Αποστολέας Θέμα: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα  (Αναγνώστηκε 22310 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« στις: Ιουνίου 20, 2009, 21:33:49 »
http://www.sos-athens.gr/portal/pdfs/genika/xorto-pneym.raji.pdf

Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
του Διδασκάλου ΣαντΡατζίντερ Σινγκ

Όταν φέρνουμε στη σκέψη μας το θέμα της χορτοφαγίας, συνήθως τοσυνδέουμε με την υγεία του φυσικού μας σώματος. Πράγματι, όσοιασχολούνται με τα θέματα αυτά που συμβάλλουν στη βελτίωση της φυσικήςμας κατάστασης και υγείας, γνωρίζουν ότι η χορτοφαγία έχει αρχίσει πλέον νασυνιστάται και να προωθείται από πολλούς γιατρούς, που πιστεύουν ότι ηδιατροφή αυτή όχι μόνο παρέχει άριστες διατροφικές προϋποθέσεις στονανθρώπινο οργανισμό, αλλά συγχρόνως λειτουργεί και προληπτικά σε σχέση μεπολλές νόσους, οι οποίες οφείλονται στην κατανάλωση συγκεκριμένωνμη χορτοφαγικών τροφών. Ποια είναι όμως η σχέση της χορτοφαγίας με τηνπνευματική πλευρά της ζωής μας και με ποιο τρόπο συνδέεται η πνευματική μαςπρόοδο με τις τροφές που τρώμε; Εκτός από τα οφέλη της χορτοφαγίας στον τομέα της φυσικής ευεξίας και τηςυγείας, υπάρχει και μια άλλη εξ ίσου σημαντική διάσταση, η οποία αφορά στοντρόπο με τον οποίο η διατροφή αυτή μπορεί να βοηθήσει το νου και την ψυχήμας. Κατ' αρχήν, η πνευματικότητα δεν σχετίζεται με την εσωτερική μας ανάπτυξη, μόνο σε προσωπικό επίπεδο.

Η πνευματικότητα, στην πραγματικότητα, αποτελεί ένα τρόπο ζωής, ο οποίος προϋποθέτει αγάπη και ενδιαφέρον για όλατα ζωντανά πλάσματα της Δημιουργίας. Ακόμη η πνευματικότητα έχει σανστόχο το να μας φέρει πιο κοντά στην αληθινή μας φύση, στον αληθινό μαςεαυτό, ο οποίος είναι ομοούσιος με τον Πατέρα. Από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι ολόκληρο το σύμπαν και επομένως και η γηστην οποία ζούμε και όλα τα πλάσματα που υπάρχουν, έχουν δημιουργηθεί απότον ίδιο το Θεό, είναι φυσικό να σεβόμαστε κάθε μορφή ζωής και νααποφεύγουμε κάθε πράξη που θα μπορούσε να καταστρέψει ταέργα του Δημιουργού μας. Όσοι είναι αληθινά συνδεδεμένοι με τον Κύριο, αισθάνονται αγάπη για όλα ταπλάσματα, μικρά ή μεγάλα. Το Φως του Θεού που βλέπουμε μέσα στουςάλλους, υπάρχει και μέσα σε όλες τις υπόλοιπες μορφές ζωής, από το ταπεινόμυρμήγκι, μέχρι το πανίσχυρο λιοντάρι. Υπάρχει τόσο μέσα στο φίδι, όσο καιμέσα στην αγελάδα, στα ψάρια και στα πτηνά.

Όταν κοιτάζουμε τη ζωή με τα μάτια της ψυχής μας, βλέπουμε το Θεό ακόμη και μέσα στα πιο ασήμαντα ή στα πιο αλλόκοτα πλάσματα που υπάρχουν σ' αυτό τον κόσμο. Βλέποντας τα πράγματα μέσα απ' αυτό το πρίσμα, αναπτύσσουμε αγάπη για κάθε τι που υπάρχει. Η ψυχή, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη του Θεού μέσα σε κάθε ζωντανόπλάσμα, θεωρεί αδιανόητο το να αφαιρεί κάποιος τη ζωή ενός άλλου όντος. Όταν αρχίζουμε να βλέπουμε τη ζωή μέσα από το πρίσμα της συνειδητότηταςτης φωτισμένης ψυχής, αρχίζουμε να αναπτύσσουμε ευγένεια και σεβασμόαπέναντι σε κάθε μορφή ζωής. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τονοποίο πολλοί άνθρωποι, που έχουν επαφή με την ψυχή τους, στρέφονται στηνχορτοφαγία. Αισθάνονται, μάλιστα, ότι ο Θεός έχει φροντίσει ώστε να υπάρχειαρκετή τροφή για τον άνθρωπο σε φυτική μορφή, πράγμα που σημαίνει ότιαφού αυτή είναι αρκετή για να μας συντηρεί, δεν υπάρχει λόγος να αφαιρούμε τη ζωή άλλων πλασμάτων, που κι αυτά έχουν δημιουργηθεί από το Θεό, προκειμένου να τραφούμε εμείς. Πνευματικότητα σημαίνει να έχουμε συμπόνιακαι να ενδιαφερόμαστε για τους άλλους. Σε σχέση με την τροφή, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρατηρείται μίαανομοιομορφία και άνιση κατανομή των τροφικών πόρων, πράγμα που σημαίνειότι σε κάποιες χώρες υπάρχει αφθονία τροφίμων, ενώ σε άλλες συμβαίνει τοαντίθετο.

Η χορτοφαγία, όμως, θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα σοβαρό οικονομικό πλεονέκτημα, προς όφελος των φτωχών χωρών της Γης, αφού όπωςέλεγε και ο Διδάσκαλος Σαντ Ντάρσαν Σινγκ, αν χρειάζονται 10 στρέμματαβοσκοτόπων για την παραγωγή μίας συγκεκριμένης ποσότητας ζωικήςπρωτεΐνης, η ίδια ποσότητα πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης, θα μπορούσε ναπαραχθεί από ένα μόνο στρέμμα γης. Έτσι, 9 στρέμματα γης σπαταλιούνται, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ζωικές πρωτεΐνες. Όταν γίνεται τόσος αγώναςγια την εξάλειψη της πείνας στον κόσμο, αυτός ο υπολογισμός δε μπορεί ναπαραβλέπεται. Για όσους επιδιώκουν να ακολουθήσουν το δρόμο της πνευματικότητας, ηχορτοφαγία αποτελεί μία επέκταση της πνευματικής τους άσκησης. Τα φυτά, καθώς έχουν ελάχιστη συνειδητότητα, αποτελούν την ιδανικότερη τροφή γιαόσους έχουν αναπτύξει συμπόνια για κάθε πλάσμα της Δημιουργίας.

Οι πνευματικοί Διδάσκαλοι αναφέρουν πολύ συχνά, ότι η χορτοφαγία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να βρουν το Θεό. Γι αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που οδηγεί στην αυτογνωσία και στην πραγμάτωση του Θεού, η καθαρά χορτοφαγική διατροφή έχει καθοριστική σημασία.

Γιατί συμβαίνει, όμως, να συμφωνούν απόλυτα οι μεγάλοι άγιοι όλων των εποχών, οι μεγάλοι φιλόσοφοι, οι μύστες και οι ιδρυτές όλων των γνωστών θρησκειών, σε σχέση με την αναγκαιότητα της χορτοφαγίας για την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου; Ένας από τους λόγους της ομοφωνίας αυτής είναι ηκοινή παραδοχή του νόμου της "Δράσης και Αντίδρασης", ενός γνωστού νόμουτης φυσικής, σύμφωνα με τον οποίο, για κάθε δράση υπάρχει πάντα η ανάλογηαντίδραση.

Είναι επομένως λογικό να συμπεράνουμε και να κατανοήσουμε ότι αν για τονπόνο που προκαλούμε στους άλλους με τις σκέψεις, τα λόγια ή τις πράξεις μας, πρέπει να πληρώσουμε υποφέροντας κι εμείς, οι συνέπειες που έχουμε όταναφαιρούμε τη ζωή ενός πλάσματος, ακόμη κι όταν πρόκειται για τα κατώτεραόντα της Δημιουργίας, είναι πολύ σοβαρές. Ο νόμος αυτός της "Δράσης και τηςΑντίδρασης" που προκαλείται από κάθε δική μας δράση, αποτελεί τη βάση τηςδιδασκαλίας όλων των μεγάλων αγίων, των πνευματικών Διδασκάλων και τωνιδρυτών όλων των θρησκειών του κόσμου. Έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε τώρα τους λόγους για τους οποίους ο Βούδας, ο Μαχαβίρα, ο γκουρού Νανάκ, ο Ιησούς, ο Μωυσής, οι Έλληνες φιλόσοφοι καιοι Ινδοί άγιοι, ζητούσαν από τους μαθητές τους να ακολουθούν τη χορτοφαγία. Όποιες κι αν είναι οι θρησκευτικές ή οι πνευματικές πεποιθήσεις τωνανθρώπων, υπάρχουν κατά βάση ορισμένα σημεία τα οποία είναι κοινά και σταοποία συμφωνούν όλοι. Κατ' αρχήν όλοι συμφωνούν στο ότι υπάρχει μίαΔημιουργική Δύναμη, για την οποία μπορεί να χρησιμοποιούμε τονόρο "Θεός" ή οποιοδήποτε άλλο όνομα.

