Αποστολέας Θέμα: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ  (Αναγνώστηκε 13210 φορές)

arhs

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 23
 • Karma: 0
  • Προφίλ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« στις: Αυγούστου 20, 2011, 16:37:26 »
Επανερχομαι αδελφια μου σ' αυτο το ποταμι της ζωης οπου ο καθένας είναι υποχρεωμένος να απορροφά τα σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι, ο'τι εκπορεύεται από τα ένστικτα, από τις μνησικακίες, από τις ανεξέλεγκτες υστεροβουλίες. Είτε όμως είναι αγνή ,είτε  είναι μολυσμένη, αυτή η ζωή ,ακόμα κι όταν κατεβαίνει μέχρι τις υπόγειες περιοχές ,τρέφει επίσης τους κατοίκους της. Διαφορετικά από που αντλούν την ύπαρξη τους αυτές οι οντότητες΄του σκοταδιού?

Τα δυο άκρα του ποταμού, η πηγή στο βουνό και η εκβολή στην θάλασσα, απεικονίζουν τους δύο αντίθετους πόλους τις ψυχικής ζωής : την υπερσυνείδηση και το υποσυνείδητο, δηλαδή τον Ουρανό και την Άβυσσο. Διότι, κατά την παράδοση βέβαια και ανάμεσα σε άλλες συμβολικές ερμηνείες,η θάλασσα συχνά θεωρείται (εξαιτίας του ανοργάνωτου και χαώδους χαρακτήρα της) σαν χώρος όπου γεννιούνται και αναπτύσσονται οι δυνάμεις του σκότους, οι καταστροφικές οντότητες όπως ο Λεβιάθαν,ένα θαλάσσιο τέρας. (βιβλίο του Ιώβ). Το νερό το οποίο ξερνάει ο δράκοντας, απεικονίζει ένα μέρος των δυνάμεων τις οποίες προβάλλει για να μπορέσει να αιχμαλωτίσει τη γυναίκα. Είναι νερό,είναι ζωή,όμως ζωή στις χαμηλότερες βαθμίδες της. Αυτό το νερό απορροφάται από τη γη, πράγμα που και αυτό είναι συμβολικό. Στο φυσικό επίπεδο τα τέσσερα στοιχεία (φωτιά, νερό, αέρας και η γη) μπορούν να ενδυναμωθούν ή να εξουδετερωθούν αμοιβαία.Το ίδιο ισχύει και στο ψυχικό επίπεδο.Στο ψυχικό επίπεδο η γη μπορεί να απορροφήσει τα κακά ρεύματα.

Όταν νιώθετε αναστατωμένοι,όταν αισθάνεστε να σας διασχίζουν αρνητικές δυνάμεις,μπορείτε να ξαπλώσετε στο χώμα, να κάνετε ένα μικρό άνοιγμα στο χώμα,να βάλετε μέσα το δάχτυλό σας και να ζητήσετε από τις οντότητες που εργάζονται εκεί,στο χώμα,να σας απελευθερώσουν από αυτά τα κακά ρεύματα.

Η γη βοήθησε τη γυναίκα καταπνίγοντας το ποτάμι που ο δράκοντας είχε προβάλει επάνω της. Με τον ίδιο τρόπο η γη μπορεί να μας βοηθήσει κι εμάς απορροφώντας τα κακοποιά ρεύματα που η κατώτερη φύση μας ( η κατώτερη φύση μας είναι ο αληθινός Δράκοντας) προβάλει επάνω μας. Η εξέλιξη της κοινωνίας κάνει έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν όλο και λιγότερη επαφή με τη γη και είναι κρίμα διότι αυτή η επαφή πάντοτε είναι ευεργετική για τον ψυχισμό μας.

Όσοι υποφέρουν από αγωνίες,από έμμονες ιδέες, να εργάζονται με τη γη, επειδή το σκάλισμα, το σκάψιμο, το ξεχορτάριασμα, το φύτεμα, μπορούν να εφαρμοστούν σαν θεραπεία. Ακόμα μια φορά τα σύμβολα της Αποκάλυψης έχουν στενή σχέση με τα προβλήματα της καθημερινής ζωής... Προς τη Χαρά...

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

 • Μηνύματα: 324
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 20, 2011, 16:57:18 »
Επανερχομαι αδελφια μου σ' αυτο το ποταμι της ζωης οπου ο καθένας είναι υποχρεωμένος να απορροφά τα σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι, ο'τι εκπορεύεται από τα ένστικτα, από τις μνησικακίες, από τις ανεξέλεγκτες υστεροβουλίες.

Αδερφέ ΑΡΗ μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις γιατί γράφεις ''ο καθένας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟς ''  ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ,Ο΄ΤΙ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ,ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΕς,ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΕς ΚΤΛ..???
Υπο πίαν έννοια είναι υποχρεομένο το άτομο να σωρεύει μέσα του το συλλογικό κάθε τι,αν το ίδιο το άτομο καθαρό και τίμιο,ίσιο και ξεκάθαρο σε πράξεις,σκέψεις,ιδέες,συμπεριφορες,εντός του και εκτός του...τι υποχρέωση φέρει να κάνει τον σκουπιδιάρη των άλλων όλων...ΑΔΙΚΟ.
Κρίνουμε και ελέγχουμε εαυτόν.Κρίνουμε και ελέγχουμε κατόπιν τον γύρο μας και απέχουμε μυαρών και βδελυγμάτων προς αποφυγήν συλλογής ακριβώς τέτειων ακαθαρσιών...
Δεν κάνει κανείς έναν αγώνα να τηρεί καθαρή την ψυχή και το πνεύμα του και μετά να παριστάνει την ηλεκτρική πανσυμπαντική σκούπα των άλλων (προσωπική εκτίμηση)
Τουλάχιστον τα διάφορα έλκη που κυκλοφορούν ευρέως και δή τελεύταια στην ''αγορά'' με προσωπείο μάλιστα κεκαλυμένο όπως και τα πολλά ενεργειακά ''κουνουπάκια'' κι άλλων ειδών και λογιών λογιών σκουπιδαριό που'χει μαζευτή  ;D δεν έχω σκοπό όχι απλά να το συλλέξω (πρός βοήθεια του σύμπαντος κόσμου) κάθε άλλο...ας μείνουν μακρυά μου διότι τους καταλαβαίνω ακόμη κι από την....χρειά του υπολογιστή μου...και τους θεωρώ είδη πρός εξόντωση..!!! :)
Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος (καμιά φορά μου συμβαίνη...μα ευτυχώς ο αδερφός Ορφέας διορθώνει τα πράγματα) ;D
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

 • Μηνύματα: 324
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 20, 2011, 18:11:22 »
Όσοι υποφέρουν από αγωνίες,από έμμονες ιδέες, να εργάζονται με τη γη, επειδή το σκάλισμα, το σκάψιμο, το ξεχορτάριασμα, το φύτεμα, μπορούν να εφαρμοστούν σαν θεραπεία. Ακόμα μια φορά τα σύμβολα της Αποκάλυψης έχουν στενή σχέση με τα προβλήματα της καθημερινής ζωής... Προς τη Χαρά... :)

Πραγματικά υπέροχη ιδέα.Σε ευχαριστούμε αδερφέ Άρη. :)
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

arhs

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 23
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 21, 2011, 08:53:24 »
Aδελφη Διος Αετος ζης στη χωρα των μακαρων,στη συντροφια των αγνων,χαρα σ΄εσενα..Οταν το νερο αναβλυζει απ την πηγη ειναι κρυσταλινο ,υπεροχο, θρεπτικο .      Σιγα σιγα οσο κατεβαινει διασχιζει ολων των ειδων τις περιοχες απ' τις οποιες δεχεται ολων των ειδων τα κατακαθια και βρωμιες.  Στο τελος αυτο το ποταμι δεν ειναι    παρα ενα ελος. Υπαρχουν ομως καποιοι που εμαθαν ν΄ανεβαινουν σε ποιο υψηλες πνευματικες περιοχες ,για να ξεδιψουν και να δροσιζονται.                                     ΑΥΤΟΙ ΤΡΩΝΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ,...ΚΙ ΕΤΣΙ ΖΟΥΝ....

