Αποστολέας Θέμα: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΩΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  (Αναγνώστηκε 3559 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΩΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Συγγραφέας: ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΘ.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει με τρόπο ευσύνοπτο και κριτικό την εξέλιξη της μετασωκρατικής πολιτικής φιλοσοφίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μελετώντας σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου μιας σειράς στοχαστών, που εκτείνεται ιστορικά από την αρχαιότητα ως τη βιομηχανική επανάσταση: Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Κικέρωνας, Αυγουστίνος, Θωμάς Ακινάτης, Machiavelli, Hobbes, Locke, Rousseau, Mill, Marx.

Το βιβλίο ανατρέχει σχεδόν αποκλειστικά στα πρωτότυπα έργα των υπό εξέταση στοχαστών, εντάσσοντάς τα στο ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής τους. Αντί να διαπιστώνει τον αέναο χαρακτήρα παραδόσεων πολιτικού στοχασμού, προσπαθεί να αναδείξει τις προσωπικές και ιστορικές ασυνέχειες και κρίσεις που σηματοδότησαν συγκεκριμένες θεωρητικές καμπές και μεταμορφώσεις.

Το βιβλίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σπουδαστών της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων. Αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα, που επιτρέπει τόσο τη διερεύνηση των διαρκών ερωτημάτων της ευρωπαϊκής πολιτικής σκέψης, όσο και την κριτική αποτίμηση των επιμέρους πολιτικών θεωριών ως αποφασιστικών αποκρίσεων σε συγκεκριμένες κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές ανάγκες.
______________________________________________

ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΘ.

Ο Δημήτρης Ακριβούλης είναι Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διδάξει στο University of Kent at Canterbury και στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του ΑΠΘ. Η μελέτη του με τίτλο Οι Εξωτερικές Σχέσεις της Ελλάδος επί Κυβερνήσεως Ελευθερίου Βενιζέλου 1928-1932 έχει βραβευθεί από τη Βουλή των Ελλήνων.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/