Συμφωνούν επίσης ότι όλοι εμείς είμαστε ψυχές, τμήματα Εκείνου, του ΕνόςΔημιουργού. Επί πλέον, οι περισσότερες θρησκείες συμφωνούν στο ότι και ταζώα έχουν συνειδητότητα, δηλαδή ψυχή, πράγμα που σημαίνει ότι κι αυτάεπίσης αποτελούν ένα μέρος του Θεού. Επομένως, η πνευματική βάση τηςχορτοφαγίας ανάγεται στην κοινή αποδοχή της αλήθειας αυτής και τουγεγονότος ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να αφαιρεί τη ζωή άλλων όντων, ούτε ναπροκαλεί βλάβη στα υπόλοιπα πλάσματα της Δημιουργίας. Ένα υπέροχο παράδειγμα μη-βίας, απέναντι σε όλα τα πλάσματα, συναντούμεστη ζωή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Ο μεγάλος αυτός Άγιος αγαπούσε όλα τα ζώα, που όπως αναφέρεται μαζευόταν γύρω του και καθόταν κοντά τουχωρίς να τον ενοχλούν, όταν εκείνος ήταν βυθισμένος σε προσευχή καιδιαλογισμό. Υπάρχει ακόμα και μία άλλη χαρακτηριστική ιστορία, σύμφωνα μετην οποία ένας ψαράς έπιασε κάποτε ένα μεγάλο ψάρι και καθώς περνούσε μετη βάρκα του, είδε τον Άγιο Φραγκίσκο που καθόταν κοντά στην όχθη τηςλίμνης και θέλησε να του το προσφέρει σαν δώρο. Ο Άγιος το δέχτηκε μεμεγάλη χαρά και το πήρε στα χέρια του με αγάπη, αποκαλώντας το μάλιστα"αδελφό"!

Στη συνέχεια το έβαλε πάλι προσεκτικά μέσα στα νερά της λίμνης, χαρίζοντας του έτσι τη ζωή. Λέγεται ότι το ψάρι τότε, αντί να κολυμπήσει καινα φύγει μακριά, παρέμεινε κοντά στο σημείο όπου καθόταν ο άγιοςΦραγκίσκος και προσευχόταν και δεν απομακρύνθηκε παρά μόνο αφού ο άγιοςσταμάτησε να προσεύχεται και του είπε να φύγει! Επομένως, αν θέλουμε να βρούμε το Θεό, πρέπει να έχουμε στοργή και αγάπηαπέναντι σε κάθε πλάσμα της Δημιουργίας Του. Αυτός είναι και ο λόγος που ηχορτοφαγική διατροφή πρέπει να αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος τηςπνευματικής ζωής. Αν πιστεύουμε αληθινά ότι όλοι εμείς αποτελούμε ένα κόσμο, τότε πρέπει ναθεωρούμε ότι όλα τα όντα που ζουν μέσα σ' αυτόν, είτε είναι ζώα, είτε είναιάνθρωποι, είναι μέλη μίας οικογένειας, της δικής μας οικογένειας. Μόνο τότεθα μπορέσουμε να αγαπούμε και να φροντίζουμε και τα άλλα πλάσματα, όπωςφροντίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Μ' αυτό τον τρόπο θα συμβάλουμε κιεμείς από την πλευρά μας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, ενός κόσμουειρήνης και αγάπης. Ακόμα αν θέλουμε να συνδυάσουμε την ανάγκη γιασυντήρηση του υλικού μας σώματος με την αρχή της μη-βίας, πρέπει ναακολουθούμε τη χορτοφαγική διατροφή, η οποία προκαλεί και τη μικρότερηβλάβη στη φύση. Αυτοί που ασχολούνται με την πνευματικότητα, γνωρίζουν ότι όλοι οι άγιοι, όλων των θρησκειών και όλων των εποχών, τονίζουν ότι ο Θεός που είναι ηΔημιουργική Δύναμη των πάντων, βρίσκεται μέσα μας. Για να βρούμε το Θεόκαι Δημιουργό μας, καθώς και τον αληθινό μας εαυτό που είναι η ψυχή, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας εσωτερικά. Η διαδικασία αυτή τηςεσωστροφής ονομάζεται διαλογισμός. Για να διαλογιστούμε, πρέπει νακαθίσουμε σε σιγή και να εστιάσουμε την προσοχή μας στο σημείο που μπορείνα γίνει η σύνδεσή μας με τη Θειότητα, εσωτερικά, στο σημείο του ΤρίτουΟφθαλμού. Για να είναι επιτυχής ο διαλογισμός μας είναι απαραίτητο, κατ' αρχή θα πρέπει να ακινητοποιήσουμε το νου μας και να αρχίσουμε ναχρησιμοποιούμε την εσωτερική μας όραση και ακοή, έτσι ώστε να μπορέσουμενα δούμε το Φως και να ακούσουμε τον Ήχο του Θεού μέσα μας. Το ρεύμα αυτό του Φωτός και του Ήχου του Θεού, είναι το ρεύμα που ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει μέσα μας, καθώς διαλογιζόμαστε.

Οι Διδάσκαλοι της Πνευματικότητας διδάσκουν μία μέθοδο διαλογισμού, η οποία ονομάζεται"Σούρατ Σαμπντ Γιόγκα" ή Διαλογισμός στον Ιερό Ήχο. Σύμφωνα με τη μέθοδοαυτή, η προσοχή μας πρέπει να εστιασθεί εσωτερικά για να βιώσουμε το ρεύματου Φωτός και του Ήχου του Θεού. Το Θείο Ρεύμα υπάρχει ήδη μέσα μας καιπρέπει απλά να μάθουμε την τεχνική του διαλογισμού, που θα μας επιτρέψει νασυνδεθούμε με αυτό. Για το διαλογισμό απαιτείται ηρεμία και ακινητοποίηση του νου. Όμως η ακινητοποίηση του νου δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν μέσα μας κυκλοφορούνουσίες που έχουν σχέση με την πέψη κρέατος και αβγών. Η προσοχή μαςεξακολουθεί να παραμένει εστιασμένη, μέσω των αισθήσεων, στα εξωτερικάερεθίσματα αυτού του κόσμου, δηλαδή τους ήχους, τις εικόνες, τις οσμές, τιςγεύσεις, κτλ. Και η κατάσταση αυτή, μέσα στο συνεχή θόρυβο και τα"παράσιτα" αυτού του κόσμου, δε μας επιτρέπει να συντονιστούμε με το ΙερόΡεύμα εσωτερικά. Υπάρχει και μία προκαταρκτική μέθοδος, που ονομάζεται "Διαλογισμός στοΘείο Φως", που μας επιτρέπει να έχουμε μία πρώτη γεύση της τεχνικής αυτής. Κατά βάση πρόκειται για μία πολύ απλή μέθοδο. Για το σκοπό αυτό, πρέπει νακαθίσουμε σε μέρος και με τρόπο που να αισθανόμαστε βολικά και άνετα, ώστενα μπορέσουμε να παραμείνουμε όσο γίνεται περισσότερο χρόνο, χωρίς νααλλάξουμε στάση. Κλείσετε τα μάτια σας απαλά, όπως όταν τα κλείνετε ότανπρόκειται να κοιμηθείτε. Προσηλώσετε την προσοχή σας ακριβώς μπροστά σας. Για να ακινητοποιήσετετο νου, αρχίστε να επαναλαμβάνετε νοερά όποιο όνομα του Θεού νομίζεται ότιμηχανικά μπορείτε να επαναλαμβάνετε καλύτερα. Κοιτάζοντας σταθερά στοκέντρο του πεδίου που εμφανίζεται μπροστά σας, μπορείτε να βιώσετεμακαριότητα, ειρήνη και χαρά. Όσοι έχουν ήδη μυηθεί στα μυστήρια τουΥπερπέραν, αρχίζουν καθώς διαλογίζονται να βλέπουν αστραπές φωτός, φώταδιαφόρων χρωμάτων, καθώς και διάφορες εσωτερικές εικόνες. Για όλα αυτά, όμως, απαιτείται εσωτερική συγκέντρωση. Η συγκέντρωση αυτήεπιτυγχάνεται όταν είμαστε ήρεμοι και ατάραχοι. Αν όμως χρησιμοποιούμε γιατροφή μας τις σάρκες σκοτωμένων ζώων, η συνειδητότητά μας επηρεάζεταιαρνητικά. Ας αναλογιστούμε μόνο πόσες τοξικές ουσίες βάζουμε στονοργανισμό με την πέψη του κρέατος. Οι ουσίες αυτές, διαχέονται στο αίμα καιδιαποτίζουν τους ιστούς του κρέατος που θα φάμε, τη στιγμή που κάποιοςσκοτώνει το ζώο ή το ψάρι. Οι ουσίες αυτές μπαίνουν στο σώμα μας καιγίνονται ένα μέρος του εαυτού μας όταν τα τρώμε. Η τροφή που καταναλώνουμε καθημερινά, δε μας επηρεάζει μόνο σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά, αλλά έχει μεγάλη επίδραση και στην πνευματικήμας συνειδητότητα.

