Αποστολέας Θέμα: Νέα Ακρόπολη  (Αναγνώστηκε 218029 φορές)

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #255 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 15:15:27 »
Παράθεση
Ο ακαδημαϊκός κλάδος του Δυτικού Εσωτερισμού συμπεριλαμβάνει θεματικές ενότητες όπως η αλχημεία, η αστρολογία, ο Γνωστικισμός, ο Ερμητισμός, η Καμπαλά, η μαγεία, ο μυστικισμός, τα νέα θρησκευτικά ή φιλοσοφικά κινήματα και κοινωνικά φαινόμενα που συνδέονται με αυτά, όπως τα αποκρυφιστικά ρεύματα του 19ου και 20ου αιώνα, οι εσωτερικές σχολές και αδελφότητες, το κίνημα Νέας Εποχής, η αλλιώς, New Age, στοιχεία της παραψυχολογίας, εναλλακτικής επιστήμης, κ.ο.κ.
http://phoenixrising.org.gr/en/3917/%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9/

Εδώ φαίνεται Γιάννη ότι διαφωνούν με  τον Ορφέα μας όσον αφορά τον δυτικό εσωτερισμό, αφού συγκαταλέγουν οι ακαδημαϊκοί στην έρευνα τους και τα εσωτερικά ρεύματα "όπως τα αποκρυφιστικά ρεύματα του 19ου και 20ου αιώνα, οι εσωτερικές σχολές και αδελφότητες, το κίνημα Νέας Εποχής, η αλλιώς, New Age, στοιχεία της παραψυχολογίας, εναλλακτικής επιστήμης, κ.ο.κ" που απορρίπτει ο Ορφέας δίνοντας την ξεκάθαρη εντύπωση ότι είναι δικής του έμπνευσης!
Πρέπει βεβαιώς να μας ξεκαθαρίσει ο Ορφέας, αν είναι απλός ερευνητής, οπότε ανήκει στην ερευνητική επιστημονική αναζήτηση αυτών των κινημάτων ή τελικά προωθεί και την μαθητεία του εσωτερισμού γιατί όπως μας ανέφερε είναι διαφορετικά πράγματα. Η ακαδημαϊκή έρευνα ερευνά για όλα αυτά αλλά δεν προωθεί εσένα και εμένα στις πρακτικές αυτές δίνοντας πτυχία που επιβεβαιώνουν την εσωτερισιτκή μαθητεία στον εσωτερισμό αλλά την ακαδημαϊκή μαθητεία του εσωτερισμού.

Υπό αυτό πρίσμα είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δογματισμού και είναι ακριβώς αυτό που προωθούν οι ακαδημαϊκοί. Να τα ερευνήσεις καθώς θα βυθιστείς μέσα στο ρόλο μέσο ακαδημαϊκής  έρευνας έχει τεράστια διαφορά από το να γέννας μια οργάνωση που προωθεί μαθητεία μέσο τεχνικών και αυτό είναι που τονίζω από την πρώτη στιγμή. Διότι ξεφεύγουμε από την ακαδημαϊκή αυθεντική έρευνα. Σαν ακαδημαϊκός θα αναγκαστείς να νιώσεις πως ένιωθε ένα παραδοσιακός χαρακτήρας κάποιας εποχής αλλά έχει τεράστια διαφορά να ενστερνίζεσαι και να θεωρείς ότι επαναφέρεις την μαθητεία της τότε εποχής μιας χ,ψ αδελφότητας στο σήμερα και βοηθάς τον κόσμο μέσο εκείνων των τεχνικών ή και να ενστερνίζεσαι την δογματική κοσμοθεωρία της εκάστοτε αδελφότητας του παρελθόντος.  Πλέον εδώ θα μιλάμε για ένα ξεκάθαρο δογματισμό από την πλευρά του ερευνητή. Τότε αυτό που θα έχουμε είναι μια ξεκάθαρη τραγωδία εις βάρος της κοινής λογικής μας.  Το ξεκαθαρίζει πολύ ωραία ο συγγραφέας στη μέση του κειμένου χωρίς να το επιδιώκει!

Άλλο είναι ο δυτικός εσωτερισμός και άλλο πράγμα είναι η δημιουργία και συνέχιση μιας αδελφότητας του παρελθόντος. Το Δεύτερο μοιάζει τρομερά με της επιδιώξεις αδελφοτήτων όπως της θεοσοφίας που μοιράζουν μυήσεις. Ενώ το πρώτο είναι η έρευνα για αυτές που ονομάζετε δυτικός εσωτερισμός και δεν έχει να κάνει με τον εστερνισμό των τεχνικών από τον ίδιο τον ερευνητή.  
Εμένα ο Ορφέας Γιάννη, δεν μου δίνει την εντύπωση ότι ακολουθεί αποκλειστικά τον δυτικό εσωτερισμό αλλά προεκτείνετε και στα δυο πεδία, αν κάνω λάθος ας το αρνηθεί!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 27, 2014, 16:55:52 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #256 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 16:45:45 »
"Ο όρος «εσωτερισμός» μπήκε στα Ευρωπαϊκά λεξικά αρκετά πρόσφατα, εμφανιζόμενος το 1742 ως επίθετο (ésotérique) στην εργασία του τέκτονα συγγραφέα, Λα Τιρσέ: Nouvelles obligations et statuts de la très vénérable corporation des franc maçons (1). «Εσωτερικό» και η ονομαστική του μορφή «εσωτερισμός» (2) είναι όροι που γενικά συνδέονται με μυστικότητα και μυστικά αντίστοιχα, και δεν μας εκπλήσσει το ότι είναι συχνά συνώνυμοι με το «απόκρυφο» και τον «αποκρυφισμό». Την εμφάνιση του όρου για πρώτη φορά στην Αγγλική γλώσσα (1883) στον τίτλο Εσωτερικός Βουδισμός, την πιστώνεται ένας Θεόσοφος, ο Α.Π. Σίννεττ, και σε αυτόν δίνουμε τα εύσημα για τον αγγλικό νεολογισμό."
http://www.hypatia.gr/index.php/2013-01-26-21-42-01

Παράθεση
Ο όρος «εσωτερισμός» μπήκε στα Ευρωπαϊκά λεξικά αρκετά πρόσφατα,

Άλλος ένας μύθος για την επιμονή ότι πάντα ονομάζονταν εσωτεριστές σε όλες της εποχές, το οποίο είναι σημαντικό στοιχειό που υποστηρίζει πόσο απέχουν τα ρεύματα του παρελθόντος με των σημερινών!

Άρα όταν μιλάμε για εσωτεριστές χωρίς να αναλύσουμε περισσότερο αυτό που αναφέρουμε, είναι αυτονόητο να εννοούμε την εποχή 1742 και μετά και όχι την αρχαιότητα!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 27, 2014, 17:08:08 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #257 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 12:31:00 »
“Σύμφωνα με την άλλη άποψη, όμως, η Γνώση που απλώς προσφέρεται σε λίγους μυημένους, μέσα από ξερά τυπικά και μυητικές κλίμακες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μια χρήσιμη γνώση.

Οι λίγοι μυημένοι δέχονται αυτήν την Γνώση σαν έτοιμη και αναμασημένη τροφή, την οποία οι ίδιοι δεν μπορούν να επεξεργαστούν, και το μόνο που μπορεί να τους επιφέρει είναι η μετατροπή τους σε πειθήνια όργανα των καθοδηγητών τους.

Υπάρχει μια ιστορία σύμφωνα με την άποψη αυτή, που αναφέρεται σε έναν επιτυχημένο ζαχαροπλάστη και σ΄ έναν παραδοσιακό αρτοποιό μάστορα. Ο πρώτος χρησιμοποιούσε έτοιμα εμπορικά πακέτα στην δουλειά του, έβαζε την πλάτη μπροστά όταν πρόσθετε διάφορα συστατικά και αρώματα, κι όλο καυχιόταν για τα μυστικά του. Ο δεύτερος δούλευε με πρωτογενή υλικά – αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά – τα οποία διάλεγε μόνος του, και ακολουθούσε την σοφή του τέχνη έτσι όπως είχε προκύψει μέσα από την δική του εμπειρία.

Αν κάποια στιγμή συζητούσες και με τους δύο για το πώς φτιάχνουν τα προϊόντα τους, ο πρώτος θα σου απαντούσε με κρυψίνοια πως «αυτά είναι μυστικά της δουλειάς», κι αν τον πίεζες περισσότερο το πολύ να πρόσθετε αδιάφορα πως «έτσι απλώς πρέπει να συμβαίνει για να γίνεται η δουλειά».

Ο δεύτερος, όμως, αν τον ρωτούσες, θα σου απαντούσε με χαρά και μεράκι για όλη την πορεία της δουλειάς του, για τους κανόνες και τα συστατικά που χρησιμοποίησε, και την χαρά της δημιουργίας. Σύμφωνα με την άποψη αυτή, κανένα πραγματικό μυστικό δεν μπορεί να μεταλαμπαδευτεί μέσα από μυστικές οργανώσεις και τυπικά.

Τα μυστικά αποκτιόνται μόνο με την πείρα και δεν είναι δυνατό να μπουν σε λόγια, δεν μπορούν να προσφερθούν έτοιμα γιατί έτσι αυτομάτως ακυρώνονται.”


 «Πολλές φορές καλούνται άνθρωποι να συμμετέχουν (να «μυηθούν» ; ) σε μια τέτοια ομάδα, προφανώς για να πάρουν κάποια διδασκαλία, χωρίς όμως να ξέρουν ποια ακριβώς είναι αυτή, διότι είναι μυστική, γεγονός που είναι παράδοξο ή ευτράπελο. Είναι σαν να θέλεις να περάσεις σε μια σχολή στο πανεπιστήμιο, αλλά να μην ξέρεις – ή να μη σου λέει – τι θα διδαχθείς σε αυτήν.

»Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αυτό θα ήταν κάτι άκυρο, κι όμως εδώ αυτές οι ομάδες αντλούν κύρος από αυτό το γεγονός. Είναι πολύ παράξενο, και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να βάζει σε σκέψεις τους ενδιαφερόμενους. Το «δεν σου λέμε τι είναι αυτό που θα μάθεις, μέχρι να μας αποδείξεις ότι είσαι άξιος να το μάθεις», είναι μια τεχνική με πολλές ερμηνείες και πολλές πιθανότητες κατάληξης ως προς τον σκοπό της. Το παραπάνω, είναι δικαιωμένο μόνο στις «συντεχνίες». Ίσως γι’ αυτό, κάποιες από αυτές τις οργανώσεις να ξεκίνησαν ως συντεχνίες, και μπορεί να είναι ακόμη, κατά κάποιο τρόπο.

»Οπότε, φαίνεται να έμεινε η συνήθεια ή η βεβαιότητα, ότι είναι εύκολο να παρουσιαστεί κάποιος σαν μύστης, αν μιλάει για τα μυστήρια με μυστηριώδη τρόπο, δηλαδή με υπαινιγμούς, και δείχνει ότι υπάρχει κάτι «μυστικό». Έτσι, αποκτά το κύρος του «μυστικιστικού». »To πρόβλημα που υπάρχει σήμερα, όμως, είναι ότι το μυστικιστικό δεν είναι πλέον κρυφό. Πλέον συμβαίνει το αντίθετο: κρύπτεται δια της φανέρωσής του. Μπορείς να μιλάς καθημερινά γι’ αυτό, να το δείχνεις, να το εφαρμόζεις, κι όμως κανείς να μην καταλαβαίνει το παραμικρό, και άρα να είναι πάλι κρυφό.

»Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι οργανώσεις ή ό,τι άλλο, που είναι γνωστές και διαφημίζονται, που έχουν οδηγήσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο όλους να συζητούν για αυτές και να αναρωτιούνται, που επιχειρούν επιρροή ή χειραγώγηση του ενός ή του άλλου συστήματος, που κάνουν δικτύωση των μελών τους για τα οφέλη της δικτύωσης, που έχουν να επιτεύξουν το ένα ή το άλλο σχέδιο, κλπ, κλπ, είναι φανερό ότι όλα αυτά τα κάνουν για να καλύψουν το μεγάλο κενό: δεν κατέχουν κάποια μυστικά. Και ακόμη και αν κατέχουν κάποια μυστικά, είναι βέβαιο πως πρόκειται για μυστικά που οι ίδιες έχουν επινοήσει, ή για ζητήματα που αυτοί τα έχουν μετατρέψει σε «μυστικά» (δηλαδή σε ζητήματα των μυστών).

Προσοχή : και ο κόσμος είναι γεμάτος μυστικά. Δεν ξέρω κανέναν χώρο που να μην έχει τα μεγαλύτερα μυστικά. Μέχρι και οι υδραυλικοί και οι οδοκαθαριστές έχουν μεγάλα μυστικά. Πόσο μάλλον όλοι οι υπόλοιποι.

»Από όλα τα παραπάνω, εύκολα μπορεί κανείς να εξάγει το συμπέρασμα, πως όλα τα σχετικά με μυστικές εταιρίες, οδηγούν απλώς σε ζητήματα συνωμοσιών. Δεν θα αδικούσα καθόλου κάποιον που θα κατέληγε σε αυτό.

 Και ίσως, υπό αυτό το πρίσμα, να είναι αρκετά ξεκάθαρο, πως το μυστικό, εφ’ όσον δεν υπάρχει πλέον κάτι αληθινά παραδοσιακά «μυστικό» (εκτός από τα αληθινά μυστικά), είναι η μικρή ή μεγάλη συνωμοσία που διεξάγει η τάδε μυστική εταιρία.
Και ίσως, κάποιες από αυτές τις οργανώσεις, επειδή δεν υπάρχει πλέον κάτι μυστικό, γι’ αυτό να μην είναι και αυτές πλέον μυστικές. Αλλά, από την άλλη, η μυστική δικτύωση που διαθέτουν, είναι καλό ταμπλό για να στήσεις μια συνωμοσία, και αφού γίνεται, αφού έτσι γίνεται πιθανό, γιατί να μην το κάνουν ήδη ;
 Και ίσως, εκείνες οι οργανώσεις που είναι μυστικές, που δεν ξέρουμε τίποτε γι’ αυτές, να κατέχουν αληθινά μυστικά, και για αυτό να είναι τόσο μυστικές. Αλλά από την άλλη, εφ’ όσον δεν είναι γνωστές, αποτελούν και το καλύτερο ταμπλό για την πιο μυστική συνωμοσία που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό πως, όλων των ειδών οι μυστικές εταιρίες, φανερές και μυστικές, αληθινές και επιτηδευμένες, φλερτάρουν με τις συνωμοσίες ή είναι πολύ εύκολο για αυτές να τις κάνουν».”

“Π. Γ. antidogma.gr/forum”

Read more about Η μυστικότητα και τα μυστικά των μυστικών Εταιριών | Αντιδογματισμός on:
http://www.antidogma.gr/2009/02/secret-societies/?utm_source=INK&utm_medium=copy&utm_campaign=share&“Π. Γ. antidogma.gr/forum”


ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #258 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 11:18:18 »
Από ότι φαίνεται Γιάννη τους εσωτεριστες τους βολεύει να κινούνται σε ένα αόριστο μεταφυσικό πλαίσιο όπως στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας γιατί εκεί όλα είναι πιθανά.
Τι να πει με βεβαιότητα  κάποιος για την ψυχή; και όμως οι εσωτεριστες είναι βέβαιοι, τι να πει κανείς για την ζωή μετά των θάνατο; και όμως οι εσωτεριστες είναι σίγουροι, τι να πει κανείς για την ουσία της ζωής; και όμως οι εσωτεριστές γνωρίζουν.

Αν τους ρωτήσεις αν είναι βέβαιοι, θα σου πουν όχι, αλλά κατά τ 'άλλα κάθε στιγμή και κάθε λεπτό με το ύφος τους και τρόπο τους θα σου εκδηλώνουν ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα από εσένα γιατί είναι μυημένοι σε κάποια μυστική γνώση.
Βασικά αν το καλοσκεφτείτε είναι γελοίο και διακατέχετε από πολύ παιδική συμπεριφορά!
Φανταστείτε τώρα τι γινόταν στης αρχαίες εποχές που δεν δίνονταν η δυνατότητα σε τόσο πολύ κόσμο να μορφωθεί όπως σήμερα αλλά ούτε και η ταχύτητα της πληροφορίας υπήρχε και κατ 'επέκταση ούτε η διασταύρωση πληροφοριών υπήρχαν για την απομυθοποίηση των αστείων αυτών καταστάσεων. Φανταστείτε  λοιπόν τι επιτυχία είχαν αυτά τα παιδικά παιχνίδια μυστικισμού, μυημένου και μυούμενου!

Για τους εσωτεριστες φαίνονται όλα απλά, γνωρίζουν τις ποιο βαθιές φιλοσοφικές αναζητήσεις γιατί απλά μυούνται όπως λένε, αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν όμως, είναι ότι η φιλοσοφία πέθανε γι αυτούς την στιγμή που βεβαιωθήκαν γι' αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα, όπως συμβαίνει σε κάθε δογματικό θρησκευτικό κίνημα. Αυτή ακριβώς είναι εξάλλου και η διαφορά μεταξύ επιστήμης φιλοσοφίας με θρησκειών!

Κάθε διαφορετικό θρησκευτικό κίνημα, έχει βεβαιότητες απαντώντας αυτά τα σημαντικά αναπάντητα φιλοσοφικά ζητήματα! έτσι και εσωτερισμός  πατά ακριβώς σε αυτήν την νοοτροπία άσχετα με ότι θέλει να διατυμπανίζει ότι προάγει επιστήμη και φιλοσοφία.

Η φιλοσοφία επίσης γι 'αυτόν χάθηκε όταν θελήσαν οι οπαδοί του να δημιουργήσουν οργανώσεις ομαδικής παραγωγής φιλοσοφίας, γιατί απλά σε τέτοιο περιβάλλον δεν επιβιώνει καμιά φιλοσοφία.  Εκεί πάντα θα ακμάζουν τα δόγματα και θα παράγονται δόγματα, μόνο αυτό μπορεί να παραχθεί μέσα σε μια οργάνωση.
 
Ακόμα και αν υπάρξει κάποιο ψεγάδι φιλοσοφικής αναζήτησης, γρήγορα θα σκεπαστεί από την ιεραρχική πεφωτισμένη νοοτροπία του μύστη καθώς αυτός θα είναι που πρέπει πάντα να μυεί!

Να το πούμε και λαικά, αφού ο μύστης είναι ο παλαιουρας τους στρατού, τι να του μάθεις;
Οι μύστες είναι σαν τον Τσακ Νόρις, ο κόσμος δεν γνωρίζει, ο Τσακ Νόρις ξέρει τα πάντα!   ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2014, 14:50:34 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #259 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 15:33:15 »
Οι εσωτεριστές δεν θα είναι ποτέ ελεύθεροι φιλοσοφικά διότι θα είναι έγκλειστοι μέσα στην έννοια του εσωτερισμού που θα θεωρούν πάντα ως την καλύτερη μεθοδολογία για να φτάσεις στην φιλοσοφία ενώ όλος ο άλλος κόσμος πλανάται.  Καμιά διαφορά με έναν χριστιανό που πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να φτάσεις στο θεό είναι ο χριστιανισμός ενώ οι άλλοι όλοι πλανώνται!

Εδώ έρχεται και η μεταφυσική λογική της μυήσεως να βεβαιώνει τον εσωτεριστη ότι απλά επειδή ακολούθησε μια διαδικασία και ένα τυπικό με ευκολία και απλότητα χωρίς κούραση μιας ζωής, ξαφνικά διά μαγείας επειδή είχε κάποιες εμπειρίες και συγκινήσεις, τώρα πλέον είναι ποιο φωτισμένος από πριν. Είναι ένα κλέψιμο στην ουσία, είναι αυτό το ασφαλές πλαίσιο που δημιουργεί ο νους για να βεβαιώσει και να ηρεμίσει τα πράγματα όσον αφορά του φόβους του ανθρώπου, χωρίς να υπάρχει η αυστηρή ανάγκη της επιστημονικής επιβεβαίωσης. Χωρίς κούραση και κόπο!
Σκεφτείτε πως ακριβώς λειτουργεί ο φόβος μας  και που μπορεί να φτάσει, ακόμα και  στο σημείο της σχιζοφρένειας

Όταν κάποιος άνθρωπος φοβάται ή έχει κενά που δημιουργούν φόβους, σπεύδει αμέσως ο νους πάση θυσία να τα καλύψει για να επαναφέρει την ψυχολογία σε μια κατάσταση ασφάλειας.  Αυτό είναι ένα από τα  αρχέγονα ενστικτα που προέρχεται από το πρωταρχικό έστικτο επιβίωσης. Υπάρχουν διάφορες τροπές αναλόγως το βαθμό φόβου της εκάστοτε ψυχολογίας. Πάρα πολλοί όμως άνθρωποι μπροστά στον φόβο του θανάτου δημιουργούν βεβαιότητες που θα του δημιουργήσει ασφάλεια.
Ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο θάνατος αφού είναι το αντίθετο την ζωής και το εστικτο που μεσολαβεί είναι η επιβίωση.

Η θρησκείες δημιουργούν τέτοιες βεβαιότητες ακριβώς όπως και το εσωτερισμος. Ο εσωτερισμός αναφέρετε πάντα στη μελέτη των εσωτερικών θρησκευτικών κινημάτων και φιλοσοφιών των οποίων οι υποστηρικτές, εμπνέονται τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές τους και τις εμπειρίες, από τους παραδοσιακούς  θεσμούς και τις δογματικές παραδόσεις.
Αυτό είναι το αντικείμενο που διαπραγματεύεται ο εσωτερισμός!

Οι ανησυχίες του εσωτερισμού είναι θρησκευτικές και οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν, έχουν ανησυχίες και τις αντιμετωπίζουν με τυπικά, τελετουργικά, λατρείες, μυήσεις. Γι' αυτό Χρησιμοποιούν λέξεις όπως ιερό, άγνο, κάρμα, αμαρτίες, ψυχή, αθανασία, αστρικό σώμα κ.α.....................

Γι 'αυτό και ασχολούνται με απόκρυφα θρησκευτικά κινήματα και φιλοσοφίες που περιλαμβάνουν: Αλχημεία , Αστρολογία , Ανθρωποσοφία , Πρώιμο χριστιανικό μυστικισμό , Ελευθεροτεκτονισμό , Γνωστικισμό , Καμπάλα , η νεοπλατωνική φιλοσοφία , Magic , Merkabah μυστικισμό , Mesmerism , Ροδοσταυρισμό , Ταοϊσμός , Αριθμολογία , Swedenborgianism , πνευματισμός , οι Αλεβίτες , [ 5], η Θεοσοφία του Jacob Böhme και των οπαδών του, και το Θεοσοφικό κίνημα αφυπνιστών που σχετίζονται με Έλενα Μπλαβάτσκυ.
 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2014, 17:25:53 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #260 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 11:55:15 »
ΜΠΡΑΒΟ!!! οι προβολές πάνε καλά, αν αρχίσουνε να ξεπερνάνε τις 100 την ημέρα θα μοιράσουμε δωρεάν το αναγκαιότερο εργαλείο για κάθε επίδοξο μύστη! Μια νέα εφεύρεση τελευταίας τεχνολογίας, το λεγόμενο μυστόμετρο!!!! Για να ξέρει κάθε επίδοξος μύστης και μυημένος τον βαθμό που μυήθηκε!

Είστε μύστης και δεν ξέρετε σε ποιο βαθμό είστε μυημένος;;;

Είστε μυημένος και ξεχάσατε σε ποιο βαθμό μυηθήκατε την τελευταία φορά;;;

Έχετε αλλάξει πολλές ομάδες και μπερδέψατε τις μυήσεις;;;

Δεν σας πιστεύουν ότι είστε μύστης και θέλετε να το αποδίξετε;;;

Τώρα υπάρχει στην αγορά το νέο εργαλείο που λύνει την κάθε απορία  κάθε επίδοξου μύστη, το μυστομετρο!!!

Το φοράς καιιιιιιιιιιιιιι!!! πετάς στα ουρανιά. Φωτίζεσαι κυριολεκτικά!!!

Δουλεύει και σε δυο διαφορετικούς μυημένους ταυτόχρονα. Προλάβετε για να 'χετε!!!

Οδηγίες χρήσης: Τοποθετείτε τον μυημένο στο ειδικό δοχείο,

http://4.bp.blogspot.com/_-Vb33Tj_lpo/SuS2RGcR5_I/AAAAAAAAAn4/g4LPayVcHcg/s1600-h/Piestirio%2Bkapaki.jpg

τον  στίβετε καλά και αυτό που θα περισσέψει θα είναι ο η μύηση, έπειτα βυθίζεις το ειδικό θερμόμετρο,



περιμένεις 30 δευτερόλεπτα και βου αλά!!! Έχουμε τον βαθμό μύησης, γρήγορα εύκολα με στιλ!!!

Στους πρώτους 10 θα δοθεί ένα έξτρα εργαλείο για την συντήρηση του μυστόμετρου, τον μυστοθερμοκαθαριστή!!!

Για μετρήσεις όπου και αν βρεθείτε, στο αμάξι στο σπίτι στο κλαμπ, στο αυτοκίνητο και όπου σας κάνει κέφι!

Από εδώ και πέρα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια η ζωή του μύστη, θα είναι σαν μύηση, κάθε φορά που το χρησιμοποιεί, από εδώ και πέρα πάντα θα υπάρχει ένας φίλος που δεν θα τον προδώσει ποτέ ξανά, λέγοντάς του πάντα την αλήθεια!!!  

Μυστόμετρο και μυστοθερμοκαθαριστής, στους δυο ο τρίτος δωρεάν!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2014, 14:57:28 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #261 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 18:21:25 »
Καλά Κράχτη, κορόιδευε εσύ, όταν όμως δεις, εκεί στα σκοτεινά καθώς θα πέφτεις για ύπνο κανένα σαν αυτούς της Κου Κλουξ Κλαν, απ την λευκή αδελφότητα, μη φωνάζεις για βοήθεια.
Εσύ είσαι που προκαλείς την μοίρα σου…
Μήπως νομίζεις πως δεν ξέρουν που θα σε βρουν και γι αυτό έχεις τόσο θράσος?
Κούνια που σε κούναγε, αυτοί όλα τα γνωρίζουν. Ούτε η αστυνομία ηλεκτρονικού εγκλήματος να ήταν...

Ο Λιβράγκα έβαζε το χέρι του επάνω σε ένα βιβλίο και αμέσως το μάθαινε απ έξω. (τώρα, πως και δεν γνώριζε τι έλεγε ο Πλάτωνας στην Πολιτεία του, όταν του έκανα σχετική ερώτηση, είναι άλλο θέμα).
Ο Γιάτσεκ, που έκανε την απομαγνητοφώνηση της συγκεκριμένης συνομιλίας, μπορεί να σας το βεβαιώσει.

Οι ανώτεροι , απ τον Λιβράγκα Μύστες, βάζουν το χέρι τους στην μπρίζα του τηλεφώνου, μπαίνουν στο δίκτυο του ΟΤΕ και τα ανακαλύπτουν όλα. Κορόιδευε, εσύ…

Για να θολώσουν, μάλιστα τα νερά σε σχέση με αυτές τους τις ικανότητες, η Πρόεδρος της Επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας,  δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι Μύστες κατάσκοποι παρείχαν βοήθεια στον πρώην υπάλληλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, `Εντουαρντ Σνόουντεν, ώστε να κλέψει έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών.
Τα σχόλια της,έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που είχε κάνει το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ο Ρεπουμπλικάνος  επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Αυτός είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα ότι η Λευκή Ιεραρχία είχε επιρροή στον Σνόουντεν προτού αυτός εγκαταλείψει την NSA και μεταβεί στο Χονγκ Κονγκ, από όπου και διέρρευσε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα σχετικά με τα προγράμματα παρακολούθησης της Υπηρεσίας Ασφάλειας.
"Δεν έχω καμία σχετική πληροφορία. Δεν μου έχουν παρουσιαστεί στοιχεία για την υπόθεση. Έχω υποβάλει ορισμένες ερωτήσεις από τότε αλλά δεν έχω πάρει καμία απάντηση", δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΥΠΓ
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, οικείος με την υπόθεση, είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι δεν έχει δει κανένα στοιχείο το οποίο να αποδεικνύει ότι οι Μεγάλοι Μύστες ασκούσαν επιρροή στον Σνόουντεν ώστε αυτός να διαρρεύσει τα απόρρητα έγγραφα.
Ο Ρότζερς δήλωσε πριν από 10 ημέρες σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι ο Σνόουντεν πιθανώς συνεργαζόταν με  την Λευκή Αδελφότητα, όπου και τελικά τον βοήθησαν στις υποκλοπές.
"Επιτρέψτε μου να πω αυτό. Πιστεύω πως υπάρχει κάποιος λόγος που ο Σνόουντεν κατέληξε να βρίσκεται στη ζεστή αγκαλιά της FSB στη Μόσχα", είπε ο Ρότζερς
Ίσως το μέρος δεν επιλέγει εντελώς τυχαία, αλλά να έχει σχέση με τον τόπο γέννησης της Μεγάλης Εβραιορωσίδας Μύστριας Ε.Π.Μ.
Αναφερόμενος στις διαρροές πληροφοριών. έχει περιγράψει τον Σνόουντεν ως "ένα κλέφτη, ο οποίος πιστεύουμε πως είχε βοήθεια από ανώτερες οντότητες".
Στις αρχές του μήνα, πάντως, η ιστοσελίδα New Yorker ανέφερε, επικαλούμενη δηλώσεις του Σνόουντεν, ότι αυτός είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι τελούσε χρέη κατασκόπου για λογαριασμό της Λευκής Αδελφότητας

Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #262 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 13:23:50 »
Καλά Κράχτη, κορόιδευε εσύ, όταν όμως δεις, εκεί στα σκοτεινά καθώς θα πέφτεις για ύπνο κανένα σαν αυτούς της Κου Κλουξ Κλαν, απ την λευκή αδελφότητα, μη φωνάζεις για βοήθεια.
Εσύ είσαι που προκαλείς την μοίρα σου…
Μήπως νομίζεις πως δεν ξέρουν που θα σε βρουν και γι αυτό έχεις τόσο θράσος?
Κούνια που σε κούναγε, αυτοί όλα τα γνωρίζουν. Ούτε η αστυνομία ηλεκτρονικού εγκλήματος να ήταν...

Ο Λιβράγκα έβαζε το χέρι του επάνω σε ένα βιβλίο και αμέσως το μάθαινε απ έξω. (τώρα, πως και δεν γνώριζε τι έλεγε ο Πλάτωνας στην Πολιτεία του, όταν του έκανα σχετική ερώτηση, είναι άλλο θέμα).
Ο Γιάτσεκ, που έκανε την απομαγνητοφώνηση της συγκεκριμένης συνομιλίας, μπορεί να σας το βεβαιώσει.

Οι ανώτεροι , απ τον Λιβράγκα Μύστες, βάζουν το χέρι τους στην μπρίζα του τηλεφώνου, μπαίνουν στο δίκτυο του ΟΤΕ και τα ανακαλύπτουν όλα. Κορόιδευε, εσύ…

Για να θολώσουν, μάλιστα τα νερά σε σχέση με αυτές τους τις ικανότητες, η Πρόεδρος της Επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας,  δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι Μύστες κατάσκοποι παρείχαν βοήθεια στον πρώην υπάλληλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, `Εντουαρντ Σνόουντεν, ώστε να κλέψει έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών.
Τα σχόλια της,έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που είχε κάνει το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ο Ρεπουμπλικάνος  επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Αυτός είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα ότι η Λευκή Ιεραρχία είχε επιρροή στον Σνόουντεν προτού αυτός εγκαταλείψει την NSA και μεταβεί στο Χονγκ Κονγκ, από όπου και διέρρευσε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα σχετικά με τα προγράμματα παρακολούθησης της Υπηρεσίας Ασφάλειας.
"Δεν έχω καμία σχετική πληροφορία. Δεν μου έχουν παρουσιαστεί στοιχεία για την υπόθεση. Έχω υποβάλει ορισμένες ερωτήσεις από τότε αλλά δεν έχω πάρει καμία απάντηση", δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΥΠΓ
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, οικείος με την υπόθεση, είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι δεν έχει δει κανένα στοιχείο το οποίο να αποδεικνύει ότι οι Μεγάλοι Μύστες ασκούσαν επιρροή στον Σνόουντεν ώστε αυτός να διαρρεύσει τα απόρρητα έγγραφα.
Ο Ρότζερς δήλωσε πριν από 10 ημέρες σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι ο Σνόουντεν πιθανώς συνεργαζόταν με  την Λευκή Αδελφότητα, όπου και τελικά τον βοήθησαν στις υποκλοπές.
"Επιτρέψτε μου να πω αυτό. Πιστεύω πως υπάρχει κάποιος λόγος που ο Σνόουντεν κατέληξε να βρίσκεται στη ζεστή αγκαλιά της FSB στη Μόσχα", είπε ο Ρότζερς
Ίσως το μέρος δεν επιλέγει εντελώς τυχαία, αλλά να έχει σχέση με τον τόπο γέννησης της Μεγάλης Εβραιορωσίδας Μύστριας Ε.Π.Μ.
Αναφερόμενος στις διαρροές πληροφοριών. έχει περιγράψει τον Σνόουντεν ως "ένα κλέφτη, ο οποίος πιστεύουμε πως είχε βοήθεια από ανώτερες οντότητες".
Στις αρχές του μήνα, πάντως, η ιστοσελίδα New Yorker ανέφερε, επικαλούμενη δηλώσεις του Σνόουντεν, ότι αυτός είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι τελούσε χρέη κατασκόπου για λογαριασμό της Λευκής Αδελφότητας



Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ ΒΑΛΕΤΩ!!!


Γιάννη, να σου θυμίσω ότι και τα δικά σου ψωμιά είναι μετρημένα, αφού ξέρεις τι σου επιφυλάσσετε σαν τιμωρία από τους ΝεοΑκροπλιτανούς!
 Όλη μέρα και όλη νύχτα σου κάνουν ξόρκια και προσεύχονται στην λευκή ιεραρχία (που είναι με το μέρος τους) ώστε να γίνεις ορυκτό με συνείδηση ανθρώπου διπλά στον μαύρο μάγο Ουρουάρπα, διπλά στον δάσκαλό σου, αυτόν που τα έβαλε με την λευκή ιεραρχία!

Και το ξέρεις από που τα ξέρουν αυτά οι Ακροπολιτανοι. Τα θυμόταν ο Livraga, αυτός ο δάσκαλος που βάζει το χέρι στο βιβλίο και το μαθαίνει, ο ίδιος που δεν θυμόταν τι έλεγε ο Πλάτωνας για την ιατρική όταν τον ρώτησες. Μπορεί να μην θυμόταν τι έλεγε ο Πλάτωνας για την ιατρική άλλα λένε οι Ακροπολιτανοι πως θυμόταν την ζωή του στην Ατλαντίδα σαν πρίγκιπας που ήταν στην εποχή της καταπόντισης! Απίστευτο!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2014, 19:05:31 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #263 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 23:03:18 »
Ξέρεις Κράχτη, δεν ήταν μόνο που δεν είχε καλή μνήμη, όπως διαπίστωσα, ο Λιβράγκα, αλλά έκανε και παράλογους συλλογισμούς.
Θυμάμαι, όταν τον είχα ρωτήσει για το 666 μου είχε απαντήσει πως, αυτός ο αριθμός, σίγουρα, δεν σημαίνει τίποτα και αυτό γιατί αν σήμαινε κάτι Αυτός θα το γνώριζε…
Μιλάμε για μεγάλο καλάμι…
Ότι δεν γνώριζε, γι αυτόν, … δεν υπήρχε!
Και πότε θα πέθαινε δεν το γνώριζε, (αν και περίμενε να ζήσει πολλά χρόνια και γι αυτό και όρισε με φωτογραφικό διάταγμα την σύνταξή του), παρ όλα αυτά όμως, τα τίναξε τα πέταλα, νεότατος μάλιστα.
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #264 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 10:13:09 »
Ξέρεις Κράχτη, δεν ήταν μόνο που δεν είχε καλή μνήμη, όπως διαπίστωσα, ο Λιβράγκα, αλλά έκανε και παράλογους συλλογισμούς.
Θυμάμαι, όταν τον είχα ρωτήσει για το 666 μου είχε απαντήσει πως, αυτός ο αριθμός, σίγουρα, δεν σημαίνει τίποτα και αυτό γιατί αν σήμαινε κάτι Αυτός θα το γνώριζε…
Μιλάμε για μεγάλο καλάμι…
Ότι δεν γνώριζε, γι αυτόν, … δεν υπήρχε!
Και πότε θα πέθαινε δεν το γνώριζε, (αν και περίμενε να ζήσει πολλά χρόνια και γι αυτό και όρισε με φωτογραφικό διάταγμα την σύνταξή του), παρ όλα αυτά όμως, τα τίναξε τα πέταλα, νεότατος μάλιστα.


Ήρθε η σειρά μου να σου πω πρόσεχε τι λες, διότι θέλω να σου βεβαιώσω ότι ο Πλάνας μας έλεγε ότι ακόμα επικοινωνεί και τώρα με τον Libraga αλλά σε άλλο επίπεδο. Οπότε να σε προειδοποιήσω ότι μπορεί να του τα πει αυτά που αναφέρεις.
Εγώ πάλι δεν ήμουν μαθητής τους και δεν είχα άμεση επαφή, εσύ που τον γνώρισες όμως ποιος ξέρει πως θα αντιδράσει!

Επίσης του έλεγε όπως μας είχε πει κάποια φορά ότι του ερμηνεύει του Πλάνα στο αν τα πράγματα πάνε καλά στην Νέα Ακρόπολη!
Ακόμα και μετά τον θάνατο αγάπη προς την εξουσία έχει όπως φαίνεται! Και ύστερα λέμε για το ΠΑΣΟΚ και για την Νέα Δημοκρατία που επιμένουν να κυβερνάνε!

Ξέρεις τι άλλο έμαθα προχτές από ένα παλιό μέλος, ότι πριν από μερικά χρόνια όταν ο Πλάνας ανέλαβε παγκοσμίως κυβερνήτης ενώ είχε παραδώσει την παλιά του θέση της εθνικής αρχηγίας στην κυρία πλάνα, μπερδεύτηκε αυτο-αποκαλώντας τον εαυτό του παγκόσμιο αρχηγό αλλά και εθνικό αρχηγό. Διπλοθεσίτης δηλαδή! Είδες η συνήθεια της εξουσίας τι κάνει μετά από τόσα χρόνια βολέματος;

Επίσης ξέρεις τι μας λέγανε οι πελεκυφόροι (ανώτεροι αξιωματικοί) για τον Πλάνα και για τον λόγο που κάπνιζε πολύ; Ότι πρέπει να καπνίζεi  κάποιος στην κατάσταση του Πλάνα (δηλαδή ως ένα βαθμό φωτισμένος) που πορεύεται δηλαδή σύμφωνα με τον δρόμο αυτόν της φώτισης. Για τον δε Livraga, μας είχανε πει ότι επειδή εξυψωνόταν με μεγάλη ταχύτητα έπρεπε να καπνίζει για κάποια περίοδο ώστε να μην ξεφύγει και φωτιστεί καθώς άρχισε να απομακρύνετε από τα γήινα λόγο της εξύψωσης!
Εσύ θυμάσαι τίποτα τέτοιο για τον Livraga!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 05, 2014, 11:01:51 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

giannis9

  • ΑΜΡΑ - Μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 115
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #265 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 15:57:01 »
τι καπνιζουν;;;;μαλλον θεικο καπνο.......θελω και μαρκα........αυτη η θεωρια υπαρχει και σε αλλους....
Να γνωρίζεις το σωστό και να πράτεις το καλό,γιατί το καλό δεν ειναι πάντα και το σωστό.

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #266 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 20:02:18 »
Α! ναι βέβαια, εκτός των άλλων δικαιολογιών για το κάπνισμα, υπάρχει και η άποψη πως… έτσι κρατάνε διαρκώς μια φωτιά αναμμένη .
Έχουν πλάκα…, παρουσιάζουν τα ελαττώματα της προσωπικότητας, σαν αναγκαία κακά για να μπορέσουν να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο, λες και αλλιώς θα εξαϋλωνόντουσαν.

Όσο για τον Πλάνα, αυτός και αν έχει πλάκα. Που να τον δεις να κάθεται σε μια γωνία και με ένα καμπανάκι να διώχνει τα στοιχειά.
Λες και τα έβλεπε δηλαδή…
Έτσι όμως τους υποβάλλει στο υποτιθέμενο μυστήριο του αρχηγού.

Ότι και να κάνει πάντως, όσες τακτικιστικές δράσεις και να κάνει για να παρουσιάσει μια προσωπικότητα με μεγάλο βάθος, η πραγματικότητα τον διαψεύδει.
Αρκεί να δει κάποιος μια φωτογραφία του, πριν από 25 χρόνια και μια τωρινή του και αμέσως θα καταλάβει πως, όχι εξέλιξη δεν σημειώθηκε παρ όλα τα χρόνια μαθητείας στην ΝΑ, αλλά αντεξέλιξη

Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

giannis9

  • ΑΜΡΑ - Μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 115
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #267 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 20:42:07 »
Α! ναι βέβαια, εκτός των άλλων δικαιολογιών για το κάπνισμα, υπάρχει και η άποψη πως… έτσι κρατάνε διαρκώς μια φωτιά αναμμένη .

και δεν κρατανε μια λαμπαδα? τσιγαρο αναβαν στα χωρια παλια τα βραδυα οταν περπατουσαν σε ερημιες για να διωχνουν τα στοιχεια να μην τους πλησιαζουν....
Να γνωρίζεις το σωστό και να πράτεις το καλό,γιατί το καλό δεν ειναι πάντα και το σωστό.

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #268 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 20:57:32 »
gianni9 πώς λέμε "Θεϊκό παγωτό"; Όντως...θεϊκό καπνό! Καπνίζεις και φωτίζεσαι με τη μία!!! ;D

Α α!!! Ξέχασα και το άλλο!!! Ξέρεις τί μας έλεγε η Μίρκα; Ότι το κάπνισμα του το επέβαλε ο Σρι Ραμ, για να φαίνεται στον κόσμο πιό κοινωνικός. Καταλαβαίνεις τί τριχιά έχει ξεδιπλωθεί εδώ τώρα. Ενώ παίζεται ο Σρι Ραμ να μην ήξερε καν την ύπαρξη της Νέας Ακρόπολης, αφού όπως ξέρεις μας επιβεβαιώνεται με έγγραφο της Θεοσοφικής Εταιρίας, ότι ουδέποτε υπήρξε συγκατάθεση του Σρι Ραμ στον Λιβράγκα (για την ίδρυση της οργάνωσης). Το άλλο το ήξερες; Το είχες ακούσει; Ότι η λευκή ιεραρχία δίνει θετική ενέργεια ανα κάποια χρονικά διαστήματα; Και ότι η πραγματική εσωτερική ίδρυση της Ν.Α. είναι το 1975;

γαραντζώτης γιάννης

  • Μηνύματα: 67
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #269 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 21:14:30 »
Το χειρότερο που γίνεται, Κράχτη, στην Νέα Ακρόπολη και το οποίο δεν συνειδητοποιούν εύκολα τα μέλη της, λόγω συνήθως της πολιτικής τους απειρίας είναι κατ αρχήν ο πολιτικός αποκλεισμός όλων όσων δεν δένουν με την εκάστοτε ακροπολιτανική νομεγκλατούρα.

Ο όρος νομενκλατούρα είναι μια λατινογενής λέξις (nomenklatura) που σημαίνει "κατάλογος ονομάτων", έχει σημαντικό εννοιολογικό περιεχόμενο και χρησιμοποιείται εις την κοινωνιολογίαν και πολιτικήν.
Ο κατάλογος των ονομάτων, συγκεκριμένα στην Νέα Ακρόπολη περιλαμβάνει τους Πελεκυφόρους, τους Οδηγητές και τους Γραμματείς της  Αυτοκρατορίας που θέλει να δημιουργήσει.

Η νομενκλατούρα αυτή με την πολυετή και ασφυκτική άσκηση της εξουσίας και την πρακτική του "πολιτικού αποκλεισμού" των ανεπιθύμητων, διολίσθησε την οργάνωση σε μια μορφή αναιμικής ή αναπηρικής "δίκαιης" εξουσίας.
Η ύπαρξη της νομενκλατούρας είναι φαινόμενο νοσηρό, νοθεύει την ουσία κάθε τι του όμορφου στην πολιτική εξουσία, και ακολουθεί επικίνδυνη πορεία μετάλλαξης και διαστροφής κάθε πολιτεύματος, σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς, που το ηγεμονεύουν  άνθρωποι  της διαπλοκής, σκοτεινές και ανάλγητες  κλίκες  προς επιδίωξη πάντα ιδιοτελών και ανομολόγητων σκοπών.
Ένα απλό παράδειγμα του αόρατου εξουσιαστικού ρόλου της νομενκλατούρας της ΝΑ, που εξελίσσεται σε μια ορατή φθοροποιό διαπλοκή και διαστροφή της έννοιας κράτους και  κοινωνίας, αποτελεί και η ύπαρξη του φαινομένου του νεποτισμού που υπάρχει σε αυτή την νομενκλατούρα.

Τι είναι νεποτισμός?

Είναι η κυριαρχία μιας οικογένειας σε ορισμένο τομέα ομαδικής ζωής και  δράσης.(οικογενειοκρατία).
Είναι η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που δίνει σε κάποιον η εξουσία  που κατέχει για να εξασφαλίσει σε συγγενείς και φίλους αξιώματα και δημόσιες θέσεις.
Είναι η  σκανδαλώδης τάση των προσώπων που πρωταγωνιστούν στην πολιτική  ζωή μιας κοινωνικής ομάδας, του να διορίζουν στις ανώτερες θέσεις , στους μηχανισμούς εξουσίας δηλαδή, κατά προτίμηση συγγενικά τους πρόσωπα.
Είναι το άλλο, εξ ίσου νοσηρό φαινόμενο σήψης της πολιτικής  με τα γνωστά συμπτώματα  διάλυσης. Είναι  φαινόμενο  , απαράδεκτο, άδικο, απεχθές, αναξιοκρατικό που νοθεύει κάθε πολίτευμα..
Είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο που δεν έχει υγιείς βάσεις, και οδηγεί τις οργανωμένες κοινωνίες σε σταδιακή σήψη και ηθική παρακμή, διότι στην κατάληψη των θέσεων άσκησης εξουσίας, αντί των ενάρετων, εργατικών, εντίμων, ηθικών, ακέραιων και καταλλήλων, προτιμώνται οι συγγενείς και  φίλοι.
 Κάθε ρουσφετολογικός μηχανισμός, κάθε νομεκνλατούρα και νεποτισμός περικλείουν από τη γέννηση τους τον ιό της δάλυσης μέσα από εσωτερικές τριβές, ανταγωνισμούς και αντιζηλίες. Αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες, τροχοπέδη που εμποδίζει και επιβραδύνει την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη των κρατών και κοινωνιών.
Θα μου πει βέβαια κάποιος ακροπολιτανός, που τα είδες όλα αυτά βρε Γαραντζώτη, τόσα χρόνια έφαγες στη Νέα Ακρόπολη, τίποτα δεν κατάλαβες?

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Ο Λιβράγκα δεν ήταν αυτός που διόρισε την γυναίκα του σαν Συναυτοκράτηρα στην Νέα ακρόπολη?
Να παντρευτεί του ζήτησε μόνο, όπως τουλάχιστον μας έλεγε, ο Σρι Ραμ  και όχι να της δώσει την συναρχηγία της ΝΑ, ή μήπως δεν είναι έτσι?
Τα αποτελέσματα, τώρα πλέον, είναι γνωστά σε όλους… παχνίδια εξουσίας, διάσπαση της Νέας Ακρόπολης από την σύζυγό του και ίδρυση της Χαστιναπούρας.
Αλλά, ας έλθουμε στο σήμερα.
Ποιος είναι αρχηγός της Νέας ακρόπολης στην Ελλάδα?
Η Μαρία Χιμένες Πλάνα, η γυναίκα του παγκόσμιου Αρχηγού…
Μα!, θα πει κάποιος καλοπροαίρετος, μπορεί πράγματι να αξίζει αυτή την θέση, καλύτερα από κάθε άλλον.
Ποιος όμως το ορίζει αυτό?
Μα ποιος άλλος?
Ο σύζυγός της…
Α! καλά….
Έτσι θα είναι, αφού έτσι το θέλει. Άλλωστε αυτός είναι τώρα ο Αυτοκράτορας, ελέω Θεού…

Ποια όμως είναι στ αλήθεια η Μ.Χ?
Μήπως είναι κάποια άλλη και όχι αυτή που όταν ιδρύθηκε το παράρτημα των Ιωαννίνων, δεν έχανε ευκαιρία και κάθε τρεις και λίγο την βλέπαμε να συνδράμει με περισσή γενναιοδωρία τον όμορφο και λεπτεπίλεπτο Αρχηγό Ι.Α?
Κατά τα άλλα, μιλάνε για εξέλιξη, έλεγχο των στοιχείων της προσωπικότητας και άλλα πολλά κουραφέξαλα.

Ας μη ξεχνάμε και το άλλο πιο πρόσφατο συμβάν που παντρεμένος πελεκυφόρος στο παράρτημα στον Βαρδάρι φόρεσε τα κέρατα στη γυναίκα του με την τότε αρχηγό του Γ.Σ, η οποία και τιμωρήθηκε με παύση από την αρχηγία της εξαιτίας του ροζ συμβάντος εν αντιθέσει με τον πελεκυφόρο, κολλητό του αρχηγού παραρτήματος για τον οποίο, ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Να τι είναι η νομενκλατούρα.
Έτσι είναι Πέτρο, δυστυχώς...

Να μη θυμηθώ,τώρα, και τον βίο και την πολιτεία της Μίρκας, ενώ ήταν αρχηγός στη Θεσσαλονίκη, ή της Νίκης με τον καλύτερο φίλο του ανδρα της, αν και ήταν νιόπαντρη και τόσα άλλα που θα μπορούσαν να με κάνουν να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο που τύφλα νάχει το..."οι περιπέτειες της Λαίδης Τσάτερλι"






« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 17, 2014, 06:52:04 από γαραντζώτης γιάννης »
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης