Αποστολέας Θέμα: Φιλοσοφικό Καφενείο, ή οι πρώτες εκκλησίες του Δήμου...  (Αναγνώστηκε 1868 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.586
  • Karma: 0
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Ευτυχία και Ευδαιμονία
https://www.youtube.com/watch?v=USjTo32IOjY

Πρώτη συνάντηση του Φιλοσοφικού Καφενείου της Πόλης για την περίοδο 2015-16, που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κίνηση Πνευματικού Ακτιβισμού "ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ".
Η ακαδημαϊκή φιλοσοφία, στην γραφειοκρατική και ιεραρχική δομή του πανεπιστημίου, διδάσκεται ως ιστορία της φιλοσοφίας, παρά ως τέχνη του φιλοσοφείν. Εγκλωβισμένη στον πύργο της εξειδικευμένης ορολογίας της ασχολείται περισσότερο με σχολαστικές ερμηνείες και συγκρίσεις φιλοσοφικών θεωριών, παρά με τους σύγχρονους και ζωτικούς προβληματισμούς των ανθρώπων. Η φιλοσοφία ως τρόπος ζωής, όπως την ενσάρκωσε υποδειγματικά ο Σωκράτης, περικλείει το σκέπτεσθαι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη συνεπή συμπεριφορά εντός του κόσμου. Σκοπός του Φιλοσοφικού Καφενείου, που απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους, είναι να ξεφύγουμε από τον μουσειακό σεβασμό και τον τυπολατρικό σχολαστικισμό και να ανακαλύψουμε ξανά την ζωντάνια, τη δροσιά και τη δύναμη που κρύβεται κάτω από τον ροζιασμένο κορμό της φιλοσοφικής παράδοσης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το μπόλιασμά της στο κουρασμένο σώμα της σύγχρονης πραγματικότητας, με την εφαρμογή της στην καθημερινότητα, για να φωτίσουμε την ατομική πορεία και να ξεπεράσουμε τα κοινωνικά προβλήματα και την παγκόσμια κρίση.
Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά για να φιλοσοφήσουμε γιατί ο ανεξέταστος βίος δεν ταιριάζει σε ανθρώπινα όντα.
Ευχαριστούμε πολύ τον ακτιβιστή Δημήτρη Ποτουρίδη για την ανιδιοτελή βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.
Είσοδος όπως πάντα ελεύθερη !

Η σελίδα του Φιλοσοφικού Καφενείου στο Facebook :
https://www.facebook.com/groups/501311993340978/


Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/