Αποστολέας Θέμα: Πλησιάζοντας στην ώρα μηδέν*  (Αναγνώστηκε 2571 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.594
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Πλησιάζοντας στην ώρα μηδέν*
« στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 11:00:17 »
http://www.stardome.gr/library/c165,Πλησιάζοντας_στην_ώρα_μηδέν*_.html

Πλησιάζοντας στην ώρα μηδέν*

Γιώργος Πανόπουλος @ 11.07.2010

Εάν ζεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πραγματικά βρίσκεσαι σε μια καυτή ζώνη και βεβαίως όχι εξαιτίας της θερμοκρασίας. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο» είπε πριν από λίγο καιρό ο Δίδυμος κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος. Η βαθειά ανησυχία έγινε αναταραχή, η χώρα ζήτησε την ταπεινωτική επέμβαση του ΔΝΤ και η Ελλάδα είναι ο Τιτανικός μετά τη σύγκρουση με το παγόβουνο.

Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο έδωσα στην Athens Voice το άρθρο μου με τις προβλέψεις για το 2010, και πριν υπάρξει υπόνοια για πτώχευση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δυσβάσταχτα μέτρα έγραφα: «Όσο για την Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει το θλιβερό προνόμιο να σκάσει η οικονομική βόμβα στα χέρια του. Η οικονομία είναι το κλειδί για την επιβίωση της χώρας που, είτε θα μεταμορφωθεί βαθιά και εξαιρετικά επώδυνα, είτε θα διαλυθεί. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Οι όψεις των διελαυνόντων αργών πλανητών με τους πλανήτες του γενέθλιου ωροσκοπίου της Ελλάδας δείχνουν γεγονότα ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα. Το πρόσωπο της χώρας θα αλλάξει παντελώς από τώρα και στα επόμενα χρόνια. Το αν θα είναι για ένα καλύτερο μέλλον ή για καταστροφικές επιλογές είναι ένα ζητούμενο».   

Πιο συγκεκριμένα τώρα. Ο διελαύνων Πλούτωνας στον Αιγόκερω τον Μάρτιο/Απρίλιο - που η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έγινε μη αναστρέψιμη και καλέσαμε το ΔΝΤ - έκανε με διαφορά 1ο όψη τέλειου τετραγώνου με το γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας στον Κριό. Όταν ο Πλούτωνας τετραγωνίζει τον εαυτό του βρισκόμαστε σε μια εποχή που πιεζόμαστε έντονα και βίαια πολλές φορές να αλλάξουμε. Πρόκειται για μία από τις πιο τραυματικές διελεύσεις που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος ή μια χώρα. Στην περίπτωση της Ελλάδας τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα αφού ο διελαύνων Πλούτωνας ενεργοποιεί το τετράγωνο του γενέθλιου Πλούτωνα με τον Δία και κάνει σύνοδο μαζί του - αυτό σημαίνει το τέλος των ψευδαισθήσεων, το τέλος της εικόνας που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας, την επιτακτική ανάγκη για ένα νέο αξιακό κώδικα και μιας νέας φιλοσοφίας που θα εξελίξει τις ζωές μας, εντείνει την αγωνία και το φόβο ότι δεν υπάρχει μέλλον, μας κάνει να αισθανόμαστε προδομένοι επειδή δεν ισχύει τίποτα από ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα και μας γεννάει την έντονη ανάγκη να μάθουμε από την πείρα των άλλων χωρών, ενώ αυξάνει την αίσθηση να δραπετεύσει κάποιος στο εξωτερικό. Αυτή η διέλευση δείχνει ανάγλυφα ότι όπου υπάρχει πρόβλημα πρέπει να λυθεί πάση θυσία, έστω κι αν πρέπει να πεθάνουμε προσωρινά.   

Δεν μπορούμε πια να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο. Ο Πλούτωνας μας χτυπάει εκεί που πονάμε κι εκεί που χρειαζόμαστε βαθιές μεταμορφωτικές αλλαγές. Να σημειώσω εδώ ότι η ένταση, η απελπισία και η κρίση θα κορυφωθούν τους Ιανουάριο/Φεβρουάριο του 2011. Υ.Γ. Αν πάρουμε σαν ωροσκόπο της Ελλάδας τους Διδύμους, τότε βρίσκουμε τον Δία της Ελλάδας που κάνει δύσκολες γωνίες με τον Πλούτωνα στον 8ο οίκο, γεγονός που σημαίνει ότι η μεταμόρφωση της Ελλάδας έχει σαν αιχμή της το Χρήμα - τις οικονομικές της δοσοληψίες, τα δάνεια, τις σχέσεις με τράπεζες, την οικονομική της ασφάλεια. Οι οικονομικοί εκβιασμοί που δεχόμαστε με πρόσχημα τη διάσωσή μας θα δημιουργήσουν εκρήξεις.   

