Αποστολέας Θέμα: Νέα Ακρόπολη  (Αναγνώστηκε 218026 φορές)

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 14:21:00 »
Παράθεση
Αγαπητέ ΚΡΑΧΤΗΣ χαίρε και συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση….
Όταν προσπαθούμε να παρουσιάσουμε κοσμογονία και μάλιστα ιδωμένη από τα μάτια της εσωτερικής φιλοσοφίας, δυσκολευόμαστε να αποδώσουμε έννοιες βρίσκοντας φυσικά ανάλογα ή έστω κατανοητές περιγραφές. Έτσι αναγκαζόμαστε πολλές φορές να καταφεύγουμε σε λογισμούς που φαντάζουν παράλογοι ή σε νοητικές ακροβασίες που ενίοτε από διαφορετική σκοπιά γίνονται αντιληπτές πολύ διαφορετικά. Μιλάμε π.χ. για αρχή, όταν ακόμα δεν υπάρχει χρόνος. Μη έχοντας όμως άλλα νοητικά εργαλεία, αναγκαζόμαστε να παρουσιαζόμαστε πλημμελείς στις καταθέσεις μας.

Συμφωνώ φίλε μου και επαυξάνω για τον όρο ακροβασίες, επισημαίνοντας ότι συχνά μπορεί να καταλήξουν σε χαζούς τραυματισμούς όσο και ανούσιους, ίσως και σε θάνατο αφαιρώντας μας  το περιθώριο που μας έδωσε η ζωή να κατανοήσουμε πέντε έξη απλά ζητήματα για αυτήν.



Παράθεση
Σε μια αυθαίρετη λοιπόν παρουσίαση, θέσαμε ως αρχή το Άπειρο. Το «Άπειρο» απέσυρε εν μέρει τον εαυτό του και η απουσία του φανέρωσε το «Μηδέν». Το «Άπειρο» το οποίο ΕΙΝΑΙ,  με το «Μηδέν» ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, συζεύχθηκαν και  γέννησαν το «Ένα».
Το «Άπειρο» άπειρα ενεργητικό, χαρακτηρίζεται από άπειρες ικανότητες αλλά μηδενικές δυνατότητες περιορισμένης μορφής, το δε «Μηδέν» ως άπειρα παθητικό, χαρακτηρίζεται από μηδενικές ικανότητες αλλά άπειρες δυνατότητες μορφικής έκφρασης.

Το «Άπειρο» γεωμετρικά είναι ένας κύκλος, όπου το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρειά του, πουθενά. Το «Μηδέν» γεωμετρικά είναι ένας κύκλος που περικλείει το τίποτα, το οποίο όμως δεν είναι τίποτα (κβαντικό «κενό»).

Κοίταξε πως εκλαμβάνω εγώ αυτό το κομμάτι. Θα επισημάνω ότι με τον εύστοχο χαρακτηρισμό σου ως προς το αυθαίρετο, θέλω να σου πως όλη εξήγηση αυτή συνεχίζει να διακατέχετε από αυθαιρεσία.
Και να γιατί,
το ΑΠΕΙΡΟ είναι αυθαίρετη έννοια όσο και το ΠΑΝ, όσο και το ΜΗΔΕΝ σε σχέση με της υπόλοιπες έννοιες έτσι πως τα διαπραγματευόμαστε. Οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ήθελαν να κάνουν το καθένα ούτε προς τα που τείνουν.
Δεν θα έχω δίκιο αν σε ρωτήσω Αριστοτελικά, γιατί το άπειρο θέτετε ως αρχή; Ποια είδους αρχή είναι αυτή, γιατί άρχισε και πως αρχίζει ένα άπειρο; Γιατί το μηδέν παρουσιάστηκε με την απουσία του άλλου; Γιατί μεταξύ τους γεννάν το ένα; Δηλαδή δυο που γεννούν το ένα και όχι ένα που γεννά όλα τα υπόλοιπα;
Εν συνεχεία γιατί το άπειρο είναι κύκλος, ποιος το λέει αυτό (αν θέλεις λίγο Λαικά) και γιατί το μηδέν ενώ είναι παθητικό έχει άπειρες δυνατότητες; (Το εννοείς όπως η θηλυκή φύση η οποία είναι δεκτική αλλά γέννα; )
Βάση ποιας δογματική κοσμοθεωρίας ανέπτυξες αυτήν την οντολογία. Γιατί να έχουν αυτές της σχέσεις και από που φαίνεται αυτό.
Πιστεύω ότι αυτά τα πολλά γιατί θα απαντηθούν εύκολα και συμπτυγμένα σε μια ουσιαστική πρόταση. Αλλά το νόημα νομίζω θα μας έχει διαφύγει.
Το ΑΠΕΙΡΟ το ΠΑΝ και ΈΝΑ είναι τόσο αυθαίρετα όσο και όλα αυτά τα γιατί.



Παράθεση
Στην κβαντομηχανική, πριν παρατηρηθεί ένα φαινόμενο, η κβαντική κυματοσυνάρτηση δηλώνει έναν «κόσμο» διπλής υφής, και ουσίας και ενέργειας. Παράδειγμα η Γάτα του Σρέντιγκερ, όπου, όσο και αν η κοινή λογική δεν μπορεί να το δεχτεί, στην αρχική κατάσταση η γάτα είναι και ζωντανή και νεκρή. Από την στιγμή που «ανοίξουμε το κουτί» και παρατηρήσουμε, η κυματοσυνάρτηση καταρρέει και μας δείχνει την ΜΙΑ μόνον πιθανή κατάσταση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η άλλη πιθανή κατάσταση έχει εξαφανιστεί, αλλά παραμένει ως «σπέρμα» αφανής και μπορεί να εκδηλωθεί πάλι από μια διαφορετική επιλογή.

Συμφωνώ. Αλλά πως μας επηρεάζει αυτό στην καθημερινότητα μας;
Φαντάζεσαι το ακόμα χειρότερο, να λειτουργώ σε κάποια πρακτικά καθημερινά ζητήματα βάση αυτής τη θεωρίας; Που θα με οδηγήσει αν τη πάρω αρκετά σοβαρά και της δώσω σημασία μεγάλη. π.
Δεν λέω σε καμιά περίπτωση ότι με αφήνει αδιάφορο.
Αλλά στο τέλος θα καταλήξουμε ότι πολύ απλά, Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. και ότι πιθανών να πρέπει να ανοίξω το κου τι για να πάμε παρακατω.

Παράθεση
Μπορεί να φαινόμαστε λόγω κατάρρευσης της κυματοσυνάρτησης μόνον μορφές (δημιούργημα της Ενέργειας), όμως σπερματικά παραμένουμε ως γεννηθέντες από αυτήν, ουσία της ίδιας θεϊκής ουσίας. Είμαστε αναλογικά και τα δύο, όπως το Φως είναι και σωματίδιο και ταυτόχρονα ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Σχετικά βέβαια με τον κανόνα της αναλογίας, έχει ισχύ, αρκεί την αναλογία να μην την εκλαμβάνουμε ως ταυτότητα των δύο ξεχωριστών και διαφορετικών φαινομένων. Ο κανόνας της Αναλογίας σημειωτέον ισχύει μόνον στον κόσμο της μορφής….
Ακριβώς και εγώ περί αυτού σου μιλώ και εντελώς επιτήδεια επικεντρώθηκα σε αυτό καθώς αυτό που είπες σε αυτήν την τελευταία πρόταση για την αναλογία και την μορφή βρίσκετε η ουσία για αυτά που μιλώ. Το παραπάνω κομμάτι μας οδηγεί σε  συμπέρασμα ότι αφού έχουμε εργαλείο για τον κόσμο της μορφής και λέγετε αναλογία, σημαίνει ότι το μορφικό κόσμο αξίζει τελικά να του δώσουμε παραπάνω σημασία χωρίς να αφηνόμαστε εύκολα παρασυρόμενοι να ονειροβατούμε σε πεδία που δεν θα μπορέσουμε να έχουμε βατά συμπεράσματα και ούτε πρόκειται να έχουμε, πραγμα που τείνει να καταλήγουμε παντα να μιλούμε δόγματικα εντέλει.
 Αυτό είναι και το ξεκίνημα του υποτροπιασμού της εντιμότητας προς τα πάντα διότι όλες η εξουσίες της ιστορίας είτε πολιτικές είτε θρησκευτικές χρησιμοποιούν τα πεδία αυτά τα αόριστα και κβαντικά ακατανόητα ώστε  δένουν κόμπο την ψυχολογία του κόσμου δημιουργώντας πειθήνια ανδρείκελα. Ο Εσωτερισμός από τα τέλη του 19 αιώνα κόλλησε και γέννησε ένα σορό δόγματα παίζοντας με θεωρίες με πρωτοπόρους τους Τέκτονες. Αυτές οι εξουσίες λοιπόν είναι πάντοτε ολοκληρωτικές σε νοοτροπία διότι τα δημιουργημένα από τους εαυτούς τους δόγματα απορρέουν από θεωρίες περί του ΑΠΕΙΡΟΥ και του ΕΝΟΣ και του ΠΑΝΤΟΣ. Αυτό το πεδίο του κβαντικού κόσμου είναι καλύτερα να το αφήνουμε στους ειδικούς και αν εμείς θέλουμε να συζητάμε μεταξύ μας επειδή μας ευχαριστεί καλώς, ας γίνετε, αλλά πάντα να ξέρουμε συνειδητοποιημένα ότι δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί.

