Αποστολέας Θέμα: Σέκτα & Εγκλωβισμός  (Αναγνώστηκε 19144 φορές)

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Σέκτα & Εγκλωβισμός
« στις: Αυγούστου 12, 2007, 18:47:28 »
Επειδή το θέμα Εγκλωβισμός στο θέμα antiesoterica αδυνατεί να συζητηθεί ξεκάθαρα το διαχωρίζω και το μεταφέρω εδώ.


Το γενικό ερώτημα λοιπόν είναι:


"Πότε θεωρείται ότι κάποιο άτομο είναι όντως "εγκλωβισμένο" σε μια Σέκτα ή Ομάδα γενικότερα "?
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 12, 2007, 18:52:15 »
Ας υποθέσουμε πως έχουμε έναν εικοσάχρονο έφηβο που οι "ψυχοπνευματικές του ανησυχίες" τον οδήγησαν σε μια Θρησκευτική Σέκτα.

Ο νεαρός αποκόπτεται συνειδητά απο την οικογένειά του και τους κοινωνικούς του κύκλους, παρατάει τις σπουδές του και αφιερώνεται ολοκληρωτικά στην εσωτερική ζωή της Θρησκευτικής κοινότητας όπου και διαμένει και εργάζεται.


Οι γονείς του διαμαρτύρονται, αλλά αυτός επιμένει πως είναι καλά εκεί που είναι.

Οι γονείς του δεν πείθονται, επιμένουν μέχρι που ο νεαρός πλέον δεν βγαίνει ούτε καν στο τηλέφωνο - για να αποφύγει την "πίεση" των γονιών του.

Μετά και απο αυτό, οι γονείς του θεωρούν πως η "Σέκτα" του απαγορεύει οποιαδήποτε επικοινωνία με τους "εκτός κοινότητας".

Καταγγέλουν το περιστατικό στη δικαιοσύνη, ζητούν τη συνδρομή της και μια μέρα συνοδεία ψυχολόγου, δημοσίου κοινωνικού λειτουργού, δικηγόρου και με εισαγγελικό ένταλμα εισόδου στην κοινότητα πηγαίνουν, μπαίνουν και συναντώνται με το νεαρό.

Στην συνάντηση ο νεαρός συνοδεύεται απο τον δικηγόρο της κοινότητας και απο αντίστοιχα "υποστηρικτικά στελέχη" της Σέκτας.

Ο νεαρός, στις εκκλήσεις των γονέων του να "συνέλθει" και να επιστρέψει στην οικογένειά του και στην κοινωνία του απαντάει πως "νοιώθει μια χαρά μέσα στην κοινότητα" και πως "δεν θέλει να φύγει".

Οι γονείς του έχουν ενημερώσει την δικαιοσύνη πως ο γιός τους προτού πάει στην Σέκτα, είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Συνεπώς, η ομάδα των γονέων βαδίζει με το σκεπτικό πως η Σέκτα "πάτησε επάνω σε αυτή την ψυχική βάση του νεαρού", "δούλεψε επάνω σε αυτό" και του "έκανε πλύση εγκεφάλου".

Η Σέκτα απο την άλλη όμως πατάει νομικά επάνω στο γεγονός πως ο νεαρός είναι "ενήλικος" και έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Και αφού απο μόνος του επιμένει πως "είναι καλά εκεί" και "δεν επιθυμεί να φύγει" , τότε δεν τίθεται νομικό ζήτημα.


Αυτή η ιστορία έχει επαναληφθεί εκατομμύρια φορές σε όλο τον πλανήτη.


Γυρνάμε στο βασικό μας ερώτημα λοιπόν:


Ο νεαρός της ιστορίας μας είναι "εγκλωβισμένος" ή όχι?



Η ιστορία αυτή φυσικά είναι μια απο τις άπειρες παραλλαγές.

Στην ροή της συζήτησης θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη.
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 12, 2007, 18:56:37 »
Ο νεαρός της ιστορίας μας είναι "εγκλωβισμένος" ή όχι?