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

 • Μηνύματα: 324
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 21, 2011, 14:10:06 »
Aδελφη Διος Αετος ζης στη χωρα των μακαρων,στη συντροφια των αγνων,χαρα σ΄εσενα..Οταν το νερο αναβλυζει απ την πηγη ειναι κρυσταλινο ,υπεροχο, θρεπτικο .      Σιγα σιγα οσο κατεβαινει διασχιζει ολων των ειδων τις περιοχες απ' τις οποιες δεχεται ολων των ειδων τα κατακαθια και βρωμιες.  Στο τελος αυτο το ποταμι δεν ειναι    παρα ενα ελος. Υπαρχουν ομως καποιοι που εμαθαν ν΄ανεβαινουν σε ποιο υψηλες πνευματικες περιοχες ,για να ξεδιψουν και να δροσιζονται.                                     ΑΥΤΟΙ ΤΡΩΝΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ,...ΚΙ ΕΤΣΙ ΖΟΥΝ....

Πιθανότατα έτσι είναι αδερφέ μου.....σε ευχαριστώ.
Κοντολογίς συμφωνούμε πως ''κάποιοι'' λαθραία  ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ από πηγή της οποίας όμως δεν αξίζουν.
Στην χώρα ''των μακάρων'' όσοι έφτασαν,δεν έφτασαν από γέννηση,με καμία θεική σφραγίδα στα μέτωπα,ούτε με ρουσφέτια και γλύψιμο ασφαλώς.... :) έφτσασαν με πολύ προσωπικό αγώνα,μόχθο,πλάσιμο του ίδιου του έσω τους και έτσι σίγα σιγά ανέβηκαν με τα νύχια.....δρόμος σκληρός και δύσβατος...πιστεύω κατανοείς.
Η κατάκτηση των υψηλών (και καθάριων)κορυφών δύσκολη κι επίπονη διαδικασία και απαιτή θυσίες απίστευτες!
Γιατί λοιπόν τα πλάσματα αυτά που έκαναν τόσο μακρύ ανοδικό ταξίδι να είναι όπως γράφεις ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να καθαρίζουν και να λαμβάνουν εντός τους τούς βούρκους και τα έλη, ??? δεν είναι θεωρείς άδικο και παράλλογο,το ποιό σωστό δεν είναι τα πλάσματα που ζούν δικαιωματικά στην χώρα των μακάρων που αναφέρεις να καταγκρεμνίζουν απλώς τούς μυαρούς εισβολείς ???και πάλι βάση δικαίου ?
Διότι αν τούς αφήσουν εκεί το αποτέλεσμα θα είναι...να μολύνουν με την παρουσία τους ακόμη και την αρχική κρυστάλλινη πηγή...(σκέφτομε... ::) )
Είθε κι εσύ αδερφέ Αρη φώς και αρμονία να χαίρης  :)
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

arhs

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 23
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 21, 2011, 20:43:06 »
Αδελφή μου, μελέτησε το σώμα,ψυχη και πνεύμα, πιστευω οτι θα παρεις απαντησεις σε όλα τα ερωτηματα σου... ;)

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.717
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 21, 2011, 23:30:57 »

Επανερχομαι αδελφια μου σ' αυτο το ποταμι της ζωης οπου ο καθένας είναι υποχρεωμένος να απορροφά τα σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι,….

Δικαιολογημένη η ένσταση της αδελφής ΔΙΟς ΑΕΤΟς για το αν και πόσο είμαστε υποχρεωμένοι να απορροφούμε τα σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι. Όχι, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τρώει ότι του δίνουν, εκτός αν είναι μωρό ή μωρός….


Επανερχομαι αδελφια μου σ' αυτο το ποταμι της ζωης οπου ο καθένας είναι υποχρεωμένος να απορροφά τα σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι, ο'τι εκπορεύεται από τα ένστικτα, από τις μνησικακίες, από τις ανεξέλεγκτες υστεροβουλίες………..

….Ποιος είπε πως ότι εκπορεύεται από τα ένστικτα είναι σκουπίδια; Μα φυσικά το μισάνθρωπο εβραϊκό δόγμα και ο απάνθρωπος κλώνος του – ο εβραιοχριστιανισμός – δαιμονοποιώντας το θεμέλιο της ύπαρξης, την βάση εκδήλωσης της ίδιας της ζωής που είναι τα ένστικτα. Τα μυσαρά αυτά ιερατεία με πρόστυχες και υποκριτικές μεθοδεύσεις, με διγλωσσία φιδιού πέτυχαν να εξαπατούν για αιώνες αθώες ψυχές, διαβάλοντας τις ίδιες τις λειτουργίες του κοσμήματος που γέννησε το θείο, διαβάλοντας την ίδια την άσπιλη Μητέρα Φύση, δημιουργώντας τραγικά συμπλέγματα, γεμίζοντας με ανείπωτες ενοχές, μολύνοντας τις αθώες ψυχές των ανθρώπων.

Αλήθεια! Ακόμα και σύμφωνα με το ανόητο δόγμα περί δημιουργίας του κόσμου! Ο Ιεχωβά ήταν τόσο ανόητος ή τόσο κακός ώστε δημιούργησε έναν κόσμο που στην ουσία του είναι κάκιστος; Τους Νόμους της Ζωής που έθεσε – τα ένστικτα – η μαυρίλα του τα νομοθέτησε ή η κακεντρέχειά του;

Όχι….Δεν είναι καθόλου έτσι…. Το ορθό το έθεσε σε άλλη συζήτηση πάλι η αδελφή ΔΙΟς ΑΕΤΟς, πληροφορώντας τους αδαείς ότι το ένστικτο έχει δίκαιο γιατί εκεί μέσα κατοικεί η ίδια η αλήθεια. Το διαβολικό δόγμα του εβραιοχριστιανισμού, αυτήν ακριβώς την αλήθεια πασχίζει να εξολοθρεύσει, εναντιούμενη στα ένστικτα, στην ίδια την ζωή καθότι είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι το δόγμα αυτό προάγει την θανατολατρεία και μέμφεται την ζωή.

….Διότι, κατά την παράδοση βέβαια και ανάμεσα σε άλλες συμβολικές ερμηνείες, η θάλασσα συχνά θεωρείται (εξαιτίας του ανοργάνωτου και χαώδους χαρακτήρα της) σαν χώρος όπου γεννιούνται και αναπτύσσονται οι δυνάμεις του σκότους, οι καταστροφικές οντότητες όπως ο Λεβιάθαν, ένα θαλάσσιο τέρας. (βιβλίο του Ιώβ)…..

Η θάλασσα δεν θεωρείται καθόλου συχνά χώρος όπου γεννιούνται και αναπτύσσονται οι δυνάμεις του σκότους, οι καταστροφικές οντότητες…. Μόνο για τους νομάδες του εβραϊσμού – οι οποίοι βέβαια δεν είχαν καμιά σχέση με την θάλασσα- που διαπνέονταν από μανιακούς φόβους λόγω άγνοιας για την θάλασσα, η θάλασσα είναι η μήτρα γέννησης δυνάμεων του σκότους. Για τους πολιτισμένους λαούς – και όχι μόνο για τους Έλληνες – η θάλασσα, ο Ωκεανός, η «mare» ήταν η μήτρα που γέννησε την ζωή, ήταν η Μαρία Παναγία Φύση που έδωσε ζωή στις πρώτες έμβιες μορφές, ήταν η πάνδημος Αφροδίτη που με τα δώρα του έρωτα ως Υλική Φύση διαιωνίζει την ζωή, αυτή η θεά Κόρη του Ουρανού, γίνεται η ίδια «Ζωή» που πρωτογεννιέται από τον Ωκεανό, όπως και η αληθής επιστήμη απέδειξε. Γνωρίζουμε όμως την μισάνθρωπη στάση που κρατά το εβραιοχριστιανικό δόγμα απέναντι στην Γυναίκα, ενάντια στην Μητέρα όλων των ανθρώπων, την γεννήτορα της ζωής, την εικόνα της Μητέρας Φύσης που τόσο μισεί το απάνθρωπο αυτό δόγμα.

Όταν νιώθετε αναστατωμένοι,όταν αισθάνεστε να σας διασχίζουν αρνητικές δυνάμεις,μπορείτε να ξαπλώσετε στο χώμα, να κάνετε ένα μικρό άνοιγμα στο χώμα, να βάλετε μέσα το δάχτυλό σας και να ζητήσετε από τις οντότητες που εργάζονται εκεί, στο χώμα, να σας απελευθερώσουν από αυτά τα κακά ρεύματα.

Μόλις βάλετε το δάχτυλο μέσα στο χώμα, θα προστρέξουν οι οντότητες που εργάζονται εκεί (τα μυρμήγκια δηλαδή) και θα σας το ….φάνε ;D
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.610
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 21, 2011, 23:32:35 »
Η κατάκτηση των υψηλών (και καθάριων)κορυφών δύσκολη κι επίπονη διαδικασία και απαιτή θυσίες απίστευτες!
Γιατί λοιπόν τα πλάσματα αυτά που έκαναν τόσο μακρύ ανοδικό ταξίδι να είναι όπως γράφεις ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να καθαρίζουν και να λαμβάνουν εντός τους τούς βούρκους και τα έλη, ??? δεν είναι θεωρείς άδικο και παράλλογο,το ποιό σωστό δεν είναι τα πλάσματα που ζούν δικαιωματικά στην χώρα των μακάρων που αναφέρεις να καταγκρεμνίζουν απλώς τούς μυαρούς εισβολείς ???και πάλι βάση δικαίου ?
Διότι αν τούς αφήσουν εκεί το αποτέλεσμα θα είναι...να μολύνουν με την παρουσία τους ακόμη και την αρχική κρυστάλλινη πηγή...(σκέφτομε... ::) )

Η κάθε σφαίρα της Καμπάλα, δηλώνει σε ποια θέση, ή φάση, βρίσκεται ο 'Ηρωας, καθώς ανεβαίνει το μονοπάτι του προς τον Θεό, ή σε ποιο βαθμό συντονίζεται ψυχικά, με την Θεότητα του Σύμπαντος Κόσμου, καθώς εξελίσσεται η κατανόησή του.

'Ετσι λοιπόν, ανάλογα σε ποια σφαίρα συνείδησης, ή ψυχικών μαθημάτων, βρισκόμαστε, βλέπουμε και μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα τη ζωή, τον κόσμο γύρω μας, κάνουμε διαφορετικές επιλογές, διότι τα Μαθήματα της Συνείδησης διαφέρουν.

Στην σφαίρα του 'Ηλιου, όπου περιγράφεται και ως "η Θυσία", ή "η Ανάληψη της Ψυχικής Αποστολής", παρατηρείται το φαινόμενο, πως ο Ήρωας, κατά μία έννοια, θυσιάζεται υπέρμετρα για όλο τον κόσμο, κουβαλώντας στην πλάτη του, τις "αμαρτίες", τις λανθασμένες επιλογές, των άλλων, ανοίγοντας δρόμο προς ένα Νέο τρόπο αντίληψης.  

Επειδή αυτός ο Νέος τρόπος αντίληψης, τείνει να διαταράξει την ισορροπία του παλιού οικοσυστήματος, δέχεται την ανάλογη Αντίδραση, από το συντηρητικό κατεστημένο, το οποίο εμφανίζεται ως η Κοινωνία που Σταυρώνει τον Ήρωα.

Το παράδοξο φαινόμενο που παρατηρείται στη σφαίρα του 'Ηλιου, είναι πως ενώ ο 'Ηρωας εμφανίζει μία Υπέρμετρη αλαζονεία, ένα υπερφουσκωμένο ΕΓΩ, δηλαδή, "Εγώ θα σας σώσω", "Εγώ είμαι ο Σωτήρας σας" κτλ., την ίδια στιγμή ο 'Ηρωας αποζητά την θυσία, και την αυτοταπείνωση, για να εξιλεωθεί, από αυτό το ψυχικό βάρος, και να μεταβεί από το υπέρμετρο Εγώ (Δοξάστε με) στο Εμείς ('Οχι για την δική μου δόξα...)

'Ετσι λοιπόν πάει γυρεύοντας για τη Σταύρωση. Και μέσα από τη Σταύρωση και την αυτοταπείνωση, εξαγνίζεται, κατανοεί, και Φωτίζεται.  Με άλλα λόγια, οι σφαλιάρες πάνε σύννεφο, μέχρι να προσγειωθεί...  :D

Στην σφαίρα του 'Αρη, που είναι η Συνειδησιακή διαδικασία του Ήρωα μετά την Φώτιση, παρατηρείται το γεγονός, πως ο Ήρωας δεν θέλει να τους Σώσει όλους.  Δεν αναγνωρίζει όλους άξιους να σωθούν.

Επιλέγει ποιους θα βοηθήσει και ποιους θα στείλει στα Τάρταρα.  Το σπαθί του 'Αρη, το σπαθί του Αρχαγγέλου, είναι σκληρό, και καθαρίζει τη σαπίλα, την απάτη, το ψέμα. Γνωρίζει πως δεν είναι όλοι, οι άνθρωποι το ίδιο.  

