Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Πυριφλεγέθων

Σελίδες: [1]
1
Η Στοά.΄. της Τέχνης / ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...
« στις: Ιούνιος 07, 2009, 13:26:56 »
Το post γίνεται στην "Στοά της Τέχνης" γιατί νομίζω ότι σε μία μέρα σαν τη σημερινή, ημέρα εκμετάλλευσης και υποκρισίας, ημέρα που αναδεικνύει την πολιτική αναλγησία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και για ακόμη μία φορά "προάγει" την επιστήμη της χειραγώγησης της μάζας...

η Τέχνη...

είναι αυτή που στο παρελθόν έδωσε απαντήσεις, συνεχίζει δυναμικά στο παρόν και ελπίζω να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά και στο μέλλον...

Αφιερωμένο λοιπόν σε όλους εσάς που η "Δύναμη της Φωνής" δεν θα επικρατήσει επάνω σας, σε όλους εσάς που με τον τρόπο σας, καθημερινά αρνείστε να συμμετάσχετε σε αυτό το "παιχνίδι". Καταπληκτικό κομμάτι, Ονειρικό συγκρότημα, Εμπνευσμένοι στίχοι, Εξαιρετικό video-clip.

http://www.youtube.com/watch?v=tUrvkq4x5Qc

ULTRAVOX - The Voice

Native these words seem to me
All speech directed to me
I've heard them once before
I know that feeling

Stranger emotions in mynd
Changing the contours I find
I've seen them once before
Someone cries to me

CHORUS :
Oh, the look and the sound of
The Voice
They try, they try
Oh, the shape and the power of
The Voice
In strong low tones

Forceful and twisting again
Wasting the perfect remains
I've felt it once before
Slipping over me

CHORUS

Sweetly the voices decay
Draw on the lines that they say
I'd lost it once before
Now it cries to me

CHORUS

Oh, the look and the power of
The Voice
They try, they try
Oh, the shape and the sound of
The Voice
In strong low tones
Oh, the shape and the power of
The Voice
In strong low ...

2
Λοιπόν...

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία αριστουργηματική ταινία, ενός σκηνοθέτη (Φράνσις Φ. Κόππολα) ψαγμένου όσο λίγοι, μέλους της Θεοσοφικής Εταιρείας (ευτυχώς το γνωρίζουν λίγοι) "καταδικασμένη" να ενθουσιάσει μόνον όσους μπορούν να "διαβάσουν" πίσω από συμβολισμούς.

Είχα τη χαρά να μελετήσω με πολύ προσοχή τη συγκεκριμένη ταινία και να προσπαθήσω να εμβαθύνω σε όλους αυτούς τους συμβολισμούς (αφού θα έπρεπε να γράψω ένα άρθρο για αυτήν σε αγγλόφωνο περιοδικό του εσωτερικού χώρου) και ομολογώ ότι ακόμα και σήμερα να την δώ μερικές φορές ακόμα, είμαι σίγουρος ότι θα βρω ακόμα περισσότερα να με προβληματίσουν και να με βάλουν να ψαχτώ.

Να είστε σίγουροι ότι αν καταφέρετε να την δείτε, θα έχουμε πολλά να πούμε εδώ μέσα και να αποκρυπτογραφήσουμε ακόμα περισσότερα.

Τι να πρωτοψάξει κανείς. Αναφορές σε προηγούμενες ζωές, σε αναγέννηση και μετενσάρκωση, σε αποκρυφιστικά σύμβολα, σε siddhis (πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις για τους "αμύητους"), σε θρησκείες και άλλα πολλά που καλό θα είναι να ανακαλύψετε.

Απολαύστε την ανεπιφύλακτα... και μετά συζητάμε.

Ένα ελληνικό link για τη ταινία:

http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=5860

Δείτε στις τελευταίες γραμμές της κριτικής (στο παραπάνω link) πως η άγνοια μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι γελοίος στα μάτια κάποιου που γνωρίζει με το σχόλιο περί του τελευταίου τριαντάφυλλου. Γιατί... ναι αγαπητοί μου... καλά καταλάβατε... το ισχυρότερο σύμβολο γύρω από το οποίο κινείται η ταινία είναι το ρόδο.

Και το link για το επίσημο site της ταινίας:

http://www.sonyclassics.com/youthwithoutyouth/main.html

Εκεί θα καταλάβετε την πραγματικότητα από την πρώτη εικόνα του ρόδου που θα ανοίξει στην ιστοσελίδα.

Σελίδες: [1]