Αυτό είναι το πρόβλημα με το ΕΝΑ το ΑΠΕΙΡΟ και το ΠΑΝ φίλε μου καλέ Ορφέα, ότι ενφανίζονται διάφοροι που ποικιλοτρόπως ευαγγελίζονται αλήθειες μοναδικές για αυτές τις έννοιες χωρίς να ρωτήσουν της ίδιες τις έννοιες (θα έλεγα χαριτολογώντας) που οδηγεί ευαγγελισμός τους. Οι αρχαίοι μας προοδεύσαν σε κάποια πεδία επειδή σταματήσαν να ευαγγελίζονται αλήθειες αντιμετωπίζοντας τα πράγματα από την πρακτική τους πλευρά δίνοντας μεγάλη αξία στην θνητή ζωή τους και τον κόσμο της μορφής αποδεσμεύοντας την κοσμοαντίληψη τους σταδιακά από το τιτάνιο αμάρτημα όπως ανέφερε και ο Γιάννης. Δηλαδή αποδεσμεύτηκαν από το βάρος τον αμαρτιών τους, το ψευδές αυτό αίσθημα.  
Ένα κάλο ερώτημα είναι γιατί οι πανθεϊστικές αντιλήψεις κουβαλούν ενδόμυχα πάντα τον ολοκληρωτισμό μέσα τους και γενούν φασιστικές νοοτροπίες ενώ ο πολυθεϊσμός που έθεσε ο στην συζήτηση ο Γιάννης οδήγησε σε αυτό το μοναδικό δείγμα πολιτισμού τον αρχαίων Αθηναίων αλλά και για την υπόλοιπη ανθρωπότητα που λέγετε δημοκρατία. Δημοκρατία από την οποία εμπνευστήκαν αργότερα και τα ανθρώπινα δικαιώματα που ήταν ότι καλύτερο πολιτισμικά εφάρμοσε οι ανθρωπότητα.
Αυτά τα ερωτήματα νομίζω μπορούμε να τα απαντήσουμε ενώ αυτού του παντός τελειώνει η συζήτηση πριν σχεδόν ξεκινήσει.
Μπορώ να σου πω μάλιστα ότι είτε διαφωνήσω είτε συναινέσω κανένα νόημα δεν θα βρούμε.
Αυτό δεν σημαίνει ότι απορρίπτω την συζήτηση αυτή μαζί σου. Είμαι εδώ να το αναπτύξουμε όσο θέλουμε και μας κάνει όρεξη. Η χαρά μου είναι ιδιαίτερη που βρεθήκατε εσύ και η Rose και μπορούμε επιτέλους να αναπτύξουμε τα ζητήματα αυτά.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2013, 16:22:21 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 15:41:27 »
Παράθεση
Όσο για τους Τέκτονες, πολλοί πράγματι αναπαράγουν μυθοπλασίες, υπάρχουν όμως και λίγοι αξιόλογοι που μας παρέδωσαν αξιόλογες επιστημονικές μελέτες για την Ορφική διδασκαλία, είτε ως προχωρημένη γνώση είτε ως μυητική διδαχή....


Τι εννοείς αγαπητέ Ορφέα, από ποιες πηγές (αρχαίες και ανύπαρκτες) καταφέραν επιστημονικές μελέτες οι τέκτονες και ποια ακριβώς μυητικη διαδικασία έχουμε ως παράδειγμα ώστε να πιστέψουμε ότι υπάρχει ως μηχανισμός που έχει αποτελέσματα και τελικά τι αποτελέσματα έχει; Μήπως είναι καταστροφικά για την προσωπικότητα και καθόλου ωφέλιμα.
Αν η μύηση ήταν εργαλείο με αποτελέσματα θετικά, στην σήμερον πολιτισμική μας ανάπτυξη (με τα καλά και τα κακά της) θα ήταν αναγνωρισμένη από ανθρώπους που λέγονται επιστήμονες. Δεν θα βασιζόμασταν στις μελέτες των τεκτόνων.
Πιθανολογώ πως αν σήμερα ζούσαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι θα συχνάζαν οι περισσότεροι στα πανεπιστήμια παρά θα κλείνονταν σε μυστικούς κύκλους. Θα αξιοποιούσαν αυτό το προνόμιο που τότε δεν ήταν ανεπτυγμένο σε αυτόν τον σημερινό βαθμό
Εκείνη την εποχή ήταν πιο επίκαιρο να δημιουργούν  μυστικούς κύκλους αλλά σήμερα το να δημιουργείς κύκλο μυήσεων φαίνεται παρωχημένο διότι υπάρχουν τα πανεπιστήμια. Η γνώση είναι ελεύθερα δοσμένη.
Οπότε, αν συμβαίνει, συμβαίνει περισσότερο από μια αγάπη και νοσταλγία με σκοπό την στροφή σε μια παραδοσιακή αίσθηση. Δεν δίνατε να υπάρχει ως επίκαιρη εκδήλωση διότι εκτοπίζετε από την σύγχρονη πολιτισμική μας πρόοδο ακυρώνοντας την βάση και την αιτία της δημιουργίας ενός μυστικού κύκλου όπως στην αρχαιότητα. Ακόμα περισοτερο λαθεμένο μου ακούγεται αυτό που λένε οι ΝεοΑκροπολιτανοι. Ότι είναι τα παλιά διδάγματα σε νέα έκδοση προσαρμοσμένα στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Εντελώς φάουλ απέναντι στην ανθρώπινη νοημοσύνη μας το να νομίζουν ότι οι διδασκαλίες προσαρμόζονται. Οι διδασκαλίες στον βαθμό που αφομοιώνονται από τους ανθρώπους του σήμερα συμβαίνει εντελώς αυθόρμητα ήδη, δεν χρειαζόμαστε τους Τέκτονες και τους ΝεοΑκροπολητανους για να τις ντύνουν με την μυστικοπάθεια και τα προπαγανδιστικά περιτυλίγματα ώστε το μόνο που καταφέρνουν εντέλει είναι ο αυνανισμός της εγωπάθειάς τους.
Ο αυνανισμός δεν είναι κακός, αλλά όταν το κάνουν να καταλαβαίνουν ότι αυνανίζονται, όχι να νομίζουν ότι περπατούν σε ανώτερα επίπεδα Νιρβάνας και προσωπικής εξέλιξης. Δεν γίνετε να αυνανίζονται και να νομίζουν ότι θα κάνουν και παιδιά.
Με λαικη έκφραση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Βέβαια σίγουρα εξυπηρετεί άλλου είδους ανάγκες και σκοπούς που έχει μεγάλο ενδιαφέρων να το συζητήσουμε.

(Σε παρακαλώ να μη παρεξηγείς αν καμιά φορά εντοπίσεις ένα είδους ισχυρογνωμοσύνης από πλευράς μου. Σίγουρα δεν έχω πρόθεση να επιβάλω απόψεις απλά με συνεπαίρνει ο διάλογος και τον απολαμβάνω.)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2013, 17:13:11 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 15:57:40 »
Ορφέα, ίσως να σου ξέφυγε, αλλά ο από μηχανής θεός - Rose έβαλε στη συζήτησή μας για την Νέα Ακρόπολη πολλά περισσότερα στοιχεία από όσα έχω μεταφέρει εγώ σε αυτό το φόρουμ. Αυτό έγινε με το που μας μετέφερε τον σύνδεσμο ... http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?t=2309&postdays=0&postorder=asc&start=0

Εγώ, ίσως να κάνω λάθος, αλλά μετά από αυτό θεωρώ πως και όλα όσα έχω γράψει σε εκείνο το φόρουμ, είναι κοινό κτήμα όλων μας και πως δεν χρειάζεται να τα μεταφέρω και εδώ.

Αν τυχόν κάνω λάθος, συγχώρεσέ με, αλλά πες το μου για να λειτουργείσω ανάλογα.

Όσο τώρα για αυτό που υπέθεσες από αυτά που έγραψα για τον ορφισμό, ότι δηλαδή έχω πολύ καλή γνώση του θέματος,σου λέω πως τίποτα δεν είναι δικό μου, έκανα απλά ένα copy paste από εδώ... http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.zougla.gr%2Fpage.ashx%3Fpid%3D80%26aid%3D295222%26cid%3D122&ei=g5ZaUsiIG6OR0AXtgIHgBA&usg=AFQjCNGpUpsvpEQrGB-HYts24wnulq7QkA&sig2=aI4t1Yct0enkCKVeGmDSgw&bvm=bv.53899372,d.d2k

Βλέπεις, για μένα τουλάχιστον, δεν μετράει καθόλου, μα καθόλου το πλήθος των γνώσεων που έχει κάποιος, αλλά μόνο το πόσο μπορεί να τις αξιοποιήσει δημιουργικά για το καλό όλων μας.

Η αναλυτική και η συνθετική ικανότητα που έχει κάποιος, είναι αυτό που έχει αξία για εμένα και όχι το πλήθος των πληροφοριών που κατέχει.


Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 23:30:45 »
Βλέπεις, για μένα τουλάχιστον, δεν μετράει καθόλου, μα καθόλου το πλήθος των γνώσεων που έχει κάποιος, αλλά μόνο το πόσο μπορεί να τις αξιοποιήσει δημιουργικά για το καλό όλων μας.

Η αναλυτική και η συνθετική ικανότητα που έχει κάποιος, είναι αυτό που έχει αξία για εμένα και όχι το πλήθος των πληροφοριών που κατέχει.

'Eτσι ακριβώς!
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 06:20:23 »
Παράθεση
Όσο για τους Τέκτονες, πολλοί πράγματι αναπαράγουν μυθοπλασίες, υπάρχουν όμως και λίγοι αξιόλογοι που μας παρέδωσαν αξιόλογες επιστημονικές μελέτες για την Ορφική διδασκαλία, είτε ως προχωρημένη γνώση είτε ως μυητική διδαχή....
Τι εννοείς αγαπητέ Ορφέα, από ποιες πηγές (αρχαίες και ανύπαρκτες) καταφέραν επιστημονικές μελέτες οι τέκτονες ….


Αγαπητέ ΚΡΑΧΤΗΣ, από τον 18ο αιώνα μέχρι και τα μισά του εικοστού, μεγάλο ποσοστό επιστημόνων ήταν τέκτονες και μας έχουν αφήσει αξιόλογες επιστημονικές μελέτες σε πολλά και διάφορα γνωστικά πεδία. Για τα Ορφικά, μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, αποκαλύπτει την επιστημονική βιβλιογραφία με προεξέχοντα βέβαια τον διάσημο αρχαιολόγο Otto Kern (1863 – 1942).
Από τους δικούς μας, το βιβλίο «Πυθαγόρας» του τέκτονα Πέτρου Γράβιγγερ, αφιερώνει μεγάλο μέρος στον Ορφισμό και μας παραθέτει πληθώρα αρχαιοελληνικών, κλασσικών, ελληνιστικών και σύγχρονων πηγών, από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε ικανό αριθμό πληροφοριών και για τον Ορφισμό αλλά και για τα μυητικά δρώμενα της αρχαιότητας. Ειδικά για τα Καβείρια και για τα Ελευσίνια, πλήθος αναφορών και αποκαλύψεων βρίσκονται στα κείμενα των πρώτων χριστιανών, π.χ. Κλήμης κλπ….


….και ποια ακριβώς μυητικη διαδικασία έχουμε ως παράδειγμα ώστε να πιστέψουμε ότι υπάρχει ως μηχανισμός που έχει αποτελέσματα και τελικά τι αποτελέσματα έχει; Μήπως είναι καταστροφικά για την προσωπικότητα και καθόλου ωφέλιμα.


Δεν θα μιλήσω για άλλες μυητικές διαδικασίες, αλλά ως παράδειγμα θα αναφέρω την μυητική διαδικασία της Α.Μ.Ρ.Α., μυητική διαδικασία η οποία αποσκοπεί – και όπως δείχνουν τα πρώτα «σημάδια» δείχνει να πετυχαίνει – στην αυτογνωσία και την προσωπική εξέλιξη. Αυτό που μετά βεβαιότητας δεν κάνει η μύηση, είναι να προκαλεί προβλήματα στην προσωπικότητα. Το αν και πόσο τα αποτελέσματα των μυήσεων είναι ωφέλιμα, θα φανεί στην συνέχεια του διαλόγου.

Αν η μύηση ήταν εργαλείο με αποτελέσματα θετικά, στην σήμερον πολιτισμική μας ανάπτυξη (με τα καλά και τα κακά της) θα ήταν αναγνωρισμένη από ανθρώπους που λέγονται επιστήμονες. Δεν θα βασιζόμασταν στις μελέτες των τεκτόνων.



Πρώτα καλόν είναι να ξεκαθαρίσουμε τα περί μύησης. Αυτά που κάποιες οργανώσεις παρουσιάζουν ως Μύηση, μπορεί ενίοτε να μην έχει καμιά σχέση με αυτήν, καθώς κάποιοι φιλόδοξοι ημιμαθείς πολλές φορές σπεύδουν να παρουσιάσουν κάποιες τελετές ως μυήσεις. Σχετικά έχουμε καταθέσει στην ΑΜΡΑ, στο http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,308.0.html

Το τι είναι μύηση, φαίνεται στο απόσπασμα του Καρλ Γιουνγκ, «ΤΟ   ΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟ    ΠΑΡΑΔΟΞΟ». Σχετικά περί μυήσεων θα βρούμε πολλά επιστημονικά άρθρα και μελέτες, όπου αναδεικνύεται η αξία μιας μυητικής διαδικασίας, ειδικά σε περιόδους – σταθμούς της ατομικής εξέλιξης. Όλες βέβαια οι μυητικές διαδικασίες δεν ήταν «κρυφές», καθώς σε πολλούς λαούς, μυήσεις των εφήβων για να αντρωθούν, περιγράφονται αναλυτικά, με σεβασμό όμως και μεγάλη σοβαρότητα.

Σοβαροί και αληθινοί επιστήμονες έχουν ερευνήσει το θέμα των μυήσεων και έχουν επισημάνει την αξία και την μεγάλη επίδρασή τους στην εξέλιξη του ατόμου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως, ότι αυτοαποκαλείται μύηση είναι πραγματικά μύηση. Επίσης κάποια δρώμενα τα οποία κάποτε ή σε κάποιους είχαν βαθιά μυητική επίδραση, αυτό δεν συνεπάγεται ότι και σήμερα θα έχουν την ίδια επίδραση. Αν πάρουμε για παράδειγμα την τεκτονική μύηση του πρώτου βαθμού και την εν γένει μυητική διαδρομή που προτείνει, επί της ουσίας της αποτυχαίνει σήμερα πλήρως. Τον 17ο αιώνα ο μυούμενος στον τεκτονισμό πρόβαλε τον εαυτό του σε έναν ακανόνιστο λίθο και με την συνεχή εργασία ο λίθος καθίστατο λειασμένος κύβος, έτοιμος να χρησιμοποιηθεί για το κτίσιμο του οικοδομήματος που συμβόλιζε την ίδια την κοινωνία και εσωτερικά τον ίδιο τον εαυτό του. Για όσο καιρό ο άνθρωπος εκείνης της εποχής είχε την αντίληψη ότι, σχεδόν μαγικά ο τέλειος μελλοντικός εαυτός του βρίσκονταν ως προβολή μέσα στον ακανόνιστο λίθο και με την λάξευση θα τον απελευθέρωνε, (είναι το παράδειγμα του γλύπτη που «βλέπει» μέσα στο άμορφο μάρμαρο την μορφή που καλείται να ελευθερώσει), επίσης εφόσον επιπλέον είχε γνώση των οικοδομικών εργαλείων και της τέχνη του κτισίματος, η μύηση ως αλληγορική αναπαράσταση του λίθου ήταν επιτυχής. Σήμερα ο λίθος – η ύλη εν γένει – είναι φυσικά και χημικά γνωστή, με αποτέλεσμα να έχει απομυθοποιηθεί πλήρως και η προβολή του εαυτού σε αυτόν να καθίσταται αδύνατη, επιπλέον, τα οικοδομικά εργαλεία και η τέχνη του κτισίματος, είναι ξένα προς τους σημερινούς μυημένους τέκτονες και καμία αλληγορία ή συμβολισμός δεν είναι δυνατόν να γίνει μέσω αυτών, καθότι είναι άγνωστε οι βασικές ιδιότητες και χρήσεις αυτών. Αποτέλεσμα η μύηση στο μεγαλύτερο μέρος της είναι μη λειτουργική.

Πιθανολογώ πως αν σήμερα ζούσαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι θα συχνάζαν οι περισσότεροι στα πανεπιστήμια παρά θα κλείνονταν σε μυστικούς κύκλους. Θα αξιοποιούσαν αυτό το προνόμιο που τότε δεν ήταν ανεπτυγμένο σε αυτόν τον σημερινό βαθμό
Εκείνη την εποχή ήταν πιο επίκαιρο να δημιουργούν  μυστικούς κύκλους αλλά σήμερα το να δημιουργείς κύκλο μυήσεων φαίνεται παρωχημένο διότι υπάρχουν τα πανεπιστήμια. Η γνώση είναι ελεύθερα δοσμένη.


Οι αρχαίοι φιλόσοφοι σπούδασαν και στην συνέχεια δίδαξαν σε ονομαστές σχολές πανεπιστημιακού επιπέδου. Η σχολή του Πλάτωνα έδωσε στην κοινωνία μεγάλο αριθμό φιλοσόφων και δίδαξαν σε αυτήν, εκτός του Πλάτωνα και πολλά μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως ο Αριστοτέλης. Οι περισσότεροι όμως των φιλοσόφων – αν όχι όλοι –παράλληλα λάμβαναν μέρος στις μυητικές διαδικασίες, αφήνοντάς μας έμμεσες αναφορές για τα δρώμενα, εμμένοντας όμως στην σιωπή που υποσχέθηκαν περί αυτών. Δηλαδή, τα πανεπιστήμια δεν αντικαθιστούν τις μυητικές διαδικασίες, καθότι αναφέρονται σε τελείως διαφορετικά πεδία Γνώσης. Παρότι βέβαια τα δρώμενα στα μυητικά μυστήρια περιβάλλονταν με πέπλο σιωπής, ουδέποτε κατά την αρχαιότητα δημιουργήθηκαν μυστικοί κύκλοι, αλλά τουναντίον οι προς μύηση ξεκινούσαν με ανοικτές γιορτές για ολάκερη την πόλη και έτσι φανερώνονταν στις κοινωνίες τους, έχοντας ως τίτλο τιμής την αποδοχή τους για μύηση στα Ελευσίνια, αλλά και στα υπόλοιπα μυητικά δρώμενα της εποχής, (Καβείρια, των Ιδαίων Δακτύλων, του Ολύμπου κλπ).


Οπότε, αν συμβαίνει, συμβαίνει περισσότερο από μια αγάπη και νοσταλγία με σκοπό την στροφή σε μια παραδοσιακή αίσθηση. Δεν δίνατε να υπάρχει ως επίκαιρη εκδήλωση διότι εκτοπίζετε από την σύγχρονη πολιτισμική μας πρόοδο ακυρώνοντας την βάση και την αιτία της δημιουργίας ενός μυστικού κύκλου όπως στην αρχαιότητα. Ακόμα περισοτερο λαθεμένο μου ακούγεται αυτό που λένε οι ΝεοΑκροπολιτανοι. Ότι είναι τα παλιά διδάγματα σε νέα έκδοση προσαρμοσμένα στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Εντελώς φάουλ απέναντι στην ανθρώπινη νοημοσύνη μας το να νομίζουν ότι οι διδασκαλίες προσαρμόζονται. Οι διδασκαλίες στον βαθμό που αφομοιώνονται από τους ανθρώπους του σήμερα συμβαίνει εντελώς αυθόρμητα ήδη, δεν χρειαζόμαστε τους Τέκτονες και τους ΝεοΑκροπολητανους για να τις ντύνουν με την μυστικοπάθεια και τα προπαγανδιστικά περιτυλίγματα ώστε το μόνο που καταφέρνουν εντέλει είναι ο αυνανισμός της εγωπάθειάς τους…………………..
 

Η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο βαθμό οι εσωτερικές σχολές επιλέγονται από αγάπη και νοσταλγία μιας παραδοσιακής τελετουργίας στολισμένης με την αίγλη που της έδωσε μια άλλη εποχή και φορτισμένης με την αίσθηση του απόκρυφου και μυστικού θησαυρού που κάποτε θα ανακαλυφθεί. Υπάρχουν δύο ειδών εσωτερικές οργανώσεις. Από την μια είναι αυτές που χαρακτηρίζονται ως παραδοσιακές, οι οποίες όμως λόγω αυστηρής εμμονής στην τυπολατρία αδυνατούν να προσφέρουν κάτι στην σύγχρονη εποχή, εκτός βέβαια από την «τουριστική ατραξιόν» που παρουσιάζουν και από την άλλη είναι οι «Προμηθεϊκές», οι οποίες εισάγουν καινούριες μυήσεις, ώστε να είναι λειτουργικές για τον σύγχρονο άνθρωπο και παράλληλα να αναφέρονται και να απαντούν στα σύγχρονα ερωτήματα της ανθρωπότητας.

Πάντοτε το ζητούμενο για τον άνθρωπο είναι η κατανόηση. Η κατανόηση όμως δεν έρχεται με την συσσώρευση και εκμάθηση μόνο της πληροφορίας, αλλά μαζί με την συναισθηματική αντίδραση του εαυτού, η οποία όμως αντίδραση δύσκολα επιτυγχάνεται με την απλή πληροφόρηση. Είναι γνωστό ότι, δραστικά γεγονότα που τάραξαν το βαθύτερο «είναι» μας, είναι αυτά που άλλαξαν τον εαυτό μας. Αν λοιπόν οι μυήσεις δεν μπορούν να έχουν τέτοια επίδραση πάνω στον άνθρωπο, δεν είναι μυήσεις και στην καλύτερη περίπτωση, είναι απλά παραστάσεις εντυπωσιασμού. Αυτές οι «τύποις» μυήσεις, είναι πλέον ξεπερασμένες και για κάποιον που στέκεται με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό του, χαρακτηρίζονται κοροϊδία.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, η διαφορά της νοητικής εξέλιξης σε σχέση με την συναισθηματική ανάπτυξη, είναι τεράστια. Παρότι διανοητικά έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ, συναισθηματικά έχουμε μείνει δυστυχώς ανώριμοι. Εδώ ακριβώς διαφαίνεται η έλλειψη των σύγχρονων μυήσεων και η ανάγκη ύπαρξης αυτών για να βοηθήσουν τον σύγχρονο άνθρωπο στην ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι εμφανής η έλλειψη πραγματικών μυήσεων. Γιατί ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα με δύο τρόπους να κατανοήσει. Είτε με τα μαθήματα της ζωής, τα οποία δυστυχώς είναι πολύ επώδυνα, είτε με ανώδυνα μυητικά μαθήματα.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 00:08:27 »
Το μόνο σίγουρο για μένα είναι πως όλα αυτά δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά, πράγματα άξια μόνο ως μουσειακά εκθέματα, όπως ακριβώς και μία αρχαία χύτρα.

