Αποστολέας Θέμα: Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!  (Αναγνώστηκε 10616 φορές)

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!
« στις: Αυγούστου 06, 2007, 13:50:12 »
Ακούγεται πολύ, και όχι μόνον τις τελευταίες ημέρες.

Ποιός ή τι είναι ο "Αληθινός Εσωτερισμός"?

Ένα ερώτημα που προηγείται κατά πολύ του όποιου "Αυθεντικού Ροδοσταυρισμού", ή "Αυθεντικού Τεκτονισμού", ή όποιου άλλου ρεύματος / Σχολής "Αυθεντικού Μυστικισμού ή Αποκρυφισμού".

Βασικά ακούγεται κάθε φορά που κάτι "καινούριο" ή πιο "καθαρό" ή πιο "εξελιγμένο" γεννιέται και το "παλιό" και οι "πιστοί" αλλά και οι "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" του αντιστέκονται χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσο που θα επινοήσουν για να βάλλουν ενάντια στο "Νέο".


Και μια τελευταία επισήμανση προτού μπούμε σε πιο "βαθείς ορισμούς και αναλύσεις".

Ο Εσωτερισμός, όπως κάθε "ανθρώπινο νοητικό ή ψυχοπνευματικό ενδιαφέρον", ξεκινάει απο "χόμπι".

Και είναι η μοίρα του να καταλήξει σε "Τρόπο Ζωής".

Αυτός που επιτάσσει όμως τον Εσωτερισμό ως Τρόπο Ζωής, είναι υποχρεωμένος να διάγει "ανάλογο τρόπο ζωής". Διαφορετικά, δεν έχει δικαίωμα να τον  επικαλείται.

Και απο την στιγμή που ο τρόπος έκφρασής του ή η γενικότερη συμπεριφορά του θυμίζει βόθρο ή λιμενεργάτη, δεν δικαιούται να μιλάει περί "Εσωτερισμού ως Τρόπου Ζωής".

Και αν το κάνει, η ντροπή ίσως είναι μια φορά δική του, μα ανήκει δέκα φορές περισσότερο σε αυτούς που εξακολουθούν να τον έχουν στις τάξεις του Τάγματός τους και να του δίνουν "Βαθμούς" δήθεν "Εσωτερικής Ανάπτυξης".

Ας δούμε τώρα τι είναι στ' αληθινά "Εσωτερισμός".
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.717
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 06, 2007, 16:02:42 »
Δυστυχώς φίλε μου, μεγάλη μερίδα ανθρώπων που κινούνται στους χώρους του εσωτερισμού, αλλά ακόμα και οργανώσεις και/ή  Τεκτονικά τάγματα, έχουν ευτελίσει σε απαγοητευτικό βαθμό τις αυθεντικές εσωτερικές διδασκαλίες.

Σε αρκετές δυστυχώς Τεκτονικές Στοές, το σύστημα διδασκαλίας του Τεκτονισμού, κατέληξε να περιοριστεί σε μόνη την διδασκαλία του συστήματος.

Καταλαβαίνεις τον οικτρό ξεπεσμό. Η μόνη διδασκαλία πλέον του συστήματος-ακόμα και σε κάποια μεγάλα Τεκτονικά Τάγματα- είναι να διδαχθεί το σύστημα διδασκαλίας. Όσο τραγελαφικό και ακραίο και να ακούγεται, δυστυχώς αποτελεί πλέον νοσηρή πραγματικότητα. Στο Τεκτονικό τάγμα "Δελφοί" που ανήκα μέχρι πριν από δύο χρόνια περίπου, στη Θεσσαλονίκη, αυτήν ακριβώς την αντίληψη εδραίωσε υψηλόβαθμη στέλεχος και μέλος της Μεγάλης Στοάς, συνεπικουρούμενη και από τα παλιά υψηλόβαθμα μέλη.

