Αποστολέας Θέμα: Ευαισθησία και Εσωτερισμός  (Αναγνώστηκε 4670 φορές)

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Ευαισθησία και Εσωτερισμός
« στις: Ιούνιος 13, 2007, 13:58:24 »
Εαν στο ένα άκρο βάλουμε την "Ευαισθησία" και στο άλλο την "Αναισθησία", σίγουρα πρέπει να υποθέσουμε κάτι:

ότι σίγουρα, ενδιάμεσα δεν υπάρχει "κενό". Θα πρέπει σαφώς να υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια "συναισθησίας" που "γεφυρώνουν" δημιουργικά το "κενό".


Δημιουργικά για ποιόν?

                                Μα για την "θετική Εσωτερική Ανάπτυξη του Ατόμου" φυσικά.


Εαν "Αναίσθητο" θεωρήσουμε αυτόν που "δεν καταλαβαίνει Χριστό" (ας μου συγχωρεθεί η έκφραση ποιητική αδεία) , τότε συνεπαγωγικά, ως "ευαίσθητο" θα θεωρήσουμε αυτόν που "αντιλαμβάνεται" πολύ περισσότερα απο αυτά που ίσως αντέχει ο ψυχισμός του να "επεξεργαστεί" και να "απορροφήσει".....

Όλο αυτό το "Μοτίβο Συναισθησίας" είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη "κλίμακα".....Σαφώς και δεν υπάρχει "Άσπρο - Μαύρο".....Απόλυτα "Ευαίσθητος" και απόλυτα "Αναίσθητος"....

Υπάρχει μόνον Γκρίζο....

Ενδιάμεσες Καταστάσεις.....

λίγο απο το ένα, λίγο απο το άλλο σε τελείως ατομικές δόσεις....


Σαφώς αυτό το "στοιχείο του Ατομικού Ψυχισμού" συνδέεται με την Δυναμική "Εσωτερικής Εξέλιξης" του Ατόμου.....


Το "πως",

ίσως είναι ένα "Μεγάλο Παζλ",

                                   όπως άλλωστε οι Σχέσεις συνολικά του Ατομικού Ψυχισμού με την Δυναμική της Εσωτερικής Ανάπτυξης....
                 Ας δούμε πως συνδέεται λοιπόν αυτή η "Κλίμακα Συναισθησίας" με την Εσωτερική Ανάπτυξη........Έτσι, αν μη τι άλλο, για να μπορούμε να πούμε πως ξέρουμε να μετατρέπουμε τα "Εξωτερικά Δρώμενα" σε "Εσωτερικές Μυήσεις" μέσω της Διαλογιστικής Ανάλυσης......


Ο Νοών Νοείτο.... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 13, 2007, 14:10:13 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.586
 • Karma: 0
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Ευαισθησία και Εσωτερισμός
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 15, 2007, 19:43:54 »
Αγαπητέ Fr. Avaris,

το επίπεδο συνείδησής μας είναι άμεσα εξαρτώμενο από τον βαθμό ψυχικής ευαισθησίας που κατέχουμε.  Όσο πιο ευαισθητοποιημένοι γινόμαστε, στα προβλήματα των άλλων, αλλά και στην παρατήρηση του εσωτερικού μας κόσμου, τόσο πιο Σοφοί είμαστε. 

Στην κυριολεξία οι διδασκαλίες και η μυητική διαδρομή μέσω του Amorc, συνδράμουν έτσι ώστε ο ενασχολούμενος να γίνει ένα μέντιουμ, να αντιλαμβάνεται καταστάσεις πιο βαθιά και να διαισθάνεται θέματα, ασύλληπτα από τον επιφανειακό νου.

Όμως η υπερευαισθησία, μπορεί να μας φορτίσει πνευματικά, σε βαθμό υπερκόπωσης, να επηρεάσει το νευρικό μας σύστημα, μια και τα μηνύματα που δεχόμαστε, και η ανάλυση επί αυτών, αυξάνεται δραστικά. 

