Αποστολέας Θέμα: Δυτική Εσωτερική Παράδοση  (Αναγνώστηκε 8332 φορές)

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.610
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Δυτική Εσωτερική Παράδοση
« στις: Δεκεμβρίου 06, 2007, 12:01:04 »
Στάλθηκε στις 5/12/2007

Το "σημείο" που -όπως ανέφερα στο τελευταίο μου μήνυμα, θα ήθελα να δούμε περισσότερο σχετίζεται με τον όρο "δυτική εσωτερική παράδοση" ή  "δυτικός εσωτερισμός".

Καταρχήν, πρέπει να ομολογήσω ότι αδυνατώ να κατανοήσω έναν  Εσωτερισμό με προσδιορισμούς (δυτικός, ανατολικός ή ό,τι άλλο).Εφόσον ΕΙΝΑΙ Εσωτερισμός, δεν μπορεί παρά να αφορά την Αλήθεια που βρίσκεται πέρα από εξωτερικούς διαχωρισμούς, μολονότι με κάποιον τρόπο τους εμπεριέχει. Τους εμπεριέχει, προκειμένου  να τους ερμηνεύσει, να τους  κατανοήσει και εντέλει να τους συνθέσει.

Επειδή όμως με ενδιαφέρει  να γνωρίσω περισσότερα γι' αυτό που λέγεται -καταχρηστικά έστω -  "δυτική εσωτερική παράδοση", θα χαιρόμουν αν μπορούσα να έχω απάντηση στα εξής:

Ποιές οι Πηγές της δυτικής εσωτερικής παράδοσης; Από πού αντλούν οι δυτικοί στοχαστές το υλικό που καταγράφουν ή μεταδίδουν προφορικά;  Χρονολογίες; Ποιά είναι τα παλαιότερα κείμενα που έχουν εμφανισθεί στη  Δύση (κοινώς γνωστά ή γνωστά μόνο σε εσωτερικούς κύκλους).

Οι ερωτήσεις είναι συγκεκριμμένες και τα άρθρα που με έχετε παραπέμψει δεν έχουν τις απαντήσεις.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.717
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Δυτική Εσωτερική Παράδοση
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 06, 2007, 14:49:42 »
Στάλθηκε στις 5/12/2007

Καταρχήν, πρέπει να ομολογήσω ότι αδυνατώ να κατανοήσω έναν  Εσωτερισμό με προσδιορισμούς (δυτικός, ανατολικός ή ό,τι άλλο).Εφόσον ΕΙΝΑΙ Εσωτερισμός, δεν μπορεί παρά να αφορά την Αλήθεια που βρίσκεται πέρα από εξωτερικούς διαχωρισμούς, μολονότι με κάποιον τρόπο τους εμπεριέχει. Τους εμπεριέχει, προκειμένου  να τους ερμηνεύσει, να τους  κατανοήσει και εντέλει να τους συνθέσει.    Κατ' αρχήν, ο όρος "Εσωτερισμός" προέρχεται από την λέξη "εσωτερικός", που σημαίνει, "μυστικός, κρυμμένος".
Η έννοια "Εσωτερισμός" δήλωνε ακριβώς την "κρυφή", την "απόκρυφη", την "μυστική" ενασχόληση με τις -όπως επικράτησε να λέγονται - "απόκρυφες επιστήμες".

    Σύμφωνα με την Μπλαβάτσκι, "απόκρυφες επιστήμες" είναι οι επιστήμες των μυστικών της φύσης -υλικής και ψυχικής, νοητικής και πνευματικής και αποκαλούνται Ερμητικές και Εσωτερικές Επιστήμες. Στην Δύση μπορεί να αναφερθεί σαν παράδειγμα η φιλοσοφία της Καμπαλά, στην Ανατολή η φιλοσοφία της Γιόγκα. Οι επιστήμες αυτές είναι, και έτσι υπήρξαν επί αιώνες, κρυμμένες από τους αμύητους, για τον προφανή λόγο ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να εκτιμηθούν από τις ιδιοτελείς τάξεις των μορφωμένων, ούτε θα μπορούσαν να κατανοηθούν από τους αμόρφωτους. Και για έναν λόγο ακόμη, επαιδή οι πρώτοι θα μπορούσαν να τις καταχραστούν για δικό τους όφελος, μετατρέποντας έτσι την θεία επιστήμη σε μαύρη μαγεία.

    Στο λήμμα "Αποκρυφιστής" της "βίβλου του Αποκρυφισμού" της Μπλαβάτσκι, από τις εκδόσεις Κέδρος, διαβάζουμε: "Αποκρυφιστής: Εκείνος που μελετάει τους διάφορους κλάδους της απόκρυφης επιστήμης. Ο όρος χρησιμοποιείται από τους Γάλλους Καμπαλιστές και η έννοια Αποκρυφισμός περιλαμβάνει ολόκληρη την γκάμα των ψυχολογικών, φυσιολογικών, κοσμικών, υλικών και πνευματικών φαινομένων. Από την λέξη occultus - κρυμμένο ή μυστικό. Αναφέρεται συνεπώς στην μελέτη της Καμπαλά, της Αστρολογίας, της Αλχημείας και όλων των Αποκρύφων Επιστημών".

    Παρατηρούμε λοιπόν ότι ,έχει γίνει στο παρελθόν τουλάχιστον ένας προσδιορισμός του Εσωτερισμού, περιορίζοντας μερικά το συνολικό εύρος των Εσωτερικών Επιστημών, όπως και έχει φτάσει και μέχρι τις μέρες μας ο διαχωρισμός του Εσωτερισμού σε Αποκρυφισμό και Μυστικισμό. Παρατηρώντας τις Εσωτερικές Επιστήμες που ενασχολείται ο Αποκρυφισμός, διακρίνουμε ότι, κατά κανόνα, αναφέρονται Εσωτερικές Επιστήμες που "άνθισαν" στη Δύση.

    Έτσι, έφτασε με τον καιρό να γίνεται μια διάκριση ανάμεσα στις Εσωτερικές Επιστήμες που αναπτύχθηκαν περισσότερο στην Ανατολή με άλλες που αναπτύχθηκαν περισσότερο στην Δύση ή ακόμα η αναάπτυξή τους να ακολούθησε έναν διακριτά ξεχωριστό κλάδο. Δεν θεωρείται λοιπόν αδόκιμοας ο όρος "Δυτικός" ή "Ανατολικός" Εσωτερισμός, παρότι ο Εσωτερισμός είναι ένας και ενιαία μοναδικός, όπως δεν θεωρείται αδόκιμος ο όρος "Νέος κόσμος" σε σχέση μια την μοναδικότητα του ενός και μόνου κόσμου. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τον Άνεμο, για τον οποίο θεωρώ ότι δεν τον ξεχωρίζει καταχρηστικά ο άνθρωπος σε Βοριά (ψυχρό και κρύο άνεμο), σε Νοτιά (θερμό και ζεστό άνεμο) κλπ.

Στάλθηκε στις 5/12/2007

Επειδή όμως με ενδιαφέρει  να γνωρίσω περισσότερα γι' αυτό που λέγεται -καταχρηστικά έστω -  "δυτική εσωτερική παράδοση", θα χαιρόμουν αν μπορούσα να έχω απάντηση στα εξής:

Ποιές οι Πηγές της δυτικής εσωτερικής παράδοσης; Από πού αντλούν οι δυτικοί στοχαστές το υλικό που καταγράφουν ή μεταδίδουν προφορικά;  Χρονολογίες; Ποιά είναι τα παλαιότερα κείμενα που έχουν εμφανισθεί στη  Δύση (κοινώς γνωστά ή γνωστά μόνο σε εσωτερικούς κύκλους).    Οι πηγές της Δυτικής εσωτερικής Παράδοση, προσπερνώντας τις πλούσιες μυθολογικές αναφορές και στεκόμενοι μόνο σε τεκμηριωμένες ιστορικές αναφορές, βρίσκονται κατ' αρχήν στους "Ιερούς Λόγους" του θεολόγου Ορφέα, χρονικά αρκετά παλαιότερα από την εποχή του Τρωικού πολέμου, στη συνέχεια στα βαθυστόχαστα εσωτερικά Έπη του Ομήρου (Ιλιάδα και Οδύσεια, τα οποία συνέταξε -όπως απέδειξε ο Otto Kern- "λεηλατώντας" τους Ορφικούς Ύμνους) κατά τον όγδοο περίπου αιώνα, μετέπειτα ιστορικά, στην "Θεογονία" και στο "Έργα και Ημέρες" του Ησίοδου (ο οποίος ενέπνευσε την μεγάλη εσωτερίστρια Έλενα Μπλαβάτσκι στα όσα αποκάλυψε περί των ανθρωπίνων φυλών) και μετά τον έβδομο αιώνα, στους λοιπούς μεγάλους ποιητές από τους οποίους ξεχώρισαν ο Αλκμάνας και ο Πίνδαρος.

