Αποστολέας Θέμα: Fama Fraternitatis  (Αναγνώστηκε 4606 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Fama Fraternitatis
« στις: Ιουλίου 13, 2008, 16:49:20 »
Θα θέλαμε να διευκρινήσουμε, πως τα κείμενα των Fama Fraternitatis, δεν συσχετίζονται με τους Αυθεντικούς Ροδόσταυρους, αλλά με τους "Χριστιανούς Ροδόσταυρους", οι οποίοι δημιουργήθηκαν από την χριστιανική αίρεση των προτεσταντών.

Κείμενα του 1500-1600, που αναφέρονται ως "ροδοσταυρικά"1 και αναμιγνύουν Χριστιανικά σύμβολα με Αλχημιστικά, ή αναμιγνύουν πανθεϊστικές δοξασίες με χριστιανικές, ανήκουν στην αίρεση των "Χριστιανών Ροδόσταυρων".

Οι Αυθεντικοί Ροδόσταυροι είναι πανθεϊστές, και όχι χριστιανοί ή μονοθεϊστές.

Στο προσεχές μέλλον, θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε βάση ιστορικών αρχείων και ντοκουμέντων, το αυθεντικό από το κάλπικο Ροδοσταυρικό κίνημα.

Δυστυχώς σήμερα οι περισσότερες Ροδοσταυρικές οργανώσεις αν όχι όλες, είναι "Χριστιανοί Ροδόσταυροι".  Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν κάποιος φίλος ή αδελφός μας πληροφορήσει για την ύπαρξη κάποιας άλλης Ροδοσταυρικής αδελφότητας που δεν είναι χριστιανική.

Η διαφορά ανάμεσα σε μία αυθεντική Ροδοσταυρική αδελφότητα και σε μία νεο-χριστιανική αίρεση, είναι πως οι πληροφορίες που δίνονται δεν είναι αυθεντικές, έτσι ώστε να τελέσουν με επιτυχία το μυστήριο της Πνευματικής Αλχημείας.  'Ετσι ο άνθρωπος παρότι νομίζει πως ασχολείται με τον Ροδοσταυρισμό, παραμένει υποτελής και επικίνδυνα μπερδεμένος...

Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως μέχρι προσφάτως δεν είχα κατανοήσει αυτήν την ιστορική αλήθεια, και ανήκα και εγώ στους Χριστιανούς Ροδόσταυρους χωρίς να το θέλω, ως μέλος του Amorc, από όπου παραιτήθηκα πριν ένα χρόνο.  Ελάχιστοι, γνωρίζουν αυτήν την λεπτή διαφορά, που όμως είναι ουσιαστικής σημασίας.

Αυτός είναι ο λόγος που οργανώσεις όπως το Amorc, δημιουργούν φαντασιόπληκτους "πιστούς" που δεν τους ενδιαφέρει η Αλήθεια, αλλά το να σωθούν, υποκλίνοντας σε κάποιους "φανταστικούς" αβατάρ που δημιούργησε ή υιοθέτησε, κάθε προηγούμενος φοβισμένος, υποτελής, και φαντασιόπληκτος.

___________________________________________________________________________________________

1Η προτεσταντική αίρεση, καπηλεύτηκε την Ροδοσταυρική κίνηση, για να στραφεί εναντίον του Πάπα.  Μετά την προκύρηξη των Χριστιανών Ροδόσταυρων, όπως ονομάστηκαν, οι Αυθεντικοί Ροδόσταυροι, αναγκάστηκαν να αλλάξουν το όνομά τους, σε "οι Σοφοί της Τέχνης" τίτλος που αποδίδονταν, παλιότερα, στους Αλχημιστές.

Τα παρακάτω κείμενα ανήκουν στους Χριστιανούς Ροδόσταυρους.

1614-1615: Fama Fraternitatis and Confessio Fraternitatis
http://www.amra.gr/library-contents/Fama_Confesio.pdf
1616: O Χυμικός γάμος του Κρίστιαν Ροζενκρόιντζ
http://www.amra.gr/library-contents/chymical_wedding.pdf
Οι διδασκαλίες των Χριστιανών Ροδοσταύρων
http://www.amra.gr/library-contents/Secret_Symbols_of_the_Rosicrucians.pdf
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2008, 03:08:03 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/