Για κάποιους, το να κάνει ποδήλατο, είναι το ζητούμενο ως αυτοσκοπός και όχι ως μέσο για να οδηγηθεί κάπου. Οπότε, ας μην απορούμε που κάποιοι-οπως π.χ. ο ramoglou- δεν το έχει ως "χόμπυ" αλλά "κάνει", όπως ισχυρίζεται, αγνοώντας ο καϋμένος ότι, όσο καλά και να κάνει ποδήλατο, όσα ακροβατικά και να έχει επιτύχει για εντυπωσιασμό, ουσιαστικά βρίσκεται σε μια κυκλική πίστα, επαναλαμβάνοντας κύκλους και πάλι κύκλους, χωρίς κατεύθυνση και προορισμό.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 06, 2007, 22:32:47 »
Δυστυχώς όμως, άτομα προερχόμενα απο αυτά ακριβώς τα Τάγματα, διεκδικώντας κάτι σαν "αλάθητο του Πάπα" στον Εσωτερισμό δημιουργούν "έκτροπα" και "οικτρά παραδείγματα" στους νεώτερους υποψήφιους Νεόφυτους του Εσωτερισμού.

Είναι οι νέοι Δογματιστές απόγονοι του Ιγνάτιου Λογιόλα και του Τορκεμάδα και δεν το έχουν καταλάβει ακόμη δυστυχώς.

Ή μάλλον, κάποιοι απο αυτούς όχι απλώς το κατάλαβαν, αλλά το διατυμπανίζουν κιόλας υπερήφανα.

Άλλωστε, το φόρουμ που τους εκπροσωπεί, είχε ως "Αφιερωματική Εικόνα" τον ίδιο το φονιά του Ανθρώπου και του Εσωτερισμού, τον Ιγνάτιο Λογιόλα προ λίγων ημερών.

Να τον χαίρονται!

Αλλά με τέτοια αρρωστημένη συμπεριφορά και Λόγο, δεν δικαιούνται να μιλούν για Εσωτερισμό.

Και αυτό θα το "εμπεδώσουν" πολύ σύντομα, όταν συνειδητοποιήσουν τις Εσωτερικές σεισμικές δονήσεις που θα τους προκαλέσει το Εκρηκτικό Εγχείρημα του Σεβάσμιου κυρίου Λιακόπουλου.

Τότε θα συνειδητοποιήσουν την δική τους "Εσωτερική Ανυπαρξία" και θα "αποχωρούν" ο ένας μετά τον άλλον απο τις ψευδεπίγραφες στοές τους.

Τότε θα πάψουν επιτέλους να δημιουργούν προβλήματα στον δρόμο των Εσωτερικών Οραματιστών που δεν φοβούνται να τολμήσουν και απλώς θα λουφάξουν, όντες οιωνί δειλοί, εφόσον δεν θα μπορούν πλέον να περιφέρουν πανηγυριστί τον δικό τους ανύπαρκτο εσωτερικό κόσμο και λόγο που δημιούργησαν με την πνευματική λαθροζωία τους επι χρόνια και χρόνια.

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 07, 2007, 18:59:47 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Hiram

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 31
 • Karma: 0
 • L.:P.:D.:
  • Προφίλ
Απ: Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 19, 2007, 15:22:24 »
" Στο Τεκτονικό τάγμα "Δελφοί" που ανήκα μέχρι πριν από δύο χρόνια περίπου, στη Θεσσαλονίκη, αυτήν ακριβώς την αντίληψη εδραίωσε υψηλόβαθμη στέλεχος και μέλος της Μεγάλης Στοάς, συνεπικουρούμενη και από τα παλιά υψηλόβαθμα μέλη.

Για κάποιους, το να κάνει ποδήλατο, είναι το ζητούμενο ως αυτοσκοπός και όχι ως μέσο για να οδηγηθεί κάπου. Οπότε, ας μην απορούμε που κάποιοι-οπως π.χ. ο ramoglou- δεν το έχει ως "χόμπυ" αλλά "κάνει", όπως ισχυρίζεται, αγνοώντας ο καϋμένος ότι, όσο καλά και να κάνει ποδήλατο, όσα ακροβατικά και να έχει επιτύχει για εντυπωσιασμό, ουσιαστικά βρίσκεται σε μια κυκλική πίστα, επαναλαμβάνοντας κύκλους και πάλι κύκλους, χωρίς κατεύθυνση και προορισμό"

Αποψή μου είναι πως ο Τεκτονισμός ο ίδιος καθεαυτός, δεν φταίει σε τίποτα -τόσο ως μορφή εσωτεριστικής διδασκαλίας και οδός αυτοβελτίωσης/αυτογνωσίας!
Οι άνθρωποι-τέκτονες (ή να βάλω εισαγωγικά,καλύτερα;)φταίνε ,κατά μεγάλο μέρος.Δηλαδή, το πρόβλημα κατά την (πολύ-πολύ)ταπεινή γνώμη μου,δεν είναι το ότι υπάρχει το Τάγμα "Δελφοί"(του μικτού τεκτονισμού),αλλά κάποια άτομα που αντί να είναι όντως και σε κάθε επίπεδο τέκτονες στη ζωή τους, παριστάνουν τους...τέκτονες (δηλ.μόνο κατ'όνομα τέκτονες) -όπως κατάλαβα από το σχόλιο σου...Οι Στοές και τα ποικίλα εργαλία που υπάρχουν στην Ελλάδα και μια χαρά είναι και καθόλου δεν υστερούν με αυτά του εξωτερικού.Αλλού είναι το πρόβλημα:είμαστε...Έλληνες! Και καταρχάς,ως λαός έχουμε...πρόβλημα νοοτροπίας και ψυχοσύνθεσης. Μάλιστα,το άκουσα από γνωστό μου: "ρε αδελφέ,άραγε ο τεκτονισμός είναι κάτι που μας ταιριάζει,ή θα πρέπει να βρούμε κάτι άλλο που να ταιριάζει με την ιδιαίτερη νοοτροπία μας;" (κάτι που με έβαλε σε σκέψεις)...Βεβαίως είναι μεγάλη κουβέντα αυτή, λεπτή και ευαίσθητη -τόσο που πιθανόν να πληγώσει κάποιον-οιους που δεν είναι αρκετά open-minded. Φυσικά,χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η γνωστή περίπτωση του AMORC...
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

Trithemius

 • L.V.X.
 • Μηνύματα: 1.225
 • Karma: 0
 • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
  • Προφίλ
Απ: Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 19, 2007, 16:07:57 »
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως σε κάποια χώρα τηρούνται 100% τα οριοθέσια ενός τάγματος. Άλλωστε αν μπούμε στη νοοτροπία του να ακολουθήσουμε 100% κατά γράμμα κάθε λέξη και προτροπή ενός τάγματος, το πρώτο που θα αναγνωρίσουμε θα είναι πως γίναμε δογματικοί.

Στην Ελλάδα, έχω τη γνώμη πως μπορεί μεν να εκφράζονται "τρίτες" απόψεις με κάπως έντονο ύφος, όμως πρώτα απ' όλα θεωρώ θετικό το να έχουμε το σθένος να εκφράζουμε έστω μια άλλη άποψη. Όλα τα εσωτερικά τάγματα διέπονται από συγκεκριμένες διδαχές, συστήματα και οριοθέσια, τα οποία είναι εν δυνάμει μεταβαλλόμενα και είναι υγιές (και αναγκαίο) να υπάρχουν οι ανάλογες ομάδες μελέτης που σκοπό θα έχουν τη διαρκή και συνετή αξιολόγηση κάθε πλευράς και διδαχής του τάγματος.

Εγώ προσωπικά δεν θα αισθανόμουν "βολικά" με μία τακτική του τύπου "Audi, Vide, Tace", σε τέτοιο βαθμό που θα περιόριζε την παραγωγική σκέψη. Έτσι λοιπόν, δεν τίθεται θέμα του αν ο Τεκτονισμός ή ο Ροδοσταυρισμός είναι συμβατός με την Ελληνική νοοτροπία, αλλά το θέμα είναι με ποιόν τρόπο θα μπορέσει το κάθε εσωτερικό τάγμα να καρποφορήσει και στην Ελλάδα. Πραγματικά δεν θέλω να πιστεύω πως κυριαρχεί ανά τον κόσμο κάποια μορφή "ελιτισμού εθνών" σχετικά με την εφαρμογή και επίδραση των διδαχών του κάθε τάγματος στην όποια χώρα. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως οι Έλληνες είναι από τους πρώτους διδάξαντες στον οργανωμένο εσωτερισμό ;)

Έτσι λοιπόν, είναι λογικό κι επόμενο αλλιώς να υλοποιηθεί ο Ροδοσταυρισμός στην Ελλάδα, αλλιώς στη Γερμανία, αλλιώς στην Αμερική κλπ. Τίποτα στον εσωτερισμό δεν είναι απόλυτο και στατικό γιατί τίποτα δεν ανήκει σε έναν και μόνο...
...spes mea in mentem est...

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.610
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 01:23:04 »
Μάλιστα,το άκουσα από γνωστό μου: "ρε αδελφέ,άραγε ο τεκτονισμός είναι κάτι που μας ταιριάζει,ή θα πρέπει να βρούμε κάτι άλλο που να ταιριάζει με την ιδιαίτερη νοοτροπία μας;" (κάτι που με έβαλε σε σκέψεις)...Βεβαίως είναι μεγάλη κουβέντα αυτή, λεπτή και ευαίσθητη -τόσο που πιθανόν να πληγώσει κάποιον-οιους που δεν είναι αρκετά open-minded. Φυσικά,χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η γνωστή περίπτωση του AMORC...

Αγαπητέ Hiram,

αν και εκτιμώ ιδιαίτερα τον Τεκτονισμό, δεν με καλύπτει όσον αφορά την μεταφυσική ή τον μυστικισμό. Εξαιτίας αυτής της έλλειψης, αρκετοί Τέκτονες ανοίγονται σε διάφορα άλλα μονοπάτια, όπως Ρέικι, σαμανισμό, Θεοσοφική, διάφορους τύπους γιόγκα, Ροδοσταυρισμό κτλ...

Ο στόχος μας στην ΑΜΡΑ, είναι να καλύψουμε αυτήν την μυστικιστική πλευρά που λείπει από τον Τεκτονισμό, αλλά και να αναστήσουμε την χαμένη και εγκλωβισμένη Αρχαία Ελληνική Ψυχή...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 12:20:01 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Hiram

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 31
 • Karma: 0
 • L.:P.:D.:
  • Προφίλ
Απ: Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 00:52:17 »

αν και εκτιμώ ιδιαίτερα τον Τεκτονισμό, δεν με καλύπτει όσον αφορά την μεταφυσική ή τον μυστικισμό. Εξαιτίας αυτής της έλλειψης, αρκετοί Τέκτονες ανοίγονται σε διάφορα άλλα μονοπάτια, όπως Ρέικι, σαμανισμό, Θεοσοφική, διάφορους τύπους γιόγκα, Ροδοσταυρισμό κτλ...

Ο στόχος μας στην ΑΜΡΑ, είναι να καλύψουμε αυτήν την μυστικιστική πλευρά που λείπει από τον Τεκτονισμό, αλλά και να αναστήσουμε την χαμένη και εγκλωβισμένη Αρχαία Ελληνική Ψυχή...[/color]

Κοίταξε:καθαρά το πράγμα για μένα είναι -άλλο ΑΜΡΑ και άλλο τεκτονισμός! Κι άλλωστε,δεν είχατε πει ποτέ πως η πρωτοβουλία ΑΜΡΑ αποτελεί νέα τεκτονική οδός,έτσι;Δυο διαφορετικά πράγματα,λοιπόν,όπως καταλαβαίνω.Αλλιώς ,θα διαλέγατε το..."Α.Μ.Τ.Α" :D και όχι ΑΜΡΑ. Άσχετα τώρα,από τις όποιες επιρροές ή κοινές πηγές. Αν δε σε καλύπτει κάτι,ΟΚ κανείς δεν σε ζορίζει και καλά να μυηθείς σε κάποιο ελευθεροτεκτονικό τάγμα. ;D Ο καθένας ας κάνει προσεχτικά τα βηματά του. Να μη βιάζεται με τις επιλογές του. Όσον αφορά εμένα,θεωρώ πως -ΟΚ είπαμε γνώμη μου και προσωπική εμπειρία μου- ο τεκτονισμός έχει τα ισχυρότερα μυστικιστικά εφόδια και πνευματιστικά πεδία. Αλλά δίχως να θεωρώ ΟΛΟΥΣ τους υφιστάμενους τεκτονικούς τύπους εφάμιλλους ή ισοδύναμους μεταξύ τους. Όχι. Π.χ. θεωρώ τον -δημοφιλή- Σκωτικό Τύπο (νέτα-σκέτα) υπερβολικά "λαϊκιστικό" ,ελάχιστά εσωτεριστικό και κάπως ρηχό σε σχέση με το πνευματικό υπόβαθρο άλλων τύπων και τυπικών που διαθέτουν κάποια άλλα τεκτονικά τάγματα,όπως ο Αυστηράς Τηρήσεως, ο τύπος του Γκελεμορ (αυστριακός/παλιός),Αιγυπτιακός, Ερμητικός,κ.τ.λ..Οι τελευταίοι ,επειδή είναι πιο..."ασήκωτοι" και διόλου "λαϊκής" μορφής, ίσως είναι και οι ελάχιστα διαδεδομένοι σε παγκόσμιο επίπεδο,τραβώντας όμως κατά κόρον πιο ψαγμένους και εμβριθείς αναζητητές των εσωτεριστικών ατραπών.
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.610
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 11:42:40 »
άλλο ΑΜΡΑ και άλλο τεκτονισμός!

Αδερφέ μου Hiram,

η ΑΜΡΑ δεν είναι μία εσωτερική ομάδα Τεκτονικού τύπου, αν και όλα τα "δυτικά" εσωτερικά τάγματα ή αδελφότητες έχουν "κάποιες" ομοιότητες μεταξύ τους, αλλά και παράλληλα αρκετές διαφορές...

Όπως ανέφερα, εκτιμώ τον Τεκτονισμό, και γι' αυτό τον λόγο συμμετέχω.  Όμως δεν ασχολούνται οι σύγχρονες Τεκ.'. Στ.'. ούτε με μεταφυσική, ούτε μελετούν ενεργειακά φαινόμενα (τηλεπάθεια, τηλεκίνηση, ψυχική προβολή), αλχημεία, θεωρητική και πρακτική Καμπάλα, συντονισμό με Κοσμικές Δυνάμεις και εγρηγορότα, Ερμητικά, μαγεία, πνευματική θεραπευτική κτλ., δεν ασχολούνται με οραματισμούς, κατευθυνόμενους διαλογισμούς, θυμιάματα, μουσική διαλογισμού, ύμνους, που ενεργοποιούν την ψυχική αισθαντικότητα του ατόμου.

