Αποστολέας Θέμα: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός  (Αναγνώστηκε 23376 φορές)

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 27, 2007, 11:52:26 »
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα


"...Θα ήταν ανόητο να ισχυριστούμε πως η προσευχή είναι παράλογη, επειδή δεν είναι δυνατόν για έναν άνθρωπο, με την πραγματοποίησή της, να πείσει τον Θεό ν' αλλάξει τα σχέδιά Του.

Ο Θεός δημιουργεί προκαθορισμένα και εκ των προτέρων γνωστά αποτελέσματα, δια της μεσολαβήσεως των δυνάμεων της φύσεως, επειδή όλα αυτά αποτελούν δικές Του δυνάμεις.

Αυτές που κατέχουμε εμείς, αποτελούν μέρος αυτών των δυνάμεων. Η Ελευθερία δράσεως που έχουμε καθώς και η Θέλησή μας, αποτελούν δυνάμεις.

Επειδή δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που έχει ήδη προκαθοριστεί, δεν σημαίνει ότι ξαφνικά παύουμε να κανουμε προσπάθειες είτε για να αποκτήσουμε πλούτη ή ευτυχία, είτε για να επιμηκύνουμε τη ζωή και να διατηρηθούμε σε καλή υγεία.

Ακόμη κι εαν είναι προκαθορισμένη αυτή η προσπάθεια, δεν παύει να είναι η δική μας προσπάθεια που γίνεται με την ελεύθερη θέλησή μας.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο προσευχόμαστε. Η θέληση είναι μια δύναμη. Η σκέψη είναι μια δύναμη. Η προσευχή είναι μια δύναμη.

Γιατί λοιπόν να μην αποτελεί νόμο του Θεού ότι η προσευχή, όπως η Πίστη και η Αγάπη, θα έχει επίσης τ' ανάλογα αποτελέσματα?

Ο άνθρωπος δεν πρέπει να θεωρήσει πως αποτελεί το σημείο εκκινήσεως (της Δημιουργίας), ή ότι η πρόοδος αποτελεί τον τελικό στόχο, χωρίς αυτές τις δύο μεγάλες δυνάμεις που επενεργούν, την Πίστη και την Αγάπη.

Η Προσευχή  έχει μεγαλείο. Οι παρακλητικές και θορυβώδεις δεήσεις είναι αξιολύπητες. Εαν αρνηθούμε την αποτελεσματικότητα της προσευχής είναι σαν να αρνούμαστε την αποτελεσματικότητα της Πίστεως, της Αγάπης και της Προσπάθειας.

Όπως το χέρι μας, που κινείται απο τη βούλησή μας, εαν πετάξει ένα βότσαλο στον ωκεανό, τα αποτελέσματα που θα παραχθούν ποτέ δεν σταματούν, έτσι, και κάθε λέξη που εκφέρουμε, καταγράφεται αιώνια πάνω στον αόρατο αιθέρα...." (σ. 20)
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 29, 2007, 12:54:27 »
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα


"...Κάθε Στοά είναι ένας Ναός και σαν Ολότητα αλλά και στις Συμβολικές της λεπτομέρειες.

Το ίδιο το Σύμπαν έδωσε στον άνθρωπο το πρότυπο σχέδιο για τους πρώτους ναούς που ανεγέρθησαν προς τιμή της Θεότητας.

Η Διάταξη του Ναού του Σολομώντος, τα συμβολικά κοσμήματα που αποτελούσαν την κυρίως διακόσμησή του, ακόμη και η στολή του Μεγάλου Ιερέως, όλα είχαν αναφορές στην διάταξη του Σύμπαντος όπως το κατανοούσαν τότε.

Ο Ναός περιείχε πολλά εμβλήματα των εποχών - τον ήλιο, την σελήνη, τους πλανήτες, τους αστερισμούςτης Μεγάλης και της Μικρής Άρκτου, τον Ζωδιακό Κύκλο, καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία του Σύμπαντος.

Ο Διδάσκαλος αυτής της Συμπαντικής Στοάς είναι ο Ερμής, ενώ ο Κχουρούμ (Khurum) (Χιράμ), που είναι ένα απο τα φώτα της, είναι ο αντιπρόσωπός του.

Για περισσότερες εξηγήσεις που αφορούν το συμβολισμό των ουρανίων σωμάτων, των ιερών αριθμών, του ναού και των λεπτομερειών του, θα πρέπει να περιμένετε υπομονετικά μέχρι να εξελιχθείτε στον Τεκτονισμό.

Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να εξασκείτε την διάνοιά σας, ερευνώντας όλον αυτό τον συμβολισμό μόνοι σας.

Η μελέτη και αναζήτηση της ορθής ερμηνείας των Συμβόλων του Σύμπαντος είναι η Εργασία του Σοφού και του Φιλοσόφου, αποτελεί δε την αποκρυπτογράφηση της γραφής του Θεού και την διείσδυση στις σκέψεις Του.

Όλα αυτά τα θέματα ερωτώνται και απαντώνται μέσα απο την διδασκαλία μας στην Στοά...
" (σ.21)

Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 29, 2007, 13:12:50 »
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα


"...Θεωρείται (η Στοά) πως στηρίζεται επι τριών μεγαλοπρεπών στηλών.

Την ΣΟΦΙΑ, την ΔΥΝΑΜΗ ή ΙΣΧΥ και το ΚΑΛΛΟΣ, που αντιπροσωπεύονται απο τον Σεβάσμιο Διδάσκαλο, τον Πρώτο Επόπτη και τον Δεύτερο Επόπτη, ενώ λέγεται πως αυτές είναι οι στήλες που στηρίζουν την Στοά, "διότι η Σοφία, η Ισχύς και το Κάλλος είναι η τελείωση κάθε πράγματος και τίποτα δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς αυτές".

"Επειδή", λέγει το Τυπικό της Υόρκης , "είναι αναγκαίο να υπάρχει Σοφία για να συλλάβει, Ισχύς για να στηρίξει, και Κάλλος για να κοσμήσει όλα τα μεγαλειώδη και σημαντικά εγχειρήματα"...." (σ.21)
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 29, 2007, 13:24:18 »
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα


"...Η Σοφία και η Δύναμις της Θεότητος βρίσκονται σε ισορροπία. Οι νόμοι της φύσεως και οι ηθικοί νόμοι δεν είναι απλές δεσποτικές εντολές της Παντοδύναμης θελήσεώς Της, γιατί τότεθα μπορούσαν να αλλαχθούν απο Αυτήν και η τάξη να γίνει αταξία, το καλό και το σωστό να γίνουν κακό και λάθος, η ειλικρίνεια και η εντιμότητα να μετατραπούν σε ελαττώματα και ο δόλος, η αχαριστία και η απάτη να μετατραπούν σε αρετές.

Η Πανίσχυρη Δύναμη, αιώνια και αυθύπαρκτη, δεν μπορεί να εξαναγκασθεί σε στασιμότητα.

Οι κανόνες και οι νόμοι Της εξελίσσονται. Οι νόμοι του Θεού δεν είναι υποχρεωτικοί σ' εμάς επειδή αποτελούν τα θεσπίσματα της ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΤΟΥ ή την έκφραση της ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ, αλλά γιατί εκδηλώνουν την άπειρη ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ.

Δεν είναι σωστοί επειδή είναι οι Νόμοι Του,αλλά είναι σωστοί επειδή ως Νόμοι είναι ακριβοδίκαιοι. Απο την ισορροπία της άπειρης σοφίας και της άπειρης ισχύος, προκύπτει τέλεια αρμονία στο φυσικό και στο ηθικό Σύμπαν.

Η Σοφία, η Ισχύς και η Αρμονία, αποτελούν μια Τεκτονική τριάδα.

Έχουν και άλλες βαθύτερες έννοιες που μπορεί κάποια στιγμή να σας αποκαλυφθούν..." (σ.22)
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 29, 2007, 13:28:55 »
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα


"...Η αρμονία σε αυτό, όπως και σε όλα τα Θεία, τα υλικά και τα ανθρώπινα, είναι το αποτέλεσμα της ισορροπίας, της κατανοήσεως και της αντιρρόπου δράσεως των αντιθέτων.

Μια και μόνη Σοφία πάνω απο όλα αυτά κρατά την ακίδα της πλάστιγγας.

Η εναρμόνιση του ηθικού νόμου, της ανθρώπινης ευθύνης και της ελευθερίας της βουλήσεως με την απόλυτη ισχύ του Θεού, καθώς και η ύπαρξη του κακού μέσα στην απόλυτη Σοφία, την Αγαθότητα και το Έλεος, είναι τα μεγαλύτερα αινίγματα της Σφιγγός...." (σ.22)

Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 31, 2007, 19:31:00 »
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα


"...Το πρώτο (ο Γνώμων) λοιπόν είναι ένα Σύμβολο των εννοιών που αναφέρονται στην γη και το σώμα, ενώ το δεύτερο (ο Διαβήτης) χρησιμοποιείται επίσης στην επιπεδοτριγωνομετρία για την δημιουργία καθέτων γραμμών.

Άρα λοιπόν, αυτό σας υπενθυμίζει, πως αν και σε αυτό τον βαθμό και τα δύο σημεία του Διαβήτη βρίσκονται υπό τον Γνώμονα, τώρα ασχολείστε μόνον με την Ηθική και Πολιτειακή έννοια των Συμβόλων και όχι με τις Φιλοσοφικές και Πνευματικές τους έννοιες.

Παρ' όλα αυτά το Θείο αναμειγνύεται πάντοτε με το Ανθρώπινο, το Γήινο αναμειγνύεται πάντοτε με το Πνευματικό και υπάρχει πάντοτε κάτι το πνευματικό και στις πιο συνηθισμένες  πράξεις της ζωής μας.

Τα έθνη δεν είναι μόνο πολιτικά σώματα αλλά και πολιτικές ψυχές και αλίμονο στους ανθρώπους που αναζητώντας μόνον την υλική δομή λησμονούν πως υπάρχει και η ψυχή.

Τότε έχουμε μια φυλή απολιθωμένη απο το δόγμα, το οποίο προϋποθέτει την απουσία ψυχής και την παρουσία μόνον μνήμης και ενστίκτου, ή ηθικώς διεφθαρμένης απο το χρηματικό κέρδος.

Τέτοια φύση δεν μπορεί ποτέ να οδηγήσει σε πολιτισμική ανύψωση. Όταν γονατίζουμε εμπρός απο το είδωλο ή το χρήμα, ατροφούν οι μυς με τους οποίους περπατάμε και η θέληση με την οποία κινούμαστε.

Η απορρόφηση της συνειδητότητας απο το ιερατείο ή το εμπόριο μειώνει την ακτινοβολία ενός λαού, μειώνει τον ορίζοντά του με την υποβάθμιση του επιπέδου του και του στερεί την κατανόηση του συμπαντικού στόχου του, να είναι δηλαδή ταυτόχρονα ανθρώπινος και Θεϊκός, κάτι το οποίο δημιουργεί τα έθνη - αποστόλους.

Οι ελεύθεροι άνθρωποι ξεχνώντας ότι έχουν μια ψυχή που θα πρέπει να φροντίσουν, καταναλώνουν όλες τους τις δυνάμεις για την υλική τους βελτίωση.

......

Εαν οι άνθρωποι, όπως ένα αστέρι, έχουν το δικαίωμα της εκλείψεως, τότε το φως θα πρέπει να επιστρέψει.

Η έκλειψη δεν θα πρέπει να εκφυλιστεί σε νύχτα...." (σ.26 - 27)
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2007, 14:41:46 »
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα"...Ο Τεκτονισμός έχει το δεκάλογό του, ο οποίος αποτελεί νόμο για τους μυημένους του. Οι Δέκα Εντολές του είναι οι παρακάτω:

Ι.   Ο Θεός είναι Αιώνιος,Παντοδύναμος, Πάνσοφος,Υπερτάτη ΔΙΑΝΟΙΑ και Ατελεύτητος Αγάπη.

     Θα Τον λατρέψεις, θα Τον σέβεσαι και θα Τον αγαπάς.

     Θα Τον τιμάς τηρώντας τας αξίας Του!

ΙΙ.  Η Θρησκεία σου πρέπει να σε ωθεί εις το να πράττεις το αγαθόν ως ευχαρίστησιν και ουχί ως καθήκον.

     Δια να αποκτήσεις την φιλίαν του σοφού ανδρός, οφείλεις να υπακούεις εις τας υποδείξεις του.

     Η ψυχή σου είναι αθάνατος. Δεν θα πράξεις τι, το οποίον θα την ευτελίσει.

ΙΙΙ. Θα μάχεσαι πάντοτε εναντίον του ελαττώματος.

     Δεν θα πράττεις εις τους άλλους ότι δεν επιθυμείς να πράττουν εις σε.

     Θα υποτάσσεσαι εις το πεπρωμένον σου και θα διατηρείς άσβεστον το φως της Σοφίας.

ΙV. Θα τιμάς τους γονείς σου.

     Θα σέβεσαι και θα αποτίης φόρον τιμής εις τους ηλικιωμένους (γέροντας).

     Θα καθοδηγείς τους νέους.

     Οφείλεις να προστατεύεις και να υπερασπίζεσαι την παιδικήν αθωότηταν.

V.  Οφείλεις να δίδεις χαρά εις την σύζυγόν σου και εις τα τέκνα σου.

     Θα αγαπάς την πατρίδα σου και θα υπακούεις εις τους νόμους της.

VI. Ο φίλος σου θα είναι δια σε, ο δεύτερος εαυτός σου.

     Η δυστυχία δεν θα σε αποξενώσει απο αυτόν.

     Οφείλεις να πράττεις εις την μνήμην του ότι θα έπραττες δια αυτόν, εαν έζη.

VII.Θα αποφεύγεις και θα απομακρύνεσαι απο ανειλικρινήν φιλίαν.

     Θα αποφεύγεις πάσαν υπερβολήν.

     Θα αποφεύγεις απο αιδώ κάθε τι, που θα αμαυρώσει την μνήμη σου.

VIII.Δεν θα επιτρέψεις να σε κατακυριεύσουν τα πάθη σου.

      Τα πάθη των άλλων θα γίνονται επωφελή μαθήματα δια σε.

      Θα είσαι επιεικής δια τα σφάλματα των άλλων.

ΙΧ.  Θα ακούς πολλά! Θα ομιλείς ολίγον. Θα πράττεις αγαθώς.

      Θα συγχωρείς τας αδικίας.         

      Θα ανταποδίδεις καλόν έναντι του κακού.

      Δεν θα χρησιμοποιείς επι κακώ ούτε την δύναμίν σου ούτε την υπεροχήν σου.

Χ.   Θα μελετήσεις τον άνθρωπον. Ούτως θα γνωρίσεις καλύτερον τον εαυτόν σου.

      Θα επιζητείς πάντοτε την αρετήν.

      Θα είσαι δίκαιος.

      Απόφυγε την αργία! ...."


 (σ. 32 -34)
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2007, 15:10:48 »
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα"...Ο Τεκτονισμός έχει το δεκάλογό του, ο οποίος αποτελεί νόμο για τους μυημένους του. Οι Δέκα Εντολές του είναι οι παρακάτω:

Ι.   Ο Θεός είναι Αιώνιος,Παντοδύναμος, Πάνσοφος,Υπερτάτη ΔΙΑΝΟΙΑ και Ατελεύτητος Αγάπη.

     Θα Τον λατρέψεις, θα Τον σέβεσαι και θα Τον αγαπάς.

     Θα Τον τιμάς τηρώντας τας αξίας Του!

ΙΙ.  Η Θρησκεία σου πρέπει να σε ωθεί εις το να πράττεις το αγαθόν ως ευχαρίστησιν και ουχί ως καθήκον.

     Δια να αποκτήσεις την φιλίαν του σοφού ανδρός, οφείλεις να υπακούεις εις τας υποδείξεις του.

     Η ψυχή σου είναι αθάνατος. Δεν θα πράξεις τι, το οποίον θα την ευτελίσει.

ΙΙΙ. Θα μάχεσαι πάντοτε εναντίον του ελαττώματος.

     Δεν θα πράττεις εις τους άλλους ότι δεν επιθυμείς να πράττουν εις σε.

     Θα υποτάσσεσαι εις το πεπρωμένον σου και θα διατηρείς άσβεστον το φως της Σοφίας.

ΙV. Θα τιμάς τους γονείς σου.

     Θα σέβεσαι και θα αποτίης φόρον τιμής εις τους ηλικιωμένους (γέροντας).

     Θα καθοδηγείς τους νέους.

     Οφείλεις να προστατεύεις και να υπερασπίζεσαι την παιδικήν αθωότηταν.

V.  Οφείλεις να δίδεις χαρά εις την σύζυγόν σου και εις τα τέκνα σου.

     Θα αγαπάς την πατρίδα σου και θα υπακούεις εις τους νόμους της.

VI. Ο φίλος σου θα είναι δια σε, ο δεύτερος εαυτός σου.

     Η δυστυχία δεν θα σε αποξενώσει απο αυτόν.

     Οφείλεις να πράττεις εις την μνήμην του ότι θα έπραττες δια αυτόν, εαν έζη.

VII.Θα αποφεύγεις και θα απομακρύνεσαι απο ανειλικρινήν φιλίαν.

     Θα αποφεύγεις πάσαν υπερβολήν.

     Θα αποφεύγεις απο αιδώ κάθε τι, που θα αμαυρώσει την μνήμη σου.

VIII.Δεν θα επιτρέψεις να σε κατακυριεύσουν τα πάθη σου.

      Τα πάθη των άλλων θα γίνονται επωφελή μαθήματα δια σε.

