Αποστολέας Θέμα: Η Νύφη του Θανάτου  (Αναγνώστηκε 2343 φορές)

Nyx

  • Μηνύματα: 163
  • Karma: 0
  • Νυχτωμένος
    • Προφίλ
    • E-mail
Η Νύφη του Θανάτου
« στις: Απριλίου 27, 2010, 00:44:25 »
Ανήλικη νύφη στην Ιορδανία πέθανε από κολπική αιμορραγία

Κοριτσάκι 13 ετών από την Υεμένη πέθανε από κολπική αιμορραγία, πέντε ημέρες μετά από τον αναγκαστικό της γάμο κάνει με 30χρονο, μπαίνοντας στη μεγάλη λίστα των «νυφών του θανάτου», που υποχρεώνονται να παντρευτούν πριν καν μπουν στην ήβη.
Τη στιγμή που η νομοθεσία για την κατώτερη ηλικία γάμου για ένα κορίτσι αποτελεί σημείο τριβής στην Υεμένη, μία 13χρονη πέθανε από κολπική αιμορραγία, πέντε ημέρες μετά από γάμο που την υποχρέωσαν να κάνει με 30χρονο.

Ο θάνατος του κοριτσιού έρχεται τη στιγμή που στην Υεμένη, η νομοθεσία που επιτρέπει το γάμο σε κορίτσια άνω των 17 ετών και αγόρια άνω των 18 αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης για τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη μια και τους ισλαμιστές και συντηρητικούς από την άλλη. Ο νόμος ψηφίστηκε πέρσι αλλά οι βουλευτές πολλών πολιτικών κομμάτων ζήτησαν από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου την επανεξέτασή του, γεγονός που εμποδίζει την εφαρμογή του.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ότι η μιρκή Ελάμ Μάχντι αλ-Ασι από την επαρχία Χάτζα, βορειοδυτικά της Σαναά πέθανε στις 2 Απριλίου από κολπική αιμορραγία, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Αλ-Σακάεκ.

Ο γάμος της 13χρονης με τον 30χρονο πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου στο πλαίσιο του εθίμου της Υεμένης "γάμος με ανταλλαγή", όπου δύο οικογένειες ανταλλάσσουν νεαρά κορίτσια για γάμο. Η μία οικογένεια δίνει την αδελφή του γαμπρού για να παντρευτεί έναν άνδρα από την οικογένεια της νύφης.

Σύμφωνα με την οργάνωση, "το κοριτσάκι έπεσε θύμα αυτών που παίζουν με τη ζωή των παιδιών στην Υεμένη".

Τον Σεπτέμβριο, ένα κοριτσάκι 12 ετών πέθανε ενώ έφερνε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Πηγη : ελευθεροτυπια.
~Η αλήθεια είναι απλή και ο λόγος της ακόμα ποιο απλός.
~Όταν ο ήλιος πέφτει η Νύχτα σου αποκαλύπτει όλα όσα ο ήλιος σου έκρυβε.

Nyx7777