Αποστολέας Θέμα: O ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ  (Αναγνώστηκε 2896 φορές)

arhs

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 23
  • Karma: 0
    • Προφίλ
O ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
« στις: Αυγούστου 22, 2011, 09:26:06 »
Ο πινακας που παρεθεσα [στοσωμα ψυχη και πνευμα] συνοψιζει ολη την Επιστημη της Μυησης ολων των ιερων βιβλιων της ανθρωποτητας. Τον πινακα αυτο που σας παρουσιαζω σημερα, δεν θα τον βρειτε σε κανενα βιβλιο. Ειναι η πρωτη φορα που δινετε δημοσια και προκειται για μια περιληψη, για μια συνθεση ολων των αληθειων της ζωης.Για την ωρα δεν βλεπετε παρα μεμονωμενες λεξεις χωρις συσχετισμο μεταξυ τους, αλλα απο την στιγμη που θα συσχετιστουν οι λεξεις αυτες θα γινει σαφες το πλαισιο στο οποιο εντασσονται, η εννοια της καθε μιας και οι σχεσεις μεταξυ τους θα σας καταπληξουν. Ο πινακας τον οποιο ονομαζουμε συνοπτικο επειδη μας παρουσιαζει μια συνολικη θεωρηση σχετικα με την δομη του ανθρωπου και  τις δραστηριοτητες που αντιστοιχουν στην δομη αυτη, οπως βλεπετε αποτελειται απο πεντε καθετες στηλες. Η πρωτη στηλη υποδεικνυει τις Αρχες απο τις οποιες αποτελειται ο ανθρωπος το φυσικο σωμα, την θεληση την καρδια, το μυαλο και το πνευμα.
 Στην δευτερη στηλη βλεπετε οτι γραφει ''Ιδανικο'' Η καρδια το μυαλο, η ψυχη ολα εχουν ενα ιδανικο το οποιο φυσικα ειναι διαφορετικο για τον καθενα.
Για να μπορει να φτασει η αρχη στο ιδανικο της, εχει αναγκη τροφης, ενδυναμωσης, και πρεπει να της δινουμε την δυνατοτητα να συνεχισει να υπαρχει ωστε να εξακολουθησει να εκδηλωνεται.Για αυτο και η τριτη στηλη φερνει την ενδειξη ''τροφη''.
 Τελος, οι δυο τελευταιες στηλες ειναι αφιερωμενες στην ''Πληρωμη" δηλαδη στο τιμημα που πρεπει να πληρωση κανεις για να εξασφαλισει αυτην την τροφη και στη "Δραστηριοτητα" δηλαδη στην εργασια που πρεπει να επιτελεστει για να διασφαλιστει αυτη η Πληρωμη. Βλεπετε λοιπον οτι ολες αυτες οι εννοιες συσχετιζονται μεταξυ τους κατα τροπο απολυτα σαφη και λογικο.