικό για σας.

    Ο διαλογισμός είναι ένα θέμα εστίασης πράγμα που σημαίνει ότι συχνά διαλογίζεστε χωρίς να το προσπαθείτε συνειδητά. Η εστίαση είναι ένα από τα θαυμάσια χαρίσματα του πεπρωμένου 1 και είναι το κλειδί για την επίτευξη των επιθυμιών σας, ιδιαίτερα όταν μάθετε να εστιάζεστε στην μεγάλη εικόνα αντί για ένα μικρό τμήμα της τη φορά.

    Όταν βρείτε το θάρρος να προχωρήσετε στον δικό σας δρόμο και να κάνετε αυτό που από ένστικτο αισθάνεστε ότι είναι σωστό για σας, αυτοί που κάποτε δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν το ασυνήθιστο σας όραμα, θα θέλουν ξαφνικά να πηδήσουν στο βαγόνι σας και να χειροκροτήσουν την ανεξάρτητη προσέγγιση σας. Μην αποτρέψετε αυτούς τους ανθρώπους με μια συμπεριφορά υπεροψίας, αδιαλλαξίας ή ανυπομονησίας.

    Μάθετε την τέχνη της ηγεσίας καλωσορίζοντας και ενθαρρύνοντας το αυθόρμητο κοινό σας, ενώ υπομονετικά και σίγουρα διατηρείτε τη θέση σας σαν δημιουργού και ηγέτη. Οι άλλοι σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορείτε να πιεστείτε, να εξαναγκαστείτε ή να παρασυρθείτε σε κάτι που πηγαίνει ενάντια στις ιδέες σας.

    Η σκέψη και μόνο ότι πρέπει να εξαρτάτε από κάποιον άλλο την ευτυχία, την ασφάλεια και την επιτυχία σας, είναι απωθητική. Αντίστοιχα δεν αντέχετε τους άλλους να εξαρτώνται από σας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να σας αποσπούν από αυτό που έχει σημασία για σας. Το σημείο αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή γιατί συχνά παρατηρείται να δημιουργείτε οι ίδιοι εξαρτώμενα άτομα λόγω της πρωτοβουλιακής υπερβολής που σας διακρίνει.

    Οι άλλοι όντως παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην ζωή σας, αλλά η εξάρτηση με οποιαδήποτε μορφή δεν είναι στην φύση σας. Ο δρόμος του 1 είναι ο δρόμος της ανεξαρτησίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε ένας εξαιρετικός συνεργάτης ή μέλος μίας ομάδας, αλλά οι ρόλοι, τα σχέδια και οι στόχοι πρέπει να προσδιορίζονται και οι προδιαγραφές να θέτονται, αναφορικά με το τι κομμάτι από τον εαυτό σας αισθάνεστε άνετα να δώσετε στους άλλους.

    Οι κοντινοί σας άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι. ενώ θα κάνετε τις θυσίες που είναι αναγκαίες, ποτέ δεν πρόκειται να θυσιάσετε τον εαυτό σας, το χρόνο σας, τα χρήματα σας ή τις προσπάθειες σας, γι αυτούς που, κατά την άποψη σας, μπορούν και πρέπει να μάθουν να βοηθούν τους εαυτούς τους. Κατά συνέπεια θα συναναστρέφεστε με ανθρώπους που έχουν την ίδια την ανεξάρτητη φύση με σας.

    Ο δρόμος 1, σας κάνει μια γεννήτρια θετικής ενέργειας αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην αρνείστε τα προβλήματα όταν αυτά προκύπτουν. Ένα πρόβλημα εάν δεν γίνει αποδεκτό σαν πρόβλημα ποτέ δεν θα βρεθεί η λύση που έχετε ανάγκη.

    Ένα από τα σημεία που συχνά αρνείστε στην πορεία του δρόμου 1 της ανεξαρτησίας είναι προσκόλληση και ο εθισμός σε πράγματα, καταστάσεις, πεποιθήσεις και ανθρώπους που μπαίνουν απρόσκλητοι στη ζωή σας μόνο και μόνο για αντιμετωπίσετε τις σημαντικές προκλήσεις προς την ελευθερία σας.

    Πάντοτε να παραμένετε γνώστες των δικών σας εθισμών και εξαρτήσεων. Μερικές θα είναι εμφανείς ενώ άλλες θα σας ελέγχουν αθόρυβα. Είναι αναγκαίο να αναγνωρίσετε να αποδεχθείτε και να ξεπεράσετε αυτές τις προκλήσεις. Οι εξαρτήσεις είναι αυτό που στέκετε ανάμεσα σε σας και την δημιουργία του πεπρωμένου σας. Αυτές είναι παγίδες που έχετε τοποθετήσει εσείς γιατί φοβάστε τα ίδια σας τα συναισθήματα μεγαλείου.

    Μπορεί να είναι δύσκολο για σας να αποδεχθείτε πως αυτός ο φόβος υπάρχει γιατί κατά την άποψη σας ο φόβος υποδηλώνει αδυναμία. Προσπαθείτε να μην αρνείσθε τον φόβο να είστε εξαιρετικός. Μόνο με την αποδοχή και την αγάπη της μοναδικότητας σας θα είστε σε θέση να αντιληφθείτε και να αποφύγετε ανεπιθύμητες καταστάσεις.

    Η άρνηση του φόβου θα επιβραδύνει την πρόοδο σας τόσο που θα φθάσετε στο σημείο να μην μπορείτε να κάνετε σημαντικά βήματα παρά μόνο αν έχετε την αποδοχή των άλλων. Η φύση σας είναι να προχωρείτε προοδευτικά, βήμα-βήμα με κάθε σκαλοπάτι τοποθετημένο σταθερά στην θέση του σε μία συνεχή προς τα εμπρός κίνηση. Επομένως δεν μπορείτε να επιτρέψετε στην άρνηση του φόβου και ιδιαίτερα στην άρνηση της ενοχής να σταματήσουν τη φυσική σας πρόοδο.

    Όταν δεν είστε σίγουρος για τον εαυτό σας πάλι μπορεί να θέλετε να ηγείσθε αλλά δεν θα έχετε σαφή ιδέα για του προς που κατευθύνεστε. Και στην περίπτωση αυτή οι άλλοι μπορεί να απορρίψουν εσάς, τις ιδέες σας, τις πεποιθήσεις σας, τις μεθόδους σας ή τον τρόπο ζωής σας.

    Αλλά από την στιγμή που σταματήσετε να εξαρτάστε από την αποδοχή των άλλων για τα αποτελέσματα που επιθυμείτε θα αποκτήσετε μία αίσθηση κατεύθυνσης και θα μπορέσετε να αποδεχθείτε σημαντικούς ηγετικούς ρόλους όταν σας τους προσφέρει η ζωή. Οι άλλοι έχουν ήδη επίγνωση της ανεξάρτητης φύσης σας όπως και των πολλών φυσικών ικανοτήτων σας. Το ζήτημα όμως δεν είναι πως σας βλέπουν οι άλλοι αλλά εσείς ο ίδιος πρέπει να είστε σε θέση να αναγνωρίζετε τα ταλέντα σας και να τα χρησιμοποιείτε όποτε μπορείτε. Πρέπει να μάθετε να ακολουθείτε την δική σας κινητήριο δύναμη που είναι η θέληση σας και συναισθήματα σας.

Όταν φθάσετε σε αυτό το επίπεδο αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης θα παρουσιαστούν μερικές πολύ σημαντικές ευκαιρίες που θα οδηγήσουν σε υλικές και χρηματικές απολαβές καθώς και σ΄ αναγνώριση των ταλέντων σας.

   Μερικά από τα φυσικά δώρα του πεπρωμένου 1 είναι αυτά της σιγουριάς και του θάρρους έχετε ισχυρές ανάγκες και επιθυμίες που τους βλέπεται σαν στόχους και φιλοδοξίες. Συχνά οι στόχοι σας μπορεί να φανούν κοινότυποι μη πρακτικοί ή ακόμα και μεγαλειώδεις στους άλλους. Και επειδή πολύ συχνά μπορεί να θεωρούν τις ιδέες σας πολύ εγωιστικές ή χρηματοθηρικές είναι αναγκαίο να αγνοήσετε την κριτική τους και να ακολουθήσετε τις δικές σας πεποιθήσεις. Πως αλλιώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ένας πρωτοπόρος ;

    Οι άλλοι άνθρωποι στην ζωή σας μπορεί καμιά φορά να σας απογοητεύσουν γιατί δεν συμμερίζονται το πάθος σας για τα διάφορα πράγματα που αγαπάτε. Μπορεί να συναντήσετε μεγάλη αντίσταση από μέρους τους και να διερωτηθείτε γιατί δεν είναι ευχαριστημένοι μαζί σας. Μοιάζει να μην υπάρχει εμφανής λόγος γιατί οι άλλοι σας αποδοκιμάζουν τόσο συχνά. Τολμάτε να είστε ο εαυτός σας, η θέληση σας είναι ισχυρή και ενεργή, πετυχαίνετε πράγματα. Άρα γιατί οι άλλοι δεν σας δέχονται όπως είστε;
Αναφορικά με αυτό θα πρέπει να μάθετε ότι οι ανάγκες, οι επιθυμίες, και τα επίπεδα συνειδητότητας του καθενός είναι διαφορετικά. Ο καθένας εξελίσσετε με διαφορετικές ταχύτητες με διαφορετικούς τρόπους και κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Η προσωπική φύση του καθενός είναι διαφορετική. Ενώ τις περισσότερες φορές είστε ένας καταπληκτικός εκπρόσωπος της ελεύθερης βούλησης, πρέπει να μάθετε να επιτρέπετε στους άλλους να είναι αυτό που είναι και να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι τρόποι να ζουν να συμπεριφέρονται ή να εξελίσσονται.

   Όταν έχετε αποδεχθεί τον εαυτό σας για αυτό που είστε θα είστε σε θέση να διδάξετε και να εμπνεύσετε τους άλλους για την σημασία της ατομικότητας τους και την ανάγκη να γίνουν πιο αυθεντικοί και ανεξάρτητοι.

    Ο κόσμος έχει πια ξεπεράσει την ανάγκη του για είδωλα και για ήρωες αντί για αυτό η ανθρωπότητα  τώρα απαιτεί αληθινή πληροφόρηση που να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ζήσουν τις δικές τους ζωές. Έχετε πολλά να διδάξετε για την αυτοαποδοχή την αποφασιστικότητα την Ελεύθερη Βούληση, την δημιουργικότητα και την προσωπική ικανοποίηση. Αλλά μπορείτε να εκπληρώσετε αυτή την δυνατότητα μόνο αν εσείς ο ίδιος αποδεχθείτε τον εαυτό σας και είστε ανεξάρτητος δημιουργικός ικανοποιημένος από την όλη σας πρόοδο και πρόθυμος να ανοίξετε τον δρόμο για τους άλλους ακόμα και αν η βασική σας εστίαση αυτής της ζωής είναι ο εαυτός σας.

    Μπορεί να κρύβετε τον εγωκεντρισμό σας πολύ έξυπνα, αυτός όμως υπάρχει όπως είναι προδιαγεγραμμένο. Πιθανόν να γνωρίζετε ήδη αυτή την τάση σας ακόμα και αν δεν την κάνετε ορατή προς τα έξω. Σε μερικούς ανθρώπους αυτό μπορεί να φαίνετε αλλά για σας ο εγωκεντρισμός είναι τελείως φυσικός και είναι ελκυστικός όταν εξισορροπείτε από το ενδιαφέρον για τους άλλους. Εδώ μπορεί να πρέπει να μάθετε την διαφορά μεταξύ του να είστε εγωκεντρικός και εγωιστής, εγωτικός και επαρμένος, ανυπόμονος και ληθαργικός, μοντέρνος και παλαιομοδίτικος, άκαμπτος και χαλαρός.

    Ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα που πρέπει να μάθετε σε αυτόν τον δρόμο της ζωής είναι αυτό του Εγώ. Χωρίς ένα ξεκάθαρο Εγώ είναι αδύνατο να ξέρετε ποιος είστε και τι είστε ικανοί να κάνετε. Οι άνθρωποι που λένε ότι πρέπει να θάβουμε το Εγώ μας προκείμενου να είμαστε πνευματικά ολοκληρωμένοι ξεχνούν ότι προκειμένου να είμαστε ολοκληρωμένοι πρέπει να επιτρέψουμε στο Εγώ να βρει την σωστή του θέση. Το Εγώ είναι μέρος του όλου και δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς το Εγώ μας γιατί αρνούμαστε ένα μέρος του εαυτού μας.

    Το μάθημα που πρέπει να μάθετε για το Εγώ σας είναι αυτό της ισορροπίας. Πρέπει να μάθετε να ισορροπείτε την προσωπικότητα σας μεταξύ του υπερβολικού και του ελάχιστα Εγώ και να επιτρέψετε στο εγώ σας να υπάρχει σε τέτοιο βαθμό ώστε να βιώσετε την δημιουργική τελειότητα. Έχετε ανάγκη να αναπτύξετε μια ρεαλιστική αίσθηση της σημαντικότητας σας. Έχετε έρθει εδώ για να μάθετε για τον εαυτό σας και είναι φυσικό επομένως για το εγώ σας να έχει έντονες εξάρσεις μερικές φορές ακριβώς για να μάθετε πώς να το ισορροπείτε. Έχετε ανάγκη να είστε ειλικρινής για το πώς πραγματικά αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Υπάρχει πολύ υλικό για στοχασμό εδώ.

    Η ενέργεια του αριθμού 1 επιτρέπει ένα πολύ πιο εύκολο ταξίδι μέσα στη ζωή από τους άλλους αριθμούς πεπρωμένου αλλά μόνο αν επιτρέψετε αυτή την άνεση να μπει στην ζωή σας. Εάν πιστεύετε ότι αυτή η ζωή είναι ένας αγώνας θα ανακαλύψετε ότι αυτό που στην πραγματικότητα πολεμάτε είναι μία κάποιου είδους εξάρτηση. Η ειλικρίνεια με τον εαυτό σας είναι εξαιρετικά σημαντικά γιατί έχετε την τάση να αρνείστε τις εξαρτήσεις σας ακόμα και όταν αυτές είναι προφανείς. Όταν γίνετε αληθινά ο εαυτός σας και ακολουθήσετε την καρδιά σας η ζωή και η αγάπη θα ρέουν πολύ εύκολα για σας. Προβλήματα θα προκύπτουν πάντοτε όταν εξαρτάστε από κάποιο ή κάτι και όταν αρνείστε ή υπερβάλλετε τα συναισθήματα σας. Το να είστε ο εαυτός σας σημαίνει να είστε ο εαυτός σας και τίποτε περισσότερο.

