Αποστολέας Θέμα: Η βαθιά Γαλήνη  (Αναγνώστηκε 8612 φορές)

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.715
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Η βαθιά Γαλήνη
« στις: Μαρτίου 14, 2007, 16:25:15 »
Η βαθιά ειρήνη

1. Όλες οι ταλαιπωρίες των ψυχών μας προέρχονται από την παραπλάνηση των επιθυμιών μας και από την επιμονή μας να πραγματοποιούμε ψεύτικα πράγματα.

2. Όλες οι συμφορές της καρδιάς μας οφείλονται στο ότι μας αρέσει να παίρνουμε και όχι να δίνουμε, να κατέχουμε και όχι να βελτιώνουμε, να αναλώνουμε και όχι ν' αποθανατίζουμε.

3. Για να είσαι ευτυχισμένος δεν πρέπει να λαχταράς ποτέ, να επιθυμείς τίποτε με πείσμα, αλλά πρέπει να συμφωνείς με το νόμο, να θέλεις το καλό και να ελπίζεις στη δικαιοσύνη.

4. Δεν πρέπει να ταυτίζεσαι με τίποτε που είναι φθαρτό να μην προσκολλάσαι σε τίποτε που είναι περαστικό, να μην αφήνεις τη ζωή σου να την απορροφούν θνητά πράγματα.

5. Πρέπει να μας αρέσουν η ομορφιά, η καλοσύνη και η αγάπη που είναι αιώνιες.

6. Πρέπει να μας αρέσει η φιλία με το φίλο μας, η νιότη και η χάρη με τη φίλη μας. Πρέπει να θαυμάζουμε στα λουλούδια την άνοιξη που τα αναγεννά, και να μην απορούμε όταν βλέπουμε λουλούδια να μαραίνονται και θνητούς να δειλιάζουν.

7. Πρέπει να πίνουμε το κρασί όταν είναι καλό και να το χύνουμε όταν έχει χαλάσει.

8. Δεν πρέπει να κλαίμε τον ωραίο αμνό που φάγαμε.

9. Πρέπει να αμείψουμε με ευχαρίστηση αυτόν που θα βρει το χρυσό νόμισμα που χάσαμε.

10. Εάν βλέπουμε να πεθαίνει το δέντρο που φυτέψαμε, ας ζεσταθούμε με το ξύλο του και ας φυτέψουμε πάλι ένα άλλο δέντρο.

10α. Να μην μεμψιμοιρούμε, όταν έχουμε αυτό που εμείς διαλέξαμε.

11. Όταν η τύχη μας δεν μας ικανοποιεί, ας αποσπάσουμε απ' αυτήν το καλύτερο κομμάτι, κι ας περιμένουμε κοπιάζοντες.
12. Ας αναζητούμε το αληθινό με απλότητα χωρίς να παθιαζόμαστε για μια ιδέα ή για κάποια πεποίθηση.

13. Να μην φιλονικούμε ποτέ με κανέναν. Η φιλονικία, καθώς ερεθίζει την φιλαυτία, προκαλεί την ισχυρογνωμοσύνη, που είναι εχθρός της αλήθειας και της ειρήνης.

14. Να μην αγανακτούμε ποτέ, τίποτε δεν αξίζει την αγανάκτησή μας και τίποτε δεν μας δίνει το δικαίωμα να αγανακτούμε. Τα κακουργήματα είναι καταστροφές, και οι κακοί είναι ασθενείς που πρέπει να τους αποφεύγουμε χωρίς να τους μισούμε.

15. Ας μη μισούμε κανέναν και ας μην νιώθουμε ποτέ μνησικακία. Εκείνοι που μας βλάπτουν δεν γνωρίζουν τι κάνουν, ή παρασύρονται στην πλάνη που τους κάνει πιο δυστυχισμένους από μας.

16. Ας αγαπάμε πάντοτε. Η αγάπη είναι αθάνατη, το αντικείμενό της δεν θα μπορούσε να πεθάνει, αλλά οι έρωτες της γης δεν συνεχίζονται παρά πάνω στη γη.

17. Η αγαπημένη ύπαρξη που πεθαίνει στην ατομική ζωή, ζει ακόμη και περισσότερο από ποτέ στη συλλογική ζωή, και εκείνη ακριβώς την ύπαρξη είναι που αγαπάμε στο αντικείμενο μιας νέας αγάπης.

18. Δυστυχισμένε σύζυγε που κλαις και που πιστεύεις πως η γυναίκα σου πέθανε, θα ξαναγυρίσει, περίμενέ την, πήγε ν' αλλάξει φόρεμα.

19. Εμείς είμαστε οι άλλοι, και οι άλλοι είναι πάλι εμείς.

20. Πολύ λίγοι είναι οι άνδρες και οι γυναίκες για τους οποίους εξακολουθεί να θλίβεται κανείς ύστερα από είκοσι χρόνια, και που θα ήθελε τότε να αναστηθούν για να τους, ξαναπάρει.

21. Πολύ σπάνια συμβαίνει, επίσης, όταν κατά την νεότητά του είχε κάποιος έναν άτυχο έρωτα, να λυπάται για είκοσι χρόνια, επειδή δεν παντρεύτηκε το πρόσωπο που λαχταρούσε τότε με τόση θέρμη.