Όσοι νοσταλγούν κάποιες "χρυσές εποχές" της ανθρωπότητας,
είναι μόνο και μόνο επειδή βλέπουν το σήμερα σαν μισοάδειο ποτήρι νερό, εντελώς δηλαδή απαισιόδοξα, ένεκα πολύ πιθανά από τις δικές τους αποτυχίες και που δυστυχώς γι αυτούς και για εμάς,  δεν θα αργήσουν να επιθυμούν και ακόμη χειρότερα, να επιδιώκουν τον ερχομό μιας «λευκής σελίδας» που θα τους λύσει τα χέρια για να προσπαθήσουν να φτιάξουν τον δικό τους «χιλιόχρονο πολιτισμό».
 Αλλοίμονο μας…
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2013, 08:04:33 από γαραντζώτης γιάννης »
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 16:53:30 »


 "από τον 18ο αιώνα μέχρι και τα μισά του εικοστού, μεγάλο ποσοστό επιστημόνων ήταν τέκτονες και μας έχουν αφήσει αξιόλογες επιστημονικές μελέτες σε πολλά και διάφορα γνωστικά πεδία."



Αγαπητέ Ορφέα, ακόμα μεγαλύτερο, σίγουρα, ποσοστό επιστημόνων ήταν χριστιανοί, αλλά αυτό, τουλάχιστον για μένα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Οι τέκτονες, πάνω απ όλα είναι θρήσκοι και ως εκ τούτου είναι τόσο επιστήμονες… όσο αντιφατικές είναι οι προσωπικότητές τους.

Καμία θρησκεία δεν ανέχεται το ενδεχόμενο της αμφισβήτησης των πιστεύω της, αντίθετα δηλαδή από την επιστήμη που διαρκώς εφαρμόζει το… η αμφιβολία οδηγεί στην γνώση και η γνώση στην αμφιβολία.

Αν τώρα μιλήσουμε και λίγο παραπάνω για τους τέκτονες, εγώ τουλάχιστον τους θεωρώ κατά πολύ μεγάλο μέρος υπεύθυνους για την τωρινή κατάσταση της πατρίδας μας και ας εξηγήσω το γιατί.

Όπως γνωρίζουμε, πρώτος πρωθυπουργός της σύγχρονης Ελλάδας υπήρξε ο Ι. Καποδίστριας, τέκτονας που απαρνήθηκε τον τεκτονισμό  και στις 8 Ιουνίου του 1828 με την υπ’ αριθ. 2953  Εγκύκλιο του προς το « Πανελλήνιον»  ζητεί τη διάλυση των Μυστικών Εταιρειών, στη συνέχεια δε στις 22 Αυγούστου 1831 καλεί τους Υπαλλήλους να δηλώσουν ότι δεν ανήκουν σε Μυστικές Εταιρείες επί ποινή απολύσεως.

 Στην πρώτη εγκύκλιο του περιλαμβάνει τις Μυστικές Εταιρείες που δεν συμβιβάζονται, όπως ανέφερε, με τα «κατά νόμους καθεστώτα»

Λίγο καιρό αργότερα, όπως είναι γνωστό, δολοφονήθηκε.

Στο σημείο αυτό, θεωρώ σημαντικό το να μιλήσω λίγο περισσότερο για τα παρασκήνια της δολοφονίας και να πω πως ο Σεβάσμιος της Στοάς της Επτανήσου με έδρα την Ζάκυνθο, κόμης Διονύσιος Ρώμας, ήταν ο σκοτεινός ηγέτης της αγγλικής παράταξης και προτάθηκε ως αντίπαλος υποψήφιος κυβερνήτης στην Εθνοσυνέλευση, που εξέλεξε τον Καποδίστρια.

Αυτό το τελευταίο, συν το ότι η αγγλική πλευρά αρνείται ακόμα να δώσει στο φως της δημοσιότητας όλα τα στοιχεία που αφορούν αυτό το γεγονός, σίγουρα μας λέει πολλά.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, πράγμα που για την ελληνική πραγματικότητα αλλά και νοοτροπία, σημαίνει πως όσο αγαπήθηκε, άλλο τόσο τον μίσησαν. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το τραγικό του τέλος.
Ένα από τα στοιχεία της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια που είναι άγνωστα για τον Έλληνα, είναι πως ο πολιτικός αυτός δεν αγαπήθηκε μόνον εντός Ελλάδος. Όχι, δεν αναφερόμαστε στην Ρωσία στην οποία έκτισε το πολιτικό του όνομα, αλλά για την Ελβετία. Ναι, την Ελβετία, η οποία μάλιστα τον έχει ανακυρήξει και εθνικό της ήρωα.
Πόσο περίεργο μπορεί να ακούγεται αυτό; Είναι όμως αλήθεια, και έχει και μία πολύ σοβαρή αιτιολόγηση. Δεν πρόκειται για μία αναγνώριση των ικανοτήτων ενός ατόμου ασχέτως εθνικότητος, αλλά για την ευγνωμοσύνη προς τον Ιωάννη Καποδίστρια για την συμβολή του στην γέννηση ενός κράτους-έθνους, αυτού της Ελβετίας.
Το 1817, ο Ιωάννης Καποδίστριας λαμβάνει την ελβετική υπηκοότητα σε αναγνώριση της συμβολής του στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας.
Το 1798, η Γαλλία εισβάλει και κατακτά την Ελβετία την οποία όμως δεν προσάρτισε αλλά διαμόρφωσε έτσι την διοικητική της μεταρρύθμιση, ώστε να αποτελεί ένα κρατίδιο δορυφόρο. Οι κινήσεις αυτές αλλά και οι διαθέσεις του Ναπολέοντος θορύβησαν την Ρωσία η οποία ήθελε να δει την δράση του να περιορίζεται.
Τελικά το 1813 ο Ιωάννης Καποδίστριας διορίζεται ως εκπόρσωπος της Ρωσίας στην Ελβετία. Ο Καποδίστριας συνέβαλε στην ενότητα και ανεξαρτησία του κράτους της Ελβετίας υπό την νέα της δομή, καθώς ήταν από τους εμπνευστές του διαχωρισμού της, σε 19 αυτόνομα κρατίδια, τα καντόνια. Συνεισέφερε επίσης στην διαμόρφωση του ελβετικού συντάγματος, αλλά και την μετέπειτα ουδέτερη στάση της χώρας.
Συμμετείχε στο Συνέδριο της Βιέννης ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπίας και αργότερα εκπρόσωπος της Ρωσίας στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων το 1815, όπου πέτυχε την εξουδετέρωση της αυστριακής επιρροής, την ακεραιότητα της Γαλλίας υπό Βουρβόνο μονάρχη καθώς και την διεθνή ουδετερότητα της Ελβετίας.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η ευγνωμοσύνη της Ελβετίας προς το πρόσωπο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, δεν φθάνει μόνο μέχρι την χορήγηση υπηκοότητος, αλλά και πρόσφατα, η πόλη της Λωζάννης προέβη και σε μία ακόμη τιμητική κίνηση.
Μαζί με την κυβέρνηση της Ρωσίας, η πόλη της Λωζάννης, τον Σεπτέμβριο του 2009, έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών της Ελβετίας Mισελίν Κάλμυ-Ρέυ και της Ρωσίας, Σεργκέυ Λαβρώφ, του Δημάρχου της Λωζάννης και του ελληνικής καταγωγής προέδρου της τοπικής βουλής του καντονίου Vaud, πρωτεύουσα του οποίου είναι η Λωζάννη, Πασκάλ Μπρουλής.
Η ορειχάλκινη προτομή, που είναι έργο του Ρώσου γλύπτη Βλαντιμίρ Σουρόβτσεφ, τοποθετήθηκε στη Λωζάννη «ως ένδειξη τιμής στον πρώτο Επίτιμο Δημότη της πόλης».
Επρόκειτο για μια πράξη που έγινε από κοινού από τη Ρωσία και την πόλη της Λωζάννης, τα δε αποκαλυπτήρια συνέπεσαν με την επίσημη επίσκεψη στην Ελβετία του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Μετά από όλα αυτά, μπορούμε σίγουρα να καταλάβουμε το τι έχασε η πατρίδα μας εξαιτίας της δολοφονίας, κατά πάσα πιθανότητα, από τους τότε τέκτονες που δεν ήθελαν να χάσουν το μερίδιό τους στην εξουσία της μόλις απελευθερωμένης πατρίδας μας..
Αντί για ένα καρεκλοκένταυρο Αθηναϊκό-συγκεντρωτικό κράτος , που μας έφερε εδώ που μας έφερε, θα είχαμε, με απόλυτη βεβαιότητα, ένα αποκεντρωμένο αυτοδιοικούμενο σύστημα.



« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2013, 17:03:09 από γαραντζώτης γιάννης »
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 17:28:25 »
«Από τους δικούς μας, το βιβλίο «Πυθαγόρας» του τέκτονα Πέτρου Γράβιγγερ, αφιερώνει μεγάλο μέρος στον Ορφισμό και μας παραθέτει πληθώρα αρχαιοελληνικών, κλασσικών, ελληνιστικών και σύγχρονων πηγών, από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε ικανό αριθμό πληροφοριών και για τον Ορφισμό αλλά και για τα μυητικά δρώμενα της αρχαιότητας. Ειδικά για τα Καβείρια και για τα Ελευσίνια, πλήθος αναφορών και αποκαλύψεων βρίσκονται στα κείμενα των πρώτων χριστιανών, π.χ. Κλήμης κλπ….»

Αγαπητέ Ορφέα, απ ότι φαίνεται, για σένα ισχύει πως… όποιος γράφει για τον ορφισμό, είναι μεγάλος και σπουδαίος.

Δεν ισχύει το ίδιο και για μένα όμως και γι αυτό, πολύ πιθανά, έχω εντελώς διαφορετική άποψη πχ για τον Γράβιγγερ, τον οποίο έχω γνωρίσει και προσωπικά, γύρω στο 1984 και του οποίου έχω ανατυπώσει , με την άδειά του, δύο βιβλία.
 Το ένα είναι το… «Η μυσταγωγία στην αρχαία Αίγυπτο» Β έκδοση 1983 και το άλλο… «παρελθόν-παρόν-μέλλον» , τα οποία τα έχω και στην βιβλιοθήκη μου, αν και δεν θεωρώ πως έχουν κάποια αξία.

Όσο για τις αποκαλύψεις που βρίσκονται στα κείμενα των πρώτων χριστιανών, σηκώνει πολύ συζήτηση το θέμα.
Πιστεύω πως θα μπορέσουμε να την κάνουμε αργότερα, τώρα όμως το θέμα μας είναι η Νέα Ακρόπολη και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 23:30:41 »
εξαιρετικά αφιερωμένο στους εκλεκτούς συνομιλητές ..

   
Στίχοι: 
Ανδρέας Τσιλιφώνης
Μουσική: 
Ανδρέας Τσιλιφώνης
   1.   Βασίλης Παπακωνσταντίνου      

Άσε με να κάνω λάθος
Μην μου λες πως ειν’ ντροπή
άσε με να βρω μονάχος
Ποιο το τέλος ποια η αρχή
άσε με μονάχο μου να νιώσω
Την ουσία μέσα σ’ όλα που `χεις πει
Αν αντίρρηση μου φέρεις
Θα θυμώσω και το ξέρεις
Αν με χάσεις αιτία θα `σαι εσύ

Άσε με να κάνω λάθος
άσε με να κούραστώ
άσε με να `ρθω μονάχος
Και συγγνώμη να σου πω
Έχω μπόλικο καιρό να κοροϊδεύω
Κάθε λέξη, κάθε έννοια και σκοπό
Έχω όρεξη πολύ να αλητεύω
Κι ας μη ξέρω για τι ψάχνω ή τι θα βρω

Μη μου λες για εξερευνήσεις
Και για χώρες μακρινές
Μη μου λες για κατακτήσεις
Και για μαζικές δομές
Πες μου μόνο πως περνούν τη νύχτα
Με δυο φίλους σ’ ένα υπόγειο σκυφτό
Η σειρήνα πάνω ουρλιάζει
Και η σύριγγα αδειάζει
Και το αίμα χύνεται ζεστό

Άσε με να κάνω λάθος
άσε με να δω καλά
άσε με να βρω μονάχος
Τι μου παίρνει τα μυαλά
άσε με να σου σφυρίξω στο σκοτάδι
Ένα γνώριμο παλιό σκοπό
άσε με να σου γεμίσω κάποιο βράδυ
Τα κενά με μουσική, rock'n'roll που συμπαθώ

Άσε με να κάνω λάθος
Μη παριστάνεις το Θεό
Δε μ’ αρέσουν οι σωτήρες
Δε γουστάρω να σωθώ
Δεν πειράζει αν μετά θα μετανιώσω
Δεν τρέχει τίποτα αν διπλά θα κουραστώ
Δε με νοιάζει απογοήτευση αν νιώσω
Αφού ξέρω πώς έπαιξα και `γω


http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CD0QtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DpZz6lHLEJbs&ei=t-liUqr6CcjF0QX12oA4&usg=AFQjCNGTU2uAcjLtQKSpmFneGqyyr9lA7w&sig2=nXy0a6mKITs-4-MOr3hUDA&bvm=bv.54934254,d.d2k&cad=rja
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 23:49:41 »
Για να μην μείνει μισή η αφιέρωση....


Στίχοι: 
Αφροδίτη Μάνου
Μουσική: 
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
   1.   Βασίλης Παπακωνσταντίνου      

Εγώ δε θέλω στη ζωή να κυβερνήσω
θέλω να μείνω οπαδός φανατικός
αυτών που πάντοτε την τρώνε από πίσω
και στο μηδέν ξαναγυρνάνε διαρκώς

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία
εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι
παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδάω
σας αγαπάω μα δεν παντρεύομαι

Εγώ δε θέλω να με κάνετε σατράπη
ούτε συνένοχο σε κόλπα ομαδικά
απ’ το ραδιόφωνο σας στέλνω με αγάπη
τα τραγουδάκια μου και δυο γλυκά φιλιά

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία
εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι
παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδάω
σας αγαπάω μα δεν παντρεύομαι

Εγώ δε θέλω τον αρμόδιο να παίξω
να αποφασίζω κεκλεισμένων των θυρών
είμαι απ’ αυτούς που πάντα μένουνε απ’ έξω
γιατί δεν έχω ούτε γραβάτα ούτε παπιγιόν

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία
εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι
παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδάω
σας αγαπάω μα δεν παντρεύομαι

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CD0QtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DS-iogGRHRS4&ei=e-5iUpUIidbRBcPXgbgN&usg=AFQjCNETyrUD4zNq1jW0EQhybg-i_U0Xsw&sig2=DW2bnM16ehKiZiPIoTWCQA&bvm=bv.54934254,d.d2k
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 00:21:17 »
Αυτό για εσένα Ορφέα, για να μην παραπονιέσαι...

    
Στίχοι: 
Νίκος Γκάτσος
Μουσική: 
Μάνος Χατζιδάκις
   1.   Μαρία Φαραντούρη      
   2.   Νένα Βενετσάνου   
   3.   Λαυρέντης Μαχαιρίτσας      

Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα
κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο
τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα
και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο.

Κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς.

Εκεί που σμίγανε τα χέρια τους οι μύστες
ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο
τώρα πετάνε αποτσίγαρα οι τουρίστες
και το καινούργιο πάν να δουν διυλιστήριο.

Κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς.

Εκεί που η θάλασσα γινόταν ευλογία
κι ήταν ευχή του κάμπου τα βελάσματα
τώρα καμιόνια κουβαλάν στα ναυπηγεία
άδεια κορμιά σιδερικά παιδιά κι ελάσματα.

Κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς.


   
   http://www.youtube.com/watch?v=T-f-vQX942I&list=RD02tZdaf3NA5YU


Αχ! Θεοδόσιε και Αλάριχε.... τους κάνατε μυθικούς...
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 12:36:16 »
Αφιερωμένο σε όλους τους Ακροπολητανους, αν βέβαια το καταλάβουν. Γιατί αυτοί όλα τα τραγουδούσαν χωρίς να δίνουν σημασία.

Μαλαματένια λόγια στο μαντήλι
 τα βρήκα στο σεργιάνι μου προχθές
 τ’ αλφαβητάρι πάνω στο τριφύλλι
 σου μάθαινε το αύριο και το χθες
 μα εγώ περνούσα τη στερνή την πύλη
 με του καιρού δεμένος τις κλωστές

 Τ’ αηδόνια σε χτικιάσανε στην Τροία
 που στράγγιξες χαμένα μια γενιά
 καλύτερα να σ’ έλεγαν Μαρία
 και να `σουν ράφτρα μες στην Κοκκινιά
 κι όχι να ζεις μ’ αυτή την κομπανία
 και να μην ξέρεις τ’ άστρο του φονιά


 Γυρίσανε πολλοί σημαδεμένοι
 απ’ του καιρού την άγρια πληρωμή
 στο μεσοστράτι τέσσερις ανέμοι
 τους πήραν για σεργιάνι μια στιγμή
 και βρήκανε τη φλόγα που δεν τρέμει
 και το μαράζι δίχως αφορμή


 Και σαν τους άλλους χάθηκαν κι εκείνοι
 τους βρήκαν να γαβγίζουν στα μισά
 κι απ’ το παλιό μαρτύριο να `χει μείνει
 ένα σκυλί τη νύχτα που διψά

 γυναίκες στη γωνιά μ’ ασετυλίνη
 παραμιλούν στην ακροθαλασσιά

 Και στ’ ανοιχτά του κόσμου τα καμιόνια
 θα ξεφορτώνουν στην Καισαριανή
 πώς έγινε με τούτο τον αιώνα
 και γύρισε καπάκι η ζωή
 πώς το `φεραν η μοίρα και τα χρόνια
 να μην ακούσεις έναν ποιητή

 Του κόσμου ποιος το λύνει το κουβάρι
 ποιος είναι καπετάνιος στα βουνά

 ποιος δίνει την αγάπη και τη χάρη
 και στις μυρτιές του Άδη σεργιανά
 μαλαματένια λόγια στο χορτάρι
 ποιος βρίσκει για την άλλη τη γενιά

 Με δέσαν στα στενά και στους κανόνες
 και ξημερώνοντας Παρασκευή
 τοξότες φάλαγγες και λεγεώνες
 με πήραν και με βάλαν σε κλουβί
 και στα υπόγεια ζάρια τους αιώνες
 παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί


 Ζητούσα τα μεγάλα τα κυνήγια
 κι όπως δεν ήμουν μάγκας και νταής
 περνούσα τα δικά σου δικαστήρια
 αφού στον Άδη μέσα θα με βρεις
 να με δικάσεις πάλι με μαρτύρια
 και σαν κακούργο να με τιμωρείς


Ο νοών νοείτω αγαπητοι Ακροπολιτανοι!

http://www.youtube.com/watch?v=0q6uQnaBlLE


συνέχεια........
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2013, 12:42:33 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 13:29:41 »
Παράθεση
Αγαπητέ ΚΡΑΧΤΗΣ, από τον 18ο αιώνα μέχρι και τα μισά του εικοστού, μεγάλο ποσοστό επιστημόνων ήταν τέκτονες και μας έχουν αφήσει αξιόλογες επιστημονικές μελέτες σε πολλά και διάφορα γνωστικά πεδία. Για τα Ορφικά, μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, αποκαλύπτει την επιστημονική βιβλιογραφία με προεξέχοντα βέβαια τον διάσημο αρχαιολόγο Otto Kern (1863 – 1942).
Από τους δικούς μας, το βιβλίο «Πυθαγόρας» του τέκτονα Πέτρου Γράβιγγερ, αφιερώνει μεγάλο μέρος στον Ορφισμό και μας παραθέτει πληθώρα αρχαιοελληνικών, κλασσικών, ελληνιστικών και σύγχρονων πηγών, από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε ικανό αριθμό πληροφοριών και για τον Ορφισμό αλλά και για τα μυητικά δρώμενα της αρχαιότητας. Ειδικά για τα Καβείρια και για τα Ελευσίνια, πλήθος αναφορών και αποκαλύψεων βρίσκονται στα κείμενα των πρώτων χριστιανών, π.χ. Κλήμης κλπ….

Φίλε μου Ορφέα, σε καμιά περίπτωση δεν απορρίπτω την σημαντικότητα των αρχαίων και πιο συγχρόνων βίων, πολιτισμών και ανθρώπων. Αλλά αυτό που ίσως δεν έγινε κατανοητό, είναι ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για μελέτες, δεν υπάρχουν κείμενα αρχαία ελληνικά παρά μόνο ξανα-μεταφρασμενα ξανά και ξανά, από πολλά χέρια και πολιτισμούς γραμμένα, βλέποντας ξεκάθαρα ότι κάθε φορά που ξανάγραφε αυτός που έγραφε το κείμενο πρόσθετε και τα της αρεσκείας του. Μάλιστα βλέπουμε και ποιοι ακριβώς πρόσθεσαν αυτά που προσθέσαν και τι πρόσθεσαν και τι προσομοιάζαν αναλόγως της  ιδεολογίας του καθενός. Ο οποιοσδήποτε απλός νους μπορεί να το συνειδητοποιήσει μετά από μικρή μελέτη, ότι όλα αυτά που μελέτησαν αυτή οι μισο - επιστήμονες δεν είναι μεγάλης ισχύς και δυναμικής. Όσον αφορά τον τέκτονα Πέτρου Γράβιγγερ η άποψη μου είναι ότι ισχύουν εις διπλούν αυτά που είπα. Φίλε μου όλοι οι μεγάλοι επιστήμονες της εποχής κυνηγηθήκαν και έτσι γίναν γνωστοί. Οι άλλοι απολάμβαναν τους καρπούς της εύνοιας του κύκλους τους. Γι' αυτό ξέρουν όλοι τον Δαρβίνο και όχι  τον τέκτονα Πέτρου Γράβιγγερ , γι' αυτό ξέρουν τον Τεσλα και όχι τον τέκτονα Πέτρου Γράβιγγερ, μην είμαστε αιθεροβάμονες.
Το λέω και ποιο λαικα, δεν υπάρχουν αυτούσια αρχαία ελληνικά κείμενα και ότι εσύ τους θεωρείς μεγάλους αυτούς τους μεταλαμπαδευτές ή τους αντιγραφείς, είναι μόνο μια άποψη. Δεν αποδεικνύετε τίποτα όσον αφορά για το θέμα που συζητούμε. Αν θέλεις ανέλυσε κάτι από την μελέτη του τέκτονα Πέτρου Γράβιγγερ ώστε να δω και να καταλάβω τι ακριβώς επικαλείσαι από της μελέτες του και θα λυθεί το ζήτημα πολύ γρήγορα.

Παράθεση
Δεν θα μιλήσω για άλλες μυητικές διαδικασίες, αλλά ως παράδειγμα θα αναφέρω την μυητική διαδικασία της Α.Μ.Ρ.Α., μυητική διαδικασία η οποία αποσκοπεί – και όπως δείχνουν τα πρώτα «σημάδια» δείχνει να πετυχαίνει – στην αυτογνωσία και την προσωπική εξέλιξη. Αυτό που μετά βεβαιότητας δεν κάνει η μύηση, είναι να προκαλεί προβλήματα στην προσωπικότητα. Το αν και πόσο τα αποτελέσματα των μυήσεων είναι ωφέλιμα, θα φανεί στην συνέχεια του διαλόγου.
Δεν θα μιλήσω για άλλες μυητικές διαδικασίες, αλλά ως παράδειγμα θα αναφέρω την μυητική διαδικασία της Α.Μ.Ρ.Α., μυητική διαδικασία η οποία αποσκοπεί – και όπως δείχνουν τα πρώτα «σημάδια» δείχνει να πετυχαίνει – στην αυτογνωσία και την προσωπική εξέλιξη. Αυτό που μετά βεβαιότητας δεν κάνει η μύηση, είναι να προκαλεί προβλήματα στην προσωπικότητα. Το αν και πόσο τα αποτελέσματα των μυήσεων είναι ωφέλιμα, θα φανεί στην συνέχεια του διαλόγου.

Το μόνο δίκαιο είναι, πως πρέπει να σε ρωτήσω το εξής μετά από αυτό που είπες όσον όσον αφορά το Α.Μ.Ρ.Α. Που ακριβώς φαίνονται αυτά τα αποτελέσματα των μυήσεων στο δημόσιο βιο; (γιατί μόνον έτσι θα μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε). Σίγουρα δεν έχει καμιά ισχύ να το επιβεβαιώνουν μόνο μέλη του Α.Μ.Ρ.Α. Ύστερα εξήγησε μου σε τι ακριβώς βελτιώθηκε κάποιος μετά από αυτές; Πως επιδρούν στον συναισθηματισμό; και πως βεβαιώνονται αυτές οι βελτιώσεις; Διότι αν υπάρχουν, το μόνον λογικό, είναι ότι πρέπει υπάρξει εξωτερίκευση προς τον δημόσιο βιο (όπως λες ότι κάνανε οι αρχαίοι μας).  Θα ήθελα να σε ρωτήσω και το εξής. Σε τι ακριβώς βελτιώθηκε κάποιος που ακολούθησε αυτές τις μυήσεις, ενώ κάποιος δεν θα μπορέσει να βελτιωθεί αν απλά εργάζεται σε κάποια εταιρία η καλύτερα, που διοικεί μια εταιρία κιόλας;

Επίσης πες σου αν κάποιος αποτύχει σε αυτές τις μυήσεις και δεν περάσει τις δοκιμασίες  τι θεωρείτε ότι είναι πλέον; Πόσο χαρούμενος η δυσαρεστημένος θα είναι έπειτα; Πόσο βαριά μπορεί να το πάρει; Πιστεύω ότι δεν έχεις δίκιο στο πόσο μπορεί να καταστρέψει μια προσωπικότητα, ας μην υποτιμούμε την αντίδραση του καθενός. Έχω δει να πελαγώνουν για πολύ λιγότερα πράγματα.


Παράθεση
Σοβαροί και αληθινοί επιστήμονες έχουν ερευνήσει το θέμα των μυήσεων και έχουν επισημάνει την αξία και την μεγάλη επίδρασή τους στην εξέλιξη του ατόμου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως, ότι αυτοαποκαλείται μύηση είναι πραγματικά μύηση. Επίσης κάποια δρώμενα τα οποία κάποτε ή σε κάποιους είχαν βαθιά μυητική επίδραση, αυτό δεν συνεπάγεται ότι και σήμερα θα έχουν την ίδια επίδραση. Αν πάρουμε για παράδειγμα την τεκτονική μύηση του πρώτου βαθμού και την εν γένει μυητική διαδρομή που προτείνει, επί της ουσίας της αποτυχαίνει σήμερα πλήρως. Τον 17ο αιώνα ο μυούμενος στον τεκτονισμό πρόβαλε τον εαυτό του σε έναν ακανόνιστο λίθο και με την συνεχή εργασία ο λίθος καθίστατο λειασμένος κύβος, έτοιμος να χρησιμοποιηθεί για το κτίσιμο του οικοδομήματος που συμβόλιζε την ίδια την κοινωνία και εσωτερικά τον ίδιο τον εαυτό του. Για όσο καιρό ο άνθρωπος εκείνης της εποχής είχε την αντίληψη ότι, σχεδόν μαγικά ο τέλειος μελλοντικός εαυτός του

Αγαπητέ Ορφέα μην πέσουμε στο λάθος και την σπαζοκεφαλιά του διανουμενισμού που λέει ότι μόνον όσοι ακολουθήσουν σωστά της οδηγίες τότε θα είναι αυτοί που θα καταφέρουν το ιδανικό.
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα των δογμάτων και θρησκειών σε σχέση με την επιστήμη;
Τα δόγματα λένε ότι, μόνον όταν όλοι γίνουν ιδανικά δογματικοί θα επέλθει ο παράδεισος. Kαι έχουν ολοκληρωτισμό  στον τρόπο τους. Διότι π.χ, ποτέ δεν θα έχουμε κουμουνισμό, μόνον όταν όλοι θα είναι μαρξιστές, ποτέ δεν θα έχουμε παράδεισο, μόνον όταν όλοι θα είναι χριστιανοί. Δηλαδή σαν εγωιστές δικτάτορες ακόμα και αν δηλώνουν φιλελεύθεροι αυτοί οι ιδεολόγοι οδηγοί, ενδόμυχα θέλουν να αφιερώσουν την ζωή τους σε κάποιο επονομαζόμενο από αυτούς θειο έργο ώστε να αλλάξουν όσους μπορούν. Θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο γιατί καταβαθως ενδόμυχα δεν μπορούν να αντέξουν τον ρεαλισμό, ότι είμαστε διαφορετικοί. Νομίζουν ότι ο κόσμος είναι άρρωστος και πρέπει να τον γιάνουν, νομίζουν ότι υπάρχει ένα πλαφόν ιδανικότητας και πρέπει να βελτιωθούμε για να το φτάσουμε.
Απλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτοί όμως νομίζουν ότι είναι δημοκράτες και ότι τους δέχονται όλους. Αλλά απλά τους δέχονται στην αρχή για να αρχίσουν την μυστικοπαθή μετατροπή όλον σε κάτι ποιο βελτιωμένο.  Έτσι λοιπόν φίλε μου είναι σαν να μου λες  ότι μόνον αν ακολουθήσω τον σωστό τρόπο μύησης θα καταλάβω τη θα πει μύηση. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχουμε δει ποτέ κάποια σωστή και λαθεμένη μύησης ούτε υπάρχει σωστή και λάθος μύηση. Το ζήτημα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα μύησης και ποτέ δεν είχε. Είναι σαν να μου λες  αν βλέπω τον ελέφαντα που κρύβετε πίσω από την παπαρούνα. Το θέμα είναι ότι κάποιοι θαυμάζουν πόσο καλά κρύφτηκε ο ελέφαντας πίσω από την παπαρούνα, κάποιοι άλλοι απλά καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να κρυφτεί κάποιος ελέφαντας πίσω από παπαρούνες. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει
Η επιστήμη όμως δεν ασχολείται με τον αλλάξει τον άλλον, διαπρέπει όταν ανατρέπει τον εαυτό της, όταν βγάζει λάθος τον εαυτό της, όταν κάποια θεωρία συμπληρωθεί και βγαίνει καλύτερο νόημα. Η νοοτροπία της χωρίς να το προσπαθεί είναι η λογική, μακριά από την ενδόμυχη τάσι για ομοιογένεια των πάντων. Πολλοί επιστήμονες που υπήρξαν στην εποχή του 19 αιώνα θα δεις ότι ενδόμυχα χωρίς να το θέλουν εισάγουν δόγμα στην επιστήμη και αρχίζουν να την δογματίζουν την επιστήμη. Υπήρξε και διαμάχη μάλιστα. Ήταν αυτή η εποχή που που αν δεν ήσουν τέκτονας, δεν μπορούσες να έχεις θέση στα πανεπιστήμια.
Ένα επιστήμονας που καταπιάνεται με δόγματα δεν είναι επιστήμονας, είναι μελετητής. Αυτό είμαστε όλοι μας έτσι και αλλιώς, από την στιγμή που αναλύουμε κάτι, ακόμα και αυτήν την στιγμή αναλύοντας αυτό το σημαντικό θέμα.  


