Σχόλια > Θρησκεία και Κοινωνία

ΠΕΡΙ «ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»

<< < (2/4) > >>

Ορφέας:

--- Παράθεση από: Κανένας στις Απριλίου 18, 2008, 17:22:56 ---
Δυστυχώς ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός έχει ταυτιστεί με τον Ελληνισμό, τον Ελληνικό Εθνικισμό.  Πλήττοντας το Χριστιανισμό, αν δεν αντικατασταθεί άμεσα με κάτι άλλο (πχ στροφή προς τον ΑρχαιοΕλληνισμό), πιστεύω ότι οι εχθροί του Ελληνισμού θα σπεύσουν να επωφεληθούν από την αναστάτωση, από τον αποπροσανατολισμό του απλού κόσμου για να διχάσουν και να αποδυναμώσουν τον Ελληνισμό.


--- Τέλος παράθεσης ---

    Ο ορθόδοξος χριστιανισμός δεν έχει ποτέ του ταυτιστεί με τον Ελληνισμό, τον οποίο καταδίωξε απηνώς και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μέμφεται και να αναθεματίζει. Σε όλη την διάρκεια της χριστιανικής ιστορίας, ο χριστιανισμός παρασιτούσε πάνω στον Ελληνισμό,πάνω στον οποίο βαμπίριζε και ζωοποιούνταν και τώρα που έφθασε να παραπαίει, προσπαθεί μάταια πιαστεί από τον αθάνατο Ελληνισμό. Κάποτε, μέχρι πρόσφατα μάλλιστα, χέρι - χέρι χριστιανισμός και φασισμός, ασελγούσαν κατ' εξακολούθηση στο αγνό σώμα του Ελληνισμού. Όχι πια !!!! Τα παιδιά της Ελλάδας ωρίμασαν και προστρέχουν τάχιστα αρρωγοί στην δυστυχισμένη μητέρα. Όχι πιά !!!!

Κανένας:

--- Παράθεση από: Ορφέας στις Απριλίου 20, 2008, 22:16:45 ---Ο ορθόδοξος χριστιανισμός δεν έχει ποτέ του ταυτιστεί με τον Ελληνισμό,
--- Τέλος παράθεσης ---
Ίσως να μην το εκφράζω σωστά.  Όχι με τον Ελληνισμό, αλλά με τους Έλληνες. 

Οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι χριστιανοί.  Οι ορθόδοξοι χριστιανοί είναι Έλληνες, Βαλκάνιοι, Ρώσοι.  Βαλκάνιοι και Ρώσοι πήραν το αλφάβητό τους από το ελληνικό. 

Trithemius:

--- Παράθεση από: Κανένας στις Απριλίου 21, 2008, 09:57:11 ---Οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι χριστιανοί.
--- Τέλος παράθεσης ---

Αν ορίζουμε ως ορθόδοξους χριστιανούς τους εν συνειδήσει ανήκοντες στο ποίμνιο, θα καταλάβουμε πως πλέον η χριστιανική θρησκεία αποτελεί μειονότητα στην Ελλάδα... ::)

Ορφέας:

--- Παράθεση από: Κανένας στις Απριλίου 21, 2008, 09:57:11 ---
Οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι χριστιανοί.  Οι ορθόδοξοι χριστιανοί είναι Έλληνες, Βαλκάνιοι, Ρώσοι.  Βαλκάνιοι και Ρώσοι πήραν το αλφάβητό τους από το ελληνικό. 


--- Τέλος παράθεσης ---

    Καλά, μην παίρνεις όρκο γιαυτό !!!! Αν εννοείς ορθόδοξους χριστιανούς όλους εμάς που χωρίς να μας ρωτήσουν μας βαφτίσαν χριστιανούς και επιβεβλημένα μας αναφέρουν ως χριστιανούς, μάλλον επαναλαμβάνεις τα α[ατηλά όνειρα των χριστιανοταλιμπάν. Όταν τόλμησε η εκκλησία να μετρήσει την δύναμή της, περηφανευόμενη ότι το 98% είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, τότε με τις ταυτότητες, ισχυρίστηκαν ότι μάζεψαν 3 εκατομμύρια υπογραφές -τις οποίες ποτέ δεν είδαμε- και το ευτράπελο είναι ότι, ακόμα και εγώ βρέθηκα να έχω υπογράψει στις περίφημες αυτές λίστες και μάλλιστα ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ !!!!

    Όπως γράφει και ο Trithemius, οι συνειδητοί χριστιανοί είναι πλέον μια μικρή μειονότητα. Από μετρήσεις που έχουν γίνει πρόσφατα, το ποσοστό που εμφανίζεται (εκ των χριστιανών) ως τελούντες τακτικά τα θρησκευτικά των καθήκοντα είναι μόλις 3%....

Trithemius:

--- Παράθεση από: Ορφέας στις Απριλίου 21, 2008, 22:05:35 ---Από μετρήσεις που έχουν γίνει πρόσφατα, το ποσοστό που εμφανίζεται (εκ των χριστιανών) ως τελούντες τακτικά τα θρησκευτικά των καθήκοντα είναι μόλις 3%....
--- Τέλος παράθεσης ---

Και πόσοι από αυτούς τους "τακτικούς" γνωρίζουν τι σημαίνουν τα μυστήρια, γνωρίζουν τι ψέλνουν οι παπάδες, γνωρίζουν τι συμβαίνει γενικότερα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας; Μήπως πολλοί από αυτούς τους τακτικούς πιστούς, καθ' ολη τη διάρκεια της λειτουργίας, επιδίδονται σε στυλιστικές αξιολογήσεις και σχολιασμούς των άλλων πιστών ή απλώς κοιτάνε αμίλητοι και αποσβωλωμένοι τον παπά που ψέλνει, απλά και μόνον για να "παρίστανται";

Πόσοι τελικά βρίσκονται σε κάθε ναό ακριβώς και μόνον για αυτό που υποτίθεται πως σχετίζεται με τη λειτουργία;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση