1. Υπήρχε Ιδεώδες, ή ήταν από την Αρχή μία καλοστημένη απάτη, εν γνώση του Ιδρυτή?
Υπήρχε και υπάρχει ιδεώδες, αυτό είναι και ένα πολύ βασικό πρόβλημα. Και μάλιστα αντιτίθεται σε αυτό που λένε ότι αντιπροσωπεύουν. Λένε ότι είναι σχόλη φιλοσοφίας στον κλασικό τρόπο αλλά αυτό είναι φύσης αδύνατο.
Δεν υπάρχει φιλοσοφικός νους μέσα σε μια ιδεολογία. Ιδεολογία σημαίνει ότι ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο σύστημα, δρόμο. Αυτό είναι εντελώς αντικρουόμενο με την φιλοσοφία που σημαίνει ότι ερευνώ χωρίς να δεσμεύομε από ιδεολογίες.
"Ιδεολογία είναι μια οργανωμένη συλλογή ιδεών. Η λέξη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Κόμη Antoine Destutt de Tracy στα τέλη του 18ου αιώνα για να ορίσει μια «επιστήμη των ιδεών». Ως ιδεολογία μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ένα συνολικό όραμα, ένας τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων (σύγκρινε με κοσμοθεωρία)"
Η ιδεολογία δημιουργεί πάγιες απόψεις, δόγματα. Άρα λένε ψέματα όχι μόνο στους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται αλλά και στο εαυτό τους. Αν λέγανε ότι είναι δογματικοί δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Θα συζητούσαμε τώρα για το κατά ποσό ένα δόγμα βοήθα την προσωπικότητα του ανθρώπου. Αλλά αυτοί λένε ψέματα, μεγάλα ψέματα εν αγνοία τους και αυτό δεν είναι τίμιο απέναντι σε αυτούς που τους επέλεξαν σαν οργάνωση ώστε να δράσουν.
Παράδειγμα, η πολιτεία του Πλάτωνα (που λένε ότι αγαπούν τόσο μέσα στην Ν.Α) είναι βασισμένη σε μια ιδεολογία. ή πρέπει να την ακολουθήσεις πιστά ή όχι για να αποδειχτεί του λόγου το αληθές. Δεν υπάρχει ενδιάμεση προοπτική. Αν προβούμε σε ενδιάμεση προοπτική τότε δεν θα ακολουθούμε πιστά το μοντέλο και δεν θα μπορούμε να έχουμε κατά συνέπεια συμπεράσματα σωστά, ούτε θα μπορούμε να λέμε ότι ακολουθούμε το πλατωνικό μοντέλο και έτσι γινόμαστε αναξιόπιστοι ψεύτες. Από τέτοια παραδείγματα βρίθει η Νέα Ακρόπολη. Είναι οι άνθρωποι του λίγο απ' όλα και του τίποτα σε τελική ανάλυση. Λένε ότι είναι η άνθρωποι του "ΚΑΙ" αλλά τελικά είναι οι άνθρωποι του "ΚΑΘΟΛΟΥ"
Δεν επιδίδονται σε φιλοσοφία διότι δεν συζητούν και δεν κάνουν διάλογο άρα δεν φιλοσοφούν. Κατήχηση κάνουν με την βιτρίνα της φιλοσοφίας. Και λέω ότι κάνουν κατήχηση διότι αποδέχονται δογματικά μια κοσμοθεωρία ολοκληρωμένη αφού θεοποιούν την Έλενα Πετροβα Μπλαβατσκι. Η ίδια πριν πεθάνει απαρνήθηκε την ιεραρχία τον διδασκάλων και έλεγε ότι όλοι η κοσμικοί διδάσκαλοι