Παράθεση
Οι αρχαίοι φιλόσοφοι σπούδασαν και στην συνέχεια δίδαξαν σε ονομαστές σχολές πανεπιστημιακού επιπέδου. Η σχολή του Πλάτωνα έδωσε στην κοινωνία μεγάλο αριθμό φιλοσόφων και δίδαξαν σε αυτήν, εκτός του Πλάτωνα και πολλά μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως ο Αριστοτέλης. Οι περισσότεροι όμως των φιλοσόφων – αν όχι όλοι –παράλληλα λάμβαναν μέρος στις μυητικές διαδικασίες, αφήνοντάς μας έμμεσες αναφορές για τα δρώμενα, εμμένοντας όμως στην σιωπή που υποσχέθηκαν περί αυτών. Δηλαδή, ...
Ας μην γενικεύουμε λέγοντας πολλοί φιλόσοφοι μυούνταν, είναι επικίνδυνο να δένουμε έτσι τα πράγματα.
Όχι δεν μυούνταν οι περισσότεροι. Εγώ βλέπω ότι μιλάμε για διαφορετική εποχή με διαφορετικό νοοτροπία
(όπως είχες πει και εσύ έξαλλου). Τώρα ξαφνικά με μια λέξη "ότι μυούνταν αυτοί οι φιλόσοφοι" κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά, έδεσες πολλές εποχές με διαφορετικούς ανθρώπους και πολιτισμούς ενισχύοντας αβάσιμα την έννοια και τον χαρακτηρισμό της μύησης. Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Αν έχουμε ένα διαμάντι από την αρχαιότητα είναι η συλλογιστική η οποία ξεχωρίζει τα πράγματα, δεν τα ενοποιεί, δεν τα ομοιογενοποιεί. Η τάση να ομαδοποιούμε τα πράγματα προσπαθώντας να τα απλοποιούμε και να τα ενώσουμε είναι λάθος αρκετές φορές, ειδικά όταν μιλούμε για τέτοιες ουσίες χωρίς τεκμήρια. Τα πάντα είναι σχετικά και διαφορετικά με ισχυρή ατομική εκδήλωση.


Παράθεση
......τα πανεπιστήμια δεν αντικαθιστούν τις μυητικές διαδικασίες, καθότι αναφέρονται σε τελείως διαφορετικά πεδία Γνώσης. Παρότι βέβαια τα δρώμενα στα μυητικά μυστήρια περιβάλλονταν με πέπλο σιωπής, ουδέποτε κατά την αρχαιότητα δημιουργήθηκαν μυστικοί κύκλοι, αλλά τουναντίον οι προς μύηση ξεκινούσαν με ανοικτές γιορτές για ολάκερη την πόλη και έτσι φανερώνονταν στις κοινωνίες τους, έχοντας ως τίτλο τιμής την αποδοχή τους για μύηση στα Ελευσίνια, αλλά και στα υπόλοιπα μυητικά δρώμενα της εποχής, (Καβείρια, των Ιδαίων Δακτύλων, του Ολύμπου κλπ).
Κοίταξε φίλτατε Ορφέα,  εκστασιασμός βρίσκετε παντού, ακούγοντας μουσική εγώ εκστασιάζομαι και μυούμε και πιστεύω σε μεγαλύτερα κλιμάκια από τις μυήσεις αυτές του εσωτερισμού, μπορείς να μου αποδείξεις το αντίθετο;  Δεν νομίζω, οπότε αν μπούμε σε αυτήν την νοοτροπία του τι νομίζει ο καθένας για αυτόν τον συναισθηματικό τρόπο εκπαίδευσες που εξηγείς, δεν βγάζουμε άκρη ο καθείς ότι θέλει μπορεί να λέει, θα χαθούμε. Μετά από αρκετά χρόνια έξω από την Νέα Ακρόπολη ζω σε έκσταση πολλές φορές  πολλές στιγμές. Δεν είναι κάποιο προνόμιο κάποιων μυημένων. Εγώ τουλάχιστον έζησα μέσα σε μια εσωτερική σχόλη και ζω και τώρα από έξω και ξέρω να κρίνω τι σημαίνει να είσαι μέσα και έξω από των εσωτερισμό, κάτι που δεν έκανε κανένας Ακροπολιτανος στην ζωή του. Αυτοί δε, που φύγαν και γυρίσαν, παραμένουν μικρά στρατιωτάκια τους, χωρίς να έχουν φτάσει κάπου ή να έχουν καταλάβει κάτι για την οργάνωση. Ούτε μελετήσαν τίποτα για να παραδεχτώ ότι ξέρουν την διαφορά. Προβληματικοί είναι που γυρίζουν γιατί νιώσαν μόνοι και δεν καταφέραν στην ζωή τίποτα από μόνοι τους. Γύρισαν στην νοσταλγική ασφάλεια που χάσανε. Εξάλλου είναι πολλοί λίγοι και όχι ψηλά στην εξουσία. Ας ξαναπεράσουν όλοι οι πελεκυφόροι δοκιμασίες από την αρχή για να δω τα κότσια τους που με περιφέρονται σαν μύστες. Και τα άλλα τα μοσχάρια όλα από κάτω σκύβουν το κεφάλι και τρων τα παραμύθια. Τους ντοπάρουν ότι είναι ιππότες και αυτοί αυνανίζονται. Δημιουργούν διαρκώς καινούριες θέσεις εξουσίας για να μην κακοκαρδίσουν πελεκυφόρους. Θα τα αναλύσουμε διεξοδικά όλα αυτά.
Σου βεβαιώνω ότι οι κύκλοι μυήσεων όχι απλά είναι άχρηστοι αλλά ίσως και επιβλαβείς διότι ενδόμυχα σε τοποθετούν σε ένα ελιτιστικό πλαίσιο χωρίς να το θέλεις και σε βάζουν να παίζεις με επίπεδα προσωπικής εξέλιξης. (Τα οποία να είσαι σίγουρος μόνο στο δημόσιο βιο τσεκάροντε). Αυτές η μυήσεις σε αυτό το πλαίσιο σε κάνουν να νιώθεις προνομιούχος, ότι εσύ ζεις πράγματα που οι άλλοι δεν βιώνουν, άρα τι ακριβώς είναι οι άλλοι σε σχέση με σένα φίλε Ορφέα, υποανάπτυκτοι. Αφού εσύ μέσο των μυήσεων αναπτύσσεσαι και εξελίσσεσαι.
Και μετά μόνο μια λογική υπάρχει. Να αναπτύξεις και τους άλλους γύρο σου.
 Όχι, η δημοκρατική αντίληψη γεννήθηκε μέσο του σεβασμού προς την προσωπικότητα του συνανθρώπου, μέσα απ την δεκτική στάση ότι το σωστό είναι να μένει ο καθένας στο πλαίσιο του και να αναπτύσσετε αυτός προσωπικά και όχι ομαδικά. Για να καταλάβεις, εσύ λες ότι ο κόσμος χρειάζεται μια τεχνική ώστε να βελτιώσει τον εαυτό του από την ελαττωματική προσωπικότητα του και έτσι να επέλθει μια αλλαγή του κόσμου, ενώ εγώ σου λέω όχι! Η μεγάλη μάχη είναι να  αφήσεις την κοινωνία να πάρει το δρόμο της. Αλλά να μην σε αλλάξει ταυτόχρονα καλύπτοντας κάποια θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου (που χρειάζονται για την κοινωνία).
Το πεδίο δράσης είναι να μην σε αλλάξει η κοινωνία, όχι να αλλάξεις εσύ εσένα και εμένα και τον κόσμο.  Σωκράτης αυτό έκανε, ακολουθώντας πιστά τους νόμους της Αθήνα, δεν επέτρεψε κανέναν μέχρι τέλους να τον αλλάξουν. Όχι όμως να αλλάξουν κάποια δογματική πιστή που είχε, αλλά τα καλά στοιχειά της προσωπικότητάς του που τα χρησιμοποιούσε προς όφελος της κοινωνίας και του εαυτού του.
Σκέψου το, το ένα διακατέχετε από την τάση να αλλάξεις εσύ εμένα και τον κόσμο ενώ το άλλο διακατέχετε από την τάση να μείνω διαφορετικός από σένα και να αφήσω τον κόσμο! Ποιος είναι ο φασίστας εδώ; Μπορείς να το νιώσεις; Εγώ λέω είμαι καλά και θα δώσω στην κοινωνία αυτό που μου δώρισε η φύση και εσύ μου λες, ότι εγώ είμαι άρρωστος ασθενής γεμάτο ελαττώματα και πρέπει να αλλάξω παίρνοντας φαρμακευτικές μυστικές μυητικες τεχνικές για να γιατρευτω-βελτιοθω μαζί με του υπόλοιπους ασθενείς κατατρεγμένους  για το γενικό καλό όλων μας!
Εντωμεταξύ τα αποτελέσματα αυτών των τεχνικών τα επιβεβαιώνουν πάντα και μόνο αυτοί που μυούνται και ο κύκλος τους, ποτέ κάποιος από τον δημόσιο βίο. Κάπου βρώμα εδώ αυτό το κομμάτι.
Δεν υπάρχουν βελτιώσεις ανωτέρου εαυτού, αυτά είναι στην καλύτερη περίπτωση πολύ αόριστες θεωρίες καζατζκικης εκστασιαστικης αισθησιακής αυνανιστικής αποθέωσης. Μην σου φαίνεται περίεργο, με το αυνανισμό εκστασιάζεται κάποιος και βιώνει πρωτόγνωρη αίσθηση. Μήπως και αυτό βελτιώνει τον ανώτερο εαυτό και πολεμά τα ελαττώματα μας;
Όπως στο αρχαίο κέντρο του Αυναν; (Tο οποίο ήταν και πασίγνωστο)
Παράθεση
Η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο βαθμό οι εσωτερικές σχολές επιλέγονται από αγάπη και νοσταλγία μιας παραδοσιακής τελετουργίας στολισμένης με την αίγλη που της έδωσε μια άλλη εποχή και φορτισμένης με την αίσθηση του απόκρυφου και μυστικού θησαυρού που κάποτε θα ανακαλυφθεί. Υπάρχουν δύο ειδών εσωτερικές οργανώσεις. Από την μια είναι αυτές που χαρακτηρίζονται ως παραδοσιακές, οι οποίες όμως λόγω αυστηρής εμμονής στην τυπολατρία αδυνατούν να προσφέρουν κάτι στην σύγχρονη εποχή, εκτός βέβαια από την «τουριστική ατραξιόν» που παρουσιάζουν και από την άλλη είναι οι «Προμηθεϊκές», οι οποίες εισάγουν καινούριες μυήσεις, ώστε να είναι λειτουργικές για τον σύγχρονο άνθρωπο και παράλληλα να αναφέρονται και να απαντούν στα σύγχρονα ερωτήματα της ανθρωπότητας.