Η τέχνη του «να πράττουμε το ορθό απολύτως», η τέχνη της Σοφίας, η τέχνη της Πνευματικής Αλχημείας, φέρει ως απαραίτητα συστατικά της, την συναισθηματική νοημοσύνη, την ψυχική ευαισθησία, αλλά και την διανόηση, τον ορθολογισμό, ο οποίος αποτελεί πολύτιμο αντίβαρο, και απαραίτητο συστατικό της ψυχικής αρμονίας.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 25, 2007, 13:30:07 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Κανένας

 • Μηνύματα: 979
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ευαισθησία και Εσωτερισμός
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 20, 2007, 10:33:51 »
Αγαπητέ Avaris

Με το Ευαισθησία/Αναισθησία τι εννοείς?

1)   Ικανότητα/ανικανότητα να αντιλαμβάνεται κάποιος το περιβάλλον, την ψυχολογική διάθεση των άλλων, ψυχικά φαινόμενα, τι εννοείς? 
2)   Ικανότητα/ανικανότητα να έχει κάποιος αισθήματα? 
3)   Να έχει συναισθήματα αλλά να επηρεάζεται η σκέψη του υπερβολικά/καθόλου από αυτά?

Μπορείς να το διευκρινήσεις?

Θα πρέπει σαφώς να υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια "συναισθησίας" που "γεφυρώνουν" δημιουργικά το "κενό".   Δημιουργικά για ποιόν? Μα για την "θετική Εσωτερική Ανάπτυξη του Ατόμου" φυσικά.
Αυτό από πού προκύπτει?  Θεωρείς ότι σε κάθε δίπολο, το ένα άκρο πάντα οδηγεί στην εσωτερική ανάπτυξη, ενώ το άλλο απομακρύνει?  Το θεωρείς μόνο για το συγκεκριμένο παράδειγμα? 
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ευαισθησία και Εσωτερισμός
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 20, 2007, 11:32:52 »
Παράθεση
author=Κανένας link=topic=212.msg2518#msg2518 date=1182324831]
Αγαπητέ Avaris

Με το Ευαισθησία/Αναισθησία τι εννοείς?

1)   Ικανότητα/ανικανότητα να αντιλαμβάνεται κάποιος το περιβάλλον, την ψυχολογική διάθεση των άλλων, ψυχικά φαινόμενα, τι εννοείς? 
2)   Ικανότητα/ανικανότητα να έχει κάποιος αισθήματα? 
3)   Να έχει συναισθήματα αλλά να επηρεάζεται η σκέψη του υπερβολικά/καθόλου από αυτά?

Μπορείς να το διευκρινήσεις?

Η έννοια "Ψυχική Ευαισθησία" ξεκινάει απο πολύ απλά και καθημερινά "πράγματα" και φτάνει σε ασύλληπτα ύψη.

Στην καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου εκφράζεται κυρίως μέσα απο τα "συναισθήματα" και τις βασικές "αντιληπτικές ικανότητες" (5 αισθήσεις).

Όσο ανεβαίνει την κλίμακα της Εσωτερικής ανάπτυξης όμως το άτομο, τόσο αναφύονται, αναπτύσσονται ή  αναδύονται  και φυσικά "οξύνονται" όλο και περισσότερες "ικανότητες Ψυχικής αντίληψης".

Η "Ψυχική ευαισθησία" τότε μπορεί να πάρει άπειρες μορφές.

πχ "Καλλιτεχνική ευαισθησία" σε κάποιον, "Συμπόνοια" σε κάποιον άλλον, "Διόραση" σε κάποιον τρίτον.

Αυτή η τελευταία ιδιότητα είναι μάλιστα "Κομβική". Είναι το στάδιο που "οξύνεται σημαντικά" η λεγόμενη "6η αίσθηση" ή "Διαίσθηση".

