Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - sakissakis

Σελίδες: [1]
1
Παιδιά όλοι μαζί ως αδέρφια ως συμπολίτες θα πρέπει να εργαστούμε πνευματικά κάποιο χρόνο από τον προσωπικό μας ,ώστε να βρούμε το πως θα δομήσουμε ένα αληθινά μοντέρνο σύγχρονο υπερ πολιτισμένο και ισχυρό κράτος και κοινωνία.
Είναι συλλογική δουλειά όλων μας ,όσων μπορούμε και όπως μπορούμε ,το να μελετήσουμε και να επεξεργαστούμε το θέμα Ελλάδα ,το αγαπημένο αλλά ακι μοναδικό σπίτι μας.Το δικό μας σπίτι.
Πρέπει και οφείλουμε και μπορούμε να τα βάλουμε όλα σε μια ορθολογική σταθερή βάση και ιεραρχία .Έχουμε τα φόντα και τα πνευματικά προσόντα και μπορούμε ,είμαστε ως λαος ικανοί ,μας λείπει ο κοινό στόχος και η κοινή πνευματική κατεύθυνση και προσπάθεια .
Η εποχή των υπερ διανοιών  για τον λαό ηγετών έχει τελειώσει προ πολλού και ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί αληθινά ώριμους και μορφωμένους πολίτες.Το τι απολαμβάνουμε θα είναι ο μέσος όρος του επιπέδου που παρουσιάζουμε ,δηλαδή ακόμα και μια ελάχιστη μερίδα υπερ απαράδεκτου υποκόσμου ,μέσα στις κοινωνίες μας ειναι ικανή να ρίξει τον πήχη των απολαβών ,όλων μας.Το να ζητάμε ελάχιστους να σηκώνουν τα εκατονταπλάσια βάρυ αξιών από άλλους που γίνονται βάρος αντι να σηκώνουν ,δεν είναι αποδεκτό και τιμωρείται .Όλοι θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και βασικός ώριμοι .Αυτό σημαίνει ότι όλοι  θα πρέπει να αναλυθούν καλά και να ταξινομηθούν σωστά .Είναι όπως είπαμε μια πνευματική δουλειά .
¨Ετση θα μπορέσουμε να δομήσουμε βασικός δίκαιες κοινωνίες ,που θα μπορούμε να καταλαβαίνουμε όλοι το ίδιο πράγμα ,πάνω σε κάτι και εφόσον καταλαβαίνουμε το ίδιο ,ομαδικά και οργανωμένα θα μπορούμε να το λύσουμε ,να το επεξεργαστούμε και να το εξελίξουμε θετικά.
¨οταν επιτέλους ,βάση κάποιον κλασικών μεθόδων δομών ,τα βρούμε μεταξύ μας σε μία ενιαία εν τη βάση της ,κοινωνική συνείδηση και λογική,,τότε θα μπορούμε να δούμε και περί το τί πρόκειται με τους άλλους συνανθρώπους μας άλλων κρατών και εθνών.
Οι σχέσεις μας με τους υπόλοιπους συνανθρώπους μάς άλλων εθνών ,από απόλυτα αρνητικές και παθητικές που είναι τώρα ,μπορούν ,βάση μιας συγκεκριμένης κοινής εννοιολογίας ,να μεταβληθούν σε σχέσεις ειρήνης ,δημιουργίας ,πολιτισμού και υπερ ανθηρού μέλλοντος.
Ειναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τους εαυτούς μας,ειναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τις κοινωνίες μας ,,το μέλλον και τις προοπτικές του ,,,εμείς είμαστε το μέλλον μας. Είδη μία κίνηση όπως η ΑΜΡΑ είναι μια ισχυρή αλλαγή  ενοποιημένης και συλλογικής κατανόησης καταστάσεων και θεμάτων.Το ύπερ εργαλείο ΚΟΙΝΩΝΙΑ άρχισε να ενεργοποιείτε.Εμείς το αποτελούμε και όσο το δουλεύουμε ,αξιοποιώντας ,βοηθώντας και  δίνοντας το χέρι μας στον συμπολίτη μας ,,τόσο πιο ισχυρό γίνεται και τόσο κανένα εμπόδιο δεν θα μπορεί να σταθεί μπροστά σε ένα καθορισμένο υπέρ λαμπρό εκλεπτυσμένο ΜΕΛΛΟΝ>
Ολοι μαζί ,,μία ψυχή,,θα αναλύσουμε και θα βρούμε τα ΠΑΝΤΑ ,,θα κτίσουμε ότι πιο σύγχρονου αυθεντικό Θετικό και προοδευτικό ,,μπορεί να εχει σήμερα ενα κράτος- κοινωνίας. Ειναι η δουλειά το χόμπι και ο αγώνας μας ,,είμαστε οι πραγματικοί αυτόχθονες αυθεντικοί συνεχιστές των μεγάλων παγκόσμιων πνευμάτων αλλά σε πολύ καλύτερα σημερινά δεδομένα .θα κάνουμε θαύματα ξανά.Η ζωή  τώρα ξεκινάει .