Υπάρχουν καλόψυχοι, και κακόψυχοι, υπάρχουν ψυχούλες, και καθάρματα, και έτσι δρα ως Κριτής, ως η Νέμεσης, σώζοντας όσους αξίζουν να σωθούν, και αφήνοντας τους ανάξιους, έρμαια στην κόλασή τους.  Αυτή η στάση, του Ήρωα του 'Αρη, η στάση του Ιππότη, σημαίνει Δικαιοσύνη.

Στην σφαίρα του Δία, του Δασκάλου, και Νομοθέτη, υπάρχει ακόμα μία περαιτέρω, συνειδησιακή μετατόπιση.  Ο θυμός του 'Αρη, για τους κακούς, (μετά από πλήθος μάχες) έχει καταλαγιάσει, και στην θέση του, έχει αντικατασταθεί, το 'Ελεος, για όλους.  

Αν και αρχικά μοιάζει με την συμπεριφορά του Ήρωα στην σφαίρα του Ήλιου, όπου ο Ηλιακός Ήρωας θυσιάζεται για όλους, υπάρχει μία Κύρια διαφορά.  Ο Ήρωας του Δία, φέρει εντός του, την Βασιλεία ('Ηλιος), την Δύναμη ('Αρης) και το 'Ελεος (Δίας), όπου γνωρίζει πλέον πως όντως οι κακοί δεν αξίζουν, τη θυσία μας, αλλά σε ένα άλλο επίπεδο, Ιδεολογικά, μάχεται για έναν καλύτερο κόσμο, ακόμα και για τους κακούς, ευχόμενος πως μια μέρα θα αφυπνιστούν και θα πράττουν και αυτοί με την σειρά τους, το καλό απολύτως. Εδώ ολοκληρώνεται η Ψυχική ταυτότητα του 'Ηρωα, και μεταμορφώνεται σε Ημίθεο.

Η επόμενη Σφαίρα του Χείρωνα, του Θεραπευτή - Κοσμικού Δασκάλου, βρίσκεται εκτός Μικρών Μυστηρίων. Η Ψυχική Ιδιότητα, του Χείρωνα, είναι η 'Ιαση, του νου, της ψυχής, και του σώματος. Ο Χείρωνας είναι ο Δάσκαλος των Ηρώων, και η γέφυρα προς τον Πνευματικό κόσμο.

'Ολοι οι άνθρωποι, φέρουμε εντός, και τις 12 ιδιότητες, των σφαιρών της Καμπάλα, σε διαφορετικά επίπεδα, και σε διαφορετικά μεγέθη, σύμφωνα με την ψυχική μας διαδρομή, τις ψυχικές μας εμπειρίες, και τις κατανοήσεις μας.

'Ομως σε μία συγκεκριμένη ενσάρκωση, μία είναι η Κύρια Ιδιότητα, ή Σφαίρα που έχουμε ως στόχο να αναπτύξουμε, η οποία και χαρακτηρίζει, την Ψυχική μας Ταυτότητα.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2011, 15:27:30 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

hierophantis

 • Μηνύματα: 42
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 22, 2011, 01:25:04 »
πόσο απλά και καθαρά φαίνονται όλα μέσα από την καμπαλά , αν και έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια που την εχω μελετήσει , μόνο που σας διαβάζω την ξαναθυμαμαι πολύ καθαρά !

προμηθέας

 • ΑΜΡΑ - Μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 110
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 22, 2011, 02:50:32 »
εγώ καμπαλά δεν έχω σπουδάσει αλλά μπορώ και αισθάνομαι πως ένας Ήρωας λειτουργεί.
Ο Ήρωας για παράδειγμα,δεν σκοτώνει για  να σώσει(αυτή η δουλειά είναι της αστυνομίας ;D),προσπαθεί να σώσει θύμα και θύτη.
Όχι δεν απορροφώ σκουπίδια αλλά με επηρεάζουν,όπως και επηρεάζουν όλους μας λίγο ή πολύ.
Σωμένες,θεραπευμένες ψυχές..λιγότερα σκουπίδια.
Λιγότερα σκουπίδια,καλύτερη ζωή για όλους μας.

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2011, 16:03:55 από Rose »

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.610
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 22, 2011, 12:45:33 »
Λιγότερα σκουπίδια,καλύτερη ζωή για όλους μας.

'Ετσι ακριβώς... :D  Κάποιοι λοιπόν, χρειάζεται να αναλάβουν και τον ρόλο του Οδοκαθαριστή.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

 • Μηνύματα: 324
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 22, 2011, 14:32:39 »
Στην σφαίρα του 'Αρη, που είναι η Συνειδησιακή διαδικασία του Ήρωα μετά την Φώτιση, παρατηρείται το γεγονός, πως ο Ήρωας δεν θέλει να τους Σώσει όλους.  Δεν αναγνωρίζει όλους άξιους να σωθούν.

Επιλέγει ποιους θα βοηθήσει και ποιους θα στείλει στα Τάρταρα.  Το σπαθί του 'Αρη, το σπαθί του Αρχαγγέλου, είναι σκληρό, και καθαρίζει τη σαπίλα, την απάτη, το ψέμα. Γνωρίζει πως δεν είναι όλοι, οι άνθρωποι το ίδιο.

Ομορφα το έθεσε η αδερφή Roze και θα συμφωνήσω πως δεν είναι ούτε δίκαιο,μα ούτε δόκιμο όλοι να σωθούν,όπως και δεν είναι η θέση όλων να κρίνουν όλους....
Ούτε βέβαια η θέση όλων να σώσουν όλους,καθένας έχει άλλον προόρισμό και θέση.
Το μόνο που είναι εφικτό θαρρώ,είναι να κατανοήσουμε,ότι,το κάθε πλάσμα κάνει ότιδήποτε κάνει,είτε υπέρ-καλό, είτε υπέρ- κακό,είτε ουδέτερα τίποτε, γιατί μέχρι εκεί μπορεί.ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΙΣΩς ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ.
Το να παλεύει κανείς να κάνει να κατανοείση ένα παιδί 3 χρόνων αστροφυσική είναι βεβαίως μάταιο....έτσι κάπως το να παλεύει κανείς να κάνει μια φαύλη προσωπικότητα λευκή κι ολόλαμπρη,αφού έχει στρεβλή από την γεννησή της υπόσταση,χάσιμο πολύτιμου χρόνου.Το καλύτερο είναι να αφεθεί στην τύχη της μια τέτεια προσωπικότητα,και η μάνα φύση που δέν αντέχει τα στρεβλά και τα εξαμβλώματα,και όλα σε αρμονία ρέει,θα αναλάβει τα ρέστα. ;D
Συμαντικό όμως να κατανοήσουμε πως τέτειες περιπτώσεις είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕς.Και πως ότι κι αν ποιούν,απλά δεν ξέρουν τι ποιούν,δεν μπορείς βέβαια να κρατήσεις κακία σε ένα μωρό που σου έσπασε το καλό σερβίτσιο,μα μπορείς να προφυλάξεις το σερβίτσιο σου να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Με αυτήν την λογική έγραψα ποιό πάνω,πως αν επιτρέψουμε σε τέτοιου είδους πλάσματα να πλησιάσουν στα ιερά και κανονικά για αυτά θα έπρεπε ΑΔΥΤΑ,λογικό σύντομα και η αρχική πηγή θα μολυνθή από κάθε είδους ανισσοροπία,με την συννέναιση μάλιστα των υποτιθέμενων φωτεισμένων,λόγω...ελαστικής συμπεριφοράς!
Δεν είμαι δογματική,μα για την προστασία κάποιων πραγμάτων,είτε πρόκειτε για γνώση,είτε για ενέργεια.είτε για δονήσεις,είτε ακόμη και για ''χαρίσματα'' κάποια πράγματα θεωρώ πως δεν πρέπει να είναι σε κοινή θέα και πρός χρήση και ενδεχομένως κατάχρηση και μόλυνση του ''ΟΠΟΙΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΙ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ''. ::)

 
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

hierophantis

 • Μηνύματα: 42
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 22, 2011, 15:07:07 »
Ο Ηρακλής στον πέμπτο άθλο , έφερε σε πέρας την αποστολή του, σκάβοντας ένα βαθύ χαντάκι και αλλάζοντας την ροή των ποταμών Αλφειού και Πηνειού, ώστε να περάσουν μέσα από τον στάβλο.

ο ΗΡΑΚΛΗΣ χρειάστηκε τα ποτάμια για να καθαρίσει  ;D.