Ένας φίλος που ήθελε να συμμετέχει στον Τεκτονισμό, όταν τους άνοιξε την καρδιά του, για διάφορα μεταφυσικά φαινόμενα που βίωνε, του έκλεισαν την πόρτα, τρομοκρατημένοι, λέγοντάς του, πως "ο Τεκτονισμός δεν ασχολείται με ενεργειακά φαινόμενα". Δεν είχαν την δυνατότητα να τον κατανοήσουν, τον χλεύασαν, και τον πέρασαν για τρελό... 

Την δεύτερη φορά που ξανακτύπησε την πόρτα ενός άλλου Τάγματος, του είπαν πως μπορεί να συμμετέχει, αλλά να μην αναφέρει τίποτα για ενέργειες και διάφορα φαινόμενα με άλλους αδερφούς, αν θέλει να συμμετέχει, γιατί "ο Τεκτονισμός ασχολείται αποκλειστικά με αυτογνωσία".

Είναι γεγονός πως ο Τεκτονισμός σήμερα, (μέσω της ερμηνείας των σημερινών Τεκτόνων), έχει μία συγκεκριμένη προσωπικότητα, και αφήνει ακάλυπτο ένα κομμάτι μυστικιστικής και αποκρυφιστικής - αλχημιστικής γνώσης, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται αρκετοί αδερφοί, να αναζητάνε άλλα μονοπάτια να καλύψουν αυτήν την ανάγκη, όπως περιέγραψα και παραπάνω.

Όμως είναι επιλογή "κάποιων" σημερινών Τεκτόνων, να αποκλείσουν από τις εργασίες τους, αυτά τα "μεταφυσικά" θέματα.  Κάποιοι Τέκτονες ανά καιρούς, έχουν ασχοληθεί με την μεταφυσική, αλλά τις περισσότερες φορές όχι μέσα στα πλαίσια των τεκτονικών εργασιών. Παρόλα αυτά, κάποιες Τεκ.'. Στ.'., έχουν ασχοληθεί ενεργά με την μεταφυσική, και έχουν εκδώσει σημαντικά συγγράμματα εσωτερικού χαρακτήρα, όπως η Ε.Ο.Α.Μ.

Μελετώντας την ιστορία του Τεκτονισμού, βλέπουμε πως οι "πρώτοι" Τεκ.'., είναι μεγάλοι αλχημιστές, εσωτεριστές, και ασχολούνται πολύ ενεργά με την μεταφυσική.  Στις μέρες μας όμως αυτό δεν ισχύει, και φθίνει συνεχώς. Το σύστημα της διδασκαλίας του Τεκτονισμού, κατάντησε να είναι μόνο η διδασκαλία του συστήματος.


ο τεκτονισμός έχει τα ισχυρότερα μυστικιστικά εφόδια και πνευματιστικά πεδία.

Αδερφέ μου συμφωνώ μαζί σου, πως ο Τεκτονισμός είναι ένα ισχυρό πνευματικό "πεδίο" και το πιο δημοφιλές σύστημα δυτικού εσωτερισμού, όμως θα επιθυμούσα να μου εξηγήσεις πως αντιλαμβάνεσαι τον μυστικισμό μέσω του Τεκτονισμού, γιατί αυτές οι έννοιες πολλές φορές δεν είναι και τόσο ξεκαθαρισμένες, και ο καθένας μας τις εννοεί διαφορετικά.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 12:16:20 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Κανένας

 • Μηνύματα: 979
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 12:08:01 »
Εγώ από την μικρή εμπειρία που έχω σε εσωτερισμό και ακόμα μικρότερη σε Τεκτονισμό, κατάλαβα ότι ο Τεκτονισμός ασχολείται απολειστικά με το διανοητικό κομάτι του ανθρώπου.  Στην Καμπάλα αυτό δεν αντιστοιχεί με τη σφαίρα του Ερμή?  Άρα μόνο εκεί βοηθάει ο Τεκτονισμός?
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Hiram