Σχετικά με το αν στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρει ο Avaris, ο νέος αυτός είναι εγκλωβισμένος ή όχι, έχω να πω τα εξής:

Κάθε οργανωμένη ομάδα που δεν παρουσιάζει στα μέλη της και την αντίθετη πλευρά των δεδομένων, έχει χαμένο το παιχνίδι της ειλικρίνειας. Από τη στιγμή που η ομάδα αυτή προωθεί μία νοοτροπία πως εκεί μόνον βρίσκεται η αλήθεια ή πως ο κόσμος είναι όμορφος μόνον αν μέσα σε αυτόν ανήκει και η ομάδα αυτή, ε τότε κάτι περίεργο συμβαίνει.

Σε αυτό το ζήτημα, καλό είναι να ακολουθήσουμε τον κανόνα του "τριγώνου", μιας προσέγγισης σε ένα ζήτημα όπου παρατίθεται η μία άποψη-εκδοχή, εκφράζεται και η αντίθετή της και τελικά προκύπτει-γεννάται μία τρίτη οπτική, αυτή της τελικής απόφασης. Ένα άτομο που βρίσκεται σε μία "περιορισμένη" ομάδα, εισέρχεται εκεί για κάποιον λόγο. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να μπούμε στο μυαλό του "παθόντα" και να διαγνώσουμε το τι και πως σκέφτεται. Kατά συνέπεια, ασφαλή συμπεράσματα για το πως βλέπει εκείνος τα πράγματα μπορούμε να εξάγουμε μόνον αν καθήσουμε μαζί του και μιλήσουμε βαθιά, αναλυτικά και επί μακρόν για τις υπαρξιακές του ανησυχίες. Μόνον τότε θα καταλάβουμε αν εκεί είναι εγκλωβισμένος ή επιτέλους ελεύθερος ;)

Αν εγώ βρεθώ σε μια τέτοια ομάδα, θα ζητήσω, για κάθε ζήτημα και ιδεολογικό σχήμα, να μου παραθεσούν εκτός της ισχύουσας εκδοχής που πρεσβεύει η ομάδα και κάθε άλλη πιθανή εκδοχή και άποψη για το ζήτημα. Μόνον έτσι θα μπορέσω να περάσω όλο αυτό το σύνολο πληροφοριών μέσα από το δικό μου πρίσμα, μόνον έτσι θα μάθω να σκέφτομαι, θα γίνω ενεργός νους και κατά συνέπεια μόνον έτσι θα κατανοήσω και θα συνειδητοποιήσω τη θέση μου μέσα στην ομάδα. Τότε ακριβώς θα είμαι έτοιμος και ικανός να μιλάω για αυτοδιάθεση. Αν λοιπόν η πληροφόρηση είναι μονόπλευρη και επιλεκτική, τότε κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί μέσα και την απάντηση για την πανσπερμία απόψεων θα μας την δώσει ο νεαρός της υπόθεσης. Από τα λόγια του θα κρίνουμε αν εκεί μέσα γίνεται πλύση εγκεφάλου ή αν ο ομάδα αυτή προάγει την παραγωγική (άρα και υγιή) σκέψη.

Φυσικά, τίθενται και άλλα ζητήματα πέραν της φιλοσοφικής πλευράς του θέματος, όπως η διαμονή, οι επαφές με τους γύρω του κλπ. Εγώ περιορίζω την απάντησή μου στη θέση που κρατά ο νεαρός για τα φιλοσοφικά-μεταφυσικά ζητήματα και το πως αυτά επηρρεάζουν τη ζωή του.

Αξίζει όμως να σημειώσω και κάτι ακόμα:

Μιλάμε τόση ώρα για σέκτες, μιλάμε για μικρές φιλοσοφικές ομάδες που θεωρητικά καθοδηγούν το κάθε μέλος με επιλεκτική πληροφόρηση που σκοπό έχει να γίνει το μέλος απλό φερρέφωνο της σέκτας. Πως λοιπόν το μέλος καθίσταται πρόθυμο όχι μόνον να αποδεχτεί αλλά και να προωθήσει τις διακυρρήξεις της ομάδας του; Με την τεχνική της ακύρωσης της διαδικασίας σύγκρισης των διδαχών της ομάδας με κάθε άλλη "εξώτερη" πληροφόρηση. Όσο λοιπόν το μέλος δεν έχει μέτρο σύγκρισης και αξιολόγισης με τη βοήθεια της "άλλης άποψης", σαφώς και καθίσταται αυτό που ονομάζω 3Α (αγνώμων, αδαής, αφελής).