(ευχαριστώ την ΑΜΡΑ πάντα και για ΠΑΝΤΑ ,για την ανοχή την ελευθερία και τον χώρο έκφρασης που προσφέρει)
2
Η κοινωνία στην ουσία ειναι ενα ζωντανό μέρος της οντότητας μας .Ειναι το συνδεδεμένο με σύνολα και ανθρώπους μέρος του εαυτού μας ,που δημιουργεί μέσο αυτών το δικό του λογισμικό ,το δικο του επίπεδο και συνειδητότητα .Οι κοινωνίας δομήθηκαν κυρίως απο την κοινή ανάγκη επιβίωσης και εξέλιξης ανθρώπων σε κοινές  περιοχές .Ειναι μια ανακάλυψη θα μπορούσαμε να πούμε τόσο σημαντική ,η σωστή λειτουργία της κοινωνίας ,όσο ο τροχός ή η φωτιά .Διότι οι δυνατότητες μιας εξευγενισμένης ποιοτικής κοινωνίας είναι τόσες πολλές όσες οι προοπτικές ενός μεμονωμένου ανθρώπου που μορφώνετε .
Στις βασικός πολιτισμένες κοινωνίες εννοείτε δεν ισχύει το '' Δίκιο έχει όποιος φωνάξει πιό δυνατά ' που συναντάμε σε εμάς και όλα τα θέματα και οι αξίες και οι έννοιες και τα πάντα καθορίζονται συγκεκριμένα και με την σωστή αναλυμένη τους μορφή .Οπότε μιλάμε για προοπτικές στους πολίτες σχεδόν απεριόριστες .Μιλάμε για νέους δρόμους ,νέους ορίζοντες ,νέες δράσεις ,πραγματοποιήσημα όνειρα και μια αναβάθμιση που στην αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί καν να εκφραστεί ( το απαγορεύει το όνειρο του εσωτερικού εαυτού μας η κάθε θρησκεία μπάστακας).
Το θέμα με εμάς στην Ελλάδα είναι ότι λογο του καλού κλίματος , η ανάγκη επιβίωσης δεν μας έκανε να εργαστούμε εν το βάθη τις δυνατότητες της οργανωμένης θετικής κοινωνίας και κυριολεκτικά είμαστε πρωτόγονοι σε πάρα πολλά πράγματα ,λόγο άγνοιας και αδιαφορίας.Η εξέταση της προσωπικής συμπεριφοράς του ατόμου δείχνει ένα πιόν εντελώς ακατέργαστο εσωτερικά .Δηλαδή όταν η ευτυχία σου ταυτίζετε με την πτώση της θέσης των γύρω σου ,τότε αυτό δείχνει μια παντελή ανωριμότητα στην αληθινή επίγνωση ενός εσωτερικού Είναι !!!
Η δόμηση της κοινωνίας χρειάζεται το κατάλληλο ποιοτικό υλικό και αυτο είμαστε εμεις με τις προσωπικότητες μας που μπορούμε να τις εξελίξουμε έτσι ώστε να εχουν την θετική χρήση τους στο συνολικό σκοπό και το κοινό ζητούμενο Δηλαδή η βάση και μόνο στο φαινόμενο κοινωνία ,αποτελεί απο μόνη της ενα κίνητρο εξέλιξης και ζωής.
Η συλλογική ποιοτική εξέλιξη της κοινωνίας και τα αγαθά της ,αυξάνετε αναλογικά και απο την προσωπική εσωστρεφή καλλιέργεια των μελών ξεχωριστά ,οπότε εμφανίζετε η αρχή που υπάρχει πολύ έντονα σε πολλες προηγμένες κοινωνίες το να 'φέρουμε ευθύνη για την κατάσταση του συμπολίτη μας ,του συν κοινωνού ''.Αυτή ειναι τοσο εξευγενισμένη ανθρώπινη αρχή που ,αφενός μοιάζει με αγγελικό παραμύθι θρησκείας ,,αφετέρου οι ενέργειες της μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο μεταφυσικών θετικών φαινόμενων και επίλυσης των μυστικών αιωνιότητας.
