Αποστολέας Θέμα: Στεφάν Εσέλ: προαγωγός της Παγκοσμιοποίησης?  (Αναγνώστηκε 3878 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://www.agonaskritis.gr/%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BD-%CE%B5%CF%83%CE%AD%CE%BB-%C2%AB%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5%C2%BB/

Στεφάν Εσέλ: «Αγανακτήστε!»



Στα 93 του ο αντιστασιακός Στεφάν Εσέλ πούλησε 600.000 αντίτυπα στη Γαλλία μέσα σε τρεις μήνες και ενέπνευσε το κίνημα στην Ισπανία και στην Ελλάδα

«Αγανακτήστε!» (Ιndignez vous!) προτρέπει το ομώνυμο πόνημα του γάλλου αντιστασιακού και διπλωμάτη Στεφάν Εσέλ, ένα μικρό κόκκινο βιβλίο 13 μόλις σελίδων που πούλησε 600.000 αντίτυπα σε μόλις τρεις μήνες, ξεπερνώντας τα ευπώλητα έργα γνωστών ονομάτων, όπως το νέο βιβλίο του γάλλου φιλοσόφου Μισέλ Ουελμπέκ.

Γεννημένος το 1917 στο Βερολίνο, ανατράφηκε με τον αριστερό αντικομφορμισμό των γονιών του (είναι γιος του συγγραφέα Φραντς Εσελ και της ζωγράφου Ελεν Γκρουντ, του ζευγαριού που έφερε στην οθόνη ο Φρανσουά Τρυφό στην ταινία «Ζυλ και Τζιμ») και αφού γλίτωσε από το κολαστήριο του Μπούχενβαλντ, αφιέρωσε κατόπιν τη ζωή του στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ήταν μάλιστα και ένας από τους συντάκτες της Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Ποιος είναι ο άγνωστος σε εμάς Εσέλ; Είναι ήρωας της γαλλικής αντίστασης, 93 ετών σήμερα, πρώην πρέσβης της Γαλλίας. Με το βιβλίο του, το οποίο εμπνέεται από το πρόγραμμα του Συμβουλίου της Γαλλικής Αντίστασης του 1944, υπερασπίζεται τις βασικές ανθρώπινες αξίες, τάσσεται ενάντια στη βία και υπέρ της ειρηνικής αντίστασης. Ο Εσέλ λέει πράγματα προφανή, ξεκάθαρα, που όμως η χώρα του -και όχι μόνον- τα έχει ανάγκη.

Στη Γαλλία του Σαρκοζί, που πλήττεται από οικονομική κρίση, σκάνδαλα διαφθοράς και που το κλίμα ανασφάλειας δίνει πόντους στην Ακροδεξιά με νέο πρόσωπο, αυτό της Μαρίν Λεπέν, βρέθηκαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που διάβασαν το μανιφέστο του Εσέλ και το διέδωσαν από στόμα σε στόμα. Σε μια χώρα που αποδεδειγμένα αγαπά και ενισχύει το βιβλίο, το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς δεν είναι έργο διαφήμισης, ούτε ατζέντηδων και εκδοτικών δικτύων αλλά καρπός μιας παθιασμένης δημόσιας συζήτησης που αφορά τις αξίες και το μέλλον του τόπου, μιας συζήτησης που δεν διεξάγεται αποκλειστικώς μεταξύ διανοούμενων αλλά ανάμεσα σε πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, δημοκράτες, κεντρώους και αριστερούς – η σαρκοζική Δεξιά θεωρεί παρωχημένες τις θεωρίες του «παππού Εσέλ». Το πιθανότερο είναι ότι το «Εξοργιστείτε!» θα μεταφραστεί στα ελληνικά. Φαντάζεστε τις πωλήσεις του να εκτοξεύονται και να παίρνουν φωτιά το Facebook και το Τwitter εξαιτίας του; Δύσκολο, πολύ δύσκολο.

«Είμαι 93 χρόνων. Το μέλλον μου δεν φαντάζει μακρύ”.

Η κινητήριος δύναμη της αντίστασης είναι η αγανάκτηση.Ψάξτε και θα τη βρείτε σε πολλά γύρω μας:την τεράστια απόσταση που χωρίζει τους πολύ φτωχούς από τους πολύ πλούσιους,τις διακρίσεις απέναντι στους μετανάστες χωρίς χαρτιά και τους Ρομά, την άθλια κατάσταση του πλανήτη, τη δικτατορία των χρηματοπιστωτικών αγορών» τόνισε τις προάλλες σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Ο πολίτης», δηλώνοντας ακόμη και τώρα βαθιά αριστερός άνθρωπος που στέκεται δίπλα στους άστεγους, τους μετανάστες, όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται, σε κάθε χώρο, εναντίον των αδικιών του κόσμου.

«Η επικρατούσα λογική είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε, επειδή τα πράγματα δεν αλλάζουν και επειδή οι πολιτικές αποφάσεις παίρνονται από τους έχοντες.Ομως,όπως λέει και ο ΖανΠολ Σαρτρ, “ο αδιάφορος άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος”» συμπληρώνει με νόημα ο γηραιός πρώην αντιστασιακός. «Το χειρότερο από όλα είναι η αδιαφορία, να λέει κανείς πως δεν μπορεί να κάνει τίποτε, την ώρα που ξεθεμελιώνονται όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις» γράφει ο κ. Εσέλ, καταλήγοντας πως «το μέλλον είναι η νεολαία. Γι΄ αυτό εξοργιστείτε. Εξεγερθείτε!».

ΠΗΓΗ: BHMA, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2011, 09:54:58 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Στεφάν Εσέλ: προαγωγός της Παγκοσμιοποίησης?
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 31, 2011, 09:30:29 »
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15109040,00.html

"Αγανακτήστε" – το σύμβολο της εξέγερσης των νέων
Πολιτική | 26.05.2011



Το βιβλίο του έγινε μπεστ σέλερ και ο ίδιος πρότυπο για χιλιάδες νέους ανθρώπους. Ο λόγος για τον μέχρι πρότινος άγνωστο γάλλο συνταξιούχο διπλωμάτη Στεφάν Εσέλ και την ολιγοσέλιδη μπροσούρα του "Αγανακτήστε".
 
Χθες ο 93χρονος παρουσίασε το βιβλιαράκι του -που σπάει ρεκόρ πωλήσεων στη Γαλλία- και στο Βερολίνο. Μέσα από 32 σελίδες ο Στεφάν Εσέλ ζητά από τους Γάλλους και όχι μόνο να εξεγερθούν και να υπερασπιστούν δυναμικά τις "κοινωνικές αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας" και να "αγανακτήσουν" για να αλλάξει επιτέλους η κοινωνία. Η ιδέα του γίνεται αυτές τις ημέρες πραγματικότητα όχι μόνον στην Ισπανία, αλλά από χθες και στην Ελλάδα. Στη Μαδρίτη μάλιστα εκατοντάδες "αγανακτισμένοι" νέοι διαδηλώνουν από τις 15 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Πουέρτα Ντελ Σολ ζητώντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προάσπιση του δικαιώματος στην κατοικία, τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματιών, το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, τον έλεγχο των τραπεζών και των χρηματαγορών. Κάθε τόσο οι νέοι της Μαδρίτης επικαλούνται το βιβλίο του Εσέλ "Αγανακτήστε", κάτι που ικανοποιεί φυσικά ιδιαίτερα τον ίδιο:
 
Υγιές να γνωρίζουν οι κυβερνήσεις τι θέλουν οι πολίτες

["Αγανακτήστε" για να αλλάξει επιτέλους η κοινωνία!]

"Για όλες τις κυβερνήσεις μας υπάρχει ένα ερώτημα: είναι ακόμη σε θέση να απαντήσουν στις επιθυμίες των πολιτών τους; Δεν πιέζονται από μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, από διεθνείς οργανισμούς που ζητούν πράγματα τα οποία δεν θα ήθελαν να δώσουν οι κυβερνήσεις; Τα τεράστια χρέη αυτών των χωρών δεν τους επιτρέπουν να ασχοληθούν με εκείνα που τους ζητούν οι νέοι. Είναι δύσκολο για τις κυβερνήσεις, αλλά πιστεύω ότι είναι υγιές. Είναι υγιές να γνωρίζουν οι κυβερνήσεις τι ακριβώς θέλουν οι πολίτες. Εάν τους ακούσουν, και ελπίζω πως ακούνε, τότε ίσως μπορούν να βρουν τρόπους για να απαντήσουν θετικά σε αυτά τα ερωτήματα".
 
Το βιβλίο του διαβάζεται σαν διάλογος μεταξύ του ιδίου και του δημοσιογράφου Ζιλ Βαντερπόοτεν. Ο τίτλος του "Αγανακτήστε" είναι και το κεντρικό μήνυμα του 93χρονου: ο Στεφάν Εσέλ καλεί τους νέους να δραστηριοποιηθούν, να βγουν από την απάθεια, να ενωθούν και να διαμαρτυρηθούν για τα κακώς κείμενα που βλέπουν γύρω τους και, όπου μπορούν, στον άμεσο περίγυρό τους, να δημιουργήσουν και κάτι καινούριο. "Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των ΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια", γράφει ο Εσέλ τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προπομπός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
 
"Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, περισσότερο ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου το 1945, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγάλες προκήσεις της παγκόσμιας δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης στην οικονομίας, και της προστασίας του πλανήτη μας. Ειδικά σε αυτό το πεδίο μπορείς να δραστηριποιηθείς πλέον μόνον ως παγκόσμια οργάνωση".
 
Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των ΗΕ

[Κάθε τόσο οι νέοι της Μαδρίτης επικαλούνται το βιβλίο του Εσέλ "Αγανακτήστε"]

Για τον Στεφάν Εσέλ μόνον τα ΗΕ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος: τη βία, την περιβαλλοντική καταστροφή, την κατάπτωση των ηθών, το οικονομείν που δεν σέβεται τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί αναγκαία την ίδρυση μίας περιβαλλοντικής οργάνωσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στην οποία θα πρέπει να υπαχθούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το ΔΝΤ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. "Η υπερεκμετάλλευση του πλανήτη μπορεί να σταματήσει εάν το θέλουν πραγματικά όλοι":
 
"Όλα εξαρτώνται από το εάν οι ισχυρότερες χώρες θέλουν πράγματι να αξιοποιήσουν το όπλο που λέγεται ΟΗΕ. Το άρθρο 71 αναφέρεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες έχουν γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια. Ή τα κράτη θα γίνουν πιο έξυπνα από ότι είναι σήμερα, θα συνεργαστούν επιτέλους και θα αξιοποιήσουν τον ΟΗΕ όπως πρέπει ή εάν δεν το κάνουν, θα μπορούσαν να ενταθούν οι πιέσεις από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να αναγκαστούν οι χώρες - μέλη να αντιδράσουν".
 
Jürgen König (ARD/ ZDF) / Κώστας Συμεωνίδης
 Υπεύθ. σύνταξης:Στέφανος Γεωργακόπουλος
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2011, 10:27:36 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Στεφάν Εσέλ: προαγωγός της Παγκοσμιοποίησης?
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 31, 2011, 09:54:04 »
"Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των ΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια", γράφει ο Εσέλ τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προπομπός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
 
"Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, περισσότερο ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου το 1945, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγάλες προκήσεις της παγκόσμιας δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης στην οικονομίας, και της προστασίας του πλανήτη μας. Ειδικά σε αυτό το πεδίο μπορείς να δραστηριποιηθείς πλέον μόνον ως παγκόσμια οργάνωση".

[...]

[Κάθε τόσο οι νέοι της Μαδρίτης επικαλούνται το βιβλίο του Εσέλ "Αγανακτήστε"]

Τι μας προτείνει τελικά ο αγαπητός μας, Στεφάν Εσέλ, με το σύνθημά του "Αγανακτήστε!"?

Αληθινή Δημοκρατία ή μια Παγκόσμια Κυβέρνηση των ελίτ, μια Παγκόσμια Δικτατορία?

Δημοκρατία, με την Αυθεντική Ελληνική σημασία της λέξης, σημαίνει να κυβερνάνε οι Δήμοι, δηλαδή οι τοπικές λαϊκές συνελεύσεις.

Ας προσέχουμε μηνύματα που έρχονται εκτός Ελλάδος, ας ξεσκεπάζουμε τους κινδύνους που ελοχεύουν, εσκεμμένα ή έστω και εν' αγνοία τους, και ας προειδοποιούμε τα αδέλφια μας στην Ευρώπη, πως Ευημερία δεν υπάρχει χωρίς Αληθινή Δημοκρατία, και Αληθινή Δημοκρατία δεν υπάρχει, χωρίς τις Ελληνικές αξίες και αρετές.

Διανύουμε μία πολύ ευαίσθητη εποχή, και ότι σπείρουμε ΤΩΡΑ, αυτό και θα θερίσουμε, για τα επόμενα 2000 χρόνια.