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 31
 • Karma: 0
 • L.:P.:D.:
  • Προφίλ
Απ: Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 14:09:59 »
Συμφωνώ μαζί σου Ρόζι,όντως υπάρχουν τέκτονες που ενώ και καλοί άνθρωποι είναι,συζητούν και ακούν,εντούτις διστάζουν είτε καν να ασχοληθούν με κάτι περισσότερο εσωτεριστικό/πνευματιστικό (πέρα από την οδό της αυτογνωσίας που ακολουθούν) είτε θεωρούν τους χώρους (όπου μεγαλούργησαν οι διάφοροι μεγάλοι Μύστες τύπου Ελιφάς Λεβί ή Ντιον Φορτσιούν)κάπως "δυσπρόσιτους" ή "ασήκωτους" για το συγκεκριμένο επίπεδο νόησης και θέλησης που διαθέτουν. Ε, τι να γίνει:Δεν είναι όλοι τους...Πάπυς! ;D :D

Ασφαλώς,ο τεκτονισμός -παρά την μεγάλη πνευματική ίσχυ του- δεν θα σου προσφέρει το 100% αυτού που εναγωνίως αποζητάς για εσωτεριστική ολοκλήρωση στη ζωή σου.Ένα επιπλέον "συν" είναι απλώς.Συνεχίζει κανείς να ψάχνει(σαν ένας άλλος Κρίστιαν Ρόζενκροϋτς). Άρα,το υπόλοιπο % ο καθένας πρέπει να το αναζητήσει αλλού (είτε στον ροδοσταυρισμό,μαρτινισμό,καμπαλά,θεουργία,είτε στη μαγεία,κ.τ.λ.).Σ αυτό το κόσμο,τίποτα δεν είναι εμφανώς τέλειο,αλλά αναρωτιέμαι: δίχως τα μυητικά/πνευματικά/μυσταγωγικά συστήματα (αυτά τουλάχιστον που είναι ήδη σε γνώση μας), σε τί κατάσταση θα ήταν η ανθρωπότητα-ή μεγάλο κομμάτι αυτής[/i]- σήμερα;
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.610
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Εσωτερισμός και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 15:53:01 »
δίχως τα μυητικά/πνευματικά/μυσταγωγικά συστήματα (αυτά τουλάχιστον που είναι ήδη σε γνώση μας), σε τί κατάσταση θα ήταν η ανθρωπότητα-ή μεγάλο κομμάτι αυτής[/i]- σήμερα;

Αδερφέ μου Hiram,

αναμφισβήτητα τα παραδοσιακά μυητικά τάγματα πρόσφεραν και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα προσφέρουν πολλά, στους ερευνητές των μυστηρίων.

Όμως σε κάθε εποχή γεννιέται μία νέα ανάγκη, που δίνει νέα πνοή και νέα κατεύθυνση στην αναζήτηση των ανθρώπων.

Η εποχή του Υδροχόου, ανατέλλει σιγά σιγά... Είμαστε στην αρχή, στην γέννηση της νέας εποχής, όπου η Γνώση και ο Ανθρωπισμός έχουν το προβάδισμα...

Υπάρχει η τάση, να ερευνήσουμε και να ξεσκεπάσουμε όλα τα μυστήρια, και υπάρχει η τάση να δημιουργήσουμε πραγματικές αδελφότητες αλληλεγγύης και αλληλοσυμπαράστασης, έτσι ώστε να πραγματώσουμε τον Ανθρωπισμό στην Κοινωνία μας, και να μην παραμένει μία απλή ευχή, και μία εσωτερική ουτοπία...

Πάνω στην αλλαγή κάθε εποχής, όλα αναθεωρούνται και αναπροσαρμόζονται... Τα πάντα ρει, και τα πάντα εξελίσσονται. Όλες οι σχολές σκέψεις, είτε είναι θρησκείες, είτε τάγματα, είτε οργανισμοί, καλούνται να κάνουν την αυτοκριτική τους, και να προσαρμόσουν την γραμμή τους, στο νέο κύμα.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/