Η ευθύνη μας στον συνάνθρωπο ειναι μια υπαρκτή νοητικά δυνατότητα κατανόησης της κοινής ουσίας του Ειναι μας ,ως γένος ανθρώπων.Θα μπορουσε να ειναι το μεταφερόμενο μηνημα όλων των θρησκειών σε μια εποχή ως την σημερινή όπου η παραγωγή αγαθών για διαβίωση εχει λυθεί τεχνολογικά και το μονο που απομένει ειναι η καλη θέληση για όμορφες στιγμές και δράσης με τους συνανθρώπους μας.
Ο άνθρωπος όσο εργάζεται το φαινόμενο κοινωνία τόσο γνωρίζει το κοινό Ειναι του ,και την δυνατότητα να μπορει να επικοινωνήσει  με καθε συνάνθρωπο ,άρα να αλλάξει τον κοσμο , να καταργήσει τον πονο και καθε αρνητικό και να κτίσει αληθινά μια παραδεισένια γη .
Οι κοινωνίες που επικοινωνούν και καθιερώνουν την υπόσταση και οργάνωση τους,οι κοινωνίες που δίνουν εντολή στα μέλη και κατεύθυνση προς την καλλιέργεια τους ,ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να ειναι κάτι αληθινά αναβαθμισμένο  ,αυτές οι κοινωνίες σταθεροποιούν ιεραρχικά όλα τα θέματα τους και οι πολίτες τους απολαμβάνουν αγαθά ζωής ,που όπως είπαμε πρην σε μη οργανωμένες περιγράφονται μόνο ως ' η μελλοντική ζωή των θρησκειών '.
Το κλειδί κάθε αναβάθμισης ειναι η εξαγνισμένη και  καλοπροαίρετη οργάνωση των κοινωνιών .Αυτή ειναι η αληθινή πηγή κάθε αγαθού που έχουμε στον σημερινό μας πολιτισμό και για να τα έχουμε αυτά τα ποθούμενα αγαθά, θα πρέπει να σεβόμαστε και να τιμούμε αυτην την πηγή και τις αρχές της .Ο ευτελισμός της έννοιας κοινωνίας ειναι ο πιο σίγουρος μαζικός θάνατος .

3
Λογοτεχνία και εσωτερισμός / Herman Hesse
« στις: Νοέμβριος 18, 2014, 22:18:54 »
O Herman Hesse  ειναι πολύ γνωστος ευαίσθητος φιλοσοφικός λογοτέχνης ,που επιρέασαν τα έργα του ,μεγάλο μέρος των γενεών  .Υπερβολικά συναισθηματικός μεταφέρει την πραγματικότητα του αδύναμου και την ελπίδα του κόσμου που βλέπουν τα μάτια του.Στα έργα που έχω διαβάσει εγω ,μεταφέρει την συναισθηματική πραγματικότητα σε επαφή με την σκληρή αλήθεια,,,ειναι ο συγγραφέας που μπορει να σε κανει να κλάψης χωρίς τέλος με λυγμούς.Εγώ όταν το έπαθα στο βιβλιο του ''κάτω απο την ρόδα ''σταμάτησα να τον διαβάζω .Μετα απο δεκαετίες στο Νορντενσταντ του Αμβούργου ,ένα ζευγάρη Γερμανων με μετέφερε στην άλλη πλευρά που έμενα,,στην διαδρομή με ρωτησαν τι μου αρέσει στην Γερμανία και εγω βιαστικά απάντησα ο Χερμαν Εσσε,,μολονότι η απάντηση μου ήταν σε στυλ χιούμορ όπως και η ειρωνική ερώτηση της γερμανίδας,,,ξαφνικά άρχισε να κλαίει μεσα στο αμάξι με λυγμούς ασταμάτητα.
Από τότε δεν ξανα αναφέρθηκα επι του προσώπου αυτού και έβαλα ερωτηματικά .Τωρα με τις διδασκαλίες και την ΑΜΡΑ ξαναθυμήθηκα τον Ντεμιαν ,όπου κανει εκει νύξη ο πρωταγωνιστής θαυμάζοντας τον για κοσμική Ιδεα ,,για τον Παν το Ολο και το Κοσμικό Αυγό ...
Έτσι τον αναφέρω ,,η πεποίθηση μου είναι ότι η γνώση καθ εαυτού των¨ ,,δε βοηθάει ως όπλο ή εργαλείο από μόνη της εάν πρώτα δεν εχεις παιδεύσει εναν ισχυρό εαυτό που θα μπορεί να την χειριστεί σωστά και δίκαια Το να Ξέρεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ δεν Ωφελεί ¨Οταν δεν ΕΪΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ μέσα στα ΠΑΝΤΑ .
Ο Χερμαν ,,έμπενε σε ρόλους που πλησίαζαν την βαθία αληθεια και την σκιαγραφούσε ,,αλλά πάντα καθόταν απόμακρος απο αυτήν ,,ενώ θα έπρεπε να επιλέξει να βουτήξει μεσα σε αυτην την αλήθεια και την Ζωη ,,,να γίνει μέρος τους ,,σαν να φοβότανε να μπει στον κόσμο των γεγονότων,,,
Ισως το κάνει αυτο στα έργα του για να μεταδώσει την Γερμανική οπτική και καθιερωθεί απο αυτούς ..όπως και έγινε

4
Δεν αναφέρομε καν στην φιλοσοφία αλλά στην βάση της που είναι η νοημοσύνη ,,οπότε εξετάζουμε την σχέση νοημοσύνης και θρησκείας .Το κάνω αυτό γιατι εχω πληρώσει  μαζί με πολύ κόσμο, την παράνομη βάση κάθε λογικής ,επιρροής και θεσμοθετιμένης εξουσίας της θρησκείας μας στο κράτος.Κάτι που αφάνισε την νοημοσύνη και επέτρεψε το έγκλημα .Κάτι που δολοφόνησε το έθνος και τον λαο μας απο μέσα .
Το σύνταγμα μας δυστυχώς και μετά απο τόσες  αναθεωρήσεις δεν ξεκαθαρίζει οτι είμαστε απολύτως ελεύθεροι νοητικά άνθρωποι αλλα κανει ακόμα αναφορές σε προαγωγή της ορθόδοξης θρησκείας ως υποχρέωση των θεσμών του κράτους μας.Εδώ δημιουργείται ένα πρόβλημα στην λογική του πολίτη που πρέπει να ξεκαθαριστεί .Ειναι σε αυτο το αναγνωρισμένο κράτος ελεύθερος ο πολίτης να επιλέξει μια θρησκεία που επιθυμεί ,να ασχοληθεί ΄΄η να προσπαθήσει να ερευνήσει ,χωρίς να χαρακτηριστει ή να αλλοιωθεί η αντιμετώπιση του απο το κράτος ή όχι ; θα πρεπει να μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια και ως τι χαρακτηριζόμαστε ,τι συνέπειες εχει το βασικό μας δικαίωμα να αποτελούμε ελεύθερες ανθρώπινες σκεφτόμενες οντότητες.
Το πιό τραγικό αυτού του νομοθετήματος ειναι οτι ο Χριστιανισμός δεν έχει καν Ελληνική καταβολή και το παντελώς απαράδεκτο ,ότι σε κείμενα του μισεί και εχθρεύεται τον Ελληνισμό!! Κράτος και λαός που να θέλει να λέγετε Ελληνικό δεν μπορεί συνταγματικά να κατοχυρώνει ως υποχρέωση του την επιβολή θρησκείας που και γραπτός το εχθρεύεται ,,υπάρχει πρόβλημα εδω ,,βασικής λογικής και νοημοσύνης.Η θα πρέπει να επαναφέρουμε κατι που να τεκμηριώνετε ως ΕΛληνική μας ταυτότητα ή δεν μπορούμε να λεμε τον Ορο Ελληνας,όταν τον αυτοανερούμε ταυτόχρονα ή δεν θα πρεπει να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε.
Απο το αποτέλεσμα ,φαίνεται ότι δημιουργήθηκε το τελευταίο ,,Ο κόσμος μας υπέστει και από άλλους βέβαια παράγοντες ,ορθολογική εκτροπή .
5
Εαν γίνεται στα κείμενα να ειναι σε μαυρο τα γράμματα ,,όπως τωρα που γράφουμε ,οταν θέλουμε .Διότι με την διαφορά και μόνο στην απόχρωση ,σου δημιουργεί θάμπωση και ,κουράζεσε ειλικρινά να τα διακρίνεις ..ή σε κάπως πιό έντονη διαφορά απο το backround
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά ειναι ολα υπεροχα ,,και όλοι σας αξιοαγαπητοί και αξιολατρευτοι

6
Τον τελευταίο καιρό λόγο ασθένειας είχα την ευκαιρία να δω πολλές ταινίες διαφόρων θεμάτων...
Μια από αυτές που μου έκανε εντύπωση ,για την πλοκή και την υπόθεση της, ήταν αυτή η ταινία The Dark City.
Η ταινία θέτει υπαρξιακούς συλλογισμούς και προβληματισμούς ....
Σε κάποια στιγμή ,,η ζωή στην πόλη γίνετε πολύ περίεργη και κανείς δεν το αντιλαμβάνεται ,,,,πράγματα που θα έπρεπε,,,όπως ,,,
ότι δεν ξημερώνει ποτέ και είναι όλο νυχτα !!!!!
Είναι μία υπαρξιακή ταινία που έχει πάρα πολύ σημαντικά μηνύματα να μεταδώσει ,,εάν αναλύσουμε τι ακριβώς γεγονότα μας παρουσιάζει ,,
πέραν της μεταμόσχευσης πληροφοριών- εμπειριών ζωής ,,από τον έναν στον άλλον ,,,(ερώτημα για την αληθινή αυτογνωσία μας) ,,,εν πολύς   μας λέει  ότι μέσα στην καθημερηνότητα της εγκλοβισμένης πόλης μας ,, μάλλον δεν μπορουμε να παρατηρήσουμε και τις πιο σημαντικές αληθειας  που μπορει να συμβούν ,,οπως το να σταματήσει η ροη χρόνου και να μην υπάρχει μέρα...Κλεισμένοι όλοι στους εαυτούς μας ,χωρίς αληθινή  επικοινωνία και επαφη με τους συναθνρώπους ή φίλους μας ,,μπορέι να μας συμβεί και αυτό ,ναι όντος .
Εν τέλη το ερώτημα του όλου έργου ,,είναι κάτι ακόμα πιο βαθύ και στοχαστικό ,,,η όλη υποθεση είναι η κατανόηση και καταγραφή της ουσίας της ψυχής ,,κάτι που δεν μπορούν να αποκτήσουν ''Αυτοι '' που εφαρμόζουν αυτό το πείραμα ,,,στην Dark City !!!!
Ειναι ένα καταπληκτικό μοναδικό έργο ,,ως αυτά παλαιότερων δεκαετείων ,,που αποβλέπει σε μια διαχρονική παρουσία του στον χώρο της έβδομης τέχνης !
Το τελικό ερώτημα είναι τόσο πανανθρώπινα ιστορικό και διαχρονικό ,,,τι θα πρεπει να βλέπουμε ώς προτεραιότητα ,,τι έχει την μεγαλύτερη σοφία ,αξία και δυναμη μέσα του ; Την πνευματική - διανοητική σοφία γνώση και δύναμη ; ή να ελπίζουμε και να καλλιεργούμε πρώτα τον ψυχικό χώρο ,'ως σημαντικότερο ή ΄ίσο τουλάχιστον ,,,.Η ψυχρή λογική , πληροφορία και γνώση ή ο μυστηριώδης  και ανεξερεύνητος χώρος του ψυχικού γίγνεσθαί ;
Από ότι φαίνεται στην ταινία αυτή ο σκηνοθέτης με αυτούς τους εξαίσιους γνωστούς ηθοποιούς ,,,,μας προτείνει το δεύτερο ,,ως ισχυρότερο ..

7
Όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε και να διδαχτούμε τουλάχιστον στο σχολείο ,πως δεν μπορεί να υφίσταται θρησκεία ή εσωτερική σχολή σε συν οδοιπόρηση  και συν εμφάνιση με κρατικό θεσμό ,εξουσία ή δημόσιο λειτουργό. Δεν συνίστανται αυτά μαζί ,δεν ταιριάζουν και απαγορεύετε για κάθε νοήμονα να έχουν προσμιξη και κοινούς χώρους.
Δεν μπορεί ο θρησκευτικός θεσμός , αλλά και κάθε εσωτερικός χώρος να απολαμβάνει κάποια δημόσια  επισημοποίηση και δημόσια η μή επιροή στην κρατική εξουσία !!Τότε δεν είναι ούτε θρησκίες ούτε εσωτερικοί χώροι ,αλλά ομάδες που προωθούν την υποκρισία στους χώρους τους και τον θεατρινισμό ώστε να εισχωρίσουν σε κάτι γήινο συμφροντολογικό και υλικό .Εφτελίζεται και εξευτελίζεται η εννοια της θρησκείας και τους εσωτερισμού όταν αποκτα δημόσια έπαρση και δεν κρατιέται η διακριτική , ήσυχη απόμακρη   και πνευματική παρουσία τους στον δημόσιο βίο και στους θεσμούς εξουσίας.