Αν ξανακάνουμε το λάθος να τεμπελιάσουμε ανεύθυνα, αφήνοντας το μέλλον της ζωής μας, στα χέρια άλλων, ξύπνιων, και πάλι θα βρεθούμε αντιμέτωποι, με τα ίδια καταστροφικά σενάρια, μέχρι να σταματήσουμε επιτέλους να είμαστε ΙΔΙΩΤΕΣ - Idiots.

Σωστά μας τα λέει ο αγαπητός Στεφάν "Αγανακτήστε", όμως προς Τι?

Αν δεν κατανοήσουμε τα λάθη του παρελθόντος, και τι πραγματικά μας έφερε ως εδώ, πως θα προάγουμε ένα καλύτερο μέλλον?

Προαπαιτούμενο λοιπόν, για μία υγιή δράση, είναι η υγιής ενημέρωση της Ιστορίας μας, με αληθινά στοιχεία, η φιλοσόφηση, πάνω στις νέες πληροφορίες, και η εκ΄βάθους κατανόηση τους.

Ειδάλλως, Πρόβατα θα είμαστε και πάλι σύντομα, σε ένα Νέο Παγκόσμιο μαντρί.

Δυστυχώς πάρα πολλοί καλόβουλοι άνθρωποι και κοινωνικοί επαναστάτες έχουν διαβρωθεί από τα δήθεν "χρηστικά" χριστιανικά μηνύματα, χωρίς να υποψιαστούν, πως πέφτουν τελικά θύματα, στους εξουσιαστές, προς τους οποίους αρχικά επαναστατούν.

Η Παγκοσμιοποίηση είναι φρούτο του χριστιανισμού.  Ο Χριστιανισμός μιλάει για Οικουμενικό χριστιανισμό, μια Παγκόσμια θρησκεία που προωθεί μια Παγκόσμια Κυβέρνηση, όπου μέσα στη χύτρα του χριστιανισμού, θα καούν όλες οι πολιτισμικές και πολιτιστικές ιδιότητες, κάθε λαού, έθνους, φυλής, και φυλετικής ομάδας.

Απεναντίας ο Ελληνισμός προωθεί τις ιδιαιτερότητες, την ανεξαρτησία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τον σεβασμό στην κάθε Εθνότητα, στην πολυποικιλότητα, που είναι βασική επιταγή της φύσης.

"Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα

Θα υπήρχε άνθρωπος χωρίς δέρμα?

Ο χριστιανισμός μας θέλει ένα καζάνι με κύτταρα. Σε αυτή την άκρως καταστροφική θρησκειολογία χρειάζεται να αντισταθούμε, που συνεχίζει να ελοχεύει, πίσω από νέα κινήματα, και δήθεν επαναστατικές ιδεολογίες.

'Οσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν νοιάζονται για τα Κοινά, και βολεύονται κάτω από από τους δήθεν Προστάτες, η Αριστοκρατία, η εξουσία των ελίτ, πάντα καραδοκεί, να επιλέξουμε, "δημοκρατικά", την εξουσία της, για την εκμετάλλευσή μας.

Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή.  Αν δεν ενηλικιωθούμε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της κάθε Κοινωνίας μας, για ΠΑΝΤΑ θα υπο-φέρουμε...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2011, 13:31:27 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Στεφάν Εσέλ: προαγωγός της Παγκοσμιοποίησης?
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 31, 2011, 13:45:35 »
Το Παράδοξο είναι πως η Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία, αντιδρά, στην Παγκοσμιοποίηση του Καθολικού Χριστιανισμού, μια και ο Χριστιανισμός, απειλεί την αφομοίωση της, και την τελική εξαφάνιση της Ορθοδοξίας.

Ο Ορθόδοξος χριστιανισμός απειλείται προς εξαφάνιση από τον Παπικό Χριστιανισμό1...  :D

'Ολα εδώ πληρώνονται.... ;D

Και έτσι εντόπισαν και αυτοί με την σειρά τους2, τον παγκοσμιοποιητικό χαρακτήρα του μηνύματος του αγαπητού δήθεν "επαναστάτη" Στεφάν...

Εύγε τους...  :D

http://psigmataorthodoxias.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

Αγανακτισμένοι, Στεφάν Εσέλ, παγκοσμιοποίηση...ΜΗΠΩΣ συνδέονται;
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 27 ΜΑΪ́ΟΥ 2011

Σελίδες; 32. Τιμή; 3 ευρώ. Μέσος χρόνος ανάγνωσης;Ενα τέταρτο της ώρας.Λογοτεχνικές προθέσεις; Καμία.Πρωτότυπο μήνυμα;Ουδέν.Συγγραφέας;Ενας σχεδόν άγνωστος συνταξιούχος διπλωμάτης,πρώην αντιστασιακός, ετών 93. Εκδοτική καταστροφή; Το ακριβώς αντίθετο. Το «Ιndignez-vous!» («Αγανακτήστε!») του Στεφάν Εσέλ είναι αυτή τη στιγμή πρώτο, και μάλιστα με απόσταση,στη λίστα των μπεστ σέλερ στη Γαλλία, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ πωλήσεων μέσα στις γιορτές. Το βιβλιαράκι ζητεί από τους Γάλλους, και απ΄ όλους τους άλλους, να εξεγερθούν και να υπερασπιστούν δυναμικά τις «κοινωνικές αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας». Να απορρίψουν την «εγωιστική» δύναμη του χρήματος.Να πουν «όχι» στην παντοδυναμία των αγορών.Να αγανακτήσουν,για να αλλάξει επιτέλους η κοινωνία.

«Κάνω αυτή τη δουλειά 40 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Είναι τρελό. Στις 24 Δεκεμβρίου κάποιοι πελάτες αγόραζαν δέκα-δέκα τα βιβλία για να τα κάνουν δώρο. Πίστευα ότι μετά τα Χριστούγεννα τα πράγματα θα ηρεμούσαν, αλλά όχι, πουλάμε ακόμη 400 βιβλία την ημέρα!» λέει ο Ζαν-Μαρί Σεβέστρ, ιδιοκτήτης του «Sauramps», του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στο Μονπελιέ, στη Νότια Γαλλία.

Στο Παρίσι, το «Ιndignez-vous!» πούλησε 80.000 αντίτυπα μόνο τον Δεκέμβριο. Σε όλη τη Γαλλία το έχουν αγοράσει 600.000 αναγνώστες από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν κυκλοφόρησε από έναν μικρό, αριστερό εκδοτικό οίκο, τον Ιndigene, με γραφεία σε μια σοφίτα στο Μονπελιέ. Και όμως, το προσκλητήριο του Στεφάν Εσέλ για την «ειρηνική εξέγερση» της κοινωνίας σκαρφάλωσε στην κορυφή των μπεστ σέλερ, πουλώντας οκτώ φορές περισσότερο από το δεύτερο βιβλίο στη λίστα, το τελευταίο μυθιστόρημα του «πολύ» Μισέλ Ουελμπέκ, που τιμήθηκε με το βραβείο Γκονκούρ.

Εξοργιστείτε! Εξεγερθείτε! Αγανακτήστε! Με αυτή την πολιτική πρόσκληση στα όπλα, ο Εσέλ έγινε από τη μία ημέρα στην άλλη προφήτης για τη γαλλική Αριστερά. «Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα τον λατρεύουν. Πιστεύουν ότι καλώντας τον κόσμο να υψώσει φωνή και ανάστημα κατακεραυνώνει τις κοινωνικές ανισότητες της εποχής του Νικολά Σαρκοζί » λέει στο «Βήμα» ο Αντουάν ντε Μπιέβρ, πολιτικός συντάκτης στην «Journal du Dimanche».

Ο Στεφάν Εσέλ γράφει όντως ότι οραματίζεται «μια κοινωνία για την οποία θα είμαστε και πάλι υπερήφανοι, όπου δεν θα θίγονται οι συντάξεις, οι κατακτήσεις της κοινωνικής ασφάλισης, και όπου τα ΜΜΕ θα είναι στην υπηρεσία των αδυνάτων». Οπως αντιστάθηκε ο ίδιος στον ναζισμό τη δεκαετία του 1940, έτσι και η νεολαία σήμερα «θα πρέπει να εξεγερθεί κατά της συνενοχής ανάμεσα στους πολιτικούς και στις οικονομικές δυνάμεις και να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήσαμε με τόσο σκληρούς αγώνες επί δύο αιώνες» λέει.