      Θα είσαι επιεικής δια τα σφάλματα των άλλων.

ΙΧ.  Θα ακούς πολλά! Θα ομιλείς ολίγον. Θα πράττεις αγαθώς.

      Θα συγχωρείς τας αδικίας.         

      Θα ανταποδίδεις καλόν έναντι του κακού.

      Δεν θα χρησιμοποιείς επι κακώ ούτε την δύναμίν σου ούτε την υπεροχήν σου.

Χ.   Θα μελετήσεις τον άνθρωπον. Ούτως θα γνωρίσεις καλύτερον τον εαυτόν σου.

      Θα επιζητείς πάντοτε την αρετήν.

      Θα είσαι δίκαιος.

      Απόφυγε την αργία! ...."


 (σ. 32 -34)

"...Αυτά είναι τα ηθικά καθήκοντα ενός Τέκτονος.

Επίσης, αποτελεί καθήκον του Τεκτονισμού να βοηθήσει στην ανύψωση του ηθικού και διανοητικού επιπέδου της κοινωνίας, παρέχοντας γνώση, τροφοδοτώντας την με νέες ιδέες, υποβοηθώντας την διάνοια των νέων ν' αναπτυχθεί και θέτοντας σταδιακά το ανθρώπινο γένος σε αρμονία με το πεπρωμένο του, με την βαθμιαία διδασκαλία αξιωμάτων και την διακήρυξη θεμελιωδών νόμων..." (σ. 34)
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 11:46:26 »
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα


"...Σε αυτού του είδους το καθήκον και εργασία μαθητεύει ο Μυημένος. Δεν πρέπει να θεωρεί πως δεν είναι δυνατόν να επιφέρει καμία αλλαγή και συνεπώς ν' απογοητεύεται, με αποτέλεσμα ν' αδρανεί.

Σε αυτή την έννοια θα πρέπει να δώσουμε σημασία στην καθημερινή μας ζωή. Πολλά μεγάλα έργα κατορθώνονται με τους μικρούς καθημερινούς αγώνες της ζωής.

Μας έχει ειπωθεί ότι υπάρχει μια σθεναρή ανδρεία, που αν και αφανής, αμύνεται θαρραλέα στο σκοτάδι, εναντίον της θανάσιμης εισβολής της φτώχειας και της χυδαιότητας.

Υπάρχουν ευγενικοί και μυστηριώδεις θρίαμβοι τους οποίους δεν τους αντικρύζει το ανθρώπινο μάτι, που δεν επιβραβεύονται απο κανέναν ούτε κι εορτάζονται με τυμπανοκρουσίες.

Η ζωή, η δυστυχία, η απομόνωση, η εγκατάλειψη, η φτώχεια, αποτελούν όλα πεδία μάχης που έχουν τους ήρωές τους, - αφανείς ήρωες που μερικές φορές είναι σπουδαιότεροι απο αυτούς που δοξάζονται.

Ο Τέκτων θα πρέπει να μάχεται με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο θάρρος εναντίον αυτών των εισβολών της φτώχειας και της χυδαιότητας, που μάχονται  όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα έθνη.

Θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο, ακόμη και μέσα στο σκοτάδι, διαμαρτυρόμενος για τα κακώς κείμενα: να διαμαρτυρηθεί για τους σφετερισμούς της εξουσίας και για τις επιδρομές αυτής της Λερναίας Ύδρας που ονομάζεται Τυραννία.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τιμητικό και εύγλωττα διατυπωμένο απο την εκφορά της αλήθειας σε στιγμές αγανακτήσεως. Είναι πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να διατηρήσουν παρά να κερδίσουν την ελευθερία τους.

Οι διαμαρτυρίες υπέρ της Αληθείας είναι πάντοτε αναγκαίοι.

Το Δίκαιο πρέπει να διαμαρτύρεται συνεχώς εναντίον της αδικίας. Πραγματικά υπάρχει αιωνιότητα στο Δίκαιο.

Ο Τέκτων θα πρέπει να είναι ο Ιερέας και ο Στρατιώτης αυτού του Δικαίου..." (σ. 34)
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 1.254
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 13:25:19 »
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα


"...Ο Θεός κάνει ορατή την θέλησή Του στους ανθρώπους μέσω γεγονότων. Αυτά αποτελούν ένα δυσνόητο κείμενο γραμμένο σε μια μυστηριώδη γλώσσα.

Οι άνθρωποι τα ερμηνεύουν αμέσως  με βιασύνη, με λάθη, παραλείψεις και παρανοήσεις.

Διακρίνουμε μόνον ένα πολύ μικρό μέρος της καμπύλης του μεγάλου κύκλου! Ελάχιστες διάνοιες κατανοούν τη Θεϊκή γλώσσα. Οι πλέον οξύνοες, οι πλέον ήρεμοι, οι πιο εμβριθείς, αποκρυπτογραφούν αργά αυτά τα ιερογλυφικά και όταν φθάσουν στο τέλος του κειμένου  ίσως η ανάγκη να έχει προ πολλού περάσει.

Θα υπάρχουν τουλάχιστον είκοσι ερμηνείες τοιχοκολλημένες σε μια δημόσια πλατεία και βέβαια, οι περισσότερο λανθασμένες απο αυτές, θα είναι και οι πλέον αποδεκτές και περισσότερο δημοφιλείς.

Απο κάθε τέτοια μετάφραση δημιουργείται μια μεγάλη ομάδα και απο κάθε παρανόηση μια μικρότερη.

Κάθε μεγάλη ομάδα πιστεύει ή προσποιείται ότι κατέχει το μόνον αυθεντικό κείμενο, ενώ κάθε μικρότερη ομάδα πιστεύει ή προσποιείται ότι μόνον αυτή κατέχει το φως.

Επιπλέον, οι μικρές ομάδες είναι τυφλοί άνθρωποι που όμως σκοπεύουν ευθεία. Όποτε παρατηρείται έλλειψη λογικής στους ανθρώπους που υπεραμύνονται του δικαίου, τα λάθη μεταμορφώνονται σε άριστα βέλη που χτυπούν με μεγάλη ευστοχία και με όλη τη μεγάλη ισχύ που προέρχεται απο τον λανθασμένο λογισμό.

Αυτό, όπως ακριβώς ένα αδύνατο σημείο σε μια πανοπλία, σε κάνει τρωτό.

Συνεπώς, πολλές φορές θα στερούμαστε των απαραίτητων εφοδίων για να πολεμήσουμε το ανθρώπινο σφάλμα. Ο Ανταίος αντιστάθηκε πολύ χρόνο στον Ηρακλή, ενώ τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεπηδούσαν τόσο συχνά όσο περισσότερο κόβονταν.

Είναι άτοπο να θεωρούμε ότι το Σφάλμα, τραυματισμένο, σφαδάζει απο τους πόνους και πεθαίνει στα πόδια αυτών που το λάτρεψαν.

Η Αλήθεια κατακτά αργά. Υπάρχει μια τρομερή ζωτική δύναμη στο Σφάλμα. Η Αλήθεια, τις περισσότερες φορές, περνάει απαρατήρητη απο τις μάζες.

Εάν ένα σφάλμα ηττηθεί για λίγο καιρό, ορθώνεται αμέσως και μάλιστα περισσότερο ζωντανό απο ποτέ.

Δεν πεθαίνει ούτε και όταν οι επινοητές του αποβιώσουν, ενώ τα πιο ηλίθια και πλέον παράλογα λάθη είναι αυτά με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα...." (σ. 36)
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Hiram

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 31
 • Karma: 0
 • L.:P.:D.:
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2007, 16:32:48 »
ενδιαφέρουσα κουβέντα αυτή(καθότι με αφορά εμμέσως).
Αρκεί ο καθείς να'χει στο νού του πως τα γραπτά-είναι εξαιρετικά βέβαια,τονίζω- του ΔΕΝ αποτελούν το Α και το Ω του ελευθεροτεκτονισμού.


Αλλωστε π.χ. άλλο ο Γουϊλμχερστ, άλλο ο Ο.Βιρθ, άλλο και ο Α.Παϊκ...
Συμφωνούν μεν σε κύριες αρχές του ε/τ.,αλλά ο καθένας τους με ποικίλες και διαφορετικές επιροοές δε!
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.717
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 13:00:26 »
Ενδιαφέρουσα και προς συζήτηση είναι και η στάση των Ελευθεροτεκτόνων απέναντι στα γραπτά του Πάϊκ, που συνοδεύεται, από τινές με εγκωμιαστικούς ύμνους, από άλλους με αδιαφορία και από μερικούς με αποστροφή.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΜΥΘΗΡΑ

 • Μηνύματα: 160
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Α.Πάϊκ και Τεκτονισμός
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 22:30:32 »
Ι. ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο Κανόνας των Δώδεκα ιντσών και η κοινή Σφύρα


"...Η Ισχύς, όταν είναι ανεξέλεγκτη ή βρίσκεται υπό πλημμελή έλεγχο, όχι μόνον εξαντλείται άσκοπα στο κενό όπως η πυρίτιδα που καίγεται στον αέρα ή όπως ο ατμός που δεν τιθασεύεται απο την επιστήμη, αλλά μαχόμενη στα τυφλά και αφού τα χτυπήματά της συναντούν μόνο το κενό, επιστρέφουν και πλήττουν αυτή την ίδια. Είναι ερήμωση και καταστροφή.  Είναι το ηφαίστειο, ο σεισμός και ο κυκλώνας - όχι η ανάπτυξη και η πρόοδος.

......

Η τυφλή Ισχύς των ανθρώπων είναι μια δύναμη η οποία πρέπει να αποταμιεύεται και να χειραγωγείται.....

.....Θα πρέπει να καθοδηγείται απο την Διάνοια. Η Διάνοια είναι για τους ανθρώπους και για την Ισχύ τους, ότι ακριβώς η λεπτή βελόνα της πυξίδας για ένα πλοίο - η ψυχή του....

...Για να επιτεθούμε στα οχυρά που έχουν οικοδομήσει οι προλήψεις, η τυραννία και οι προκαταλήψεις, οι οποίες περιστοιχίζουν το ανθρώπινο γένος, η Ισχύς θα πρέπει να αποκτήσει Εγκέφαλο (σκέψη) και Νόμο.

Τότε μόνον τα πεπραγμένα της παράγουν μόνιμα αποτελέσματα και υπάρχει πραγματική πρόοδος. Τότε υπάρχουν και οι υψηλές κατακτήσεις.

Η Σκέψη είναι μια ισχύς ενώ η φιλοσοφία θα πρέπει να είναι η ενέργεια που να έχει ως σκοπό την βελτίωση του ανθρώπινου γένους. Τα δύο μεγάλα κινητήρια μέσα είναι η Αλήθεια και η Αγάπη.

Όταν όλες αυτές οι Δυνάμεις συνδυαστούν και καθοδηγηθούν απο την Διάνοια, ρυθμιζόμενες απο τον ΚΑΝΟΝΑ του Νόμου και της Δικαιοσύνης, καθώς και απο μια συνδυασμένη και συστηματική δράση και προσπάθεια, τότε, η μεγάλη επανάσταση που προετοιμάζεται απο την ανακύκληση και την εναλλαγή των αιώνων θα αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.

Η ΔΥΝΑΜΙΣ της ίδιας της Θεότητας βρίσκεται σε ισορροπία με την ΣΟΦΙΑ Της.

Συνεπώς το αποτέλεσμα θα είναι η ΑΡΜΟΝΙΑ.

Η αιτία που οι επαναστάσεις αποτυγχάνουν είναι επειδή δεν ρυθμίζεται σωστά η ΙΣΧΥΣ.

Γι' αυτό το λόγο οι εξεγέρσεις προέρχονται απο τα υψηλά όρη που δεσπόζουν στον Ηθικό Ορίζοντα..."  (σ. 13 - 14)


ΠΕΡΙ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΓΗΤΟΡΩΝ


 ...η ισχυς δεν ειναι ειναι ζητουμενο μια επαναστασης ,, για την σωστη ωφελιμη για τους ανθρωπους κατευθυνση μιας επαναστασης  θα πρεπει να καθοδηγειται  αυτη οχι απλα απο ισχυρες επναστατικες διανοιες κια προσωπικοτητες  αλλα απο ποιοτικα εκλεπτυσμενες φυσεις φιλοσοφημενες κι εχεφρονες ..αραα η ισχυς δεν ειναι το ζητουμενο  αλλα η ποιοτητα της ενεργειας ...σε πολυ πιο προοδευτικες κατεθυνσεις μακροπροσθεσμα μπορει να οδηγηθει μια κοινωνια απο του αδυναμους πποιοτιους ανθρωπους που αργα με μικρες ωσεις δρουν απελευθερωτικα  παρα απο τους ισχυρους σκοταδιστες αλλοτριωμενεους ανθρωπους .που εκφαζουν βιαια την ισχυρη τους βουληση δημιουργωντας κοινωνικες κρισεις επαναστασεις και ρηξεις ....μια βιαιη ριξη αιφνιδια βραχυπροθεσμη μπορει να παιε πολυ πιο πισω την κοινωνια απομια  μακροπνοη συστηματικη συνεχη ηπια επανστατικης μεθοδευμενη  προοδευτικη δρση απο μετριους κα αδυναμους ως προς την ισχυ αλλα ευγενεις ως προς την ποιοτητα  ...

