Αποστολέας Θέμα: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών  (Αναγνώστηκε 34861 φορές)

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« στις: Μαΐου 19, 2007, 11:59:04 »
Η λατρεία της Μητέρας Θεάς χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Καθότι διεκδικεί τον τίτλο της "Μαγείας" ως ολοκληρωμένο σύστημα όχι μόνον Εσωτερισμού αλλά και Λατρευτικό, έχει ένα μεγάλο μερίδιο απο τις διώξεις του Μεσαίωνα.

Και όχι μόνο όμως.

Στις ΗΠΑ, αν και αναγνωρίζονται περί τις 38 θρησκείες επίσημα, η WICCA δεν είναι ανάμεσά τους παρά τις έντονες επι πάνω απο δέκα χρόνια προσπάθειές τους.

Κανένα άλλο κομμάτι του εσωτερισμού δεν έχει δεχτεί τις επιθέσεις που έχει δεχτεί η WICCA.

Πρόσφατα μάλιστα, κυκλοφόρησε στα Video Clubs, μια ταινία με τίτλο "Το Σκιάχτρο". Βαρύ πυροβολικό της ταινίας είναι ο πρωταγωνιστής της: ο Νίκολας Κέητζ.

Η ταινία, ούτε λίγο ούτε πολύ περιγράφει μια WICCA ως Σκοτεινό Αιμοδιψή Σατανολάτρη Μηχανισμό που θυσιάζει ανθρώπους στην πυρά.

Μια κοινότητα Wiccans υποτίθεται πως ζει σε ένα απομονωμένο νησί του Ατλαντικού, πλήρως αποκομμένη απο τα στατους του σύγχρονου κόσμου.

Κυριαρχούν οι γυναίκες.....υπό την Διοίκηση της Αρχιέρειας....

Δεν υπάρχουν αγόρια....παρά μόνον κορίτσια....υπονοώντας πως τα "εξολοθρεύουν" ή τα "θυσιάζουν" μόλις γεννιούνται.

Οι λίγοι άνδρες του νησιού έχουν "κομμένη τη γλώσσα"...και "σκυμμένο το κεφάλι"....

Οι γυναίκες βγαίνουν κατά καιρούς στον "σύγχρονο κόσμο" , μόνο και μόνο για να γνωρίσουν άνδρες, να τεκνοποιήσουν μαζί τους και να τους "παρασύρουν" κατόπιν με ύπουλο τρόπο στο νησί τους, όπου και τους "θυσιάζουν" στην πυρά αφού τους σπάσουν τα πόδια.

Οι "αλληγορίες" του έργου, σε συνδυασμό με την συνολικότερη πολιτική - κυρίως των ΗΠΑ - έναντι αυτού του παραδοσιακού τμήματος του Εσωτερισμού, είναι το λιγότερο "περίεργες".

Και δεν φαίνεται να "προοιωνοίζουν" τίποτε καλό για τον Εσωτερισμό ευρύτερα.

Αναρωτιέμαι.......
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 21, 2007, 13:40:09 »
Απόσπασμα απο το βιβλίο "Η Τέχνη της Μαγείας", της Σύμπιλ Ληκ, εκδ. Ωρόρα, σ.26.".....Η Θρησκεία που εμείς ονομάζουμε Παλιά Θρησκεία - ή Ουίκκα, ή Τέχνη των Σοφών - είναι μια πανάρχαιη προχριστιανική Θρησκεία που συμπεριλαμβάνει αποκρυφισμό, δηλαδή έρευνα στο ελάχιστα γνωστό βασίλειο του πνεύματος.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε σ' έναν κόσμο υλικό, χειροπιαστό, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος, άπιαστος, όπου περισσότερη σημασία έχει το πνεύμα.

Η μαγεία είναι μια πρωτόγονη και υπερβατική θρησκεία, με εξύψωση του θηλυκού στοιχείου στην ανώτατη οκτάβα και λατρεία διαφόρων δημιουργικών δυνάμεων.

Αυτή είναι και η όλη πίστη σ' ένα Θεό που δεν έχει όνομα ή που έχει χίλια διαφορετικά ονόματα, ένα Θεό που δεν έχει φύλο αλλά που είναι και τα δύο φύλα και ταυτόχρονα είναι και ουδέτερος.

Ανάμεσα στις πολλές μορφές πίστης είναι και ο Αφροδισιανισμός, όπου ο θεσμός μιας κανονικής λατρείας έχει προσαρμοστεί απ' την εβραιοχριστιανική θρησκεία.

Στην Ουίκα (WICCA), η άμεση μορφή λατρείας εμπεριέχει όλους τους ρόλους της Φύσης καθώς και την πολωτική σχέση ανάμεσα σε Μητέρα-Θεά και Πατέρα-Θεό.

Σε κανέναν απ' αυτούς τους κλάδους της Μαγείας δεν υπάρχει λατρεία του Διαβόλου ή κάποια ιδέα επιβολής του Κακού....."

Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 21, 2007, 14:12:07 »
Απόσπασμα απο το βιβλίο "Η Τέχνη της Μαγείας", της Σύμπιλ Ληκ, εκδ. Ωρόρα, σ.48-50.

"...Η Παλιά Θρησκεία (WICCA) χρονολογείται απ' την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε ο  άνθρωπος στον κόσμο όταν, κοιτάζοντας κατάπληκτος γύρω του, έβλεπε τον ήλιο να ανατέλλει και να δύει κανονικά και κατάλαβε πως τον περιέβαλλε κάποια κυκλορυθμική κίνηση, που δεν μπορούσε να εξηγήσει κι έτσι το φαινόμενο έγινε μέρος της λατρείας του γιατί ήθελε να είναι και ο ίδιος μέρος της Φύσης.

Εκείνα τα παλιά χρόνια, οι πρόγονοί μας λάτρευαν τη Μητέρα Θεά και τον Πατέρα Θεό, ακριβώς όπως και σήμερα. Στις αρχές, δεν υπήρχαν άλλοι Θεοί και κανείς δεν ήταν τόσο χαζός ώστε να σκεφτεί πως μπορούσε να αμφισβητήσει τη δυαδικότητα αυτών των δύο Θεών και να γλιτώσει.

Μετά, μέσα στην υπεροψία του ο άνθρωπος άρχισε να συλλαμβάνει την ιδέα ενός Θεού κατ' εικόνα του εαυτού του. Απο εκεί κι έπειτα άρχισε η μισαλλοδοξία και το μίσος έφερε νέες διαστάσεις στη θρησκεία.

 Η απώλεια της ζωής απο τα στοιχεία της Φύσης ήταν ένας απο τους φόβους του ανθρώπου που αυξανόταν απο την μισαλλοδοξία και τις καταδιώξεις. Όλα τα βιβλία περί Μαγείας λένε γι' αυτές τις καταδιώξεις.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν ομάδες που θέλουν να καταργήσουν την Παλιά Θρησκεία. Παρά τη φαινομενικά πιο ανεκτική στάση πολλών φορέων, ακόμα δεν το βρίσκουμε συνετό να κάνουμε τις τελετουργίες μας δημόσια.

Έτσι, παρά την κατάργηση των νόμων κατά της Μαγείας, είμαστε αναγκασμένοι σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, να εκτελούμε μυστικά τα θρησκευτικά μας καθήκοντα που οι πρόγονοί μας εκτελούσαν ανοιχτά.

Την εποχή της Ιεράς Εξέτασης, η Παλιά Θρησκεία είχε εκατομμύρια οπαδούς κι αν σκεφτούμε πως οι περισσότερες θανατικές καταδίκες οφείλονταν σε προσωπικές έχθρες, ο αριθμός των μαγισσών που καταδιώχτηκαν στην Ευρώπη μας κάνει ν' αναγνωρίσουμε πως δεν επρόκειτο για καμια μικροσκοπική μυστική εταιρεία.

Η Ευρώπη δεν είχε τότε τον μεγάλο πληθυσμό που έχει σήμερα, αλλά η αναλογία των οπαδών της Μαγείας προς οπαδούς άλλων θρησκειών ήταν περίπου 1/1....."
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 21, 2007, 14:18:16 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 21, 2007, 14:33:25 »
Απόσπασμα απο το βιβλίο "Η Τέχνη της Μαγείας", της Σύμπιλ Ληκ, εκδ. Ωρόρα, σ.36.

"....Πρέπει (το Πνεύμα) να περάσει απο πάμπολες εμπειρίες για να φτάσει και πάλι στη Δημιουργική Δύναμη απ' την οποία προήλθε. Εδώ προκύπτει το ερώτημα του αν το πνεύμα απορροφάται αμέσως μόλις επέρχεται ο φυσικός θάνατος του σώματος ή αν διατηρεί κάποια έννοια ταυτότητας για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το θάνατο.....

....Το πνεύμα, σύμφωνα με τη βαθμίδα εξέλιξής του, διατηρεί κάποια σχέση με το τελευταίο "εγώ" όσο μόνο χρειάζεται για να περάσει απο ένα σύστημα σπειροειδών επιπέδων και να βρει το αρχέγονο αρχικό πυρ απ' το οποίο προήλθε.

Σ' αυτά τα διάφορα επίπεδα και τις διάφορες ενσαρκώσεις (όταν δηλαδή το πνεύμα ξαναβρίσκει κάποιο σώμα για να κατοικήσει μέσα του) πραγματοποιούνται πολλές εμπειρίες και διδασκαλίες που εμείς συνδυάζουμε με το δόγμα της μετενσάρκωσης.

Το σώμα, περνώντας απ' τη γέννηση, την ωριμότητα και το θάνατο, μεταμορφώνεται απ' το ένα στοιχείο στο άλλο. Αλλά το πνεύμα, εμείς θεωρούμε πως δεν καταστρέφεται κι έτσι πρέπει να περάσει απο πολλές εμπειρίες που αποτελούν μια διαδικασία εξαγνισμού μέχρι να φτάσει - σε τελείως αγνή μορφή πια - να απορροφηθεί ξανά στην αρχική πηγή της ζωής.

Όσο πιο πολύ προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε το "καρμικό" μονοπάτι της μετενσάρκωσης σαν παιδεία (δηλαδή, να χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες μας σαν μέσο βελτίωσης του ανθρώπου) τόσο συντομότερο θα είναι το χρονικό διάστημα που χρειάζεται το πνεύμα για την αναγέννησή του.

Αν είχαμε τη φιλοδοξία να γίνουμε τέλειοι, θα' πρεπε ν' αρχίσουμε να επιζητούμε το απόλυτο και αιώνιο καλό. Ένας απ' τους τρόπους για να το πετύχουμε είναι να ζούμε ακολουθώντας πιο φυσικούς νόμους. Με την προϋπόθεση βέβαια πως ξέρουμε τι είναι Φύση...."

 
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Hiram

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 31
 • Karma: 0
 • L.:P.:D.:
  • Προφίλ
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2007, 16:54:05 »
Άσχετα με όσα έχεις ήδη παραθέσει παραπάνω,Αβαρις, δεν μπορώ να μην επισημάνω την...απότομη αύξηση βιβλίων σχετικά με Μαγεία και Παλιά Θρησκεία(με "μπροστάρηδες" τις εκδόσεις Μακρή,Αρχέτυπο και Κονιδάρη -συγνώμη αν άφησα έξω κάποιους).Το περίεργο είναι πως στη φάση αυτή,στην 'Ελλάδα απουσιάζουν παντελώς τα δημόσια έντυπα-περιοδικά σχετικά με Γουϊκά ή Νεο-Παγανισμό (όπως φερ' ειπειν τα αγγλόφωνα Pagan Dawn ,WICCA Today,κ.τ.λ.).Κάποια αρχή έγινε με το γνωστό Mystery. Μια πρώτη σκέψη μου είναι πως προφανώς τα εγχώρια κόβενς δεν ενδιαφέρονται να οργανωθούν σε τέτοιο επίπεδο (προτιμώντας ότι έντυπα βγαίνουν από δαυτές να περιορίζονται μεταξύ μελών και όχι να κρέμονται στα περίπτερα). Χώρια οι ελάχιστες ελληνικές ιστοσελίδες σχετικά με το θέμα (ας είναι καλά η κ.Χαρίτα Μήνη,που τόλμησε κάποια πράγματα).Φυσικά έτσι,δεν διαδίδεται η νεοπαγανιστική θρησκεία στην Ελλάδα -όχι με τους ρυθμούς του εξωτερικού.Ό'τι επίσημο υπάρχει προς το παρόν,είναι οι ιστοσελίδες γουϊκανών της Κορρελιανής παράδοσης.Υπάρχει άγνοια. Έλλειψη δημόσιας ενημέρωσης.Βλέπεις π.χ. σε τουριστικά μαγαζιά να πουλάν κοσμήματα με αιγυπτιακούς ή κελτικούς σταυρούς και άλλα σύμβολα,μεταξύ αυτών μικρές πεντάλφες ή τρισκέλια σε κύκλους -Κι όμως, όποιους γύρω και να ρωτήσεις,κανενός δεν πάει ο νους πως αυτά προορίζονται κυρίων για μέλη ή φίλους γουϊκανικών αντιλήψεων. "Σατανιστικά είναι",το πολύ να σου πούν!
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

Hiram

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 31
 • Karma: 0
 • L.:P.:D.:
  • Προφίλ
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2007, 16:56:16 »
Για όσους αγνοούν σχετικά με αυτά,μια καλή αρχή είναι τα παρακάτω:

Raymond Buckland -"το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ"

StarHawk - "Ο Ελικοειδής Χορός"
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.717
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 12:53:54 »
Άσχετα με όσα έχεις ήδη παραθέσει παραπάνω,Αβαρις, δεν μπορώ να μην επισημάνω την...απότομη αύξηση βιβλίων σχετικά με Μαγεία και Παλιά Θρησκεία(με "μπροστάρηδες" τις εκδόσεις Μακρή,Αρχέτυπο και Κονιδάρη -συγνώμη αν άφησα έξω κάποιους).Το περίεργο είναι πως στη φάση αυτή,στην 'Ελλάδα απουσιάζουν παντελώς τα δημόσια έντυπα-περιοδικά σχετικά με Γουϊκά ή Νεο-Παγανισμό (όπως φερ' ειπειν τα αγγλόφωνα Pagan Dawn ,WICCA Today,κ.τ.λ.).Κάποια αρχή έγινε με το γνωστό Mystery. Μια πρώτη σκέψη μου είναι πως προφανώς τα εγχώρια κόβενς δεν ενδιαφέρονται να οργανωθούν σε τέτοιο επίπεδο (προτιμώντας ότι έντυπα βγαίνουν από δαυτές να περιορίζονται μεταξύ μελών και όχι να κρέμονται στα περίπτερα). Χώρια οι ελάχιστες ελληνικές ιστοσελίδες σχετικά με το θέμα (ας είναι καλά η κ.Χαρίτα Μήνη,που τόλμησε κάποια πράγματα).Φυσικά έτσι,δεν διαδίδεται η νεοπαγανιστική θρησκεία στην Ελλάδα -όχι με τους ρυθμούς του εξωτερικού.Ό'τι επίσημο υπάρχει προς το παρόν,είναι οι ιστοσελίδες γουϊκανών της Κορρελιανής παράδοσης.Υπάρχει άγνοια. Έλλειψη δημόσιας ενημέρωσης.Βλέπεις π.χ. σε τουριστικά μαγαζιά να πουλάν κοσμήματα με αιγυπτιακούς ή κελτικούς σταυρούς και άλλα σύμβολα,μεταξύ αυτών μικρές πεντάλφες ή τρισκέλια σε κύκλους -Κι όμως, όποιους γύρω και να ρωτήσεις,κανενός δεν πάει ο νους πως αυτά προορίζονται κυρίων για μέλη ή φίλους γουϊκανικών αντιλήψεων. "Σατανιστικά είναι",το πολύ να σου πούν!


Είναι θλιβερό, αδελφέ μου, που η ιδιοσυγκρασία μας μας οδήγησε πρώτα σε ακρότητες σε σχέση με την παγανιστική παράδοση και κληρονομιά μας. Για τους πολλούς η αρχαία Ελλάδα έγινε ότι θαυμάζει και τιμά η εμπορευματοπίηση και η ουτοπία της εποχής μας και ξεχάστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά κάθε τι που μας συνέδεε με την φύση, που μας εναρμόνιζε με τον ρυθμό της και μας χαροποιούσε.

Θεωρώ όμως ότι είναι κοντά η εποχή που θα ξαναζήσει η χαρωπή διάθεση, ξανασυνδεόμενοι με την Ελληνική ψυχή, επανεμπνεόμενοι από τις ξεχασμένες αξίες και ξανααισθανόμενοι  την απωλεσθείσα φιλότητα.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Hiram

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 31
 • Karma: 0
 • L.:P.:D.:
  • Προφίλ
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 17:46:20 »


Είναι θλιβερό, αδελφέ μου, που η ιδιοσυγκρασία μας μας οδήγησε πρώτα σε ακρότητες σε σχέση με την παγανιστική παράδοση και κληρονομιά μας. Για τους πολλούς η αρχαία Ελλάδα έγινε ότι θαυμάζει και τιμά η εμπορευματοπίηση και η ουτοπία της εποχής μας και ξεχάστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά κάθε τι που μας συνέδεε με την φύση, που μας εναρμόνιζε με τον ρυθμό της και μας χαροποιούσε.

Θεωρώ όμως ότι είναι κοντά η εποχή που θα ξαναζήσει η χαρωπή διάθεση, ξανασυνδεόμενοι με την Ελληνική ψυχή, επανεμπνεόμενοι από τις ξεχασμένες αξίες και ξανααισθανόμενοι  την απωλεσθείσα φιλότητα.

Γι αυτό ελπίζουμε σε άσπρη μέρα...(επειγόντως τη θέλουμε την άσπρη μέρα,έτσι;)

Αλλά,το επίσης θλιβερό είναι το να βλέπεις και κάποιους υποτιθέμενους "αρχαιολάτρες"(;)/"αρχαιόθρησκους"(;) σε δικά τους δημόσια γραπτά να καταφέρονται εναντίον νεοπαγανιστών (και εναντίον της Γουϊκα φυσικά),αγνοώντας όλως περιέργως πως η αρχαία ελληνική παράδοση έχει πάρα πολλά κοινά με τη βορειοευρωπαϊκή(δηλ.Κέλτικη/Δρουϊδική/κ.τ.λ.). Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο,όχι τόσο "πνευματικό" αλλά πιο γηίνο;Διότι για κάποιον που δεν φορά τις κλασσικές παρωπίδες,αδύνατον να μη διαπιστώσει με τον ένα ή άλλο τρόπο τα τόσα κοινά στοιχεία.Απλά οι ταμπέλες/ονόματα είναι που αλλάζουν-η ουσία παραμένει ίδια και κοινή σε πολλούς λαούς από τόσο παλιά.Και είναι κρίμα αυτό το τελευταίο,να είναι αυτό που να δημιουργεί τις εκάστοτε συγκρούσεις...Άβυσσος οι ψυχές κάποιων ανθρώπων!
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 19, 2007, 19:01:48 »
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πάντως, πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα δεινά που υπέστη η Παλαιά Θρησκεία (Λατρεία καλύτερα) της Μητέρας Θεάς, έχει η ίδια  - με την ιστορικά "εγγενή τάση κατακερματισμού" που την χαρακτηρίζει καθώς και την "επίμονη απέχθεια/άρνηση" προς κάθε μορφή "Μεγάλης Οργάνωσης" που όμως θα την ισχυροποιούσε έναντι κάθε εξωτερικής επίθεσης εναντίον της.

Avaris
Veritas Vos Velirabit

Hiram

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 31
 • Karma: 0
 • L.:P.:D.:
  • Προφίλ
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 21:30:53 »
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πάντως, πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα δεινά που υπέστη η Παλαιά Θρησκεία (Λατρεία καλύτερα) της Μητέρας Θεάς, έχει η ίδια  - με την ιστορικά "εγγενή τάση κατακερματισμού" που την χαρακτηρίζει καθώς και την "επίμονη απέχθεια/άρνηση" προς κάθε μορφή "Μεγάλης Οργάνωσης" που όμως θα την ισχυροποιούσε έναντι κάθε εξωτερικής επίθεσης εναντίον της.

Αβαρις, αυτό είναι μορφή σκέψης του πατριαρχικού κόσμου των ανθρώπων -όχι της μητριαρχικής.Βλέπεις, τότε που οι γυναίκες είχαν το πάνω χέρι, οι τότε κοινωνίες ήταν εντελώς(;) απονήρευτες, ειρηνιστικές και φιλανθρώπινες. Σου μιλούσαν για ομόνοια,αλληλοσεβασμό και αυτονομία πολλαπλών επιλογών, όχι για πολέμους-μισαλλοδοξίες-συμφέροντα(άγνωστες λέξεις, που στη πράξη τέθηκαν με την άνοδο του Άρρεν Θεού και την μετέπειτα κυριαρχία των αρσενικών -που έθεσαν τη γυναίκα σε επίπεδο σεξουαλικού αντικειμένου/δούλας/σπιτονοικοκυράς αποκλειστικά). Βέβαια και κάποτε την πάτησαν! Κρίμα...
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

Hiram

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 31
 • Karma: 0
 • L.:P.:D.:
  • Προφίλ
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 21:34:27 »
ένα συγκλονιστικό παράδειγμα αυτού που λέω-επί της ουσίας-είναι το θέμα της τελευταίας ταινίας του νεοπαγανιστή σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ "ο ΑΓΝΩΣΤΟς ΚΟΣΜΟΣ"(New World).Δες την και θα καταλάβεις...
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

ΣΕΡΑΠΙΣ

 • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
 • *****
 • Μηνύματα: 492
 • Karma: 0
 • FR.M.T.S.G
  • Προφίλ
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 02, 2009, 02:25:44 »
  μαλιστα, γεμήσαμε κάθε είδους θρησκεία.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 02, 2009, 02:44:22 από SERAPIS »
Per aspera ad astra

Light Spirit

 • http://i33.servimg.com/u/f33/18/23/60/01/97197510.jpg
 • Μηνύματα: 14
 • Karma: 0
  • Προφίλ
  • http://secretsreavel.forumgreek.com/forum
Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 04, 2013, 18:09:39 »
Είναι θλιβερό όλο αυτό, να παρουσιάζουν την wicca κάτι που δεν είναι.

Το να είσαι ένα με την φύση είναι ιερότητα.
Είμαι αυτό που είμαι, είμαι ο Ανώτερος εαυτός,άφθαρτος, αλώβητος ένα με το σύμπαν.
http://i33.servimg.com/u/f33/18/23/60/01/97197510.jpg