Αποστολέας Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  (Αναγνώστηκε 56428 φορές)

NEMESIS

  • ΑΜΡΑ Συντονιστής
  • ****
  • Μηνύματα: 0
  • Karma: 0
    • Προφίλ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
« στις: Αυγούστου 16, 2007, 16:02:59 »
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Σκοπός της Ροδοσταυρικής μας κοινότητας είναι η ελεύθερη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα εσωτερισμού και ειδικότερα σε θέματα Ροδοσταυρικού περιεχομένου, καθώς και σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού και καθημερινότητας, στο βαθμό που άπτονται θεμάτων που προάγουν τα απαραβίαστα και θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και την κοινωνική ειρήνη και ευημερία.

Σεβόμενοι την ελευθερία του λόγου και το αναφαίρετο δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση του καθενός, όντες ευαίσθητοι προς αυτό και με γνώμονα την προαγωγή ελεύθερων και ποιοτικών διαλόγων, προβαίνουμε στην θέσπιση των κανονισμών της αγοράς, με στόχο τον ανεμπόδιστο διάλογο και το όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο συζητήσεων.

Βασική μας επιδίωξη αποτελεί η ύπαρξη δυνατότητας ελεύθερης έκφρασης για την καθεμία και τον καθένα, έκφρασης ανεμπόδιστης από οποιονδήποτε περιορισμό, φραγμό ή αναστολή, κάθε άποψης, θέσης ή γνώμης, άσχετα από την υποκειμενική ή αντικειμενική ακρότητα που θα την χαρακτηρίζει, με μόνη υποχρέωση τον σεβασμό στα δικαιώματα των μελών, φίλων και επισκεπτριών-ών της κοινότητάς μας.

Δικαιώματα μελών, φίλων και επισκεπτριών-ών της κοινότητας.

Κάθε μέλος, φίλη-ος και επισκέπτρια-ης της κοινότητάς μας, δικαιούται και έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε το δικαίωμά του,

1. Να διαβάζει σχόλια που σχετίζονται με το θέμα της συζήτησης και να μην βρίσκεται δυσάρεστα αντιμέτωπος με άσχετα σχόλια, σε σημείο ώστε να χάνεται το νόημα και να δυσχεραίνεται η ανάγνωση και παρακολούθηση του θέματος.

2. Να βρίσκεται μπροστά σε κόσμια σχόλια και τοποθετήσεις, απαλλαγμένα από ύβρεις και ειρωνείες, τα οποία κατά συνέπεια θίγουν συμμετέχουσες και συμμετέχοντες της κοινότητάς μας, είτε αυτά στρέφονται άμεσα σε φυσικά πρόσωπα, είτε έμμεσα, προσβάλλοντας κοινωνικές ή άλλες ομάδες διαφορετικών πεποιθήσεων ή αντιλήψεων,  εθνικότητες ή μειονότητες.

3. Να διαβάζει σχόλια και αυστηρές ενίοτε κριτικές στις ιδέες, όχι όμως στους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, κάθε μέλος, φίλη-ος και επισκέπτρια-ης της κοινότητάς μας, δικαιούται και έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε το δικαίωμά του, να βρίσκεται ναι μεν μπροστά σε άσκηση αυστηρής ενίοτε κριτικής των ιδεών, αιτιολογημένων όμως στοιχειωδώς με την παράθεση των κατ’ ελάχιστο απαιτούμενων ενδείξεων, στοιχείων ή τεκμηρίων και αποφεύγοντες την άσκηση οποιασδήποτε κριτικής στους ανθρώπους που εκφράζουν αυτές τις ιδέες.

4. Δικαιούται να πληροφορείται για την προέλευση οποιασδήποτε τοποθέτησης η οποία αποτελεί αντίγραφο προγενέστερης δημοσιευμένης άποψης, μέσα από την παράθεση της πηγής του αρχικού κειμένου.

5. Προπαντός έχει το δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών του δεδομένων και της μη κοινοποίησης αυτών χωρίς την έγκριση και αποδοχή από μέρους της/του. Προσωπικά δεδομένα θεωρούνται κάθε είδους πληροφορίες που έχουν σχέση με το πρόσωπο, τις οποίες δεν έχει κοινοποιήσει το ίδιο μέσα σε αυτήν την κοινότητα.
_________________________________________________________________________________________

6. Η μη τήρηση των στοιχειωδών υποχρεώσεων και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των άλλων, όπως αυτά υποδεικνύονται στα άρθρα 1-5, θα έχουν ως δυσάρεστη συνέπεια την προσωρινή φραγή και σε ακραίες περιπτώσεις την μόνιμη διαγραφή από την κοινότητά μας.
_________________________________________________________________________________________

Αρμοδιότητες της Ομάδας Διαχείρισης της κοινότητας.

7. Η Ομάδα Διαχείρισης, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της δικτυακής αυτής κοινότητας και για την ανεμπόδιστη και ομαλή διεξαγωγή των διαλόγων.  Σε καταχρηστική συμπεριφορά και σκόπιμη μη τήρηση των υποχρεώσεων που αναπτύσσονται στα άρθρα 1-5, εκτός από το δικαίωμα να ενεργεί σύμφωνα με το άρθρο 6, δικαιούται και δύναται να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες: Να κλειδώσει προσωρινά ή μόνιμα μία συζήτηση.  Να διαγράψει μέρος της συζήτησης ή ακόμα και ολόκληρη τη συζήτηση.  Να διαγράψει μέρος μηνύματος ή ολόκληρο μήνυμα.

8. Κάθε φορά που μέλος της κοινότητας θα φέρνει την Ομάδα Διαχείρισης στην δυσάρεστη θέση να προβαίνει στη διαγραφή μέρους ή ολόκληρου μηνύματος, το γεγονός αυτό θα έχει επί πλέον ως συνέπεια την χρέωσή του με μία αρνητική μονάδα στο «karma» του.

9. Η Ομάδα Διαχείρισης της κοινότητας διατηρεί το δικαίωμα να μετακινήσει μηνύματα από ένα θέμα σε άλλο, ανάλογα με το περιεχόμενο των μηνυμάτων, όταν η ίδια κρίνει ότι αυτά ανήκουν σε διαφορετική θεματολογία.

10. Στην  προσπάθεια να κρατηθούνε οι φιλοξενούμενες συζητήσεις μέσα σε αρμονικά και γόνιμα πλαίσια ουσιαστικού διαλόγου, η Ομάδα Διαχείρισης της κοινότητας έχει το δικαίωμα να διαγράφει παλιά μηνύματα (παλαιότερα των 45 ημερών) τα οποία δεν περιέχουν ουσιώδεις πληροφορίες και δεν συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή του διαλόγου, καθιστώντας παράλληλα δυσανάγνωστο ή δυσάρεστα αναγνώσιμο το θέμα.  Τέτοιου είδους μηνύματα απαρτίζουν οι μονολεκτικές, οι «ανούσιες» και οι μη ολοκληρωμένες απαντήσεις οι οποίες δε συμβάλλουν ουσιαστικά και ενίοτε δυσκολεύουν τις υπάρχουσες συζητήσεις.

11. Ενστάσεις, παράπονα, αναφορές και καταγγελίες σχετικά με τον παρόντα κανονισμό ή την εφαρμογή του, γίνονται με προσωπικό μήνυμα προς την Ομάδα Διαχείρισης της κοινότητας και όχι με δημόσια παράθεση μηνυμάτων.

12. Η Ομάδα Διαχείρισης της κοινότητας αποτελείται από τους Συντονιστές και την Διαχείριση της Α.Μ.Ρ.Α.
_________________________________________________________________________________________

13. Την ευθύνη των γραφομένων, έχει αποκλειστικά το μέλος της κοινότητας που προβαίνει στην κατάθεσή των.  Η Ομάδα Διαχείρισης της κοινότητας και η Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα, δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για όσα δημοσιεύονται από τα μέλη της Α.Μ.Ρ.Α. ή από τα μέλη της κοινότητας.

14. Η Ομάδα διαχείρισης της κοινότητας, διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον παρόντα κανονισμό χωρίς προειδοποίηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 11, 2008, 23:32:59 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/