Αποστολέας Θέμα: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ  (Αναγνώστηκε 5884 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
« στις: Αυγούστου 09, 2012, 23:52:20 »
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 1
https://www.youtube.com/watch?v=84MFRGHgFNI&feature=fvwrel

Στο Α' μέρος του επεισοδίου παρουσιάζονται μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν ευρέως, όπως η Δραματοθεραπεία, η Ύπνωση, το Ψυχόδραμα. Η Δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί όλα τα εκφραστικά μέσα της τέχνης, με σκοπό να βοηθήσει ένα άτομο να αναπτυχθεί προσωπικά, να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Επιπλέον, αποτελεί εργαλείο εκπαίδευσης, εργαλείο δημιουργικότητας, εργαλείο προετοιμασίας. Η Ύπνωση είναι η φυσική ικανότητα του ανθρώπου να στρέφει το ενδιαφέρον του προς τα μέσα, προς τον εσωτερικό του κόσμο, προς τις αναμνήσεις, τις σκέψεις, τα βιώματά του. Είναι, δηλαδή, μια εσωτερική αναζήτηση. Κατά το Ψυχόδραμα, οι άνθρωποι προβαίνουν σε εκδραμάτιση, υποδύονται δηλαδή ρόλους, βάζοντας έτσι μια τάξη στα γεγονότα που τους πίκραναν στο παρελθόν. Για όλα αυτά μιλούν στο φακό της εκπομπής ο Δρ. Φυσιοπαθητικής ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ο Ψυχίατρος και Καθηγητής Πανεπιστημίου ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, η Δραματοθεραπεύτρια ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΡΧΟΥ, ο Ψυχολόγος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ, η Σύμβουλος και Θεραπεύτρια Υπνοθεραπεύτρια ΣΥΛΒΑΝΑ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 2- http://www.projethomere.com
https://www.youtube.com/watch?v=mNr1SQjAlX4&feature=relmfu

Στο Β' μέρος της εκπομπής παρουσιάζεται η θεραπευτική δυνατότητα που έχουν η Χοροθεραπεία, η Μουσικοθεραπεία, οι Δίαιτες, η Αρωματοθεραπεία, η Κρυσταλλοθεραπεία. Η Χοροθεραπεία και η Μουσικοθεραπεία βοηθούσαν τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει και να φέρει στην επιφάνεια τις ικανότητες, τα χαρίσματα, τις δυνάμεις που είχε, και να ενεργοποιήσει τον εαυτό του. Για την αξία αυτών των μεθόδων μιλούν στο φακό της εκπομπής η Χοροθεραπεύτρια ΝΑΤΑΣΑ ΣΜΥΡΛΗ, η Καθηγήτρια Χορού και Χοροθεραπεύτρια ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ-ΤΖΩΡΤΖΑΚΗ, η Χορογράφος και Χοροθεραπεύτρια ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΕΤΤΑ, η Καθηγήτρια Χορού και Χοροθεραπεύτρια ΒΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, και η Μουσικοθεραπεύτρια ΛΙΑΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ. Μέσω της θεραπευτικής διατροφής, όπως προτιμούσαν οι αρχαίοι να χαρακτηρίζουν τις δίαιτες, μπορούσε να επιτευχθεί η σωματική και ψυχική βελτίωση του ανθρώπινου οργανισμού. Η Αρωματοθεραπεία ήταν πολύ διαδεδομένη. Σύμφωνα με ευρήματα, φαίνεται πως από τους προϊστορικούς ακόμη χρόνους, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά για τις δυνατότητες ίασης που προσέφεραν. Γι' αυτή τη μέθοδο μιλούν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρωματοθεραπευτών ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΡΑΣ, και η Αρωματοθεραπεύτρια ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΝΑ. Η Κρυσταλλοθεραπεία είχε ως στόχο μέσω των κρυστάλλων (μικρές μονάδες του σύμπαντος) να φέρει σε επικοινωνία, σύνδεση και εξισορρόπηση τον άνθρωπο (μεγάλη μονάδα σύμπαντος) με το σύμπαν. Μιλά η Κρυσταλλοθεραπεύτρια ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΡΑΤΗ και η Κοινωνιολόγος ΜΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΚΛΑΣ

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 173
  • Karma: 0
  • "ΓΕΝΟΙΟ ΟΙΟΣ ΕΣΣΙ ΜΑΘΩΝ"
    • Yahoo Instant Messenger - klas121@rocketmail.com
    • Προφίλ
Απ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 10, 2012, 00:32:52 »
Σίγουρα οι Αρχαίοι γνώριζαν πολύ καλώς, όλους εκείνους τους τρόπους με τους οποίους μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τον άπειρο και αλάνθαστο γιατρό που έχει κρυμμένο η κάθε ζωντανή ύπαρξη στα βάθη του Είναι της. Η φιλοσοφία και η πρακτική του Ιπποκράτη αυτόν τον στόχο είχε.

Και ναι! Μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να σπαταλήσει κανείς ένα κάρο χρήματα, αλλά απλώς να ενώσει κάποιος τα συγκοινωνούντα δοχεία της ύπαρξης του, με την συλλογική συνείδηση.

Επιτρέψατε μου να παραθέσω και δύο ορφικούς ύμνους σχετικούς με την υγεία:

Ορφικός ύμνος Ασκληπιού
Αρχαίο Κείμενο
Ἰητὴρ πάντων, Ἀσκληπιέ, δέσποτα Παιάν, θέλγων ἀνθρώπων πολυαλγέα πήματα νούσων, ἠπιόδωρε, κραταιέ, μόλοις κατάγων ὑγίειαν καὶ παύων νούσους, χαλεπὰς κῆρας θανάτοιο, αὐξιθαλής, ἐπίκουρ᾽, ἀπαλεξίκακ᾽, ὀλβιόμοιρε, Φοίβου Ἀπόλλωνος κρατερὸν θάλος ἀγλαότιμον, ἐχθρὲ νόσων, Ὑγίειαν ἔχων σύλλεκτρον ἀμεμφῆ, ἐλθέ, μάκαρ, σωτήρ, βιοτῆς τέλος ἐσθλὸν ὀπάζων.

Μετάφραση
Ώ συ Ασκληπιέ, ιατρέ των πάντων, ώ δέσποτα Παιάν πού μαγεύεις τα εκ των νόσων παθήματα των ανθρώπων, πού προξενούν μεγάλους πόνους, συ πού καταπραΰνεις με τα δώρα σου ο ισχυρός, είθε να έλθης φέρων εις ημάς την υγείαν, και καταπαύων τις βαρείες ασθένειες και τον ολέθριον θάνατον, συ ώ νέε, πού συντελείς εις την αύξησιν και απομακρύνεις τα κακά ο καλότυχος συ το ισχυρό βλαστάρι, το πολυτίμητο του Φοίβου Απόλλωνος, ο εχθρός των νοσημάτων, πού έχεις άμεμπτον σύζυγον την Υγείαν έλα, μακάριε, σωτήρα μας, δίδων εις ημάς καλόν τέλος του βίου. 


Ορφικός ύμνος Υγείας
Αρχαίο Κείμενο
Ἱμερόεσσ᾽, ἐρατή, πολυθάλμιε, παμβασίλεια, κλῦθι, μάκαιρ᾽ Ὑγίεια, φερόλβιε, μῆτερ ἁπάντων• ἐκ σέο γὰρ νοῦσοι μὲν ἀποφθινύθουσι βροτοῖσι, πᾶς δὲ δόμος θάλλει πολυγηθὴς εἵνεκα σεῖο, καὶ τέχναι βρίθουσι• ποθεῖ δέ σε κόσμος, ἄνασσα, μοῦνος δὲ στυγέει σ᾽ Ἀίδης ψυχοφθόρος αἰεί, ἀιθαλής, εὐκταιοτάτη, θνητῶν ἀνάπαυμα• σοῦ γὰρ ἄτερ πάντ᾽ ἐστὶν ἀνωφελῆ ἀνθρώποισιν• οὔτε γὰρ ὀλβοδότης πλοῦτος γλυκερὸς θαλίηισιν, οὔτε γέρων πολύμοχθος ἄτερ σέο γίγνεται ἀνήρ• πάντων γὰρ κρατέεις μούνη καὶ πᾶσιν ἀνάσσεις. ἀλλά, θεά, μόλε μυστιπόλοις ἐπιτάρροθος αἰεὶ ῥυομένη νούσων χαλεπῶν κακόποτμον ἀνίην.

Μετάφραση
Σύ ή περιπόθητη η αξιέραστη που ζωογονείς τα πάντα, ή βασίλισσα των πάντων, άκουσε με ώ μακαρία Υγεία, πού φέρεις την εύτυχίαν και είσαι ή μητέρα όλων διότι από σένα από το ένα μέρος καταστρέφονται αι ασθένειαι των ανθρώπων, και από τα άλλο μέρος κάθε σπίτι πάλιν εξ αίτιας σου (όταν έχη υγείαν) ανθοφορεί γεμάτο από χαρά, και αι τέχναι ακμάζουν. Και σε ποθεί ό κόσμος, ώ βασίλισσα, καί μόνον ο Αδης οέ μισεί ο πάντοτε θανατηφόρος. Είσαι πάντοτε θαλερά, σε σένα περισσότερο από όλους απευθύνομεν τις ευχές μας είσαι η ανακούφισις των ανθρώπων διότι χωρίς εσένα όλα είναι ανωφελή εις τους ανθρώπους διότι ούτε ο Πλούτος, πού μας δίδει τα αγαθά, είναι γλυκός κατά τα συμπόσια, ούτε ο ανήρ γίνεται γέρων, που εμόχθησε πολύ χωρίς εσένα διότι μόνη εσύ κυριαρχείς των πάντων, και βασιλεύεις εις όλα. Αλλά ώ θεά έλα εις τους μύστας πάντοτε βοηθός, καί σώζε μας από την κακότυχη ανία των φοβερών ασθενειών.

