Ψηφοφορία

Ποιόν "δρόμο" θα επιλέγατε για να ασχοληθείτε με τον εσωτερισμό;

Ως μέλος ενός εσωτερικού τάγματος
9 (42.9%)
Μόνος μου αλλά με καθοδήγηση από προσωπικό διδάσκαλο
4 (19%)
Μόνος μου, χωρίς καθοδήγηση από προσωπικό διδάσκαλο
2 (9.5%)
Όλες οι ανωτέρω επιλογές
3 (14.3%)
Άλλος "δρόμος"
3 (14.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 21

Αποστολέας Θέμα: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)  (Αναγνώστηκε 47535 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 19, 2007, 13:18:07 »
Σίγουρα τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και νοιώθουμε πως είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία μας. Όμως εδώ μου λείπει κάτι. Δεν μπορώ να κατανοήσω το πως αυτή η κατάσταση θα μου δόσει τις απαντήσεις που χρειάζομαι για τα "πίσω από την κουρτίνα", κάτι που ο εσωτερισμός αναλαμβάνει να πράξει επιτυχώς.

Δεν μπορώ παρά να συνδέσω αυτή την κατάσταση με ένα από τα 4 επίπεδα του ολοκληρωμένου ανθρώπου, εκείνο που Ροδοσταυρικά ορίζεται ως "συναισθηματικό" επίπεδο, κατά το οποίο ο άνθρωπος αισθάνεται τη ζωή του γεμάτη και ζει αρμονικά με το κοινωνικό του περιβάλλον, τόσο σε υλικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο ::)

Εύχομαι αγαπητέ Trithemius μια μέρα να καταφέρεις να συνδέσεις τον ανθρωπισμό με τον εσωτερισμό και να κατανοήσεις πως αν ο εσωτερισμός δεν υπηρετεί τον ανθρωπισμό, είναι παντελώς άχρηστος μέχρι και επικίνδυνος... Το ίδιο ισχύει και για τις επιστήμες, και για οποιαδήποτε άλλη ενασχόληση του ανθρώπου πάνω στην Γη.

Μέχρι τότε ίσως δεν θα καταφέρεις να αντιληφθείς ότι το πιο σημαντικό που θα δεις πίσω από την κουρτίνα είναι "πως όλοι είμαστε ΕΝΑ", καθώς και τις ευθύνες που συνεπάγεται μία τέτοια αποκάλυψη...

Δεν μπορεί κανένας να μας ανοίξει τα μάτια, αλλά μόνο ο εαυτός μας... Ότι και να μας πουν οι άλλοι χρειάζεται να έρθει η κατάλληλη στιγμή που θα χωνέψουμε μία τόσο απλή αλήθεια...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2007, 14:07:04 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 19, 2007, 13:55:17 »
Θεωρώ πως υπάρχουν κι άλλα είδη ατόμων που προσεγγίζουν τον εσωτερισμό. Εγώ μπορώ να σκεφτώ ένα ακόμα, όπως ο άνθρωπος που ασχολείται με τον εσωτερισμό για να γνωρίσει, άρα για να εναρμονιστεί ολιστικά με τον πολυδιάστατο κόσμο που τον περιβάλει. Πρόκειται για μία διαδικασία προσωπικής "μεταστοιχείωσης" που έχει σκοπό να μετατρέψει τον απλό άνθρωπο σε μία εξελιγμένη διανοητική οντότητα, κάτι που ως όφελος μπορεί να λειτουργήσει πλειοτροπικά (με πολλούς τρόπους).

Για ποιό λόγο να το κάνει? Αν απαντήσεις στην ερώτηση θα δεις ότι υπάρχουν δύο δρόμοι, για προσωπικό του όφελος, ή για όφελος του συνόλου...

Αν ο μόνος στόχος μας για ενασχόληση με τον εσωτερισμό είναι αποκελιστικά και μόνον το να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα, τότε σίγουρα υπάρχουν πιο απλά, γρήγορα και βατά συστήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε από το να εμπλακούμε με την Καμπάλα ή κάτι σχετικό και ο πιο απλός τρόπος για έμπρακτη κοινωνική δράση είναι το να αφήσουμε απλώς τον εαυτό μας να δράσει, να εκδηλωθεί, να αλληλεπιδράσει με άτομα και καταστάσεις.

Ο εσωτερισμός είναι απλά μία πιο βαθιά μόρφωση για τον άνθρωπο, έτσι ώστε να επιτελέσει τον σκοπό της ζωής του.  Επειδή αυτή η ιδιαίτερη μόρφωση, καθιστά τους ανθρώπους Γνώστες στα εσώτερα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης, ξεκαθαρίζουμε πως υπάρχουν δύο δρόμοι μέσω του εσωτερισμού, ο δρόμος που βοηθάει την ανθρωπότητα, και ο δρόμος της Ιδιοτελούς δύναμης.

Η ανθρωπότητα έχει πολλά προβλήματα γιατί ακριβώς βλέπουμε τα πράγματα επιφανειακά.  Αν όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι υγιείς εσωτεριστές, δηλαδή ασκούν τον εσωτερισμό με απώτερο στόχο τον ανθρωπισμό, τότε έχουμε ίσως μία ελπίδα να δούμε το όραμα της Λευκής Αδελφότητας, να γίνεται πραγματικότητα.  Μία απόλυτη αδελφοσύνη ανθρώπων και λαών... Χωρίς τον εσωτερισμό και τα εσώτερα μυστήρια αυτό το όραμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί χρειάζεται να έλθει αυτή η βαθύτερη κατανόηση στο άνθρωπο, και να πειστεί ο καθένας μας, γιατί ο ανθρωπισμός δεν αποτελεί επιλογή αλλά την μόνη οδό.  Οποιαδήποτε άλλη οδός, σημαίνει θάνατος.


Κλείνω με κάτι που μου ήρθε στο μυαλό ως εκδήλωση του συνδυασμού εσωτερισμού και κοινωνικής προσφοράς και αυτό είναι ο μοναχισμός. Γνωρίζουμε καλά πως ανά τον κόσμο, υπάρχουν μοναχοί που έχουν χάσει παντελώς κάθε επαφή με την κοινωνία, ζούνε επί μακρόν σε απομακρυσμένα μέρη όπου βρίσκονται μόνον αυτοί και ο θεός (τους). Ρωτάω λοιπόν το εξής: Αν τύχει κι ένας από εμάς συναντήσει έναν από αυτούς τους μη "εγκόσμιους" μοναχούς και ζητήσει τη συμβουλή του για ένα πρόβλημα που τον απασχολεί, λέτε να αρνηθεί ο μοναχός να δώσει την άποψή του; Πόσο πιθανό είναι το να απαντήσει ο μοναχός "φύγε από μπροστά μου, δεν με ενδιαφέρει το πρόβλημά σου"; Είναι πραγματικά εξαιρετικά απίθανο και τότε θα μιλάμε για κακέκτυπο μοναχού-εσωτεριστή.

Θα χαρακτηρίζαμε αυτόν τον μοναχό εσωτεριστή; Ναι, γιατί αποφάσισε να οδηγηθεί στην αυτοκατανόηση με έναν δικό του τρόπο.

Θα χαρακτηρίζαμε αυτόν τον μοναχό στρατιώτη της κοινωνικής προσφοράς; Όχι απαραίτητα γιατί βοηθά μόνον αν κι εφόσον του ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Θα χαρακτηρίζαμε αυτόν τον μοναχό μη ανθρωπιστή; Όχι γιατί έστω και σε περιορισμένο βαθμό (δηλ. εφόσον του ζητηθεί), πάλι βοηθά τον συνάνθρωπό του και δεν αρνείται να συμβάλλει στην ανακούφισή του.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως ένας εσωτεριστής μπορεί να είναι ανθρωπιστής με το δικό του μέτρο και με τον δικό του τρόπο. Φυσικά, ο εσωτεριστής της δεξιάς ατραπού, είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την κοινωνική προσφορά αλλά δεν ασχολείται με τον εσωτερισμό μόνον για τον ανθρωπισμό καθαυτόν.

O μοναχισμός δεν είναι ούτε ανθρωπισμός, ούτε εσωτερισμός, εκτός από κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις "μοναχών" που είναι πραγματικοί εσωτεριστές και ανθρωπιστές, και που κατα λάθος βρέθηκαν κάτω από την σκέπη κάποιας θρησκείας.

Ο αληθινός εσωτεριστής, είναι ο αδογμάτιστος ερευνητής, και φυσικά δεν μπορεί να ακολουθεί καμία θρησκεία... Επίσης ο υγιής εσωτεριστής είναι ανθρωπιστής.  Αυτός είναι κανόνας, και δεν είναι θέμα υποκειμενικότητας.

Όταν είχα ρωτήσει έναν μοναχό, γιατί ασχολείται με τον μοναχισμό, μου απάντησε.  Γιατί δεν αντέχω να ζω ανάμεσά τους.  Οι μοναχοί δυστυχώς στην πλειοψηφία, εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις, επιλέγουν τον μοναχισμό, είτε για λόγους επιβίωσης, είτε για την λύτρωση της ψυχή τους μέσω της απομόνωσης, είτε απλά γιατί δεν αντέχουν τις δυσκολίες της κοσμικής ζωής...  Πολλοί άνθρωποι επίσης στρέφουν στον μοναχισμό, μετά από μία σφοδρή απογοήτευση, πιστεύοντας ότι στην απομόνωση και στις δοκιμασίες δίπλα στον Θεό, θα βρει γαλήνη η ψυχή τους.  Δεν ενδιαφέρονται για κανέναν άλλον άνθρωπο να σωθεί πέραν τον εαυτόν τους.

Ο "δια βίου" ασκητισμός είναι δειλία, φυγή από την πραγματικότητα, και μία από τις μεγαλύτερες μορφές ιδιοτέλειας.  Ο ασκητισμός με στόχο τον ανθρωπισμό, είναι σεβαστός, όπως το παράδειγμα του Βούδα ή του Χριστού, ή διαφόρων αβατάρ, γκουρού, ή ασκητών.  'Οταν ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους, επιστρέφουν πίσω στην κοσμική ζωή για να αναλάβουν ένα έργο υπηρετώντας την Ανθρωπότητα.


Νομίζω πως για να θεωρήσουμε πως κάποιος άνθρωπος έχει φτάσει στη θέωση, χρειάζεται πολλά περισσότερα από το να είναι ανθρωπιστής. Θα χαρακτηρίζαμε τη Μητέρα Τερέζα άνθρωπο που έφτασε στη θέωση;

Στην Θέωση δεν μπορεί να φτάσει κανένας μας, αλλά μόνο να την προσεγγίσει... Στην φώτιση μπορούν να φτάσουν πολλοί από εμάς εφόσον το επιθυμήσουν, αλλά ο φωτισμένος απαραίτητα είναι ανθρωπιστής... Η Μητέρα Τερέζα κατέθεσε πολύ μεγάλο έργο στην ανθρωπότητα, και μακάρι κάποιοι από εμάς να έχουμε την δύναμη να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της... 'Ηταν βαθιά εσωτερίστρια, και εξαιτίας αυτού, είχε πολλά προβλήματα με την εκκλησία της...

Οι Ροδόσταυροι του Μεσαίωνα, αναπτύχθηκαν ως κίνημα γιατί ήθελαν να διασώσουν και να προάγουν την αληθινή γνώση και τις επιστήμες γιατί ο σκοταδισμός ήταν κυρίως γνωσιολογικής φύσεως. Σαφώς και ήταν ανθρωπιστές γιατί όχι μόνον πίστευαν στην πνευματική εξέλιξη και απελευθέρωση αλλά ήθελαν να διαφυλάξουν κι ένα ιδεώδες, αυτό της άσπιλης γνώσης. 

Οι Ροδόσταυροι προώθησαν τις επιστήμες και τον ανθρωπισμό στην κοινωνία τους, και κυριολεκτικά την φιλανθρωπία.  Η εσωτερική επιστήμη, ήταν παντελώς κρυφή, και δινόταν μόνο από δάσκαλο σε έναν μαθητή... Πρώτιστα από όλα λοιπόν αυτό που προήγαγαν προς τα έξω, προς την κοινωνία τους, ήταν ο ανθρωπισμός, ο οποίoς έβρισκε στήριγμα στην βαθιά εσωτερική τους γνώση.

Παράθεση
Ο "μυημένος" κατανοεί, πως αυτός και το σύνολο είναι ΕΝΑ. 'Ετσι γνωρίζει πως υπηρετώντας το σύνολο, εξυπηρετεί και την δική του ευημερία και ευτυχία, καθώς και την ψυχική του εξέλιξη.

Καμιά φορά οι γραπτές φράσεις δύσκολα αποτυπώνουν αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε και μπορεί να παρεξηγηθούν ανεπανόρθωτα (;)). Για παράδειγμα, την πιο πάνω φράση, κάποιος θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει έμμεση ιδιοτέλεια... Το σημειώνω απλά ως ένδειξη πως κάθε φράση μπορεί να κρύβει κάτι άλλο πίσω από ένα "εύκολο" νόημα ;)

Αυτό που θα πάρουμε φεύγοντας από αυτήν την ζωή θα είναι μόνο η εμπειρία μας.  Στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος εργάζεται για την ατομική ψυχική του εμπειρία, αλλά το επίπεδο της ψυχικής εξέλιξης που κατέχουμε, καθορίζεται από το ποσοστό προσφοράς, και χρησιμότητάς μας, στο σύνολο.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2007, 17:37:31 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 19, 2007, 15:49:36 »
Αγαπητή Rose, ας δούμε τώρα μέσω κάποιων (τυχαίων ίσως) ερωτημάτων, μία άλλη προσέγγιση στη (απαραίτητη) σύνδεση εσωτερισμού και ανθρωπισμού, υπό την έννοια ότι ο ανθρωπισμός "εκπορεύεται" από τον εσωτερισμό:

1. Είναι ανθρωπιστής αυτός που όταν αντιλαμβάνεται κάποια σημαντικά σφάλματα στο προφίλ που προωθεί η εταιρεία του, τα επισημαίνει διαρκώς σε meeting, αν και το αποτέλεσμα θα είναι να χάσει τη δουλειά του;

2. Είναι ανθρωπιστής αυτός που αντιλαμβάνεται πως κάποιο φιλικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, του τηλεφωνεί και του λέει πως αν θέλει τη βοήθειά του, θα είναι πάντα δίπλα του για να τον βοηθήσει;

3. Είναι ανθρωπιστής αυτός που καταλαβαίνει πως μία οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και χωρίς να γίνει αντιληπτός τους προσφέρει πχ 200 ευρώ μέσα σε έναν φάκελο κάτω από την πόρτα τους;

4. Είναι ανθρωπιστής αυτός που δίνει χέρι βοηθείας σε κάποιον που του έκανε κακό όταν ο τελευταίος βρεθεί σε δυσμενή θέση;

5. Είναι ανθρωπιστής αυτός που χρησιμοποιεί τις γνωριμίες του για να βοηθήσει έναν άγνωστο να βρει θέση για να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο;

6. Είναι ανθρωπιστής αυτός που μοιράζεται τις γνώσεις και τις εμπειρίες του γύρω από διάφορα θέματα (από φιλοσοφικά έως γνωσιολογικά), με σκοπό να κάνει πιο εύκολη τη ζωή κάποιων ανθρώπων;

7. Είναι ανθρωπιστής αυτός που αποτελεί ενεργό (αν και ευρέως ανώνυμο) μέλος κάποιου οργανισμού κοινωνικής δράσης και βοήθειας και κάτω από το ρητό "η ισχύς εν τη ενώσει" μετατρέπει 1 ευρώ σε 20 εμβόλια για παιδιά του τρίτου κόσμου;

Τα πιο πάνω είναι μερικά από κάποια συνηθισμένα "σκηνικά" που μπορεί να συμβούν οποτεδήποτε. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

α) Θα χαρακτηρίζαμε αυτόν το άτομο ανθρωπιστή;
β) Ποιά είναι τα στοιχεία εκείνα που βάσει των ανωτέρω δράσεων του ατόμου, αποδεικνύουν πως αυτό το άτομο ασχολείται με τον εσωτερισμό;

Έπεται συνέχεια...
...spes mea in mentem est...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 19, 2007, 17:19:07 »
Αγαπητή Rose, ας δούμε τώρα μέσω κάποιων (τυχαίων ίσως) ερωτημάτων, μία άλλη προσέγγιση στη (απαραίτητη) σύνδεση εσωτερισμού και ανθρωπισμού, υπό την έννοια ότι ο ανθρωπισμός "εκπορεύεται" από τον εσωτερισμό:

1. Είναι ανθρωπιστής αυτός που όταν αντιλαμβάνεται κάποια σημαντικά σφάλματα στο προφίλ που προωθεί η εταιρεία του, τα επισημαίνει διαρκώς σε meeting, αν και το αποτέλεσμα θα είναι να χάσει τη δουλειά του;

2. Είναι ανθρωπιστής αυτός που αντιλαμβάνεται πως κάποιο φιλικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, του τηλεφωνεί και του λέει πως αν θέλει τη βοήθειά του, θα είναι πάντα δίπλα του για να τον βοηθήσει;

3. Είναι ανθρωπιστής αυτός που καταλαβαίνει πως μία οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και χωρίς να γίνει αντιληπτός τους προσφέρει πχ 200 ευρώ μέσα σε έναν φάκελο κάτω από την πόρτα τους;

4. Είναι ανθρωπιστής αυτός που δίνει χέρι βοηθείας σε κάποιον που του έκανε κακό όταν ο τελευταίος βρεθεί σε δυσμενή θέση;

5. Είναι ανθρωπιστής αυτός που χρησιμοποιεί τις γνωριμίες του για να βοηθήσει έναν άγνωστο να βρει θέση για να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο;

6. Είναι ανθρωπιστής αυτός που μοιράζεται τις γνώσεις και τις εμπειρίες του γύρω από διάφορα θέματα (από φιλοσοφικά έως γνωσιολογικά), με σκοπό να κάνει πιο εύκολη τη ζωή κάποιων ανθρώπων;

7. Είναι ανθρωπιστής αυτός που αποτελεί ενεργό (αν και ευρέως ανώνυμο) μέλος κάποιου οργανισμού κοινωνικής δράσης και βοήθειας και κάτω από το ρητό "η ισχύς εν τη ενώσει" μετατρέπει 1 ευρώ σε 20 εμβόλια για παιδιά του τρίτου κόσμου;

Τα πιο πάνω είναι μερικά από κάποια συνηθισμένα "σκηνικά" που μπορεί να συμβούν οποτεδήποτε. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

α) Θα χαρακτηρίζαμε αυτόν το άτομο ανθρωπιστή;
β) Ποιά είναι τα στοιχεία εκείνα που βάσει των ανωτέρω δράσεων του ατόμου, αποδεικνύουν πως αυτό το άτομο ασχολείται με τον εσωτερισμό;

Έπεται συνέχεια...

Αγαπητέ Trithemius,

όσον αφορά το 1 και το 2, δεν είναι απαραίτητα ανθρωπισμός, αλλά τα υπόλοιπα είναι...

Όσον αφορά το 1, μπορεί απλά να είναι ένας φιλόδοξος καριερίστας, και όσον αφορά το 2, συνήθως βοηθάμε συγγενείς ή φίλους γιατί αποβλέπουμε σε κάποια απολαβή.
Ο ανθρωπισμός και η ανιδιοτέλεια, έχει να κάνει με το να δίνουμε χωρίς να προσδοκούμε απολαβές. Αλλιώς είναι απλά μια συναλλαγή.

'Ενας ανθρωπιστής δεν είναι απαραίτητα εσωτεριστής, από την άποψη ότι ασχολείται με αποκρυφισμό, μυστικισμό, Καμπάλα, Αλχημεία κτλ..., απλά ένας "αληθινός" εσωτεριστής είναι απαραίτητο να είναι ανθρωπιστής...

Ένας ανθρωπιστής όμως έχει πάντα μία ιδιαίτερη "εσωτερική" αίσθηση των πραγμάτων... Είναι πιο ευαισθητοποιημένος από τον μέσο άνθρωπο, και πιθανότατα να είναι και ψυχικός... Ο ανθρωπιστής που δεν ασχολείται με τον εσωτερισμό, είναι κατά κάποιον τρόπο... αυτοδίδακτος εσωτεριστής.  Αυτοί οι άνθρωποι, μπορεί να μην ήρθαν σε επαφή ποτέ στην ζωή τους, με εσωτερικές σχολές ή τάγματα, αλλά τους χαρακτηρίζει μία ιδιαίτερη Σοφία, που είναι απόσταγμα εμπειριών της ζωής τους, αλλά και δείγμα της ψυχικής τους εξέλιξης.

Σίγουρα όμως αν αυτοί οι ανθρωπιστές σπούδαζαν και τις εσωτερικές επιστήμες, οι δυνατότητες και οι ικανότητές τους θα αυξανόταν, και κατ' επέκταση η ψυχική συνείδησή τους θα εξελισσόταν πολύ περισσότερο...  Επίσης οι περισσότεροι ανθρωπιστές που δεν έχουν ασχοληθεί με εσωτερισμό, δρουν "ασυνείδητα" ανθρωπιστικά, και ο εσωτερισμός, θα μπορούσε να συνδράμει στο να απαντήσει τα "γιατί".

Η ενασχόληση με την Εσωτερική επιστήμη, εξελίσσει την συνείδηση, από το σημείο που βρίσκεται ο καθένας μας...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 21, 2007, 13:19:45 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 19, 2007, 17:40:42 »
Rose,

Σχετικά με τις απαντήσεις σου:

Παράθεση
Εύχομαι αγαπητέ Trithemius μια μέρα να καταφέρεις να συνδέσεις τον ανθρωπισμό με τον εσωτερισμό και να κατανοήσεις πως αν ο εσωτερισμός δεν υπηρετεί τον ανθρωπισμό, είναι παντελώς άχρηστος μέχρι και επικίνδυνος...

Μα ποτέ δεν είπα πως δεν συνδέεται ο εσωτερισμός με τον ανθρωπισμό. Αυτό που επισήμανα είναι πως ο εσωτερισμός συνδέεται ΚΑΙ με τον ανθρωπισμό, χωρίς όμως ο τελευταίος να αποτελεί "παιδί" μόνον του εσωτερισμού. Κοινώς, ο ανθρωπισμός δύναται να υπάρξει και να λειτουργήσει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ. Ταυτόχρονα, ο εσωτερισμός, εκτός από ανθρωπισμός είναι και άλλα πράγματα, τα μεταφυσικά, που υπερβαίνουν τα γήϊνα δεδομένα και σχετίζονται με τα δρώμενα, τα γενόμενα και τα δεικνυόμενα του κόσμου που μέχρι τώρα δεν έχουμε αντιληφθεί ότι υπάρχει. Στην ουσία Rose, η διαφορα στα σκεπτικά μας δημιουργείται από μία και μοναδική λέξη, το ΚΑΙ. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Απλά η δική μου άποψη όπως την έχω διατυπώσει πάμπολλες φορές είναι πως δεν χρειάζεται να είσαι εσωτεριστής για να είσαι ανθρωπιστής και πως κάποιοι άνθρωποι, αν και ασχολούνται με τον εσωτερισμό, τό κάνουν για τη μεταφυσική πλευρά γιατί μπορεί να έχουν ΗΔΗ τακτοποιήσει το θέμα της ανθρωπιστικής δράσης με άλλους τρόπους και αφήνουν στον εσωτερισμό αποκλειστικά τα μεταφυσικά θέματα. Συμφωνείς ή όχι με αυτή μου τη διαπίστωση/εκδοχή;

Άρα λοιπόν που καταλήγουμε;

α) Ο εσωτεριστής είναι ΚΑΙ ανθρωπιστής αλλά δεν εισέρχεται στον εσωτερισμό αποκλειστικά και μόνον για την ανθρωπιστική δράση.
β) Ο ανθρωπιστής ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά εσωτεριστής, γιατί ο ανθρωπισμός δύναται να εκπορεύεται από πολλές ενασχολήσεις κι όχι μόνον από την ενασχόληση με τον εσωτερισμό. Άρα τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως αν κάποιος ασχοληθεί με τον εσωτερισμό, δεν το κάνει ΜΟΝΟΝ για να δράσει ανθρωπιστικά. Και ξαναρωτάω: Η Μητέρα Τερέζα ήταν άνθρωπος του εσωτερισμού, ναι ή όχι;

Παράθεση
Για ποιό λόγο να το κάνει? Αν απαντήσεις στην ερώτηση θα δεις ότι υπάρχουν δύο δρόμοι, για προσωπικό του όφελος, ή για όφελος του συνόλου...

Γιατί του λείπει κάτι από τη ζωή του Rose, και αυτό που του λείπει είναι η ανακάλυψη και καλλιέργεια μίας άλλης πλευράς του εαυτού του, δηλαδή της ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ του πλευράς! Γιατί ΗΔΗ έχει "τακτοποιήσει" τα θέμα του ανθρωπισμού με άλλους τρόπους! Αδύνατο; Εξωπραγματικό;

Τώρα βέβαια θα μου πεις, ο απόλυτος ανθρωπισμός είναι το να βοηθήσεις κάποιον να ολοκληρωθεί ως ατομικότητα, άρα να καλλιεργήσει στο μέγιστο τόσο την επίγεια, όσο και την ουράνια/μεταφυσική ταυτότητά του. Κατά συνέπεια, από Ροδοσταυρικής οπτικής, ο απώτερος στόχος μας είναι το να γίνουμε μέλος της Λευκής Αδελφότητας. Δεν έχω αντίρρηση σε αυτό αλλά λόγω του δεδομένου χαμηλού επιπέδου εξέλιξής μου, μου είναι αδύνατο να κατανοήσω την ανθρωπιστική "σκέψη" και δράση ενός τόσο εξελιγμένου πνευματικά όντος.

Παράθεση
Η ανθρωπότητα έχει πολλά προβλήματα γιατί ακριβώς βλέπουμε τα πράγματα επιφανειακά.  Αν όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι υγιείς εσωτεριστές, δηλαδή ασκούν τον εσωτερισμό με απώτερο στόχο τον ανθρωπισμό, τότε έχουμε ίσως μία ελπίδα να δούμε το όραμα της Λευκής Αδελφότητας πραγματικότητα.  Μία απόλυτη αδελφοσύνη ανθρώπων και λαών... Χωρίς τον εσωτερισμό και τα εσώτερα μυστήρια αυτό το όραμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί χρειάζεται να έλθει αυτή η βαθύτερη κατανόηση στο άνθρωπο, και να πειστεί ο καθένας μας, γιατί ο ανθρωπισμός δεν αποτελεί επιλογή αλλά την μόνη οδό.  Οποιαδήποτε άλλη οδός, σημαίνει θάνατος.

Αγαπητή μου Rose, σαφώς αναφέρεσαι στην έμπρακτη Ροδοσταυρική Ουτοπία. Πιστεύω όμως η ανθρωπότητα ΠΑΝΤΑ θα έχει πολλά προβλήματα, γιατί ΠΑΝΤΑ θα έχει πολλά ευχάριστα. Το δίπολο ευτυχία-δυστυχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον άνθρωπο και χωρίς το ένα δεν μπορεί να υπάρξει το άλλο. Αν κάποτε ζούσαμε σε μία ανθρωπότητα όπου θα υπήρχε μόνον η ευτυχισμένη ζωή, τότε καταλαβαίνεις πως δεν θα αναφερόμασταν σε μία γήινη ανθρωπότητα αλλά σε κάτι πολύ διαφορετικό, πολύ πιο "μεταφυσικό".

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο όταν γράφεις πως ο μη ανθρωπισμός σημαίνει θάνατος. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως χωρίς τον (πνευματικό) θάνατο, δεν θα μπορούσαμε να ορίσουμε τον υγιή ανθρωπισμό. Χωρίς τον πνευματικό θάνατο, καμία ενέργεια προς την καλοσύνη δεν θα χρειαζόταν. Αν αγαπητή Rose δεν υπήρχε ο διάβολος, η ύπαρξη του Ιησού επί της Γης θα ήταν άχρηστη. Θυμίσου: sine diabolo, nullus dominus... ;)

Παράθεση
Ο αληθινός εσωτεριστής, είναι ο αδογμάτιστος ερευνητής, και φυσικά δεν μπορεί να ακολουθεί καμία θρησκεία... Επίσης ο υγιής εσωτεριστής είναι ανθρωπιστής.  Αυτός είναι κανόνας, και δεν είναι θέμα υποκειμενικότητας.

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο! Το μόνο που θέλω να σου συμπληρώσω είναι πως ο υγιής εσωτεριστής είναι ΚΑΙ ανθρωπιστής ;)

Παράθεση
Ο "δια βίου" ασκητισμός είναι δειλία, φυγή από την πραγματικότητα, και μία από τις μεγαλύτερες μορφές ιδιοτέλειας.  Ο ασκητισμός με στόχο τον ανθρωπισμό, είναι σεβαστός, όπως το παράδειγμα του Βούδα ή του Χριστού, ή διαφόρων αβατάρ, γκουρού, ή ασκητών.  'Οταν ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους, επιστρέφουν πίσω στην κοσμική ζωή για να αναλάβουν ένα έργο υπηρετώντας την Ανθρωπότητα

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο :) (επιτέλους! ;D)

Παράθεση
όσον αφορά το 1 και το 2, δεν είναι απαραίτητα ανθρωπισμός, αλλά τα υπόλοιπα είναι...

Όσον αφορά το 1, μπορεί απλά να είναι ένας φιλόδοξος καριερίστας, και όσον αφορά το 2, συνήθως βοηθάμε συγγενείς ή φίλους γιατί αποβλέπουμε σε κάποια απολαβή.
Ο ανθρωπισμός και η ανιδιοτέλεια, έχει να κάνει με το να δίνουμε χωρίς να προσδοκούμε απολαβές. Αλλιώς είναι απλά μια συναλλαγή.

5 καθαρά ανθρωπιστικά στοιχεία... Κι όμως, όπως επισήμανα, στην 1η περίπτωση, ο υπάλληλος που μάχεται για το δίκαιο και επισημαίνει διαρκώς στα meeting τα λάθη του συστήματος της εταιρείας, στο τέλος χάνει τη δουλειά του!. Για ποιόν λοιπόν έκανε τον αγώνα; Για τον εαυτούλη του ή για τους συναδέλφους του, ώστε να τους ενημερώσει για κάποια "κακώς κείμενα" του εργασιακού του χώρου; Άλλωστε, αν πράγματι ήταν μόνον ένας φιλόδοξος καριερίστας, δεν θα πήγαινε κόντρα στους διευθυντές του αλλά θα ακολουθούσε τις ταγές της ηγεσίας και θα βρισκόταν διαρκώς σε υψηλόβαθμες θέσεις ;)

Σχετικά με τη 2η περίπτωση, σαφώς και μπορεί να υπάρχει υστεροβουλία στο ενδιαφέρον αυτό αλλά αν εξετάσουμε την πράξη του καλοπροαίρετα, θα δούμε πως μόνον ανθρωπισμός είναι και τίποτε άλλο. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως η προσφορά συμπαράστασης, ψυχολογικής στήριξης κλπ σε ένα άτομο με προβλήματα, δεν δίδεται με πίεση,  επιτακτικά και χωρίς να το θέλει ο άλλος. Κάνουμε την κίνηση καλής θέλησης και αν ο άλλος ανταποκριθεί αναλαμβάνουμε "δράση", αλλιώς μπορεί να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα από πριν. Αυτό μου θυμίζει τον Bush που ήθελε να απελευθερώσει το Ιράκ με το ζόρι, είτε το ήθελαν οι Ιρακινοί, είτε όχι ;D

Και κάτι τελευταίο αλλά πάρα πολύ σημαντικό που αφορά στις 7 ανωτέρω υποθετικές δράσεις μας:

ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ 7 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΗ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ!

Ξαναθυμίζω το παράδειγμα της Μητέρας Τερέζας που αν και ήταν άσχετη με τον εσωτερισμό, πάραυτα ήταν ένας φάρος ανθρωπισμού ;)

Άρα λοιπόν καταλήγουμε στο ότι ο εσωτερισμός δεν είναι η μοναδική λύση για τον έμπρακτο ανθρωπισμό. Σαφώς και τον προάγει αλλά αυτή η δράση αποτελεί μία εκ των πολλών θετικών που μας προσφέρει ο υγιής εσωτερισμός :)
...spes mea in mentem est...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 19, 2007, 18:10:54 »
Αγαπητέ Trithemius,

στην ΑΜΡΑ, δεν ασχολούμαστε με την πλευρά του εσωτερισμού που δεν είναι ανθρωπιστική... Δηλαδή δεν ασχολούμαστε με μαύρη μαγεία ή δαιμονισμό, για να μιλήσω πιο ανοιχτά.  Ασχολούμαστε με το πως να μορφωθεί ο άνθρωπος εσωτερικά για να δυναμώσει και να γίνει ένας ενεργός, χρήσιμος, σοφός και πολύτιμος οδηγός στην κοινωνία του.


Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο όταν γράφεις πως ο μη ανθρωπισμός σημαίνει θάνατος. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως χωρίς τον (πνευματικό) θάνατο, δεν θα μπορούσαμε να ορίσουμε τον υγιή ανθρωπισμό. Χωρίς τον πνευματικό θάνατο, καμία ενέργεια προς την καλοσύνη δεν θα χρειαζόταν. Αν αγαπητή Rose δεν υπήρχε ο διάβολος, η ύπαρξη του Ιησού επί της Γης θα ήταν άχρηστη. Θυμίσου: sine diabolo, nullus dominus... ;)

Και τι προτείνεις? Να γίνουμε διάβολοι, για να αναγκάσουμε τους άλλους να γίνουν Χρηστοί?  Νομίζω πως αυτή η σκέψη, είναι παντελώς δαιμονική Trithemius, και εμένα προσωπικά δεν με πείθεις...  :D

Παράθεση
Για ποιό λόγο να το κάνει? Αν απαντήσεις στην ερώτηση θα δεις ότι υπάρχουν δύο δρόμοι, για προσωπικό του όφελος, ή για όφελος του συνόλου...

Γιατί του λείπει κάτι από τη ζωή του Rose, και αυτό που του λείπει είναι η ανακάλυψη και καλλιέργεια μίας άλλης πλευράς του εαυτού του, δηλαδή της ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ του πλευράς! Γιατί ΗΔΗ έχει "τακτοποιήσει" τα θέμα του ανθρωπισμού με άλλους τρόπους! Αδύνατο; Εξωπραγματικό;

Είναι μία επιφανειακή δικαιολογία, και δεν προσεγγίζεις το θέμα βαθιά, δηλαδή εσωτεριστικά... Φυσικά κάνουμε κάτι γιατί μας έλκει... αλλά γιατί μας έλκει?  Θέλουμε να βρούμε έναν θησαυρό και τον ψάχνουμε... Τι θα κάνουμε όταν τον βρούμε? 

Τι σκοπεύεις να κάνεις ρε Trithemius όταν θα γίνεις κάτοχος των εσωτερικών μυστηρίων και ικανοποιηθεί όλη η περιέργειά σου? Τι θα κάνεις όταν αποκτήσεις την μεταφυσική ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ?


α) Ο εσωτεριστής είναι ΚΑΙ ανθρωπιστής αλλά δεν εισέρχεται στον εσωτερισμό αποκλειστικά και μόνον για την ανθρωπιστική δράση.
β) Ο ανθρωπιστής ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά εσωτεριστής, γιατί ο ανθρωπισμός δύναται να εκπορεύεται από πολλές ενασχολήσεις κι όχι μόνον από την ενασχόληση με τον εσωτερισμό. Άρα τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως αν κάποιος ασχοληθεί με τον εσωτερισμό, δεν το κάνει ΜΟΝΟΝ για να δράσει ανθρωπιστικά. Και ξαναρωτάω: Η Μητέρα Τερέζα ήταν άνθρωπος του εσωτερισμού, ναι ή όχι;

Η Μητέρα Τερέζα ήταν βαθιά εσωτερίστρια, όπως πρόσθεσα σε παραπάνω κείμενο... 

Φυσικά ασχολούνται με τον εσωτερισμό, άνθρωποι που δεν είναι ανθρωπιστές... Ασχολούνται για να βρουν την ΔΥΝΑΜΗ, τον εύκολο δρόμο επιβίωσης, και μέσα από την υποστήριξη μαγικών "δαιμονικών" τελετών, γίνονται τελικά σκλάβοι, και οδηγούνται στον Θάνατο...

Στην ΑΜΡΑ, είναι χρέος μας, να προστατεύουμε τους αφελείς και τους ανίδεους, από αυτές τις παγίδες, αλλά αν κάποιος οικειοθελώς επιλέξει την αυτοκτονία και επιμείνει σε αυτήν... κανείς δυστυχώς δεν μπορεί να τον σταματήσει... Αυτό όμως που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να καταδείξουμε τον ορθό δρόμο, και να συντελέσουμε στο να μορφωθεί όσο το δυνατόν γίνεται ένας εσωτεριστής, έτσι ώστε να γνωρίζει όλες τις παγίδες του δρόμου.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2007, 18:42:29 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 19, 2007, 18:32:49 »
Παράθεση
στην ΑΜΡΑ, δεν ασχολούμαστε με την πλευρά του εσωτερισμού που δεν είναι ανθρωπιστική... Δηλαδή δεν ασχολούμαστε με μαύρη μαγεία ή δαιμονισμό, για να μιλήσω πιο ανοιχτά.

Συγγνώμη αλλά που βρίσκεις φράση μου που να λέει πως ο υγιής εσωτερισμός έχει σχέση με τη μαύρη μαγεία; :o Εγώ πουθενά δεν έχω μιλήσει για κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις ως μη ενασχόληση της ΑΜΡΑ κάτι τόσο αυτονόητο όσο η μαύρη μαγεία ::)

Παράθεση
Και τι προτείνεις? Να γίνουμε διάβολοι, για να αναγκάσουμε τους άλλους να γίνουν Χρηστοί?  Νομίζω πως αυτή η σκέψη, είναι παντελώς δαιμονική Trithemius, και εμένα προσωπικά δεν με πείθεις...

Μα δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι! Απλώς σου θυμίζω το μητρικό δίπολο "καλό-κακό". Πραγματικά, αν θέλουμε να μιλάμε για Ολότητα, και πως τα πάντα είναι Ένα, πρέπει να κατανοήσουμε πως αν θέλουμε να προάγουμε το καλό, πρέπει υποχρεωτικά να κατανοήσουμε πως στον κόσμο θα υπάρχει πάντα και το κακό και θα είναι πολλοί αυτοί που ακούσια ή εκούσια θα το συντηρούν. Αυτός είναι ο νόμος της φύσης και φυσικά, το ότι αναφέρω ως αναγκαία την ύπαρξη του κακού, απέχει 10^ν έτη φωτός μακριά από το να "προωθώ" μία δαιμονική σκέψη ;) Πραγματικά είναι τόσο απλό...

Παράθεση
Είναι μία επιφανειακή δικαιολογία, και δεν προσεγγίζεις το θέμα βαθιά, δηλαδή εσωτεριστικά...

Ίσως, μπορεί όμως να είναι και μία διαφορετική προσέγγιση στον εσωτερισμό. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ο δικός σου εσωτερικός δρόμος δεν μοιάζει με κανενός άλλου γιατί ο ολοκληρωμένος εσωτερισμός είναι η κατάκτηση της δικής μας απόλυτης Γνώσης και όπως γνωρίζουμε πολύ καλά: Γνώση = Πληροφορία + Εμπειρία. Η πληροφορία είναι για όλους ίδια. Εκεί που διαφοροποιούνται τα πράγματα είναι η εμπειρία γιατί ο τρόπος που θα κάνω πράξη και θα βιώσω εγώ τον εσωτερισμό είναι μοναδικός, είναι ο δικός μου τρόπος και δεν μοιάζει απόλυτα με κανενός άλλου. Το ίδιο ισχύει με όλους τους ανθρώπους ;)

Παράθεση
Τι σκοπεύεις να κάνεις ρε Trithemius όταν θα γίνεις κάτοχος των εσωτερικών μυστηρίων και ικανοποιηθεί όλη η περιέργειά σου? Τι θα κάνεις όταν αποκτήσεις την μεταφυσική ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ?

Θα έχω φτάσει στη Θέωση Rose, στο ανώτερο στάδιο της εξέλιξής μου, στο Kether, στην κατάκτηση του Ροδοσταυρικού Πνευματικού Επιπέδου. Όμως εκείνο το στάδιο, όχι μόνον είναι πολύ μακριά μου αλλά είναι και τόσο δυσνόητο γιατί σημαίνει πως θα ανήκουμε πλέον σε μία άλλη κατηγορία και ποιότητα όντων, σε μία άλλη κατάσταση που φυσικά τώρα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί πολύ απλά δεν τη βιώνουμε!

Κατά συνέπεια, για το τι θα κάνω με όλη αυτή τη Γνώση (αν κι εφόσον φτάσω σε αυτό το στάδιο), είναι αδύνατο να σου το απαντήσω τώρα γιατί δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτό. Πάντως, ένα από αυτά που θεωρώ πως σίγουρα θα κάνω, είναι το να προσφέρω με τον τρόπο που η τότε υπόστασή μου θα μπορεί, έναν ανθρωπισμό με πλειοτροπική και πολυδιάστατη δράση :)
...spes mea in mentem est...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 19, 2007, 18:38:24 »
Κατά συνέπεια, για το τι θα κάνω με όλη αυτή τη Γνώση (αν κι εφόσον φτάσω σε αυτό το στάδιο), είναι αδύνατο να σου το απαντήσω τώρα γιατί δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτό. Πάντως, ένα από αυτά που θεωρώ πως σίγουρα θα κάνω, είναι το να προσφέρω με τον τρόπο που η τότε υπόστασή μου θα μπορεί, έναν ανθρωπισμό με πλειοτροπική και πολυδιάστατη δράση :)

Τότε κατά μία έννοια είσαι ΚΑΙ "αληθινός" εσωτεριστής, δηλαδή ανθρωπιστής... Μόνο που δεν χρειάζεται να φτάσεις στην "Θέωση" για να αρχίσεις να προσφέρεις...
Τρώγοντας έρχεται η όρεξη...
Προσφέροντας το καλό, φωτιζόμαστε...

Αλλά επιφυλάσσομαι, μαζί σου, γιατί δεν γνωρίζω τι άλλο θα κάνεις, άρα δεν γνωρίζω τι άλλο θα γίνεις...   ::)


Συγγνώμη αλλά που βρίσκεις φράση μου που να λέει πως ο υγιής εσωτερισμός έχει σχέση με τη μαύρη μαγεία; :o Εγώ πουθενά δεν έχω μιλήσει για κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις ως μη ενασχόληση της ΑΜΡΑ κάτι τόσο αυτονόητο όσο η μαύρη μαγεία ::)

Ο υγιής εσωτερισμός Trithemius είναι Ανθρωπιστικός...
Οι εσωτεριστές έχουν την δυνατότητα να γίνουν είτε Λευκοί Μάγοι (ανιδιοτέλεια-ανθρωπισμός) είτε Μαύροι Μάγοι (ιδιοτέλεια-δαιμονοποίηση)

Διαλέγεις και πέρνεις... Αλλά λίγο γρήγορα... Time is up...
  >:(
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2007, 18:59:50 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 19, 2007, 19:12:23 »
  ΚΑΠΟΙΟΣ  ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ  ΕΣΥ ΡΟΖΕ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ
       ΤΟΝ  ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΠΕΡΙ  ΤΗΣ  ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ
              ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ -ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!!!
  Η  ΜΗΤΕΡΑ  ΤΕΡΕΖΑ  ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ  ΙΝΔΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ ΤΙΣ
      ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ
                    ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ  ΜΕ ΕΡΓΑ
                        ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ!!
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΥΡΙΟ  ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ  ΤΟΣΟ  ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ
                ΜΟΛΙΣ  ΤΟΥ  ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ  ΝΑ  ΔΟΥΜΕ
                      ΤΙ ΘΑ  ΚΑΝΕΙ??!!
    ΚΑΙ  ΑΥΤΟ  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΟΤΙ  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙ
           ΟΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΠΑΝΤΑ  ΣΤΑ  ΑΡΗΣ--ΤΕΡΑ  ΤΟΥ !!
    Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ  ΣΤΟΙΧΕΙΟ
            ΟΧΙ ΑΞΙΩΜΑ !! ΤΗΣ ΣΥΜ- ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ
                     ΧΑΡΑ--ΚΤΗΡΑ ΜΑΣ!!
     Ο  ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ  ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ  ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΑΣ!!
              ΚΑΛΟΣ  Η  ΚΑΚΟΣ !! ΣΧΕΤΙΚΑ!!!
      Η  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ  ΟΜΩΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ  ΑΠΟ Ε Μ Α Σ!!
              ΔΕΝ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ !!  ΓΙΑΤΙ ??
      ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ   ΝΑ   ΔΟΥΜΕ !!!!!!!
  Ο  ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΠΑΝΤΑ  ΔΕΞ--ΙΟΣ!!!
      ΕΑΝ  ΕΙΝΑΙ  ΟΜΩΣ !! ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ  ΤΥΧΕΡΟΣ!!
   ΤΟΤΕ  ΘΑ ΣΕ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ  ΜΕ ΤΗΝ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ!!
                            ΠΩΣ!!??
    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ!!
  ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ !! ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ  ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ .....
           ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ  ΛΥΣΟΥΝ-ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ-ΕΛΕΓΞΟΥΝ-
                      ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ!!!
        Η  ΓΗ  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ  Υ Π Α Ρ Ξ Η !!!
   ΔΕΝ  ΣΤΕΚΕΤΑΙ  ΟΜΩΣ  ΚΑΠΟΥ !! ΓΙΑΤΙ??
        ΘΥΜΑΣΑΙ  ΝΑ ΤΗΝ  ΦΤΙΑΞΑΜΕ  ΕΜΕΙΣ??
    ΘΥΜΑΣΑΙ  ΤΙ  ΛΕΓΑΜΕ  ΠΡΙΝ  ΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ??
 ΘΥΜΑΣΑΙ   ΠΟΙΟΣ  ΙΗΣΟΥΝ??
                 ΘΥΜΑΣΑΙ  ΤΙ  ΕΧΕΙΣ  ΔΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ
  ΚΟΙ-ΜΗ-ΘΗΚΕΣ??  Ο ΥΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ!!
    ΤΙ   ΘΥΜΑΣΑΙ ???  ΓΙΑ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ
                  ΝΑ   ΔΟΥΜΕ!!!

 Φ Ι Λ Ι Α !!ΚΑΙ ΣΥΜ-ΠΑΘΑΜΕ!!

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 19, 2007, 20:21:41 »
 H ENNOIA TOY ΔΙΠΟΛΟΥ  ΚΑΛΟ- ΚΑΚΟ  ΔΕΝ  ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ
                     ΣΚΕΠΤΙΚΑ!!
               Β  Ι  Ω  Ν  Ε  Τ  Α  Ι !!!
 Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ  ΓΝΩΣΕΩΝ = ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ + ΕΜΠΕΙΡΙΑ
               ΕΙΝΑΙ    Α  Τ  Ο  Π  Ο  Σ !!!
 Η  ΓΝΩΣΗ  ΕΙΝΑΙ  Θ Υ Μ Η Σ Η !!!!!
 Η  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ !!
 Η  ΕΜΠΕΙΡΙΑ   ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ !! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!!
     Π.Χ.  ΑΚΟΥΣ,Μ Η Ν ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ!!
                         ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ!!!!
             ΤΟ  ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ???
     ΤΟ  ΚΕΤΕΡ  ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥ  ΜΑΚΡΙΑ !!!
                ΚΟΙΤΑ   ΜΕΣΑ  ΣΟΥ!!!!
     ΘΕΩΣΗ !!  ΘΑ!! 
  ΑΝ  ΟΤΙ  ΛΕΜΕ  ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ -ΜΑΚΡΙΑ  ΑΠΟ ΤΙΣ
               Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Ε Σ  ΜΑΣ
            ΜΑΚΡΙΑ- ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ
             ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ
        ΤΟΤΕ  ΚΑΙ  ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ  ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ  ΕΚΕΙ!!!
   ΓΝΩΡΙΖΕ  ΟΤΙ    ΕΙΜΑΣΤΕ  ΤΥΦΛΟΙ!!-ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΗ!! ΧΩΡΙΣ ΑΦΗ!!
         ΤΑ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ  ΤΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  7!!!
                    ΕΙΝΑΙ     Ε  Ν  Α !!
                       Α Γ Α Π Η !! ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΛΛΟΝ!!
      ΤΗΝ  ΚΑ ΤΕ ΧΕΙΣ !!!
     ΑΠΑΝΤΗΣΕ!!!
 ΣΤΟΙΧΩΜΥΘΙΕΣ  ΚΑΙ  ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ  ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ  Ο  Σ  Ε  Σ  ΘΕΛΕΙΣ!!
                  ΑΠΟ  ΠΟΙΗΣΗ  ΜΕΧΡΙ  ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ!!
     Λ Ε Ξ Ε Ι Σ   ΜΕ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ   Χ Ρ Ο Ι Α !!  ΟΜΩΣ??

   Η ΕΠΑΦΗ  ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ  ΦΩΤΟΣ  ΠΡΕΠΕΙ
              ΝΑ Ε Χ Ε Ι  ΔΙΑΡΚΕΙΑ .   ΕΧΕΙ???
   Η  ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ  ΔΙΩΧΝΕΙ  ΤΟΥΣ  ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟΥΣ !!!  ΓΙΑΤΙ??
             ΑΣ  ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ   ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ!!!
             ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ    ΤΑ  ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ !!
             ΑΣ  ΔΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ  ΓΚΡΙΜΑΤΣΕΣ  ΜΑΣ!!
             ΑΣ  ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ   ΤΑ  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ !!
   ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ Θ Υ Μ Η Θ Ο Υ Μ Ε !!

             ΕΝΑΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ   ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΣ!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ    ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΣ   ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ!!

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 19, 2007, 21:00:13 »
Rose:

Παράθεση
Μόνο που δεν χρειάζεται να φτάσεις στην "Θέωση" για να αρχίσεις να προσφέρεις...
Τρώγοντας έρχεται η όρεξη...
Προσφέροντας το καλό, φωτιζόμαστε...

Με ρώτησες για το τι θα κάνω όταν φτάσω στο "τέλος" και ακριβώς σου απάντησα τι θα κάνω στο "τέλος". Σαφώς και ο ανθρωπισμός αποτελεί μία εκ των ενασχολήσεών μας στην πορεία εξέλιξης στον εσωτερισμό αλλά κατάλαβα πως με ρωτούσες μόνον για το τελικό στάδιο κι όχι και για τα ενδιάμεσα. Τουλάχιστον από τη μορφή της ερώτησής σου, αυτό κατάλαβα ::)

Παράθεση
Ο υγιής εσωτερισμός Trithemius είναι Ανθρωπιστικός...

Συμφωνώ...

Παράθεση
Οι εσωτεριστές έχουν την δυνατότητα να γίνουν είτε Λευκοί Μάγοι (ανιδιοτέλεια-ανθρωπισμός) είτε Μαύροι Μάγοι (ιδιοτέλεια-δαιμονοποίηση)

Διαλέγεις και πέρνεις... Αλλά λίγο γρήγορα... Time is up...

Are you talking to me? I've already chosen the rhp since the day I was born... Πιο γρήγορα δεν γίνεται ::)

Suida:

Παράθεση
ΚΑΠΟΙΟΣ  ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ  ΕΣΥ ΡΟΖΕ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ
       ΤΟΝ  ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΠΕΡΙ  ΤΗΣ  ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ
              ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ -ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!!!
  Η  ΜΗΤΕΡΑ  ΤΕΡΕΖΑ  ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ  ΙΝΔΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ ΤΙΣ
      ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ
                    ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ  ΜΕ ΕΡΓΑ
                        ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ!!

Aγαπητέ/ή suida, μπορείς να μου δώσεις κάποια παραδείγματα του εφαρμοσμένου εσωτερικού χριστιανισμού από τη Μητέρα Τερέζα; Υπ' όψιν σαφώς και γνωρίζω τι εστι "εσωτερικός χριστιανισμός" ;). Θα περιμένω...

Επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο περισσότερο τι εννοείς όταν γράφεις πως έκανε έργα "αποδεκτά εκ φύσεως"...

Παράθεση
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΥΡΙΟ  ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ  ΤΟΣΟ  ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ
                ΜΟΛΙΣ  ΤΟΥ  ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ  ΝΑ  ΔΟΥΜΕ
                      ΤΙ ΘΑ  ΚΑΝΕΙ??!!

Η απάντησή μου είναι τόσο "απερίσκεπτη" όσο η απάντηση που θα έδινε ένα βρέφος που γεννήθηκε πριν 2 λεπτά σχετικά με το τι θα κάνει τις γνώσεις που θα αποκομίσει ως καθηγητής του Μ.Ι.Τ. Προφανώς βλέπουμε με διαφορετικό μάτι την ουσία, υπόσταση και ταυτότητα της εξέλιξης μέσω του εσωτερισμού. Πίστεψέ με, δεν έχει να κάνει μόνον με τη συσσωρευμένη γνώση και την κατανόηση αυτής. Σε εκείνη την κατάσταση/διάσταση/υπόσταση, οι αλλαγές που υφιστάμεθα είναι "εξωπραγματικές". Μιλάμε για το απόλυτο της "μεταστοιχείωσης". Πραγματικά αλλάζει ο τρόπος που "βλέπεις" το είναι σου και τον κόσμο σου (oculatus abis...)

Παράθεση
   ΚΑΙ  ΑΥΤΟ  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΟΤΙ  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙ
           ΟΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΠΑΝΤΑ  ΣΤΑ  ΑΡΗΣ--ΤΕΡΑ  ΤΟΥ !!

Θέλεις να μας εξηγήσεις λίγο περισσότερο τι εννοείς; (αν και κάτι έχω στο μυαλό μου ::))

Παράθεση
                ΘΥΜΑΣΑΙ  ΤΙ  ΕΧΕΙΣ  ΔΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ
  ΚΟΙ-ΜΗ-ΘΗΚΕΣ??  Ο ΥΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ!!

Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν (και αν) βγω στη σύνταξη αλλά μέχρι τώρα ο χρόνος του ύπνου μου είναι πολύ λιγότερος από τα 2/3 της ζωής μου, εκτός κι αν αναφέρεσαι στον πνευματικό ύπνο, οπότε θα συμφωνήσω ;) :)

Παράθεση
H ENNOIA TOY ΔΙΠΟΛΟΥ  ΚΑΛΟ- ΚΑΚΟ  ΔΕΝ  ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ
                     ΣΚΕΠΤΙΚΑ!!
               Β  Ι  Ω  Ν  Ε  Τ  Α  Ι !!!

Πράγματι είναι αληθέστατον, αψευδέστατον, βεβαιότατον...

Παράθεση
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ  ΓΝΩΣΕΩΝ = ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ + ΕΜΠΕΙΡΙΑ
               ΕΙΝΑΙ    Α  Τ  Ο  Π  Ο  Σ !!!
 Η  ΓΝΩΣΗ  ΕΙΝΑΙ  Θ Υ Μ Η Σ Η !!!!!
 Η  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ !!
 Η  ΕΜΠΕΙΡΙΑ   ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ !! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!!
     Π.Χ.  ΑΚΟΥΣ,Μ Η Ν ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ!!
                         ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ!!!!
             ΤΟ  ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ???

Χμμ, δεν συμφωνώ. Θεωρώ πως η Γνώση είναι πολλά περισσότερα από αυτό που περιγράφεις και πιστεύω πως η "εξίσωση" που έδωσα προσεγγίζει καλύτερα την έννοιά της. Σαφώς όμως μπορούμε να το συζητήσουμε περισσότερο ;)

Παράθεση
ΤΑ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ  ΤΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  7!!!
                    ΕΙΝΑΙ     Ε  Ν  Α !!
                       Α Γ Α Π Η !! ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΛΛΟΝ!!
      ΤΗΝ  ΚΑ ΤΕ ΧΕΙΣ !!!
     ΑΠΑΝΤΗΣΕ!!!

Σωστά το θέτεις. Ανθρωπισμός είναι ένα, η Αγάπη και στην έννοιά της τα περιέχει όλα, απλώς αυτά που ανέφερα είναι μερικά παραδείγματα της έμπρακτης αγάπης

Παράθεση
ΕΝΑΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ   ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΣ!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ    ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΣ   ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ!!

Γιατί βρε είσαι δυστυχισμένος; (να, το ενδιαφέρον του ανθρωπιστή ξυπνά πάλι μέσα μου ;D)
Αν σε αγνοούσα, τώρα δεν θα κάναμε συζήτηση. Επίσης (για να σε προλάβω), επεξεργάζομαι τα γραφόμενά σου και εκτός φόρουμ :)
...spes mea in mentem est...

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 20, 2007, 11:56:27 »
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. 

Για να υπάρχει λογική συζήτηση, χρειάζεται τα άτομα να έχουν το κατάληλο νοητικό επίπεδο (νομίζω Ερμής) και να είναι αμερόλυπτα (νομίζω Σελήνη+Ερμής+Αφροδίτη).  Άστα να πάνε δηλαδή.

Αν η συζήτηση δε βοηθάει, τότε η γνώση θα έρθει πιο δύσκολα, βιωματικά. 

Μέχρι τότε, νά 'χαμε να λέγαμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 20, 2007, 12:20:38 από Κανένας »
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 20, 2007, 16:51:42 »
Φίλε Κανένας πιστεύω πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Σίγουρα οι όποιες απόψεις μπορούν να "συμμαζευτούν" μέσα στις σφαίρες τις Καμπάλα, όμως εγώ διακρίνω πως εδώ προσεγγίζουμε κάπως πιο φιλοσοφικά το ζήτημα. Θεωρώ πως ακόμα και αυτή η συζήτηση που κάνουμε αποτελεί κομμάτι του εσωτερισμού ::)
...spes mea in mentem est...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 20, 2007, 16:55:05 »
Αγαπητέ Trithemius,

ευχαριστούμε για την τόλμη σου, να συζητήσουμε ένα τόσο δύσκολο θέμα, δηλαδή την συσχέτιση του ανθρωπισμού με τον εσωτερισμό.

Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει αυτή η εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στην αριστερή και δεξιά ατραπό, ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ανάμεσα στην ιδιοτέλεια και την ανιδιοτέλεια...

Είναι σημαντικό όμως να χαράξουμε μία πορεία με υγιείς αρχές, έτσι ώστε ακόμα και να λοξοδρομήσουμε προς το σκοτάδι, κάποιες στιγμές έσχατης θλίψης και απόγνωσης, ή ακόμα υπέρμετρης αλαζονείας, να γνωρίζουμε τον ορθό δρόμο στον οποίο θα επανέλθουμε...

Παρόλη την υποκειμενικότητα, υπάρχει ένα μονοπάτι χιλιο-χαραγμένο, με τις πύλες του και τις δοκιμασίες του, και στον εσωτερισμό αυτό το μονοπάτι είναι χαρτογραφημένο από την Καμπάλα...

Έτσι λοιπόν όσοι ασχολούνται βαθιά με τον εσωτερισμό, καταλήγουν στις ίδιες αναλλοίωτες αξίες και αλήθειες, βρίσκουν τις ίδιες παγίδες, κάνουν τα ίδια λάθη, και καταλήγουν στον ίδιο θησαυρό στο τέλος του δρόμου...

Ο δρόμος είναι χαραγμένος, και χιλιο-περπατημένος... Στην ΑΜΡΑ διδάσκουμε αυτές τις αρχές, τις ανθρωπιστικές αρχές, και ο ανθρωπισμός είναι στενά αγκαλιασμένος με τον εσωτερισμό που προάγουμε...

Στην ΑΜΡΑ, υπάρχουν ασκήσεις ανθρωπισμού, καθώς και ανθρωπιστικής δράσης, γιατί ακόμα και αν είμαστε σε σύγχυση και δεν έχουμε επιλέξει 100% τον ανθρωπισμό, εκπαιδευόμαστε να είμαστε ανθρωπιστές, γιατί αν μία γνώση δεν έχει έρθει μέσω παιδείας, θα έρθει μέσω δοκιμασίας από την ζωή, και μπορεί να είναι πολύ πιο επώδυνα για μας, ειδικά από την στιγμή που επιλέξαμε τον δρόμο του εσωτερισμού...

'Ετσι λοιπόν, όπως εκπαιδεύονται τα παιδιά στο σχολείο, για την προστασία του περιβάλλοντος, π.χ. μαζεύοντας σκουπίδια από μια παραλία, έτσι και στην ΑΜΡΑ, μαθαίνουμε για τα διάφορα «σκουπίδια» και μαθαίνουμε να τα καθαρίζουμε είτε από τους εαυτούς μας, είτε από την κοινωνία μας...

Σε εκείνους που η κατραπακιά της ζωής δεν έφερε την επίγνωση της Σοφίας, ελπίζουμε μέσα από τον νόμο της εκπαίδευσης και της συνήθειας, να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να είναι πάνω από όλα ανθρωπιστές, και να το δείχνουν έμπρακτα...

'Ισως να μην είναι σόφρων να διατυμπανίζουμε τα ανθρωπιστικά μας έργα, αλλά είναι αναγκαίο να διατυμπανίζουμε τις ανθρωπιστικές μας αρχές, έτσι ώστε, να γίνει κάποια στιγμή στον πλανήτη Γη, συνήθεια, και απλά φυσιολογικό να είναι κάποιος ανθρωπιστής...

Η ενασχόληση με τα μυστήρια πάντα μεταμόρφωνε τον άνθρωπο, πριν να προλάβει η ζωή να τσακίσει τον αφελή, και τον ανόητο... Με την παιδεία του εσωτερισμού, μπορούν να σωθούν ζωές, και να ομορφύνει ο κόσμος μας...

Στην ΑΜΡΑ ο στόχος μας είναι μέσω της εκπαίδευσής μας στα εσωτερικά μυστήρια, να προάγουμε ανθρωπισμό... Σίγουρα δεν έχουμε την απαίτηση, όλα τα μέλη της ΑΜΡΑ είναι είμαστε απόλυτα ανθρωπιστές, αλλά χρειάζεται να έχουμε τουλάχιστον ανθρωπιστική διάθεση.  'Αλλωστε κανένας μας δεν είναι απολύτως ενάρετος, αλλά η οδός της Πνευματικής Αλχημείας έχει ως στόχο να μας μεταμορφώσει σε Ενάρετες Συνειδήσεις, που πράττουν το ορθό απολύτως, όσο δυνάμεθα φυσικά...

Η οδός της ΑΜΡΑ, όπως αναγράφεται παρακάτω, στο μυητικό της σύστημα, είναι να φτάσει ο ζηλωτής μέσα από την εσωτερική εμπειρία, στο επίπεδο της σφαίρας του Δία στην Καμπάλα, που είναι ταυτόσημο, με το 'Ελεος, τον αλτρουισμό, τον Ανθρωπισμό...  Τα εσωτερικά μυστήρια λοιπόν που διδάσκονται στην ΑΜΡΑ, έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο, την Πνευματική Αλχημεία του εαυτού μας και κατ' επέκταση της κοινωνίας μας.

    ΒΑΘΜΟΙ                 ΣΦΑΙΡΕΣ      ΕΠΙΠΕΔΑ               ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ                 
    0. Δόκιμος                  -                      -                       Εισαγωγή
    1. Νεόφυτος             Γαία              4 Στοιχεία                Γενικές γνώσεις επιστημών και εσωτερισμού
    2. Οδοιπόρος            Σελήνη         Αιθερικό                  Αυτογνωσία
    3. Αδελφός              Αφροδίτη       Αστρικό                   Μυστικισμός - EQ
    4. Μάγος                  Ερμής           Νοητικό                   Αποκρυφισμός - IQ
    5. Ήρωας                 Ήλιος            Πνευματικό              Φώτιση
    6. Ιππότης                Άρης             Κοινωνικό               Ιπποτισμός
    7. Ελεήμων              Δίας              Ανθρωπιστικό           Αλτρουισμός - φιλαλληλία

Εξαιτίας που συνήθως δεν υπάρχει μία τόσο ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ εσωτερισμού και ανθρωπισμού, με την αντίστοιχη πρακτική εξάσκηση μέσα στην κοινωνία μας, πολλές σχολές εσωτερισμού, δεν πετυχαίνουν τον στόχο της Πνευματικής Αλχημείας, αλλά απεναντίας δημιουργούν πολλά ψυχολογικά προβλήματα είτε στα άτομα, είτε στην κοινωνία τους...

Εκτός από το παράδειγμα, της αντικοινωνικότητας, και της αδυναμίας χειρισμού της καθημερινότητας, (μέσω υπέρμετρου διαλογισμού), η οδός αυτών των σχολών μπορεί να γεννήσει υπέρμετρη αλαζονεία και πάσης φύσεως δυνάστες - εξουσιαστές... (αριστερή ατραπός)

Γι' αυτόν τον λόγο επιμένουμε να είναι ο εσωτερισμός μας σφιχταγκαλιασμένος με τον ανθρωπισμό, και την ταπεινότητα, έτσι ώστε να πετύχουμε την πολυποθούμενη Πνευματική μας Αλχημείας.

Στην ΑΜΡΑ προχωράμε πολύ πιο πέρα από το στάδιο της Φώτισης, και κάνουμε πράξη την Φώτισή μας... Στις περισσότερες σχολές εσωτερισμού, η Φώτιση είναι ένα σπανιότατο γεγονός να συμβεί σε κάποιον... Στην ΑΜΡΑ η Φώτιση είναι απλά θέμα κατανόησης κάποιων βασικών αρχών και νόμων που διέπουν την δημιουργία, και θέμα πνευματικής εξάσκησης πάνω σε αυτές τις αρχές.  Ο ζήλος που θα επιδείξει ο καθένας μας να επιτεύξει την Πνευματική Αλχημεία μέσα του, και να γίνει ο ίδιος η Φιλοσοφική Λίθος για την κοινωνία του, θα του προσφέρει και το ανάλογο επίπεδο πνευματικής φώτισης...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 21, 2007, 13:04:21 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Ο δρόμος του Εσωτεριστή (ψηφοφορία)
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 20, 2007, 17:47:27 »
Αγαπητή Rose:

Παράθεση
Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει αυτή η εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στην αριστερή και δεξιά ατραπό, ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ανάμεσα στην ιδιοτέλεια και την ανιδιοτέλεια...

Είναι σημαντικό όμως να χαράξουμε μία πορεία με υγιείς αρχές, έτσι ώστε ακόμα και να λοξοδρομήσουμε προς το σκοτάδι, κάποιες στιγμές έσχατης θλίψης και απόγνωσης, ή ακόμα υπέρμετρης αλαζονείας, να γνωρίζουμε τον ορθό δρόμο στον οποίο θα επανέλθουμε...

Εγώ θα προσέγγιζα τη συγκεκριμένη "ασταθή" πορεία στις δύο ατραπούς με την επίδραση των "ροπών" στη ζωή μας. Πρόκειται για αυτό που κατά βάση αποτελεί το υπόστρωμα των συμπεριφορών και των τάσεών μας.

Αν λοιπόν ο εσωτεριστής είναι κατά βάσιν καλός και καλοπροαίρετος, αυτό που θα τον έλκει στον εσωτερισμό κατά το μεγαλύτερο ποσοστό θα είναι το δεξί μονοπάτι (right-hand-path/rhp) και πάνω σε αυτό θα εργαστεί και θα εξελιχθεί. Αν κατά βάσιν ο εσωτεριστής είναι άνθρωπος ιδιοτελής και ασχολείται με τον εσωτερισμό κινούμενος από αμφιβόλου ηθικής κίνητρα, τότε η "ροπή" του θα σχετίζεται πάρα πολύ με την αριστερή ατραπό. Εγώ πιστεύω πως το πιο σημαντικό μέσα στην πορεία μας στον εσωτερισμό είναι η αναγνώριση των ροπών μας και κατά συνέπεια, η αξιολόγηση των πράξεών μας. Πρέπει να κατανοούμε που μας οδηγούν οι σκέψεις άρα τελικά οι πράξεις μας...

Μέσα λοιπόν από αυτή τη διαδικασία συνεχούς συνειδητοποίησης και αξιολόγησης του "τι είμαστε" και "που πάμε", θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε τα τυχόν βήματά μας στο αριστερό μονοπάτι και το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουμε στο δεξί. Θυμάμαι τώρα μία φράση του Ορφέα για τον πολεμιστή-ιππέα:

Όταν πέσεις από το άλογο, μη χάνεις χρόνο για να ψάξεις γιατί έπεσες. Ανέβα γρήγορα πάλι επάνω και σκέψου τους λόγους καθοδόν!

Ο παραλληλισμός είναι σαφής:
Άλογο = η δεξιά ατραπός
Πτώση από το άλογο = η εκδήλωση της ροπής προς την αριστερή ατραπό...

Μιλάμε βέβαια εδώ και αρκετό καιρό σε αυτό το θέμα για τη σχέση εσωτερισμού και ανθρωπισμού και πάνω σε αυτό θέλω να σημειώσω άλλη μία αιτία ενασχόλησης με τον εσωτερισμό που πιστεύω πως φαινομενικά, ως αφετηρία εκδήλωσης, δεν μπορεί να συσχετιστεί απαραίτητα με τον ανθρωπισμό:

Είναι αυτός ο ιερός έρωτας, η ακατανίκητη έλξη που νοιώθει κάποιος προς τα μυστήρια του κόσμου, τα κρυμμένα θαύματα του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου τα οποία ο εσωτεριστής θέλει να τα αγγίξει, να τα κατανοήσει και να μην είναι πλέον ο παρατηρητής τους αλλά ζων μέρος αυτής της ουράνιας ζωής και αρμονίας! Άλλοτε για 10 λεπτά, άλλοτε για 1-2 ώρες, άλλοτε για δευτερόλεπτα ή για περισσότερο, εβρισκόμενος σε εκείνη τη συνειδησιακή κατάσταση, ο εσωτεριστής "γεννά θεούς", αγγίζει και τρέφεται από τη θεία ενέργεια που διέπει τα πάντα στο σύμπαν, γεύεται την κοσμική ενέργεια και κατανοεί πως ζει μια αρχέγονη μεταστοιχείωση, επιστρέφει και θυμάται την Πηγή του, ζει στιγμές απόλυτης εναρμόνισης με το σύμπαν ολόκληρο!

Πιστεύω πως σε αυτή την κατάσταση ο άνθρωπος-εσωτεριστής είναι "μόνος" του. "Ερωτοτροπεί" τρόπον τινά με το σύμπαν και τις εκδηλώσεις του, βρίσκεται μέσα σε μία ξεχωριστή και βαθιά συνειδησιακή κατάσταση, τόσο που αισθάνεται πως αυτό που ζει είναι μόνον η ψυχή του, απαλλαγμένη από τη σάρκινη φυλακή της!

Μα και πάλι, γυρνώντας κάποια στιγμή στα "επίγεια", επιστρέφει πλήρης και ικανοποιημένος, γεμάτος εμπειρίες και συναισθήματα ολοκλήρωσης και αν μη τι άλλο θα έχει πάντα στο νου του δύο μόνον επιδιώξεις: να ξαναζήσει αυτές τις εμπειρίες και να μεταλαμπαδεύσει και σε άλλους συνανθρώπους του τις εμπειρίες αυτές αλλά και τον τρόπο να δουν και να ζήσουν ως ζώντες ατομικότητες σε έναν κόσμο που βρίσκεται ταυτόχρονα μέσα τους και γύρω τους! Πράγματι, ακόμη και αυτή η διαδικασία, αν και φαινομενικά ξεκινά ως προσωπική ανάγκη, καταλήγει σε ένα μέρος της να σχετίζεται με την προσφορά προς τον συνάνθρωπο (προς παν ενδιαφερόμενο), γνώσεων και μεθόδων μέσω των οποίων αρχίζεις να μαθαίνεις τι εστί "Εν το Παν"...

Σε όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις Rose, συμφωνώ απόλυτα :)
...spes mea in mentem est...