    Ένα από τα βασικά χαρίσματα του πεπρωμένου 1 είναι η μοναδική σας ικανότητα να επηρεάζεται τους άλλους. Την ίδια στιγμή οι άλλοι συχνά σας βλέπουν σαν κάποιο που θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα να πίεζε λίγο τον εαυτό του. Αυτό απλά δείχνει ότι οι άλλοι έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση του δυναμικού σας απ ότι εσείς. Έχουν αντιληφθεί για το πόσα πράγματα είστε ικανοί και διερωτώνται γιατί δεν έχετε πιέσει τον εαυτό σας περισσότερο. Ένας από τους λόγους που δεν πιέζετε τον εαυτό σας στο βαθμό που οι άλλοι θα ήθελαν είναι απλά ότι δεν θέλετε να το κάνετε. Θέλετε να ζήσετε την ζωή σας με τους δικούς σας όρους. Δεν θέλετε οι άλλοι να καθορίζουν τους στόχους σας και τον τρόπο δράσης σας. Έχετε τις δικές σας απόψεις για το που θέλετε να φτάσετε και πως προτίθεστε να φτάσετε εκεί.

    Κι όμως σε περιόδους κρίσεις μπορεί να καταπλήξετε όλους περιλαμβανομένου και του εαυτού σας καθώς με την αποτελεσματική σας δράση σώνετε την κατάσταση.
Αναγνωρίστε πόσο εξαιρετικοί διαφορετικοί και ισχυροί είστε. Αυτό μπορεί μερικές φορές να σας αφήνει ένα συναίσθημα ότι είστε ο μόνος που προσπαθείτε σε κάποια συγκεκριμένη περίσταση. Υπάρχει κάποια μοναχικότητα συνδεδεμένη με αυτό το συναίσθημα, μία αίσθηση όταν όλα έχουν λεχθεί και γίνει 'ότι είστε πολύ μόνος σ΄ αυτό τον κόσμο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι αυτό συναίσθημα της μοναχικότητας είναι ένα από τα χαρίσματα του δρόμου 1.

    Βλέπετε, ότι όλοι μόλις τώρα μαθαίνουμε σαν ανθρώπινο είδος ότι είμαστε συνδεδεμένοι και συσχετισμένοι μεταξύ μας. Αλλά μέχρι αυτό να γίνει κατανοητό σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι περισσότερα άτομα να καταλάβουν τις καινούργιες πληροφορίες που φτάνουν στο κόσμο μόλις τώρα είμαστε μόνοι και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τίποτα. Κανένας από μας δεν ξέρει τι είναι πίσω από την γωνία. Εσείς τουλάχιστον έχετε συνειδητοποιήσει αυτή την πραγματικότητα γεγονός που σας δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με αυτούς που μοιάζουν να εξαρτώνται πάντοτε από εξωτερικούς παράγοντες για την πληροφόρηση και την ασφάλεια τους.

    Η αίσθηση ότι είστε μόνοι σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος σας όταν συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε έρθει για να ακολουθήσετε τα πλήθη. Εάν το κάνετε θα σας φέρει μόνο δυστυχία. Αντιθέτως πρέπει να βρείτε τις δικές σας αλήθειες και να καταλάβετε ότι ο ρόλος σας στη ζωή είναι να είστε πρωτότυποι, δημιουργικοί, εφευρετικοί, ανεπηρέαστοι και αυτάρκεις. Η θέση σας στη ζωή είναι να είστε μόνος μπροστά από το πλήθος.

    Να είστε ο εαυτός σας, να είστε μοναδικοί και να παίρνετε την πρωτοβουλία όλων υποθέσεων της ζωής σας. Απελευθερώστε και δυναμώστε την βούληση σας αποδεχόμενοι τα πάντα σχετικά με τον εαυτό σας και αυτούς που σας περιβάλλουν. Εκφράστε αυθόρμητα τα συναισθήματα σας, αποδεχθείτε την ελευθερία σας την ανεξαρτησία σας, την ατομικότητα σας την μοναδικότητα σας. Φροντίστε για τις ανάγκες σας πρώτα και τότε θα μπορέσετε να φροντίσετε και να εμπνεύσετε τους άλλους όταν παρουσιαστεί ανάγκη με ένα ασυνήθιστο βαθμό συμπαράστασης και κατανόησης.

    Η πρόθεση εμπεριέχει πολύ ισχυρή ενέργεια και αν η πρόθεση σας είναι να αγαπάτε η αγάπη θα υλοποιηθεί στη ζωή σας με μεγάλη δύναμη. Οι προσωπικές σχέσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά γιατί θα ανθήσουν μόνο με εκείνους στους οποίους το Εγώ είναι ήδη ισορροπημένο, ή με αυτούς που δουλεύουν ενεργά με την εξισορρόπηση του Εγώ τους, αυτούς που εκτιμούν και ενθαρρύνουν το δημιουργικό σας και πρωτοπόρο πνεύμα και τέλος με αυτούς που η δική τους αίσθηση στόχου είναι τόσο έντονη όσο και η δικής σας.

    Είστε ένα δυνατό και φιλόδοξο πρόσωπο που έλκετε από την δύναμη και την φιλοδοξία των άλλων. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αγαπάτε και, αγαπώντας τους όπως εσείς θα θέλατε να σας αγαπάνε η ίδια η αγάπη θα ρέει προς και από εσάς σε μεγάλη αφθονία.

11
Ερμητική / Απ: ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
« στις: Αυγούστου 16, 2009, 17:49:58 »

2.  Το μονοπάτι του ευαίσθητου


    Ο αριθμός πεπρωμένου 2 οριοθετεί μία ζωή κατά την διάρκεια της οποίας θα μάθετε για τις θηλυκές πτυχές της ζωής, την σεξουαλική ισορροπία, τη συναισθηματική έκφραση, την διαίσθηση, την θεραπεία, την ειρήνη, την συνεργασία, τις σχέσεις, την διπλωματία, την υπομονή, και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Στη νέα χιλιετία, είναι οι άνθρωποι με την ενέργεια του 2 που θα ανοίξουν το δρόμο μέσω των λεπτών δυνάμεών της διπλωματίας και της πειθούς, για την επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων και που θα εμπνεύσουν την ανθρωπότητα να λειτουργήσει σε συναισθηματικό επίπεδο.

    Εσείς που έχετε τον αριθμό 2, προκειμένου να πορευτείτε με επιτυχία, πρέπει να αναπτύξετε μια ειρηνική προσέγγιση και να κατανοήσετε πώς η "μεγάλη εικόνα" επηρεάζεται πάντα από τις φαινομενικά μικρότερες λεπτομέρειες. Και μένει για σας ο σημαντικός στόχος της σύνδεσης. Για όλα τούτα απαιτούνται μεγάλη υπομονή και αφιέρωση. Είστε αυτοί που θα ενθαρρύνουν και θα προάγουν όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν να προσφέρουν κάτι πολύτιμο. Είστε αυτοί που θα φροντίζουν τις λεπτομέρειες, ότι δηλαδή οι άλλοι είναι ανίκανοι ή απρόθυμοι να χειριστούν.

    Αυτό σας κάνει τους υπέρτατους μεσολαβητές τα άτομα που θα αναπτύξουν αυτή την δικτύωση. Ο σκοπός σας είναι να παρέχετε υπηρεσίες που θα βοηθήσουν τους άλλους να προχωρήσουν. Είστε η απαραίτητη αόρατη πηγή ενέργειας πάνω στην οποία στηρίζονται οι άλλοι. Ταυτόχρονα θα σας δοθεί η ευκαιρία να προάγετε και τις δικές σας μοναδικές φιλοδοξίες, τα όνειρα, και τους υψηλότερους σκοπούς σας. η ενέργεια του 2 σας έχει χαρίσει την δύναμη της φώτισης. Όταν εστιάζετε αυτό το ευεργετικό σας φως στους άλλους ανθρώπους τους αναζωογονείτε και τους εμπνέετε. Αλλά και εσείς με την σειρά σας εμπνέεστε από τις σχέσεις σας και τις εμπειρίες σας.

    Ανεξάρτητα του πόσο ευημερούσατε στην προηγούμενη χιλιετία είναι την χιλιετία του 2000 που η ζωή θα γίνει το όστρακο σας και ο κόσμος η θεατρική σας σκηνή. Όμως, είναι ο τρόπος που ταξιδέψετε το μονοπάτι του 2 που θα προσδιορίσει την ποιότητα του μαργαριταριού που θα αναπτυχθεί μέσα στο όστρακο. Ο τρόπος που ζείτε, σκέπτεστε αισθάνεστε, αποφασίζετε και ονειρεύεστε μοιάζει να είναι διαφορετικός από την επικρατούσα ιδέα για την επιτυχία. Και όμως μέσα από το παράδειγμα σας οι άλλοι μπορεί να μάθουν να μιμηθούν και να υιοθετήσουν έναν ολοκαίνουργιο τρόπο ζωής με κορυφαίες προτεραιότητες την ειρήνη την αγάπη και την κατανόηση.

    Θα χρειαστεί να προβάλλετε ιδέες που μέχρι τώρα ανήκαν στην σφαίρα του ιδεαλισμού αλλά που είναι στην πραγματικότητα τα εξελικτικά στοιχεία της ζωής. Πρέπει να παραμείνετε πιστού στα συναισθήματα σας και να βρείτε το θάρρος να αμφισβητήσετε αυτά που οι άλλοι ονομάζουν εξουσία και εμπειρία. Και πρέπει να μάθετε να τα κάνετε χωρίς βία. Χρησιμοποιείστε απλά την φυσική σας ικανότητα να πείθετε. Ο στόχος του 2 είναι η ειρήνη. Μπορεί να χρειαστεί να πλησιάσετε εκείνους που είναι σε θέση εξουσίας για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους έχετε ελάχιστη τάση για έλεγχο, επιθετικότητα, σκληρό ανταγωνισμό και εγωπάθεια. Για αυτό και αν δεν αποδεχθείτε τον σκοπό που έχετε έρθει να υπηρετήσετε θα συναντήσετε σοβαρά προβλήματα σχετικά με την θέση σε αυτόν τον ανταγωνιστικό και εχθρικό κόσμο.

    Τα χαρίσματα που διαθέτετε οποία και να είναι θα αποτελέσουν τα σκαλοπάτια για να φέρετε σε πέρας την ζωτική σας αποστολή. Η συναισθηματική σας φύση θα σας δώσει την πληροφόρηση και την γνώση για το πώς μπορεί να προκύψει ειρήνη μέσα από αυτό το χάος που λέμε ζωή. Έχετε την ικανότητα να νοιώθετε και να διαισθάνεστε ποια πρέπει να είναι η πορεία σας μέσα στην ζωή και αυτό είναι ένα χάρισμα με το οποίο πρέπει να εξοικειωθείτε. Ο πρωταρχικός λόγος που σας κάνει τόσο ευαίσθητους είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας και είναι η αποδοχή της πραγματικότητας και η διακαής σας επιθυμία να την αλλάξετε και όχι απλά να την κουκουλώσετε που θα σας βγάλουν από τις συναισθηματικές ακρότητες και θα σας φέρουν σε μία κατάσταση ισχύος.

    Ο δρόμος του 2 δίνει έμφαση στο συναίσθημα που είναι η πιο θετική κινητήρια δύναμη της ανθρωπότητας. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει όλοι. Μέχρι ότου η συναισθηματική μας πραγματικότητα γίνει αποδεκτή σαν θετικός παράγοντας στη ζωή τα δικά σας έντονα συναισθήματα μπορεί να σας αγχώσουν. Επειδή ακριβώς η δύναμη του συναισθήματος δεν έχει γίνει αποδεκτή ούτε και εσείς αναγνωρίζεστε σαν ισχυρό άτομο. Η παρανόηση των συναισθημάτων από την ανθρωπότητα μας έχει οδηγήσει να τα αρνούμαστε σε μεγάλο βαθμό.

    Υπάρχει μία τάση στα δυάρια να έλκονται προς το ένα ή το άλλο άκρο και ή να γίνονται υπερευαίσθητοι ντροπαλοί, ταπεινοί, παθητικοί και αυτοκαταπιεζόμενοι ή εξαιρετικά επιθετικοί, ευέξαπτοι, χειριστικοί, κριτικοί μέχρι και εγκληματικοί. Μερικά δυάρια μπορεί να ταλαντεύονται μεταξύ των δύο άκρων μέχρι να πετύχουν μία ισορροπία. Και τα δύο άκρα είναι αποτελέσματα του φόβου, επομένως οι φόβοι σας προέρχονται από έντονα συναισθήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο.

    Υπάρχει μια έμφυτη υποτονικότητα και ντροπαλότητα αλλά εάν παραμείνετε πιστοί στον εαυτό σας και ακολουθήσετε τα βαθύτερα συναισθήματα σας η ταπεινότητα σας θα αντιμετωπίζετε από τους άλλους σαν αξιοπρέπεια, πραότητα και ακτινοβολία. Θυμηθείτε ότι είναι η αποδοχή της δικής μοναδικής πραγματικότητας που σας κάνει τόσο πιστικούς και πιστευτούς. Το να αποδεχθείτε την δική σας πραγματικότητα είναι ευφυΐα και αποτελεί το κλειδί για να ταξιδέψετε το δρόμο του δύο με ασφάλεια και επιτυχία.

    Το 2 είναι ο αριθμός της σχέσης. Η αίσθηση ότι είστε σημαντικοί μειώνεται συχνά από την ανάγκη σας να βοηθήσετε και να καταλάβετε άλλους ανθρώπους και τις συνθήκες ζωής τους. Οι διάφορες περιπτώσεις θα σας μάθουν να συσχετίζετε το ένα με το άλλο ώστε να πετυχαίνετε μία λογική και ευεργετική σύνδεση. Έχετε ανάγκη να καταλάβετε την θέση σας μέσα σε όλες σας τις σχέσεις. Μέσα από αυτές τις διασυνδέσεις θα δώσετε και θα πάρετε πολύ αγάπη.

    Οι συγγενείς μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας. Γρήγορα θα αντιληφθείτε ότι η σχέση σας μαζί τους επηρεάζετε από την αντίληψη σας για την πραγματικότητα τους. Με άλλα λόγια δεν πιστεύετε ότι έχετε συνάφεια με κάποιους ανθρώπους μόνο επειδή είναι συγγενείς εξ αίματος. Μπορείτε να σχετίζεστε με άλλους νοιώθοντας τις ανάγκες τους, τα κίνητρα τους και τις αιτίες των προβλημάτων τους. Μπορείτε να ξεκαθαρίζετε τα συναισθήματα σας λεκτικά ή καλλιτεχνικά. Νοιώθετε ότι με κάποιο τρόπο συνδέεστε με όλα τα ανθρώπινα όντα. Ο δρόμος του 2 σας δίνει ευκαιρίες για να γίνετε οργανωτές, μεσολαβητές και ειρηνοποιοί. Συχνά θα βρισκόσαστε σε καταστάσεις που θα απαιτείται η συνεργασία σας. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό γιατί δεν συνεπάγεται ότι θα προσφέρετε τον εαυτό σας στις απαιτήσεις των άλλων. Σημαίνει απλά ότι θα λειτουργείτε με την δική σας θέληση μέσα σε μία ομάδα στην οποία ο κάθε εμπλεκόμενος έχει ένα συγκεκριμένο ταλέντο να συνεισφέρει ή έναν ρόλο να παίξει.