ΚΛΑΣ

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 173
  • Karma: 0
  • "ΓΕΝΟΙΟ ΟΙΟΣ ΕΣΣΙ ΜΑΘΩΝ"
    • Yahoo Instant Messenger - klas121@rocketmail.com
    • Προφίλ
Απ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 10, 2012, 01:05:48 »


Στο Β' μέρος της εκπομπής παρουσιάζεται η θεραπευτική δυνατότητα που έχουν η Χοροθεραπεία, η Μουσικοθεραπεία, οι Δίαιτες, η Αρωματοθεραπεία, η Κρυσταλλοθεραπεία. Η Χοροθεραπεία και η Μουσικοθεραπεία βοηθούσαν τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει και να φέρει στην επιφάνεια τις ικανότητες, τα χαρίσματα, τις δυνάμεις που είχε, και να ενεργοποιήσει τον εαυτό του.

Σ΄ένα σεμινάριο του Ρόμπερτ Νατζέμυ είχε αναφερθεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ασθενήσει κάποιος που τραγουδά και χορεύει σε καθημερινή βάση.

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 11, 2012, 14:27:58 »
Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ ΚΛΑΣ,

αν και είναι λίγο δύσκολο να τραγουδάς και να χορεύεις, όταν γύρω σου υπάρχει τέτοια εγχώρια και παγκόσμια τραγωδία... Επίσης αρκετοί κρύβουν πίσω από ένα χαμόγελο, μία μεγάλη τραγικότητα, την οποία αν δεν εκφράσουν, ή εξωτερικεύσουν, κάλλιστα επιστρέφει εντός, και δημιουργεί τις λεγόμενες ασθένειες...

Η Υγεία του Ανθρώπου, και η Σωματική, και η Ψυχική, και η Διανοητική αλλά και η Πνευματική είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, που αν και η Γνώση σήμερα υπάρχει για να Υλοποιήσουμε ΤΕΛΕΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, όπου κανείς δεν θα πεινάει, και απολύτως ελάχιστοι θα ασθενούν, όμως δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετοί ΗΡΩΕΣ, να αναλάβουν τον ρόλο του Σωτήρα, να αναλάβει ο καθένας μας και ένα μικρό ρολάκι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καθαρίσουμε όλη αυτή τη βρωμιά γύρω μας...

Αν και βήματα και προσπάθειες γίνονται, από πολλούς από εμάς, που ασχολούμαστε με τα Κοινά, χρειάζεται να προσπαθήσουμε ΑΚΟΜΑ περισσότερο, να είμαστε Καλοί Ανθρωποι, να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε ανάγκη, διότι τελικά, αυτή η προσφορά, το να πράττουμε το Καλό Απολύτως, είναι και η μεγαλύτερη ψυχική ευχαρίστηση, μια και έτσι αισθανόμαστε πραγματικά, πως είμαστε Συν-θεοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Μία κοπέλα, στην επαρχία Φωκίδος, το τελευταίο διάστημα, με έχει συγκινήσει πάρα πολύ, διότι έχει αναλάβει το ρόλο να βοηθήσει όσο γίνεται περισσότερο, τους συνανθρώπους της, γύρω της, να θεραπευτούν, και διαδίδει όπου βρεθεί και όπου σταθεί τις φυσικές θεραπείες που προσφέρουμε.

Το έχει πάρει πολύ πατριωτικά, το θέμα, και πραγματικά, κάνει από μόνη της, αφιλοκερδώς, και ανιδιοτελώς, ένα μεγάλο αγώνα, να βοηθήσει, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος.  

"Δεν θα νικήσουν τα καθάρματα, οι φαρμακοβιομηχανίες, που μας σκοτώνουν, οι "εβραίοι"1... Εμείς θα νικήσουμε!"

...ήταν τα λόγια της...

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανώτερο, στο ρόλο που λέγεται Ανθρώπινη ζωή, από το να γίνουμε ένας μικρός 'Ηρωας, στην Καθημερινότητά μας, σε κάθε τοπική κοινωνία...

Αυτός ο Προσωπικός Αγώνας, είναι η μοναδική μας Σωτηρία, σε όλα τα επίπεδα...
'Ολα τα άλλα είναι υποκατάστατα...

Με άλλα λόγια...

Ο Καθημερινός μας Ηρωϊσμός, η Αυτόχθονη Ιδεολογία του ΕΛ-ΛΗΝισμού, είναι ο μοναδικός δρόμος για την Θέωση... άλλος δρόμος δεν υπάρχει...
________________________________________________________________________________

1 'Οταν αναφερόμαστε σε εβραίους, ενοούμε την εβραϊκή νοοτροπία, την νοοτροπία του Σιωνισμού, που εκτός από μία επικίνδυνη πολιτική ιδεοληψία, κυριαρχίας όλου του πλανήτη Γη, από Εβραίους, είναι και μια επικίνδυνη ψυχική νόσος φέροντας την καταστροφή σε όλη την υπάρξη του Πλανήτη Γη. Τέτοιες νοοτροπίες είμαστε υποχρεωμένοι, να ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ, Δημοσίως, μέχρι να εξαφανιστούν από προσώπου Γης.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 11, 2012, 15:01:50 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/