Πλέον το "Ψυχικά ευαισθητοποιημένο άτομο" αρχίζει να αντιλαμβάνεται πράγματα και στοιχεία που δεν είναι "εμφανή" (στους μη "Ευαισθητοποιημένους Ψυχικά") δια γυμνού οφθαλμού αλλά ούτε και αποδεικνύονται εργαστηριακά, μα ούτε και μπορούν να προκύψουν απο τα "υπάρχοντα δεδομένα" τα οποία σε εκείνη τη φάση είναι συνήθως "λίγα" και "μη επαρκή" για να "πιστοποιήσουν τα συμπεράσματα" του "Ψυχικού ατόμου".

Είναι σαν να "βλέπει" πλέον το άτομο "μέσα" σε  άλλα άτομα, μέσα και πίσω απο την επιφάνεια των καταστάσεων.

Σε ανώτερο ακόμη επίπεδο "Ψυχικής εξέλιξης" θα δούμε το άτομο αυτό να "διαβάζει την σκέψη των άλλων", να "βλέπει δρώμενα" εξ' αποστάσεως, να επικοινωνεί με άλλα "πεδία" και "επίπεδα" (πχ Ακασικά Αρχεία).

Αυτό είναι το γενικό μοτίβο της "Κλίμακας του Ψυχικού και της Ψυχικής Ευαισθησίας".« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 20, 2007, 11:36:23 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Κανένας

 • Μηνύματα: 979
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ευαισθησία και Εσωτερισμός
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 20, 2007, 16:22:58 »
ΟΚ, άρα τα παίρνεις όλα.

Ναι, είναι ικανότητα.  Είναι ένα εργαλείο που καλύτερα να το έχεις, διότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.  Είναι ένδειξη ανώτερης εξέλιξης.  Αν όμως η ευαισθησία δεν ελέγχεται από μία ισχυρότατη θέληση (δυνατό ηλιακό πλέγμα), τότε το άτομο είναι απλά έρμαιο των ιδιαίτερων ικανοτήτων του.  Έχει κάποια ταλέντα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τον έλεγα εξελιγμένο.  Αν όμως έχει και την ισχυρή θέληση, τότε είναι εξελικτικά πολύ μπροστά.  (Ελπίζω να μη συγχέουμε την ισχυρή θέληση με τον εγωισμό, το οποίο πάλυ μας πάει πίσω).

Υπάρχει ένα ακόμα είδος ευαισθησίας το οποίο συμπεριφέρεται αντίστροφα.  Η ευαισθησία στις προσβολές, επικρίσεις, επιδοκιμασίες κτλ των άλλων.  Αν κάποιος επηρεάζεται εύκολα από αυτά, αυτό σημαίνει ότι έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση.    Αν θυμώνει εύκολα ή απογοητεύεται με την αποδοκιμασία, ή χαίρεται πολύ με τις επιδοκιμασίες, άστα να πάνε, σκλάβος της διάθεσης των άλλων είναι.  Αυτό σημαίνει χαμηλότερη, όχι υψηλότερη εξέλιξη. 

Αυτός που ότι και να λένε εις βάρος του:  Ειρωνείες, κακίες, κουτσομπολιά, αποδοκιμασίες, είτε δίκαια είτε άδικα, δεν καταλαβαίνει Χριστό (pardon me) και μπορεί να κρατάει την ψυχραιμία, ηρεμία, τότε αυτός έχει πάρα πολύ υψηλή αυτοεκτίμηση.  Σημάδι ανώτερης εξέλιξης.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 20, 2007, 16:41:22 από Κανένας »
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ευαισθησία και Εσωτερισμός
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 21, 2007, 10:41:21 »
Παράθεση
author=Κανένας link=topic=212.msg2524#msg2524 date=1182345778]
ΟΚ, άρα τα παίρνεις όλα.

Δεν είναι τόσο απλό. Είπαμε, τίποτα δεν είναι "άσπρο" ή "μαύρο". Όλα είναι "συνδυασμοί" "άσπρου - μαύρου" σε απολύτως "εξατομικευμένες δόσεις".

Έστω, να χωρίσουμε την Κλίμακα Ψυχικής Ευαισθησίας σε 100 υποστοιχεία (χαρακτηριστικά, δυνατότητες, επιτεύξεις, κλπ).

Κάποιος μπορεί να έχει πχ, τα 20 στοιχεία της Ψυχικής Κλίμακας υψηλά, τα 30 χαμηλά και τα 50 ανύπαρκτα.

Και κάποιος άλλος να έχει κάποια άλλα 20 στοιχεία υψηλά, κάποια άλλα 20 χαμηλά και κάποια άλλα 50 ανύπαρκτα.

Η συνολική αποτίμηση δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν να γίνει "καθ' οδόν".Παράθεση
Ναι, είναι ικανότητα.  Είναι ένα εργαλείο που καλύτερα να το έχεις, διότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.  Είναι ένδειξη ανώτερης εξέλιξης.
Αν όμως η ευαισθησία δεν ελέγχεται από μία ισχυρότατη θέληση (δυνατό ηλιακό πλέγμα), τότε το άτομο είναι απλά έρμαιο των ιδιαίτερων ικανοτήτων του.  Έχει κάποια ταλέντα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τον έλεγα εξελιγμένο.  Αν όμως έχει και την ισχυρή θέληση, τότε είναι εξελικτικά πολύ μπροστά.  (Ελπίζω να μη συγχέουμε την ισχυρή θέληση με τον εγωισμό, το οποίο πάλυ μας πάει πίσω).

Όντως, Ισχυρές Ψυχικές ικανότητες χωρίς αντίστοιχα ισχυρή θέληση που θα γίνει ο Ηνίοχος αυτών, είναι δυσάρεστη συνταγή.

Και φυσικά, συμφωνούμε πως καμία σχέση δεν έχει η Θέληση με τον Εγωϊσμό.

Απο την άλλη, οι ανεπτυγμένες Ψυχικές Ικανότητες - Ευαισθησία, δεν ήρθαν απο μόνες τους. Η ύπαρξή τους υποδηλώνει πως "κάποτε" το άτομο "δούλεψε" για να τις "αναπτύξει". Αυτό υποδηλώνει "εξέλιξη". Μην ξεχνάμε πως η "εξέλιξη" δεν μετράται μόνον επι της "παρούσας ενσάρκωσης". Το ότι "δεν ελέγχονται ακόμη", είναι απλώς ένα "προσωρινό εμπόδιο" που όπως "ξεπεράστηκε κάποτε" θα ξεπεραστεί και πάλι.

Είναι "επουσιώδες δηλαδή, και όχι "ουσιώδες".


Παράθεση
Υπάρχει ένα ακόμα είδος ευαισθησίας το οποίο συμπεριφέρεται αντίστροφα.  Η ευαισθησία στις προσβολές, επικρίσεις, επιδοκιμασίες κτλ των άλλων.  Αν κάποιος επηρεάζεται εύκολα από αυτά, αυτό σημαίνει ότι έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση.    Αν θυμώνει εύκολα ή απογοητεύεται με την αποδοκιμασία, ή χαίρεται πολύ με τις επιδοκιμασίες, άστα να πάνε, σκλάβος της διάθεσης των άλλων είναι.  Αυτό σημαίνει χαμηλότερη, όχι υψηλότερη εξέλιξη. 

Αυτός που ότι και να λένε εις βάρος του:  Ειρωνείες, κακίες, κουτσομπολιά, αποδοκιμασίες, είτε δίκαια είτε άδικα, δεν καταλαβαίνει Χριστό (pardon me) και μπορεί να κρατάει την ψυχραιμία, ηρεμία, τότε αυτός έχει πάρα πολύ υψηλή αυτοεκτίμηση.  Σημάδι ανώτερης εξέλιξης.


Όντως, όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, η πρωτογενής βασική εκδήλωση της Ψυχικής ευαισθησίας είναι οι Συναισθηματικές Προσλήψεις και εκδηλώσεις.

Στο Ψυχικά ευαίσθητο άτομο αυτές είναι εντονότατες. "Προσλαμβάνει" με μεγάλη ένταση, "εκδηλώνει" με μεγάλη ένταση.

Είναι απλά θέμα "εκπαίδευσης" για να "χαλιναγωγηθεί" η "Ένταση" αυτού του Ψυχικού Χειμάρρου. Είναι κάτι προσωρινό και οπωσδήποτε όχι ουσιώδες.

Το "ουσιώδες" είναι να υπάρχουν οι Ψυχικές Ικανότητες. Τα υπόλοιπα είναι θέμα εκπαίδευσης και "εσωτερικού δουλέματος".

Είναι σαν να έχεις ένα διαμάντι γεμάτο άσχετα πετρώματα γύρω του. Απλά το "καθαρίζεις" και αυτό είναι όλο.

Εαν δεν υπάρχει το διαμάντι όμως, ότι και να δουλέψεις με τα συναισθήματα και τα πρωτογενή κόμπλεξ , απλώς μια "Εσωτερική πειθαρχία" θα αποκτηθεί.

Άκρως απαραίτητη μεν για την "Εσωτερική Ανάπτυξη" , αλλά "Διαμάντι" πάντως εκ του μηδενός δεν θα γεννηθεί.

Ή μάλλον, θα γεννηθεί αλλά απλώς θα πάρει κάμποσο καιρό (ζωές) για να γίνει.


Avaris
Veritas Vos Velirabit

Ingmar

 • Μηνύματα: 21
 • Karma: 0
 • Επισκέψου την εσώτερη Γη-Αναδυόμενος βρες το Φως
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Ευαισθησία και Εσωτερισμός
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 21, 2007, 15:28:13 »
ΟΚ, άρα τα παίρνεις όλα.

Δεν είναι τόσο απλό. Είπαμε, τίποτα δεν είναι "άσπρο" ή "μαύρο". Όλα είναι "συνδυασμοί" "άσπρου - μαύρου" σε απολύτως "εξατομικευμένες δόσεις".

Σωστά. Πρακτικά, εξαρτάται απόλυτα από την αμφίδρομη σχέση εαυτού και κοινωνικού περίγυρου(ή "περιβάλλοντος").Είναι σίγουρα κάτι ιδιαίτερα περίπλοκο. Πολύ περισσότερο σε ό'τι αφορά όλους εμάς: παιδιά της υπερ-τεχνολογικής εποχής και των πανίσχυρων ΜΜΕ, άνθρωποι που ζούν -δυστυχώς,κατά μεγάλο μέρος- σε μια εποχή σχετικά "ανάπηρη" πνευματικά (και με την έννοια πως ελάχιστοι δεν αντιμετωπίζουν την υπερβατική πίστη με τρόπο ρηχό+επιφανειακό)...

Έστω, να χωρίσουμε την Κλίμακα Ψυχικής Ευαισθησίας σε 100 υποστοιχεία (χαρακτηριστικά, δυνατότητες, επιτεύξεις, κλπ).

Κάποιος μπορεί να έχει πχ, τα 20 στοιχεία της Ψυχικής Κλίμακας υψηλά, τα 30 χαμηλά και τα 50 ανύπαρκτα.

Και κάποιος άλλος να έχει κάποια άλλα 20 στοιχεία υψηλά, κάποια άλλα 20 χαμηλά και κάποια άλλα 50 ανύπαρκτα.

Η συνολική αποτίμηση δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν να γίνει "καθ' οδόν".

Και πάλι,τίθεται το ερώτημα πως πρακτικά ορίζεται το στοιχείο της Ψυχικής Κλίμακας,από τον καθένα από μας. Υπάρχουν ποικίλες ερμηνείες. Δεδομένου πως δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα με υπερ-δογματικό τρόπο.Για το "καθ'όδον", μήπως όμως υπάρχει και ζήτημα διαδικασίας (π.χ. εσ./συνειδητοποίηση σε βάθος χρόνου);Λέω μήπως..

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 24, 2007, 20:56:21 από admin »
V.I.T.R.I.O.L.

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ευαισθησία και Εσωτερισμός
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 23, 2007, 14:46:29 »
Παράθεση
author=Ingmar link=topic=212.msg2537#msg2537 date=1182428893]

Παράθεση
Avaris said:

Έστω, να χωρίσουμε την Κλίμακα Ψυχικής Ευαισθησίας σε 100 υποστοιχεία (χαρακτηριστικά, δυνατότητες, επιτεύξεις, κλπ).

Κάποιος μπορεί να έχει πχ, τα 20 στοιχεία της Ψυχικής Κλίμακας υψηλά, τα 30 χαμηλά και τα 50 ανύπαρκτα.

Και κάποιος άλλος να έχει κάποια άλλα 20 στοιχεία υψηλά, κάποια άλλα 20 χαμηλά και κάποια άλλα 50 ανύπαρκτα.

Η συνολική αποτίμηση δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν να γίνει "καθ' οδόν".


=Και πάλι,τίθεται το ερώτημα πως πρακτικά ορίζεται το στοιχείο της Ψυχικής Κλίμακας,από τον καθένα από μας. Υπάρχουν ποικίλες ερμηνείες. Δεδομένου πως δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα με υπερ-δογματικό τρόπο.Για το "καθ'όδον", μήπως όμως υπάρχει και ζήτημα διαδικασίας (π.χ. εσ./συνειδητοποίηση σε βάθος χρόνου);Λέω μήπως..


Καθ' οδόν είναι αδύνατον να κρίνουμε διότι ακόμη είμαστε στην "προσπάθεια Εσωτερικής Ανύψωσης". Άρα, δεν μπορούμε ακόμη να "διακρίνουμε" τις καταστάσεις και το πως εφαρμόζονται στην Ψυχική Κλίμακα , στην ολοκληρία τους.

Πως είναι δυνατόν πχ, εγώ ή εσύ να κρίνουμε ποιός απο τους δύο μας είναι σε "Υψηλότερο σημείο" της Κλίμακας Ψυχικής ευαισθησίας απο τον άλλον?

Μόνον ένας τρίτος θα μπορούσε και μόνον εφόσον ήταν ο ίδιος πολύ πολύ ψηλά στην εν λόγω Κλίμακα. Ή με άλλα λόγια, ένας Υψηλής Τάξεως Μυημένος.

Τώρα, το τι στοιχεία περιλαμβάνει αυτή η Κλίμακα Ψυχικής Ευαισθησίας, θα πρέπει να το δούμε όσο γίνεται πιο "διευρυμένα".

Δεν μπορούμε να απορρίψουμε πχ το ότι κάποιος σε ένα Σύστημα Γνώσης έχει αίσθηση επαφής με "άλλες οντότητες" επειδή σε ένα άλλο Σύστημα Κοσμοθεώρησης απορρίπτεται η ύπαρξη Οντοτήτων.

Αποδεχόμαστε μεν ως στοιχείο της Κλίμακας Ψυχικής Ευαισθησίας αυτή την "ικανότητα" κρατώντας την "ουσία" της  (ως Εν δυνάμει Ψυχική δυνατότητα) χωρίς να υπεισερχόμαστε σε άλλους αφοριστικούς ή άκριτα δεκτικούς Λογισμούς.

Με το ίδιο σκεπτικό, αυτή η Κλίμακα περιλαμβάνει εκατοντάδες τέτοια "Στοιχεία" που πιστοποιούν "ανάδυση Ψυχικών Ικανοτήτων και Δεξιοτήτων".
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 23, 2007, 14:58:06 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit