Αποστολέας Θέμα: Ψυχολογική Αστρολογία  (Αναγνώστηκε 5391 φορές)

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.589
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Ψυχολογική Αστρολογία
« στις: Μάιος 01, 2008, 23:19:33 »
http://www.anelixis.com.gr/astropsichologia.asp

"Είμαστε δυο ετερόκλητα στοιχεία, το συνειδητό και το ασυνείδητο, τα οποία καλούνται να λειτουργήσουν σαν ενότητα." Γιούνγκ

Η Aστρολογία είναι ένα σύστημα συμβολικής μιας αρχέγονης, παγκόσμιας και υποσυνείδητα γνωστής σε όλους μας, γλώσσας. Ένα σύστημα που, μέσω των συμβολισμών του, γίνεται το παράθυρο του συνειδητού νου στον κόσμο που βρίσκεται πέρα από τα λογικά πλαίσια της καθημερινής μας εμπειρίας.

Ο Ελβετός ψυχαναλυτής Κάρλ Γκούσταβ Γιούνγκ το 1976 αναγνώρισε πως το δυναμικό σύστημα της Αστρολογίας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εξερεύνηση του βάθους της ανθρώπινης ψυχής. Το συλλογικό ασυνείδητο κατά τον Γιούνγκ, ο οποίος πρώτος το συνέλαβε σαν ιδέα, είναι το τμήμα της ψυχής που είναι κοινό σε όλους μας και αποτελείται από όλες τις ψυχικές εμπειρίες των ανθρώπων. Σύμφωνα με τον Γιούνγκ όλοι μοιραζόμαστε αυτή την ασυνείδητη μνήμη με όλους τους συνανθρώπους μας, μέσα από αρχέτυπα. Ο ζωδιακός - όπως και οι υπόλοιποι συμβολισμοί της αστρολογίας - είναι ένα τέτοιο αρχέτυπο, δηλαδή ένας αγωγός, μέσω του οποίου προσεγγίζουμε συνειδητά μια ασυνείδητη γνώση.

Η αστρολογία της πρόβλεψης περιγράφει, μπορούμε να πούμε, ό,τι προδιαγράφεται σαν πεπρωμένο, χωρίς αναφορές στην εσωτερική, ψυχολογική, δυναμική συνιστώσα του ατόμου.

Ο Glenn Perry, Ph.D (Αμερικανός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και αστρολόγος) τονίζει στο βιβλίο του Essays on Psychological Astrology: "Από την οπτική πλευρά της αστρολογίας της πρόβλεψης, τα γεγονότα δεν έχουν καμία άλλη υπόσταση, πέραν αυτής του "καλού" και του "κακού". Αντιμετωπίζονται σαν "κάρμα" προηγούμενων ζωών που πρέπει να υπομείνουμε ή, το πολύ, να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε μέσα από τις συμβουλές ενός αστρολόγου. Αυτή η αντιμετώπιση δεν βοηθάει τους ανθρώπους να ζήσουν εποικοδομητικά το παρόν."

Η Ψυχολογική Αστρολογία, από την άλλη μεριά, είναι η συνισταμένη των συστημάτων της Αστρολογίας και της Ψυχολογίας και η εφαρμογή της μας δίνει την δυνατότητα να υπερβούμε την αστρολογία της πρόβλεψης.

Η ψυχολογική συνιστώσα προσδίδει στην Αστρολογία, εκτός από την δυνατότητα άμεσης και έγκαιρης διάγνωσης των προβλημάτων που ήδη έχει, την δυνατότητα εισαγωγής του προσωπικού παράγοντα στην όλη εξίσωση. Η Ψυχολογική Αστρολογία ξεπερνά τις μοιρολατρικές προβλέψεις, όπου το άτομο είναι άβουλο έρμαιο του Μοιραίου. Διευρύνει τις δυνατότητες επιλογής του και αυξάνει τον έλεγχο που το άτομο μπορεί να ασκήσει στην ίδια του την ζωή. Επιτρέπει την άμεση συμμετοχή μας στην εξέλιξη των γεγονότων και στην διαχείριση των προβλημάτων έτσι ώστε, ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν μπορούμε να τα αποτρέψουμε, να είμαστε σε θέση να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η Ψυχολογική Αστρολογία διαθέτει την μοναδική ικανότητα να ανακαλύπτει και να αναλύει αντικειμενικά τις πραγματικές δυνατότητες του ατόμου. Προσφέρει αυτογνωσία και την συνεπαγόμενη ικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης της καθημερινότητας. Το άτομο ανακαλύπτει τις πραγματικές δυνατότητές του, οι οποίες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι πολύ περισσότερες από όσες νόμιζε. Ανακαλύπτει επίσης τα πραγματικά του όρια, προφυλασσόμενος έτσι από βήματα που κρύβουν περισσότερους κινδύνους από οφέλη. Με άλλα λόγια, ανακαλύπτει αυτό που πραγματικά είναι και όχι αυτό που θα ήθελε, ή που νόμιζε ότι είναι.

Περιθώρια επιλογής υπάρχουν για τον καθένα μας, αρκεί να μπορέσουμε να διαχειριστούμε σωστά το ψυχικό μας δυναμικό. Αυτό το δυναμικό φανερώνει η Ψυχολογική Αστρολογία. Πιστεύω ότι η μοίρα μπορεί να αλλάξει θετικά μέσω μια διαδικασίας εσωτερικής ολοκλήρωσης.

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 02, 2008, 14:07:32 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.589
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Ψυχολογική Αστρολογία
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 01, 2008, 23:31:21 »
http://www.semiramis.com.gr/ΑΣΤΡΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ/category.aspx?id=537

Η Αστρολογία αντιπροσωπεύει το σύνολο όλων των ψυχολογι­κών γνώσεων

Η ιατρική αστρολογία έφτασε στο απόγειο της τον 16ο αιώνα από τον Παράκελσο, ο οποίος υποστήριζε ότι η υγεία επηρεάζεται από πλανητικό σύμπαν. Έτσι ξεκίνησε η βάση της εσωτερικής αστρολογίας που εκφράζει τον ψυχικό κόσμο του καθενός. Σύμφωνα με το ζώδιο μας, μπορεί να προσδιοριστούν πολ­λά χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Το 1982 ξεκινησα μια ερευνα, προκειμένου να κάνω μελέτη γύρω από την Αστρολογία, βάζοντας δύο στόχους:

α) τη σεξουαλική συμπεριφορά και β) τη ροπή προς την επιτυχία (οικογένεια, επάγγελμα, χρήμα, προαγωγές κ.λπ.).

Οι γενεθλιολογικοί χάρτες στάθηκαν πολύτιμοι βοη­θοί στην έρευνα των ψυχιατρικών και ψυχολογικών προβλημάτων, διότι έτσι ο άνθρωπος άρχισε να γνω­ρίζει σιγά-σιγά πώς είναι να μπορεί να αντιδρά με αποτελεσματικότητα.
Σημαντικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου αποτελεί η έμφυτη τάση του να προσπαθεί να ερμηνεύει καθημερινά τις αντιδράσεις του συντρόφου του, του φίλου, της οικογένειας του, με την προϋπόθεση να καταλάβουμε τις επιθυμίες του, τις προθέσεις του, το τι ζητάει από εμάς και ανάλογα να αντιδράσουμε.

Η αστρολογία έχει εξασφαλίσει την αναγνώριση της από την ψυχολογία. Οι έρευνες μου απέδειξαν πως η αστρολογία χρησιμεύει πραγματικά για την ανάλυση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των ατόμων, για την επισήμανση των προβλημάτων τους και βοη­θάει τα άτομα να λύσουν αυτά τα προβλήματα, να βρουν διέξοδο στις εσωτερικές συγκρούσεις τους και στα συναισθήματα άγχους και ανασφάλειας, από τα οποία διακατέχονται.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η εκτίμηση μας είναι λάθος και η αντίδραση μας καθορι­στική και απευθύνομαι περισσότερο σε εσάς που από τέτοιου είδους αντιδράσεις εξαρτάται η προσωπική, επαγγελματική, οικονομική και σεξουαλική σας ζωή! Αναρωτηθήκατε ποτέ τι αποτέλεσμα θα είχε προκαλέσει η αντίδραση σας αν γνωρίζατε έστω και λίγα από τα αστρολογικά δεδο­μένα που αφορούν εσάς και το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει;

Αν κάνουμε μια αναδρομή, θα δούμε ότι η ιατρική αστρολογία ξεκίνησε από την Κω την εποχή του Ιππο­κράτη (460-377 π.Χ.), ο οποίος χώρισε το ανθρώπινο σώμα σε 4 σημεία όσα και τα στοιχεία της φύσης:

•   Πυρ (Κριός- Λέων-Τοξότης)

•   Αέρας (Δίδυμοι-Ζυγός-Υδροχόος)

•   Γη   (Ταύρος- Παρθένος-Αιγόκερως)

•   Νερό (Καρκίνος- Σκορπιός- Ιχθείς)

Η αστροψυχολογία προήλθε από τη ζύμωση της αρ­χαίας ελληνικής αστρολογίας και της σύγχρονης ψυ­χολογίας. Βοηθάει τον άνθρωπο να συνει­δητοποιήσει την τάση του για επιτυχία και τις επιθυμίες του. Τα ψυχολογικά χαρα­κτηριστικά μιας προσωπικότητας και η συμπεριφορά του ατόμου στην ερωτική του ζωή δίνονται από τα δώδεκα ζώδια, ενώ οι πλανήτες επηρεάζουν τη σκέψη και τη στάση ζωής και οι τομείς της ζωής παρουσιάζονται από τους δώδεκα οίκους. Παρακάτω θα αναλύσουμε πώς το κάθε ζώδιο δρα και λειτουργεί στο πλαίσιο της αστροψυχολογίας.
 
Της Δήμητρας Παπανικολοπούλου.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 02, 2008, 14:04:21 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/