Μια σημαντική βοήθεια για να προβλέψουμε την κατάσταση της χώρας μπορούμε να πάρουμε μελετώντας το γενέθλιο χάρτη του ηγέτη της. Ο κ. Παπανδρέου έχει επιστροφή Κρόνου (δηλαδή ο Κρόνος επιστρέφει στο σημείο που βρισκόταν όταν γεννήθηκε) που θα γίνει ακριβής στους προσεχείς Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Πρόκειται για μια εποχή δυσκολιών, εμποδίων ή αντίθεσης (αντιπολίτευσης). Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσει έντονη αναταραχή και αντίσταση σε κάθε του πρωτοβουλία. Οι κινήσεις του είναι περιορισμένες ενώ έρχεται αντιμέτωπος με ήττες, απόρριψη, και απογοητεύσεις. Τα αποτελέσματα είναι μικρότερα της προσπάθειας και οι δοκιμασίες διαδέχονται η μία την άλλη. Δοκιμάζονται η αντοχή, η επιμονή, οι προσδοκίες του. Με κομμένη την ανάσα. (Να σημειώσω ότι τον Οκτώβριο του 2011 και η Σελήνη του στον Κριό θα αντιμετωπίσει τον Κρόνο. Η Σελήνη που συμβολίζει το κοινό/τον κόσμο θα κάνει τον πρωθυπουργό να αισθανθεί «ο τελευταίος εναπομείνας άνθρωπος στον πλανήτη». Τεράστια μοναξιά, πτώση της δημοτικότητας, οικογενειακές απώλειες.)

Όσο για τις μεγάλες επώδυνες αποφάσεις, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι άρχισε να τις σκέπτεται με τεράστια πίεση τον Φεβρουάριο, όταν ο Πλούτωνας τετραγώνιζε τον Ερμή του στον Καρκίνο. Όταν ο Πλούτωνας γυρίσει ανάδρομος θα δει τα ελαττώματά τους και θα τις τροποποιήσει τον Ιούνιο και τέλος θα δει τα αποτελέσματά τους τούς ερχόμενους Νοέμβριο και Δεκέμβριο.   

Γενικότερα τώρα: ο Ουρανός από τα τέλη Μαΐου στην κρίσιμη 0 μοίρα του Κριού θα μας χτυπήσει ξαφνικά στο κεφάλι σαν μπάλα. Δεν θα εκπλαγώ αν ο μέσος Έλληνας, ή ο μέσος πολίτης της Δύσης ή του κόσμου χάσει τη δουλειά του μετά από 20 χρόνια δουλειάς και αδυνατώντας να πληρώσει το δάνειο που έχει πάρει για το σπίτι του εντελώς εκτός εαυτού επιτεθεί στο διευθυντή της πολυεθνικής που εργάζεται. Πιθανόν να τον πούμε «τρελό» αλλά στο βάθος όλοι θα ξέρουμε ότι ουσιαστικά κάνει πράξη τις ευχές και τα αισθήματα του μισού πληθυσμού της γης. Ο καθένας από εμάς θα νιώσει την ανάγκη να εξεγερθεί εναντίον κάθε εξουσίας που αισθάνεται ότι δεν τον αφήνει να αναπνεύσει, τον κρατάει πίσω, ή δεν τον αφήνει να κάνει ένα βήμα. Από τον πρωθυπουργό της χώρας μέχρι το πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Πάπα, μέχρι εμένα κι εσένα θα αισθανθούμε την ακαταμάχητη ανάγκη να ζήσουμε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι σε εντελώς καινούργιες ζωές. Η έντονη επανεμφάνιση της τρομοκρατίας με την τυφλή βία έρχεται από την πλευρά εκείνων που αισθάνονται ότι καταπιέστηκαν πολύ ή συντηρείται από μια εξουσία που θέλει να διασπείρει το φόβο;   

Κάτι έρχεται. Κάτι μεγάλο. Ο Ουρανός ξαναβρίσκεται στις αρχές του Κριού μετά από 80 χρόνια όταν ο Χίτλερ και ο ναζισμός, το Κραχ και η Ύφεση ετοιμαζόντουσαν να γίνουν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται; Το σίγουρο είναι ότι μπαίνουμε σε μια κολοσσιαίας σημασίας εποχή. Οι άνθρωποι δεν είναι παντελώς ηλίθιοι. Ξέρουν ότι κάτι συμβαίνει όταν μαγαζιά κλείνουν, γνωστοί απολύονται, οι μισθοί κόβονται, η ανεργία καλπάζει, όταν ένας καφές κοστίζει 5 ευρώ. Κάθε μέρα ακούνε στο ράδιο και την τηλεόραση ότι οι τράπεζες παγώνουν τα δάνεια και ότι οι άνεργοι θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος.   

Στις 9 Νοεμβρίου 2009 το εξώφυλλο του Newsweek προειδοποιεί: «WARNING: We are in the next financial bubble» : «Οι επενδυτές στέλνουν για άλλη μια φορά τις μετοχές, το χρυσό και το πετρέλαιο σε νέα ύψη. Βρισκόμαστε πάλι μπροστά σε ένα déjà vu. Εδώ και μερικούς μήνες οι επενδυτές λειτουργούν σα να βρισκόμαστε στο 1999, στην πρώτη χρονιά που ο Dow Jones έσπασε το φράγμα των 10.000 μονάδων και οι μετοχές απογειώθηκαν αγνοώντας την πραγματικότητα. Όμως η ατμόσφαιρα του τότε και του τώρα δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο διαφορετική. Τότε οι μετοχές ήταν φούσκες που δεν είχαν καμία σχέση με τις αληθινές επιχειρήσεις. Όμως σήμερα η αμερικάνικη εργασία είναι στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων τριάντα ετών, πολλές ομοσπονδιακές Πολιτείες είναι στα όρια της χρεοκοπίας, ο δείκτης κατανάλωσης έχει στεγνώσει στον ανεπτυγμένο κόσμο... Πώς είναι δυνατόν οι παγκόσμιοι επενδυτές να διακρίνουν σε όλα αυτά καλά σημάδια;». Αστρολογικά η κοινωνική απάθεια μέχρι τώρα μπροστά στις βίαιες οικονομικές ανακατατάξεις ερμηνεύεται με τον Ουρανό στους Ιχθύς που δημιουργεί μούδιασμα στις κοινωνίες.

Σε αστρολογικές κλινικές καταστάσεις βρισκόμαστε πάντα μάρτυρες του Πλούτωνα που φέρνει έντονες και βίαιες αλλαγές. Που δεν είναι ποτέ με τη θέλησή μας και σπανίως είναι ευχάριστες. Φέρνει τεράστιες ανακατατάξεις και τρομερή δυσφορία. Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω ενσπείρει το φόβο στους ηγέτες ότι η εξουσία τους υποσκάπτεται και ότι η δύναμή τους κινδυνεύει. Σαν αποτέλεσμα κολλάνε ακόμα περισσότερο στην εξουσία. Περνούν το φόβο τους στους ανθρώπους που κυβερνούν γνωρίζοντας ότι όσο περισσότερο φοβούνται οι πολίτες τόσο περισσότερο μπορούν να τους ελέγχουν δίνοντάς τους την αίσθηση ότι μόνο οι ηγέτες μπορούν να εγγυηθούν την προστασία τους από την καταστροφή. Για καιρό οι μάζες δεχόντουσαν αυτή τη σχέση πατέρα - παιδιού. Οι διαφορετικές φωνές σιγούσαν, ή ενσωματώνονταν ως γραφικοί ή κατηγορούνταν ως προδότες. Λίγο λίγο η διαφθορά άρχισε να αποκαλύπτεται και αυτοί που προστατεύονταν αισθάνονται ότι δεν μπορούν να προστατεύονται πλέον. Όσοι βρίσκονται στη κυβέρνηση προσπαθούν να ελέγξουν ακόμα περισσότερο τις μάζες γνωρίζοντας ότι η επανάσταση μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο χάος από ότι μια τυραννική ή διεφθαρμένο κυβέρνηση. Βαδίζουμε ολοταχώς προς τη σύγκρουση.   

Δεν είναι η στιγμή να στρέψουμε το βλέμμα στον ουρανό και να ελπίσουμε. Από την άλλη πλευρά δε χρειάζεται να πάθουμε υστερία παίρνοντας τα βουνά. Είμαι αισιόδοξος με την έννοια κάποιου που βλέπει νόημα εκεί που οι άλλοι βρίσκουν σκοτάδι και απελπισία. Ελπίζω, αλλά χρειάζεται όλοι να βάλουμε κάτω το κώλο μας και να δουλέψουμε για ένα καινούργιο άνθρωπο. Είναι εποχή για ανυποχώρητη αποφασιστικότητα, με τη γνώση ότι η πεισματική αφοσίωση σε αυτό που κάνεις είναι το κλειδί της ευημερίας σου. Θυμήσου ότι από αυτή την περίοδο θα ξυπνήσεις βίαια σε μια πραγματικότητα χωρίς φαντασιώσεις μεγαλείου. Ναι, ο ανταγωνισμός θα γίνει ακόμα πιο έντονος. Εάν έχεις κάτι να πουλήσεις θα πρέπει να πέσεις με τα μούτρα σε αυτό έχοντας κατά νου ότι το προϊόν ή η υπηρεσία που προσφέρεις είναι μοναδική, εκλεπτυσμένη και οικονομική. Αυτό είναι ο μόνος δρόμος της επιβίωσης. Οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να αγοράζουν, να πετάνε και να αγοράζουν καινούργιο.

Υ.Γ. Α, κι αν ο Θεός της Ελλάδας υπάρχει τώρα θα πρέπει να αποδείξει πόσο Έλληνας είναι.

 *Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Down Town της 13ης Μάιου 2010
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 06, 2010, 11:06:01 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/