Αποστολέας Θέμα: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....  (Αναγνώστηκε 14989 φορές)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΑ -ΤΜΗΜΑ ΔΟΚΙΜΩΝ.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΡ. 2.

Από την σελίδα 4, αντιγράφουμε: "Από ιστορικής και παραδοσιακής πλευράς, η καταγωγή του amorc, ανάγεται στις μυστηριακές σχολές της αρχαίας Αιγύπτου. Σ' αυτές τις σχολές, φωτισμένοι μυστικιστές, συναθροίζονταν τακτικά για να μελετήσουν τα μυστήρια της ζωής. Γι' αυτό άλλωστε αποκλήθηκαν και <μυστηριακές σχολές>. Εκει συγκεντρώνονταν οι αναζητητές που απέβλεπαν σε βαθύτερη κατανόηση των φυσικών και παγκόσμιων νόμων. Όσον αφορά την λέξη <μυστήρια> έτσι όπως χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα, δεν είχε την σημασία που της αποδίδουμε εμείς σήμερα".

Το ερώτημα που εγείρεται, καθότι καμία πηγή ή ένδειξη δεν δίδεται από το κατά τάλλα λαλίστατο amorc, που να υποστηρίζει την άποψη ότι η προέλευση των μυητικών μυστηρίων οφείλεται στην Αίγυπτο, είναι ένα ουσιώδες ερώτημα στο αν ευσταθεί μία τέτοια άποψη και εν γένει από που προέρχεται αυτή η αντίληψη.

Κυκλοφόρησε ένα βιβλίο το 1909 με τίτλο, "The Ancient Mystery and Modern Masonry" (Αρχαία Μυστήρια και Σύγχρονη Μασονία), γραμμένο από τον αιδεσιμώτατο Τσαρλς Χ. Βάιλ, μασόνο 32ου βαθμού.
Στο βιβλίο αυτό ο Βάιλ κάνει λόγο για δημόσια μυστήρια σαν και αυτά που τελούσαν οι Αιγύπτιοι ιερείς στις τελετουργίες του Όσιρη και στις σχολές που ίδρυσαν στην Ελλάδα κάποιοι μυημένοι. Η μοναδική αρχαία πηγή στην οποία παραπέμπει ο συγγραφέας, είναι το βιβλίο του Πλούταρχου, "Περί Ίσιδος και Οσίριδος", το οποίο το θεωρεί περιγραφή των "μυστηρίων" της Ίσιδας.

Ενώ ο Βάιλ μιλάει για "Μυημένους", στην πραγματικότητα όμως ο Πλούταρχος δεν περιγράφει κανένα ειδικό τελετουργικό μύησης για λαϊκούς, αλλά πραγματεύεται την εκπαίδευση των ιερέων που μεταφέρουν τα ιερά σκεύη της Ίσιδας (ιεραφόροι), οι οποίοι φορούν τα ειδικά άμφιά της (ιερόστολοι) και γνωρίζουν την ιερή ιστορία (ιερόν λόγον).

Κανένα από τα χωρία του Πλουτάρχου που παραθέτει ο Βάιλ δεν περιγράφει κάποια μυστηριακή λατρεία, όπως την εννοούσαν οι αρχαίοι. Προφανώς ο Βάιλ έχει μπερδέψει την αρχαία έννοια του μυστηρίου με την σύγχρονη. Ο Πλούταρχος, πουθενά δεν συνδέει τον όρο "μυστήριον" με κάποια ειδική απόκρυφη γνώση των ιερέων.

Στην πράξη οι μυστηριακές λατρείες ήρθαν στην Αίγυπτο μόλις τον 3ο προχριστιανικό αιώνα, με την εγκατάσταση των Ελλήνων στην νεοϊδρυθείσα Αλεξάνδρεια, στις οποίες βέβαια τελετουργίες μετείχαν μόνον οι Έλληνες και σε καμιά περίπτωση οι γηγενείς Αιγύπτιοι.

Η ιστορία και η αρχαιολογία έχει αποδείξει ότι δεν υπήρξαν ποτέ Αιγυπτιακά μυητικά μυστήρια και για τις ανιστόρητες αυτές δοξασίες κατά κόρον ευθύνονται μερικές εσωτερικές οργανώσεις, με προεξάρχουσες τις τεκτονικές τύπου Μέμφις και Μισραϊμ, στις οποίες μαθήτευσε και ο Spencer H. Lewis, ιδρυτής του amorc, φτάνοντας μάλλιστα στον βαθμό 33ο  90ο  96ο, όπως και κάποιες αυτοαποκαλούμενες ροδοσταυρικές του 19ου αιώνα.

Μεγάλη συνεισφορά σε αυτήν την ανιστόρητη παραχάραξη είχαν δύο μυθιστορήματα, ένα του 2ου αιώνα, του Απουλήιου και το άλλο του 18ου αιώνα, του Τερασσόν, τα οποία θα δούμε παρακάτω.
Ουσιαστικά όμως ενέχονται στη παραχάραξη της ιστορίας, όσοι με στόμφο διαλαλούν ότι πρεσβεύουν και προάγουν την καθαρή αλήθεια, ουσιαστικά όμως γίνονται σπορείς ψευδών και ανιστόρητων δοξασιών, αμαθείς και αμόρφωτοι, προβαλλόμενοι όμως ως αυθεντικοί διδάσκαλοι, όπως δυστυχώς επαίρονται μέσα και από τις διδασκαλίες - μονογραφίες του amorc.   

                   ....................ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2007, 18:46:49 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΑ -ΤΜΗΜΑ ΔΟΚΙΜΩΝ.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΡ. 2.

Από την σελ. 4, διαβάζουμε: "ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ: Μία από τις πρώτες μυστηριακές σχολές της Αιγύπτου, ήταν εκείνη του Όσιρη. Οι διδασκαλίες της αφορούσαν την ζωή, τον θάνατο και την ανάσταση του Όσιρη. Παρουσιάζονταν με μορφή θεατρικών έργων ή καλύτερα με την μορφή τελετουργικών δραμάτων. Μόνον εκείνοι που αποδείκνυαν την αληθινή τους επιθυμία για γνώση, κρίνονταν άξιοι για εισδοχή στους Οσιριακούς μύθους. Με το πέρασμα των αιώνων, οι μυστηριακές σχιλές προσέθεσαν μία ακόμη πιο μυητική διάσταση στην γνώση που μετέδιδαν. Οι μυστικιστικές τους εργασίες απέκτησαν πιο κλειστό χαρακτήρα και διεξάγονταν αποκλειστικά στους πολυάριθμους ναούς που οικοδόμησαν γι' αυτό τον σκοπό".


Η αποκάλυψη των όσων ελάμβαναν χώρα στα μυητικά μυστήρια, ήταν σοβαρότατο αδίκημα και οι αρχαίοι συγγραφείς τηρούσαν σιωπή περί των ιερών μυστηριακών μυήσεων.
Κάποιο όμως μυημένοι και στην συνέχεια προσήλυτοι στον χριστιανισμό, μας έχουν αποκαλύψει αρκετά, σχετικά με τις απόκρυφες τελετές.

Ο Επιφάνειος, μοναχός του 4ου αιώνα, μας περιγράφει μία τέτοια τελετή, "τα Κόρεια" που λάμβαναν χώρα την 6η Ιανουαρίου στον ναό της Κόρης, στην Αλεξάνδρεια, τα Ελληνιστικά και Ρωμαϊκά χρόνια.

Οι πιστοί, ύστερα από ολονυχτία, κατέβαιναν με πυρσούς σε ένα υπόγειο και ανέβαζαν επάνω ένα ξύλινο άγαλμα, το οποίο στη συνέχεια το περιέφεραν επτά φορές γύρω από το άδυτο του ναού. Ο Επιφάνειος μας πληροφορεί πως, όταν τους ρωτούσαν τι ήταν η μυστηριακή τελετή (μυστήριον), εκείνοι απαντούσαν ότι εκείνη την ημέρα και ώρα η Κόρη γέννησε έναν Γιό, τον "αιώνα".

Ο Τσαρλς Χ. Βάιλ αναφέρει αυτήν την τελετή σαν παράδειγμα "Αιγυπτιακών Μυστηρίων", αδυνατώντας να διακρίνει ο δυστυχής -ή εφορμούμενος από σκοπιμότητες- ότι η Κόρη δεν είναι η Ίσιδα, αλλά η Περσεφόνη, η Ελληνίδα θεά του κάτω κόσμου, η οποία γεννά τον φοβερό Ζαγρέα, τον Δευτερογενή Διόνυσο.
Φυσικά ολάκερη η μυητική μυστηριακή τελετή, είναι στην ουσία μία ακριβής μεταφορά των τελεστικών των Ελευσινίων μυστηρίων, τα οποία αναπαριστούσαν οι Έλληνες της Αλεξανδρείας και καμιά απολύτως σχέση δεν είχαν με οτιδήποτε Αιγυπτιακό.

                                        ..............ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ............
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 28, 2009, 06:25:24 »
Χριστιανικός Ροδοσταυρισμός

The Rosicrucians (1of3)
http://www.youtube.com/watch?v=Q_2sFQz0rDQ&feature=related

The Rosicrucians (2of3)
http://www.youtube.com/watch?v=9opCSE6fUZk&feature=related

The Rosicrucians (3of3)
http://www.youtube.com/watch?v=WYx30d4Z88w&feature=related

Σχόλια: Στο βίντεο, αναφέρει πως οι Ροδόσταυροι ασχολούνται με Αλχημεία, Ερμητικά και Καμπάλα, που είναι φιλοσοφικά ρεύματα αμιγώς Ελληνικά, αλλά τα αποδίδουν στην Αίγυπτο.

Η παραποίηση της Ιστορίας μιας Εθνότητας, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.  

Ευχόμαστε να δρομολογηθεί η κατάλληλη καμπάνια εν΄καιρώ σε διεθνή επίπεδο, έτσι ώστε, να σταματήσουν οι ιθύνοντες να μαυρώνουν την Ιστορία μας.

Είναι καθήκον μας, να προστατέψουμε την Εθνική μας κληρονομιά και πάνω από όλα την Αλήθεια. 

Ας μην εμπιστεύομαστε ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ Τάγματα και Σχολές, διότι έχει αποδειχθεί Πολλάκις, πως είναι επικίνδυνα αμόρφωτοι αλλά και καθαρά Ιδιοτελείς, δανείζοντας Ανθρωπιστικές Αξίες και Ύψιστες Γνώσεις και Αρετές από την Πατρίδα μας, έτσι ώστε να δημιουργήσουν, Επιχειρησιακές Απάτες1, εις βάρος αθώων αφελών συνανθρώπων μας, που δεν έχουν την κατάλληλη Ελληνική μόρφωση να διακρίνουν την Πραγματικότητα.
________________________________________________________________________________________

1 Εφόσον είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός πως κανένας Αυθεντικός Αλχημιστής της Πατρίδας μας, δεν ισχυρίστηκε ποτέ, ιστορικά, πως η παραγωγή χρυσού είναι δυνατή, τότε μήπως χρειάζεται να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο, πως μήπως τελικά, ήταν μία κάλυψη, παράνομης διακίνησης χρυσού καθώς και ξέπλημα χρήματος?

Η Αλχημεία είναι μία Διαδικασία Πνευματικής Μεταστοιχείωσης και προσέγγισης της Χρηστότητας, και όποτε γίνεται σύνδεση με παραγωγή χρυσού, πρόκειτε είτε για απλή αφέλεια και αμορφωσιά, είτε απλά για Απάτη...

Λύκοι (απατεώνες) ντυμένοι χριστιανικά πρόβατα, παρασύροντας και ξεγελώντας πλήθος αφελών...

http://www.youtube.com/watch?v=kSiZePOIJFc&feature=PlayList&p=613B3D4411457081&index=1
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2009, 12:59:06 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Kαζαντζακικός

  • Μηνύματα: 441
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 31, 2009, 21:32:15 »
στο βιντεο για τον λιουις
στην αρχη δειχνει 33 66 95...

σημαινουν κατι ??
Το μόνο πράγμα που φοβάμαι, είναι να μην γίνω μια αρμάδα που ξεκίνησε να σκίσει τον ωκεανό και τελικά βουλιάξει σε μια σπιτίσια σκάφη...

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 31, 2009, 21:55:06 »
στο βιντεο για τον λιουις
στην αρχη δειχνει 33 66 95...

σημαινουν κατι ??


    Είναι οι βαθμοί που είχε στο τεκτονικό τύπο "Μέμφις - Μισραΐμ". Η πρώτη κλίμακα των 33 βαθμών είναι η γνωστή κλίμακα του σκωτικού τεκτονισμού.