Ποιες είναι αυτές οι προμηθεϊκές μυήσεις και πως λειτουργούν στην πράξη και που είναι τα αποτελέσματα τους; Δώσε ένα παράδειγμα!

Παράθεση
Πάντοτε το ζητούμενο για τον άνθρωπο είναι η κατανόηση. Η κατανόηση όμως δεν έρχεται με την συσσώρευση και εκμάθηση μόνο της πληροφορίας, αλλά μαζί με την συναισθηματική αντίδραση του εαυτού, η οποία όμως αντίδραση δύσκολα επιτυγχάνεται με την απλή πληροφόρηση. Είναι γνωστό ότι, δραστικά γεγονότα που τάραξαν το βαθύτερο «είναι» μας, είναι αυτά που άλλαξαν τον εαυτό μας. Αν λοιπόν οι μυήσεις δεν μπορούν να έχουν τέτοια επίδραση πάνω στον άνθρωπο, δεν είναι μυήσεις και στην καλύτερη περίπτωση, είναι απλά παραστάσεις εντυπωσιασμού. Αυτές οι «τύποις» μυήσεις, είναι πλέον ξεπερασμένες και για κάποιον που στέκεται με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό του, χαρακτηρίζονται κοροϊδία.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, η διαφορά της νοητικής εξέλιξης σε σχέση με την συναισθηματική ανάπτυξη, είναι τεράστια. Παρότι διανοητικά έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ, συναισθηματικά έχουμε μείνει δυστυχώς ανώριμοι. Εδώ ακριβώς διαφαίνεται η έλλειψη των σύγχρονων μυήσεων και η ανάγκη ύπαρξης αυτών για να βοηθήσουν τον σύγχρονο άνθρωπο στην ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι εμφανής η έλλειψη πραγματικών μυήσεων.

Ορφέα έτσι ήταν όλες οι εποχές, διακατέχονταν από βλακοσυνη, άλλοτε μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη και δεν έχει να κάνει με κάποιο συναισθηματικό κόμπο. Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι πρέπει να επισπεύσουμε  μυητικες συνθηματικές βελτιώσεις για ένα καλύτερο κόσμο επειδή είμαστε ανώριμοι συναισθηματικά;  Μπορείς να μου περιγράψεις μια εποχή που ο κόσμος δεν διακατέχονταν από αυτήν την συναισθηματική οπισδροδρομιση; Μπορείς να μου περιγράψεις τι χρειάζεται να κάνουμε για να το αλλάξουμε και τι πρέπει να κάνω πρακτικά για αυτό;
Και με μένα και το Γιάννη που δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κάποιος συναισθηματικός ανώριμος οπισθοδρόμησμο σε μας, τι ακριβώς θα κάνουνε οι μύστες με μας; Μήπως να πιούμε το κώνειο για να μείνουν μόνο οι γιατροι- μύστες και η ασθενείς - κόσμος αυτού του κόσμου για να υπάρξει κάποιου είδους κάθαρσης όπως έκαναν και με τον Σωκράτη. Είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η νοοτροπία!


Παράθεση
Γιατί ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα με δύο τρόπους να κατανοήσει. Είτε με τα μαθήματα της ζωής, τα οποία δυστυχώς είναι πολύ επώδυνα, είτε με ανώδυνα μυητικά μαθήματα.

Δεν συμφωνώ, τα μαθήματα της ζωής αυτήν την στιγμή, δεν μου φαίνονται καθόλου επώδυνα. Eπώδυνα γίνονται όταν αιθεροβατούμε, δεν έχει να κάνει  με τίποτα άλλο από την διοχέτευση κοινής λογικής μας στην καθημερινότητά μας.
Δηλαδή ένας φτωχός του σήμερα, κάνει;  Δέχεται σκληρά μαθήματα από την ζωή; Αυτός τι πρέπει να κάνει δηλαδή;
Και όσον αφορά τα μυητικά μαθήματα,  Γιατί είναι ανώδυνα;  Ποιος το λέει αυτό;  Περιέγραψε ένα μυητικό μάθημα ώστε να δούμε ποσό ανώδυνο είναι; και να σου πω και το άλλο αγαπητέ Ορφέα. Αν οι γονείς μου με οδηγήσουν ώστε να πάρω μαθήματα στην ζωή, αυτή δεν είναι  μια άλλη τρίτη οδός;
Ας αναρωτηθούμε τελικά, ποσό ανώδυνη μπορεί είναι η μυητική διαδικασία άνδρωσης σε κάποιες φυλές, που είναι και ανοιχτού τύπου μάλιστα!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2013, 23:03:51 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 13:55:11 »
Εγώ, θα συνεχίσω λίγο ακόμα να ρίχνω φως στο θέμα μας, μέσα από τον φακό της τέχνης.
Για τον λόγο αυτό και σας μεταφέρω το τελευταίο ποίημα του Καβάφη.


ΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

Σαστίσαμε στὴν Ἀντιόχειαν ὅταν μάθαμε

Τὰ νέα καμώματα τοῦ Ἰουλιανού.

Ὁ Ἀπόλλων ἐξηγήθηκε μὲ λόγου του, στὴν Δάφνη!

Χρησμὸ δὲν ἤθελε νὰ δώσει (σκοτισθήκαμε!),

σκοπό δὲν τὸ ‘χε νὰ μιλήσει μαντικῶς, ἄν πρῶτα

δὲν καθαρίζονταν τὸ ἐν Δάφνη τέμενός του.

Τὸν ἐνοχλοῦσαν, δήλωσεν, οἱ γειτονεύοντες νεκροί.

Στὴν Δάφνη βρίσκονταν τάφοι πολλοί. –

Ἕνας ἀπ’ τοὺς ἐκεῖ ἐνταφιασμένους

ἦταν ὁ θαυμαστός, τῆς ἐκκλησίας μας δόξα,

ὁ ἅγιος, ὁ καλλίνικος μάρτυς Βαβύλας.

Αὐτόν αἰνίττονταν, αὐτόν φοβοῦνταν ὁ ψευτοθεός.

Ὅσο τὸν ἔνιωθε κοντά, δὲν κόταε

νὰ βγάλει τοὺς χρησμούς του˙ τσιμουδιά.

(Τοὺς τρέμουνε τοὺς μάρτυράς μας οἱ ψευτοθεοί).

Ἀνασκουμπόθηκεν ὁ ἀνόσιος Ἰουλιανός,

νευρίασε καὶ ξεφώνιζε : «Σηκώστε, μεταφέρτε τον,

βγάλτε τον τοῦτον τὸν Βαβύλα ἀμέσως.

Ἀκοῦς ἐκεῖ; Ὁ Ἀπόλλων ἐνοχλεῖται.

Σηκῶστε τον, ἀρπάξτε τον εὐθύς.

Ξεθάψτε τον, πάρτε τον ὅπου θέτε.

Βγάλτε τον, διῶξτε τον. Παίζουμε τώρα;

Ὁ Ἀπόλλων εἶπε νὰ καθαρισθεῖ τὸ τέμενος.»

Τὸ πήραμε, τὸ πήγαμε τὸ ἅγιο λείψανον ἀλλοῦ˙

Τὸ πήραμε, τὸ πήγαμε ἐν ἀγάπη κ’ ἐν τιμῆ.

Κι ὡραῖα τωόντι πρόκοψε τὸ τέμενος.

Δὲν ἄργησε καθόλου, καὶ φωτιὰ

μεγάλη κόρωσε : μιὰ φοβερὴ φωτιά :

καὶ κάηκε καὶ τὸ τέμενος κι ὁ Ἀπόλλων.

Στάχτη τὸ εἰδωλο˙ γιὰ σάρωμα, μὲ τὰ σκουπίδια.

Ἔσκασε ὁ Ἰουλιανός καὶ διέδωσε –

τἰ ἄλλο θὰ ἔκαμνε – πὼς ἡ φωτιὰ ἦταν βαλτὴ

ἀπὸ τοὺς Χριστιανοὺς ἐμᾶς. Ἄς πάει νὰ λέει.

Δὲν ἀποδείχθηκε˙ ἄς πάει νὰ λέει.

Τὸ οὐσιώδες εἶναι ποὺ ἔσκασε.
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 20:17:50 »
Ωόπππ…!, ας κάνουμε ένα άλμα και ας πάμε να εξετάσουμε την κεντρική ιδεολογία που κρατά συνεκτικά δεμένους και πειθαρχημένους τους ανθρώπους μέσα στην Νέα Ακρόπολη.
Ο κορμός της Ν.Α διατηρεί την σταθερότητά του εξ αιτίας της ύπαρξης των ιπποτών και των νταμών των τριών Ζωντανών Δυνάμεων (Ζ.Δ.), του στρατιωτικού δηλαδή πυρήνα της Νέας Ακρόπολης.

Τα μέλη των Ζ.Δ. εμπνέονται από αυτό που αποκαλούν… ΙΠΠΟΤΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ



Οι πανοπλίες μας αποχαιρέτησαν μαζι με τη φεουδαρχία, όμως ποτέ δεν έπαψαν οι αιθεροβάμονες, ασυνείδητοι νοσταλγοί του λαμπρού (υποτιθέμενου) παρελθόντος τους.

Έτσι, μεταξύ πολλών άλλων , οι της ΝΑ μας μιλούν...

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.nea-acropoli.gr%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26catid%3D50%3A2008-03-18-11-04-11%26id%3D608%3A2011-06-29-11-49-48%26Itemid%3D77&ei=fLFmUp_ZF6i70QXFmIHQDA&usg=AFQjCNH9dIQ94CYDoRwykez1df-9j0MSEg&sig2=oHgmtn5TI9vWQPXFfAj5RA&bvm=bv.55123115,d.d2k

"Αφιέρωμα στο Ιπποτικό ιδεώδες

Ο πολιτιστικός και φιλοσοφικός σύλλογος Νέα Ακρόπολη διοργάνωσε στο Ηράκλειο Κρήης μια βραδιά-αφιέρωμα στην έννοια της ντάμας και του ιππότη μέσα στην ιστορία.

Μέσα από τη διακόσμηση του χώρου, την μουσική, τις ιστορίες, αλλά και αποσπάσματα από ταινίες, όσοι συμμετείχαν στη βραδιά μεταφέρθηκαν σε ένα άλλο κόσμο, γεμάτο μύθους, ηρωικά κατορθώματα, σύμβολα και τιμή.

Έναν κόσμο που εκφράστηκε στον μεσαίωνα μέσα από το Ιπποτικό ιδεώδες και κατάφερε να εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους. Ένα ιδανικό που μπορεί ακόμα και σήμερα να εμπνέει και να μας βγάζει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας."



Ήλθε η ώρα, όπως πιστεύω, να εξετάσουμε, λίγο πιο πολύ, αυτό που αποκαλούν ως... "Ιπποτικό ιδεώδες".



Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης