Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Ορφέας

Σελίδες: [1] 2 3 ... 9
1
maslow

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και την ιδανική εικόνα του εαυτού μας

Από τη δική μας οπτική γωνία, η μεγαλύτερη ανακάλυψη του Freud είναι ότι η μεγάλη αιτία πολλών ψυχολογικών ασθενειών είναι ο φόβος να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του, τα συναισθήματα, τις παρορμήσεις, τις αναμνήσεις, τις ικανότητες, τις δυνατότητες, το πεπρωμένο του….

Γενικά, αυτού του είδους ο φόβος είναι αμυντικός, με την έννοια ότι είναι μια προστασία της αυτοεκτίμησης μας, της αγάπης και του σεβασμού που τρέφουμε για τον εαυτό μας. Τείνουμε να φοβόμαστε οποιαδήποτε γνώση θα μπορούσε να μας κάνει να απεχθανόμαστε τον εαυτό μας ή να μας κάνει να νιώθουμε κατώτεροι, αδύναμοι, ανάξιοι, κακοί, επονείδιστοι.

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και την ιδανική εικόνα του εαυτού μας με την απώθηση και παρόμοιους αμυντικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είναι κυρίως τεχνικές μέσω των οποίων αποφεύγουμε να συνειδητοποιήσουμε δυσάρεστες ή επικίνδυνες αλήθειες.

Και στην ψυχοθεραπεία, τις μανούβρες με τις οποίες εξακολουθούμε να αποφεύγουμε αυτή τη συνειδητοποίηση της οδυνηρής αλήθειας, τους τρόπους με τους οποίους πολεμάμε τις προσπάθειες του θεραπευτή να μας βοηθήσει να δούμε την αλήθεια, τους ονομάζουμε «αντίσταση». Όλες οι τεχνικές του θεραπευτή αποκαλύπτουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αλήθεια, ή είναι τρόποι για να δυναμώσει ο ασθενής έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει την αλήθεια. («Το να είναι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό του, είναι η σπουδαιότερη προσπάθεια που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος» S. Freud).

Αλλά υπάρχει ένα άλλο είδος αλήθειας το οποίο τείνουμε να αποφεύγουμε. Όχι μόνο μένουμε προσκολλημένοι στην ψυχοπαθολογία μας, αλλά επίσης τείνουμε να αποφεύγουμε την προσωπική ανάπτυξη γιατί και αυτή, επίσης, μπορεί να επιφέρει ένα άλλο είδος φόβου, δέους, αισθημάτων αδυναμίας και ανεπάρκειας. Κι έτσι, χρησιμοποιούμε ένα άλλο είδος αντίστασης, μια άρνηση της καλύτερης πλευράς μας, των ταλέντων μας, των καλύτερων ενορμήσεών μας, των ανώτερων δυνατοτήτων μας, της δημιουργικότητας μας. Με δυο λόγια, αυτή είναι η μάχη με το δικό μας μεγαλείο, ο φόβος της ύβρεως.

Αυτό μας θυμίζει ότι ο μύθος μας του Αδάμ και της Εύας, με το επικίνδυνο δέντρο της Γνώσης που πρέπει κανείς να αγγίξει, έχει το αντίστοιχό του σε πολλές άλλες κουλτούρες, οι οποίες πιστεύουν επίσης ότι η ύψιστη γνώση είναι προνόμιο των θεών. Οι περισσότερες θρησκείες έχουν μια τάση αντί-νοησιαρχίας (μαζί με διάφορες άλλες τάσεις, φυσικά), κάποιο ίχνος προτίμησης για την πίστη και όχι τη γνώση, ή το αίσθημα ότι ορισμένες μορφές γνώσης είναι υπερβολικά επικίνδυνες για να ανακατεύονται οι άνθρωποι με αυτές και καλό είναι να απαγορευτούν ή να διαφυλαχτούν με τους λίγους εκλεκτούς.

Στις περισσότερες κουλτούρες, οι επαναστάτες εκείνοι που αψήφησαν τους θεούς αναζητώντας τα μυστικά τους, τιμωρούνταν αυστηρά, όπως ο Αδάμ και η Εύα, ο Προμηθέας και ο Οιδίποδας και έμειναν στην μνήμη των ανθρώπων σαν προειδοποιήσεις ότι δεν πρέπει να προσπαθούν να μοιάσουν στον Θεό.

Και, αν μου επιτρέπετε να το θέσω πολύ συνοπτικά, είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι μας, που έχει κάτι το θεϊκό, για το οποίο έχουμε αντιφατικά συναισθήματα, το οποίο μας γοητεύει αλλά και μας φοβίζει, μας προσελκύει αλλά και μας κάνει να παίρνουμε αμυντική στάση. Αυτή είναι μια όψη του ανθρώπινου πεπρωμένου, ότι είμαστε ταυτόχρονα σκουλήκια και θεοί. Όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί μας, οι άνθρωποι που πλησιάζουν περισσότερο στο Θείο, πιστοποιούν ότι χρειάζεται τρομερό κουράγιο στη μοναχική στιγμή της δημιουργίας, της επιβεβαίωσης ενός καινούριου πράγματος (που είναι αντιφατικό με το παλιό).

Αυτό είναι ένα είδος τόλμης, να βγαίνεις μπροστά, να ξεχωρίζεις από τους άλλους, να στέκεσαι ολομόναχος, μια πράξη περιφρόνησης, μια πρόκληση. Η στιγμή του φόβου είναι αρκετά κατανοητή αλλά πρέπει παρόλα αυτά να ξεπεραστεί αν πρόκειται να υπάρξει δημιουργία. Έτσι, το να ανακαλύψει κανείς στον εαυτό του ένα μεγάλο ταλέντο μπορεί αναμφίβολα να φέρει ευφορία αλλά φέρνει επίσης και ένα φόβο των κινδύνων, των ευθυνών και των καθηκόντων του να είσαι ηγέτης και του να είσαι μόνος σου.

Η υπευθυνότητα φαίνεται κάποτε βαρύ φορτίο και τότε προσπαθεί το άτομο να την αποφύγει όσο περισσότερο είναι δυνατό. Σκεφτείτε το μίγμα των συναισθημάτων δέους, ταπεινοφροσύνης, ακόμα και φόβου που μας έχουν αναφέρει άνθρωποι οι οποίοι έχουν εκλεγεί Πρόεδροι του κράτους.

Αβραάμ Μάσλοου,
από το βιβλίο “Ψυχολογία της ύπαρξης”, εκδ. Δίοδος, 1994

2
Νευροεκφυλιστικές ασθένειες - νόσος κινητικών νευρώνων....


Επιδημιολογικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι περιβαλλοντικές τοξίνες είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νευροεκφυλιστικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένου του ALS. Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι ασθενείς με ALS έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις υδραργύρου, μολύβδου και αλουμινίου στους ιστούς του σώματος τους.

Οι χημικές τοξίνες, όπως είναι η υπερβολική έκθεση σε φυτοφάρμακα και άλλες τοξικές ουσίες, έχουν ενοχοποιηθεί για νευρο-εκφυλιστικές διαταραχές . Για παράδειγμα, η συχνότητα εμφάνισης της νόσου του ALS μεταξύ του προσωπικού της Επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου είναι διπλάσιο από αυτό του γενικού πληθυσμού - γεγονός που υποδηλώνει ότι χημικές τοξίνες, όπως εκείνες που βρίσκονται σε χημικό πόλεμο μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Επίσης, άτομα με ιστορικό έκθεσης σε γεωργικά χημικά προϊόντα, όπως σε λιπάσματα και φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στην γεωργία και στην φροντίδα κήπων και γκαζόν, μπορεί να διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο για την ανάπτυξη ALS.

Εμπειρικές πολυετείς παρατηρήσεις μας έχουν δείξει λοιπόν ότι, η έκθεση σε υπερβολικές ποσότητες μετάλλων ή χημικές τοξίνες, είτε μέσω των επαγγελματικών κινδύνων, όπως η εξόρυξη, μεταλλικές κατασκευές, συγκόλληση και ο στρατός (ακούσια έκθεση σε χημικές ουσίες πχ. ουσίες χημικού πολέμου), κλπ., ή από ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως η υπερβολική έκθεση σε χημικά επεξεργασίας χλοοτάπητα (γκολφ, ποδοσφαίρου, κλπ.), ζωγραφική , κεραμικά, είναι η αιτία για ορισμένους ανθρώπους που διατράχουν αυξημένο κίνδυνο για την ανάπτυξη κάποιας  νευρο-εκφυλιστικής διαταραχής, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή ALS κλπ.

Το ερώτημα βέβαια είναι, γιατί μόνον ένας μικρός αριθμός που εκτέθηκαν σε τοξικά χημικά, αναπτύσσει την ασθένεια ALS; Προφανώς, η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι οι οργανισμοί λίγων δυστυχώς ανταποκρίνονται στην τοξική προσβολή. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα άτομα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη ALS μετά από έκθεση σε τοξίνες, κύρια λόγω των ανεπαρκειών στο σύστημα αποτοξίνωσης τους. Οι αιτίες αδυναμίας αποτοξίνωσης του οργανισμού από μέταλλα και χημικές ουσίες, σε κάποιο ποσοστό βρίσκονται σε μια γενετική ανωμαλία, όπου η δυνατότητα παραγωγής από τα κύτταρα ισχυρών αντιοξειδωτικών, είναι είτε μειωμένη είτε αδύνατη. Το ποσοστό όμως αυτό είναι μικρότερο από το 30% των όσων προσβάλλονται από την ασθένεια των κινητικών νεύρων. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών, συνήθως προσβάλλεται λόγω επίκτητης αδυναμίας αποτοξίνωσης, η οποία προκαλείται κύρια από πλημμελή διατροφή με παράλληλη πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Από την άλλη, είναι σχεδόν κοινή πλέον η διαπίστωση σε κάθε ομάδα επιστημόνων που ερευνούν το ALS σε όλο τον κόσμο, ότι η σημαντικότερη αιτία καταστροφής των νευρώνων του εγκεφάλου στις παθήσεις των κινητικών νευρώνων, οφείλεται στον κεντρικό ρόλο των ελεύθερων ριζών. Πράγματι, το μοντέλο των ελεύθερων ριζών σε συνδυασμό με ελαττωματική παραγωγή νευρικής ενέργειας, έχει γίνει το κυρίαρχο θέμα σε όλες τις νευρο-εκφυλιστικές ασθένειες.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, επισημαίνεται από τη μια η έλλειψη (λόγω τοξίνωσης, επίκτητης βλάβης ή γενετικής ανωμαλίας) υπεροξειδικής δισμουτάσης – ουσία που παράγει ο φυσιολογικός οργανισμός για την αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών που εν πολλοίς ευθύνονται για τις νευρο-εκφυλιστικές ασθένειες – και από την άλλη η δηλητηρίαση του οργανισμού και το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα την αδυναμία φυσιολογικής αντίδρασης του οργανισμού και την μοιραία εμφάνιση νευρο-εκφυλιστικών ασθενειών όπως είναι η ασθένεια των κινητικών νευρώνων.

Στην τοξίνωση του οργανισμού, από την μια ευθύνονται τα μέταλλα, όπως Μόλυβδος (δεν έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται για ASL), Αλουμίνιο (100% αποδεδειγμένο ότι δημιουργεί νευρο-εκφυλιστικές ασθένειες), Υδράργυρος (αποδεδειγμένα τοξικός) κλπ, ενώ από την άλλη, τα χημικά (συνήθως φυτοφάρμακα), αλλά ακόμα περισσότερο τα συντηρητικά τροφίμων (με κυριότερο και αποδεδειγμένα συμμέτοχο στην εμφάνιση της ασθένειας των κινητικών νευρώνων, το γλουταμινικό – ως όξινο άλας του νατρίου), οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και τα χημικά που προστίθενται στα τρόφιμα ως ενισχυτικά γεύσης.

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η κλασσική ιατρική, πέρα από την επιτυχή διάγνωση, μένει σχεδόν απαθής μπροστά στο δράμα των ασθενών με νευρο-εκφυλιστικές παθήσεις, υποσχόμενη μόνον μικρή παράταση της ζωής των ασθενών, επιτυγχάνοντας όμως δικαίωση ως προς το προσδόκιμο όριο ζωής το οποίο το προσδιορίζουν σε 3 έως 5 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της πάθησης της ασθένειας των κινητικών νευρώνων, όταν παρακολουθείται ο ασθενής αποκλειστικά από τους ιατρούς της κλασσικής ιατρικής και ακολουθεί την μοναδική θεραπεία που του προτείνουν.

Κάποιοι όμως άρχισαν να αμφισβητούν την γνωσιακή επάρκεια και το αλάθητο της κλασσικής ιατρικής, καταφεύγοντας σε παραδοσιακές θεραπείες, οι οποίες – ω του θαύματος – διαψεύδοντας τους κλασσικούς ιατρούς, σε πολλές περιπτώσεις παρατείνουν πολλαπλάσια το προσδόκιμο ζωής και δεν είναι σπάνιες οι φορές όπου ασθενείς απαλλάσσονται ολοκληρωτικά από τα συμπτώματα της νόσου ασθένεια των κινητικών νευρώνων (όπως και άλλων βέβαια «ανίατων» για την κλασσική ιατρική παθήσεων).

Ως ελάχιστη προσφορά στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας που είχαν την ατυχία να ασθενήσουν από μια σπάνια ασθένεια, στην έρευνα της οποίας – λόγω χαμηλής εμπορικότητας – αρνούνται να επενδύσουν χρήμα και χρόνο οι στυγνοί έμποροι της υγείας, αφιερώσαμε λίγο παραπάνω χρόνο και αντλώντας γνώση από την παραδοσιακή θεραπευτική την οποία συνδυάζουμε με σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα και παρατηρήσεις των λίγων εναπομεινάντων ανθρώπων – ερευνητών, παρουσιάζουμε συνοπτικά την ολιστική αντιμετώπιση των νευρο-εκφυλιστικών παθήσεων, με κύρια αναφορά στην ασθένεια των κινητικών νευρώνων.

Ως πρώτο βήμα, καλούμαστε να απαλλάξουμε τον τοξινωμένο οργανισμό από τα βαρέα μέταλλα και λοιπές χημικές τοξικές ουσίες.

1. Ο τύπος R του Α- λιποϊκού οξέος είναι μία μορφή του άλφα λιποϊκού οξέος, η οποία είναι πολύ πιο δραστική από το Α- λιποϊκό οξύ. Οι ιδιότητες του R-άλφα λιποϊκού οξέως είναι ότι,
Εύκολα διεισδύει στον εγκέφαλο, όπου δρα άμεσα και απομακρύνει τα συσσωρευμένα και επικίνδυνα βαρέα μέταλλα, ενώ παράλληλα είναι ένας φυσικός διεγέρτης της λειτουργίας της κυτταρικής παραγωγής ενέργειας. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι προστατεύει τα υγιή κύτταρα από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών. Μία ακόμα επωφελής δράση και για τους νοσούντες από ασθένειες των κινητικών νευρώνων ευεργετική και συγχρόνως θεραπευτική του R-Α λιποϊκού οξέος, είναι ότι μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της Γλουταθειόνης στο σώμα. Επίσης φαίνεται ότι έχει και επιδράσεις στο ζάχαρο, καθώς επιταχύνοντας την απομάκρυνση της γλυκόζης από την κυκλοφορία του αίματος με την ενίσχυση της λειτουργίας της ινσουλίνης, βοηθά στην ρύθμιση της γλυκόζης, επαναφέροντας τη διαθεσιμότητα της γλυκόζης σε ιστούς και σκελετικούς μύες. Σημειωτέον ότι το R-Α- λιποϊκό οξύ δρα καλύτερα σε συνέργεια με την βιταμίνη C, το συνένζυμο Q10 και την βιταμίνη Ε.

Αν σε μεγάλες δοσολογίες παρατηρηθούν παρενέργειες όπως διάρροια ή εμετός, αυτές δεν οφείλονται στο Α-λιποϊκό οξύ, αλλά στην κακή τεχνική παραγωγής και στην επεξεργασία του. Σε τέτοια περίπτωση να προτιμηθεί άλλος παραγωγός του σκευάσματος.

2. Γλουταθειόνη. Η γλουταθειόνη αποτελείται από τρία αμινοξέα, τις Γλυκίνη, γλουταμίνη και κυστεΐνη. Η Γλουταθειόνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού από πολλούς τοξικούς ρύπους, συμπεριλαμβανομένων των τοξικών μετάλλων και χημικών ουσιών. Έλλειψη της γλουταθειόνης συνεπάγεται  ανεπάρκεια στην ικανότητα του σώματος να απαλλαγεί από τις τοξίνες που προσλαμβάνει ο οργανισμός από  το περιβάλλον και από τις τοξίνες- υποπροϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού.

Η Γλουταθειόνη παράγεται από όλα τα κύτταρα του σώματος, απαρτίζοντας ουσιαστικά τον κυρίαρχο αντιοξειδωτικό παράγοντα του σώματος και τον ισχυρότερο διώκτη των τοξινών. Σε μια έρευνα, σχεδόν το 80% των ατόμων με χρόνιες παθήσεις βρέθηκαν να έχουν έλλειψη γλουταθειόνης. Στην πραγματικότητα, τα χαμηλά επίπεδα της γλουταθειόνης  εμπλέκονται σε πολλούς τύπους  των νευρο-εκφυλιστικών αλλά και πολλών άλλων παθήσεων και αυτό γιατί,  το βαρύ και σωρευτικό τοξικό φορτίο στο σώμα, επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη εξάντληση των αποθεμάτων της γλουταθειόνης αλλά και σημαντική μείωση στον ρυθμό παραγωγής της από τον οργανισμό. Είναι επίσης σχεδόν βεβαιωμένο ότι η Γλουταθειόνη σχετίζεται άμεσα με την γενική κατάσταση του ανοσοποιητικού και εν γένει της καλής λειτουργίας του οργανισμού.

Προϊόντα που βοηθάν τον οργανισμό στην παραγωγή Γλουταθειόνης, είναι η Βιταμίνη D3, η Πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η sAME και η ακετυλοκυστεΐνη που κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία TREBON –N  σαν φάρμακο για τις βλέννες των πνευμόνων.

....συνεχίζεται....

3
Σταλμένο από μαχητή αδελφό....

Από: http://aienaristeyein.com/2012/07/14/%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%BF%CF%85/

Η αντίσταση στο σχέδιο τους θα γίνει από λίγους, από «τρελούς» και θαρραλέους. Που αγαπάνε την Ελλάδα περισσότερο από κάθε κομματική ταμπέλα. Που η αξιοπρέπεια τους έχει πραγματική αξία!!!
Η αντίσταση στο σχέδιο εξόντωσης μας δεν πρόκειται να γίνει στις παραλίες το καλοκαίρι. Όμως το καλοκαίρι θα τελειώσει και τα προβλήματα θα μας περιμένουν...


Ήρθε και το καλοκαίρι και έγιναν και οι εκλογές. Και κατά κάποιο δικαιολογημένο λόγο μειώθηκαν και οι συζητήσεις στις παρέες για το χάλι της χώρας μας. Δεν είναι καθόλου περίεργο αυτό. Βλέπετε, όταν είσαι «τάβλα» στην παραλία με 40 βαθμούς πασαλειμμένος αντηλιακό και στο ένα σου χέρι έχεις τον φραπέ και στο άλλο το κωλομάγουλο της γκόμενας σου που κοιμάται μπρούμητα δεν έχεις και πολύ όρεξη για πολιτικές συζητήσεις. Λογικό, αναμενόμενο και από τις καλύτερες στιγμές του καλοκαιριού.

Να μου πεις τώρα και όταν γινόταν πολιτικές συζητήσεις τι καταλάβαινες όταν διαπίστωνες ότι το 90% των συνομιλητών σου μπορεί να διαμαρτυρόταν για χάλια της χώρας αλλά δεν καταλάβαινε ότι όλα αυτά είναι σχέδιο εξόντωσης μας;

Από αυτό και μόνο φτάνει κανείς να συμπεράνει αλλά και να δικαιολογήσει το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.Και φυσικά ποτέ δεν πρόκειται να βρούμε την λύση στο πρόβλημα μας όταν δεν γνωρίζουμε καν ποιο είναι το πρόβλημα μας.

Το πρόβλημα μας δεν είναι οι πολιτικοί μας. Αυτούς τους αξίζουμε από την στιγμή που τους ψηφίζουμε.

Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι έχουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους. Έτσι κι αλλιώς το δημόσιο μέχρι πριν από τρία χρόνια αποτελούσε όνειρο ζωής για πολλούς Έλληνες. Ένας συνδυασμός ονείρου και υποκρισίας.

Το πρόβλημα μας δεν είναι οι κλέφτες δημόσιοι υπάλληλοι γιατί αυτοί είναι φυσικό επακόλουθο των τακτικών των κλεφτών της πολιτικής και της ατιμωρησίας που εμείς συνεχίζουμε να ψηφίζουμε.

Το πρόβλημα μας δεν είναι οι κλέφτες επιχειρηματίες γιατί αυτοί δίνανε δουλειά σε πολλούς από εμάς και δίνανε και καμιά μίζα όταν χρειαζόταν σε διάφορες «υπηρεσίες».

Το πρόβλημα μας δεν είναι οι λαθρομετανάστες επειδή την ώρα που θέλουμε να τους διώξουμε την ίδια ώρα αγοράζουμε φθηνά ρολόγια και καλές απομιμήσεις «μαιμού» all star converse αλλά και πληρώνουμε για να πηδήξουμε τις πουτάνες τους.

Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι έχουμε αφήσει τους Γερμανούς και τους τοκογλύφους να αλωνίζουν στην χώρα μας επειδή εμείς ψηφίζαμε τους πολιτικούς που τους έφεραν αλλά και που τους διατηρούν.

Το πρόβλημα δεν είναι η μειώσεις των μισθών και των συντάξεων γιατί τα τελευταία δύο χρόνια μάθαμε να ζούμε με λιγότερα οπότε ακόμα τα φέρνουμε «βόλτα». έστω και οριακά.

Το πρόβλημα μας δεν είναι οι αυτοκτονίες. Έτσι κι αλλιώς κάθε φορά που αυτοκτονεί κάποιος όλο και κάποιοι βρίσκονται να σχολιάσουν την είδηση με την κλασική φράση που δηλώνει ελπίδα κλασικής αντίδρασης εγωιστή χέστη «καλά αντί να αυτοκτονήσει δεν έμπαινε με το όπλο στην βουλή ,να γίνει κι αυτός ήρωας. μπας και σωθούμε κι εμείς;;;»

Το ότι μένουν παιδιά χωρίς γονείς από τις αυτοκτονίες μας στεναχωρεί τόσο πολύ, που απλά πιάνουμε το τηλεκοντρόλ με άλλο χέρι μια που μπορεί να μας στεναχωρεί το γεγονός για 4 δευτερόλεπτα, αλλά δεν μας στεναχωρεί ότι μια τουλάχιστον οικογένεια στην γειτονιά μας δεν έχει να φάει. αλλά που να τρέχουμε τώρα μ' αυτή τη ζέστη.

Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι θα βγουν αληθινές ή όχι οι προφητείες για το «ποθούμενο» που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο από μίζερα ανθρωπάκια ,που δεν σέβονται ούτε τους Αγίους και πραγματικούς προφήτες της Ορθοδοξίας, οπότε από «αυτεξούσιοι» χριστιανοί θα καταλήξουμε αγύρτες και αιρετικοί καραγκιόζηδες που έχουν κάνει «κισμέτ» τις ανοησίες κάθε δήθεν «διορατικού» που αντί να ταπεινώνεται για την ανησυχία και τον πανικό που δημιουργεί στον κόσμο συνεχίζει να πηγαίνει κόντρα στην ίδια την Ορθοδοξία που πάνω από όλα είναι Ειρήνη!

Γιατί ακόμα και σήμερα λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τι είναι πραγματικά Ορθοδοξία και ακόμα λιγότεροι αυτοί που την έχουν κάνει πράξη στην ζωή τους.

Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι πάντα υπάρχουν απατεώνες δημοσιογράφοι , δοτοί μεγαλοεκδότες και καραγκιόζηδες σχολιαστές στα blogs. Γιατί εμείς τους δίνουμε και την ευκαιρία και την αξία να είναι αυτό που είναι.

Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι νομίζουμε πως κάποια στιγμή ο λαός μας θα ξεσηκωθεί και απορούμε γιατί δεν το έχει κάνει. Απλά μπορούμε να ρωτήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και θα πάρουμε την απάντηση ότι είμαστε τόσο κότες που θέλουμε και «παρέα» στην τεμπελιά μας την μιζέρια μας και τον φόβο μας.

Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι γίναμε σκατά ως λαός. Τα σκατά επέπλεαν στην χώρα αυτή λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες χώρες μάλλον λόγω της μεγάλης άνωσης της θάλασσας της Μεσογείου. Λίγοι Έλληνες ΠΑΝΤΑ έκαναν την διαφορά. Ακόμα και ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης είχε πει ότι «Λίγοι έκαναν την επανάσταση. οι πολλοί δεν ήθελαν.». Οι πολλοί βλέπετε είχαν συνηθίσει στην ιδέα της τουρκοκρατίας και είχαν αρχίσει τις δικαιολογίες. Έχω παιδιά. Δουλεύω στα κτήματα του Πασά. Έχω γκόμενα μια τουρκάλα. Τώρα κτίζω ένα κοτέτσι. Μόλις παντρεύτηκα και έχω κανονίσει ταξίδι του μέλιτος στο «Στρούγκα Resort».. Σιγά μην πάω να πολεμήσω τώρα που βρήκα γκόμενα στο διπλανό χωριό. Δεν έχει βγει ακόμα «χακί» φουστανέλα παραλλαγής. Και διάφορα τέτοια. όπως και σήμερα ισχύει το ίδιο φυσικά.

Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν έχουμε αποδεχτεί το γεγονός ότι όλα αυτά που ζούμε δεν είναι τυχαία γεγονότα απόρροια λανθασμένων πολιτικών χειρισμών αλλά ένα καλοστημένο και απόλυτο σχέδιο εξόντωσης μας. Και τόσα χρόνια κατάφεραν να μας διαβρώσουν τόσο πολύ ώστε τώρα αναίσχυντα και φανερά να μας επιτίθενται με μίσος.
Δεν εξηγείται όλοι να ξέρουμε ότι αυτό που γίνεται είναι λάθος, και απλά να υπάρχουν κάποιοι δοτοί και μαζί τους οι στώκοι παρατρεχάμενοι τους δήθεν «σύμβουλοι» οι οποίοι συνεχίζουν το λάθος το οποίο μας οδηγεί με ακρίβεια στην εξόντωση μας.

Έτσι πρέπει να αρχίζουν οι συζητήσεις μας. Και έτσι πρέπει να τελειώνουν. Ότι το σχέδιο είναι η εξόντωση μας και ότι πρέπει αυτό να σταματήσει!! Και όχι να ακούμε τον κάθε τσομπάνη σε κάθε γειτονιά ή καφενείο ή παρέα που παριστάνει τον οικονομικό αναλυτή να προσπαθεί να μας πείσει για το πώς θα ξεχρεώσει η χώρα. λες και μιλάει για το προσωπικό του δάνειο.

Φτάσαμε στο σημείο να είναι από την μια η ανθρώπινη ζωή. κι από την άλλη ένα κωλόχαρτο που έχει γραμμένη επάνω του την λέξη «ευρώ». και συνέχεια το κωλόχαρτο να έχει περισσότερη αξία από τις ίδιες τις ψυχές μας. κι αυτό να μην μας ενοχλεί και τόσο.

Το σχέδιο είναι η εξαφάνιση μας και η πλήρης υποταγή μας. Όλα τα προηγούμενα είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι εχθροί μας. Και αν θέλουμε να σωθεί αυτή η χώρα πρέπει να αχρηστεύσουμε τα εργαλεία αυτά. Η διαφθορά , η διάσπαση της κοινωνικής συνοχής, η ηθική καταβαράθρωση των αξιών, οι δοτοί πολιτικοί, οι λαθρομετανάστες, ο φόβος, η κατάλυση του κράτους, η καταστροφή της παιδείας, η επικράτηση του «τάχα» λογικού σε σχέση με την αξία της ζωής, η οικονομική εξαθλίωση, οι παράλογοι φόροι, η απόγνωση που οδηγεί σε αυτοκτονίες είναι τα εργαλεία και οι συνέπειες ενός φονικού σχεδίου που μόνο όσοι είναι τυφλοί , ηλίθιοι και ανεγκέφαλοι δεν μπορούν πλέον να το δουν.

Και οι τυφλοί οι ηλίθιοι και οι ανεγκέφαλοι ποτέ δεν πρόκειται να σώσουν την Ελλάδα. Αυτοί είναι ο μοχλός της απόλυτης διάβρωσης του Έθνους μας. Αυτοί είναι οι σιωπηροί συνένοχοι του σχεδίου. Αυτοί που πάντα θα βρίσκουν μια άθλια δικαιολογία για να «μην κάνουν την επανάσταση ούτε οι λίγοι».

Η αντίσταση στο σχέδιο εξόντωσης μας δεν πρόκειται να γίνει στις παραλίες το καλοκαίρι. Όμως το καλοκαίρι θα τελειώσει και τα προβλήματα θα μας περιμένουν.

Από τα κόμματα και τα κομματόσκυλα μην περιμένετε τίποτα. Μέρος του συστήματος είναι και ο τελευταίος. Η αντίσταση δεν πρόκειται να γίνει από τους βολεμένους. Ούτε από τους χέστες.

Η αντίσταση στο σχέδιο τους θα γίνει από λίγους, από «τρελούς» και θαρραλέους. Που αγαπάνε την Ελλάδα περισσότερο από κάθε κομματική ταμπέλα. Που η αξιοπρέπεια τους έχει πραγματική αξία. Και ο Θεός θα είναι μαζί τους. Γιατί ο Θεός αγαπά τον θαρραλέο και όποιον σέβεται την ελευθερία που με αυτή τον ευλόγησε.

Κι αν δεν ανήκεις σε αυτούς τους λίγους, απλά αναμέρισε.


Και μην τολμήσεις ποτέ να αποκομίσεις την παραμικρή δόξα από αυτή που δεν θα σου ανήκει.

Γιατί η Δόξα και η Ελευθερία αξίζει στους τολμηρούς.

Και η ντροπή και η σκλαβιά στους δειλούς.

Και όταν έρθει η ώρα της νίκης κανείς δεν θα μοιραστεί μαζί σου το παραμικρό από αυτά που δεν αξίζεις.

Και σε όλη την μίζερη και γαμημένη ρουτίνα της ψεύτικης ζωούλας σου,


....μόνο η ντροπή θα είναι όλη δική σου.

4
Για παραγγελίες μέσω του Ε-shop, του Ροδόκηπου
http://ortf.eu/el/category/28/

Εγγυημένη θεραπεία Σμηγματορροϊκής Δερματίτιδας - 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων1.
100% Φυσικό προϊόν, με 8 φυτικά έλαια και 16 αγνά αιθέρια έλαια.

________________________________________________________________________________

Θαυματουργό Ιαματικό μίγμα για την Σμηγματορροϊκή Δερματίτιδα!

Αποτελεσματική Φυσική θεραπεία με αγνά φυσικά προϊόντα.

Μίγμα 8 επιλεγμένων φυτικών ελαίων και 16 αγνών αιθέριων ελαίων, απαρτίζουν την σύγχρονη σύνθεση, η οποία είναι απόρροια μιας παραδοσιακής συνταγής ελαίων και εκχυλισμάτων βοτάνων. Με ισχυρή αντιμυκητισιακή δράση ενάντια στον βλαστομύκητα “pityrosporum ovale”, με συστατικά που συμβάλουν στην προσπάθεια του οργανισμού για ανόρθωση του ανοσοποιητικού και αποτοξίνωση, με επιπλέον ενεργά συστατικά που αντιμετωπίζουν με επιτυχία τέτοιου είδους δερματοπάθειες και τέλος με τις καλλυντικές ιδιότητες που παρουσιάζουν μερικά συστατικά των φυτικών ελαίων και των αιθερίων, αντιμετωπίζεται με απόλυτη επιτυχία η Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα στο πρόσωπο, στο σώμα και στο τριχωτό της κεφαλής.
 
                  Ευχόμαστε γρήγορη και οριστική απάλειψη του προβλήματος.


Το κόστος είναι 19 ευρώ για 100 ml.
Με αγορά 4 προϊόντων, υπάρχει ένα επιπλέον δώρο.
(Οι τιμές περιλαμβάνουν και ΦΠΑ 23%).

__________________________________________________________________________

Για παραγγελίες και/ή ερωτήσεις:
Ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων http://www.ortf.gr/page-4.html

τηλ. 2312202777, 6974369608, email: info@ortf.gr
'Ωρες επικοινωνίας 8:00π.μ. - 10:00μ.μ. καθημερινά και Κυριακή.

Διαδικασία πληρωμής:

Με Αντικαταβολή, έξοδα αποστολής κούριερ (4 ευρώ),


Για παραγγελίες 100 ευρώ και άνω, τα έξοδα αποστολής είναι ΔΩΡΕΑΝ.
________________________________________________________________________


1 Αν βρεθεί περίπτωση, που μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής, δεν έχει θεραπευτεί πλήρως, ισχύει η εγγύηση επιστροφής χρημάτων.  

5
Καλλυντικά - Κοσμετική / Ακμή (Acne)....
« στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 13:43:10 »
AKMH

Για την θεραπεία της «Ακμής», τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά στην συντριπτική τους πλειονότητα περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό υπεροξείδιο του βενζολίου (Benzoyl Peroxide). Ποιες είναι όμως οι δράσεις της συγκεκριμένης ουσίας και ποιες οι παρενέργειες;

Benzoyl Peroxide και οι βλάβες του δέρματος.

Υπεροξείδιο του βενζολίου Προφυλάξεις:

Το υπεροξείδιο του βενζολίου, είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα ακμής, δημιουργώντας ελεύθερες ρίζες και σημαντικές βλάβες του δέρματος. Προκαλεί δερματικές βλάβες κατά τρόπο παρόμοιο με έκθεση χωρίς προστασία στον ήλιο. Η ερυθρότητα που προκαλείται από την εφαρμογή της κρέμας που περιέχει υπεροξείδιο του βενζολίου στο δέρμα, είναι μια απτή απόδειξη του "οξειδωτικού στρες" ή των ελεύθερων ριζών που προκαλούν ζημιά στο δέρμα και για τα συστατικά και για τη χημεία του δέρματος. Η επαναλαμβανόμενη χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο προκαλεί βλάβη και πρόωρη γήρανση του δέρματος, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα καρκίνου στο δέρμα. Η επανειλημμένη εφαρμογή του υπεροξείδιου του βενζολίου έχει βρεθεί να έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Η έκταση της καταστροφής του δέρματος από το υπεροξείδιο του βενζολίου καθορίζεται από τη συγκέντρωση του υπεροξειδίου του βενζολίου, την συχνότητα εφαρμογής και τη διάρκεια της χρήσης του.

Το υπεροξείδιο του βενζολίου χρησιμοποιείται σε προϊόντα ακμής γιατί σκοτώνει αποτελεσματικά το βακτήριο «P. Acnes», το βακτηρίο που προκαλεί την ακμή. Από την άλλη πλευρά όμως, το υπεροξείδιο του βενζολίου παράγει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες παρεμβαίνουν και επιβραδύνουν τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Τα κόκκινα και καφέ σημάδια που αποτελούν μέρος των αποτελεσμάτων της θεραπευτικής διαδικασίας της ακμής, μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες, όταν το υπεροξείδιο του βενζολίου γίνεται ένα συνηθισμένο μέρος της καθημερινής θεραπευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση της ακμής.

Υπάρχουν πολλά άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα ακμής πολύ αποτελεσματικά ενάντια στο βακτήριο  P. acnes, χωρίς τις παρενέργειες του υπεροξείδιου του βενζολίου. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα ασφαλές για την αντιμετώπιση της ακμής συστατικό που σκοτώνει το προαναφερόμενο βακτήριο εξίσου αποτελεσματικά με το υπεροξείδιο του βενζολίου. Παράδειγμα ακόμα, η Κανέλα - εκχύλισμα του φλοιού του φυτού - επίσης σκοτώνει το βακτήριο P. acnes έχοντας και το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης της παραγωγής σμήγματος του δέρματος, η οποία δημιουργεί την ακμή. Η περίσσεια σμήγματος προκαλεί τα σπυράκια που μπορούν να οδηγήσουν σε πιο σοβαρή κρίση ακμής.

Το υπεροξείδιο του βενζολίου έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του δέρματος εδώ και αρκετά χρόνια και πολλά ερευνητικά προγράμματα έχουν κατά καιρούς δημοσιεύσει ότι το υπεροξείδιο του βενζολίου λόγω  παραγωγής ελεύθερων ριζών, γίνεται παράγοντας δημιουργίας όγκων του δέρματος. Εκτελώντας αναζήτηση των λέξεων «καρκίνος - υπεροξείδιο του βενζολίου» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής, ανευρίσκονται 102 άρθρα από ιατρικά έντυπα που ασχολούνται με τις πτυχές της έρευνας για το υπεροξείδιο του βενζολίου και του καρκίνου. Περίπου τα δύο τρίτα των ερευνών υποστηρίζουν σύνδεση μεταξύ υπεροξειδίου του βενζολίου και του καρκίνου του δέρματος.

"Το 1995 ο FDA (υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ) άλλαξε για το υπεροξείδιο του βενζολίου την θέση κατάταξής του από  την Κατηγορία Ι (ασφαλή) στην κατηγορία ΙΙΙ (αβέβαια ασφάλεια) με την απόφαση (56 FR 37622), απόφαση που στηρίζεται σε νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες, εντείνοντας την ανησυχία για την ασφαλή χρήση του, έρευνες που έδειξαν υπαιτιότητα του υπεροξειδίου του βενζολίου εμφάνισης καρκίνου σε ποντίκια ... " Επιπλέον, η FDA κατηγόρησε τους κατασκευαστές των προϊόντων ακμής και τις θεραπείες ακμής ως υπεύθυνους για ελλειμματική και πλημμελή παροχή πληροφοριών προς τους καταναλωτές ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις κατόπιν αντικειμενικής ενημέρωσης.

Πολλοί κατασκευαστές και έμποροι των προϊόντων δεν έχουν παράσχει αυτές τις πληροφορίες έτσι ώστε οι καταναλωτές να μη μπορούν να ενημερώνονται για τους πιθανούς κινδύνους, κύρια για ενδεχόμενο καρκίνο του δέρματος.

Η χρήση του υπεροξειδίου του βενζολίου σε προϊόντα ακμής και εν γένει για τη θεραπεία της ακμής μπορεί να περιλαμβάνει παρενέργειες και  κινδύνους οι οποίοι χρειάζεται να εξεταστούν πριν την απόφαση για ξεκίνημα ή συνέχιση της θεραπείας της ακμής. Καθόσον μάλιστα σήμερα είμαστε σε θέση να επιλέξουμε θεραπευτικές αγωγές ενάντια στην Ακμή, με θεραπευτικές δράσεις τουλάχιστον ισότιμες με τα προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου, είναι εξαιρετικά επιπόλαιο να εμμένουμε σε χρήση σκευασμάτων που εμπεριέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου.

Στην προσπάθεια απάλειψης των κινδύνων και παρενεργειών από την χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων που εμπεριέχουν συνθετικές χημικές ουσίες και της επιστροφής σε επιτυχείς ανώδυνες και ακίνδυνες φυσικές παραδοσιακές θεραπευτικές, ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων διαθέτει σε κηραλοιφή για θεραπεία της Ακμής. Μία κηραλοιφή αποκλειστικά και μόνον από φυσικά υλικά – αγνά 100% καθαρά αιθέρια έλαια διαλυμένα σε φυτικά έλαια που περιποιούνται το δέρμα, με προσθήκη μελισσοκεριού – χωρίς καμία παρενέργεια και με θεραπευτική δράση ανώτερη από πολλά σκευάσματα συνθετικών υλικών.

Διατίθεται στη διεύθυνση: http://ortf.eu/el/product/43/6/

Συμληρωματικά στην θεραπεία της «Ακμής», θα διατίθεται κηραλοιφή φροντίδας και διόρθωσης του δέρματος, απαλείφοντας σημάδια, αμυχές αλλά ακόμα και ουλές παλαιών πληγών και τραυμάτων.

Σχετικά με το υπεροξείδιο του Βενζολίου, βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.skintactix.com/benzoyl_peroxide_skin_damage.htm

7
Τεκτονισμός (Συμβολή στην επανάσταση του 1821)

Παγκόσμια φιλοσοφική, προοδευτική και φιλανθρωπική μυστική εταιρία, η οποία είχε ρίζες στα μυστήρια της αρχαιότητας και εμφανίσθηκε υπό τη σημερινή μορφή και ονομασία κατά τον 17ο αιώνα, οπότε και αντικατέστησε τις αδελφότητες των τεχνικών οικοδομών.


Ο τεκτονισμός έχει ως έμβλημα την τριλογία «Ελευθερία – Ισότητα – Αδελφότητα» και εργάσθηκε αδιαλείπτως για την απελευθέρωση των καταδυναστευμένων λαών. Στη συμβολή του οφείλεται η Βορειοαμερικανική ανεξαρτησία, η Γαλλική Επανάσταση, η Ιταλική Ένωση, η Ένωση της Επτανήσου κ.λ.π. Τέλος στον τεκτονισμό οφείλεται η ίδρυση της Κοινωνίας των Εθνών, της οποίας οι ιδρυτές υπήρξαν ανώτεροι τιτλούχοι του τάγματος. Από την ίδρυσή του ο τεκτονισμός περιέλαβε στους κόλπους του τις μεγαλύτερες πολιτικές, επιστημονικές, φιλολογικές και στρατιωτικές φυσιογνωμίες.

Το 1786 τέθηκε υπό την αιγίδα του Αυτοκράτορα της Πρωσίας Φρειδερίκου του Μεγάλου, ο οποίος και συνέταξε τα Μεγάλα Συντάγματα που διέπουν το τάγμα και ισχύουν έως σήμερα. Στην Αγγλία αρχηγός του τάγματος είναι ο εκάστοτε διάδοχος του θρόνου, στη Δανία ο βασιλιάς, κ.λ.π. Στην Αμερική σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, από τον Ουάσιγκτων και έπειτα, υπήρξαν τέκτονες.


Ελληνική Επανάσταση

Η συμβολή του τεκτονισμού στην Ελληνική Επανάσταση αρχίζει έναν αιώνα πριν την έκρηξή της. Οι Στοές της Δύσης, διαφωτισμένες από τους Έλληνες λογίους, που μεταλαμπάδευσαν,  μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, έγιναν κέντρα αμιγούς φιλελληνισμού. Με την άφιξη του 19ου αιώνα, το κίνημα για την απελευθέρωση της Ελλάδας απέκτησε τη μεγαλύτερη ένταση. Ήδη ο Ρήγας Φεραίος, εμπνευσμένος από τον τεκτονισμό, είχε συστήσει στη Βιέννη μυστική εταιρία αδελφοποίησης των λαών που βρίσκονταν υπό τον οθωμανικό ζυγό, με σκοπό την αλληλοβοήθεια ενάντια στον κοινό τύραννο. Με αυτό το σκοπό είχε ιδρυθεί στις χώρες της Αδριατικής όμοια μυστική εταιρία κατά των τυράννων, παραφυάδα του τεκτονισμού με το όνομα Buono Coudzinos. Υπό την επίδραση του Ρήγα συστάθηκε επίσης στη Σερβία παρεμφερής εταιρία.

Το 1812 ιδρύεται από τον τέκτονα Αλ. Μαυροκορδάτο στη Μόσχα η μυστική εταιρία του «Φοίνικα» και στο Παρίσι η εταιρία της «Αθηνάς» και της «Φιλαθηναϊκής Ακαδημίας». Το 1813 αυτές τις εταιρίες διαδέχονται η «Ελληνογαλλική Εταιρία» και η «Εταιρία των Φιλομούσων», υπό την αιγίδα του τέκτονα Ιωάννη Καποδίστρια. Κατά το έτος αυτό ο Διονύσιος Ρώμας ιδρύει στην Κέρκυρα την πρώτη «Εθνική Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος», στη δε Ζάκυνθο και Λευκάδα δύο ανεξάρτητες στοές, οι οποίες είχαν κύριο σκοπό την προετοιμασία των Ελλήνων για τον αγώνα της ανεξαρτησίας .*


Μετά από λίγο, περνώντας από τη Λευκάδα, ο έμπορος από την Οδησσό Εμμανουήλ Ξάνθος, μυείται στην εκεί Στοά. Λίγο αργότερα μυείται στη Στοά της Ζακύνθου ο μετέπειτα αρχιστράτηγος της ελληνικής επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Το 1811 πραγματοποιείται στο Παρίσι, μετά από υπόδειξη του Ναπολέοντα Γ’, η ίδρυση αμιγώς τεκτονικής μυστικής εταιρίας για την απελευθέρωση της Ελλάδας, υπό τον κόμη Σουαζέλ Γκουφφιέ και τους Χατζή Μόσχο και Ζαλίκη. Ο Ζαλίκης συμβολικώς ονομάσθηκε «Ξενοδόχος», το δε κατάστημά του «Ελληνόγλωσσο Ξενοδοχείο». Στην εταιρία αυτή μυήθηκαν εκτός των Ελλήνων και άπειροι φιλέλληνες τέκτονες. Κυριότερος από τους πρεσβευτές της εταιρίας αυτής ήταν ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο οποίος κατά την επιστροφή του στη Μόσχα μύησε και τον Νικόλαο Σκουφά. Μετά την πτώση του Ναπολέοντα η εταιρία αυτή μεταφέρθηκε στη Μόσχα, τα δε μέλη της στο Παρίσι ίδρυσαν το «Φιλελληνικό των Παρισίων Κομιτάτον». Ήδη στις παραδουνάβιες χώρες και στην ίδια τη Ρωσία ο τεκτονισμός είχε εξαπλωθεί, πολλοί δε εξέχοντες Έλληνες πολιτικοί και έμποροι, ανάμεσά τους και ο Καποδίστριας, η οικογένεια Υψηλάντη κ.α. ήταν μέλη διαφόρων στοών.

Το 1814 ο Εμμανουήλ Ξάνθος, που επέστρεψε από τη Λευκάδα στην Οδησσό, συνδέθηκε με τους Τσακάλωφ και Σκουφά και υπέδειξε την ίδρυση της «Φιλικής Εταιρίας» που οργανώθηκε με βάση τις αρχές του τεκτονισμού. Η εταιρία αυτή συστάθηκε την 25η Οκτωβρίου 1814, οι πρώτοι δε που μυήθηκαν στους ανώτερους βαθμούς ήταν τέκτονες.**

Η άμεση επιτυχία της Φιλικής Εταιρίας οφείλεται σε χαρακτηριστικό γεγονός το οποίο συνέβη κατά τη λήξη του συνεδρίου της Βιέννης, όταν ο Καποδίστριας παρακάλεσε τον Μέττερνιχ να ασχοληθεί το συνέδριο με τη βελτίωση της τύχης των δύστυχων Ελλήνων. Αυτός τότε του απάντησε πως δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη ελληνικού έθνους. «Από τη στιγμή εκείνη…», γράφει στα απομνημονεύματά του ο Νικόλαος Υψηλάντης, «…στα βλέμματα των Ελλήνων διαγραφόταν η σταθερότητα μια μεγάλης απόφασης∙ και ενώ προβληματιζόταν για να βρουν τα μέσα ώστε να εκτελέσουν αυτή τη σκέψη, η οποία τους είχε απορροφήσει ολοκληρωτικά, ενστερνίσθηκαν τα ιερά μυστήρια της αδελφότητας (του τεκτονισμού) που τους ενέπνεε την απελευθέρωσή τους». Τέλος, η αρχηγία της Φιλικής Εταιρίας ανατέθηκε στον τέκτονα Αλέξανδρο Υψηλάντη. Η απελευθερωτική δράση των τεκτονικών Στοών των Επτανήσων, των οποίων μέλος υπήρξε και ο Διονύσιος Σολωμός, εξακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της επανάστασης και μετά από αυτήν, με την προσάρτηση των νήσων στην Ελλάδα, στην οποία πρωτοστάτησαν.


Απελευθερωτικοί αγώνες

Η πρώτη*** «Μεγάλη Ανατολή» στην ελεύθερη πλέον Ελλάδα ιδρύθηκε το 1867, το δε «Ύπατο Συμβούλιο» το 1872 με πρώτο αρχηγό και ιδρυτή τον Δημ. Ροδοκανάκη, ο οποίος εκλήθη  γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό από την Αγγλία. Έκτοτε συνεχίζεται η εθνική εργασία του τεκτονισμού στην Ελλάδα, με ενεργή συμμετοχή σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες, της Κρήτης, Μακεδονίας, Ηπείρου, Κύπρου, κ.λ.π. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922, η προσπάθεια του ελληνικού τεκτονισμού για τη βελτίωση της τύχης των αιχμαλώτων αφ’ ενός και την αποκατάσταση των προσφύγων αφ’ ετέρου υπήρξε ζωηρή και καρποφόρα. Πραγματοποιήθηκαν απ’ ευθείας συνεννοήσεις με τις τεκτονικές δυνάμεις της Τουρκίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση πολλών αιχμαλώτων και απευθύνθηκε έκκληση προς όλες τις τεκτονικές δυνάμεις του κόσμου.****

Ο τεκτονισμός υποκίνησε τον ζήλο των αμερικανικών οργανώσεων που είχαν καταφθάσει αποτελούμενες από διαπρεπείς τέκτονες αντιπροσώπους (Μοργκεντάου κ.λ.π.), τους δέχθηκε στις Στοές του επικαλούμενος τα τεκτονικά τους αισθήματα και με απ’ ευθείς συνεννοήσεις πέτυχε να συγκεντρώσει σημαντικά χρηματικά βοηθήματα για τους πρόσφυγες. Σήμερα (δηλαδή το 1930), στην Αθήνα και τον Πειραιά λειτουργούν, εξαρτώμενες από τη «Μεγ. Ανατολή της Ελλάδος», γύρω στις είκοσι  τεκτονικές στοές, πάνω από τριάντα δε στην επαρχία και κάποιες στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Αίγυπτος, Κύπρος), μετέχουν δε σε αυτές και πολλοί πολιτικοί, στρατιωτικοί (στρατηγοί, ναύαρχοι, ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί) και ανώτεροι κληρικοί.*****  

Υποσημειώσεις

* Υπήρξε δε από τότε τέτοια εθνική δράση από τις δύο αυτές στοές που ανάγκασε τον τότε Άγγλο αρμοστή της Κέρκυρας Μαίτλαντ να διατάξει τον έπαρχο Ζακύνθου Ρώσση να συλλάβει αυτούς που συνωμοτούσαν κατά της ακεραιότητας της Τουρκίας και να κατασχέσει τα αρχεία των στοών. Όταν η αστυνομία πολιόρκησε τη στοά της Ζακύνθου, ο μεγάλος δάσκαλος Διονύσιος Ρώμας διεμήνυσε στον έπαρχο Ρώσση, που ήταν ένας απλός τέκτονας μαθητής τότε, ότι τον καθιστά υπεύθυνο απέναντι στην παγκόσμια αδελφότητα, ακόμα και αν ένας μόνο τεκτονικός φάκελος ερχόταν σε χέρια μη τεκτόνων. Ο Ρώσσης πτοήθηκε και διέταξε τη λύση της πολιορκίας. Με αυτόν τον τρόπο σώθηκαν τα έγγραφα, τα οποία θα πρόδιδαν την επανάσταση που προετοιμαζόταν.

** Ο Νικόλαος Υψηλάντης στα απομνημονεύματά του (σελ. 67-80) αφηγείται συγκινητικά επεισόδια για τον ξάδελφό του Κωνστ. Μάνο και τον Γ. Καντακουζηνό, οι οποίοι λόγω του πόθου τους να μυηθούν στους ανώτερους βαθμούς της Φιλικής Εταιρίας, ικέτευσαν να μυηθούν προηγουμένως στον τεκτονισμό. Ο Νικόλαος Υψηλάντης, αδελφός του Αλεξάνδρου, του Δημητρίου και του Γεωργίου, πολέμησε στο πλευρό του Αλεξάνδρου Κ. Υψηλάντη στη Μολδοβλαχία ως αρχηγός του Ιερού Λόχου και φυλακίστηκε μαζί του στην Αυστρία, στο φρούριο Μούνκουτς.

***  Τεκτονική Στοά Ναυπλίου,  λειτούργησε κανονικά το 1826.

**** Όλοι οι τέκτονες στην Αθήνα και τον Πειραιά πραγματοποίησαν το πρωί της δεύτερης Κυριακής του Μαΐου 1923 επιβλητική τελετή στον Παρθενώνα και ενέκριναν το παρακάτω ψήφισμα: «Οι Έλληνες τέκτονες, οι οποίοι  συνήλθαμε στην Αθήνα, στον Παρθενώνα της Ακρόπολης, διαμαρτυρόμαστε κατά των Τούρκων, οι οποίοι εξακολουθούν να τυραννούν και να σφαγιάζουν αθώους στον Καύκασο, στον Πόντο, στη Μικρά Ασία και Συρία, με σκοπό την εξόντωση των μη τουρκικών πληθυσμών. Ως κοσμοπολίτες ανθρωπιστές, κάνουμε έκκληση στις τεκτονικές δυνάμεις της υδρογείου και τους πολιτισμένους λαούς, επικαλούμενοι τα ευγενικά τους αισθήματα για τη σωτηρία των στρατιωτικών αιχμαλώτων και πολιτικών ομήρων, Ελλήνων, Αρμενίων και άλλων δύστυχων, των οποίων ο αναμενόμενος θάνατος είναι βέβαιος. Ζητούμε τον φιλάνθρωπο οβολό τους για τη συντήρηση των προσφύγων, των οποίων τα απαραίτητα για επιβίωση είναι ανεπαρκή».

***** Ο τεκτονισμός, ο οποίος βρισκόταν σε διάσταση με τον Καθολικισμό για καθαρά ιστορικούς λόγους, έχει αντιθέτως άριστες σχέσεις με την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Προτεσταντισμό. Ο εθνομάρτυρας Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βασίλειος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Μελέτιος και πάρα πολλοί άλλοι ιεράρχες και ανώτεροι κληρικοί είναι τέκτονες.

Από: Μεγάλη Στρατιωτική και Ναυτική Εγκυκλοπαίδεια, Τόμος 6ος, Αθήνα, 1930. (Μπορείτε να την κατεβάσετε από το: http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/e/3/e/metadata-01-0001601.tkl λήμμα "Τεκτονισμός")

και από: http://argolikivivliothiki.gr/2009/10/07/%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7/

8
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ
σας προσκαλεί στην εορτή του Χειμερινού Ηλιοστασίου
η οποία θα τελεστεί την Ηλιοδίτη (Κυριακή)
18 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11:30 το πρωί
στο Ναό των Ελλήνων, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Η αναγέννηση της ευεργετικής
και ζωογόνου δράσεως του ηλίου
που γιορταζόταν
κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο,
συμβόλιζε
τον νοητό ήλιο του Απόλλωνος
και τη γέννηση του Διόνυσου Ζαγρέως.

..

Οι εκδηλώσεις των Ισημεριών και των Ηλιοστασίων συμβάλλουν στη γνωριμία και συνάφεια με τις πολιτισμικές μας ρίζες, φέρνοντάς μας σ’ επαφή με την αύρα της φύσης και της προγονικής ψυχής.
..

Η καθιερωμένη εορτή του Χειμερινού Ηλιοστασίου θα τελεστεί μέσα στο φυσικό περιβάλλον του Ναού των Ελλήνων, ανάμεσα στα αγάλματα των Θεών και Ηρώων της ελληνικής παράδοσης.

Προμηθεύς Πυρφόρος
http://pyrrphoros.wordpress.com/2011/12/13/heliostasio11/

9
Ο γάιδαρος και το πηγάδι....


Μια φορά ήταν ένας χωρικός που είχε έναν γάιδαρο. Μια μέρα ο γάιδαρος έπεσε κατά λάθος σε ένα πηγάδι.... άρχισε να γκαρίζει πολύ δυνατά και ο χωρικός που τον άκουσε πήγε να τον βοηθήσει να βγει....

Έριξε σχοινιά για να τον τραβήξει αλλά στάθηκε αδύνατο. Σκέφτηκε ότι δεν μπορεί να τον βγάλει έξω κ αποφάσισε να μην προσπαθήσει παραπάνω αλλά να τον θάψει μέσα σε αυτό, για να μην ακούει κ τα γκαρίσματα του.

Έτσι φώναξε όλους τους γείτονές του να τον βοηθήσουν να ρίξει χώμα στο πηγάδι για να θάψει το ζωντανό μια ώρα αρχύτερα.
Ο γάιδαρος μόλις κατάλαβε τι συνέβαινε άρχισε να γκαρίζει ακόμα πιο σπαρακτικά. Ωστόσο μετά από λίγη ώρα τα γκαρίσματα σταμάτησαν. Οι χωρικοί συνέχισαν να ρίχνουν χώμα..............

Μετά από λίγο ο ιδιοκτήτης του, κοίταξε μέσα στο πηγάδι και βλέπει ότι ο γάιδαρος τίναζε το χώμα από πάνω του και πατούσε πάνω σε αυτό για να ανέβει ψηλά.

Έτσι είχε φτάσει σχεδόν στην επιφάνεια κ έδωσε ένα τελευταίο σάλτο κ έτρεξε ελεύθερος μακρυά...............

Αναρτήθηκε από Ελευθερία στις 10:45 π.μ. στο http://entirimitulogu.blogspot.com/2011/07/blog-post_25.html

10
ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ώρα 11 π.μ.

Συνεύρεση Αθήνας: Ξενοδοχείο GOLDEN AGE, Μιχαλακοπούλου 57
Συνεύρεση Θεσσαλονίκης: Ξενοδοχείο CITY, Κομνηνών 11
Συνεύρεση Πάτρας: πληροφορίες κ. Χρήστος 6932-819808
Συνεύρεση Καλαμάτας: πληροφορίες κ. Νίκος 6937-465371
Συνεύρεση Κομοτινής: πληροφορίες κα Χριστίνα 6972-986551

Θα πραγματοποιηθεί απʼ ευθείας τηλε-μετάδοση του Οραματισμού μέσω διαδικτύου, σε δεκάδες άλλες ομαδικές συγκεντρώσεις πόλεων και περιοχών που καλύπτουν όλη την Ελλάδα, και με τη συμμετοχή Ελλήνων από την Κύπρο και από πολλές χώρες του εξωτερικού!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όποιος διαμένει εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να συμμετάσχει στον Οραματισμό για την Ελλάδα ή να διοργανώσει στο χώρο του συγκέντρωση με απʼ ευθείας τηλε-μετάδοση, να επικοινωνήσει με την υπεύθυνη συντονισμού, κυρία Ντίνα Παπακανέλου, κινητό: 6977208659, e-mail: dpapakanellou@gmail.com για να του δοθεί ειδικός κωδικός πρόσβασης μέσω του site του ΠΑΔΙΣΥ.

Συντονίσου και εσύ μαζί μας, για να βγούμε αλώβητοι από την κρίση και να την μετατρέψουμε σε χρυσή ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση, κοινωνική αλληλεγγύη και σεβασμό στη μητέρα γη.

Του Οραματισμού θα προηγηθεί ομιλία του Στάμου Στίνη, με θέμα:
«2012»

Συμβολικό κόστος συμμετοχής για τις ομαδικές συγκεντρώσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης: 5 ευρώ.

Διοργάνωση:

ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ (Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας)

www.padisy.gr

e-mail: padisygr@gmail.com

·         Το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ είναι μια μεγάλη παρέα πνευματικά ανήσυχων ανθρώπων, που έχουν εντρυφήσει για πολλά χρόνια στην εσωτερική φιλοσοφία και πρακτική. Δραστηριοποιείται από το 1995 και, εκτός από τον Ομαδικό Οραματισμό για την Ελλάδα (πραγματοποιείται κάθε τρίμηνο σε όλη την Ελλάδα, και περιλαμβάνει συντονισμένη εκπομπή θετικών σκεπτομορφών για την πνευματική και κοινωνική αναβάθμιση της χώρας μας), διοργανώνει σε μηνιαία βάση τις Εσωτερικές Διαδρομές, με υψηλού επιπέδου πνευματικές διδασκαλίες, θεραπευτικά δρώμενα και ενεργειακές/διαλογιστικές ασκήσεις.

·         Θέματα και πρακτικές αυτογνωσίας, καθώς και βίντεο των Οραματισμών αναρτώνται στο site του ΠΑΔΙΣΥ, www.padisy.gr

·         Πλήρη κείμενα των ομιλιών του κ. Στάμου Στίνη, που πάντα προηγούνται του Οραματισμού για την Ελλάδα, καθώς και άλλες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, μπορείτε να βρείτε στο blog esoterikesdiadromes.wordpress.com

·         Μέλη του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ συμμετέχουν ενεργά στη διαχείρηση του νέου site διεθνούς εμβέλειας πάνω στην επιστήμη της Συνειδητής Δημιουργίας και Υλοποίησης Στόχων www.morphogenesis-system.com

Από: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=44299:2011-12-09-120000&catid=33:kapoioi-filoi&Itemid=214

11
Μαγεία / Μαγικά εργαλεία, τα εργαλεία της "Τέχνης"....
« στις: Σεπτεμβρίου 14, 2011, 01:09:46 »

Μαγικά εργαλεία, τα εργαλεία της "Τέχνης"....

Παρότι έχουν γραφεί σε πάμπολλα βιβλία για το ποια εργαλεία χρησιμοποιεί ο Μάγος και η Μάγισσα, ουδέποτε συναντήσαμε κάποιον ολοκληρωμένο κατάλογο, καθώς και την επαρκή ερμηνεία γιατί γίνεται χρήση των συγκεκριμένων εργαλείων. Θα αναφερθούν εδώ συνολικά τα εργαλεία που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της "Τέχνης", χωρίς όμως περεταίρω ανάλυση,ανάλυση η οποία θα γίνεται στην θεματολογία που είναι μόνον για τα μέλη της ΑΜΡΑ. Κάθε όμως ερευνητής του εσωτερισμού που έστω και λίγο έχει εντρυφύσει στην Καμπάλα, πολύ εύκολα θα κατανοήσει πολλά από τα οποία δεν αναφέρονται. Όσο δε για την χρήση των εργαλείων της "Τέχνης", θα γίνεται σταδιακά παρουσίαση μέσα από τις διδασκαλίες της ΑΜΡΑ.


12
Μαγεία / Μαγεία: Εισαγωγή....
« στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 13:46:29 »
Τα λίγα τελευταία χρόνια – ειδικά μάλιστα κατά και μετά την προβολή της σειράς ταινιών «Χάρρυ Πότερ»- η Μαγεία άρχισε να έρχεται πιο φανερά στο προσκήνιο, είτε ως παραδεκτή δράση απενοχοποιημένη σε μεγάλο βαθμό από την θρησκευτική προπαγάνδα εναντίον της, είτε ως μόδα που υποκρύπτει την σχεδόν γενική αποδοχή και παραδοχή της κοινωνίας, ανεξάρτητα αν η πλειονότητα φανερά δείχνει ότι δήθεν την χλευάζει και την περιφρονεί.

Αυτή η μεγάλη διάχυση θεμάτων μαγείας και η προαγωγή από άτομα που στην καλύτερη περίπτωση είναι αθώα ανίδεοι με την σοβαρότητα του εγχειρήματος, έχει σκορπίσει στο διαδίκτυο πληροφορίες, μαγικές συνταγές και ξόρκια, χρήσεις μαγικών ελαίων κλπ, οι οποίες για τους αφελείς που θα τα δοκιμάσουν, δεν είναι πάντα άχρηστες ως προς την αποτελεσματικότητα, αλλά ενίοτε επικίνδυνες και κάποτε φοβερά επιβλαβείς. Χωρίς να υπεισέλθουμε την παρούσα στιγμή στην αποκρυφιστική αλλά και ψυχολογική πλευρά και επίδραση, μένουμε και τονίζουμε ότι η έστω και έμμεση προτροπή για χρήση ισχυρά τοξικών ουσιών από πολλά αναφερόμενα ως μαγικά φυτά, είναι εγκληματική και από τους προτείνοντες, αλλά και από τους αφελείς που θα τολμήσουν πειραματιζόμενοι να κάνουν χρήση αυτών.

Δυστυχώς κυκλοφορούν «τσελεμεντέδες» μαγικών συνταγών, οι οποίες έχουν πληθώρα σφαλμάτων ως προς την τεχνική, όπως επίσης και λανθασμένων υλικών, δημιουργώντας και επιφέροντας αποτελέσματα πολλές φορές αντίθετα από τα επιθυμητά, αν και οι πειραματιζόμενοι ίσως πρόσκαιρα να βλέπουν επιτυχία, επιτυχία όμως που δεν διαρκεί περισσότερο από ελάχιστες ημέρες. Η συνέχεια δυστυχώς που επιφυλάσσουν τέτοιες άκαιρες και ανεύθυνες ενασχολήσεις, ενίοτε είναι οικτρές.

Την ιερή τέχνη της Μαγείας οφείλουμε να την προσεγγίζουμε με πολύ προσοχή, σοβαρότητα και μεγάλο σεβασμό. Όταν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε – όντες καλά προετοιμασμένοι και προπάντων με σθεναρό ψυχισμό – απαραίτητο είναι η μαθητεία να συντελείται υπό την εποπτεία και καθοδήγηση πραγματικού Οδηγού.

Ξαναγινόμαστε πάλι «οι κακοί» που επικρίνουν και κατακρίνουν δράσεις άλλων, όμως φρονούμε ότι έχουμε χρέος απέναντι στην αλήθεια να υποδεικνύουμε και να στιγματίζουμε κάθε πληροφορία η οποία δεν υπηρετεί την αντικειμενική Γνώση, κάθε πληροφορία που προβαλλόμενη ως γνώση, δημιουργεί σύγχυση και παρανόηση. Για το λόγο αυτό ανοίγουμε το κεφάλαιο «Μαγεία», το οποίο θα αναπτύξουμε πλήρως, σχολιάζοντας και επισημαίνοντας πρώτα πρώτα τα σφάλματα των δημοσιευμένων μαγικών τεχνικών και συνταγών, δεύτερον παρουσιάζοντας επί μέρους γνωστικά κομμάτια από τις εργασίες αληθινών Μάγων και τρίτον, προσπαθώντας να οδηγήσουμε τον και την κάθε ενδιαφερόμενο-η για την Γνώση, στην κατανόηση της Αυθεντικής Τέχνης.

Τι όμως είναι η ιερή Τέχνη της μαγείας;

Μαγεία: Μία πράξη που προκαλεί φαινόμενα και επιφέρει ανεξήγητα, για την κοινά αποδεκτή επιστήμη μέχρι σήμερα, αποτελέσματα, με τεχνικές που δεν εντάσσονται σε φυσικές διαδικασίες, δεν βασίζονται στην θεϊκή ενέργεια και δράση ούτε σε φανερές φυσικές δυνάμεις και χρησιμοποιεί μέσα απόκρυφα, όπως οι απόκρυφες δυνάμεις της Φύσης και η βοήθεια των δαιμόνων. Συμπληρωματικά για την θρησκευόμενη εβραιοχριστιανική Δύση, μαγεία θεωρήθηκε η δράση εξαναγκασμού των δαιμονικών δυνάμεων για επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, η οποία αποστασιοποιείται πλήρως από την ικεσία και την ικετευτική προσευχή προς τον θεό για χάρη.

Η Μαγεία διαχωρίζεται σε δύο κύρια ρεύματα. Την Φυσική μαγεία και την Δαιμονολογία. Η Φυσική Μαγεία συναντάται σε κάθε λαό, σε κάθε εποχή, με βασικό χαρακτηριστικό την Πανθεϊστική παράδοση, ενώ η δαιμονολογία είναι προϊόν των θρησκειών, κύρια μάλιστα του εβραιοχριστιανισμού για τον δυτικό κόσμο.

Σε επιμέρους θέματα θα αναπτυχθούν όλες οι επιμέρους γνώσεις. Θέματα που θα εμβαθύνουν και θα επεκτείνονται πολύ περισσότερο στην «Τέχνη» καθώς και στα μέσα, εργαλεία και υλικά που χρησιμοποιεί, θα είναι προσπελάσιμα μόνον από φίλους και μέλη της ΑΜΡΑ, για τον έναν και μοναδικό λόγο ότι χρειάζεται μια προπαρασκευή και μια προοδευτική προσέγγιση σε βαθύτερες γνώσεις .

Οι αληθινοί ζηλωτές θα κατανοήσουν….

13
Καμπαλά / "Καβείρια Μυστήρια" και Καμπαλά....
« στις: Ιουλίου 31, 2011, 09:01:26 »

Ομιλία: "Καβείρια Μυστήρια" η αφετηρία της Καμπάλα.

http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1601.msg10611.html#msg10611

14

Κίνηση Τρικαλινών Πολιτών για την Αποανάπτυξη και την Άμεση Δημοκρατία.
http://apokoinou.com/


Κίνηση για την Αποανάπτυξη http://apokoinou.com/?page_id=6

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός !!

Η σημερινή χαοτική παγκόσμια τάξη πραγμάτων μας προειδοποιεί για ένα απειλητικό μέλλον. Είναι αναγκαίο να αναζητήσουμε διέξοδο από την πολύπλευρη σημερινή κρίση και όχι να παραδοθούμε στην παραλυσία του ανήσυχου παρατηρητή. Η κίνησή μας δημιουργήθηκε για να συμβάλλει όσο μπορεί σε αυτή την αναζήτηση, με σκέψη ελεύθερη, με πλανητική ματιά, με οικολογική προσέγγιση και προσήλωση στα ιδεώδη του ουμανισμού. Μαθαίνοντας από τις αναλύσεις φιλοσόφων, στοχαστών, κοινωνιολόγων, επιστημόνων, θέλουμε να κατανοήσουμε τις κινητήριες δυνάμεις του ανθρώπινου πολιτισμού, να εξηγήσουμε το σήμερα και να φανταστούμε ένα καλύτερο αύριο που θα έλθει και με τη συμμετοχή μας.

Ο σημερινός κόσμος

Κυρίαρχη ιδεολογία και πρακτική στον κόσμο είναι σήμερα ο Οικονομισμός (παραγωγή, εργασία, κατανάλωση). Η πλήρης επικράτησή του στη Δύση και η ραγδαία εξάπλωσή του στον Τρίτο κόσμο δεν είναι τίποτε άλλο από την επέκταση του Κεφαλαίου σε όλο τον πλανήτη. Η «απελευθέρωση των αγορών» για έναν «υγιή ανταγωνισμό» είναι στην πράξη μια προτροπή στο απάνθρωπο «ο θάνατός σου η ζωή μου». Με βασική επιδίωξη την Ανάπτυξη (περισσότερη παραγωγή – περισσότερη κατανάλωση) δηλαδή το κέρδος μια παγκόσμιας ελίτ, ο Παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για τις κοινωνίες και το περιβάλλον.

Όμως μια απεριόριστη ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστη με τον πεπερασμένο πλανήτη στον οποίο ζούμε, οι δε κρίσεις υπερπαραγωγής δε θα ξεπερνιούνται εσαεί. Ο κίνδυνος οικολογικής κατάρρευσης γίνεται κάθε μέρα και πιο ορατός, η δημοκρατία (ως συμμετοχή των πολιτών στην εξουσία) υποχωρεί, ενώ παρατηρείται μια ιδιότυπη μετάλλαξη του ανθρώπου (θεοποίηση του χρήματος, κυνισμός, ατομικισμός, κ.λ.π.). Με αρχαιοελληνικούς όρους η περιγραφή του σημερινού κόσμου θα ήταν λακωνική: η ΜΑΝΙΑ (του κέρδους) και η ΥΒΡΙΣ (υπερβολή, ασέβεια) θα επιφέρουν τη ΝΕΜΕΣΙΝ (τιμωρία). Απαιτείται επιστροφή στη ΦΡΟΝΗΣΗ.

Απο – ανάπτυξη: μια απάντηση για την κρίση

Η πρόταση της απο-ανάπτυξης είναι απλή: Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς να χρειάζεται να παράγουμε και να καταναλώνουμε όλο και περισσότερο. Διαχωρίζοντας τις ανάγκες από τις επιθυμίες μας και υιοθετώντας μια «εθελούσια ολιγάρκεια» μπορούμε να επιβάλλουμε σταδιακά μια σμίκρυνση της οικονομίας που με σωστή διαχείριση όχι μόνο δε θα αυξήσει την ανεργία και τη φτώχεια αλλά θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας.
Η ανάπτυξη, τις τελευταίες δεκαετίες, στις Δυτικές χώρες έχει αποδειχθεί ότι ούτε περισσότερο ευτυχισμένους μας έκανε ούτε τους φτωχούς του Τρίτου κόσμου βοήθησε, ενώ ήδη το κόστος των κλιματικών καταστροφών είναι δυσβάσταχτο για τις οικονομίες των κρατών.

Η επιλογή λοιπόν που έχουμε να κάνουμε σήμερα δεν είναι μεταξύ ανάπτυξης και απο-ανάπτυξης. Είναι μεταξύ μιας ανεξέλεγκτης ύφεσης και μιας ελεγχόμενης και βιώσιμης απο-ανάπτυξης.

Προτασείς του απο-ανάπτυξιακου κινήματος

Το κίνημα της απο-ανάπτυξης στοχεύει στην οργάνωση μιας συμβιωτικής, ανθρώπινης κοινωνίας που θα δίνει έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ζωής: φιλία, δημιουργική εργασία, ελεύθερος χρόνος, αλληλεγγύη κ.λ.π. Είναι προφανές ότι πρέπει να υιοθετήσουμε άλλες συμπεριφορές στην καθημερινότητά μας: Μείωση κατανάλωσης, επισκευή και επαναχρησιμοποίηση υλικών, ανακύκλωση, επιβράδυνση κ.λ.π.

Σε κοινωνικό επίπεδο η αναδιανομή του πλούτου αλλά και των ωρών εργασίας, η απαίτηση για ανθρωπιστική κατεύθυνση της παιδείας, η απαίτηση για έλεγχο και κατάργηση κάποιων εκπομπών στην τηλεόραση είναι διεκδικήσεις μεσοπρόθεσμες.

Σε οικονομικό επίπεδο προτείνεται επιστροφή στην τοπική παραγωγή και διάθεση προϊόντων, αποφυγή των μεγάλων οικονομικών μονάδων, προώθηση εναλλακτικών μορφών συναλλαγής. Το κύτταρο της κοινωνίας, που θα αγαπήσουμε, θα είναι η αυτοδύναμη κοινότητα. Στη θέση του συγκεντρωτικού κράτους, που θα περιορίζεται σταδιακά, θα ανθίσουν αμεσοδημοκρατικές κοινότητες ανθρώπων, έθνη κοινοτήτων και κοινότητες εθνών.

Αυτό τον κόσμο θα τον δημιουργήσουν οι επόμενες γενεές. Εμείς εδώ σήμερα πρέπει να κόψουμε ταχύτητα, για να τους δώσουμε χρόνο, καταθέτοντας συγχρόνως τη συγνώμη μας για το οικολογικό και «αξιακό» χρέος που τους κληροδοτούμε.

15

ΔΕΥΤΈΡΑ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2010

Για τον ελληνοκεντρισμό και την Γενιά του '30


Ο προβληματισμός για την σχέση του νεοελληνισμού με την οικουμενικότητα δεν έχει κάνει πολλά βήματα από τίς απόψεις που διατυπώθηκαν από την γενιά του ’30.

Ο Γ.Θεοτοκάς τελείωνε το πρώτο μέρος του διάσημου μυθιστορήματός του «ΑΡΓΩ» με την σκέψη : «Μιά βάρκα που ψαρεύει ανάμεσα στην Πάρο και τη Νάξο μ’ ενδιαφέρει ασύγκριτα περισσότερο παρά μιά νέα επανάσταση, μιά νέα μόδα ή μιά νέα αισθητική στην Ευρώπη, μιά νέα μηχανή στην Αμερική , μιά νέα μυστικοπάθεια στην Ασία » (Γ.Θεοτοκάς : «ΑΡΓΩ», Εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, Στ’ Έκδοση , Α’ Τόμος σελ.315).

Η εικόνα που περιγράφει ο Θεοτοκάς δεν έχει καμμία σχέση με το τουριστικά
λεηλατημένο Αιγαίο. Αντιθέτως περιέχει τίς αξίες ενός πολιτισμού αντιτεχνοκρατικού, που κατέχεται από τίς αξίες του μέτρου, της λιτότητας, του ελεύθερου χρόνου και την έλλογη και όχι κυριαρχική σχέση ανάμεση στην φύση και στον άνθρωπο.

Αλλά οι πιό καίριες και ουσιώδεις απόψεις για την σχέση του νεοελληνισμού με την οικουμενικότητα περιέχονται στον διάλογο για την ποίηση ανάμεσα στον Γ.Σεφέρη και τον Κ.Τσάτσο(Γ.Σεφέρης –Κ.Τσάτσος :Ένας διάλογος για την ποίηση ,Εκδόσεις ΕΡΜΗΣ ,Επιμ.Λ.Κούσουλας ,1975). Σ’αυτόν δεν παρακολουθούμε μόνο τίς δυσκολίες που αντιμετώπισε την δεκαετία του ‘30 η μοντέρνα ποίηση για την αποδοχή της από τούς θιασώτες της έμμετρης, πού τότε ήταν ο κανόνας, αλλά και τον εύστοχο προβληματισμό για την εξέλιξη του νεοελληνισμού.

Ο διάλογος ανάμεσα στον Τσάτσο και στον Σεφέρη παραμένει επίκαιρος διότι και ο ένας και ο άλλος έθεσαν ερωτήματα και έδωσαν απαντήσεις που αντιπροσωπεύουν όχι μόνο δύο διαφορετικές αισθητικές αντιλήψεις για την νεωτερική ποίηση , αλλά και δύο διαφορετικές ερμηνείες για τον νεοελληνισμό.

Ο Κ.Τσάτσος δεν αρνείται τίς διεθνείς επιρροές και επιδράσεις.Όμως πρίν από αυτό θα πρέπει να έχει προηγηθεί η νόηση της « ελληνικής γής και ελληνικής ιστορίας» (σελ.9).Το στοιχείο αυτό θεωρεί ότι δεν το διαθέτει η πρωτοποριακή ποίηση.

Σε αντίθεση με πολλές απόψεις που διατυπώνονται σήμερα, επισημαίνει ότι «στής πρωτοποριακής κίνησης τα έργα μόλις διακρίνεται η σφραγίδα της ελληνικότητας .Το δούλεμα του γλωσσικού οργάνου ,αντί να συνεχίζεται , οπισθοδρομεί.Η αγάπη και η γνώση της γλώσσας αμβλύνεται , και χωρίς αντίρρηση ανακατεύεται η καθαρεύουσα με τη δημοτική , έτσι που η γλώσσα τών πρωτοπόρων ποιητών , με αυτό το τυχαίο και άχαρο μίγμα , κατάντησε να είναι λιγώτερο ελληνική από τη γλώσσα τών παλαιοτέρων» (σελ.13).Για τον Κ.Τσάτσο το κριτήριο της ελληνικότητας αποτελεί αλάνθαστο αισθητικό κριτήριο.

Ο Γ. Σεφέρης στην πρώτη του απάντηση («Διάλογος πάνω στην ποίηση»), αναφέρει ότι οι προηγούμενες γενιές ποιητών, δεν δίστασαν να εμπνευστούν από τα αλλότρια αισθητικά ρεύματα.Ιδιαίτερα καταφεύγει στον αισθητικό διεθνισμό (νιτσεικής προέλευσης ) του Κ.Παλαμά, που υποστήριζε « ότι η αληθής εθνική ποίησις δεν είναι παρά η ποίησις, χωρίς πατρίδα , και είς την υψηλοτάτην αυτής έντασιν»(σελ.26).
Το κριτήριο της ελληνικότητας δεν αφήνει αδιάφορο τον Σεφέρη και θεωρεί αναγκαίο να ασχοληθεί με αυτό .Καταλήγει όμως στο ότι η απολυτότητα ενός τέτοιου κριτηρίου ,μπορεί να ‘χει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα από τίς προθέσεις των εισηγητών του ,ώστε « να καταστρέψει αξίες καθαρά ελληνικές , πιστεύοντας ότι υποστηρίζει την ελληνική τέχνη »(σελ.27).

Το οξύμωρο ενός τέτοιου σχήματος για τον Σεφέρη είναι ότι κάποιοι που σπούδασαν στην Δύση και θαμπώθηκαν από αυτή , μιλούν μεν για την «ελληνικότητα» αλλά αναπαράγουν την εικόνα που κυριάρχησε σε ορισμένες ιστορικές περιόδους του δυτικού κόσμού για τον ελληνισμό ,δηλαδή « χίλιες αλλότριες αξίες που βέβαια δεν είχαν καμμία σχέση με τον τόπο μας »(σελ.29).Τέτοια παραδείγματα που αναφέρει είναι ο Οδυσσέας του Ντάντε , η Αφροδίτη κι ο Άδωνις του Σαίξπηρ , η Φαίδρα του Ρακίνα, ο Υπερίων του Χέλντερλιν.

Ο Σεφέρης αντιπαραθέτει τον «ελληνικό ελληνισμό» στον «ευρωπαικό ελληνισμό»: «Το παράδειγμα των χτιρίων της Ακαδημίας δεν είναι μοναδικό.Όλοι το ξέρουμε .Αλλά δεν προσέχουμε ότι τίς περισσότερες φορές που μιλάμε για την ελληνικότητα ενός έργου τέχνης μιλάμε για τα χτίρια της Ακαδημίας. «Και τι να κάνουμε τότε ;» θα με ρωτήσουν .Είπα πως ο ελληνισμός είναι δύσκολος .Καί τούτο συμβαίνει, γιατί – άν στην πνευματική περιοχή – δημιουργήθηκε και , ποιός ξέρει , ίσως στίς ώρες που ζούμε να τελειώνει ο ευρωπαικός ελληνισμός , ο «ελληνικός ελληνισμός», άς μου επιτραπεί η έκφραση ,δεν δημιουργήθηκε ακόμη ούτε απόχτησε την παράδοσή του.Κάποτε ,στα άξια έργα των δικών μας δημιουργών τον νιώθουμε , τον διαισθανόμαστε » (σελ. 29,30).

Ο Σεφέρης συναρτά την συγκρότηση του νεοελληνισμού με την δημιουργία της δικής του, αυτοφυούς φυσιογνωμίας.Επαναλαμβάνοντας σ’ αυτό το σημείο τον Ι.Δραγούμη θεωρεί τον δημοτικισμό σαν « ένα από τα πιό σημαντικά γεγονότα της Φυλής γιατί πρίν απ’όλα , συμβολίζει την πρώτη ομαδική στροφή πρός την αλήθεια »(σελ.30).Το ουσιοκρατικό κριτήριο της ελληνικότητας υπάγεται στο κριτήριο αυθεντικότητας. Άν είμαστε αυθεντικοί και αληθινοί , θα δημιουργούμε έργα που περιέχουν τον νεοελληνισμό: « Κι άς τους συμβουλεύουμε , να γυρεύουν την αλήθεια , καθώς έκαναν οι πρώτοι δημοτικιστές , όχι ρωτώντας πώς να είναι Έλληνες , αλλά πιστεύοντας πώς αφού είναι Έλληνες , τα έργα που πραγματικά θα γεννήσει η ψυχή τους δεν μπορεί να μην είναι ελληνικά.Άν έχω δίκιο , όλο το ζήτημα είναι ποσό βαθιά και πόσο αληθινά ο Έλληνας θα ατενίσει τον εαυτό του και τη φύση του που δεν μπορεί να μην είναι μέσα στη μεγάλη φύση , την ελληνική » (σελ.30).

Ο λόγος του Γ.Σεφέρη ακριβώς επειδή δεν έχει εξ ‘ αρχής διατυπωμένους και απαράβατους αισθητικούς κανόνες δίνει μεγαλύτερες ελευθερίες στην τέχνη ,αλλά και στον νεοελληνισμό επιτρέπει αφενός να επικοινωνεί με τον μοντερνισμό αφετέρου να καλλιεργεί γόνιμα ότι πραγματικά τον χαρακτηρίζει.

Φυσικά ο καντιανός Κ.Τσάτσος απορρίπτει μία τέτοια ερμηνεία του νεοελληνισμού ώς σχετικιστική και ανώφελη: «Το πρόβλημα με άλλα λόγια , είναι άν υπάρχει κάτι σταθερό που λέγεται ελληνικότητα ή άν αυτό που λέμε , για συντομία ελληνικότητα , δεν είναι παρά το απροσδιόριστο σύνολο όλων των έργων που δημιούργησε και θα συνεχίσει να δημιουργεί κάθε άτομο που ανήκει στην ελληνική φυλή .Άν συμβαίνει το δεύτερο , το να μιλούμε για ελληνικότητα , δεν έχει καμμιάν αξία » (σελ.59).

Για τον Κ.Τσάτσο η ελληνικότητα έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και αυστηρά προσδιορισμένα κριτήρια: το μέτρο που αποκλείει κάθε υπερβολή , η έλλογη εναρμόνιση των αντιθέτων , η πειθαρχία της ύλης στην ιδέα , δηλαδή πρόκειται μάλλον για την«καντιανή ελληνικότητα».Κι ενώ φαίνεται να συμφωνεί με τον Σεφέρη για την σημασία της αυθεντικότητας στην τέχνη , τελικά αντιστρέφει τίς πρωτεραιότητες του Σεφέρη υπάγοντας την αυθεντικότητα στην ελληνικότητα : «Δεν θέλω τη γνησιότητα για να είναι το έργο ελληνικό , θέλω την ελληνικότητα για να είναι το έργο γνήσιο »(σελ.62).

Ο Σεφέρης κλείνοντας τον διάλογο επικρίνει έμμεσα τον καντιανό θεωρητικισμό και επισημαίνει :« Τι τα θέλεις , είμαι ειδωλολάτρης και δεν είχα ποτέ μεγάλη κρίση για τον πουριτανισμό » (σελ. 185).

Ο Σεφέρης και ο Τσάτσος αποτελούν το σπάνιο νεοελληνικό παράδειγμα , να διαφωνούν , όμως να διαλέγονται ανταλλάσοντας σοβαρά επιχειρήματα και όχι ύβρεις.Κατά κάποιον τρόπο ήταν μιά οικογενειακή συζήτηση ( μένανε τότε στο ίδιο σπίτι ,σε διαφορετικούς ορόφους ) με δημόσια χαρακτηριστικά , που αφορά τον νεοελληνισμό.
Κοιτώντας σήμερα πρός τα πίσω ίσως και η μοντέρνα ποίηση να έκανε τίς υπερβολές της ,αντίστοιχες με αυτές της έμμετρης.

Στις μέρες μας δεν αντιπαρατίθεται ο στοχασμός του Γ.Σεφέρη με τον συντηρητικό ιδεαλισμό του Κ.Τσάτσου που απολυτοποιεί μια καντιανού χαρακτήρα «ελληνικότητα» , αλλά με τον μεταμοντέρνο χυλό της παγκοσμιοποίησης , όπου οι ταυτότητες και οι τοπικότητες εξοβελίζονται , το εθνικό και το διεθνικό εξίσου διαλύονται και η αυθεντικότητα αντικαθίστανται από τον κοσμοπολιτισμό του χρήματος , την κοινωνία του θεάματος και του εμπορεύματος.Το αίτημα του Γ.Σεφέρη για έναν «ελληνικό ελληνισμό» ταυτίζεται κατά συνέπεια με το αίτημα για την διάσωση όχι μόνο του νεοελληνισμού αλλά και του ανθρώπινου προσώπου ,σε έναν κόσμο όπου η βαρβαρότητα γίνεται ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΌ KOUTROULIS_SPYROS ΣΤΙΣ 12:39 Μ.Μ. http://koutroulis-spyros.blogspot.com/2010/02/30.html

Σελίδες: [1] 2 3 ... 9