22. Οι αιωνιότητες του σαρκικού έρωτα είναι αιωνιότητα, που διαρκούν όμως επτά με δέκα χρόνια.

23. Στην άλλη ζωή όλα αυτά θα έχουν ξεχαστεί, και θα ξαναβρεθούμε στην φρεσκάδα μιας καινούριας ζωής και στην πάναγνη άγνοια του λίκνου.

24. Η αιώνια μακαριότητα είναι η λήθη, αφού η ανάμνηση θα ήταν σχεδόν πάντοτε η λύπη ή οι τύψεις.

25. Αυτή δεν θα είχε ποτέ ηθικές ανησυχίες, αφού θα είχε τη δύναμη να ξεχάσει.

26. Τον μόνο που δεν μπορούμε και δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε είναι ο Θεός, εφ' όσον είναι απαραίτητα και απόλυτά παρών σ' όλες τις διαδοχικές υπάρξεις μας.

27. Και σ' όλα αυτά που αγαπάμε ζητάμε αποκλειστικά μια γοητεία που έρχεται απ' αυτόν, που παραμένει σ' αυτόν και που πάντοτε θα ξαναβρίσκουμε.

28. Στα όντα που μας είναι συμπαθή υπάρχει ένα κάποιο γνώρισμα που αναγνωρίζουμε σαν μια υπογραφή της ίδιας οικογένειας που ανήκουμε, και σ' όλες τις μεταμόρφωσεις του, ξαναβρίσκουμε πάντοτε τους δικούς μας.

29. Αυτό το γνώρισμα μπορεί να επιβεβαιωθεί σ' αυτόν ή σ' εκείνη, αλλά ύστερα από μία βαθειά μεταβολή υπάρξεως, μπορεί να μην τους θυμόμαστε σαν να μην είχαν υπάρξει ποτέ για μας.

30. Λοιπόν, ας μη λυπόμαστε για κανέναν. Θα ξαναβρίσκουμε πάντοτε εκείνους που πρέπει να αγαπάμε πάντα.

31. Ποτέ αληθινοί φίλοι δεν έχουν πραγματικά αποχωρισθεί.
Ο Θεός καλύπτει όλες τις αποστάσεις και δεν αφήνει κενό ανάμεσα στις καρδιές.

32. Ας υπομείνουμε με γενναιότητα την τιμωρία για τα λάθη μας, κι ας μην κοκκινίζουμε πια από ντροπή όταν θα τα έχουμε επανορθώσει.

33. Ένα ρητό λέει, ότι η κόλαση είναι πλακοστρωμένη με καλές προθέσεις. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο ουρανός είναι γεμάτος μ' αστέρια καλών προθέσεων που έχουν παραγάγει πάνω στη γη αδέξιες ενέργειες, και η κόλαση είναι πλακοστρωμένη με κακές προθέσεις, που θα επιθυμούσαν να γεμίσουν τον ουρανό με ψεύτικες αρετές.

34. Στο Ευαγγέλιο η επιστροφή στον καλό δρόμο είναι προτιμότερη από την άγνοια, κι αυτό είναι σωστό, γιατί η ζωή είναι ένας αγώνας και η άγνοια δεν είναι νίκη.

35. Ο Θεός δίνει στον καθένα σ' αυτή τη ζωή ένα ζώο για να δαμάσει. Οι πιο ευνοούμενοι είναι εκείνοι που παλεύουν ενάντια σ' ένα λιοντάρι- τι δόξα θα έχουν εκείνοι που δεν θα 'χουν τιθασεύσει παρά ένα αρνί;

36. Μην είστε ξένοι προς κάθε τι που είναι ανθρώπινο και να εναλλάσσετε με σύνεση τη χρησιμοποίηση των δυνάμεών σας. Εάν η μελέτη σας απορροφά πάρα πολύ, αναζητείστε λίγη ψυχαγωγία. Μετριάστε τη σύνεση με κάποιες θεληματικές τρέλες. Εάν τα διανοητικά πράγματα σας κάνουν να αηδιάζετε την υλιστική ζωή, να επιβάλετε στον εαυτό σας για τιμωρία κάποιες παρέες για διασκέδαση και ευχάριστες συζητήσεις. Βάλτε, όπως ο καλός μας ο Λα Φονταίν, μέσα στους δίσκους μιας ζυγαριάς τον Άγιο Αυγουστίνο και τον
Ραμπελαί. Θα μπορέσετε τότε να θαυμάζετε τον Μπαρούχ χωρίς να κινδυνεύει ο ορθολογισμός σας.

37. Ο Σολομών είπε, ότι ο φόβος του Θεού είναι η αρχή της σοφίας. Ο Ιησούς επικαλέστηκε την αγάπη του Θεού, η οποία κατά τον Απόστολο Παύλο μπορεί να επέχει θέση σοφίας. Η δε υψηλή μύηση διδάσκει την ταύτιση του ανθρώπου με τον Θεό που είναι η αιώνια τελείωση της σοφίας, και της αγάπης.

38. "Βαθειά ειρήνη αδελφέ μου", λέει ένας Ροδόσταυρος Αδελφός, όταν χαιρετά έναν άλλο Αδελφό κι ο άλλος απαντά "Εμμανουήλ", που θα πει, ο Θεός μαζί μας.

39. Ο Θεός είναι μαζί με τους δίκαιους και μέσα στους δίκαιους, μέσα στους σοφούς και μαζί με τους σοφούς. Η θρησκεία είναι η χρυσή σκάλα που ο Ιακώβ είδε στο όνειρο του και η οποία συνδέει τον ουρανό με τη γη, αλλά οι δρούζοι, οι ιερωμένοι Μωαμεθανοί, οι βραχμάνοι, οι φακίρηδες, οι ραββίνοι, οι ουλεμάδες και οι μοναχοί θέλουν να αποτελούν τον πύργο της Βαβέλ, που προκαλεί σύγχυση στις ιδέες, κάνει τα λόγια ακατανόητα και διαιρεί τα έθνη.

40. Το ιερατείο είναι το σκουλήκι που ροκανίζει το δέντρο των παγκόσμιων πίστεων. Έτσι ο Χριστός είχε για αποστολή να καταστρέψει την ιερωσύνη και να την αντικαταστήσει με το πρεσβυτέριο, δηλαδή με την οργανωμένη ελευθερία υπό την εποπτεία των πρεσβυτέρων.

41. Το ιερατείο της κάστας, το ιερατείο ως επάγγελμα επικερδές, το ιερατείο ως μονοκράτορας των συνειδήσεων, το ιερατείο ως σφετεριστής των πρόσκαιρων πραγμάτων, να τι θα έπρεπε να εξολοθρεύσει ο Χριστιανισμός, και να τι αποκατέστησαν στο όνομα του με τόση αναίδεια οι άνθρωποι. Γι' αυτό το λόγο ο σοσιαλισμός αντικατέστησε τον Χριστιανισμό. Είναι ένα καινούριο όνομα που αντιπροσωπεύει την ίδια ιδέα. Έτσι, λοιπόν, ο σοσιαλισμός στην εκπλήρωση του θα είναι ο Μεσσιανισμός, αλλά αυτό το ακατάληπτο για τους κοινούς θνητούς όνομα και ιερό για τους εκλεκτούς, είναι ο ανταγωνισμός των ιερατικών ιδρυμάτων.

42. Καθένας λέει: Πάρτε τη δική μου αλοιφή, η αλοιφή των ανταγωνιστών είναι δηλητήριο.

43. Έμποροι αρωμάτων, εγώ είμαι ο αληθινός  Jan  - Mari Farina.

44. Ο Ιησούς μάταια προσπάθησε να κυνηγήσει τους εμπόρους του ναού- δεν το κατάφερε. Μπόρεσε κάποια μέρα παράνομα και απερίσκεπτα να τους μετακινήσει, αλλά η δικαιοσύνη αποφάνθηκε: σταύρωσαν τον ταραχοποιό και η τάξη αποκαταστάθηκε.

45. Όσο η θρησκεία θα αποτελεί την ευκαιρία για οποιοδήποτε εμπόριο, δεν θα υπάρχει σοβαρή θρησκεία.

46. Η ελευθερία του εμπορίου είναι μια αρχή, κι αυτή η ελευθερία έχει μέχρι σήμερα νομιμοποιήσει την εκμετάλλευση της ευπιστίας των αφελών.

47. Όλοι εκείνοι που πληρώνονται για κάποιο πράγμα, πουλάνε κάποιο πράγμα. Όλοι εκείνοι που πουλάνε κάτι είναι έμποροι.

48. Η ιεροσύνη είναι ένα εμπόριο, το πρεσβυτέριο θα ήταν ένα αξιοσέβαστο λειτούργημα, γιατί δεν θα ήταν μισθοδοτούμενο.

49. Όταν ο Απόστολος Παύλος είπε: πρέπει ο ιερέας να ζει από την εκκλησία, είχε μπερδέψει το πρεσβυτέριο με την ιερωσύνη.

50. Η αρχαία ιερωσύνη σκοτώνει για να φάει, το πρεσβυτέριο του Ιησού - Χριστού σκοτώνεται για να φάνε οι άλλοι.

51. Κάθε ιερέας που ζει απ' την εκκλησία τρώει τη σάρκα των φτωχών και πίνει το αίμα του λαού.

52. Έτσι, λοιπόν, ο Ιησούς έδωσε στους φτωχούς και στο λαό τη σάρκα του για να φάνε και το αίμα του για να πιουν.

53. Γι' αυτό ακριβώς η πρόσκαιρη βασιλεία της Ρώμης τελείωσε, και το πνευματικό της βασίλειο έμελλε να τελειώσει από τον σφετερισμό της θειότητας και από την γελοιότητα που ήταν πιο ανυπόφορη κι από τον θάνατο.

54. Ωστόσο, η λαμπρότητα της καθολικής λατρείας δεν πρέπει να χαθεί, όπως και η αρχαία μυθολογία και η λαμπρότητα του Πανθέου του Φειδία. Η Μαρία είναι αθάνατη όσο και η Ουράνια Αφροδίτη, της οποίας το άγαλμα της Μήλου υποδηλώνει μία λύρα που της λείπει, μέσα στα δυο της χέρια.  Ας ξαναβρούμε τη λύρα της αιώνιας Αφροδίτης, και θα αποδώσουμε στην καθολική Εκκλησία τη γνώση του δόγματος της και την αρμονία της λατρείας της.

55. Μπόρεσα να κρίνω την αρχιτεκτονική του ναού και να θαυμάσω το σύνολο, γιατί έχω βγει από το ναό. Είμαι ελεύθερος και πηγαίνω όπου θέλω να πάω, αλλά επειδή το αιώνιο μου διατήρησε τη χρήση του λογικού μου, δεν μπορώ να πάω ούτε προς την ασχήμια ούτε προς το ψέμα.

56. Αγαπώ κάθε τι που υπάρχει, γιατί στα μάτια μου το κακό δεν υπάρχει.
Λέω την αλήθεια χωρίς να επιζητώ τις επιδοκιμασίες και χωρίς να τρέμω τις προσβολές.
Έζησα φτωχός και θα πεθάνω φτωχός κατά τον κόσμο, κι ωστόσο αισθάνομαι ότι είμαι πλούσιος από αλήθειες, από ανεξαρτησία και από λογική. Έχω δημοσιεύσει πράγματα που ο Μωϋσής και ο Χριστός θα άφηναν να τα μαντεύσουν, αλλά δεν παύω παρ' όλ' αυτά να είμαι ένας άνθρωπος αδύναμος και δειλός όπως ένα παιδί.   Η αλήθεια δεν μου ανήκει.  Την δίνω, όπως ακριβώς την έλαβα.
Έχει περάσει μέσα στο πνεύμα μου, χωρίς σχεδόν να αφήσει εκεί ίχνη, και συχνά θα προτιμούσα, εάν μπορούσα να το κάνω, ένα ψέμα που θα μου είχε χαρίσει θαυμαστές και θα με είχε κάνει να γλυτώσω τις πιο τρομερές μάχες της ζωής. Αλλά καθένας πρέπει να εκπληρώνει το πεπρωμένο του.
Αλίμονο σ' εκείνον που υπερηφανεύεται για κάτι. Εκείνο που μένει στον άνθρωπο απ' ό,τι αγάπησε, είναι η ευθύτητα των προθέσεών του και η ελπίδα για μια καλύτερη τύχη σ' ένα μέλλον που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, και από το οποίο κανένας δεν μπορεί να διαφύγει ή να γλυτώσει.

Ελιφάς Λεβί 20 Σεπτεμβρίου 1870

Από "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ"
εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

El Morya

 • Homo Astohastous
 • Μηνύματα: 96
 • Karma: 0
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 12, 2007, 19:55:53 »
Bαθύς Πόλεμος

1.Όλες οι ταλαιπωρίες των ψυχών μας προέρχονται από την πεποίθηση ότι υπάρχει αλήθεια και ότι οφείλουμε να την βρούμε.

2.Ολες οι συμφορές τις καρδιά μας οφείλονται στο γεγονός ότι διαθέτουμε καρδιά.

3.Για να είσαι ευτυχισμένος δεν πρέπει να λαχταράς ποτέ ότι θα συμφωνείς πάντα με τον νόμο, ούτε να θές το καλό με πείσμα, ούτε και να ελπίζεις στην δικαιοσύνη.

4.Το μόνο αιώνιο είναι το φθαρτό. Να επιτρέπεις στην ζωή σου να απορροφιέται από θνητά πράγματα αλλιως δεν θα μπορείς να Ενσαρκωθείς πλήρως και θα γεννιέσαι ξανα και ξανά.

5.6.8.
Η ομορφιά, η αγάπη, η καλοσύνη, η φιλία ανθίζουν στις εποχές που δεν υπάρχουν «πρέπει».

7. Να πίνεις κρασι όταν είναι καλό, όταν χαλάσει χρησιμοποιησέ το για ξύδι. Μην πετάς τίποτε.

9.10 Συμφωνούμε.

10α.Να μεμψιμοιρείς μόνο όταν φτάσεις στο επίπεδο να καταλάβεις ότι οι επιλογές είναι ψευδαίσθηση.

11. Κόπιασε για την τύχη σου.

12. Και όμως το υλικό από το οποίο φτιάχνονται οι ιδέες είναι η εμμονή.

13. Η φιλονικία χρειάζεται και άλλες αρετές εκτός από την ισχυρογνωμοσύνη και την φιλαυτία για να επιτελέσει τον σκοπό της. Ανάγκη είναι να έχει μια αδίστακτη στάση απέναντι στον εχθρό της , οφείλει να τον αφανίζει..

14. Στις υπομονετικές καρδιές η αγανάκτηση είναι ένα κόσμημα που φέρνει την Αλλαγή.

15. Το μίσος είναι ένα συναίσθημα που δεν είναι ικανοί όλοι να το νιώσουν και πολύ περισσότερο να το αντέξουν.

16. Σωστά, αλλά και οι έρωτες του ουρανού δεν συνεχίζονται παρά μόνο εκεί.

17.18
Ευτυχισμένε σύζυγε που δεν πιστευεις ότι η γυναίκα σου πέθανε, ξέρεις πιο είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις για εκείνο το καινούργιο φόρεμα;

19. Εμείς είμαστε η Αρνηση των άλλων, και οι άλλοι είναι εμείς που αρνηθήκαμε τον εαυτό μας.

20.21. Και τότε γιατί τέτοιος ντόρος για την δευτέρα παρουσία;

22. Όχι αν είσαι  Ταντριστής.

23. Σε αυτήν την ζωή η άλλη έχει ξεχαστεί  και ετσι βρίσκεσαι στην φρεσκάδα και στην πάναγνη άγνοια του λίκνου.

24.25Συμφωνούμε!

26. Το μόνο που ευκολα μπορούμε να ξεχάσουμε είναι ο Θεός,γιατί και αυτός έχει ξεχάσει ποιος είναι.

27. Ότι πείς.

28. Στα όντα που μας είναι συμπαθή βρίσκουμε πάντα τον εαυτό μας. Όταν θαυμαζουμε κάποιον στ αλήθεια λέμε: Πόσο μου μοιάζεις!!!

29.30

Λοιπόν ας μην χαιρόμαστε για κανέναν. Θα ξαναχάνουμε πάντοτε εκείνους που αγαπάμε.

31. Οι πραγματικοί φίλοι ποτέ δεν ήταν πολύ κοντά, όπως και ο Θεός ξέρει να κρατάει αποστάσεις για να μην παραγνωριζόμαστε. Αλλιώς γιατι να είναι τόσο δύσκολο να τον βρει κανεις;

32.Ας υπομένουμε με γενναιότητα την τιμωρία για τα λάθη μας και ας μην κοκκινίζουμε πια απο ντροπή όταν θα τα επαναλαμβάνουμε.

33. Το ρητό μου λέει: Η πύλη του Παραδείσου ονομάζεται Κόλαση.

34. Ζωή είναι να αγνοείς και το ευαγγέλιο δεν είναι νίκη αλλά αγώνας εναντίον της.

35.Την δόξα των Βοσκών.

36.37. Συμφωνώ

38. «Βαθειά ειρήνη αδελφέ μου» λέει ενας Ροδόσταυρος Αδελφός όταν χαιρετά έναν Αδελφό και ο Ελεύθερος άνθρωπος πετάγεται και λέει: Βαθύς, άπατος Πόλεμος αδέλφια μου». Πιστέψτε το σας το λέει ένας Εμμανουήλ.

39. Η θρησκεία είναι η Βαβέλ και η χρυσή τσουλίθρα της πτώσης του Θεού.

40. Ο Χριστός είναι το σκουλήκι που εγκλωβίστηκε στο μήλο που πήγε να χαλάσει.

41. Μάλιστα.

42. Κανείς -ούτε και συ-δεν λέει: Δεν χρειάζεσαι αλοιφή.

43.44.Έμποροι εμπόρων, εγω είμι ο αληθινός Εβραίος!

45. Όσο θα υπάρχει θρησκεία δεν υπάρχει περιθώριο για σοβαρή θρησκεία.

46.47.48.49
 Μα και ο Παυλος έμπορος ήταν, μόνο που εκείνος πούλαγε πνεύμα!

50.51.52
Συμπέρασμα: Ο θεός είναι ένα εγωτρωγωκεντρικό σύστημα.

53.54
Αν ξαναβρούμε την λύρα της αιώνιας Αφροδίτης τότε η βασιλεία της εκκλησίας θα εκλείψει.Είθε!

55.
Πως βγαίνεις έξω από αυτό που είσαι;

56.
Είμαι καθώς το σύννεφο.

Άδειος, ένα τίποτα, μια αποφλοιωμένη κενότητα, η απουσία νοήματος.

Περαστικός στον ουρανό σου, στολίδι που κρύβει τον ήλιο.

Κ' ύστερα βροχή. Να σε μουσκεύω, να θαρρείς πως υπάρχεις.

Είμαι καθώς το σύννεφο.

Αμίλητος, δίχως προορισμό, αυτομολώ στην άγνοια.

Απλά περνώ, με κοιτάς, με ξεχνάς.

Μα κοίτα με καλά. Αυτό που βλέπεις, δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που Είσαι..


El Morya
H βίβλος των Χαζών.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2007, 20:38:00 από El Morya »

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.715
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 15, 2007, 12:57:15 »
Bαθύς Πόλεμος


31. Οι πραγματικοί φίλοι ποτέ δεν ήταν πολύ κοντά, όπως και ο Θεός ξέρει να κρατάει αποστάσεις για να μην παραγνωριζόμαστε.
Αλλιώς γιατι να είναι τόσο δύσκολο να τον βρει κανεις;


El Morya
H βίβλος των Χαζών.

Τα κλειδιά που κρατάς αφηρημένος στο χέρι σου,
όσο και να ψάχνεις,
δεν πρόκειται να τα βρείς πουθενά !!!
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.596
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 15, 2007, 20:09:46 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

El Morya

 • Homo Astohastous
 • Μηνύματα: 96
 • Karma: 0
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 28, 2007, 22:20:51 »
Παράθεση
Τα κλειδιά που κρατάς αφηρημένος στο χέρι σου,
όσο και να ψάχνεις,
δεν πρόκειται να τα βρείς πουθενά !!!

Bαθύς Πόλεμος

1.Όλες οι ταλαιπωρίες των ψυχών μας προέρχονται από την πεποίθηση ότι υπάρχει αλήθεια και ότι οφείλουμε να την βρούμε. ;)

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.715
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 28, 2007, 22:45:13 »

Bαθύς Πόλεμος

1.Όλες οι ταλαιπωρίες των ψυχών μας προέρχονται από την πεποίθηση ότι υπάρχει αλήθεια και ότι οφείλουμε να την βρούμε. ;)

Αν συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος ότι η αναζήτηση της αλήθειας είναι ένα παιχνίδι αναζήτησης του κρυμμένου θησαυρού, όχι μόνο δεν θα ταλαιπωρείται από την πεποίθηση ότι υπάρχει κρυμμένος θησαυρός, αλλά θα απολαμβάνει κάθε στιγμη στην διαδικασία του παιχνιδιού και θα ευχαριστείται διαρκώς, αν κάθε μέρα ανακαλύπτει και ένα στοιχείο, σε σημείο μάλλιστα να μη μένει πλέον προσκολλημένος στο αν υπάρχει ή όχι ο θησαυρός.

Η διαδικασία της επίλυσης του γρίφου είναι αυτό που αξίζει και αυτό στην πράξη είναι η ζωή.
Τώρα, αν με το παιχνίδι της αναζήτησης γίνεται και ...σοφώτερος, δυό φορές ευχαρίστηση για τον χαρούμενο παίκτη μας....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

El Morya

 • Homo Astohastous
 • Μηνύματα: 96
 • Karma: 0
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 30, 2007, 22:54:51 »
Είπες την λέξη "παιχνίδι" και δεν υπάρχει κατι άλλο να πώ. Συμφωνώ συνολικά στο σκεπτικό του τελευταίου ποστ σου Ορφέα.

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 31, 2007, 20:20:00 »
Είπες την λέξη "παιχνίδι" και δεν υπάρχει κατι άλλο να πώ. Συμφωνώ συνολικά στο σκεπτικό του τελευταίου ποστ σου Ορφέα.Ναι, ναι, ξέρω....


Το "αθώο παιγνιδάκι του πολέμου" που μάθαμε να παίζουμε απο παιδιά.....


...........που κάποια στιγμή αγανακτήσαμε και το μετατρέψαμε σε "Βαθύ Πόλεμο"....τι λέω?....."Μέχρις εσχάτων"....μάλιστα το εξιδανικεύσαμε ενίοτε...του δώσαμε και "φιλοσοφική χροιά"....

.....κι αφού χάσαμε το δρόμο πνιγμένοι στο αίμα του πολέμου, κουραστήκαμε και αρχίσαμε να αναζητούμε την "Ειρήνη" και την "Βαθιά Γαλήνη"......

....κι αφού "μπερδευτήκαμε" κι εκεί......

.....καταλάβαμε πως σαν άνθρωποι, χρειαζόμαστε "κίνητρα" κι " έπαθλα" για να κινητοποιούμαστε εσωτερικά.....

....αλλά μόλις αρχίσαμε να τα ορίζουμε κι αυτά, είδαμε πως ούτε αυτά είναι αληθινά......

Και πως ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα αληθινό να ανακαλύψουμε.....εν ολίγοις, δεν υπάρχει καμιά Αλήθεια για να εξερευνήσουμε.....

Όλα ψευδεπίγραφα.....

Δεν υπάρχει η Ιθάκη.....παρά μόνον ο Δρόμος....

Ωχ, δε βαριέσαι αδερφέ.....

Όλα παιγνίδι είναι....τι κι αν είναι Αλήθεια ή ψέμματα όλα?

Στον διάβολο θα πάνε κι αυτά κι εμείς.....

Άχυρα στον άνεμο είμαστε έτσι κι αλλιώς....

Ποιοί είμαστε εμείς που θα τολμήσουμε να ψάξουμε για το αν υπάρχει ή όχι η Ύψιστη Αλήθεια?

Ένα Παιγνίδι είμαστε κι εμείς....

Τα πάντα ένα παιγνίδι γύρω μας.....

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να το ευχαριστηθούμε.....

Κόψε μου το χέρι αδερφέ μου .....τι κι αν πονέσω?

Θα το απολαύσω , διότι ένα παιγνίδι είναι.....δεν είναι αληθινός ο πόνος......

Χτύπησέ με αλύπητα, εκμεταλλεύσου με, δεν θα αντιδράσω......διότι ένα παιγνίδι είναι όλα.....δηλαδή, τα πάντα ψεύτικα....

Δεν υπάρχει Υπέρτατος Στόχος.....

Εσύ θα με πονάς κι εγώ θα γελάω με το γέλιο του Τρελλού.....

Αντίο Ουτοπία.....

Δεν υπάρχεις....

Αι στο διάολο που κάθομαι και σε ψάχνω με τόσο πάθος και πίστη ενω εσύ με κοροιδεύεις με την ανυπαρξία σου......
Avaris
Veritas Vos Velirabit

El Morya

 • Homo Astohastous
 • Μηνύματα: 96
 • Karma: 0
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 02, 2007, 02:12:52 »
ω! μη - θεληση!

φιλε μου με εκπλήσεις ευχάριστα!

Trithemius

 • L.V.X.
 • Μηνύματα: 1.225
 • Karma: 0
 • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
  • Προφίλ
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 02, 2007, 08:27:18 »
Επειδή διακρίνω πως η λέξη "παιχνίδι" που ανέφερε ο Fr. Oρφέας άναψε "φωτιές" στο μυαλό του Fr. Avaris, θέλα να πω το εξής: Όπως έχω αναφέρει και αλλού, και κυρίως στο θέμα της "Ιθάκης", πιστεύω πως η εκπλήρωση του απολύτου δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί. Δηλαδή, η απόλυτη Ιθάκη είναι κάτι όπου δεν θα φτάσουμε ποτέ. Έτσι λοιπόν τι κάνουμε; Καθορίζουμε μεν τον στόχο μας (απόλυτη Ιθάκη) αλλά τελικά επιδιώκουμε να φτάσουμε όσο γίνεται πιο κοντά της. Είναι μια πολύ ειδική εγκεφαλική διαδικασία κάτι τέτοιο. Βάζουμε τον εαυτό μας να κυνηγάει κάτι που εκ των προτέρων γνωρίζει πως δεν πρόκειται να πιάσει, με απώτερο σκοπό την προοδευτική βελτίωση κι εξέλιξη μέσα από το ταξίδι, κατακτώντας συνεχώς μικρές Ιθάκες.

Κατά συνέπεια, κάποιος θα μπορούσε να πει πως τελικά "παίζουμε" με τον εαυτό μας, μιας και αυτό που κάνουμε είναι το να ταξιδεύουμε γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε στο τέλος. Έτσι, ο Fr. Avaris θεωρώ πως αντικρύζει την καθήλωση του απώτερου σκοπού του, την εκπλήρωση κι επίτευξη του απολύτου.

Θεωρώ πως ο  Fr. Oρφέας, αναφερόμενος στον όρο "παιχνίδι" δεν εννοούσε πως με τις αυτές ενασχολήσεις απλά περνάμε την ώρα μας ως εναλλακτική απασχόληση αντί του να πίνουμε συνεχώς καφέδες εδώ κι εκεί. Πιστεύω ξεκάθαρα πως αναγνωρίζει τόσο τη ματαιότητα της επίτευξης του απώτερου στόχου, όσο και τη σπουδαιότητα του ενδιάμεσου ταξιδιού.

Αγαπητέ Fr. Avaris, επειδή αν κατάλαβα καλά το τελευταίο σου pοst κρύβει μια απογοήτευση σχετικά με την εξέλιξή μας στην εσωτερική ατραπό κι επειδή καταλαβαίνω πως κι εσύ επιθυμείς την κατάκτηση της απόλυτης Ιθάκης, θέλω να σε προτρέψω να σκεφτείς λίγο πάνω σε αυτά που σου ανέφερα τόσο εδώ, όσο και εδώ: http://www.amorc.gr/forum/index.php/topic,132.0.html

Καλημέρα σε όλους :)
...spes mea in mentem est...

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 02, 2007, 11:19:05 »
Επειδή διακρίνω πως η λέξη "παιχνίδι" που ανέφερε ο Fr. Oρφέας άναψε "φωτιές" στο μυαλό του Fr. Avaris, θέλα να πω το εξής: Όπως έχω αναφέρει και αλλού, και κυρίως στο θέμα της "Ιθάκης", πιστεύω πως η εκπλήρωση του απολύτου δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί. Δηλαδή, η απόλυτη Ιθάκη είναι κάτι όπου δεν θα φτάσουμε ποτέ. Έτσι λοιπόν τι κάνουμε; Καθορίζουμε μεν τον στόχο μας (απόλυτη Ιθάκη) αλλά τελικά επιδιώκουμε να φτάσουμε όσο γίνεται πιο κοντά της. Είναι μια πολύ ειδική εγκεφαλική διαδικασία κάτι τέτοιο. Βάζουμε τον εαυτό μας να κυνηγάει κάτι που εκ των προτέρων γνωρίζει πως δεν πρόκειται να πιάσει, με απώτερο σκοπό την προοδευτική βελτίωση κι εξέλιξη μέσα από το ταξίδι, κατακτώντας συνεχώς μικρές Ιθάκες.

Κατά συνέπεια, κάποιος θα μπορούσε να πει πως τελικά "παίζουμε" με τον εαυτό μας, μιας και αυτό που κάνουμε είναι το να ταξιδεύουμε γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε στο τέλος. Έτσι, ο Fr. Avaris θεωρώ πως αντικρύζει την καθήλωση του απώτερου σκοπού του, την εκπλήρωση κι επίτευξη του απολύτου.

Θεωρώ πως ο  Fr. Oρφέας, αναφερόμενος στον όρο "παιχνίδι" δεν εννοούσε πως με τις αυτές ενασχολήσεις απλά περνάμε την ώρα μας ως εναλλακτική απασχόληση αντί του να πίνουμε συνεχώς καφέδες εδώ κι εκεί. Πιστεύω ξεκάθαρα πως αναγνωρίζει τόσο τη ματαιότητα της επίτευξης του απώτερου στόχου, όσο και τη σπουδαιότητα του ενδιάμεσου ταξιδιού.

Αγαπητέ Fr. Avaris, επειδή αν κατάλαβα καλά το τελευταίο σου pοst κρύβει μια απογοήτευση σχετικά με την εξέλιξή μας στην εσωτερική ατραπό κι επειδή καταλαβαίνω πως κι εσύ επιθυμείς την κατάκτηση της απόλυτης Ιθάκης, θέλω να σε προτρέψω να σκεφτείς λίγο πάνω σε αυτά που σου ανέφερα τόσο εδώ, όσο και εδώ: http://www.amorc.gr/forum/index.php/topic,132.0.html

Καλημέρα σε όλους :)


Φίλε Anon,

τρελλός παππάς σε βάφτισε εαν νομίζεις πως απογοητεύομαι τόσο εύκολα όσον αφορά την εξέλιξή μου στην Ατραπό.....

.....ή ότι εγκαταλείπω την απόλυτη πίστη μου στον απόλυτο Υπέρτατο Στόχο της Πλήρους Εναρμόνισης με την Πηγή ..... 8)

Προφανώς, δεν "εννόησες" καλά αυτά που έγραψα παραπάνω.....

Πολύ απλά,

για μένα τίποτα δεν είναι παιγνίδι....

όταν όλα γύρω μας είναι πνιγμένα στο αίμα, στην παράνοια και τη βία, όχι φίλε μου, δεν είναι παιγνίδι....

Παιγνίδι θα είναι ίσως εαν και όταν καταφέρει να κυριαρχήσει μια "Φωτισμένη Γενιά" και να δημιουργήσει έναν πραγματικό πολιτισμό της ευγένειας και του Καλού σε αυτόν τον πλανήτη.....

Μέχρι τότε είναι, σαν να λέμε πως ο Πόλεμος είναι ένα παιγνίδι.....αφού δεν μπορείς να τον αποφύγεις, μπες στον ρυθμό του και απόλαυσέ τον....

Κι επειδή ξέρω καλά πως είναι να "μπαίνει στο πετσί σου ο Πόλεμος, να σε κατακυριεύει και να αναζητάς τα ματωμένα πεδία των μαχών ως ΠΑΙΓΝΙΔΙ..", γι' αυτό και αρνούμαι να δω αυτόν τον συγκεκριμένο κόσμο της Βίας ως παιγνίδι....

Δεν θα επιτρέψω σε αυτή την παράνοια γύρω μου να με πείσει πως είναι παιγνίδι που οφείλω να το απολαύσω κι απο πάνω....

Όχι....

Τίποτα δεν είναι παιγνίδι....

Πόλεμος ναι....αλλά όχι παιγνίδι....

Και τον πόλεμο δεν πρέπει να τον απολαμβάνουμε....να τον διεξάγουμε εαν είναι ανάγκη ναι....αλλά εαν αρχίσουμε να τον απολαμβάνουμε, τότε χαθήκαμε....

Γιατί θα βγεί το "Αρχέγονο Κτήνος" στην επιφάνεια....

.....κατακυριεύοντας και πετώντας στην άκρη τον "Εξελιγμένο άνθρωπο".....Avaris
Veritas Vos Velirabit

LordPayens

 • Μηνύματα: 64
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 03, 2007, 04:55:25 »
Αγαπητέ μου Avaris,

Να δεις τι θα γίνει όταν αυτή η φωτισμένη γενιά θα κυριαρχήσει στον πλανήτη. Να δεις τους ανθρώπους τους απλούς της καθημερινότητας, τον φόβο στα μάτια τους όταν οι μυημένοι θα καθορίζουν τις ζωές τους. Να δεις την αγανάκτησή τους που το άρτιο θα κυβερνά και η αμαρτία θα είναι πραγματικά καταραμένη. Να δεις τότε πως το αρχαίο και αρχέγονο κτήνος θα ανυψωθεί και θα κατακλύσει τον κόσμο μας. Η ουτοπία που αναζητούμε, είναι η καταδίκη που εξασφαλίσαμε.

LordPayens

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Η βαθιά Γαλήνη
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 05, 2007, 12:43:29 »
Αγαπητέ μου Avaris,

Να δεις τι θα γίνει όταν αυτή η φωτισμένη γενιά θα κυριαρχήσει στον πλανήτη. Να δεις τους ανθρώπους τους απλούς της καθημερινότητας, τον φόβο στα μάτια τους όταν οι μυημένοι θα καθορίζουν τις ζωές τους. Να δεις την αγανάκτησή τους που το άρτιο θα κυβερνά και η αμαρτία θα είναι πραγματικά καταραμένη. Να δεις τότε πως το αρχαίο και αρχέγονο κτήνος θα ανυψωθεί και θα κατακλύσει τον κόσμο μας. Η ουτοπία που αναζητούμε, είναι η καταδίκη που εξασφαλίσαμε.

LordPayens

Φίλε μου LordPayens,

έτσι όπως το παρουσιάζεις είναι σαν να είναι ένα και το αυτό οι δύο "συγκρινόμενες Ηγεσίες"....

Δεν νομίζω όμως πως θα είναι το ίδιο....

Εντάσεις και αντιδράσεις σαφώς και πάντα θα υπάρχουν.....

Αλλά τουλάχιστον η "Ηγεσία των Μυημένων" όπως την ονόμασες επιτυχημένα, θα είναι προσανατολισμένη προς το Ακέραιο και την Εξέλιξη.....

Και όχι προς την ανεξέλεγκτη καταστροφικότητα που επιδεικνύουν οι σημερινές Ηγεσίες......

Και αντίστοιχα φυσικά θα "εμπνέουν" και θα "διαπαιδαγωγούν" και τις Μάζες των ανθρώπων ...

Η αναμενόμενη αντίδραση των "εναπομεινάντων αρχέγονων κτηνανθρώπων" δεν πιστεύω πως θα ήταν κάτι το σοβαρό.....

Ούτε και θα σύγκρινα την "Οργουελική κοινωνία" που προετοιμάζουν οι "Σημερινές Ηγεσίες" με εκείνη την "Μελλοντική (υψηλών προδιαγραφών) Ηγεσία" για την οποία συζητάμε...
Avaris
Veritas Vos Velirabit