Αποστολέας Θέμα: Ταινία - Άγγελοι και Δαίμονες  (Αναγνώστηκε 4358 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Ταινία - Άγγελοι και Δαίμονες
« στις: Αυγούστου 02, 2009, 16:33:10 »
http://www.youtube.com/watch?v=ASVeN-58HKk&feature=fvst

http://www.ert.gr/cinema/nea/aggeloi-kai-daimones-sto-cern.htm

Άγγελοι και Δαίμονες" στο CERN       
Συντάχθηκε απο τον/την Τίνα Βαλαούρα     
 
 
Την ιδανική ευκαιρία για να θέσουν τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το μύθο γύρω από το διάσημο πείραμα του CERN βρήκαν οι Ευρωπαίοι φυσικοί στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου "Άγγελοι και Δαίμονες" (στα ελληνικά το βιβλίο κυκλοφόρησε ως "Illuminati-Οι Πεφωτισμένοι"), του Νταν Μπράουν , συγγραφέα του μπεστ-σέλερ "Κώδικας Ντα Βίντσι". Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας, το γνωστό CERN, υποδέχτηκε πρόσφατα τον ηθοποιό Τομ Χανκς και το σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ, οι οποίοι παρουσίασαν σκηνές από τη νέα ταινία -που εμπλέκει το διάσημο επιστημονικό κέντρο της Γενεύης σε μια ιστορία τρομοκρατίας- και ζήτησαν τις συμβουλές και τις επισημάνσεις των πλέον ειδικών ως προς την αληθοφάνεια τους.


Διαφωτιστική συνεργασία

Να υπενθυμίσουμε ότι το μεγαλειώδες πείραμα που απέβλεπε στην αναπαράσταση του Big Bang δημιούργησε σύγχυση, μέχρι και φόβο σε μερίδα του κοινού. Η αναζήτηση του "Άγιου δισκοπότηρου της Φυσικής", δηλαδή η απόδειξη της ύπαρξης του "σωματιδίου του Θεού" (όπως ονομάζεται το μποζόνιο Χιγκς) σε συνδυασμό με τη φρενίτιδα των media που περιέπεσαν σε πλείστες υπερβολές, οδήγησε αρκετούς ανθρώπους να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να καταφθάσει το τέλος του κόσμου!

Οι επιστήμονες του CERN ευελπιστούν, τώρα, μέσω της ταινίας να βάλουν τα πράγματα στη θέση όπου ανήκουν: στην πραγματικότητα ή στη σφαίρα της φαντασίας.

Το βασικό πρόβλημα είναι το πώς αντιλαμβάνεται κανείς την αντι-ύλη, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Τζέημς Γκίλις. "Όπως σωστά περιγράφει ο Μπράουν στο βιβλίο του, όταν η ύλη συναντά την αντι-ύλη αλληλοεξουδετερώνονται αφήνοντας πίσω τους μόνο ενέργεια. Ένα από τα μεγάλα μυστήρια του Σύμπαντος είναι πώς κατάφερε να επικρατήσει η ύλη της αντι-ύλης, ώστε να μπορούμε να υπάρχουμε κι εμείς σήμερα" σημείωσε και διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ο κόσμος δεν έχει να φοβάται τίποτε από τις έρευνες.

"Η ταινία μάς δίνει την ευκαιρία να δείξουμε πόσο συναρπαστική είναι η έρευνα για την αντι-ύλη", συμπλήρωσε ο Σέργιο Μπερτολούτσι, διευθυντής έρευνας του CERN.

Ο Γκίλις αναγνώρισε τη φιλότιμη προσπάθεια του Ρον Χάουαρντ να μείνει πιστός στην επιστημονική αλήθεια, παραδέχτηκε ωστόσο ότι ορισμένες πτυχές του βιβλίου του Μπράουν είναι "αναπόφευκτα φανταστικές".

Ικανοποιημένος δήλωσε και ο σκηνοθέτης Ρ. Χάουαρντ για τη διάθεση συνεργασίας του επιστημονικού προσωπικού που "μας έδωσαν πρόσβαση σε μερικά απίστευτα μέρη", όπως είπε.

Οι επαφές με το CERN ξεκίνησαν στις αρχές του 2007 και ένα μέρος της ταινίας γυρίστηκε στο ερευνητικό κέντρο, προτού καν ξεκινήσει το πείραμα.

Πρωταγωνιστής ο Τομ Χανκς και πάλι στο ρόλο του καθηγητή του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκτον, που πάλι, όπως και στον "Κώδικα Ντα Βίντσι", βρίσκεται αντιμέτωπος με δυνάμεις που έχουν πανάρχαιες ρίζες αλλά και ένα πολύ σύγχρονο παρόν.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται μια μυστική αδελφότητα που προσπαθεί να εξαλείψει το Βατικανό και ό,τι αυτό εκπροσωπεί, χρησιμοποιώντας ποσότητα αντι-ύλης που έχει κλέψει από το υπόγειο Κέντρο στα γαλλο-ελβετικά σύνορα.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είναι γυρισμένο στη Ρώμη, οι αρχικές σκηνές αφορούν το CERN, ενώ υπάρχουν και πλάνα από τον "άτυχο" μεγάλο επιταχυντή αδρονίων, ο οποίος μέχρι το Σεπτέμβριο βρίσκεται σε αναγκαστική αδράνεια λόγω της σοβαρής περυσινής βλάβης του.

Η ταινία, της Sony Pictures, θα αρχίσει να προβάλλεται στις 15 Μαΐου.

Πηγές: Reuters,ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ταινία - Άγγελοι και Δαίμονες
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 02, 2009, 16:44:44 »
Τώρα ποιοι είναι οι πραγματικοί δαιμονισμένοι (Δαίμονες) και ποιοι οι πραγματικοί φωτισμένοι ('Αγγελοι), οι "Πεφωτισμένοι" ή το "Παπαδαριό", είναι προϊον Αυθεντικής Φώτισης...  :D
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/