την εκμεταλλεύτηκαν. Ο ίδιος ο Σρι ραμ ποτέ δεν ευλόγησε τον φιλοναζιστή Λιβράγκα και όμως αυτοί διαδίδουν ψέματα για δεκαετίες τώρα. Η Νέα Ακρόπολη όταν ιδρύθηκε έμοιαζε με το τάγμα της θουλης και είχε την δομή του εθνικοσοσιαλιστικού ναζιστικού κόμματος, αλλά με τον καιρό επειδή δεν τους έπαιρνε και ξαναδιαμορφώσαν τα σύμβολα και ιδεολογίες τους με ένα ποιο ήπιο χαρακτήρα για να μην καρφωθούν καταλίγοντας σε ένα σύλλογο με πολύ ντιζαηνατο περιβάλλον. Αυτοί βέβαια προσποιούνται ότι θυμούνται και κρατούν την σκληροπυρηνική δομή μέσα στα εσωτερικά τους τάγματα των ζωντανών δυνάμεων. Ακόμα και εκεί μέσα στα τάγματα όμως έχουν μετατραπεί σε μαλθακούς ανθρώπους που παίζουν τους σκληροπυρηνικούς μαχητές του πνεύματος. Δεν ξέρω αν τελικά είναι προσβολή για αυτούς το να πούμε ότι είναι πλέον σαν μαλθακοί αξιωματική των S.S.
To πολιτικό τους ιδεώδες, τους επιτάσσει σε μια είδους εσωτερίστικης ναζιστικής δράσης με βιτρίνα φιλοσοφίας στην οποία είναι ανίκανοι τεμπέληδες να ανταποκριθούν διότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τίποτα. Μπένωντας τελικά σε άμυνα εν αγνοία τους για ένα ιδεολόγημα που είναι φύσης αδύνατο να το φέρουν σε πέρας λόγο των τεράστιων αντιφατικών λογικών που το διακατέχει.
Είναι βολεμένοι μέσα σε ένα ολοκληρωτικό σύστημα και φθίνουν. Θα καταλήξουν σε κάποια χρόνια σε ένα σύλλογο από γερόντια αφού χάνουν διαρκώς ενδιάμεσους κρίκους ηλικιακά δημιουργώντας ένα μεγάλο χάσμα γενεών. Τελικά σε λίγο καιρό θα υπάρχουν κάποια παλαιά μελή από την μια και κάποια καινούρια από την άλλη δίνοντας την εντύπωση ενός μουσείου.
2. Αν υπήρχε ένα Σωτηριακό Ιδεώδες, ποιο ήταν το σχέδιο δράσης, έτσι ώστε να πετύχουν την Πνευματική εξέλιξη των ανθρώπων?
Προσπαθούν να ενσαρκώσουν την 6 φυλή της εξελιγμένης ανθρωπότητας, αυτό είναι το πλάνο.
Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ελίτ,έναν πύρινα που θα είναι η οδηγοί της ανθρωπότητας.
Τι σχέση έχει αυτό το πλάνο με την φιλοσοφία δεν μπορώ να το καταλάβω. Αλλά πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πως φάγανε τέτοια τρικλοποδιά από τον εαυτό τους!
3. Γιατί θεωρείς πως η Ν.Α. είχε ξεφύγει από το σκληροπυρηνικό της ιδεώδες?
Γιατί αν ακολουθήσεις πιστά το ιδεώδες τους, μοιάζουν με το φασιστικό Τάγμα της θουλης ενώ αυτοί το έχουν μετατρέψει σε κάτι που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν. Έχουν μετατραπεί σε μια εκφυλισμένη μαλθακή έκδοση της θουλης βάζοντας πολύ εσωτεριστικη παραφιλολογία.
Αυτό συμβαίνει για δυο λόγους. Πρώτων, γιατί δεν ξέρουν με τι μοιάζουν αφού δεν μελετούν ιστορία ώστε να αναγνωρίσουν τα φασιστικά κομμάτια του εαυτού τους και δεύτερον είναι δύσκολο να ακολουθήσει κάποιος εν καιρό ειρήνης τις πολεμικές αντιλήψεις του Χίτλερ διότι πρέπει να έχει αυξημένη επιθετικότητα και αυτό έρχεται σε σύγκρουση με της προοπτικές μια ειρηνικής περιόδου. Θα έπρεπε να αρχίζουν να μοιάζουν με την Χ.Α αν θέλουν να τους παραλληλίζουν με τους Σπαρτιάτες που τόσο θαυμάζουν για τις πολεμικές τους ικανότητες, αλλά δεν έχουν το θάρρος και κρύβονται πίσω από την έννοια του φιλοσόφου. Τελικά φιλόσοφοι δεν είναι γιατί δεν κάνουνε διάλογο, Σπαρτιάτες δεν είναι γιατί δεν ρίχνουν μπουνίδια (συχωρέστε με για την φράση), Τι είναι τελικά; Ένα αλαπαμ παπαντάμ, ένα αρλουμπουργημα χωρίς αυτογνωσία. Ότι προσποιούνται διάφορα προσωπεία για την επίτευξη του ανωτέρου σκοπού τους, το έχουν παραδεχτεί. Μας το προωθούσαν μάλιστα λέγοντας σε μας, ότι για το ιδεώδες πρέπει να παίρνουμε πολλά προσωπεία. Αλλά δεν είναι τίμιο αυτό, ούτε συνάδει με τον ελληνικό πολιτισμό που η λογική του είναι η εξωτερίκευση του ανθρώπου μέσω της αγοράς. "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" δεν είναι δημοκρατία, ούτε αρετή.
4. Χρειαζόμαστε τελικά, μία αγνή, υγιής, συνεργατική, "σωτηριακή" λαϊκή κίνηση, που να ξεκινάει από τον λαό, και να υπηρετεί τον λαό?
Αγαπητή Rose ανοίγεις μεγάλο θέμα αλλά θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος σε αυτό.
Για αρχή θα σου τοποθετηθώ συνοπτικά και έπειτα αν θες το αναλύουμε.
Όχι δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια λαϊκή κίνηση τέτοιου τύπου διότι έτσι όπως τουλάχιστον το ρωτάς δίνει την εντύπωση ότι αυτή η κίνηση θα λύσει ολοκληρωτικά τα προβλήματα. Ενώ τέτοιες λύσεις δεν είναι εφικτές. Έχουμε δει στην ιστορία που οδηγούν οι ολοκληρωτικές προσπάθειες. Στον φασισμό.
Δεν χρειάζεται ο κόσμος σωτήρες οδηγούς μια ολοκληρωτικής λύσης διότι αυτό αυτομάτως στην καλύτερη περίπτωση είναι ουτοπικό και από κάποια άλλη οπτική προβληματικό.
Ο κόσμο μας όταν έχει ανάγκες της λύνει επιτόπου όπως μπορεί και όσο μπορεί. Είναι αρκετό αυτό. Αυτοί που εμφανίζονται ως σωτήρες, απλά έχουν αργήσει σε σχέση με την επικαιρότητα και έπειτα προσπαθούν να καλύψουν αυτό το κενό νομίζοντας ότι θα εμφανιστούν ξαφνικά μπροστά από τα πράγματα με την μία κόβοντας δρόμο. Αυτό μπερδεύει ακόμα περισσότερο τους πολίτες αφού μπλέκει με θεωρητικά ζητήματα την στιγμή που πρέπει να δράση πρακτικά. Είναι φυσικό να επιλέγει εκείνη την στιγμή ο πολίτης τα θεωρητικά ζητηματα διότη ειναι πιο ανάλαφρα και είναι οι διακοπές της ψυχολογίας του(είναι φυσιολογικό, αφού ο οργανισμός λειτουργεί με την εναλλαγή δραση-αναπαυλα). Αλλά μετά, τα προβλήματά του, χτυπούν την πόρτα όλα μαζί.