Εάν αυτοι οι χώροι δεν διέπονται απο αυτήν την βασική αρχή σοβαρότητας και βασικής λογικής ,του να μην ευτελίζουν τον ρόλο τους ,μετατρέποντας τον χώρο σε καρναβάλι υποκριτών , τότε και οι κοινωνίες μας δεν θα μπορεί να αναπτύξουν κάτι βαθύτερα εσωτερικό αφού η εκδηλωμένη πνευματική βάση είναι στο ψέμα ,το θεατριλίκη και το παραμύθι.
Θα μου πει κανείς ,,μα εάν διαχωριστεί ως ωφείλει και πρέπει η εκκλησία με το κράτος και εάν η μόνη αιτία και λόγος του να πάει κάποιος στην εκκλησία θα πρέπει αν είναι μια αληθινή και μόνο αναζήτηση πνευματικής προόδου ,,τότε ,,,,τότε ..δεν θα πάει κανένας.Καλά που το καταλάβατε ,,ότι δεν θα πάει σχεδόν κανένας ή αυτοί που θα πηγαίνουν θα είναι οι άκρος προβληματικοί και φανερά ψυχασθενικοί τύποι των κοινωνιών μας.Αυτό ακριβώς είναι η όλη υπόθεση .Εάν αξίζει κάτι ,,και είναι κάτι υγιή που προσφέρει όντος ,εάς είναι ως πρέπει σήμερα ,απόλυτα ανεξάρτητο απο θεσμούς διαφήμιση και προβολή κοσμικής εξουσίας και επιρροής ακόμα και των νόμων .Γιατί φοβάται να βαδίσει με τον νόμο ,,παίρνω ότι αξίζω και προσφέρω ;¨Έτσι μόνο ίσως εξυγιανθεί , εάν έχει κάτι υγιές μέσα του ,,.Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ,χωρίς κοσμική και υλική εξουσία δεν πρόκειται  να ασχοληθεί σχεδόν ή απολύτως κανένας με τον χώρο ,διότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην σημερινή ιδιαίτερη εποχή .Διότι πολλές φορές είναι τόσο προβληματικά παρελθοντικό αυτό το στοιχείο ,που αυτό που θεωρεί πολλάκις για υψηλή άσκηση ,πρακτικά είναι μια συνηθισμένη καθημερινότητα σε μια σύγχρονη κοινωνία .Δεν έχει να κάνει με κάποια σοβαρή έρευνα στο παρόν και αυτό που έχει ανάγκη κάθε σοβαρός και υγιής άνθρωπος  για μια βαθύτερη και εντιμότερη αντιμετώπιση της παρούσας ζωής του ,,,,,,,,και όχι την ψυχασθενική και άκρος δολοφονική για αυτόν και την οικογένεια του ,,απομάκρυνση απο την παρούσα ζωη του.Η πνευματική αυτοκτονία και δολοφονία που παρουσιάζουν οι σημερινοί κοσμικοί θρησκευτικοί χώροι δεν είναι λύση ,,είναι έγκλημα εάν μελετηθεί καλά και εμπεριστατωμένα το όλο φαινόμενο και οι καταλήξεις του.(ευχαριστώ το Φόρουμ για την ελευθερία που προσδίδει ..επιτέλους και λίγο Ελληνικό αεράκι !!! :) ::)   :-* σε όλους )

8
Επεκράτησαν δια την βίας και αυτοκρατορικής εξουσίας θρησκείες που θέλαν να μας μάθουν το ''σεβάσου την φύση της μάνας σου !!!''
Ο κλασσικός Ελληνισμός εξυμνούσε την θηλυκή αρμονία και θεϊκή ομορφιά ,μέσο ακόμα και των γυμνών ,που όχι μόνο δεν σκανδάλιζαν ,όπως ξέπεσε μετέπειτα η ανθρωπότητα ,,αλλά συγκινούσαν και ενέπνεαν τις κοινωνίες και το αντρικό φύλο .
Το θηλυκό στοιχείο, η θηλυκή αρμονία και ομορφιά ,σεβάσμια και αναγνωρίσιμη μέσα στις κοινωνίες και φυσικό ποτέ και όχι διώξιμη και μισητή ,όπως μας προέκυψε (ακόμα και συνδεδεμένη με την ανηθικότητα !!) δεν είναι τίποτα άλλο από την προεργασία του φαινομένου της μητρότητας , της αναγέννησης και της αληθινής στοργής .
Αυτή η βάση στον κλασσικό Ελληνισμό θεωρείται αυτονόητη και απαραίτητη , για αυτό και στον κλασσικό μας αυτόχθονο Ελληνισμό κάτι περίεργα που πήγαν να μας διδάξουν κάποιες μετέπειτα θρησκείες ,δεν ήταν τίποτα άλλο από μια παλινδρόμηση σε μία ζωώδη κατάσταση που δεν υπήρχε στον Ελληνισμό ώστε να υπάρχει λόγος διόρθωσης της.
Το να σέβεσαι και να τιμάς την φύση της μάνας σου και της αδερφής σου ,δεν υπήρχε ώς θέμα που θα έπρεπε να βγούν σωτήρες θαυματουργοί και να το αποκαλύψουν και το το διδάξουν ,,έλεος πιά ,,εμείς φιλοσοφούσαμε για θέματα λειτουργίας και φύσης της ψυχής ακόμα και τι ,; μας επιβλήθηκε ενα θεολογικό υπόβαθρό που να θέλει να μας πει να μην είμαστε κτήνη ,,,αυτο και εάν είναι ξεπεσμός ,παραπλάνηση ,αποσιώπηση και ευτελισμός της Ελληνικής κουλτούρας και πραγματικότητας!!!!
Την αξία της θηλυκότητας και της μητρότητας ως ενεργές δυνάμεις στην κοινωνία θα προσπαθήσουμε να την αναλύσουμε με άλλους φίλους ,που ευτυχώς βρήκαμε ,συλλογικά διότι αποτελεί ένα απείρως σημαντικό θέμα ποιοτικής αναβάθμισης πολίτη κράτους και κοινωνίας.

9
και η γλώσσα ,το αναγκαίο εργαλείο επικοινωνίας ,,καταγραφής του λόγου ,θα πρέπει τουλάχιστον να είναι παν εύχρηστο και απλοϊκός προσβάσιμο.
Σε έναν πλανήτη 7 δις ισότιμων πολιτών με ίδιες προοπτικές  κερδίζει ο πιό πρακτικός χρήσιμος συνεννοήσιμος , συνεργάσιμος  και προσβάσιμος.
Σε εμάς για τον λόγο ότι η γλώσσα μας κρύβει πάρα πολλές πληροφορίες και είναι μια πολύ σημαντική και εννοιολογικά γλώσσα είναι δύσκολη απόφαση να την απλοποιήσουμε και έτση α ανοίξουμε τον δρόμο σε όσους θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας ...ΑΛΛΆ   ,,, μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο ώστε να γλυτώσουμε την αναγκαία απλοποίηση του επικοινωνιακού μας εργαλείου ( που επιβάλει η εποχή μας).
Μπορούμε να χρησιμοποιούμε εξίσου ως επίσημη σε έγγραφα και παντού  την διεθνή Αγγλική ,ώστε να υπάρχει και αυτή εύχρηστη στην αμεσότητα της πραγματικότητας μας και να μας λύνει αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα .Αυτήν την πρόταση νομίζω την έκανε και η κ Διαμαντοπούλου εάν δεν κάνω λάθος ,,δεν έχει σχέση πιός την έκανε ,σημασία έχει ότι '' για να αναπτύχθουνε δράσεις και συνεργασίες σε έναν χώρο και να υπάρχουν καλές προοπτικές για μέλλον ,θα πρέπει να υφίσταται επικοινωνιακό εργαλείο εύκολης χρήσης και εκμάθησης .
Το να έχεις μία λέξη πχ την ' χρησιμοποιηθεί ' και να πρέπει να εξηγήσεις σε κάποιον απαραίτητο  συνεργάτη σου που θέλει να την γράψει ότι κάθε ένα απο τα 5 η ,της λέξης πρέπει να είναι διαφορετικά για διάφορους λόγους , καθιστά την υπόθεση τραγωδία και δεν υπάρχει αυτό σε καμία  άλλη γλώσσα του κόσμου.

10
Το να λύσης ένα πρόβλημα και να αναβαθμίσεις ένα θέμα ,,όπως ένα κράτος και έναν λαο ,δεν είναι κάτι που το λές με μία κουβέντα ,,
εάν όντος έχεις αληθινό ενδιαφέρον και αγάπη τότε ,γνωρίζεις καλά ότι αυτό είναι μια ολόκληρη μελέτη και έρευνα .Κυρίως επάνω στο τι υπάρχει και στον καθορισμό του τι θέλουμε και θεωρούμε τέλειο ή το πλησιέστερο στο τέλειο.
Ο Ελληνισμός μας έχει δύο αλληλένδετους παράγοντες ,τον Ελληνισμό της χώρας και το κράτος μας και τον εξίσου ισάριθμο Ελληνισμό της διασποράς μας.