Να δώσω και μια εφαρμογή του συγκεκριμένου επί αιώνες τώρα: Λέγε με θρησκεία Αν θέλετε, και για να μην μακρυγορώ, το τελευταίο σας το αναλύω περισσότερο στη συνέχεια :)
...spes mea in mentem est...

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 12, 2007, 19:11:39 »
Άλλο παράδειγμα:


ένας 35άχρονος μετά απο χρόνια στον εσωτερισμό έλκεται απο τον Κρίσνα.

Μπαίνει λοιπόν στην "Κοινότητά" τους, ξυρίζει το κεφάλι του, φοράει το χιτώνιο και βγαίνει στους δρόμους τακτικά υμνώντας "Χάρε Κρίσνα κλπ".

Αυτός νοιώθει υπέροχα εκεί.

Ταυτόχρονα όμως "απομακρύνεται" απο την οικογένειά του, τους φίλους και όλο τον κοινωνικό του περίγυρο.

Αφοσιώνεται ψυχή τε και σώματι στην "Νέα του οικογένεια".


Η οικογένειά του ακολουθεί τις ίδιες διαδικασίες όπως και στο προηγούμενο παράδειγμα με τον "20χρονο".

Αλλά και πάλι ο "ήρωας" της ιστορίας επιμένει πως νοιώθει "υπέροχα εκεί" και δεν θεωρεί τον εαυτό του "εγκλωβισμένο".

Αντιθέτως, η οικογένειά του με τον δικό της "υποστηρικτικό κύκλο" (δικηγόρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εκκλησία, κλπ) επιμένουν να τον χαρακτηρίζουν ως "εγκλωβισμένο" και να στρέφονται με κάθε "μέσο" ενάντια στην "θρησκευτική κοινότητα".


Είναι ή όχι "Εγκλωβισμένο" το παραπάνω άτομο?
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 13, 2007, 01:22:36 »
Συνεχίζουμε, όντως...

Το σενάριό μας μεταφέρεται κάπου στην Ελληνική επαρχία.

Χωριό χιλίων κατοίκων.

Μια συνηθισμένη χριστιανική ενορία.

Να όμως που ο νέος/α της ιστορίας μας έχει άλλες ανησυχίες.

Τον έλκει ο Εσωτερισμός.

Μπορεί άραγε να βγει και να πει πως πιστεύει στην Μετενσάρκωση, στο Κάρμα, στην μια πηγή όλων των θρησκειών, στα Ακασικά Αρχεία, στην Μαγεία, κλπ κλπ?

Εαν το κάνει, ο "κλειστός κύκλος" της μικρής αυτής κοινωνίας θα τον απομονώσει (επιεικώς) ή αλλιώς, θα τον "τσακίσει" ψυχολογικά.

Ο "ήρωάς" μας είναι ή όχι "εγκλωβισμένος"?
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 13, 2007, 15:20:11 »
Η τρίτη υπόθεση εργασίας είναι διαφορετική από τις πρώτες δύο. Θα έλεγα πως στις δύο πρώτες το ζήτημα είναι φιλοσοφικών προεκτάσεων ενώ στο τελευταίο παράδειγμα το ζήτημα είναι περισσότερο κοινωνικών προεκτάσεων.

Θέλω να πω ότι στην τρίτη περίπτωση ο νεαρός αντιμετωπίζει το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού. Εδώ λοιπόν, σε περίπτωση που ο νεαρός "τολμήσει" να αποκαλύψει τις μεταφυσικές του ανησυχίες, κινδυνεύει με απίστευτο ψυχολογικό πόλεμο από άτομα που ναι μεν τον αγαπάνε, όμως επειδή είναι υπερπροστατευτικά δεν τον αφήνουν να εκφραστεί όπως θέλει. Σε αυτή την περίπτωση σε εμπλέκεται κάποια μικρή ή μεγάλη φιλοσοφική ομάδα. Ο νεαρός βαδίζει μόνος του την ατραπό του εσωτερισμού.

