Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - sakissakis

Σελίδες: [1] 2 3
1
Άλλες σχολές / Ομάδα Ε
« στις: Ιανουαρίου 20, 2024, 00:15:10 »
Ισως δεν ειναι ο χώρος αυτός για το θεμα αυτό ,αλλα στα θεματα Αρχαιας Ελλαδας ,συγνώμη. Είχα επαφή με κάποιον νεαρό που γνώριζε την Ομάδα Ε ,και μου είπε οτι υπάρχει ένα προσταδιο για αυτήν ,επιμορφωτικό .Μου είπα πολλά πράγματα που με ενθουσίασαν πολλα απο αυτά ,αλλά με απογοήτευσε όταν μου μιλησε για σπαθί απο χαλκό που σκοτώνει τα Νεφελήμ!!! Τότε κατάλαβα ότι μάλλον εχουν ξεφύγει τα πράγματα .
¨Εχετε γνώση επι του θέματος ,γνωρίζετε κάτι ?

2
και εγώ τον γνώρισα ,μου φάνηκε πολύ παράξενο το άτομο .

3
Scientology-Σαϊεντολογία / Απ: Τι είναι η Σαϊεντολογία?
« στις: Φεβρουαρίου 06, 2015, 15:06:21 »
ένα πολύ ωραιο ρεπορτάζ ,που είναι σειρά απο πολλά ,που δείχνει την αρνητική πλευρά αυτής της εκκλησίας,,,
Ουδείς άσφαλτος ,,που λέει και Lady της λαϊκής μας μουσικής σκηνής ...
https://www.youtube.com/watch?v=5GSy1-IsXKo

4
Παιδιά όλοι μαζί ως αδέρφια ως συμπολίτες θα πρέπει να εργαστούμε πνευματικά κάποιο χρόνο από τον προσωπικό μας ,ώστε να βρούμε το πως θα δομήσουμε ένα αληθινά μοντέρνο σύγχρονο υπερ πολιτισμένο και ισχυρό κράτος και κοινωνία.
Είναι συλλογική δουλειά όλων μας ,όσων μπορούμε και όπως μπορούμε ,το να μελετήσουμε και να επεξεργαστούμε το θέμα Ελλάδα ,το αγαπημένο αλλά ακι μοναδικό σπίτι μας.Το δικό μας σπίτι.
Πρέπει και οφείλουμε και μπορούμε να τα βάλουμε όλα σε μια ορθολογική σταθερή βάση και ιεραρχία .Έχουμε τα φόντα και τα πνευματικά προσόντα και μπορούμε ,είμαστε ως λαος ικανοί ,μας λείπει ο κοινό στόχος και η κοινή πνευματική κατεύθυνση και προσπάθεια .
Η εποχή των υπερ διανοιών  για τον λαό ηγετών έχει τελειώσει προ πολλού και ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί αληθινά ώριμους και μορφωμένους πολίτες.Το τι απολαμβάνουμε θα είναι ο μέσος όρος του επιπέδου που παρουσιάζουμε ,δηλαδή ακόμα και μια ελάχιστη μερίδα υπερ απαράδεκτου υποκόσμου ,μέσα στις κοινωνίες μας ειναι ικανή να ρίξει τον πήχη των απολαβών ,όλων μας.Το να ζητάμε ελάχιστους να σηκώνουν τα εκατονταπλάσια βάρυ αξιών από άλλους που γίνονται βάρος αντι να σηκώνουν ,δεν είναι αποδεκτό και τιμωρείται .Όλοι θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και βασικός ώριμοι .Αυτό σημαίνει ότι όλοι  θα πρέπει να αναλυθούν καλά και να ταξινομηθούν σωστά .Είναι όπως είπαμε μια πνευματική δουλειά .
¨Ετση θα μπορέσουμε να δομήσουμε βασικός δίκαιες κοινωνίες ,που θα μπορούμε να καταλαβαίνουμε όλοι το ίδιο πράγμα ,πάνω σε κάτι και εφόσον καταλαβαίνουμε το ίδιο ,ομαδικά και οργανωμένα θα μπορούμε να το λύσουμε ,να το επεξεργαστούμε και να το εξελίξουμε θετικά.
¨οταν επιτέλους ,βάση κάποιον κλασικών μεθόδων δομών ,τα βρούμε μεταξύ μας σε μία ενιαία εν τη βάση της ,κοινωνική συνείδηση και λογική,,τότε θα μπορούμε να δούμε και περί το τί πρόκειται με τους άλλους συνανθρώπους μας άλλων κρατών και εθνών.
Οι σχέσεις μας με τους υπόλοιπους συνανθρώπους μάς άλλων εθνών ,από απόλυτα αρνητικές και παθητικές που είναι τώρα ,μπορούν ,βάση μιας συγκεκριμένης κοινής εννοιολογίας ,να μεταβληθούν σε σχέσεις ειρήνης ,δημιουργίας ,πολιτισμού και υπερ ανθηρού μέλλοντος.
Ειναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τους εαυτούς μας,ειναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τις κοινωνίες μας ,,το μέλλον και τις προοπτικές του ,,,εμείς είμαστε το μέλλον μας. Είδη μία κίνηση όπως η ΑΜΡΑ είναι μια ισχυρή αλλαγή  ενοποιημένης και συλλογικής κατανόησης καταστάσεων και θεμάτων.Το ύπερ εργαλείο ΚΟΙΝΩΝΙΑ άρχισε να ενεργοποιείτε.Εμείς το αποτελούμε και όσο το δουλεύουμε ,αξιοποιώντας ,βοηθώντας και  δίνοντας το χέρι μας στον συμπολίτη μας ,,τόσο πιο ισχυρό γίνεται και τόσο κανένα εμπόδιο δεν θα μπορεί να σταθεί μπροστά σε ένα καθορισμένο υπέρ λαμπρό εκλεπτυσμένο ΜΕΛΛΟΝ>
Ολοι μαζί ,,μία ψυχή,,θα αναλύσουμε και θα βρούμε τα ΠΑΝΤΑ ,,θα κτίσουμε ότι πιο σύγχρονου αυθεντικό Θετικό και προοδευτικό ,,μπορεί να εχει σήμερα ενα κράτος- κοινωνίας. Ειναι η δουλειά το χόμπι και ο αγώνας μας ,,είμαστε οι πραγματικοί αυτόχθονες αυθεντικοί συνεχιστές των μεγάλων παγκόσμιων πνευμάτων αλλά σε πολύ καλύτερα σημερινά δεδομένα .θα κάνουμε θαύματα ξανά.Η ζωή  τώρα ξεκινάει .
(ευχαριστώ την ΑΜΡΑ πάντα και για ΠΑΝΤΑ ,για την ανοχή την ελευθερία και τον χώρο έκφρασης που προσφέρει)




5
Η κοινωνία στην ουσία ειναι ενα ζωντανό μέρος της οντότητας μας .Ειναι το συνδεδεμένο με σύνολα και ανθρώπους μέρος του εαυτού μας ,που δημιουργεί μέσο αυτών το δικό του λογισμικό ,το δικο του επίπεδο και συνειδητότητα .Οι κοινωνίες δομήθηκαν κυρίως απο την κοινή ανάγκη επιβίωσης και εξέλιξης ανθρώπων σε κοινές  περιοχές .Ειναι μια ανακάλυψη θα μπορούσαμε να πούμε, τόσο σημαντική (η σωστή λειτουργία της κοινωνίας) όσο ο τροχός ή η φωτιά .Διότι οι δυνατότητες μιας εξευγενισμένης ποιοτικής κοινωνίας είναι τόσες πολλές όσες οι προοπτικές ενός μεμονωμένου ανθρώπου που μορφώνετε .
Στις βασικός πολιτισμένες κοινωνίες εννοείτε δεν ισχύει το '' Δίκιο έχει όποιος φωνάξει πιό δυνατά ' που συναντάμε σε εμάς και όλα τα θέματα και οι αξίες και οι έννοιες και τα πάντα καθορίζονται συγκεκριμένα και με την σωστή αναλυμένη τους μορφή .Οπότε μιλάμε για προοπτικές στους πολίτες σχεδόν απεριόριστες .Μιλάμε για νέους δρόμους ,νέους ορίζοντες ,νέες δράσεις ,πραγματοποιήσημα όνειρα και μια αναβάθμιση που στην αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί καν να εκφραστεί ( το απαγορεύει το όνειρο του εσωτερικού εαυτού μας η κάθε θρησκεία μπάστακας).
Το θέμα με εμάς στην Ελλάδα ,είναι ότι λογο του καλού κλίματος και άλλων παραγόντων , η ανάγκη επιβίωσης δεν μας έκανε να εργαστούμε εν το βάθη τις δυνατότητες της οργανωμένης θετικής κοινωνίας και κυριολεκτικά είμαστε πρωτόγονοι σε πάρα πολλά πράγματα ,λόγο άγνοιας και αδιαφορίας.Η εξέταση της προσωπικής συμπεριφοράς του ατόμου δείχνει ένα πιόν εντελώς ακατέργαστο εσωτερικά .Δηλαδή όταν η ευτυχία σου ταυτίζετε με την πτώση της θέσης των γύρω σου ,τότε αυτό δείχνει μια παντελή ανωριμότητα στην αληθινή επίγνωση ενός εσωτερικού Είναι !!!
Η δόμηση της κοινωνίας χρειάζεται το κατάλληλο ποιοτικό υλικό και αυτο είμαστε εμείς με τις προσωπικότητες μας που μπορούμε να τις εξελίξουμε, έτσι ώστε να εχουν την θετική χρήση τους στο συνολικό σκοπό και το κοινό ζητούμενο. Δηλαδή η βάση και μόνο στο φαινόμενο κοινωνία ,αποτελεί απο μόνη της ενα κίνητρο εξέλιξης και ζωής.
Η συλλογική ποιοτική εξέλιξη της κοινωνίας και τα αγαθά της ,αυξάνετε αναλογικά και απο την προσωπική εσωστρεφή καλλιέργεια των μελών ξεχωριστά ,οπότε εμφανίζετε η αρχή που υπάρχει πολύ έντονα σε πολλες προηγμένες κοινωνίες το να 'φέρουμε ευθύνη για την κατάσταση του συμπολίτη μας ,του συν κοινωνού ''.Αυτή ειναι τοσο εξευγενισμένη ανθρώπινη αρχή που ,αφενός μοιάζει με αγγελικό παραμύθι θρησκείας ,,αφετέρου οι ενέργειες της μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο μεταφυσικών θετικών φαινόμενων και επίλυσης των μυστικών αιωνιότητας.
Η ευθύνη μας στον συνάνθρωπο ειναι μια υπαρκτή νοητικά δυνατότητα κατανόησης της κοινής ουσίας του Ειναι μας ,ως γένος ανθρώπων.Θα μπορουσε να ειναι το μεταφερόμενο μήνυμα όλων των θρησκειών σε μια εποχή ως την σημερινή όπου η παραγωγή αγαθών για διαβίωση εχει λυθεί τεχνολογικά και το μονο που απομένει ειναι η καλη θέληση για όμορφες στιγμές και δράσης με τους συνανθρώπους μας.
Ο άνθρωπος όσο εργάζεται το φαινόμενο κοινωνία τόσο γνωρίζει το κοινό Ειναι του ,και την δυνατότητα να μπορει να επικοινωνήσει  με καθε συνάνθρωπο ,άρα να αλλάξει τον κοσμο , να καταργήσει τον πόνο και καθε αρνητικό και να κτίσει αληθινά μια παραδεισένια γη .
Οι κοινωνίες που επικοινωνούν και καθιερώνουν την υπόσταση και οργάνωση τους,οι κοινωνίες που δίνουν εντολή στα μέλη και κατεύθυνση προς την καλλιέργεια τους ,ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να ειναι κάτι αληθινά αναβαθμισμένο  ,αυτές οι κοινωνίες σταθεροποιούν ιεραρχικά όλα τα θέματα τους και οι πολίτες τους απολαμβάνουν αγαθά ζωής ,που όπως είπαμε πρην σε μη οργανωμένες κοινωνίες περιγράφονται μόνο ως ' η μελλοντική ζωή των θρησκειών '.
Το κλειδί κάθε αναβάθμισης ειναι η εξαγνισμένη και  καλοπροαίρετη οργάνωση των κοινωνιών .Αυτή ειναι η αληθινή πηγή κάθε αγαθού που έχουμε στον σημερινό μας πολιτισμό και για να τα έχουμε αυτά τα ποθούμενα αγαθά, θα πρέπει να σεβόμαστε και να τιμούμε αυτην την πηγή και τις αρχές της .Ο ευτελισμός της έννοιας κοινωνίας ειναι ο πιο σίγουρος μαζικός θάνατος .
Οι κοινωνίες που αποδίδουν αληθινά τις τεράστιες δυνατότητες του φαινομένου αυτού ,,δομούνται βάση εσωτερικών αξιών ,ευγένειας ανιδιοτέλειας και εθελοντικού αισθήματος δικαίου ,,κάτι που ενώ ειναι η δουλειά των θρησκειών στο να εδραιωθούν αυτες οι αρχές δυστυχώς προωθείτε απο αυτες η υποκριτική κοινωνία , που φυσικά δεν αποδίδει αλλά παγώνει ,απομονώνει και απομακρύνει τα άτομα το ένα απο το άλλο.Χάνεται η φλόγα η ελπίδα και η φωτιά της ζωής απο τους χώρους αυτούς .

6
Η κοινωνία στην ουσία ειναι ενα ζωντανό μέρος της οντότητας μας .Ειναι το συνδεδεμένο με σύνολα και ανθρώπους μέρος του εαυτού μας ,που δημιουργεί μέσο αυτών το δικό του λογισμικό ,το δικο του επίπεδο και συνειδητότητα .Οι κοινωνίας δομήθηκαν κυρίως απο την κοινή ανάγκη επιβίωσης και εξέλιξης ανθρώπων σε κοινές  περιοχές .Ειναι μια ανακάλυψη θα μπορούσαμε να πούμε τόσο σημαντική ,η σωστή λειτουργία της κοινωνίας ,όσο ο τροχός ή η φωτιά .Διότι οι δυνατότητες μιας εξευγενισμένης ποιοτικής κοινωνίας είναι τόσες πολλές όσες οι προοπτικές ενός μεμονωμένου ανθρώπου που μορφώνετε .
Στις βασικός πολιτισμένες κοινωνίες εννοείτε δεν ισχύει το '' Δίκιο έχει όποιος φωνάξει πιό δυνατά ' που συναντάμε σε εμάς και όλα τα θέματα και οι αξίες και οι έννοιες και τα πάντα καθορίζονται συγκεκριμένα και με την σωστή αναλυμένη τους μορφή .Οπότε μιλάμε για προοπτικές στους πολίτες σχεδόν απεριόριστες .Μιλάμε για νέους δρόμους ,νέους ορίζοντες ,νέες δράσεις ,πραγματοποιήσημα όνειρα και μια αναβάθμιση που στην αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί καν να εκφραστεί ( το απαγορεύει το όνειρο του εσωτερικού εαυτού μας η κάθε θρησκεία μπάστακας).
Το θέμα με εμάς στην Ελλάδα είναι ότι λογο του καλού κλίματος , η ανάγκη επιβίωσης δεν μας έκανε να εργαστούμε εν το βάθη τις δυνατότητες της οργανωμένης θετικής κοινωνίας και κυριολεκτικά είμαστε πρωτόγονοι σε πάρα πολλά πράγματα ,λόγο άγνοιας και αδιαφορίας.Η εξέταση της προσωπικής συμπεριφοράς του ατόμου δείχνει ένα πιόν εντελώς ακατέργαστο εσωτερικά .Δηλαδή όταν η ευτυχία σου ταυτίζετε με την πτώση της θέσης των γύρω σου ,τότε αυτό δείχνει μια παντελή ανωριμότητα στην αληθινή επίγνωση ενός εσωτερικού Είναι !!!
Η δόμηση της κοινωνίας χρειάζεται το κατάλληλο ποιοτικό υλικό και αυτο είμαστε εμεις με τις προσωπικότητες μας που μπορούμε να τις εξελίξουμε έτσι ώστε να εχουν την θετική χρήση τους στο συνολικό σκοπό και το κοινό ζητούμενο Δηλαδή η βάση και μόνο στο φαινόμενο κοινωνία ,αποτελεί απο μόνη της ενα κίνητρο εξέλιξης και ζωής.
Η συλλογική ποιοτική εξέλιξη της κοινωνίας και τα αγαθά της ,αυξάνετε αναλογικά και απο την προσωπική εσωστρεφή καλλιέργεια των μελών ξεχωριστά ,οπότε εμφανίζετε η αρχή που υπάρχει πολύ έντονα σε πολλες προηγμένες κοινωνίες το να 'φέρουμε ευθύνη για την κατάσταση του συμπολίτη μας ,του συν κοινωνού ''.Αυτή ειναι τοσο εξευγενισμένη ανθρώπινη αρχή που ,αφενός μοιάζει με αγγελικό παραμύθι θρησκείας ,,αφετέρου οι ενέργειες της μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο μεταφυσικών θετικών φαινόμενων και επίλυσης των μυστικών αιωνιότητας.
Η ευθύνη μας στον συνάνθρωπο ειναι μια υπαρκτή νοητικά δυνατότητα κατανόησης της κοινής ουσίας του Ειναι μας ,ως γένος ανθρώπων.Θα μπορουσε να ειναι το μεταφερόμενο μηνημα όλων των θρησκειών σε μια εποχή ως την σημερινή όπου η παραγωγή αγαθών για διαβίωση εχει λυθεί τεχνολογικά και το μονο που απομένει ειναι η καλη θέληση για όμορφες στιγμές και δράσης με τους συνανθρώπους μας.
Ο άνθρωπος όσο εργάζεται το φαινόμενο κοινωνία τόσο γνωρίζει το κοινό Ειναι του ,και την δυνατότητα να μπορει να επικοινωνήσει  με καθε συνάνθρωπο ,άρα να αλλάξει τον κοσμο , να καταργήσει τον πονο και καθε αρνητικό και να κτίσει αληθινά μια παραδεισένια γη .
Οι κοινωνίες που επικοινωνούν και καθιερώνουν την υπόσταση και οργάνωση τους,οι κοινωνίες που δίνουν εντολή στα μέλη και κατεύθυνση προς την καλλιέργεια τους ,ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να ειναι κάτι αληθινά αναβαθμισμένο  ,αυτές οι κοινωνίες σταθεροποιούν ιεραρχικά όλα τα θέματα τους και οι πολίτες τους απολαμβάνουν αγαθά ζωής ,που όπως είπαμε πρην σε μη οργανωμένες περιγράφονται μόνο ως ' η μελλοντική ζωή των θρησκειών '.
Το κλειδί κάθε αναβάθμισης ειναι η εξαγνισμένη και  καλοπροαίρετη οργάνωση των κοινωνιών .Αυτή ειναι η αληθινή πηγή κάθε αγαθού που έχουμε στον σημερινό μας πολιτισμό και για να τα έχουμε αυτά τα ποθούμενα αγαθά, θα πρέπει να σεβόμαστε και να τιμούμε αυτην την πηγή και τις αρχές της .Ο ευτελισμός της έννοιας κοινωνίας ειναι ο πιο σίγουρος μαζικός θάνατος .