    Η ιστορία μνημονεύει -και οι μετέπειτα φιλόσοφοι των κλασσικών χρόνων κάνουν συχνές αναφορές- τα έργα μεγάλων διδασκάλων, μυστών και σοφών της αρχαιότητας, όπως των Αγλαόφημου, Επιμενίδη του Κρήτα, Φερεκύδη εκ Σύρου, του Σκύθη Άβαρη, Αριστέα, Ερμότιμου κλπ, των οποίων όμως τα έργα δεν διασώθηκαν. Αυτοί οι αξιομνημόνευτοι μεγάλοι Μύστες απετέλεσαν τους διδασκάλους των αθάνατων φιλοσόφων της κλασσικής και ανεπανάληπτης εποχής της αρχαιότητας, όπως των Ήράκλειτου, Πυθαγόρα, Θαλή, Παρμενίδη, Ξενοφάνη, Εμπεδοκλή, Πλάτωνα, Δημόκριτου, Αριστοτέλη και εν γένει ολάκερων σχολών εσωτερικής και εξωτερικής φιλοσοφικής σκέψης, όπως των Ελεατών, των Φυσικών, των Κυνικών, των Στωικών, των Επικούρειων....

    Σε πλειάδα διδασκάλων ως παραπάνω, στηρίχθηκε και στηρίζεται ο Δυτικός Εσωτερισμός και δεν υπάρχει Εσωτερική επιστήμη που να στερείται αναφορών τουλάχιστον στα έργα του Πλάτωνα. Από τον Πλάτωνα και εντεύθεν θα δημιουργηθεί μια ολόκληρη σχολή φιλοσοφικής σκέψης - ο Νεοπλατωνισμός- όπου με τα έργα του που απαρτίζουν κατά κόρον τα Ερμητικά κείμενα, θα αποτελέσει τον έναν από τους τρεις πυλώνες που στηρίζεται ολόκληρος ο δυτικός εσωτερισμός. Οι άλλοι δύο πυλώνες, η Αλχημεία -στοιχεία της οποίας ανευρίσκονται πλούσια στα έργα του Πλάτωνα και του Δημόκριτου, αλλά ουσιαστικά οργανώνεται κατά τα Ελληνιστικά χρόνια κάτω από τις διδασκαλίες του Ζώσιμου του Πανωπολίτη- και η Καμπαλά, αποτελούν το εύφορο έδαφος από όπου αναβλύζουν και ζωοποιούνται τα ύδατα της γνώσης του αποκαλούμενου Δυτικού Εσωτερισμού. Δυστυχώς για την Καμπαλά, έχει παγιωθεί σχεδόν μια διαστρεβλωτική παραφιλολογία σχετικά με την ουσία της φιλοσοφίας της και τις ρίζες της, αλλά το θέμα αυτό χρήζει ξεχωριστής διερεύνησης.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2007, 11:33:44 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 550
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Δυτική Εσωτερική Παράδοση
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 06, 2007, 23:29:33 »
ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΡΦΕΑ,ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΧΩΡΟ!!
   ΑΠΟΚΡΥΦ-ΙΣΜΟΣ-ΙΣΤΗΣ-ΨΗ-ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ!!
     ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΜΕΛΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ-ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ-ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΣ
                ΤΟΥ ΑΠΟ -ΚΡΥΦ-ΙΣΜΟΥ!!
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΗΣ
                 ΕΠΟΧΗΣ -ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Ρ Ο Δ Ο Υ ΚΑΙ ΤΟΥ Σ Τ Α Υ ΡΟ Υ
ΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΤΟΥΣ Δ Ε Λ Φ Ο Υ Σ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΤΟ !!
 ΑΡΓΟΤΕΡΑ , ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Η ΤΕΧΝΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΚΤΗΣΕ
                       ΕΥΡΥΤΕΡΗ  ΣΗΜΑΣΙΑ.
 ΕΓΙΝΕ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ-ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑ-ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ!!
                   ΓΝΩΣΗ=ΜΝΗΜΗ
Ο ΠΛΑΤΩΝ ΕΙΠΕ Η ΜΝΗΜΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ
                    ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ
ΤΗΝ Ο Υ Σ Ι Α Ν ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΤΗ!!
 ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΣΚΥΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Μ Ε Σ Α  Τ Ο Υ , ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ
                    ΤΟΝ Ε Α Υ Τ Ο  ΤΟΥ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Ν Ο Υ  ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ
                 ΤΙΣ ΑΠΟ-ΚΡΥ-ΦΕΣ ΙΔΕΕΣ
 ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ
                ΤΟΝ  ΣΩΚΡΑΤΗ ,ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
                       ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ  ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ.
 Ο ΜΠΡΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗ ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ!!
 Ο ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ !!
 ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ -ΙΔΕΕΣ -ΕΝΝΟΙΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ !!!  ΑΠΟ-ΚΡΥ-ΠΤΟΥΝ!!
ΤΙ ??- ΜΥΘΩΔΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!
     Η ΜΝΗΜΗ ΚΡΥ-ΒΕΤΑΙ -ΑΠΟ-ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ
 ΦΙ-ΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΙΔΕΑΛ-ΙΣΜΟΥ!!
  Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΑΠΟ-ΚΡΥ-ΠΤΕΤΑΙ!!
   Ο ΜΠΡΟΥΝΟ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ
 ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΜΟΣΕΝΙΓΚΟ
             ΤΖΙΟΒΑΝΙ  ΜΟΣΕΝΙΓΚΟ!!
             ΕΠ ΑΜΟΙΒΗ!!!!!
   ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΤΟ ΠΕΝΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ
           ΤΩΝ Δ Ε Λ Φ Ω Ν ??
          -Η- ΤΟΥ ΑΠΟ-ΚΡΥ-ΦΙΣΜΟΥ??
  Φ-Ι-Λ-Ι-Α     

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.717
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Δυτική Εσωτερική Παράδοση
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 07, 2007, 12:05:51 »
    Μας αφήνει άφωνους στιγμές στιγμές αυτή η ωμή πργματικότητα και οι απίστευτες αλήθειες που αποκαλύπτονται.
    ΜΝΗΜΗ = ΓΝΩΣΗ και το μόνο που καταφέρνουμε να κάνουμε είναι ΑΝΑ - ΓΝΩΣΗ, επαναφορά της ΓΝΩΣΗΣ, Επανενθύμηση !!!!

    Το θέμα που τίθεται, ένα θέμα με τεράστιες φιλοσοφικές - αποκρυφιστικές και εν γένει εσωτερικές προεκτάσεις
αιτείται περεταίρω ανάπτυξης και ανάλυσης. Θα είμασταν ευγνώμονες, φίλε μου suida, αν θάθελες να το αναπτύξεις σε ένα άρθρο.

    Εποχή προσωκρατική - εποχή του Ρόδου και του Σταυρού !!!!
Πέραν των γλυπτών συμβόλων της εποχής εκείνης με τον Ισοσκελή Σταυρό και τα Σταυροειδή φύλλά και με τον Ρόδακα ή το Κρίνο στο κέντρο, οι ΜΝΗΜΕΣ μου είναι περιορισμένες. Αναμένουμε συνέχεια ....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.610
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Δυτική Εσωτερική Παράδοση
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 07, 2007, 13:28:46 »
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΗΣ
                 ΕΠΟΧΗΣ -ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Ρ Ο Δ Ο Υ ΚΑΙ ΤΟΥ Σ Τ Α Υ ΡΟ Υ

Υπάρχουν δυνατές μνήμες μιας εποχής πριν την επικράτηση του Χριστιανισμού στον δυτικό κόσμο, όπου οι άνθρωποι λάτρευαν την ΘΕΟΤΗΤΑ, την μητέρα φύση - ΓΑΙΑ.  Μετέπειτα επικράτησε η Ηρωική Εποχή, η αρσενική ενέργεια ενδυνάμωσε, τόσο, που έπνιξε την θήλυ αρχή, και γέννησε πολέμους, συγκρούσεις και δογματισμούς.

Η εποχή του υδροχόου, μας καλεί να εναρμονίσουμε τον Θεό-Πατέρα (μέσω του Μονοθεϊσμού) και τη παλαιά Θεότητα-Μητέρα (μέσω του Παγανισμού), θέτοντας στον θρόνο μαζί, ενωμένο, το πρωταρχικό ζεύγος αρχετύπων Γονέων της Ανθρώπινης Ψυχής.

Είναι αναγκαία και επείγουσα, η βαθιά μελέτη και ο ορισμός των ορθών ιδεολογικών – θεολογικών αρχών, έτσι ώστε να επέλθει η ‘Ιαση είτε ατομικά είτε συλλογικά ως κοινωνία.

Για τον λόγο αυτό χρειάζεται να μελετήσουμε όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες, με κυρίαρχη τον Χριστιανισμό, τον οποίο βιώσαμε στον πολιτισμό μας, αλλά και να ερευνήσουμε σε βάθος την παγανιστική αντίληψη της Μεγάλης Μητέρας, που μεταφέρθηκε μέσω του Χριστιανισμού ως την λατρεία της Παναγίας.

Και ο Χριστιανισμός αλλά και ο Παγανισμός ως κινήματα, έφεραν μία πληθώρα προβλημάτων στις κοινωνίες μας, λόγω των ακραίων και δογματικών αντιλήψεων. Η κοινωνία του σήμερα χρειάζεται να επανέλθει στην "αληθινή" αρχετυπική ουσία της Δημιουργίας και της ανθρώπινης φύσης, την Πανθεϊστική Αντίληψη, έτσι ώστε να εναρμονιστεί και πάλι η θήλυ αρχή (ΜΑ) με την αρσενική αρχή (ΡΑ), και να επέλθει η αρμονία στις ψυχές και στις ζωές των ανθρώπων.

Οι Πνευματικοί Γονείς της Ανθρώπινης Ψυχής είναι δύο, και όχι ένας, γιατί αυτό ορίζει η φύση μας. Όπως ανέφερε και η Αρχαία Ελληνική Κοσμογονία, είμαστε Παιδιά του Ουρανού και της Γης, και σε αυτήν την υγιή αντίληψη, που γέννησε το θαύμα της Ελεύθερης Σκέψης, της Δημοκρατίας, της Αδογμάτιστης Φιλοσοφίας, και των Επιστημών, χρειάζεται να επιστρέψουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2007, 14:54:07 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 550
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Δυτική Εσωτερική Παράδοση
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 07, 2007, 19:59:40 »
ΑΓΑΠΗΤΕ-ΟΡΦΕΑ -ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ??
              Ε Σ Υ !!!  ΓΙΑΤΙ??
ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΗΘΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!!! ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ
                              ΕΧΟΥΝ ΛΗΣΜΟΝΗΣΗ .
Η ΗΘΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΝΟΡΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ
   ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΝΟΗΜΑΤΑ!!
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΣΤΙΧΤΩΔΗ -ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-
                              ΤΙ ΗΘΙΚΟ  ΕΝΣΤΙΧΤΟ!!!
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ Π Ρ Ο Σ Ε Χ Τ Ι Κ Α- ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΝΣΤΙΧΤΟ!! ΤΟ  Β Ι Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ο.
   ΤΟ ΖΩΟ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΚΟ Σ Κ Ο Π Ο!!!
 ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ Γ Ε Ν Ι Κ Α-ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ!
   ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν Τ Ο Σ
ΕΙΝΑΙ Α Κ Α Μ Π Τ Α !!! ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ .!ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ.
    Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΤΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ
 ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΝΣΤΙΧΤΩΔΕΣ
    ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ!!!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ.
     Η ΕΝΣΤΙΧΤΩΔΗΣ Σ Ο Φ Ι Α ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΥΣΙΑ!!!
ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!!
     Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟ Α Τ Ο Μ Ι Κ Ο !
Η ΗΘΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΙΚΑΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ
                               Α Π Ο Δ Ε Κ Τ Ο
 ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΗΘΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ.
ΖΩΗ-ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ -ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
     Η ΗΘΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΟΝ
                               Χ Ω Ρ Ο
 ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ!! Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Α!! Ε Ξ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Α!!
      ΞΕΡΩ ΕΝΑΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.
 ΠΙΑΝΩ ΤΟ ΠΙΝΕΛΟ-ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ -ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΙΚΟΝΕΣ-
              ΟΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!!!Ο,ΤΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ -ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!!
 ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ !!!
ΑΡΧΙΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΟ-ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ
                         ΑΥΤΟ-ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ!!
 Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΤΟΥ
  Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΗΛΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ
       ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ Α ΣΥ ΝΕΙ ΔΗ ΤΟΥ  ΤΟΥ!!!
 ΕΙΘΕ ΚΑΘΕ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ....Ο Ρ Φ Ε Α Σ.!!!
 ΕΙΘΕ Η ΗΘΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΡΑ ΤΟΥ....Ο Ρ Φ Ε Α!!
 ΕΙΘΕ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΥΡΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΟΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥ ...Ο Ρ Φ Ε Α!!
  Φ-Ι-Λ-Ι-Α.
                   
     

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.610
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Δυτική Εσωτερική Παράδοση
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 15:59:00 »
Στάλθηκε στις 5/12/2007
.....

Καταρχήν, πρέπει να ομολογήσω ότι αδυνατώ να κατανοήσω έναν  Εσωτερισμό με προσδιορισμούς (δυτικός, ανατολικός ή ό,τι άλλο).

....

Τους εμπεριέχει, προκειμένου  να τους ερμηνεύσει, να τους  κατανοήσει και εντέλει να τους συνθέσει.

Ο άνθρωπος διαχωρίζει με στόχο την κατανόηση και την εκ' νέου επανασύνθεση...

Στάλθηκε στις 5/12/2007
Ποιές οι Πηγές της δυτικής εσωτερικής παράδοσης;

Η πηγή της δυτικής εσωτερικής παράδοσης, είναι η τάση να κατανοήσει ορθολογιστικά, να επιστημονικοποιήσει τον άυλο κόσμο του μικρόκοσμου και του μακρόκοσμου.

Η Ανατολή θέλει απλά να βιώσει μέσω διαλογισμού υπερβατικές καταστάσεις.
Η Δύση θέλει μέσω του βιώματος να χτίσει επιστήμη.

Η Ανατολή έχει ταυτιστεί περισσότερο με τον Μυστικισμό, και η Δύση με τον αποκρυφισμό.

Το Σύμπαν είναι χτισμένο πάνω σε δίπολα... για να υπάρχει κίνηση - Ζωή....

Έτσι και ο πολιτισμός της ανθρωπότητας, όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος, έχει χωριστεί σε δεξί ημισφαίριο (παθητικότητα) και σε αριστερό (ενεργητικότητα).

Για να προσεγγίσουμε την Σοφία, χρειάζεται να εναρμονίσουμε και να συνθέσουμε τους δύο πόλους.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 10, 2007, 16:05:13 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Έα

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 11
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Δυτική Εσωτερική Παράδοση
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 20:27:39 »

...

Ας  φέρω η ίδια τις λέξεις ξανά:


"Το "σημείο" που -όπως ανέφερα στο τελευταίο μου μήνυμα, θα ήθελα να δούμε περισσότερο σχετίζεται με τον όρο "δυτική εσωτερική παράδοση" ή  "δυτικός εσωτερισμός".

Καταρχήν, πρέπει να ομολογήσω ότι αδυνατώ να κατανοήσω έναν  Εσωτερισμό με προσδιορισμούς (δυτικός, ανατολικός ή ό,τι άλλο). Εφόσον ΕΙΝΑΙ Εσωτερισμός, δεν μπορεί παρά να αφορά την Αλήθεια που βρίσκεται πέρα από εξωτερικούς διαχωρισμούς, μολονότι με κάποιον τρόπο τους εμπεριέχει.

Τους εμπεριέχει, προκειμένου  να τους ερμηνεύσει, να τους  κατανοήσει και εντέλει να τους συνθέσει.

Επειδή όμως με ενδιαφέρει  να γνωρίσω περισσότερα γι' αυτό που λέγεται -καταχρηστικά έστω -  "δυτική εσωτερική παράδοση", θα χαιρόμουν αν μπορούσα να έχω απάντηση στα εξής:

Ποιές οι Πηγές της δυτικής εσωτερικής παράδοσης;
Από πού αντλούν οι δυτικοί στοχαστές το υλικό που καταγράφουν ή μεταδίδουν προφορικά; 
Χρονολογίες;
Ποιά είναι τα παλαιότερα κείμενα που έχουν εμφανισθεί στη  Δύση (κοινώς γνωστά ή γνωστά μόνο σε εσωτερικούς κύκλους).

Οι ερωτήσεις είναι συγκεκριμμένες και τα άρθρα που με έχετε παραπέμψει δεν έχουν τις απαντήσεις."

-----------------
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Οι "τεκμηριωμένες ιστορικές αναφορές" (οι οποίες ούτως ή άλλως επιδέχονται διάφορες ερμηνείες μεταξύ σοβαρών ερευνητών...), κάπου σταματούν, και εκεί φαίνεται ότι υποχρεούμαστε να προβούμε σε παραδοχές
πέρα των ορίων της επιστήμης και της απόδειξης.

Το ερώτημα λοιπόν που λογικά ανακύπτει, όσον αφορά την Εσωτερική / Φιλοσοφική Γνώση,
είναι το εξής:

Αυτοί οι μεγάλοι, πρωτοεμφανιζόμενοι στην ιστορία, Μύστες και Σοφοί, τα ονόματα των οποίων ανέφερες Ορφέα,
πώς έμαθαν;

Τι πιστεύεις, γνωρίζεις, ή αποδέχεσαι ως πιθανότητα;


Rose_777...

Παράθεση
Για να προσεγγίσουμε την Σοφία, χρειάζεται να εναρμονίσουμε και να συνθέσουμε τους δύο πόλους.

 :)


Χαιρετώ σας!


Έα

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 11
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Δυτική Εσωτερική Παράδοση
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 21:07:39 »

Όσον αφορά αυτήν την εκτίμηση:

Παράθεση
στο "Έργα και Ημέρες" του Ησίοδου (ο οποίος ενέπνευσε την μεγάλη εσωτερίστρια Έλενα Μπλαβάτσκι στα όσα αποκάλυψε περί των ανθρωπίνων φυλών)

Η Μπλαβάτσκυ επαναλαμβάνει : ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ,
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΝΩΝΕΙ"

Εκτιμώ πως είναι μεγαλειώδες να μπορείς να συλλέγεις "λουλούδια" και να τα συνδυάζεις ορθά και αρμονικά!
Απαιτούνται ικανότητες ιδιαίτερες, και Πηγές έμνευσης μη εύκολα προσβάσιμες στον αμύητο...
Και με δεδομένο ότι τα "λουλούδια" για να έχουν αξία πρέπει να κρατούν την Ζωντάνια τους και το Άρωμά τους...
καταλαβαίνει κανείς την δυσκολία του εγχειρήματος.

Γνωστό είναι εξάλλου ότι η Μυστική Δοξασία (όπου αναλύονται, συν τοις άλλοις, και οι ανθρώπινες φυλές) έχει ως κεντρικό άξονα ένα από τα αρχαιότερα κείμενα στον κόσμο: Τις στάντζα των Ντζιάν (η αποδοχή του οποίου  επαφίεται περισσότερο στην ενόραση του ερευνητή και πολύ λιγότερο στην συνηθισμένη αντίληψη).

:)
Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.610
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Δυτική Εσωτερική Παράδοση
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 15:21:29 »
Αγαπητή 'Εα,

καλοσώρισες στο Ροδοσταυρικό μας Φόρουμ, και ευχόμαστε καρποφόρους διαλόγους.


Η Μπλαβάτσκυ επαναλαμβάνει : ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΝΩΝΕΙ"

Συμφωνώ!   :)


Αυτοί οι μεγάλοι, πρωτοεμφανιζόμενοι στην ιστορία, Μύστες και Σοφοί, τα ονόματα των οποίων ανέφερες Ορφέα, πώς έμαθαν;

Αγαπητή 'Εα,

έμαθαν με τον ίδιο τρόπο που μαθαίνουμε και εμείς.  Ερεύνησαν την Παράδοση της τότε κοινωνίας τους, ο καθένας μέσα από το δικό του μονοπάτι, και παντρεύοντας την πληροφόρηση που έλαβαν, με την προσωπική τους διατριβή και εμπειρία, πρόσθεσαν στην Παράδοση για τις επόμενες γενεές...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 11, 2007, 15:24:03 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/