Αποστολέας Θέμα: rotary  (Αναγνώστηκε 2466 φορές)

Kαζαντζακικός

 • Μηνύματα: 441
 • Karma: 0
  • Προφίλ
rotary
« στις: Ιούλιος 10, 2009, 14:22:41 »
τι ειναι το ροταρυ??

εκτος απο γενικολογες κλισε προτασεις στις διαδικτυακες μου ερευνες δεν βρηκα κατι αλλο...

παρακαλω οποιον αδερφο γνωριζει να μας πει την αποψη του..
Το μόνο πράγμα που φοβάμαι, είναι να μην γίνω μια αρμάδα που ξεκίνησε να σκίσει τον ωκεανό και τελικά βουλιάξει σε μια σπιτίσια σκάφη...

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.584
 • Karma: 0
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: rotary
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 13, 2009, 17:17:05 »
http://www.rotaryeclubzante.gr/gr/aboutrotary.php

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΤΑΡΥ;

Το Ρόταρυ είναι μία παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση προσφοράς υπηρεσιών. Τα μέλη του είναι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο και τις υπηρεσίες τους, για να βοηθούν άλλους συνανθρώπους τους στις κοινότητες τους και σε ολόκληρο τον κόσμο.

O ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΥ

Ο Σκοπός του Ρόταρυ είναι να ενθαρρύνει και να προωθεί την ιδέα της προσφοράς υπηρεσιών, ως βάση κάθε αξιόλογης προσπάθειας, και ειδικότερα να ενθαρρύνει και να προωθεί:
1. Την ανάπτυξη της γνωριμίας, ως μία ευκαιρία για προσφορά.
2. Τις υψηλές ηθικές αξίες στις επιχειρήσεις και τα επαγγέλματα, την αναγνώριση της αξίας όλων των χρησίμων ενασχολήσεων και την εξύψωση της ενασχόλησης του κάθε Ροταριανού, ως μία ευκαιρία προσφοράς προς την κοινωνία.
3. Την εφαρμογή της ιδέας της προσφοράς υπηρεσιών στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του κάθε Ροταριανού.
4. Την προώθηση της διεθνούς κατανόησης, της καλής θέλησης και της ειρήνης μέσω της παγκόσμιας συναδέλφωσης των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών, ενωμένων στην ιδέα της προσφοράς υπηρεσιών.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Ρόταρυ ιδρύθηκε την 23η Φεβρουαρίου 1905, στο Σικάγο των ΗΠΑ, από τον δικηγόρο Πωλ Χάρρις και τρεις φίλους του.

Σήμερα έχει επεκταθεί σε 165 χώρες με περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια μέλη, τα οποία ανήκουν σε περισσότερους από 32.000 Ροταριανούς ομίλους.
Οι όμιλοι αυτοί διοικητικά συγκροτούν 530 Περιφέρειες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Ρόταρυ επεκτάθηκε στην Ελλάδα το 1928 με την ίδρυση του P.O. Αθηνών.
Οι Ροταριανοί όμιλοι της Ελλάδας ανήκουν στην 2470 και 2480 Περιφέρεια του Δ.Ρ με περισσότερα από 3.000 μέλη.


ΟΝΟΜΑΣΙΑ-ΕΜΒΛΗΜΑ

Η ονομασία Ρόταρυ προήλθε από το εξής γεγονός. Οι πρώτες συναντήσεις των Ροταριανών γίνονταν στον τόπο εργασίας του κάθε μέλους εκ περιτροπής.
Αυτή η λειτουργία στην αγγλική γλώσσα περιγράφεται με την λέξη «Rotation», και εξ αυτού, προήλθε η ονομασία της οργάνωσης, Ρόταρυ.
Το έμβλημα του Ρόταρυ είναι ο οδοντωτός τροχός, ο οποίος αποτελείται από 6 ακτίνες, 24 οδόντες και την σφήνα στο κέντρο του.
Τα επίσημα χρώματα του Ρόταρυ είναι δύο: το μπλε, που συμβολίζει τον διεθνή χαρακτήρα της οργάνωσης και το χρυσό, που συμβολίζει την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο των δραστηριοτήτων του.


ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ

Οι Ροταριανοί όμιλοι συνεδριάζουν κάθε εβδομάδα σε τακτή ημέρα, ώρα και τόπο για να χαρούν την συναδέλφωση, για να συζητήσουν ενδιαφέροντα και ενημερωτικά θέματα και για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν προγράμματα προσφοράς υπηρεσιών τοπικού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Ροταριανοί είναι άνδρες ή γυναίκες, επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, οι οποίοι κατοικούν ή εργάζονται στην περιοχή του ανάλογου ομίλου ή στις όμορες περιοχές μ' αυτόν. Ένας Ροταριανός έχει το καθήκον και την υποχρέωση να είναι ταμειακά ενήμερος προς τον όμιλο του και να είναι παρών τουλάχιστον στο 60% των συναντήσεων του ομίλου του. Ταυτόχρονα έχει το δικαίωμα να παραστεί σε όποια εκδήλωση άλλου ομίλου επιθυμεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Το Ρόταρυ ως παγκόσμια οργάνωση έχει στις τάξεις του μέλη όλων των θρησκειών και των δογμάτων, καθώς και διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων. Έτσι το Ρόταρυ δεν επιτρέπει τις θρησκευτικές και πολιτικές συζητήσεις στην διάρκεια των εκδηλώσεων του. Όμως το Ρόταρυ σέβεται το θρήσκευμα του κάθε μέλους του, και πιστεύει ανεπιφύλακτα στην απεριόριστη αξία της πίστης στο Θεό και στην ενσυνείδητη εκπλήρωση των θρησκευτικών καθηκόντων των μελών του. Ταυτόχρονα, οι 3 Ροταριανοί θα πρέπει να έχουν εθνική συνείδηση, να είναι νομοταγείς σύμφωνα με τους νόμους της χώρας τους και φιλοπάτριδες.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το Ρόταρυ κατατάσσει το έργο και την προσφορά του σε 4 άξονες λειτουργίας και δραστηριοτήτων, τους οποίους ονομάζει Λεωφόρους Δράσης. Αυτές είναι:
1. Η Εσωτερική Δράση, που έχει αντικείμενο την εσωτερική λειτουργία του ομίλου,
2. Η Επαγγελματική Δράση, που έχει αντικείμενο την προώθηση των υψηλών ηθικών αξιών στην άσκηση της επιχειρηματικής και επαγγελματικής ζωής του Ροταριανού,
3. Η Κοινοτική Δράση, που έχει αντικείμενο την πιστοποίηση των αναγκών της κοινότητας και την κάλυψη αυτών με προγράμματα προσφοράς υπηρεσιών, και
4. Η Διεθνής Δράση, που έχει αντικείμενο την προώθηση της διεθνούς κατανόησης, της ειρήνης και της καλής θέλησης μεταξύ όλων των ανθρώπων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το Ρόταρυ σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα προσφοράς υπηρεσιών σχετικά με την επίλυση προβλημάτων των νέων, καταπολέμησης του αναλφαβητισμού, επαγγελματικού προσανατολισμού, ανακούφισης από την πείνα, βελτίωσης των συνθηκών ζωής, εξάλειψης ασθενειών, αποκατάστασης καταστροφών, προστασίας του περιβάλλοντος, περίθαλψης αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας,
βοήθειας σε άτομα με ειδικές ανάγκες, και πολλά άλλα.

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΙΔΡΥΜΑ

Το Ρόταρυ το 1917, ίδρυσε το Ροταριανό Ίδρυμα που μέσω αυτού υλοποιούνται τα μεγάλα εκπαιδευτικά και ανθρωπιστικά προγράμματα προσφοράς υπηρεσιών, όπως: το πρόγραμμα Polio-plus, για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας και των άλλων παιδικών ασθενειών από τον πλανήτη μας, το πρόγραμμα Πρεσβευτικών Υποτροφιών, το μεγαλύτερο ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα διεθνών υποτροφιών παγκοσμίως, το πρόγραμμα Ομάδων Ανταλλαγής Μελέτης, για νέους και νέες να γνωρίσουν άλλες χώρες, πολιτισμούς και να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους, που ασκούν το ίδιο επάγγελμα, χορηγίες σε Καθηγητές Πανεπιστημίου, να διδάξουν σε αναπτυσσόμενες χώρες, υλοποίηση μεγάλων ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων διεθνώς, για την πείνα, την υγεία , τον ανθρωπισμό, για την επίλυση των συγκρούσεων και την προώθηση της ειρήνης.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το Ρόταρυ είναι επίσημος σύμβουλος του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά θέματα. Συνεργάζεται με καταξιωμένες διεθνείς οργανώσεις, όπως: η UNICEF, η UNESCO, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, πολλά Ιδρύματα και φορείς.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/