Αποστολέας Θέμα: Ακμή (Acne)....  (Αναγνώστηκε 24549 φορές)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Ακμή (Acne)....
« στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 13:43:10 »
AKMH

Για την θεραπεία της «Ακμής», τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά στην συντριπτική τους πλειονότητα περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό υπεροξείδιο του βενζολίου (Benzoyl Peroxide). Ποιες είναι όμως οι δράσεις της συγκεκριμένης ουσίας και ποιες οι παρενέργειες;

Benzoyl Peroxide και οι βλάβες του δέρματος.

Υπεροξείδιο του βενζολίου Προφυλάξεις:

Το υπεροξείδιο του βενζολίου, είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα ακμής, δημιουργώντας ελεύθερες ρίζες και σημαντικές βλάβες του δέρματος. Προκαλεί δερματικές βλάβες κατά τρόπο παρόμοιο με έκθεση χωρίς προστασία στον ήλιο. Η ερυθρότητα που προκαλείται από την εφαρμογή της κρέμας που περιέχει υπεροξείδιο του βενζολίου στο δέρμα, είναι μια απτή απόδειξη του "οξειδωτικού στρες" ή των ελεύθερων ριζών που προκαλούν ζημιά στο δέρμα και για τα συστατικά και για τη χημεία του δέρματος. Η επαναλαμβανόμενη χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο προκαλεί βλάβη και πρόωρη γήρανση του δέρματος, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα καρκίνου στο δέρμα. Η επανειλημμένη εφαρμογή του υπεροξείδιου του βενζολίου έχει βρεθεί να έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Η έκταση της καταστροφής του δέρματος από το υπεροξείδιο του βενζολίου καθορίζεται από τη συγκέντρωση του υπεροξειδίου του βενζολίου, την συχνότητα εφαρμογής και τη διάρκεια της χρήσης του.

Το υπεροξείδιο του βενζολίου χρησιμοποιείται σε προϊόντα ακμής γιατί σκοτώνει αποτελεσματικά το βακτήριο «P. Acnes», το βακτηρίο που προκαλεί την ακμή. Από την άλλη πλευρά όμως, το υπεροξείδιο του βενζολίου παράγει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες παρεμβαίνουν και επιβραδύνουν τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Τα κόκκινα και καφέ σημάδια που αποτελούν μέρος των αποτελεσμάτων της θεραπευτικής διαδικασίας της ακμής, μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες, όταν το υπεροξείδιο του βενζολίου γίνεται ένα συνηθισμένο μέρος της καθημερινής θεραπευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση της ακμής.

Υπάρχουν πολλά άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα ακμής πολύ αποτελεσματικά ενάντια στο βακτήριο  P. acnes, χωρίς τις παρενέργειες του υπεροξείδιου του βενζολίου. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα ασφαλές για την αντιμετώπιση της ακμής συστατικό που σκοτώνει το προαναφερόμενο βακτήριο εξίσου αποτελεσματικά με το υπεροξείδιο του βενζολίου. Παράδειγμα ακόμα, η Κανέλα - εκχύλισμα του φλοιού του φυτού - επίσης σκοτώνει το βακτήριο P. acnes έχοντας και το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης της παραγωγής σμήγματος του δέρματος, η οποία δημιουργεί την ακμή. Η περίσσεια σμήγματος προκαλεί τα σπυράκια που μπορούν να οδηγήσουν σε πιο σοβαρή κρίση ακμής.

Το υπεροξείδιο του βενζολίου έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του δέρματος εδώ και αρκετά χρόνια και πολλά ερευνητικά προγράμματα έχουν κατά καιρούς δημοσιεύσει ότι το υπεροξείδιο του βενζολίου λόγω  παραγωγής ελεύθερων ριζών, γίνεται παράγοντας δημιουργίας όγκων του δέρματος. Εκτελώντας αναζήτηση των λέξεων «καρκίνος - υπεροξείδιο του βενζολίου» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής, ανευρίσκονται 102 άρθρα από ιατρικά έντυπα που ασχολούνται με τις πτυχές της έρευνας για το υπεροξείδιο του βενζολίου και του καρκίνου. Περίπου τα δύο τρίτα των ερευνών υποστηρίζουν σύνδεση μεταξύ υπεροξειδίου του βενζολίου και του καρκίνου του δέρματος.

"Το 1995 ο FDA (υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ) άλλαξε για το υπεροξείδιο του βενζολίου την θέση κατάταξής του από  την Κατηγορία Ι (ασφαλή) στην κατηγορία ΙΙΙ (αβέβαια ασφάλεια) με την απόφαση (56 FR 37622), απόφαση που στηρίζεται σε νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες, εντείνοντας την ανησυχία για την ασφαλή χρήση του, έρευνες που έδειξαν υπαιτιότητα του υπεροξειδίου του βενζολίου εμφάνισης καρκίνου σε ποντίκια ... " Επιπλέον, η FDA κατηγόρησε τους κατασκευαστές των προϊόντων ακμής και τις θεραπείες ακμής ως υπεύθυνους για ελλειμματική και πλημμελή παροχή πληροφοριών προς τους καταναλωτές ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις κατόπιν αντικειμενικής ενημέρωσης.

Πολλοί κατασκευαστές και έμποροι των προϊόντων δεν έχουν παράσχει αυτές τις πληροφορίες έτσι ώστε οι καταναλωτές να μη μπορούν να ενημερώνονται για τους πιθανούς κινδύνους, κύρια για ενδεχόμενο καρκίνο του δέρματος.

Η χρήση του υπεροξειδίου του βενζολίου σε προϊόντα ακμής και εν γένει για τη θεραπεία της ακμής μπορεί να περιλαμβάνει παρενέργειες και  κινδύνους οι οποίοι χρειάζεται να εξεταστούν πριν την απόφαση για ξεκίνημα ή συνέχιση της θεραπείας της ακμής. Καθόσον μάλιστα σήμερα είμαστε σε θέση να επιλέξουμε θεραπευτικές αγωγές ενάντια στην Ακμή, με θεραπευτικές δράσεις τουλάχιστον ισότιμες με τα προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου, είναι εξαιρετικά επιπόλαιο να εμμένουμε σε χρήση σκευασμάτων που εμπεριέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου.

Στην προσπάθεια απάλειψης των κινδύνων και παρενεργειών από την χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων που εμπεριέχουν συνθετικές χημικές ουσίες και της επιστροφής σε επιτυχείς ανώδυνες και ακίνδυνες φυσικές παραδοσιακές θεραπευτικές, ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων διαθέτει σε κηραλοιφή για θεραπεία της Ακμής. Μία κηραλοιφή αποκλειστικά και μόνον από φυσικά υλικά – αγνά 100% καθαρά αιθέρια έλαια διαλυμένα σε φυτικά έλαια που περιποιούνται το δέρμα, με προσθήκη μελισσοκεριού – χωρίς καμία παρενέργεια και με θεραπευτική δράση ανώτερη από πολλά σκευάσματα συνθετικών υλικών.

Διατίθεται στη διεύθυνση: http://ortf.eu/el/product/43/6/

Συμληρωματικά στην θεραπεία της «Ακμής», θα διατίθεται κηραλοιφή φροντίδας και διόρθωσης του δέρματος, απαλείφοντας σημάδια, αμυχές αλλά ακόμα και ουλές παλαιών πληγών και τραυμάτων.

Σχετικά με το υπεροξείδιο του Βενζολίου, βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.skintactix.com/benzoyl_peroxide_skin_damage.htm
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 08, 2017, 18:07:23 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/