Και καταλήγει ρίχνοντας στο πυρ το εξώτερον τη διαπλοκή: «Εχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι το κράτος δεν έχει πλέον χρήματα για να στηρίζει τους πολίτες του. Αλλά πώς γίνεται να μην έχουμε χρήματα... όταν η παραγωγή του πλούτου έχει αυξηθεί τερατωδώς μετά την απελευθέρωση (σ.σ. της Γαλλίας), σε μια εποχή που ολόκληρη η Ευρώπη είχε καταστραφεί από τον πόλεμο; Η μόνη εξήγηση είναι ότι η δύναμη του χρήματος... δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη ή τόσο αυθάδης ή τόσο εγωιστική και ότι οι υπηρέτες του βρίσκονται στα πιο υψηλά κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας».

πηγή http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=376896

Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των ΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια", γράφει ο Εσέλ τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προπομπός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
______________________________________________________________________

1 "Καλύτερα φέσι τούρκικο, παρά τιάρα παπική", έχει δηλώσει στο παρελθόν η Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία, και έτσι συνεργάστηκαν με τους Τούρκους.

2 Και η Ορθοδοξία, και ο Ελληνισμός αντιδρά στην Παγκοσμιοποίηση.  Η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως ενώ τα κίνητρα της Ορθοδοξίας είναι ιδιοτελή, (φοβάται για τον αφανισμό της), τα κίνητρα του Ελληνισμού είναι ανιδιοτελή (η εξάπλωση της Φιλοσοφίας και της Δημοκρατίας).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2011, 14:09:45 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Στεφάν Εσέλ: προαγωγός της Παγκοσμιοποίησης?
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 02, 2011, 21:14:16 »
http://www.axortagos.gr/blogs/tosokaki/pagkalos-aganaktismenoi-mporei-odigisoun-antidimokratika-kathestota.html

Θ.Πάγκαλος: "Οι "Αγανακτισμένοι μπορεί να οδηγήσουν σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα"

Αναρτήθηκε: 29 May 2011
 
Απαξιωτικός απέναντι και στους "Αγανακτισμένους" ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ερωτηθείς σχετικά απαντά ότι Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook, καθώς φαίνεται ότι οι Αγανακτισμένοι πολίτες δεν τον ανησυχούν ιδιαίτερα.

Tα εύκολα "όχι" πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ' ό'τι τα πολύ πιο δύσκολα "ναι" λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και συνεχίζει: Δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες.

Ο κ. Πάγκαλος καταλήγει λέγοντας ότι πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στο πανό, δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα, για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2011, 21:16:51 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Στεφάν Εσέλ: προαγωγός της Παγκοσμιοποίησης?
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 02, 2011, 21:28:50 »
Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες.

Αν αναλύσουμε το Κίνημα των Αγανακτισμένων, ίσως κατανοήσουμε ποια είναι η πηγή του Φασισμού.

Υπάρχουν δύο ειδών αγανακτισμένοι.

1. Οι Βολεμένοι, οι οποίοι χάνουν προνόμια, λόγω των αλλαγών.

2. Οι Προδομένοι από το μέχρι στιγμής αριστοκρατικό παρά δημοκρατικό σύστημα, το οποίο δεν είχε υπηρετήσει την λαϊκή βούληση, αλλά τη τσέπη πολιτικών και λοιπών διαπλεκομένων.

Από τις παραπάνω δύο ομάδες, ποια ομάδα θεωρείται πως θέλει να σταματήσει τις Αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση?

Οι Βολεμένοι φυσικά, οι οποίοι βαμπιρίζουν ενάντια στους υπόλοιπους Προδομένους 'Ελληνες.

'Ομως οι Βολεμένοι και οι Προδομένοι, εμφανίζονται να επαναστατούν μαζί ως Αγανακτισμένοι, παρά το γεγονός πως είναι ουσιαστικά αντίθετες Κοινωνικά ομάδες.

Το Κίνημα των Αγανακτισμένων, εκτός ότι στερείται συγκεκριμένης και ξεκάθαρης Ιδεολογίας, φέρει τελικά εντός του, στοιχεία φασισμού, που έχουν στόχο να σταματήσουν οι αλλαγές, και να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Ο παλιός κόσμος (η Αριστοκρατία) αντιδρά να μην πεθάνει, και ο νέος κόσμος (η Αληθινή Δημοκρατία) αντιδρά για να γεννηθεί.

Οι Βολεμένοι αντιδρούν για να μην γίνουν οι αλλαγές.
Οι Προδομένοι αντιδρούν για να αλλάξει το σύστημα.

Τι όμως τελικά θα επικρατήσει από τα δύο?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2011, 22:05:35 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/