Αν προσπαθούμε λοιπόν να ακολουθήσουμε μία ζωή γεμάτη συμπόνια, μία ζωή χωρίς βία, μία ζωή γαλήνης και ειρήνης και ανακόμη προσπαθούμε να θέσουμε κάτω από τον έλεγχο μας το νου και τιςαισθήσεις μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε εσωτερικά και να βρούμετο Θεό, είναι φυσικό να θέλουμε να υιοθετήσουμε κι ένα τέτοιο είδοςδιατροφής, που να μπορεί να μην αποτελεί εμπόδιο. Αναφέρεται πως όταν ο γνωστός Ρωμαίος ποιητής Σενέκας, άρχισε να διαβάζειτα διδάγματα των Πυθαγορείων, έγινε αμέσως χορτοφάγος. Σύντομα διαπίστωσε, προς μεγάλη του χαρά και έκπληξη, ότι ο νους του έγινε οξύτεροςκαι περισσότερο δημιουργικός. Τα οφέλη, επομένως, που μπορεί να έχει κάποιος από τη χορτοφαγία είναι, όπως βλέπουμε, πολλαπλά. Άσχετα από το αν κάποιος αποφασίσει να γίνει χορτοφάγος για να έχεικαλύτερη υγεία, για να βελτιώσει τη νοητική του ικανότητα ή για ναπροοδεύσει πνευματικά. Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι με αυτή τηδιατροφή μπορεί να ωφεληθεί πολύ.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 20, 2009, 21:38:01 »
Ερωτήσεις:

1. Μπορείτε να επισημάνετε όλα τα λάθη στο παραπάνω άρθρο?
2. 'Ενας άνθρωπος που δεν είναι χορτοφάγος δεν μπορεί να είναι πνευματικός?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 20, 2009, 21:42:32 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 20, 2009, 23:07:44 »
ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ.....ναι,  ισως, ξερεται εεεε....ναι,ναι...   ΑΥΤΗ  ΗΤΑΝ   Η  ΑΠΑΝΤΗΣΗ   ΤΟΥ   ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ  ΜΑΘΗΤΗ,  ΠΡΟΣ   ΤΟΝ   ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ...ΤΟΥ   ΘΙΒΕΤ..

                                                                                                          ΣΡΙ  ΚΡΙΣΝΑ ΜΑΧΑΜΠΟΥΤ  ΤΙΚΑ  ΣΡΟΥΜΠ.

        ΕΙΝΑΙ   ΑΛΗΘΕΙΑ,  ΟΤΙ  Η  ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ  ΞΕΚΙΝΗΣΕ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ   ΜΕ  ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ   ΔΥΤΙΚΑ.   ΒΕΒΑΙΑ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΣΚΕΦΘΟΥΜΑΙ   ΕΠΑΝΩ  ΣΤΗΝ  --

                         ΓΝΩΣΤΙΚΗ   ΠΑΡΑΔΟΣΗ   ΤΟΥ  ΟΡΦΙΣΜΟΥ.   ΜΕ   ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ  ΠΑΝΤΑ....ΑΦΟΥ   Ο  ΔΙΟΝΥΣΟΣ -ΟΡΦΕΑΣ  ΗΤΑΝ  ΑΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΙ   ΜΕΧΡΙ  ΤΟΤΕ....

         ΤΕΛΟΣ  ΠΑΝΤΩΝ,   ΤΟ  ΦΑΓΗΤΟ   ΤΟΥ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  ΦΤΩΧΟΥ,   Η   ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ , ΔΕΝ   ΠΡΟΑΓΕΙ.    ΠΡΟΚΑΛΕΙ,  ΣΕ  ΜΕΓΑΛΟ  ΔΙΑΣΤΗΜΑ,  ΠΑΘΗΣΕΙΣ  ΤΩΝ 

                           ΕΝΤΕΡΩΝ,   ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ   ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,   ΠΑΘΗΣΕΙΣ   ΤΩΝ  ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ,   ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ,   ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,  ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ...

           ΤΑ   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Χ Ο Ρ Τ Α ,   ΕΙΝΑΙ   ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ  ΒΟΤΑΝΑ,  ΜΕ   ΚΛΙΣΗ  ΣΤΑ  Π Α Ρ Α Ι Σ Θ Η Σ Ι Ο Γ Ο Ν Α !!!!!!  ΚΑΙ   ΤΑ  ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.....


          ΜΟΝΟΝ   ΤΑ  Ο Π Ω Ρ Ο Φ Ο Ρ Α ,   ΕΙΝΑΙ   ΕΝ   ΜΕΡΕΙ   ΑΚΙΝΔΥΝΑ.....ΟΙ  ΚΑΡΠΟΙ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΔΕΝΤΡΑ,   ΚΟΙΝΩΣ  ΦΡΟΥΤΑ.....

          ΟΙ   ΗΛΙΘΙΟΙ   ΤΑΧΑΜ-ΤΑΧΑΜ    ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΙ,   ΕΧΟΥΝ  ΠΑΡΕΙ   ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ   ΚΟΣΜΟ   ΣΤΟ  ΛΑΙΜΟ  ΤΟΥΣ......  Κ Ρ Ι Μ Α .

          ΛΕΝΕ,  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΑΓΙΟ  ΦΡΑΣΚΙΣΚΟ  ΤΗΣ  ΑΣΙΖΗΣ,  ΟΤΙ  ΜΙΛΑΓΕ  ΜΕ  ΤΑ  ΖΩΑ,  ΛΟΓΩ  ΚΑΙ  ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑΣ,    ΒΛΑΚΕΙΕΣ....

          ΠΟΣΟΙ   ΑΝΘΡΩΠΟΙ,   ΔΕΝ  ΜΙΛΟΥΝ  ΜΕ  ΑΥΤΑ,  ΣΗΜΕΡΑ,  ΣΤΑ  ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   ΤΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ,,,,,!?!?

          ΠΟΣΟΙ   ΕΧΟΥΝ  ΖΩΑ  ΣΤΟ  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ  ΤΟΥΣ,   ΣΤΟ  ΚΗΠΟ  ΤΟΥΣ,  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΡΟΥΣ,  ΣΤΟ   ΤΣΙΡΚΟ,  ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ......

          Ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ,   ΑΠΟ   ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ   ΑΥΤΟΥ  ΤΟΥ  ΚΥΚΛΟΥ,   ΞΕΚΙΝΗΣΕ   ΩΣ  ΚΥΝΗΓΟΣ,   ΤΟ  ΠΕΠΤΙΚΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΤΟΥ   ΕΙΝΑΙ   ΑΥΤΟ  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ....

          Η   Η Θ Ι Κ Η ,   ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΟΡΘΗ,   ΟΥΤΕ   ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΕΣ,   ΟΥΤΕ   ΒΟΤΑΝΑ.....                            ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 20, 2009, 23:31:17 »
ΑΔΕΛΦΗ  ROZE,  ΑΝ  ΚΑΙ  ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΣ  ΛΙΓΑΚΙ,  ΤΩΡΑ   ΠΟΥ  ΤΟ  ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ,  ΑΛΗΘΕΙΑ....

                             ΓΙΑΤΙ,  ΟΙ   ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΙ ,   ΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΕΔΩ  ΝΑ  ΔΙΔΑΞΟΥΝ...!?!?

                             ΕΙΜΑΣΤΕ   ΤΑΧΑΜ-ΤΑΧΑΜ,  ΟΙ  ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ-  ΟΙ  ΑΠΟΛΩΛΟΣ...-ΟΙ  ΥΛΙΣΤΕΣ- η"-  ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΞΕΡΟΥΝ   ΠΩΣ  ΝΑ   ΠΙΑΣΟΥΝ

                                                                        ΤΟ   ΜΑΧΑΙΡΙ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΠΗΡΟΥΝΙ....

                            ΜΑΛΛΟΝ   ΔΕΝ  ΤΡΩΜΕ  ΜΕ  ΤΑ  ΔΑΧΤΥΛΑ...η"  ΤΑ  ΞΥΛΑΚΙΑ... ΟΠΟΤΕ,  ΝΑΙ-ΝΑΙ,  ΝΑΣΟΥ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΒΡΑΧΜΑΝΟΙ- ΡΕ  ΤΙ  ΠΑΘΑΜΕ...

                             ΚΑΙ   ΝΑ  ΣΚΕΦΘΕΙΣ....Ο,ΤΙ   ΕΝΑΣ  ΓΚΑΝΤΙ  ΜΕ  ΔΥΤΙΚΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ,  ΕΠΡΕΠΕ   ΝΑ  ΠΑΕΙ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΦΤΙΑΞΟΥΝ  ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ....

                                                                      ΜΕΧΡΙ  ΤΟΤΕ   ΤΑ  ΕΚΑΝΑΝ   ΟΠΟΥ  ΤΟΥΣ  ΒΟΛΕΥΕ....

                             ΚΑΙ   ΟΙ  ΑΓΕΛΑΔΕΣ,   ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ   ΑΚΟΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ...ΕΝΩ   ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΤΑ  ΠΩΛΟΥΝ  ΣΤΑ  ΠΟΡΝΕΙΑ....ΘΑΥΜΑΣΙΑ...

                             ΚΑΜΑ-ΣΟΥΤΡΑ....ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ....ΚΑΙ   ΒΡΑΧΜΑΝΙΣΜΟΣ....ΤΕΛΕΙΑ.

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 21, 2009, 01:44:08 »
                         ΚΑΜΑ-ΣΟΥΤΡΑ....ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ....ΚΑΙ   ΒΡΑΧΜΑΝΙΣΜΟΣ....ΤΕΛΕΙΑ.

Τα είπες τέλεια αδελφέ μου, καλύτερα δεν γίνεται...  :D

         ΤΕΛΟΣ  ΠΑΝΤΩΝ,   ΤΟ  ΦΑΓΗΤΟ   ΤΟΥ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  ΦΤΩΧΟΥ,   Η   ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ , ΔΕΝ   ΠΡΟΑΓΕΙ.    ΠΡΟΚΑΛΕΙ,  ΣΕ  ΜΕΓΑΛΟ  ΔΙΑΣΤΗΜΑ,  ΠΑΘΗΣΕΙΣ  ΤΩΝ 

                           ΕΝΤΕΡΩΝ,   ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ   ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,   ΠΑΘΗΣΕΙΣ   ΤΩΝ  ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ,   ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ,   ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,  ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ...

[...]
          ΟΙ   ΗΛΙΘΙΟΙ   ΤΑΧΑΜ-ΤΑΧΑΜ    ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΙ,   ΕΧΟΥΝ  ΠΑΡΕΙ   ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ   ΚΟΣΜΟ   ΣΤΟ  ΛΑΙΜΟ  ΤΟΥΣ......  Κ Ρ Ι Μ Α .

'Ετσι ακριβώς...

Και συνεχίζοντας τις ερωτήσεις μου...

1. Τα φυτά δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε που τα τρώμε?  Τα φυτά δεν είναι ζωντανά?
2. Και αν τα λυπούμαστε όλα, τότε τι θα τρώμε? Μόνο φρούτα?
3. Και αφού δεν κάνει να τρώμε ζώα γιατί επηρεαζόμαστε από τις ενέργειες των ζώων, μήπως δεν κάνει να τρώμε και βλήτα γιατί γινόμαστε βλήτα?
4. Μήπως χρειάζεται επίσης να μην πάρουμε κανένα φάρμακο ή καμία αντιβίωση αν αρρωστήσουμε γιατί θα σκοτώσουμε μικρόβια? ζωντανά όντα δηλαδή...
5. Μήπως καλύτερα μας συμβουλεύουν να πεθάνουμε, γιατί όσο ζούμε κάποια ζωή και θα αφαιρούμε?
6. Μήπως τελικά, η φιλοσοφία της χορτοφαγίας είναι παντελώς παράλογη και επικίνδυνη για την ζωή μας?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2009, 02:01:49 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 21, 2009, 10:07:25 »

             Μ Ε Γ Α Λ Ο Σ    Ο   Π Ο Ν Ο Σ ,   ΝΑ   ΚΟΙΤΑΣ   ΓΥΡΩ   ΣΟΥ,   ΚΑΙ   ΝΑ   ΒΛΕΠΕΙΣ   ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.....

                                                     Υ Π Ν Ω Τ Ι Σ Μ Ε Ν Ο Υ Σ !!!!

                         ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ......    ΠΟΥ   ΘΑ   ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ   ΝΑ   ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.....

                                                                                        ΤΙ,   ΜΠΟΡΕΙΣ  ΝΑ  ΠΕΙΣ ,,,,,,ΤΙ !?!  ΑΔΕΛΦΗ,   ΤΙ..!?!

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 21, 2009, 11:54:50 »
Η μεγαλύτερη πρόκληση του κάθε αφυπνισμένου, είναι να αντέχει να ζει σε μία κοινωνία υπνωτισμένων...

Είμαστε εδώ για όποιον θέλει να ξυπνήσει, αδελφέ μου... 'Οποιος έχει διάθεση να ξυπνήσει, θα βρει το δρόμο του, σε εμάς... ή σε κάποιους άλλους χώρους αφύπνισης...

Το 'Εργο της Αφύπνισης όντως είναι ένα πολύ ιερό έργο, διότι χάνεται πολύς πολύτιμος χρόνος, σε αχρηστία, ενώ, ο κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να επενδύσει πιο χρήσιμα το δυναμικό του, χαρίζοντας χαρά και στον ίδιο αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.

Ειδικά όταν διανύουμε τόσο κρίσιμες στιγμές, ως Ανθρωπότητα, είναι σημαντικό όσο γίνεται περισσότεροι από εμάς, να συμβάλλουμε στο κίνημα της Αφύπνισης, όσο μπορούμε και όπως μπορούμε, έτσι ώστε να Ελευθερωθεί ο σκλαβωμένος άνθρωπος, να γίνει ο ζωώδης άνθρωπος, πνευματικός άνθρωπος, και να σωθεί η Γη μας, από κάθε μορφής ασθένεια.

Αυτό είναι το 'Εργο... του κάθε αφυπνισμένου ανθρώπου, αυτός είναι ο σταυρός που κουβαλάει, αυτός είναι ο πόνος αλλά συνάμα και η χαρά, αυτό είναι το βάρος, αλλά και η ψυχική διαύγεια που χαρίζει ο δρόμος για τον αφυπνισμένο.

Παλεύουμε, αγωνιζόμαστε, κερδίζουμε την νοημοσύνη μας, επενδύουμε την νοημοσύνη μας για να σωθεί το σύνολο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2009, 12:02:49 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 21, 2009, 12:23:43 »
http://oiko.wordpress.com/2008/11/14/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%85%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%87/

Όταν τα φυτά απειλούνται, καλούν ενισχύσεις

Η νοημοσύνη των φυτών

Τελικά, τα φυτά είναι πολύ εξυπνότερα από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Νέα έρευνα καταρρίπτει τις θεωρίες που τα θέλουν να δέχονται παθητικά τις επιθέσεις των βακτηρίων και των μυκήτων.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ μελέτησαν τις αντιδράσεις τους, όταν προσβάλλονται από παθογόνους μικροοργανισμούς και διαπίστωσαν με έκπληξη ότι μόλις τα φύλλα ενός φυτού νιώσουν την απειλή, εκπέμπουν με τη βοήθεια του αέρα σήμα SOS στις ρίζες. Εκείνες, ανταποκρίνονται στην έκκληση και εκκρίνουν ένα οξύ που μεταφέρει στα φύλλα μικρόβια – συμμάχους, προκειμένου να βοηθήσουν στη διάσωση των φύλλων.

Στα εργαστηριακά πειράματα οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το φυτό Arabidopsis thaliana, το οποίο μόλυναν με το βακτηρίδιο Pseudomonas syringae.

Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα μεταβίβασης σημάτων, το οποίο αντιστοιχεί στο νευρικό σύστημα των ανθρώπων και των ζώων, λένε οι ερευνητές. Επισημαίνουν μάλιστα ότι τα φυτά καταφεύγουν στη βοήθεια των μικροβίων, όχι μόνο για αμυντικούς λόγους, αλλά και για να ικανοποιήσουν τον… επεκτατισμό τους. Αφού δεν μπορούν να μετακινηθούν προς άλλες περιοχές, χρησιμοποιούν τους μικροοργανισμούς για να επεκταθούν, τους οποίους προσελκύουν με τη βοήθεια της χημείας.

από zougla.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2009, 12:37:27 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Υπατία

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 21, 2009, 12:57:25 »
Η ανθρώπινη άγνοια είναι η βασική αιτία για τη βία και τον πόνο. Δεν έχει σημασία σε ποιον πολιτισμό κάποιος ανήκει. Η βιαιότητα ξεπερνά όλα τα σύνορα και κάθε πίστη, κραυγάζοντας δυνατότερα από οτιδήποτε άλλο.

Μόνον ο αδαής αρνείται να αλλάξει τρόπο ζωής με σκοπό να προκαλέσει λιγότερο πόνο και βία. Βέβαια είναι πιο άνετο να διακωμωδούμε την καλοσύνη από το να προσπαθούμε να ενεργούμε με καλοσύνη. Αυτό είναι το σημερινό πρότυπο στον κόσμο που ζούμε.

Ο δογματισμός βρίσκεται παντού, στην Ινδία οι αρχαιολάτρες πιστεύουν ότι ο πολιτισμός τους είναι ο αρχαιότερος και σοφότερος, στην Ελλάδα οι αρχαιολάτρες πιστεύουν ότι ο δικός τους πολιτισμός είναι ο αρχαιότερος και πιο σοφός. Και οι δύο με τον τρόπο τους, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τίποτα, παρά μόνο επαναλαμβάνουν πρότυπα δογματισμού και φανατισμού. Έχουν παραδοθεί στην κενή διανόηση και τις προσωπικές προτιμήσεις και δεν διαφέρουν σε τίποτα από έναν φανατικό θρησκευτικό οπαδό. Τέτοιο πρότυπο δεν ανήκει στον πραγματικό αναζητητή.

Αλλοίμονο σε αυτούς που είναι ανίκανοι να αφυπνίσουν το αληθινό πνεύμα της αναζήτησης. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή που αναφέρει ο Σωκράτης: «το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα». Μόνο ένας νους ελεύθερος από προσκολλήσεις και δόγματα είναι ένας νους ικανός να ερευνήσει βαθιά.

Εν τω μεταξύ φίλοι μου, συνεχίστε μέσα στην αλαζονεία και τον δογματισμό, να ειρωνεύεστε το καλό, καθισμένοι στις αναπαυτικές σας πολυθρόνες, γράφοντας στον υπολογιστή σας, πιστεύοντας ότι γνωρίζετε, γιατί σίγουρα ο νους σας δεν μπορεί να πάει παραπέρα από τις δογματικές σας πίστεις και από… το στομάχι σας!

http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470


Πυριφλεγέθων

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 12
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 21, 2009, 13:39:40 »
Ομολογώ αδέλφια ότι κάποιες θέσεις στα προηγούμενα posts με εκπλήσουν λίγο... έως με σοκάρουν πολύ!
Βέβαια τις σέβομαι απόλυτα, ΤΟΝΙΖΩ ότι ΔΕΝ είμαι σε θέση να τις κρίνω, ούτε είναι της φιλοσοφίας μου να το κάνω...
Επαναλαμβάνω, εκπλήσομαι και σοκάρομαι!
Απλά, γιατί είναι θέσεις που δεν περίμενα να βρω μπροστά μου μέσα σε αυτή την "κοινωνία" που έχουμε φέρει στη ζωή "εδώ μέσα".

Και εξηγούμαι:
1. Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει σε αυτή την εσωτερική κοινωνία "εδώ μέσα", σχετικά με την χορτοφαγία, δεν είναι η ΜΟΔΑ που έχει στηθεί στον δυτικό κόσμο, αλλά η φιλοσοφία και η "σκέψη" που υπάρχει πίσω από αυτήν. Νομίζω ότι αυτή η μόδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία σχέση με την Ινδουιστική στάση ζωής που έχει βαθιές θρησκευτικές ρίζες, τις οποίες ΠΡΕΠΕΙ να σεβόμαστε και όχι να διακωμωδούμε και χλευάζουμε με τέτοιο τρόπο:
Παράθεση
ΟΙ   ΗΛΙΘΙΟΙ   ΤΑΧΑΜ-ΤΑΧΑΜ    ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΙ,   ΕΧΟΥΝ  ΠΑΡΕΙ   ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ   ΚΟΣΜΟ   ΣΤΟ  ΛΑΙΜΟ  ΤΟΥΣ......  Κ Ρ Ι Μ Α .
Παράθεση
ΜΑΛΛΟΝ   ΔΕΝ  ΤΡΩΜΕ  ΜΕ  ΤΑ  ΔΑΧΤΥΛΑ...η"  ΤΑ  ΞΥΛΑΚΙΑ... ΟΠΟΤΕ,  ΝΑΙ-ΝΑΙ,  ΝΑΣΟΥ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΒΡΑΧΜΑΝΟΙ- ΡΕ  ΤΙ  ΠΑΘΑΜΕ...

                             ΚΑΙ   ΝΑ  ΣΚΕΦΘΕΙΣ....Ο,ΤΙ   ΕΝΑΣ  ΓΚΑΝΤΙ  ΜΕ  ΔΥΤΙΚΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ,  ΕΠΡΕΠΕ   ΝΑ  ΠΑΕΙ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΦΤΙΑΞΟΥΝ  ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ....

                                                                      ΜΕΧΡΙ  ΤΟΤΕ   ΤΑ  ΕΚΑΝΑΝ   ΟΠΟΥ  ΤΟΥΣ  ΒΟΛΕΥΕ....

                             ΚΑΙ   ΟΙ  ΑΓΕΛΑΔΕΣ,   ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ   ΑΚΟΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ...ΕΝΩ   ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΤΑ  ΠΩΛΟΥΝ  ΣΤΑ  ΠΟΡΝΕΙΑ....ΘΑΥΜΑΣΙΑ...

                             ΚΑΜΑ-ΣΟΥΤΡΑ....ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ....ΚΑΙ   ΒΡΑΧΜΑΝΙΣΜΟΣ....ΤΕΛΕΙΑ.

Ο αληθινός αναζητητής δεν έχει την ανάγκη να προσβάλει οποιονδήποτε λαό, πολιτισμό ή παράδοση. Μόνο ένας βαθιά δογματικός νους, βυθισμένος στην άγνοια μπορεί να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο. Δεν είναι ΜΟΜΦΗ αυτό αδελφέ μου και δεν θέλω να το εκλάβεις ως τέτοια, (είπα από την αρχή ότι ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ κανέναν εδώ μέσα αλλά καταθέτω τις απόψεις μου όπως όλοι) είναι αυτό που πιστεύω.

Κατ'αρχήν είδατε παραπάνω ότι μιλάω για ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΗ στάση ζωής. Ας μην γενικεύουμε το θέμα σε όλη την Ανατολική φιλοσοφία γιατί η "φιλοσοφία" της χορτοφαγίας δεν αγγίζει άλλες σχολές σοφίας της ανατολής. Ας δούμε λοιπόν γιατί οι Ινδοί (και αυτοί όχι όλοι βέβαια) έχουν αυτη τη στάση ζωής.
α. γιατί ασπάζονται το νόμο της ΜΗ-ΒΙΑΣ:
Είναι ο νόμος της Ahinsa (μη βία). Είναι ένα από τα σπουδαιότερα καθήκοντα των Ινδουιστών για την εκπλήρωση των θρησκευτικών τους υποχρεώσεων απέναντι στο Θεό τους σύμφωνα με τις Βεδικές Γραφές.
β. λόγω της Καρμικής Επίπτωσης:
Πιστεύουν ότι κάθε ενέργεια του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του φαγητού του, έχει καρμική επίπτωση. Εμπλεκόμενος κάποιος σε έναν κύκλο πρόκλησης βίας, πόνου και θανάτου -ακόμα και έμμεσα- τρώγωντας άλλα πλάσματα, στο μέλλον θα υποφέρει κάτι ανάλογο με τον πόνο που προκάλεσε.
γ. για πνευματικούς λόγους:
Πιστεύουν πως ότι τρώμε, επειδή επηρρεάζει την σωματική χημεία, επηρρεάζει την συνείδηση, τα συναισθήματα και τα βιωματικά μας πρότυπα. Εάν κάποιος θέλει να ζει σε μια υψηλότερη κατάσταση συνείδησης δεν πρέπει να τρώει κρέας.

Γιατί τώρα θα πρέπει εμείς, ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ πνευματικά άνθρωποι, να έρθουμε και να τους χλευάσουμε για αυτά που πιστεύουν και να τα κρίνουμε ως ΗΛΙΘΙΑ είναι κάτι που μου προκαλεί, τουλάχιστον ΑΠΟΡΙΑ! Νομίζω οτι δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο.

Για να καταλάβουμε όμως τι ακριβώς χλευάζουμε, εμείς οι "προχωρημένοι" που δεν ΧΕΖΟΥΜΕ στους δρόμους αλλά στις πολυτελείς μας λεκάνες, παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο Ορφέας και Ελληνική Θρησκεία του διακεκριμένου Καθ. W.K.C. Guthrie που εκδόθηκε το 1935. Σελ. 196:

Παράθεση
...Πλάτωνας (απόσπασμα): "Οι άνθρωποι απείχαν από τη σάρκα, υπό την έννοια ότι ήταν ασεβές να την τρώνε ή να σπιλώνουν τους βωμούς των θεών με αίμα."

Παράθεση
Κατά το Ρωμαίο ποιητή Οβίδιο, ο Πυθαγόρας είχε πει: «Εφ' όσον συνεχίζει να είναι το άτομο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζωντανών όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία ή ειρήνη. Για όσο κατασφάζουν οι άνθρωποι τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπέρνει το σπόρο της δολοφονίας και του πόνου δεν μπορεί να θερίσει χαρά και αγάπη.»
Χορτοφάγοι στην Ευρώπη ακόμα και μετά τα αρχαία χρόνια ονομάζονταν «Πυθαγόρειοι» λόγω του μαθηματικού και φιλοσόφου Πυθαγόρα, ο οποίος μαζί με τους ακολούθους του απείχε από το κρέας κατά τον 6ο αιώνα πΧ.

Μία αναφορά στο «Δειπνοσοφισταί» που συνδέεται με το φιλόσοφο του 6ου αιώνα Εμπεδοκλή, προτείνει ότι οι Πυθαγόρειοι πιθανόν να επινόησαν εναλλακτικές λύσεις για τις θυσίες ζώων, μέσω κατασκευής ομοιωμάτων ζώων από φυτικές ύλες.

Αυτοί οι άνθρωποι ακολουθούσαν χορτοφάγο διατροφή για θρεπτικούς λόγους, για να κρατήσουν τις τέσσερις ιδιοσυγκρασίες του σώματος σε ισορροπία και για λόγους ηθικής. Ο Πυθαγόρας απέφευγε επίσης την κατανάλωση οσπρίων, θεωρώντας ότι επηρεάζουν την σκέψη. Wikipedia.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι για κάποιον "περίεργο λόγο" ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ άνθρωποι όπως ο Πλάτωνας, ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης, ο Πλούταρχος και άλλοι που δεν έχει έννοια να ανεφέρουμε... ήταν χορτοφάγοι.

Υποσημειώση για να καθαρίσω και τη σκόνη: ΔΕΝ είμαι χορτοφάγος. Παρ' όλα αυτά σέβομαι απόλυτα αυτούς που είναι, για να μην πω ότι τους ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ και τους ΖΗΛΕΥΩ. Θα ήθελα πολύ να είμαι και εγώ ένας από αυτούς, αλλά ακόμα είμαι "αδύναμος" να ξεπεράσω αυτό το μειονέκτημα που ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι έχω και να ανέβω σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.



2. Ενημερώνω τους αδελφούς ότι:
ακόμα τα κάνουν όπου τους βολεύει
ναι, ακόμα τρώνε με τα χέρια
ναι, ακόμα κυκλοφορούν ελεύθερες αγελάδες στους δρόμους
ναι, πωλούν τα παιδιά στα πορνεία

και "χαίρομαι" που εμείς μέσα από την ανωτερότητα και την αλαζονεία μας:
δεν έχουμε καμία ιδέα και αντίληψη της σκληρής πραγματικότητας της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...
δεν σεβόμαστε μία πανάρχαια θρησκεία που δικοί μας ΣΟΦΟΙ του παρελθόντος (τους βλάκες) ταξίδευαν μήνες για να μπορέσουν να μελετήσουν...
στιλιτεύουμε την πράξη της εκπόρνευσης των παιδιών όταν καθόμαστε μπροστά στους υπολογιστές μας με τα μάτια γουρλωμένα και τα σάλια να τρέχουν από το στόμα, θαυμάζοντας παιδάκια στο internet να βιάζονται και να ασελγούν επάνω τους με τον χειρότερο τρόπο, να... να... να... τι να αρχίσω να λέω τώρα...

Δία μου!
Εύγε μας! και εις ανώτερα...
Ένα αλεξικέραυνο στη κορυφή του καμπαναριού μίας εκκλησίας, αποτελεί σαφή ένδειξη αυτοπεποίθησης;

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 21, 2009, 15:03:45 »
Εν τω μεταξύ φίλοι μου, συνεχίστε μέσα στην αλαζονεία και τον δογματισμό, να ειρωνεύεστε το καλό, καθισμένοι στις αναπαυτικές σας πολυθρόνες, γράφοντας στον υπολογιστή σας, πιστεύοντας ότι γνωρίζετε, γιατί σίγουρα ο νους σας δεν μπορεί να πάει παραπέρα από τις δογματικές σας πίστεις και από… το στομάχι σας!

Σεβαστή η άποψή του καθενός, όμως σε αυτό το φόρουμ, συζητάμε με επιχειρήματα, και με επιστημονικά τεκμήρια, και δεν συκοφαντούμε, ούτε εξυβρίζουμε κάποιον που έχει διαφορετική άποψη.  Παρακαλούμε όπως θέσετε τα επιχειρήματά σας, έτσι ώστε να προάγεται ο διάλογος, και υπενθυμίζουμε να μην γίνονται προσωπικές επιθέσεις, προς τα μέλη του φόρουμ, όταν υπάρχει διαφωνία.

Ο δογματισμός βρίσκεται παντού, στην Ινδία οι αρχαιολάτρες πιστεύουν ότι ο πολιτισμός τους είναι ο αρχαιότερος και σοφότερος, στην Ελλάδα οι αρχαιολάτρες πιστεύουν ότι ο δικός τους πολιτισμός είναι ο αρχαιότερος και πιο σοφός. Και οι δύο με τον τρόπο τους, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τίποτα, παρά μόνο επαναλαμβάνουν πρότυπα δογματισμού και φανατισμού.

Για να κρίνουμε ποιος λέει την Αλήθεια, και να συγκρίνουμε φιλοσοφίες... χρειάζεται προσωπική μελέτη, στην Ιστορία, και την Ιδεολογία του κάθε λαού... Γνωρίζουμε πάντως σίγουρα πως ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός γέννησε τα Μυητικά Μυστήρια, το Θέατρο, την Δημοκρατία, τον Διάλογο, την Ελευθερία του Πνεύματος, και ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ... και δεν μπορούμε να αλλοίωνουμε ιστορικές αλήθειες, μόνο και μόνο να μην στεναχωριούνται κάποιοι καημένοι... άλλοι λαοί...

Μας έκλεψαν την Ατλαντίδα, τον Μέγα Αλέξανδρο, την Μακεδονία, ακόμα και οι Αρχαίοι 'Ελληνες, λένε, πως ήταν Μαύροι... 'Ελεος... ας βοηθήσουμε να παταχτεί η Αμορφωσιά...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2009, 16:47:09 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 21, 2009, 15:33:38 »
Κατ'αρχήν είδατε παραπάνω ότι μιλάω για ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΗ στάση ζωής. Ας μην γενικεύουμε το θέμα σε όλη την Ανατολική φιλοσοφία γιατί η "φιλοσοφία" της χορτοφαγίας δεν αγγίζει άλλες σχολές σοφίας της ανατολής. Ας δούμε λοιπόν γιατί οι Ινδοί (και αυτοί όχι όλοι βέβαια) έχουν αυτη τη στάση ζωής.
α. γιατί ασπάζονται το νόμο της ΜΗ-ΒΙΑΣ:
Είναι ο νόμος της Ahinsa (μη βία). Είναι ένα από τα σπουδαιότερα καθήκοντα των Ινδουιστών για την εκπλήρωση των θρησκευτικών τους υποχρεώσεων απέναντι στο Θεό τους σύμφωνα με τις Βεδικές Γραφές.
β. λόγω της Καρμικής Επίπτωσης:
Πιστεύουν ότι κάθε ενέργεια του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του φαγητού του, έχει καρμική επίπτωση. Εμπλεκόμενος κάποιος σε έναν κύκλο πρόκλησης βίας, πόνου και θανάτου -ακόμα και έμμεσα- τρώγωντας άλλα πλάσματα, στο μέλλον θα υποφέρει κάτι ανάλογο με τον πόνο που προκάλεσε.
γ. για πνευματικούς λόγους:
Πιστεύουν πως ότι τρώμε, επειδή επηρρεάζει την σωματική χημεία, επηρρεάζει την συνείδηση, τα συναισθήματα και τα βιωματικά μας πρότυπα. Εάν κάποιος θέλει να ζει σε μια υψηλότερη κατάσταση συνείδησης δεν πρέπει να τρώει κρέας.

Αδελφέ μου,

ευχαριστούμε για την κατάθεση των απόψεών σου, έτσι ώστε να προαχθεί ο διάλογος.  Είναι σίγουρο πως όσοι βρίσκονται στην αναζήτηση του Φωτός, μπορεί να έχουν περάσει από διαφορετικούς δρόμους, και έτσι σε κάποια σημεία να υπάρχουν διαφωνίες.  Και αυτό που γινόταν ανέκαθεν στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, από όπου ανέτειλε το Φως, ονομάζεται Διάλογος, έτσι ώστε να αναλυθεί και να ξεκαθαριστεί, κάθε λεπτομέρεια που μας απασχολεί ως Άνθρωπο, Ανθρωπότητα και Δημιουργία, έτσι ώστε να λάμψει το Φως...

Αυτή λοιπόν είναι η βάση του Δυτικού πολιτισμού μας, η Αμφισβήτηση, η Σκέψη και ο Διάλογος, και αυτό κάνουμε στο φόρουμ της ΑΜΡΑ, να καταθέτουμε τις απόψεις μας, και να γίνεται Διάλογος.

Ο λόγος που χλευάστηκε η Ανατολή, στο συγκεκριμένο θέμα, είναι επειδή, οι Ανατολίτες, δεν κάνουν διάλογο, αλλά ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ότι τους πουν και ακολουθούν ΠΙΣΤΑ, τα λόγια κάποιων προηγούμενων.  Χωρίς τον διάλογο, και την σκέψη, δεν μπορεί να υπάρξει πνευματική εξέλιξη, αλλά μία διανοητική τελμάτωση που τείνει στην ύπνωση και στην ηλιθιότητα.

Τα επιχειρήματα που κατέθεσες αδελφέ μου, είναι τα δικά τους επιχειρήματα, τα οποία φυσικά, δεν μπορούν να τα τεκμηριώσουν και απλά τα ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, γιατί τους έχουν πει, πως έτσι είναι τα πράγματα.  Σε άτομα, τα οποία δεν έχουν μυηθεί στο να σκέφτονται βρίθει το σκότος, και δεν μπορούμε να τους αποκαλέσουμε Πνευματικούς, μια και το Πνεύμα, είναι προϊόν, πνευματικής μελέτης και εργασίας, και όχι πίστης.

Δεν δεχόμαστε ούτε από Ανατολή ούτε από Δύση δογματισμούς, και "εξ' αποκαλύψεως αλήθειες", που δεν διακατέχονται ούτε από Επιστημονικά Τεκμήρια, ούτε από Αποδείξεις, απλά διαιωνίζουν μία Παράδοση τυφλοί, και έτσι, αυτές τις νοοτροπίες, δεν μπορούμε να τις αποκαλέσουμε Πνευματικές.

Δυστυχώς αρκετοί από αυτούς τους "καλόψυχους" και "πνευματικούς" ανθρώπους, που διακατέχονται από φιλοσοφίες όπως μη βία, και χορτοφαγία, αυτό που ουσιαστικά κάνουν, είναι να μαστουρώνουν με διάφορα, χόρτα, και να διακατέχονται από τάσεις φυγής από την πραγματικότητα που αποκαλούμε ζωή, χωρίς να νοιάζονται για το μέλλον αυτού του πλανήτη.

Ας τα πάρουμε ένα ένα, τα δόγματά τους, πάλι από την αρχή, γιατί είναι πολύ σημαντικό να κατανοηθεί, τι σημαίνει Πνευματικότητα, και τι όχι...


α. γιατί ασπάζονται το νόμο της ΜΗ-ΒΙΑΣ:
Είναι ο νόμος της Ahinsa (μη βία). Είναι ένα από τα σπουδαιότερα καθήκοντα των Ινδουιστών για την εκπλήρωση των θρησκευτικών τους υποχρεώσεων απέναντι στο Θεό τους σύμφωνα με τις Βεδικές Γραφές.

Και ρωτάμε αδελφέ μου...

'Οπως αποδείξαμε παραπάνω, με βάση επιστημονικές μελέτες, τα ΦΥΤΑ, ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ, άρα με ποια λογική, οι Ινδοί χορτοφάγοι, είναι κατά της Βίας? Μήπως τελικά λόγω έλλειψης Γνώσης, ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, και αυθυποβάλλονται πως δεν ασκούν βία? 


β. λόγω της Καρμικής Επίπτωσης:
Πιστεύουν ότι κάθε ενέργεια του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του φαγητού του, έχει καρμική επίπτωση. Εμπλεκόμενος κάποιος σε έναν κύκλο πρόκλησης βίας, πόνου και θανάτου -ακόμα και έμμεσα- τρώγωντας άλλα πλάσματα, στο μέλλον θα υποφέρει κάτι ανάλογο με τον πόνο που προκάλεσε.

'Οσο ζούμε κάποια ζωή θα σκοτώνουμε, έτσι δεν είναι?  'Αρα οι αγαπητοί Ινδοί χορτοφάγοι, αν θέλουν να μην σκοτώνουν τίποτα, και να είναι βυθισμένοι στην απάθεια, έχουν ως μόνη επιλογή τον θάνατο έτσι δεν είναι?

γ. για πνευματικούς λόγους:
Πιστεύουν πως ότι τρώμε, επειδή επηρρεάζει την σωματική χημεία, επηρρεάζει την συνείδηση, τα συναισθήματα και τα βιωματικά μας πρότυπα. Εάν κάποιος θέλει να ζει σε μια υψηλότερη κατάσταση συνείδησης δεν πρέπει να τρώει κρέας.

Γιατί ισχύει αυτό όμως? Γνωρίζουν να μας απαντήσουν οι αγαπητοί Ινδοί χορτοφάγοι?  'Οχι φυσικά, γιατί απλά ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ...

Γι΄αυτό λοιπόν όσον αφορά το θέμα της τυφλής πίστης της Ανατολής, η Δύση υπερέχει διότι έχει φέρει το ΦΩΣ της ΓΝΩΣΗΣ, το οποίο οι αγαπητοί "Πνευματικοί" χορτοφάγοι της Ανατολής δεν κατέχουν...

Δεν κατέχουν την Πνευματική Κατανόηση πως δεν πολεμάμε την ζωική μας φύση, αλλά συμφιλιωνόμαστε μαζί της.

Ο 'Ανθρωπος είναι και πνεύμα και ύλη, και ο στόχος μας δεν είναι να εξορίσουμε την Φυσική Ζωή, αλλά να εναρμονίσουμε την ύλη με το πνεύμα.

Φυσικά ένας πνευματικός άνθρωπος επιλέγει την μη Βία όσο μπορεί, αλλά η εξάλειψη της Βίας παντελώς, είναι ΑΔΥΝΑΤΗ... 'Αρα δεν έχει σημασία αν τρώμε ζώα ή φυτά, μια και αναγκαζόμαστε να σκοτώνουμε ως ζωντανοί οργανισμοί, με στόχο την ζωή και την επιβίωση.

Μία ζωή για να ζήσει, χρειάζεται κάποια στιγμή να σκοτώσει χαμηλότερες συνειδησιακά μορφές ζωής, όπως και τα φυτά και τα ζώα, αναγκάζονται να κάνουν το ίδιο με στόχο την επιβίωση, αλλά σίγουρα ως Πνευματικοί 'Ανθρωποι, μπορούμε να επιλέξουμε την ελαχιστοποίηση ή την μείωση αυτών των Θανάτων, και ειδικά των ζώων.

Δυστυχώς όμως, μερικοί νοιάζονται περισσότερο για τα ζώα και όχι τόσο για τον άνθρωπο, ή την ανθρωπότητα, που είναι επίσης, μία αρρωστημένη ακρότητα.

'Οσον αφορά τους 'Ελληνες φιλοσόφους, εκτός κάποιες ακρότητες που συναντάμε στους Πυθαγόρειους1, δεν ήταν χορτοφάγοι, αλλά επέλεγαν και στο θέμα της Διατροφής, το... 

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Η έννοια της Χορτοφαγίας, όσον αφορά την Πνευματικότητα, συσχετίζεται μόνο για κάποιες περιόδους νηστείας, όπου ασκούμαστε πνευματικά, και χρειαζόμαστε τις ψυχικές αισθήσεις μας, να είναι οξυμένες...  Σαν κανόνας ζωής όμως η χορτοφαγία, βάση επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει, είναι άκρως επικίνδυνη και βλάπτει σοβαρά, και την φυσική και την ψυχική υγεία του ανθρώπου, διότι ο ανθρώπινος οργανισμός μας είναι φτιαγμένος από την φύση μας, παμφάγος, και όχι χορτοφάγος.

'Οταν πηγαίνουμε κόντρα στους νόμους της φύσης, η φύση εκδικείται, και αυτό οι αγαπητοί Ινδοί χορτοφάγοι, μάλλον δεν το σκέφτηκαν, μια και δεν έχουν περιθώριο για σκέψη, μια και για αυτούς ο Νους είναι ο Σατανάς...

Υποσημειώση για να καθαρίσω και τη σκόνη: ΔΕΝ είμαι χορτοφάγος. Παρ' όλα αυτά σέβομαι απόλυτα αυτούς που είναι, για να μην πω ότι τους ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ και τους ΖΗΛΕΥΩ. Θα ήθελα πολύ να είμαι και εγώ ένας από αυτούς, αλλά ακόμα είμαι "αδύναμος" να ξεπεράσω αυτό το μειονέκτημα που ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι έχω και να ανέβω σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.

Γιατί τώρα θα πρέπει εμείς, ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ πνευματικά άνθρωποι, να έρθουμε και να τους χλευάσουμε για αυτά που πιστεύουν και να τα κρίνουμε ως ΗΛΙΘΙΑ είναι κάτι που μου προκαλεί, τουλάχιστον ΑΠΟΡΙΑ! Νομίζω οτι δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο.

Γιατί ακριβώς αδελφέ μου, έχουμε καθήκον να ενημερώσουμε όταν κάποιοι απλώνουν επικίνδυνες φιλοσοφίες, για την φυσική και την ψυχική υγεία του ανθρώπου, και συνάνθρωποι μας απλά τις υιοθετούν, χωρίς να γνωρίζουν, ή να έχουν σκεφτεί τελικά, ποια είναι η αλήθεια...

Ο στόχος μας είναι η Αφύπνιση και όχι ο χλευασμός της Διαφορετικότητας.  Υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΑ, που χρειάζεται να την διακρίνουμε...


ΟΙ   ΗΛΙΘΙΟΙ   ΤΑΧΑΜ-ΤΑΧΑΜ    ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΙ,   ΕΧΟΥΝ  ΠΑΡΕΙ   ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ   ΚΟΣΜΟ   ΣΤΟ  ΛΑΙΜΟ  ΤΟΥΣ......  Κ Ρ Ι Μ Α .
________________________________________________________________________________________

1 Ο Πυθαγόρας έχει αναφέρει, πως ήταν υπέρ της χορτοφαγίας, με εξαίρεση εκείνους που δουλεύουν σκληρά, και αθλούνται.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2009, 16:48:41 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Υπατία

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 21, 2009, 16:30:53 »
Αδελφή,

Σεβαστή η άποψή σας. Να πω πρώτον, ότι αναγνωρίζω και δείχνω ιδιαίτερη συμπάθεια στο σημαντικό έργο που προσπαθείτε να κάνετε. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και επειδή εδώ είναι ένας χώρος για διάλογο, παρουσίασα την άποψή μου σχετικά με κάποια σχόλια.

Λέτε ότι εδώ υπάρχει μια επιστημονική προσέγγιση. Πείτε μου που βρίσκεται η επιστημονική προσέγγιση πάνω στο θέμα αυτό; Μια επιστημονική προσέγγιση δεν καταδικάζει, αλλά εξετάζει τα υπέρ και τα κατά παρουσιάζοντας και τα δύο, εφόσον κάποιος μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα πάνω σε ένα θέμα. Που βρίσκεται η επιστημονική προσέγγιση σε αυτό το thread;

Το να πούμε ότι οι Ινδουιστές ακολουθούν τυφλά μία πίστη δεν λέει τίποτα, αφού το ίδιο κάνουν και οι χριστιανοί, οι ισλαμιστές κλπ. Το να επιλέγεται ένα γεγονός που δεν συμβαίνει μόνον σε ένα πολιτισμό αλλά είναι χαρακτηριστικό όλων των θρησκευτικών φανατικών οπαδών δεν λέει τίποτα και δεν είναι επιστημονική προσέγγιση επίσης.

Εκφράζει μόνο προκαταλήψεις εναντίον ενός πολιτισμού. Είναι αυτή μία επιστημονική προσέγγιση; Το να λέγεται ότι δεν χρησιμοποιούν μαχαίρια και πιρούνια είναι επιστημονική προσέγγιση; Αυτά είναι σκληρά σχόλια.

Εφόσον παρουσιάζεται ένα θέμα χωρίς ουδετερότητα και μονόπλευρα, δυστυχώς δεν υπάρχει επιστημονική προσέγγιση.



Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 21, 2009, 17:08:34 »
Εφόσον παρουσιάζεται ένα θέμα χωρίς ουδετερότητα και μονόπλευρα, δυστυχώς δεν υπάρχει επιστημονική προσέγγιση.

Αδελφή Υπατία,

παρουσιάστηκαν 2 τρανταχτά επιστημονικά επιχειρήματα κατά της χορτοφαγίας.

1. Η χορτοφαγία βλάπτει σοβαρά την υγεία του ανθρώπου, και υπάρχουν πλήθος από επιστημονικά άρθρα που το αποδεικνύουν1

2. Τα φυτά, είναι ζωντανές υπάρξεις όπως και τα ζώα, άρα καταρρίπτεται όλη η φιλοσοφία των χορτοφάγων, περί μη βίας.2

Τα επιχειρήματα των Ινδών χορτοφάγων ποια είναι? Πως αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους? Δυστυχώς αυτοί απέχουν από επιστημονικές μελέτες, και έτσι γίνονται επικίνδυνοι και για τον εαυτό τους και για τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας που παρασύρουν.


Το να λέγεται ότι δεν χρησιμοποιούν μαχαίρια και πιρούνια είναι επιστημονική προσέγγιση; Αυτά είναι σκληρά σχόλια.

Αγαπητή Υπατία,

είναι λόγια σκληρά όντως, για ανθρώπους τριτοκοσμικούς, και οπισθοδρομικούς που προσδοκούν, να το παίξουν "Δάσκαλοι" στην Δύση... όταν η κοινωνία που δημιούργησαν, μέσα από την υποτιθέμενη πνευματικότητά τους, δεν προάγει ούτε την Ελευθερία του Πνεύματος, ούτε την Κοινωνική Ισότητα, και εν' τέλει ούτε την Επιστημονική Γνώση και τον Ανθρωπισμό, αλλά προάγει ως Πνευματικότητα, την φυγή και την απόσυρση από την Πραγματικότητα...

Η τυφλή θρησκειολογία, η απόσυρση από την ζωή, η άρνηση της ζωής, είναι καταδικαστέες φιλοσοφίες και σκοταδισμός...

Δυστυχώς ο Χριστιανισμός, έχει ξεριζώσει τον κάθε 'Ελληνα, από τις Αυθεντικές Πολιτιστικές του Ρίζες, και τον έχει καταντήσει να αναζητά την Γνώση από τριτοκοσμικούς Γιόγκι, όταν η χώρα μας έδωσε το Προμηθεϊκό ΦΩΣ, την ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Σεβόμαστε τον Ινδικό πολιτισμό, στεναχωριόμαστε που και αυτός με την σειρά του, καταστρέφεται από τον χριστιανικό ιό, αλλά έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας, όταν προωθούνται επικίνδυνες φιλοσοφίες όπως η σύνδεση της χορτοφαγίας με την Πνευματικότητα.
_____________________________________________________________________________

1 http://blog.dontkissthefrog.net/2006/11/23/lack-of-b12-equals-stupidity/
2 http://news.pathfinder.gr/health/features/nutrition-veg-med.html
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 23, 2009, 20:15:38 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Χορτοφαγία και Πνευματικότητα
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 21, 2009, 17:37:57 »
http://news.pathfinder.gr/health/features/nutrition-veg-med.html

Χορτοφαγία ή μεσογειακή διατροφή;

Τα τελευταία χρόνια, οι χορτοφαγικές δίαιτες έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς και προωθούνται στα πλαίσια ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, υποκινούμενου, τις περισσότερες φορές, από θρησκευτικούς, φιλοσοφικούς ή οικολογικούς παράγοντες.

Αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν ν' ακολουθήσουν ένα τέτοιο πρόγραμμα διατροφής στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από περιττά κιλά, να "χτίσουν" ένα όμορφο και καλλίγραμμο σώμα και να εξασφαλίσουν υγεία και μακροβιότητα.

Τί συμβαίνει, όμως, πραγματικά με τις δίαιτες αυτού του τύπου; Υπερέχουν και σε ποιους τομείς έναντι της κλασικής Μεσογειακής Δίαιτας που, σύμφωνα με τους ειδικούς διαιτολόγους, είναι το υγιεινότερο μοντέλο διατροφής σήμερα;

Επιδημιολογικά στοιχεία

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Διατροφής, από μελέτες, προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις πως οι χορτοφαγικές δίαιτες συνδέονται σε πολύ μικρό βαθμό με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (μη-ινσουλινοεξαρτώμενο), καρκίνο μαστού και παχέος εντέρου, καθώς και με προβλήματα της χοληδόχου κύστεως, της καρδιάς και των αγγείων.

Παρ' όλα αυτά, δεν αποδεικνύεται ισχυρά πως μια δίαιτα χορτοφαγίας υπερέχει σημαντικά έναντι μιας διατροφής με ποικιλία τροφίμων.

Κατηγορίες χορτοφάγων

Ανάλογα με τα τρόφιμα που αποκλείονται από το καθημερινό διαιτολόγιο, οι χορτοφάγοι διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:
Ημι-χορτοφάγοι: στην διατροφή τους περιλαμβάνονται μόνο ορισμένα ζωικά τρόφιμα, όπως ψάρια και πουλερικά.
Γαλακτο-χορτοφάγοι: από τα ζωικά προϊόντα, καταναλώνουν μόνο γαλακτοκομικά.
Ωο-χορτοφάγοι: μόνο αυγά περιλαμβάνονται στο καθημερινό διαιτολόγιο.
Γαλακτο-ωο-χορτοφάγοι: αποτελούν συνδυασμό κατηγοριών 2 και 3.
Αυστηρά χορτοφάγοι: εκείνοι που αποκλείουν εντελώς την κατανάλωση οποιουδήποτε ζωικού προϊόντος.

Διατροφικές ελλείψεις ενός χορτοφάγου

Αν και καθεμιά από τις πέντε παραπάνω κατηγορίες χορτοφάγων, αποκλείει και κάποιο είδος τροφίμου, θα λέγαμε πως η τελευταία ομάδα (κατηγορία 5) είναι αυτή που διατρέχει το μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διατροφικών ελλείψεων, μιας και αποκλείει ταυτόχρονα δύο πολύ σημαντικές ομάδες τροφίμων, αυτές των γαλακτοκομικών και του κρέατος.

Όλοι οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν από έλλειψη πρωτεϊνών, αλλά και σημαντικών βιταμινών, όπως η D, B12 και B2 και μετάλλων, όπως σίδηρος, ασβέστιο και ψευδάργυρος. Τα στοιχεία αυτά, λειτουργούν ως δομικά συστατικά του οργανισμού ή έχουν βασικό ρόλο σε πολύ κύριες λειτουργίες του. Βρίσκονται σε τροφές κυρίως ζωικής προέλευσης, όπως αυγά, γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρια, εντόσθια, πουλερικά και σε πολύ μικρότερο ποσοστό σε φυτικά τρόφιμα, όπου και η μορφή στην οποία βρίσκονται δεν είναι ιδιαίτερα αξιοποιήσιμη από τον οργανισμό.

Κατανοούμε, λοιπόν, πως απαιτείται ιδιαίτερα προσεκτικός σχεδιασμός μιας χορτοφαγικής δίαιτας προκειμένου να καλυφθούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό οι διατροφικές ανάγκες των ατόμων αυτών.

Μερικές προτάσεις για χορτοφάγους

Το πρώτο πρόβλημα ενός χορτοφάγου είναι η κάλυψη των αναγκών του σε πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες διακρίνονται σε υψηλής και χαμηλής βιολογικής αξίας. Οι πρώτες βρίσκονται σε κρέας, πουλερικά, ψάρια, αυγά και γαλακτοκομικά, με την πρωτεΐνη του αυγού να κατέχει την πρώτη θέση στην κλίμακα της βιολογικής αξίας. Χαμηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες βρίσκονται στα λαχανικά, όσπρια και αμυλούχα τρόφιμα (ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά).

Σε αυστηρά χορτοφάγους, η κάλυψη των αναγκών γίνεται με αυτό που ονομάζουν οι διαιτολόγοι "πρωτεϊνικός συνδυασμός" και περιλαμβάνει την ταυτόχρονη κατανάλωση στο ίδιο γεύμα τροφίμων με χαμηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες.

Έτσι, προτείνονται οι παρακάτω συνδυασμοί:

Όσπρια + Δημητριακά (πχ φακόρυζο ή φασόλια και ρύζι μαζί)
Όσπρια + Ξηροί καρποί
Ψωμί + Φυστικοβούτυρο ή ταχίνι

Όσο για τις βιταμίνες και τα μέταλλα, συνήθως απαιτείται ή σωστή χορήγηση ενός πολυβιταμινούχου συμπληρώματος ιδιαίτερα όσον αφορά το ασβέστιο και τις βιταμίνες D και B, ενώ για το σίδηρο, θα λέγαμε πως η περιεκτικότητα των φυτικών τροφίμων σε αυτόν σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C που περιέχουν αυτά, καθιστούν την απορρόφησή του επαρκή.

Συμπεράσματα

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, οι χορτοφαγικές δίαιτες σχετίζονται με μειωμένη εμφάνιση προβλημάτων υγείας που έχουν να κάνουν με εκφυλιστικές νόσους (καρδιαγγειακά, καρκίνος), κάτι που δεν είναι επίσημα αποδεδειγμένο ακόμα.

Φυσικά, εφ' όσον είναι σωστά σχεδιασμένο από κάποιον ειδικό στη διατροφή, ένα τέτοιο διαιτολόγιο είναι ασφαλές για όποιον επιθυμεί να το ακολουθήσει, ακόμα και για παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες.

Από την άλλη, όμως, υπάρχει και το μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής που προτείνεται σήμερα από τους διαιτολόγους σε όλο σχεδόν τον κόσμο, και το οποίο παρέχει αποδεδειγμένα προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων, αποτελώντας ταυτόχρονα έναν πιο πλήρες τρόπο διατροφής, χωρίς τους κινδύνους εμφάνισης ελλείψεων που ενέχουν τα χορτοφαγικά διαιτολόγια.

Δρίλλη Μαρία, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2009, 17:40:12 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/