...αρα η ποιοτητα κι η ευγενεια της ψυχης αυτων οπου γινονται ηγητορες εινα εκεινο που δινει στις επαναστασεις την κατευθυνση τη σωστη  και σωτηριολογικη προς την εξοδο μας απο το φαυλο κυκλο του πονου μεσα στον οποιο εχουμε εγκλωβιστει ..προφανως οταν εχουμε και  ισχυρες προσωπικοτητες και  ευγενεις ταυτοχρονα φυσεις τοτε η σωτηριλογικη απλευθερωτικη απο τον πονο δραση γινεται μεγιστη ...τοτε οι ανθρωπινςες κοινωνιες δεχονται πανισχυρες ωσεις εξελικτικες με προοδευτικη κατευθυνσεη  ...αυτο ειναι ακριβως το διακυβευμα του  μεσσιανισμου ...
 διαχρονικο
...οι επαναστασεις συχνα αποτυχαινουν οταν ελεγχονται απο σκοταδιστικες αλλοτριωμενες μη ποιοτικες προσωπικοτητες ...αποτυχια μιας επαναστσαης που εκεδηλωνεται αρχικα  ως απελευθρωτικη σημαινει οτι εκτροχιαζετια κι απομακρυνεται απο τους απελευθερωτικους κι εξισορροπητικου του πονου δικαιονομικους της στοχους..

πχ Αλκιβιαδης, Ροβεσπιερος ,Σταλιν ,Μαο κτλ

πχ οι φανατικοι αρχαιελληνιστες ειναι στην καταβαση τους  παθιασμενες με βαρυ καρμα αλλοκοτες φυσεις,,  εκδικητικες που στην πιο λαικη μορφη του  συνδεονται με τον τυπο του αμορφωτου ,βαθια αφιλοσφητου κια ανιστορητου θερμοαιμου αρχαιολαγνου  ελληναρα ...ειναι η αλλη οψη του ιδιου ψυχισμου που συνανταμε στους ορθοδοξους θρησκοληπτους του ιδουδαιοχριστινασμου ..οι δυο αυτες  κοινωνικες ομαδες θα μπορουσαν  να εμπλεξουν μια κοινωνια σε τρομερες εμφυλοσπαρακτικες περιπετειες ... και βεβαια ουτε στον ενα ουτε στον αλλο χωρο μπορει  να υπαρξει και να δρασει μια   ευγενης προσωπικοτητα ποσο μαλλον αν η ευγενεια κι η υψηλη ποιοτητα ψυχης συνδυαζεται με ισχυ -δυναμη -ενταση ψυχικη .....

...μια ισχυρη ευγενης προσωπικοτητα δε μπορει να ενταχθει  ποτε σε ενα  απο τα γνωστα υπαρχοντα φατριασμενα κοινωνικα ιδεοληπτικα καναλια ...μια ισχυρη ευγενης προσωπικοτητα δεν  μπορει να ειναι τιποτε αλλο στην εποχη μας παρα  ενας ερημιτης ενα μοναχικο κορακι -κηρυκας ...που ψαχνει τους ομοιους στην φυση του ...για να λειτουργησει συλλογικα...μια τετοια προσωπικοτηα δεν  μπορει να υπαρξει μεσα στους κολπους μιας κατετσημενης δομης ποσο μας μαλλον αν αυτη ειναι αποκρυφιστικη ... μια  ισχυρη προσωπικοτητα ευγενης δεν  θα μπλεκεται  ποτε στα γραναζια του τεκτονισμου η  του κατεστημενου χριστιανισμου η  των κομματικων μηχανισμων δεν  θα γινει ποτε μελος μιας επιδοτπυμενης  ΜΚΟ και προφανως δεν θα στελεχωσει ποτε το υπαρχον συστημα θα παραμεινει σταθερα κι επιμονα στο περιθωριο ολων αυτων των δομων ενος εκποιητικου της ζωης συστηματος διακυυβερνησης   ,..χμμ !!

...αρα μονο μεσα στο περιθωριο αυτη τη στιγμη κρυβονται ισχυρες επαναστατικες προοδευτικες δυναμεις .. ποτε θα εινα η ωρα τους αυτο το ξερει μονο η ζωη ...κι ωρα τους  δεν  ερχεται με διασημοποιηηση μεσ α πο τα γνωστα δικτυα παραπληροφορησης ...η ωρα τους ερχεται οταν ολα οσα εχουν εκεινοι  προβλεψει και προειδοποιησει περνουν σαρκα  και  οστα ...