7
Λογοτεχνία και εσωτερισμός / Herman Hesse
« στις: Νοεμβρίου 18, 2014, 22:18:54 »
O Herman Hesse  ειναι πολύ γνωστος ευαίσθητος φιλοσοφικός λογοτέχνης ,που επιρέασαν τα έργα του ,μεγάλο μέρος των γενεών  .Υπερβολικά συναισθηματικός μεταφέρει την πραγματικότητα του αδύναμου και την ελπίδα του κόσμου που βλέπουν τα μάτια του.Στα έργα που έχω διαβάσει εγω ,μεταφέρει την συναισθηματική πραγματικότητα σε επαφή με την σκληρή αλήθεια,,,ειναι ο συγγραφέας που μπορει να σε κανει να κλάψης χωρίς τέλος με λυγμούς.Εγώ όταν το έπαθα στο βιβλιο του ''κάτω απο την ρόδα ''σταμάτησα να τον διαβάζω .Μετα απο δεκαετίες στο Νορντενσταντ του Αμβούργου ,ένα ζευγάρη Γερμανων με μετέφερε στην άλλη πλευρά που έμενα,,στην διαδρομή με ρωτησαν τι μου αρέσει στην Γερμανία και εγω βιαστικά απάντησα ο Χερμαν Εσσε,,μολονότι η απάντηση μου ήταν σε στυλ χιούμορ όπως και η ειρωνική ερώτηση της γερμανίδας,,,ξαφνικά άρχισε να κλαίει μεσα στο αμάξι με λυγμούς ασταμάτητα.
Από τότε δεν ξανα αναφέρθηκα επι του προσώπου αυτού και έβαλα ερωτηματικά .Τωρα με τις διδασκαλίες και την ΑΜΡΑ ξαναθυμήθηκα τον Ντεμιαν ,όπου κανει εκει νύξη ο πρωταγωνιστής θαυμάζοντας τον για κοσμική Ιδεα ,,για τον Παν το Ολο και το Κοσμικό Αυγό ...
Έτσι τον αναφέρω ,,η πεποίθηση μου είναι ότι η γνώση καθ εαυτού των¨ ,,δε βοηθάει ως όπλο ή εργαλείο από μόνη της εάν πρώτα δεν εχεις παιδεύσει εναν ισχυρό εαυτό που θα μπορεί να την χειριστεί σωστά και δίκαια Το να Ξέρεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ δεν Ωφελεί ¨Οταν δεν ΕΪΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ μέσα στα ΠΑΝΤΑ .
Ο Χερμαν ,,έμπενε σε ρόλους που πλησίαζαν την βαθία αληθεια και την σκιαγραφούσε ,,αλλά πάντα καθόταν απόμακρος απο αυτήν ,,ενώ θα έπρεπε να επιλέξει να βουτήξει μεσα σε αυτην την αλήθεια και την Ζωη ,,,να γίνει μέρος τους ,,σαν να φοβότανε να μπει στον κόσμο των γεγονότων,,,
Ισως το κάνει αυτο στα έργα του για να μεταδώσει την Γερμανική οπτική και καθιερωθεί απο αυτούς ..όπως και έγινε

8
Την αυτογνωσία σου ,κατα την γνώμη μου,την εργάζεσαι όσο θέλεις και επιθυμείς εσύ .Εφόσον είσαι ειλικρινείς με τον εαυτό σου ,την καρδία και τη διάνοια σου.
Η γνώση του εαυτού μας που με μιά άλλη ματιά είναι η εξέλιξη του εαυτού μας...ο εαυτος μας δεν είναι μια συγκεκριμένη πχ πέτρα ,που θέλουμε να την κάνουμε τομή  και την δούμε ,,αλλά ειναι μια ενεργητική κατάσταση στό σύμπαν και τον χώρο.¨Έτσι   μπορούμε να τον δοκιμάσουμε και να τον εξελίξουμε μόνο ενεργειακά.Η καλύτερη μέθοδος ειναι να βρούμε τους κατάλληλους συνανθρώπους μας να το κανουν αυτό σε εμάς, διοτι στην ουσία η ενεργοποίηση δυνάμεων του εαυτού μας ,εμπλέκεται και με τις συνειδήσεις των συνανθρώπων μας ,,όσο παράξενο και εαν ακούγεται αυτό .ή αλλιώς διατυπωμένο '' η μεγαλύτερες δικές μα δυνάμεις επέρχονται ως μια θέληση συγκαταβατικής ικανοποίησης επιθυμίας κάποιου άλλου προσώπου που εκτιμούμε ή πιστεύουμε σε αυτό.
Αυτήν την μέθοδο αυτογνωσίας των δυνάμεων του ατόμου ,την πιστέυω και έχει πρακτική εφαρμογή .Σίγουρα υπάρχουν και πολλές άλλες μέθοδοι γνώσεις ,ανάπτυξης και καλλιέργειας του Είναι μας.

9
Την αυτογνωσία σου ,κατα την γνώμη μου,την εργάζεσαι όσο θέλεις και επιθυμείς εσύ .Εφόσον είσαι ειλικρινείς με τον εαυτό σου ,την καρδία και τη διάνοια σου.
Η γνώση του εαυτού μας που με μιά άλλη ματιά είναι η εξέλιξη του εαυτού μας...ο εαυτος μας δεν είναι μια συγκεκριμένη πχ πέτρα ,που θέλουμε να την κάνουμε τομή  και την δούμε ,,αλλά ειναι μια ενεργητική κατάσταση στό σύμπαν και τον χώρο.¨Έτσι   μπορούμε να τον δοκιμάσουμε και να τον εξελίξουμε μόνο ενεργιακά.Η καλύτερη μέθοδος ειναι να βρούμε τους κατάλληλους συνανθρώπους μας να το κανουν αυτό σε εμάς, διοτι στην ουσία η ενεργοποίηση δυνάμεων του εαυτού μας ,εμπλέκεται και με τις συνειδήσεις των συνανθρώπων μας ,,όσο παράξενο και εαν ακούγεται αυτό .ή αλλιώς διατυπωμένο '' η μεγαλύτερες δικές μα δυνάμεις επέρχονται ως μια θέληση συγκαταβατικής ικανοποίησης επιθυμίας κάποιου άλλου προσώπου που εκτιμούμε ή πιστεύουμε σε αυτό.
Αυτήν την μέθοδο αυτογνωσίας των δυνάμεων του ατόμου ,την πιστέυω και έχει πρακτική εφαρμογή .Σίγουρα υπάρχουν και πολλές άλλες μέθοδοι γνώσεις ,ανάπτυξης και καλλιέργιας του Ειναι μας.

10
το πρώτο θύμα απο μια επισημοποημένη ,προωθούμενη και εμπλεκόμενη από και με το κράτος θρησκεία ,,είναι η ίδια αυτή η θρησκεία ...που της στερείται η δυνατότητα ,οι πιστοί της να την δούν αφενός ώς διδασκαλία σωτηρίας (μιά αλλαγή) ,,αφετέρου σηκώνει χωρίς να ρωτηθεί ο ιδρυτής της τα βάρη της κατεστημένης πραγματικότητας ,,

11
Όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε και να διδαχτούμε τουλάχιστον στο σχολείο ,πως δεν μπορεί να υφίσταται θρησκεία ή εσωτερική σχολή σε συν οδοιπόρηση  και συν εμφάνιση με κρατικό θεσμό ,εξουσία ή δημόσιο λειτουργό. Δεν συνίστανται αυτά μαζί ,δεν ταιριάζουν και απαγορεύετε για κάθε νοήμονα να έχουν προσμιξη και κοινούς χώρους.
Δεν μπορεί ο θρησκευτικός θεσμός , αλλά και κάθε εσωτερικός χώρος να απολαμβάνει κάποια δημόσια  επισημοποίηση και δημόσια η μή επιροή στην κρατική εξουσία !!Τότε δεν είναι ούτε θρησκίες ούτε εσωτερικοί χώροι ,αλλά ομάδες που προωθούν την υποκρισία στους χώρους τους και τον θεατρινισμό ώστε να εισχωρίσουν σε κάτι γήινο συμφροντολογικό και υλικό .Εφτελίζεται και εξευτελίζεται η εννοια της θρησκείας και τους εσωτερισμού όταν αποκτα δημόσια έπαρση και δεν κρατιέται η διακριτική , ήσυχη απόμακρη   και πνευματική παρουσία τους στον δημόσιο βίο και στους θεσμούς εξουσίας.
Εάν αυτοι οι χώροι δεν διέπονται απο αυτήν την βασική αρχή σοβαρότητας και βασικής λογικής ,του να μην ευτελίζουν τον ρόλο τους ,μετατρέποντας τον χώρο σε καρναβάλι υποκριτών , τότε και οι κοινωνίες μας δεν θα μπορεί να αναπτύξουν κάτι βαθύτερα εσωτερικό αφού η εκδηλωμένη πνευματική βάση είναι στο ψέμα ,το θεατριλίκη και το παραμύθι.
Θα μου πει κανείς ,,μα εάν διαχωριστεί ως ωφείλει και πρέπει η εκκλησία με το κράτος και εάν η μόνη αιτία και λόγος του να πάει κάποιος στην εκκλησία θα πρέπει αν είναι μια αληθινή και μόνο αναζήτηση πνευματικής προόδου ,,τότε ,,,,τότε ..δεν θα πάει κανένας.Καλά που το καταλάβατε ,,ότι δεν θα πάει σχεδόν κανένας ή αυτοί που θα πηγαίνουν θα είναι οι άκρος προβληματικοί και φανερά ψυχασθενικοί τύποι των κοινωνιών μας.Αυτό ακριβώς είναι η όλη υπόθεση .Εάν αξίζει κάτι ,,και είναι κάτι υγιή που προσφέρει όντος ,εάς είναι ως πρέπει σήμερα ,απόλυτα ανεξάρτητο απο θεσμούς διαφήμιση και προβολή κοσμικής εξουσίας και επιρροής ακόμα και των νόμων .Γιατί φοβάται να βαδίσει με τον νόμο ,,παίρνω ότι αξίζω και προσφέρω ;¨Έτσι μόνο ίσως εξυγιανθεί , εάν έχει κάτι υγιές μέσα του ,,.Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ,χωρίς κοσμική και υλική εξουσία δεν πρόκειται  να ασχοληθεί σχεδόν ή απολύτως κανένας με τον χώρο ,διότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην σημερινή ιδιαίτερη εποχή .Διότι πολλές φορές είναι τόσο προβληματικά παρελθοντικό αυτό το στοιχείο ,που αυτό που θεωρεί πολλάκις για υψηλή άσκηση ,πρακτικά είναι μια συνηθισμένη καθημερινότητα σε μια σύγχρονη κοινωνία .Δεν έχει να κάνει με κάποια σοβαρή έρευνα στο παρόν και αυτό που έχει ανάγκη κάθε σοβαρός και υγιής άνθρωπος  για μια βαθύτερη και εντιμότερη αντιμετώπιση της παρούσας ζωής του ,,,,,,,,και όχι την ψυχασθενική και άκρος δολοφονική για αυτόν και την οικογένεια του ,,απομάκρυνση απο την παρούσα ζωη του.Η πνευματική αυτοκτονία και δολοφονία που παρουσιάζουν οι σημερινοί κοσμικοί θρησκευτικοί χώροι δεν είναι λύση ,,είναι έγκλημα εάν μελετηθεί καλά και εμπεριστατωμένα το όλο φαινόμενο και οι καταλήξεις του.(ευχαριστώ το Φόρουμ για την ελευθερία που προσδίδει ..επιτέλους και λίγο Ελληνικό αεράκι !!! :) ::)   :-* σε όλους )

12
Όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε και να διδαχτούμε τουλάχιστον στο σχολείο ,πως δεν μπορεί να υφίσταται θρησκεία ή εσωτερική σχολή σε συν οδοιπόρηση  και συν εμφάνιση με κρατικό θεσμό ,εξουσία ή δημόσιο λειτουργό. Δεν συνίστανται αυτά μαζί ,δεν ταιριάζουν και απαγορεύετε για κάθε νοήμονα να έχουν προσμιξη και κοινούς χώρους.
Δεν μπορεί ο θρησκευτικός θεσμός , αλλά και κάθε εσωτερικός χώρος να απολαμβάνει κάποια δημόσια  επισημοποίηση και δημόσια η μή επιροή στην κρατική εξουσία !!Τότε δεν είναι ούτε θρησκίες ούτε εσωτερικοί χώροι ,αλλά ομάδες που προωθούν την υποκρισία στους χώρους τους και τον θεατρινισμό ώστε να εισχωρίσουν σε κάτι γήινο συμφροντολογικό και υλικό .Εφτελίζεται και εξευτελίζεται η εννοια της θρησκείας και τους εσωτερισμού όταν αποκτα δημόσια έπαρση και δεν κρατιέται η διακριτική , ήσυχη απόμακρη   και πνευματική παρουσία τους στον δημόσιο βίο και στους θεσμούς εξουσίας.
Εάν αυτοι οι χώροι δεν διέπονται απο αυτήν την βασική αρχή σοβαρότητας και βασικής λογικής ,του να μην ευτελίζουν τον ρόλο τους ,μετατρέποντας τον χώρο σε καρναβάλι υποκριτών , τότε και οι κοινωνίες μας δεν θα μπορεί να αναπτύξουν κάτι βαθύτερα εσωτερικό αφού η εκδηλωμένη πνευματική βάση είναι στο ψέμα ,το θεατριλίκη και το παραμύθι.
Θα μου πει κανείς ,,μα εάν διαχωριστεί ως ωφείλει και πρέπει η εκκλησία με το κράτος και εάν η μόνη αιτία και λόγος του να πάει κάποιος στην εκκλησία θα πρέπει αν είναι μια αληθινή και μόνο αναζήτηση πνευματικής προόδου ,,τότε ,,,,τότε ..δεν θα πάει κανένας.Καλά που το καταλάβατε ,,ότι δεν θα πάει σχεδόν κανένας ή αυτοί που θα πηγαίνουν θα είναι οι άκρος προβληματικοί και φανερά ψυχασθενικοί τύποι των κοινωνιών μας.Αυτό ακριβώς είναι η όλη υπόθεση .Εάν αξίζει κάτι ,,και είναι κάτι υγιή που προσφέρει όντος ,εάς είναι ως πρέπει σήμερα ,απόλυτα ανεξάρτητο απο θεσμούς διαφήμιση και προβολή κοσμικής εξουσίας και επιρροής ακόμα και των νόμων .Γιατί φοβάται να βαδίσει με τον νόμο ,,παίρνω ότι αξίζω και προσφέρω ;¨Έτσι μόνο ίσως εξυγιανθεί , εάν έχει κάτι υγιές μέσα του ,,.Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ,χωρίς κοσμική και υλική εξουσία δεν πρόκειται  να ασχοληθεί σχεδόν ή απολύτως κανένας με τον χώρο ,διότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην σημερινή ιδιαίτερη εποχή .Διότι πολλές φορές είναι τόσο προβληματικά παρελθοντικό αυτό το στοιχείο ,που αυτό που θεωρεί πολλάκις για υψηλή άσκηση ,πρακτικά είναι μια συνηθισμένη καθημερινότητα σε μια σύγχρονη κοινωνία .Δεν έχει να κάνει με κάποια σοβαρή έρευνα στο παρόν και αυτό που έχει ανάγκη κάθε σοβαρός και υγιής άνθρωπος  για μια βαθύτερη και εντιμότερη αντιμετώπιση της παρούσας ζωής του ,,,,,,,,και όχι την ψυχασθενική και άκρος δολοφονική για αυτόν και την οικογένεια του ,,απομάκρυνση απο την παρούσα ζωη του.Η πνευματική αυτοκτονία και δολοφονία που παρουσιάζουν οι σημερινοί κοσμικοί θρησκευτικοί χώροι δεν είναι λύση ,,είναι έγκλημα εάν μελετηθεί καλά και εμπεριστατωμένα το όλο φαινόμενο και οι καταλήξεις του.(ευχαριστώ το Φόρουμ για την ελευθερία που προσδίδει ..επιτέλους και λίγο Ελληνικό αεράκι !!! :) ::)   :-* σε όλους )

13
Δεν αναφέρομε καν στην φιλοσοφία αλλά στην βάση της που είναι η νοημοσύνη ,,οπότε εξετάζουμε την σχέση νοημοσύνης και θρησκείας .Το κάνω αυτό γιατι εχω πληρώσει  μαζί με πολύ κόσμο, την παράνομη βάση κάθε λογικής ,επιρροής και θεσμοθετιμένης εξουσίας της θρησκείας μας στο κράτος.Κάτι που αφάνισε την νοημοσύνη και επέτρεψε το έγκλημα .Κάτι που δολοφόνησε το έθνος και τον λαο μας απο μέσα .
Το σύνταγμα μας δυστυχώς και μετά απο τόσες  αναθεωρήσεις δεν ξεκαθαρίζει οτι είμαστε απολύτως ελεύθεροι νοητικά άνθρωποι αλλα κανει ακόμα αναφορές σε προαγωγή της ορθόδοξης θρησκείας ως υποχρέωση των θεσμών του κράτους μας.Εδώ δημιουργείται ένα πρόβλημα στην λογική του πολίτη που πρέπει να ξεκαθαριστεί .Ειναι σε αυτο το αναγνωρισμένο κράτος ελεύθερος ο πολίτης να επιλέξει μια θρησκεία που επιθυμεί ,να ασχοληθεί ΄΄η να προσπαθήσει να ερευνήσει ,χωρίς να χαρακτηριστει ή να αλλοιωθεί η αντιμετώπιση του απο το κράτος ή όχι ; θα πρεπει να μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια και ως τι χαρακτηριζόμαστε ,τι συνέπειες εχει το βασικό μας δικαίωμα να αποτελούμε ελεύθερες ανθρώπινες σκεφτόμενες οντότητες.
Το πιό τραγικό αυτού του νομοθετήματος ειναι οτι ο Χριστιανισμός δεν έχει καν Ελληνική καταβολή και το παντελώς απαράδεκτο ,ότι σε κείμενα του μισεί και εχθρεύεται τον Ελληνισμό!! Κράτος και λαός που να θέλει να λέγετε Ελληνικό δεν μπορεί συνταγματικά να κατοχυρώνει ως υποχρέωση του την επιβολή θρησκείας που και γραπτός το εχθρεύεται ,,υπάρχει πρόβλημα εδω ,,βασικής λογικής και νοημοσύνης.Η θα πρέπει να επαναφέρουμε κατι που να τεκμηριώνετε ως ΕΛληνική μας ταυτότητα ή δεν μπορούμε να λεμε τον Ορο Ελληνας,όταν τον αυτοανερούμε ταυτόχρονα ή δεν θα πρεπει να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε.
Απο το αποτέλεσμα ,φαίνεται ότι δημιουργήθηκε το τελευταίο ,,Ο κόσμος μας υπέστει και από άλλους βέβαια παράγοντες ,ορθολογική εκτροπή .




14
Εαν γίνεται στα κείμενα να ειναι σε μαυρο τα γράμματα ,,όπως τωρα που γράφουμε ,οταν θέλουμε .Διότι με την διαφορά και μόνο στην απόχρωση ,σου δημιουργεί θάμπωση και ,κουράζεσε ειλικρινά να τα διακρίνεις ..ή σε κάπως πιό έντονη διαφορά απο το backround
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά ειναι ολα υπεροχα ,,και όλοι σας αξιοαγαπητοί και αξιολατρευτοι

15
Τον τελευταίο καιρό λόγο ασθένειας είχα την ευκαιρία να δω πολλές ταινίες διαφόρων θεμάτων...
Μια από αυτές που μου έκανε εντύπωση ,για την πλοκή και την υπόθεση της, ήταν αυτή η ταινία The Dark City.
Η ταινία θέτει υπαρξιακούς συλλογισμούς και προβληματισμούς ....
Σε κάποια στιγμή ,,η ζωή στην πόλη γίνετε πολύ περίεργη και κανείς δεν το αντιλαμβάνεται ,,,,πράγματα που θα έπρεπε,,,όπως ,,,
ότι δεν ξημερώνει ποτέ και είναι όλο νυχτα !!!!!
Είναι μία υπαρξιακή ταινία που έχει πάρα πολύ σημαντικά μηνύματα να μεταδώσει ,,εάν αναλύσουμε τι ακριβώς γεγονότα μας παρουσιάζει ,,
πέραν της μεταμόσχευσης πληροφοριών- εμπειριών ζωής ,,από τον έναν στον άλλον ,,,(ερώτημα για την αληθινή αυτογνωσία μας) ,,,εν πολύς   μας λέει  ότι μέσα στην καθημερηνότητα της εγκλοβισμένης πόλης μας ,, μάλλον δεν μπορουμε να παρατηρήσουμε και τις πιο σημαντικές αληθειας  που μπορει να συμβούν ,,οπως το να σταματήσει η ροη χρόνου και να μην υπάρχει μέρα...Κλεισμένοι όλοι στους εαυτούς μας ,χωρίς αληθινή  επικοινωνία και επαφη με τους συναθνρώπους ή φίλους μας ,,μπορέι να μας συμβεί και αυτό ,ναι όντος .
Εν τέλη το ερώτημα του όλου έργου ,,είναι κάτι ακόμα πιο βαθύ και στοχαστικό ,,,η όλη υποθεση είναι η κατανόηση και καταγραφή της ουσίας της ψυχής ,,κάτι που δεν μπορούν να αποκτήσουν ''Αυτοι '' που εφαρμόζουν αυτό το πείραμα ,,,στην Dark City !!!!
Ειναι ένα καταπληκτικό μοναδικό έργο ,,ως αυτά παλαιότερων δεκαετείων ,,που αποβλέπει σε μια διαχρονική παρουσία του στον χώρο της έβδομης τέχνης !
Το τελικό ερώτημα είναι τόσο πανανθρώπινα ιστορικό και διαχρονικό ,,,τι θα πρεπει να βλέπουμε ώς προτεραιότητα ,,τι έχει την μεγαλύτερη σοφία ,αξία και δυναμη μέσα του ; Την πνευματική - διανοητική σοφία γνώση και δύναμη ; ή να ελπίζουμε και να καλλιεργούμε πρώτα τον ψυχικό χώρο ,'ως σημαντικότερο ή ΄ίσο τουλάχιστον ,,,.Η ψυχρή λογική , πληροφορία και γνώση ή ο μυστηριώδης  και ανεξερεύνητος χώρος του ψυχικού γίγνεσθαί ;
Από ότι φαίνεται στην ταινία αυτή ο σκηνοθέτης με αυτούς τους εξαίσιους γνωστούς ηθοποιούς ,,,,μας προτείνει το δεύτερο ,,ως ισχυρότερο ..

Σελίδες: [1] 2 3