Αποστολέας Θέμα: Dion Fortune: Τα Εσωτερικά Τάγματα και το έργο τους  (Αναγνώστηκε 3043 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Όταν το 1928 η Ντιόν Φόρτσουν έγραψε "Τα Εσωτερικά Τάγματα και το έργο τους", δίκαια θεωρήθηκε σαν ένα από τα πλέον σημαντικά έργα.  Επειδή ακριβώς η ίδια είχε θητέψει σε κάποια από τα σημαντικότερα Τάγματα και ήταν η ιδρύτρια μιας από τις σοβαρότερες εσωτερικές σχολές (Αδελφότητα του Εσωτερικού Φωτνός) και κατά συνέπεια κατείχε μια εξέχουσα θέση στο χώρο του δυτικού αποκρυφισμού.

Σε μια εποχή όπου η ανάπτυξη διαφόρων ομάδων και κινήσεων βρισκόταν σε έξαρση, επιχειρεί να φέρει σε επαφή το πλατύτερο κοινό με έννοιες και καταστάσεις που θεωρούντας απαγορευμένες για τους "αμύητους".  Θεωρεί πως με την ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου της ανθρωπότητας διευρύνονται και οι πνευματικοί της ορίζοντες, με αποτέλεσμα να γίνονται ευκολότερα αποδεχτά πράγματα που παλιότερα αποτελούσαν μέρος της εσωτερικής διδασκαλίας.  Όπως λέει χαρακτηριστικά: "...όσο το πεδίο της εξωτερικής επιστήμης διευρύνεται, τόσο στενεύουν οι ορίζοντες εκείνου της εσωτερικής επιστήμης..."

Επιδιώκοντας να μεταφέρει μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου τη διαχρονικότητα της εσωτερικής διδασκαλίας, ξετυλίγει το εσωτερικό νήμα που συνδέει τις πανάρχαιες μυστηριακές παραδόσεις με τη σημερινή παραγματικότητα και αναπτύσσει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεωρία σχετικά με την προέλευση όλων.  Υποστηρίζει πως όλες οι εσωτερικές παραδόσεις που έφτασαν μέχρι τα χρόνια μας έχουν κοινή καταγωγή.

Περιεχόμενα

Εισαγωγή στην Ελληνική μετάφραση
Εισαγωγή
Ι. Ο εσωτερισμός, ο αποκρυφισμός και ο μυστικισμός
ΙΙ. Η προέλευση των μυστηρίων
ΙΙΙ. Οι τρεις μεγάλες παραδόσεις
IV. Οι ατραποί της δυτικής παράδοσης
V. Η εξέλιξη και τα καθήκοντα των Δασκάλων
VI. Η εκπαίδευση και το έργο ενός μυημένου
VII. Οι αποκρυφιστικές σχολές
VIII. Τάγματα, αδελφότητες, ομάδες
IX. Η χρήση και η δύναμη των τυπικών
X. 'Ορκοι και υποχρεώσεις
ΧΙ. Η δεξιά και η αριστερή ατραπός
ΧΙΙ. Η αναζήτηση του Δασκάλου
ΧΙΙΙ. Η εκλογή μιας αποκρυφιστικής σχολής
ΧΙV. Η ατραπός της μύησης

Εκδόσεις Ιάμβλιχος - 1987
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2008, 17:19:41 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/