Γνώμη μου; Όχι, δεν είναι εγκλωβισμένος αν κι εφόσον ορκιστεί να κρατήσει μυστική αυτή την πλευρά του. Είναι προτιμότερο για αυτόν να μείνουν οι ενασχολήσεις του στην αφάνεια γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει να τις προστατέψει, άρα και να τις συνεχίσει. Έτσι λοιπόν, το "θύμα" εδώ έχει μια επιλογή δράσης που αν και δεν του δίνει απόλυτη και πλήρη ελευθερία, τουλάχιστον δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πλήρους ακύρωσης των ενασχολήσεών του.

Φυσικά, η τελευταία αυτή περίπτωση αποτελεί ίσως το πιο συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα. Πέραν των ανθρώπων που συνειδητά ασχολούνται με τον εσωτερισμο και δεν αποκαλύπτουν δημοσίως αυτές τις ενασχολήσεις, υπάρχουν και άνθρωποι που αν και αρχκά, ως σκεπτόμενοι νόες είχαν σοβαρές αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για διάφορα θρησκευτικά ζητήματα, πάραυτα, σκεπτόμενοι τις γνωστές συνέπειες, αφέθηκαν και δεν το "έψαξαν" περισσότερο. Προτίμησαν την οικογενειακή ηρεμία και πρόδωσαν (ίσως) την εσωτερική τους ηρεμία. Σταδιακά βέβαια, όσο δεν ασχολείσαι με κάτι που σε "τρώει", αυτό το κάτι σε αφήνει και τελικά χάνεις πλήρως το ενδιαφέρον σου για ανάλυση τέτοιων ζητημάτων.

Αυτό είναι ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο τόσο στον Ελληνικό, όσο και σε κάθε άλλο χώρο όπου ανθούν τα θεοκρατικά καθεστώτα. Κατά τα άλλα βέβαια, μιλάμε για το συνταγματικό δικαίωμα της ανεξιθρησκείας ::)
...spes mea in mentem est...

pressphoto

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 44
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 29, 2008, 19:03:18 »
Εχω ακουσει απο πολλους πως αν μπλεξεις σε μια σεκτα η σε μια στοα δυσκολα ξεμπλεκεις.σε εκβιαζουν ακομα και για την ζωη σου.ισχυει αυτο?

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 29, 2008, 20:41:15 »
Εχω ακουσει απο πολλους πως αν μπλεξεις σε μια σεκτα η σε μια στοα δυσκολα ξεμπλεκεις.σε εκβιαζουν ακομα και για την ζωη σου.ισχυει αυτο?
Εγώ έχω προσωπική εμειρία από το AMORC, ΑΜΡΑ και μία Τεκτονική Στοά.  Καμία σχέση με τέτοια.

Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι θα υπάρχει κάποια στοά η οποία ειληκρινά θα προσπαθεί για την πνευματική εξέλιξη των μελών, η οποία θα καταφεύγει σε τρομοκρατία για να προστατέψει τα μυστικά της και να κρατήσει τα μέλη της.

Σίγουρα όμως θα υπάρχουν άλλες περιπτώσεις οργανώσεων που στοχεύουν να εκμεταλευτούνε τα μέλη τους.  Από αυτές να φοβάσαι.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 29, 2008, 21:10:35 από Κανένας »
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 30, 2008, 14:09:52 »
Εχω ακουσει απο πολλους πως αν μπλεξεις σε μια σεκτα η σε μια στοα δυσκολα ξεμπλεκεις.σε εκβιαζουν ακομα και για την ζωη σου.ισχυει αυτο?

Δυστυχώς σε κάθε κοινωνία, σε κάθε εποχή και σε κάθε σύστημα υπάρχουν αυτοί που εκβιάζουν και αυτοί που υποκύπτουν στους εκβιασμούς...

Συγκεκριμμένα, στο Amorc, από το οποίο παραιτήθηκα από Διαχειρίστρια Ελλάδος, εκβιάστηκα, ότι το "κοσμικό" θα με κάψει αν τα παρατήσω, και επίσης μου ζητήθηκε να αφιερωθώ παντελώς στην εταιρεία Amorc, και να μην ασχοληθώ με οποιαδήποτε άλλη σχολή... Φυσικά, όταν οι ηγέτικες φιγούρες του Amorc, ξεσκεπάστηκαν, με βαριά την καρδιά, σκεπτόμενη που είχα μπλέξει τόσα χρόνια, αποχώρησα...

Στον Τεκτονισμό, σε προηγούμενη ομάδα που συμμετείχα, εκβιάστηκα, πως αν δεν σταματήσω να διαφωνώ, με κάποια κακώς κείμενα, που έβλεπα, δεν θα έπαιρνα βαθμό.  Επίσης μας ζήτησαν πολλές φορές να μην συμμετέχουμε σε άλλη εσωτερική ομάδα, εκτός τον τεκτονισμό...

Στο ακαδημαϊκό σύστημα, πρόσφατα, καθηγήτρια μεταπτυχιακού με εκβίασε, πως αν συνεχίσω να θεωρώ πως έκανε λάθος στην διόρθωση γραπτού, δεν θα πάρω πτυχίο... Αφού την ενημέρωσα για την απρεπή της συμπεριφορά, που προσβάλει κάθε ελεύθερο ακαδημαϊκό πνεύμα, ανέφερα στην διοίκηση της σχολής, πως την επόμενη φορά που θα τολμήσει κάποιος καθηγητής να με ξαναεκβιάσει, θα γίνει επώνυμη και δημόσια καταγγελία.

Στην καθημερινότητά μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι, με διάφορους τύπους εκβιασμών, όπως λόγω ασάφειας κάποιων κρατικών νόμων, ή άλλων νομικίστικων συνθηκών, όπου βρισκόμαστε στο έλεος, κάθε δημόσιου υπαλλήλου, που στην καλύτερη περίπτωση να μας εκβιάσει για φακελάκια... Επίσης σε θέματα υγείας, η καιροσκοπία και ο οικονομικός εκβιασμός, είναι απίστευτος...

'Οσον αφορά όμως τις θρησκευτικές ή παραθρησκευτικές οργανώσεις, θεωρώ πως στην χώρα μας τουλάχιστον, ο μεγαλύτερος πνευματικός εκβιαστής, η μεγαλύτερη μορφή σέκτας, είναι ο χριστιανισμός, όπου ο κάθε αδύναμος αμαθής εκβιάζεται πως αν δεν ακολουθεί κάποιους ψευδείς αντιπροσώπους του θείου, θα καταστραφεί η ζωή του, και θα πάει στην κόλαση... Έτσι πολλοί αδύναμοι και ανυπεράσπιστοι άνθρωποι έχουν γίνει υποχείρια, παρέδωσαν περιουσίες στα χέρια καιροσκόπων του θεού, για να σωθεί η ψυχή τους...

Θέματα εκβιασμού λοιπόν, υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, και το μόνο που μας προστατεύει είναι η ΓΝΩΣΗ, και η ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 30, 2008, 14:28:02 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 30, 2008, 18:29:48 »
                 
                  Ε Κ Ε Ι Ν Ο Σ /Η....ΠΟΥ    Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ε Τ Α Ι       Ε Ν Α Ν Τ Ι Ο Ν    ΤΗΣ   Π Λ Α Ν Η Σ .....
                                                              Β Ρ Ι Σ Κ Ε Τ Α Ι
                                            Π Α Ν Ω      Σ Τ Ο Ν     Δ Ρ Ο Μ Ο    Τ Η Σ      Ε Ν Ω Σ Ε Ω Σ ....
                                            ΜΕ    ΟΛΟΥΣ    ΤΟΥΣ   ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ    ΠΟΥ    Α Γ Α Π Ο Υ Ν ....
                                     
                                                               ΤΗΝ    Α  Λ  Η  Θ  Ε  Ι  Α .......

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 31, 2008, 02:15:19 »
Rose777, Μιλάς για θύτες και θύματα, και τα χθεσινά θύματα είναι οι αυριανοί θύτες. Αυτοί που σε εκβίασαν είναι ήδη βιασμένοι. 'Οσο ανεβαίνει κανείς, επιστρέφει, εμβαθύνει όπως και να το πούμε, γίνονται πιό ισχυρές οι κόντρες από τους άλλους για τον ίδιο βέβαια είναι πιό ξεκάθαρο το φώς, γιατί αντιλαμβάνεται+ τα άλλα, αμέσως με μια ματιά τους δόλιους, και γενικά τις προθέσεις, και τους διαβάζει κλπ, επειδή διευρύνεται η συνειδησή του και η δικιά του παρουσία τους φοβίζει. Νιώθουν γυμνοί. Γι'αυτό ο νόμος είναι η Σιωπή, για τα Μεγάλα μυστήρια.
Για τους Ομίλους που ανέφερες, διότι αυτό είναι πλέον, έχει μείνει μόνο ένας απόηχος των κάποτε μυστηρίων (ιερουργιών), σήμερα είναι χώροι όπου αυξάνεται το εγώ (όχι δημιουργικά, κυριαρχία, αλλά ναρκισιστικά) η ματαιοδοξία και η μαθητεία στην δολοπλοκία (χαρακτηριστικά οπαδών) με αποτέλεσμα να γεμίζουν σάλια τους άλλους, με τους πύρινους λόγους τους κενούς κλπ, και εάν θυμάσαι, προφυλάξου από ................. γιατί σβήνει το φώς. Αυτό τους συνέβει και τους συμβαίνει, γενικά.
Εκεί που μιλάνε πολύ για θεό, ετοιμάσου να δεις το Διάβολο. (μεταφορικά να μην μας παρεξηγήση και κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται ακόμα.)
Κυριολεκτικά ζούν στον κόσμο του Matrix μέσα όμως σε ένα άλλο κόσμο Matrix.
Ο κόσμος του καθρέπτη και των ειδώλων.
Όλα είναι ένα παιχνίδι ρόλων που υποδυόμαστε, ή που υποδύεται η ψυχή μας, μεταβάλοντας λίγο την γωνία του καθρέπτη αλλάζει και το είδωλο, όπως και η ίδια η φύση υποδύεται διάφορους ρόλους και όντα. Καθρεπτίζεται δηλαδή μέσα από τα δημιουργηματά της.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2008, 03:09:42 από SERAPIS »
Per aspera ad astra

pressphoto

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 44
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 31, 2008, 11:19:12 »
Τι γνωριζεται για τον ροτοριανο ομιλο αθηνων?ειναι οντως σεκτα εσωτερισμου και αυτογνωσιας?

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 31, 2008, 14:06:34 »
Τι γνωριζεται για τον ροτοριανο ομιλο αθηνων?ειναι οντως σεκτα εσωτερισμου και αυτογνωσιας

Καταρχήν όσες σχολές ή χώροι ασχολούνται με τον εσωτερισμό και την αυτογνωσία δεν είναι σέκτες... Οι σέκτες έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία βλάπτουν τον άνθρωπο και την κοινωνία. (βλέπε http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,271.0.html)

Οι Ροταριανοί σύλλογοι, δεν είναι σχολές εσωτερισμού.  Μπορεί να έχουν ιδρυθεί από Τέκτονες, αλλά ο ρόλος τους είναι καθαρά εξωτερικός, δηλαδή ασχολούνται μόνο με φιλανθρωπίες και ανθρωπιστικές δράσεις.

Η χριστιανική εκκλησία, για λόγους ανταγωνιστικότητας, και καθαρού εμπορίου πίστης, έχει απλώσει συκοφαντικές δυσφημίσεις για όλες τις οργανώσεις που ασχολούνται με εσωτερισμό, μεταφυσική ή απλά εκδηλώνουν φιλανθρωπικές τάσεις. 
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2008, 14:13:12 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 06, 2008, 15:50:11 »
Οι Ροταριανοί σύλλογοι, δεν είναι σχολές εσωτερισμού.  Μπορεί να έχουν ιδρυθεί από Τέκτονες, αλλά ο ρόλος τους είναι καθαρά εξωτερικός, δηλαδή ασχολούνται μόνο με φιλανθρωπίες και ανθρωπιστικές δράσεις.[/color]

Αυτό δεν είναι απόλυτο. Για την ίδρυση ενός Ροταριανού ομίλου δεν είναι απαραίτητο τα ιδρυτικά μέλη να είναι Τέκτονες. Έχω προσωπική εμπειρία επί αυτού...
...spes mea in mentem est...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Σέκτα & Εγκλωβισμός
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 06, 2008, 17:36:31 »
Οι Ροταριανοί σύλλογοι έχουν ιδρυθεί αρχικά από Τέκτονες. Μετέπειτα σίγουρα μετέχουν και άλλοι εκτός Τεκτονισμού.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/