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

 • Μηνύματα: 324
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 22, 2011, 15:27:39 »
Ο Ηρακλής στον πέμπτο άθλο , έφερε σε πέρας την αποστολή του, σκάβοντας ένα βαθύ χαντάκι και αλλάζοντας την ροή των ποταμών Αλφειού και Πηνειού, ώστε να περάσουν μέσα από τον στάβλο.

ο ΗΡΑΚΛΗΣ χρειάστηκε τα ποτάμια για να καθαρίσει  ;D.

Ναι..σωστά...ο Ηρακλής έσκαψε μεν...αλλά το νερό έκανε όλη την εργασία της κάθαρσης,(πήρε και καθάρισε τους κόπρους ..)και που κατέλειξαν τελικά?Στην μητέρα ΘΑΛΑΣΣΑ...Εκεί που καταλήγουν όλης της γής οι ποταμοί και δέχετε στα σπλάχνα της τα πάντα κι έχει την τεράστεια ες αεί δύναμη να καθάρει και να εξαγνήζει όλα τα φορτία όσα και να είναι αυτά.....
Το ποτάμι όταν ξεκινά κατ'αρχήν από την αρχική πηγή από τον πατέρα του το βουνό είναι καθαρό κρυστάλλινο φυσικά.Στην πορεία καθώς κατεβαίνη μοιραία σωρεύει πράματα,πέτρες ξυλάκια,νεκρά ζωάκια,ανθρώπινους ρύπους....τελικά κάποια στιγμή κουρασμένο και ταλαιπώρημένο,φτάνει και πέφτει στην αγκαλία της μάνας του κι εκεί μετουσιώνετε ξανά σε ολοκάθαρο νέο νερό φρέσκο και καθαρό,μα πλέον αλμυρό,και πάλι θα γίνει κάποια στιγμή ατμός και θ'ανέβει ψηλά και θα πέσει ξανά σαν βροχή στο βουνό...και ο κύκλος ατελεύτητος όπως για όλα τα πλασματα,ζωή-θάνατος-ζωή και πάμε πάλι..κι όλο ποιό ψηλά.....αρκεί η ψυχές να μπορούν να διακρίνουν το ταξίδι αδερφέ μου ΙΕΡΟΦΑΝΤΗ...είτε αυτό του νερού είτε το δικό τους..να μην μένουν εναγωνίως τυφλές σε μια μάταια φοβία,δέσμιες εξω-πλασμάτων καλών,κακών,σατανικών και πάει λέγοντας..όλα μέσα μας είναι κι όλα εκτος μας αν εμείς τους δώσουμε τροφή να ζήσουν... ;)

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπες
τον άγριο Ποσειδωνα δεν θα συναντήσεις
αν ΔΕΝ ΤΟΥς ΚΟΥΒΑΝΕΙς ΜΕς ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ
ΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥς ΣΤΗΝΕΙ ΕΜΠΡΟς ΣΟΥ....
(Κ.Καβάφης)

Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

arhs

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 23
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 26, 2011, 20:16:34 »
Ποια ειναι τα δυο πραγματα που εκανε ο Ηρακλης,στον καθαρισμο των σταυλων?Γρεμισε τα εμποδια. Μολις αρχιζουμε κι εμεις να το κανουμε .Νασκεπτομαστε κι εμεις με πλατεις ορους, γιατι τα εθνη που πολεμουν για το συμφερον τους πρεπει να φυγουν. Καλλιεργουμε το Υδροχοικο πνευμα,αποκοπτουμε την δυσπιστια για ολους με τους οποιους συνδεομαστε,πιστευουμε σ' αυτους,και δεν θα μας απογοητευσουν. Καταλογιστε τουςεσφαλμενα κινητρα και θα σας απογοητευσουν κι  αυτοθα ειναι δικο σας  σφαλμα. Ας καλλιεργησουμε το πνευμα της μη χωριστικοτητας,της αγαπηςτης κατανοησης της νοημοσυνης,ελευθεροι απο την αυθεντια, ανασυροντας απο καθε ανθρωπινο ον που συναντουμε ο,τι καλυτερο εχει. Κι αν δεν ανασυρετε ο,τι καλυτερο εχουν ,να αιτιασθε τονεαυτο σας κι οχι αυτους.Αυτη ειναι η αληθεια.                                                           Γκρεμιζουμε τους φραγμους της χωριστικοτητας και τοτε θα εισκομισουμε τους δυο ποταμους, το υδωρ της ζωης και τον ποταμο της αγαπης.