    Έχετε έρθει για να συνδέσετε άλλους ανθρώπους. Αυτό θα το διαπιστώσετε από τον τρόπο που είναι δομημένη η κοινωνική σας ζωή. Η οικογένεια σας και οι φίλοι σας είναι μια συλλογή από διαφορετικούς χαρακτήρες. Αυτοί είναι άνθρωποι που μπορεί ποτέ να μην εύρισκαν κάτι κοινό μεταξύ τους αν δεν υπήρχε ο δεσμός μαζί σας. Ουσιαστικά είστε ότι έχουν κοινό. Όσο περνάει ο καιρός οι άνθρωποι που εσείς συστήσατε μπορεί να γίνουν φίλοι, συνεργάτες ή ακόμα και σύντροφοι. Μπορεί να μην είστε ο αρχηγός αυτών των ομάδων, αλλά χωρίς εσάς να κάνετε τις διασυνδέσεις οι ομάδες απλά δεν θα υπήρχαν.

    Η νεανική σας ηλικία μπορεί να πέρασε δύσκολο γιατί, αν και οι προσπάθειες σας ήσαν ορατές και συχνά ανεκτίμητες, η ευφυΐα σας, η συμβολή σας και το ταλέντο σας δεν είχαν αναγνωριστεί. Μπορεί να παρουσιάζατε μερικές καταπληκτικές ιδέες οι οποίες να μπήκαν σε εφαρμογή από κάποιους πιο δυναμικούς και αποτελεσματικούς από σας. Μπορεί να βρεθήκατε σε ηγετικές θέσεις νωρίς στη ζωή σας μόνο και μόνο για να καταλάβετε ότι δεν είστε αρκετά δυναμικοί για αυτό τον επιθετικό κόσμο. Αποτελεί πια μέρος της εμπειρίας σας να σφετερίζονται άλλοι άνθρωποι τις ιδέες σας και την δουλειά σας. Αλλά αυτά συμβαίνανε τότε. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ζείτε έναν νέο κύκλο όπου η ισχυρή ενέργεια του 2 δεσπόζει στην σκηνή.

    Στην χιλιετία του 2000 είναι η δική σας κατηγορία ηγεσίας που θα προσελκύσει τους περισσότερους οπαδούς. Οι ενέργειες του 2 απαιτούν υπομονή που είναι κάτι που διαθέτετε σε αφθονία. Το να παίζετε ρόλους κομπάρσου ήταν δύσκολο την προηγούμενη χιλιετία, αλλά όσο περισσότερο προσπαθήσετε να καταλάβετε και να αποδεχθείτε το υποτονικό παρελθόν σας τόσο περισσότερο θα βρίσκετε την αναγνώριση που σας αξίζει. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε επειδή έχετε γεννηθεί στο δρόμο της αγάπης της ειρήνης και της κατανόησης γιατί περάσατε μία τόσο τραυματική, χαοτική και σκληρή παιδική ηλικία. Ίσως να μπορέσετε να απελευθερωθείτε από τον πόνο, τον φόβο, τον θυμό και τις ενοχές της νεότητας σας όταν συνειδητοποιήσετε ότι αυτές οι πρώιμες εμπειρίες ήσαν αναγκαίες για να εμφυσήσουν μέσα σας την επιθυμία για αρμονία. Επιτρέψτε σε αυτή την επιθυμία να γίνει τόσο δυνατή που να αποτελέσει τη κινητήρια δύναμη σας. Αυτές οι παιδικές εμπειρίες σας έκαναν και ένα άλλο καλό. Δημιούργησαν την οξεία αντίληψη και την εσωτερική γνώση της συμπεριφοράς των ανθρώπων . μια κατανόηση αυτού ότι θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε άνετα στο σημαντικό σας ρόλο του να συνδέσετε τις ιδέες των ανθρώπων και να κάνετε τα πράγματα να δουλεύουν αρμονικά.

    Να είστε υπομονετικοί και παρατηρητικοί όταν παρατηρείτε τους άλλους να φέρνουν αποτελέσματα με μια δύναμη που απλά εσείς δεν διαθέτετε. Όποτε προσπαθήσετε να μιμηθείτε τις επιθετικές τακτικές των άλλων θα καταλήξετε δυστυχισμένοι με περιττά προβλήματα. Πολύ συχνά οι άλλοι παίρνουν τα εύσημα των ιδεών και των προσπαθειών σας, ή χρησιμοποιούν εσάς και τις ικανότητες σας χωρίς να σας το αναγνωρίζουν. Μπορεί να υπήρξαν κάποιες φορές στη ζωή σας που πιστέψατε ότι δεν είχατε τις ικανότητες που χεριάζετε για να απολαύσετε το είδος της επιτυχίας που κάποιοι μοιάζει να κατακτούν με ευκολία. Και πάλι όμως αυτή θα είναι μία προσωρινή κατάσταση που σας έτυχε για να μάθετε το μάθημα σας. Στο τέλος θα βγείτε θριαμβευτές με τον δικό σας τρόπο και με τη πρόσθετη ικανοποίηση της γνώσης ότι η επιτυχία σας βοήθησε και άλλους αγαπητούς σας να πετύχουν επίσης.

    Είστε διπλωμάτες από την φύση σας. Μέσα από ικανότητα σας να επικοινωνείτε και να σχετίζεστε με τους άλλους θα κερδίσετε προσωπική ευτυχία επιτυχία και αναγνώριση. Έχετε βαθύ ενδιαφέρον για τους άλλους και είστε εξαιρετικοί φίλοι. Όμως, όταν τα 2αρια αγχωθούν με το αργότερο βήμα τους είναι σε θέση να μετατρέψουν την διπλωματία σε εξαπάτηση. Εάν ποτέ βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση μπορεί να βγάλετε την φήμη ότι είστε πονηροί ύπουλοι ή διπρόσωποι. Είστε εξαιρετικά έξυπνοι για να κρύψετε το γεγονός ότι το χάρισμα της πειθούς που έχετε ήταν το εργαλείο της χειραγώγησης. Και αντί να απολογηθείτε μπορεί να αντιστρέψετε την κατάσταση και να κάνετε το άτομο που εσείς βλάψατε να αισθανθεί ενοχές γιατί σας κατηγόρησε. Είναι γεγονός ότι τα 2αρια μπορεί να στείλουν εμάς τους υπόλοιπους σε μπερδεμένα ταξίδια ενοχών. Ενώ είστε συνήθως πολύ ευαίσθητοι στα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων τα δικά σας συναισθήματα μπορεί να πληγωθούν πολύ εύκολα.

    Αυτό μπορεί να το αποφύγετε όταν μάθετε να αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας με τις πραγματικότητες που σας περιβάλουν. Τα περισσότερα 2αρια έχουν την τάση να φεύγουν από καταστάσεις όπου οι άλλοι είναι άκαρδοι, αδιάφοροι υβριστικοί ή αγενείς. Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι με αυτό τον τρόπο στερούν τον εαυτό τους από πολλές ευεργετικές εμπειρίες. Οι άνθρωποι του 2 πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν την αναισθησία των άλλων χωρίς να ταράζονται.

    Ανήκετε εκεί έξω στον μεγάλο και άκαρδο κόσμο για να κάνετε πράγματα να συμβούν για τους άλλους και για τον εαυτό σας. Είστε προικισμένοι με τεράστια υπομονή, ειδικά σε καταστάσεις που απαιτούν προσοχή στην λεπτομέρεια. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ακούραστη, υπομονετική και σχολαστική προσοχή στην λεπτομέρεια είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία σας.

    Σας αρέσει να θεωρείτε τον εαυτό σας καλό φίλο και συνήθως είστε έχετε επίσης την ανάγκη να σας αγαπούν. Πρέπει να μάθετε τον αυτοσεβασμό, γιατί ενώ δείχνετε προς τα έξω ότι δεν έχετε δυσκολία σ΄ αυτό τον τομέα, εσωτερικά έχετε συναισθήματα κατωτερότητας όταν άλλοι μοιάζουν ισχυρότεροι και ικανότεροι από σας. Μπορεί να φτάσουν κάποιες στιγμές που αμφισβητείτε το ταλέντο σας ή το ότι είστε επιθυμητοί. Τότε είναι που γίνεστε ευάλωτοι, οι δυνάμεις της πειθούς σας αντιστρέφονται και επιτρέπετε στους άλλους να σας το παίζουν δάσκαλοι για πράγματα που είναι αντίθετα με τα πιστεύω σας.

Εδώ, η ζωή προσπαθεί να σας μάθει να σέβεστε την δική σας ελεύθερη βούληση και να λέτε όχι όταν όχι είναι αυτό που θέλετε να πείτε χωρίς φόβο και ενοχές. Χρειάζεται να είστε προσεκτικοί να μην υποκύπτετε στις πιέσεις των άλλων μόνο και μόνο για να αποφύγετε την κατά μέτωπο αντιμετώπιση. Η αίσθηση της αυτοεκτίμησης πρέπει να αναπτυχθεί τόσο ώστε να αντιμετωπίζετε ανθρώπους και καταστάσεις με αυτοπεποίθηση και εξουσία αντί για αμυντική επιθετικότητα και θυμό. Όταν μάθετε περισσότερα για την ενέργεια του 2 θα καταλάβετε ότι οι δυνάμεις σας βρίσκονται στους τομείς όπου οι άλλοι άνθρωποι έχουν παντελή έλλειψη. Κάνοντας γι αυτούς αυτό που αυτοί δεν μπορούν να κάνουν για τον εαυτό τους, σε μία μορφή παροχής υπηρεσίας θα δημιουργήσετε μία ισχυρή θέση για τον εαυτό σας και θα γίνετε απαραίτητη.

    Οι ενέργειες του 2 δεν είναι μόνο εξαιρετικά ισχυρές με τον δικό τους μοναδικό τρόπο αλλά γίνονται ισχυρότερες στην καινούργια χιλιετία. Το ίδιο και σεις. Η μαγνητική έλξη της παγκόσμιας ενέργειας 2 έχει γίνει ήδη αισθητή σε όλο τον κόσμο. Είστε οι τυχερότεροι των ανθρώπων γιατί σας παρέχει ότι χρειάζεται όχι μόνο για να επιβιώσετε μέσα στις δραστικές αλλαγές που συμβαίνουν αλλά επίσης για να καταλαβαίνετε και να εξελίσσεστε δημιουργικά ή εποικοδομητικά μέσα σε αυτές τις αλλαγές. Η ισχυρή διαίσθηση είναι ένα από τα βασικά χαρίσματα του 2. για να ακούσετε την φωνή της διαίσθησης σας πρέπει να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε από κάθε τι που σας συμβαίνει εσωτερικά και εξωτερικά. Χρειάζεται να μάθετε να κάνετε ότι θέλετε στη ζωή χωρίς να γίνεστε καταπιεστές αλλά και χωρίς να κρύβετε το φως σας. Εάν δεν κάνετε μία προσπάθεια να μειώσετε το στρες και την απόσπαση στη ζωή σας, μπορεί ποτέ να μην μπορέσετε να αποδεχθείτε αυτό το εκπληκτικό μονοπάτι ή να απολαύσετε τα δώρα που έχει να σας προσφέρει.

    Δεν υπάρχει χώρος για περιττό άγχος στη ζωή σας γιατί η ενέργεια του 2 κινείται αργά και εξευγενισμένα. Η πίεση που προέρχεται από την προσπάθεια της κίνησης αντίθετα προς αυτό το ισχυρά αργό ρεύμα θα σας αρρωστήσει. Μην ξεχνάτε ότι η ισχυρότερη ταχύτητα στο αυτοκίνητο είναι η πρώτη. Όποτε αισθάνεστε ανεξήγητη πίεση να είστε σίγουροι ότι έχετε υπερβάλλει τις δυνάμεις σας. Αλλά όταν πραγματικά αποδεχθείτε αυτό τον αργότερο δρόμο σας, θα αρχίζουν να σας συμβαίνουν αξιοσημείωτα πράγματα. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι ότι θα αρχίσετε επιτέλους να καταλαβαίνετε πόσο ισχυροί είστε.

    Μία δόση νευρικότητας είναι αναπόφευκτη γιατί μπορεί να μην μπορέσετε να καταλάβετε από πού σας ήρθε αυτή η δύναμη και τι πρέπει να την κάνετε. Θα αρχίσετε να διερωτάστε αν είναι πραγματική ή όχι, ή μήπως εξαπατάτε κάπως τον κόσμο που έχουν γίνει θανατικό ακροατήριο σας και θαυμαστές σας. Μπορεί να θελήσετε να κάνετε πίσω από αυτόν τον συναρπαστικό αλλά απαιτητικό ρόλο. Αν όμως κάνετε πίσω θα είστε δυστυχισμένοι γιατί γνωρίζετε ότι είστε ικανοί για πολύ περισσότερα. Θα τα βάλετε με τον εαυτό σας επειδή ονειρεύεστε ποιοι μπορούσατε να είστε αντί απλά να το κάνετε.

    Πιθανόν να γνωρίζετε από παλιά αυτές τις ειδικές ικανότητες σας. Αλλά σπάνια μπορούσατε να τις προσδιορίσετε και να τις αξιοποιήσετε εποικοδομητικά στην νεότητα σας. Αυτό συνέβαινε γιατί δεν μπορούσατε να πιστέψετε πόσο μεγάλο είναι το δυναμικό σας. Αλλά όσο ο καιρός περνάει και η πνευματική σας φύση αποδέχεται περισσότερο την συναισθηματική σας φύση θα αισθάνεστε πιο έντονα τη δύναμη που παράγετε από την ισορροπία των ενεργειών σας. Η πραγματική πνευματική φύση έχει ελάχιστη σχέση με την θρησκεία ή την φιλοσοφία. Δεν υπάρχει ένας μοναδικός δρόμος για κάτι τόσο απίστευτα προσωπικό όπως η εξέλιξη του δικού σας συνειδητού και της δικής σας βούλησης. Αν και το πνευματικό ταξίδι είναι ζωτικό και ζωογόνο για όλους μας, είναι μία μοναδική και ατομική εμπειρία που ο καθένας μας μπορεί να την προχωρήσει όσο μακριά θέλει ή να την αγνοήσει παντελώς. Για κάποιους η ζωή είναι ένα πνευματικό ταξίδι που ίσως να οδηγήσει εις την κατανόηση του συναισθήματος. Για σας όμως συμβαίνει το αντίθετο γιατί βρίσκεστε σε ένα συναισθηματικό ταξίδι που θα σας οδηγήσει βαθιά στις πνευματικές πραγματικότητες της ζωής.