   
Οι 90 βαθμοί του Μισραήμ και οι 94 του Μέμφις είναι ενωμένοι, συμπεριλαμβάνοντας με μία ειδική ονοματολογία όλη την Τεκτονική κλίμακα.
Η πρώτη σειρά των βαθμών, η οποία λέγεται Τεκτονική, περιλαμβάνει τους πρώτους 30 βαθμούς και διαιρείται σε δύο σειρές, την Συμβολική και την Φιλοσοφική.
Η Συμβολική σειρά συνίσταται από την Ζώνη της πρώτης Ιερής εργασίας και ενώνει Στοές και Τρίγωνα. Τα Εργαστήρια εργάζονται στα «Δώματα» του Μαθητή της Τέχνης, του Εταίρου της Τέχνης και του Διδασκάλου της Τέχνης.
Οι επόμενοι βαθμοί (της Φιλοσοφικής σειράς) είναι ομαδοποιημένοι ως εξής:
·        4ο έως 7ο στο Κολλέγιο των Εξόχων Διδασκάλων της Αψίδας (ή του Θόλου) Τελειοποιήσεως.
·        8ο έως 11ο στην Σύνοδο των Ιπποτών του Ξίφους, Τελείων Τεκτόνων του Ερεδώμ. (Ο 11ο είναι ο βαθμός του Ιππότη R+C)
·        12ο έως 17ο στην Σύγκλητο των Ιπποτών του Ηλίου, Σοφών της Αλήθειας - Ερμητικών Φιλοσόφων.
·        18ο έως 30ο στο Συμβούλιο των Ταξιαρχών των Αστρων - Πατριαρχών της Αλήθειας
Από τον 30ο έως τον 90ο , μπαίνουμε σε μία σειρά που κορυφώνεται στα Arcana Arcanorum.
Οι 30ο 90ο ονομάζονται Εξοχοι Διδάσκαλοι του Μεγάλου Εργου.
Η δεύτερη σειρά είναι το Ιλλουμινιστικό τμήμα που αποτελείται από
τέσσερις Οργανισμούς:
·   ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ των Πατριαρχών Συντηρητών του Τύπου (33ο 90ο 95ο)
·   ΤΟΝ ΕΞΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΝΑΟ των Πατριαρχών Πριγκίπων της Μέμφιδας (32° 90° 94°)
·   ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ των Υπερασπιστών του Τύπου (31° 90° 91°)
·   ΤΟ ΕΞΟΧΟ ΚΟΝΣΙΣΤΟΡΙΟ των Εξόχων Διδασκάλων του Μεγάλου Έργου (30° 90°)
Απομένουν δύο βαθμοί, o 33ο 90ο 96ο ο οποίος ανταποκρίνεται στην λειτουργία του Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου, και ο 33ο 90ο 97ο ως προνόμιο του Αυτοκράτορα Κυρίαρχου Μεγάλου Γενικού Ιεροφάντη, Κυρίαρχου Μεγάλου Διδασκάλου  ο οποίος εξασφαλίζει την Κυριαρχικότητα του Τύπου και διευθύνει το Τάγμα για όλες τις ηπείρους και των δύο ημισφαιρίων.

    http://www.misraimmemphis.com/
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Kαζαντζακικός

  • Μηνύματα: 441
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 31, 2009, 23:39:00 »
 :o :o :o :o

ω θεε...

τι ειναι ολα αυτα ζαλιστηκα....
Το μόνο πράγμα που φοβάμαι, είναι να μην γίνω μια αρμάδα που ξεκίνησε να σκίσει τον ωκεανό και τελικά βουλιάξει σε μια σπιτίσια σκάφη...

Kαζαντζακικός

  • Μηνύματα: 441
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 31, 2009, 23:45:24 »
ωραιος ιστοχωρος...

δεν γνωριζα την παρουσια του...

σας παρακαλω ας μου δωσει καποιος να καταλαβω...
γιατι τοσοι τιτλοι...
Το μόνο πράγμα που φοβάμαι, είναι να μην γίνω μια αρμάδα που ξεκίνησε να σκίσει τον ωκεανό και τελικά βουλιάξει σε μια σπιτίσια σκάφη...

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 01:03:17 »
ωραιος ιστοχωρος...

δεν γνωριζα την παρουσια του...

σας παρακαλω ας μου δωσει καποιος να καταλαβω...
γιατι τοσοι τιτλοι...

Κεφάλαιο IX
ΜΥΣΤΙΚΑΙ ΟΔΗΓΙΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΗΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΩΝ



    29. Ὁ Μαθητὴς ἔχει ἡλικία τριῶν ἐτῶν, ἐμβλημάτων τριῶν στοιχείων τῆς γεννήσεως, τοῦ Δρῶντος, τοῦ Δεχόμενου καὶ τοῦ Παραχθέντος (39).

    30. Ὁ Ἑταῖρος ἔχει ἡλικία πέντε ἐτῶν, ἔμβλημα τῆς ζωῆς, ἐνεργῆς ἐντὸς τῶν πέντε ζωτικῶν αἰσθήσεων τοῦ ἀνθρώπου (40).

    31. Ὁ Διδάσκαλος ἔχει ἡλικία ἑπτὰ ἐτῶν, ἔμβλημα τῆς τελείας ζωῆς ποὺ συμβολίζεται μὲ τοὺς ἑπτὰ πλανήτας (41).

    32. Ὁ ἀληθὴς Τεκτονισμὸς περατούται ἐδῶ (42).

    33. Κάθε ἄλλος Τεκτονικὸς βαθμὸς ἀποτελεῖ εἴτε ἐπινόησιν τῶν ἐχθρῶν τοῦ Τεκτονισμοῦ για νὰ τὸν δυσφημίσουν, εἴτε ἐνόχη κίνησιν ἀναξίων τσαρλατάνων. Ὁ βαθμὸς τοῦ Rose+Croix συνετάχθη ἀπὸ τοὺς Ἰησουίτας καὶ ὁ βαθμὸς τοῦ Ναΐτου Καδὼς ὀφείλει τὴν ὕπαρξιν του σὲ πολιτικὰ συμφέροντα ἐκ διαμέτρου ἀντίθετα πρὸς τὰ συμφέροντα τοῦ Τεκτονισμοῦ (43).

Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Fallen Angel

  • Μηνύματα: 26
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Σε τι ακριβώς διαφέρει αυτό το τάγμα του Μισραιμ απο τα λοιπά τεκτονικά ταγματα?
Επίσης διαφημίζεται σαν αιγυπτιακός ερμητικος τεκτονισμος !
Μήπως είναι το πατερνατισμα απο κάποιον του όλου concept ?

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Σε τι ακριβώς διαφέρει αυτό το τάγμα του Μισραιμ απο τα λοιπά τεκτονικά ταγματα?
Επίσης διαφημίζεται σαν αιγυπτιακός ερμητικος τεκτονισμος !
Μήπως είναι το πατερνατισμα απο κάποιον του όλου concept ?

Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι επεκτείνεται πολύ πέρα από τους 33 βαθμούς του Σκωτικού Τεκτονισμού, τους οποίους εμπεριέχει. Ως τύπος δεν είναι ο πιο καινούριος, όμως είναι από τους πλέον δημοφιλείς. Στην προσπάθειά του να συνδυάσει Τεκτονισμό με ξέχωρη θεώρηση Ερμητισμού, Μαγείας και Αλχημείας, έγινε ένα συνονθύλευμα αλλοιωμένου Τεκτονισμού, χαμηλής Ερμητικής που κατάντησε δεισιδαιμονία, πρακτικές ξεπεσμένης Μαγείας όπου η μαγγανεία φαντάζει επιστήμη και αλλοτριωμένης Αλχημείας, όπου απωλέσθηκε η Πνευματικότητα δίνοντας την θέση της στην απάτη της νομιζόμενης δήθεν χρυσοποιίας. Τα δε διατεινόμενα "μυστικά των μυστικών", απέχουν πολύ από τα αληθινά μυστικά του δυτικού Εσωτερισμού....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

avas

  • Μηνύματα: 2
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 03, 2010, 20:22:46 »
Oχι δεν πρόκειται για τους 33 βαθμούς του Σκωτικού + άλλους 62 για να γίνουν 95. Απλά όπως ο Σκωτικός από τον 1ο μέχρι τον 33ο έχει 11 μυήσεις, 11 μυήσεις είναι και από τον 1ο μέχρι τον 95ο του Μισραήμ Μέμφις. Απλά είναι άλλος Τεκτονικός Τύπος, πολύ εσωτερικός, χωρίς συμβιβασμούς και προσαρμογές στην δήθεν σύγχρονη πραγματικότητα, δηλαδή διατηρεί την παράδοση όπως μεταδόθηκε.

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 03, 2010, 23:14:18 »
Oχι δεν πρόκειται για τους 33 βαθμούς του Σκωτικού + άλλους 62 για να γίνουν 95. Απλά όπως ο Σκωτικός από τον 1ο μέχρι τον 33ο έχει 11 μυήσεις, 11 μυήσεις είναι και από τον 1ο μέχρι τον 95ο του Μισραήμ Μέμφις. Απλά είναι άλλος Τεκτονικός Τύπος, πολύ εσωτερικός, χωρίς συμβιβασμούς και προσαρμογές στην δήθεν σύγχρονη πραγματικότητα, δηλαδή διατηρεί την παράδοση όπως μεταδόθηκε.

    Ορθή η επισήμανση των βαθμών, αλλά για την ορθή διατήρηση της παράδοσης έχουν εγερθεί τεράστιες αντιρρήσεις, όπως και για την πνευματικότητα του Καλιόστρο. Συνέβαλε μάλιστα τα μέγιστα στον μύθο περί Αιγυπτιακής καταγωγής των μυητικών μυστηρίων.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΛΕΥΤΕΡΗΣ

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 29
  • Karma: 0
    • MSN Messenger - lefteris73@hotmail.com
    • Προφίλ
Απ: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 03, 2010, 23:38:24 »
Να χαιρετησω μετα απο πολυ καιρο τον κοσμο,και ευχομαι Υγεια και καλοτυχια να εχουν,
Οσον αφορα την Αιγυπτο ,ισως ηταν της μοδας τοτε τελη 19ου αρχες 20ου και ολα τα απεδιδαν εκει.....οσον αφορα το Μισραιμ και Μεμφις αλλα και το Μεμφις Μισραιμ (ΚΚΕ ΜΛ η` ΜΛ ΚΚΕ σα να λεμε),δεν ειναι και τοσο δημοφιλοι,υπαρχουν σε λιγες χωρες με ελαχιστα μελη,Το 2ο μαλιστα ειχε πεσει σε υπνο και το ενεργοποιησε ενας τσαρλατανος ονοματι Φρανκ Ριπελ, οριζοντας τιμητικο ηγετη ακουσον ακουσον τον Λιτσιο Τζελι,της Ρ2 ,εναν ανθρωπο που απο τα 18 του στη Νεολαια Μουσολινι ηταν μπλεγμενος σε οικονομικα σκανδαλα!!!
Οσον αφορα το 1ο που υπαρχει και στην Ελλαδα,κατευθυνετο υπο τον Κοτζαμανη,γνωστο για διαφορα να μην επεκτεινουμε εδω,και χωρις να το παιζω αυθεντια,μιλωντας και στο εξωτερικο με καποιους αδελφους που τυχαια συναντησα το χαρακτηρισαν αστειο.....Να πω την αληθεια κι εμενα αυτοι οι βαθμοι επι βαθμων πιπες με φαινονται.....Λιτοτητα και παλι Λιτοτητα.......ιδιον του Ελληνισμου η Ουσια και οχι τα λιλια......Αυτα τα Αιγυπτιακα Τεκτονικα μαλλον δημιουργημα του Καλιοστρο η` αλλων ανεπροκοπων απατεωνων και τεμπεληδων αριστοκρατων ηταν,οπως και η Χρυση Αυγη,τα ΟΤΟ και λοιπες μαλακιες,που σημερα θεοποιουνται,ενω στην εποχη τους δεν ειχαν πανω απο 30 40 μελη....αλλα...Πουλανε...Money Talks!!
NON SERVIAM

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 03, 2010, 23:54:00 »
Να χαιρετησω μετα απο πολυ καιρο τον κοσμο,και ευχομαι Υγεια και καλοτυχια να εχουν,
Οσον αφορα την Αιγυπτο ,ισως ηταν της μοδας τοτε τελη 19ου αρχες 20ου και ολα τα απεδιδαν εκει.........αλλα...Πουλανε...Money Talks!!

    Ως συνήθως αθυρόστομος αλλά...ακριβολόγος!
Χαθήκαμε φίλε, τι έπαθες,.....παντρεύτηκες;;;;;
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 09:44:37 »
Αυτα τα Αιγυπτιακα Τεκτονικα μαλλον δημιουργημα του Καλιοστρο η` αλλων ανεπροκοπων απατεωνων και τεμπεληδων αριστοκρατων ηταν

Γεια σου Λευτέρη και καλό χειμώνα...

'Ετσι ακριβώς... Η Αίγυπτος έγινε μόδα μόνο ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Αποικία, με κέντρο Γνώσης την Αλεξάνδρεια... Κατά τα άλλα, καμία άλλη μυητική γνώση δεν έχουν να επιδείξουν στην ανθρωπότητα, πέρα κάποιες πρωτόγονες θρησκειολογίες, ή ακόμα πρακτικές μαύρης μαγείας, για την χειραγώγηση των δούλων.

Ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι η Αμορφωσιά, ακόμα και στους κύκλους των Ελίτ...  ;)
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/