Αποστολέας Θέμα: Έρχεται νέα τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  (Αναγνώστηκε 2443 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Για όσους από εμάς γνωρίζουμε ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος, αλλά και παγκοσμίως, και έχουμε αγωνιστεί εναντίον της Τραπεζικής Μαφίας, μέσω δικαστικών αγώνων, στάση πληρωμών, και γενικής ενημέρωσης, υπάρχει το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα, και ευχόμαστε να ολοκληρωθεί η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, όλου του Τραπεζικού συστήματος, είτε πανελλαδικά, είτε παγκόσμια, εφόσον λιγοψυχεί, η εκάστοτε Κυβέρνηση να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τον ΝΟΜΟ, που προστατεύει τους πολίτες από τον τραπεζικό βαμπιρισμό, την αισχροκέρδια, την τοκογλυφία.

http://www.newstrap.gr/m-oikonomia/m-ellada/3984-anasa-stin-agora---erxetai-nea-trapeza-gia-tis-mikromesaies-epixeiriseis--.html

Ανάσα στην αγορά - Έρχεται νέα τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 19:39 Newstrap

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια που θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, θα έχει προωθηθεί ο νέος επενδυτικός νόμος αλλά και ο νόμος για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και και το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΤΑΝΕΟ). Αυτά ανέφερε στην επίσκεψή του σήμερα, στα γραφεία της Γενικής Συνοσμοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος όπου συναντήθηκε με το προεδρείο της.

Σε ότι αφορά την ίδρυση του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης το οποίο θα λειτουργεί ως τράπεζα ειδικού τύπου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το προσεχές διαστημα, ο υπουργός διευκρίνισε ότι στο ταμείο αυτό θα εισφερθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ και με τη συμμετοχή των τραπεζών αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια της τάξης των 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και των 5 δισ. ευρώ συνολικά, μέχρι το τέλος του 2011.

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει χρονική επεκταση αλλά επεκταση και ως προς τη χρηματοδότηση σε ότι αφορά στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον το οποίο έχει προκηρυχθεί ήδη.

Σημειώθηκε επίσης ότι επισπεύδεται η απορρροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και η προώθηση των προγραμμάτων που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία εκτέλεσης.

Ο υπουργός επίσης τόνισε ότι είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να μπορεί να υπάρξει παρέμβαση για στρεβλώσεις και προβλήματα της αγοράς, ενώ επανέλαβε ότι ο επενδυτικός νόμος που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα θα δίνει έμφαση στην καινοτομία την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα των νέων.

Οπως είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, μέχρι το τέλος του χρόνου, το θεσμικό πλαίσιο της Ελλάδας για την πρόσβαση στην επιχειρηματικότητα θα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Παράλληλα και μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της

ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλος, πρότεινε τη δημιουργία ειδικού θεσμού, μέσω του οποίου θα μπορούν οι επιχειρήσεις να ενισχύουν τη ρευστότητά τους, εισρπάττοντας τις οφειλές του κράτους προς αυτές. Πρόκειται για ένα θεσμό αντίστοιχο με αυτό που λειτουργεί μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτικού τομέα (factoring). Δηλαδή με το τιμολόγιό του ο επιχειρηματίας θα μπορεί να κάνει προεισπράξει 80% έως 90% του ποσού που του οφείλεται και εν συνεχεία το ταμείο να διεκδικεί τα χρήματα αυτά από το κράτος.Τη διαχείριση του θεσμού προτείνεται να αναλάβει το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 28, 2010, 23:27:30 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63085098

Δημόσια Επενδυτική Αναπτυξιακή Τράπεζα

ΕΘΝΟΣ
«E» 23/5

Δημόσια Επενδυτική Αναπτυξιακή Τράπεζα, με στόχο τη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ετοιμάζει εδώ και μήνες ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης

Η τράπεζα αυτή θα δημιουργηθεί με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια και ήδη κατά τις πληροφορίες ο υπουργός, ο οποίος χειρίζεται προσωπικά το θέμα, βρίσκεται σε επαφές και με ξένους επενδυτές για την προσέλκυση κεφαλαίων. Σκοπός της είναι να δανειοδοτούνται με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους (χαμηλότοκα δάνεια κ.λπ.) επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν ξεκίνημα και ταυτόχρονα να "πυροδοτήσει" τον ανταγωνισμό στο σύνολο της τραπεζικής αγοράς.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα τράπεζα θα ζητεί λιγότερες εξασφαλίσεις για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ενώ κάποια στοιχεία της λειτουργίας της θα μοιάζουν με εκείνα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Δεν αποκλείεται, πέρα από τη δανειοδότηση που θα παρέχει, να δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες επενδυτές να χρηματοδοτούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με άλλους τρόπους. Οπως, για παράδειγμα, να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών, για τις οποίες η τράπεζα θα εκτιμά ότι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που θα παρέχουν θα έχουν καινοτόμες εφαρμογές.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2011, 08:47:57 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Έρχεται νέα τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 10, 2011, 23:51:03 »
http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17532&subid=2&pubid=27413228

Ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε "έξυπνες και αποτελεσματικές προτάσεις, αρκεί να είναι εφικτές, να οδηγούν στον στόχο του νοικοκυρέματος της οικονομίας και του κράτους και μέσα στα πλαίσια των διεθνών υποχρεώσεων" της χώρας.
________________________________________________________________

Όλος ο Ελληνικός λαός φωνάζει...

"Ρίξτε χρήμα να ανακάμψει η αγορά..."

Ρίξτε χρήμα να κινηθεί η αγορά, η Επιχειρηματικότητα, να δουλέψει ο κόσμος, να υπάρξει παραγωγή, στηρίξτε την παραγωγή, με φθηνή και νόμιμη δανειοδότηση, εθνικοποιήστε τις Τράπεζες και επιβάλλετε μια πολιτική υπηρεσίας προς το λαό, και όχι βαμπιρισμού.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/