    Χαλαρώστε με την πρόθεση σας να βρείτε την αλήθεια και η αλήθεια θα παρουσιαστεί από μόνη της. Επιτρέψετε στον εαυτό σας να συντονιστεί με την διαίσθηση σας. Μην επιτρέψετε στις άγονες σκέψεις να ελέγξουν τα συναισθήματα σας αλλά αφήστε τα να εκφραστούν ελεύθερα. Τότε σταθείτε και παρατηρείστε πόσο πιο βαθιά μπορείτε να σκεφθείτε. Αυτό θέλει πίστη θάρρος και επιμονή, αλλά θα σας δώσει την δυνατότητα να ζείτε στο παρόν αντί να είστε αγκιστρωμένοι στο παρελθόν ή να ανησυχείτε για το μέλλον.

    Ποτέ μην αρνηθείτε τα συναισθήματα σας, το θέμα δεν είναι τα συναισθήματα που κρύβετε από τους άλλους αλλά αυτά που κρύβεται από τον εαυτό σας. Νοιώστε τα συναισθήματα σας για να καταλάβετε στα αλήθεια τι τα δημιούργησε και πως πρέπει τα εκφράσετε. Έχετε να κερδίσετε μία καινούργια μορφή ευφυΐας μέσα από αυτή την εμπειρία. Δεν είναι αρκετό να αναγνωρίσετε τα συναισθήματα σας νοητικά. Πρέπει να τα βιώσετε. Αφήστε τα να περάσουν μέσα από σας και να βγουν προς τα έξω. Αυτό θα σας φέρει σε μία κατάσταση συναισθηματικής ελευθερίας και θα σας προφυλάξει από το να εμπλακείτε σε καταστάσεις που δεν θέλετε. Μόνο νοιώθοντας τα συναισθήματα σας θα μπορέσετε να προχωρήσετε με επιτυχία τον δρόμο του 2. Η ενέργεια της αγάπης απαιτεί να νοιώσετε τον δρόμο σας μέσα από αυτή παρά να τον πιέσετε ή να τον οδηγήσετε.

    Είσαστε μοναδικοί και ικανοί για μεγάλα επιτεύγματα. Φυσικά αυτό είναι σχετικό με το πώς αντιλαμβάνεστε τα επιτεύγματα. Για κάποιους είναι το να βρούνε δόξα και χρήμα. Ενώ για κάποιους άλλους είναι το ζουν άνετα και ήρεμα σε μια ατμόσφαιρα αγάπης και αρμονίας. Άλλοι μπορεί να είναι απογοητευμένοι με αυτά που γίνονται στον κόσμο και να θέλουν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τη ροή. Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να καταλάβουν ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν για να αλλάξουν την ροή του είναι να αλλάξει ο καθένας τον εαυτό του προς την κατεύθυνση της ελεύθερης βούλησης. Χωρίς την ελευθερία να αποφασίζουμε για την πορεία των ατομικών μας ζωών ούτε η αγάπη ούτε η ειρήνη μπορούν να επικρατήσουν.

    Ο δρόμος του 2 σας επιτρέπει να εμπνεύσετε άλλους με το παράδειγμα σας και να τους φωτίσετε τον δρόμο με το να είστε απλά ο εαυτός σας και να κάνετε αυτό που θέλετε. Έχετε περισσότερο δυναμικό από τους άλλους να μάθετε από τις δραστικές αλλαγές που συμβαίνουν τώρα στη γη και να δείξετε το δρόμο της ειρήνης.

12
Ερμητική / Απ: ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
« στις: Αυγούστου 16, 2009, 17:47:37 »

3.  Το μονοπάτι της έκφρασης


    Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι ο σκοπός σας σε αυτή τη ζωή. Μαθαίνετε πώς να επικοινωνείτε αποτελεσματικά. Θα διαπιστώσετε ότι θα δημιουργούνται προβλήματα από έλλειψη επικοινωνίας ή όταν εκφράζεστε με λάθος τρόπο. Η χρήση του λόγου είναι το κλειδί στην επιτυχία και την ευτυχία σας. Αλλά έως ότου να μάθετε ότι πρέπει να μαθευτεί σε αυτήν την πορεία, ο λόγος μπορεί επίσης να γίνει η αιτία της καταστροφής σας.

    Έχετε έλθει σε αυτή τη ζωή με σκοπό την επικοινωνία κάτι συγκεκριμένου και σημαντικού. Μπορεί όμως να σας πάρει πολύ καιρό για να θυμηθείτε τι είναι αυτό που έχετε έλθει για να εκφράσετε. Μπορεί να σας πάρει ακόμα περισσότερο για να βρείτε τον πιο πειστικό τρόπο να το εκφράσετε. Μέχρι να συνειδητοποιήσετε πως η επικοινωνία είναι ο σκοπός της ύπαρξής σας σε αυτή τη ζωή, ο λόγος μπορεί να είναι το πρόβλημά σας αντί να είναι το ταλέντο που θα μπορούσε να είναι.

    Έτσι μπορεί να μιλάτε ασταμάτητα αλλά να επικοινωνείτε λίγο. Η μπορεί να θεωρείτε τον εαυτό σας πολύ επικοινωνιακό, ενώ στην πραγματικότητα να κυριαρχείτε σε μια συζήτηση γιατί δεν ξέρετε να ακούτε και «καπελώνετε» τους άλλους. Η επικοινωνία είναι μια συνεχής άσκηση δούναι και λαβείν, αποδοχής και προσφοράς πολύτιμων πληροφοριών. Αν δεν μάθετε να ακούτε με προσοχή αυτά που έχουν να πουν οι άλλοι, θα βγάλετε τη φήμη του επιφανειακού πολυλογά.

    Οποιαδήποτε και να είναι τα μόνιμα προβλήματα στη ζωή σας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά «σημάδια» για να καταλάβετε προς ποια κατεύθυνση πρέπει να στραφεί ο τρόπος που επικοινωνείτε Το πεπρωμένο 3 σας έχει προικίσει με ένα τεράστιο ταλέντο ή "τρόπο" με τα λόγια. Έχετε χρησιμοποιήσει αυτή σας την ικανότητα με τις λέξεις για να βγείτε από δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν, δεν είναι έτσι; Αυτό που ίσως δεν έχετε αντιληφθεί είναι ότι η αιτία που προκάλεσε αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις ήταν πάλι η δική σας ασυλλόγιστη χρήση των λέξεων. Το ζητούμενο είναι να μπορέσετε να βρείτε μια ωφέλιμη διέξοδο γι αυτό το θαυμαστό σας ταλέντο.

    Οι παρακάτω άνθρωποι με πεπρωμένο 3 έχουν ασυνήθιστες και αξέχαστες φωνές, ή έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν τη φωνή τους με ασυνήθιστο τρόπο: Bill Cosby, Melanie Griffith, Barbara Walters, Alan Alda, Rod Stewart, Joan Rivers, Kevin Spacey, Tracy Ullman, Katie Couric, Pierce Brosnan, Jerry Hall, Dionne Warwick, Connie Chung, Billy Dee Williams, John Travolta, David Bowie, Robert Townsend, Johnny Mathis, Harry Belafonte, Celine Dion, Jodie Foster, Gloria Gaynor, Peter Graves, Herbie Hancock, Phil Collins, Hillary Rodham Clinton, Dr. Ruth Westheimer. Αντίστοιχα, οι άλλοι θυμούνται και τη δική σας φωνή επειδή υπάρχει κάτι ασυνήθιστο σ’ αυτήν. Αυτό διασφαλίζει, ότι όταν εντοπίσετε τι είναι αυτό που πρέπει να περάσετε στους άλλους και βρείτε και τις κατάλληλες λέξεις να το κάνετε, θα σας ακούν και θα σας θυμούνται.

    Τα 3ρια έχουν μια τάση να αρνούνται και να καταπιέζουν τα συναισθήματά τους. Ενδιαφέρονται να δίνουν την εντύπωση ότι όλα πάνε καλά, ακόμα και όταν τα προβλήματα είναι προφανή. Γι αυτό το λόγο υποχωρείτε στις αντιπαραθέσεις σαν να μην είναι άξιες λόγου. Μπορεί να συνειδητοποιείστε ότι κρατάτε όλα τα συναισθήματα μέσα σας αντί να τα εκφράσετε προς τα έξω. Οι τρίτοι μπορεί να ενοχληθούν από την έλλειψη συναισθήματος που δείχνετε και μπορεί να χάσετε φίλους που πιστεύουν ότι αρνείστε την βοήθεια τους. Φυσικά δεν μπορούν να καταλάβουν την πολύπλοκη φύση σας και τον φόβο σας ότι οι φίλοι μπορεί να χαθούν εάν τους φορτώσετε τα προβλήματα σας. Τα 3αρια είναι γνωστά για την τάση τους να κρατάνε τα προσχήματα. Επιθυμούν να είναι δημοφιλείς και να έχουν κοινωνική αποδοχή. Έχουν την τάση να αστειεύονται με τα προβλήματα τους γιατί με τον αυτοσαρκασμό δεν δίνουν την ευκαιρία στους άλλους να τους κριτικάρουν και να τους βρουν σφάλμα.

    Τα 3αρια έχουν ενοχές διότι, επηρεαζόμενα από τις ενέργειες της χαράς και της ελαφρότητας, πιστεύουν λανθασμένα ότι δεν τους επιτρέπεται να δείξουν άλλο συναίσθημα παρά αυτό της ψεύτικης ευτυχίας. Το αποτέλεσμα είναι να ζουν ρηχές ζωές. Όταν όμως τολμήσουν να πάνε κάτω από την επιφάνεια και να αποδεχθούν ότι τα συναισθήματα τους είναι το ίδιο αληθινά με των υπολοίπων ανθρώπων η ζωή τους γίνεται βαθιά, όμορφη και δημιουργική. Έλκεστε από δημιουργικούς ανθρώπους γιατί μυστικά θαυμάζετε την ικανότητα τους να αισθάνονται.

    Μέχρι να μάθετε να παίρνετε τον εαυτό σας πιο σοβαρά σε αυτό το κομμάτι και οι άλλοι δεν θα μπορούν να σας πάρουν στα σοβαρά. Και με όλο αυτό το φυσικό ταλέντο που έχετε μέσα σας που περιμένει να γίνει αποδεκτό και να εκφραστεί, αυτός μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ καταπιεστικό τρόπο ζωής. Το μυστικό είναι να αρχίσετε να παίρνετε τον εαυτό σας στα σοβαρά, αποφεύγοντας όμως τις υπερβολές. Το χιούμορ και το γέλιο είναι ζωτικά συστατικά της προσωπικότητας σας και λειτουργούν και θεραπευτικά.
    Αν και η ευτυχία αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του μηνύματος που πρέπει να μεταδώσετε, δεν θα μπορέσετε να αναπτύξετε την γλώσσα που σας χρειάζεται, μέχρι εσείς οι ίδιοι να μπορέσετε να νοιώσετε την ευτυχία. Και αυτό είναι το πρόβλημα ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο χιούμορ και την ευτυχία. Ρωτήστε οποιονδήποτε επαγγελματία κωμικό θέλετε. Δεν θα μπορέσετε ποτέ να αισθανθείτε και να βιώσετε τη αυθεντική ευτυχία, παρά μόνο εάν αφήσετε να φύγει όλη αυτή η λύπη που είναι θαμμένη βαθιά μέσα σας, όλη η μελαγχολία που αρνείσθε να αποδεχθείτε και να εκφράσετε και όλο αυτός ο θυμός και ο φόβος που κρύβεται κάτω από αυτό που εσείς ονομάζετε αίσθηση του χιούμορ. Τα 3αρια έχουν ανάγκη να είναι δημοφιλή. Και δεν υπάρχει πιο δημοφιλής ρόλος στη γη από εκείνον που κάνει τους άλλους να αισθάνονται ωραία για τους εαυτούς τους.

    Είτε το ξέρετε, είτε όχι, αυτήν τη θέση έχετε έρθει να καλύψετε. Όμως είναι η εμπειρία σας στον τομέα που θα αποφασίσει πότε και αν θα αναλάβετε αυτό τον ρόλο. Αλήθεια, πόση εμπειρία έχετε στην πραγματικότητα από ευτυχία; Τα 3αρια κερδίζουν τη ευτυχία έχοντας το θάρρος να κάνουν αυτό που θέλουν. Αυτό προς το οποίο τους ωθούν οι φυσικές τους ενέργειες. Όχι αυτό που ελπίζουν ότι θα ευχαριστήσει τους άλλους, ούτε αυτό στο οποίο πιστεύουν ότι τους περιορίζει η έλλειψη ευκαιριών κεφαλαίων ή εκπαίδευσης. Χρειάζεται να αναζητήσετε την πραγματική αυτοαποδοχή και όχι απλά να μοιάζετε ότι την έχετε. Τότε θα μπορέσετε να ζήσετε ελεύθεροι από την έννοια του ποιόν πρέπει να ευχαριστήσετε ή να προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε, γιατί θα μάθετε ότι αυτός είναι μόνο ο εαυτός σας.
    Σταματήστε επιτέλους να ασχολείστε με το τι σκέπτονται οι άλλοι για σας. Οι πιέσεις για να είστε καθώς πρέπει, υπήρξαν πάντοτε η πηγή πολλής δυστυχίας στη ζωή σας. Φοβάστε τα συναισθήματα σας γιατί είναι πολύ έντονα. Και όμως δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε από τα συναίσθημα σας. Γιατί άραγε οι πιο συναισθηματικοί άνθρωποι στον κόσμο είναι επίσης και οι πιο δημιουργικοί; Και γιατί οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι είναι επίσης και οι πιο επιτυχημένοι; Πολύ απλά γιατί οδηγούνται από τον τρόπο που αισθάνονται.

    Φοβάστε πολύ μήπως πληγωθείτε και για τον λόγο αυτό καταπιέζετε τα συναισθήματα σας, ιδιαίτερα εκείνο του φόβου. Η εμφάνιση και τα προσχήματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σας κάτι που το θεωρείτε πολύ φυσικό. Αποδεχθείτε την φυσική σας επιθυμία να είστε ελκυστικοί, δημοφιλείς και να σας εκτιμούν. Αλλά παρατηρείστε πως καταφέρνετε να εγκλωβίζεστε στη ανιαρή ρουτίνα, γιατί φοβάστε να πάρετε οτιδήποτε πολύ σοβαρά. Έχετε την τάση να βλέπετε τις ευκαιρίες σαν πιθανότητες προβλημάτων, παρά ευτυχίας γιατί δεν διακινδυνεύετε τον πόνο της αποτυχίας ή της απογοήτευσης. Θυμηθείτε όλες τις ευκαιρίες που γλίστρησαν από τα δάκτυλα σας τον τελευταίο χρόνο και σκεφθείτε ειδικότερα εκείνες που εκμεταλλεύτηκε κάποιος άλλος που τον θεωρούσατε και φίλο σας.

    Και έτσι ερχόμαστε στο επόμενο σημαντικό χαρακτηριστικό του πεπρωμένου 3, τους φίλους. Μπορεί να σας χρειαστεί μια ζωή ολόκληρη για να συνειδητοποιήσετε τι ακριβώς είναι η φιλία. Πιθανόν ο χρόνος και οι περιστάσεις να σας διδάξουν ότι οι άνθρωποι αλλάζουν ανάλογα με τις προτεραιότητες τους. Το ίδιο και τα συναισθήματα που τρέφει ο καθένας για τους άλλους. Μπορεί να αποδειχθεί πολύ επίπονο για ένα 3 να αντιληφθεί ότι δεν έχει τίποτα κοινό με κάποιον που πίστευε ότι είναι φίλος ζωής. Επηρεάζεστε πολύ από τις απόψεις και τον τρόπο ζωής των φίλων σας, κυρίως γιατί δεν χρησιμοποιείτε τις δικές σας δημιουργικές δυνάμεις για να είστε πρωτότυποι. Ό,τι κάποτε θεωρούσατε ότι είναι φιλία, συχνά μετατρέπεται σε αντιπάθεια και αυτά είναι γεγονότα που είναι δύσκολο για σας και να τα παραδεχθείτε και να τα χειριστείτε. Δεν πρέπει όμως να αποφεύγετε αυτού του είδους τις εμπειρίες, γιατί μόνο μέσα από αυτές θα μπορέσετε να δείτε και να καταλάβετε το μεγαλείο και την ομορφιά του υψηλότερου δυναμικού σας.

    Θυμηθείτε ότι δεν είναι ο ρόλος σας να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους ή να θυσιάζετε την δική σας ευτυχία, στο όνομα της φιλίας ή της κοινωνικής αποδοχής. Αυτή είναι η πιο αρνητική πλευρά του πεπρωμένου 3 εξαιτίας της οποίας η ευτυχία την οποία έχετε έρθει να βιώσετε ,θα σας φύγει μέσα από τα χέρια. Είστε από την φύση σας ηθοποιοί, αλλά δεν υπάρχει ανάγκη να είστε επί σκηνής συνεχώς. Οι φυσικές σας ενέργειες ανθίζουν σε φυσικά περιβάλλοντα. Όταν είστε ήσυχοι και συγκεντρωμένοι θα ανακαλύψετε ότι η μεγαλύτερη σας έμπνευση προέρχεται από την ίδια την φύση. Πρέπει να μάθετε να είστε άνετα όταν είστε μόνοι στην φύση και μόνοι με τον εαυτό σας. Μέρος του μαθήματος της καλής επικοινωνίας είναι να μάθετε να ακούτε, να δέχεστε τις παρατηρήσεις και να αλλάζετε την συμπεριφορά σας όταν οι παρατηρήσεις είναι λιγότερο από ενθουσιαστικές. Ακούστε προσεκτικά και επιτρέψτε στους άλλους να πούνε την γνώμη τους.

    Κατά βάθος τα 3αρια γνωρίζουν ότι αναμένεται από αυτούς να επικοινωνούν κι αυτό οδηγεί συχνά πολλά από αυτά να πιστεύουν εσφαλμένα ότι πρέπει να έχουν πάντα δίκιο. Αν δεν ακούσετε τι έχουν να σας πουν οι άλλοι, δεν μπορείτε να ξέρετε εάν έχετε δίκαιο. Χάνετε την άλλη άποψη της ιστορίας και δεν μαθαίνετε τίποτα καινούργιο. Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα για τα 3αρια.
Μην επηρεάζεστε από την κοινή γνώμη. Ζούμε σε περιόδους μεγάλων αλλαγών και ό,τι ήτανε αλήθεια χθες μπορεί να μην είναι σήμερα. Να είστε πρόθυμοι να μάθετε καινούργια πράγματα και έτσι η επικοινωνία σας θα είναι πάντοτε φρέσκια, διασκεδαστική και ευχάριστη. Δεν υπάρχει ανάγκη να μιλάτε συνεχώς, να κάνετε κινήσεις, να κάνετε τους άλλους να γελάνε, να σχολιάζετε και να αναφέρεστε σε ό,τι έχετε ακούσει για άλλους, ή σε θέματα που είναι τις μόδας.

    Πολλές φορές, τριάρια μπορεί να βρεθούν στην βιομηχανία ομορφιάς ή άλλους δημιουργικούς τομείς. Αυτό βέβαια είναι μία καλή αρχή, αλλά ίσως να συνειδητοποιήσετε ότι η εξωτερική ομορφιά είναι μόνο μία ουτοπία. Τα πραγματικά σας ταλέντα θα ανθίσουν όταν μάθετε να κοιτάτε κάτω από την επιφάνεια των ανθρώπων και των πραγμάτων. Τότε θα ανακαλύψετε και πραγματικά θα δείτε την πραγματικότητα αυτού με το οποίο έχετε να κάνετε. Τότε θα καταλάβετε αν αυτοί οι άνθρωποι και αυτά τα πράγματα είναι αυτό που θέλετε πραγματικά στην ζωή σας. Μην κρίνετε ποτέ ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, ή έναν άνθρωπο από την εξωτερική του εμφάνιση. Η αληθινή ομορφιά έχει να κάνει με το εσωτερικό του.
Η δημιουργικότητα είναι ένα από τα πολύτιμα δώρα που προσφέρει η ενέργεια 3. Όταν η φαντασία σας ελευθερωθεί από τους μαζοχιστικούς δεσμούς των εξωτερικών πιέσεων, οι δημιουργικές σας ικανότητες θα εκπλήξουν τους πάντες. Η δική σας αποδοχή είναι η μόνη αποδοχή που χρειάζεστε και θα έρθει όταν καταλάβετε πόσοι πολύ θετική και δημιουργική ενέργεια υπάρχει μέσα σας και επιτρέψετ5ε στον εαυτό σας να την αισθανθεί.

    Όταν το καταφέρετε, θα πάρετε πλέον στα σοβαρά τον εαυτό σας, γιατί κανένας δεν έχει περισσότερο δυναμικό για δημιουργία από ότι τα 3αρια. Δυστυχώς είναι επίσης αλήθεια, ότι κανείς δεν είναι πιο επιρρεπείς στο να χάσει αυτό το δυναμικό, για αυτό φροντίστε να μην ισχύσει αυτό για σας.
Η επιθυμία να ευχαριστείτε και να αρέσετε στους άλλους, συχνά σας οδηγεί να σπαταλάτε πολύ χρόνο και να μην ασχολείστε με αυτό για το οποίο έχετε έρθει να κάνετε. Πολλά 3αρια δίνουν την εντύπωση ότι είναι επιφανειακά και ψυχρά, γιατί κρύβουν τα αισθήματα τους βαθιά μέσα τους. Από την στιγμή που θα αρχίσουν να εκφράζουν τα βαθύτερα τους συναισθήματα, η ζωή τους θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται φυσιολογικά, γεμάτη νόημα.

    Έχετε την τάση να διαχέετε την ενέργεια σας σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Η ικανότητα σας να ξεκινάτε καινούργια πράγματα είναι εντυπωσιακή . Εντυπωσιακή επίσης είναι και η αδυναμία σας να ολοκληρώνετε πράγματα. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να θεωρήσετε ότι άλλοι δεν σας παίρνουν στα σοβαρά. Και η ειρωνεία είναι, ότι ένας από τους λόγους που δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε ένα αντικείμενο όσο χρειάζεται για να το ολοκληρώσετε, είναι ότι ανησυχείτε από την αρχή για την αποδοχή των τρίτων. Αυτός ο φαύλος κύκλος θα σας ταλαιπωρεί μέχρι να πάρετε την πλήρη ευθύνη της ευτυχίας, της επιτυχίας και της ζωής σας στα χέρια σας. Όταν ανησυχείτε για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για σας, η φαντασία σας στερεύει και δεν μπορεί να παράγει τα δημιουργικά έργα για τα οποία είστε ικανοί. Η ελεύθερη φαντασία δεν περιορίζεται. Μπορεί να πιστεύετε ότι είστε ήδη δημιουργικοί και αυτό μπορεί να το αντιλαμβάνονται και οι γύρω σας. Αυτό όμως είναι ένα μικρό δείγμα των πραγματικών δυνατοτήτων σας. Εάν οι ιδέες σας δεν είναι πρωτότυπες τότε η φαντασία σας δεν είναι ελεύθερη. Και οι ιδέες σας δεν μπορεί να είναι πρωτότυπες εάν ξεκινάνε από την αποδοχή των τρίτων.

    Η ανάλαφρη και χιουμοριστική σας προσέγγιση, η αισιόδοξη σας έκφραση, η κοινωνική σας τάση και η έμφαση στις φιλίες, είναι μερικά από τα όμορφα χαρακτηριστικά του 3. Αυτό που σας μένει ακόμα να μάθετε είναι ο εντοπισμός και η εστίαση. Η συγκέντρωση σας διασπάται πολύ εύκολα μέχρι του σημείου του «μπλακ αουτ», ειδικά όταν βαριέστε, δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε μία συγκεκριμένη πραγματικότητα, ή δεν μπορείτε να αντέξετε την σιωπή. Μερικά 3αρια αισθάνονται τόσο αμήχανα στη σιωπή, ώστε αρχίζουν να μιλάνε για οτιδήποτε προκειμένου να την διασπάσουν.
Όταν τα 3αρια αρχίσουν να μιλούν, κυριολεκτικά δεν σταματάνε. Συχνά παγιδεύονται σε ένα λεκτικό καταρράκτη και έχουν δυσκολίες στο να βάλουν τελεία. Μοιάζει να επαναλαμβάνονται σε ανούσιες συζητήσεις, γιατί αισθάνονται έντονη την επιθυμία να επικοινωνήσουν ακόμα και όταν δεν έχουν τίποτα να πουν. Αυτό είναι ένα αρνητικό χαρακτηριστικό, μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι στις κοινωνικές τους συναναστροφές δεν πρέπει να φοβούνται την σιωπή ούτε να επιδεικνύουν κάθε φορά πόσο κοινωνικοί και φιλικοί είναι.

    Να παρακολουθείς και να ακούς ένα 3αρι να μιλάει, είναι από μόνο του μία εμπειρία. Ο τόνος της φωνής του αλλάζει ανάλογα με την προσοχή του ακροατηρίου. Τα 3αρια έχουν μοναδικούς τρόπους να επικοινωνούν με το κοινό τους, να κινούνται φυσικά μέσα στο ακροατήριο, να το επαναφέρουν στην ροή της ιστορίας και να διατηρούν την προσοχή του. Μπορούν να επαναλάβουν την ίδια ιστορία πολλές φορές με τις ίδιες κινήσεις, τις ίδιες αλλαγές της φωνής και τον ίδιο ενθουσιασμό, σαν να τη λένε για πρώτη φορά. Αν οι ακροατές κουραστούν από την ιστορία προσθέτουν, διάφορες ιστορίες για να την κάνουν ενδιαφέρουσα. Όμως, όταν ένα τριάρι δεν έχει αναπτύξει ακόμα τις ικανότητες επικοινωνίας του, εμφανίζεται σαν ένα άτομο που επαναλαμβάνει κουραστικά τα ίδια και τα ίδια, ενώ όταν κατανοήσει τον σκοπό της ζωής του, βλέπουμε και ακούμε ένα άτομο που έχει τη δύναμη να επηρεάσει και να εμπνεύσει τους πάντες.

    Στην περίπτωση που εστιάζεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάτι, παθιάζεστε με αυτό και ο τρόπος έκφρασης σας παραμένει ζωντανός και φρέσκος. Έχετε ανάγκη να αντιληφθείτε τι θέλετε από την ζωή και να περιβάλλεστε από άτομα που επιδιώκουν παρόμοιους στόχους. Όταν έχετε βρει τον στόχο σας και η καρδιά σας χτυπάει γρηγορότερα και ο χρόνος μοιάζει να σταματά, σημαίνει ότι έχετε κάνει ζωτική στροφή στο δρόμο του 3 που θα σας οδηγήσει στην ευτυχία που επιδιώκετε.

    Ο τρόπος ζωής που έχετε επιλέξει, εκτιμά και συνεισφέρει στην δημιουργικότητα και προσφέρει μία αφθονία κοινωνικών επαφών. Ακόμα και όταν εσείς οι ίδιοι δεν έχετε εμπλακεί σε δημιουργικές δραστηριότητες, έχετε την ανάγκη να συναναστρέφεστε δημιουργικούς και συναισθηματικούς ανθρώπους, για να μάθετε να καταλαβαίνετε την δημιουργική διαδικασία, να νοιώθετε τα συναισθήματα σας και, μέσα από το παράδειγμα τους. να ανακαλύψετε το δικό σας πάθος, την δική σας βούληση και το δικό σας δημιουργικό όνειρο.

    Αναγνωρίστε την ισχυρή τάση σας να κριτικάρετε ή να γελοιοποιείτε τους άλλους, ειδικά στα νεότερα και ανώριμα χρόνια σας και με ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική τους εμφάνιση και συμπεριφορές. Αυτές οι αντικοινωνικές σας συνήθειες πρέπει να αντιστραφούν, για να μάθετε την τέχνη της κοινωνικότητας. Μπορείτε να πληγώσετε άλλους ανθρώπους με την ασυλλόγιστη χρήση του λόγου, ενώ όταν οι άλλοι σας κριτικάρουν, δεν το αντέχετε. Ποτέ μην κάνετε αυτό που δεν αντέχετε να σας κάνουν. Οι ενέργειες του 3 είναι οι ενέργειες της εμφάνισης και η δική σας εμφάνιση έχει ένα στόχο, να σας κάνει αξέχαστους. Η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να είναι σημαντική για σας, αλλά πρέπει να είναι ένα μέρος από αυτά που σας απασχολούν, γιατί το 3 είναι η ενέργεια της έλξης και πρέπει γρήγορα να αντιληφθείτε πόσο ελκυστικοί είστε όταν αφήνετε ελεύθερα τα συναισθήματα σας και είστε ο εαυτός σας. Σαν από θαύμα η φυσική σας εμφάνιση αλλάζει και κερδίζει την αποδοχή σας.

    Η ικανότητα σας να έλκετε, είναι μέρος της εμπειρίας του πεπρωμένου σας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο ο καιρός περνάει, η εμφάνιση αλλάζει και να μπορείτε να προσαρμόζεστε σε αυτές τις αλλαγές. Τα 3αρια συχνά εγκλωβίζονται σε παγίδες χρόνου που τους δημιουργούν την ανάγκη να προσκολλώνται σε ανθρώπους και πράγματα που κάποτε ήταν της μόδας, αλλά πλέον είναι ξεπερασμένα. Η γενική αποδοχή είναι σημαντική για σας και μπορείτε να την διατηρήσετε μόνο στο παρόν, διαφορετικά οι άνθρωποι που θα έλκετε θα είναι ''κολλημένοι'' στα παλιά. Εάν διαπιστώσετε ότι περιβάλλεστε από ανθρώπους που αναπολούν συχνά τον παλιό καλό καιρό, ίσως να έχει έλθει η ώρα φρεσκάρετε τον τρόπο ζωής σας. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις άγκυρες του παρελθόντος, είναι να ελευθερώσετε τα παλιά ανέκφραστα συναισθήματα που σας εγκλωβίζουν εκεί.

    Έχετε τα χαρίσματα του λόγου, της ελκυστικότητας, της κοινωνικότητας, της δημιουργικότητας, της αισιοδοξίας, της φιλίας και του χιούμορ. Χρησιμοποιήστε τα για να δείτε πιο μακριά από εκεί που βλέπουν οι άλλοι, να σπάσετε τον κλοιό της κοινής γνώμης και να τολμήσετε να ακολουθήσετε την καρδιά σας, κάνοντας επιτέλους αυτό που θέλετε. Αποδεχθείτε και ξεπεράστε τις ταλαιπωρίες της ζωής και αντικαταστήστε τις με την πραγματική χαρά και όχι αυτή την ψεύτικη με την οποία τόσοι άνθρωποι προσποιούνται ότι είναι ευχαριστημένοι σήμερα. Έχετε την δύναμη να απελευθερώσετε τους άλλους από τον λαβύρινθο της μελαγχολίας και της μοιρολατρίας που είναι παγιδευμένοι.

    Ανακαλύψτε την ευτυχία σας και γρήγορα και οι άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα σας. Αντιμετωπίστε σοβαρά το πεπρωμένο του 3 γιατί αυτό που ο κόσμος έχει μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα είναι μία γενναία δόση αισιοδοξίας, ομορφιάς και γέλιου, που μόνο εσείς μπορείτε να του προσφέρετε.

13
Ερμητική / Απ: ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
« στις: Αυγούστου 16, 2009, 17:43:35 »
4.  Το μονοπάτι της απελευθέρωσης από πεποιθήσεις


    Το πεπρωμένο 4 σημαίνει ότι θα ξοδέψετε όλη την ζωής σας μαθαίνοντας για την ταυτότητά σας και τον σκοπό σας σε αυτόν τον κόσμο. Η επιλογή της εργασίας είναι πιθανό να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο. Αυτό είναι το πεπρωμένο των επιτευγμάτων μέσω της σκληρής εργασίας, της υπομονετικής προσοχής στη λεπτομέρεια και της πίστης στο εαυτό σας.

    Η προσωπικότητα του 4 δεν αντέχει την αταξία ή την αβεβαιότητα και επειδή τίποτα στη ζωή δεν είναι σίγουρο αγχώνεται από πράγματα που οι άλλοι άνθρωποι θεωρούν συνηθισμένα. Έως ότου μαθαίνετε να δέχεστε τις σκληρές πραγματικότητες της ζωής σε διανοητικό και συναισθηματικό επίπεδο, θα νοιώθετε συχνά περιορισμούς και απομόνωση. Ο δρόμος του 4 δημιουργεί γεγονότα και καταστάσεις που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε δεξιοτεχνία πρακτικότητα, εφευρετικότητα αυτοπειθαρχία και ηγετικές ικανότητες. Στην διάρκεια της ζωής θα έρθετε αντιμέτωποι με ανθρώπους και καταστάσεις που θα σας μάθουν την αξία της προσπάθειας της εγκαρτέρησης της απλότητας και της αξιοπιστίας. Το 4 μπορεί να είναι ένα μονοπάτι μεγάλων ανταμοιβών και εμπνεύσεων ή μονοπάτι στενοκεφαλιάς και περιορισμών. Εξαρτάται από το τι πιστεύετε ότι είναι διαθέσιμα για σας.

    Αν αποδεχθείτε τα δώρα του 4 θα νοιώσετε ένα υπέροχο συναίσθημα ότι όλα ταιριάζουν και ''κουμπώνουν'' όπως πρέπει, ότι κάθε τι είναι στη σωστή του θέση και ότι έχετε έρθει την σωστή στιγμή. Είναι ένα συναίσθημα ότι μπορείτε να χειριστείτε αποτελεσματικά τα εμπόδια και συχνά να τα γυρίσετε προς όφελος σας. Νοιώθετε ότι δεν υπάρχει πρόκληση που δεν μπορείτε να την αντιμετωπίσετε ακόμα και όταν δεν ψάχνετε για προκλήσεις. Ένα συναίσθημα αυτοπεποίθησης που πολλοί λίγοι κατορθώνουν να έχουν. Είσαστε σίγουροι ότι κάνετε το σωστό πράγμα τη σωστή στιγμή στο σωστό δρόμο και στη σωστή κατεύθυνση. Είναι το συναίσθημα της επιτυχίας στον υλικό κόσμο με μια μεγάλη εσωτερική ικανοποίηση για αυτό που κάνετε. Το γνωστό συναίσθημα που νοιώθει κάποιος λίγο πριν την προφανή επιτυχία.

    Το πεπρωμένο του 4 είναι να αντικαταστήσετε την ανασφάλεια με αυτοπεποίθηση. Το συναίσθημα της αγάπης είναι δεδομένο γιατί μαθαίνεται να ελευθερώνεστε από τους περιορισμούς της ενοχής που οι άλλοι άνθρωποι έχουν για την σχέση τους. Όταν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αγαπήσετε δεν ανησυχείτε μήπως πληγώσετε τους άλλους ούτε επιτρέπετε στους άλλους να σας πληγώσουν.
Αυτή η δυνατότητα εκφράζει ακριβώς τις θετικές δονήσεις του 4 και την ελεύθερη βούληση που είναι ο πραγματικός προορισμός σας σε αυτή την ζωή. Η αγάπη μπορεί να υπάρξει μόνο όταν είναι ελεύθερη να κινηθεί όπως επιθυμεί.

    Δυστυχώς πολύ λίγα 4αρια εκμεταλλεύονται αυτό το εξαιρετικό δυναμικό γιατί τους διακρίνει ο κυνισμός. Δεν πιστεύουν ότι μια τέτοια κατάσταση είναι δυνατή ή ότι μπορεί να διατηρηθεί για πολύ. Και όμως όταν αντιληφθείτε την φύση σας και αναγνωρίσετε τις επιλογές που έχετε μπορεί να επιτύχετε να διατηρήσετε και να επεκτείνετε σε υψηλότερα επίπεδα τις μοναδικές σας δυνατότητες. Ποτέ δεν είναι πολύ αργά ή πολύ νωρίς για αυτή την κατανόηση.

    Πολλά 4αρια χρησιμοποιούν το πρόσχημα της ηλικίας, πολύ μικροί ή πολύ μεγάλοι, για να μην κάνουν αυτό που θέλουν στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα το 4 σας δίνει την δυνατότητα να είστε αγέραστοι και να σταματάτε τον χρόνο όταν κάνετε κάτι που πραγματικά αγαπάτε. η δουλεία σας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην ζωή αλλά αν δεν την αγαπάτε θα σας λείπει συνέχεια ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αγάπης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αγάπη δεν μπορεί να προέλθει από ερωτικές σχέσεις αλλά γρήγορα θα ανακαλύψετε ότι όταν οι σχέσεις εμποδίζουν τις φιλοδοξίες σας δεν θα βρίσκετε την ευτυχία σε κανένα από τους δύο τομείς. Το πρόβλημα με τα 4αρια είναι ότι είναι πολύ ορθολογιστικά και αυτό τους κάνει να αποφεύγουν τα βαθιά συναισθήματα και να δημιουργούν σχέσεις επιφανειακές με μόνο στόχο την συναισθηματική και την κοινωνική ασφάλεια. Στην πραγματικότητα οτιδήποτε μοιάζει να μην έχει πρακτικό σκοπό συχνά απορρίπτεται από τον κόσμο ενός τυπικού 4.

    Μπορεί να πιστεύετε ότι ο δικός σας δρόμος είναι πραγματικά δύσκολος αλλά είστε εσείς που κάνετε τα πράγματα δύσκολα θέλοντας να κάνετε πράγματα που πιστεύετε ότι είναι τα μοναδικά που μπορείτε ή μόνο με τον δικό σας τρόπο.
Έχετε επίσης την τάση να κάνετε τις δουλειές πολύ πιο δύσκολες από ότι είναι στην πραγματικότητα αγχωνόμενοι από ασήμαντες λεπτομέρειες. Ίσως να πρέπει να μάθετε ότι τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν εύκολα και ότι στις περισσότερες φορές δεν υπάρχει λόγος να αναλύετε και να μεγαλοποιείτε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Πρέπει να μάθετε να απλοποιείτε και όχι να μεγαλοποιείτε κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο για σας γιατί έχετε μία φυσική τάση προς την τάξη την φόρμα το σύστημα και την λεπτομέρεια.

    Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που καλείστε να μάθετε είναι να χειρίζεστε τους περιορισμούς να μην τους αποφεύγετε να μην τους αφήνετε να σας επηρεάζουν αλλά να τους αντιμετωπίζετε. Και είναι πολλοί οι περιορισμοί που εφευρίσκετε. Το φυσικό σας σώμα, η γεωγραφική περιοχή το περιβάλλον σας, η φτώχια, η ηλικία, το φύλλο, τα προσόντα, η προσωπική ιστορία, οι ενοχές, οι πεποιθήσεις, ο φόβος.

    Πολλοί περιορισμοί μπορεί να εξαλειφθούν ή να αποφευχθούν όταν αντιληφθείτε ότι είστε εσείς που μεγαλοποιείτε το πρόβλημα και αλλάξετε την αντίδραση σας. Είναι δύσκολο να αλλάξετε άποψη αλλά η δουλειά που χρειάζεται είναι να αναγνωρίσετε το αδικαιολόγητο πείσμα σας να ανοίξετε το μυαλό σας και να δεχθείτε ότι επιτέλους υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Τότε θα ανακαλύψετε ότι πολλοί από τους περιορισμούς σας δεν είναι παρά το αποτέλεσμα των δικών σας άκαμπτων πεποιθήσεων και συμπεριφορών. Βέβαια θα υπάρξουν μερικοί περιορισμοί στη ζωή σας που θα μοιάζουν αμετακίνητοι και άλυτοι. Αυτά είναι γεγονότα και καταστάσεις που η ζωή έχει βάλει στο δρόμο σας για να φτάσετε αυτό που λέμε τα όρια σας και τότε να τα διευρύνετε σε νέους ορίζοντες. Όλοι έχουμε όριο και όταν τα φτάνουμε αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι περιορισμένοι ή ακόμα και συμπιεσμένοι κάτω από το βάρος τους. Αλλά εσάς η φύση σας έχει προικίσει με τις ικανότητες που χρειάζεται για να παράγετε μία επεκτατική ενέργεια που θα σας δημιουργήσει περισσότερο χώρο. Τότε θα σπρώξετε αυτά τα όρια μακριά από σας έτσι ώστε να πάψουν να σας καταπιέζουν.

    Είναι αδύνατον να φτάσετε τα όρια σας και να συνθλιβείτε πάνω σ΄ αυτά, θα είναι σαν να κτυπάτε το κεφάλι σας στο τοίχο όποτε μπορεί να σκοτωθείτε, να πληγωθείτε ή το λιγότερο να αγχωθείτε. Φυσικά εάν αρνούμαστε την ύπαρξη ενός προβλήματος δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βρούμε την λύση. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά σε ένα περιορισμό ρωτήστε τον εαυτό σας: Τι μπορώ να μάθω από αυτή την κατάσταση; Πως θα ήθελα να εξελιχθεί;

    Αναλύστε σε βάθος αυτά που σας φαίνονται περιορισμοί και οι επιλογές θα παρουσιαστούν μπροστά σας. Οραματιστείτε την έκβαση που θα θέλατε και κάνετε τις ενέργειες που χρειάζεται για να την έλξετε προς το μέρος σας. Με προσπάθεια και όχι με πάλη θα βιώσετε το μοναδικό συναίσθημα ''του σπασίματος των ορίων''. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μία ζωή πιο ευτυχισμένη, ανάλαφρη εύκολη υγιή με περισσότερη αγάπη και επιτυχία.

    Ένα από τα φυσικά σας ταλέντα είναι ότι είστε πολύ πρακτικοί αν και η λέξη πρακτικός σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Είσαστε πολύ ικανοί στη διαχείριση και οργάνωση.
Μπορεί να καταπλήξετε ανθρώπους παίρνοντας κάτι που αυτοί το βλέπουν σαν χάος και βάζοντας το τάξη , προτεραιότητες και λογική. Είστε γεννημένοι οργανωτές και μπορείτε και συχνά θέλετε να δουλέψετε πολύ και σκληρά. Έχετε μεγάλη δόση υπομονής με τις λεπτομέρειες.

    Προτιμάτε να δουλεύετε με δύσκολα προβλήματα παρά με απλούστερα και είστε ένας αξιόπιστος και συνειδητοποιημένος εργάτης του οποίου οι προσπάθειες εξασφαλίζουν ότι η οποιαδήποτε δουλειά θα τελειώσει τέλεια και στην ώρα της. Προσπαθήστε όμως να διατηρείτε ένα ανοικτό μυαλό και σκεφθείτε για μία στιγμή ότι μπορεί ο τρόπος σας να μην είναι κατ ανάγκη ο μοναδικός. Το να κάνετε πράγματα με τον σωστό τρόπο έχει μία δεσπόζουσα θέση στη ζωή σας. Αλλά αυτή η συμπεριφορά όταν δεν έχει προοπτικές μπορεί να παράγει συναισθηματικά, φυσικά και κοινωνικά προβλήματα.

    Η τάση σας να κριτικάρετε αυτούς που έχουν ένα τρόπο ζωής διαφορετικό από τον δικό σας μπορεί να σας οδηγήσουν σε αποξένωση από αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους από τους οποίους έχετε να μάθετε τα περισσότερα. Μπορεί να είναι δύσκολο για σας να αποδεχθείτε κάποιους ανθρώπους και όμως αν παρατηρήσετε άλλες πλευρές της ζωής τους μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι πιο καλά με τον εαυτό τους παρά εσείς.

    Η επιμονή σας να παρατηρείτε μικρολεπτομέρειες μπορεί να σας κάνει να παραβλέπετε την πραγματική αξία κάποιων ανθρώπων . αντισταθείτε στην τάση σας να ''ψειρίζετε'' το κάθε τι . Το γεγονός ότι από την φύση σας έχετε την ικανότητα να λύνετε προβλήματα μπορεί να σας οδηγεί στο να τα εφευρίσκετε εκεί που δεν υπάρχουν. Η προσέγγιση σας για τα περισσότερα πράγματα χαρακτηρίζετε από μεγάλη σοβαρότητα αν και κάποιες ενέργειες στη ζωή σας μπορεί να χαλαρώνουν κάπως αυτή την τάση.

    Παραμένετε όμως προγραμματισμένοι και δογματικοί ακόμα και αν πιστεύετε ότι ζείτε μία ζωή χαλαρή ευχάριστη δημιουργική και με χιούμορ. Αυτή η μονολιθικότητα στις πεποιθήσεις σας προκαλείται από την βαθιά σας επιθυμία για μία τελείως προσδιορισμένη ταυτότητα. Γι αυτό πιθανόν να χρειάζεστε να αναπτύξετε μία πιο ανάλαφρη προσέγγιση για το ποιοι είστε και τι εικόνα παρουσιάζετε και να αντιληφθείτε ότι η ταυτότητα σας δεν μετριέται πάντοτε από τη ποσότητα και τη ποιότητα της δουλειάς σας. Θα σας είναι δύσκολο να προσαρμοστείτε με αυτή την ιδέα γιατί η εργασία είναι η πρόκληση του πεπρωμένου σας. Σκεφθείτε όμως ότι ο στόχος της δουλειάς δεν είναι μόνο να βιοπορείτε ή να σας αναγνωρίζουν οι άλλοι αλλά να βρείτε για τον εαυτό σας κάτι που πραγματικά σας ευχαριστεί και σας δίνει την ελευθερία που έχετε ανάγκη.

    Πολλές φορές μπορεί να διαπιστώσετε ότι προχωράτε προς αντίθετη κατεύθυνση προς τις επιθυμίες σας και γίνεστε ανοργάνωτοι ανεύθυνοι και εκτός τόπου και χρόνου. Τότε είναι που μεταμφιέζετε αυτή την ενοχή σε κατηγορίες. Σας φταίνε οι άλλοι γιατί είναι δύσκολο να παραδεχθείτε ότι είστε εσείς που δημιουργείτε το πρόβλημα. Συνεπώς η ταυτότητα σας δεν είναι θέμα του να κάνετε κάτι στην ζωή σας που θεωρείτε αξιοπρεπές ή ποιοτικό αλλά του να ζήσετε την ζωή σας με τον τρόπο που θέλετε.
Θυμηθείτε ότι το να ζείτε μία οργανωμένη ζωή σημαίνει να κάνετε επίσης χώρο για αγάπη, τρυφερότητα, ευχαρίστηση και διασκέδαση.
Χρειάζεται να επιτύχετε μία υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και διασκέδασης, σοβαρότητας και χαλάρωσης.

    Στη ζωή σας δεν δίνετε μόνο έμφαση στην εργασία αλλά έχετε και μια βαθιά περιέργεια για το πώς λειτουργούν τα πράγματα. Τα 4αρια είναι συχνά γνωστά για την αγάπη τους για «γκατζετς», μηχανικές συσκευές αλλά και ψυχολογία, ιατρική, φυσική και μεταφυσική. Γι αυτό δεν θα πρέπει να επιτρέπετε στην τάση σας να κάνετε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο να σας περιορίζει σε ξεπερασμένα και συντηρητικά πλαίσια. Θαυμάζετε τους ειδικούς αλλά θυμηθείτε ότι οι ειδικοί πρέπει να μεγαλώνουν τις γνώσεις τους με καινούργιες ιδέες. Ο καλλίτερος τρόπος για να περάσετε έναν δρόμο τόσο γεμάτο με περιορισμούς είναι να βρίσκετε τις ευκαιρίες που πάντοτε κρύβονται μέσα σε αυτούς.

    Η απελευθέρωση από του περιορισμούς σημαίνει ευφυΐα και θάρρος να αντιληφθούμε ότι η ζωή μας είναι γεμάτη από αυτούς και όσοι δεν κατορθώνουν να απελευθερωθούν απομακρύνονται από την ίδια την ζωή. Αυτό απαιτεί ισορροπία και γνώση του ποτέ πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από την εργασιομανία σας για να γεμίσετε τις μπαταρίες και να απολαύσετε τους καρπούς της δουλειάς.

    Ο δρόμος του 4 σας δίνει την δυνατότητα να συνδυάσετε τα υψηλά σας ιδανικά με πολύ μεγάλη δύναμη. Πάψτε να ονειρεύεστε μεγάλα πράγματα και ξεκινήστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας. Το 4 είναι ο αριθμός του αρχιτέκτονα και του κτίστη. Έτσι και σεις κτίστε τα όνειρα σας κομμάτι -κομμάτι και μην μαραζώνετε με μεγαλεπήβολα μελλοντικά σχέδια. Έχετε την δυνατότητα να εμπνεύσετε και να αλλάξετε αυτόν τον κόσμο μαθαίνοντας του πώς να οικοδομεί ή να προκαλέσετε σύγχυση με κακή χρήση αυτής της δύναμης.

    Είσαστε στο δρόμο του μεγαλείου και γι αυτό θα βρείτε τον τρόπο να υπερπηδήσετε οποιοδήποτε εμπόδιο στέκετε στον δρόμο σας. Το πιο δύσκολο εμπόδιο είναι το κόμπλεξ κατωτερότητας που σας λέει ότι το μεγαλείο δεν είναι μέρος του πεπρωμένου σας. Απαλλαγείτε από αυτό το λάθος απαλλαγείτε από τον κυνισμό σας. Πιστέψτε στις μεγάλες ικανότητες σας και δεν θα υπάρχει τίποτα που δεν θα μπορέσετε να πετύχετε όταν επιτρέψετε στον εαυτό σας την ελευθερία να βάλετε και το συναίσθημα στις πιο βαθιές σας επιθυμίες.

14
Ερμητική / Απ: ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
« στις: Αυγούστου 16, 2009, 16:47:26 »

    ....συνέχεια....

     Προκειμένου να κερδίσετε την εμπειρία της ζωής που χρειάζεστε, πρέπει να είστε τελείως ειλικρινής με τον εαυτό σας για τα λάθη που πάντοτε κάνετε, όλα εκείνα που ποτέ δεν λειτουργούν για σας και καταλήγουν πάντα σε δυστυχία, μοναξιά και απογοήτευση. Πρώτα απ όλα πρέπει να σταματήσετε να επαναλαμβάνετε αυτό το λάθος. Συλλάβετε τον εαυτό σας πάνω στην πράξη, επιχειρήστε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση, την προσέγγιση που έπρεπε να έχετε κάνει εδώ και καιρό αλλά πάντα φοβόσασταν. Έτσι, όχι μόνο θα μάθετε από ένα λάθος, αλλά θα ευημερήσετε εξ αιτίας του. Αυτό συμβαίνει όταν ένα λάθος δεν είναι πια ένα λάθος άλλα εμπειρία.

    Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να προχωρήσει η ζωή σας: εάν ένας δρόμος δεν λειτουργεί τότε να δοκιμάζετε έναν άλλο, μέχρι να αποκτήσετε αρκετή εμπειρία για να ταξιδεύετε με την ενέργεια του 5 με μεγαλύτερο βαθμό αυτοπεποίθησης. Σ΄ αυτή την φάση η ζωή σας θα μπει σε πιο ήσυχα νερά γιατί δεν θα παλεύετε ενάντια στην παλίρροια. Τότε θα είστε σε θέση να δείτε τους μεγαλύτερους ορίζοντες και την αφθονία των μοναδικών ευκαιριών που σας παρουσιάζονται.
Πολλά 5αρια ποτέ δεν συνειδητοποιούν ότι η ζωή, τους έδωσε το πολύτιμο δώρο της ελευθερίας. Πολλοί αισθάνονται μόνοι τους σ' αυτόν τον κόσμο, ή παλεύουν με μη ικανοποιητικές σχέσεις και διερωτώνται γιατί να είναι αυτή η τύχη τους στη ζωή. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν είστε μόνοι, δεν είστε δεμένοι, είστε ελεύθεροι να αναλάβετε τις ευθύνες σας μ' έναν τρόπο που θα ικανοποιεί επίσης και τις ανάγκες σας.

    Ο δρόμος του 5 είναι μη συμβατικός, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να σας οδηγήσει μακριά από τον τόπο που γεννηθήκατε. Έτσι, αν αισθάνεστε εκτός τόπου, μάθετε ότι η σωστή θέση για σας είναι έξω, εκεί στον κόσμο, να κάνετε μεγάλα όνειρα, να πετυχαίνετε μεγάλους στόχους και να βιώνετε όλα αυτά που είναι διαφορετικά, ασυνήθιστα, μοναδικά, εξωτικά και ερεθιστικά. Είστε ένας πολίτης του κόσμου και σαν τέτοιος πρέπει να μάθετε να αγνοείτε τις προκαταλήψεις και τις κριτικές και να βιώνετε διαφορετικές κουλτούρες χωρίς να χάνετε την μοναδική σας ταυτότητα.

    Υπάρχει μία ισχυρή ροπή στο δρόμο του 5 στο φαγητό, αλκοόλ, ουσίες, σεξ, σπατάλη, τζόγο και άλλες περιοχές όπου πρέπει να επικρατεί το μέτρο. Πολύ συχνά κάνουν παιδιά σε πολύ νεαρές ηλικίες καθώς και βιαστικούς γάμους, στους οποίους πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν λίγη σταθερότητα. Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για τα 5αρια να παντρεύονται πολλές φορές, ή να δεσμεύονται χωρίς να μπορούν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Αλλαγές καρδιάς και μυαλού είναι πολύ συχνές στη ζωή ενός 5αριού. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο. Αλλά είναι πιθανόν η πραγματική και μακρόχρονη αγάπη να σας συναντήσει σε ώριμη ηλικία. Με πολλούς τρόπους τα 5αρια είναι οι όψιμοι του αριθμολογικού φάσματος. Αλλά να θυμάστε ότι η ωριμότητα δεν έχει καμία σχέση με την ηλικία αλλά με την εμπειρία.

    Θυμηθείτε ότι το φυσικό σας σώμα είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του εαυτού σας, το όχημα που θα σας μεταφέρει στο συναρπαστικό σας ταξίδι. Το σώμα σας έχει ανάγκη προσοχής και φροντίδας. Συχνά, ο φόβος της ελευθερίας, μπορεί να σας οδηγήσει σε ακρότητες. Μια υποσυνείδητη απόρριψη της ελευθερίας, που δημιουργεί την αντίθετη ανάγκη της εξάρτησης. Πολύ μεγάλη εστίαση στις ανάγκες των άλλων και η έλλειψη εστίασης στις δικές επιθυμίες, μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τον φόβο της ελευθερίας. Το μυστικό εδώ είναι να ξέρετε τι θέλετε, να εντοπιστείτε σ αυτό και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πρέπει να φθείρεστε με επιφανειακά πράγματα που δεν αποτελούν μέρος του επιθυμητού σας στόχου. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα στόχο και να καταλάβετε ότι κάθε βήμα που κάνετε προς αυτό, είναι από μόνο του ένας μικρότερος στόχος.

    Η ελευθερία είναι το πεπρωμένο σας και για αυτό πρέπει να απέχετε από δραστηριότητες που την περιορίζουν. Πρέπει να μάθετε να επιλέγετε πολύ προσεκτικά από τις πολλές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο δρόμο σας.

    Αναζητήστε μόνο αυτές τις δραστηριότητες και αυτούς τους ανθρώπους που μπορεί να σας ωφελήσουν. Μάθετε να μην σπαταλάτε τον χρόνο σας, ή να διαχέετε την ενέργεια σας σε πάρα πολλές κατευθύνσεις. Μάθετε την διαφορά μεταξύ ευχαρίστησης και αδιαφορίας. Πολύ πιθανόν να σας έχουν τύχει επεισόδια όπου είσαστε χαλαροί, απροβλημάτιστοι και χωρίς έναν συγκεκριμένο στόχο και είναι τότε που η σύγχυση της μετακίνησης από τόπο σε τόπο, από πρόσωπο σε πρόσωπο, από μέτρια ευκαιρία σε μέτρια ευκαιρία, πιθανόν να σας έχουν μειώσει την ευχαρίστηση.
Ελευθερία δεν σημαίνει ασυλλόγιστη διακοπή δεσμών και βουτιά στο άγνωστο. Πιο συχνά σημαίνει απελευθέρωση του εαυτού σας από τις δικές σας παρανοήσεις και τα δικά σας λάθη, ώστε να εκπληρώσετε ένα όνειρο, το δικό σας όνειρο.

    Πιθανόν να είστε γνωστοί για την ευελιξία σας και την πολυμήχανη φύση σας, αλλά προκειμένου να νοιώσετε την μεγάλη ικανοποίηση που προσφέρει το 5, θα χρειαστεί να εξειδικευτείτε σε κάτι που αγαπάτε να κάνετε. Στρέψτε το βλέμμα σας στα καινούργια και προοδευτικά και αποφύγετε τα ξεπερασμένα και συμβατικά. Έχετε γρήγορη και βαθειά σκέψη και ένα ταλέντο να αναλύετε και να διερευνάτε, που όμως δεν το χρησιμοποιείτε πάντοτε για να ανακαλύψετε καινούργια ενδιαφέροντα. Η περιέργεια και το αεικίνητο που σας διακρίνει, μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες στο να παραμείνετε εστιασμένοι. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν τα πεντάρια είναι να εγκαταλείπουν νωρίς μια δραστηριότητα, πριν περάσει αρκετός καιρός για να κερδίσουν την αναγκαία εμπειρία και να μπαίνουν βιαστικά σε κάτι καινούργιο, που πολύ πιθανόν θα εγκαταλείψουν με τον ίδιο τρόπο. Είναι αδύνατο να γνωρίσεις πραγματικά κάτι, αν δεν αποκτήσεις την εμπειρία του.

