Αποστολέας Θέμα: ΤΟ ΒΑΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ (ΥΠΕΡΙΚΟ)  (Αναγνώστηκε 4367 φορές)

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

 • Μηνύματα: 324
 • Karma: 0
  • Προφίλ
ΤΟ ΒΑΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ (ΥΠΕΡΙΚΟ)
« στις: Αύγουστος 09, 2011, 21:09:21 »
http://www.iama.gr/ethno/Hypericum_files/5Hypericum_Siaveli%20Stamatina.pdf
(πηγη ΙΝΤΕΡΝΕΤ)
Το βότανο βάλσαμο ή βαλσμόχορτο ή αλλοιώς υπέρικο είναι γνωστό για τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες,από τα αρχαία χρόνια καθώς έχει μείνη παροιμειώδης και η έκφραση ''βάλσαμο τα λόγια σου'' ή ''μου'βαλε βάλσαμο στην πληγή'' μεταφορικά.
Ποιό συνήθης είναι η χρήση του βαλσαμέλαιου σαν λάδι βάσης αλλά και για εγκαύματα,τραύματα,εντριβές ανακατεμένο με ανάλογο αιθέριο έλαιο κατά τη περίπτωση,μα και το αυτούσιο βότανο,είναι περίφημο για πολλές παθήσεις καθώς δείχνη ο ποιό πάνω σύνδεσμος πότε ως αφέψημα,πότε ως έκχυμα,πότε ως σκόνη,κατάπλασμα,αλοιφή (με μελισσοκέρι κτλ) με χίλιους δυό τρόπους το πολύτιμο αυτό φάρμακο της φύσης βοηθά και ανακουφήζη,βάλσαμο αληθινό,και κυρίως χωρίς παρενέργειες.
Στην Ελλάδα φύετε σχεδόν στο μεγαλύτερο τμημα της.Στην Κρήτη,στο Πήλιο,στα ημιπεδινά και πεδινά όλης σχεδόν της Θεσσαλίας,στην Πελλοπόνησσο στα κεντρικά και Ορεινά.Στα ορεινά της Μακεδονείας κοντολογής σχεδόν όπου υπάρχει βουνό,μπορούμε να βρούμε με λίγη τύχη και ψάξιμο σε κάποια εκδρομή μας στην ελληνική ύπαιθρο.
Συλλέγετε την εποχή της πλήρους ανθοφορίας δηλαδή απο ΙΟΥΝΙΟ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ανάλογα την περιοχή. :)
Το βαλσαμέλαιο φτιάχνετε ώς εξείς: 10γρ. άνθη μέσα σε 100γρ.σπορέλαιο,σε σκούρα γυάλινη αποστείρωμενη φυάλη,σε σκοτεινό μέρος για δέκα ημέρες.Πότε πότε ανακοινούμε,πρέπει να πάρη λογικά ένα κάπως ρόδινο χρώμμα.Και έτοιμο. ;)
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.715
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Η μεγάλη όμως χρησιμότητα του βαλσαμόχορτου, δεν περιορίζεται μόνον στην καταπραϋντική και επουλωτική δράση του στα τραύματα. Σοβαρές έρευνες1 έχουν αποδείξει την μεγάλη του αποτελεσματικότητα στην αρρώστια του πολιτισμού μας - την κατάθλιψη - χωρίς φυσικά τις παρενέργειες που έχουν το Prozac και Seroxat, όπως και τα νέας γενιάς αντικαταθλιπτικά, τα οποία ευθύνονται για πολλές απόπειρες αυτοκτονίας. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν την πενταετία 1995 - 2000 σε περίπου 5.500 άτομα και τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά, σε βαθμό ώστε να θορυβηθούν οι βιομηχανίες φαρμάκων και να βάλουν δοτούς ώστε να αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών. Και αυτοί όμως ακόμα, αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι το εκχύλισμα βαλσαμόχορτου, είχε τουλάχιστον τα ίδια θεραπευτικά αποτελέσματα με τα συνθετικά - χημικά φάρμακα, χωρίς όμως καμμία παρενέργεια.

1Τις έρευνες διενήργησε ο Δρ Klaus Linde, του Κέντρου Συμπληρωματικής Ιατρικής στο Μόναχο....

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 09, 2011, 23:40:16 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

 • Μηνύματα: 324
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΤΟ ΒΑΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ (ΥΠΕΡΙΚΟ)
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 10, 2011, 00:59:45 »
 :) Ναί έτσι είναι Αδερφέ Ορφέα,αναφέρετε σε αυτό το θέμα εκτενώς το βιβλίο που έχω παραθέσει σε PDF και δίνει πολλές πληροφορείες σχετικές με τις ευεργετικές ιδιότητες του βάλσαμου σε ασθένειες ψυχολογικές και τι είδους έρευνες έχουν γίνει,αλλά και τον τρόπο χρήσης.Δεν λέει στο βιβλίο δυστυχώς σχετικά με τα πειράματα σε in vitro πληθυσμούς και τα αποτελέσματα διότι οι ψυχικές νόσοι συχνά παρουσιάζουν υποτροπές σε βάθος χρόνου.Παρ'ολα αυτά δεν παύει να είναι έστω και σε συνάρτηση με κάποια σκευάσματα μια κάλη υποβοηθητική λύση αν όχι Η πανάκεια..
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 10, 2011, 01:14:12 από ΔΙΟς ΑΕΤΟς »
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...