Δεν μπορείς να βλέπεις μόνο την μια πλευρά και να μην δίνεις κίνητρα και να αδικείς την άλλη ...ο λαός μας θα πρέπει  να είναι μέσα και  έξω να είναι κατά βάση ενιαίος με αίσθημα ισοπολιτείας δικαίου και κοινής ανάπτυξης .
Θα πρέπει κατά κύριο λόγο επίσης να έχουμε την ωριμότητα να δούμε τι συμβαίνει και πως είναι βασικός δομημένες και οι άλλες κοινωνίες ,ώστε και να παρουμε θετικά απο αυτές και να υπάρχει μια φυσιολογική συμβάδιση με τον επονομαζόμενο σύγχρονο κόσμο .γιατί μόνος του ,,όχι μόνο δεν μπορεί να επιβιώσει κανένας αλλά οδηγείται στην υποβάθμιση και παράνοια ακόμα ,,(αφού η λογική αποτελεί και μέρος της κοινής συμφωνίας των πολλών ,συνήθως ).
Δεν έχω ώρα να αναλύσω το θέμα ,ούτε μπορώ μόνος μου ,,η επίλυση του Ελληνικού είναι και θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς και καταθέσεων απόψεων με επιχειρήματα και θετικό σκεπτικό .
Η ανοιχτή καλοπροαίρετη και ευγενική επικοινωνία μεταξύ μας εάς είναι η καλή δημιουργική  Αρχή.Συλλογικά μπορούμε..

11
Αγαπητοί φίλοι της ΑΜΡΑ ,,ότι πιο όμορφο και ενδιαφέρον έχω συστήσει στην χώρα μας ,,οι απόψεις που παρατίθενται είναι πραγματικά  πολύτιμες όπως και τα θέματα και οι γνώσεις.
Όντος ο Ελληνισμός μας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κάτι πιο αυτόχθονο και αυθεντικό και να επιστρέψει τυχαίως στις βάσεις του κλασσικού μας παρελθόντος .Στην εννοιολογική ανάλυση των αξιών ,των θεμάτων και της πραγματικότητας ,,ο μόνος δρόμος για να χαράξουμε μέλλον .
Στο θέμα του Ιουδαίο χριστιανισμού συμφωνώ με το να μην θεωρείτε κάτι επίσημο στο έθνος μας αφού οι γεννήτορες ξεκάθαρα είναι άλλου έθνους .
Απλά με όλην την αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για αληθινό καλό αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας ,θα ζητούσα και μία ξεκαθάριση με τον ιουδαϊκό ΄χώρο ώστε να γίνει και επίσημα κατανοητό πως η ξεκαθάριση Ελληνισμου - Ιουδαίο χριστιανισμου ,,δεν έχει να κανει με καποιο προσωπικό μίσος αλλά απλά στην απαραίτητη ανάγκη του αυτοπροσδιορισμού μας με βάση τους αυθεντικούς προγόνους μας ,,όπως εξάλλου και αυτοι κάνουν .
Επίσης τα απωθημένα μας στην όλη υπόθεση ειναι απολύτως δικαιολογημένα και οι ανάλογες εκφράσεις ,αλλά προς εμέ και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό στον Ισραηλιτικό χώρο ,ώστε να αποφευχθούν οι όποιος μελλοντικές παρεξηγήσεις .
Για εμένα αυτή η ξεκαθάριση που θα έπρεπε να γίνει καιρούς πρην ,,όχι μονο θα ωφελήσει πρωταρχικά το λαό μας ,αλλά εαν θέλετε δίνοντας μας και μια αυτόνομη απολύτως αυτόχθονο υπόσταση μας καθιστά ικανούς πλέον να διαχειριζόμαστε  ισότιμα την θέση μας και με τα άλλα έθνη ,προς την καλύτερη συνεργασία και πρόοδο των αμφότερων πλευρών και μέσα σε αυτα θα είναι το έθνος Ισραηλ .
Θέλω να πω ότιθα πρεπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ζητάμε μια ποιοτική αναβάθμηση της ταυτότητας μας και όχι κάποια αντιμαχία  με άλλες εθνότητες. Αντιθέτως δε αυτη η εθνική μας αναβάθμιση θα ζοωγονοποιήσει μέσω ημών και τις υγιής σχέσεις με τα ανεπτυγμένα άλλα έθνη και θα προσφέρει πολλά γενικός στον ανθρώπινο μας πολιτισμό.

Σελίδες: [1]