    Και σχετικά με τον έρωτα; Τη σχέση; Τον γάμο; Τα παιδιά; Την υπευθυνότητα; Τη σταθερότητα; Την επιτυχία; Την ευημερία; Είναι άραγε όλα αυτά δυνατά σε ένα μονοπάτι που αλλάζει τόσο γρήγορα και είναι αυτοκινούμενο; Αδιαφιλονίκητα ΝΑΙ. Ελευθερία είναι η δυνατότητα να κάνεις ότι επιθυμείς. Επομένως όλα αυτά και οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε πραγματικά μπορεί να είναι δικό σας. Η επιθυμία είναι αγάπη. Στο δρόμο του 5 έχετε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να ανακαλύψετε την πραγματική αγάπη, γιατί αυτή μπορεί να ανθίσει μόνο μέσα στην ελευθερία.

    Εάν η ελευθερία σας αρχίζει να αφαιρεί την ελευθερία κάποιου άλλου κανένας δεν θα είναι ελεύθερος. Φυσικά θα πρέπει να επιλέγετε τις σχέσεις προσεκτικά, ώστε να επιτρέπουν την λειτουργία της ελεύθερης και ανοικτής προσωπικότητας σας. Δεν μπορείτε να επιβιώσετε μέσα σε μία σχέση που έχει κανόνες, πρέπει, ανασφάλεια, καταπίεση ή καχυποψία. Μπορεί να περάσετε δύσκολες ώρες για να καταλάβετε τον ρόλο σας σε μία σχέση και αυτό, από μόνο του, είναι ένα πρόβλημα. Βλέπετε, ο ρόλος σας είναι απλά να είστε ο εαυτός σας. Όταν το περιμένετε λιγότερο θα συναντήσετε κάποιον ή κάποιους που θα σας αγαπήσουν απλά για αυτό που είστε και όχι για το τι μπορείτε να κάνετε για αυτούς. Ο ελεύθερος τρόπος ζωής σας θα είναι μέρος από αυτό που αγαπούν, αντί να τους προκαλεί φόβο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι κάποιοι που βγαίνεις έξω και τους ψάχνεις. Εμφανίζονται ως δια μαγείας όταν έρθει η σωστή στιγμή.

    Η φυσική σας επιθυμία για ελευθερία σας έχει κάνει ελκυστικό και ανοικτόμυαλο άτομο που μπορεί να σχετιστεί με ανθρώπους από όλους τους δρόμους της ζωής. Η συλλογή φίλων και γνωριμιών σας είναι σίγουρα μια μεγάλη ποικιλία ανθρώπων που είναι πιθανά σκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Η φιλία είναι πολύ σημαντική για σας. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στην ζωή σας που μπορεί να τους βλέπετε σπάνια σε φυσικό επίπεδο, αλλά ο δεσμός σας μαζί τους να είναι πολύ δυνατός λόγω αμοιβαίας αγάπης της ελευθερίας. Όταν είστε φίλος, είστε φίλος για μια ζωή και διαθέτετε ένα πολύ σημαντικό χάρισμα που όλοι οι φίλοι σας το ξέρουν: έχετε την δύναμη να πείτε ή να κάνετε κάτι που θα προέρχεται από την μεγάλη σας καρδιά και που θα αλλάξει την ζωή κάποιου άλλου για πάντα. Αν και είναι αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να σας έχει, αυτοί που αγγίξατε με την δική σας ανοικτή έκφραση δεν θέλουν να σας χάσουν ούτε μπορούν να σας ξεχάσουν.

15
Ερμητική / ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
« στις: Αυγούστου 16, 2009, 16:45:01 »
   
Αριθμός 5 - Το Μονοπάτι της Εμπειρίας
   

            Το 5 είναι το μονοπάτι της αλλαγής, της ελευθερίας, και της φυσικής πραγματικότητας. Κατά την διάρκεια της ζωής σας θα μάθετε με δοκιμή και σφάλμα για την φυσική σας παρουσία στη γη και την επίδραση που έχει στους άλλους ανθρώπους. Το πεπρωμένο του 5 δίνει έμφαση στο φυσικό σας σώμα, την σεξουαλική ενέργεια και τον τρόπο με τον οποίο το σώμα, το πνεύμα και τα συναισθήματα σας μπορούν να προσαρμοστούν σε περιβάλλοντα που αλλάζουν. Θα μάθετε, με ποικίλους και ασυνήθιστους τρόπους, ότι η φυσική ύλη αλλάζει διαρκώς και ότι μπορείτε ή να ευημερήσετε από αυτές τις αλλαγές, ή να σας υπερκεράσουν.

    Η μάθηση του φυσικού είναι ένας από τους βασικούς σκοπούς της ύπαρξης σας. Θα νοιώσετε την ελευθερία και την χαλάρωση όταν το σώμα, το μυαλό και τα συναισθήματα σας έχουν ίση αποδοχή από εσάς. Βλέπετε, η ελευθερία δεν είναι τίποτα άλλο από αυτήν την ισορροπία. Μην φοβάστε να παραδεχθείτε ότι έχετε πραγματικά ανάγκη από ελευθερία να σκεφθείτε, να κινηθείτε και να αισθανθείτε με τον τρόπο που νοιώθετε ότι είναι ο σωστός για σας.

    Η ενέργεια του 5 σας δίνει την δυνατότητα να αλλάζετε την εξωτερική σας εμφάνιση και τις εσωτερικές σας συμπεριφορές, για να ταιριάζουν με μια μεγάλη ποικιλία από περιβάλλοντα, επαφές και συναναστροφές. Αυτό σας δίνει την ικανότητα να είστε όλα τα πράγματα για όλους τους ανθρώπους και να προσαρμόζεστε πολύ φυσικά σε κάθε περίσταση. Ένα 5 μπορεί να περάσει μια ζωή ολόκληρη με το ερώτημα γιατί η προσωπικότητα του/της δεν μπορεί να παραμένει σταθερή. "Γιατί δεν μπορώ να είμαι απλά ο εαυτός μου ανεξάρτητα με το που ή με ποιον είμαι;'' Η αλήθεια είναι ότι είστε εκπληκτικά προσαρμοστικοί. Η συνεχώς αλλάζουσα προσωπικότητα είναι αυτό που είστε. Είναι το αποτέλεσμα του να είστε ο εαυτός σας, να είστε ειλικρινής με τα συναισθήματα σας και να ελπίζετε τον ίδιο αυθορμητισμό από τους άλλους.

    Αυτά τα θαυμάσια χαρακτηριστικά είναι αυτό που κάνει τους άλλους να αισθάνονται τόσο χαλαρά με την παρουσία σας και ποτέ να μην θορυβούνται από τις προκαταλήψεις της κοινωνίας για την ελεύθερη έκφραση. Η προσαρμοστικότητα είναι ένα από τα βασικά ταλέντα που σας έδωσε η ζωή, ώστε να μπορείτε να βιώσετε με άνεση μεγαλύτερη ποικιλία από τους άλλους.

    Η πορεία του 5 είναι πολύ δραστήρια και απρόβλεπτη. Είναι τόσο γεμάτη με ξαφνικά και ασυνήθιστα γεγονότα και ευκαιρίες, ώστε πολύ εύκολα μπορεί να μπερδευτείτε ή να φοβηθείτε. Έτσι μπορεί να χάσετε την αφθονία εμπειριών που προσφέρει. Και αυτό, αγαπητό 5, είναι το δώρο που σας προσφέρει η ζωή αν αποφασίσετε να το εκμεταλλευτείτε: μία αφθονία εμπειρίας. Αλλά για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ενέργεια πρέπει να φθάσετε σε μία βαθύτερη κατανόηση αυτής καθ' εαυτής της λέξης "εμπειρία".

    Μερικά 5αρια φοβούνται τόσο πολύ τα ατυχήματα και λάθη, ώστε, αντί να ρέουν με εμπιστοσύνη με αυτή την απρόβλεπτη ενέργεια, εγκλωβίζονται στο ασφαλές και το γνωστό με όλη τους την δύναμη. Αν και μπορούν να αναγνωρίσουν και να αισθανθούν την συγκίνηση που περνάει από δίπλα τους την κάθε στιγμή είναι πολύ φοβισμένοι για να αφεθούν να κάνουν τη βουτιά και να δουν που θα τους οδηγήσει η ζωή. Μια φορά στις τόσες αυτά τα 5αρια αφήνονται τελικά, ή το ρεύμα του 5 γίνεται τόσο δυνατό ώστε κυριολεκτικά παρασύρονται. μόνο και μόνο για να χάσουν τελικά την γοητεία όλου αυτού, γιατί ο φόβος τους έκανε να πιστέψουν ότι ήσαν απλά εκτός έλεγχου. Τότε αρπάζονται από την πρώτη διαθέσιμη κατάσταση που μοιάζει να έχει σταθερότητα και φωλιάζουν εκεί και πάλι ανικανοποίητα.

    Επομένως, η ελευθερία του πεπρωμένου του 5 πρέπει να ξεκινήσει σαν ένα συναίσθημα, την επιθυμία για ελευθερία, που φυσικά μπορεί να προέρθει μόνο από τον βαθύτερο εσωτερικό εαυτό μας. Ο ρυθμός του πεπρωμένου 5 μπορεί να φανεί λίγο άγριος ορισμένες φορές αλλά, είτε σας αρέσει είτε όχι, είσαστε εδώ για να κερδίσετε εμπειρίες. Πρέπει να επιτρέψετε στη αντιμετώπιση του απρόβλεπτου να γίνει η δεύτερη σας φύση, η γνώση σας. Μπορεί να καταπλήξετε τους άλλους με τα αποθέματα ψυχραιμίας σας στις κρίσεις, αλλά μπορεί επίσης να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτό σας το ταλέντο για να φροντίσετε και μερικές δικές σας βασικές ανάγκες.

    Σκεφθείτε τα λάθη που έχετε κάνει στη ζωή σας. Στο μονοπάτι του 5 θα ανακαλύψετε ότι συνεχώς επαναλαμβάνετε το ίδιο λάθος ξανά και ξανά, αν και σας φαίνεται ότι έχει διαφορετική μορφή κάθε φορά. Η άρνηση σας να εγκαταλείψετε ό,τι είναι ασφαλές και οικείο έτσι ώστε να ανακαλύψετε εναλλακτικές λύσεις, είναι ένα μεγάλο μέρος από αυτό που προκαλεί την επανάληψη του λάθους. Η παραδοχή των λαθών σας μπορεί να είναι μια μάχη από μόνη της. Δεχθείτε ότι τα λάθη είναι αναπόφευκτα στη ζωή σας, γιατί αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το 5 μαθαίνει καινούργια και εκπληκτικά πράγματα.

    Η άρνηση σας να παραδεχθείτε τα λάθη σας οφείλεται στην πραγματικότητα στο αίσθημα του φόβου. Είναι φυσιολογικό για σας να φοβάστε όταν δεν ξέρετε με τι έχετε να κάνετε. Αλλά πρέπει να το συνηθίσετε σαν ένα φυσικό και πολλές φορές σωτήριο συναίσθημα. Μέχρι να μάθετε να αντιμετωπίζετε τον φόβο σας πρόσωπο με πρόσωπο, η άρνηση του θα σας στερεί από το να διευρύνετε και να απολαύσετε την ζωή σας. Ο φόβος προκύπτει όταν δεν εστιάζεστε στην πραγματικότητα που σας περιβάλλει. Η ικανότητα ενδοσκόπησης, απολογισμού και αξιολόγησης είναι ένα από τα πρωταρχικά μαθήματα που πρέπει να μάθετε σ΄ αυτό το μονοπάτι. Αλλιώς η προσοχή σας θα διαχέεται σε παρά πολλές κατευθύνσεις, λάθη πάντα θα γίνονται άλλα δεν θα αναγνωρίζονται και δεν θα πετυχαίνετε τίποτα το σημαντικό.

    Ο μόνος τρόπος για να προοδεύσετε, να ανακαλύψετε καινούργιες πραγματικότητες και να διευρύνετε τους ορίζοντες σας, είναι να επιτρέψετε στον εαυτό σας να μάθει ότι απαιτείται να μαθευτεί κάθε φορά που γίνεται ένα λάθος. Μερικά 5αρια όντως αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Υπόσχονται στον εαυτό τους ότι ποτέ δεν θα κάνουν το ίδιο λάθος. Αλλά φοβούνται να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζονται για να μην επαναλάβουν το ίδιο λάθος. Επομένως, αλλάζουν την μία προσέγγιση με μια άλλη που συνήθως είναι απλά μια άλλη μορφή του ίδιου λάθους.

    Πολύ συχνά, στο δρόμο του 5, πρέπει να ακολουθηθεί μια τελείως καινούργια κατεύθυνση που σημαίνει να έχετε το θάρρος να αφήσετε πίσω σας ότι μοιάζει να έχει γίνει κανόνας. Θα υπάρξουν στιγμές στη ζωή σας όπου θα χρειαστεί να κάνετε ένα γιγάντιο άλμα πίστης, για το οποίο δεν έχετε καμία προηγούμενη εμπειρία. Καταλαβαίνοντας και αποδεχόμενοι ότι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να προχωρήσετε, θα ανακαλύψετε ότι διευρύνονται και η εστίαση και η αυτοπεποίθηση σας. Ο φόβος σας για το άγνωστο αντικαθίσταται τότε με μια ερεθιστική αίσθηση περιπέτειας και την γνώση του τι πρέπει να θεωρείται φόβος και τι όχι.

    Μερικά 5αρια αγαπάνε την ιδέα της περιπέτειας αλλά, αντί να απολαμβάνουνε τα δικά τους γρήγορα και ασυνήθιστα επεισόδια, έχουν την τάση να ζουν παρασιτικά μέσα από τις ενδιαφέρουσες ζωές άλλων ανθρώπων. Για μια ακόμη φορά φταίει ο ανομολόγητος φόβος να ζήσουν την δική τους ζωή. Αυτή η προσέγγιση δεν μπορεί ποτέ να φέρει μία ευτυχία διαρκείας. Το 5 είναι ο δρόμος της ελευθερίας και όμως τόσα πολλά 5αρια δεσμεύονται σε ανιαρές ρουτίνες και καταστάσεις που δεν υπάρχει ελευθερία. Για να είναι ευτυχισμένα τα 5αρια χρειάζονται χρόνο και χώρο που συνήθως τα αποκαλούν "ο δικός μου χώρος", "ο δικός μου χρόνος". Κι έχουν ανάγκη να κινούνται χωρίς περιορισμούς. Μερικά 5 αγαπάνε να ταξιδεύουν κι αν δεν μπορούν στην πραγματικότητα να ταξιδέψουν στον κόσμο, συνήθως ικανοποιούν αυτήν τη ανάγκη τους φαντασιώνοντας μακρινούς εξωτικούς τόπους και επιτρέποντας στην σκέψη τους να πλανάται σε μερικά πολύ ασυνήθιστα σενάρια. Όταν η ελεύθερη και περιπετειώδης φαντασία του 5 μπει σε ενέργεια, συνήθως ακολουθούν μεγάλες ανακαλύψεις.


....συνεχίζεται....

Σελίδες: [1] 2 3 ... 5