Αποστολέας Θέμα: Παιδεραστία και Ομοφυλοφιλία στην Χριστιανική Εκκλησία  (Αναγνώστηκε 36232 φορές)

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
http://adelfopoiemenoi.blogspot.com/2007/06/blog-post_29.html
 
29 Ιουν 2007
Παιδεραστία και Ομοφυλοφιλία στην Εκκλησία Αμερικής

Το ιστολόγιό μας φιλοξενεί αυτή τη φορά άρθρο για τη παιδεραστία στην Ελληνική Εκκλησία της Αμερικής εξ αφορμής ενός συνταρακτικού παιδεραστικού επεισόδιου. Μετά από πολύμηνες διαμαρτυρίες επισκόπων, ιερέων και απλών πιστών, εφημερίδων και περιοδικών, συλλόγων και οργανώσεων, η ηγεσία της Εκκλησίας της Αμερικής αποφάσισε τελικά πριν λίγες μέρες να αρχίσει τη διαδικασία για τη καθαίρεση γνωστού παιδεραστή κληρικού.

Οπως μας πληροφορούν απ' την Αμερική, η παιδεραστία είναι αρκετά διαδεδομένη μεταξύ των έγγαμων κληρικών, ενώ η ομοφυλοφιλία είναι φαινόμενο πιο συχνό μεταξύ των άγαμων κληρικών, επισκόπων και ιερέων. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται κρούσματα παιδεραστίας στην Αμερική. Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις και οι δίκες των θυμάτων εναντίο των παιδεραστών κληρικών είναι πολύ συχνές. Πολλοί πιστεύουν πως το πρόβλημα δημιουργείται από την τακτική της Εκκλησίας της Αμερικής να "σπρώχνει" προγραμματισμένα τους υποψήφιους κληρικούς της στον έγγαμο κλήρο, άσχετα αν ένα μέρος αυτών είναι ομοφυλοφιλικής ή παιδεραστικής τάσης. Βέβαια, όπως γνωρίζουμε, ο γάμος δεν μεταβάλλει ούτε τον παιδεραστή ούτε τον ομοφυλόφιλο κληρικό. Απλώς, στις περιπτώσεις αυτές, δημιουργεί ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα.

Ηταν καιρός να ασχοληθεί η Ελληνική Εκκλησία της Αμερικής με το φαινόμενο των παιδεραστών κληρικών της. Μετά την παραπάνω περίπτωση πρέπει να συνεχίσει, με πυγμή και σθένος, το έργο της κάθαρσης καθαιρώντας και αποπέμποντας τους εκπρόσωπους αυτής της σεξουαλικής διαστροφής που, με το πρόσχημα του κληρικού, καταστρέφουν τη ζωή αθώων παιδιών. Μετά ας καταπιασθεί και με το πρόβλημα των αδελφοποιημένων κληρικών της, που είναι πολλοί, δίνοντας μια ρεαλιστική λύση στο θέμα με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα και τα αποτελέσματα της σύγχρονης θεολογικής έρευνας περί αδελφοποίησης.

Προς καθαίρεση ο π. Νικόλαος Κατίνας.

Ο Δημήτριος κάλεσε το Πνευματικό δικαστήριο υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής

Του Θεόδωρου Καλμούκου - Ειδικά για τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ - Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007

ΒΟΣΤΩΝΗ.- Την καθαίρεση του ιερέα Νικόλαου Κατίνα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί, ως γνωστόν, επί παιδεραστία, αποφάσισε να εισηγηθεί το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο της 'μεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης, το οποίο συνήλθε στις 15 Ιουνίου στην Αρχιεπισκοπή, κατόπιν εισήγησης του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιερής Επαρχιακής Συνόδου που έγινε την Τρίτη στην Έδρα της Αρχιεπισκοπής στην Νέα Υόρκη, όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.Κ.» στην έκδοση του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Το Πρωτοβάθμιο Πνευματικό Δικαστήριο της 'μεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας συνήλθε υπό την προεδρία του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Αρχιεπισκοπής, Επισκόπου Τρωάδος κ. Σάββα, ενώ μέλη του ήταν οι ιερείς Μιχαήλ Κοντογιώργης βοηθός Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Φραγκίσκος Μαραγκός Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής, Γεώργιος Σταυρόπουλος από την κοινότητα της Αγίας Τριάδος του Χίκσβιλ της Νέας Υόρκης και Δημήτριος Μοσκοβίτης από την κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μανχάταν Νέας Υόρκης.

Ο π. Κατίνας δεν προσήλθε στο Πνευματικό Δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην. Λέγεται ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Ρόδου, από το οποίο και έλκει την καταγωγή του.

Ο κ. Δημήτριος άλλαξε στάση έναντι του π. Κατίνα, τον οποίον είχε θέσει απλώς σε αργία από κάθε ιεροπραξία παρά τις εισηγήσεις συνοδικών αρχιερέων να οδηγηθεί σε καθαίρεση, έπειτα από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Ε.Κ.» στα οποία παρατέθηκαν γνώμες αρχιερέων, πλειάδας ιερέων και πολλών λαϊκών αντιπροσωπευτικά από την Εκκλησία και από όλη την χώρα. Ο Αρχιεπίσκοπος μέχρι τώρα υποστήριζε ότι «η αργία ήταν αρκετή, ο π. Κατίνας είναι 72 ετών, έχει μετανιώσει για τις πράξεις του και θέλει να κηδευτεί ως ιερέας».

Ηδη έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον της Αρχιεπισκοπής, της Μητρόπολης Ντένβερ, της κοινότητας της αγίας Τριάδος του Ντάλας-Τέξας και του ιδίου του π. Κατίνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνδέεται με στενή και μακρόχρονη φιλία με τον π. Κατίνα, ενώ ο τελευταίος διαθέτει ισχυρούς φίλους και κουμπάρους ανάμεσα στον κλήρο της Αρχιεπισκοπής, μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται σε επιτελικές θέσεις. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο πρωτοπρεσβύτερος και ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αλκιβιάδης Καλύβας, ο πρωτοπρεσβύτερος-καθηγητής Θεόδωρος Στυλιανόπουλος, ο π. Τόμας Παπασλιάρης από την κοινότητα της Αναλήψεως του Ωκλαντ της Καλιφόρνιας.

Το επόμενο βήμα είναι ο Αρχιεπίσκοπος θα στείλει γραπτώς την πρόταση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με την οποία θα ζητείται η καθαίρεση του π. Κατίνα στις τάξεις των λαϊκών. Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να ζητήσει από την Σύνοδό του την καθαίρεση του π. Κατίνα ή τανάπαλιν.

Ο κ. Δημήτριος προσπαθούσε μέχρι και πρόσφατα να πείσει ακόμα και στενούς του συνεργάτες πως δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αργίας και καθαίρεσης.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου δεν παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος και Ντένβερ κ. Ησαΐας, στην Μητρόπολη του οποίου υπάγεται η κοινότητα της Αγίας Τριάδος του Ντάλας Τέξας, στην οποία υπηρέτησε ο Κατίνας επί 28 έτη. Ο Μητροπολίτης Ησαΐας, εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Κατίνα, όπως αναγράφεται σε πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ε.Κ.» από το κήρυγμά του στο ναό της Αγίας Τριάδος του Ντάλας την Κυριακή της Πεντηκοστής 27 Μαΐου.

Στην Σύνοδο συμμετείχαν, ο πρόεδρός της, Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο Σικάγου Ιάκωβος, ο Πιτσβούργου Μάξιμος, ο Βοστώνης Μεθόδιος, ο Ατλάντας Αλέξιος, ο Ντιτρόιτ Νικόλαος και ο Νέας Ιερσέης Ευάγγελος.

Το δεύτερο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η Σύνοδος ήταν οι καταγγελίες που έκανε επιφανές λαϊκό μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, σε βάρος ιεράρχη, ότι εμφανίζεται με την φωτογραφία του σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα ομοφυλόφιλων στο Ιντερνετ, αναζητώντας εραστές για σεξουαλική συνεύρεση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στη Σύνοδο υποστήριξε από την αρχή τον ιεράρχη λέγοντας, πως, «όλα τούτα είναι ανυπόστατα και αβάσιμα», ενώ είχε αντίγραφα τόσο των φωτογραφιών, όσο και των περιγραφών εκτυπωμένα από την εν λόγω ιστοσελίδα έτοιμα να τα μοιράσει στους συνοδικούς αρχιερείς, πλην όμως εκείνοι αρνήθηκαν να τα δεχθούν, ούτε καν τα είδαν.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ανετέθη σε ειδικούς ηλεκτρονικούς να αποφανθούν περί της γνησιότητας ή μη των αναγραφομένων και εικονιζόμενων στο Ιντερνετ, οι οποίοι κατέληξαν ότι δεν μπορούν να αποφανθούν, ενώ ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε στους συνοδικούς αρχιερείς τρόπους και μεθόδους με τους οποίους είναι δυνατόν να γίνονται ηλεκτρονικά μοντάζ στο Ιντερνετ.

Η Σύνοδος συμφώνησε με την θέση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου ότι τα καταγγελλόμενα είναι αβάσιμα, ενώ θα αποσταλεί επιστολή σ' αυτόν που έκανε τις καταγγελίες, ο οποίος είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να κατηγορήσει τον συγκεκριμένο ιεράρχη επί ομοφυλοφιλία.

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι το λαϊκό μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου μετέβη στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου στο Χιούστον του Τέξας στο τέλος του Απριλίου, ζήτησε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο στην οποία του παρουσίασε τις φωτογραφίες και τα περιγραφόμενα στην ιστοσελίδα και ζήτησε όπως προβεί στα περαιτέρω.

Όπως προκύπτει από τα διαμειφθέντα στην συνεδρίαση της Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος κατέληξε ότι «πρόκειται για αβάσιμα πράγματα» περνώντας την γραμμή στην Σύνοδο ότι δεν πρέπει να τεθεί θέμα υποστηρίζοντας ενθέρμως τον κατηγορούμενο ιεράρχη.

Ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος πρότεινε την παραπομπή του λαϊκού μέλους του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου σε Πνευματικό Δικαστήριο, για την απόπειρά του να κατηγορήσει και διασύρει το όνομα ιεράρχη άνευ τεκμηρίων.

Ο Μητροπολίτης Πιτσβούργου κ. Μάξιμος ζήτησε να μην υπάρξουν διαρροές στον «Ε.Κ.» για τα συζητηθέντα στον Σύνοδο.

Σε σχετική ερώτηση για πρόσφατη παραίτηση Αρχιμανδρίτη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο οποίος ανήκει στην δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Ατλάντας και ο οποίος μάλιστα στις δύο τελευταίες εκλογές είχε προταθεί για Επίσκοπος και είχε συμπεριληφθεί ακόμα και στο τριπρόσωπο, ελέχθη από τον οικείο ποιμενάρχη του, τον Μητροπολίτη Ατλάντας κ. Αλέξιο πως «έχει τεθεί σε αργία και θα παραπεμφθεί σε Πνευματικό Δικαστήριο για σεξουαλική κακοποίηση», ενώ δεν ελέχθησαν άλλες λεπτομέρειες.

Σε ερώτηση για έτερον Αρχιμανδρίτη από το Κονέκτικατ, ελέχθη από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ότι απλώς βρίσκεται σε άδεια, γνωστή ως [leave of absence]. Ο συγκεκριμένος Αρχιμανδρίτης έχει πάρει κι άλλες δύο φορές παρόμοιες πολύμηνες άδειες.

Αναρτήθηκε από π. Αβέρκιος στις 29.6.07
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 13:26:01 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=857065

O Πάπας ζητά συγγνώμη για τους παιδεραστές παπάδες

από Κωλοσούζας 9:23μμ, Τρίτη 15 Απριλίου 2008
(Τροποποιήθηκε 3:29πμ, Τετάρτη 16 Απριλίου 2008)
 
«Βαθύτατη ντροπή» για τα σεξουαλικά σκάνδαλα που έχουν ταράξει τα τελευταία χρόνια συθέμελα την Καθολική Εκκλησία στις ΗΠΑ εξέφρασε την Τρίτη ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' εν πτήσει προς την Ουάσινγκτον, για το πρώτο του ταξίδι στην Αμερική ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ο ποντίφικας αναμένεται ότι θα συναντήσει στις ΗΠΑ ένα ιδιαίτερα διαφοροποιημένο ποίμνιο, το οποίο παραμένει έντονα προβληματισμένο από τα σεξουαλικά σκάνδαλα των καθολικών ιερέων που ήλθαν σταδιακά στο φως από το 2002, υποχρεώνοντας τις καθολικές επισκοπές να καταβάλλουν συνολικά άνω των δύο δισ. δολαρίων σε διακανονισμούς αγωγών.

Εν πτήσει προς την Ουάσινγκτον ο Πάπας εξέφρασε «βαθύτατη ντροπή» για τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης με εμπλοκή καθολικών ιερέων και δεσμεύθηκε ότι από πλευράς Αγίας Έδρας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον, μεταδίδει το Reuters.

Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του Βενέδικτου ΙΣτ' στις ΗΠΑ, αλλά και το πρώτο που πραγματοποιεί προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά το σάλο που προκάλεσαν τα σεξουαλικά σκάνδαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βενέδικτος ΙΣτ' θα αναφερθεί και επί αμερικανικού εδάφους στα σκάνδαλα που έχουν συνταράξει την Καθολική Εκκλησία των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, εν μέσω αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών που συνέβαιναν επί δεκαετίες, αλλά συχνά συγκαλύφθηκαν συστηματικά από τους ηγέτες της εκκλησίας.

Ένα δίκτυο θυμάτων κακοποίησης αναφέρει, πάντως, ότι δεν είχε καμία απάντηση από το Βατικανό στο αίτημα να συναντήσει το Βενέδικτο. Η πρόεδρος του Δικτύου των Επιζώντων από όσους Κακοποιήθηκαν από τους Ιερείς (SNAP), Μπαρμπαρα Μπλέην, εξέφρασε την άποψη ότι ο Πάπας θα συναντήσει μία μικρή ομάδα θυμάτων που θα έχουν επιλεγεί προσεκτικά.

Ο ποντίφικας έχει αποκηρύξει τη «βρωμιά» μέσα στην εκκλησία και θεωρείται πιθανό να ανοίξει ο ίδιος τη συζήτηση του θέματος όταν συναντήσει τους επισκόπους της αμερικανικής εκκλησίας στην Ουάσιγκτον και κατά τις συναντήσεις του με μοναχούς και μοναχές το Σάββατο στη Νέα Υόρκη.

Αλλωστε, οι περισσότεροι Αμερικανοί καθολικοί περιμένουν από τον Πάπα να αναφερθεί στο θέμα της ηθικής και της θρησκείας και ενδιαφέρονται λιγότερο για τις απόψεις του για τον πόλεμο στο Ιράκ, τις οποίες θα συζητήσει με τον Τζορτζ Ο.Μπους την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα οι Ισπανόφωνοι καθολικοί περιμένουν από τον Πάπα να αναφερθεί στα ζητήματα της μετανάστευσης.

Με τα 67,5 εκατομμύρια πιστούς της, η Αμερικανική Καθολική Εκκλησία υστερεί μόνο από το Μεξικό και τη Βραζιλία σε ό,τι αφορά στο μέγεθος του εκκλησιάσματος, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο αριθμός των πιστών στις ΗΠΑ παραμένει σταθερός, καθώς το 1/3 των πιστών που εγκατέλειψε την Καθολική εκκλησία αντικαταστάθηκε από τους μετανάστες από τη Λατινική Αμερική.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ είναι συνδεδεμένο με τους νέους πληθυσμούς των μεταναστών και ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος φέρεται να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την εξέλιξη, θα πρέπει να ασχοληθεί και με το πρόβλημα της έλλειψης ιερέων και την απροθυμία των λαϊκών να αναλάβουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο.

«Μαζί με τους επισκόπους σας, έχω επιλέξει ως θέμα του ταξιδιού μου τρεις απλές αλλά αναγκαίες λέξεις: Ο Χριστός, η ελπίδα μας», αναφέρει ο Πάπας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους καθολικούς των ΗΠΑ.

Στο μήνυμα τονίζει ότι ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του, Παύλου ΣΤ' και Ιωάννη Παύλου Β', θα μεταβεί στις ΗΠΑ για πρώτη φορά ως Πάπας για να κηρύξει τη μεγάλη αλήθεια ότι «ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη ελπίδα για άνδρες και γυναίκες, κάθε γλώσσας, εθνικότητας και κοινωνικής κατάστασης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 12:59:48 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 13:00:18 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=723922

Νεα συνέντευξη του ομοφυλόφιλου ιερέα Αβέρκιου
από Μπέμπα Μπλανς 0:26πμ, Σάββατο 23 Ιουνίου 2007
(Τροποποιήθηκε 10:37πμ, Κυριακή 24 Ιουνίου 2007)

H υποκρισία της εκκλησιαστικής ηγεσίας
Από το www.adelfopoiemenoi.blogspot.com   
21 Ιουν 2007
Συνέντευξη του π. Αβέρκιου στην Espresso


Ερωτήσεις της Χαράς Αναστασάκη

Ισχύει ότι είστε ο Φ.Γ. ο οποίος ξεκίνησε σε ηλικία 24 ετών από νησί και έφτασε στο Βόλο όπου χειροτονηθήκατε διάκος από τον τότε μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλο;

Αν είμαι πραγματικά ο Φ.Γ. δεν θα το αποκάλυπτα βέβαια.
Αν πάλι δεν είμαι, γιατί να ενθαρρύνω όσους ψάχνουν να στρέψουν την έρευνα προς την κατεύθυνση μου;
Το θέμα της ταυτότητας μου θα μείνει άλυτο, όσο μπορέσω να το κρατήσω έτσι.

Θα θέλατε να μας παραθέσετε τις όποιες απόψεις σας για την ομοφυλοφιλία αλλά και το πως έχετε φανταστεί την "ιδιαιτερότητα" αυτή (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) εντός των κύκλων της εκκλησίας;

Θεωρώ την ομοφυλοφιλία στον Κλήρο ως δεδομένη. Πάντοτε είχαμε ομοφυλόφιλους κληρικούς και πάντα θάχουμε. Το θέμα γεννιέται από τη στιγμή που οι χαμηλόβαθμοι ομοφυλόφιλοι κληρικοί υφίστανται διακρίσεις κοινωνικής και εκκλησιαστικής φύσης αφού η επίσημη Εκκλησία, δηλ. η εκκλησιαστική ηγεσία (που στο μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από ομοφυλόφιλους, φθασμένους όμως) δεν τολμά από εμφανή σκοπιμότητα να αντιμετωπίσει το θέμα με αρχηγικό σθένος. Να αναγνωρίσει την ύπαρξη του προβλήματος και να ξεκαθαρίσει αν η ομοφυλοφιλία αποτελεί σήμερα κώλυμα για ένα κληρικό ή όχι. Καταλαβαίνω τη δυσκολία μιας τέτοιας προσπάθειας απομέρους της ηγεσίας. Από την άλλη πλευρά όμως έως πότε θα συνεχίζεται αυτή η υποκριτική συμπεριφορά δεδομένου ότι όλοι οι κληρικοί, επίσκοποι και μη, κηρύττουμε την ανηθικότητα της υποκρισίας; Μέχρι πότε θα κρύβονται οι ομοφυλόφλοι κληρικοί, υψηλόβαθμοι ή χαμηλόβαθμοι; Δεν είναι καλλίτερα να ετοιμάσουμε το λαό της Εκκλησίας να συμβιβαστεί με το γεγονός αυτό, όπως με κατανόηση και συμπάθεια το δέχθηκαν ήδη οι Αγγλικανοί και σχεδόν όλοι οι Προτεστάντες; Και το θέμα έληξε εκεί. Ούτε άδειασαν οι ναοί τους ούτε μειώθηκε ο αριθμός των πιστών τους.

Τι υποδοχή έχει το blog σας από συναδέλφους σας

Η δημιουργία του μπλογκ είχε θετικότατη υποδοχή μεταξύ αδελφοποιημένων κληρικών, ακόμη και μεταξύ ομοφυλόφιλων λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας. Δεν έχω παράπονο. Ανοίξαμε μια συζήτηση κι ας μην είναι ακόμη απόλυτα ικανοποιητική. Είμαστε στην αρχή άλλωστε.

Έχετε δεχτεί πόλεμο από τα ανώτερα κλιμάκια της εκκλησίας και με ποιους τρόπους έχετε πολεμηθεί;

Προσπαθούν ορισμένα άτομα που είναι μάλλον βαλτοί από τα ανώτερα κλιμάκια της Εκκλησίας, να επηρεάσουν το διάλογο αλλά δεν φαίνεται νάχουν μεγάλη επιτυχία. Γνωρίζω πάντως ότι έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να ανακαλύψουν τον π. Αβέρκη, αλλά πάλι χωρίς επιτυχία. Ας ελπίσουμε ότι δε θα μπορέσουν να μας αναχαιτίσουν.

Πιστεύετε ότι οι αποκαλύψεις που κάνετε αν και συνήθως ανώνυμες "κλυδωνίζουν" μεγάλα στελέχη της εκκλησίας;

Στο μπλογκ γίνεται προσπάθεια να συζητήσουμε πολιτισμένα το θέμα της ομοφυλοφιλίας στον Κλήρο. Οταν άλλοι χριστιανοί τόχουν λύσει ήδη το πρόβλημα, εμείς να μην έχουμε το δικαίωμα ούτε συζήτηση να κάνουμε; Βέβαια, κάθε τόσο ξεπετιέται κάποιος και αποκαλύπτει πειστικά ορισμένες πτυχές της βιοτής κάποιου ανώτερου εκκλησιαστικού στελέχους. Δεν το θέλω αυτό αλλά είναι, φαίνεται, αναπόφευκτο όταν συζητάς το καυτό θέμα της ομοφυλοφιλίας. Ωστόσο απ'όσα διαπιστωσα μέχρι στιγμής, εκείνο που ενοχλεί τους συζητητές του μπλογκ δεν είναι τόσο η ομοφυλοφιλία ενός κληρικού όσο η υποκρισία του.

Αν γινόσασταν αρχιεπίσκοπος κάποια στιγμή στο μέλλον τι θα αλλάζατε στο πως χειρίζεται η εκκλησία τους ομοφυλόφιλους;

Με τις ιδέες που έχω δεν πρόκειται ποτέ να γίνω αρχιεπίσκοπος ή πατριάρχης. Εκεί ψηλά φθάνουν άνθρωποι που δεν υποστηρίζουν καμια ιδέα και που έμαθαν να κολυμπούν μέσα σε ωκεανό ιδεών χωρίς ν'αφήνουν καμιά ιδέα να τους βουλιάξει. Ωστόσο έχω την άποψη ότι ένας αρχιεπίσκοπος ή πατριάρχης πρέπει να προσπαθήσει να συλλάβει τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος της ομοφυλοφιλίας στον Κλήρο σήμερα και να αναγνωρίσει την ανάγκη ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Από την εμπειρία σας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τι επικρατεί στο ζήτημα των ομοφυλόφιλων ιερέων;

Οι ομοφυλόφιλοι κληρικοί στην Ελλάδα ζουν μια αφόρητη καταπίεση ψυχολογική και κοινωνική. Αν φανερώσουν τη σαρκική τους τάση ή προτίμηση είναι βέβαιο πως θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια γενική κατακραυγή, των ενοριτών τους, της κοινωνίας και του εκκλησιαστικού κατεστημένου. Δεν έχουν μέλλον ως ομοφυλόφιλοι κληρικοί. Γιαυτό υποκρίνονται και η υποκρισία είναι γι αυτούς υπολογίσιμη καταπίεση. Είμαι ενήμερος για τους κρυφούς πόθους τους να δούν το θέμα να προωθείται στα ανώτερα κλιμάκια. Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη ενδείξεις κάποιου σοβαρού ενδιαφέροντος απομέρους τους.

Ισχύει ότι είχατε αναζητήσει ερωτικούς συντρόφους μέσω του gaydar;

Δεν πιστεύω στις απρόσωπες γνωριμίες των διάφορων διαδικτυακών Gaydar, ούτε τις συνιστώ σε άλλους.

Έχετε εμπειρία από το εξωτερικό και το τι ισχύει εκεί με τους ομοφυλόφιλους στον κλήρο;

Γνωρίζω ορισμένα στοιχεία περί ομοφυλοφιλίας στον Κλήρο του εξωτερικού. Μερικά γράφονται και στο μπλογκ. Και εκεί, στο εξωτερικό, φαίνεται να έχουν οι ομοφυλόφιλοι κληρικοί να αντιμετωπίσουν τις ίδιες δυσκολίες και την ίδια στάση από την εκκλησιαστική ηγεσία. Βέβαια, στο εξωτερικό παρατηρούμε και το φαινόμενο πολλών εγγάμων κληρικών που εκδηλώνουν και αναπτύσσουν ετεροφυλοφιλικές και ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες συγχρόνως. Θάλεγα, ένα αρκετά σοβαρό ποσοστό των κληρικών στην Αμερική. Δεν αναφέρουμε στους παιδεραστές κληρικούς που κι αυτοί εμφανίζουν ένα ισχυρό ποσοστό στην ίδια χώρα. Είναι φαινόμενα που η Εκκλησία πρέπει να τα λάβει υπόψη, να καταδικάσει τον παιδεραστή και να εξετάσει το πρόβλημα του ομοφυλόφιλου. Δεν οδηγεί πουθενά να κρυβόμαστε συνεχώς πίσω απ'το δάκτυλο μας.

Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που καταπνίγουν το πάθος τους για το ίδιο φύλο εξαιτίας της κατακραυγής από την οποία αυτό συνήθως συνοδεύεται;

Στα νέα παιδιά που, όπως λέτε, "καταπνίγουν το πάθος τους για το ίδιο φύλο εξαιτίας της κατακραυγής από την οποία αυτό συνήθως συνοδεύεται", θάλεγα να κάνουν υπομονή. Τώρα άρχισε ο αγώνας: να οδηγήσουμε την εκκλησιαστική ηγεσία να ασχοληθεί με το θέμα μας. Θάναι δύσκολος ο αγώνας. Πολλά τα εμπόδια. Ωστόσο και άλλοι χριστιανοί πέρασαν απ το ίδιο το σκοτεινό τουνέλι για να βρεθούν μια μέρα μπροστά στο άπλετο φως του ήλιου.

Αληθεύει ότι η Αρχιεπισκοπή σας "απέλυσε" όταν πληροφορήθηκε πως ντυνόσασταν κάσουαλ και επισκεπτόσασταν γκέι στέκια; Θεωρείτε αυστηρή την απόφαση αυτή;

Αν η Αρχιεπισκοπή απέλυσε κάποιο κληρικό επειδή ντυνόταν "κάσουαλ" και επειδή επισκεπτόταν απλώς γκέι στέκια, θεωρώ την απόφαση όχι μόνο αυστηρή αλλά και αντικανονική και τελείως αβάσιμη. Οι κληρικοί που στο εξωτερικό ντύνονται κάσουαλ, γιατί δεν απολύονται; Και πώς καταδίκαζεται ένας κληρικός (που μπορεί και να μην είναι γκέι) επειδή επισκέφθηκε ένα στέκι γκέι για κάποιο λόγο άγνωστο σε μας;

Ποια η γνώμη σας για τον σημερινό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο; Τι γνώμη έχετε σχηματίσει από τη γνωριμία σας μαζί του;

Τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τον θεωρώ κληρικό προικισμένο με πολλές ικανότητες. Εύχομαι να βρει το χρόνο να ασχοληθεί με το πρόβλημα της ομοφυλοφιλίας στον Κλήρο και να το δει στην πραγματική του διάσταση. Θα προσφέρει έστι μεγάλη υπηρεσία στην Εκκλησία.

(Η παραπάνω συνέντευξη δόθηκε στην κ. Χαρά Αναστασάκη που τη χρησιμοποίησε για δημοσιευμά της στην εφημερίδα Espresso. Το δημοσιεύμα δεν το είδα ο ίδιος).

Αναρτήθηκε από π. Αβέρκιος στις 21.6.07
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 13:12:55 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
http://www.sporeas.com/paiderastia%20stin%20Arxieoiskopi%20Amerikis.htm

Παιδεραστία στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Κυριακή, 11 - 03 - 2007

Περισσότερα από δέκα εκατομμύρια δολάρια, έχει πληρώσει μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, για αποζημιώσεις θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, καθώς και για δικηγορικά έξοδα. Αυτό απεκάλυψε στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυκας», ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, γνωστός επιχειρηματίας, Εμμανουήλ Τζαχάρης. Σύμφωνα, με το δημοσίευμα, με αφορμή πρόσφατο σκάνδαλο Ελληνορθόδοξου ιερέα από το Ντάλας του Τέξας, ο οποίος κατηγορείται για παιδεραστία, ο κ. Τζαχάρης υποστήριξε ότι «έχουμε σχέδιο τακτικής για σεξουαλική κακοποίηση επί πολύ καιρό σε εφαρμογή, το οποίο λειτουργεί έως ότου γνωστοποιήσουμε τις πληροφορίες. Κάτι τέτοιο απαιτεί μια ενδελεχή έρευνα για τις κατηγορίες και άλλα στοιχεία, ενώ όταν ληφθεί η απόφαση, τότε δημοσιεύεται».

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15022&m=A12&aa=1

Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιερείς συγκλονίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας
Όλα για όλα στη μάχη για την επόμενη μετά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ημέρα.


ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ - Κυριακή 25 Μαρτίου 2007
Πηγή: Εφημερίδα "Το Βήμα"

Άναυδοι πριν από τρία χρόνια οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν το FBI να εισέρχεται σε ναούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, να συλλαμβάνει ιερείς και να τους οδηγεί στα δικαστήρια με την κατηγορία της παιδεραστίας. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καταποντίστηκε οικονομικά από τις αποζημιώσεις που εκλήθη να καταβάλει στα θύματα των παιδεραστών κληρικών της. Το ιστορικό κτίριο της Επισκοπής Βοστώνης πουλήθηκε στο Τάγμα των Ιησουϊτών μοναχών σε μια προσπάθεια να διασωθεί από τις κατασχέσεις. Ο ισχυρός καρδινάλιος της Βοστώνης ανεκλήθη στην Αγία Έδρα και οι papabillis της Αμερικής - δηλαδή, οι εν δυνάμει διάδοχοι - του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' ανέκρουσαν πρύμναν, «εγκατέλειψαν» τις φιλοδοξίες τους και προσπάθησαν να διασώσουν την παρουσία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τρία χρόνια έπειτα από εκείνα τα δραματικά γεγονότα η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική αντιμετωπίζει τα δικά της ανάλογα προβλήματα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος έχει καταβάλει από τα ταμεία της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια 8.300.000 δολάρια ως αποζημιώσεις και έξοδα δικαστηρίων για υποθέσεις παιδεραστίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης.

Πρόκειται στην πλειονότητά τους για υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν πριν από 20 και πλέον χρόνια αλλά έρχονται σήμερα στην επιφάνεια. Μάλιστα μία εξ αυτών αποτελεί ακόμη μία αφορμή για τη διατύπωση σοβαρών επιθέσεων κατά του κ. Δημητρίου, ίσως γιατί, όπως εκτιμούν εκκλησιαστικοί κύκλοι, ορισμένοι θα ήθελαν να έχει το τέλος του καρδιναλίου της Βοστώνης. Την ίδια ώρα και αφού έχει ήδη αρχίσει η μάχη της διαδοχής στη μεγαλύτερη επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στην Αμερική ζει τη δική της θύελλα που προκάλεσε η καταγγελία ενός σπουδαστή της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Βλαδίμηρου: αφού κατήγγειλε ότι είχε σεξουαλική σχέση με κληρικό του σεμιναρίου, στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ζει στη δίνη της αποκάλυψης μιας υπόθεσης παιδεραστίας η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, διαδραματίστηκε πριν από 20 και πλέον χρόνια. Κατηγορούμενος είναι ένας 72χρονος σήμερα έγγαμος ιερέας, πατέρας κληρικού και παππούς. Ο 72χρονος κληρικός, ο οποίος υπηρέτησε σε τρεις διαφορετικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, κατηγορήθηκε ως παιδεραστής από έλληνες ομογενείς που τον κατηγόρησαν ότι τους βίασε. Η Αρχιεπισκοπή διεξήγαγε ανακρίσεις, ο ηλικιωμένος κληρικός εστάλη σε ειδικό κέντρο όπου εξετάστηκε από ειδικούς ψυχιάτρους και σήμερα, όπως λένε κύκλοι της ομογένειας, ζει σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Ελληνικής καταγωγής, ο ιερέας εθεωρείτο πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Ο ίδιος όμως ομολόγησε τις πράξεις του. Μετά την ομολογία του και αφού τα γεγονότα αποδείχθηκαν από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο κ. Δημήτριος δημοσιοποίησε το όνομά του και τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, του απαγόρευσε τη συμμετοχή του στις ιεροπραξίες και το δικαίωμά του να φέρει το σχήμα του κληρικού, δηλαδή να φοράει ράσο.

Πριν από έναν μήνα ο βοηθός πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής, πρωτοπρεσβύτερος κ. Μιχαήλ Κοντογιώργης επισκέφθηκε την ενορία στην οποία υπηρετούσε ο 72χρονος κληρικός στο Ντάλας και ενημέρωσε αναλυτικά τους πιστούς για τα όσα είχαν γίνει. Το εκκλησίασμα δεν πίστευε τα όσα έλεγε ο βοηθός πρωτοσυγκέλου. Δύο ημέρες αργότερα όμως με επίσημο ανακοινωθέν της η ίδια η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, αφού δημοσιοποίησε το όνομα του ιερέα που εμπλεκόταν στο σκάνδαλο, δήλωσε ότι εις βάρος του διεξάγεται λεπτομερής έρευνα για ζητήματα που αφορούν σχέσεις με ανηλίκους και ότι «ετέθη σε αργία βάσει του Κανονισμού για θέματα επιλήψιμης ηθικής συμπεριφοράς κληρικών».

Όπως ήταν λογικό, η αποκάλυψη και η παραδοχή από την ίδια την Αρχιεπισκοπή προκάλεσε σεισμικές δονήσεις στην ελληνική ομογένεια. Οι σχέσεις του κληρικού μπήκαν στο μικροσκόπιο και το θέμα συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Οι περισσότεροι ιεράρχες ζήτησαν να παραπεμφθεί στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο και να καθαιρεθεί. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο κληρικός έχει καρκίνο και πως του έχει ήδη επιβάλει σχεδόν όλες τις ποινές που προβλέπει η καθαίρεση, ζήτησε να μη γίνει παραπομπή στο δικαστήριο. Ακόμη επικαλείται το γεγονός ότι οι καταγγελλόμενοι δηλώνουν στην Αρχιεπισκοπή πως δεν θα προσφύγουν στην ποινική δικαιοσύνη εξαιτίας των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί κατά του 72χρονου. Η τύχη του παιδεραστή-ιερέα αναμένεται να αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Γεννημένος το 1928, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος εξελέγη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 19 Αυγούστου 1999. Η ατμόσφαιρα στην ομογένεια κατά την εκλογή του ήταν εξαιρετικά τεταμένη αφού η Εκκλησία είχε δοκιμασθεί: αρχικά από την παραίτηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής και στη συνέχεια από την εκλογή αλλά και την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής κ. Σπυρίδωνα. Ο κ. Δημήτριος προσπάθησε να φέρει την ηρεμία αποφεύγοντας να ανοίξει νέα μέτωπα. Οι περισσότερες υποθέσεις παιδεραστίας ήταν γνωστές πριν από την εκλογή του. Στην πορεία όμως εκλήθη να τις χειριστεί. Εκτός από την περίπτωση του αρχιμανδρίτη υπήρχε και η περίπτωση ενός εγγάμου κληρικού που σήμερα είναι υπέργηρος και ζει κάπου στην Ουάσιγκτον. Τους τελευταίους μήνες ο κ. Δημήτριος καλείται να δώσει λύσεις σε δύο ζητήματα: το πρώτο αφορά την εξεύρεση χρημάτων ώστε τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής να μην καταποντιστούν εξαιτίας των υποθέσεων παιδεραστίας· και το δεύτερο είναι ο σκόπελος της υπόθεσης του 72χρονου έγγαμου κληρικού.

Οι επικριτές του κ. Δημητρίου τον κατηγορούν ότι δεν δίνει δυναμικές λύσεις και προσπαθεί να χαμηλώνει τους τόνους. Ακόμη υποστηρίζουν ότι καλύπτει τον 72χρονο κληρικό εξαιτίας των υψηλών σχέσεων που διατηρεί με προβεβλημένους ιερείς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μέλη της ομογένειας μέσω του Τύπου τον κατηγορούν ευθέως ότι προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση. Ο κ. Δημήτριος δεν δείχνει να ανησυχεί. Αλλά οι συνεργάτες του έχουν αρχίσει να «κονταροχτυπιούνται» με ιεράρχες τους οποίους κατηγορούν ευθέως ότι επιτρέπουν τη διαρροή στις εφημερίδες των πληροφοριών για τα σκάνδαλα παιδεραστίας δημιουργώντας προβλήματα στον κ. Δημήτριο, παρά το γεγονός ότι αυτές οι πράξεις δεν τελέστηκαν επί δικής του αρχιεπισκοπίας.

Ορισμένοι διερωτώνται γιατί στην κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου απουσίαζε επικαλούμενος λόγους υγείας ο δεύτερος ισχυρότερος αρχιερέας μετά τον κ. Δημήτριο και εν δυνάμει διάδοχός του Μητροπολίτης Βοστώνης. Ο κ. Μεθόδιος δήλωσε ότι δεν μπορεί να μεταβεί στη Νέα Υόρκη εξαιτίας ενός μικρού προβλήματος υγείας. Την επόμενη ημέρα όμως εμφανίστηκε σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στη Βοστώνη. Και το εντυπωσιακότερο είναι ότι απέφυγε να αναμειχθεί στην υπόθεση αφού αυτή ξέσπασε όταν ο ίδιος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη καθώς ήταν μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αργότερα ήταν στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε τις τελετές βράβευσης επιφανών ομογενών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Όπως λένε κύκλοι της ομογένειας, ο κ. Μεθόδιος θα μπορούσε να βοηθήσει στον χειρισμό της υπόθεσης καθώς διαθέτει τεράστια εμπειρία στον χειρισμό αναλόγων περιπτώσεων.

Μία από τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης για την οποία η Αρχιεπισκοπή έχει καταβάλει αποζημιώσεις εκτυλίχθηκε στη Βοστώνη προ της εκλογής του στον μητροπολιτικό θρόνο. Μάλιστα ο ίδιος ως ιεράρχης της περιοχής εκλήθη και αποκατέστησε την εικόνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βοστώνη.

Το γεγονός ότι ο κ. Δημήτριος είναι πλέον 79 χρόνων και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφεύγει να κρατά εν ενεργεία αρχιερείς που έχουν ξεπεράσει το 80ό έτος της ηλικίας του φαίνεται ότι αποτελεί ένα επιπλέον πρόβλημα. Εκκλησιαστικοί κύκλοι βλέπουν πίσω από την κριτική που ασκείται στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και το ενδεχόμενο της «επόμενης ημέρας». Ο κ. Δημήτριος όμως έχει ως υποστηρικτές τους επιχειρηματίες κκ. Μ. Τζαχάρη, Ν. Μπούρα, Γ. Κατσιματίδη και κυρίως τον πρωτοπρεσβύτερο και στενό συνεργάτη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο. Κατά τα λοιπά, όπως επισημαίνεται, το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι ορισμένοι επικριτές και σύμμαχοι του κ. Δημητρίου συγκροτούνται περίπου απο τις ίδιες ομάδες που είχε να αντιμετωπίσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος πριν από την παραίτησή του αλλά και από τις ίδιες που είχε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σπυρίδωνας προτού υποβάλει τη δική του παραίτηση.

Πάντως ακόμη και οι στενοί συνεργάτες του αναγνωρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος αποφεύγει τις δυναμικές λύσεις. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν μπόρεσε στα περίπου επτά χρόνια να εκλέξει μητροπολίτη τον βοηθό Επίσκοπο Τρωάδος κ. Σάββα, πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής και στενό συνεργάτη του. Στο τριπρόσωπο που κατήρτισε η Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής και εστάλη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εκλογή δύο ιεραρχών δεν ήταν πρώτος, όπως απαιτείται. Και ο πατριάρχης θα έπρεπε να κάνει παρατυπίες για να τον επιβάλει.
 

Φοιτητής κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση και μετά αυτοκτόνησε
Βιασμός στη Θεολογική Σχολή


Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Θεολογική Σχολή του Αγίου Βλαδίμηρου, ο Μητροπολίτης - επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική του Πατριαρχείου Μόσχας (OCA) κ. Γερμανός και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ως πρόεδρος της SCOBA δηλαδή του Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες παρέλαβαν τη μήνυση συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέβαλε ένας πρώην φοιτητής της Σχολής. Η αγωγή και η μήνυση στρέφονται κατά της Σχολής και του Μητροπολίτη Γερμανού ο οποίος προΐσταται της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας που αναγνώρισε το 1970 το Πατριαρχείο της Ρωσίας για τους Ρώσους της Αμερικής.

Ο Έρικ, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ήθελε να γίνει ιερέας και εισήχθη στο Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαδίμηρου το Φθινόπωρο του 2003, προκειμένου να εκπαιδευτεί. Από την πρώτη χρονιά των σπουδών του έδειξε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα τα οποία προέρχονταν από τον πατέρα του που ήταν αλκοολικός. Ένας άλλος φοιτητής του συνέστησε να έρθει σε επαφή με τον ιερέα... και καθηγητή της Σχολής που ήταν στη διάθεση των φοιτητών ως σύμβουλος και θεραπευτής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Ο πατήρ... ήταν αναπληρωτής καθηγητής της Ποιμαντικής Θεολογίας στο σεμινάριο. Ως εκ τούτου, προστίθεται: «Ο ιερέας γνώρισε τον φοιτητή στο σεμινάριο και έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα άρχισε να δημιουργείται μεταξύ τους μια σχέση συμβούλου - ασθενούς με στόχο να βοηθηθεί ο σπουδαστής να ξεπεράσει το τραύμα που είχε ως παιδί ενός αλκοολικού πατέρα».
«Ο ιερέας ως σύμβουλος» τονίζεται «άρχισε μια διαδικασία καθοδήγησης του φοιτητή με αποτέλεσμα βαθμιαία να τον ελέγχει. Ακόμη δημιούργησε μια σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης του σπουδαστή στο πρόσωπό του. Στη διάρκεια αυτής της καθοδήγησης ο ιερέας διεξήγαγε συζητήσεις που αφορούσαν τη σεξουαλικότητα και τη σεξουαλική ταυτότητα του σπουδαστή. Ο ιερέας - ψυχοθεραπευτής άρχισε να περνάει όλο και περισσότερο χρόνο με τον σπουδαστή συζητώντας σεξουαλικά ζητήματα ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβανόταν και η σεξουαλική ιστορία αλλά και τα σεξουαλικά ενδιαφέροντά του ιδίου του ιερέα».

Το καλοκαίρι του 2004 ο ιερέας - καθηγητής και ψυχοθεραπευτής «ζήτησε από τον φοιτητή να τον βοηθήσει να φτιάξει το γραφείο που είχε στο σπίτι του. Λίγο μετά ο ιερέας άρχισε θεραπείες μασάζ στον φοιτητή στις οποίες καθηγητής και σπουδαστής ήταν μερικώς ή ολικώς γυμνοί. Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2004-2005 ο ιερέας σιγά σιγά και μεθοδικά παραβίασε όλα τα σεξουαλικά όρια ανάμεσα σε αυτόν και στον μαθητή του με το πρόσχημα ότι πρόσφερε σ' αυτόν καθοδήγηση και συμβουλές. Οι συμβουλευτικές προσπάθειες του ιερέα κορυφώθηκαν με τη σεξουαλική εκμετάλλευση του φοιτητή σε πολλές ευκαιρίες. Αυτή η κατάχρηση περιελάμβανε θωπείες των γεννητικών οργάνων και αμοιβαίους αυνανισμούς. Αυτή η κατάχρηση συνέβη σε διάφορα μέρη, όπως στο γραφείο του ιερέα στο Πανεπιστήμιο και στο δωμάτιο του φοιτητή στο οικοτροφείο της Σχολής. Η σεξουαλική παρενόχληση δημιούργησε στον φοιτητή συναισθηματική και ψυχολογική σύγχυση με αποτέλεσμα να εμφανίσει τάσεις κατάθλιψης και αυτοκτονίας. Και ανέφερε την κακοποίηση που υπέστη στους υπευθύνους του σεμιναρίου τον 2005».

Η μήνυση υπεβλήθη κατά της Σχολής και του κ. Γερμανού, διότι όπως επισημαίνεται «σύμφωνα με τις πληροφορίες και την πεποίθηση που είχε δημιουργηθεί» υποστήριξαν οι δικηγόροι του σπουδαστή «η Σχολή και η Εκκλησία είχαν δώσει την άδεια και ενθάρρυναν τον ιερέα... να αναλάβει έργο ψυχοθεραπευτή και να έχει σχέσεις ψυχοθεραπευτή με τους φοιτητές».

Έτσι, επισημαίνεται στην αγωγή «η Εκκλησία και η Σχολή σε όλες τις δεδομένες στιγμές γνώριζαν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο εν λόγω ιερέας είχε παρόμοιες δραστηριότητες συμβούλου και θεραπευτού». Το θέμα αναμενόταν να λάβει διαστάσεις όταν και αν τελικά έφτανε στις αίθουσες των δικαστηρίων όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φοιτητής έδωσε ο ίδιος ένα τραγικό τέλος στην υπόθεση. Αυτοκτόνησε.

Η δολοφονία του αρχιμανδρίτη

Τα περισσότερα από τα 8,3 εκατ. δολάρια που έχει καταβάλει μέχρι στιγμής η Αρχιεπισκοπή σε αποζημιώσεις για υποθέσεις παιδεραστίας αφορούν τη δραστηριότητα που ανέπτυξε ελληνοαμερικανός αρχιμανδρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταμείο της Αρχιεπισκοπής έχει εξαναγκαστεί να δώσει περίπου 4 εκατ. δολάρια στα θύματα του παιδεραστή αρχιμανδρίτη, στους δικηγόρους που αντιμετώπισαν τις κατηγορίες και σε δικαστικά έξοδα. Ο κληρικός, ο οποίος ανέπτυξε τη δράση του στην Καλιφόρνια και κατηγορήθηκε ακόμη και για ασέλγεια εις βάρος του ανιψιού του, φυλακίστηκε και μετά την αποφυλάκισή του το 2003 δολοφονήθηκε. Το σκάνδαλο ξέσπασε τη δεκαετία του '90. Το θέμα όμως επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς η Πολιτεία της Καλιφόρνιας έδωσε το δικαίωμα για έναν χρόνο σε όσους έχουν να καταγγείλουν περιπτώσεις παιδεραστίας να το πράξουν, ακόμη και αν αφορούν υποθέσεις που έχουν παραγραφεί. Και όπως λένε κληρικοί, υπάρχει ο φόβος να εμφανιστούν και άλλα θύματα του αρχιμανδρίτη τα οποία θα προσφύγουν στα δικαστήρια κάνοντας χρήση της δυνατότητας που τους δίνει ο νόμος. Βεβαίως, προσθέτουν, στα δικαστήρια θα κληθεί ως κατηγορούμενη η Αρχιεπισκοπή Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ακόμη πολλοί φοβούνται ότι την απόφαση της Πολιτείας της Καλιφόρνιας μπορεί να την ακολουθούσουν και άλλες Πολιτείες και τότε θα εμφανιστούν και άλλες υποθέσεις που από χρόνια έχουν παραγραφεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 13:01:27 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
http://www.chiosnet.gr/News_HeadTitles_Analysis_Gr.asp?Newspaper=1&NewID=25888

Παιδεραστές με ράσα! ή Τα εγγόνια του Λωτ ποιον πατέρα είχανε;
 
Στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της Κυριακής 4 Μαΐου 2008 δημοσιεύτηκε ένα αποκαλυπτικό δισέλιδο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Χρήστου Μπόκα με τίτλο «Παιδεραστές με ράσα!», το οποίο αφορούσε «συγκλονιστικές υποθέσεις “σάτυρων” ιερέων στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής», με ειδική αναφορά στη «σιωπή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που συγκάλυψε 11 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς» και που «μέσα σε έξι χρόνια πλήρωσε 8,3 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις για να κλείσει τα στόματα των θυμάτων»!

Στο εκτενές αυτό ρεπορτάζ της εφημερίδας αποκαλύπτονται με ονόματα συγκεκριμένων παιδεραστών κληρικών - ιερωμένων ανατριχιαστικές συμπεριφορές που προήλθαν «από δεκάδες καταγγελίες και μηνύσεις από οικογένειες των θυμάτων που είναι στην πλειονότητά τους παιδιά ομογενών», όπως «ασέλγεια κληρικού σε βάρος του ανιψιού του αλλά και άλλων παιδιών ομογενών», «ασέλγεια κληρικού εις βάρος 12χρονου κοριτσιού την ώρα που του παρέδιδε μαθήματα Ελληνικών», «ασέλγεια χήρου παπά με δύο παιδιά εις βάρος ενός 15χρονου παιδιού», αλλά και πολλές άλλες περιπτώσεις ασέλγειας ή βιασμού ανήλικων αγοριών «από σάτυρους ιερείς, πολλά εκ των οποίων ήταν παπαδοπαίδια», δηλ. “παπαδάκια”! Παιδιά που μέχρι πρότινος οι γονείς τους θεωρούσαν ότι αποτελεί πλεονέκτημα και καλή πορεία ζωής να συναναστρέφονται με «πνευματικούς», ως εκείνη τη μέρα που «έσκασε η βόμβα» μέσα στο σπίτι τους!

Στην εκπομπή «ΜΠΟΡΩ» Της Άννας Δρούζα της Δευτέρας 5 Μαΐου 2008 παρακολουθήσαμε έκπληκτοι την εξομολόγηση μιας νεαρής μητέρας που στην παιδική της ηλικία είχε την ατυχία να βρεθεί σε ίδρυμα (ορφανοτροφείο) που ανήκε σε μονή της περιοχής Κοζάνης, όπου οι υπεύθυνοι για το ίδρυμα καλόγεροι την κακοποιούσαν και την βίαζαν, μαζί με άλλα μικρά κορίτσια, από την ηλικία των οκτώ ετών μέχρι τα δεκατρία, οπότε κατάφερε να ξεφύγει από το κατ΄ επίφαση ίδρυμα, στην πραγματικότητα κολαστήριο - μοναστήρι! Με τρόμο λοιπόν, με σπασμένη τη φωνή και με ανεπούλωτα τα ψυχικά της τραύματα περιέγραψε τα δεινά που υπέφερε από τους ανώμαλους και σαδιστές βασανιστές της παιδικής της ψυχής! Και το εξ ίσου τραγικό που ακούστηκε ήταν ότι ενώ πολλοί ήξεραν και οι εφημερίδες της Β. Ελλάδας είχαν ασχοληθεί πολλές φορές με το θέμα, ο ηγούμενος της μονής και ο υπεύθυνος μητροπολίτης δεν έκαναν καμιά ενέργεια να σταματήσουν και να πατάξουν αυτά τα φρικτά εγκλήματα! Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως η αδιαφορία, η αμέλεια ή η συγκάλυψη σημαίνουν συνενοχή!

Και όλα αυτά, τα οποία σημειωτέον αποτελούν ένα μικρό μέρος μιας σκληρής και αδίστακτης διαχρονικά πραγματικότητας που βλέπει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, γίνονται γνωστά την ώρα που δημοσιοποιούνται οι αποτρόπαιες πράξεις του Γιόζεφ Φριτζλ στην Αυστρία, του πατέρα-κτήνους που φυλάκισε την κόρη του στο υπόγειο του σπιτιού του και τη βίαζε επί 24 χρόνια, έχοντας αποκτήσει και παιδιά μαζί της. Παλαιότερα είχε συγκλονιστεί η ελληνική κοινωνία με «το κτήνος της Ερμιόνης», τον Μανόλη Δουρή, που είχε βιάσει και κακοποιήσει μέχρι θανάτου το ανήλικο αγοράκι του, αλλά και από άλλες δυστυχώς αρκετές περιπτώσεις αποτρόπαιων εγκλημάτων αιμομιξιών και βιασμών που γίνονται γνωστές και απασχολούν κατά καιρούς την κοινή γνώμη!

Αλλά αν μέσα στην κοινωνία εμφανίζονται κατά καιρούς ανθρωπόμορφα κτήνη, θα περίμενε ο κάθε καλοπροαίρετος και ευκολόπιστος άνθρωπος τέτοια φαινόμενα να μην έχουν θέση στο χώρο της εκκλησίας και του ιερατείου, και εν πάση περιπτώσει τυχόν τέτοια απαράδεκτα και ακραία φαινόμενα να καταγγέλλονται άμεσα και να τιμωρούνται παραδειγματικά και όχι να γίνεται προσπάθεια για την άνωθεν συγκάλυψή τους. Άλλωστε η εκκλησία και η χριστιανική θρησκεία γενικότερα διατείνεται με έπαρση για την προάσπιση της ηθικής και για τον ενάρετο βίο των λειτουργών της, καθώς και για τη στήριξη, την κατήχηση και τη νουθεσία της νεολαίας «σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα των Ιερών Γραφών»!

Αλλά επειδή ο όρος «Ιερές Γραφές» είναι κατά κάποιον τρόπο αόριστος, ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, με ζωντανά παραδείγματα «ιερών προσώπων», για τα οποία η χριστιανική θρησκεία υπερηφανεύεται και τα θεωρεί καύχημα και τιμή, αφού τα κατατάσσει στο «χορό των δικαίων και αγίων» και εορτάζει τη μνήμη τους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ένα τέτοιο σεβαστό πρόσωπο της εβραϊκής ιστορίας και της ιουδαιοχριστιανικής θρησκείας που «ευαρέστησε τον Θεό», είναι ο ανιψιός του Πατριάρχη Αβραάμ, ο Λωτ.

Ο Λωτ λοιπόν και η οικογένειά του ήταν οι μόνοι, σύμφωνα με την «θεόπνευστη» Παλαιά Διαθήκη, που σώθηκαν από την καταστροφή των Σοδόμων. Ας δούμε όμως πιο προσεκτικά ποια ήταν η «σεσωσμένη» από την καταστροφή «αγία οικογένεια»: Ο Λωτ είναι αυτός που μετά την απομάκρυνσή του από τα Σόδομα (με τη βοήθεια του Θεού κατά τη Βίβλο) και την απώλεια της γυναίκας του, εγκαταστάθηκε μαζί με τις δυο του κόρες σε μια σπηλιά πάνω στα βουνά, διότι «εφοβήθη να κατοικήσει εν Σηγώρ και κατώκησεν εν σπηλαίω» (Για να φοβάται κάτι κακό θα είχε κάνει, αλλά ας δούμε την εξέλιξη της ιστορίας).

Εκεί πάνω στην απομόνωση λοιπόν και αφού συνεννοήθηκαν μεταξύ τους οι δυο κόρες του Λωτ, τον πότισαν κρασί (αλήθεια πού το βρήκαν το κρασί οι κυνηγημένοι;) και στη συνέχεια προχώρησαν μαζί του σε ερωτικές συνευρέσεις (εναλλάξ βράδυ παρά βράδυ), «και συνέλαβον αι δύο θυγατέρες Λωτ εκ του πατρός αυτών. Και έτεκεν η πρεσβυτέρα υιόν και εκάλεσε το όνομα αυτού Μωάβ λέγουσα: εκ του πατρός μου. Ούτος πατήρ Μωαβιτών έως της σήμερον ημέρας. Έτεκε δε και η νεωτέρα υιόν και εκάλεσε το όνομα αυτού Αμμάν, λέγουσα: υιός γένους μου. Ούτος πατήρ Αμμανιτών έως της σήμερον ημέρας.»! Γεν. ΙΘ΄35-37.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Τι χειρότερα από τον Λωτ μπορεί να έκαναν οι κάτοικοι των Σοδόμων για να τους «κάψει ο Θεός» (σύμφωνα με την εβραϊκή Βίβλο); Η ίδια η «Αγία Γραφή» τους παρουσιάζει σαν κοινωνικούς, εργατικούς και νοικοκύρηδες και όχι σαν ανήθικους, έκφυλους και διεστραμμένους! «Ήσθιον, έπινον, ηγόραζον, επώλουν, εφύτευον, ωκοδόμουν». Λουκάς ΙΖ΄22-29. Εκτός και αν οι συγγραφείς της Π. Διαθήκης ήθελαν να πείσουν τους εβραίους ότι η ενδογαμία, η πατρογαμία και η αιμομιξία είναι θεάρεστη πράξη (!), προκειμένου να μείνουν “καθαρά” τα γένη και οι φυλές τους!

Αυτόν λοιπόν τον «άγιο» Λωτ τον εορτάζει και τον τιμά η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία στις 9 Οκτωβρίου! Ποια περίσσια αγιοσύνη άραγε να επιβάλλει αυτή την τιμή; Ποια «οσμή ευωδίας πνευματικής» αναδύεται από τα έργα του; Ποιος θα μας το εξηγήσει; Μήπως εκείνοι οι δεσποτάδες που χαρακτήρισαν τις προγαμιαίες σχέσεις και την εκτός θρησκευτικού γάμου συμβίωση «πορνεία»;

Γιατί η δικαιολογία ότι ο Λωτ έχει το ελαφρυντικό του μεθυσμένου γι’ αυτά τα σεξουαλικά του ανοσιουργήματα ή ότι τον παρέσυραν οι κόρες του δεν περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στους υπερασπιστές του, αλλά τους εκθέτει στα μάτια της κοινωνίας και στην κρίση κάθε σκεπτόμενου με πραγματικά ηθικά κριτήρια ανθρώπου, χωρίς θρησκευτικές εξαρτήσεις, συναισθηματικές παρωπίδες και πνευματικές ωτασπίδες! Άλλωστε ένας μεθυσμένος δεν σημαίνει ότι δεν έχει επίγνωση του τι κάνει, ούτε χάνει τη μνήμη του, ώστε να μη θυμάται το επόμενο πρωί τι έκανε το προηγούμενο βράδυ. Απλώς πάνω στο μεθύσι εκδηλώνεται πιο εύκολα ο πραγματικός του χαρακτήρας!

Ο Μέγας Βασίλειος της Καισαρείας βρήκε σαν αιτία τον «από μηχανής θεό» της χριστιανοσύνης, τον διάβολο! Γράφει λοιπόν ο άγιος Βασίλειος: «Και του διαβόλου την ηδυπάθεια (παράδοση σε σωματικές απολαύσεις) συνασπιζόμενοι (συστρατευόμενοι εναντίον της). (καθώς) ο Λωτ θυγατρόγαμος γίνεται, γαμβρός εαυτού και πενθερός, ο πατήρ ανήρ, και ο πάππος πατήρ, εκατέρωθεν τους όρους της φύσεως υβρίζων»!!! ΛΟΓΟΣ ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ 31.640/30-45.

Βλέπουμε άλλωστε ότι το “γαμικό” μητρώο πολλών εβραίων πατριαρχών, του Αβραάμ μη εξαιρουμένου (αφού δηλώνει ότι η γυναίκα του η Σάρρα είναι ετεροθαλής αδελφή του και την “πουλάει” διαδοχικά σε δύο βασιλείς, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη), δεν είναι καθόλου καθαρό! (Γεν. ΙΒ΄10-19, ΙΓ΄12, Κ΄ 1-16).

Πράγματι στις σελίδες της εβραϊκής Βίβλου περιγράφονται ψευδολογίες, πανουργίες, εξαπατήσεις, προδοσίες, ληστείες, δολοφονίες, βιασμοί, αιμομιξίες, αδελφογαμίες, παιδογαμίες, αυνανισμοί, κοπροφαγίες, γενοκτονίες, αιματηροί πόλεμοι, ανεπανάληπτες θηριωδίες και θανατηφόρες θαυματοποιίες (μαγγανεία και μαύρη μαγεία)!

Ο κάθε καλοπροαίρετος και αντικειμενικός αναγνώστης ας ανοίξει οποιαδήποτε σελίδα της Παλαιάς Διαθήκης και θα διαπιστώσει αμέσως την “αγιοποίηση” δόλιων και επαίσχυντων συμπεριφορών! Και όλα αυτά με τις προτροπές και τις ευλογίες του εβραϊκού Θεού Γιαχβέ! Άπειρα τα σχετικά χωρία, με συμπεριφορές που βρίσκονται στον αντίποδα του ανθρωπισμού!

Η ατομική αφύπνισή μας λοιπόν και η αμφισβήτηση για ό,τι άκριτα θεωρείται «ιερό και όσιο», και η αντίληψή μας ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω πάσης υποψίας», μπορεί να αποβεί ακόμα πιο αποτελεσματική αν παραβάλουμε την ιστορία του “εκλεκτού” του Θεού Γιαχβέ, του «δικαίου και αγίου» Λωτ, του υβριστή της φύσεως κατά τον Μέγα Βασίλειο, με τον μύθο του τραγικού Οιδίποδα, του μυθολογικού βασιλιά των Θηβών, του γιου του Λαΐου και της Ιοκάστης, ο οποίος υπήρξε τραγικό θύμα μιας πλεκτάνης της μοίρας και τίποτα δεν μπόρεσε να ξεπλύνει τις ενοχές του για το ανοσιούργημα που χωρίς να γνωρίζει είχε διαπράξει, το γάμο του δηλαδή με τη μητέρα του, παρά μονάχα ο αυτοχειριασμός και ο θάνατος!...

Γι αυτό και ο μύθος του Οιδίποδα έχει εμπνεύσει έξοχα έργα της αρχαίας τραγικής ποιήσεως, ενώ η αισχρή ιστορία αιμομιξίας του Λωτ έντεχνα και με επιμέλεια αποσιωπείται από τους (δήθεν) «πνευματικούς», τους «κήρυκες της ηθικής» και τους ιεροκήρυκες!

Του ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 13:02:37 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
http://www.bbc.co.uk/greek/news/020615_batican.shtml

Σάββατο 15 Ιουνίου 2002 - 16:28 ('Ωρα Λονδίνου)
Οι καθολικοί επίσκοποι αποφασίζουν για τα σκάνδαλα

Μετά από δύο ημέρες έντονων διαβουλεύσεων, οι Ρωμαιοκαθολικοί επίσκοποι των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησαν σε νέο κώδικα δεοντολογίας, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των κληρικών που κακοποιούν σεξουαλικά μέλη του ποιμνίου τους.

Οι τριακόσιοι επίσκοποι που πήραν μέρος σε έκτακτη σύνοδο στο Ντάλας του Τέξας, αποφάσισαν ότι θα απομακρύνεται από τα δημόσια καθήκοντα, δεν θα επιτρέπεται να φορά ράσο και θα παραδίδεται στην αστυνομία οποιοσδήποτε κληρικός κατηγορείται για παιδεραστία βάσει αποδεικτικών στοιχείων.

Αλλά η Ρωμαιοκαθολική σύνοδος απέφυγε να δεσμευθεί ότι οι κληρικοί αυτοί θα απομακρύνονται πλήρως από το σώμα της εκκλησίας, γεγονός που προκάλεσε την οργή εκατοντάδων θυμάτων των παιδεραστών κληρικών.

Ο πρόεδρος της συνεδρίασης, επίσκοπος Γουϊλτον Γκρέγκορι ζήτησε συγγνώμη από αυτούς που επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο που συγκλονίζει την αμερικανική ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

Η απόφαση θα πρέπει πλέον να εγκριθεί από το Βατικανό για να αποκτήσει ισχύ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 13:03:15 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Espresso: «Στον ανακριτή η μάνα-τέρας και οι παιδεραστές.»
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 9:56 πμ

Ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή θα απολογηθούν σήμερα οι τέσσερις κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην πρωτοφανή υπόθεση σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης ανήλικων παιδιών στο Ίλιον.

Ο λόγος για την 33χρονη μητέρα-μαστροπό Ειρήνη Τσονοπούλου, τον 42χρονο σύντροφό της Σπύρο Σουχλέρη, τον 83χρονο συνταξιούχο της ΔΕΗ Αθανάσιο Κανάκη και τον 60χρονο ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο.

Εναντίον των τριών πρώτων, όπως και δύο άλλων με τα ονόματα «Αντώνης» και «Γύφτος», οι οποίοι αναζητούνται από τις αρχές, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, όπως βιασμός τετελεσμένος και εν απόπειρα κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικής ουσίας προς ιδίαν αποκλειστικά χρήση από κοινού, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη εις βάρος ανηλίκου και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου κατά συναυτουργία και αντίσταση. Ο δε 60χρονος κληρικός κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και όπως προκύπτει από τις καταθέσεις-σοκ των ανήλικων παιδιών, εγκέφαλοι της προαγωγής των ανηλίκων είναι η 33χρονη γυναίκα και ο 42χρονος φίλος της, οι οποίοι εξέδιδαν τόσο την 11χρονη κόρη της 33χρονης (στον κληρικό και στον 83χρονο) όσο και δύο ακόμα παιδάκια (ένα αγοράκι 11 ετών και ένα κοριτσάκι 9 ετών) που «φιλοξενούσαν» στο σπίτι-κολαστήριο επί της οδού Γενναδίου στο Ίλιον.

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή απολογία του κληρικού Σωτήρη Παπαδόπουλου, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «πλεκτάνη» που στήθηκε εναντίον του επειδή έκοψε το βοήθημα που έδινε στη συγκεκριμένη οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας (ο οποίος έχει παντρέψει την 33χρονη γυναίκα και έχει βαφτίσει το ανήλικο «θύμα» του) συνελήφθη όταν ο 83χρονος συγκατηγορούμενός του Αθανάσιος Κανάκης αποκάλυψε -προφορικά- στους αστυνομικούς ότι εμπλέκεται και εκείνος στους βιασμούς του 11χρονου κοριτσιού. Γεγονός που επιβεβαίωσε-στη δεύτερη κατάθεση- η ανήλικη, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι μέχρι την ηλικία των 9 ετών η μητέρα της την πήγαινε μία φορά την εβδομάδα στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Ίλιον, όπου ο κληρικός τη βίαζε μέσα στο ναό δίνοντας 50 ευρώ τη φορά στη μητέρα της.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ
(Espresso.Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 13:03:44 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15055&m=A41&aa=1

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος προσπαθεί να περιοριστεί ο αρνητικός αντίκτυπος για την Ορθόδοξη Εκκλησία ενώ έχει καταβάλει αποζημιώσεις 8,3 εκατ. δολαρίων για παλαιότερες ιστορίες που τώρα βγαίνουν στο φως
Νέες υποθέσεις παιδεραστίας στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Δύο άνδρες κατέθεσαν μήνυση εναντίον ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση που συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του '80


Β. ΝΕΔΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να διαχειριστεί δύσκολες υποθέσεις που συνέβησαν προτού αναλάβει ο ίδιος τα ηνία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Επάνω, η πρώτη σελίδα της μήνυσης που κατέθεσαν δύο άνδρες από το Τέξας εναντίον του ιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στο Ντάλας

Στο τέλος του 2005 μια ηλικιωμένη Αμερικανίδα ζήτησε από τον γιο της να βαπτίσει το εγγόνι της στην ορθόδοξη εκκλησία του Ντάλας. Ο 35χρονος πατέρας αρχικά αρνήθηκε να βαπτίσει το παιδί του, στη συνέχεια ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στη μητέρα του και τελικά της εξομολογήθηκε λεπτομερώς την πιο σκοτεινή πτυχή της παιδικής ηλικίας του. Το 1983, σε ηλικία 13 ετών, είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ιερέα του ορθόδοξου ναού της Αγίας Τριάδας στο Ντάλας. Πριν από περίπου δέκα ημέρες η υπόθεση αυτή έφτασε στη Δικαιοσύνη, όταν ο τριανταπεντάχρονος και ακόμη ένας άνδρας ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε κακοποιηθεί από τον ίδιο ιερέα, κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του στα δικαστήρια του Τέξας. Οι δύο νέες υποθέσεις (οι μηνύσεις κατατέθηκαν στις 27 Απριλίου) εντείνουν ακόμη περισσότερο την πίεση στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

* Ασφυκτική η πίεση στην Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταβάλει, είτε μέσω εξωδικαστικών διακανονισμών είτε έπειτα από προσφυγές στα δικαστήρια, αποζημιώσεις ύψους 8,3 εκατ. δολαρίων για τις υποθέσεις παιδεραστίας και σεξουαλικής παρενόχλησης από ορθόδοξους ιερείς την εποχή της αρχιερατείας Ιακώβου. Ο κ. Δημήτριος καλείται σήμερα να χειριστεί δυσάρεστες υποθέσεις, που εκτυλίχθηκαν πριν από μία 20ετία, όταν ο ίδιος δεν ήταν ακόμη Αρχιεπίσκοπος. Στον γηραιό σήμερα ιερέα, πρωταγωνιστή του σκανδάλου, έχει απαγορευθεί να ιερουργεί και ο κ. Δημήτριος καταβάλλει προσπάθειες για να περιοριστεί ο αρνητικός αντίκτυπος των υποθέσεων εντός και εκτός του ελληνορθόδοξου ποιμνίου της γεωγραφικά αχανούς Αρχιεπισκοπής. Ωστόσο η πίεση είναι ασφυκτική καθώς οι δύο νέες υποθέσεις έρχονται στο προσκήνιο σε μία στιγμή κατά την οποία η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αντιμετωπίζει το φάσμα της οικονομικής δυσπραγίας καθώς έχει ήδη δαπανήσει πολλά χρήματα για τις αμαρτίες του παρελθόντος ενώ δεν είναι ακόμη γνωστές ακόμη όλες οι παράμετροι της πολύκροτης υπόθεσης και κάθε ημέρα που περνά προστίθενται νέα στοιχεία.

* Ο «πνευματικός πατέρας» ήταν τέρας

Η εκκλησία Αγία Τριάδα στο Ντάλας (υπάγεται στη Μητρόπολη του Ντένβερ) στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ήταν ένας μικρός ενοριακός ναός ο οποίος μετρούσε ήδη σχεδόν 70 χρόνια. Στην ενορία του υπάγονται περίπου οι μισοί από τους 5.000 ορθοδόξους της ευρύτερης περιοχής του Ντάλας. Ο κατηγορούμενος Ν.Κ. (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) ιερουργούσε στον ναό από το 1978. Τρία χρόνια αργότερα, ένας έφηβος 11 ετών ξεκίνησε να βοηθάει τον ιερέα στις διάφορες εργασίας της εκκλησίας, κατόπιν παρότρυνσης της μητέρας του. Στη μήνυση που κατατέθηκε 26 χρόνια μετά, η μητέρα του ανήλικου τότε αγοριού θεωρούσε ότι ο ιερέας ήταν ιδανικό ανδρικό πρότυπο για το παιδί. Πίστευε ότι ο ιερέας θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικαταστήσει - πνευματικά - τον πατέρα του ανηλίκου που είχε εγκαταλείψει την οικογένεια του. Η ίδια δηλώνει ότι έβλεπε τον Ν.Κ. ως «πατρική φιγούρα, ως άγιο άνθρωπο που δεν θα αποτελούσε ποτέ σεξουαλικό κίνδυνο για οποιονδήποτε, ιδιαίτερα προς ένα ευάλωτο, φτωχό παιδί».

Οι αυταπάτες της μητέρας του 11χρονου θα διαρκούσαν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οπως καταγγέλλει ο γιος της, το φθινόπωρο του 1983 ο Ν.Κ. άρχισε να τον παρενοχλεί και στη συνέχεια να τον κακοποιεί σεξουαλικά. Οι επιθέσεις του ιερέα προς τον τότε ανήλικο συνέβαιναν μέσα στον ναό, δίπλα στην Αγία Τράπεζα, κατά τη διάρκεια εξομολόγησης, ακόμη και στο βαν της εκκλησίας. Ο νεαρός υφίστατο αυτή την κακοποίηση επί τρία χρόνια, κάθε Κυριακή πριν ή μετά τη λειτουργία. Στη μήνυσή του αναφέρει ότι αμέσως μόλις ο ιερέας σταμάτησε να τον κακοποιεί, ο ίδιος κατέρρευσε. Πίστευε ότι έφερε ο ίδιος όλο το φταίξιμο για την κακοποίηση που υπέστη και θεωρούσε τον εαυτό του το μοναδικό θύμα του Ν.Κ., γεγονός το οποίο σήμερα διαψεύδεται. Ο επί 28 χρόνια ιερέας του ναού της Αγίας Τριάδας στο Ντάλας, κατηγορείται ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον ακόμη δύο ανηλίκους.

* «Επικίνδυνος σεξουαλικός κυνηγός»

Τα στοιχεία της δεύτερης μήνυσης που κατατέθηκε εις βάρος του Ν.Κ. είναι ακόμη πιο καταθλιπτικά. Το 1981, ένας 13χρονος με εκ γενετής διανοητικά προβλήματα, παιδί χωρισμένων γονιών, εστάλη από τη μητέρα του να βοηθάει τον ιερέα στις εργασίες της εκκλησίας. Και σε αυτή την περίπτωση ο Ν.Κ. σύντομα έδειξε ένα άλλο πρόσωπο. Ο σεβάσμιος ιερέας έδωσε τη θέση του, σύμφωνα με τον μηνυτή, «στον υποκριτικό και επικίνδυνο σεξουαλικό κυνηγό». Ο 39χρονος σήμερα άνδρας κράτησε κλειστό το στόμα του περισσότερο από 25 χρόνια. Κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του μόλις στις 21 Φεβρουαρίου 2007, όταν έμαθε ότι ο ιερέας είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 27 Ιουνίου 2006, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος είχε παύσει τον κατηγορούμενο ιερέα, ο οποίος ως εκείνη τη στιγμή βέβαια είχε κάνει αρκετή ζημιά στην εικόνα της ορθόδοξης εκκλησίας. «Μόνο τότε» αναφέρει στη μήνυσή του «αισθάνθηκα ότι ήμουν ψυχολογικά ασφαλής, διότι αντιλήφθηκα ότι δεν είμαι το μοναδικό θύμα του Ν.Κ.».

Οι δύο άνδρες συμπεριλαμβάνουν στη μήνυσή τους και μία τρίτη περίπτωση που δηλώνουν ότι γνωρίζουν και αφορά έναν νεαρό που βιάστηκε από τον ιερέα στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν ο ΝΚ ήταν ιερέας στην εκκλησία της Ανάληψης στην πόλη Olympia Fields στο Ιλινόις. Οι γονείς του DZ (έτσι αναφέρεται ο άνδρας αυτός στη μήνυση) ανήκαν στους ορθοδόξους της περιοχής που εκκλησιάζονταν τακτικά. Και σε αυτή την περίπτωση εμπιστεύτηκαν το παιδί τους στον Ν.Κ. Οι δύο μηνυτές υποστηρίζουν ότι ο DZ το 1998, σχεδόν 25 χρόνια μετά την κακοποίησή του, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ν.Κ. με σκοπό να αντιμετωπίσει τους «δαίμονες» που τον βασάνιζαν. Ο ΝΚ του γνωστοποίησε τότε, ότι είχε κακοποιήσει και άλλα παιδιά που τον βοηθούσαν στην εκκλησία (ως «παπαδάκια»).

* Κατηγορίες και για συγκάλυψη

Οι δύο άνδρες περιλαμβάνουν στη μήνυσή τους κατηγορίες εναντίον όχι μόνο του ΝΚ αλλά και της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Θεωρούν ότι με τις κινήσεις της η Αρχιεπισκοπή συγκάλυψε τις υποθέσεις για να μην αντιμετωπίσει γενικευμένες επικρίσεις. Κατηγορούν συγκεκριμένα τη Μητρόπολη Ντένβερ, η οποία, όπως υποστηρίζουν, γνώριζε για τη δράση του ΝΚ πολλά χρόνια προτού αποκαλυφθούν οι υποθέσεις που τον εμπλέκουν σε παιδεραστία.

Οπως είναι φυσικό, οι άνθρωποι της Αρχιεπισκοπής έμειναν άναυδοι όταν έμαθαν και τις τελευταίες εξελίξεις. Αν και ο κ. Δημήτριος έχει δημοσιοποιήσει τις κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην ιερέα, του απαγόρευσε τη συμμετοχή στις ιεροπραξίες και του αφαίρεσε το δικαίωμα να φορεί ράσο, το κλίμα είναι βαρύ. Συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου και ιερείς σε όλες της πόλεις της Αμερικής όπου υπάρχουν ορθόδοξοι, έχουν αναλάβει να πληροφορήσουν τους εκκλησιαζομένους για τις εξελίξεις σε αυτό το δυσάρεστο θέμα.

Το ΒΗΜΑ, 06/05/2007 , Σελ.: A41
Κωδικός άρθρου: B15055A411
ID: 285794
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 13:04:36 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
ΣΧΟΛΙΑ  :)

Πριν λίγες μέρες είχα ακούσει το θέμα της εκκλησιαστικής παιδεραστίας, και καθώς έψαχνα για σχετικά άρθρα, έμεινα έκπληκτη για την διάσταση που πήρε το θέμα τα τελευταία χρόνια.

Αυτός ο Ουρανός στους Ιχθείς... δεν έχει αφήσει τμήμα που αφορά πνευματικούς "δήθεν" οργανισμούς, που να μην αποκαλύψει... Ας είναι καλά επίσης οι κοσμικές ενέργειες της εποχής του Υδροχόου, που ξεσκεπάζουν ότι απάτη, και πλάνη έχει απομείνει από την εποχή του Ιχθύ.

Καλά να πάθουμε... Θέλαμε να δούμε την αλήθεια?  Ιδού λοιπόν η αλήθεια, για όποιον αντέχει να την δει...


Από το www.adelfopoiemenoi.blogspot.com   
[...]
Θεωρώ την ομοφυλοφιλία στον Κλήρο ως δεδομένη. Πάντοτε είχαμε ομοφυλόφιλους κληρικούς και πάντα θάχουμε. Το θέμα γεννιέται από τη στιγμή που οι χαμηλόβαθμοι ομοφυλόφιλοι κληρικοί υφίστανται διακρίσεις κοινωνικής και εκκλησιαστικής φύσης αφού η επίσημη Εκκλησία, δηλ. η εκκλησιαστική ηγεσία (που στο μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από ομοφυλόφιλους, φθασμένους όμως) δεν τολμά από εμφανή σκοπιμότητα να αντιμετωπίσει το θέμα με αρχηγικό σθένος. Να αναγνωρίσει την ύπαρξη του προβλήματος και να ξεκαθαρίσει αν η ομοφυλοφιλία αποτελεί σήμερα κώλυμα για ένα κληρικό ή όχι. Καταλαβαίνω τη δυσκολία μιας τέτοιας προσπάθειας απομέρους της ηγεσίας. Από την άλλη πλευρά όμως έως πότε θα συνεχίζεται αυτή η υποκριτική συμπεριφορά δεδομένου ότι όλοι οι κληρικοί, επίσκοποι και μη, κηρύττουμε την ανηθικότητα της υποκρισίας; Μέχρι πότε θα κρύβονται οι ομοφυλόφλοι κληρικοί, υψηλόβαθμοι ή χαμηλόβαθμοι; Δεν είναι καλλίτερα να ετοιμάσουμε το λαό της Εκκλησίας να συμβιβαστεί με το γεγονός αυτό, όπως με κατανόηση και συμπάθεια το δέχθηκαν ήδη οι Αγγλικανοί και σχεδόν όλοι οι Προτεστάντες; Και το θέμα έληξε εκεί. Ούτε άδειασαν οι ναοί τους ούτε μειώθηκε ο αριθμός των πιστών τους.
[...]
έχω την άποψη ότι ένας αρχιεπίσκοπος ή πατριάρχης πρέπει να προσπαθήσει να συλλάβει τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος της ομοφυλοφιλίας στον Κλήρο σήμερα και να αναγνωρίσει την ανάγκη ότι κάτι πρέπει να γίνει.
[...]
Οι ομοφυλόφιλοι κληρικοί στην Ελλάδα ζουν μια αφόρητη καταπίεση ψυχολογική και κοινωνική. Αν φανερώσουν τη σαρκική τους τάση ή προτίμηση είναι βέβαιο πως θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια γενική κατακραυγή, των ενοριτών τους, της κοινωνίας και του εκκλησιαστικού κατεστημένου. Δεν έχουν μέλλον ως ομοφυλόφιλοι κληρικοί. Γιαυτό υποκρίνονται και η υποκρισία είναι γι αυτούς υπολογίσιμη καταπίεση. Είμαι ενήμερος για τους κρυφούς πόθους τους να δούν το θέμα να προωθείται στα ανώτερα κλιμάκια.
[...]
 Τώρα άρχισε ο αγώνας: να οδηγήσουμε την εκκλησιαστική ηγεσία να ασχοληθεί με το θέμα μας. Θάναι δύσκολος ο αγώνας. Πολλά τα εμπόδια. Ωστόσο και άλλοι χριστιανοί πέρασαν απ το ίδιο το σκοτεινό τουνέλι για να βρεθούν μια μέρα μπροστά στο άπλετο φως του ήλιου.

Αναρτήθηκε από π. Αβέρκιος στις 21.6.07

Συγχαρητήρια στον π. Αβέρκιο, ο οποίος ψηφίζει ΝΑΙ στην ομοφυλοφιλία των κληρικών και ΟΧΙ στην παιδεραστία. :D  Επιτέλους ένας κληρικός που τολμά να μας πει "στα ίσια" πως έχουν τα πράγματα με τον κλήρο της εκκλησίας.

Επίσης μας διαφωτίζει ο π. Αβέρκιος πως "Πολλοί πιστεύουν πως το πρόβλημα [της παιδεραστίας] δημιουργείται από την τακτική της Εκκλησίας της Αμερικής να "σπρώχνει" προγραμματισμένα τους υποψήφιους κληρικούς της στον έγγαμο κλήρο"

Όμως παρόλο που στηρίζουμε το δικαίωμα στην σεξουαλική ελευθερία του κάθε ανθρώπου, θα διαφωνήσουμε με τον αγαπητό μας π. Αβέρκιο... αν πρέπει ένας κληρικός να είναι ομοφυλόφιλος... μια και ο ιερωμένος αποτελεί πρότυπο παιδείας... 

Παράλληλα όσο περισσότερο απελευθερώνεται και ενημερώνεται η κοινωνία μας, έχουμε δηλώσεις θεολόγων και μη, του τύπου... π.χ.

ΒΙΒΛΟΣ: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙ' ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ - ΑΡΓΥΡΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΑΣ - Θεολόγος
http://www.verettas.gr/product_info.php?cPath=13_5&products_id=11

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Τζάνη χαρακτηρίζει την Βίβλο πορνογράφημα.  Μετά από αγωγή του Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου, η κα. Τζάνη αθωώνεται...  :)

Παραπάνω διαβάζουμε... από τον κ. Μ. Χαραλαμπάκη, στην www.chiosnet.gr

http://www.chiosnet.gr/News_HeadTitles_Analysis_Gr.asp?Newspaper=1&NewID=25888
[...]
Πράγματι στις σελίδες της εβραϊκής Βίβλου περιγράφονται ψευδολογίες, πανουργίες, εξαπατήσεις, προδοσίες, ληστείες, δολοφονίες, βιασμοί, αιμομιξίες, αδελφογαμίες, παιδογαμίες, αυνανισμοί, κοπροφαγίες, γενοκτονίες, αιματηροί πόλεμοι, ανεπανάληπτες θηριωδίες και θανατηφόρες θαυματοποιίες (μαγγανεία και μαύρη μαγεία)!

Ο κάθε καλοπροαίρετος και αντικειμενικός αναγνώστης ας ανοίξει οποιαδήποτε σελίδα της Παλαιάς Διαθήκης και θα διαπιστώσει αμέσως την “αγιοποίηση” δόλιων και επαίσχυντων συμπεριφορών! Και όλα αυτά με τις προτροπές και τις ευλογίες του εβραϊκού Θεού Γιαχβέ! Άπειρα τα σχετικά χωρία, με συμπεριφορές που βρίσκονται στον αντίποδα του ανθρωπισμού!

Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επιμένει να προσηλυτίζει, τα Ελληνόπουλα μας, στην Εβραϊκή Βίβλο, στα υποτίθεται "Ελληνικής παιδείας" σχολεία μας, και να τα στέλνει σε υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς... Επίσης στο 'Αρθρο 3 του συντάγματος, αναγράφεται "Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού.", που δηλώνει πως η Ελληνική παιδεία βρίσκεται ακόμα υπό κατοχήν, της "αρρωστημένης" ιουδαιοχριστιανικής νοοτροπίας.

Όσον αφορά, τις ομοφυλοφιλικές και γενικά διαστροφικές τάσεις των κληρικών, είναι αυτονόητο γιατί υπάρχουν αν μελετήσει κανείς, το ψυχωτικό δόγμα της χριστιανικής εκκλησίας.  Θεωρεί το σεξ και την σάρκα αμαρτία, καταδικάζει την γυναίκα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποποιηθεί την ανθρώπινη - υλική φύση, έχει σαν πρότυπο, έναν θεάνθρωπο που δεν έχει σύντροφο και οικογένεια, θεωρεί την παρθενία αγιοσύνη, τα αυτό-μαστιγώματα αρετή, και γενικά δημιουργεί πολλά ψυχωτικά σύνδρομα στον άνθρωπο, που όντως είναι φυσιολογικό, για τους χριστιανούς κληρικούς να βρουν διέξοδο σε σεξουαλικές διαστροφές...

Επίσης η εβραϊκή ιστορία, δείχνει πως ο ιουδαϊσμός, ήταν μία θρησκεία που απευθυνόταν σε αγράμματους και καταπιεσμένους σκλάβους, τους οποίους υποσχόταν να τους ελευθερώσει... αν και στην ουσία, αυτή η θρησκεία χρησιμοποιήθηκε για να σκλαβώσει τους ανθρώπους, εξυπηρετώντας, (όπως η διάνοια του Μεγάλου Κωνσταντίνου συνέλαβε), την εκάστοτε εξουσία και το Κεφάλαιο...

Όταν ένας λαός αισθάνεται καταπιεσμένος, δουλικός, έχει χαμηλή μόρφωση και επίγνωση, είναι φυσιολογικό να εκδηλώνει διαστροφικά πάθη και εγκληματικότητα, και να επιζητά, την καταξίωση, λέγοντας πως είναι "ο εκλεκτός λαός του Θεού."

Το ίδιο σύνδρομο παρατηρείται σε όλους τους ξεπεσμένους και καταπιεσμένους λαούς, από την μια να εκδηλώνουν αρρωστημένα πάθη, και από την άλλη, να προσπαθούν να βρουν κάποιο τρόπο να αντισταθμίσουν, την αθλιότητά τους, με κάτι ανώτερο και ευγενές...

...όπως οι Τούρκοι (λέγοντας ο 'Ομηρος ήταν Τούρκος), οι Σλάβοι (Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν πρόγονός τους), οι Αλβανοί (Η Ολυμπιάδα ήταν Αλβανίδα), αλλά και οι αφροαμερικανοί, που καπηλεύονται τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, δηλώνοντας πως οι Αρχαίοι Έλληνες Σοφοί, ήταν μαύροι...

...ακόμα και οι Νεο-Ελληνες φέρουμε τα χαρακτηριστικά της "ξεπεσμένης" φυλής, μια και κάποιοι ακραίοι εθνικιστές, θεωρούν τους 'Ελληνες τον "εκλεκτό λαό"... και προσπαθούν να καταξιωθούν συνδεόμενοι με την Αρχαία Ελλάδα...

'Αλλο να θαυμάζουμε τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας... και άλλο να θεωρούμε την Ελλάδα τον "εκλεκτό λαό" του Θεού... τα οποία είναι κατάλοιπα της μακροχρόνιας ιουδαιοχριστιανικής εκπαίδευσης που δεχτήκαμε...

Επανερχόμενοι στους Ιουδαίους της τότες εποχής, δυστυχώς δέχτηκαν απεριόριστους χλευασμούς από τους Αρχαίους 'Ελληνες, για αυτά που διέδιδαν και πρέσβευαν, ως δόγμα τους, μια και η πολιτισμική διαφορά ήταν πολύ μεγάλη μεταξύ των δύο λαών... με αποτέλεσμα, οι Ιουδαίοι από τότε να μισήσουν θανάσιμα τους 'Ελληνες... Έτσι λοιπόν, τα μισελληνικά μηνύματα έφτασαν μέχρι την εποχή μας, και είμαστε ακόμα μάρτυρες, να βρίζουν τον Ελληνισμό, μέσα στην χώρα μας, κατά τις λειτουργίες της χριστιανικής εκκλησίας.

Ως μέρος της ψευδής προπαγάνδας τους ήταν επίσης, πως οι Αρχαίοι Έλληνες εκδίδονταν σε ομοφυλοφιλικές ή άλλες σεξουαλικές διαστροφές, που στις μέρες μας πλέον, και μετά από έρευνα πάνω στον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο.

Για να δούμε τι έλεγαν οι Αρχαίοι 'Ελληνες για την ομοφυλοφυλία... (αγνοήστε τα διαφημιστικά)

http://www.youtube.com/watch?v=ppv-hCy-dnE

Ας ερευνήσουμε λοιπόν... γιατί έτσι θα γνωρίσουμε... και έτσι θα δούμε το ΦΩΣ...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 08, 2010, 19:33:35 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

 • L.V.X.
 • Μηνύματα: 1.225
 • Karma: 0
 • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
  • Προφίλ
Αγαπητή Rose_777,

Οι έντονες αντιδράσεις απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα είναι απόλυτα δικαιολογημένες, ωστόσο έχω να παρατηρήσω και να ρωτήσω τα εξής:

1. Κρίνεις πως η ομοφυλοφιλία αποτελεί κατακριτέα κοινωνική και σεξουαλική συμπεριφορά;
2. Η παιδεραστία και η ομοφυλοφιλία υπάρχει μόνον στους κόλπους (sic) της εκκλησίας ή και σε κάθε άλλο οργανωμένο σώμα;
3. Πιστεύεις πως η χριστιανική εκκλησία προωθεί αυτά τα φαινόμενα ως επίσημη αποδοχή;
4. Πιστεύεις πως αυτές οι διαστροφές αποτελούν γέννημα των χριστιανοεβραϊκών αντιλήψεων και διδαχών;

*σαφώς και είναι κατακριτέα η κάθε απόκρυψη τέτοιων φαινομένων και διαστροφών, πλην όμως δεν παύουν να απαντώνται σε κάθε οργανωμένο σύνολο, επομένως...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 15:50:39 από Trithemius »
...spes mea in mentem est...

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
1. Κρίνεις πως η ομοφυλοφιλία αποτελεί κατακριτέα κοινωνική και σεξουαλική συμπεριφορά;
2. Η παιδεραστία και η ομοφυλοφιλία υπάρχει μόνον στους κόλπους (sic) της εκκλησίας ή και σε κάθε άλλο οργανωμένο σώμα;

Αγαπητέ Trithemius,

όπως αναφέρω και παραπάνω, αν και πρέπει να σεβόμαστε την σεξουαλική ελευθερία του κάθε "ενήλικα", η παιδεραστία καθώς και η ομοφυλοφιλία, αποτελούν σεξουαλική διαστροφή, ή αλλιώς "ψυχολογική διαταραχή - psychological disorder" και δεν χαρακτηρίζονται ως πρότυπα παιδείας, δηλαδή αν παρατηρούνται σε δασκάλους ή ιερωμένους, θα πρέπει να απολύονται άμεσα...

Στην Αρχαία Ελλάδα επίσης ρητά απαγορεύονταν σε Ιεροφάντες να είναι ομοφυλόφιλοι... μια και το θεωρούσαν διαστροφή και έλλειψη πνευματικότητας.

Με άλλα λόγια αν οι χριστιανοί κληρικοί μας, έχουν το βίτσιο να είναι ομοφυλόφυλοι... ας είναι... αλλά θα πρέπει με αξιοπρέπεια να παραιτηθούν από το "λειτούργημα" της ιεροσύνης...
 

3. Πιστεύεις πως η χριστιανική εκκλησία προωθεί αυτά τα φαινόμενα ως επίσημη αποδοχή;
4. Πιστεύεις πως αυτές οι διαστροφές αποτελούν γέννημα των χριστιανοεβραϊκών αντιλήψεων και διδαχών;

Δυστυχώς η "ακατάλληλη δι' ανηλίκους" Βίβλος, δεν πείθει πως αποτελεί πρότυπο ούτε χρηστικού, ούτε ανθρωπιστικού πνεύματος...

Αν ερευνήσουμε σε βάθος, το φαινόμενο της σεξουαλικής διαστροφής, και ειδικά της ομοφυλοφιλίας στον δυτικό κόσμο, θα βρούμε σίγουρα κάποια σύνδεση με τα ανισόρροπα οικογενειακά και ιδεολογικά πρότυπα που προώθησε ο ιουδαιοχριστιανισμός... Ο "άγαμος" και "παρθένος" Γεσουχά, παρουσιάζεται πολλάκις στην Βίβλο, με θηλυπρεπή χαρακτηριστικά.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 16:51:39 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.716
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Αγαπητή Rose_777,

Οι έντονες αντιδράσεις απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα είναι απόλυτα δικαιολογημένες, ωστόσο έχω να παρατηρήσω και να ρωτήσω τα εξής:

1. Κρίνεις πως η ομοφυλοφιλία αποτελεί κατακριτέα κοινωνική και σεξουαλική συμπεριφορά;
2. Η παιδεραστία και η ομοφυλοφιλία υπάρχει μόνον στους κόλπους (sic) της εκκλησίας ή και σε κάθε άλλο οργανωμένο σώμα;
3. Πιστεύεις πως η χριστιανική εκκλησία προωθεί αυτά τα φαινόμενα ως επίσημη αποδοχή;
4. Πιστεύεις πως αυτές οι διαστροφές αποτελούν γέννημα των χριστιανοεβραϊκών αντιλήψεων και διδαχών;

*σαφώς και είναι κατακριτέα η κάθε απόκρυψη τέτοιων φαινομένων και διαστροφών, πλην όμως δεν παύουν να απαντώνται σε κάθε οργανωμένο σύνολο, επομένως...

    Το πρώτο ερώτημα είναι ήδη απαντημένο καθώς η Ρose_777 γράφει παραπάνω,

"Όμως παρόλο που στηρίζουμε το δικαίωμα στην σεξουαλική ελευθερία του κάθε ανθρώπου, θα διαφωνήσουμε με τον αγαπητό μας π. Αβέρκιο... αν πρέπει ένας κληρικός να΄είναι ομοφυλόφιλος... μια και ο ιερωμένος αποτελεί πρότυπο παιδείας..." Νομίζω μάλλιστα ότι είναι άξιο συζήτησης ένα τέτοιο θέμα, σε σχέση δηλαδή με τον αν η ιδιότητα κάποιου για ορισμένα λειτουργήματα, έρχεται σε αντίθεση με κάποιες προσωπικές ελευθερίες επιλογής στη ζωή του.

    Για μας βέβαια που ανήκουμε στο φιλοθεάμον κοινό, θάταν ευχής έργον αν βλέπαμε να κυκλοφορούν ρασοφόροι με ράσο σε έκδοση "μίνι" ή σε αποχρώσεις του "ροζ". Προφανώς όμως για έναν που αναλαμβάνει να προάγει το ιουδαιοχριστιανικό δόγμα το οποία συγκαταλέγει την ομοφυλοφιλία στα θανάσιμα αμαρτήματα που αποστρέφεται ο Ιεχωβά, σίγουρα δεν μπορεί να αξιώνει να έχει ρόλο ενεργό, όταν επιλέγει μια σεξουαλική ζωή που καταδικάζεται ασυγχώρητα από το δόγμα που υποτίθεται διατίθεται να υπηρετήσει.

    Στο δεύτερο ερώτημα, η απάντηση είναι ότι, τα όσα παρατέθηκαν, προφανέστατα δεν αποσκοπούσαν στο αναδείξουν ως μονοπώλιο παιδεραστίας και ομοφυλοφιλίας την εκκλησία και την κάθε οργανωμένη εκκλησία, αλλά να αναδείξουν το μέγεθος της υποκρισίας και του στρουθοκαμηλισμού που χαρακτηρίζει τους "αγίους" (!) "άνδρες" ( ;D ) των δογμάτων.

    Το τρίτο ερώτημα με τον τρόπο που αποδώθηκε, αποτελεί εν μέρει σοφιστεία, διότι καμμία λογική δεν μπορεί να αξιώσει αρνητική απάντηση. Το θέμα προφανώς δεν είναι το αν η χριστιανική εκκλησία προωθεί αυτά τα φαινόμενα ως επίσημη αποδοχή....

    Στο τέταρτο ερώτημα, υπάρχουν απαντήσεις στα όσα παρατέθηκαν, οι οποίες με λίγα λόγια, υποστηρίζουν ότι οι διαστροφές αυτές συντηρούνται, αλλά και προάγονται σε μεγάλο βαθμό από τις χριστιανοεβραϊκές αντιλήψεις και πρακτικές, γεγονός που κάθε ανεπηρέαστη κοινωνική επιστήμη έχει ήδη επισημάνη.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

 • L.V.X.
 • Μηνύματα: 1.225
 • Karma: 0
 • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
  • Προφίλ
Μια στιγμή...

Εδώ παρουσιάζονται δύο σεξουαλικά ιδιώματα, η παιδεραστία και η ομοφυλοφιλία. Για το πρώτο κανείς δεν αντιλέγει πως είναι κατάπτυστο από όλες τις απόψεις, για το δεύτερο, το ζήτημα είναι α) αν αποτελεί σεξουαλική διαστροφή και β) αν απαντάται αποκλειστικά στο χώρο του χριστιανισμού ή και σε άλλα οργανωμένα σύνολα.

Το β) ερώτημα ήδη απαντήθηκε αλλά στο α), εκεί που γράφεις
Παράθεση
Αν ερευνήσουμε σε βάθος, το φαινόμενο της σεξουαλικής διαστροφής, και ειδικά της ομοφυλοφιλίας στον δυτικό κόσμο, θα βρούμε σίγουρα κάποια σύνδεση με τα ανισόρροπα οικογενειακά και ιδεολογικά πρότυπα που προώθησε ο ιουδαιοχριστιανισμός...

Έχω να παρατηρήσω πως το θέμα είναι αν το ιδίωμα αυτό του εκάστοτε ατόμου είναι κύριο ή υποτελές στο τι εκφράζει αυτό το άτομο στην κοινωνία του. Με απλά λόγια, αν μαθαίναμε πως ο τάδε είναι ομοφυλόφιλος, αυτόματα θα τον πετούσαμε στο κοινωνικό περιθώριο χωρίς να εξετάσουμε αν κατά τα άλλα έχει να παρουσιάσει κοινωνικό έργο πάσης φύσεως;

Δεν θεωρώ σωστό το να οδηγούμαστε σε αφοριστικούς συνειρμούς του τύπου ιερέας -> ομοφυλόφιλος -> ο ιερέας σχετίζεται με τον χριστιανισμό -> ο χριστιανισμός είναι κατάπτυστος... Θεωρώ πως χρειάζονται πολλά περισσότερα από την ομοφυλοφιλία για να ορίσουμε ως "ύποπτη" θρησκεία τον χριστιανισμό. Ας μην ξεχνάμε πως ειδικά στο χώρο των τεχνών, η ομοφυλοφιλία είναι πολύ διαδεδομένη και θεωρώ πως δεν αμφιβάλλει κανείς πως τα άτομα του χώρου αυτού χαρακτηρίζονται από μεγάλη δόση ευαισθησίας και υπερβατικότητας ή ακόμα και άτομα του πνευματικού βεληνεκούς του Leonardo daVinci ή του Καβάφη (που ήταν ομοφυλόφιλοι) δεν πρέπει να εμπλέκονται οπωσδήποτε με κάποιου είδους "μαύρου" παρελθόντος χριστιανικών καταβολών...
...spes mea in mentem est...

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.598
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
[η ομοφυλοφιλία] αν αποτελεί σεξουαλική διαστροφή

Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι μία ενστικτώδης λειτουργία με στόχο την διαιώνιση του είδους... Δύο άνδρες όταν συνουσιάζονται δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, άρα... αποτελεί παρα-φύση λειτουργία...


Με απλά λόγια, αν μαθαίναμε πως ο τάδε είναι ομοφυλόφιλος, αυτόματα θα τον πετούσαμε στο κοινωνικό περιθώριο χωρίς να εξετάσουμε αν κατά τα άλλα έχει να παρουσιάσει κοινωνικό έργο πάσης φύσεως;

Δεν καταδικάζουμε τους ομοφυλόφιλους... και το δικαίωμά τους στην εξάσκηση της σεξουαλικής τους ελευθερίας, αλλά δεν μπορούν να είναι "φυσιολογικά πρότυπα" στην εκπαίδευση των παιδιών.

Η ομοφυλοφιλία αποτελεί ψυχολογική διαταραχή, και ως μία ανθρώπινη πάθηση, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από την κοινωνία μας, με συμπάθεια και κατανόηση.


Θεωρώ πως χρειάζονται πολλά περισσότερα από την ομοφυλοφιλία για να ορίσουμε ως "ύποπτη" θρησκεία τον χριστιανισμό.

Ναι, χρειάζεται πρώτα απ' όλα να διαβάσουμε την Βίβλο, και σύγχρονες επιστημονικές, ψυχολογικές και θεολογικές μελέτες και κριτικές.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 23:37:57 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/